Patrik Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c), ersättare för Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Per Boström Johansson (s) Kenneth Isaksson (m)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Patrik Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c), ersättare för Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Per Boström Johansson (s) Kenneth Isaksson (m)"

Transkript

1 Plats och tid Kommunkontoret , kl Beslutande Patrik Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c), ersättare för Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Per Boström Johansson (s) Kenneth Isaksson (m) Övriga deltagare Tobias Rosencrantz, samhällsbyggnadschef Karl-Johan Bergmark, kommunchef Eva Marklund, sekreterare Utses att justera Marta Pettersson Underskrifter Sekreterare Paragraf Eva Marklund Ordförande Justerare Patrik Nilsson Marta Pettersson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Kommunkontoret Robertsfors Eva Marklund

2 Innehåll 53 Information Räddningstjänsten 54 Uppföljning ekonomi 55 Ansökan om strömleverans för belysning 56 Ansökan om strandskyddsdispens inom fastigheten Bygdeå Kyrkbord 1:16 57 Ansökan om strandskyddsdispens för nybyggnad av bastu inom fastigheten Skäran 15:4 58 Edfastmark 7:34 Detaljplan 59 Fiskecamp vid Arvidviken i Skäran 60 Förhandsbesked strandskyddsdispens för anslutningsväg inom fastigheten Skäran 15:1 61 Komplettering av LIS- områden 62 Skrivelse angående utbyggnad av garage 63 Strandskyddsdispens för uppförande av växthus på fastigheten Klintsjön 6:20 (tidigare Rickleå 28:1) 64 Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd till allmänheten juli 2015, Lufta Camping och Restaurang AB, Per-Gunnar Lundgren 65 Ansökan om tillstånd enligt 8 kap 2 alkohollagen för ändrad serveringstid för servering av alkoholdrycker till allmänheten på Restaurang Grillhörnan, Trädgårdsgatan 1, Robertsfors. 66 Ansökan om tillstånd enligt 8 kap 2 alkohollagen för servering av alkoholdrycker till allmänheten av Robertsfors IK. 67 Ansökan om tillstånd enligt 8 kap 2 alkohollagen för servering av alkoholdrycker till allmänheten av Robertsfors IK. 68 Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd till allmänheten juli 2015, Ånäset Handelsförening 69 Redovisning av delegationsbeslut byggnadsinspektör, bygglov mm. 70 Redovisning av delegationsbeslut miljöinspektör 71 Delgivning Meddelanden

3 Au 53 Information Räddningstjänsten Räddningschef Lars Tapani informerade angående Offensiv enhet, IVPA och FIP. Offensiv enhet är ett helhetskoncept för insatser vid brand, trafikolyckor, vattenlivräddning, IVPA (i väntan på ambulans), sjukvårdslarm och förebyggande säkerhetsarbete i kommunerna. Offensiv enhet gör säkerhetsarbetet och räddningsinsatserna effektivare. Första Insats Person (FIP) En person i deltidsbrandkåren ska ha bilen hemma eller på jobbet och vid larm åka direkt till en brand- eller olycksplats. I Väntan på Ambulans (IVPA), innebär att räddningstjänstens personal larmas ut på sjukvårdsuppdrag om ambulansen för tillfället inte är i närheten vid olycksfall i kommunen.

4 Au 54 Uppföljning ekonomi Månadsrapport jan-maj Se bilaga. Informationen noterades.

5 Au 55 Dnr 9015/ Ansökan om strömleverans för belysning Allmänna utskottet beslutade att fastighetsägare Åke och Ulrika Gustavsson kan ansöka om bidrag till enskild ljuspunkt. Tanken med ansökan var att strömmen till belysningen efter inkoppling betalas av kommunen. Åke och Ulrika Gustavsson bekostar själva allt övrigt som har med belysningen att göra. Underlag Protokoll Au Ansökan för strömleverans Strömmen till belysningsstolparna betalas av kommunen. En översyn av dagens regelverk görs.

6 Au 56 Dnr 2015/B0094 Ansökan om strandskyddsdispens inom fastigheten Bygdeå Kyrkbord 1:16 Ansökan avser en nybyggnad av bostadshus ca 65m2 samt delvis riva och flytta befintlig byggnad ca 30m2 kvarstår. På platsen gäller strandskydd. Stadsarkitekten tillstyrker strandskyddsdispensen. Strandskyddsdispens beviljas med stöd av miljöbalken 7 kap 18b. Särskilt skäl till undantag från strandskyddsbestämmelserna föreligger enligt MB 7kap 18c p1, redan ianspråktagen tomt. Med stöd av MB 7 kap 18c föreskriva att dispensen avser den yta som byggnaderna upptar på marken (65m2 och 30m2). Sökanden uppmärksammas på att besvärstidens utgång bör avvaktas innan åtgärder vidtas med anledning av besvärsrätt för länsstyrelsen. Besvärstiden är tre veckor från den dag dispensbeslutet inkom till länsstyrelsen. Sökanden uppmärksammas på att undantag från strandskyddsbestämmelserna upphör att gälla om den åtgärd som dispensen avser inte har påbörjats inom två år och inte har avslutats inom fem år från den dag dispensbeslutet vunnit laga kraft MB 7 kap 18h.

7 Au 57 Dnr 2015/B0097 Ansökan om strandskyddsdispens för nybyggnad av bastu inom fastigheten Skäran 15:4 Ansökan avser en nybyggnad av bastu ca 18m2 på en redan ianspråktagen tomt. På platsen gäller strandskydd. Stadsarkitekten tillstyrker strandskyddsdispensen. Strandskyddsdispens beviljas med stöd av miljöbalken 7 kap 18b. Särskilt skäl till undantag från strandskyddsbestämmelserna föreligger enligt MB 7kap 18c p1, redan ianspråktagen tomt. Med stöd av MB 7 kap 18c föreskriva att dispensen avser den yta som byggnaden upptar på marken. Sökanden uppmärksammas på att besvärstidens utgång bör avvaktas innan åtgärder vidtas med anledning av besvärsrätt för länsstyrelsen. Besvärstiden är tre veckor från den dag dispensbeslutet inkom till länsstyrelsen. Sökanden uppmärksammas på att undantag från strandskyddsbestämmelserna upphör att gälla om den åtgärd som dispensen avser inte har påbörjats inom två år och inte har avslutats inom fem år från den dag dispensbeslutet vunnit laga kraft MB 7 kap 18h.

8 Au 58 Edfastmark 7:34 Detaljplan Allmänna utskottet beslutade att ändra detaljplanen mellan Mårsgårdsbäcken och Rickleån. Syftet med planen är att möjliggöra en utveckling av parkering vid Lövlundens äldreboende och är en förutsättning för att kunna bevilja permanenta bygglov för de carportar som i dag har tidsbegränsade bygglov. Ett förslag till detaljplan har upprättats (bilaga). Samhällsbyggnadskontoret bedömer att detaljplanens genomförande inte kommer att påverka miljön i sådan utsträckning att en miljökonsekvensbeskrivning (MKB) inte behöver upprättas. Allmänna utskottet beslutar, enligt delegation från kommunstyrelsen punkt B 1.1, att godkänna upprättad detaljplan för samråd, samrådstiden tre veckor. Någon MKB behöver inte upprättas. Detaljplanen ska handläggas enligt enkelt planförfarande.

9 Au 59 Dnr 2015/B0054 Fiskecamp vid Arvidviken i Skäran Sökanden planerar en fiskecamp och en avstyckning av ett ca 5ha stort område. Området ska rymma uthyrningsstugor och uppställningsplatser för husvagnar/husbilar samt en servicebyggnad med dusch, toalett samt förråd. Avloppet ska lösas inom området. Stadsarkitekten har yttrat sig i ärendet (bilaga) På grund av platsens läge vid en sjö samt omfattningen av de planerade åtgärderna bedöms att detaljplan krävs för utveckling av området. Genom att ta fram en detaljplan kan frågor hanteras/lösas i ett sammanhang (t.ex. strandskydd samt vatten och avlopp). Ett besök på platsen gjordes den 28maj, området bedömdes möjlig att utveckla för fiskecamp. För att genomföra projektet krävs att en detaljplan tas fram. Planbesked söks av fastighetsägaren/exploatören. Ansökan bör inkludera enklare skiss för vad som planeras inom området.

