SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum"

Transkript

1 Sidan 1 av 12 Plats och tid Sammanträdesrummet Magistern kl kl Beslutande Ingvar Nilsson (S) ordförande Per-Olof Jonsson (M) vice ordförande Peter Olofsson (S) Inger Kornelius (S) Anders Gustafsson (V) Thomas Stjernquist (MP) Maria Heudorf (M) Kenneth Alvarsson (C) Eva Fransson (C) Jonny Brändewall (FP) Övriga deltagande Stig Persson (S) ersättare Jacqueline Dovblom (V) Gunnel Berg (MP) Magnus Jernetz Gustavsson (M) Jonny Brändewall (FP) Per-Olof Johansson, förvaltningschef, Ulrick Hultman, förvaltningskamrer Tomas Lexinger, produktionschef, Lars-Olof Sjögren, trafikplaneringschef, Bengt Skoog, attraktör, Thomas Eidrup, utvecklingssekreterare, Mats Haglund, landskapsarkitekt, Birgitta Noresson, sekreterare Utses att justera Anders Gustafsson Justeringens plats och tid Gatu- och parkförvaltningen Paragraf Underskrifter Sekreterare Birgitta Noresson... Ordförande Ingvar Nilsson.... Justerande Anders Gustafsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Nämnd Gatu- och parknämnden Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Datum för anslags nedtagande Gatu- och parkförvaltningen Underskrift

2 Sidan 2 GPN 36 Budgetuppföljning efter mars 2009 Handlingar: Gatu- och parkförvaltningens skrivelse Bilaga 36/2009 Ulrick Hultman informerade att prognosen för helåret pekar på ett resultat i nivå med budget, men i de olika verksamheterna finns både risker och möjligheter. Årets vinterväghållning har hittills kostat ca 1 mkr mer än beräknat. Även gatubelysningsverksamheten beräknas ge ett underskott på 1 mkr och det finns risk att detta underskott kan bli större med anledning av den pågående avtalsdiskussionen med Kalmar Energi. Beläggningsunderhållet beräknas ge ett plus på 800 tkr tack vare en bonusnivå i entreprenadavtalet. Parkeringsförändringen och förvaltningens arbete på olika investeringsprojekt som Spiktorget, Ravelinsbron och Larmgatan hjälper till att skapa ett positivt resultat. Årets utfall i investeringsverksamheten är prognostiserad till 32,2 mkr och 63,0 mkr kommer att överföras som TB till Prognosen är osäker främst med avseende på vad som kommer att hända i projektet Arenan. Sjukskrivningarna har återigen ökat och är nu uppe i 7 % av arbetstiden. Fyra personer är nu långtidssjukskrivna.

3 Sidan 3 GPN 37 Spikgatan vid Palace Handlingar: Gatu- och parkförvaltningens skrivelse Bilaga 37/2009 Ärendebeskrivning: Förvaltningen har mottagit en framställan från boende i området med önskemål om att Spikgatan stängs av med grind och kodlås under helgerna samt att renhållningsfordonet som kör Unionsgatan på måndagar även tar Spikgatan vid dessa tillfällen. Ulrick Hultman informerade att ordningsfrågorna i området i samband med aktiviteter på Palace är sedan tidigare ett ärende. Efter möten i ärendet med boende, polis och representanter från Palace fattade Samhällsbyggnadsnämnden i februari 2006 beslut om att tillsammans med gatu- och parkkontoret utreda möjligheterna att under viss tid stänga av Spikgatan samt förbättra belysningen. I november samma år fattade Samhällsbyggnadsnämnden beslut om att inte driva frågan om en avstängning av Spikgatan vidare utan avvakta resultatet av gatu- och parkförvaltningens förslag på förtätning av belysningen för att minska ordningsproblemen och de störningar dessa medför. Av olika anledningar har arbetet med belysningen blivit försenat men före sommaren kommer nya och förtätade stolpar och armaturer att vara på plats på Spikgatan. Förhoppningen är att detta tillsammans med de övriga åtgärder som vidtagits i området och på Spiktorget som bl.a. handlat om att göra området öppnare skall leda till en förbättring av situationen. Gatu- och parknämnden beslutar att förtäta belysningen på Spikgatan och att renhållningsfordonet som kör Unionsgatan även kör Spikgatan. Effekten av dessa åtgärder behöver utvärderas före det att eventuell avstängning utreds vidare.

4 Sidan 4 GPN 38 Ansökan om bidrag för sjöprickning Handlingar: Gatu- och parkförvaltningens skrivelse Bilaga 38/2009 Ärendebeskrivning: Förvaltningen har mottagit en ansökan från Pataholms segelklubb om ekonomiskt bidrag för utprickning av farled. Ulrick Hultman informerade att ansökan är gjord med lika belopp, kr, både till Kalmar kommun och till Mönsterås kommun. Ansökan avser ekonomiskt bidrag till inköp av nya farledsmärken mm. Fritidsförvaltningen i Mönsterås kommer att föreslå sin nämnd att bejaka ansökan. Båtklubben har verksamhet i de aktuella vattenområdena både för barn, ungdomar och funktionshindrade. Gatu- och parknämnden beslutar att bidra med ekonomiskt stöd för utprickning av farleder till ett belopp upp till kronor där hänsyn tagits till antal sjöprickar i respektive kommun och att utbetalning av stödet sker efter att redovisning och verifikat på utförda åtgärder översänts till förvaltningen.

