Två protokolljusterare väljs. Olli Autio och Christel Lax står i tur. Till protokolljusterare valdes Olli Autio och Christel Lax.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Två protokolljusterare väljs. Olli Autio och Christel Lax står i tur. Till protokolljusterare valdes Olli Autio och Christel Lax."

Transkript

1 VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous klo Sivu 1 1 Sammanträdet öppnas och beslutförhet konstateras Gemensamma kyrkorådet har utöver ordförande 11 medlemmar, och det är beslutfört när mer än hälften av medlemmarna är närvarande. Kallelse till gemensamma kyrkorådets sammanträden ska sändas till medlemmarna senast tre dagar före sammanträdet. Kallelsen till detta sammanträde och föredragningslistan har tillställts medlemmarna i gemensamma kyrkorådet Gemensamma kyrkorådets ordförande Krister Koskela öppnade mötet. Mötet konstaterades lagligen sammankallat. Mötet är beslutfört om flera än hälften av dess medlemmar är närvarande. Ordförande konstaterade att mötet är beslutfört. På grund av ordinarie sekreterarens tjänsteresa konstaterades att ekonomidirektör Nils-Eric Sahlström fungerar som mötets sekreterare. Fastighetschef Mikko Päällysaho är närvarande som sakkunnig under behandlingen av 5. 2 Val av protokolljusterare Två protokolljusterare väljs. Olli Autio och Christel Lax står i tur. Till protokolljusterare valdes Olli Autio och Christel Lax. 3 Gemensamma kyrkofullmäktiges protokoll 3/2014 Gemensamma kyrkofullmäktiges protokoll 3/ läggs fram. Antecknas för kännedom. Gemensamma kyrkofullmäktiges beslut verkställs. 4 Fastighetsdirektionens protokoll 5/2014 Fastighetsdirektionens protokoll 5/ läggs fram. Antecknas för kännedom, inga åtgärder.

2 VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous klo Sivu 2 5 Personalärende Personalärende Val av sjukhuspastor Gemensamma kyrkorådet ledigförklarade tjänsten som sjukhuspastor så att ansökningstiden gick ut kl Lönen för tjänsten bestäms enligt kravgrupp 602. Till en arbetsgrupp med uppgift att förbereda valet av sjukhuspastor valde gemensamma kyrkorådet följande personer: Rose-Maj Friman, sammankallande, Johanna Söderholm, Tuulikki Kouhi och Hannu Härö. Tjänsten söktes av 14 personer. Arbetsgruppen har beslutat föreslå att gemensamma kyrkorådet väljer Krista Riipinen till tjänsten som sjukhuspastor. Ansökningarna, ett sammandrag av sökandena (bilaga 1/7) och arbetsgruppens protokoll läggs fram. Enligt instruktionen för tjänsten som sjukhuspastor är det gemensamma kyrkorådet som efter att ha hört direktionen för sjukhussjälavården anställer sjukhuspastorn. Utlåtandet från direktionen för sjukhussjälavården läggs fram på sammanträdet. 1. Ansökningarna, ett sammandrag över de sökandes meriter (bilaga 1/7), arbetsgruppens protokoll och utlåtandet från direktionen för sjukhussjälavården antecknas för kännedom. 2. Gemensamma kyrkorådet beslutar välja Krista Riipinen till sjukhuspastor. 3. Den som valts till tjänsten ska före det slutliga fastställandet av valet förete läkarintyg över sitt hälsotillstånd. Beslutsförslagets punkter 1, 2 och 3 godkändes.

3 VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous klo Sivu 3 Tilläggsuppgifter om beslutet ges vid behov av byråchef Anneli Dahlbäck, tfn (06) Val av ordförande och vice ordförande för gemensamma kyrkofullmäktige för åren Enligt kyrkoordningen utser kyrkofullmäktige vid det första sammanträdet under det första och tredje året av sin mandatperiod inom sig en ordförande och en vice ordförande (KO 8:2). Under åren var Göran Stenlund ordförande och Tuulikki Kouhi vice ordförande för gemensamma kyrkofullmäktige. Gemensamma kyrkorådet framställer att gemensamma kyrkofullmäktige utser en ordförande och en vice ordförande för gemensamma kyrkofullmäktige för åren Tillsättande av valnämnd för åren för förrättande av proportionella val Enligt 18 i arbetsordningen för gemensamma kyrkofullmäktige ska för förrättande av proportionella val gemensamma kyrkofullmäktige vid sitt första sammanträde inom sig för sin mandatperiod tillsätta en valnämnd till vilken samtidigt utses tre ordinarie medlemmar och tre suppleanter. Valnämnden utser inom sig en ordförande och en vice ordförande. Nämnden är beslutsför när minst två av dess medlemmar är närvarande. Om nämnden inte är beslutsför kan fullmäktige tillfälligt komplettera den för en valförrättning. Nämnden har rätt att anlita sakkunniga och att utse en sekreterare. Enligt 7 kap. 4 3 mom. i kyrkolagen förrättas val som majoritetsval. Skall två eller flera förtroendevalda utses, måste proportionellt valsätt dock tillämpas om detta krävs av så många i valet deltagande personer att de vid ett proportionellt val tillsammans kunde få minst en kandidat vald. Med stöd av kyrkoordningen skall härvid stadgandena om proportionellt valsätt vid församlingsval iakttas i tillämpliga delar (KO 7:5). Till gemensamma kyrkofullmäktiges valnämnd utsågs enhälligt ( ) för åren följande personer: Björn Björklund, Raija Kujanpää och Merja Piipponen till ordinarie medlemmar och Margareta Bast-Gullberg, Arja Haapaoja och Veera Linna till suppleanter. Gemensamma kyrkorådet beslutar att till gemensamma kyrkofullmäktige

4 VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous klo Sivu 4 framställa att fullmäktige inom sig för sin mandatperiod tillsätter en valnämnd för förrättande av proportionella val till vilken utses tre ordinarie medlemmar och tre suppleanter. Valnämnden utser inom sig en ordförande och en vice ordförande. 10 Revisionen under fullmäktigeperioden I kyrkoordningens 15 kap. 7, som gäller revision i församlingar, föreskrivs att gemensamma kyrkofullmäktige väljer minst en ordinarie revisor och en revisorssuppleant eller ett revisionssamfund för granskning av förvaltning och ekonomi för de år som motsvarar deras mandatperiod De kyrkofullmäktige som väljs i församlingsvalet 2014 eller gemensamma kyrkofullmäktige väljer i allmänhet på sitt första sammanträde på våren 2015 minst en revisor och en revisorssuppleant eller i stället för dessa en revisionssammanslutning för fullmäktigeperioden. Revisorn och revisorssuppleanten ska vara OFR-, CGReller GRM-revisorer eller en OFR-, CGR- eller GRMrevisionssammanslutning. Revisionssammanslutningen ska utse en CGR-, GRM- eller OFR-revisor till huvudansvarig revisor. Det krävs inte att revisorn ska vara medlem i en församling. Enligt modellen i ekonomistadgan ska kontrollen av församlingens förvaltning och ekonomi ordnas så att den externa kontrollen (revisionen) och den interna kontrollen tillsammans bildar ett täckande kontrollsystem. Gemensamma kyrkorådet beslutar framställa till gemensamma kyrkofullmäktige att 1. det efter genomfört anbudsförfarande väljs en revisionssammanslutning för skötsel av kyrkliga samfällighetens revision enligt 15 kap. 7 i kyrkoordningen 2. gemensamma kyrkorådet ges i uppdrag att ordna ett anbudsförfarande så att gemensamma kyrkofullmäktige kan besluta om valet av revisionssammanslutning på sitt sammanträde våren Tilläggsuppgifter om beslutet ges av ekonomidirektör Nils-Eric Sahlström, tfn (06) Val av vice ordförande, medlemmar och personliga suppleanter i gemensamma kyrkorådet för åren