10 Au 60 Dnr 2015/B0122 Förhandsbesked strandskyddsdispens för anslutningsväg inom fastigheten Skäran 15:1 Sökanden har begärt förhandsbesked för en strandskyddsdispens för anslutningsväg på fastigheten Skäran 15:1, vägen fastigheten Skäran 15:10. Som skäl anges att området har redan tagits i anspråk på ett sådant sätt att det saknar betydelse för strandskyddets syfte samt att allmänheten har fått betydligt lättare att beträda området och färdas fritt. Inga eller ringa påverkan på livsvillkoren för djur- eller växtarter. Tömning av slambrunn är betydligt lättare att utföra. Stadsarkitekten har yttrat sig i ärendet. Bilaga. Inga skäl till dispens bedöms kunna åberopas varför dispens från strandskyddet, med stöd av 7 kap 18 b miljöbalken inte kan ges för aktuell åtgärd. Detta beslut kan överklagas genom besvär (bilaga)

11 Au 61 Komplettering av LIS- områden Inom kommunen finns ett antal avstyckade men inte bebyggda tomter utanför detaljplanelagda områden. Om tomten ligger närmare vatten än 100m krävs en strandskyddsdispens. Enligt de dispensregler som framgår miljöbalken (MB) 7 kap 18c finns inga särskilda skäl att bevilja en strandskyddsdispens detta medför att tomterna inte går att bebygga. Enligt MB 7 kap 18 d kan en dispens ges om ett område är utpekat som ett LIS- område. Samhällsbyggnadskontoret ges i uppdrag att inventera de ombebyggda tomterna som ligger närmare vatten än 100m och utreda om det möjligt att föreslå nya Lis-områden enligt de riktlinjer som finns i LIS-planen. Bilaga: Riktlinjer i LIS-planen/Dispensregler

12 Au 62 Dnr 2011/B0144 Skrivelse angående utbyggnad av garage Klaganden har i skrivelse begärt att kommunen ska agera mot utbyggnad av garage. Nuvarande ägare påstår att utbyggnaden fanns då de köpte fastigheten 2005 och endast utfört underhåll av byggnaden. Ägaren till grannfastigheten påstår att det aldrig funnits någon utbyggnad. Av de handlingar som kommunen har tillgång till plansammanställning 1971 och inmätning 1992 kan konstateras att det finns en utbyggnad som till viss del är byggd över tomtgränsen. Kommunen bedömer utifrån plansammanställning 1971 och inmätning 1992 så är utbyggnaden mer än 10 år gammal och därför kan kommunen inte agera mot svartbygget. Preskriptionstiden för svartbyggen är 10 år. Stadsarkitekten har yttrat sig i ärendet. Bilaga. Kommunen bedömer att byggnaden är uppförd för med än 10 år sedan och därför är det eventuella svartbygget preskriberat och kommunen kan därmed inte ingripa, ärendet föranleder ingen åtgärd från kommunen. Detta beslut kan överklagas genom besvär (bilaga).

13 Au 63 Dnr 2015/0135 Strandskyddsdispens för uppförande av växthus på fastigheten Klintsjön 6:20 (tidigare Rickleå 28:1) Ansökan avser uppförande av växthus ca 30m2, av handlingarna framgår att en badtunna ska placeras i anslutning till växthuset. För området gäller strandskydd. Bilaga Strandskyddsdispens beviljas med stöd av miljöbalken (MB) 7 kap 18 b. Särskilt skäl till undantag från strandskyddsbestämmelserna föreligger enligt MB 7 kap 18 c p2, genom väg är området väl avskilt från området närmast strandlinjen. Med stöd av MB 7 kap 18 c föreskriva att dispensen avser den yta som växthuset samt badtunnan upptar på marken (30m2 samt 5 m2). Sökanden uppmärksammas på att besvärstidens utgång bör avvaktas innan åtgärder vidtas med anledning av besvärsrätt för länsstyrelsen. Besvärstiden är tre veckor från den dag dispensbeslutet inkom till länsstyrelsen. Sökanden uppmärksammas på att undantag från strandskyddsbestämmelserna upphör att gälla om de åtgärder som dispensen avser inte har påbörjats inom två år och avslutats inom fem år från den dag dispensbeslutet vunnit laga kraft MB 7 kap 18 h.

14 Au 64 Dnr 9015/ Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd till allmänheten juli 2015, Lufta Camping och Restaurang AB, Per-Gunnar Lundgren Per-Gunnar Lundgren, Lufta Camping och Restaurang AB, ansöker om tillfälligt serveringstillstånd för starköl och vin till allmänheten under Countryfestival på Gumboda Hed den juli Sökt serveringstid Kl Sökanden innehar permanent serveringstillstånd för starköl och vin till allmänheten vid Lufta Camping sedan Ansökan sker utifrån 8 kap 2 alkohollagen för servering av alkoholdrycker till allmänheten. Evenemang Servering sker inne på Gumboda Heds festområde i samband med den årliga Country festivalen. Från fredag kväll kl söks serveringstillstånd för servering av mat och dryck i befintlig loge inne på Gumboda-Hed. Serveringstillstånd ansöks även för uteservering i direkt anslutning till logen. Uteserveringen är tydligt avgränsad med staket och bevakad entré. Gumboda Hed har inför denna säsong gjort en förbättring av staket och avgränsningar på området som säkrar förutsättningar för god ordning. Matservering sker i direkt anslutning till loge och uteservering. Husvagnsuppställning finns utanför festområdet. Hela området är fast inhägnat och 3 ordningsvakter kommer att finnas på kvällarna. Företag Lufta Camping och Restaurang AB är ett aktiebolag som ägs av Per-Gunnar Lundgren och har god soliditet. Branschvana Sökande har lång erfarenhet från restaurangbranschen då han drivit Lufta Camping under många år. Sökanden har även varit aktiv i projektet Ansvarsfull alkoholservering som är ett initierat projekt från Folkhälsomyndigheten. Kassaregister Försäljning Kassaapparat med särredovisning av vin och öl/cider kommer att finnas. Maten kommer att redovisas separat i matserveringens kassa. Mat Matsedel/Menyn består av: Risotto samt hamburgare med tillbehör.

15 Forts Au 64 Mat skall kunna serveras under hela tiden fram till senast Enklare rätter ska finnas tillgängliga fram till Servering av kaffe, smörgåsar, läsk och varmkorv sker inom andra lokaler på området. Serveringsansvarig Per-Gunnar Lundgren är serveringsansvarig under båda kvällarna. Remissvar Polismyndigheten och brandmyndigheten har inget att erinra mot att tillstånd beviljas. Sammanfattning/Bedömning Sökanden bedöms uppfylla alkohollagens krav för att få tillfälligt utökat serveringstillstånd till allmänheten. Alkoholserveringen bedöms inte medföra olägenheter ur alkoholpolitisk synpunkt. Att enligt 8 kap 2 alkohollagen bevilja Per-Gunnar Lundgren, Lufta Camping och Restaurang AB, Ånäset tillfälligt utökat tillstånd att servera starköl och vin till allmänheten under Countryfestivalen på Gumboda Hed den juli Serveringsansvarig skall finnas tillgänglig under hela serveringstiden mellan kl Plats för serveringen: Inhägnat område i anslutning till logen på Gumboda Hed. Serveringsområdet skall vara tydligt avgränsat med bevakning av ut- och ingångar. Mat skall kunna serveras under hela tiden fram till senast Enklare rätter ska finnas tillgängliga fram till ordningsvakter på plats inom hela festområdet under hela serveringstiden varav en har uppsikt över restaurangverksamheten. Underlag Utredning

16 Au 65 Dnr 9015/ Ansökan om tillstånd enligt 8 kap 2 alkohollagen för ändrad serveringstid för servering av alkoholdrycker till allmänheten på Restaurang Grillhörnan, Trädgårdsgatan 1, Robertsfors. Mohammad Reza Ghalibaf, Johan Vales Väg 36 A, Robertsfors, har tillstånd enligt 8 kap 2 Alkohollagen för servering av starköl, vin samt spritdrycker till allmänheten. Serveringen är vid Restaurang Grillhörnan, Robertsfors, Robertsfors kommun. Tillståndet avser året runt med serveringstid dagligen mellan Vardagar kl Helger kl Ansökan Ansökan avser en utökning av serveringstid till att även vardagar vara till klockan Restaurangverksamhet under hela året vid restaurangen. Verksamheten ska bestå av lunchservering, pizza samt servering av a la carte. Att enligt 8 kap 2 alkohollagen för servering av alkoholdrycker till allmänheten bevilja Mohammad Reza Ghalibaf tillstånd att servera starköl, vin samt spritdrycker till allmänheten vardagar samt helger Serveringsställe: Restaurang Grillhörnan, Robertsfors. Underlag Utredning

