Information om Brf Sjöviksberget

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Information om Brf Sjöviksberget"

Transkript

1 Information om Brf Sjöviksberget På följande sidor finns allmän information om hur vår förening fungerar, bl.a. med tvättstuga och gästlägenhet, vår- och höststädning, dina rättigheter och skyldigheter och lite annat smått och gott som kan vara bra att känna till. Föreningen har en hemsida med föreningsinformation. Där finns även kontaktinformation, nyheter samt kopia av detta dokument. Om det är något du undrar över så kontakta styrelsen, Brf. Sjöviksberget Brf Sjöviksberget är en bostadsrättsförening. Det innebär att det är vi medlemmar som tillsammans äger och förvaltar bostäderna och gemensamma anläggningar som ingår i området. Det finns 60 lägenheter i föreningen fördelade på Hildebergsvägen Årsstämman & styrelsen De grundläggande besluten för hur föreningen ska skötas fattas på den ordinarie årsstämman. Då väljs också styrelsen som verkställer besluten och sköter den löpande förvaltningen. Till årsstämman kan medlemmarna motionera om önskade insatser eller åtgärder. Komplement till JM:s bostadspärm: version 4, oktober (7)

2 Föreningens stadgar och budget styr föreningens verksamhet och medlemmarnas rättigheter och skyldigheter. Egendom, årsavgift & förvaltning Till föreningens egendom, förutom bostäderna, hör miljöstuga, gästlägenhet, styrelserum, trädgårdsanläggning och tekniska installationer. För drift och underhåll av detta och det yttre underhållet, som t.ex. fasader, yttertak och trapphus betalar vi en medlemsavgift till föreningen för att täcka kostnaderna. En viss summa avsätts också till en underhållsfond. Avgiften betalas per månad och dess storlek beslutas av styrelsen. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum UBC ekonomisk förvaltning i Stockholm, tel och det är också de som skickar ut avierna avseende avgiften. Den tekniska förvaltningen sköts sedan den 1/10-13 av Allgranth. Felanmälan på den tekniska förvaltningen görs i första hand till styrelsen eller till Allgranth och då på deras hemsida alternativt på telefon vardagar dit även ändring av namnskyltar till brevlådan och bostaden ska anmälas. Jour Vid akut hjälp utanför kontorstid ring larmcentralen och meddela att felet ska vidarebefordras till Wahlings AB (wiab). Gemensamhetsanläggning i Årstaberg Området Årstaberg består av fyra bostadsrättsföreningar: Sjöviksberget, Sjöviksskogen, Sjöviksparken och Sjövikshöjden. Innergården, garaget och vissa tekniska anläggningar mellan husen utgör en gemensamhetsanläggning (GA) som föreningarna äger tillsammans. Med ansvar för förvaltningen av gemensamma anläggningar (GA) bildades i februari 2010 Årstabergs Samfällighetsföring med egen styrelse och ekonomisk redovisning. Dess medlemmar utgörs av de fyra bostadsrättsföreningarna. Din bostad Du har rätt att göra vissa mindre förändringar inne i bostaden. Större förändringar, som t.ex. att flytta dörrar, riva väggar eller ingrepp i stammar måste godkännas av styrelsen. För marklägenheterna gäller särskilda regler, se Särskilda regler mark i slutet av detta dokument. Du har rätt att sälja din bostadsrätt till vem du vill. Styrelsen måste dock godkänna köparen som ny medlem i föreningen. Reparationer, underhåll & tillsyn Enligt stadgarna är du som medlem ansvarig för inre reparationer och underhåll av den egna bostaden. Detta gäller även marken om du har en marklägenhet. Komplement till JM:s bostadspärm: version 4, oktober (7)

3 Representanter för föreningen ska ges tillträde till bostaden om det behövs för tillsyn eller för att utföra sådant arbete som föreningen svarar för. Det kan förekomma fall då service behöver göras i lägenheten du inte inte är hemma. För att möjligöra access till lägenheten är våra lås till ytterdörren utrustade med ett service- läge. Om låset är satt i serviceläge är det möjligt att låsa upp med servicenyckel/huvudnyckel. Serviceläge jourutryckning. Din trapphusvärd kan hjälpa dig med byte av säkring vid eventuella problem. Värmen och rumstemperaturen regleras med de termostatventiler som finns på radiatorerna. Dessa är förinställda på ca +21 grader. Det är viktigt att termostaten inte täcks över. Känselkroppen som ska känna av rumstemperaturen kan då inte läsa av rätt temperatur och alltså sättas ur funktion. Bostaden är förberedd för anslutning till vatten och avlopp för egen tvättoch diskmaskin. Om du råkar ut för en vattenskada ska du omgående stänga av vattnet. Det gör du med kranarna (ballofix) på vattenledningarna i badrummet eller under diskbänken. Vid avtalad service tar hyresgästen ur nyckeln i serviceläge "klockan 10". Serviceläget ger möjlighet att öppna låset med fastighetens servicenyckel. Då hyresgästen återkommer öppnas dörren med lägenhetsnyckeln och tas ur i normalläget "klockan 12". I normalläget "klockan 12" öppnar endast lägenhetsnyckeln. Andrahandsuthyrning Allmänt gäller att du inte kan hyra ut din bostad i andra hand. Styrelsen kan dock tillåta andrahandsuthyrning i vissa fall, om det föreligger s.k. beaktningsvärda skäl. Styrelsen följer alllmännyttans praxis. El, värme & vatten Elmätarna och huvudsäkringarna finns i elskåpet i cykel- och barnvagns-rummet i källarplanet eller i entréplanet i trapphus som saknar källare. Bostadsnyckeln går till elskåpet där du kan läsa av mätarställningen och själv byta huvudsäkring till bostaden. Observera att du själv ansvarar för elanläggningen för din bostad och att du debiteras kostnaden för ev. Egna installationer Av säkerhetsskäl är det viktigt att anslutningar till el, vatten och avlopp görs på ett riktigt sätt. Sådana installationer måste alltid göras av en behörig installatör. Ventilation & filterbyte Bakom radiatorerna (utom i köket) finns ett luftfilter som enligt rekommendation bör bytas en gång per år. Styrelsen köper in filter och trapphusvärdarna delar ut till hushållen. Uteluft sugs in i luftdonet och passerar genom filtret som hindrar pollen och föroreningar att ta sig in. Ett hårt smutsat filter hindrar det viktiga flödet av friskluft. Dammsug därför filtren några gånger per år. Tilluftsdonet kan kompletteras med ett kolfilter som fångar upp t.ex. avgaser. Ändra inte inställningen av frånluftsventilerna i kök och badrum eftersom det kan rubba funktionen i hela ventilationssystemet. Ett system i obalans kan ge ökade uppvärmningskostnader och i värsta fall fukt- och mögelskador i våtutrymmen. Komplement till JM:s bostadspärm: version 4, oktober (7)

