INBJUDAN. När och var? Göteborg 23 september. Radisson Blu Södra Hamngatan 59. Anmälan till Leadership sker via ditt förbunds hemsida!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "INBJUDAN. När och var? Göteborg 23 september. Radisson Blu Södra Hamngatan 59. Anmälan till Leadership sker via ditt förbunds hemsida!"

Transkript

1 Göteborg INBJUDAN UTBILDNINGSBAROMETERN 1 Kostnadsfritt och exklusivt event för dig som är chef/ledare När och var? Göteborg 23 september Radisson Blu Södra Hamngatan 59 Anmälan till Leadership sker via ditt förbunds hemsida! #Ldship Leadership arrangeras även i: Malmö 21 oktober på Radisson Blu Stockholm 18 november på Clarion Hotel Stockholm utbildning se HITTA KOMPETENSUTVECKLING

2 VÄLKOMMEN! Bra att veta: Besökskort = entrébiljett Entrébiljett i form av ett digitaliserat besökskort till dina olika föreläsningar får du i registreringen. Tappa inte bort det. Utan det kommer du inte in på din föreläsning. På kortet finns en streckkod som kommer att scannas av i entrén till de olika föreläsningarna du är anmäld till. Lunch och fika under dagen I pausen på för- och eftermiddagen serverar vi kaffe och fika. Mitt på dagen serveras en lättare lunch i anslutning till utställningsytan. Mingel och utlottning av fina priser Efter sista föreläsningen vill vi gärna att ni stannar kvar och minglar en liten stund tillsammans med oss. Direkt efter sista förläsningspasset lottar våra samarbetspartner ut fina priser och vi bjuder på något gott att dricka. Twittra om dagen Använd vår hashtag: #Ldship Från 08:15 Registrering och frukost 09:00-10:15 Pass 1 10:15-10:45 Paus och kaffe 10:45-12:00 Pass 2 12:00-13:00 Lunch utbildning se HITTA KOMPETENSUTVECKLING 13:00-14:15 Pass 3 14:15-ca 15:30 Mingel Sponsor:

3 Varför Leadership? Som medlem i Jusek är chansen stor att du någon gång under karriären blir chef. Juseks chefsmedlemmar är välutbildade och verksamma på hela arbetsmarknaden, såväl den offentliga som privata, såväl den mindre arbetsplatsen som den stora globala. Det ställs höga krav och förväntningar på en chef idag, från både arbetsgivare och medarbetare. För ett hållbart och välfungerande ledarskap är det viktigt att du som chef systematiskt inventerar egna behov, t ex kompetensutveckling. Elisabeth Johansson Jusek Undersökningar visar att välpresterande chefer och deras arbetsgrupper avsätter mer tid för utforskande frågor och eftertanke än andra. Mer tid läggs på reflektion, kunskapsinhämtning och problemlösning. Jusek vill stödja dig som chefsmedlem under hela karriären. Leadership ingår som en sådan tjänst och är mycket omtyckt av våra chefsmedlemmar. Via Leadership investerar du i tid för dig, i rollen som chef. Du fyller på med ny kunskap, ett utökat nätverk och energi. Resultatet från Sveriges Ingenjörers Chefsbarometer visar att många chefer behöver olika former av stöttning i sitt ledarskap för att kunna trivas och utvecklas i chefsrollen. Särskilt efterfrågas möjligheten att nätverka med andra chefer och att få coachning i sin ledarroll. Natasha Kavalic Sveriges Ingenjörer Undersökningen visar också att många som säger sig vilja ta nästa chefskliv i karriären kan tänka sig att göra det om det finns goda chefsförebilder på arbetsplatsen men också om möjligheter till kompetensutveckling erbjuds i den nya rollen. Särskilt bland kvinnliga chefer framhålls detta som viktigt. Att jobba på olika sätt för att stötta våra chefsmedlemmar är en självklarhet för oss på Sveriges Ingenjörer. Här fyller Leadership en viktig funktion eftersom det bidrar till den kunskapspåfyllnad och inspiration i ledarskapet som så många medlemmar vill ha. Bland Civilekonomernas medlemmar är en tredjedel chefer. Bra ledare är viktigt för Sverige och Sveriges företag och organisationer. Som chef står du inför många olika och svåra utmaningar som att leda och utveckla ditt team, leverera med ofta begränsade eller bristfälliga resurser, budgetera, prognostisera, rapportera, förebygga, förankra och hantera konflikter med enskilda personer, mellan personer och mellan avdelningar inom organisationen. Din egen kompetensutveckling kommer ofta i andra hand. Nina Forssblad Civilekonomerna Många yngre väljer bort chefsroller eftersom de stör balansen mellan yrkesliv och privatliv. Vi ger dig som chefsmedlem verktygen för att hantera och utveckla ditt ledarskap, exempelvis seminarier för dig som är ny som chef, chefslönestatistik, seminarier om ledarskap och nätverk där du träffar och kan bolla idéer med likasinnade. Med Leadership erbjuder vi dig expertseminarier med fokus på chefer och möjlighet att knyta nya kontakter.

