Protokoll fört vid årsmötet 2014 för Östra Beddingestrands Vägförening.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll fört vid årsmötet 2014 för Östra Beddingestrands Vägförening."

Transkript

1 Protokoll fört vid årsmötet 2014 för Östra Beddingestrands Vägförening. Mötesdag: 23 juli 2014 Plats: Rosengården, Beddingestrand fastigheter Antal närvarande medlemmar: Antal närvarande styrelsemedlemmar: 7 7 Totalt antal närvarande: Mötets öppnande Ordföranden förklarade mötet öppnat och hälsade alla medlemmar välkomna och speciellt de inbjudna gästerna Erik Samuelsson, ordförande Tekniska Nämnden, Rune Brandt, förvaltningschef Samhällsbyggnadsförvaltningen, samt Jan Svensson, ordförande Mariedals Samfällighet 2 Val av ordförande och sekreterare för stämman. Thorsten Appelgren valdes till ordförande och Anders Weibull till sekreterare för stämman. 3 Godkännande av dagordning och röst- och debiteringslängder. Dagordning, röst- och debiteringslängder godkändes. 4 Val av två justeringsmän att även fungera som rösträknare vid votering. Birgitta Hansson och Eva Hyltén valdes till justeringsmän. 5 Frågan om mötets behöriga utlysande. Godkändes. 6 Föredragning av styrelseberättelsen. Verksamhetsberättelsen fanns med i den kallelse som skickats ut till alla medlemmar. Verksamhetsberättelsen godkändes av stämman. 7 Föredragning av revisorns berättelse samt beviljande av ansvarsfrihet för styrelsen. Föreningens revisor Göran Nilsson har gått igenom föreningens räkenskaper och funnit att dessa är i god ordning. Östra Beddingestrands Vägförening Box Beddingestrand

2 Stämman beviljade styrelsen ansvarsfrihet för verksamhetsåret. 8 Information av tekniska nämndens ordförande Erik Samuelsson och förvaltningschefen för samhällsbyggnadsförvaltningen Rune Brandt samt frågestund. 8.1 Tekniska nämndens ordförande Erik Samuelsson Erik Samuelsson är medlem i Nya moderaterna och leder arbetet i tekniska nämnden som ansvarar för Trelleborgs gator och parker, stränder, elnät, avlopp och vattenförsörjning, renhållning samt framtida planering. Detta gäller även för Beddingestrand förutom att E.ON sköter vårt elnät och ÖBV vägarna. Den rådande parlamentariska situationen i Trelleborg innebär att alliansen är större än socialdemokraterna. Alliansen samarbetar med miljöpartiet men tillsammans har man ingen egen majoritet i fullmäktige utan måste söka stöd för sina förslag från andra partier. Erik Samuelsson är fast boende i Smygehamn sedan 30 år och har dessutom en sommarstuga i Beddingestrand. Han är därför väl förtrogen med de lokala frågorna i vårt område. Han är medlem i ÖBV. Kommunen satsar mycket på sina badplatser. Det skall finnas en brygga, toaletter och parkeringsplatser vid en kommunal badplats och under badsäsongen skall den rensas dagligen från tång. Det skall vara möjligt att nå en badplats via kollektiva kommunikationsmedel. I Beddingestrand har den nya badbryggan vid Pärlan nyligen färdigställts och invigts. Sopsortering med separering av matavfallet för att på så vis producera biogas håller på att successivt införas i kommunen och kommer på sikt även gälla Beddingestrand. Ett öppet fiberoptiknät skall införas som är tillgängligt för alla invånare inom kommunen i enlighet med det beslut regeringen tagit för hela landet. Ett eget bolag, Trelleborgs Bredbands AB, har bildats för hantera utbyggnaden av detta nät. Det finns redan ett sådant nät i de centrala delarna av staden och utbyggnad av detta fortsätter tills det finns inom hela kommunen och däribland Beddingestrand. Frågor till Erik Samuelsson 1. Diesbäcken En medlem undrade om, och i så fall när, kommunen kommer återställa området som svämmats över av bäcken nere vid stranden och bygga en bro som ersätter den tidigare. Svar: Kommunen måste ha markägarnas tillstånd för detta varför han uppmanar dem att ge detta via ett skriftligt dokument undertecknat av dem alla. 2. Lagstadgad hastighetsbegränsning till 30 km/t i tätområden Ordförande undrade när hastighetsbegränsningen till 30 km/t kommer införas i vårt område. Förvaltningsrättens har avslagit en överklagan som även denna kan överklagas men det är osannolikt att en sådan skulle gå igenom varför Trelleborgs kommun redan nu skulle kunna påbörja en omskyltning. Om detta sker kan ÖBV installera farthinder/gupp utan att ha varningsskyltar för dessa vilket innebär en besparing på ca 6 000: - per gupp. Svar: Erik Samuelsson lovade att bevaka och påskynda ärendet. 2 (8 )

3 8.2 Förvaltningschefen för samhällsbyggnadsförvaltningen, Rune Brandt Rune Brandt tillträdde sin plats i september Han har tidigare arbetat för Hörby kommun som bland annat miljöchef och därefter för Länsstyrelsen med skilda arbetsuppgifter inom vatten, miljö och djurskydd. Samhällbyggnadsförvaltningen lyder under Samhällsbyggnadsnämnden. Dess uppgift är att genomföra nämndens beslut. Inom Samhällsbyggnadsförvaltningen finns följande avdelningar: a. Administration Registrering, diarieföring, dokumentera beslut, föra protokoll mm. b. Plan & Bygg Översikts- och detaljplanläggning, bygglovsfrågor, samråd och inspektion av byggen. c. Mät & Karta Kommunens samlade resurs för mät och kartverksamhet. Lantmäterifrågor och GIS, det geografiska informationssystemet. d. Miljö, Hälsa och Livsmedel Övervakning och skydd av miljön i Trelleborgs kommun, tillsyn av miljöfarlig verksamhet, hälsoskydds- och livsmedelsfrågor. e. Hållbar utveckling Miljöstrategiska frågor och kommunens olika miljömål i enlighet med Sveriges 16 olika miljömål. Förvaltningen har senaste året arbetat med bl. a.: Fördjupad översiktsplan som syftar till att vara ett underlag för den fysiska markanvändningen så att beslut fattas med så mycket kunskap som möjligt om stadens förutsättningar. Flytten av Trelleborgs hamn som är ett mycket stort projekt. Flytten av övre busstationen till centralstationen som Pågatågen kommer anlända till och avgå ifrån. Den nya stadsdelen "Sjöstaden" i de västra delarna av den nuvarande hamnen. Planer finns att där bygga till bostäder. Utökade krav på enskilda avlopp och utbyggnad av fler sådana så att miljöbestämmelserna uppfylls Förbättrad telefonering till förvaltningen så att fler externt anropande direkt kommer fram. Figur 1 Sjöstaden, hamnen och centralstationen 3 (8 )