4 TV, telefoni & bredband Bostaden är utrustad med s.k. universella multimediauttag. Det innebär att du kan välja om du vill ha TV, telefon eller dator i respektive uttag. Huset är också anslutet till Comhem och föreningen har ett gruppavtal med avseende bredband, telefoni och digitaltv 8 favoriter. Kostnaden ingår f.n. i månadsavgiften. Försäkringar Fastigheten är försäkrad hos Dina försäkringar i Mälardalen som täcker skador på fastigheten. Som medlem måste du se till att du har en egen bostadsrättsförsäkring för ev. skador i den egna bostaden. I stadgarna beskrivs vad du respektive föreningen ansvarar för. JM har tagit fram en markis (färgnummer 8203) för att få en enhetlig fasad. Kontakta Farsta Markis & Persienner för information och beställning: Telefon Husens putsade fasader har utförts med en konstruktion som inte tål infästningar. Gör du infästningar eller hål i fasaden är det stor risk för fuktoch mögelskador, vilket är skador som du som bostadsrättsinnehavare då är ansvarig för att återställa och bekosta. Utomhusbelsysning balkong En särskild lampmodell för utomhusbelysning rekommenderas för att få ett enhetligt utseende i området. Modellen heter Scorpius eller Paris och finns i rostfri eller förzinkad plåt och finns att köpa i byggvaruhandeln. Yttre miljö Eftersom man lagt ner stort arbete på att ge området en enhetlig karaktär finns det också vissa riktlinjer vi bör följa för att bevara denna harmoni. Styrelsen har i samråd med arkitekten tagit fram riktlinjer för exempelvis parabolantenn, markiser, persienner, staket, inglasning av balkong, utbyggnad och armatur till uteplats och balkong. Nya anläggningar eller förändringar av befintliga måste alltid godkännas av styrelsen innan de genomförs. Se under rubriken Särskilda regler i slutet av detta häfte. Markiser & infästningar i fasaden Självklart får du sätta upp exempelvis markiser och persienner. Vi bör dock samordna kulörer och modeller så att helhetsintrycket blir så enhetligt som möjligt. Kontakta därför styrelsen när det gäller förändringar av det yttre.. Vår- & höststädningstädning Samfälligheten kallar till gemensam städdag för föreningarna i april/maj och oktober/november och fördelar arbetsuppgifter i samråd med de boende. Rökning & grillning För den gemensamma trevnaden ber vi alla att visa hänsyn vid rökning på balkong eller uteplats. Röken sugs in genom öppna fönster och tilluftsventilerna och försämrar miljön för grannarna, speciellt för astmatiker. Av samma skäl som för rökningen, samt med tanke på brandrisken, är det inte tillåtet att grilla med kol på balkongen eller uteplatsen. Vill man kolgrilla så hänvisar vi till gården och att man då Komplement till JM:s bostadspärm: version 4, oktober (7)

5 placerar grillen minst fem meter från husväggen. Grillning med el eller gasol är tillåtet på såväl balkong som uteplats. Nyår & raketer Eftersom husen ligger så tätt och med tanke på de bilar som är parkerade runt innergården får raketer och fyrverkerier inte användas inom området. Det finns fyra miljöstugor på gården, varav den mitt emot port tillhör vår förening. Där finns tre soprum: ett för hushållssopor, ett för källsortering (glas, papper, metall, plast, batterier) och ett för grovsopor. Biltrafik inom området Det finns många småbarn som springer rakt ut i trafiken, utan att tänka sig för. Var därför extra uppmärksam och kör försiktigt när du kör bil inom området. För vår gemensamma trevnad, tänk på att hålla god ordning i soprummen. Sopor får inte läggas på golvet eller i fel kärl. Om kärlen är fulla får du vänta till nästa tömning eller åka med dina sopor till återvinningscentralen i Östberga. Det råder gånghastighet inom hela området. Det innebär en maxhastighet av 10 km/h. Området har också försetts med farthinder Parkering & gästparkering Årstabergs Samfällighetsförening förvaltar vårt gemensamma garage där Sjöviksberget innehar 32 platser. Vi har även 7 P-platser efter vägen längs vår fastighet. Fastum kundtjänst ansvarar för uthyrningen: Telefon: Det finns en allmän avgiftsbelagd gästparkering söder om fastigheten Sjöviksberget mot Sjöviksbacken. Cyklar & barnvagnar Cykel- och barnvagnsrum finns i de trapphus, som har källarplan. Det finns också ett cykelrum i vår miljöstuga för uppgång nr. 28. Cyklar och barnvagnar får av säkerhetsskäl inte stå i trapphusen eftersom det försvårar framkomlighet och kan utveckla giftiga gaser vid brand. Tvättstugan Tvättstugan ligger i källarplanet i trappuppgång 26. Tvättstugan bokar du genom att markera önskad dag och tid på den cylindertavla som finns utanför tvättstugan. Miljöstuga & sopsortering Komplement till JM:s bostadspärm: version 4, oktober (7)

