GOLFRESA I INKA INDIANERNAS LAND

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "GOLFRESA I INKA INDIANERNAS LAND"

Transkript

1 GOLFRESA I INKA INDIANERNAS LAND Peru är ett enastående land. När man tänker på dess rika kultur och natur så är det lätt att förstå att det är ett av de mest fascinerande länderna i Syd Amerika, ja i hela världen! Under denna Golfresa i Inka indianernas land besöker man under 11 dagar en stor del av Perus magnifika landskap tillsammans med golfklubbar i världsklass. Turen börjar i Lima, Perus enorma och sprudlande huvudstad som ligger vackert belägen med utsikt över Stilla Havet. Stadens historiska center talar om vilken makt och rikedom som fanns här under kolonial tiden. Här i Kungarnas stad besöker vi två olika golfklubbar. Lima Golf Club & Planicie Golf Club. Vår resa fortsätter sedan mot den vackra staden Cusco, vilken var inka indianernas huvudstad som blev centrumet för de spanska erövrarna. Från Cusco beger vi oss till inka indianernas heliga dal (the sacred valley). Resan fortsätter sedan med tåg djupt in i Urubamba dalens lummiga skogar innan vi kommer fram till den magnifika förlorade staden Machu Picchu! Inka folkets mystiska stad ligger belägen högt uppe på en bergstopp med hissnande sluttningar åt tre håll- En klassisk blid av ett vilt och mystiskt Syd Amerika! Dag 1 - Lima. Vid ankomsten till Limas internationella flygplats möts ni upp av en representant från Machete Tours som tar er med till det vackra Lima Country Club Hotel. Hotellet ligger beläget i det exklusiva San Isidro distriktet och här stannar vi i 3 nätter. San Isidro är ett modernt och lättnavigerat område, vilket gör detta till en perfekt introduktion till Kungarnas stad! Middag serveras på hotellets Perroque Restaurang. (M.) Dag 2- Lima Golf Club. Efter en härlig frukost på hotellet beger vi oss till Limas golf klubb för vår första runda på denna lyxiga bana. Därefter återvänder vi till hotellet för att avnjuta lunch på Perroque Restaurangen. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. För den som önskar kan vi arrangera ett till besök på golfbanan eller en stadsrundtur i Lima. Middagen serveras på Casa Moreyra restaurangen som ligger ett par minuter från vårt hotell. (F.L.M)

2 Dag 3- Lima Golf Club. Vi spenderar morgonen på Limas golf klubb. Lunchen intas på Osaka restaurangen där vi får en gastronomisk upplevelse från både det japanska och peruanska köket! Under eftermiddagen finns möjlighet att återvända till golf klubben. Annars är eftermiddagen fri för egna aktiviteter. Tidig kväll möts vi i lobbyn för att bege oss till Pucllana restaurangen. Där börjar vi med en kort guidad tur av Pucllana ruinerna innan vi njuter av internationell och peruansk mat. Vi återvänder sedan till Hotel Country Club för att spendera natten. (F.L.M) Dag 4- Lima Cusco Aguas Calientes Efter en tidig frukost på hotellet får vi transfer till Limas flygplats för vårt flyg till Cusco som tar ca 1 och en halv timme. Vid ankomsten möts vi upp av en representant och får transfer till Ollantaytambo vilken ligger belägen i den heliga dalen. Här äter vi lunch innan vi besöker en lokal skola i samhället Patakancha. Där överlämnar vi böcker och skolmaterial till barnen. Vi återvänder sedan till Ollantaytambo för att ta eftermiddags tåget mot Aguas Calientes. Vid ankomsten checkar vi in på Hotel El Mapi. Middag serveras på hotell restaurangen. (F.L.M) Dag 5- Machu Picchu. Under morgonen besöker vi Machu Picchu. Efter en 3 timmars guidad tur har ni lite tid att på egen hand utforska denna magnifika plats. Vi samstrålar på en bestämd tid och plats för att ta bussen tillbaka ned till Aguas Calientes. Lunchen intages sedan på Indio Feliz Restaurangen där man serverar peruanska och franska rätter. Vi återvänder till hotellet och sedan är eftermiddagen fri för egna aktiviteter. Middagen serveras på hotell restaurangen. El Mapi Hotel (F.L.M). Dag 6 - Machu Picchu Cusco Vi tar morgontåget tillbaka till Cusco där vi vid ankomsten checkar in på Hotel Casa Andina Private Collection Cusco. Lunchen serveras i Hotel restaurangen. Under eftermiddagen beger vi oss ut på en stadsrundtur runt Cusco och dess närliggande arkeologiska platser. Middagen serveras på Inka Grill Restaurant. (F.L.M.)