4 Frågor till Rune Brandt 1. Bygge på grönområden Har kommunen avsikter att ändra detaljplanen för nybyggnation på grön- och parkområden? Svar: Nej. Kommunen vill värna de få grönområden som finns. 2. Nybyggnation som skymmer för grannar Vad kan grannarna göra om det planeras ett bygge av en fastighet som skymmer utsikten Svar: Grannarna kan överklaga till Länsrätten. Samma lagar gäller för alla kommuner men tillämpningen kan vara olika. 3. Havsvattenkvalitén Hur kontrolleras havsvattenkvalitéen vid kommunens badplatser t ex när temporärt utsläpp sker pga. överlast i något reningsverk? Svar: Kontinuerlig provtagning sker av alla badplatser inom kommunen. Om badet fått klassificeringen dåligt eller om badet utsatts för en kortvarig förorening ska besökarna avrådas från bad. 4. Sly i fårängarna vid campingplatsen i Skateholm Vem ansvarar för att slyn tas bort från dessa ängar? Kan en enskild person göra detta? Svar: Tekniska förvaltningen svarar för röjningen av slyn på ängarna. En enskild person får inte göra detta. 9 Beslut om ersättning till styrelse och revisor. Årsmötet beslutade att behålla samma årliga arvoden för styrelsens ledamöter. 10 Framställning från styrelsen eller motioner från medlemmarna Framställning från styrelsen Styrelsen har tre framställningar: 1. Ökad årlig avsättning till bundna reservfonden med 25: -/andel Styrelsen menar att avsättningen till fonden bör ökas för att ha beredskap för oförutsedda kostnader. Stämman godkände ökningen av avsättning till reservfonden med 25: -/andel. Andelsavgiften för medlemmarna höjs därmed med samma belopp, se 12 nedan 2. Ökning av anslutningsavgiften för nya fastigheter till : - från 7 500: - Stämman godkände ökningen av anslutningsavgiften till : - 3. Utdebitering av en deposition lika med 5 000: - i samband med bygglov erhålls för fastighet. Beloppet skall garantera ersättning för återställning av skador på vägmark. Den del av beloppet som eventuellt inte behöver användas för att täcka kostnaderna återbetalas. Om kostnaderna blir högre än 5 000: - debiteras fastighetsägarna även det överskjutande beloppet. Stämman godkände att en deposition kan utdebiteras i samband med bygglov. 4 (8 )

5 10.2 Motioner från medlemmar Två motioner har inkommit till årsstämman från en medlem: 1. Införande av ytterligare ett gupp på Furuvägen 2. Införande av hinder för att blockera genomfartstrafik på Cedervägen och tvinga bilisterna att välja annan infartsväg från riksväg 9. ÖBV avser att stegvis införa fler fartdämpande gupp inom området i den takt ekonomin tillåter. Dessutom finns beslut från Trelleborgs kommun att den lagstadgade hastigheten på våra vägar skall vara 30 km/tim vilket bilisterna förhoppningsvis kommer respektera. När hastighetsskyltarna väl finns på plats krävs ingen speciell skylt som varnar för ett gupp vilket reducerar kostnaderna med ca 6 000: -. Att anlägga blockerande hinder på Cedervägen kräver en planändring från Lantmäteriet. Figur 2 Väggupp av typen Flexibump 11 Förslag till utgifts- och inkomststat samt debiteringslängd för verksamhetsåret Stämman godkände styrelsens förslag. 12 Beslut om utdebitering för verksamhetsåret. Stämman beslöt att utdebiteringen för verksamhetsåret 2014 skall vara 325 kr/andel och inträdesavgiften för nya medlemmar : -, se även 10 ovan. 13 Val av styrelseledamöter och suppleanter. Val av ordinarie ledamöter - Jozita Erming 2 år Omval - Leif Härwell. 1 år Fyllnadsval - Tommy Lindstedt 2 år Nyval - Ingemar Larsson 1 år Nyval Val av suppleanter - Malte Lönegård 1 år Omval - Lena Andersson 1 år Omval - Anders Paulcén 1 år Nyval - Peter Nilsson 1 år Nyval Inget omval var aktuellt för Anders Weibull eftersom hans mandatperiod som ordinarie ledamot varar ytterligare 1 år. 5 (8 )

6 14 Val av styrelseordförande på 1 år. Anders Weibull valdes till styrelseordförande. Leif Härwell som är fast boende i Beddingestrand kommer vara vice ordförande. Ordförande är föreningens firmatecknare. Kassören har genom fullmakt från styrelsen mandat att teckna föreningen för bankärenden. 15 Val av revisor samt suppleant. Torsten Appelgren valdes till revisor samt Tord Paulsson till revisorsuppleant, båda för 2 år. 16 Övriga frågor. 16.1Bredband ÖBV har fått 140 intresseanmälan för ansluta fastigheten till optiskt fibernät. Intressegruppen för fibernät för hela Beddingestrand, som leds av Peter Strub, har hitintills fått 180 st. anmälan. De intresseanmälan som skickats till ÖBV kommer överlämnas till denna grupp. För att en installation skall bli aktuell krävs 250 st. Det är fortfarande oklart om en samfällighet, förening eller annat organ kommer bildas för att verkställa installationen. ÖBV har målsättningen att alla dess medlemmar på sikt skall kunna ansluta sig till ett öppet nät. Om fibernät installeras på ÖBV:s vägmark kommer föreningen därför ha som krav att den kanalisation ( slangar och kabelrör ) som läggs ner i marken även skall täcka kapacitetsbehovet för de som inte beställer inkoppling av fiber i ett första skede eller inte vill beställa av den nätägare som drar fram kanalisationen. En annan operatör/nätägare än den som lagt ner kanalisationen ska kunna använda denna. ÖBV kräver även att den entreprenör som skall utföra grävning på ÖBV:s vägmark skall godkännas av styrelsen. ÖBV:s egen entreprenör skall ges möjlighet att ge offert på detta arbete. ÖBV kommer bilda en egen intressegrupp för att bevaka sina krav. Denna kommer att ledas av Anders Paulcén. Peter Strub förklarade sig också vara beredd att delta i denna. Andra intresserade uppmanas att anmäla sig till Anders Paulcén (anderspaulcen@gmail.com, tel ) De som skickat en intresseanmälan för fibernätanslutning uppmanas att komplettera denna med följande uppgifter om dessa saknas: Namn Fastighetsadress i Beddinge Tel nr adress Uppgifterna skickas till adressen: Beddingefiber@gmail.com 16.2 Fällning av träd på vägmark En medlem vill att en fastighetsägare skall kunna skicka en ansökan till ÖBV när denna vill att ett träd på vägmark utanför tomten skall fällas. Denna skall därefter beviljas eller avslås av styrelsen. Det är möjligt att göra en sådan begäran t ex via hemsidans Brevlåda eller genom att per telefon kontakta ÖBV:s styrelse. Denna behandlar därefter ärendet. 6 (8 )

7 17 Bestämmande av tid och plats för protokolljustering. Justering av protokollet sker på Bedinge Golfrestaurang onsdagen kl. 10: Mötets avslutande. Eftersom ordförande avgår efter 24 år ville mötet framföra ett stort tack för en fantastisk insats som varit till stor fördel för föreningen och dess medlemmar. Ordföranden tackade och förklarade mötet avslutat samt önskade alla en fortsatt trevlig sommar. Vid protokollet: Justeras: 7 (8 )