5 Sidan 5 GPN 39 Ansökan om hastighetsbegränsning till 50 km/h på väg 578 sydväst om Trekanten Handlingar: Gatu- och parkförvaltningens skrivelse Bilaga 39/2009 Ärendebeskrivning: Ett 25-tal boende i området har hos länsstyrelsen ansökt om hastighetsbegränsning som i sin tur begärt kommunens yttrande i rubricerade ärende. Lars-Olof Sjögren informerade att ansökan avser nya vägen sträckan mellan Kattemåla vägskäl och korsningen med väg 25 mot Nybro med nuvarande hastighet 70 km/h. I ansökan framhålls att ett betydande antal fordon överskrider hastighetsbegränsningen. Vägsträckan som också passeras av tung trafik har smala vägrenar och nyttjas av gående, både barnfamiljer och äldre. Dessutom berörs sträckan av två busshållplatser som inte är belysta. Resultatet av trafikmätningar visar att även om vägavsnittet saknar tätare samlad bebyggelse så är vägstandarden inte bra. Gatu- och parknämnden beslutar att i yttrandet till länsstyrelsen tillstyrka ansökan.

6 Sidan 6 GPN 40 Ändrade avgiftstider för parkering på Kvarnholmen Handlingar: Gatu- och parkförvaltningens skrivelse Bilaga 40/2009 Ärendebeskrivning: En överenskommelse är träffad mellan fastighetsägarna i Kalmar, Kvarnholmens centrumförening, representanter för Baronen och Kalmar kommun avseende utveckling av Kvarnholmen. En del i denna överenskommelse handlar om att kommunens parkeringar tillfälligt blir avgiftsfria på samtliga vardagar efter klockan Kostnaden för denna förändring är beräknad till ca 3 mkr per år. Förändringen föreslås gälla från och med Gatu- och parknämnden beslutar: att avgiftstiden på Kvarnholmen, område K1 och K2 enligt bifogad karta, tillfälligt ändras till att gälla vardagar utom vardagar före söndag och helgdag. att förändringen börjar gälla från och med att beslutet omedelbart justeras.

7 Sidan 7 GPN 41 Utvärdering parkering på Kvarnholmen Ulrick Hultman informerade om att kommunen nu vill undersöka hur kalmarborna upplever parkeringssystemet på Kvarnholmen. I veckan var sex personer från förvaltningen ute på olika parkeringsplatser vid olika tidpunkter och ställde frågor om de besökande ändrat sina parkeringsvanor sedan förändringarna i höstas. En större undersökning kommer att genomföras av företaget Ramböll. De ska göra en ekonomisk omsättningsstudie av handeln på Kvarnholmen, skapa en fokusgrupp, beläggningsstudie på p-platserna i de olika systemen och intervjustudier. Resultatet kommer att redovisas i nämnden när hela undersökningen är genomförd.

8 Sidan 8 GPN 42 Motion koppeltvång Handlingar: Ärendebeskrivning: Yttrande från samhällsbyggnadsnämnden och skrivelse från föreningen TASS Bilaga 42/2009 Kommunstyrelsen beslutade den 5 mars 2007 att remittera frågan om avgränsning av de områden där hundar skall hållas kopplade till gatunämnden och samhällsbyggnadsnämnden. Frågan har väckts genom en motion i kommunfullmäktige och genom ett medborgarförslag. Frågan om hund skall hållas kopplad eller inte ingår inte i uppdraget utan det gäller endast områdesavgränsningen. Tomas Lexinger informerade nämnden om samhällsbyggnadsnämndens beslut om koppeltvång på offentlig plats inom Kalmar kommuns tätorter. En tätort är ett tättbebyggt område med minst tvåhundra invånare och där avståndet mellan husen är mindre än tvåhundra meter. Vad som är offentlig plats regleras av ordningslagen och av kommunala beslut. Tätorterna i kommunen är Kalmar, Lindsdal, Smedby, Rinkabyholm, Ljungbyholm, Trekanten, Rockneby, Läckeby, Påryd, Hagby, Vassmolösa Tvärskog, Halltorp, Dunö och Boholmarna. Gatu- och parknämnden beslutar att hundar ska hållas kopplade på offentlig plats inom Kalmar kommuns tätorter enligt markering på bifogade kartor samt i anslutning till motionsslingor och motionsspår.