17 Au 66 Dnr 9015/ Ansökan om tillstånd enligt 8 kap 2 alkohollagen för servering av alkoholdrycker till allmänheten av Robertsfors IK. Robertsfors IK (RIK), Hantverksgränd 2, Robertsfors, ansöker om tillfälligt tillstånd enligt 8 kap 2 Alkohollagen för servering av starköl och vin till allmänheten. Serveringen är vid ett öltält samt i en PUB inne i Modoladan, Robertsfors kommun. Området är inhägnat. Ansökan avser tillfälligt tillstånd till allmänheten under tiden 15 augusti 2015 kl Verksamhetsbeskrivning RIK är en ideell förening som bedriver denna typ av arrangemang i syfte att ge ekonomi till föreningens verksamhet. Företag Arrangör för försäljningen är RIK. Serveringsansvarig Peter Nilsson är serveringsansvarig. Serveringsansvarig ska ge den personal som står för serveringen en grundlig genomgång av vilka villor som gäller för utskänkning. Branschvana Sökande (serveringsansvarig) har sedan tidigare ingen branschvana från restaurangverksamhet. Föreningen har under flera år varit anlitade med personal vid tidigare liknande arrangemang. Kunskapsprov Peter Nilsson har avlagt godkänt kunskapsprov. Matutbud Försäljning av tillagad mat bestående av Västerbottens paj, Viltwok, hamburgare samt alkoholförsäljning av öl och vin. Budget och personal RIK är en ideell förening som står för arrangemanget och som även står för serveringspersonal. Redovisning/kassaapparat Godkänt kassaregister ska finnas med separat redovisning av försäljning ska finnas. RIK uppger att dessa ska inlånas. Kassaregister ska finnas vid de två försäljningsställen som enligt uppgift ska förekomma, i tältet samt inne i ladan.

18 Remissinstanser Polismyndigheten har inget att erinra. Räddningstjänsten tillstyrker ansökan utifrån brandskyddssynpunkt med villkor som exempelvis max 150 personer samtidigt i ladan, att utrymningsvägar i ladan kontrolleras och hålls lätt öppningsbara, två utrymningsvägar i var sin ände av tältet, pulversläckare ska finnas samt att personalen är väl förtrogna med utrymningsplan m.m, Sammanfattning Sökanden har den kompetens och kunskap som krävs för att bedriva restaurangverksamhet med servering av alkoholhaltiga drycker till allmänheten. Samtliga remissinstanser har i yttranden inget att erinra. Serveringen bedöms inte medföra olägenheter ur alkoholpolitisk synpunkt. Min bedömning är att det inte föreligger några hinder för att bevilja RIK tillstånd för servering av öl och vin tillfälligt till allmänheten. Med hänvisning till ovanstående föreslås kommunstyrelsens allmänna utskott besluta: att enligt 8 kap 2 alkohollagen för servering av alkoholdrycker till allmänheten bevilja RIK tillstånd att servera starköl och vin till allmänheten Serveringsställe: Modoladan vid Golfbanan inkl. öltält inne på området, Robertsfors. Serveringstid kl Serveringsansvarig skall finnas tillgänglig under hela serveringstiden mellan kl Mat skall kunna serveras under hela tiden fram till senast Enklare rätter ska finnas tillgängliga fram till Minst 2 ordningsvakter på plats under hela serveringstiden. Det ska finnas godkända kassaregister vid båda försäljningsställena. Att avslå ansökan om serveringstid till Tillståndet gäller enbart under förutsättning av att serveringsansvarig har godkänt kunskapsprov. Underlag: Utredning

19 Au 67 Dnr 9015/ Ansökan om tillstånd enligt 8 kap 2 alkohollagen för servering av alkoholdrycker till allmänheten av Robertsfors IK. Robertsfors IK (RIK), Hantverksgränd 2, Robertsfors, ansöker om tillfälligt tillstånd enligt 8 kap 2 Alkohollagen för servering av starköl, vin och sprit till allmänheten. Serveringen är Centrumhuset, lokal Diamanten. Ansökan avser tillfälligt tillstånd till allmänheten under tiden 8 augusti 2015 kl Verksamhetsbeskrivning RIK är en ideell förening som bedriver denna typ av arrangemang i syfte att ge ekonomi till föreningens verksamhet. Företag Arrangör för försäljningen är RIK. Serveringsansvarig Peter Nilsson är serveringsansvarig. Serveringsansvarig ska ge den personal som står för serveringen en grundlig genomgång av vilka villkor som gäller för utskänkning. Branschvana Sökande (serveringsansvarig) har sedan tidigare erfarenhet från restaurangverksamhet då han ingått som personal vid den PUBverksamhet som förekommit inom försvarsmaktens personalförening. Nilsson arbetar åt försvaret. Robertsfors IK har under flera år varit anlitade med personal vid tidigare liknande arrangemang. Lokal Evenemanget hålls i Centrumhusets lokal Diamanten som är väl anpassat för ändamålet och som godkänts av Räddningstjänsten. Kunskapsprov Peter Nilsson har inte avlagt godkänt kunskapsprov vid dateringen av denna utredning. Evenemang TV-laget med en rad kända TV-profiler spelar en match på Stantorsvallen mot ett länslag. På kvällen ges en middag till utvalda gäster som köps av företa. Senare på kvällen är det en PUB med möjlighet till deltagande för allmänheten.

20 Matutbud Servering av en fullständig 3-rätters restaurangmiddag. Budget och personal RIK är en ideell förening som står för arrangemanget och som även står för serveringspersonal. Redovisning/kassaapparat Godkänt kassaregister ska finnas med separat redovisning av försäljning ska finnas. RIK uppger att dessa ska inlånas. Kassaregister ska finnas vid de två försäljningsställen som enligt uppgift ska förekomma, i tältet samt inne i ladan. Remissinstanser Polismyndigheten har inget att erinra. Räddningstjänsten har gjort ett platsbesök och tillstyrker ansökan. Sammanfattning Sökanden har den kompetens och kunskap som krävs för att bedriva restaurangverksamhet. Samtliga remissinstanser har i yttranden inget att erinra. Serveringen bedöms inte medföra olägenheter ur alkoholpolitisk synpunkt. Min bedömning är att det inte föreligger några hinder för att bevilja RIK tillstånd för servering av öl och vin tillfälligt till allmänheten. Med hänvisning till ovanstående föreslås kommunstyrelsens allmänna utskott besluta: att enligt 8 kap 2 alkohollagen för servering av alkoholdrycker till allmänheten bevilja RIK tillstånd att servera starköl, vin och spritdrycker till allmänheten Serveringsställe: Centrumhuset, lokal Diamanten, Robertsfors. Serveringsansvarig skall finnas tillgänglig under hela serveringstiden mellan kl Minst 1 ordningsvakt på plats under hela serveringstiden. Serveringstid kl Att avslå ansökan om serveringstid till Tillståndet gäller enbart under förutsättning av att serveringsansvarig har godkänt kunskapsprov. Underlag: Utredning

21 Au 68 Dnr 9015/ Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd till allmänheten juli 2015, Ånäset Handelsförening Ånäset Handel ansöker genom Mats Bång om tillfälligt serveringstillstånd enligt 8 kap 2 alkohollagen för servering av starköl och vin till allmänheten under Marknads-/shoppingdagar i Ånäset den juli Verksamhetsbeskrivning Evenemanget är årligen återkommande och för programmet ansvarar Svensk Handel Ånäset. Programmet kommer att vara ungefär som tidigare år med marknadshandel och på kvällen öltält med underhållning och mat. Matutbud Serveringen sker i öltältet. Beställning sker i anslutning till ölserveringen. Maten består av fläskfilé och grillpotatis, lax och potatis samt grillspett med potatisgratäng. Serveringsansvarig Sökanden har uppgett att serveringsansvarig för alkoholdrycker under kvällen är Hans Bång. Branschvana Sökande (serveringsansvarig) har sedan tidigare ingen branschvana från restaurangverksamhet. Svensk Handel i Ånäset har fram till och med 2013 varit delaktiga i genomförandet av arrangemanget i samarbete med Lufta Camping. Under 2014 genomfördes arrangemanget i egen regi med tillfälligt serveringstillstånd till allmänheten. Kunskapsprov Hans Bång har avlagt godkänt kunskapsprov den 9 maj Kassa Kassaapparaterna skiljer på försäljning av för mat respektive alkoholhaltiga drycker. Tältet kommer att inhägnas med staket enligt inlämnad skiss. Remissvar/Yttranden: Polismyndigheten och brandmyndigheten har inget att erinra mot att tillstånd beviljas.