8 Styrelsen för Östra Beddingestrands Vägförening Styrelse Namn Period Adress Tel e-post Svärmarevägen 8 Ordförande Sekreterare Vice ordförande Kassör Ledamot Ledamot Anders Weibull Leif Härwell Jozita Erming Tommy Lindstedt Ingemar Larsson Nicoloviusgatan 8A Malmö Svärmarevägen 2 Svarttallsvägen 1 Furuvägen 6 Persikevägen Lund Domänvägen anders@weibulls.org leif@harwell.se jozita@erming.se tommy.lindstedt@sydsvenskan.se ingemar_larsson@telia.com Suppleanter Malte Lönegård Cedervägen 38 Björkstigen S. Sandby malte.lonegard@telia.com Lena Andersson Anders Paulcén Peter Nilsson Svärmarevägen 6 Silvervingevägen 4 Ängarödsvägen 3 Harrisstigen Genarp anleja91@hotmail.com anders@paulcen.se peter.nilsson@lrfkonsult.se Revisor Torsten Appelgren Tord Pålsson 2016 Revisorsuppleant 2016 Gräshoppsvägen 8 Cypressvägen thorsten@beddingestrand.se Entreprenör Jan-Erik Hansson - Gamla Lundavägen Ystad erikslund@ystad.nu ADRESSEN TILL FÖRENINGENS HEMSIDA: Förutom information om föreningen med bl.a. protokoll från årsmöten kan våra medlemmar enkelt via mail kontakta styrelsen för adressändring, synpunkter och önskemål. Vi önskar alla våra medlemmar en skön höst. 8 (8 )

Protokoll föreningsstämma den 17 mars 2011 Plats: Mathiasgården, Vallentuna

Protokoll föreningsstämma den 17 mars 2011 Plats: Mathiasgården, Vallentuna ÄPPELBLOMMANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Protokoll föreningsstämma den 17 mars 2011 Plats: Mathiasgården, Vallentuna Stämmans öppnande Peter Bergman öppnade stämman och hälsade alla medlemmar välkomna. 1. Val

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämma i Tallrisets Samfällighetsförening den 19 mars 2010

Protokoll fört vid årsstämma i Tallrisets Samfällighetsförening den 19 mars 2010 Protokoll fört vid årsstämma i Tallrisets Samfällighetsförening den 19 mars 2010 Närvarande 38 personer. 1. Årsstämman öppnas Årsstämman förklarades öppnad av ordföranden Tina Lindberg. 2. Prövning om

Läs mer

FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5)

FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5) FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5) Årsmöte Datum: 24 februari 2015 Tid: 19.00 20.30 Plats: Brf Vårvindens festlokal, Vårvädersvägen 6 B Närvarande: 16 områden, 23 röstberättigade 1 Mötets öppnande Ordföranden

Läs mer

Sunds Samfällighetsförenings årsmötesprotokoll 2016

Sunds Samfällighetsförenings årsmötesprotokoll 2016 Sunds Samfällighetsförenings årsmötesprotokoll 2016 Ärende: Årsmöte i Sunds Samfällighetsförening 2016 Tid: Lördagen den 19 mars 2016 kl. 1000-1130 Plats: Närvarande: Finska föreningens lokal, Lånesta

Läs mer

PROTOKOLL. Århus samfällighetsförening Sida 1(6)

PROTOKOLL. Århus samfällighetsförening Sida 1(6) Århus samfällighetsförening Sida 1(6) Deltagare: Enligt rösträkning Kopiemottagare: HT 1,2, 3 och samtliga andelsägare Dagordning Sida 1. Stämman öppnas 2. Fastställande av dagordning 3. Fråga om stämman

Läs mer

b) Val av sekreterare för stämman Stämman beslutade att: Välja Annika Lindqvist till sekreterare för stämman.

b) Val av sekreterare för stämman Stämman beslutade att: Välja Annika Lindqvist till sekreterare för stämman. Protokoll fört vid Rönnäs Samfällighetsförenings ordinarie stämma lördagen den 5 maj 2018 i Dämshults skola. 1. Stämmans öppnande. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet Föreningens ordförande

Läs mer

BRÅBACKA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (6)

BRÅBACKA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (6) BRÅBACKA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (6) 1 Stämmans öppnande Ordförande Lennart Eriksson hälsade välkomna och förklarade stämman öppnad. 2 Röstlängd Röstlängd upprättades. Närvarande var 30 fastigheter. Se

Läs mer

ORDINARIE ÅRSMÖTE MED BRÄNNÖ VÄGFÖRENING 2016

ORDINARIE ÅRSMÖTE MED BRÄNNÖ VÄGFÖRENING 2016 BRÄNNÖ VÄGFÖRENING PROTOKOLL 430 85 Brännö 2016-03-12 Org.nr. 855100-0428 ORDINARIE ÅRSMÖTE MED BRÄNNÖ VÄGFÖRENING 2016 Tid: lördag den 12 mars 2016 kl. 12.00 Plats: Brännö kyrka, Brännö Närvarande: 21

Läs mer

Närvarande Se närvaroförteckning (bilaga 1) Dagordningen föredrogs och godkändes. (bilaga 2) Till ordförande för årsstämman valdes Sterne Johannesson

Närvarande Se närvaroförteckning (bilaga 1) Dagordningen föredrogs och godkändes. (bilaga 2) Till ordförande för årsstämman valdes Sterne Johannesson Rödeby vägars samfällighet Protokoll fört vid årsstämma 2013 Tid 2013-03-18 18.30 Plats Rödeby kommunalhus Närvarande Se närvaroförteckning (bilaga 1) Årsstämmans öppnande Ordförande för Rödeby vägars

Läs mer

Vårdkasens vägförening

Vårdkasens vägförening Orgnr: 717904-4727 Årsmöte Sida 1 (4) Datum 2008-03-18, kl 19.00-20.20 Plats Stockbygården 1. Öppnande av stämman: Styrelsens ordförande Ulf Gladh hälsade välkommen och öppnade stämman 2. Val av ordförande

Läs mer

Kolviks samfallighetsforening

Kolviks samfallighetsforening Kolviks samfallighetsforening Protokoll fran arsmote 2009 Plats: Stora Hemmestaskolans matsal Tid: Sondagen den 15 februari 2009 kl. 10.00 Motets oppnande Ordforande Lars Ahlenfalk halsade alia valkomna

Läs mer

KALLELSE TILL ORDINARIE SAMFÄLLIGHETSSTÄMMA DAGORDNING. Anläggningssamfälligheten NÖSNÄS STORA Stenungsund Nosnas.stora@live.se www.nosnasstora.

KALLELSE TILL ORDINARIE SAMFÄLLIGHETSSTÄMMA DAGORDNING. Anläggningssamfälligheten NÖSNÄS STORA Stenungsund Nosnas.stora@live.se www.nosnasstora. Anläggningssamfälligheten NÖSNÄS STORA Stenungsund Nosnas.stora@live.se www.nosnasstora.se KALLELSE TILL ORDINARIE SAMFÄLLIGHETSSTÄMMA Tid: Måndagen den 2 april 2012, kl 19.00 Plats: Nösnässkolan Den medlem

Läs mer

Protokoll årsmöte Sibble vägförening

Protokoll årsmöte Sibble vägförening Protokoll årsmöte 2017 2017-06-15 Sibble vägförening 1. Val av ordförande för stämman. Stämman väljer Anna Samuelsson 2. Val av sekreterare för stämman. Stämman väljer Leif Dahlstedt 3. Val av två justeringsmän.