4 Fuck Balance Det är mycket snack om balans nu. Eller snarare obalans. Chefer idag leder under tidvis utmanande och oförutsägbara omständigheter. Förändringar är ett normaltillstånd, vilket ställer höga krav på dig som ledare. Vi behöver hitta ett förhållningssätt. Att inte känna oro över livets berg-och-dalbana utan förhålla oss konstruktivt till obalansen. Om föreläsaren: Eva Lindvik är ledarutvecklare och affärsområdeschef på Capacitet, en del av Wise Consulting. Hon har de senaste tio åren utvecklat ledare och medarbetare i med- och motgång, individuellt och i grupp, med fokus på att öka arbetsglädje, engagemang och resultat. Så ledare; fuck balance! Vardagen består av ständig obalans. Din framgång som ledare handlar om förmågan att hantera obalansen. Det krävs flexibla, fokuserade och stabila ledare för att ta dagens organisationer och medarbetare in i framtiden. Vi ger dig konkreta tips på hur. 1 Pass Konsten att göra affärer Vad händer egentligen när vi gör affärer? Vilka faktorer fäller avgörandet? Välkommen till en föreläsning om affärslivets svarta låda! Du får ta del av fyra universella principer som kan förklara allt som sker i både en dammsugarförsäljning och i en miljardaffär, samt exempel på hur de handgripligen kan användas till att göra bättre och effektivare affärer. Teorin har anammats av många av våra stora företag. Om föreläsaren: Lars-Johan Åge är toppsäljaren som blev forskare vid Handelshögskolan i Stockholm. Fast besluten att lösa mysteriet med vad som egentligen händer i affärsprocessen - att öppna affärslivets svarta låda - kan han nu presentera sina forskningsresultat. Missa inte detta tillfälle att lyssna till denna mycket inspirerande talare och få ett nytt perspektiv på era affärer.

5 Framtidens arbete i tre steg en agil framtid som redan är här Ett fartfyllt föredrag med engagemang och många insikter. Stegen som tas upp: 1. Nätverket slår hierarkin: det största nätverket vinner. Många företag släpper på hierarkierna och organiserar sig i snabba nätverk. Vilka verktyg kan användas för att styra och följa upp den nätverksbaserade organisationen? 2.Transparens över hemlighetsmakeri: nätverksorganisationen tål inte hemlighetsmakeri utan är beroende av transparens. Om förläsarna: Ola Berg är lean/agil-vägvisare med fokus på de lite större sammanhangen; den agila organisationen och det smidiga värdeflödet tvärs genom organisationen till en mottagare. Pia-Maria Thorén brinner för att skapa engagemang med hjälp av agila värderingar. Hennes fokus är inom agil HR och agilt ledarskap och hur man får människor att arbeta mot gemensamma mål. 3. Souls over roles: begränsade jobbeskrivningar kan hindra människor och organisationer från att blomstra. Vad krävs av dig som ledare när rollerna i framtiden bleknar? Hur kan vi anpassa organisationen efter människorna, istället för tvärtom? Pass 2 75 minuter Ledarskap Vi fokuserar på hur vägen till ansvarstagande ser ut. Som chefer vill vi skapa en omgivning som tar ansvar på det sätt som organisationen förväntar sig. Vi har en generell övertro på information eller signaler som vi skickar. Vi förväntar oss att det är det stora jobbet, att informera eller skicka signalen och att det skapar ansvarstagande individer. Om föreläsaren: Jonas Hedin är VD och en av grundarna till Mindset. Han har sedan starten 1998 jobbat med chefsutveckling såväl nationellt som internationellt. Stegen mot ansvar och att ges möjligheten att ta ansvar handlar om några fler steg. Att skicka signalen eller informera är 1/5 av jobbet och 4/5 av arbetet återstår. Vi gifter ihop pedagogik och ledarskap och avslutar med vägen från information till ansvarstagande. Välkommen att bidra till dialogen.