3 Dag 7- Cusco Lima. Förmiddagen är fri för egna aktiviteter. För den som önskar kan vi ordna en shoppingtur. Lunchen serveras på Limos restaurangen. Därefter får vi transfer till flygplatsen för vårt flyg tillbaka till Lima. Vi möts upp av en representant och får transfer till vårt hotell beläget i Miraflores distriktet. Hotel Miraflores Plaza Park. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. För den som önskar kan man boka en rundtur av Limas center. Middagen serveras på en restaurang i Larcomar. (F.L.M) Dag 8- Lima La Planicie Golf Club. Idag besöker vi La Planicie Golf Club. Med privat buss tar vi oss till La Molina distriktet och golf klubben som ligger på andra sidan staden. Lunchen serveras i klubb restaurangen. Efter lunch kan man välja på att återvända till hotellet eller stanna på golfbanan till sen eftermiddag då man får transfer tillbaka till Miraflores. Middagen serveras på Rosa Nautica Restaurant, vilken ligger vid Stilla Havets kust. Här kan vi njuta av internationell och peruansk mat. (F,L,M) Dag 9 - La Planicie Golf Club. På morgonen får vi transfer till La Planicie Golf Club. Lunchen serveras i klubb restaurangen. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Antigen kan man stanna på golf klubben eller återvända till hotellet för egen tid. Middagen serveras på Astrid and Gaston Restaurant, vilken är känd som stadens bästa! (F,L,M) Dag 10 - Lima International Airport. På morgonen besöker vi Limas Indian Market. Här kan man köpa mycket fint peruanskt hantverk, smycken, keramik och textil. Lunchen serveras på La Mar Restaurant där man kan bland annat njuta av färsk fisk. På eftermiddagen 4 timmar innan avgångstid får ni transfer från ert hotell till Limas internationella flygplats. Därefter flyget ni tillbaka till Köpenhamn. Ankomst Köpenhamn dag nr 11!

4 Detta ingår Personal: Engelsktalande guide. Lokala professionella buss- och båtförare. Boende Alla hotell är 5* och 3*+ Exclusivé Hotels och räknas som några av de bästa i Peru. Hotel : 03 nätter på Hotel Country Club - Lima***** 02 nätter på Hotel El Mappi Hotel Machu Picchu***+ 01 natt på Hotel Casa Andina Private Collection - Cusco***** 03 nätter på Hotel Miraflores Plaza Lima***** Turer: Stadstur i Lima (frivillig) Dagstur till heliga dalen 2 dagars tur till Machu Picchu Stadstur i Cusco Golf klubbar: Lima Golf Club San Isidro Lima La Planicie Golf Club La Planicie Internationella och inrikes flyg: Köpenhamn Lima - Köpenhamn Lima till Cusco Cusco till Lima Transport: Tåg tur och retur Cusco till Machu Picchu. Panoramic Class. Transfer tågstationen Hotellet. Alla transfers vid ankomst och avresa. Flygplats Hotell Flygplats (privat) Måltider (se dagspresentationen för detaljer) Notes: Om du är vegetarian, har någon allergi eller andra speciella önskemål på maten vänligen meddela detta vid bokningstillfället. Buffé frukost ingår på alla hotell. Inkaterra Machu Picchu Pueblo Hotel har fasta menyer. Vissa luncher är buffé luncher. A la-carte middag serveras enligt dagspresentation Frukost: 9. Luncher: 9. Middagar: 9. What is not Included Reseförsäkring. en bra policy som täcker alla aktiviteter samt vid eventuella medicinska nödfall rekommenderas starkt och borde anses som en prioritet!. Dricks. Extra bagage på flyg. Personlig golfutrustning. Kan hyras på plats. Personliga privat transfers. Måltider som inte nämns i programmet. Alkoholhaltiga drycker.

