Komma igång med det nya AdWords-gränssnittet En guide till ändringar av kampanjhanteringen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Komma igång med det nya AdWords-gränssnittet En guide till ändringar av kampanjhanteringen"

Transkript

1 Komma igång med det nya AdWords-gränssnittet En guide till ändringar av kampanjhanteringen Inledning och översikt Tack vare er användare har AdWords växt. Sedan 2005 har vi lagt till över 20 verktyg och 10 rapporter för att hålla jämna steg med alla de nya sätt våra annonsörer använder AdWords på. Viktiga uppdateringar i gränssnittet: I det nya gränssnittet ingår många små ändringar av kampanjhanteringen. Viktiga tillägg: Vi bestämde oss nyligen för att titta närmare på hur annonsörer hanterar sina kampanjer, efterfråga deras åsikter och ta reda på var det finns utrymme för förbättringar. Resultatet är: ett nytt AdWords-gränssnitt. Enklare kontonavigering via det nya kontoträdet. Direktredigering av sökord, bud, annonser och placeringar. Integrerade rapporter på kampanjhanteringssidorna. Samlade visningar av alla sökord, annonser och placeringar i en kampanj. Snabbfilter som ger fokus på de uppgifter som du anser är viktigast Resultatdiagram för snabb upptäckt av trender Vårt mål är att göra det ännu enklare för dig att sköta dina vanliga dagliga uppgifter i kontot. Detta innebär: Fler sätt att visa information och hitta rätt verktyg vid rätt tillfälle Snabbare kontonavigering Enklare redigering av sökord, annonser, bud och placeringar Bättre insyn i kontot via djupgående statistik och detaljerade rapporter Med den här guiden kan du komma igång med det nya AdWords-gränssnittet. Den fungerar som en översikt av de viktigaste funktionerna som du stöter på när du navigerar i ditt konto. I. Kontonavigering Navigeringsflikar När du öppnar ditt konto för första gången i det uppdaterade gränssnittet kommer du att märka att navigeringsflikarna högst upp på sidan har ändrats.

2 Den nya fliken "Verktyg" tar dig till sidan Verktyg i ditt konto. Du har fortfarande tillgång till samma grupp med verktyg, men i det nya gränssnittet finns några av verktygen på den nya fliken "Kampanjer". På fliken "Mitt konto" kan du titta på och redigera inställningarna för kontot och för åtkomsten till kontot. På fliken "Fakturering" får du åtkomst till sidorna för faktureringsöversikt och faktureringsinställningarna. Fliken "Kampanjer" är den enda fliken vars innehåll har ändrats. Om du klickar på någon av de andra flikarna eller på länkarna som finns på dessa, öppnar du sidor som du känner igen från det tidigare AdWords-gränssnittet. Navigera via kontoträdet Längs sidans ena kant visas ett kontoträd som liknar kontoträdet i AdWords Editor och som underlättar navigeringen. Tips för kontonavigering Använd kontoträdet för att snabbt komma till valfri aktiv kampanj eller annonsgrupp i kontot Använd de nya översiktsflikarna för att visa listor över alla annonsgrupper, sökord, placeringar och annonser, för en enda kampanj eller för hela kontot Etiketter högst upp på varje sida visar var i kontot du befinner dig. Klicka på en länk så kommer du tillbaka till tidigare nivåer. Via kontoträdet kan du snabbt navigera till valfri kampanj eller annonsgrupp från valfri sida i kontot. Om du väljer att inte använda kontoträdet kan du använda länkarna högst upp på kampanjhanteringssidorna eller i tabellerna för att navigera i kontot. II. Övervaka resultat Diagram med resultatsammanfattningar De nya diagrammen som finns på flera sidor i kontot gör det lättare att upptäcka trender. Välj upp till två värden samtidigt och visa ett diagram med resultaten för dessa inom ett datumintervall som du väljer. Om du vill ha mer utrymme när du arbetar med dina siffror kan du dölja diagrammen via menyn "Filter och visningar".