9 Sidan 9 GPN 43 Hundrastgårdar Handlingar: Skrivelse från föreningen TASS Bilaga 43/2009 Mats Haglund informerade nämnden om föreningen TASS som ansöker om upplåtelse av kommunal mark för att bygga en hundrastgård. Föreningen hyr idag lokalen Nyttorp av kommunen och önskar bygga rastgården norr om stugan upp mot Ölandsleden. De boende i området strax intill hälsar föreningen välkommen men accepterar inte att någon del av naturmarken vid stugan hägnas in och privatiseras. Diskussioner med dem som är berörda fortsätter. Ska det finnas hundrastgårdar i Kalmar ska de drivas av seriösa föreningar som TASS eller Kalmar Brukshundklubb. Vi ser positivt på förslaget och arbetar vidare med att försöka lösa frågan på bästa sätt.. GPN 44 Miljöbilsparkering Ulrick Hultman informerade att det finns nästan 900 parkeringstillstånd för miljöbilar i Kalmar. Tillståndet kostar 60 kronor och då får man parkera gratis på kommunens parkeringsplatser. Kalmar har inte samma definition som Vägverket. Tillstånden ser lite olika ut i övriga delar av landet vissa städer har redan slopat gratisparkeringen medan andra begränsat parkeringsmöjligheterna. Vi återkommer med ett förslag till beslut i maj.

10 Sidan 10 GPN 45 Information Budget i balans Ulrick Hultman informerade om arbetet som pågår med sammanslagningen av samhällsbyggnadskontoret och gatu- och parkförvaltningen. Det andra projektet handlar om grönyteskötsel och hur gatu- och parkförvaltningen tillsammans med Kultur och Fritid och Fastighet och Inköp kan arbeta på ett effektivare och smidigare sätt gällande besiktning, underhåll och översyn av kommunens lekplatser. Sammanslagningen av gatu- och parkförvaltningen och samhällsbyggnadskontoret ska enligt politiska beslut bestå av två nämnden fram till nästa val. Mer information om projektet presenteras vid nästa nämndsmöte. GPN 46 Snyggt & Tryggt Thomas Eidrup informerade att gruppen som arbetar med projektet i veckan besökt Växjö och lärt sig hur man där arbetar med klotterförebyggande åtgärder. Lördagen den 9 maj bjuder Thomas in alla att närvara vid arrangemanget Städa Kvarnholmen. I spetsen går politiker, tjänstemän, fastighetsägare och näringsidkare. Städarna utrustas med västar med Snyggt & Tryggts logga, handskar och kvast. Den 15 maj föreläser Solveig Holleri från Brottsförebyggande rådet om Klotter förebyggande åtgärder, inbjudan går ut inom de närmsta dagarna.

11 Sidan 11 GPN 47 EU-projekt LED Tomas Lexinger informerade nämnden att Södra Östrsjöprogrammets beslutsgrupp på sitt möte i Kalmar den 7 april beslutade att bevilja projektet stöd. Målet med projektet är att underlätta övergången till energisnål LEDbelysning för kommunal utomhusbelysning. Kommunledningskontoret/utvecklingsenheten, gatu- och parkförvaltningen och samhällsbyggnadskontoret samarbetar med såväl Oskarshamns kommun som flera internationella partners. Den totala projektbudgeten för samtliga partners är ca 26,5 miljoner där EU står för 75 % av kostnaden. För Kalmars del är den totala budgeten cirka 6,3 miljoner varav EU står för 4,7 miljoner och Kalmar kommun för resten d.v.s. cirka 1,6 miljoner. För förvaltningen innebär det att vi nu har ekonomiskt utrymme att anställa en person som ska arbeta med projektet under tre år. GPN 48 Information åtgärder Kvarnholmen Tomas Lexinger informerade om arbetet som pågår med att rusta upp Kvarnholmen. Allt från nya cykelställ, belysning, skyltar, papperskorgar, planteringar, soffor, affischering till upprustning av Larmgatan. Den totala budgeten är på nästan 8 mkr.

12 Sidan 12 GPN 49 Anmälningsärenden Handlingar: Trafik- och tillståndsärenden tillfälliga lokala trafikföreskrifter, D 98 D 124 upplåtelse av allmän platsmark, E 48 E 107 lokala trafikföreskrifter, I 11 I 16 nyttoparkeringstillstånd K 125 K 127 Personalärenden beslut om anställning A 106 A 108 Gatu- och parknämnden lägger informationen till handlingarna GPN 50 Kännedomsärenden Handlingar: Presidieprotokoll från Granskning av intern kontroll i kommunens hantering av kontantkassor, betalkort och kontant försäljningsverksamhet. Utdrag ur protokoll fört vid kommunfullmäktiges i Kalmar sammanträde den 23 februari interpellation: mysteriet med den försvunna grönstrukturplanen (dnr KS 2009/ ) Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Kalmar den 24 februari Den ekonomiska situationen för NTF Kalmar län avtal med kommunen? (dnr KS 2009/ ) Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Kalmar den 10 mars Förstudie om kombiterminal i regionen (dnr KS 2009/ ) Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Kalmar den 24 mars Budget i balans (dnr KS 2009/ ) Gatu- och parknämnden lägger informationen till handlingarna

Kalmar kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-02-20 GATU- OCH PARKNÄMNDEN

Kalmar kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-02-20 GATU- OCH PARKNÄMNDEN Sidan 1 av 8 Plats och tid Sammanträdesrummet Magistern kl.08.15 - kl.10.15 Beslutande Ingvar Nilsson (s) ordförande Per-Olof Jonsson (m) vice ordförande Inger Kornelius (s) Peter Olofsson (s) Anders Gustafsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sidan 1 av 10 Plats och tid Sammanträdesrummet Magistern kl.08.15 - kl. 11.00 Beslutande Ingvar Nilsson (s) ordförande Per-Olof Jonsson (m) vice ordförande Peter Olofsson (s) Charles Berg (s) Anders Gustafsson