5 Saker som är bra att ha med sig Personlig golfutrustning. Bra vandrings skor. Bekväma kläder lämpade för både kallt och varmt klimat. Vind och vattentät jacka (Gore-Tex är bra) Kamera (vattensäkert fodral är användbart) Extra kamerabatterier Pengar till egna utgifter Dollars är lättväxlade, det finns bankomater i större städer resecheckar är ett säkert sätt att ha med sig pengar. En fotokopia av ditt pass och resehandlingar En kopia av din reseförsäkring. Myggmedel (DEET är bra) Solkräm. Solglassögon. Solhatt Baddräckt Kikare (bra för att titta på djurliv) En liten första hjälpen låda. Information om Peru Väder/Altitud/Geografi/ Temperatur Väder: Bästa tiden att besöka bergs och djungel -områdena i Peru är under Maj till oktober, den så kallade torra säsongen (dry season). Dock kan det bli kallt och dimmigt längst kusten under denna period. På grund av höjden (altituden) kan det bli kallt även i tropikerna. På höjder över 2000 meter kan det vara bra att ta med sig varmare kläder medan det i dalgångarna räcker med lättare klädesplagg. Temperaturerna varierar från nollpunkten i högländerna till + 35 grader i de tropiska lågländerna. Vid ankomst till högt belägna områden rekommenderas att man dricker mycket vatten. Samt att man tar det lugnt de första dagarna tills man har acklimatiserat sig till höjden. Kultur/Språk Peru har en blandning av inhemsk kultur samt arv från den europeiska kolonialtiden. Inhemska grupper tillhör oftast den fattigare delen av samhället och ibland uppstår spänningar angående dessa olikheter. Spanska pratas universellt men i landet finns även de inhemska språken Quechua & Aymara, samt några till för olika etniska grupper. Mat. En stor variation av intressanta rätter är tillgängliga i Peru. En av de mest berömda rätterna är den så kallade Ceviche - rå fisk marinerad i citron juice. Fiskrätter i Amazonas områdena kan vara nog så excellenta. Peru är potatisens hemland. I bergsområdena är en utmärkt potatis baserad rätt papa a la huancaina - potatis toppade med kryddstark mjölk och ostsås. En stor varietet av soppor finns också tillgängligt och du kan även prova på en alpacka stek tillagad på en peruansk grill. I större städer finns även ett stort utbud av internationell mat!. Hälsa/Säkerhets åtgärder. Drick inte kran vatten, rena eller köp vatten på flaska. Fråga din läkare om de senaste råden angående lokala hälsorisker. Peru är mestadels ett säkert land men var alltid uppmärksammad på rån risk. Fråga din lokala personal för vidare information. Machete Tours Contact details/emergency phone number. Cusco office phone: Lima office phone: Europe phone: (Sweden) 24 Hour emergency numbers: (Lima), (Cusco)

Peru Lyx Resa 11 Dagar

Peru Lyx Resa 11 Dagar Peru Lyx Resa 11 Dagar Machete Tours Peru lyx resa kombinerar Perus magnifika landskap med dess fantastiska historiska platser. Fast med en helt ny lyxig standard. Vi bor på några av de bästa hotellen