3 Samlade visningar på konto- och kampanjnivå Du har nu större flexibilitet när du visar och sorterar annonser och sökord i ditt konto. När du visar Alla onlinekampanjer eller en enskild kampanj i ditt konto visas nya flikar för Annonsgrupper, Inställningar, Annonser, Sökord och Nätverk (mer om detta längre fram). När du klickar på flikarna Sökord, Nätverk eller Annonser visas alla sökord, placeringar eller annonser på den nivå du har valt. Detta gör det lätt att sortera eller filtrera statistik från många annonsgrupper och fokusera på specifika objekt som ger bra eller dåliga resultat. Visa resultatstatistik Du kan t.ex. klicka på fliken Sökord på kontonivå och därefter sortera alla sökorden efter kostnad/omvandling för att se vilka som ger bäst resultat baserat på alla annonsgrupper. Du kan därefter välja om du vill bjuda mer på dessa sökord eller gruppera dem i en enda kampanj med en egen daglig budget. Använd översiktsflikarna i ditt konto för en snabb översikt av de områden som kräver din uppmärksamhet. När du tittar på översiktsflikarna kan du via kontoträdet snabbt växla mellan fullständiga listor med sökord, annonser och placeringar för olika kampanjer. Om du använder filter tillsammans med översiktsflikarna kan du se sökord, placeringar eller annonser enligt regler som du specificerar Med alternativet "Visa söktermer" visas bland annat negativa sökord från sökningar som ger dåliga resultat. När du använder översiktsflikarna för att titta på olika element i hela kontot kan du hitta nya sätt att förbättra övergripande resultat. Filter Du kan nu ställa in filter för alla data och bara visa de annonser, sökord eller placeringar som uppfyller de affärsregler som du specificerar. Välj "Skapa filter" under "Filter och visningar" för att ställa in ett eller flera filter. Om du t.ex. vill hitta spännande sätt att öka försäljningen kan du filtrera på de sökord i ditt konto som har hög omvandlingsfrekvens och låg kostnad, eller på placeringar i innehållsnätverket som har låg kostnad/omvandling och få visningar. Om du använder filter tillsammans med översiktsflikarna kan du på ett effektivt sätt fokusera på de viktigaste delarna av ditt konto, oavsett vilken annonsgrupp de finns i. Integrerade rapporter Det är nu lättare för dig att få åtkomst till rapporter som ger mer detaljerad information om var dina annonser visas.

4 På fliken Sökord klickar du på "Visa söktermer" för valda sökord så visas en integrerad sökfrågerapport. I den här rapporten visas resultatstatistik för söktermerna för platserna där dina annonser visades. Du kan på ett enkelt sätt lägga till dessa termer som vanliga eller negativa sökord för att förbättra kvaliteten på trafiken. Tips på hur du gör ändringar: Använd direktredigering för att snabbt göra ändringar i ditt konto. Om du vill ändra flera sökord, placeringar eller bud markerar du de objekt som du vill justera och använder knappen "Redigera" för att göra flera ändringar samtidigt. +Vill du pröva dina sökord i en annan annonsgrupp? Med knappen "Kopiera" kan du göra detta med några få klick. Vill du se hur sökordsresultaten varierar efter matchningstyp? Välj det nya alternativet "Segmenterat efter sökfrågans matchningstyp" på menyn "Filter och visningar" så kan du se hur resultaten varierar mellan sökord med bred eller exakt matchning eller frasmatchning. Om du vill kunna hantera innehållsnätverket på ett mer effektivt sätt markerar du "Automatiska placeringar" på fliken Nätverk så visas de webbplatser och webbadresser i innehållsnätverket där dina annonser har visats, på samma sätt som du skulle göra i en rapport för placeringsresultat. (Mer om detta längre fram.) III. Göra tillägg och ändringar Nytt arbetsflöde för att skapa objekt Vi har även uppdaterat hur du går tillväga när du skapar kampanjer och annonsgrupper så att du har mer flexibilitet när du bygger ut ditt konto. Med knappen "Hämta" kan du exportera objekt till en.csv-fil och göra ändringar offline. Du kan skapa annonser, lägga till sökord och ställa in bud i vilken ordning du vill. Du kan göra dessa tillägg på samma flikar som du använder när du hanterar en kampanj eller annonsgrupp som är klar. Ett annat tillvägagångssätt är att använda ett arbetsflöde som omfattar en enda sida så att du ännu snabbare kan skapa nya annonsgrupper. Direktredigering Med direktredigering kan du snabbt göra ändringar i ditt konto. Klicka på ett redigerbart objekt i kontot och gör ändringarna direkt, utan att öppna en separat sida.

5 Du kan t.ex. klicka på ett sökord och snabbt ändra själva sökordet eller matchningstypen. IV. Fliken Nätverk och Automatiska placeringar Fliken Nätverk Fliken Placeringar som du minns från det tidigare AdWords-gränssnittet återfinns nu som fliken Nätverk. Här visas översiktsstatistik för dina annonsers resultat i Googlesökningar, på sökpartners webbplatser och i Googles innehållsnätverk. Tips för fliken Nätverk När du använder sökord för innehållsinriktning visar automatiska placeringar de webbplatser i innehållsnätverket där dina annonser har visats. Sökorden fortsätter att rikta in dina annonser på de hanterade placeringar som du har lagt till. Använd din lista över automatiska placeringar för att leta efter nya hanterade placeringar. Optimera resultaten genom att ställa in unika bud för hanterade placeringar. Om en placering ger dåliga resultat kan du överväga att sänka budet innan du utesluter den. Pröva med att utesluta en placering om den genomgående ger dåliga resultat eller inte uppfyller dina övriga verksamhetsmål. Se till att du har tillräcklig klickvolym genom att visa dina annonser i hela innehållsnätverket och övervaka trafiken till alla hanterade placeringar innan du begränsar visningen. Du kan även använda fliken Nätverk för att visa rapporter på domän- och webbadressnivå för placeringar i innehållsnätverket där dina annonser har visats, och hantera de placeringar i innehållsnätverket där dina annonser visas. Statistiken för innehållsnätverket som visas på fliken Nätverk är nu indelad i två grupper: hanterade placeringar och automatiska placeringar. Hanterade placeringar Låt oss börja med att beskriva hanterade placeringar. Här är en kortfattad påminnelse om hur sökord och hanterade placeringar fungerar tillsammans: Om du har sökord i en annonsgrupp använder vi alltid dessa för att rikta in dina annonser efter innehåll på sidor i innehållsnätverket. Om du t.ex. har sökordstemat "rosor" i din annonsgrupp visas annonserna bara på sådana sidor i innehållsnätverket som handlar om rosor. Om du senare lägger till en hanterad placering till annonsgruppen fungerar den placeringen på ett annat sätt beroende på kampanjens inställningar.