6 Interkulturell kommunikation nyckeln till bättre ledarskap Idag är majoriteten av våra företag internationella på ett eller annat sätt - leverantörer, kunder, personal eller samarbetspartner. Mångfalden främjar innovation men kräver samtidigt förståelse för hur språk, värderingar och kultur styr kommunikationen. Hur väl anpassat är vårt svenska sätt att kommunicera? Hur blir vi uppfattade och vilka viktiga fallgropar kan vi undvika? Med bättre kunskap kan vi underlätta den internationella kommunikationen och skapa ett starkare ledarskap i en mångkulturell miljö. Kom och delta när BBi Communications interkulturella experter delar med sig av erfarenheter och ger er konkreta tips till bättre kommunikation. Vi belyser kommunikationen ur två perspektiv; hur svenskar uppfattar andra kulturer och hur svenskar uppfattas av andra kulturer. Om föreläsarna: Christina Rundcrantz utbildare och konsult inom interkulturellt ledarskap. I mer än 20 år har Christina hållit seminarier, föreläsningar och utbildningar. Hon har universitetsutbildning i språk, interkulturell kommunikation och nationalekonomi samt är certifierad cross cultural trainer. Katja Zhylevich är interkulturell konsult med en magisterexamen i språkvetenskap. Katja är född och uppvuxen i Vitryssland och efter många års undervisning både i Vitryssland och Sverige har hon en bred erfarenhet av arbete som språkcoach och interkulturell konsult. 3 Pass Drivkrafter - att påverka motivationsklimatet som ledare Som ledare kan du medvetet, och ofta omedvetet, påverka medarbetares motivation att göra ett bra jobb. Enligt ett flertal globala undersökningar är cirka två av tre medarbetare inte särskilt engagerade på jobbet. Med relativt små insatser går det dock att ta till vara på varje medarbetares potential. Under denna föreläsning lär du dig skillnaden mellan extern och intern motivation. Ta del av hur självstyrt arbete, utvecklande utmaningar och meningsfullhet gör stor skillnad för både arbetsglädje, kundnöjdhet och resultat. Föreläsningen baseras på Daniel Pinks bok Drive ( Drivkrafter på svenska). Om förläsaren: Thomas Dimming brinner för att skapa bättre arbetsplatser där höjd motivation och engagemang gör stor skillnad för både medarbetare, ägare och kunder. Thomas är partner på Humagic, ett konsultföretag som i cirka 15 år fokuserat på engagemang som värdeskapare. Humagic har den nordiska licensen att leverera Daniel Pinks Drive workshop and management support, en internationellt lanserad metodik för att stärka motivationsklimatet i organisationer.

7 ANTECKNINGAR

8 I samarbete med utbildning.se Sveriges ledande sökportal för kompetensutveckling Kontakta oss när du söker kompetenstuveckling till dig själv eller dina medarbetare utbildningar från 300 arrangörer. Vi hjälper dig hitta rätt utbildning helt kostnadsfritt. Vi finns på och på utbildning.se är en del av Educations.com Media Group (EMG). Vi är globalt verksamma med fokus på Sverige, Danmark, Norge, Finland, Storbritannien, Tyskland, Frankrike och Nordamerika.