5 VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous klo Sivu Med stöd av 10 kap. 2 och 11 kap. 11 i kyrkolagen förrättas valet av vice ordförande och andra medlemmar i gemensamma kyrkorådet i januari under det första och det tredje året av kyrkofullmäktiges mandatperiod. Gemensamma kyrkorådets mandatperiod är således två år. Enligt KL 25 kap. 11 kvarstår en förtroendevald i sitt uppdrag den tid för vilken han eller hon utsetts och även därefter till dess att någon annan blivit vald i hans eller hennes ställe. Enligt 10 kap. 10 i kyrkoordningen är medlemmarna i gemensamma kyrkorådet följande: den kyrkoherde i någon av de till den kyrkliga samfälligheten anslutna församlingarna som domkapitlet förordnat till ordförande och en av gemensamma kyrkofullmäktige vald vice ordförande samt minst 5 och högst 15 andra medlemmar, som utsetts av gemensamma kyrkofullmäktige i enlighet med vad som föreskrivs i reglementet. Med undantag av kyrkoherden har varje medlem en personlig suppleant. Enligt 10 kap. 2 1 mom. i kyrkolagen ska medlemmarna i kyrkorådet vara vid församlingsval valbara personer. Enligt 11 kap. 11 i kyrkolagen gäller bestämmelsen också medlemmarna i gemensamma kyrkorådet. Valbar till förtroendeuppdrag i församlingen är en för kristen övertygelse känd konfirmerad medlem av församlingen (KL 7:3). Till medlem av gemensamma kyrkorådet får man inte utse tjänsteinnehavare eller i arbetsavtalsförhållande anställda arbetstagare som hör till personalen i den egna kyrkliga samfälligheten eller en av samfällighetens församlingar (KL 8:4). Domkapitlet i Lappo stift har utsett Krister Koskela, kyrkoherde i Vasa finska församling, till ordförande för gemensamma kyrkorådet för tiden Enligt gemensamma kyrkorådets reglemente, som trädde i kraft , hör utöver ordföranden och vice ordföranden tio övriga medlemmar till gemensamma kyrkorådet (1 ). Valet av medlemmar i gemensamma kyrkorådet förrättas av gemensamma kyrkofullmäktige så att gemensamma kyrkorådets vice ordförande väljs först och därefter de övriga medlemmarna (2 ). Efter att valen enligt 2 i reglementet har förrättats ska man genom ett separat val välja personliga suppleanter för medlemmarna (3 ). I reglementet för gemensamma kyrkorådet ingår ingen bestämmelse om att medlemmarna ska väljas i proportion till församlingarnas folkmängd. Det är emellertid naturligt att medlemmarna väljs i proportion till församlingarnas folkmängd, vilket betyder att av de elva medlemmar som kan väljas väljs sju från finska församlingen, tre från svenska församlingen och en från Lillkyro församling.

6 VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous klo Sivu 6 På gemensamma kyrkofullmäktiges sammanträde utsågs vice ordförande, de övriga medlemmarna och de personliga suppleanterna för åren enligt följande: Medlemmar: Erik Sjöberg, vice ordförande Olli Autio Vivian Cederholm Hannu Härö Christel Lax Tiina Mäki Matias Mäkynen Merja Piipponen Riitta Pääjärvi-Myllyaho Tauno Tuomisto Mauri Öljymäki Personl. suppleanter: Henry Byskata Kai Niemelä Margaretha Bast-Gullberg Jorma Halonen Elisabet Still Leena Engman Erkki Teppo Mataleena Kalliokoski Tarja Launonen Kalervo Laaksoharju Juha Silander Enligt 25 kap. 10 a i kyrkolagen ska det i kyrkliga organ med undantag för kyrkomötet, stiftsfullmäktige, biskopsmötet, domkapitlet, kyrkofullmäktige, gemensamma kyrkofullmäktige och församlingsrådet finnas såväl kvinnor som män vardera minst 40 procent, om inte något annat följer av särskilda skäl. Bestämmelsen tillämpas också i fråga om medlemmarnas personliga suppleanter. Gemensamma kyrkofullmäktige utser för åren en vice ordförande för gemensamma kyrkorådet 2. tio övriga medlemmar för gemensamma kyrkorådet så att av de elva medlemmar som kan väljas väljs sju från finska församlingen, tre från svenska församlingen och en från Lillkyro församling 3. de personliga suppleanterna för vice ordföranden och de övriga medlemmarna i gemensamma kyrkorådet. 12 Val av fastighetsdirektionens ordförande, medlemmar och personliga suppleanter för åren Enligt kyrkolagen kan kyrkofullmäktige högst för sin mandatperiod tillsätta

7 VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous klo Sivu 7 direktioner att under kyrkorådets tillsyn biträda detta. Direktionernas uppgifter bestäms i instruktioner som antas av kyrkofullmäktige (KL 10:4). Enligt 2 i instruktionen för fastighetsdirektionen utser gemensamma kyrkofullmäktige för två år i sänder ordförande och fyra andra medlemmar i fastighetsdirektionen samt personlig suppleant för envar av dem. Vid valet av medlemmar bör man sträva efter att expertis i byggnadsbranschen är representerad i direktionen. Av de till fastighetsdirektionen valda medlemmarna bör en inneha tjänst i någondera församlingen. Valet av medlemmar i direktionen verkställs vid gemensamma kyrkofullmäktiges första sammanträde under dess första och tredje verksamhetsår. Direktionen utser årligen vid årets första sammanträde vice ordförande inom sig. Till ordförande och andra medlemmar samt deras personliga suppleanter i fastighetsdirektionen valdes enhälligt för åren följande personer: Medlemmar Dick Jungerstam, ordförande Siv Jern Lasse Reinman Seija Lähdemäki Eeli Marttunen Personl. suppleanter: Anders Borg Johanna Backholm Kalervo Laaksoharju Tarja Kettunen Oili Airaksinen-Rajala Enligt bestämmelsen i 25 kap. 10 a i kyrkolagen ska det i fastighetsdirektionen finnas såväl kvinnor som män vardera minst 40 procent, om inte något annat följer av särskilda skäl. Bestämmelsen tillämpas också i fråga om medlemmarnas personliga suppleanter. Gemensamma kyrkorådet framställer till gemensamma kyrkofullmäktige att kyrkofullmäktige för åren utser en ordförande och fyra andra medlemmar i fastighetsdirektionen samt personliga suppleanter för envar av dem. 13 Val av ordförande, vice ordförande, medlemmar och personliga suppleanter i sjukhussjälavårdens direktion för åren Enligt 2 i sjukhussjälavårdens instruktion leds församlingarnas sjukhussjälavård av en direktion som är underställd gemensamma kyrkorådet och till vilken gemensamma kyrkofullmäktige för två år i sänder väljer en ordförande, en vice ordförande och fyra övriga medlemmar samt personlig suppleant för envar av dessa. Tre medlemmar och deras suppleanter bör