Läs mer

Kalmar kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-05-28 GATU- OCH PARKNÄMNDEN

Kalmar kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-05-28 GATU- OCH PARKNÄMNDEN Sidan 1 av 9 Plats och tid Sammanträdesrummet Magistern kl.08.15 - kl.10.30 Beslutande Ingvar Nilsson (s) ordförande Per-Olof Jonsson (m) vice ordförande Inger Kornelius (s) Peter Olofsson (s) Anders Gustafsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sidan 1 av 13 Plats och tid Sammanträdesrummet Magistern kl.08.15 - kl.10.00 Beslutande Per-Olof Jonsson (s) ordförande Charles Berg (s) Peter Olofsson (s) Inger Kornelius (s) Anders Gustafsson (v) Thomas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sidan 1 av 12 Plats och tid Sammanträdesrummet Magistern kl.08.15 - kl.11.20 Beslutande Ingvar Nilsson (S) ordförande Per-Olof Jonsson (M) vice ordförande Peter Olofsson (S) Inger Kornelius (S) 51-58 Anders

Läs mer

Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sidan 1 av 13 Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Sammanträdesrummet Magistern kl.08.15 - kl.12.00 Ingvar Nilsson (S) ordförande Per-Olof Jonsson (M) vice ordförande Peter Olofsson (S) Charles

Läs mer

Kalmar kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum GATU- OCH PARKNÄMNDEN

Kalmar kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum GATU- OCH PARKNÄMNDEN Sidan 1 av 11 Plats och tid Sammanträdesrummet Magistern kl.08.15 kl.11.30 Beslutande Per-Olof Jonsson (m) ordförande Charles Berg (s) Peter Olofsson (s) Inger Kornelius (s) Anders Gustafsson (v) Thomas

Läs mer

Kalmar kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-11-21 GATU- OCH PARKNÄMNDEN

Kalmar kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-11-21 GATU- OCH PARKNÄMNDEN Sidan 1 av 18 Plats och tid Sammanträdesrummet Magistern kl.08.15 - kl.11.25 Beslutande Ingvar Nilsson (s) ordförande Per-Olof Jonsson (m) vice ordförande Inger Kornelius (s) Peter Olofsson (s) Anders

Läs mer

Kalmar kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-12-12 GATU- OCH PARKNÄMNDEN

Kalmar kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-12-12 GATU- OCH PARKNÄMNDEN Sidan 1 av 8 Plats och tid Sammanträdesrummet Magistern kl.08.15 - kl.09.55 Beslutande Ingvar Nilsson (s) ordförande Per-Olof Jonsson (m) vice ordförande Charles Berg (s) Peter Olofsson (s) Anders Gustafsson

Läs mer

Kalmar kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Gatu- och parknämnden. Birgitta Ewö-Theander. ... Ingvar Nilsson Sammanträdesdatum

Kalmar kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Gatu- och parknämnden. Birgitta Ewö-Theander. ... Ingvar Nilsson Sammanträdesdatum Sidan 1 av 11 Plats och tid KS-salen kl. 08.15 11.25 Beslutande Ingvar Nilsson (s) ordförande Tamas Lakatos (m) vice ordförande Peter Olofsson (s) Birgitta Ewö-Theander (s) Anders Gustafsson (v) Lennart

Läs mer

Kalmar kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Gatu- och parknämnden. Thomas Stjernquist. ... Ingvar Nilsson Sammanträdesdatum

Kalmar kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Gatu- och parknämnden. Thomas Stjernquist. ... Ingvar Nilsson Sammanträdesdatum Sidan 1 av 11 Plats och tid Sammanträdesrummet Magistern kl. 08.15 14.00 Beslutande Ingvar Nilsson (s) ordförande Göran Häggfors (m) vice ordförande Peter Olofsson (s) Birgitta Ewö-Theander (s) Anders

Läs mer

Kalmar kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Gatu- och parknämnden. Inger Hilmansson. ... Ingvar Nilsson Sammanträdesdatum

Kalmar kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Gatu- och parknämnden. Inger Hilmansson. ... Ingvar Nilsson Sammanträdesdatum Sidan 1 av 13 Plats och tid Sammanträdesrummet Magistern kl. 08.15 11.55 Beslutande Ingvar Nilsson (s) ordförande Tamas Lakatos (m) vice ordförande Birgitta Ewö-Theander (s) Charles Berg (s) Anders Gustafsson

Läs mer

Kalmar kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum GATU- OCH PARKNÄMNDEN

Kalmar kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum GATU- OCH PARKNÄMNDEN Sidan 1 av 11 Plats och tid Sammanträdesrummet Magistern kl.08.15 - kl.11.10 Beslutande Ingvar Nilsson (s) ordförande Per-Olof Jonsson (m) vice ordförande Inger Kornelius (s) Peter Olofsson (s) Anders

Läs mer

Beslutande Kjell Henriksson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp) Bengt-Olof Roos (kd)