6 En bokad tid anses förverkad om den inte nyttjats efter 30 minuter och är då tillgänglig för någon annan. Tänk på att lämna tvättstugan i det skick du själv vill finna den. I tvättstugan finns anvisningar på den städning som ska göras när du är klar. Eventuell avsaknad av bokningscylinder, rengöringsmedel och fel på maskinerna anmäls till styrelsen. Gästlägenhet Föreningen har en gästlägenhet på 1 rum och kokvrå samt toalett med dusch och uteplats mot söder. Den ligger i bottenvåningen på Hildebergsvägen 22. Den kostar f.n. 300 kr natten att hyra och ska betalas i förskott enligt instruktion på hemsidan. I lägenheten finns anvisningar på den städning som ska göras innan du lämnar lägenheten. Om olyckan är framme och det uppstår en skada eller något går sönder ska du tala om det när nyckeln lämnas tillbaka. Den som hyr gästlägenheten ansvarar också för nyckeln och för att eventuella skador åtgärdas och får själv stå för kostnaden. Kontakter och telefonnummer Felanmälan styrelsen@sjoviksberget.se Tel: Extra nycklar Aspuddens Lås, Västertorp, tel Tänk på att ta med kopia på upplåtelseavtal på bostaden, legitimation och nyckel. P-platser tel Vår grannförening Brf. Sjöviksskogen har dispositionsrätt till lägenheten. Bokning gör du på Sjöviksbergets hemsida Markiser och persienner Farsta Markis & Persienner tel Inglasning av balkong Lumon AB: tel Fastighetsförsäkring Dina försäkringar i Mälardalen Komplement till JM:s bostadspärm: version 4, oktober (7)

7 Tel: Särskilda regler mark All byggnation och anläggning på markområdet måste redovisas för och godkännas av styrelsen, före igångsättning. Särskilda regler för marklägenheter med uteplats mot söder Bostadsrättshavaren disponerar ett markområde som motsvarar lägenhetens bredd och ca 5 m ut från fasaden fram till befintlig häck. Som bostadsrättsinnehavare är du skyldig att på egen bekostnad sköta markområdet och den del av häcken som berörs. Trädäck får byggas direkt på befintliga plattor efter skriftligt godkännande av utförandet från styrelsen. Speciella regler för marklägenheter med uteplats mot norr Som bostadsrättshavare disponerar du ett markområde som motsvarar den ursprungliga plattläggningen Uteplatsen ska bestå av plattor på marken. Trädäck direkt på plattorna och med samma mått får byggas. Passagen mellan 4:orna och entrén får användas som genväg bara om bostadsrättshavaren i intilliggande marklägenhet tillåter det. Växtligheten och räcket utanför uteplatsen ska bevaras och skötas av föreningen. Det är dock önskvärt att du som bostadsrättsinnehavare, om möjligt,sköter den växtligheten. Har du inte möjlighet att göra det, kontakta styrelsen. För att bibehålla en enhetlig infart till huset får räcket utanför uteplatsen inte kläs in med markis eller dylikt. Särskilda regler balkong Inglasning av balkonger Det finns ett generellt bygglov för inglasning av balkonger. Vid inglasning måste följande iakttas: Inglasning ska utföras med klarglas och utan lister mellan glasen. Metallprofiler, infästningar m.m. ska utföras med korrosionsbeständigt material och vara vita i samma kulör som på balkongen i övrigt. För balkonger på gemensam platta ska täckning över befintlig skärm utföras med klarglas i brandklass E15. Utförs inglasning på bägge sidor om skärmen måste skärmen byggas om till brandklass E15. Brandtätning och rökgastätning ska utföras enligt gällande bestämmelser. Utförande och ritningar ska redovisas och godkännas av styrelsen innan inglasningen. Exempel på företag som har godkänt utförande är Lumon AB i Spånga, tel Komplement till JM:s bostadspärm: version 4, oktober (7)

Information om Brf Sjöviksberget

Information om Brf Sjöviksberget Brf Sjöviksberget Information om Brf Sjöviksberget På följande sidor finns allmän information om hur vår förening fungerar, bl.a. med tvättstuga och gästlägenhet, vår- och höststädning, dina rättigheter

Läs mer

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten till en bostad i föreningens hus utan du har också skyldigheter

Läs mer

Information om boendet och föreningen. Uppdaterad 2015-03-11

Information om boendet och föreningen. Uppdaterad 2015-03-11 Information om boendet och föreningen Uppdaterad 2015-03-11 Välkommen till Brf. Lillsjönäs 22-28 Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28 köpte i april 2008 fastigheten på Barrstigen i Bromma av Stockholmshem.

Läs mer

Boendeguide till Brf Björkslingan

Boendeguide till Brf Björkslingan Boendeguide till Brf Björkslingan Denna boendeguide innehåller information om vad Du som bostadsrättsinnehavare och boende i Brf Björkslingan bör känna till. Utöver denna skrift bör Du även ta del av de

Läs mer

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande.

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande. Vi som bor i Bostadsrättsföreningen (Brf) Sillgrisslan är delägare och äger tillsammans föreningen. Föreningens kostnader blir dina kostnader. Allt vi kan påverka för att öka trivseln i föreningen leder

Läs mer

Trivselregler Brf Nyboda 1

Trivselregler Brf Nyboda 1 Trivselregler Brf Nyboda 1 Trivselreglerna kompletterar föreningens stadgar. Uppdaterade juni 2016 Våra trivselregler finns för att föreningen ska fungera till allas trevnad. Även för att undvika missförstånd

Läs mer

Information om boendet och föreningen. Uppdaterad

Information om boendet och föreningen. Uppdaterad Information om boendet och föreningen Uppdaterad 2017-06-14 Välkommen till Brf. Lillsjönäs 22-28 Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28 grundades 2007 och köpte, i april 2008, fastigheten på Barrstigen

Läs mer

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel.