8 VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous klo Sivu 8 företräda de sjukhus som nämns i 1. Valet av medlemmar i direktionen verkställs vid gemensamma kyrkofullmäktiges första sammanträde under dess första och tredje verksamhetsår. De sjukhus som nämns i 1 i instruktionen är Vasa centralsjukhus, Gamla Vasa sjukhus och Vasa stadssjukhus. Sjukhusen har ombetts lämna förslag på vem som under åren ska företräda sjukhusen i direktionen för sjukhussjälavården. Gemensamma kyrkofullmäktige utsåg på sitt sammanträde till direktionen för sjukhussjälavården för åren följande personer: Medlemmar Personl. suppleanter: Pekka Räisänen, ordförande Raija Kujanpää Johanna Söderholm, vice ordförande Olle Victorzon Jouko Saraste Eija Kasari Carita Mäkelä (Vasa centralsjukhus) Mirjam Holma Marja Ketola (Vasa stadssjukhus) Kirsi Mylläri Marjo Karjanmaa (Gamla Vasa sjukhus) Arja Honkaniemi Enligt bestämmelsen i 25 kap. 10 a i kyrkolagen ska det i direktionen för sjukhussjälavården finnas såväl kvinnor som män vardera minst 40 procent, om inte något annat följer av särskilda skäl. Bestämmelsen tillämpas också i fråga om medlemmarnas personliga suppleanter. Gemensamma kyrkorådet framställer att gemensamma kyrkofullmäktige för direktionen för sjukhussjälavården utser en ordförande, en vice ordförande och fyra andra medlemmar samt en personlig suppleant för envar av dem för åren Val av ordförande, medlemmar och personliga suppleanter i direktionen för familjerådgivningscentralen för åren Enligt 2 i instruktionen för familjerådgivningscentralen leds familjerådgivningscentralens förvaltning av en direktion som är underställd gemensamma kyrkorådet och till vilken gemensamma kyrkofullmäktige för två år i sänder väljer en ordförande och fyra övriga medlemmar samt personlig suppleant för envar av dem. Valet av medlemmar i direktionen verkställs vid gemensamma kyrkofullmäktiges första sammanträde under dess första och tredje verksamhetsår. Direktionen utser årligen vid årets första sammanträde vice ordförande inom sig.

9 VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous klo Sivu 9 Gemensamma kyrkofullmäktige utsåg vid sitt sammanträde till direktionen för familjerådgivningscentralen för åren följande personer: Medlemmar Markku Virkkilä ordförande Borghild Smirnoff Helle Pellinen Tuija Storbacka Stefan Strang Personliga suppleanter Seppo Öhman Vivian Cederholm Maarit Kujala Tuomo Klapuri Helena Boucht Enligt bestämmelsen i 25 kap. 10 a i kyrkolagen ska det i direktionen för familjerådgivningscentralen finnas såväl kvinnor som män vardera minst 40 procent, om inte något annat följer av särskilda skäl. Bestämmelsen tillämpas också i fråga om medlemmarnas personliga suppleanter. Gemensamma kyrkorådet framställer att gemensamma kyrkofullmäktige för direktionen för familjerådgivningscentralen utser en ordförande, en vice ordförande och fyra andra medlemmar samt personliga suppleanter för envar av dem för åren Verkställande av budgeten samt verksamhets- och ekonomiplanen Gemensamma kyrkofullmäktige har godkänt budgeten samt verksamhets- och ekonomiplanen för åren inklusive motiveringar och mål. Enligt 5 i ekonomistadgan ska gemensamma kyrkorådet se till att alla berörda parter får nödvändig information om den av gemensamma kyrkofullmäktige godkända budgeten och verksamhets- och ekonomiplanen samt om eventuella tilläggsanvisningar som gäller budgeten. I bilaga 2/15 ingår ett förslag till anvisningar om verkställande av budgeten samt verksamhets- och ekonomiplanen. Gemensamma kyrkorådet beslutar att ge anvisningarna om verkställande i bilaga 2/15 för att iakttas. Ekonomikontoret informerar personalen om ärendet.

10 VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous klo Sivu 10 Tilläggsuppgifter om beslutet fås vid behov av ekonomidirektör Nils-Eric Sahlström, tfn (06) Bortflyttning från orten, gemensamma kyrkofullmäktiges medlem Markku Lumio Gemensamma kyrkofullmäktiges medlem Markku Lumio har med ett brev meddelat att han på grund av bortflyttning från orten inte kan ta emot sitt förtroendeuppdrag i Vasa kyrkliga samfällighets kyrkofullmäktige, i vilket han blev invald i församlingsvalet Markku Lumio är medlem i Vasa kyrkliga samfällighets gemensamma kyrkofullmäktige. På grund av att Markku Lumio flyttar bort från orten förlorar han sin valbarhet. Gemensamma kyrkofullmäktige ska på grundval av 7 kap. 2 i kyrkoordningen konstatera att hans förtroendeuppdrag har upphört. Gemensamma kyrkorådet framställer följande till gemensamma kyrkofullmäktige: Gemensamma kyrkofullmäktige beslutar konstatera att Markku Lumios förtroendeuppdrag som gemensamma kyrkofullmäktiges medlem har upphört på grund av bortflyttning från orten. Olli Penttilä, som är förste suppleant i samma grupp, träder in i hans ställe som ordinarie medlem. 17 Anmälningsärenden - finska församlingens församlingsråds protokoll 11/ svenska församlingens församlingsråds protokoll 11/ Lillkyro församlings församlingsråds protokoll 8/ Kyrkostyrelsens cirkulär 28/ Tio år sedan julannandagens tsunami - Kyrkostyrelsens cirkulär 29/ Församlingarnas avgifter till kyrkans centralfond - Kyrkostyrelsens cirkulär 30/ Barnkonsekvensbedömning i administrativa beslut - Kyrkostyrelsens cirkulär 31/ Valet av revisor för fullmäktigeperioden Hannu Härö meddelade om sitt bekymmer för situationen och framtiden för församlingshuset i Lillkyro församling Antecknas för kännedom.

11 VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous klo Sivu Anvisningar för rättelseyrkande och besvärsanvisning samt avslutande av sammanträdet Gemensamma kyrkorådet gav anvisningar om ändringssökande, bilaga 3/18.

Till protokolljusterare valdes Merja Piipponen och Christel Lax. Antecknas för kännedom, inga åtgärder.

Till protokolljusterare valdes Merja Piipponen och Christel Lax. Antecknas för kännedom, inga åtgärder. VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 19.1.2012 klo 16.30 Sivu 1 Sammanträdet inleddes med ett besök i de planerade diakonilokalerna i Hallipatruuna Oy:s byggnad på Magasinsgatan 12. Fastighetschef Mikko Päällysaho

Läs mer

PÖYTÄKIRJA Paikka Vaasanpuistikko 3 E V krs. PROTOKOLL Plats Vasaesplanaden 3 E V vån YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO GEMENSAMMA KYRKORÅDET

PÖYTÄKIRJA Paikka Vaasanpuistikko 3 E V krs. PROTOKOLL Plats Vasaesplanaden 3 E V vån YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO GEMENSAMMA KYRKORÅDET VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 4.4.2018 klo 18.00 Sivu 1 / 6 Innehåll Sammanträdets öppnande och beslutförhet... 2 Val av protokolljusterare... 2 Godkännande av föredragningslistan... 2 Anhållan om oavlönad

Läs mer

Antecknas för kännedom, inga åtgärder.

Antecknas för kännedom, inga åtgärder. VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 19.3.2015 klo 16.30 Sivu 1 43 Sammanträdet öppnas och beslutförhet konstateras Gemensamma kyrkorådet har utöver ordförande 11 medlemmar, och det är beslutfört när mer än

Läs mer

Gemensamma kyrkorådets ordförande Krister Koskela öppnade mötet. Sammanträdet konstaterades vara lagligen sammankallat och beslutfört.