Beslutande Kjell Henriksson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp) Bengt-Olof Roos (kd) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-02-21 37 Tid 8.30-10.00 Plats Stadshuset Omfattning 40-45 ande Kjell Henriksson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Raymond Asp, S Göran Lundberg, S Staffan Svensson, avdelningschef, 106 Helena Grybäck Svensson, förbundschef Ulla Nilsson, sekreterare

Raymond Asp, S Göran Lundberg, S Staffan Svensson, avdelningschef, 106 Helena Grybäck Svensson, förbundschef Ulla Nilsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred, kl. 8.30-10.40 ande Roland Waern, M Åke Nilsson, KD Gunilla Schollin Borg, MP Per-Inge Pettersson, C Ewa Engdahl, C Gunilla

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens

Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens 1(8) Tid Måndagen den 29 februari 2016 kl. 11:00 Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens Förhinder att närvara meddelas i första hand till respektive parti, i andra hand till kommunledningskontoret

Läs mer

Kalmar kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Gatu- och parknämnden. Thomas Stjernquist. ... Ingvar Nilsson Sammanträdesdatum

Kalmar kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Gatu- och parknämnden. Thomas Stjernquist. ... Ingvar Nilsson Sammanträdesdatum Sidan 1 av 14 Plats och tid Sammanträdesrummet Magistern kl. 08.15 11.50 Beslutande Ingvar Nilsson (s) ordförande Tamas Lakatos (m) vice ordförande Peter Olofsson (s) Birgitta Ewö-Theander (s) Anders Gustafsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Tekniska nämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Tekniska nämnden Tekniska nämnden 1 (17) Plats och tid Hellqvistsalen, torsdagen den 17 juni 2010, klockan 16.00 18.30 ande Görel Nilsson (S) Lennart Pettersson (S) Börje Andersson (C), ordförande Lars Andersson (C) Hans

Läs mer

Protokoll. Tekniska nämnden 2010-06-01 58-59

Protokoll. Tekniska nämnden 2010-06-01 58-59 Tekniska nämnden 58-59 Tekniska nämnden sammanträde Information och överläggningar 58 Permutation för Vandrarhemmet i Plantaget 59 Startanmälan för VA/gatuarbeten på Stenvägen Tekniska nämnden Sida 1 Plats

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (16) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.15 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden 2019-04-10 Samhällsbyggnadsnämnden 2019-04-10 41 Budget 2020-2022... 3 42 Ekonomi och budgetuppföljning... 4 43 Medborgarförslag Området mellan riksväg 70 och järnvägen i centrala Säter... 5 44 Renhållningstaxa...

Läs mer

VÄNERSBORGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. Samhällsbyggnadsnämnden 2007-04-12 1 (25)

VÄNERSBORGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. Samhällsbyggnadsnämnden 2007-04-12 1 (25) Samhällsbyggnadsnämnden 2007-04-12 1 (25) Plats och tid Rum 367, Kommunhuset, Sundsgatan 29, Vänersborg torsdag 12 april 2007, kl 08.30-14.40 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista,

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 29 januari 2009, kl. 14.30-17.05 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden (11) Miljö-, byggnads- och teknikförvaltningen, Ommavägen kl.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden (11) Miljö-, byggnads- och teknikförvaltningen, Ommavägen kl. Tekniska nämnden 2012-05-31 1 (11) Plats och tid Miljö-, byggnads- och teknikförvaltningen, Ommavägen 30 2012-05-31 kl. 17:30-20:00 Beslutande Tjänstemän och övriga Bror Ahlin (M), ordförande Jörgen Jönsson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Tekniska nämnden

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Tekniska nämnden 2014-10-22 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Harriesalen, 22 oktober 2014, klockan 19.00 19.55 ande Övriga deltagande Johan Ericsson (M), ordförande Sofia Lindblom (M) Larserik Johansson (S) Tommy Almström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Förbundsstyrelsen Sammanträdesdatum (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Förbundsstyrelsen Sammanträdesdatum (6) 2011-06-20 1 (6) Tid Måndagen den 20 juni kl.16.00 16.30 Plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sunnerbo, Regionförbundet södra Småland, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée, (m) ordförande

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden IT-nämnden 2017-05-29 25 Plats och tid Kommunhuset, Röda rummet, Töreboda, måndagen den 29 maj 2017, klockan 8.30 9.20 Beslutande Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun Bengt Sjöberg (M),

Läs mer

(6) Ragnar Sandberg (M)

(6) Ragnar Sandberg (M) 2010-06-07 1 (6) Plats Vargön Holmen Paper AB, Huvudkontoret Tid Måndag den 7 juni kl. 13.30 15.30 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred, måndagen den 1 juni 2015 kl. 13:00 ande Anders Svensson, M Magnus Gabrielsson, S Gunilla Schollin Borg, MP Övriga deltagande Jens Karlsson, avdelningschef

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-04-22 94 Tid 8.30-10.20 Plats Stadshuset Omfattning 99-106 ande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 ande Yttrande gällande Kungörelse om granskning (Ny förskola vid Ringvägen) Övriga deltagande Detaljplan för del av