INBJUDAN. När och Var? Malmö 22 oktober Radisson Blu Östergatan 10, 211 25 Malmö

INBJUDAN. När och Var? Malmö 22 oktober Radisson Blu Östergatan 10, 211 25 Malmö INBJUDAN Kostnadsfritt och exklusivt event för dig som är chef/ledare När och Var? Malmö 22 oktober Radisson Blu Östergatan 10, 211 25 Malmö Anmälan till Leadership sker via ditt förbunds hemsida! Leadership

Läs mer

INBJUDAN. Vi kommer bjuda på fika, lättare lunch och avslutar dagen med trevligt mingel. Ett exklusivt och kostnadsfritt evenemang!

INBJUDAN. Vi kommer bjuda på fika, lättare lunch och avslutar dagen med trevligt mingel. Ett exklusivt och kostnadsfritt evenemang! Utbildningsbarometern 1 Göteborg INBJUDAN Som chefsmedlem är du exklusivt inbjuden till att vara med på Leadershipdagarna. På tre orter genomförs en heldag där du får du lyssna på inspirerande och medryckande

Läs mer

INBJUDAN. Vi kommer bjuda på fika, lättare lunch och avslutar dagen med trevligt mingel. Ett exklusivt och kostnadsfritt evenemang!

INBJUDAN. Vi kommer bjuda på fika, lättare lunch och avslutar dagen med trevligt mingel. Ett exklusivt och kostnadsfritt evenemang! UTBILDNINGSBAROMETERN 1 Malmö INBJUDAN Som chefsmedlem är du exklusivt inbjuden till att vara med på Leadershipdagarna. På tre orter genomförs en heldag där du får du lyssna på inspirerande och medryckande

Läs mer

2010/2011 - UTBILDNINGSINSPIRATION FÖR DIG SOM ÄR LEDARE OCH CHEF

2010/2011 - UTBILDNINGSINSPIRATION FÖR DIG SOM ÄR LEDARE OCH CHEF 2010/2011 - UTBILDNINGSINSPIRATION FÖR DIG SOM ÄR LEDARE OCH CHEF Har du planerat in dina sex utbildningsdagar? Snittarbetstagaren i Sverige får sex betalda utbildningsdagar per år av sin arbetsgivare.

Läs mer

Föreläsningar & Kurser 2015

Föreläsningar & Kurser 2015 Föreläsningar & Kurser 2015 För medlemmar i Unionen Chef Unionen Stockholm, Östra Sörmland/Gotland och Uppland Anmäl dig under Kurser och Spetsa din chefskompetens Innehållsförteckning @ Unionens chefslinje

Läs mer

Karriärcoaching hos CoachHuset

Karriärcoaching hos CoachHuset Karriärcoaching hos CoachHuset En karriärcoach hjälper dig att bli tydlig med vem du är, vad du vill och vad du kan. Du blir handlingskraftig för att kunna uppnå dina visioner och mål. En erfaren karriärcoach

Läs mer

Experter och coachande chefer

Experter och coachande chefer Insightguide Series Coachande ledarskap MODUL Experter och coachande chefer Det coachande ledarskapet växer fram i gränslandet mellan professionell coaching och modernt ledarskap. I arbetet med denna guide

Läs mer

Kvadrat Management AB Way of Working

Kvadrat Management AB Way of Working Way of Working Organisationsnummer 556865-0302 KVADRAT MANAGEMENT WAY OF WORKING Står ditt företag inför ett förändringsarbete med långsiktiga konsekvenser för er verksamhet? Då kan vi erbjuda några av

Läs mer

96 % kan rekommendera Ledarnas kurser!

96 % kan rekommendera Ledarnas kurser! VÅREN 2015 96 % kan rekommendera Ledarnas kurser! Hos oss blir du en bättre chef. CHEFSUTVECKLING PÅ DINA VILLKOR LEDARNAS KURSER & SEMINARIER Som medlem i Ledarna har du fri tillgång till ett brett utbud

Läs mer

Ledarnas kurser och seminarier Hösten 2012

Ledarnas kurser och seminarier Hösten 2012 Ledarnas kurser och seminarier Hösten 2012 Kostnadsfria kurser för dig som är medlem i Ledarna Heldag 09.00-16.00 (om inget annat anges) Arbetsrätt Coaching Som chef har du skyldighet att följa gällande