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel. TRIVSELREGLER Brf Flaggan 9 Beckbrännarbacken 7 Det här bör du veta om föreningens Trivselregler Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Trivsel/Ordningsregler för BRF Utsikten.

Trivsel/Ordningsregler för BRF Utsikten. Trivsel/Ordningsregler 1(6) Trivsel/Ordningsregler för BRF Utsikten. 1. Stadgar. Förutom bostadsrättsföreningens stadgar gäller följande regler för att alla skall trivas. 2. Ansvar för ordningen. Som medlem

Läs mer

Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32

Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32 1(6) Norrköping 2008-09-22 Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32 Välkommen till Ert nya boende i Riksbyggens brf. Norrköpingshus 32, Rambogatan 271-371. Föreningen grundades 1988 och består

Läs mer

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II Telefon: 0725-425 339 Post till styrelsen i brevlåda 16D Hemsida: www.soltorpet2.se Detta informationsblad är avsett att tillhöra Din lägenhet. Det finns att ladda ner från

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen!

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen! ORDNINGSREGLER FÖR BRF TANTOTORGET Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler: Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de

Läs mer

Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32

Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32 1(6) Norrköping 2013-02-14 Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32 Välkommen till Ert nya boende i Riksbyggens brf. Norrköpingshus 32, Rambogatan 271-371. Föreningen grundades 1988 och består

Läs mer

Trivsel och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2, Härryda Kommun

Trivsel och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2, Härryda Kommun Trivsel och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2, Härryda Kommun Datum: 2015-12-23 Allmänt I bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2 vill vi att alla skall trivas och finna sig till

Läs mer

Trivselanvisningar MIDNATTSSOLEN

Trivselanvisningar MIDNATTSSOLEN Trivselanvisningar för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN MIDNATTSSOLEN i RÅCKSTA VÄLLINGBY Sida 1 Innehåll 1. Avfallshantering... 3 a. Grovsopor... 3 2. Andrahandsuthyrning... 3 3. Garage och P-platser utomhus...

Läs mer

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Att bo i bostadsrätt innebär att du ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi huset

Läs mer

Välkommen till Brf. Nattsländan!

Välkommen till Brf. Nattsländan! Bostadsrättsföreningen Nattsländan i Järvastaden Välkomstbrev - version 1.2 2019-01-10 Sid 1 (5) Välkommen till Brf. Nattsländan! Vi vill hälsa dig varmt välkommen som medlem till bostadsrättsföreningen

Läs mer

Välkommen till Brf Olver.

Välkommen till Brf Olver. Välkommen till Brf Olver. Att tänka på när man flyttar in. Inför inflyttningen är det en hel del tips vi tror du kan ha nytta av. Vi vill också gärna tala om vilken service vi kan erbjuda och vilka rättigheter

Läs mer

ORDNINGSREGLER Ansvar för ordningen För vem gäller reglerna Vad händer om ordningsreglerna inte följs Har Du frågor

ORDNINGSREGLER Ansvar för ordningen För vem gäller reglerna Vad händer om ordningsreglerna inte följs Har Du frågor ORDNINGSREGLER utgåva B, 2008-11-17 Brf Halltorp på Öland Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Högsåker. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Högsåker. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Högsåker Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

Välkommen till din nya lägenhet och till Atrium Ljungberg AB

Välkommen till din nya lägenhet och till Atrium Ljungberg AB Välkommen till din nya lägenhet och till Atrium Ljungberg AB Välkommen som hyresgäst i Forumgallerian och välkommen till Atrium Ljungberg AB. Här finner du information och det mesta som du behöver veta

Läs mer

BRF. FISKVERKET. Ordningsregler. Utgåva 2

BRF. FISKVERKET. Ordningsregler. Utgåva 2 BRF. FISKVERKET Ordningsregler Utgåva 2 November 2011 1 Innehållsförteckning: Sida Allmänt 3 I våra lägenheter 3 På våra balkonger 3 I vårt trapphus och loftgångar 4 Säkerhet 4 På vår gård 5 I våra badrum

Läs mer

Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5

Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5 Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5 För att skapa en gemensam och trivsam atmosfär för oss alla i föreningen har styrelsen fastställt ordningsregler som alla boende är skyldiga att känna till och rätta

Läs mer

Handbok. Tips, regler och bestämmelser. April 2008. Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28. Fastighetshuset/Bostadsrättsbildning

Handbok. Tips, regler och bestämmelser. April 2008. Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28. Fastighetshuset/Bostadsrättsbildning Handbok Tips, regler och bestämmelser April 2008 Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28 Innehåll 1. En handbok för föreningsmedlemmar 2. Om föreningen och huset 3. Allmänna ordningsregler 4. Förvaltning

Läs mer

Som medlem i föreningen delar du vårt gemensamma ansvar för ordning och reda, både i och utanför din lägenhet. Här är de regler som gäller.

Som medlem i föreningen delar du vårt gemensamma ansvar för ordning och reda, både i och utanför din lägenhet. Här är de regler som gäller. ORDNINGSREGLER Som medlem i föreningen delar du vårt gemensamma ansvar för ordning och reda, både i och utanför din lägenhet. Här är de regler som gäller. DET HÄR BÖR DU VETA Styrelsens uppgift är att

Läs mer

Information brf Slagverket blad 1

Information brf Slagverket blad 1 Information brf Slagverket blad 1 Till dig som är nyinflyttad i Slagverket! Välkommen till Axel Swartlings gata och HSB:s bostadsrättsförening Slagverket i Norrköping. Vi hoppas att Du kommer att trivas

Läs mer

Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar

Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar Bostadsrättsföreningen Nattsländan i Järvastaden Trivselregler 2015-05-07 Sid 1 (5) Sid 1 (5) Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar Styrelsen har satt ihop några enkla trivselregler för

Läs mer

Välkomstpärm. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma.