Läs mer

Peru och Bolivia resa 14 dagar

Peru och Bolivia resa 14 dagar Tur kod: SVPB14D - LD Peru och Bolivia resa 14 dagar Denna 14 dagars Peru och Bolivia resa tar er med till den sydamerikanska kontinentens kulturella hjärta. Vi besöker Inkafolkets förlorade stad Machu

Läs mer

SALKANTAY TILL MACHU PICCHU 5 DAGARS VANDRING

SALKANTAY TILL MACHU PICCHU 5 DAGARS VANDRING SALKANTAY TILL MACHU PICCHU 5 DAGARS VANDRING För den som letar efter ett alternativ till den klassiska inka leden är denna Salkantay till Machu Picchu resa att rekommendera. Under färdvägen har man i

Läs mer

Vamos Peru 14 dagars rundresa!

Vamos Peru 14 dagars rundresa! Vamos Peru 14 dagars rundresa! Låt din dröm bli verklighet och njut av en oförglömdig resa till Sydamerika med bästa tänkbara service och komfort. En resa som är något alldeles extra med dig som gäst i

Läs mer

Skyhigh Peru 10 dagars rundresa!

Skyhigh Peru 10 dagars rundresa! Skyhigh Peru 10 dagars rundresa! Låt din dröm bli verklighet och njut av en lyxig resa i Peru med bästa tänkbara service och komfort. 5 stjärniga hotell, privata transporter och utflykter till några av

Läs mer

Vamos Peru 18 dagars rundresa!

Vamos Peru 18 dagars rundresa! Vamos Peru 18 dagars rundresa! Men önskar ända att utforska en gammal civilisation och njuta av den vackra naturen. Då är denna resa i Norra Peru verkligen för dig. Under denna tur färdas vi i Amazonas

Läs mer

KULINARISK RESA TILL PERU APRIL 2014 18 dagar, 9 26 april, 2014

KULINARISK RESA TILL PERU APRIL 2014 18 dagar, 9 26 april, 2014 KULINARISK RESA TILL PERU APRIL 2014 18 dagar, 9 26 april, 2014 Följ med Tur & Retur på en spännande resa till Peru! Förutom att ni får besöka Perus främsta sevärdheter såsom Machu Picchu, Titikakasjön,

Läs mer

Dina Vingårdars Resa till Sydafrika, 10 okt-24 okt, 2015 (15 d)

Dina Vingårdars Resa till Sydafrika, 10 okt-24 okt, 2015 (15 d) Dina Vingårdars Resa till Sydafrika, 10 okt-24 okt, 2015 (15 d) Nu är det åter dags för oss på Dina Vingårdar att ge oss ut på en upplevelserik resa till Sydafrika. Med oss har vi som vanligt vår ovärderliga

Läs mer

Sydafrika. Avresa: 7 mars 2015 15 dagar

Sydafrika. Avresa: 7 mars 2015 15 dagar Sydafrika East London och Kapstaden Avresa: 7 mars 2015 15 dagar Vi erbjuder här en unik resa till Sydafrika med Laila Nordfors som reseledare. Laila har på uppdrag av Gävle Kommun haft ett tätt samarbete

Läs mer

Ecuador och Galápagos

Ecuador och Galápagos Ecuador och Galápagos Efter varje dag framgår i kursiv stil vilket hotell samt vilka måltider som ingår i resans pris. Transfers, transporter och utflykter på fastlandet sker med privat fordon och engelsktalande

Läs mer

Kon-tiki Resor. Costa Rica

Kon-tiki Resor. Costa Rica Costa Rica Efter varje dag framgår i kursiv stil vilket hotell och vilka måltider som ingår i resans pris. Transfers, transporter och utflykter genomförs i internationella grupper, med engelsktalande guider