Läs mer

FÖRÄNDRINGSNYTT PLUS INFORMATION OM ÅRETS ALLA KURSER, LADDADE MED KUNSKAP! Foto: Nina Varumo

FÖRÄNDRINGSNYTT PLUS INFORMATION OM ÅRETS ALLA KURSER, LADDADE MED KUNSKAP! Foto: Nina Varumo FÖRÄNDRINGSNYTT NYHETSBREV OCH KURSKATALOG HÖSTEN 2014 VÅREN 2015 FOR NDRINGSARBETARNA Fler söker hjälp hos personlig coach Existentiell hälsa GDQ ett enkelt sätt att mäta gruppers effektivitet Från meningslös

Läs mer

wise happiness 2015 En undersökning om vad som gör oss lyckliga

wise happiness 2015 En undersökning om vad som gör oss lyckliga wise happiness 2015 En undersökning om vad som gör oss lyckliga wise happiness 2015 Nyfikna på lycka! I årets undersökning har vi funnit att glada skratt med kollegorna får oss att må bra. Vi har också

Läs mer

European Employee Index 2014. Sverige 2014 - Årgång 15

European Employee Index 2014. Sverige 2014 - Årgång 15 European Employee Index 2014 Sverige 2014 - Årgång 15 Innehåll 04 06 08 10 Sveriges arbetsglädje är fortsatt i topp 10 Ledarskapskvalitet utan styrfart Svensk prestationskulturs styrkor och svagheter Världen

Läs mer

Coachande ledarskap. Kursinnehåll: Coachingens grunder Vad är coaching? Varför coaching? Förhållningssätt, ledarstilar Coachingstegen Självcoaching

Coachande ledarskap. Kursinnehåll: Coachingens grunder Vad är coaching? Varför coaching? Förhållningssätt, ledarstilar Coachingstegen Självcoaching www.kalix.fhsk.se Coachande ledarskap Det finns alltid minst 25 % dold potential hos människor, grupper och organisationer. Det handlar dels om att förstå sin attityd, som är avgörande för hur långt man

Läs mer

FRAMTIDSKRAFT Hållbar utveckling med invånaren först

FRAMTIDSKRAFT Hållbar utveckling med invånaren först FRAMTIDSKRAFT Hållbar utveckling med invånaren först INNEHÅLL FRAMTIDSKRAFT..................................................................... 3 LEAN ett helhetstänkande för framtiden VÄRDEGRUNDEN.....................................................................

Läs mer

Scouternas strategi 2015-2025

Scouternas strategi 2015-2025 Scouternas strategi 2015-2025 Vi vill att alla ska få möjlighet att uppleva scouting, i vår verksamhet som är så bra att ingen kan tänka sig något roligare eller mer utvecklande. Vi gör det genom att överträffa

Läs mer

Organisera för lärande och konkurrenskraft. en undersökning om kompetensutveckling på företag

Organisera för lärande och konkurrenskraft. en undersökning om kompetensutveckling på företag Organisera för lärande och konkurrenskraft en undersökning om kompetensutveckling på företag Organisera för lärande och konkurrenskraft en undersökning om kompetensutveckling på företag Innehållsförteckning

Läs mer

KunskapsDagarna 10 MAJ 2011

KunskapsDagarna 10 MAJ 2011 Hans Görgensson Grundare av Kunskapsdagarna Stärk din konkurrensförmåga - besök Välkommen till Kunskapsdagarna Malmö! Välj bland 16 spännande teman och inspirerande talare! Vi räknar med ett stort intresse

Läs mer

Beslutat på förbundsmötet 2012. Vi bygger Vision!

Beslutat på förbundsmötet 2012. Vi bygger Vision! Beslutat på förbundsmötet 2012 Vi bygger Vision! 1 2 Inledning Vi har börjat formandet av ett nytt, modernt och attraktivt fackförbund där du som medlem alltid står i centrum. Förbundsstyrelsens utgångspunkt

Läs mer

Joachim Davidsson Liberal debattör inom innovation & entreprenörskap

Joachim Davidsson Liberal debattör inom innovation & entreprenörskap Frankenstein, att bygga företag utan pengar 1 Året är snart slut och i stället för att klaga på bristen av såddfinansiering, riskkapital, rådgivarstöd och annat tänkte jag beskriva lite hur jag själv kom