6 Om du har valt att visa annonser på relevanta sidor i hela nätverket påverkar inte de hanterade placeringarna vilka sidor dina annonser kan visas på. Den nya hanterade placeringen låter dig i stället ställa in ett specifikt bud för den placeringen. Ställ in högre bud för placeringar där du vill ha mer trafik och lägre bud för placeringar som inte uppfyller dina mål. Om du har valt att köra dina annonser på relevanta sidor endast på de placeringar jag hanterar kan du genom att lägga till en hanterad placering öka antalet sidor i innehållsnätverket där dina annonser kan visas. Dina annonser visas dock bara på de sidor inom de hanterade placeringarna som är relevanta för teman i din sökordslista. (Om du inte har några sökord i din annonsgrupp kan dina annonser visas på någon av de sidor inom de hanterade placeringarna som du har lagt till). Automatiska placeringar Automatiska placeringar är de delar av innehållsnätverket vars innehåll är relevant för de annonser som vi har placerat där. I det tidigare AdWords-gränssnittet kunde du se dessa placeringar genom att köra en rapport för placeringsresultat i Rapportcenter. Med det nya gränssnittet kan du i stället visa dessa placeringar direkt på fliken Nätverk. Det bästa sättet att hitta hanterade placeringar som du kan lägga till i din annonsgrupp är att titta på dina automatiska placeringar. De automatiska placeringarna visar vilka delar av innehållsnätverket som ger bäst resultat, och du kan snabbt vidta åtgärder baserat på den information som du får här. Använd knappen "Hantera placering och bud" om du vill lägga till en automatisk placering till listan över hanterade placeringar och ställa in ett anpassat bud. Om du vill se till att dina annonser inte längre visas på en viss placering använder du knappen "Uteslut placering" för att permanent utesluta placeringen från kampanjen eller annonsgruppen. Via fliken Nätverk får du åtkomst till flera avancerade verktyg och rapporter. Med dessa nya alternativ kan du läsa mer om annonsering i innehållsnätverket och därefter göra ändringar som kan få stor inverkan på det sammantagna resultatet. V. Kommentarer Det nya AdWords-gränssnittet bör göra det lättare för dig att på ett effektivt sätt hantera AdWords-kampanjer så att de uppfyller dina verksamhetsmål. Vi letar dock ständigt efter nya sätt att införa förbättringar allt eftersom vi fortsätter med att göra ändringar. Om du har några kommentarer om det nya gränssnittet ber vi att du skickar in dem via länken högst upp i det ena hörnet i ditt konto. Dina kommentarer kommer direkt till teamet som utvecklar AdWords-produkten. Vi läser alla kommentarer och utgår från dem när vi väljer vilka ändringar vi ska göra härnäst. Tack för att du tog dig tid att läsa mer om det nya gränssnittet. Vi hoppas att vi har gjort AdWords tydligare och mer effektivt och att dessa ändringar hjälper dig att få ut mesta möjliga av dina kampanjer.

Guide. 10 steg till en lyckad dwords annonsering

Guide. 10 steg till en lyckad dwords annonsering Guide 10 steg till en lyckad dwords annonsering HUR HAMNAR MAN HÖGT PÅ GOOGLE? Det är en vanlig fråga bland många företag idag. Med tanke på att 96% av svenskar använder sig av Google i första hand när

Läs mer

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Snabbstartsguide Kontrollera e-post Konfigurera din iphone eller ipad så att du kan skicka och ta emot e-post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender

Läs mer

Generellt om budget För att använda budgetmodulen öppnas Budget fönstret. Välj Ekonomi Redovisning Budgetar

Generellt om budget För att använda budgetmodulen öppnas Budget fönstret. Välj Ekonomi Redovisning Budgetar Budget Budgetmodulen i Navision används för att skapa den budget som önskas. Det är möjligt att skapa flera budgetar för samma period. När budgeten är skapad, används den för jämförelse med de faktiska

Läs mer

Kommandon i menyfliksområdet På varje menyflik finns grupper och i varje grupp finns en uppsättning relaterade kommandon.

Kommandon i menyfliksområdet På varje menyflik finns grupper och i varje grupp finns en uppsättning relaterade kommandon. Snabbstartsguide Microsoft Excel 2013 ser annorlunda ut jämfört med tidigare versioner, så vi har skapat den här guiden så att du så snabbt som möjligt ska komma igång. Lägga till kommandon i verktygsfältet

Läs mer

Utöka din verksamhet med AdWords. Följ våra tips och se ditt AdWords-konto blomstra

Utöka din verksamhet med AdWords. Följ våra tips och se ditt AdWords-konto blomstra Utöka din verksamhet med AdWords Följ våra tips och se ditt AdWords-konto blomstra Välkommen till handledningen Utöka din verksamhet med AdWords. Här får du information om hur du får de bästa resultaten

Läs mer

Snabbstartsguide. Innehåll: Skapa ett projekt Hantera och redigera ett projekt Visa ett projekt/utvärderingsresultat

Snabbstartsguide. Innehåll: Skapa ett projekt Hantera och redigera ett projekt Visa ett projekt/utvärderingsresultat Snabbstartsguide Innehåll: Skapa ett projekt Hantera och redigera ett projekt Visa ett projekt/utvärderingsresultat Det här dokumentet har tagits fram för att hjälpa dig att snabbt kunna administrera utvärderingar

Läs mer

Använda Office 365 på en Windows Phone

Använda Office 365 på en Windows Phone Använda Office 365 på en Windows Phone Snabbstartsguide Kontrollera e-post Ställ in din Windows Phone så att du kan skicka och ta emot e- post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender var du

Läs mer

För att använda budgetmodulen öppnas Budget fönstret. Välj Avdelning Ekonomihantering Redovisning Redovisningsbudgetar

För att använda budgetmodulen öppnas Budget fönstret. Välj Avdelning Ekonomihantering Redovisning Redovisningsbudgetar Budget Budgetmodulen i Navision används för att skapa den budget som önskas. Det är möjligt att skapa flera budgetar för samma period. När budgeten är skapad, används den för jämförelse med de faktiska

Läs mer

IT-system. BUP Användarmanual

IT-system. BUP Användarmanual IT-system Användarmanual Innehållsförteckning 1. Att komma igång med... 1 1.1 Installera... 1 1.1.1 Byt databas... 1 1.1.2 Behörighet att byta databas... 2 1.2 Logga in... 3 1.2 Inloggad... 3 1.3 Logga

Läs mer

Välkommen till Wednesday Academy och kursen: Annonsering på Facebook & Instagram

Välkommen till Wednesday Academy och kursen: Annonsering på Facebook & Instagram helen@salgado.se Välkommen till Wednesday Academy och kursen: Annonsering på Facebook & Instagram Information om alla aktuella event & kurser: www.wednesdayrelations.org Upp 9% Kampanjstruktur Kampanj

Läs mer

Lathund Office online

Lathund Office online Denna lathund lär dig det du behöver veta för att komma igång med Office online. Innehållet uppdateras löpande. I slutet av lathunden finner du övningar som hjälper dig att komma igång. Introduktion till

Läs mer

Mamut Open Services. Mamut Kunskapsserie. Kom i gång med Mamut Online Survey

Mamut Open Services. Mamut Kunskapsserie. Kom i gång med Mamut Online Survey Mamut Open Services Mamut Kunskapsserie Kom i gång med Mamut Online Survey Kom i gång med Mamut Online Survey Innehåll MAMUT ONLINE SURVEY... 1 KOM I GÅNG MED MAMUT ONLINE SURVEY... 3 MAMUT-ANVÄNDARE:

Läs mer

Mariah Gustavsson. Marknadsföring PÅ INTERNET

Mariah Gustavsson. Marknadsföring PÅ INTERNET Mariah Gustavsson Marknadsföring PÅ INTERNET Del 2 MARKNADSFÖRING PÅ INTERNET 6. Annonsering... 24 7. Sökordsannonsering... 35 8. Affiliatemarknadsföring... 42 9. E-postmarknadsföring... 47 10. Rekommendationsmarknadsföring...

Läs mer

Använda Office 365 på en Android-telefon

Använda Office 365 på en Android-telefon Använda Office 365 på en Android-telefon Snabbstartsguide Kontrollera e-post Ställ in din Android-telefon så att du kan skicka och ta emot e-post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender var

Läs mer

Blackboard Studentmanual - Att arbeta med Wikis

Blackboard Studentmanual - Att arbeta med Wikis 1 (5) Blackboard Studentmanual - Att arbeta med Wikis Läraren på kursen kan ha valt att kursen ska använda sig av Wikis. Då syns funktionen i menyn. En wiki är en webbsida/webbplats som användarna skapar

Läs mer

Användarmanual för Exergo skattningsverktyg

Användarmanual för Exergo skattningsverktyg 1. Kontaktinformation... 2 1.1 Upphovsinformation... 2 1,2 Copywrite... 2 1.3 Version... 2 2. INLEDNING... 2 2.1 Omfattning och syfte... 2 2.2 Processöversikt... 3 3. Arbetsflöde för klientanvändare...

Läs mer

Statistik och rapporter

Statistik och rapporter Du kan skapa ett antal olika rapporter via modulerna Statistik och rapporter Företag eller Statistik och rapporter Koncern. I toppmenyn, under Övriga tjänster, hittar du den/de moduler som du har behörighet

Läs mer

Kom igång med MATCHADS Manual för byråer

Kom igång med MATCHADS Manual för byråer Kom igång med MATCHADS Manual för byråer Kom igång med MatchAds Logga in - Du får ett login och lösenord av din MatchAds kontakt. Du loggar in i systemet via följande länk: https://matchads.cxad.cxense.com/signin?3

Läs mer

Novell Vibe 4.0. Mars 2015. Snabbstart. Starta Novell Vibe. Bekanta dig med gränssnittet och funktionerna i Novell Vibe

Novell Vibe 4.0. Mars 2015. Snabbstart. Starta Novell Vibe. Bekanta dig med gränssnittet och funktionerna i Novell Vibe Novell Vibe 4.0 Mars 2015 Snabbstart När du börjar använda Novell Vibe kanske du vill börja med att skapa en personlig arbetsyta och en teamarbetsyta. Det här dokumentet innehåller information om hur du

Läs mer

Kursvärderingar guide för lärare

Kursvärderingar guide för lärare Guide Kursvärderingar guide för lärare Denna guide beskriver hur man steg för steg skapar en kursvärdering och skriver en kursrapport i Studentportalen. Exempel på frågor, kursvärderingar och kursrapporter

Läs mer

Detta dokument presenterar publiceringsverktyget EPiServer CMS. Exempelvis grundläggande funktioner och navigering.

Detta dokument presenterar publiceringsverktyget EPiServer CMS. Exempelvis grundläggande funktioner och navigering. Lär känna EPiserver Detta dokument presenterar publiceringsverktyget EPiServer CMS. Exempelvis grundläggande funktioner och navigering. EPiServer CMS EPiServer CMS är en plattform för innehållshantering

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Användarhandbok StepStones Recruiters Space

Användarhandbok StepStones Recruiters Space Användarhandbok StepStones Recruiters Space CV-Sökningar I denna del av Recruiters Space kan du söka efter passande kandidater i StepStones CV-databas. Du kan också registrera CV-agenter som automatiskt

Läs mer

Wordpress. Kom ihåg att spara sidan ofta, du sparar här. Skapa ny sida. + Nytt högst upp på sidan sida. Klistra in text lilla T

Wordpress. Kom ihåg att spara sidan ofta, du sparar här. Skapa ny sida. + Nytt högst upp på sidan sida. Klistra in text lilla T Wordpress Om ni vill ha någonting på startsidan på www.heby.se eller på intranätet - skicka ett mail till webmaster@heby.se och skriv vad som ska läggas in på startsidan. Även om ni har behörighet så ska

Läs mer

Online. Användarguide

Online. Användarguide Online Användarguide 1 Inledning... 3 Översikt (resultatutveckling)... 4 Verksamheten (intäkter och kostnader)... 5 Företaget (tillgångar och skulder)... 6 Nyckeltal... 7 Klassiska rapporter... 9 Dokumentarkiv...

Läs mer

En unik undersökning av AdWords

En unik undersökning av AdWords En unik undersökning av AdWords Analys av två företag inom samma bransch under exakt samma tidsperiod på exakt samma sökord. Vad blev resultatet? Bakgrund FinnMera har under nästan fem års tid administrerat

Läs mer

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 1 Användarguide Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 2 Välkommen till Volontärbyrån! Den här guiden beskriver alla funktioner i volontärsamordnaradmin på www.volontarbyran.org. Har du

Läs mer

Användarguide Rapporter. För systemadministratörer

Användarguide Rapporter. För systemadministratörer Användarguide Rapporter För systemadministratörer 1. Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Målgrupp... 3 1.2 Mål och syfte... 3 1.3 Vad är rapporter i Netcompetence Talent Portal?... 3 1.4 Rapport eller system-sida?...

Läs mer

Google AdWords. Gustav Bergman

Google AdWords. Gustav Bergman Google AdWords Gustav Bergman Kort om Kanban Marketing Internetkampanjer Sociala medier Sökmotoroptimering (SEO) Webbyrå Kunder: Egmont Tidskrifter, Julius Biljettservice, LRF media, AF Borgen, Softhouse

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Skoladmin kom igång! Innehåll

Skoladmin kom igång! Innehåll Skoladmin kom igång! Välkommen till nya Skoladmin! Det har skett lite förändringar i själva verktyget där du skapar nya kurser och lägger upp nyheter. Du kommer att känna igen all information som läggs

Läs mer

Dokumentet får spridas fritt i sin helhet, digitalt eller i tryckt format till alla användare av EPiServer CMS.

Dokumentet får spridas fritt i sin helhet, digitalt eller i tryckt format till alla användare av EPiServer CMS. Copyright Detta dokument skyddas av upphovsrättslagen. Förändringar av innehåll eller delvis kopiering av innehåll får ej ske utan tillstånd från upphovsrättsinnehavaren. Dokumentet får spridas fritt i

Läs mer

Instruktioner. Innehåll: 1. Vad är Kimsoft Control (SIDA 2) 3. Hem (SIDA 2)

Instruktioner. Innehåll: 1. Vad är Kimsoft Control (SIDA 2) 3. Hem (SIDA 2) 1 Instruktioner Innehåll: 1. Vad är Kimsoft Control (SIDA 2) 2. Logga in (SIDA 2) 3. Hem (SIDA 2) 4. Skapa/redigera sidor (SIDA 3) 41. Lägg till ny sida (SIDA 3) 42. Avancerat (SIDA 4) 5. Texteditor (SIDA

Läs mer

En introduktion i sökmotoroptimering för besöksnäringen i Västsverige

En introduktion i sökmotoroptimering för besöksnäringen i Västsverige En introduktion i sökmotoroptimering för besöksnäringen i Västsverige Turistrådet Västsverige en del av Västra Götalandsregionen Vad är SEO och varför behöver du känna till det? Målet med sökmotoroptimering

Läs mer

I. Inloggning. För att logga in på Accentry uför följande: Skriv in länken i din webläsare 0ch klicka på WEBSHOP ÅF

I. Inloggning. För att logga in på Accentry uför följande: Skriv in länken  i din webläsare 0ch klicka på WEBSHOP ÅF I. Inloggning För att logga in på Accentry uför följande: Skriv in länken www.vartex.se i din webläsare 0ch klicka på WEBSHOP ÅF Då kommer du hit. Skriv in användarnamn och lösenord Tryck på OK Glömt ditt

Läs mer

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare för ledare Sammanställning Denna guide avser att hjälpa dig som ledare att administrera dina grupp(er) i MyClub. Allt som görs i MyClub är webbaserat vilket innebär att du kan sköta all administrering

Läs mer

Lathund Excel 2010. Nytt utseende. Skapa Nytt. Flikar

Lathund Excel 2010. Nytt utseende. Skapa Nytt. Flikar Lathund Excel 2010 Nytt utseende Programfönstret i Office 2010 har ett nytt utseende. Likt Office 2003 är Arkiv tillbaka. Under Arkiv hittar du de aktiviteter som i 2007 s version finns under Offic knappen

Läs mer

Introduktion Office 365

Introduktion Office 365 Denna lathund ger dig en allmän introduktion till Office 365 för att få förståelse för tjänsten. Innehållet uppdateras löpande. I slutet av lathunden finner du övningar för att komma igång. Praktiska övningar

Läs mer

Flexibel meny i Studentportalen

Flexibel meny i Studentportalen Guide Flexibel meny i Studentportalen Via en flexibel meny kan lärare och administratörer skapa en menystruktur som består av menyblock och funktioner i valfri ordning. På så sätt kan menyn spegla kursens

Läs mer

Utskriftsfavoriter. Pacsoft Online

Utskriftsfavoriter. Pacsoft Online Utskriftsfavoriter Pacsoft Online 2013-12-17 2 Innehåll 1 Utskriftsfavoriter... 3 1.1 Filter... 3 1.2 Ny utskriftsfavorit... 4 1.3 Sök befintlig utskriftsfavorit... 8 1.4 Genväg till utskriftsfavorit...

Läs mer

Detta är en större uppdatering som innehåller många förbättringar och nya funktioner. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering.

Detta är en större uppdatering som innehåller många förbättringar och nya funktioner. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering. Vad är nytt i Easy Planning 7.14 Detta är en större uppdatering som innehåller många förbättringar och nya funktioner. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering. Nyheter 1. Välja kund på

Läs mer

TIS-Web startguide 3.6. TIS-Web Startguide

TIS-Web startguide 3.6. TIS-Web Startguide TIS-Web Startguide Den här guiden hjälper dig komma igång med de vanligaste funktionerna i TIS-Web, ladda upp data och utvärdering av färdskrivardata. För mer detaljerad information se manualerna som finns

Läs mer

Provverktyget i Fronter för lärare

Provverktyget i Fronter för lärare Provverktyget i Fronter för lärare Det här är en guide för att skapa ett prov i Fronter. Skapad: 2011-08-16 Innehåll Hur skapar jag ett prov i Fronter?... 3 IKT-pedagogiskt centrum... 20 2 Hur skapar jag

Läs mer

Dokumentation EDP Future Statistics. v 2.12

Dokumentation EDP Future Statistics. v 2.12 Dokumentation EDP Future Statistics v 2.12 Innehållsförteckning Översikt... 3 Installation... 3 Systemkrav... 3 Klient... 3 Server... 3 Server... 3 Klient... 3 Exempel på inställda config-filer... 4 FutureStatisticsWindowsService.exe.config...

Läs mer

Revu Handledning: Markeringslista

Revu Handledning: Markeringslista Revu Handledning: Markeringslista Markeringslistan är en specialanpassad flik med horisontell layout som ger dig kraftfulla funktioner för att hantera, komma åt, granska och summera markeringar i en PDF-fil.

Läs mer

Kalender. Snabbstartsguide. Schemalägga ett Lync-möte Ordna ett personligt möte eller hoppa över resan och träffas online med Lync 2013.

Kalender. Snabbstartsguide. Schemalägga ett Lync-möte Ordna ett personligt möte eller hoppa över resan och träffas online med Lync 2013. Kalender Snabbstartsguide Schemalägga ett Lync-möte Ordna ett personligt möte eller hoppa över resan och träffas online med Lync 2013. Växla vy Använd den kalendervy som passar bäst för ditt arbetsflöde.

Läs mer

Formulärredigering, inställningar, visningssätt och versioner Innehållsförteckning

Formulärredigering, inställningar, visningssätt och versioner Innehållsförteckning Inställningar och visningssätt i CMS7.5, på sunne.se Sida 1 av 8 Formulärredigering, inställningar, visningssätt och versioner Innehållsförteckning Hjälp finns i den globala menyn... 1 Formulärredigering...

Läs mer

Testsamling i Studentportalen

Testsamling i Studentportalen Guide Testsamling i Studentportalen I en testsamling kan du skapa automat- eller lärarrättade tester med olika slags frågor, t.ex. lucktext, flervalsfråga, enkät och spela in ljud. Du väljer själv om testet

Läs mer

Manual. Verktyg för skolanalys. Astrakan. Motion Chart på enkelt sätt. Artisan Global Media

Manual. Verktyg för skolanalys. Astrakan. Motion Chart på enkelt sätt. Artisan Global Media Manual Astrakan Verktyg för skolanalys Motion Chart på enkelt sätt Artisan Global Media ~ 2 ~ Innehåll Manual för Verktyg för skolanalys... 3 Skapa ett konto och logga in... 3 Arbeta med analysdata och

Läs mer

Högsbynät Mailservice - egroupware -användarmanual för personal i Högsby kommun

Högsbynät Mailservice - egroupware -användarmanual för personal i Högsby kommun Högsbynät Mailservice - egroupware -användarmanual för personal i Högsby kommun Inloggning Hemsida: mail.hogsby.se Om länken inte fungerar eller om du befinner utanför kommunens nätverk, logga in via Mobility

Läs mer

Välkommen till Capture.

Välkommen till Capture. Välkommen till Capture http://capture-app.com Välkommen till Capture! Med Capture kan du spara, se och dela dina bilder och videor på alla dina enheter mobil, surfplatta och PC/ Mac. När du har laddat

Läs mer

Utskriftsfavoriter. Unifaun Online

Utskriftsfavoriter. Unifaun Online Utskriftsfavoriter Unifaun Online 2014-06-24 2 Innehåll 1 Utskriftsfavoriter... 3 1.1 Filter... 3 1.2 Ny utskriftsfavorit... 4 1.3 Sök befintlig utskriftsfavorit... 8 1.4 Genväg till utskriftsfavorit...

Läs mer

Så följer du upp din marknadsföring på nätet Senast uppdaterad

Så följer du upp din marknadsföring på nätet Senast uppdaterad Så följer du upp din marknadsföring på nätet 2012-05-12 Senast uppdaterad 2012-05-15 Förr i tiden kunde det vara väldigt svårt att mäta resultatet av din marknadsföring. Men idag använder sig allt fler

Läs mer

Diabetes.se CMS guide för föreningar. Senast uppdaterad:

Diabetes.se CMS guide för föreningar. Senast uppdaterad: Diabetes.se CMS guide för föreningar Senast uppdaterad: 2016 11 28 Innehåll Inledning... 3 Frågor... 3 Logga in... 4 Om Föreningens sidor... 6 Skapa ny sida... 7 Redigera en sida/lägg till information

Läs mer

INTRODUKTION AV RCI WEEKS FÖRBÄTTRINGAR

INTRODUKTION AV RCI WEEKS FÖRBÄTTRINGAR INTRODUKTION AV RCI WEEKS FÖRBÄTTRINGAR För mer än 35 år sedan uppfann RCI semesterbytet. I dag ÅTERUPPFINNER RCI det genom att bygga upp och utöka dina förmåner som RCI-medlem och vi ger dig det du har

Läs mer

Axalon Office Connector

Axalon Office Connector Axalon Office Connector Produkten åtgärdar Brister i integrationen mellan Office och SharePoint. Använda samma dokumentmallar i Office som i SharePoint. Att finna lagringsplats för dokument bland SharePoints

Läs mer

Lathund för rapporter och statistik i Synergi

Lathund för rapporter och statistik i Synergi Lathund för rapporter och statistik i Synergi Sid1 (28) Inledning 3 Fliken sökning 4 Fliken Avancerad sökning 5 Fliken Rapportutformning 9 Tips på Sökningar och presentationer 11 Kort Ärenderapport 11

Läs mer

Lägg till konto i rapport PromikBook

Lägg till konto i rapport PromikBook Lägg till konto i rapport PromikBook Ibland händer det att man vill bokföra på konton som ligger utanför standardkontoplanen vilket också innebär att dessa konton kanske inte dyker upp i rapporter automatiskt.