Läs mer

Bostadsrättföreningen Snöfrid 1 Protokoll från Ordinarie Föreningsstämma 2011-05-26

Bostadsrättföreningen Snöfrid 1 Protokoll från Ordinarie Föreningsstämma 2011-05-26 Dagordning: 1. Stämmans öppnande 2. Upprättande av förteckning över närvarande Medlemmar 3. Fastställande av dagordning 4. Val av Ordförande för stämman 5. Val av sekreterare 6. Val av två personer att

Läs mer

Lunk i Kring- ideell förening för handikappridning

Lunk i Kring- ideell förening för handikappridning Stadgar för Lunk i Kring- Ideell förening Föreningen bildad 1992-02-12 Syfte 1 Lunk i krings syfte är att bedriva ridning i form av ridträning och/eller fritidsridning relaterat till hälsa (rehabiliterings

Läs mer

34 st. fastighetsägare deltog i stämmoförhandlingarna enligt närvarolista.

34 st. fastighetsägare deltog i stämmoförhandlingarna enligt närvarolista. Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i torsdagen den 14 november 2017, klockan 19.15 i Sånga Säby Hotell & Konferens, Ekerö. 34 st. fastighetsägare deltog i stämmoförhandlingarna enligt närvarolista.

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA I KOLBOTTENS FASTIGHETSÄGAREFÖRENING DEN 22 APRIL 2017

PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA I KOLBOTTENS FASTIGHETSÄGAREFÖRENING DEN 22 APRIL 2017 PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA I KOLBOTTENS FASTIGHETSÄGAREFÖRENING DEN 22 APRIL 2017 Kl. 15.00 i Tullhuset, Dalarö 1. Upprättande av röstlängd Föreningens ordförande Lennart Preutz förklarade

Läs mer

ÅRSREDOVISNING SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGEN ÅKERVÄDDEN. Anders Sörenssons gata

ÅRSREDOVISNING SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGEN ÅKERVÄDDEN. Anders Sörenssons gata ÅRSREDOVISNING SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGEN ÅKERVÄDDEN Anders Sörenssons gata 2014 SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGEN ÅKERVÄDDEN http://www.akervadden.se KALLELSE Medlemmarna i samfällighetsföreningen Åkervädden kallas

Läs mer

SVINNINGE VÄGFÖRENING Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2011-03-30 i Bergasalen i Folkets Hus i Åkersberga Centrum.

SVINNINGE VÄGFÖRENING Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2011-03-30 i Bergasalen i Folkets Hus i Åkersberga Centrum. org.nr 717904-8413 1(5) SVINNINGE VÄGFÖRENING Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2011-03-30 i Bergasalen i Folkets Hus i Åkersberga Centrum. 1. Stämmans öppnande. Ordförande i Svinninge Vägförening

Läs mer

PROTOKOLL GESSIE VILLASTADS SAMFALLIGHETS FORENING ÅRSSTÄMMA

PROTOKOLL GESSIE VILLASTADS SAMFALLIGHETS FORENING ÅRSSTÄMMA PROTOKOLL GESSIE VILLASTADS SAMFALLIGHETS FORENING ÅRSSTÄMMA ONSDAGEN DEN 25 APRIL 2012 Protokoll vid Gessie Villastads Samfällighetsförenings årsstämma Org nr 717905-4346 Plats: Samfällighetsförenings

Läs mer

2011-06-15. 2. Val av ordförande för stämman Till ordförande för stämman valdes Anette Eliesersson.

2011-06-15. 2. Val av ordförande för stämman Till ordförande för stämman valdes Anette Eliesersson. Hulta Samfällighetsförening Protokoll för ordinarie föreningsstämma 2011-06-15 1. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Dagordningen justerades med punkt 12a val av ordförande

Läs mer

Protokoll från föreningsstämma i Samfälligheten Norra Förålarna. Stämman beslutade att välja Pelle Karlsson som ordförande för stämman

Protokoll från föreningsstämma i Samfälligheten Norra Förålarna. Stämman beslutade att välja Pelle Karlsson som ordförande för stämman Protokoll från föreningsstämma i Samfälligheten Norra Förålarna Tid: Söndag den 18 februari 2018, klockan 13.00 Plats: Gamla Skolan i Väjern Stämmomötet inleddes med att Pelle Karlsson som sittande ordförande

Läs mer

STADGAR. Föreningens namn är Glommens Fiskeläges Vägförening org.nr Föreningen förvaltar Falkenberg Morups-Lyngen GA 6.

STADGAR. Föreningens namn är Glommens Fiskeläges Vägförening org.nr Föreningen förvaltar Falkenberg Morups-Lyngen GA 6. STADGAR Stadgar för i Falkenbergs kommun. Stadgar för samfällighetsförening, bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltningen ska gälla i den mån inte

Läs mer

Sjömarkens Vägförening

Sjömarkens Vägförening Sjömarkens Vägförening Närvarande 34 personer PROTKOLL ÅRSMÖTE 27 maj 2014 Idrottsgården Mötets öppnade Ulf Landegren hälsade alla välkomna och före mötet informerade Jan-Åke Hugo Claesson från Borås kommun

Läs mer

Protokoll ordinarie föreningsstämma år 2015 Frösakull Ängar ekonomisk förening

Protokoll ordinarie föreningsstämma år 2015 Frösakull Ängar ekonomisk förening Sida 1 av 5 Protokoll ordinarie föreningsstämma år 2015 Frösakull Ängar ekonomisk förening TID Torsdag den 14 maj 2015 klockan 11.00 PLATS Halmstad Golfklubb, Tylösand 1) Stämmans öppnande Ordförande Kennet

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. ! 1 Hökerum - Öndarps Protokoll fört vid föreningsstämma med Hökerum Öndarps, 2016-09-17 Plats: Församlingshemmet Hökerum Närvarande: 41 medlemmar representerande 30 fastigheter 1. Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening Sveriges Släktforskarförbund Framtagna 2011 NORMALSTADGAR För släktforskarförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är. 2 Föreningens ändamål Föreningen, är en ideell förening samt politiskt och religiöst

Läs mer

ORDINARIE ÅRSMÖTE MED BRÄNNÖ VÄGFÖRENING 2015

ORDINARIE ÅRSMÖTE MED BRÄNNÖ VÄGFÖRENING 2015 BRÄNNÖ VÄGFÖRENING PROTOKOLL 430 85 Brännö 2015-03-14 Org.nr. 855100-0428 ORDINARIE ÅRSMÖTE MED BRÄNNÖ VÄGFÖRENING 2015 Tid: lördag den 14 mars 2014 kl. 12.00 Plats: Brännögården, Brännö Närvarande: 15

Läs mer

SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGEN SPEXAREN LUND. Närvarande: 58 medlemmar från 50 fastigheter, detta utgör cirka 27 % av samtliga fastigheter.

SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGEN SPEXAREN LUND. Närvarande: 58 medlemmar från 50 fastigheter, detta utgör cirka 27 % av samtliga fastigheter. SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGEN SPEXAREN LUND www.spexaren.info Årsmötesprotokoll 2009-04-21 Närvarande: 58 medlemmar från 50 fastigheter, detta utgör cirka 27 % av samtliga fastigheter. 1 Stämmans öppnande Ordförande

Läs mer

Monte Viñas Föreningsstämma 2010

Monte Viñas Föreningsstämma 2010 Monte Viñas Föreningsstämma 2010 Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i kommunsalen, Manilva, lördagen den 3 april 2009 kl. 11.15-13.15. 1. Stämmans öppnande samt val av ordförande för stämman

Läs mer

Eleshults Samfällighetsförening

Eleshults Samfällighetsförening Eleshults Samfällighetsförening Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med Eleshults Samfällighetsförening på Nyhamnsgården den 10 mars 2014. 1 Mötets öppnande. Stämman öppnades av ordförande Alf

Läs mer

Årsstämma i södra Fiskebäcks samfällighetsförening lördagen den 6 augusti 2016

Årsstämma i södra Fiskebäcks samfällighetsförening lördagen den 6 augusti 2016 Årsstämma i södra Fiskebäcks samfällighetsförening lördagen den 6 augusti 2016 1 Årsstämman öppnades av ordförande Britt Lerneby och närvarande ca 25 personer hälsades välkomna. En tyst minut hölls för

Läs mer

Mötet ansågs utlyst enligt stadgarna. 3 Val av ordförande samt sekreterare för stämman

Mötet ansågs utlyst enligt stadgarna. 3 Val av ordförande samt sekreterare för stämman Fört vid Vintergäckens Samfällighetsförenings ordinarie föreningsstämma den 25/4-2006 i Porthälla gymnasiums hörsal. Närvarande fastighetsägare: 37 st (17%) Frånvarande fastighetsägare: 175 st (83%) Fullmakter

Läs mer

GÅRVIKS BADORTSFÖRENING

GÅRVIKS BADORTSFÖRENING GÅRVIKS BADORTSFÖRENING Protokoll Årsmöte Dag/Tid 2015-07-25 kl 11.00-12.15 Plats; Gula Villan 1 Mötets öppnande Föreningens ordförande Åsa Gustaf- Jansson hälsade alla hjärtligt välkomna och öppnade årsmötet

Läs mer

Ekerö Sommarstads Samfällighetsförening E.S.S

Ekerö Sommarstads Samfällighetsförening E.S.S Sida 1 (5) Mötesprotokoll: Årsmöte Ekerö Sommarstads Samfällighetsförening Datum: 2005-03-21 Plats: Hembygdsgården 1. Mötets öppnande Ordförande i E.S.S Hampus von Post, förklarade årsmötet öppnat. 2.

Läs mer

Närvarande: På årsstämman deltog 32 medlemmar från 27 fastigheter, se bilaga 2.

Närvarande: På årsstämman deltog 32 medlemmar från 27 fastigheter, se bilaga 2. JAKOBSDALS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Protokoll årsstämma Sida 1 (5) Protokoll från ordinarie årsstämma Tid: Söndagen den 22 mars 2015 kl 19.00 Plats: Hagbyskolans Matsal Närvarande: På årsstämman deltog 32

Läs mer

Stadgar. för Kullaledens vänner förening

Stadgar. för Kullaledens vänner förening Stadgar för Kullaledens vänner förening Föreningen bildad Den 11 november 2014 1 Föreningens syfte och mål Kullaledens Vänner är en ideell, oberoende förening som har till ändamål att värna om Kullaledens

Läs mer

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10.

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10. Edsvallaskolan Ekonomisk Förening Version B Stadgar Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 B 2015-04-23 Revidering och komplettering 6. och 10. vid styrelsemöte

Läs mer

Wästantorps samfällighetsförening

Wästantorps samfällighetsförening Tid: 22 maj 2016, kl. 10.00 Plats: Husaren, Södra Rörum Protokoll Årsstämma 2016 1. Mötets öppnande - Ordförande Bertil Carlie hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Upprop, fullmaktsgranskning

Läs mer

Stadgar. 1 Föreningens firma är: Firma Sundbyholms samfällighetsförening ( )

Stadgar. 1 Föreningens firma är: Firma Sundbyholms samfällighetsförening ( ) Stadgar för Sundbyholms samfällighetsförening (716424-4977) enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter (SFL). Lagens bestämmelser om förvaltningen ska gälla. Kommun: Eskilstuna Län: Södermanland

Läs mer

Uthammar Udds Samfällighetsförening

Uthammar Udds Samfällighetsförening Uthammar Udds Samfällighetsförening Protokoll fört vid ordinarie årsstämma lördagen den 9 juli 2016 kl 10.00 i Smedjan Uthammar. Närvarande enligt deltagarlista (bilaga 1) 1 Ordförande Karl-Åge Skansberg

Läs mer

2. Godkännande av mötets utlysande Årsstämman godkände mötets utlysande som gjordes i tid enligt stadgarna.

2. Godkännande av mötets utlysande Årsstämman godkände mötets utlysande som gjordes i tid enligt stadgarna. Visingelunds Samfällighetsförening 1 (5) Årsstämma 2011 för Visingelunds Samfällighetsförening Tid: Torsdag 17 november, 2011, kl. 19.00-21.30 Plats: Kvartersgården, Innerspåret 10 Närvarande Från styrelsen:

Läs mer

Anläggningssamiållighet

Anläggningssamiållighet Anläggningssamiållighet Grimsta B Protokoll från ordinarie stämma 2003 2004-02-16 kl. 18.30-21.00 i Breddenskolans matsal 1. Stämmans öppnande Ordförande Björn Hedlund hälsade samtliga välkomna och förklarade

Läs mer

Protokoll ordinarie föreningsstämma

Protokoll ordinarie föreningsstämma Protokoll ordinarie föreningsstämma Dag Plats Önneredshallen, Påvelund Tid kl 19:00 20:00 Närvarande 22 fastigheter enligt bilaga 1 1 Stämmans öppnande Roland Norlén (RN) hälsade alla välkomna och höll

Läs mer

Protokoll för årsmöte 2012

Protokoll för årsmöte 2012 1 Protokoll för årsmöte 2012 Tid och plats: kl. 19:00-20:50 den 22mars 2012 i Brunns skola, Ingarö Närvarande: Representanter för 41 fastigheter varav en fullmakt 1. Mötets öppnande Lillian Lagerström

Läs mer

Överenskommelse om bildandet av Gullesbyns vägkassa

Överenskommelse om bildandet av Gullesbyns vägkassa Brunskog i april 2009. Gullesbyns Södra vägsamfällighetsförening Lillängens vägsamfällighetsförening Flytmossens vägsamfällighetsförening.......... Överenskommelse om bildandet av Gullesbyns vägkassa Överenskommelse

Läs mer

En information om hur det går till att bilda en förening.

En information om hur det går till att bilda en förening. Bilda förening En information om hur det går till att bilda en förening. Att bilda en förening I Sverige finns det ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. Det innebär

Läs mer

Protokoll vid ordinarie föreningsstämma 2011 för Envikens samfällighetsförening.

Protokoll vid ordinarie föreningsstämma 2011 för Envikens samfällighetsförening. Orgnr: 716417-1980 Protokoll vid ordinarie föreningsstämma 2011 för Envikens samfällighetsförening. Plats: Länna Bygdegård, Hysingsvik Tid: Lördagen den 26 mars 2011, kl 13.00. Närvarande: Ca 70 deltagare.

Läs mer

Föreningens namn är Ideella föreningen Nätverket Företagsamma kvinnor i Tjörns, Orusts och Stenungsunds kommuner och är ett Lokalt Resurs Centrum.

Föreningens namn är Ideella föreningen Nätverket Företagsamma kvinnor i Tjörns, Orusts och Stenungsunds kommuner och är ett Lokalt Resurs Centrum. Företagsamma kvinnor Tjörn Orust Stenungsund Stadgar Stadgar för ideella Föreningen Nätverket Företagsamma Kvinnor i Tjörns, Orusts och Stenungsunds kommuner. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Ideella

Läs mer

Exempel på att bilda en förening

Exempel på att bilda en förening Exempel på att bilda en förening Information om hur man går till väga för att bilda en förening och information om vad styrelsen och styrelsens ledamöter har för uppgifter. 1. Att bilda en förening I Sverige

Läs mer

Protokoll från ordinarie årsmöte i Samfällighetsföreningen Sjöbrisen

Protokoll från ordinarie årsmöte i Samfällighetsföreningen Sjöbrisen e Sjöbrisens Protokoll från ordinarie årsmöte i Samfällighetsföreningen Sjöbrisen Tid: Torsdag 9 mars 2017, kl 19:00-21:00 Plats: Kärrdalsskolans matsal 1. Stämmans öppnande Henry Eivarsson hälsade alla

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID LÖVÅSENS SAMFÄLLIGHETS ÅRSMÖTE I FOLKETS HUS, SPARREHOLM LÖRDAGEN DEN 13 JUNI 2015.

PROTOKOLL FÖRT VID LÖVÅSENS SAMFÄLLIGHETS ÅRSMÖTE I FOLKETS HUS, SPARREHOLM LÖRDAGEN DEN 13 JUNI 2015. PROTOKOLL FÖRT VID LÖVÅSENS SAMFÄLLIGHETS ÅRSMÖTE I FOLKETS HUS, SPARREHOLM LÖRDAGEN DEN 13 JUNI 2015. 1. Mötets öppnande Mötet öppnades av ordförande Sonny Björk vilken hälsade de närvarande välkomna.

Läs mer

PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping

PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping Närvarande:14 personer enligt bifogad närvarolista. Mötets öppnande: Mötesordförande: Mötessekreterare:

Läs mer

STADGAR FÖR NABBO SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

STADGAR FÖR NABBO SAMFÄLLIGHETSFÖRENING STADGAR FÖR NABBO SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Stadgar antagna vid sammanträde 1993-04-13 och beviljade av fastighetsregistermyndigheten i Stockholms län. 1993-06-16 Komplettering har antagits vid ordinarie stämmor

Läs mer

FJÄLLE S SAMFÄLLIGHETSFÖRE I G I JÄRFÄLLA

FJÄLLE S SAMFÄLLIGHETSFÖRE I G I JÄRFÄLLA FJÄLLE S SAMFÄLLIGHETSFÖRE I G I JÄRFÄLLA Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma den 23 mars 2010. 1 Mötets öppnande. Ordförande Magnus Bergsten hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2 Fråga om

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID HEIMDAL-SKOGSBACKEN SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGS ÅRSMÖTE

PROTOKOLL FÖRT VID HEIMDAL-SKOGSBACKEN SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGS ÅRSMÖTE Tid: Onsdagen den 19 augusti 2015 kl. 18.30 Plats: Skolan Fyren Ekalmen, Ekeby-Almby Närvarande: Lars-Inge Carlsson, ordförare Bernt Ryder Jensen Stefan Tidholm Thomas Olsson Peter Björnsson Ann-Marie

Läs mer

LJUNGHUSENS VÄGFÖRENING

LJUNGHUSENS VÄGFÖRENING LJUNGHUSENS VÄGFÖRENING Protokoll fört vid 2016 års stämma för Ljunghusens Vägförening. Plats; musiksalen på Ljungenskolan, Ljunghusen Torsdagen den 21:e april 2016 kl. 19:00-21.30 På stämman deltog totalt

Läs mer

Stadgar för Veterinär Omtanke om Våldsutsattas riksförening

Stadgar för Veterinär Omtanke om Våldsutsattas riksförening Stadgar för Veterinär Omtanke om Våldsutsattas riksförening VOOV, Veterinär Omtanke om Våldsutsatta, är en ideell partipolitiskt och religiöst obunden förening i Sverige. 1 Förening, namn och säte Veterinär

Läs mer

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte 2009-09-05 1 Namn och Distriktets namn och geografiska verksamhetsområde geografiskt fastställs av Autism- och Aspergerförbundets

Läs mer

1 Årsstämmans öppnande Markus Andersson hälsade alla välkomna och Årsstämman öppnades.

1 Årsstämmans öppnande Markus Andersson hälsade alla välkomna och Årsstämman öppnades. Holma Östra Samfällighetsförening, Svedala 2013-02-12 Sida 1(3) Närvarande: 10 hushåll av 92 Styrelsenärvarande: Markus Andersson, Roger Hansson, Anna Käck, Jenny Nilsson, Ambjörn Persson. Frånvarande:

Läs mer

STADGAR 1 (5) FIRMA Föreningens firma är GYLLEBOSJÖ samfällighetsförening.

STADGAR 1 (5) FIRMA Föreningens firma är GYLLEBOSJÖ samfällighetsförening. STADGAR 1 (5) Stadgar för Gyllebosjö samfällighetsförening, bildad 1976-06-02 enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltningen skall gälla Kommun: Simrishamn

Läs mer

STADGAR FÖR SEGLARBYNS VÄGFÖRENING

STADGAR FÖR SEGLARBYNS VÄGFÖRENING Sid 1 (6) STADGAR FÖR SEGLARBYNS VÄGFÖRENING Ärende Stadgar för samfällighetsförening bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltningen skall gälla

Läs mer

Styrelse 5 Föreningens angelägenheter handhas av styrelsen. Den ska verka för föreningens framåtskridande samt tillvarata medlemmarnas intressen.

Styrelse 5 Föreningens angelägenheter handhas av styrelsen. Den ska verka för föreningens framåtskridande samt tillvarata medlemmarnas intressen. Stadgar för Gransjöbodarnas snöskoterklubb Ändamål 1 Klubben är en ideell förening, vars uppgift skall vara att tillvarata medlemmarnas intressen i snöskoterfrågor, verka för en sund utveckling av snöskotertrafiken

Läs mer

1. Förbundets namn är Riksförbundet Svenska Prematurförbundet. öka kunskapen och medvetenheten om för tidigt födda barn i samhället.