22 Forts Au 68 Bedömning Sökanden bedöms uppfylla alkohollagens krav för att få tillfälligt serveringstillstånd till allmänheten den juli att enligt 8 kap 2 alkohollagen bevilja Svensk Handel, organisationsnummer , tillfälligt serveringstillstånd för starköl och vin till allmänheten under Ånäsets Marknadsdagar juli Plats för serveringen: Inhägnat öltält i anslutning till Ånäset Pizzeria & Grill & Cafe. Serveringstillståndet gäller inte Pizzerians lokaler. Serveringstid kl Serveringsansvarig skall finnas tillgänglig under hela serveringstiden mellan kl Mat skall kunna serveras under hela tiden fram till senast Enklare rätter ska finnas tillgängliga fram till Minst 1 ordningsvakt på plats under hela serveringstiden. Underlag Utredning

23 Au 69 Redovisning av delegationsbeslut byggnadsinspektör, bygglov mm. 2015/B0084 ÖRNEN 12, Bygglov för fasadändring 2015/B0095 JÄRVEN 7, Bygglov för fasadändring 2015/B0074 NORUM 7:20, Bygglov för nybyggnad av garage 2015/B0118 Parkeringstillstånd t o m /B0116 Parkeringstillstånd t o m /B0058 GUMBODA 13:39, Bygglov för tillbyggnad av enbostadshus 2015/B0115 Parkeringstillstånd t o m /B0108 VAKTEN 4, Bygglov för fasadändring 2015/B0090 ARVIDSHEM 1:1, Bygglov för nybyggnad av stall 2015/B0100 SIKEÅ 5:84, Anmälan om tillbyggnad av fritidshus max 15 m² 2015/B0114 DALKARLSÅ 2:53, Bygglov för tillbyggnad av fritidshus 2015/B0112 TURKOSEN 1, Bygglov för inglasad uteplats 2015/B0098 ÖVERKLINTEN 28:1, Bygglov för nybyggnad av transformatorstation 2015/B0099 RATU 4:18, Rivningslov för carport 2015/B0068 DALKARLSÅ 2:40, Bygglov för inglasad uteplats 2015/B0094 BYGDEÅ KYRKOBORD 1:16, Rivningsanmälan

24 Au 70 Redovisning av delegationsbeslut miljöinspektör Följande delegationsbeslut redovisas vid dagens sammanträde 2015/0167 RICKLEÅ 8:6, Tillstånd för nyanläggning av avloppsanordning 2015/0168 RATUVIK 1:19, Förbud att släppa ut WC-vatten 2015/0171 ÅNÄSET 16:12, Avregistrering av livsmedelsverksamhet 2015/0170 NYBYN 3:26, Beslut om riskklassning av livsmedelsanläggning och fastställande av årlig kontrollavgift 2015/0177 KLINTSJÖN 4:9, Tillstånd för nyanläggning av avloppsanordning 2015/0180 KÅLABODA 12:3, Föreläggande att omhänderta avfall 2015/0185 KLINTSJÖN 17:2, Tillstånd för nyanläggning av avloppsanordning 2015/0189 ÅNÄSET 31:3, Anmälan om installation av bergvärmepump 2014/0384 HERTSÅNGER 13:10, Förbud att släppa ut WC-vatten 2015/0155 GUMBODA S:3, Registrering av livsmedelsanläggning 2015/0198 ÅNÄSET 16:12, Registrering av livsmedelsanläggning 2015/0181 NYBYN S:1, Registrering av livsmedelsanläggning 2015/0197 NYSÄTRA-BRÄNDE 18:7, Tillstånd för nyanläggning av avloppsanordning 2015/0187 NORUM 7:60, Tillstånd för nyanläggning av avloppsanordning 2015/0156 SKÄRAN 14:11, Tillstånd för nyanläggning av avloppsanordning

25 Au 71 Delgivning Meddelanden Följande meddelanden redovisas vid dagens sammanträde. 2015/0006 Länsstyrelsen, Beslut om att godkänna erosionsskydd på fastigheten Överklinten 10: /0050 Länsstyrelsen, Beslut om att godkänna anläggning av bro över Mårsgårdsbäcken på fastigheten Edfastmark 7: /0142 Länsstyrelsen, Beslut om att godkänna anläggning av pir samt muddring för småbåtshamn på fastigheten Norum 7:60 Regionförbundet Västerbotten, Protokoll Kollektivtrafikutskottet

Tobias Rosencrantz, samhällsbyggnadschef Karl-Johan Bergmark, kommunchef Eva Marklund, sekreterare. Lars Bäckström

Tobias Rosencrantz, samhällsbyggnadschef Karl-Johan Bergmark, kommunchef Eva Marklund, sekreterare. Lars Bäckström Plats och tid Kommunkontoret 2014-06-10, kl 13.00 14.30 Beslutande Patrik Nilsson (s) ordförande Lars Bäckström (c) ledamot Ove Lindström (s) ledamot Ewa-Marie Westerlund (s) ledamot Marta Pettersson,

Läs mer

Patrik Nilsson (s) ordförande Lars Bäckström (c) Kurt Ek (s), ersättare för Ove Lindström (s) Ewa-Marie Westerlund (s) Ingrid Sundbom (c)

Patrik Nilsson (s) ordförande Lars Bäckström (c) Kurt Ek (s), ersättare för Ove Lindström (s) Ewa-Marie Westerlund (s) Ingrid Sundbom (c) Plats och tid Kommunkontoret 2014-08-19, kl 13.00 14.05 Beslutande Patrik Nilsson (s) ordförande Lars Bäckström (c) Kurt Ek (s), ersättare för Ove Lindström (s) Ewa-Marie Westerlund (s) Ingrid Sundbom

Läs mer

Patrik Nilsson (s) ordförande Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Kurt Ek (s), ersättare för Per B Johansson (s) Kenneth Isaksson (m)

Patrik Nilsson (s) ordförande Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Kurt Ek (s), ersättare för Per B Johansson (s) Kenneth Isaksson (m) Plats och tid Kommunkontoret 2015-05-12, kl 13.00 16.30 Beslutande Patrik Nilsson (s) ordförande Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Kurt Ek (s), ersättare för Per B Johansson (s) Kenneth Isaksson (m)

Läs mer

Patrik Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c), ersättare för Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Per Boström Johansson (s) Kenneth Isaksson (m)

Patrik Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c), ersättare för Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Per Boström Johansson (s) Kenneth Isaksson (m) Plats och tid Kommunkontoret 2015-11-17, kl 13.00 14.15 Beslutande Patrik Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c), ersättare för Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Per Boström Johansson (s) Kenneth

Läs mer

Patrik Nilsson (s) ordförande Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Per Boström Johansson (s) Kenneth Isaksson (m)

Patrik Nilsson (s) ordförande Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Per Boström Johansson (s) Kenneth Isaksson (m) Plats och tid Kommunkontoret 2015-12-08, kl 13.00 15.15 Beslutande Patrik Nilsson (s) ordförande Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Per Boström Johansson (s) Kenneth Isaksson (m) Övriga deltagare Tobias

Läs mer

Patrik Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c), ersättare för Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Per Boström Johansson (s) Kenneth Isaksson (m)

Patrik Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c), ersättare för Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Per Boström Johansson (s) Kenneth Isaksson (m) Plats och tid Kommunkontoret 2015-10-13, kl 13.00 14.30 Beslutande Patrik Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c), ersättare för Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Per Boström Johansson (s) Kenneth

Läs mer

Patrik Nilsson (s) ordförande Lars Bäckström (c) ledamot Ove Lindström (s) ledamot Ewa-Marie Westerlund (s) ledamot Ingrid Sundbom (c) ledamot