Välkomstpärm. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma. Välkomstpärm Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma. Under åren 1940-41 byggdes våra hus och förvaltades av Familjebostäder AB fram till 2009 då Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14

Läs mer

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap. Vår målsättning är att alla skall ha det så trivsamt som möjligt och att boendet ska kosta

Läs mer

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME 1 Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME Att bo med bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och

Läs mer

VÄLKOMMEN till vårt hus!

VÄLKOMMEN till vårt hus! VÄLKOMMEN till vårt hus! Vi är alla glada för vårt fina hus och vi hoppas att Du också ska finna dig väl till rätta här och känna att du faktiskt är delägare i huset. Detta gör nämligen att man är rädd

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual

Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual Styrelsen for Bostadsrättsföreningen Erik 2 har sammanställt denna information för att besvara vanliga frågor som uppkommer i föreningen. Förhoppningen är att

Läs mer

ORDNINGSREGLER 2006-09-11

ORDNINGSREGLER 2006-09-11 ORDNINGSREGLER 2006-09-11 för Bostadsrättsföreningen Vingården Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av

Läs mer

ORDNINGSFÖRESKRIFTER

ORDNINGSFÖRESKRIFTER Brf FLAGGAN 1(6) A Allmänna ordningsföreskrifter Ansvar Trevnad Medlem i Brf Flaggan ska se till att boende i lägenheten och besökare respekterar dessa ordningsföreskrifter. Ta hänsyn till grannar och

Läs mer

Denna information kan med fördel förvaras i lägenheten så att även nya boende kan ta del av hur

Denna information kan med fördel förvaras i lägenheten så att även nya boende kan ta del av hur Denna information kan med fördel förvaras i lägenheten så att även nya boende kan ta del av hur det fungerar inom bostadsrättsföreningen. Bostadsrättsföreningen Som bostadsrättsinnehavare har du nyttjanderätten

Läs mer

En bostadsrättsinnehavare får upplåta sin lägenhet i andra hand med beaktande av de regler som anges i Brf. Vallens stadgar och 34

En bostadsrättsinnehavare får upplåta sin lägenhet i andra hand med beaktande av de regler som anges i Brf. Vallens stadgar och 34 1 Antenner: Brf. Vallen är ansluten till Sweden On Lines Kabel TV, vi har därför inga TV eller radio antenner på våra tak. Det är inte tillåtet att ha egna antenner eller paraboler på tak eller utanför

Läs mer

ORDNINGS- och TRIVSELREGLER för BRF Ankdammen

ORDNINGS- och TRIVSELREGLER för BRF Ankdammen ORDNINGS- och TRIVSELREGLER för BRF Ankdammen Att bo i bostadsrätt rättigheter och skyldigheter Att bo i bostadsrätt är förenat med både rättigheter och skyldigheter. Du bor i en bostadsrättsförening,

Läs mer

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN Välkommentill BRFSOLGÅRDENILUNDEN Välkommen! Hej och välkommen till BRF Solgården i Lunden. Vi är övertygade om att du kommer att trivas i vår förening. Med denna skrift hoppasvikunnabesvaranågraavdefrågorniharsomnyinflyttadi

Läs mer

TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19

TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19 1 TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19 Bifogat finner du uppdaterade trivselregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Topasberget. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Topasberget. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Topasberget Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

INFORMATION OCH TRIVSELREGLER

INFORMATION OCH TRIVSELREGLER INFORMATION OCH TRIVSELREGLER Välkommen till Bostadsrättsföreningen Domarringen 1! Styrelsen har utarbetat Information och trivselregler som ska ses som ett komplement till föreningens stadgar samt till

Läs mer

Information. till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13

Information. till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13 Information till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13 För vår gemensamma trivsel har vi skrivit ned några riktlinjer för att vi alla skall trivas tillsammans i vår förening. Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Brf Ingenjören 6 Blekingegatan 12, 12A, 12B Stockholm

Brf Ingenjören 6 Blekingegatan 12, 12A, 12B Stockholm Funderar du på att renovera din lägenhet? Som bostadsrättshavare har du många rättigheter, men även en del skyldigheter. Att äga en bostadsrätt innebär inte att du äger lägenheten. Det innebär medlemskap

Läs mer

Välkommen till BRF Ekensbergs udde

Välkommen till BRF Ekensbergs udde Välkommen till BRF Ekensbergs udde (Flygfoto Stockholm/Nils-Åke Siversson, Stockholmskällan) Bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde Varmt välkommen till bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde. När man

Läs mer

ORDNINGSREGLER för Brf. GLÄDJEN VILUNDA UPPLANDS VÄSBY.

ORDNINGSREGLER för Brf. GLÄDJEN VILUNDA UPPLANDS VÄSBY. ORDNINGSREGLER för Brf. GLÄDJEN VILUNDA UPPLANDS VÄSBY. Huvudregel Hyresgäster och Bostadsrättsinnehavare med familjer, gäster och inneboende skall leva och vara på ett sådant sätt att ingen störs eller

Läs mer

brf Viksäng Strand Trivselregler och information om våra hus Rev. 2015-11-08

brf Viksäng Strand Trivselregler och information om våra hus Rev. 2015-11-08 Trivselregler och information om våra hus Från A till Ö...... för att vi ska trivas så bra som möjligt i vår bostadsrättsförening. Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får enbart ske med föreningens

Läs mer

SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Välkomstbrev. Information till nyinflyttade i Södra Livereds samfällighetsförening

SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Välkomstbrev. Information till nyinflyttade i Södra Livereds samfällighetsförening SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Välkomstbrev Information till nyinflyttade i Södra Livereds samfällighetsförening Innehållsförteckning SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Styrelsen... 2 Välkomna...

Läs mer

Brf Trollbäcksporten Trivsel- och ordningsregler

Brf Trollbäcksporten Trivsel- och ordningsregler Brf Trollbäcksporten Trivsel- och ordningsregler Trivsel- och ordningsregler för oss som är medlemmar i Brf Trollbäcksporten. För vår gemensamma trivsel har styrelsen tagit fram följande information som

Läs mer

Informationsbrev Bostadsrättsföreningen Bojen 11

Informationsbrev Bostadsrättsföreningen Bojen 11 Informationsbrev Bostadsrättsföreningen Bojen 11 Detta dokument (pdf-format) samt ytterligare information finns på föreningens hemsida: www.bojen11.a.se Detta dokument riktar sig till föreningens medlemmar

Läs mer

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget BRF FINNBERGET POLICY FÖR SKÖTSEL OCH RENOVERING 1(6) Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget Ansvar för skötsel och renovering Enligt 13 i föreningens stadgar gäller: Bostadsrättshavaren

Läs mer

BRF Kolveden i Käppala 2007

BRF Kolveden i Käppala 2007 BRF Kolveden i Käppala 2007 ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER Ett förtydligande av stadgarna Ansvar för ordningen. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

HSB Brf Dritteln Umeå Version 2013-05-06

HSB Brf Dritteln Umeå Version 2013-05-06 HSB Brf Dritteln Umeå Version 2013-05-06 Policy för tillbyggnader och utnyttjande av gemensam mark inom bostadsrättsföreningen. Bakgrund Inom Brf Dritteln har, sedan inflyttningarna, funnits en vilja att

Läs mer

Bo-info för hyresgäster

Bo-info för hyresgäster Bo-info för hyresgäster Bostadsrättsföreningen Åsunden www.brf-asunden.se Detta dokument tillhör lägenhet nr... med adress Sköntorpsvägen... Rev 2010-01-16 Bo-info. Sidan 1 av 6 Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Ordningsregler för Brf Assessorerna

Ordningsregler för Brf Assessorerna Ordningsregler för Brf Assessorerna Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Att bo i en bostadsrätt innebär gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har Du inte bara rätten

Läs mer

Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna

Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och tillsammans

Läs mer

Trivselregler. Bostadsrättsföreningen

Trivselregler. Bostadsrättsföreningen Trivselregler Bostadsrättsföreningen Trivselregler från A till Ö Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får enbart ske med föreningens godkännande och max i två år. Att hyra ut sin lägenhet i andra hand

Läs mer

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2 ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I

Läs mer

Brf Solhörnet Frågor & Svar

Brf Solhörnet Frågor & Svar Brf Solhörnet Frågor & Svar Avgiften Vad ingår i avgiften? - I avgiften ingår värme och sophämtning. - Föreningen debiterar varm- och kallvatten med sk individuell mätning, dvs att du betalar endast för

Läs mer

ORDNINGSREGLER. För bostadsrättsföreningen Vasa i Täby. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler.

ORDNINGSREGLER. För bostadsrättsföreningen Vasa i Täby. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler. ORDNINGSREGLER För bostadsrättsföreningen Vasa i Täby. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift Alla boende är skyldiga att rätta sig efter reglerna.

Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift Alla boende är skyldiga att rätta sig efter reglerna. Trivselregler Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren De regler som här beskrivs har tagits fram för att vi alla har ett ansvar för den gemensamma trivseln. Reglerna innefattar allt ifrån hur

Läs mer

Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32

Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32 1(6) Norrköping 2014-04-01 Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32 Välkommen till Ert nya boende i Riksbyggens brf. Norrköpingshus 32, Rambogatan 271-371. Föreningen grundades 1988 och består

Läs mer

Trivselregler. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Trivselregler. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. Trivselregler Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I Brf Årstiden förutsätter vi att medlemmarna hjälper till

Läs mer

Trivselreglerna har styrelsen tagit fram och beslutat om. Trivselreglerna kan komma att revideras allt efter behov och medlemmarnas inflytande.

Trivselreglerna har styrelsen tagit fram och beslutat om. Trivselreglerna kan komma att revideras allt efter behov och medlemmarnas inflytande. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen SKARPETEGEN Trivselreglerna har styrelsen tagit fram och beslutat om. Trivselreglerna kan komma att revideras allt efter behov och medlemmarnas inflytande. Det

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ER NYA LÄGENHET. Här följer våra trivsel och ordningsregler för BRF Mariatorget

VÄLKOMMEN TILL ER NYA LÄGENHET. Här följer våra trivsel och ordningsregler för BRF Mariatorget VÄLKOMMEN TILL ER NYA LÄGENHET Här följer våra trivsel och ordningsregler för BRF Mariatorget www.mariatorget.org 1 Bilaga Teknisk Förvaltning 1(6) KOMMUNIKATION HEMSIDA Bostadsrättsföreningens hemsida

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till mäklare Mars 2019 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Org.nr 702000-2064 Till mäklare I den här skriften, mäklarlathund, har vi samlat information som vanligtvis efterfrågas

Läs mer

Ordningsregler för Brf Assessorerna

Ordningsregler för Brf Assessorerna Ordningsregler för Brf Assessorerna Det här bör du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Att bo i en bostadsrätt innebär gemensamt ansvar. Som medlem och hyresgäst i föreningen har du

Läs mer

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Nektarinen

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Nektarinen 1 Välkommen till Bostadsrättsföreningen Nektarinen Tegelviksgatan 33 och 35 Välkommen till bostadsrättsföreningen Nektarinen. Namnet härstammar från de kvarter som fastigheten är belägen i. 2 Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Information för medlemmar i Brf Haga 4:39, Olof af Acrelsväg 5

Information för medlemmar i Brf Haga 4:39, Olof af Acrelsväg 5 Kära medlem, Att bo i bostadsrätt innebär många fördelar. Du har stor frihet att själv utforma ditt boende och många ser det som ett bra sätt att investera i sitt boende. Boendeformen innebär också att

Läs mer

Välkommen till BRF Ringlåset 1! I detta välkomstbrev finner du information om det du behöver veta för att bo i vår bostadsrättsförening

Välkommen till BRF Ringlåset 1! I detta välkomstbrev finner du information om det du behöver veta för att bo i vår bostadsrättsförening Välkommen till BRF Ringlåset 1! I detta välkomstbrev finner du information om det du behöver veta för att bo i vår bostadsrättsförening 1 Innehåll Sid Inledning 4 Allmänt 4 Felanmälan 4 Nycklar 4 Att äga

Läs mer

Stadgar för BRF Ateljéhuset 2010

Stadgar för BRF Ateljéhuset 2010 Stadgar för BRF Ateljéhuset 2010 Organisationsnummer 769619-1803. Antagna den 7 mars 2011, reviderade 28 november 2012. 1 FÖRENINGENS NAMN Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Ateljéhuset 2010.

Läs mer

Välkommen Till Brf Ryttmästaren 1

Välkommen Till Brf Ryttmästaren 1 Brf. Ryttmästaren Brf Ryttmästaren 1 Johan Enbergs väg 3 171 62 Solna Telefon: Org.nr: 769604-4309 Välkommen Till Brf Ryttmästaren 1 Information från Brf Ryttmästaren 1 till dig som är boende i föreningen

Läs mer

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LÖTSJÖHÖJDEN I SUNDBYBERG

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LÖTSJÖHÖJDEN I SUNDBYBERG BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LÖTSJÖHÖJDEN I SUNDBYBERG Organisationsnummer: 769613-7541 Hemsida: http://hemsidan.com/lotsjohojden Version 1, 2016 Välkommen till oss på Fredsgränd 13-17 Vi hoppas att du ska

Läs mer

Brf Ferlinsgatan. Fastighetsskötare Om du vill komma i kontakt med fastighetsskötaren finner du hans telefonnummer på anslagstavlan i trapphusen.

Brf Ferlinsgatan. Fastighetsskötare Om du vill komma i kontakt med fastighetsskötaren finner du hans telefonnummer på anslagstavlan i trapphusen. Brf Ferlinsgatan Denna information kan med fördel förvaras i lägenheten så att även nya boende kan ta del av hur det fungerar inom bostadsrättsföreningen. November 2016 Bostadsrättsföreningen Som bostadsrättsinnehavare

Läs mer

Bostadsrättsföreningen. Dalen. i Järfälla. Trivselregler. Trivselregler 2014-08-18.doc 1(6)

Bostadsrättsföreningen. Dalen. i Järfälla. Trivselregler. Trivselregler 2014-08-18.doc 1(6) Bostadsrättsföreningen Dalen i Järfälla Trivselregler Trivselregler 2014-08-18.doc 1(6) Innehåll 1. Kort om Dalen... 2 2. Andrahandsuthyrning... 3 3. Balkong... 3 4. Biltrafik... 3 5. Städdagar... 3 6.

Läs mer

Tillsammans. Att bo i bostadsrätt

Tillsammans. Att bo i bostadsrätt Att bo i bostadsrätt Tillsammans Att bo med bostadsrätt innebär att du tillsammans med övriga medlemmar i bostadsrättsföreningen äger och förvaltar bostäderna och andra gemensamma anläggningar som ingår

Läs mer

Trivsel- och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Starrbäcken 2 fastställda av styrelsen den 10 mars 2016

Trivsel- och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Starrbäcken 2 fastställda av styrelsen den 10 mars 2016 Brf Starrbäcken 2 Trivsel- och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Starrbäcken 2 fastställda av styrelsen den 10 mars 2016 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

TRIVSELREGLER. för Bostadsrättsföreningen Ådala 9:15. Det här bör Du veta om föreningens trivselregler.

TRIVSELREGLER. för Bostadsrättsföreningen Ådala 9:15. Det här bör Du veta om föreningens trivselregler. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Ådala 9:15 Det här bör Du veta om föreningens trivselregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF RIBE

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF RIBE ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF RIBE Senast uppdaterad 180913 Att bo i en bostadsrätt Bostadsrättsföreningens medlemmar äger tillsammans föreningens fastigheter. Alla medlemmar har ansvar för sin egen

Läs mer

Stadgar för BRF Flaggan 9 i Stockholm

Stadgar för BRF Flaggan 9 i Stockholm Stadgar för BRF Flaggan 9 i Stockholm 2016-06-15 1. Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Flaggan 9 i Stockholm 2. Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

Antenner / paraboler Antenner och paraboler får inte sättas upp inom bostadsområdet om skriftligt godkännande ej erhållits från styrelsen.