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-05-25 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-05-25 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 1(13) Tid och plats 2015-05-25 - Kommunhuset klockan 13.15-14.30 Beslutande Martin Gustafsson (C) - ordförande Henrik Johansen (M) - förste vice ordförande Bjarne Daa (S) - andre vice ordförande Övriga

Läs mer

Kommunstyrelsesalen, kl 09:00 10:30. Dag Segrell, kommunchef, Hanna Hammarlund. Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson

Kommunstyrelsesalen, kl 09:00 10:30. Dag Segrell, kommunchef, Hanna Hammarlund. Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson Arbetsutskott 2015-08-10 1 (8) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 09:00 10:30 Beslutande Cecilia Vilhelmsson, S ordförande, Birgitta Gunnarsson, C, Monika Gideskog, M Ersättare Övriga deltagande Dag

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-06-19 145 Tid 8.30-10.15 Plats Stadshuset Omfattning 140-148 ande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Svante Andrén, samhällsbyggnadschef Bo Jonsson, tf stadsarkitekt Kenneth Franzén, byggnadsinspektör Berit Klamfelt, sekreterare

Svante Andrén, samhällsbyggnadschef Bo Jonsson, tf stadsarkitekt Kenneth Franzén, byggnadsinspektör Berit Klamfelt, sekreterare Plats och tid Sammanträdesrummet Bonaren, kl 17.00-19.00 ande Per-Olof Qvick, (M), ordf Gunnel Johansson, (S) vice ordf Janeric Dahlin, (FP) Kjell-Åke Johansson, (KD) Gunnar Hägg, (S) Anders Hallgren,

Läs mer

Ulla-Britt Brandin (KD) ej tjänstgörande ersättare. Anders Ottosson ekonomichef 117. Byggnadskontoret ANSLAG/BEVIS

Ulla-Britt Brandin (KD) ej tjänstgörande ersättare. Anders Ottosson ekonomichef 117. Byggnadskontoret ANSLAG/BEVIS 1 (12).Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen kl 14.00 15.30 Beslutande Hans Stifors (PF) ordförande Patrik Ströbeck (M) ledamot Nils-Börje Jönsson (C) ledamot Boel Rosdahl (S) ledamot

Läs mer

Byggnads- och trafiknämnden

Byggnads- och trafiknämnden Plats och tid Bonaren, torsdagen den 6 oktober 2016 kl 17:00 19:00 ande Gunnel Johansson (S), Ordförande Kenth Wengholm (M), 1:e vice ordförande Jan Holm (S) Jan Gustafsson (C) Jan Lundqvist (KD) Erlinda

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred måndagen den 27 februari 2017 kl. 08:00 Åke Nilsson, KD Rosie Folkesson, S Per-Inge Pettersson, C Åke Bergh, M Helena Grybäck

Läs mer

Sammanträdesdatum Tekniska Nämnden (7)

Sammanträdesdatum Tekniska Nämnden (7) Tekniska Nämnden 2010-01-19 1(7) Plats och tid Nya kommunhuset, Torsås, tisdag 2010-01-19 klockan 18.00-18.30 Beslutande Magnus Nilsén, m, ordf Lars Petersson, s. Tomas Holgersson, s, tjänstgörande ersättare

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-02 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:40. Ajournering 09:05-09:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Ronny Löfquist

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2012-02-29 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 29 februari kl. 9.00 12.15 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred, måndagen den 1 juni 2015 kl. 8.30 Beslutande Åke Nilsson, KD Rosie Folkesson, S Åke Bergh, M Jonny Bengtsson, S, tj. ers. Övriga deltagande Jens Karlsson,

Läs mer

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Leif Jannerstig (s)

Läs mer

Tekniska nämnden 2012-03-06 22-24

Tekniska nämnden 2012-03-06 22-24 PROTOKOLL Tekniska nämnden 22-24 Tekniska nämnden Sida 2 Tekniska nämnden sammanträde den 6 mars 2012 22 Granskning, detaljplan för idrott m m vid Mjörngatan 23 Remiss plansamråd, bostäder vid Simmenäsvägen

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

PROTOKOLL. Samhällsbyggnadsnämnden

PROTOKOLL. Samhällsbyggnadsnämnden Tekniska nämndens arbetsutskott Sida 1 2012-08-20 PROTOKOLL Samhällsbyggnadsnämnden 1-1 Samhällsbyggnadsnämnden Sida 2 Samhällsbyggnadsnämnden sammanträde den 11 februari 2013 1 Remiss - Ramverk för krisberedskapsprocessen...