Patrik Nilsson (s) ordförande Lars Bäckström (c) ledamot Ove Lindström (s) ledamot Ewa-Marie Westerlund (s) ledamot Ingrid Sundbom (c) ledamot Plats och tid Kommunkontoret 2014-05-13, kl 13.00 14.30 Beslutande Patrik Nilsson (s) ordförande Lars Bäckström (c) ledamot Ove Lindström (s) ledamot Ewa-Marie Westerlund (s) ledamot Ingrid Sundbom (c)

Läs mer

Patrik Nilsson (s) ordförande Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Ewa-Marie Westerlund (s) Ingrid Sundbom (c)

Patrik Nilsson (s) ordförande Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Ewa-Marie Westerlund (s) Ingrid Sundbom (c) Plats och tid Kommunkontoret 2014-12-02, kl 13.00 14.30 Beslutande Patrik Nilsson (s) ordförande Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Ewa-Marie Westerlund (s) Ingrid Sundbom (c) Övriga deltagare Tobias

Läs mer

Patrik Nilsson (s) ordförande Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Ewa-Marie Westerlund (s) Marta Pettersson(c), ersättare för Ingrid Sundbom (c)

Patrik Nilsson (s) ordförande Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Ewa-Marie Westerlund (s) Marta Pettersson(c), ersättare för Ingrid Sundbom (c) Plats och tid Kommunkontoret 2014-10-14, kl 13.00 16.00 Beslutande Patrik Nilsson (s) ordförande Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Ewa-Marie Westerlund (s) Marta Pettersson(c), ersättare för Ingrid

Läs mer

Patrik Nilsson (s) ordförande Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Per Boström Johansson (s) Kenneth Isaksson (m)

Patrik Nilsson (s) ordförande Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Per Boström Johansson (s) Kenneth Isaksson (m) Plats och tid Kommunkontoret 2015-08-25, kl 13.00 15.15 Beslutande Patrik Nilsson (s) ordförande Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Per Boström Johansson (s) Kenneth Isaksson (m) Övriga deltagare Tobias

Läs mer

Allmänna utskottet 2014-02-04 1 ( 22)

Allmänna utskottet 2014-02-04 1 ( 22) Allmänna utskottet 2014-02-04 1 ( 22) Plats och tid Kommunkontoret 2014-02-04, kl 13.00 16.20 Beslutande Patrik Nilsson (s) ordförande Lars Bäckström (c) ledamot Ove Lindström (s) ledamot Ewa-Marie Westerlund

Läs mer

Protokoll Bygg- och miljönämnden

Protokoll Bygg- och miljönämnden Protokoll Bygg- och miljönämnden Fredag 1 juni 2018 Bygg- och miljönämnden 2018-06-01 2 Plats: Kommunhuset, sammanträdesrum Tjädern, kl 10:00 Beslutande: Annica Eklund S Roger Östlund S Kjell Grafström

Läs mer

Sammanträdesrum ÖREN, tisdagen den 15 juni 2010, kl. 13 30 14 45.

Sammanträdesrum ÖREN, tisdagen den 15 juni 2010, kl. 13 30 14 45. Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum ÖREN, tisdagen den 15 juni 2010, kl. 13 30 14 45. Evert Johansson, s, ordförande Jan Korsfeldt, m Roy Wasniowski, v Ej tjänstgörande Arne Holmgren, s Kenneth Hallberg,

Läs mer

Kristina Lindblad (MP) Agneta Sellholm (M) Torbjörn Holmström (M)

Kristina Lindblad (MP) Agneta Sellholm (M) Torbjörn Holmström (M) Miljö och byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kristinelundsvägen 4, Dammen, Köping, kl 08.15 09.05 ande Per Carlesson (S) ordförande Lena Vilhelmsson (S) v ordförande Heinz Blahusch

Läs mer

Bygg- och miljöchef Britt-Marie Öjstrand Plan- och lovingenjör Tomas Lennartsson. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Sandra Norsell

Bygg- och miljöchef Britt-Marie Öjstrand Plan- och lovingenjör Tomas Lennartsson. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Sandra Norsell 1(14) Bygg och miljönämnden Plats och tid Hagavallen Töcksfors, kl. 13.00-15.00 Beslutande Ledamöter Bengt-Olof Lorentzon (-) ordförande Rolf Gruvborg (M) Lisbeth Karlsson (C) Gunnar Henriksson (FP) Magnus

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2000-05-09

Socialnämndens arbetsutskott 2000-05-09 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 08.15-10.45. Beslutande Anders Johansson S Ordförande Yvonne Skärheden M Ingrid Karlsson S Ally Karlsson V Kristina Valtersson C Övriga deltagare Eira

Läs mer

Patrik Nilsson (s) ordförande Lars Bäckström (c) ledamot Ove Lindström (s) ledamot Ewa-Marie Westerlund (s) ledamot Ingrid Sundbom (c) ledamot

Patrik Nilsson (s) ordförande Lars Bäckström (c) ledamot Ove Lindström (s) ledamot Ewa-Marie Westerlund (s) ledamot Ingrid Sundbom (c) ledamot Plats och tid Kommunkontoret 2014-03-11, kl 13.00 15.00 Beslutande Patrik Nilsson (s) ordförande Lars Bäckström (c) ledamot Ove Lindström (s) ledamot Ewa-Marie Westerlund (s) ledamot Ingrid Sundbom (c)

Läs mer

Patrik Nilsson (s) ordförande Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Kurt Ek (s), ersättare för Ewa-Marie Westerlund (s) Ingrid Sundbom (c)

Patrik Nilsson (s) ordförande Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Kurt Ek (s), ersättare för Ewa-Marie Westerlund (s) Ingrid Sundbom (c) Plats och tid Kommunkontoret 2014-11-04, kl 13.00 14.45 Beslutande Patrik Nilsson (s) ordförande Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Kurt Ek (s), ersättare för Ewa-Marie Westerlund (s) Ingrid Sundbom

Läs mer

PROTOKOLL. Fågelsjörummet, plan 4 Förvaltningshuset 2015-10-22 08:30. Lasse Bergqvist

PROTOKOLL. Fågelsjörummet, plan 4 Förvaltningshuset 2015-10-22 08:30. Lasse Bergqvist PROTOKOLL Plats och tid Fågelsjörummet, plan 4 Förvaltningshuset 2015-10-22 08:30 Beslutande Per Olov Persson (M) Tommy Borg (S) John Nyman (C) Manne Wallström (MP) Lasse Bergqvist (FP) Övriga deltagande

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S)

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Plats och tid Planrummet, kommunhuset, kl. 13.00-14.20 Beslutande Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Tid och plats kl 08.30 09.00 Miljö- och byggförvaltningens sammanträdesrum Beslutande Ledamöter Bengt Bivrin (MP) Morgan Gutke (C) Tjänstgörande ersättare Terry Bergqvist (S)

Läs mer

Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge (s), Johan-Gabriel Falkenberg (m), Sofia Söderström (mp), Kurt Jonsson (kd)

Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge (s), Johan-Gabriel Falkenberg (m), Sofia Söderström (mp), Kurt Jonsson (kd) BYGGNADSNÄMNDEN 2011-05-17 1 Plats och tid Nämndhusets sammanträdesrum kl 10.00 11.30 Beslutande Erik Liljencrantz ordförande (m), Marie-Louise Karlsson vice ordförande (s), Bertil Karlsson 2:e vice ordförande

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 154

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 154 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 154 Plats och tid Hobysalen Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 16.25 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s)

Läs mer

STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum Miljö- och byggnämndens arbetsutskott (13)

STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum Miljö- och byggnämndens arbetsutskott (13) Sidnr 1 (13) Plats och sammanträdestid Beslutare Miljö- och byggförvaltningens sammanträdesrum, Stadshuset kl 08.30-12.50 Bengt Bivrin (MP) Morgan Gutke (C) Terry Bergqvist (S) tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 14.00-15.30 Beslutande Ledamöter Gerd Karlsson, ordförande, (S), 88-89 Kenneth Wåhlund, ordförande, (S), 87, ej 88-89 Arne Andersson (S), ersättare

Läs mer

Den här blanketten kan användas för följande två typer av tillfälligt serveringstillstånd:

Den här blanketten kan användas för följande två typer av tillfälligt serveringstillstånd: Sida 1 (5) ANVISNINGAR A2 TILLFÄLLIGT TILLSTÅND FÖR SERVERING TILL ALLMÄNHETEN Den här blanketten kan användas för följande två typer av tillfälligt serveringstillstånd: 1. Tillfälligt tillstånd för servering