Läs mer

RESEINSPIRATION TILL MITTENS RIKE

RESEINSPIRATION TILL MITTENS RIKE RESEINSPIRATION TILL MITTENS RIKE 2015 PEKING SHANGHAI XIAN GUILIN HAINAN HONGKONG TIBET YANGSHOU M. M. KINA ÄR NÅGOT FÖR DIG! Kina är inte ett land det är en kontinent. Inom landets gränser ryms både

Läs mer

RESA MED INSPIRATION,KRAFT OCH ÄVENTYR PERU 2012-12-12

RESA MED INSPIRATION,KRAFT OCH ÄVENTYR PERU 2012-12-12 RESA MED INSPIRATION,KRAFT OCH ÄVENTYR PERU 2012-12-12 FREDAG 30 NOVEMBER 14 DECEMBER 2012 Amazonasdjungeln-Inkaleden- Tititkakasjön En resa till Sydamerika och det fantastiskt spännande landet Peru. Detta

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL INCA TOURS

VÄLKOMMEN TILL INCA TOURS VÄLKOMMEN TILL INCA TOURS Gud skapade jorden på sex dagar. Den sjunde dagen skapade han Rio de Janeiro... Talesätt i Rio Kaffet ska vara svart som natten, starkt som kärlek och sött som en kyss Talesätt

Läs mer

Kon-Tiki Resor. Dag 1 Sverige - - Hanoi: Gamla stan

Kon-Tiki Resor. Dag 1 Sverige - - Hanoi: Gamla stan Vietnam och Laos Efter varje dag framgår vilket hotell samt vilka måltider som är inkluderade i resans pris. Utflykterna genomförs med eget fordon och engelsktalande guide/chaufför. Vi ber er observera

Läs mer

Costa Rica, Ecuador & undersköna Galapagosöarna

Costa Rica, Ecuador & undersköna Galapagosöarna Costa Rica, Ecuador & undersköna Galapagosöarna Följ m ed på ett härligt äventyr där vackra omgivningar möter fantastiskt djur- och naturliv. Costa Rica, Ecuador & Galapagosöarna kan erbjuda allt detta!

Läs mer

BOHOL GOD S LITTLE PARADISE

BOHOL GOD S LITTLE PARADISE 1 Modul PH1 BOHOL GOD S LITTLE PARADISE INNEHÅLLSFÖRTECKNING: 1 Sida 2 INLEDNING. 2 Sida 2 DAGSPROGRAM: 2.1 Sida 2 Dag 1 (Lördag 6 februari, 2016); 2.2 Sida 2 Dag 2 (Söndag 7 februari 2016); 2.3 Sida 2

Läs mer

JUL & NYÅR I SYDAFRIKA DRAKENSBERG, NATAL & MPUMALANGA Datum: 22/12 6/1 Pris per person: Platser: Totalt 14 platser

JUL & NYÅR I SYDAFRIKA DRAKENSBERG, NATAL & MPUMALANGA Datum: 22/12 6/1 Pris per person: Platser: Totalt 14 platser JUL & NYÅR I SYDAFRIKA DRAKENSBERG, NATAL & MPUMALANGA Datum: 22/12 6/1 Pris per person: Platser: Totalt 14 platser Vi räknar med att det blir en blandning av hängivna ryttare och äventyrslystna livsnjutare.

Läs mer

Kon-tiki resor. Påskön och Chile

Kon-tiki resor. Påskön och Chile Påskön och Chile Resdatum 2016 1-16 februari Efter varje dag framgår vilket hotell samt vilka måltider som är inkluderade i resans pris. Transfers och utflykter sker med privat fordon, chaufför samt engelsktalande

Läs mer

Foto: Österreich werbung/ Chile & Argentina. m ed Pantagonien, Eldslandet & Påskön

Foto: Österreich werbung/ Chile & Argentina. m ed Pantagonien, Eldslandet & Påskön Foto: Österreich werbung/ Chile & Argentina m ed Pantagonien, Eldslandet & Påskön Välkomm en m ed till Chile & Argentina för fantakstiska upplevelser och underbar natur! Patagonien med glaciärer och fantastiska

