Mary Lottsson (s) Justeringens plats och datum: Kommunkontoret Ordförande: Robert Bull. Justerande. Mary Lottsson.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mary Lottsson (s) Justeringens plats och datum: Kommunkontoret 2006-06-29. Ordförande: Robert Bull. Justerande. Mary Lottsson."

Transkript

1 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid: Valåsen, kl Beslutande: Övriga deltagande: Robert Bull, ordf (s) Yvonne Andersson (m) Mats Kristensson (c) Barbro Johansson (kd) tjänstg ersättare för Egon Aronsson (kd) Lars-Erik Lennartsson (ka) Louise Marklund (ka) Göran Andersson (s) tjänstg ersättare för Marianne Olsson (sb), 103 Marianne Olsson (sb), Barbro Leidzén (s) Rikard Larsson (s) tjänstg ersättare för Eva Fornes (s) Gerhard Bernhardsson (s) Mary Lottsson (s) Bert Lycke (fp) Inger Jensnäs (fp) Hilkka Rutgersson (ka) Maud Jungevi (ka) Göran Andersson (s), Monika Bondesson, t f socialchef Madeleine Segle, IFO-chef, Anne-Marie Nykvist, ekonom, Elisabeth Widskog, verksamhetschef biståndet Ingegärd Gundersvik, verksamhetschef LSS Suzanna Slijepcevic, nämndsekr Justerande: Mary Lottsson (s) Justeringens plats och datum: Kommunkontoret Underskrifter: Sekreterare Paragraf Suzanna Slijepcevic Ordförande: Justerande Robert Bull Mary Lottsson Organ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Datum för Datum för anslagets uppsättande anslagets nedtagande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Socialkontoret Suzanna Slijepcevic

2 1 SN 103 GODKÄNNANDE AV DAGORDNING Dagordningen uppläses utan tillägg. beslutar godkänna dagordningen.

3 2 SN 104 BISTÅND KAP 4 SoL, REDOVISNING Anmälan av bistånd kap 4 SoL under tiden Stickprov nr: Madeleine Segle, IFO-chef, redovisar stickproven. beslutar lägga redovisningen till handlingarna.

4 3 SN 105 ÖVRIGT BISTÅND KAP 4 SoL, REDOVISNING Anmälan av övrigt bistånd kap 4 SoL under tiden Stickprov nr: 3, Bifall demensboende 13, Bifall korttidsvistelse Carlshöjd Elisabeth Widskog, verksamhetschef biståndet, redovisar stickproven. beslutar lägga redovisningen till handlingarna.

5 4 SN 106 VERKSTÄLLDA OCH EJ VERKSTÄLLDA BESLUT SÄRSKILT BOENDE Aktuell situation inom äldreomsorgen samt verkställda och ej verkställda beslut särskilt boende, till och med , redovisas. Elisabeth Widskog, verksamhetschef biståndet, redovisar besluten. beslutar lägga redovisningen till handlingarna.

6 5 SN 107 ANMÄLAN AV AU:S PROTOKOLL , 187, beslutar lägga anmälan av protokoll till handlingarna.

7 6 SN 108 REDOVISNING OCH JÄMFÖRELSE AV BOENDEKOSTNAD Ärendebeskrivning presenteras en redogörelse av kostnadsjämförelse gällande boende för en klient i kommunen. Redovisningen och jämförelsen av boendekostnaden avser de kostnader kommunen har när en person är placerad enl LSS på institution, respektive gruppbostad i kommunal regi. Jämförelsen i detta fall rör Dammsdal och Höviksnäs gruppbostad. Ingegärd Gundersvik, verksamhetschef LSS, föredrar ärendet. beslutar notera redogörelsen och lägga den till handlingarna.

8 7 Dnr 2005/ SN 109 INFORMATION OM KOMPETENSSTEGEN Ärendebeskrivning får aktuell information om Kompetensstegen. Äldreomsorgen och den kommunala hälso- och sjukvården har beviljats medel för kompetensutveckling av personalen från den statliga kompetensstegen, inom områdena demens, äldrepsykiatri, genombrott mat, nutrition och hälsa, konsultativt arbetssätt för legitimerad personal, och reflektionsledare. Alla utbildningssatsningar som Tjörns kommun deltar i är kommungemensamma och GR är utbildningssamordnare. Ansökan görs av kommunstyrelsen och dess ordförande och en ansökan beviljades av KSAU , 167. Ansökan rör åren Dagens information till SN rör en tilläggsansökan för Ärendet behandlades i SNAU och i KSAU Den ansökan rör 2008 års ansökan. Elisabeth Widskog, verksamhetschef biståndet, föredrar ärendet. beslutar notera informationen.

9 8 Dnr 2006/ SN 110 ANSÖKAN OM STIMULANSMEDEL FÖR ATT UTVECKLA STÖDET TILL ANHÖRIGA SOM VÅRDAR NÄRSTÅENDE Ärendebeskrivning Tjörns kommun, genom socialförvaltningen, ansöker om stimulansmedel hos Länsstyrelsen. Inriktningen på utvecklingsarbetet ska vara att bygga upp en grundläggande organisation för anhörigstöd och inte endast för enskilda projekt. En sådan grundläggande organisation kan exempelvis vara att utarbeta, förankra och anta en policy för kommunens anhörigstöd, att utbilda politiker och olika yrkesgrupper i hela organisationen, samt samverkan mellan olika aktörer, såsom landstinget och anhörigorganisationer. beslutar godkänna ansökan till Länsstyrelsen.

10 9 Dnr 2006/ SN 111 REMISSVAR SJUKGYMNASTERS OCH ARBETSTERAPEUTERS HABILITERINGSANSVAR PÅ BAS- RESPEKTIVE SPECIALISTNIVÅ FÖR VUXNA PERSONER Ärendebeskrivning Under 1990-talet kommunaliserades landstingens omsorgsverksamhet i Västsverige. Avtalen mellan landstingen i Göteborgs- och Bohuslän, Skaraborg och Älvsborg samt dess respektive kommuner var inte enhetliga sinsemellan. För att efter bildandet av Västra Götalandsregionen justera dessa olikheter och för att på ett bra sätt kunna följa primärvårdsavtalet har ett arbete gjorts som resulterat i nu föreliggande policydokument. Syftet med dokumentet är att klargöra ansvarsfördelningen mellan bas- (kommun/ primärvård) och specialistnivå för arbetsterapeuter och sjukgymnaster när det gäller habiliteringsinsatser för vuxna personer med funktionsnedsättningar. Detta innebär inte någon förändring av gränssnittet mellan kommun och region så som det beskrivs i Primärvårdsavtalet, utan är en precisering av detsamma. Ambitionen är att beskriva vilka uppgifter som kräver bas- respektive specialistkompetens, och därmed också vem som ska utföra dessa. Policydokumentet kan då utgöra ett stöd för lokal samverkan mellan arbetsterapeuter och sjukgymnaster från kommuner och VGR. Verksamhetens synpunkter: Primärvårdsavtalet reglerar gränsdragningen mellan de olika sjukvårdshuvudmännen, och tillkom 1999 då verksamheten genom skatteväxling övergick från landstingen till kommunerna. Avtalet gör ingen skillnad på om insatserna handlar om rehabilitering, habilitering, hjälpmedel eller sjukvård, utan reglerar ansvarsfördelningen utifrån andra faktorer, som t e x boendeform och förmåga/oförmåga att ta sig till sjukvårdsmottagning. Ambitionen med aktuellt policydokument är att plocka ut habiliteringsinsatserna och beskriva ansvarsfördelningen av dessa på bas- respektive specialistnivå. En variant av detta dokument har funnits i inofficiellt bruk under flera år, och varit föremål för en del gränsdiskussioner mellan huvudmännen, och undertecknad ser inte att det blir någon direkt skillnad med det nya aktuella dokumentet. Positivt är dock att specialistfunktionens kompetenskrav tydliggörs, eftersom det från kommunens sida hittills uppfattats som otydlig. Forts.

11 10 När det gäller uppdelningen av arbetsuppgifter på bas- resp. specialistnivå finns det dock fortfarande tolkningssvårigheter och otydligheter. Sammanfattningsvis kommer dokumentet inte att innebära några praktiska förändringar i habiliteringsarbetet på kommunal nivå, men det har ändå ett värde i och med en överenskommelse enligt aktuellt dokument. föreslår kommunstyrelsen besluta anta policydokument Sjukgymnasters och arbetsterapeuters habiliteringsansvar på bas- respektive specialistnivå för vuxna personer i Västra Götalands län.

12 11 Dnr 2006/ SN 112 ÅTERREMISS ÖVERENSKOMMELSE OM INTRODUKTIONSPLATSER FÖR PERSONER SOM HAR FÅTT UPPEHÅLLSTILLSTÅND Ärendebeskrivning Integrationsverket önskar teckna en överenskommelse med kommunen för år 2006 om introduktionsplatser för flyktingar som har fått uppehållstillstånd. Ärendet togs upp som en remiss på SN , 52, då man rekommenderade kommunstyrelsen att inte teckna en överenskommelse på grund av bostadsbrist i kommunen, samt att nya arbetsformer med förnyad ledningsstruktur då var under utformning. Därför gjordes bedömningen att Socialförvaltningen i det läget inte kunde upprätta ett avtal med Integrationsverket eftersom de förpliktelser som Tjörns kommun åtar sig i ett sådant avtal inte kunde uppfyllas. KSAU beslutade , 117, att återremittera ärendet till bland andra socialnämnden. Monika Bondesson, t f socialchef, och Ingegärd Gundersvik, dåvarande t f IFO-chef, har genom nytt remissvar redogjort för ärendet. Man gör bland annat bedömningen att socialförvaltningen i nuläget inte är dimensionerad för att kunna genomföra uppdraget enligt önskemål från Integrationsverket. Ajournering beslutar återremittera ärendet till socialförvaltningen och SNAU för ytterliggare utredning.

13 12 Dnr 2006/ SN 113 UTÖKAT FÄRDTJÄNSTOMRÅDE FÖR TJÖRNS KOMMUN Ärendebeskrivning Inger Lundberg, färdtjänsthandläggare, fick i uppdrag att utreda frågan om utökat färdtjänstområde. Orust kommun utökade sitt färdtjänstområde från till att omfatta resa med färdtjänst i de kommuner som faller under Västtrafiks biljettsystem, det vill säga hela gamla Bohuslän och grannkommuner till Göteborg, och i linje med Orust kommuns handikapplan. Flera andra kommuner har antagit liknande reglementen. Gamla Skaraborgs län har ett liknande reglemente, som tillåter färdtjänstresor i gamla Skaraborg och närliggande kommuner. Många klagomål har inkommit till färdtjänsthandläggaren att man inte kan åka spontant till Göteborg med flera kommuner utan att man måste beställa resan långt i förväg. I dagsläget tillåter Tjörns kommun färdtjänstresor till Orust, Stenungsund, Uddevalla och Kungälvs kommuner, detta till en egenavgift kontantpris + 50 % påslag. Egenavgiften för en riksfärdtjänstresa i dag är baserat på ett riksdagsbeslut från 1997, och är grundat på antal km man åker. I trafikpropositionen som kom i mars i år, har det inte tagits något beslut hur det blir med egenavgiften, frågan skall vidareutredas. I dagsläget är egenavgiften till Göteborg med riksfärdtjänst 105 kr. Om Tjörn utökar sitt färdtjänstområde och håller samma egenavgift = kontantpris/enkelbiljett + 50 %, blir egenavgiften för motsvarande resa 150 kr. Orust kommun har nu kört i sitt nya färdtjänstområde i 3 månader till en snittkostnad på 608 kr. Dock är dessa resor mycket längre än de resor som blir från Tjörn. Bedömningen är att de fördelar som då uppstår är att; - Den färdtjänstberättigade kan åka spontant utan lång förbeställning. - Samordningsvinster, vilket ger lägre kostnader för kommunen. - Resor enligt lag om Riksfärdtjänst har en ändamålsprövning som inte finns i Lag om Färdtjänst. - Mindre administration för handläggaren, därmed mindre sårbarhet för resenären. De nackdelar som uppstår bedöms som följande; - Högre egenavgift för resenären, från 105 kr till 150 kr för en resa till Göteborg. - Åldersgräns för ungdom är upp till 16 år inom Västtrafik, upp till 26 år för resanden i Riksfärdtjänst. Inger Lundberg, färdtjänsthandläggare, föredrar ärendet.

14 13 beslutar återremittera ärendet till färdtjänsthandläggare för ytterliggare utredning, bland annat i samråd med färdtjänstgruppen som består av Barbro Johansson (kd), Louise Marklund (ka), Mary Lottsson (s), Bert Lycke (fp) och Yvonne Andersson (m).

15 14 Dnr 2004/ SN 114 ÅTERRAPPORT TILL LÄNSSTYRELSEN OCH SOCIALSTYRELSEN - VERKSAMHETSTILLSYN AV HUR SOCIALTJÄNSTEN TILLGODOSER BEHOVEN FÖR PERSONER MED PSYKISKT FUNKTIONSHINDER OCH MISSBRUK SAMT HUR SOCIALTJÄNSTEN SAMVERKAR MED ANDRA VÅRDGIVARE Ärendebeskrivning Personer med psykiskt funktionshinder och missbruk är en grupp vars utsatthet har uppmärksammats allt mer i samhället den senaste tiden. Bland annat har regeringen utsett en nationell psykiatrisamordnare och en nationell narkotikapolitisk samordnare. De två har tagit fram en programförklaring på tio punkter i syfte att bättre möta målgruppens behov. I programförklaringen poängteras bland annat vikten av ökad medvetenhet, samordning av insatserna och att insatserna måste bygga på gemensam grundsyn. Vidare poängterar programförklaringen att missbruk och psykisk sjukdom skall behandlas samtidigt. Länsstyrelsen har i samarbete med Socialstyrelsens Regionala Tillsynsenhet granskat om personer med psykiska funktionshinder och missbruk får sina behov tillgodosedda och hur samarbete och samverkan sker. Rapporten presenterades på socialnämndens möte , 181, och man riktade allvarlig kritik mot nämndens handläggning och dokumentation. Det har vid granskningen inte varit möjligt att bedöma om den enskildes behov av vård och stöd tillgodosetts då utredningar och dokumentationen uppvisar allvarliga brister i samtliga ärenden som granskades. Beskrivningar av personernas psykiska funktionshinder saknas ofta helt eller också är dessa alltför knapphändigt beskrivna och utredda i de utredningar som Länsstyrelsen granskat. Vivi Metsola, utvecklingsledare, presenterar i återrapporteringen de åtgärder som har gjorts och ska göras framöver, samt vilka förutsättningar och riktlinjer socialnämnden har och ska anamma. Monika Bondesson, t f socialchef, föredrar ärendet. beslutar som sin återrapportering i ärendet översända den av Vivi Metsola upprättade skrivelsen till Länsstyrelsen och Socialstyrelsen, tillsammans med protokollsutdrag från gällande SN-möte.

16 15 Dnr 2006/ SN 115 ANSÖKAN OM OMREGLERING OCH ÅTERBESÄTTNING AV TJÄNST Ärendebeskrivning IFO-chef Madeleine Segle ansöker om att få omreglera och återbesätta den tidigare tjänsten som föreståndare/socialsekreterare på socialmedicinska mottagningen till en handläggartjänst som socialsekreterare som arbetar mot missbruk. Tjänsten är heltid tillsvidare. Ordinarie befattningshavare har sagt upp sig från kommunen. Tillträde fr.o.m. snarast. Behov av tjänsten är prövat. Monika Segle, IFO-chef, föredrar ärendet. beslutar tjänsten som föreståndare/socialsekreterare på socialmedicinska mottagningen omregleras och återbesätts av en handläggartjänst som socialsekreterare som arbetar mot missbruk, samt att tjänsten är heltid tillsvidare.

17 16 Dnr 2006/ SN 116 ANSÖKAN OM ÅTERBESÄTTNING AV TJÄNST Ärendebeskrivning Verksamhetschef Ingegärd Gundersvik ansöker om att få återbesätta en tjänst som personlig assistent, heltid tillsvidare. Ordinarie befattningshavare har sagt upp sig från kommunen. Tillträde fr.o.m. augusti Behov av tjänsten är prövat. beslutar tjänsten som personlig assistent inom särskilda omsorger, heltid tillsvidare kan återbesättas fr.o.m. snarast.

18 17 Dnr 2006/ SN 117 ANSÖKAN OM ÅTERBESÄTTNING AV TJÄNST Ärendebeskrivning Verksamhetschef Ingegärd Gundersvik ansöker om att få återbesätta en tjänst som personlig assistent, deltid 72,52 % tillsvidare. Ordinarie befattningshavare har sagt upp sig från kommunen. Tillträde fr.o.m. snarast. Behov av tjänsten är prövat och en höjning av sysselsättningsgrad är prövad men inte möjlig. beslutar tjänsten som personlig assistent inom särskilda omsorger, deltid 72,52% tillsvidare kan återbesättas fr.o.m. snarast.

19 18 Dnr 2006/ SN 119 BUDGETUPPFÖLJNING VID RIKTPUNKT 41,7 % Ärendebeskrivning Anne-Marie Nykvist, ekonom, redovisar budgetuppföljning. Observera att följande siffror är inklusive periodiseringar för den aktuella riktpunkten. totalt visar ett överskott med Hälso- och sjukvård visar ett överskott med Äldreomsorgen visar ett överskott med Särskilda omsorger visar ett underskott med IFO-avdelningen visar ett underskott med Staben visar ett underskott med Måltidsverksamheten visar ett överskott med 444,4 kkr 238,7 kkr 2 059,7 kkr 663,6 kkr 1 126,2 kkr 282,0 kkr 217,8 kkr beslutar lägga redovisningen till handlingarna.

20 19 SN 120 ALLMÄNNA FRÅGOR Louise Marklund (ka) frågar om det inkommit några anmälningar från skolan i samband med skolavslutningar i kommunen. Anmälningar av karaktären misstankar om att barn kommer fara illa under sommarlovet. Inför förra sommaren inkom 10 anmälningar från skola om sådana misstankar. Madeleine Segle, IFO-chef, replikerar att vissa ärenden rörande ovanstående har varit uppe i SNAU för att kunna erbjuda praktikplaster till barn som man misstänker far illa och som man vill erbjuda meningsfull sysselsättning under sommarlovet.

21 20 SN 121 ANMÄLAN AV PROTOKOLL/UTDRAG Nytt från nämnd 4, nr 3, 2006 beslutar lägga anmälan av protokoll/utdrag till handlingarna.

22 21 SN 122 BISTÅND KAP 4 SoL, STICKPROV Anmälan av bistånd kap 4 SoL under tiden Stickprov nr:

23 22 SN 123 ÖVRIGT BISTÅND KAP 4 SoL, STICKPROV Anmälan av övrigt bistånd kap 4 SoL under tiden Stickprov nr: 15, Bifall matdistribution 29, Bifall boendestöd

Sammanträdesdatum. Roland Flyckt (kd) Göran Andersson (s), tj.görande 101 Anette Johansson (mp) Maria Hult (c), tj.görande 101.

Sammanträdesdatum. Roland Flyckt (kd) Göran Andersson (s), tj.görande 101 Anette Johansson (mp) Maria Hult (c), tj.görande 101. TJÖRNS KOMMUN Plats och tid: Stora Tjörnsalen kl. 17.00 18.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Beslutande: Robert Bull, ordf (s) Reidun Lorentzon (kd) v ordförande Yvonne Andersson (m) Gun Alexandersson-Malm (fp)

Läs mer

Ulla-Britt Elkan (m) Justeringens plats och datum: Kommunkontoret 2007 10-04. Ordförande. Robert Bull. Justerande. Ulla-Britt Elkan.

Ulla-Britt Elkan (m) Justeringens plats och datum: Kommunkontoret 2007 10-04. Ordförande. Robert Bull. Justerande. Ulla-Britt Elkan. TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid: Kommunkontoret kl. 17.00 18.50 Beslutande: Robert Bull, ordf (s) Reidun Lorentzon (kd) v ordförande Gun Alexandersson-Malm (fp) Yvonne Andersson (m) Louise

Läs mer

Barbro Leidzén (s) Ordförande: Mats Kristensson. Justerande. Barbro Leidzén. Sammanträdesdatum. Socialnämnden 2006-11-22

Barbro Leidzén (s) Ordförande: Mats Kristensson. Justerande. Barbro Leidzén. Sammanträdesdatum. Socialnämnden 2006-11-22 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid: Lilla Tjörnsalen, kl. 17.00 20.45 Beslutande: Mats Kristensson, ordf (c) Yvonne Andersson (m) Robert Bull (s) Barbro Johansson (kd), tjänstg ersättare

Läs mer

Sammanträdesdatum. Underskrifter: Sekreterare Paragraf Suzanna Slijepcevic. Ordförande: Justerande. Louise Marklund

Sammanträdesdatum. Underskrifter: Sekreterare Paragraf Suzanna Slijepcevic. Ordförande: Justerande. Louise Marklund TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid: Lilla Tjörnsalen, kl. 17.00 19.30 Beslutande: Robert Bull, ordf (s) Yvonne Andersson (m) Mats Kristensson (c) Barbro Johansson (kd) tjänstg ersättare

Läs mer

Sammanträdesdatum. Övriga deltagande: Lars Öfverström (m), fr o m 125 Monika Bondesson, socialchef Bengt Bärås (fp) fr o m 126 Elisabeth Widskog, avd.

Sammanträdesdatum. Övriga deltagande: Lars Öfverström (m), fr o m 125 Monika Bondesson, socialchef Bengt Bärås (fp) fr o m 126 Elisabeth Widskog, avd. TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid: Billströmska folkhögskolan kl. 17.00 20.00 Beslutande: Robert Bull, ordf (s) Reidun Lorentzon (kd) v ordförande Lars Käck (s), tjänstgörande ers Birgitta

Läs mer

Hilkka Rutgersson (ka), Anne-Marie Nykvist, ekonom

Hilkka Rutgersson (ka), Anne-Marie Nykvist, ekonom TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid: Stora Tjörnsalen, kl. 17.00 20.30 Beslutande: Robert Bull, ordf (s) Yvonne Andersson (m) Irene Gustavsson (c) tjänstg ersättare för Mats Kristensson (c)

Läs mer

Sammanträdesdatum. Övriga deltagande: Lars Öfverström (m) Monika Bondesson, förvaltningschef Gerhard Bernhardsson (s), 166 Susanne Lundell, ekonom

Sammanträdesdatum. Övriga deltagande: Lars Öfverström (m) Monika Bondesson, förvaltningschef Gerhard Bernhardsson (s), 166 Susanne Lundell, ekonom TJÖRNS KOMMUN Plats och tid: Tjörnshuvudet kl. 17.00 18.40 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Beslutande: Reidun Lorentzon (kd) ordf. Lars-Erik Lennartsson (ka) Ingela Jönsson (ka) Maria Hult (c) Mats Kristensson (c)

Läs mer

Anette Johansson (mp) Yvonne Andersson. Ordförande. Robert Bull. Justerande. Yvonne Andersson. Socialnämnden Sammanträdesdatum

Anette Johansson (mp) Yvonne Andersson. Ordförande. Robert Bull. Justerande. Yvonne Andersson. Socialnämnden Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid: Lilla Tjörnsalen kl. 17.00 18.10 Beslutande: Robert Bull, ordf (s) Reidun Lorentzon (kd) v ordförande Yvonne Andersson (m) Bengt Bärås (fp) Birgitta Adolfsson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Reidun Lorentzon (KD) Rikard Larsson (S) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Underskrifter Sekreterare. Reidun Lorentzon (KD) Rikard Larsson (S) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1201111111112020 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2013-12-18 Plats och tid Stora Tjörnsalen, Komnunhuset kl 17.00 19.00 Beslutande och övriga närvarande se nästa sida Utses att justera Rikard Larsson

Läs mer

Sammanträdesdatum. Underskrifter: Sekreterare Paragraf 1-20 Birgitta Rolfsdotter Johannesson (paragraf 12 separat protokoll) Ordförande