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2006-03-29 20 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.30 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Margaretha Schneider (m) Inga-Lill Gustavsson (c) tj ers Björn Jonasson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13.00-14.30 Beslutande Bengt Petersson ordf (C) Lis Melin (M) PG Risberg (M) Jolanta Andersson (M) Linda Strömblad (C) Börje Malmborg (KD) Jacquline Lynd-Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ASKERSUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Sydnärkes byggnämnd 2015-09-03 1 (13) Plats och tid Laxå torsdagen den 3 september 2015 kl 14.00 14.45 Beslutande Nils-Olof Tivemyr (c) ordförande Ewa Österberg

Läs mer

Jävsnämnden 2011-06-13 1(7)

Jävsnämnden 2011-06-13 1(7) Jävsnämnden 2011-06-13 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Torget 5, Leksand, kl 8.30-9.30 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), 1:e vice ordförande Armin von Hove (M) Pär

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Torsdagen den 23 januari 2019 kl. 09:00 11:45

Kommunkontoret, Bergsjö Torsdagen den 23 januari 2019 kl. 09:00 11:45 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Torsdagen den 23 januari 2019 kl. 09:00 11:45 Beslutande Daniel Gunsth (S) Ordförande Lars Hed (M)

Läs mer

Föredragningslista - Bygg- och plannämnden

Föredragningslista - Bygg- och plannämnden Föredragningslista - Bygg- och plannämnden Plats och tid för mötet: Gruppmöten Föredragande Samling kl 09.00 vid kommunhusets entré för besiktning av ärende nr 2. Tisdagen den 31 oktober 2006. Sammanträde

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 14.15-15.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Kenneth Wåhlund, ordförande, (S) Gerd Karlsson (S) Stefan Åström (S) Eva Svensson (S) Eva Ryman

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2007-05-09 47 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 14.00 18.00 Beslutande Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Birgitta Olsson-Johansson

Läs mer

Miljö-, bygg- och myndighetsförvaltningens expedition

Miljö-, bygg- och myndighetsförvaltningens expedition SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2013-06-19 Sida 1(9) Plats och tid Hembygdsgården,Hallsberg kl 08.30-12.00 Beslutande Ledamöter Anne Carlkvist Fors (s) Christina Johansson (s) Krister Eklund (s) Kari Räiä

Läs mer

Jan Jonsson, plan- och byggchef Lisbeth Wolander, sekreterare. Kommunstyrelsekontoret

Jan Jonsson, plan- och byggchef Lisbeth Wolander, sekreterare. Kommunstyrelsekontoret 1(1) Plats och tid Beslutande Kommunhuset Boxholm, sammanträdesrummet, 2013-06-11, kl. 14.00 Arne Karlsson, ordf, (S) Niilo Kulojärvi, (S) Tore Sjö, (S) Rolf Stenward, (S) Annsofi Ramevik, (S) Håkan Johansson,

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (12) Paragrafer 1-9

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (12) Paragrafer 1-9 1 (12) Paragrafer 1-9 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 13:00-17:00 Beslutande ledamöter Kent Lodesjö (S) (ordförande) 1-2, 4-9 Christer Persson (M) (1:e vice ordförande) (ordförande 3) Ralf Scott (SD)

Läs mer

STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum Miljö- och byggnämndens arbetsutskott (7)

STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum Miljö- och byggnämndens arbetsutskott (7) Sidnr 1 (7) Plats och sammanträdestid Beslutare Kommunstyrelsens sessionssal, Stadshuset kl 15.15-15.50 Bengt Bivrin (MP) Morgan Gutke (C) Peter Sövig (S) Övriga deltagare Michael Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge Kylestorp (s), Erkki Pokela (s), Marianne Fältskog (fp), Thomas Nyvell (mp), Kurt Jonsson (kd)

Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge Kylestorp (s), Erkki Pokela (s), Marianne Fältskog (fp), Thomas Nyvell (mp), Kurt Jonsson (kd) BYGGNADSNÄMNDEN 2013-06-18 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3, rum 611. Kl 15.00-16.30 Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Marie-Louise Karlsson, 1:e vice ordförande (s), Bertil Carlsson, 2:e

Läs mer

STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum Miljö- och byggnämndens arbetsutskott (10)

STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum Miljö- och byggnämndens arbetsutskott (10) Sidnr s arbetsutskott 2015-08-20 1 (10) Plats och sammanträdestid Beslutare Miljö- och byggförvaltningens sammanträdesrum, Stadshuset kl 8.00-12.10, 13.00-14.00 Bengt Bivrin (MP) Morgan Gutke (C) Peter

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden 1 (17) Paragrafer 103-117 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 15.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Kent Lodesjö,

Läs mer

Per Rathsman, stadsarkitekt Susanne Jarl, miljöchef Annika Nilsson, sekreterare. Thomas Backelin. Andris Widuss

Per Rathsman, stadsarkitekt Susanne Jarl, miljöchef Annika Nilsson, sekreterare. Thomas Backelin. Andris Widuss 1(9) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum KERIMÄKI, kommunhuset, torsdagen den 30 maj 2013, kl 08.30 10.00. Thomas Backelin (S) ordförande Lars-Erik Carlsson (V) Andris Widuss (M) Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-05-15. STORFORS KOMMUN Miljö- och byggnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-05-15. STORFORS KOMMUN Miljö- och byggnadsnämnden 1(12) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum KERIMÄKI, Kommunhuset, torsdagen den 15 maj 2014, kl 08.30 10.25. Thomas Backelin (S), ordförande Lars-Erik Carlsson (V) Hans Lindqvist (C) Övriga deltagande

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP)

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP) 1(1) Plats och tid Sammanträdesrummet Insjön, 8.30-9.00 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kenneth Nordberg (V) Kristina Lindblad (MP) Agneta Sellholm (M) Torbjörn Holmström (M) Erik Johannesson miljöinspektör 60-63

Kenneth Nordberg (V) Kristina Lindblad (MP) Agneta Sellholm (M) Torbjörn Holmström (M) Erik Johannesson miljöinspektör 60-63 Miljö och byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kristinelundsvägen 4, Dammen, Köping, kl 08.15 10.05 ande Per Carlesson (S) ordförande Lena Vilhelmsson (S) v ordförande Heinz Blahusch

Läs mer

Socialchef Christel Sundberg Nämndsekreterare Anders Svensson. Jane Holmström Björkman. Omedelbart efter sammanträdet. Anders Svensson.

Socialchef Christel Sundberg Nämndsekreterare Anders Svensson. Jane Holmström Björkman. Omedelbart efter sammanträdet. Anders Svensson. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Åsljungarummet, tisdagen den 5 april 2016, klockan 17.00-17.15 Arne Andersson (M), ordförande Christer Unosson (KD), 1:e

Läs mer

Tommy Eriksson (s), Seth Skagerström (s), Håkan Björndahl (s), Marianne Fältskog (fp), Olof Carlsson (v) 74-81

Tommy Eriksson (s), Seth Skagerström (s), Håkan Björndahl (s), Marianne Fältskog (fp), Olof Carlsson (v) 74-81 BYGGNADSNÄMNDEN 2010-11-09 1 Plats och tid Nämndhusets sammanträdesrum kl 14.00 15.25 Beslutande Marie-Louise Karlsson ordförande (s), Johan Söderberg 1:e vice ordförande (s), Katarina Rosenlund-Svensson

Läs mer

May-Brith Jansson. I anslutning till sammanträdet. Helena Andersson

May-Brith Jansson. I anslutning till sammanträdet. Helena Andersson Sammanträdesdatum Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Österön, Stadshuset kl. 10:25-10:35 Beslutande Björn Fagerlund (M) ordförande Janne Jansson (S) vice ordförande Bengt Erik Askerlund (MP) ledamot

Läs mer

Ansökan om tillfälligt tillstånd för servering av alkoholdrycker till allmänheten

Ansökan om tillfälligt tillstånd för servering av alkoholdrycker till allmänheten Ansökan om tillfälligt tillstånd för servering av alkoholdrycker till allmänheten Alla som mot betalning vill servera spritdrycker, vin, starköl eller andra jästa alkoholdrycker (t.ex. cider och fruktviner)

Läs mer

20 Upphävande av Tillsyns- och tillståndsnämndens beslut 134/2016 gällande föreläggande om att ta bort byggnad och trädäck på

20 Upphävande av Tillsyns- och tillståndsnämndens beslut 134/2016 gällande föreläggande om att ta bort byggnad och trädäck på Protokoll Tillsyns- och tillståndsnämnden Sida 1 av 15 Ärendeförteckning 18 Yttrande till Mark- och miljödomstolen gällande överklagande av beslut om störande växtlighet på 19 Yttrande till Mark- och miljödomstolen

Läs mer

Lars Tängdén (C), v ordförande Per B Johansson (S) Kenneth Isaksson (M) Peder Forsberg (S) Kurt Ek (S) Per Boström Johansson.