Läs mer

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Beslutande Olle Berg Aimo Konttinen Peter Bökman Hans Molin Birgitta Ringshagen Solveig Mäkinen Charlotte

Läs mer

Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Alvar Hansetun (SD)

Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Alvar Hansetun (SD) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 24 april 2017 kl 15:00-17:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S) Maria

Läs mer

Rådet för funktionshindrade och pensionärer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Rådet för funktionshindrade och pensionärer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Rådet för funktionshindrade och pensionärer 1(8) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv kl. 15.00 16.30 Beslutande Birgitta Jönsson (S) Claes Hallberg (S), ordförande Christer Laurell (C) Eva Olofsson (C) Karen

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 08.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) Mona Smedman

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk, kl. 16.00-17.30 Beslutande Politiker Åke Morin (C) ordförande Bo-Gunnar Åkesson (M) Lennart Ohlsson (C) Dorothea

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Välfärdsrådet

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Välfärdsrådet Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunalhuset, Ljungarummet, torsdagen den 26 februari 2015 klockan 13.15 15.20 Närvarande: Beslutande Stefan Gustafsson, ordförande Per Thörnqvist,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-10-08

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-10-08 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 08.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) (c) Gösta

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 17:

Kommunkontoret Djurås , kl. 17: Kommunstyrelsen 2018-06-14 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17:00-17:36 Beslutande Ledamöter Irené Homman (S), ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA) Fredrik

Läs mer

Byggnads- och trafiknämnden

Byggnads- och trafiknämnden Plats och tid Svarvaren, tisdagen den 24 januari 2017 kl 17:00 18:45 ande Gunnel Johansson (S), Ordförande Kenth Wengholm (M), 1:e vice ordförande Jan Gustafsson (C) Janeric Dahlin (L) Jan Holm (S) Lina

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2012-06-25 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Älmhult måndagen den 25 juni 2012 kl 15.00-16.15 med ajournering kl 15.50-16.00 Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson

Läs mer

Thomas Liedström, kulturchef Emma Gabrielsson, kultursekreterare. Cecilia Koch Danielsson (FP)

Thomas Liedström, kulturchef Emma Gabrielsson, kultursekreterare. Cecilia Koch Danielsson (FP) Plats och tid Sessionssalen, Kl. 15.00-17.30 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Helen Einarsson (S) Ingrid-Märta Grönlie

Läs mer

Föredragande tjänstemän: Svante Andrén, förvaltningschef Kenneth Franzén, byggnadsinspektör. Jan Gustafsson. Per-Olof Qvick.

Föredragande tjänstemän: Svante Andrén, förvaltningschef Kenneth Franzén, byggnadsinspektör. Jan Gustafsson. Per-Olof Qvick. Byggnadsnämnden 2013-11-12 1 Plats och tid Kommunkontoret tisdagen den 12 november 2013 kl. 17.00 19.30 Beslutande Per-Olof Qvick (M), ordförande Janeric Dahlin (FP) Kjell-Åke Johansson (KD) Jan Gustafsson

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen 2013-03-26 1(5) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 26 mars 2013, kl 17.00 17.35. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Helen Gustavsson

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(10) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 08.30-09.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Agneta Lenander (V) Eva Olofsson (C) Anna Berg von Linde (M), tjg. ers. för Stefan Pettersson

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) klockan Bertil Persson (M) Pia Jönsson (S) Berit Lagergren (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) klockan Bertil Persson (M) Pia Jönsson (S) Berit Lagergren (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) 2011-04-04 Tekniska nämndens arbetsutskott Plats och tid Rådhuset, Särslöv, måndagen den 4 april 2011, klockan 08.30-11.20 Beslutande Bertil Persson (M) Pia Jönsson (S) Berit

Läs mer

Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Svensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Svensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-24 1 (9) Plats och tid Rådhusets 2:a våning kl 10.00 11.05 Beslutande Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 1(19) Tid och plats 2016-05-30 - Kommunhuset klockan 13.30-15.05 Beslutande Martin Gustafsson (C) - ordförande Bjarne Daa (S) - andre vice ordförande Övriga deltagande Justering Justerare Kristian Swärd,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2019-06-19 1 () Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, klockan 15.00 15.40 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Hanna Lostelius (C) ordf Owe Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2019-03-28 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2019-03-28 13Verksamhetsinformation... 2 14 Renhållningstaxa... 3 15 Medborgarförslag Området mellan riksväg 70 och järnvägen i centrala Säter... 4 16

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 15.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Stefan Pettersson (M) Ingrid

Läs mer

Beslutande Ingvar Nilsson (s) ordförande Per-Olof Jonsson (m) vice ordförande Inger Kornelius (s)

Beslutande Ingvar Nilsson (s) ordförande Per-Olof Jonsson (m) vice ordförande Inger Kornelius (s) Sidan 1 av 15 Plats och tid Sammanträdesrummet Magistern kl. 08.15 12.15 Beslutande Ingvar Nilsson (s) ordförande Per-Olof Jonsson (m) vice ordförande Inger Kornelius (s) Peter Olofsson (s) Anders Gustafsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Socialkontoret, kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Socialkontoret, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ersättare Socialkontoret, kl.15.00-15.55 Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Leif Jannerstig

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 11 Sammanträdesdatum Tekniska nämnden

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 11 Sammanträdesdatum Tekniska nämnden TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 11 Plats och tid Torsdag 2010-12-15, nya kommunkontoret, kl 15.30 16.00 Beslutande Ingemar Skotheim, S, ordförande Pär Larsson, C Magnus Nilsén, M Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-03-16

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-03-16 1(11) Plats och tid Beslutande Nämndhuset Nynäshamn, sammanträdesrummet på Kansliavdelningen, kl 10.00-12.05 Catrine Ek (MP), ordförande Daniel Adborn (FP) Thomas Johansson (S) Bodil Toll (M) Harry Bouveng