Läs mer

Följ med oss till fantastiska Kuba, fyllt av historia, kultur, musik, dans, bad, stränder och vacker natur! Den här resan vänder sig till de lite mer

Följ med oss till fantastiska Kuba, fyllt av historia, kultur, musik, dans, bad, stränder och vacker natur! Den här resan vänder sig till de lite mer Följ med oss till fantastiska Kuba, fyllt av historia, kultur, musik, dans, bad, stränder och vacker natur! Den här resan vänder sig till de lite mer äventyrliga som förstår att vi ger oss av utanför de

Läs mer

BRA ATT VETA INNAN. Tack för en fantastisk resa. Hälsa William för fina insatser i Tanzania och Eco Tour på Zanzibar.

BRA ATT VETA INNAN. Tack för en fantastisk resa. Hälsa William för fina insatser i Tanzania och Eco Tour på Zanzibar. 1 Upplev afrika med oss Under min första resa till Afrika skrev jag i min dagbok: Om du någon gång känner dig deppig eller trött, bara tänk: Jag är i Afrika. JAG ÄR I AFRIKA! Les fous d Afrique kallar

Läs mer

Brasilien Bolivia Peru Panama

Brasilien Bolivia Peru Panama Brasilien Bolivia Peru Panama Dag 1 Ankomst till Rio de Janeiro. Guide möter er på flygplatsen och följer er till hotell Copacabana Mar där ni kommer att bo 3 nätter. Dag 2 Stadstur med besök till Sugar

Läs mer

TransCanada by Rail. TransCanada by Rail. Resan i korthet. Kanada

TransCanada by Rail. TransCanada by Rail. Resan i korthet. Kanada TransCanada by Rail Tågresan tvärs genom bjuder in till fantastiska upplevelser. Från Torontos storstadsliv i öst, genom trollbindande landskap i Klippiga bergen, till Vancouver i väst. Utforska först

Läs mer

Program Lärarförbundets rundresa i Skottland 20-27 september 2015

Program Lärarförbundets rundresa i Skottland 20-27 september 2015 Program Lärarförbundets rundresa i Skottland 20-27 september 2015 Låt dig förföras av Skottlands sagolika slott, hisnande natur och fascinerande historia. Följ med på en rundtur i whiskyns, kiltens och

Läs mer

Nya Zeeland. Sightseeing Tour 13 nov - 6 dec 2014

Nya Zeeland. Sightseeing Tour 13 nov - 6 dec 2014 1 Nya Zeeland Sightseeing Tour 13 nov - 6 dec 2014 Kära resekamrat! Först och främst vill vi tacka dig för ditt intresse i den planerade sightseeing resa till Nya Zeeland. Detta blir vår 7:e resa till

Läs mer

Veteran-VM i Sydamerika 2014

Veteran-VM i Sydamerika 2014 Per Nordahl ab Vinkelvägen 35A 262 61 Ängelholm per@pernordahlab.se Vattenfallet Cascata do Caracol vid Canela De fantastiska Iguaçufallen Veteran-VM i Sydamerika 2014 Här har du information och detaljer

Läs mer

Vin, gourmetmat, kultur och natur i Sydafrika 14-27 mars 2014

Vin, gourmetmat, kultur och natur i Sydafrika 14-27 mars 2014 Vin, gourmetmat, kultur och natur i Sydafrika 14-27 mars 2014 Vi har haft lyckan att få vistas runt Kapstaden under några vintermånader de senaste tre åren och har för avsikt att vara i Kapstaden en del

Läs mer

Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten!

Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten! Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten! I grova drag följer vi denna rutt: 17/10: Avresa från Sverige 18/10: Ankomst Kapstaden 19/10 Stellenbosch,

Läs mer