Gemensamma kyrkorådets ordförande Krister Koskela öppnade mötet. Sammanträdet konstaterades vara lagligen sammankallat och beslutfört. VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 18.9.2014 klo 16.30 Sivu 1 112 Sammanträdet öppnas och beslutförhet konstateras Till gemensamma kyrkorådet hör ordförande och 11 medlemmar, och det är beslutfört, då mera

Läs mer

Till protokolljusterare valdes Hannu Härö och Christel Lax. Samarbetskommissionens protokoll 4/ läggs fram.

Till protokolljusterare valdes Hannu Härö och Christel Lax. Samarbetskommissionens protokoll 4/ läggs fram. VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 27.11.2014 klo 16.30 Sivu 1 154 Sammanträdet öppnas och beslutförhet konstateras Gemensamma kyrkorådet har utöver ordförande 11 medlemmar, och det är beslutfört när mer än

Läs mer

Till protokolljusterare valdes Christel Lax och Merja Piipponen. Fastighetsdirektionens protokoll 2/ läggs fram.

Till protokolljusterare valdes Christel Lax och Merja Piipponen. Fastighetsdirektionens protokoll 2/ läggs fram. VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 8.5.2015 klo 15.30 Sivu 1 77 Sammanträdet öppnas och beslutsförhet konstateras Gemensamma kyrkorådet har utöver ordförande 11 medlemmar, och det är beslutfört när mer än

Läs mer

VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 4.6.2015 klo 15.30 Sivu 1 VASA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sammantr. kl Sida. Vasaesplanaden 3 E V vån

VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 4.6.2015 klo 15.30 Sivu 1 VASA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sammantr. kl Sida. Vasaesplanaden 3 E V vån VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 4.6.2015 klo 15.30 Sivu 1 102 Sammanträdet öppnas och beslutsförhet konstateras 103 Val av protokolljusterare 104 Samarbetskommissionens protokoll 2/2015 105 Avsked från

Läs mer

EVENTUELLA FÖRHINDER SKA MEDDELAS Heli Nieminen, tfn eller

EVENTUELLA FÖRHINDER SKA MEDDELAS Heli Nieminen, tfn eller Sammanträdeskallelse 1/2015 1 (15) SAMMANTRÄDE FÖR GEMENSAMMA KYRKOFULLMÄKTIGE I VANDA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sammanträde Tid tisdag 27.1.2015 kl. 18.00 (kaffeservering kl. 17.30) Plats Deltagare Vanda

Läs mer

Gemensamma kyrkorådet samlades i Lillkyro kl. 16.00 för att bekanta sig till Andelsbankens och församlingshemmet utrymmen före mötets början.

Gemensamma kyrkorådet samlades i Lillkyro kl. 16.00 för att bekanta sig till Andelsbankens och församlingshemmet utrymmen före mötets början. VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 8.10.2015 klo 16.00 Sivu 1 Gemensamma kyrkorådet samlades i Lillkyro kl. 16.00 för att bekanta sig till Andelsbankens och församlingshemmet utrymmen före mötets början. 161

Läs mer

Ordförande öppnade mötet. Sammanträdet konstaterades vara lagligen sammankallat och beslutfört.

Ordförande öppnade mötet. Sammanträdet konstaterades vara lagligen sammankallat och beslutfört. VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 11.4.2013 klo 16.30 Sivu 1 62 Sammanträdet öppnas och beslutförhet konstateras Ordförande öppnade mötet. Sammanträdet konstaterades vara lagligen sammankallat och beslutfört.

Läs mer

Till protokolljusterare valdes Olli Autio och Göran Stenlund. Avskedsansökan läggs fram.

Till protokolljusterare valdes Olli Autio och Göran Stenlund. Avskedsansökan läggs fram. VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 7.6.2012 klo 15.30 Sivu 1 70 Sammanträdet öppnas och beslutförhet konstateras Ordförande öppnade sammanträdet. Sammanträdet konstaterades vara lagligen sammankallat och beslutfört.

Läs mer

Kallelsedatum Nr 1/ Sammanträdesplats Sammanträdesdatum Klockslag Sida S:t Görans församlingshem

Kallelsedatum Nr 1/ Sammanträdesplats Sammanträdesdatum Klockslag Sida S:t Görans församlingshem S:t Görans församlingshem 13.01.2015 18.30 20.03 2 NÄRVARANDE Andersson Ove Andersson Ulla Beijar Christian Birney Julia Eriksson Hans Erik Eriksson Karl-Göran Fagerholm Inga-Britt Flink Margareta Forsbom

Läs mer

Till protokolljusterare valdes Tiina Mäki och Christel Lax.

Till protokolljusterare valdes Tiina Mäki och Christel Lax. VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 11.12.2014 klo 16.30 Sivu 1 166 Sammanträdet öppnas och beslutförhet konstateras Gemensamma kyrkorådet har utöver ordförande 11 medlemmar, och det är beslutfört när mer än

Läs mer

Till protokolljusterare valdes Merja Piipponen och Göran Stenlund. Antecknas för kännedom, inga åtgärder.

Till protokolljusterare valdes Merja Piipponen och Göran Stenlund. Antecknas för kännedom, inga åtgärder. VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 18.10.2012 klo 16.30 Sivu 1 116 Sammanträdet öppnas och beslutförhet konstateras Ordförande öppnade sammanträdet. Sammanträdet konstaterades vara lagligen sammankallat och

Läs mer

YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO GEMENSAMMA KYRKOFULLMÄKTIGE

YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO GEMENSAMMA KYRKOFULLMÄKTIGE VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 13.12.2018 klo 18:00 Sivu 1 / 9 Innehåll Ekonomiöversikt... 2 Budgeten 2019 samt verksamhets- och ekonomiplanen 2019-2021... 3 Fullmäktigeinitiativ som inte är färdigbehandlade...

Läs mer

REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA KYRKORÅDET

REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA KYRKORÅDET REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA KYRKORÅDET Behandling Gemensamma kyrkorådet 23.4.2013 Gemensamma kyrkofullmäktige 10.6.2014 Detta reglemente för gemensamma kyrkorådet träder i kraft 1.4.2015. Reglemente för

Läs mer

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 2/2012 1

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 2/2012 1 VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 2/2012 1 Sammanträdet inleddes med psalmsång Psb 310, textläsning ur Joh 15:15-16 och bönen Fader Vår. Val av lekmannaombud till kyrkomötet/lekmannamedlemmar till stiftsfullmäktige

Läs mer

Ordförande tackade Jarmo Halmes.

Ordförande tackade Jarmo Halmes. VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 10.5.2012 klo 16.30 Sivu 1 48 Sammanträdet öppnas och beslutförhet konstateras Ordförande öppnade sammanträdet. Sammanträdet konstaterades vara lagligen sammankallat och

Läs mer

VASA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 3/2015. Församlingsrådets sammanträde onsdag 11.3.2015 kl. 18 21.15

VASA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 3/2015. Församlingsrådets sammanträde onsdag 11.3.2015 kl. 18 21.15 VASA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 3/2015 Församlingsrådets sammanträde onsdag 11.3.2015 kl. 18 21.15 Detta protokoll innehåller följande paragrafer: 47 Sammanträdets öppnande och andakt... 1 48 Sammanträdets

Läs mer

Församlingsvalen är direkta, hemliga och proportionella. Varje röstberättigad har lika rösträtt.

Församlingsvalen är direkta, hemliga och proportionella. Varje röstberättigad har lika rösträtt. 1. Församlingsvalet år 2014 Innehåll 1.1 Församlingsvalet 2014... 1 1.2 Vallagstiftningen och ändringar i den... 1 1.3 Anvisningar för församlingsval... 2 1.4 Rösträtt... 2 1.5 Valbarhet... 3 1.6 Antalet

Läs mer

3 Ändring av tjänstebenämningarna för diakonins s.k. specialtjänster inom finska församlingen

3 Ändring av tjänstebenämningarna för diakonins s.k. specialtjänster inom finska församlingen VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 31.5.2011 klo 18.00 Sivu 1 3 Ändring av tjänstebenämningarna för diakonins s.k. specialtjänster inom finska församlingen Finska församlingens församlingsråd har på sitt sammanträde

Läs mer

PÖYTÄKIRJA Paikka Vaasanpuistikko 3 E, 5. krs. PROTOKOLL Plats Vasaesplanaden 3 E, 5. vån

PÖYTÄKIRJA Paikka Vaasanpuistikko 3 E, 5. krs. PROTOKOLL Plats Vasaesplanaden 3 E, 5. vån VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 27.11.2018 klo 16.30 Sivu 1 /26 Innehåll Sammanträdets öppnande och beslutförhet...2 Val av protokolljusterare...2 Godkännande av föredragningslistan...2 Protokoll 2/2018

Läs mer

VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous klo Sivu 1 VASA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sammantr. kl Sida. Vasaesplanaden 3 E V vån.

VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous klo Sivu 1 VASA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sammantr. kl Sida. Vasaesplanaden 3 E V vån. VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 19.9.2012 klo 16.30 Sivu 1 Gemensamma kyrkorådets ordförande Anders Kronlund hällsade biskop Jakob Moreto från Tanzania, Nancy Råholm, Irja Aro-Heinilä, Veikko Heinilä och

Läs mer

Församlingsvalen är direkta, hemliga och proportionella. Varje röstberättigad har lika rösträtt.

Församlingsvalen är direkta, hemliga och proportionella. Varje röstberättigad har lika rösträtt. 1 Församlingsvalet år 2018 Innehåll 1 Församlingsvalet år 2018... 1 1.1 Församlingsvalet 2018... 1 1.2 Vallagstiftningen och ändringar i den... 1 1.3 Anvisningar för valet... 2 1.4 Rösträtt... 2 1.5 Valbarhet...

Läs mer

Till protokolljusterare valdes Matias Mäkynen och Christel Lax. Gemensamma kyrkofullmäktiges protokoll 1/29.1.2013.

Till protokolljusterare valdes Matias Mäkynen och Christel Lax. Gemensamma kyrkofullmäktiges protokoll 1/29.1.2013. VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 21.3.2013 klo 16.30 Sivu 1 44 Sammanträdet öppnas och beslutförhet konstateras Gemensamma kyrkorådets viceordförande Erik Sjöberg öppnade mötet och fungerade som mötets ordförande.

Läs mer

3 Delegationen Bestämmelser om delegationens uppgifter finns i 138 i lagen om kommunala pensioner.

3 Delegationen Bestämmelser om delegationens uppgifter finns i 138 i lagen om kommunala pensioner. 1 (5) Instruktion för Keva Godkänd av delegationen 13.3.2014, träder i kraft 13.5.2014 I ALLMÄNT 1 Tillämpning I denna instruktion ges bestämmelser om den kommunala pensionsanstalten Kevas organ och verksamhet

Läs mer

5 Kandidatuppställning och behandling av stiftelseurkunder

5 Kandidatuppställning och behandling av stiftelseurkunder 5 Kandidatuppställning och behandling av stiftelseurkunder Innehåll 5 Kandidatuppställning och behandling av stiftelseurkunder... 20 5.1 Valbarhet... 20 5.2 Allmänt om kandidatuppställningen... 21 5.3

Läs mer

Björnberg-Enckell, Maria. Elving-Andersén, Christina. Lundsten, Lars medlem, från 9 ( 7) Träskman, Anhild

Björnberg-Enckell, Maria. Elving-Andersén, Christina. Lundsten, Lars medlem, från 9 ( 7) Träskman, Anhild JOHANNES FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 11/2014 FÖRSAMLINGSRÅDET Tid: 11.11.2014 kl. 17.30. Servering från kl. 17. Plats: Högbergssalen, Högbergsgatan 10 E 2 våningen Närvarande: Westerlund, Johan kyrkoherde,

Läs mer

VASA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 1/2018. Församlingsrådets sammanträde onsdag kl

VASA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 1/2018. Församlingsrådets sammanträde onsdag kl VASA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 1/2018 Detta protokoll innehåller följande paragrafer: 1 Sammanträdets öppnande och andakt... 1 2 Sammanträdets laglighet och beslutförhet... 1 3 Val av två protokolljusterare...

Läs mer

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 9/2014 1

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 9/2014 1 VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 9/2014 1 Ordförande hälsade Vasa finska församlings församlingspastor Outi Klapuri välkommen. Klapuri berättade att hon går kyrkans ledarskapsutbildning och att det till

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING Utgiven i Helsingfors den 10 juni 2014 414/2014 Lag om ändring av kyrkolagen Utfärdad i Helsingfors den 6 juni 2014 På förslag av kyrkomötet och i enlighet med riksdagens beslut

Läs mer

28 Val av revisionssamfund för gemensamma kyrkofullmäktiges mandatperiod 2015-2018

28 Val av revisionssamfund för gemensamma kyrkofullmäktiges mandatperiod 2015-2018 630/2015 28 Val av revisionssamfund för gemensamma kyrkofullmäktiges mandatperiod 2015-2018 Beslutsförslag Beslut Gemensamma kyrkofullmäktige väljer på basis av de i anbudsförfrågan nämnda utvärderingsgrunderna

Läs mer

GRANKULLA SVENSKA FÖRSAMLING FÖRSAMLINGSRÅDET PROTOKOLL 3/2018 Sid 1 av 8

GRANKULLA SVENSKA FÖRSAMLING FÖRSAMLINGSRÅDET PROTOKOLL 3/2018 Sid 1 av 8 PROTOKOLL 3/2018 Sid 1 av 8 Tid Plats Tisdag 30.10 kl.17 Kyrkans övre brasrum Närvarande medlemmar: Bäck Ulla Collander Ruth, förhindrad Ehrström-Tegengren Mona, förhindrad Hedlund Turid 34-48, 50-53 Herold

Läs mer

Vanliga frågor om församlingsvalet

Vanliga frågor om församlingsvalet Vanliga frågor om församlingsvalet 1. Var kan man beställa valdokument? Kyrkostyrelsen ordnar tryckningen av valdokumenten för församlingsvalet 2018 i samarbete med Grano Oy. Beställningstiden för valdokumenten

Läs mer

FÖRSAMLINGSRÅDET

FÖRSAMLINGSRÅDET FÖRSAMLINGSRÅDET 140513 13.5.2014 Plats och klockslag Församlingshemmet, brasrummet sal 4, kl. 18.00 Närvarande mar HÖGLUND, Lars-Henrik ordförande KULLBERG, Inger vice ordförande GUSTAFSSON, Siv HIETA,

Läs mer

Kallelsedatum Nr 4/ Sammanträdesplats Sammanträdesdatum Klockslag Sida S:t Görans församlingshem

Kallelsedatum Nr 4/ Sammanträdesplats Sammanträdesdatum Klockslag Sida S:t Görans församlingshem S:t Görans församlingshem 16.12.2015 18.30 21.15 2 NÄRVARANDE Andersson Ove Andersson Ulla Beijar Christian kyrkofullmäktiges ordförande Eriksson Hans Erik Eriksson Karl-Göran Fagerholm Inga-Britt Flink

Läs mer

Björnberg-Enckell, Maria Elving-Andersén, Christina Hagmark, Viveca Laakkonen-Lähteenmäki, Nina. Träskman, Anhild. Wallendahl, Mårten

Björnberg-Enckell, Maria Elving-Andersén, Christina Hagmark, Viveca Laakkonen-Lähteenmäki, Nina. Träskman, Anhild. Wallendahl, Mårten JOHANNES FÖRSAMLING FÖRSAMLINGSRÅDET PROTOKOLL Nr 7/2014 Tid: onsdag 30.7.2014 kl. 17.30. Servering från kl. 17. Plats: Högbergssalen, Högbergsgatan 10 E 2 våningen Närvarande Andersén Henrik Anner, Rea

Läs mer

MARIEHAMNS FÖRSAMLING BESLUTSFÖRTECKNING Kyrkorådet NÄRVARANDE. Donning Stig Gammals Bror. Nylund Berit Öfverström Clas FRÅNVARANDE

MARIEHAMNS FÖRSAMLING BESLUTSFÖRTECKNING Kyrkorådet NÄRVARANDE. Donning Stig Gammals Bror. Nylund Berit Öfverström Clas FRÅNVARANDE Prästgårdssalen 13.10.2015 18.30 19.14 2 NÄRVARANDE Karlström Jan-Erik Donning Stig Gammals Bror Lindfors Nina Nylund Berit Öfverström Clas kyrkoherde vice ordförande FRÅNVARANDE Andersson Ulla Forsbom

Läs mer

VASA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 6/2018. Församlingsrådets sammanträde torsdag kl

VASA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 6/2018. Församlingsrådets sammanträde torsdag kl VASA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 6/2018 Detta protokoll innehåller följande paragrafer: 103 Sammanträdets öppnande och andakt... 1 104 Sammanträdets laglighet och beslutförhet... 1 105 Val av två protokolljusterare...

Läs mer

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 7/2013 1

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 7/2013 1 VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 7/2013 1 Vice ordförande Christel Lax hälsade Tor-Erik Store tillbaka i kyrkoherdetjänsten i Vasa svenska församling och samtidigt uppvaktade församlingsrådet honom med

Läs mer

Lag. RIKSDAGENS SVAR 146/2012 rd

Lag. RIKSDAGENS SVAR 146/2012 rd RIKSDAGENS SVAR 146/2012 rd Regeringens proposition till riksdagen med förslag till lag om ändring av kyrkolagen, lag om upphävande av lagen om kyrkans centralfond och lag om skyldighet för medlemmar i

Läs mer

FÖRSAMLINGSRÅDET 120605 5.6.2012

FÖRSAMLINGSRÅDET 120605 5.6.2012 FÖRSAMLINGSRÅDET 120605 5.6.2012 Plats och klockslag Församlingshemmet, sal 4, kl. 18.00 Närvarande mar HÖGLUND, Lars-Henrik ordförande KULLBERG, Inger vice ordförande GUSTAFSSON, Siv HELLSTRÖM, Gunnel

Läs mer

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 5/2013 1

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 5/2013 1 VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 5/2013 1 Sammanträdet inleddes med psalmsång Psb 172, textläsning ur 1 kor. 12 och bönen Fader Vår. Sammanträdets laglighet och beslutsförhet 82 Konstaterades att sammanträdet

Läs mer

NÄRPES FÖRSAMLING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ: Kyrkofullmäktige 01 / 2019 SAMMANTRÄDESTID: Torsdag 31.01.2019 kl. 18.30-19.20 SAMMANTRÄDESPLATS: Närpes församlingshem NÄRVARANDE Beslutande: Övriga: Antfolk

Läs mer

FÖRSAMLINGSVALET 2018

FÖRSAMLINGSVALET 2018 FÖRSAMLINGSVALET 2018 INFORMATION OM FÖRSAMLINGSVALET 2018 MARIEHAMN DEN 18 APRIL HELSINGFORS DEN 25 APRIL VASA DEN 26 APRIL CLAS ABRAHAMSSON ÄNDRINGAR I VALLAGSTIFTNINGEN Valet inleds under valåret tredje

Läs mer

Ärendet berett av Behandlat

Ärendet berett av Behandlat VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 18.2.2016 Sivu 1 / 23 Innehåll 23 Sammanträdet öppnas och beslutförhet konstateras... 2 24 Val av protokolljusterare... 2 25 Godkännande av föredragningslistan... 2 26 Gemensamma

Läs mer

TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 1/10

TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 1/10 TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 1/10 Sammanträdesdatum Blad FÖRSAMLINGSRÅDET 16.2.2010 1 Plats och klockslag Församlingshemmet kl. 18.00 Beslutande Övriga x Charlotta Andström, protokollförare - Christer

Läs mer

RP 292/2010 rd. Dessutom får enligt 24 kap mom. i kyrkolagen kyrkobesvär inte anföras över ett beslut om upphandling på den grund att beslutet

RP 292/2010 rd. Dessutom får enligt 24 kap mom. i kyrkolagen kyrkobesvär inte anföras över ett beslut om upphandling på den grund att beslutet RP 292/2010 rd Regeringens proposition till Riksdagen med förslag till lag om ändring av kyrkolagen PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL I denna proposition föreslås vissa ändringar i kyrkolagens bestämmelser

Läs mer

TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 4/09

TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 4/09 TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 4/09 Sammanträdesdatum Blad FÖRSAMLINGSRÅDET 8.9.2009 1 Plats och klockslag Församlingshemmet kl. 18.00 Beslutande Övriga x Charlotta Andström, protokollförare - Christer

Läs mer

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 8/2012 1

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 8/2012 1 VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 8/2012 1 Sammanträdet inleddes med psalmsång Psb 427: 1 och 5, textläsning ur Luk. 19:41-48 och bönen Fader Vår. Sammanträdets laglighet och beslutsförhet 128 Konstaterades

Läs mer

37 kap. Ändringar i indelningen, m.m.

37 kap. Ändringar i indelningen, m.m. 37 kap. Ändringar i indelningen, m.m. (SvKB ÄNDRINGAR I DEN LOKALA STRUKTUREN 1 Upphört att gälla. (SvKB Grunderna för den lokala strukturen 2 En församling som inte ingår i ett pastorat ska, utöver det

Läs mer

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 6/2012 1

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 6/2012 1 VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 6/2012 1 Sammanträdet inleddes med psalmsång Psb 172, textläsning ur 1 Kor. 12 och bönen Fader Vår. Sammanträdets laglighet och beslutsförhet 91 Konstaterades att sammanträdet

Läs mer

YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO GEMENSAMMA KYRKOFULLMÄKTIGE

YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO GEMENSAMMA KYRKOFULLMÄKTIGE VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 31.5.2018 klo 18:00 Sivu 1 / 15 Innehåll Bokslutet för 2017... 2 Personalbokslutet för 2017... 4 Inkomstskattesatsen för år 2019... 6 Avgifter för gravplatser... 9 Fullmäktigeinitiativ,

Läs mer

PÖYTÄKIRJA Paikka Vaasanpuistikko 3 E V krs. PROTOKOLL Plats Vasaesplanaden 3 E V vån

PÖYTÄKIRJA Paikka Vaasanpuistikko 3 E V krs. PROTOKOLL Plats Vasaesplanaden 3 E V vån VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 15.5.2018 klo 16.30 Sivu 1 / 22 Innehåll Sammanträdets öppnande och beslutförhet... 2 Val av protokolljusterare... 2 Godkännande av föredragningslistan... 2 Gemensamma kyrkorådets

Läs mer

Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28.

Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28. Sid 1 Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Forum Östersjön - allmännyttig ideell förening. 2 Föreningens ändamål Föreningens

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. X Kerstin Ivarsson X Regina Pettersson X Raul Petrell X Nils Eriksson

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. X Kerstin Ivarsson X Regina Pettersson X Raul Petrell X Nils Eriksson Nummer 1/2017 Sammanträdestid kl. 15.00 16.00 Sammanträdesplats Beslutande Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE MEDLEMMAR X Göran Stenros X Britt Pettersson X Viking Danielsson

Läs mer

VASA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 7/2015. Församlingsrådets sammanträde onsdag 9.9.2015 kl. 18 20.20. Plats: Lilla församlingssalen, Skolhusgatan 26

VASA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 7/2015. Församlingsrådets sammanträde onsdag 9.9.2015 kl. 18 20.20. Plats: Lilla församlingssalen, Skolhusgatan 26 VASA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 7/2015 Församlingsrådets sammanträde onsdag 9.9.2015 kl. 18 20.20 Detta protokoll innehåller följande paragrafer: 128 Sammanträdets öppnande och andakt... 1 129 Sammanträdets

Läs mer

Nr Tid Åtgärder Anmärkningar 1 senast 31.5 rekommendation:

Nr Tid Åtgärder Anmärkningar 1 senast 31.5 rekommendation: TIDTABELL FÖR FÖRSAMLINGSVALET ÅR 2010 Förkortningar: KL Kyrkolagen KO Kyrkoordningen VOK Valordningen för kyrkan Nr Tid Åtgärder Anmärkningar 1 senast 31.5 rekommendation: i god tid under 1) Kyrkofullmäktige/församlingsrådet

Läs mer

VALTIDTABELL. Församlingsvalet Förberedande åtgärder. 3. Gemensamma kyrkorådet kan tillsätta en centralvalnämnd.

VALTIDTABELL. Församlingsvalet Förberedande åtgärder. 3. Gemensamma kyrkorådet kan tillsätta en centralvalnämnd. VALTIDTABELL Församlingsvalet 2018 1 senast 31.5 (rekommendation; i april maj, i god tid före semestersäsongen) Förberedande åtgärder 1. Kyrkofullmäktige eller församlingsrådet väljer medlemmar och suppleanter

Läs mer

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 7/2012 1

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 7/2012 1 VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 7/2012 1 Sammanträdet inleddes med psalmsång Psb 365:1-2, textläsning ur 1 Tim. 6:6-12 och bönen Fader Vår. Sammanträdets laglighet och beslutsförhet 109 Konstaterades

Läs mer

RP 77/2008 rd. Lagen avses träda i kraft den 1 januari 2009.

RP 77/2008 rd. Lagen avses träda i kraft den 1 januari 2009. RP 77/2008 rd Regeringens proposition till Riksdagen med förslag till lag om ändring av 7 kap. och 8 kap. i kyrkolagen PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL I denna proposition föreslås att kyrkolagen ändras

Läs mer

Lag. om ändring av kyrkolagen

Lag. om ändring av kyrkolagen Lag om ändring av kyrkolagen På förslag av kyrkomötet och i enlighet med riksdagens beslut upphävs i kyrkolagen (1054/1993) 19 kap. 7, sådan den lyder i lagarna 1274/2003 och 1008/2012, ändras 16 kap.

Läs mer

PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL

PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL Regeringens proposition till Riksdagen med förslag till lag om ändring av kyrkolagen PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL Det föreslås att kyrkolagen ändras så, att bestämmelser om rätten för vice ordföranden

Läs mer

ARBETSORDNING FÖR GEMENSAMMA KYRKOFULLMÄKTIGE

ARBETSORDNING FÖR GEMENSAMMA KYRKOFULLMÄKTIGE Regelsamling A 2 II - 2007 Gkfmge 31.1.2007 Makulerar bladet I - 95 ARBETSORDNING FÖR GEMENSAMMA KYRKOFULLMÄKTIGE Esbo kyrkliga samfällighets gemensamma kyrkofullmäktige har i stöd av kyrkoordningen 8

Läs mer

JOHANNES FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 5/2012

JOHANNES FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 5/2012 JOHANNES FÖRSAMLING PROTOKOLL 24.5.2012 Nr 5/2012 FÖRSAMLINGSRÅDET Plats: Johannessalen, Högbergsgatan 10 D II vån. Tid: 24.05.2012 kl. 17.30 Närvarande Djupsjöbacka, Stefan kyrkoherde, ordförande Anner,

Läs mer

3 kap. Kyrkofullmäktige

3 kap. Kyrkofullmäktige 3 kap. Kyrkofullmäktige 1 Kyrkofullmäktige är högsta beslutande organ i en församling som inte ingår i ett pastorat. Om flera församlingar samverkar i ett pastorat är kyrkofullmäktige pastoratets högsta

Läs mer

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 2/2013 1

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 2/2013 1 VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 2/2013 1 Sammanträdet inleddes med textläsning ur Hebréerbrevet. Sammanträdets laglighet och beslutsförhet 25 Konstaterades att sammanträdet var lagenligt sammankallat

Läs mer

Stadgar för Kirkon akateemiset - Kyrkans akademiker AKI r.f.

Stadgar för Kirkon akateemiset - Kyrkans akademiker AKI r.f. Stadgar för Kirkon akateemiset - Kyrkans akademiker AKI r.f. Namn och hemort 1 Föreningens namn är Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker AKI r.y. och i dessa stadgar används om den benämningen AKI. Hemort

Läs mer

VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous klo Sivu 1 /18 VASA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sammantr kl Sida

VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous klo Sivu 1 /18 VASA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sammantr kl Sida VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 1.11.2018 klo 16.30 Sivu 1 /18 Innehåll Sammanträdets öppnande och beslutförhet...2 Val av protokolljusterare...2 Godkännande av föredragningslistan...2 Familjerådgivares

Läs mer

MARIEHAMNS FÖRSAMLING BESLUTSFÖRTECKNING Kyrkorådet NÄRVARANDE. Donning Stig Forsbom Siv Gammals Bror Liewendahl Robert. Nylund Berit Öfverström Clas

MARIEHAMNS FÖRSAMLING BESLUTSFÖRTECKNING Kyrkorådet NÄRVARANDE. Donning Stig Forsbom Siv Gammals Bror Liewendahl Robert. Nylund Berit Öfverström Clas S:t Görans församlingshem 13.06.2017 18.30 20.24 2 NÄRVARANDE Karlström Jan-Erik Lind Maj-Britt Donning Stig Forsbom Siv Gammals Bror Liewendahl Robert Raitanen Leena Nylund Berit Öfverström Clas t.f.

Läs mer

för Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation 2018

för Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation 2018 Stadgar för Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation 2018 antagna den 11 november 2009 reviderade 10 november 2010, 9 november 2011, 6 november 2013, 11 november 2015 och 8 november 2017 2 (13) 1 Organisation

Läs mer

GRANKULLA SVENSKA FÖRSAMLING sida 1 (7) Församlingsrådet Protokoll 3/2015

GRANKULLA SVENSKA FÖRSAMLING sida 1 (7) Församlingsrådet Protokoll 3/2015 GRANKULLA SVENSKA FÖRSAMLING sida 1 (7) Tid: Tisdag 26.5.2015 kl. 17.00 Plats: Grankulla kyrka, övre brasrum. Närvarande Medlemmar: Bäck Ulla Collander Ruth Ehrström-Tegengren Mona Hedlund Turid, vice

Läs mer

ARBETSORDNING FÖR GEMENSAMMA KYRKOFULLMÄKTIGE

ARBETSORDNING FÖR GEMENSAMMA KYRKOFULLMÄKTIGE 1 (16) HELSINGFORS KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET ARBETSORDNING FÖR GEMENSAMMA KYRKOFULLMÄKTIGE Gemensamma kyrkofullmäktige i Helsingfors kyrkliga samfällighet har med stöd av 8 kap. 8 i kyrkoordningen den 8.9.2016

Läs mer

VASA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 1/2015. Församlingsrådets sammanträde onsdag 21.1.2015 kl. 18 20.10

VASA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 1/2015. Församlingsrådets sammanträde onsdag 21.1.2015 kl. 18 20.10 VASA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 1/2015 Detta protokoll innehåller följande paragrafer: 1 Sammanträdets öppnande och andakt... 1 2 Sammanträdets laglighet och beslutsförhet... 1 3 Val av två protokolljusterare...