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.40 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Göran Berglund Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00 Beslutande Heikki Perttula Birgitta Luoto Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2009-02-02 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 17:00-19:20 Benita Nilsson (fp), ordf Ewa-Lena Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Kl 13.30 14.35 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande S Bo Petersson L Paul Brusk, tjänstsgör för Pär-Erik Johansson (M) C Kent Persson MP Jessica Pettersson, tjänstgör

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.30 Beslutande Karl-Arne Larsson (C) ordförande Karin Rydell (M) ersättare för Margaretha Gadde-Jennische

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 36-43 Plats och tid Gillbergarummet, Städet, kl 14.00 16.25 ande Erik Blakstad (m) ordf Ralph Widing (c) Bengt Mattsson (s) Övriga deltagare Gunnar Ericson, stadsträdgårdsmästare,

Läs mer

Tekniska nämnden arbetsutskottet 2008-06-05 1

Tekniska nämnden arbetsutskottet 2008-06-05 1 Tekniska nämnden arbetsutskottet 2008-06-05 1 Plats och tid kl 08.30 10.15 Beslutande Pär Palmgren, m, ordförande Arne Dahlström, kd, 1:e vice ordförande Benny Petersson, s, 2:e vice ordförande Övriga

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (10)

Barn- och ungdomsnämnden (10) Barn- och ungdomsnämnden 2014-04-23 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Landeryds skola 13:00 16:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice

Läs mer

Eva Marklund, sekreterare. Hans Lindgren, Marie Viberg ANSLAG/BEVIS. Kommunfullmäktige

Eva Marklund, sekreterare. Hans Lindgren, Marie Viberg ANSLAG/BEVIS. Kommunfullmäktige Plats och tid Centrumhuset, Robertsfors 2014-11-05, kl 18.00-20.15 Beslutande Samtliga ledamöter med undantag av: Margaret Swande (s), ersättare Peder Forsberg Cecilia Löfbom (s), ersättare Åsa Andersson

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 102 Åtgärder för att komma ned i budget... 2 103 Granskningshandlingar avseende fördjupad översiktsplan för Gustafs tätort... 5 104 Granskning detaljplan för särskilt boende m.m. vid Prästgärdet... 4 1

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s)

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens tekniska utskott

Kommunstyrelsens tekniska utskott 1 (17) Plats och tid Flötsen, Verkstadsgatan 1, onsdagen den 21 september 2016 kl 17:00 Beslutande Niklas Svalö (S), Ordförande Lars Karlsson (S), 1:e vice ordförande Alf Nilsson (S) Sven-Ingvar Blixt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2010-03-18 30 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande (S) Kerstin Svensson (S) Peter Jouensuu (M) Hans Forssell (S) Maria Rönnehäll

Läs mer

Sal Kalmarflundran, Brofästet Hotell och konferens. Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Malin Petersson

Sal Kalmarflundran, Brofästet Hotell och konferens. Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Malin Petersson KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-11-01 Tid 15:45-15:47 Plats Sal Kalmarflundran, Brofästet Hotell och konferens Omfattning 171-172 Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin

Läs mer

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista) 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (6)

Kommunstyrelsen - information (6) Kommunstyrelsen - information 2007-01-22 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 22 januari 2007 kl 16.00 19.20 Paragrafer 28-32 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

Sammanträdesdatum 2012-06-0S

Sammanträdesdatum 2012-06-0S I "" SALA KOMMUN Plats och tid Beslutande Ledamöter SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-06-0S Blå salen, Sala stadsbibliotek kl. 14.00-16.0S Eric Fylkeson (S), ordförande Eva Törnblom (S), vice ordförande Tage

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-04-27

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-04-27 1(10) Plats och tid Nämndhuset, Nynäshamn, sammanträdesrum B-huset plan 1, kl 10.00-11.55 Beslutande Catrine Ek (MP), ordförande Harry Bouveng (M) Daniel Adborn (FP) Thomas Johansson (S) Övriga närvarande

Läs mer

Sune Johansson (S) Sture Nilsson (M) Ulrika Durk (S) Åke Fransson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nämnden för service och teknik

Sune Johansson (S) Sture Nilsson (M) Ulrika Durk (S) Åke Fransson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nämnden för service och teknik 1(12) Nämnden för service och teknik Plats och tid Götenesalen, Centrumhuset, Götene, kl. 8:30-9.45, Framtidsseminarium 10.15-15.30, ajourneringar 9.45-10.15, 12.15-13.30 Beslutande Ledamöter Karl-Gustav

Läs mer

Holmängen, Nygatan 78, Vänersborg

Holmängen, Nygatan 78, Vänersborg 2012-02-14 1 (12) Plats Holmängen, Nygatan 78, Vänersborg Tid Tisdagen den 14 februari 2012, kl 13.00-15.45 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-05-15 1 (5)

Kommunstyrelsen 2012-05-15 1 (5) Kommunstyrelsen 2012-05-15 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult tisdagen den 15 maj 2012 kl 09.00-16.00 Beslutande Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson (M) Bo Mazetti-Nissen (M) Elizabeth

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden ()

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden () SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-03-05 () Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.30-17.40 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer