Färjeled Nacka (Bergs oljehamn) Frihamnen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Färjeled Nacka (Bergs oljehamn) Frihamnen"

Transkript

1 Färjeled Nacka (Bergs oljehamn) Frihamnen Minnesanteckningar inklusive frågor och svar från informationsmöte 4 februari 2010 om färjeled mellan Bergs oljehamn och Frihamnen. Mötet hölls på Nacka kommun. Deltagande från Vägverket, Färjerederiet, Nacka kommun och Stockholm stad: Torbjörn Lundbom, projektledare Vägverket Alexandra Bäckström, informatör, Vägverket Eva Emell, miljöspecialist Vägverket/Sweco Anna Krafft, projektledarstöd, Vägverket/ÅF Anders Werner, rederichef, Färjerederiet Elenore Bjelke, projektledare, Nacka kommun Marianne Möller, trafikplaneringschef, Nacka kommun Göran Westberg, trafikmiljösamordnare, Stockholm stad Cirka 25 besökare deltog på mötet. Bakgrund På mötet presenterades förslaget till ny färjeled och de uppställningsplatser, anslutningsvägar och färjelägesplaceringar som tagits fram. Även risk- och miljöaspekter visades. Färjans gångtid, föreslagen tidtabell mm presenterades också. Detta återges i korthet här, därefter återges och besvaras de frågor som ställdes under mötet. Information om projektet Vägverket har låtit ta fram en utredning om nya färjeleder i Stockholm för att hitta komplementvägar över vattnet. Två av de föreslagna färjelederna planeras för persontrafik (personbilar, gång- och cykeltrafikanter), Nacka - Frihamnen och Färingsö - Lövsta. Den tredje färjeleden vänder sig till dispensfordon som är för tunga/breda/långa för att köra på det vanliga vägnätet utan dispens, och på vissa delar av vägnätet (t.ex. Essingeleden) inte alls. Alla färjeleder är tänkta att vara försöksverksamheter. År 2008 var en utredning om lägen för de tre färjelederna klar och arbetet med att ta fram en utredning för varje förslagen färjeled påbörjades. Ett intentionsavtal tecknades med respektive kommun vilket innebär att mer detaljerade studier skulle göras innan beslut fattades. Då respektive kommun fattar politiskt beslut om att ha försöksverksamhet med färjeled tecknas genomförandeavtal. För färjelederna för persontrafik planeras det att Nacka kommun respektive Ekerö kommun ska vara huvudmän. Beslut behövs i Nacka kommuns Tekniska nämnd och från Kommunstyrelsen för att Nacka ska kunna gå vidare med genomförandet av färjeleden och därmed ta på sig huvudmannaskapet för densamma. Beslutet planeras till våren år Ett informationsmöte hölls av Vägverket och Nacka kommun i

2 februari vilket syftade till att informera om projektet och ge möjligheter för boende i Jarlaberg och övriga intresserade att komma med synpunkter och ställa frågor. Bostadsrättsföreningarna i Jarlaberg har bjudits in med brev och det har varit annons i Nacka Värmdöposten. Informationsmötet Informationsmötet som hölls i februari på Nacka kommun syftade till att informera om projektet och ge möjligheter för boende i Jarlaberg och övriga intresserade att komma med synpunkter och ställa frågor. Nacka kommun och Vägverket höll tillsammans i mötet. Här återges de frågor med svar som ställdes på mötet. De är grupperade utifrån ämne. Färjetrafiken 1. Fråga: Hur lång tid tar färjeturen? Svar: Knappt 15 min. 2. Fråga: Vilken tidtabell får färjan? Svar: Ett förslag är att färjan går i halvtimmestrafik i högtrafik för- och eftermiddag och en gång i timmen under dagtid. Färjan planeras att gå mellan ca 6.00 och Fråga: Hur många bilar tar färjan? Projektet Svar: Ca 60 stycken 4. Fråga: Vad innebär det att färjeleden är en försöksverksamhet? Svar: Färjetrafik är ett komplement till vägtrafik och det finns liten erfarenhet av hur intressant det är med en bilfärja i ett läge med de förutsättningar som det är mellan Nacka och Frihamnen i Stockholm. Därför är det lämpligt att driva färjetrafik under en försöksperiod, därefter utvärderas den och man bestämmer om man ska permanenta färjeleden eller inte och vilka förändringar som då krävs. Försöksverksamheten innebär också att så enkla lösningar som det är möjligt på land och i vatten används. Kajanläggningar är temporära och därmed enkla att lägga dit och flytta, och kräver små ingrepp i naturen. Då behövs heller inte någon miljödom för vattenverksamhet. 5. Fråga: Hur lång blir prövotiden? Svar: Det är ännu inte fastlagt och kommer att beslutas i samband med beslut om eventuell fortsättning av projektet. 6. Fråga: Hur påverkas och påverkar Statoil färjeverksamheten?

3 Svar: Vägen till och från färjan passerar över Statoils område och inom deras säkerhetsområde. Hänsyn måste tas för att inte påverka Statoils verksamhet negativt. Särskilt viktigt är att inte hindra Statoils trafik i händelse av trafikolycka. Mycket arbete har lagts på riskanalys och framtagande av lösningar som fungerar för både färjetrafiken och Statoil. Det har bedömts genomförbart att förlägga färjeläget vid Bergs oljehamn. Frågor att studera vidare är bl. a. gångoch cykelvägar, trafikstyrning, information, åtgärds- och utrymningsplaner. 7. Fråga: Vad kommer det att kosta att åka? Svar: Det bestämmer kommunen i samråd med rederiet. 8. Fråga: Projektet låter dyrt. Finns risk att det fortsätter trots allt om det går dåligt för att man lagt så mycket pengar att det inte går att lägga ner? Ha mod att lägga ner projektet när man ser att det är vansinne! Svar: Det är ett beslut att fatta för huvudmannen för färjeleden. En prövotid används för att se hur väl färjeleden faller ut. 9. Fråga: Det är ofta en eftersläpning i planeringen, finns det en risk att vägåtgärder inte görs när det temporära skedet övergår i ett permanent skede? Det är risk att samordning saknas. Planerar man för ett permanent läge redan eller gör man det när det är försent? Svar: Avsikten är att fundera igenom behoven för ett permanent läge tidigt. En långsiktigt fungerande lösning för trafiken krävs. För en permanent anläggning krävs också en miljödom för vattenverksamhet. Färjan ska ses som ett komplement till övriga trafiklösningar. Kommunen anser att Österleden är viktig, liksom tunnelbana. Mycket byggs i både Nacka och Värmdö. Flera ofullständiga trafikplatser på Värmdövägen behöver åtgärdas. Även på Stockholmssidan planeras utveckling i området kring Frihamnen. Placeringarna av färjelägena ska också utvärderas. 10. Fråga: Vem bekostar försöksverksamheten? Svar: Anslag från trängselskatten ska bekosta åtgärderna på land, men det är oklart hur mycket pengar Vägverket får. Kajanläggningarna bekostas av rederiet och ska täckas av färjeavgifterna, liksom drift och underhåll av färjan och anläggningarna. Påverkan på omgivningarna 11. Fråga: Hur mycket mer buller kommer det att bli från trafiken till och från färjan? Svar: Enligt genomförda bullerberäkningar kommer bullret på vissa ställen utmed Skönviksvägen att öka med 2 db. En ökning på 3 db är hörbar. I beräkningen finns 80 lastbilar/dygn till och från Statoil med. Lastbilarna är de som hörs mest. Motorcyklar är inte en specifik grupp i beräkningsmodellen så deras buller får inget genomslag i beräkningen.

4 12. Fråga: Kommer åtgärder att göras för trafiksäkerhet på Skönviksvägen? Många korsar vägen från Jarlaberg för att ta sig till Nyckelviken eller till Ica Maxi. Många barngrupper tar sig från Nacka strand via Hotel J till Skönviksvägen och vidare till Nyckelviken. Hur ska de gå? Svar: Det är upp till kommunen att besluta om vilka åtgärder som ska göras eftersom vägen är kommunal. Gångväg saknas. Vi tar till oss synpunkterna inför kommande arbete. 13. Fråga: Många kör fort på Skönviksvägen, både person- och lastbilar. Vägen används dessutom för tester av bilar. Risk att folk som ska till färjan kommer att ha bråttom och köra fort. Vad ska ni göra åt det? Hastighetssänkning eller hastighetskameror eller annat? Svar: Vägen ska inte användas för hastighetstest av nya bilar. I övrigt samma svar som ovan. 14. Fråga: Skönviksvägen har dålig standard, speciellt vid Landåvägen och Nyckelviksvägen, vad ska ni göra åt det? Svar: Se svar ovan. 15. Fråga: Klarar Skönviksvägen en färjeledens trafikökning kapacitetsmässigt? Svar: Ja det gör den, tillskottet är max ca 2500 bilar/dygn. 16. Fråga: Är det rimligt att inte kunna sitta på sin uteplats och prata när lastbilar passerar? Svar: Vid jämförelser med normer och riktlinjer är det inte onormalt höga bullervärden här. Riktlinjerna säger att bullernivån ska vara högst 55 db vid fasad och högst 70 db vid uteplats. Vi kommer att se över bullersituationen mer trots att den genomförda beräkningen visade på endast marginella ökningar av buller. Efter mötet har ytterligare studier klargjort att de ekvivalenta nivåerna kommer att höjas något på Skönviksvägen, ca 2 db(a). De maximala nivåerna, som idag orsakar störningar, kommer att vara oförändrade, eftersom lastbilstransporterna inte påverkas av färjeleden. Skulle hastighetsdämpande åtgärder vidtagas kan bullernivåerna minska. Inga riktvärden kommer att överskridas i och med en färjeled. 17. Fråga: Bergs oljehamn är en dålig angöringsplats för färjan eftersom det är nära ett bostadsområde. Svar: Många platser utmed kusten har studerats men denna har bedömts vara den enda genomförbara. Trafiken passerar runt Jarlaberg och inte igenom. 18. Fråga: Vart tror ni att bilarna från Frihamnen tar vägen? Svar: Mot Nacka och Värmdö. 19. Fråga: Kommer det att bli stopp i trafikplatsen vid Nacka centrum och på Värmdövägen? Svar: Trafikanalyser ska göras.

5 20. Fråga: Ska kommunen bekosta vägåtgärderna på Skönviksvägen? Svar: Åtgärder på Skönviksvägen ingår i projektet. Kommunen kan komma att behöva bekosta delar av åtgärderna. 21. Fråga: Tittar ni på ökningen av avgaser? Svar: Det har vi inte gjort men vi tar till oss det nu! 22. Fråga: Hur påverkas riksintressena vid kusten och för farleden? Svar: Kusten är riksintresse för kulturmiljö och för rekreation och friluftsliv. Dessa riksintressen påverkas inte, färjeverksamheten förändrar inte karaktären på området och hotar därmed inte riksintresset för kulturmiljö. Färjeleden följer i linje med sjöfartsintresset i riksintresset för farled. 23. Fråga: Vilken relation har ni till Nacka? Svar: Flera medarbetare på Nacka kommun bor i Jarlaberg. 24. Fråga: Det är mycket fokus på Statoil, men inte på Jarlaberg. Svar: Det beror på att vägen passerar inom Statoils område. De bedriver en speciell verksamhet där riskfyllda situationer kan uppstå. Informationsmötet vänder sig till de boende i Jarlaberg för att skapa en dialog. 25. Fråga: Planeras busshållplatser? Svar: Nej inte i försöket. Diskussioner har tidigare förts med SL som tycker det är för litet underlag att dra bussar till färjelägena. Dessutom är det svårt att ha buss på Skönviksvägen. Men det är vår ambition att gång- och cykeltrafikanter ska kunna ta färjan på ett säkert sätt och att på sikt få en anslutningsbuss på rimligt avstånd från färjelägena. Det gäller både Nacka och Frihamnen. 26. Fråga: Nöjesåkare som vill ställa bilen i Jarlaberg och åka till Frihamnen, var gör de av sin bil? Svar: Färjan är inte tänkt som en kollektivtrafikförbindelse. Speciella parkeringsplatser kommer inte att finnas. Vi tar till och frågan i den fortsatta utredningen. 27. Fråga: Det kommer att bli problem med fortkörning och att folk kliver ur sina bilar och lämnar dem på fel ställen. Svar: Vi tar med oss frågeställningarna, men erfarenheter från andra färjelägen t.ex. Ekerö visar att det är en liten risk. 28. Fråga: Det vore bra med en trägångbro utmed kusten från Nacka Strand för de som vill åka kollektivt till och från färjan. Alla busshållplatser är annars på långt avstånd från färjan.

6 Svar: Det kommer inte att byggas en gångbro under försöksperioden. Om färjan blir permanent kan det bli aktuellt. 29. Fråga: Vad kostar en gång- och cykelväg? Beslutsgång Svar: Det är inte studerat och diskuterat än. 30. Fråga: När fattar kommunen beslut om färjeleden? Svar: Under våren Fråga: Kommer förslaget att skickas på remiss till HSB-distriktet i Jarlaberg? Svar: Nej eftersom åtgärderna på den kommunala vägen kan göras inom vägområdet. Åtgärder på vägar följer inte samma lagstiftning som husbyggen och liknande. Ingen planläggning ska göras. Informationsmötet är ett sätt att få in synpunkter. Eventuellt kan det bli fler informationsmöten. Synpunkter är värdefulla och kan även lämnas till projektledare på Nacka kommun respektive Vägverket (se kontaktuppgifter på och Fråga: Vad ska vi göra för att framföra våra synpunkter? Svar: Alla synpunkter antecknas och synpunkter kan skickas in i efterhand, via mail till kontaktpersoner på Vägverket och Nacka kommun. Inga samrådsmöten kommer att hållas men eventuellt fler informationsmöten. 33. Fråga: Kommer förslaget presenteras innan beslut i kommunen? Svar: Ja, om politikerna tycker det. 34. Fråga: Har vi boende i Jarlaberg möjlighet att säga ja eller nej till projektet? Svar: Nej det är de folkvaldas uppgift, det är därför vi har informationsmöte, så att synpunkter kan lämnas här. 35. Fråga: Det finns 7 bostadsrättsföreningar i Jarlaberg som har bjudits in till mötet, det enda sättet att lämna synpunkter är att gå via sin förening, vilket kan bli ett problem. Samtidigt finns en styrka i ett gemensamt agerande. Information bör även skickas till HSB:s Nacka-Värmdö-distrikt, skolan och förskolorna i Jarlaberg. Svar: Hur bostadsrättsföreningarna väljer att sprida inbjudningar till sina medlemmar kan vi inte påverka. Vi tar emot synpunkter från alla, såväl privatpersoner som föreningar. Informationsmötet har annonserats i lokalpressen.

Bilaga 1. Nya färjeleder i Stockholm, Bergs oljehamn Frihamnen Utredning 100316

Bilaga 1. Nya färjeleder i Stockholm, Bergs oljehamn Frihamnen Utredning 100316 Bilaga 1. Nya färjeleder i Stockholm, Bergs oljehamn Frihamnen Utredning 100316 Sammanfattning Vägverket planerar en färjeled mellan Bergs oljehamn, Nacka, och Frihamnen, Stockholm. Syftet med färjeleden

Läs mer

Klagomål på bullerstörningar vid Mariebergsvägen i Gammelstad

Klagomål på bullerstörningar vid Mariebergsvägen i Gammelstad Miljönämndens arbetsutskott 2010 04 15 27 1 Dnr 2009 2276 Klagomål på bullerstörningar vid Mariebergsvägen i Gammelstad Bilagor: Krav på bullerplank vid Mariebergsvägen, 09 2276 Tekniska förvaltningens

Läs mer

Minnesanteckningar dialogmöte Källö-Knippla

Minnesanteckningar dialogmöte Källö-Knippla Minnesanteckningar dialogmöte Källö-Knippla 120503 Närvarande politiker: Arne Lernhag (M), Ingvar Svensson (Fp) och Rolf Edvardsson (S) Närvarande tjänstemän: Ingvar TH Karlsson, kommunchef och Sofia Wiman,

Läs mer

VÄGTRAFIKBULLERUTREDNING

VÄGTRAFIKBULLERUTREDNING 1(5) 2013-07-01 Rev 2013-11-26 VÄGTRAFIKBULLERUTREDNING för detaljplan för del av Svedala 200:79 m.fl NorraTofta i Svedala Bakgrund I samband med detaljplan för förslag till ny bebyggelse på Norra Tofta

Läs mer

TRÄKVISTA - ÖVERSYN AV TRAFIKFRÅGOR INFÖR SAMRÅD

TRÄKVISTA - ÖVERSYN AV TRAFIKFRÅGOR INFÖR SAMRÅD PM TRÄKVISTA - ÖVERSYN AV TRAFIKFRÅGOR INFÖR SAMRÅD SAMRÅDSHANDLING 2017-03-22 Tyréns AB 118 86 Stockholm Besök: Peter Myndes Backe 16 Tel:010 452 20 00 www.tyrens.se Säte: Stockholm Org.nr: 556194-7986

Läs mer

Underlag till detaljplan, Ensta 1:65

Underlag till detaljplan, Ensta 1:65 Botkyrka kommun Underlag till detaljplan, Ensta 1:65 Trafikbullerutredning Uppdragsnr: 105 06 65 Version: 1 2017-08-25 Uppdragsgivare: Uppdragsgivarens kontaktperson: Konsult: Uppdragsledare: Teknikansvarig:

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Bytespunkt Svanhagen. Ekerö kommun, Stockholms län. Vägplan, Projektnummer:

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Bytespunkt Svanhagen. Ekerö kommun, Stockholms län. Vägplan, Projektnummer: SAMRÅDSREDOGÖRELSE Bytespunkt Svanhagen Ekerö kommun, Stockholms län Vägplan, 2017-06-16 Projektnummer: 10218769 Trafikverket 172 90 Solna Besöksadress: Solna strandväg 98, Solna E-post: trafikverket@trafikverket.se

Läs mer

Derome Timber AB, Varbergs kommun. Trafikbullerutredning för externa transporter.

Derome Timber AB, Varbergs kommun. Trafikbullerutredning för externa transporter. Handläggare Perry Ohlsson Telefon 010-505 84 38 Mobil 0701847438 E-post perry.ohlsson@afconsult.com Datum 2016-04-12 Uppdragsnummer 591440 Rapport 591440 A Beställare Derome Timber AB Derome Timber AB,

Läs mer

10015 Nytt bostadsområde vid Skarsjövallen, Ljungskile Trafikbullerutredning

10015 Nytt bostadsområde vid Skarsjövallen, Ljungskile Trafikbullerutredning Projektrapport Infrastruktur Byggnad Industri 10015 Nytt bostadsområde vid Skarsjövallen, Ljungskile Rapport 10015-12010500.doc Antal sidor: 6 Bilagor: 5 Uppdragsansvarig Torbjörn Appelberg Jönköping 2013-02-05

Läs mer

Trafikbuller-PM vid Molkom 1:58

Trafikbuller-PM vid Molkom 1:58 Sid 1(6) Trafikbuller-PM vid Molkom 1:58 Underlag för detaljplan. 2018-08-07 Illustration av planförslaget Karlstads kommun Stadsbyggnadsförvaltningen Postadress Karlstads kommun 651 84 Karlstad Webbplats

Läs mer

Bullerutredning, Kil 1:1, Nacka. TR R03 Rev D. Datum: Upprättad av: Leonard Kolman Granskad av: Olivier Fégeant

Bullerutredning, Kil 1:1, Nacka. TR R03 Rev D. Datum: Upprättad av: Leonard Kolman Granskad av: Olivier Fégeant Bullerutredning, Kil 1:1, Nacka TR101112 R03 Rev D Datum: 2015-09-07 Upprättad av: Leonard Kolman Granskad av: Olivier Fégeant Bullerutredning, Kil 1:1, Nacka Datum: 2015-09-07 Kund Jonas Nylander Exploateringsenheten

Läs mer

Genomförandeavtal med SLL - Planskild korsning Enebybergs station

Genomförandeavtal med SLL - Planskild korsning Enebybergs station DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (5) Klicka här för att ange text. Genomförandeavtal med SLL - Planskild korsning Enebybergs station Ärende Trafikförvaltningen på Stockholms läns landsting, SLL, har

Läs mer

PM TRAFIKALSTRING & BULLER

PM TRAFIKALSTRING & BULLER PM TRAFIKALSTRING & BULLER Bakgrund Torsås kommun planerar att planlägga ett nytt område för handel/centrumändamål på ca 1,3 ha norr om Bergkvaravägen inom Torsås 2:42. Rubricerat PM syftar till att studera

Läs mer

AnnaKarin H Sjölén, Arkitekt SA Sjölén & Hansson Arkitekter. REVIDERAD (2) BULLERUTREDNING 2010-09-27 Sida 1 (5)

AnnaKarin H Sjölén, Arkitekt SA Sjölén & Hansson Arkitekter. REVIDERAD (2) BULLERUTREDNING 2010-09-27 Sida 1 (5) Sida 1 (5) AnnaKarin H Sjölén, Arkitekt SA Sjölén & Hansson Arkitekter Bullerberäkningar, Kviström planområde Underlag för detaljplan för bostadsområde, på fastigheten Kviström 1:17 m.fl. tas fram av arkitekterna

Läs mer

Trafikbullerutredning, kv. Jäntan.

Trafikbullerutredning, kv. Jäntan. LANDSKRONA STAD Datum 0--0 Stadsbyggnadsförvaltningen Handläggare Fredrik Karlsson Trafikbullerutredning, kv. Jäntan. Beskrivning av uppdrag Landskrona stad planerar förtätning av kvarteret Jäntan. Kvarteret

Läs mer

VÄGTRAFIKBULLERUTREDNING

VÄGTRAFIKBULLERUTREDNING 2005-03-11 GF KONSULT AB Väg och trafik Sören Gustafsson Uppdragsnr: 382 292 01 1 ORIENTERING Snölyktan 1 och Nolby 38:17 är utsatta för vägtrafikbuller från den närbelägna Kungälvsvägen (Lv 180). Snölyktan

Läs mer

Projektbeskrivning Väg 222 Trafikplats Lugnet

Projektbeskrivning Väg 222 Trafikplats Lugnet Projektbeskrivning Väg 222 Trafikplats Lugnet Januari 2010 1(6) Innehållsförteckning 1. Bakgrund...3 2. Planerade åtgärder...3 3. Trafikflöden...5 4. Standard och vägsektion...5 5. Planeringsläge och tidplan...5

Läs mer

FJÄRÅS MÅ 3:13 TRAFIKBULLERUTREDNING

FJÄRÅS MÅ 3:13 TRAFIKBULLERUTREDNING RAPPORT FJÄRÅS MÅ 3:13 TRAFIKBULLERUTREDNING 2016-04-28 UPPDRAG Nummer, Uppdragsnamn Titel på rapport: Fjärås Må 3:13 Trafikbullerutredning Status: Slutrapport Datum: 2016-04-28 MEDVERKANDE Beställare:

Läs mer

Karlslund 3:4, Östersund

Karlslund 3:4, Östersund Karlslund 3:4, Östersund Bullerutredning Uppdragsnummer: 170664 Beställare: Östersunds kommun, Samhällsbyggnad Att: Johanna Westgard Dokument: R170664-1 Datum: 2017-01-20 Antal sidor: 6 Handläggare: Granskare:

Läs mer

April 2011. Projektet

April 2011. Projektet April 2011 1 Projektet En temporär färjeled öppnar i Stockholm. Den ska köra dispenstransporter mellan Slagsta i Botkyrka kommun och Tyska botten i Bromma. Dispenstransporterna är extra tunga, breda och/eller

Läs mer

Trafikbullerutredning Sörby 3:6

Trafikbullerutredning Sörby 3:6 Uppdrag Sörby 3:6, Gävleborg Beställare TST Gruppen Att Håkan Sandin Handläggare Jan Pons Granskare Monica Waaranperä Rapportnr 1320010513 R1 rev2 2014-11-04 Datum 2014-10-22 Box 17009, Krukmakargatan

Läs mer

FÖP MOHEDA KOMPLETTERANDE BULLERBEDÖMNING

FÖP MOHEDA KOMPLETTERANDE BULLERBEDÖMNING RAPPORT FÖP MOHEDA KOMPLETTERANDE BULLERBEDÖMNING 2013-06-11 Uppdrag: Titel på rapport: Status: 225602, Trafikutredning till FÖP Moheda Kompletterande bullerbedömning Slutrapport Datum: 2013-06-11 Medverkande

Läs mer

Väg 560, Årsta havsbad, gång- och cykelväg

Väg 560, Årsta havsbad, gång- och cykelväg SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 560, Årsta havsbad, gång- och cykelväg Haninge kommun, Stockholms län Vägplan, 2015-09-30 Uppdragsnummer: 137860 Diarienummer: TRV 2015/50829 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev

Läs mer

KV LEJONET 10, LANDSKRONA TRAFIKBULLER

KV LEJONET 10, LANDSKRONA TRAFIKBULLER KV LEJONET 10, LANDSKRONA TRAFIKBULLER SLUTRAPPORT 2015-09-30 Uppdrag 265 378. Kv Lejonet 10, Landskrona. Detaljplanearbete Titel på rapport: Kv Lejonet 10, Landskrona. Trafikbuller Status: Datum: 2015-09-30

Läs mer

för Barnrikehusen mm Järnvägsgatan och Kyrkogatan i Svedala

för Barnrikehusen mm Järnvägsgatan och Kyrkogatan i Svedala VÄGBULLERUTREDNING för Barnrikehusen mm Järnvägsgatan och Kyrkogatan i Svedala Riktvärden Regeringen har i infrastrukturproposition 1996/97:53 angivit riktvärden och åtgärdsprogram för trafikbuller. De

Läs mer

Väg 23 och väg 119, vid Hässleholm Kollektivtrafikåtgärd vid Stoby

Väg 23 och väg 119, vid Hässleholm Kollektivtrafikåtgärd vid Stoby SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 23 och väg 119, vid Hässleholm Kollektivtrafikåtgärd vid Stoby Hässleholms kommun, Skåne län Plan- och miljöbeskrivning, 2017-03-24 Trafikverket Postadress: Box 543, 291 25 Skåne

Läs mer

Strömstad ny sporthall, Buller PM

Strömstad ny sporthall, Buller PM PM 04:0 Strömstad ny sporthall, Buller PM AB Strömstadslokaler. Strömstad Dokumentinformation Titel: Strömstad ny sporthall, Buller PM AB Strömstadslokaler, Strömstad Datum: 04-0-06 Uppdragsansvarig: Handläggare:

Läs mer

Trafikbullerberäkning för Detaljplan Melby 3:3 mfl, Finspångs kommun

Trafikbullerberäkning för Detaljplan Melby 3:3 mfl, Finspångs kommun Författare Johanna Åström Telefon 010-505 46 19 Mobil +46706615021 E-post johanna.astrom@afconsult.com Mottagare Marika Östemar Finspångs Kommun Datum 29/11/2016 Projekt ID 726969 Trafikbullerberäkning

Läs mer

Väg E20 delen förbi Hova

Väg E20 delen förbi Hova VÄGPLAN Väg E20 delen förbi Hova Gullspångs kommun, Västra Götalands län Samrådsredogörelse 2014-05-23 Projektnummer: V85631195 Dokumenttitel: Samrådsredogörelse - Vägplan för E20 förbi Hova Skapat av:

Läs mer

BULLERBERÄKNING. Översiktliga bullerberäkningar som underlag för planprogram för Bräcke diakoni. Stadsbyggnadskontoret Göteborgs Stad

BULLERBERÄKNING. Översiktliga bullerberäkningar som underlag för planprogram för Bräcke diakoni. Stadsbyggnadskontoret Göteborgs Stad 1(9) dat. / Date of rev. ÖVERSIKTLIG FÖR BRÄCKE DIAKONI 1 ALLMÄNT Översiktliga bullerberäkningar har genomförts som underlag för planprogrammet för Bräcke Syftet med beräkningarna är att ta fram avståndet

Läs mer

VÄSTRA BÖKHULT TRAFIKBULLERUTREDNING

VÄSTRA BÖKHULT TRAFIKBULLERUTREDNING RAPPORT VÄSTRA BÖKHULT TRAFIKBULLERUTREDNING KONCEPT 2016-03-31 UPPDRAG 269277, Västra Bökhult, Älmhult - trafikbullerberäkning till detaljplan Titel på rapport: Västra Bökhult trafikbullerutredning Status:

Läs mer

Remiss: Förslag till förordning om riktvärden för trafikbuller yttrande till kommunstyrelsen

Remiss: Förslag till förordning om riktvärden för trafikbuller yttrande till kommunstyrelsen TJÄNSTEUTLÅTANDE 7 augusti 2014 MN 2014-1147 SB 2014/755.807 1 (5) HANDLÄGGARE Samhällsbyggnadsnämnden Miljönämnden Remiss: Förslag till förordning om riktvärden för trafikbuller yttrande till kommunstyrelsen

Läs mer

Motivering till val av nytt läge för återvinningsstation vid Lugnets väg

Motivering till val av nytt läge för återvinningsstation vid Lugnets väg 1 [7] 53-34 Referens Olof Karlsson Motivering till val av nytt läge för återvinningsstation vid Lugnets väg Syfte Syftet med detta är att motivera val av planerat läge för återvinningsstation (ÅVS) vid

Läs mer

Lövdungen 2 i Huddinge kommun

Lövdungen 2 i Huddinge kommun MiljöInvest AB Bullerutredning Lövdungen 2 i Huddinge kommun Reviderad 2018-02-10 MILJÖINVEST AB Adress: Telefon: Post Järnbrogatan 1, 602 24 Norrköping Växel 011-18 02 20 Internet www.miljoinvest.se Direkt

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. E18 Ekebykorset. Karlskoga Kommun, Örebro Län. Samrådsunderlag, ,rev Projektnummer:

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. E18 Ekebykorset. Karlskoga Kommun, Örebro Län. Samrådsunderlag, ,rev Projektnummer: SAMRÅDSREDOGÖRELSE E18 Ekebykorset Karlskoga Kommun, Örebro Län Samrådsunderlag, 2017-11-06,rev 180216 Projektnummer: 152644 Trafikverket Postadress: Box 1333, 701 13 Örebro E-post: trafikverket@trafikverket.se

Läs mer

Miljömedicinsk bedömning gällande trafikbuller samt etablering av återvinningscentral i Svenljunga

Miljömedicinsk bedömning gällande trafikbuller samt etablering av återvinningscentral i Svenljunga Miljömedicinsk bedömning gällande trafikbuller samt etablering av återvinningscentral i Svenljunga Peter Molnár Miljöfysiker Mikael Ögren Akustiker Göteborg den 28 maj 2014 Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Läs mer

Bullerutredning för detaljplan Östra Nyby

Bullerutredning för detaljplan Östra Nyby Laholms kommun Bullerutredning för detaljplan Östra Nyby 2018-02-08 Uppdragsgivare: Uppdragsgivarens kontaktperson: Konsult: Uppdragsledare: Teknikansvarig: Handläggare: Laholms kommun Cecilia Lindgard

Läs mer

BULLERBERÄKNING. Samhällsbyggnadsförvaltningen FÖR DEL AV TÄLLE 45:1 M.FL., POSTPLAN LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN. Inledning

BULLERBERÄKNING. Samhällsbyggnadsförvaltningen FÖR DEL AV TÄLLE 45:1 M.FL., POSTPLAN LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN. Inledning BULLERBERÄKNING FÖR DEL AV TÄLLE 45:1 M.FL., POSTPLAN LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Inledning I denna skrivelse och på bifogad karta och beräkning visas bullerberäkning gjord enligt Naturvårdsverkets

Läs mer

Planprocessen. Christine Forsberg Planarkitekt Täby kommun Epost: Tfn direkt:

Planprocessen. Christine Forsberg Planarkitekt Täby kommun Epost: Tfn direkt: Planprocessen Christine Forsberg Planarkitekt Täby kommun Epost: christine.forsberg@taby.se Tfn direkt: 08-5555 9208 Planeringen för ombyggnaden av Roslagsbanan sker i två parallella processer där kommunen

Läs mer

Ekdungen, Nacka Kommun Trafikbullerutredning

Ekdungen, Nacka Kommun Trafikbullerutredning Projekt: 30-03413 Rapport: 30-03413-06032700-B Datum: 2006-04-05 Antal sidor: 6 Bilagor: 30-03413/B01 B04 Ekdungen, Nacka Kommun Trafikbullerutredning Uppdragsgivare: Nacka Kommun Birgitta Held-Paulie

Läs mer

Nyköping resecentrum

Nyköping resecentrum Nyköping resecentrum 3314731320 INDIKATIVA TRAFIKBULLERMÄTNINGAR I BOSTÄDER VID NYKÖPINGS RESECENTRUM SWECO ENVIRONMENT AB OLOF ÖHLUND OLIVIER FÉGEANT Uppdragsledare Granskare Sammanfattning Nyköpings

Läs mer

Sektorn för samhällsbyggnad Trafikverksamheten EFFEKTER AV OLIKA BULLERSKYDD LANDVETTER PUBLIKATION 2015:02

Sektorn för samhällsbyggnad Trafikverksamheten EFFEKTER AV OLIKA BULLERSKYDD LANDVETTER PUBLIKATION 2015:02 Sektorn för samhällsbyggnad Trafikverksamheten EFFEKTER AV OLIKA BULLERSKYDD LANDVETTER PUBLIKATION 2015:02 Koppling till tidigare genomförda bullerutredningar Denna kompletterande studie av bullerskydd

Läs mer

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län 2017-12-12 Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2016-10-04 244 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen att ta upprätta en detaljplan

Läs mer

Ny väg 268 mellan Upplands Väsby och Vallentuna

Ny väg 268 mellan Upplands Väsby och Vallentuna Ny väg 268 mellan Upplands Väsby och Vallentuna Vägplan Samrådshandling oktober 2013 1 Ny väg 268 mellan Upplands Väsby och Vallentuna Väg 268 är en viktig tvärförbindelse mellan Upplands Väsby och Vallentuna/Åkersberga.

Läs mer

RAPPORT 10192495. Trafikbullerberäkning, Djurgårdsängen, Sävsjö kommun 2014-03-11

RAPPORT 10192495. Trafikbullerberäkning, Djurgårdsängen, Sävsjö kommun 2014-03-11 RAPPORT 10192495 Trafikbullerberäkning, Djurgårdsängen, Sävsjö kommun 2014-03-11 Upprättad av: Jesper Lindgren Granskad av: Peter Comnell Godkänd av: Jesper Lindgren RAPPORT 10192495 Trafikbullerberäkning

Läs mer

Utredning Detaljplan Infart Kristianstad Trafikalstring och vägtrafikbuller

Utredning Detaljplan Infart Kristianstad Trafikalstring och vägtrafikbuller 1(5) Utredning Detaljplan Infart Kristianstad Trafikalstring och vägtrafikbuller Uppdragsnummer: 226043 Uppdragsansvarig: Johan Bergström Handläggare Anna-Karin Ekström 010-452 22 14 2(5) 1 Förutsättningar

Läs mer

Sintorp 4:3 i Frillesås, Kungsbacka kommun Trafikbullerutredning

Sintorp 4:3 i Frillesås, Kungsbacka kommun Trafikbullerutredning Sintorp 4:3 i Frillesås, Kungsbacka kommun Trafikbullerutredning 2015-10-23 Sintorp 4:3 i Frillesås, Kungsbacka kommun Trafikbullerutredning 2015-10-23 Beställare: Kungsbacka Kommun 434 81 Kungsbacka Beställarens

Läs mer

Brandsprutan 2. Trafikbullerutredning för skolgården Rapport rev

Brandsprutan 2. Trafikbullerutredning för skolgården Rapport rev Brandsprutan 2 Trafikbullerutredning för skolgården Rapport 10227197-02 rev1 2018-03-25 Brandsprutan 2 Trafikbullerutredning för skolgården Rapport 10227197-02 rev1 KUND Profi Sara Jacobson KONSULT WSP

Läs mer

Väg E65 Svedala-Börringe

Väg E65 Svedala-Börringe SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg E65 Svedala-Börringe Svedala kommun, Skåne län Vägplan, 2016-01-27 Projektnummer: 148277, Samrådshandling Trafikverket Postadress: Trafikverket, 211 19 Malmö E-post: trafikverket@trafikverket.se

Läs mer

Bostäder inom fastigheten Nordvik 1:54, Nordviksgärde Vägtrafikbullerutredning

Bostäder inom fastigheten Nordvik 1:54, Nordviksgärde Vägtrafikbullerutredning Bostäder inom fastigheten Nordvik 1:54, Nordviksgärde Beställare: Tjörns kommun Samhällsbyggnadsförvaltningen Projektledare Konsult: Uppdragsledare Elisabet Börlin GF Konsult AB Box 8774 402 76 Göteborg

Läs mer

Svar motion om att minska buller i utemiljö på Borgens förskola och Myrans förskola samt säkra vägen för skolbarnen vid korsning av Smedjebacksvägen.

Svar motion om att minska buller i utemiljö på Borgens förskola och Myrans förskola samt säkra vägen för skolbarnen vid korsning av Smedjebacksvägen. Tjänsteskrivelse Datum Diarienummer 2018-011-12 KS2017/0173 Svar motion om att minska buller i utemiljö på Borgens förskola och Myrans förskola samt säkra vägen för skolbarnen vid korsning av Smedjebacksvägen.

Läs mer

DOM Stockholm

DOM Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT 060204 DOM 2016-09-29 Stockholm Mål nr M 9655-15 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Nacka tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2015-10-12 i mål nr M 6447-14, se bilaga A KLAGANDE Trafikverket Ombud:

Läs mer

Trafikbullerutredning, kv. Jäntan.

Trafikbullerutredning, kv. Jäntan. 1(6) Teknik- och serviceförvaltningen Datum 2016-12-05 Handläggare Fredrik Eek Er Referens Vår Referens Trafikbullerutredning, kv. Jäntan. 1 Beskrivning av uppdrag Landskrona stad planerar förtätning av

Läs mer

Nytt badhus i Norrtälje. Bullerutredning för detaljplan. Rapport nummer: r01 Datum: Box Norrtälje

Nytt badhus i Norrtälje. Bullerutredning för detaljplan. Rapport nummer: r01 Datum: Box Norrtälje Rapport nummer: 2011-088 r01 Datum: 2011-08-29 Nytt badhus i Norrtälje Bullerutredning för detaljplan L:\2011\2011-088 KS Nytt badhus i Norrtälje, Structor Samhällsprojekt AB\Rapporter\2011-088 r01.docx

Läs mer

Trafikbuller i Detaljplan för Bostäder och verksamheter vid Prästgårdsängen beräkningar och avvägningar som gjorts

Trafikbuller i Detaljplan för Bostäder och verksamheter vid Prästgårdsängen beräkningar och avvägningar som gjorts Buller PM Diarienummer 04/10 2017-09-26, rev 2010-03 Planavdelningen Eva Sigurd Telefon: 0-8 17 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Trafikbuller i Detaljplan för Bostäder och verksamheter vid beräkningar

Läs mer

RAPPORT. Åkanten 3. Trafikbullerutredning

RAPPORT. Åkanten 3. Trafikbullerutredning RAPPORT Åkanten 3 Kund: PartilleBo Kontaktperson: Björn Hjortberg Datum: Uppdragsnummer: 5815095 Rapportnummer: 5815095-5670 Revisionsnummer: - Revisionsdatum: - Uppdragsansvarig: Kjetil Vedholm Utförd

Läs mer

Bullerutredning kv Fritiden

Bullerutredning kv Fritiden Ystad Kommun Malmö 2014-06-17 Datum 2014-06-17 Uppdragsnummer 1320003845 Utgåva/Status 2 Erik Hedman Erik Hedman Johan Jönsson Uppdragsledare Handläggare Granskare Innehållsförteckning 1. Bakgrund... 1

Läs mer

Bulleruppföljning av Västsvenska paketet

Bulleruppföljning av Västsvenska paketet Bulleruppföljning av Västsvenska paketet Efter införandet av trängselskatten och förbättrad kollektivtrafik Lite buller är väl inte hela världen? Sömn, inlärning, hjärt kärlsjukdomar (stroke) 1,7 miljoner

Läs mer

TR R01 Trädgårdsstaden etapp 3 - Tyresö kommun Bullerberäkning för del av Strandallén

TR R01 Trädgårdsstaden etapp 3 - Tyresö kommun Bullerberäkning för del av Strandallén TR10149614 R01 Trädgårdsstaden etapp 3 - Tyresö kommun Bullerberäkning för del av Strandallén 2011-03-23 Upprättad av: Mahbod Nayeri Granskad av: Andreas Novak TR10149614 R01 Trädgårdsstaden etapp 3 -

Läs mer

E45/70 Genom Mora. Kråkberg Bonäs, Gång- och cykelväg Mora kommun, Dalarnas Län SAMRÅDSREDOGÖRELSE

E45/70 Genom Mora. Kråkberg Bonäs, Gång- och cykelväg Mora kommun, Dalarnas Län SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅDSREDOGÖRELSE E45/70 Genom Mora Kråkberg Bonäs, Gång- och cykelväg Mora kommun, Dalarnas Län Granskningshandling: 2015-12-01 Projektnummer: 144779 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev 2.0 Trafikverket

Läs mer

Välkommen att delta i markanvisningstävling för projekt Norrberget! Beatrice Berglund

Välkommen att delta i markanvisningstävling för projekt Norrberget! Beatrice Berglund Välkommen att delta i markanvisningstävling för projekt Norrberget! Områdets förutsättningar Fantastiskt läge i Vaxholm nära stadskärna och havet! Planområdet omfattar cirka 26 000 kvm mark Området ingår

Läs mer

Coop Tomtebo/Carlslid, Umeå

Coop Tomtebo/Carlslid, Umeå Coop Tomtebo/Carlslid, Umeå Kompletterande beräkningar av externt buller från butiksområde Uppdragsnummer: 150462 Beställare: Hifab AB Att: Krister Johansson Dokument: R150462-4 Datum: 2016-05-13 Antal

Läs mer

RAPPORT BULLERUTREDNING HJÄRTAT 1. Bullerutredning för detaljplan Hjärtat 1, Halmstads kommun

RAPPORT BULLERUTREDNING HJÄRTAT 1. Bullerutredning för detaljplan Hjärtat 1, Halmstads kommun Handläggare Elisabeth Persson Telefon 010-505 25 52 Mobil 072-505 18 43 E-post elisabeth.persson@afconsult.com Beställare Halmstads kommun Niklas Lidström niklas.lidstrom@halmstad.se 070-364 13 04 Datum

Läs mer

Mötesplats Nacka med överdäckning och bussterminal, Nacka, Stockholms län

Mötesplats Nacka med överdäckning och bussterminal, Nacka, Stockholms län Samordnat förfarande Mötesplats Nacka med överdäckning och bussterminal, Nacka, Stockholms län 2017-10-13 2 (9) Dokumenttitel: Samrådsredogörelse Författare: Lina Ekholm VR Infrapro, Anders Elam ATRAX

Läs mer

Väg 77 Uppsala länsgräns till trafikplats Rösa. Öppet hus Etapp

Väg 77 Uppsala länsgräns till trafikplats Rösa. Öppet hus Etapp Väg 77 Uppsala länsgräns till trafikplats Rösa Öppet hus Etapp 1 180410 Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av transportsystemet för vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Trafikverket

Läs mer

Sicklaön 202:9, Nacka. Trafikbullerutredning. Rapport nummer: r03 Datum: Att: Alice Ahoniemi Nacka

Sicklaön 202:9, Nacka. Trafikbullerutredning. Rapport nummer: r03 Datum: Att: Alice Ahoniemi Nacka Rapport nummer: 2013-093 r03 Datum: 2014-04-02 Sicklaön 202:9, Nacka Trafikbullerutredning L:\2013\2013-093 SS Sicklaön 202_9, Nacka, Nacka kommun\rapporter\2013-093 r03.docx Beställare: Nacka kommun Att:

Läs mer

TRAFIKBULLER MOSSAGÅRDEN SKÖVDE

TRAFIKBULLER MOSSAGÅRDEN SKÖVDE Akustikverkstan AB, Fabriksgatan 4, 531 30 Lidköping, tel 0510-911 44 Rapport 17-263-R1b 2018-09-07 5 sidor, 4 bilagor johan.jernstedt@akustikverkstan.se Direkt: 0510-78 54 03 TRAFIKBULLER MOSSAGÅRDEN

Läs mer

Göteborgsvägen 111 i Sävedalen, Partille kommun

Göteborgsvägen 111 i Sävedalen, Partille kommun Källa: Eniro Göteborgsvägen 111 i Sävedalen, Partille kommun Trafikbullerutredning 2015-12-16 Göteborgsvägen 111 i Sävedalen, Partille kommun Trafikbullerutredning 2015-12-16 Beställare: Hällingsjö Hus

Läs mer

Detaljplan för Del av BOGESUND 1:177 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län

Detaljplan för Del av BOGESUND 1:177 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Detaljplan för Del av BOGESUND 1:177 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Enkelt planförfarande enl 5 kap 28 PBL Upprättad den 17 juli 2006 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Dnr:

Läs mer

Källa: Eniro. Torlunda S:2 i Hällbybrunn, Eskilstuna kommun. Vägtrafikbullerutredning

Källa: Eniro. Torlunda S:2 i Hällbybrunn, Eskilstuna kommun. Vägtrafikbullerutredning Källa: Eniro Torlunda S:2 i Hällbybrunn, Eskilstuna kommun Beställare: Eskilstuna kommun 631 86 Eskilstuna Beställarens representant:karolina Ehrén Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Box

Läs mer

Väg 560, Årsta havsbad, gång- och cykelväg

Väg 560, Årsta havsbad, gång- och cykelväg SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 560, Årsta havsbad, gång- och cykelväg Haninge kommun, Stockholms län Vägplan, 2016-12-09 Uppdragsnummer: 137860 Diarienummer: TRV 2015/50829 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev

Läs mer

Att skapa en strategisk och levande översiktsplan och säkra kvalité i byggandet. Sven Andersson Översiktsplanerare, Nacka kommun

Att skapa en strategisk och levande översiktsplan och säkra kvalité i byggandet. Sven Andersson Översiktsplanerare, Nacka kommun Att skapa en strategisk och levande översiktsplan och säkra kvalité i byggandet Sven Andersson Översiktsplanerare, Nacka kommun Föredragets frågeställningar Så blir översiktsplanen ett mer strategiskt

Läs mer

Gärdet 1:1 Östra Kongahälla, Kungälvs kommun. Trafikbullerutredning

Gärdet 1:1 Östra Kongahälla, Kungälvs kommun. Trafikbullerutredning Handläggare Johan Hässel Telefon 010-505 84 27 Mobil 0701 84 74 27 E-post johan.hassel@afconsult.com Datum 2017-08-21 Uppdragsnummer 701045 Rapport 701045-rC Beställare Kungälvs kommun, Viktor Zettergren

Läs mer

Sweco Environment AB. Org.nr säte Stockholm Ingår i Sweco-koncernen

Sweco Environment AB. Org.nr säte Stockholm Ingår i Sweco-koncernen Trafikverket Nya Färjelägen Uppdragsnummer 1150758008 Tyska Botten Ljudnivåmätning vid Södra Ängby Stockholm Sweco Environment AB VA System Anders Welin 1 (11) Sweco Gjörwellsgatan 22 Box 34044, 100 26

Läs mer

TRAFIKBULLER ERSTORP 2:1 MFL, LIDKÖPINGS KOMMUN

TRAFIKBULLER ERSTORP 2:1 MFL, LIDKÖPINGS KOMMUN Rapport 7-330-R 07--0 6 sidor, 4 Bilagor Akustikverkstan AB, Fabriksgatan 4, 53 30 Lidköping, tel 050-9 44 anders.grimmehed@akustikverkstan.se Direkt: +46(0)70 3 7 5 TRAFIKBULLER ERSTORP : MFL, LIDKÖPINGS

Läs mer

PROJEKTRAPPORT Hillerstorp 3:116 och 3:72, Gnosjö kommun Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 6 Bilagor: 5

PROJEKTRAPPORT Hillerstorp 3:116 och 3:72, Gnosjö kommun Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 6 Bilagor: 5 PROJEKTRAPPORT Hillerstorp 3:116 och 3:72, Gnosjö kommun Rapport -17083000.doc Antal sidor: 6 Bilagor: 5 Uppdragsansvarig Torbjörn Appelberg Kvalitetsgranskare Magnus Ingvarsson Datum 2017-08-31 www.soundcon.se

Läs mer

Upplägg. Bakgrund Lagändringar Förordning Vägledningar industribuller Frågor och diskussion. Näringsdepartementet

Upplägg. Bakgrund Lagändringar Förordning Vägledningar industribuller Frågor och diskussion. Näringsdepartementet Upplägg Bakgrund Lagändringar Förordning Vägledningar industribuller Frågor och diskussion Näringsdepartementet 1990-2012 1990-talet stor osäkerhet Stopp vid Leq 65 dba Prop 1996/97:53 Boverkets regeringsuppdrag

Läs mer

BULLERBERÄKNING HOPPAREN 4

BULLERBERÄKNING HOPPAREN 4 RAPPORT BULLERBERÄKNING HOPPAREN 4 GRANSKNINGSKOPIA 2013-06-05 Uppdrag: 249495, Bullerberäkning Hopparen 4 Titel på rapport: BULLERBERÄKNING HOPPAREN 4 Status: Granskningskopia Datum: 2013-06-05 Medverkande

Läs mer

REMISSVAR FÖRORDNING OM RIKTVÄRDEN FÖR TRAFIKBULLER, S2014/5195/PBB

REMISSVAR FÖRORDNING OM RIKTVÄRDEN FÖR TRAFIKBULLER, S2014/5195/PBB 2014-09-23 1 (5) Till: Socialdepartementet 103 33 Stockholm Ansvarig tjänsteman: Magnus Ulaner Miljö- och hållbarhetschef HSB Riksförbund 010-442 03 51 magnus.ulaner@hsb.se REMISSVAR FÖRORDNING OM RIKTVÄRDEN

Läs mer

SÅNNABÖKE 1:318 TRAFIKBULLERUTREDNING

SÅNNABÖKE 1:318 TRAFIKBULLERUTREDNING RAPPORT SÅNNABÖKE 1:318 TRAFIKBULLERUTREDNING 2016-10-21 UPPDRAG 271840, Sånnaböke bullerutredning Titel på rapport: Sånnaböke 1:318 - Trafikbullerutredning Status: Rapport Datum: 2016-10-21 MEDVERKANDE

Läs mer

Ärendenr: TRV 2013/7736

Ärendenr: TRV 2013/7736 Beredningsunderlag och Konsekvensutredning 2013-02-22 Trafikverket Region Syd Stefan Johansson Enhet Samhällsbehov Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se stefan.u.johansson@trafikverket.se Direkt: 010-123

Läs mer

Bullerutredning Kobben 2

Bullerutredning Kobben 2 Rapport LAHOLMS KOMMUN Malmö 2015-01-05 Datum 2015-01-05 Uppdragsnummer 1320010702 Utgåva/Status 1 Ingrid Berg Oscar Lewin Jens Karlsson Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll Sverige AB Skeppsgatan

Läs mer

Trafikbullerutredning Fridhems förskola

Trafikbullerutredning Fridhems förskola Kungälvs kommun Trafikbullerutredning Fridhems förskola Uppdragsnr: 105 11 67 Version: 1 2017-08-17 Uppdragsgivare: Uppdragsgivarens kontaktperson: Konsult: Uppdragsledare: Teknikansvarig: Handläggare:

Läs mer

Bullerutredning för kv. Svartmunken, Karl XI m.fl

Bullerutredning för kv. Svartmunken, Karl XI m.fl HALMSTAD KOMMUN 10-20 Bullerutredning för kv. Svartmunken, Karl XI m.fl UPPDRAGSNR 23377006001 1 (9) -14 Sweco Stortorget 8 SE-702 11 Örebro, Sverige Telefon Fax +46 (0)19 161045 www.sweco.se Sweco Civil

Läs mer

Bullerutredning inför nybyggnation på fastigheten Lindberg 6:11 i Varbergs kommun. Planerade bostadshus

Bullerutredning inför nybyggnation på fastigheten Lindberg 6:11 i Varbergs kommun. Planerade bostadshus MiljöInvest AB Bullerutredning Bullerutredning inför nybyggnation på fastigheten Lindberg 6:11 i Varbergs kommun Planerade bostadshus 2015-09-09 MILJÖINVEST AB Adress: Telefon: Post Järnbrogatan 1, 602

Läs mer

Trafikutredning Myggenäs. Trafikförsörjning till fastighet Myggenäs 1:114 m.fl. Ändrad och kompletterad efter samråd

Trafikutredning Myggenäs. Trafikförsörjning till fastighet Myggenäs 1:114 m.fl. Ändrad och kompletterad efter samråd Ändrad och kompletterad efter samråd Beställare: TJÖRNS KOMMUN Fakturaservice 47180 SKÄRHAMN Beställarens representant: Marcelo Arancibia Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg

Läs mer

ÄNDRING DETALJPLAN OMFATTANDE FASTIGHETERNA MOLNBY 1:5 OCH MOLNBY 1:6 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN.

ÄNDRING DETALJPLAN OMFATTANDE FASTIGHETERNA MOLNBY 1:5 OCH MOLNBY 1:6 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN. KS 2016.503 UPPRÄTTAD 2017-02-02 REVIDERAD 2017-04-10 ÄNDRING DETALJPLAN PLANBESKRIVNING Molnbydepån OMFATTANDE FASTIGHETERNA MOLNBY 1:5 OCH MOLNBY 1:6 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN. UPPRÄTTAD ENLIGT

Läs mer

TRAFIKBULLERUTREDNING DEL AV BJÖRNDALEN 1:1 (GALAXEN) TROLLHÄTTAN STAD, ILLUSTRATIONSKARTA JUNI 2016.

TRAFIKBULLERUTREDNING DEL AV BJÖRNDALEN 1:1 (GALAXEN) TROLLHÄTTAN STAD, ILLUSTRATIONSKARTA JUNI 2016. Rapport 15-2-R1a 2016-07-15 6 sidor, 8 Bilagor Akustikverkstan AB, Fabriksgatan 4, 1 30 Lidköping, tel 00-911 mikael.norgren@akustikverkstan.se Direkt: +(0) 024 28 02 TRAFIKBULLERUTREDNING DEL AV BJÖRNDALEN

Läs mer

Väg 13, Ystad Ängelholm, delen Hedeskoga Sövestad, gång- och cykelväg

Väg 13, Ystad Ängelholm, delen Hedeskoga Sövestad, gång- och cykelväg SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 13, Ystad Ängelholm, delen Hedeskoga Sövestad, gång- och cykelväg Ystad kommun, Skåne län Vägplan 2016-05-24 Projektnummer: 144882 Trafikverket Postadress: Björkhemsvägen 17, 291

Läs mer

Kvarteret Malmen och Charles Hill i Varberg, Varbergs kommun

Kvarteret Malmen och Charles Hill i Varberg, Varbergs kommun Källa: Eniro Kvarteret Malmen och Charles Hill i Varberg, Varbergs kommun Kvarteret Malmen och Charles Hill i Varberg, Varbergs kommun Beställare: Varbergs kommun 432 80 Varberg Beställarens representant:

Läs mer

RAPPORT R01. Bullerutredning vid Åbygläntan Upprättad av: Mahbod Nayeri Granskad av: Olivier Fégeant

RAPPORT R01. Bullerutredning vid Åbygläntan Upprättad av: Mahbod Nayeri Granskad av: Olivier Fégeant RAPPORT 172834 R01 Bullerutredning vid Åbygläntan 2012--18 Upprättad av: Mahbod Nayeri Granskad av: Olivier Fégeant RAPPORT 172834 R01 Bullerutredning vid Åbygläntan Kund Vallentuna kommun Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

TRAFIKBULLERUTREDNING DETALJPLAN ÄNGENÄS

TRAFIKBULLERUTREDNING DETALJPLAN ÄNGENÄS Akustikverkstan AB, Fabriksgatan 4, 531 30 Lidköping, tel 0510-911 44 Rapport 17-135-R1 2017-04-27 4 sidor, 3 bilagor mikael.norgren@akustikverkstan.se Direkt: +46(0)73 024 28 02 TRAFIKBULLERUTREDNING

Läs mer

Väg 1978 Verle-Gräfsnäs

Väg 1978 Verle-Gräfsnäs PM 1 (6) Handläggare Josefin Grönlund Tel +46 10 505 84 58 Mobil +46 (0)70 184 74 58 Fax +46 10 505 30 09 josefin.gronlund@afconsult.com Datum 2014-03-28 Uppdragsnr 588964 Elin Lyckestam Uppdragsansvarig

Läs mer

TRAFIKBULLERUTREDNING KVARTERET RITAREN, VARA

TRAFIKBULLERUTREDNING KVARTERET RITAREN, VARA Rapport 16-045-R1 2016-02-26 4 sidor, 2 Bilagor Akustikverkstan AB, Fabriksgatan 4, 531 30 Lidköping, tel 0510-911 44 magnus.karlsson@akustikverkstan.se Direkt: +46(0)730 530 772 TRAFIKBULLERUTREDNING

Läs mer

Beräkning av trafikbuller- Detaljplan för Plåtslagaren 38 m.fl.

Beräkning av trafikbuller- Detaljplan för Plåtslagaren 38 m.fl. Beräkning av trafikbuller- Detaljplan för Plåtslagaren 38 m.fl. Stadsbyggnadsavdelningen 2016-05-10 1- Sammanfattning En översiktlig bullerbräkning inom området visar att norra delen av planområdet, längs

Läs mer

Väg 155 Cirkulationsplats Hjuviks Bryggväg Göteborgs kommun Västra Götalands län Objektnummer Förstudie

Väg 155 Cirkulationsplats Hjuviks Bryggväg Göteborgs kommun Västra Götalands län Objektnummer Förstudie Väg 155 Cirkulationsplats Hjuviks Bryggväg Göteborgs kommun Västra Götalands län Objektnummer 85 43 72 07 Förstudie SAMRÅDSHANDLING 2009-06-09 Beställare: Vägverket Region Väst, tel 0771-119 119 405 33

Läs mer

2006-09-20 TF 2006:482 SAMRÅD OM MILJÖKONSEKVENSERNA AV EN NY ÅTERVINNINGSCENTRAL I STOCKBY

2006-09-20 TF 2006:482 SAMRÅD OM MILJÖKONSEKVENSERNA AV EN NY ÅTERVINNINGSCENTRAL I STOCKBY 2006-09-20 TF 2006:482 SAMRÅD OM MILJÖKONSEKVENSERNA AV EN NY ÅTERVINNINGSCENTRAL I STOCKBY Datum: 6 september 2006 Tid: Kl 19.00 Plats: Lidingö stadshus, rum 205 och 206 Antal deltagare: Cirka 100 deltagare

Läs mer

Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S), vice ordförande Agneta Åkerberg (C) Ordföranden samt Jan Dickens

Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S), vice ordförande Agneta Åkerberg (C) Ordföranden samt Jan Dickens Protokoll Nr 8-16 Sammanträdesdatum 2016-11-09 Sammanträdestid 8.30-9.00 Trafiknämnden Närvarande Ledamöter Tjänstemän Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S), vice ordförande Agneta Åkerberg

Läs mer

E6 Tingstad - Bäckebol

E6 Tingstad - Bäckebol SAMRÅDSREDOGÖRELSE E6 Tingstad - Bäckebol Göteborgs Stad, Västra Götalands län Projektnummer: 144007 2016-03-29 Del av informationsutställning som visades för allmänheten januari 2016. Trafikverket Trafikverket,

Läs mer

PROJEKTRAPPORT Harby 1:81 m fl, Trekanten, Kalmar kommun Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 5 Bilagor: 4

PROJEKTRAPPORT Harby 1:81 m fl, Trekanten, Kalmar kommun Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 5 Bilagor: 4 PROJEKTRAPPORT Harby 1:81 m fl, Trekanten, Kalmar kommun Rapport -17032200.doc Antal sidor: 5 Bilagor: 4 Uppdragsansvarig Torbjörn Appelberg Kvalitetsgranskare Magnus Ingvarsson Datum 2017-03-24 www.soundcon.se

Läs mer