Antenner / paraboler Antenner och paraboler får inte sättas upp inom bostadsområdet om skriftligt godkännande ej erhållits från styrelsen. Från A till Ö i vår förening Andrahandsupplåtelse Om du vill hyra ut din lägenhet (så kallad andrahandsupplåtelse) måste du ha tillstånd av styrelsen. Lämna in din ansökan i god tid. Otillåten andrahandsuthyrning

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen PLOGEN. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen PLOGEN. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen PLOGEN Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

BRF RENEN 21 ORDNINGSREGLER Uppdaterad: 2011-05-23

BRF RENEN 21 ORDNINGSREGLER Uppdaterad: 2011-05-23 ORDNINGSREGLER Uppdaterad: 2011-05-23 För allas trevnad rekommenderas medlemmarna i Brf Renen 21 att beakta reglerna i Brf Renen 21 stadgar samt följande ordningsregler: Balkonger: Balkongerna får inte

Läs mer

Trivselregler samt information för HSB Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg

Trivselregler samt information för HSB Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg Trivselregler samt information för HSB Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg Trivselregler för HSBs Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg Att bo med bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap

Läs mer

TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen För vem gäller reglerna Vad händer om ordningsreglerna inte följs Har Du frågor

TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen För vem gäller reglerna Vad händer om ordningsreglerna inte följs Har Du frågor TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I den löpande förvaltningen ingår också

Läs mer

Trivselregler för dig som bor i Vad händer om reglerna inte följs? Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift

Trivselregler för dig som bor i Vad händer om reglerna inte följs? Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift Trivselregler Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren De regler som här beskrivs har tagits fram för att vi alla har ett ansvar för den gemensamma trivseln. Reglerna innefattar allt ifrån hur

Läs mer

Fastighetsskötsel & trivselfrågor

Fastighetsskötsel & trivselfrågor Fastighetsskötsel & trivselfrågor 1. Hiss Om någon fastnat i hissen tillkalla alltid akut hjälp genom att ringa till hissjouren. Vid annat fel ringer Du också hissjouren. Ringer Du före kl 14.00 så åtgärdas

Läs mer

Välkommen till Vår bostadsrättförening Tornérplatsen En vägledning för ett trivsamt boende

Välkommen till Vår bostadsrättförening Tornérplatsen En vägledning för ett trivsamt boende Välkommen till Vår bostadsrättförening Tornérplatsen En vägledning för ett trivsamt boende Innehållsförteckning Styrelsens uppdrag... s.2 Ekonomi i föreningen... s.2 Drift och underhåll av våra fastigheter...

Läs mer

För att föreningen ska fungera, området vara tryggt och trivsamt samt fastigheten och utemiljön kunna hållas i gott skick krävs gemensamma regler.

För att föreningen ska fungera, området vara tryggt och trivsamt samt fastigheten och utemiljön kunna hållas i gott skick krävs gemensamma regler. Trivsel- och ordningsregler i Brf Gröna Husen, Lidingö Antagna vid årsmötet 2016-05-03 - - - - - - - För att föreningen ska fungera, området vara tryggt och trivsamt samt fastigheten och utemiljön kunna

Läs mer

för Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren 3-5

för Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren 3-5 TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren 3-5 Det här bör Du veta om föreningens trivselregler: Ansvar för trivseln Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Anteckningar från HSB Södra vägens budget & informationskväll, 27 november 2013!

Anteckningar från HSB Södra vägens budget & informationskväll, 27 november 2013! Anteckningar från HSB Södra vägens budget & informationskväll, 27 november 2013! Till denna kväll kom 27 personer, styrelsen inkluderad. Lars presenterade styrelsen och hur kvällen är upplagd. *Maggan

Läs mer

Förutom Brf Blåvingens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas.

Förutom Brf Blåvingens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas. Brf Blåvingen3 TRIVSELREGLER för Brf Blåvingen 3 Förutom Brf Blåvingens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas. Ansvar för ordningen Styrelsen har till uppgift att ta hand om den löpande

Läs mer

Nyttjande- och trivselregler för medlemmar i Brf Fågelbro 6, Värmdö 2010-02-22

Nyttjande- och trivselregler för medlemmar i Brf Fågelbro 6, Värmdö 2010-02-22 Nyttjande- och trivselregler för medlemmar i Brf Fågelbro 6, Värmdö 2010-02-22 Uppvärmning Husen ska under alla tider på året vara uppvärmda till minst 10 grader Celsius för att undvika allvarliga frysskador

Läs mer

Handbok. Tips, regler och bestämmelser. Minnet 15. Januari 2011. Bostadsrättsföreningen. Organisationsnummer 769621-1460

Handbok. Tips, regler och bestämmelser. Minnet 15. Januari 2011. Bostadsrättsföreningen. Organisationsnummer 769621-1460 Handbok Tips, regler och bestämmelser Januari 2011 Bostadsrättsföreningen Minnet 15 Organisationsnummer 769621-1460 Innehåll 1 En handbok för föreningsmedlemmar... 3 2 Om föreningen och huset... 3 3 Allmänna

Läs mer

Medlemsinformation. HSB Brf Linghem. Trastsångsvägen Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem

Medlemsinformation. HSB Brf Linghem. Trastsångsvägen Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem Medlemsinformation Innehåll Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem Föreningsstämma Styrelse Praktisk information Vicevärd Fastighetsskötare Med mera HSB Brf Linghem Trastsångsvägen 2-132

Läs mer

Information till boende i Riksbyggen bostadsrättsförening Norrköpingshus 32, BRF32

Information till boende i Riksbyggen bostadsrättsförening Norrköpingshus 32, BRF32 1(6) Norrköping 2015-03-01 Information till boende i Riksbyggen bostadsrättsförening Norrköpingshus 32, BRF32 Välkommen till Ert nya boende i Riksbyggens brf. Norrköpingshus 32, Rambogatan 271-371. Föreningen

Läs mer

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF LINDHAGENS ALLÉ

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF LINDHAGENS ALLÉ ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF LINDHAGENS ALLÉ Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Läs mer

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman.

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman. VÅRA LÄGENHETER FÖRÄNDRINGAR Ibland vill man förändra och komplettera sin lägenhet. När det gäller väsentliga förändringar tex badrum, kök och väggar måste styrelsen godkänna detta skriftligen. Installationer

Läs mer

Ordningsregler för Brf Skrapkakan

Ordningsregler för Brf Skrapkakan Ordningsregler för Brf Skrapkakan Det här bör du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten

Läs mer

Trivselregler i brf Måsängen

Trivselregler i brf Måsängen Trivselregler i brf Måsängen Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och tillsammans kan vi skapa ett

Läs mer