Sammanträdesdatum. Underskrifter: Sekreterare Paragraf 1-20 Birgitta Rolfsdotter Johannesson (paragraf 12 separat protokoll) Ordförande TJÖRNS KOMMUN Plats och tid: Stora Tjörnsalen kl. 17.00 20.20 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Beslutande: Yvonne Andersson (m) Ulla-Britt Elkan (m) Birgitta Adolfsson (fp) Reidun Lorentzon (kd) ordf. Louise Marklund

Läs mer

Ordförande Robert Bull

Ordförande Robert Bull TJÖRNS KOMMUN Plats och tid: Lilla Tjörnsalen, kl. 17.00 20.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Beslutande: Robert Bull, ordf (s) Reidun Lorentzon (kd) Göran Andersson (s), tjänstgörande ers för Anita Andersson (s)

Läs mer

Mats Kristensson (c) Ordförande: Robert Bull. Justerande. Mats Kristensson. Sammanträdesdatum. Socialnämnden

Mats Kristensson (c) Ordförande: Robert Bull. Justerande. Mats Kristensson. Sammanträdesdatum. Socialnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid: Lilla Tjörnsalen, kl. 17.00 19.45 Beslutande: Robert Bull, ordf (s) Yvonne Andersson (m) Mats Kristensson (c) Barbro Johansson (kd), tjänstg ersättare

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-02-08 1(8) Plats och tid Kommunhuset, kl 14.00-18.30 ande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Gun Simonsson (S) (S) Tommy

Läs mer

Ingela Jönsson (ka) Susanne Lundell, ekonom Göran Andersson (s) Ulla-Britt Elkan. Birgitta Rolfsdotter Johannesson, sekr.

Ingela Jönsson (ka) Susanne Lundell, ekonom Göran Andersson (s) Ulla-Britt Elkan. Birgitta Rolfsdotter Johannesson, sekr. TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid: Björholmens Marina kl. 17.00 18.30 Beslutande: Robert Bull, ordf (s) Reidun Lorentzon (kd) v ordförande Yvonne Andersson (m) Gun Alexandersson-Malm (fp)

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-02-14 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 10 januari 2012, klockan

Läs mer

Gerhard Bernhardsson

Gerhard Bernhardsson TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid: Lilla Tjörnsalen, kl. 17.00 20.30 Beslutande: Övriga deltagande: Robert Bull, ordf (s) Yvonne Andersson (m) 17.00-18.15 Martin Johansen (fp) tjänstg ersättare

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-03-04 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-03-04 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 08:30-11:30 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT Plats Skeppet Ledamöter Lillemor Arvidsson (M) ordförande Janette Olsson (S) vice ordförande Thomas Danielsson (C) Jan Rohlén (S) Ersättare

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kommunstyrelsen 2006-09-28 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunkontoret, kl. 15.00 15.45 Beslutande Martin Johansen (fp) Kent Kristensson (fp) tjg ers Bo Bertelsen (ka) ej

Läs mer

Sammanträdesdatum. Göran Andersson (s), 81-83 Roland Flyckt (kd) Ordförande Robert Bull

Sammanträdesdatum. Göran Andersson (s), 81-83 Roland Flyckt (kd) Ordförande Robert Bull TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid: Lilla Tjörnsalen, kl. 17.00 20.00 Beslutande: Robert Bull, ordf (s) Reidun Lorentzon (kd) Anita Andersson (s) Simone Axelsson (m), tjänstgörande ers för

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: 2008-02-27 Nämnd/styrelse: Socialnämnden

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: 2008-02-27 Nämnd/styrelse: Socialnämnden Sida 1 Sammanträdesdatum 2008-02-27 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Beslutande Eva Aronsson (c), ordförande Erik Mali (s) Lena Brolin (m) Stefan Algebäck (m), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 17 december 2014, kl 13.00 14.30

Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 17 december 2014, kl 13.00 14.30 ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 17 december 2014, kl 13.00 14.30 Hans Sternbro (S), ordförande Anne-Marie Fröjdh

Läs mer

Socialkontoret IFO, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M)

Socialkontoret IFO, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M) o 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret IFO, Malung, kl. 08.00-12.00 Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M) Övriga deltagande Kerstin Perjos, sekreterare Anna-Karin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Torsdag 15 juni 2017, kl. 13:00-16:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) Lillemor Larsson (V) ersätter:daniel Hjelm (S)

Läs mer

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48 Sida 1 Sammanträdesdatum 2009-04-22 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Beslutande Eva Aronsson (C), ordförande Pia Fahlgren (C) Erik Mali (S) Kerstin Karlberg (S) Lena Brolin (M) Stefan

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

Yvonne Dahlqvist. Justeringstid Socialkontoret 2008-12-11 kl. 11.00 Paragrafer 104-117. Bosse Svensson, Sekreterare. Eva Aronsson, Ordförande

Yvonne Dahlqvist. Justeringstid Socialkontoret 2008-12-11 kl. 11.00 Paragrafer 104-117. Bosse Svensson, Sekreterare. Eva Aronsson, Ordförande Sida 1 Sammanträdesdatum 2008-12-03 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 8.00 10.40 Beslutande Eva Aronsson (c), ordförande Pia Fahlgren (c) Erik Mali (s) Kerstin Karlberg (s) Lena Brolin (m) Yvonne

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 15-15.45 Beslutande Reidun Lorentzon (KD), ordf Yvonne Andersson (M) 1:e vice ordf Gun Alexandersson-Malm (FP) Louise Marklund (M) Gunnemar Olsson (FP) Roland Flyckt

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Ordförande. Justerare. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Underskrifter Sekreterare. Ordförande. Justerare. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1241111111112424 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stora Tjörnsalen, Komnunhuset kl 17.00-19.30 Beslutande och övriga närvarande se nästa sida Utses att justera Thomas Collberg (S) Justeringens plats

Läs mer

Socialnämnden 2012-06-20 1 Plats och tid Lilldalshemmets äldreboende kl 17.00 20.00 Ajournering 18.00-18.05