1. Förbundets namn är Riksförbundet Svenska Prematurförbundet. öka kunskapen och medvetenheten om för tidigt födda barn i samhället. STADGAR FÖR Riksförbundet Svenska Prematurförbundet 1. Förbundets namn är Riksförbundet Svenska Prematurförbundet. 2. Syften öka kunskapen och medvetenheten om för tidigt födda barn i samhället. bevaka

Läs mer

Kallelse till Föreningsstämma

Kallelse till Föreningsstämma Kallelse till Föreningsstämma Hyllinge Nordöstra Samfällighetsförening Tid: 11:e mars 2015 kl. 19.00 Plats: Hyllinge Skola, matsalen, Hyllinge Bilagor Verksamhetsberättelse 2014 Årsredovisning 2014 Revisionsberättelse

Läs mer

Att bilda en förening

Att bilda en förening Att bilda en förening Här hittar du information om hur man startar en förening och om vilka uppgifter styrelsen och styrelsens ledamöter har. Förberedelser För att kunna bilda en förening måste det finnas

Läs mer

Tid Torsdag 19/42012, kl 19.00 Plats Bamba, Lerlyckeskolan Årsmöte nr 21

Tid Torsdag 19/42012, kl 19.00 Plats Bamba, Lerlyckeskolan Årsmöte nr 21 Tid Torsdag 19/42012, kl 19.00 Plats Bamba, Lerlyckeskolan Årsmöte nr 21 Årsmötets öppnande Årsmötet förklarades öppnat. Röstlängd/närvaroförteckning 46 hushåll var representerade. Stämmans behöriga utlysande

Läs mer

M-båtsförbundets årsmöte 2010

M-båtsförbundets årsmöte 2010 1 (5) Protokoll 2010-11-28 M-båtsförbundets årsmöte 2010 1 Årsmötet öppnades Förbundets ordförande Kristina Lundevall hälsade närvarande medlemmar välkomna till mötet. Erik Persson anmäler frågan om mässan

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. 1 Protokoll fört vid föreningsstämma med Hökerum Öndarps, 2017-09-30 Plats: Församlingshemmet Hökerum Närvarande: 37 medlemmar representerande 28 fastigheter 1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson

Läs mer

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 1. Mötets öppnande Lena Togander, föreningens ordförande, hälsade alla välkomna och förklarade därefter årsmötet

Läs mer

Hasselnötens Samfällighetsförening

Hasselnötens Samfällighetsförening Hasselnötens Samfällighetsförening Föreningsstämma 090505 Närvarande: Linda Nyström (94:56) Thomas Persson (94:73) Monica Lännbjer (94:48) Leif Tell (94:48) Håkan Persson (94:62) Margit Piotrowski (94:85)

Läs mer

PROTOKOLL ORDINARIE STÄMMA I EDESÖ SAMFÄLLIGHETS- FÖRENING MÅNDAGEN 18 APRIL 2013, Matteus skola, Aulan, Vanadisvägen 16, Stockholm

PROTOKOLL ORDINARIE STÄMMA I EDESÖ SAMFÄLLIGHETS- FÖRENING MÅNDAGEN 18 APRIL 2013, Matteus skola, Aulan, Vanadisvägen 16, Stockholm PROTOKOLL ORDINARIE STÄMMA I EDESÖ SAMFÄLLIGHETS- FÖRENING MÅNDAGEN 18 APRIL 2013, 18.30 Matteus skola, Aulan, Vanadisvägen 16, Stockholm 1 Stämmans öppnande Styrelseledamot Anna Sandberg öppnade stämman.

Läs mer

Stadgar Blodstenens Hyresgästförening Proposition

Stadgar Blodstenens Hyresgästförening Proposition Stadgar Blodstenens Hyresgästförening Proposition Kapitel 1. Allmänt 1.1 Medlemmar Hyresgästföreningen på Blodstensvägen (nedan kallad föreningen) är en förening öppen för de boende skrivna på Blodstensvägen

Läs mer

Samfälligheten skall förvaltas i enlighet med vad som vid bildandet bestämts om dess ändamål.

Samfälligheten skall förvaltas i enlighet med vad som vid bildandet bestämts om dess ändamål. Sida 1 av 5 STADGAR Den 1/11 2006 beviljade lantmäterimyndigheten i Uppsala län registrering av Malma Backes Samfällighetsförening. Stadgar reviderade 2010 12 07 1 Firma Ärende 2 Samfälligheter Stadgar

Läs mer

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27 Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27 1 Namn och Distriktets namn och geografiska verksamhetsområde geografiskt fastställs av Autism- och Aspergerförbundets

Läs mer

ÅRSREDOVISNING SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGEN ÅKERVÄDDEN. Anders Sörenssons gata

ÅRSREDOVISNING SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGEN ÅKERVÄDDEN. Anders Sörenssons gata ÅRSREDOVISNING SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGEN ÅKERVÄDDEN Anders Sörenssons gata 2012 SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGEN ÅKERVÄDDEN http://www.home.sol.se/malmo/ malmo@home.sol.se KALLELSE Medlemmarna i samfällighetsföreningen

Läs mer

Stadgar för Xxxxxxxx Bryggförening i Mälarbaden

Stadgar för Xxxxxxxx Bryggförening i Mälarbaden Stadgar gällande för alla bryggföreningar belägna på Mälarbadens Samfällighetsförenings fastighet Torshälla-Väsby 1:149 i Eskilstuna kommun. Fastslagna på årsmötet för Mälarbadens Samfällighetsförening

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för Slätmossen Västra Samfällighetsförening

Protokoll fört vid årsmöte för Slätmossen Västra Samfällighetsförening Årsmöte 2014-03-11 Stefan Lindvall 1 Protokoll fört vid årsmöte för Slätmossen Västra Samfällighetsförening 2014-03-11 1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Lindvall förklarade mötet öppnat. 2. Godkännande

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID LÖVÅSENS SAMFÄLLIGHETS ÅRSMÖTE I FOLKETS HUS, SPARREHOLM LÖRDAGEN DEN 4 JUNI 2016.

PROTOKOLL FÖRT VID LÖVÅSENS SAMFÄLLIGHETS ÅRSMÖTE I FOLKETS HUS, SPARREHOLM LÖRDAGEN DEN 4 JUNI 2016. PROTOKOLL FÖRT VID LÖVÅSENS SAMFÄLLIGHETS ÅRSMÖTE I FOLKETS HUS, SPARREHOLM LÖRDAGEN DEN 4 JUNI 2016. Före mötet presenterade Landskapsarkitekten Lise Hellström framtagen Skötsel och Rekreationsplan. 1.

Läs mer

2 Samfälligheter Föreningen förvaltar Älgö ga:3 i Nacka kommun, bestående av en enskild väg samt en till vägen anslutande brygga.

2 Samfälligheter Föreningen förvaltar Älgö ga:3 i Nacka kommun, bestående av en enskild väg samt en till vägen anslutande brygga. 1 STADGAR Sammanträdesdatum 2017 03 20 Sammanträdesledare --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Stadgar för Gåsöområdets

Läs mer

Ribbybergs Samfällighetsförening

Ribbybergs Samfällighetsförening Ribbybergs Samfällighetsförening Protokoll från Föreningsstämma 2016-03-10 Inklusive bilagor Bilaga 1. Förslag till dagordning Bilaga 2a & b. Röstlängd/närvarolista & fullmakter Bilaga 3. Verksamhetsberättelse

Läs mer

Stadgar. 1 Föreningens namn: Fiskeområde Vänern

Stadgar. 1 Föreningens namn: Fiskeområde Vänern Stadgar 1 Föreningens namn: Fiskeområde Vänern 2 Föreningens ändamål och syfte Föreningens syfte är att verka för att uppnå målen i den lokala utvecklingsstrategin under programperioden 2014-2020. Fiskeområde

Läs mer

Föreningens firma är Loddby Evalunds Vägsamfällighetsförening (LEV).

Föreningens firma är Loddby Evalunds Vägsamfällighetsförening (LEV). STYRELSEN 2016-03-30 Sid 1 (5) Stadgar för samfällighetsförening bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltningen skall gälla i den mån inte annat

Läs mer

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Allmänna bestämmelser 1. 2. 3. Medlemskap 4. 5. 6. Sveriges läkarförbund student Lund är en lokalavdelning av Sveriges läkarförbund student inom Sveriges Läkarförbund

Läs mer

Samfälligheten Grimsta B

Samfälligheten Grimsta B Samfälligheten Grimsta B Protokoll från ordinarie stämma 2005 2006-02-21 kl.19:00-21:30 1. Stämmans öppnande Björn Hedlund hälsade samtliga välkomna och förklarade stämman öppnad. 2. Val av mötesfunktionärer

Läs mer

Stadgar. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

Stadgar. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Stadgar Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö 1 NAMN Föreningens namn är Malmö mot Diskriminering föreningarnas organisation för att främja

Läs mer

Plats: Hyresgästföreningens lokal, Fredrikas Gård 1. 1 Mötets öppnande Sven Bjerèn öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

Plats: Hyresgästföreningens lokal, Fredrikas Gård 1. 1 Mötets öppnande Sven Bjerèn öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 1(9) Föreningsstämma Tid: 2015-03-24 Plats: Hyresgästföreningens lokal, Fredrikas Gård 1 Protokoll 1 Mötets öppnande Sven Bjerèn öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Ordförande Sven Bjerèn valdes

Läs mer

Protokoll fört vid Årsstämma med Fågelsudds Samfällighetsförening

Protokoll fört vid Årsstämma med Fågelsudds Samfällighetsförening Protokoll fört vid Årsstämma 2015 2016 med Fågelsudds Samfällighetsförening Datum: 2016-07-24 Mötesplats: Slakmöre Bygdegård 1 Mötets öppnande Samfällighetens ordförande Anders Elowson hälsar alla närvarande

Läs mer

(5) Cafeterian kommunkontoret, Östhammar. Samtliga närvarande medlemmar i Vision avd 226, Östhammar Se bilaga närvarolista

(5) Cafeterian kommunkontoret, Östhammar. Samtliga närvarande medlemmar i Vision avd 226, Östhammar Se bilaga närvarolista 2014-03-06 1 (5) Plats och tid Beslutande Cafeterian kommunkontoret, Östhammar Samtliga närvarande medlemmar i Vision avd 226, Östhammar Se bilaga närvarolista Övriga deltagande Thomas Eriksson, ordförande

Läs mer

9 Om en medlem vill överlåta sin stuga och nyttjanderätt till koloniträdgårdslott till en annan person, måste styrelsen samtycka till överlåtandet.

9 Om en medlem vill överlåta sin stuga och nyttjanderätt till koloniträdgårdslott till en annan person, måste styrelsen samtycka till överlåtandet. Säter Koloniträdgårdsförening Alnö 2013-09-03 Stadgar för Säter Koloniträdgårdförening Antagna vid årsmöte, kl. 10.00, 2014-05-03, 31 Antagna vid extra årsmöte, kl. 13.30, 2014-05-03, 9 1 Föreningens namn

Läs mer

4 Val av två justeringsmän. Lars Georgsson och Per Vogel.

4 Val av två justeringsmän. Lars Georgsson och Per Vogel. Protokoll årsmöte 15 juli 2012 Kebals vägförening. Tid:10.00 Plats: Folkets hus Strömstad. Närvarande: Närvarolista är bilagd originalprotokoll. 1 Mötet öppnas av ordförande Per Thorsell och han gör en

Läs mer

Stadgar för samfällighetsföreningen BIRGIT - BERTIL

Stadgar för samfällighetsföreningen BIRGIT - BERTIL Sida 1 STADGAR Sammanträdesdatum 2019-04-09 Sammanträdesledare Erik Jonzon Stadgar för samfällighetsföreningen BIRGIT - BERTIL enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter (SFL). Lagens bestämmelser

Läs mer

78 st. fastighetsägare deltog i stämmoförhandlingarna enligt närvarolista. 4 Val av två justeringsmän och tillika rösträknare

78 st. fastighetsägare deltog i stämmoförhandlingarna enligt närvarolista. 4 Val av två justeringsmän och tillika rösträknare Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Närlunda Vägförening torsdagen den 29 oktober 2015, klockan 19.15 i Sånga Säby Hotell & Konferens, Ekerö. 78 st. fastighetsägare deltog i stämmoförhandlingarna

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård.

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. ÄNDAMÅL 2 Föreningens ändamål Föreningen ska fungera som nätverk för

Läs mer

Humlan Vatten och Avlopp Samfällighetsförening. VERKSAMHETSBERÄTTELSE

Humlan Vatten och Avlopp Samfällighetsförening. VERKSAMHETSBERÄTTELSE Humlan Vatten och Avlopp Samfällighetsförening. VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2013 2 Medlemmar i Humlan Vatten och Avlopp Samfällighetsförening kallas härmed till ordinarie årsstämma. Tid 2014-05-24 kl 09.30

Läs mer

Österskärs Vägförening

Österskärs Vägförening PROTOKOLL fört vid ordinarie föreningsstämma med Österskärs Vägförening hållet i Österskärs skola, Österskär torsdagen den 20 april 2017 klockan 19.00 22.00. 1 Föreningsstämman öppnas. Vägföreningens ordförande,

Läs mer

Stadgar för Älgeby_ Tomtägarförening

Stadgar för Älgeby_ Tomtägarförening Stadgar för Älgeby_ Tomtägarförening Förslag till nya stadgar Ändrade vid föreningsmöte 2008-06-14 (Ändringar med fet stil) ' 1 Föreningens ändamål Älg e by Tomtägarförening har till ändamål att främja

Läs mer

Nr 278, Tyresö 2014-11-19

Nr 278, Tyresö 2014-11-19 BRF TRÄDGÅRDEN PLATS OCH TID: Gemensamhetslokalen, Kanelgränd 51. 2014-11-19, kl. 19.00 1 STÄMMANS ÖPPNANDE Stämman öppnades av föreningens ordförande Torsten Kahn som hälsade stämmodeltagarna varmt välkomna.

Läs mer

TIDÖ-LINDÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

TIDÖ-LINDÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 TIDÖ-LINDÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Närvarande 1. Ordförande 2. Sekreterare 3. Justeringsmän PROTOKOLL fört vid ordinarie årsstämma 2006-04-23 Representanter för 35 fastigheter var närvarande. Mötets öppnande

Läs mer

Hans Rosén från Lantmäteriet informerade om förslaget till det nya anläggningsbeslutet för Årsta Havsbad.

Hans Rosén från Lantmäteriet informerade om förslaget till det nya anläggningsbeslutet för Årsta Havsbad. Sid1(5) Hans Rosén från Lantmäteriet informerade om förslaget till det nya anläggningsbeslutet för Årsta Havsbad. Ordförande Bo Hellberg öppnade mötet. 1 Stämmans behöriga utlysande Då handlingarna skickades

Läs mer