Läs mer

Allt att vinna. Juseks arbetslivspolitiska program. Akademikerförbundet

Allt att vinna. Juseks arbetslivspolitiska program. Akademikerförbundet Allt att vinna Juseks arbetslivspolitiska program Akademikerförbundet för jurister, ekonomer, systemvetare, personalvetare, kommunikatörer och samhällsvetare När arbetslivet präglas av förändringar är

Läs mer

Kapitel 1 Personcentrerad vård och omsorg

Kapitel 1 Personcentrerad vård och omsorg Kapitel 1 Personcentrerad vård och omsorg Det är morgon på ett demensboende. Undersköterskan Maria kommer in till Gustaf som just har vaknat. I den här situationen och i många andra situationer under sin

Läs mer

Det balanserade ledarskapet

Det balanserade ledarskapet Det balanserade ledarskapet Jag talade nyligen med en utländsk kontakt och vi talade om ledarskap. En av frågorna han ställde till mig var då; hur definierar du skillnaden mellan chef och ledare? Bra fråga

Läs mer

C SR FORUM 2 014 S V E N S K A M Ä S S A N 8 D EC E M B E R

C SR FORUM 2 014 S V E N S K A M Ä S S A N 8 D EC E M B E R C SR FORUM 2 014 S V E N S K A M Ä S S A N 8 D EC E M B E R 2 3 INNEHÅLL TILLSAMMANS FÖR AFFÄRER OCH SAMHÄLLSANSVAR Välkommen...sid 3 Program...sid 4 7 Om våra talare...sid 8 9 Kunskapsstråket...sid 10

Läs mer

Positiv psykologi. Personal & Hälsa 2013 - HR med Facebook och Linkedin - Personal & Chef 2013 - Innovativ företagskultur. Posttidning B.

Positiv psykologi. Personal & Hälsa 2013 - HR med Facebook och Linkedin - Personal & Chef 2013 - Innovativ företagskultur. Posttidning B. Posttidning B Posttidning B Nr 1 2013 Positiv psykologi Läs mer på sidan 10 Personal & Hälsa 2013 - HR med Facebook och Linkedin - Personal & Chef 2013 - Innovativ företagskultur Gekås samlar allt på ett

Läs mer

96 % kan rekommendera Ledarnas kurser!

96 % kan rekommendera Ledarnas kurser! HÖSTEN 2015 96 % kan rekommendera Ledarnas kurser! Hos oss blir du en bättre chef. Chefsutveckling på dina villkor LEDARNAS KURSER & SEMINARIER Som medlem i Ledarna har du fri tillgång till ett brett utbud

Läs mer

KunskapsDagarna 27 SEPTEMBER 2010

KunskapsDagarna 27 SEPTEMBER 2010 Stärk din konkurrensförmåga - besök KunskapsDagarna 27 SEPTEMBER 2010 Välkommen till Kunskapsdagarna i Luleå! Nordkalotten Hotell & Konferens, Lulviksvägen 1 Du får tillfälle att välja bland 15 spännande

Läs mer

framgångsrik stresshantering

framgångsrik stresshantering Insightguide series framgångsrik stresshantering chefens guide till hållbara arbetsklimat KOMPETENSHÄFTE Ledarskapets 7 nycklar för goda prestationer och lägre stress I det här häftet kan du läsa om de

Läs mer

MEDARBETAR- OCH LEDARPOLICY Medarbetare och ledare i samspel

MEDARBETAR- OCH LEDARPOLICY Medarbetare och ledare i samspel JAG SAMSPELAR JAG VILL LYCKAS JAG SKAPAR VÄRDE JAG LEDER MIG SJÄLV MEDARBETAR- OCH LEDARPOLICY Medarbetare och ledare i samspel sid 1 av 8 Medarbetar- och ledarpolicy Medarbetare och ledare i samspel Syfte

Läs mer

framgångsrik stresshantering

framgångsrik stresshantering Insightguide series framgångsrik stresshantering chefens guide till hållbara arbetsklimat KOMPETENSHÄFTE 6 Framgångsexempel: 10 chefer om vad som fungerar hos dem I det här häftet berättar tio svenska

Läs mer