Socialnämnden 2012-06-20 1 Plats och tid Lilldalshemmets äldreboende kl 17.00 20.00 Ajournering 18.00-18.05 1241111111112424 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Lilldalshemmets äldreboende kl 17.00 20.00 Ajournering 18.00-18.05 Beslutande Reidun Lorentzon (KD), ordf Yvonne Andersson (M) 1:e vice ordf

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Frösundarummet, 10.00-11.00 Beslutande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Marie-Louise Löwenbeck (M) Ersättare Övriga närvarande Gunilla

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 50 Redovisning av plan för social hållbarhet... 2 51 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 3 52 Budgetuppföljning... 4 53 Delgivningar... 5 54 Verksamhetsinformation... 6 55 Tillsyn

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2013-09-11 13.00 17.00. Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S

Kommunhuset, Revelj 2013-09-11 13.00 17.00. Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Revelj 13.00 17.00 Beslutande Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Evert Möller, Kd Sylve Rydén, S Gunilla Aronsson, C, Stig Andersson,

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2010-01-28 1 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ellinor Dahlgren, (s), 2:e vice ordf Ingrid Håkansson,

Läs mer

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: Nämnd/styrelse: Socialnämnden

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: Nämnd/styrelse: Socialnämnden Sida 1 Sammanträdesdatum 2009-01-28 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 17.40 Beslutande Eva Aronsson (c), ordförande Pia Fahlgren (c) Erik Mali (s) Kerstin Karlberg (s) Lena Brolin (m) Yvonne

Läs mer

Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10)

Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10) Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10) Plats och tid Tingshuset, onsdagen den 27 augusti 2008, kl. 16.30 18.40 Ajournering kl. 17.40-18.05 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp)

Läs mer

Sammanträdesdatum. Underskrifter: Sekreterare Paragraf 132-158 Birgitta Rolfsdotter Johannesson 148 separat protokoll. Ordförande.

Sammanträdesdatum. Underskrifter: Sekreterare Paragraf 132-158 Birgitta Rolfsdotter Johannesson 148 separat protokoll. Ordförande. TJÖRNS KOMMUN 2009-06-17 Plats och tid: Lilla Tjörnsalen kl. 17.00 18.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Beslutande: Lars Öfverström (m) Ulla-Britt Elkan (m) Gun Alexandersson-Malm (fp) Reidun Lorentzon (kd) ordf.

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2008-09-24 2 SN 117 Dnr 110.08 700 Muntlig information Lessebo hemtjänstområde Personal och enhetschef på Berghälla servicehus informerade om arbetet inom hemtjänsten och nämndens ledamöter

Läs mer

Socialnämnden 2012-09-24 Plats och tid Kommunhuset kl 17.00 21:30

Socialnämnden 2012-09-24 Plats och tid Kommunhuset kl 17.00 21:30 1211111111112121 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunhuset kl 17.00 21:30 Beslutande Reidun Lorentzon (KD), ordf Yvonne Andersson (M) 1:e vice ordf Louise Marklund (M) Gun Alexandersson-Malm

Läs mer

Yvonne Dahlqvist. Pia Fahlgren (C) Stefan Algebäck (M), tjänstgörande ersättare Kerstin Karlberg (S)

Yvonne Dahlqvist. Pia Fahlgren (C) Stefan Algebäck (M), tjänstgörande ersättare Kerstin Karlberg (S) Sida 1 Sammanträdesdatum 2010-04-21 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 17.00 18.00 Beslutande Eva Aronsson (C), ordförande Erik Mali (S) Jörgen Dimenäs (M) Yvonne Dahlqvist (KD) Pia Fahlgren (C)

Läs mer

Eva Wörlén, sekreterare Susanne Edberg, administratör Övriga, se resp. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 142 Eva Wörlén

Eva Wörlén, sekreterare Susanne Edberg, administratör Övriga, se resp. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 142 Eva Wörlén Allmänna ärenden 5 november 2013 Plats och tid Socialförvaltningen IFO, tisdag den 5 november 2013, kl 08.15 08.45 1(5) Beslutande Ledamöter Cristine Persson, C, ordförande Elisabeth Svensson, M Christer

Läs mer

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M)

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 mars 2015, klockan 15:00-18.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Kristin Fernerud (S), Marita Pettersson (S),

Läs mer

Suzanna Slijepcevic, nämndsekr. Lars-Erik Lennartsson (ka) Ordförande: Robert Bull. Justerande. Lars-Erik Lennartsson.

Suzanna Slijepcevic, nämndsekr. Lars-Erik Lennartsson (ka) Ordförande: Robert Bull. Justerande. Lars-Erik Lennartsson. TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid: Lilla Tjörnsalen, kl. 17.00 21.00 Beslutande: Övriga deltagande: Justerande: Robert Bull, ordf (s) Kerstin Engblom (m), tjänstg ersättare för Yvonne Andersson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutksott 2015-01-27 1

Socialnämndens arbetsutksott 2015-01-27 1 Sammanträdesprotokoll 2015-01-27 1 Plats och tid Socialkontoret, Malung, kl. 08.00-10.30 Beslutande Carina Albertsson (S), ordförande Brita Sohlin (M), vice ordförande Lars-Erik Bech (V) övriga deltagande

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Gerhard Bernhardsson. ANSLAG/ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Underskrift. Utdragsbestyrkande

Underskrifter Sekreterare. Gerhard Bernhardsson. ANSLAG/ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Underskrift. Utdragsbestyrkande TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-21 Socialnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 15:00 18:40 Utses att justera Gerhard Bernhardsson Justeringens plats och tid Kommunhuset 2015-10-27 kl 11:00

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 14.00 16.30

Sammanträdesdatum Socialnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 14.00 16.30 Sida 1 Sammanträdesdatum Socialnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 14.00 16.30 Beslutande Eva Aronsson (C), ordförande Erik Mali (S) Kerstin Karlberg (S) Lena Brolin (M) Jörgen Dimenäs (M)

Läs mer

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer. Kristina Valtersson (c) Omid Hassib (v) Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer. Kristina Valtersson (c) Omid Hassib (v) Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 1(7) 2009-09-08 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-16.00 ande Ingrid K Karlsson (s) Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-12-03 1 [15] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 09.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 17.00 19.20 Beslutande Yvonne Andersson (M) Ulla-Britt Elkan (M) Gun Alexandersson-Malm (FP) Reidun Lorentzon (KD), ordf. Louise Marklund (KA) Ingela Jönsson (KA) Marileen