Lars Tängdén (C), v ordförande Per B Johansson (S) Kenneth Isaksson (M) Peder Forsberg (S) Kurt Ek (S) Per Boström Johansson. Allmänna utskottet 2018-06-12 Sida 1 (22) Plats och tid Kommunkontoret 2018-06-12, kl 13.00 15.30 Beslutande Lars Tängdén (C), v ordförande Per B Johansson (S) Kenneth Isaksson (M) Peder Forsberg (S) Kurt

Läs mer

Miljö- och byggförvaltningen

Miljö- och byggförvaltningen Sidnr 1 (8) Plats och sammanträdestid Beslutare Miljö- och byggförvaltningens sammanträdesrum, Stadshuset kl 13.15-13.45 Bengt Bivrin (MP) Morgan Gutke (C) Terry Bergqvist (S), tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Byggnadsnämnden 2010-11-25 1 (13) Plats och tid Rådhuset, Askersund torsdagen den 25 november 2010 kl 15.00 17.00 Beslutande Bo Pettersson (s) ordförande Bengt Svärd (c) Eric

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 1999-10-12

Socialnämndens arbetsutskott 1999-10-12 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 14.00-17.20. Beslutande Anders Johansson S Ordförande Yvonne Skärheden M Ingrid Karlsson S Ally Karlsson V Kristina Valtersson C Peter Bowin V Observerande

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (12)

Miljö- och byggnadsnämnden (12) Miljö- och byggnadsnämnden 2016-12-13 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 14.00-15.15 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Louise Warnqvist (M) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2011-12-13 1 (8) Plats och tid: Kommunkontoret Ängen, Kisa kl 13.30 15.30

Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2011-12-13 1 (8) Plats och tid: Kommunkontoret Ängen, Kisa kl 13.30 15.30 Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2011-12-13 1 (8) Plats och tid: Kommunkontoret Ängen, Kisa kl 13.30 15.30 Beslutande: Göran Olsson (c) Göran Lindgren (m) Göran Frisk (s) Margareta Holm (mp) Rune Larsson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret fredagen den 2 november 2018 kl. 08:00-08:30

Plats och tid Kommunkontoret fredagen den 2 november 2018 kl. 08:00-08:30 1(7) Plats och tid Kommunkontoret fredagen den 2 november 2018 kl. 08:00-08:30 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-11-30 Sid: 1 Instans Samhällsbyggnadsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 15.00-15.50 Beslutande Övriga deltagande Ingemar Svensson (C) ordförande Kennet Josefsson (S)

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 mars 2014 kl. 08:30 11:30. Eva Lindström Sekreterare. Christina Englund Stadsarkitekt 18-21

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 mars 2014 kl. 08:30 11:30. Eva Lindström Sekreterare. Christina Englund Stadsarkitekt 18-21 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 mars 2014 kl. 08:30 11:30. Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Martin Äng (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Tid och plats kl 08.30-12.15 Miljö- och byggförvaltningens sammanträdesrum Beslutande Ledamöter Peter Sövig (S) Tjänstgörande ersättare Åke Sundemar (L) för Bengt Bivrin (MP)

Läs mer

Tobias Hellberg Söderhäll (S) ledamot 106-107, 109-118 Kent Fredriksson (S) ersättare 108, 113-118

Tobias Hellberg Söderhäll (S) ledamot 106-107, 109-118 Kent Fredriksson (S) ersättare 108, 113-118 Miljö och byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kristinelundsvägen 4, Dammen, Köping, kl 08.15-10.50 ande Per Carlesson (S) ordförande Lena Vilhelmsson (S) v ordförande Tobias Hellberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Sydnärkes byggnämnd 2018-10-18 1 (15) Plats och tid Laxå torsdagen den 18 oktober 2018 kl 15.00 15.45 Beslutande Nils-Olof Tivemyr (c) ordförande Christer Johansson (s) Ewa Österberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 14.15-16.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Kenneth Wåhlund, ordförande, (S) Gerd Karlsson (S) Eva Forssell (S), ersättare för Stefan Åström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Tid och plats kl 08.30 10.35 Miljö- och byggförvaltningens sammanträdesrum Beslutande Ledamöter Bengt Bivrin (MP) Morgan Gutke (C) Peter Sövig (S) Tjänstgörande ersättare Justeringens

Läs mer

Kenneth Nordberg (V) Kristina Lindblad (MP) Agneta Sellholm (M) Bernt Bergsten (C) ersättare Lars Isaksson (C) ledamot 16-23

Kenneth Nordberg (V) Kristina Lindblad (MP) Agneta Sellholm (M) Bernt Bergsten (C) ersättare Lars Isaksson (C) ledamot 16-23 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kristinelundsvägen 4, Dammen, Köping, kl 08.30-10.17 ande Lena Vilhelmsson (S) ordförande Christian Nålberg (S) v ordförande Heinz Blahusch (S) Ingvar Duán (S)

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 19 februari 2013 kl. 08:30 11:45

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 19 februari 2013 kl. 08:30 11:45 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 19 februari 2013 kl. 08:30 11:45 Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Bengt-Ola Olsson

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden 1 (11) Paragrafer 46-54 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 15.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten Johansson,

Läs mer

Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina Rosenlund-Svensson (s), Bengt Hult (fp)

Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina Rosenlund-Svensson (s), Bengt Hult (fp) BYGGNADSNÄMNDEN 2013-08-27 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3, rum 611. Kl 15.00-16.00 Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina

Läs mer

Patrik Nilsson (s) ordförande Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Per Boström Johansson (s) Kenneth Isaksson (m)

Patrik Nilsson (s) ordförande Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Per Boström Johansson (s) Kenneth Isaksson (m) Allmänna utskottet 2016-05-17 Sida 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret 2016-05-17, kl 13.00 15.00 Beslutande Patrik Nilsson (s) ordförande Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Per Boström Johansson (s)

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (11)

Miljö- och byggnadsnämnden (11) Miljö- och byggnadsnämnden 2016-10-18 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 13.00-16.15 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Erik Gustafsson (S) ersätter Dan Eriksson (C)

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 26 augusti 2014, kl 08.00 11.15. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 26 augusti 2014, kl 08.00 11.15. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande BYGGNADSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 26 augusti 2014, kl 08.00 11.15 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Christer Ahlén

Läs mer

Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.50, 11.35-12.00

Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.50, 11.35-12.00 NORRTÄLJE KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRADESPROTOKOLL 2013-03-22 Plats och tid ande Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.50, 11.35-12.00 Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 17 juni 2015 1 (13)

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 17 juni 2015 1 (13) Miljö- och byggnadsnämnden 17 juni 2015 1 (13) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-12.15 Beslutande Ersättare: Åsa Hååkman-Felth, ordförande Christina Söhrman Henric Forsberg Iréne Frisk Benny

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Tid och plats kl 08.30 14.25 Miljö- och byggförvaltningens sammanträdesrum Beslutande Ledamöter Peter Sövig (S) Lars Åke Karlgren (V) Dag Wersén (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Rolf-Arne Söderlund. Miljö- och byggnadsnämnden. Miljö- och byggnadsnämndens förvaltning

Rolf-Arne Söderlund. Miljö- och byggnadsnämnden. Miljö- och byggnadsnämndens förvaltning 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Sunne, klockan 13.00 15.30 Paragrafer Beslutande Anders Folkesson (C) Elisabeth Karlsson (C) Arne Olsson (M), ordförande Maria Widlund (M) Emanuel Olsson (FP) Conny

Läs mer

Patrik Nilsson (s) ordförande Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Per B Johansson (s) Kenneth Isaksson (m)

Patrik Nilsson (s) ordförande Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Per B Johansson (s) Kenneth Isaksson (m) Plats och tid Kommunkontoret 2015-03-31, kl 08.00-09.30 Beslutande Patrik Nilsson (s) ordförande Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Per B Johansson (s) Kenneth Isaksson (m) Övriga deltagare Tobias Rosencrantz,