Läs mer

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 6/2014 1

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 6/2014 1 VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 6/2014 1 Sammanträdets öppnande och andakt 100 Ordförande öppnade sammanträdet kl. 18. Sammanträdet inleddes med psalm 118 och bibeltexten Joh. 3:16. Andakten avslutades

Läs mer

Kyrkofullmäktige för mandatperioden

Kyrkofullmäktige för mandatperioden 1 (11) Kyrkofullmäktige för mandatperioden 2010-2013 Plats och tid Perstorp församlingshem, tisdagen den 3 december 2013, kl. 19.15-19.30 samt 20.00-20.45. Beslutande Bengt Jarring, ålderspresident 16-17

Läs mer

Tid kl. 17:35-19:40 Plats S:t Jacobs församlingssal, Kvarnbergsbrinken 1

Tid kl. 17:35-19:40 Plats S:t Jacobs församlingssal, Kvarnbergsbrinken 1 Församlingsrådet i Johannes församling PROTOKOLL Tid 03.06.2019 kl. 17:35-19:40 Plats S:t Jacobs församlingssal, Kvarnbergsbrinken 1 Närvarande Johan Westerlund, ordförande Markus Andersén Maria Björnberg

Läs mer

LOVISA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 4/2015 FÖRSAMLINGSRÅDET

LOVISA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 4/2015 FÖRSAMLINGSRÅDET LOVISA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 4/2015 FÖRSAMLINGSRÅDET Tid och plats för sammanträdet: torsdag 16.4.2015 kl. 17:00-18:40 i församlingsgårdens stora sal (Drottninggatan 22). Ordförande: Karl af Hällström,

Läs mer

Lemland-Lumparlands församling Kyrkoråd 2/2017 Sammanträdesprotokoll

Lemland-Lumparlands församling Kyrkoråd 2/2017 Sammanträdesprotokoll 2/2017 Sammanträdesprotokoll 22.3.2017 1 / 6 Sammanträdestid: Onsdagen den 22.3.2017 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Församlingshemmet Birgittagården, Lemland Ärendets nr 1. 15 Sammanträdets öppnande 2. 16

Läs mer

MARIEHAMNS FÖRSAMLING PROTOKOLL Kyrkofullmäktige NÄRVARANDE. Andersson Ove Andersson Ulla

MARIEHAMNS FÖRSAMLING PROTOKOLL Kyrkofullmäktige NÄRVARANDE. Andersson Ove Andersson Ulla S:t Görans församlingshem 26.04.2017 18.30 19.50 2 NÄRVARANDE Ahlström Peter Andersson Ove Andersson Ulla Beijar Christian Birney Julia Donning Stig Eriksson Hans Erik Eriksson Karl-Göran Fagerholm Inga-Britt

Läs mer

KYRKOSTYRELSENS CIRKULÄR Nr 14/

KYRKOSTYRELSENS CIRKULÄR Nr 14/ KYRKOSTYRELSENS CIRKULÄR Nr 14/2005 29.3.2005 MODELLREGLEMENTE FÖR KAPELLRÅDET Kapellrådets gamla modellreglemente upprättades år 1976. Lagstiftningen har förnyats i många avseenden sedan dess och modellreglementet

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag KYRKOFULLMÄKTIGE 2013-12-12 1 (10) Plats och tid Åkersberga Kyrkliga Centrum torsdagen den 12 december kl 19.30-21.40 Ledamöter enligt bilaga 1/14 Tjänstgörande ers enligt bilaga 1/14 Ersättare enligt

Läs mer

PROTOKOLL 6 /

PROTOKOLL 6 / Församlingsrådet PROTOKOLL 6 / 2013 3.9.2013 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- SIDA 72 DISKUSSION OM GUDSTJÄNSTLIVET I ESBO

Läs mer

Bilaga 1 INSTRUKTION. för LOKALAVDELNINGARNA SOS BARNBYAR SVERIGE. LEGAL#1483290v1

Bilaga 1 INSTRUKTION. för LOKALAVDELNINGARNA SOS BARNBYAR SVERIGE. LEGAL#1483290v1 Bilaga 1 INSTRUKTION för LOKALAVDELNINGARNA i SOS BARNBYAR SVERIGE Antagen vid årsmöte den 15 maj 2004 Antagen vid årsmötet den 23 april 2005 Antagen vid årsmötet den 22 april 2006 Antagen vid årsmötet

Läs mer

MARIEHAMNS FÖRSAMLING PROTOKOLL Kyrkofullmäktige NÄRVARANDE. Andersson Ulla

MARIEHAMNS FÖRSAMLING PROTOKOLL Kyrkofullmäktige NÄRVARANDE. Andersson Ulla S:t Görans församlingshem 04.04.2017 18.30 19.05 2 NÄRVARANDE Ahlström Peter Andersson Ulla Beijar Christian Birney Julia Eriksson Karl-Göran Fagerholm Inga-Britt Flink Margareta Forsbom Siv Gammals Bror

Läs mer

Plats och klockslag Församlingshemmet, brasrummet sal 4, kl. 18.45-20.30. Närvarande medlemmar HÖGLUND, Lars-Henrik ordförande

Plats och klockslag Församlingshemmet, brasrummet sal 4, kl. 18.45-20.30. Närvarande medlemmar HÖGLUND, Lars-Henrik ordförande PROTOKOLL 120213 FÖRSAMLINGSRÅDET 13.2.2012 Plats och klockslag Församlingshemmet, brasrummet sal 4, kl. 18.45-20.30 Närvarande mar HÖGLUND, Lars-Henrik ordförande KULLBERG, Inger vice ordförande GUSTAFSSON,

Läs mer

FÖRSAMLINGSRÅDET Nr 11/2013. Björnberg-Enckell, Maria. Elving-Andersén, Christina Hagmark, Viveca Laakkonen, Nina medlem, 1-9

FÖRSAMLINGSRÅDET Nr 11/2013. Björnberg-Enckell, Maria. Elving-Andersén, Christina Hagmark, Viveca Laakkonen, Nina medlem, 1-9 JOHANNES FÖRSAMLING PROTOKOLL FÖRSAMLINGSRÅDET Nr 11/2013 Plats: Högbergssalen, Högbergsgatan 10 E 2 våningen Tid: 09.12.2013 kl. 17.30 20.30. Närvarande Djupsjöbacka, Stefan kyrkoherde, ordförande 1-4,

Läs mer

STADEN JAKOBSTAD Protokoll Sida 1 Revisionsnämnden 10/2018

STADEN JAKOBSTAD Protokoll Sida 1 Revisionsnämnden 10/2018 STADEN JAKOBSTAD Protokoll Sida 1 Måndagen den 28.5.2018 kl. 15.00 18.40 Plats Selecta, stadshuset Medlemmar Ordinarie Bjarne Kull, viceordförande, mötesordförande Kaj Nyman, kl. 16.30-18.40, ordförande

Läs mer