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-07-02 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 2 juli 2013. Madeleine

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumla, kl 13:30-17:30 ande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Annica Eriksson (s) Sölve Persson (s) Gunnel Kask (s) Stefan Svensson (s) Lisbet Björklund

Läs mer

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (C) Bengt-Ola Olsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnd 2015.04.29 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 14.00-15.30 Beslutande Övriga deltagande Justerare Ulf Genitz, (C) ordf Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-06-16. Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-06-16. Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-17.30 ande Bengt Andersson (C), ordförande Per Gren (S), vice ordförande Kjell-Åke Johansson (KD) ersätter Barbro Lund (KD) Siw Malmsten (FP) Inger Strand (FP) Tomas

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2009-11-18 1 [30] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 17.00 18.15 Beslutande Yvonne Andersson (M) Ulla-Britt Elkan (M) Gun Alexandersson-Malm (FP) Reidun Lorentzon (KD), ordf. Louise Marklund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Västergården, Askersund, den 12 oktober 2010 kl 13.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl 17.00 20.45. Underskrifter Sekreterare. Ordförande

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl 17.00 20.45. Underskrifter Sekreterare. Ordförande TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (&)[21] 2014-11-19 Socialnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl 17.00 20.45 Utses att justera Robert Bull (S) Justeringens plats och tid Kommunhuset

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 30 januari 2017 kl 16:00-16.45 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Roger Magnusson

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2014-09-14, kl 0900-1530 ande Anne Niska, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Owe Pekkari, S Ann-Sofi Larsson, V Marianne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Konferensrummet Uret kl. 13.00-14.45 Beslutande Mats Åstrand (s) ordförande Jörgen Alkberg (s) Elisabeth Henningsson (s) Elsie-Britt Eriksson (s) Peter Agelii (s) Maivi Hedlund

Läs mer

Socialnämnd 2011-03-21 1

Socialnämnd 2011-03-21 1 Socialnämnd 2011-03-21 1 Plats och tid Socialtjänsten 16.00-17.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Bengt Andersson (C), ordf Per Gren (S), vice ordf Siw Malmsten

Läs mer

INDIVID- OCH OMSORGSUTSKOTTET Protokoll

INDIVID- OCH OMSORGSUTSKOTTET Protokoll 1 (9) Plats och tid, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00-10:00 Beslutande Åsa Johansson (S) Leif Andersson (V) Sten-Inge Olsson (S) tj ers Ingemar Tönnberg (S) Dennis Byberg (M) Ersättare Lars

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-03-26 19 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.30 Beslutande Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Willy Gollwitzer

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 24 mars 2015 kl 08:30 11:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 24 mars 2015 kl 08:30 11:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2015-03-24 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 24 mars 2015 kl 08:30 11:30 Beslutande Britt-Marie Johansson (M)ordf Yvonne Simonsson (S) 2:e vice ordf Eva A Johansson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden 2005-12-20 1 (15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden 2005-12-20 1 (15) Nr Socialnämnden 2005-12-20 1 (15) Plats och tid Melleruds kommunkontor och Karolinen, tisdagen den 20 december 2005, klockan 09:00 17:00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Erik Johansson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Ordförande. Justerare. ANSLAG/ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Underskrifter Sekreterare. Ordförande. Justerare. ANSLAG/ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (&)[23] 2014-12-17 Socialnämnden Plats och tid Hotel Nordevik kl 17.00 18:55 Utses att justera Robert Bull (S) Justeringens plats och tid Kommunhuset 2014-12-18 Omedelbar

Läs mer

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl 1 (11) Plats och tid Beslutande Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl. 08.30 12-00 Peter Johansson (M) Leif Aringstam (M) tjg.ers. Ronny Pettersson (S) tjg.ers. Marianne Båtman (M) Angelica Katsanidou

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 2007-02-15 Äldreboendet Jägarens sammanträdesrum 2007-02-15 kl. 09.00 16.00 Leif Andersson (s) Anna-Lena Carlsson (c) Lisbeth

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden

Sammanträdesdatum Socialnämnden fe? Malung Salens kommun A 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 13.15-16.00 Beslutande Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Birgit Wikström-Gotthardsdotter

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Måndagen den 20 juni 2016 kl 15.00-17.20 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) 15.00-16.00 Peter Söderlund (L) ersätter

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2003-06-19 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-15.20. Ann Svensson Hans Nilsson Klas-Gunnar Appel Lennart Samuelsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2003-06-19 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-15.20. Ann Svensson Hans Nilsson Klas-Gunnar Appel Lennart Samuelsson Vård- och Omsorgsnämnden 2003-06-19 1 (10) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-15.20 Beslutande Sören Carlsson Ann Svensson Hans Nilsson Klas-Gunnar Appel Lennart Samuelsson Bjarne Westerlund Lars-Åke

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer

Socialnämnden 2012.12.12 1

Socialnämnden 2012.12.12 1 Socialnämnden 2012.12.12 1 Plats och tid Sammanträdesrum Verandan, kommunhuset kl 13.30-14.30 Beslutande Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S) Håkan Karlsson (C) Charlotte

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl 13.00 15.15 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie

Läs mer

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom Socialnämnden 2000-05-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Yxningen, kommunhuset kl. 08:30 10:10 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), ordförande Carin Palm (S) för Kenneth Axelsson, (M) Astrid-Marie Jonsson (C)

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl Socialnämnden 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl. 9.00 13.00 Ajournering kl. 12.05-12.35 Saad Benatallah (S) Ewa Ståhl (S) Victor Oskarsson

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl 13.00 15.00 Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S)

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 16 juni 2015 kl 08:30 12:00

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 16 juni 2015 kl 08:30 12:00 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2015-06-16 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 16 juni 2015 kl 08:30 12:00 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Eva A Johansson (C ) Åke Jansson (C ) Britt-Marie

Läs mer

Barbro Wallin (M) Kommunkontoret Djurås , kl. 16:45 1. Margareta Marjeta. Ann-Gret Olsson (S) Barbro Wallin (M)

Barbro Wallin (M) Kommunkontoret Djurås , kl. 16:45 1. Margareta Marjeta. Ann-Gret Olsson (S) Barbro Wallin (M) Socialnämnden 2018-02-12 1 (4) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:00-17:15 Beslutande Ledamöter Ann-Gret Olsson (S), ordförande Daniel Bergman (S) Patrik Andersson (KOSA) Marie Karlsson (L) Tjänstgörande

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm.

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm. Socialnämndens arbetsutskott 25 oktober 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

GODKÄNNANDE AV DAGORDNING. Dagordningen uppläses med tillägg. 2. Finansiering av öppnandet av Linden, Valåsen. godkänna dagordningen med tillägg.

GODKÄNNANDE AV DAGORDNING. Dagordningen uppläses med tillägg. 2. Finansiering av öppnandet av Linden, Valåsen. godkänna dagordningen med tillägg. TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid: Kommunkontoret kl. 17.00 21.30 Beslutande: Robert Bull, ordf (s) Reidun Lorentzon (kd) v ordförande Gun Alexandersson-Malm (fp) från kl 17.30 fr o m 154

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 6 maj 2008 kl 8.30-14.30. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 6 maj 2008 kl 8.30-14.30. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2008-05-06 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 6 maj 2008 kl 8.30-14.30 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s), vice ordf Tim Karlsson (s)

Läs mer

Socialnämnden (15) Ajournering

Socialnämnden (15) Ajournering Socialnämnden 2016-08-25 1(15) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00 16.30 Ajournering 15.35 15.40 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Daniel Hjelm (S) AnnCharlotte Eskel (S) Jan

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr sida Socialnämnden 1(11) Esad Sukurica Christine Andersson (s)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr sida Socialnämnden 1(11) Esad Sukurica Christine Andersson (s) Nr 2006-11-28 Socialnämnden 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, klockan 14.00-16.15 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Erik Johansson (kd) Stig Andersson (s) Stefan Hellman (v)

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1. Socialnämnden 2015-05-13

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1. Socialnämnden 2015-05-13 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.00 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Håkan Spärlin (C) Inga Jonsson (C) Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) Karin L Folkegård (FP) Alexandra Ekstrand (S) Renée

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14) 2014-01-28 1 (14) Plats och tid Älmhults kommunhus 28 januari 2014 kl. 8.30 11.20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander (C)

Läs mer

Rikard Larsson. Birgitta Rolfsdotter Johannesson, nämndsekr. Reidun Lorentzon. Justerande. Rikard Larsson. Socialnämnden Sammanträdesdatum 2008-08-27

Rikard Larsson. Birgitta Rolfsdotter Johannesson, nämndsekr. Reidun Lorentzon. Justerande. Rikard Larsson. Socialnämnden Sammanträdesdatum 2008-08-27 TJÖRNS KOMMUN Plats och tid: Billströmska Folkhögskolan kl. 17.00 18.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Beslutande: Yvonne Andersson (m) Ulla-Britt Elkan (m) Gun Alexandersson-Malm (fp) Reidun Lorentzon (kd) ordf.

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2011.06.22 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 13.30-15.05 ande Håkan Karlsson (C) ordf Mohamad Rezkar (S) tjg ers Thomas Hansson (S) Åsa Heij Bengtegård (V) tjg ers

Läs mer

Socialnämnden 2012.03.20 1

Socialnämnden 2012.03.20 1 Socialnämnden 2012.03.20 1 Plats och tid Sammanträdesrum Ladan, kommunhuset kl 13.30-17.20 ande Övriga deltagande Stefan Westergren (S) ordf Lina Persson (S) Anders Palm-Lundin (S) tjg ers Håkan Karlsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl A 2019-02-07 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 12.00-13.30 Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Jessica Hellström (L) Brita Sohlin (M)

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Plats och tid Konferensrummet Uret, kl. 13.15-15.45 Beslutande Mats Åstrand (S) ordförande Jörgen Alkberg (S) Elisabeth Henningsson (S) Elsie-Britt Eriksson (S) Peter Agelii (S) Viveca Andersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Årjäng den 27 september 2011 kl 08.00 12.00 Beslutande Rolf Emanuelsson, ordf FP Annika Holmstrand C Lotta Wignell C Margareta

Läs mer

Elisabeth Widskog, avd.chef ÄO. Ingegärd Gundersvik, avd.chef funktionshinder, 159-185. Robert Bull (s) Birgitta Rolfsdotter Johannesson, nämndsekr.

Elisabeth Widskog, avd.chef ÄO. Ingegärd Gundersvik, avd.chef funktionshinder, 159-185. Robert Bull (s) Birgitta Rolfsdotter Johannesson, nämndsekr. TJÖRNS KOMMUN Plats och tid: Stora Tjörnsalen kl. 17.00 19.40 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Beslutande: Yvonne Andersson (m) Ulla-Britt Elkan (m) Gun Alexandersson-Malm (fp) Reidun Lorentzon (kd) ordf. Louise

Läs mer

Socialkontoret, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande , Lars-Erik Bech (V) Brita Sohlin (M), ordförande 272

Socialkontoret, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande , Lars-Erik Bech (V) Brita Sohlin (M), ordförande 272 o Malung-Sälens kommun 2016-10-26 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Malung, kl. 08.00-12.20 arina Albertsson (S), ordförande 256-271, 273-297 Lars-Erik Bech (V) Brita Sohlin (M), ordförande 272

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Ordförande. Justerare. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Underskrifter Sekreterare. Ordförande. Justerare. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1281111111112828 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stora Tjörnsalen, Komnunhuset kl 17.00-18.00 Beslutande och övriga närvarande se nästa sida Utses att justera Robert Bull (S) Justeringens plats och

Läs mer

Erlinda Andersson. Bengt Andersson. Erlinda Andersson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Erlinda Andersson. Bengt Andersson. Erlinda Andersson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämnden 2013-01-28 1 Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-17.50 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (C), ordförande Maria Sundqvist (S) ersätter Per Gren (S) Siw Malmsten (FP) Barbro Lund

Läs mer