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-08-27 1(24) Filip Gille (M), ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S)

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-08-27 1(24) Filip Gille (M), ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-08-27 1(24) Plats och tid Planrummet, kommunhuset, kl. 13.00-15.00 Beslutande Filip Gille (M), ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Gemensamma nämnden för alkohol, tobak och receptfria läkemedel

Sammanträdesprotokoll Gemensamma nämnden för alkohol, tobak och receptfria läkemedel 1 (13) Sammanträdesprotokoll Gemensamma nämnden för alkohol, Plats och tid socialförvaltningen, lokal: Sundborn kl. 10:00-11:40 ande S Kenneth Persson, ordförande Borlänge S Christina Knutsson, 85-86,

Läs mer

Tord Larsson (S) Ordförande 90,91 Malin Sundberg (S) Per G Harnesk (SV) Helen Swartling (MP) Wivi-Anne Mulk (SV)

Tord Larsson (S) Ordförande 90,91 Malin Sundberg (S) Per G Harnesk (SV) Helen Swartling (MP) Wivi-Anne Mulk (SV) Plats och tid: Sammanträdesrum Fogden, kommunhuset Jokkmokk kl. 10.00-12.00 10:00-10:30 Vattenfall Eldistribution AB, Mikael Öhlund, informerar nämnden gällande transformatorstationer inom strandskydd.

Läs mer

50 Delegationsbeslut för redovisning i september 2019

50 Delegationsbeslut för redovisning i september 2019 Protokoll Tillsyns- och tillståndsnämnden Sida 1 av 12 Ärendeförteckning 46 Ansökan om strandskyddsdispens för tillbyggnad av enbostadshus på inom strandskyddsområde i Östra Göinge kommun 47 Ansökan om

Läs mer

Gemensamma nämnden för alkohol, tobak och receptfria läkemedel

Gemensamma nämnden för alkohol, tobak och receptfria läkemedel 1 Plats och tid Socialförvaltningen, lokal Sundborn, kl. 13:15 15:00 ande Ledamöter S Christina Knutsson, ordf Falu kommun S Kenneth Persson, vice ordf Borlänge kommun S Joakim Lundgren Smedjebackens kommun

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef Anna Eliasson

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef Anna Eliasson Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef Anna Eliasson Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2024-2033 Sekreterare Carina Viberg

Läs mer

RIKTLINJER FÖR SERVERINGSTILLSTÅND

RIKTLINJER FÖR SERVERINGSTILLSTÅND RIKTLINJER FÖR SERVERINGSTILLSTÅND KOMMUNALA RIKTLINJER FÖR HANDLÄGGNING AV ÄRENDEN AVSEENDE SERVERINGSTILLSTÅND Enligt 8 kap 9 alkohollagen (2010:1622) ska kommunen tillhandahålla riktlinjer för tillämpningen

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 7 Sammanträdesdatum Socialnämnden

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 7 Sammanträdesdatum Socialnämnden TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 7 Plats och tid Kommunhuset, Torsås, kl 18.00-19.00 Beslutande Henrik Nilsson-Bokor, S, ordförande Ewy Svensson, M Bernt Nyqvist, S Anita Eriksson, C Lennart

Läs mer

Sida (12) Samhällsbyggnadsförvaltningen Eva Ferlinger, enhetschef. Underskrifter Paragrafer

Sida (12) Samhällsbyggnadsförvaltningen Eva Ferlinger, enhetschef. Underskrifter Paragrafer 2009-09-11 1 (12) Plats Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Eva Ferlinger, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2327-2337 Sekreterare

Läs mer

Ansökan tillfälligt tillstånd att servera alkoholdrycker

Ansökan tillfälligt tillstånd att servera alkoholdrycker Ansökan tillfälligt tillstånd att servera alkoholdrycker Den här blanketten används för: Tillfälligt tillstånd till allmänheten För att det ska vara fråga om ett tillfälligt tillstånd får serveringen inte

Läs mer

Håkan Jonsson, plan- och byggchef Lisbeth Wolander, sekreterare Stefan Möllenhof, ersättare. Kommunstyrelsekontoret

Håkan Jonsson, plan- och byggchef Lisbeth Wolander, sekreterare Stefan Möllenhof, ersättare. Kommunstyrelsekontoret 1(1) Plats och tid Beslutande Kommunhuset Boxholm, sammanträdesrummet, 2013-12-03, kl. 14.00 Arne Karlsson, ordf, (S) Rolf Stenward, (M) Börje Johansson, (KD) Staffan Leufvèn, (C) Tore Sjö, (S) Niilo Kulojärvi,

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 141

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 141 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 141 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 16.00 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Åke Andersson (v) Yvonne Skärheden (m) Kristina Valtersson

Läs mer

Miljö- och byggförvaltningen

Miljö- och byggförvaltningen Sidnr s arbetsutskott 2016-03-17 1 (10) Plats och sammanträdestid Beslutare Miljö- och byggförvaltningens sammanträdesrum, Stadshuset kl 13.00-13.20 Bengt Bivrin (MP) Morgan Gutke (C), 5-8 Peter Sövig

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2012-05-21

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2012-05-21 1 (13) Paragrafer 36-45 Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen kl. 15.00 16.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten Johansson,

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef 1 Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2189-2197 Sekreterare

Läs mer

Göran Berggren (S), ersättare för Lena Jenemark (S), Social & Arbetsmarknad: Anette Martinsson

Göran Berggren (S), ersättare för Lena Jenemark (S), Social & Arbetsmarknad: Anette Martinsson SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2013-04-18 Sida 1 (5) Plats och tid Nicolairummet, kl 11.40-12.00 Beslutande Ledamöter Jan-Erik Bengtsson (S), Hans Hallström (V), Kristina Classon (M),

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 16 april 2018 kl. 08:00 11:50

Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 16 april 2018 kl. 08:00 11:50 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 16 april 2018 kl. 08:00 11:50 Beslutande Carin Walldin (S) Ordförande Ola Wigg (S) Anders

Läs mer

Föredragningslista Bygg- och plannämnden

Föredragningslista Bygg- och plannämnden Föredragningslista Bygg- och plannämnden Plats och tid för sammanträdet Haffragården Kölsillre, tisdagen den 26 september 2006 OBS se nedan Gruppmöten Föredragande Ärenden 1 Justering 2 Borgsjöbyn 8:13,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Per Daniels (M) Beth Holtzmann (S) Lena Ihlar (V), ersätter Pär Andersson

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Per Daniels (M) Beth Holtzmann (S) Lena Ihlar (V), ersätter Pär Andersson 1(2) Plats och tid Rum Insjön, Kommunhuset, 09:00-09:30 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Per Daniels (M) Beth Holtzmann (S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Lars Bäckström (C) ordförande Per Boström Johansson (S) Kenneth Isaksson (M) Ove Lindström (S) Kurt Ek (S) ersättare för Patrik Nilsson (S)

Lars Bäckström (C) ordförande Per Boström Johansson (S) Kenneth Isaksson (M) Ove Lindström (S) Kurt Ek (S) ersättare för Patrik Nilsson (S) Allmänna utskottet 2017-04-11 Sida 1 (33) Plats och tid Kommunkontoret 2017-04-11, kl 13.00 16.20 Beslutande Lars Bäckström (C) ordförande Per Boström Johansson (S) Kenneth Isaksson (M) Ove Lindström (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum Miljö- och Byggnadsnämnden 2009-09-15 1 (13)

Sammanträdesdatum Miljö- och Byggnadsnämnden 2009-09-15 1 (13) Sammanträdesdatum Blad Miljö- och Byggnadsnämnden 2009-09-15 1 (13) Plats och tid: BUN:s lokaler Sparbanksgatan 1, kl 09.00 11.00. Beslutande: Ersättare: Tjänstemän: Justeringsman: Bengt-Olov Persson,

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa fredagen den 3 juli 2009, kl

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa fredagen den 3 juli 2009, kl 1 Plats och tid Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa fredagen den 3 juli 2009, kl 11.00 11.45 ande Hans Sternbro (s), ordförande Stig Andersson (mp), ersättare för Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson

Läs mer

Myndighetsnämnden

Myndighetsnämnden Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, klockan 14.15-16.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Gerd Karlsson, ordförande (S) Ulla Kindberg (S), ersättare för Kenneth Wåhlund

Läs mer