Läs mer

E-biblioteket en tjänst från sjukhusbiblioteken

E-biblioteket en tjänst från sjukhusbiblioteken E-biblioteket en tjänst från sjukhusbiblioteken Snabbsök Innebär att du söker samtidigt i flera förvalda grupper av databaser. Snabbsök är i första hand avsett för att ge en första orientering i ämnet.

Läs mer

Manual - rekryterare

Manual - rekryterare Manual - rekryterare Version 1.0 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 1 Skapa annons & Hantera kandidater/cv:n... 2 Ditt skrivbord - förstasidan... 2 Snabbsökning av CV eller rekrytering... 3 Skapa

Läs mer

Grunderna i Outlook. Identifiera gränssnittsobjekt som du kan använda för att utföra vanliga uppgifter.

Grunderna i Outlook. Identifiera gränssnittsobjekt som du kan använda för att utföra vanliga uppgifter. Grunderna i Outlook Outlook är ett kraftfullt verktyg som hjälper dig att hantera e-post, kontakter, kalendrar och uppgifter. Det är viktigt att du förstår grunderna i programmet så att du kan använda

Läs mer

Mångdubbla din försäljning med målsökande marknadsföring

Mångdubbla din försäljning med målsökande marknadsföring Mångdubbla din försäljning med målsökande marknadsföring Av alla besökare i en webbutik är det statistiskt sett bara en liten andel som handlar något. Tänk om du kunde återengagera den stora andelen potentiella

Läs mer

YAHOO! SEARCH MARKETING Tips för att öka trafiken

YAHOO! SEARCH MARKETING Tips för att öka trafiken YAHOO! SEARCH MARKETING Tips för att öka trafiken Vill du hitta fler sätt att öka trafiken till din webbplats? På de här sidorna hittar du 25 tips som hjälper dig att locka kunder till din webbplats. Prova

Läs mer

Sammanställning. Innehållsförteckning. 1 Struktur. för ledare

Sammanställning. Innehållsförteckning. 1 Struktur. för ledare för ledare Sammanställning Denna guide avser att hjälpa dig som ledare att administrera dina grupp(er) i MyClub. Allt som görs i MyClub är webbaserat vilket innebär att du kan sköta all administrering

Läs mer

Statistik Bas. 3FrontOffice. Statistik Bas. Statistik Bas

Statistik Bas. 3FrontOffice. Statistik Bas. Statistik Bas Komma igång... 2 Skapa en rapport... 4 Läsa rapporten... 6 Exportera rapporten... 8 Visa samtalsspecifikation... 9 Standardrapporter för användare... Standardrapporter för ACD-grupper/telefonister... Standardrapporter

Läs mer

ADOBE FLASH PLAYER 10.3 Lokal inställningshanterare

ADOBE FLASH PLAYER 10.3 Lokal inställningshanterare ADOBE FLASH PLAYER 10.3 Lokal inställningshanterare PRERELEASE 03/07/2011 Juridisk information Juridisk information Juridisk information finns på http://help.adobe.com/sv_se/legalnotices/index.html. iii

Läs mer

INNEHÅLL EXCEL 2000 FORTSÄTTNING...

INNEHÅLL EXCEL 2000 FORTSÄTTNING... INNEHÅLL EXCEL 2000 FORTSÄTTNING... 2 LABORATIONSHÄFTETS MÅL...2 DIAGRAM... 2 Ändra färger, mönster, linjer och kantlinjer i diagram... 3 Formatera diagramelement... 3 Formatera delar och perspektiv i

Läs mer

Användarmanual för Pagero Kryptering

Användarmanual för Pagero Kryptering för Pagero Kryptering Version 1.1-1 - Allmänt... 3 Kryptering av filer... 3 Dekryptering av filer... 3 Installation... 4 Inställningar... 5 Skapa nycklar... 6 Lägg till kataloger för övervakning... 6 Lägg

Läs mer

Nyheter i. Solen ORBIT 6.7

Nyheter i. Solen ORBIT 6.7 2014-02-12 Nyheter i Solen ORBIT 6.7 Cartesia GIS AB Nyheter i konceptet Mobila klienter och e-tjänst Till ORBIT finns nu två mobila klienter (HTML5-appar) tillgängliga. En för allmänheten, ORBIT Felanmälan,

Läs mer

utbildning Översikt av funktioner i #fakta

utbildning Översikt av funktioner i #fakta utbildning Översikt av funktioner i #fakta innehåll 1. Säljstödet #fakta 2. Logga in 3. Projekt 4. Vyer 5. Rapportvyn 6. Frågeställningar 7. Diagram 8. Svarsalternativ 9. Interaktiv HTML 10. Aktionsknappar

Läs mer

Så här hanterar du dina betalningar online AMERICANEXPRESS.SE/AFFARSPARTNERS

Så här hanterar du dina betalningar online AMERICANEXPRESS.SE/AFFARSPARTNERS Så här hanterar du dina betalningar online AMERICANEXPRESS.SE/AFFARSPARTNERS Hantera dina betalningar online: I den här guiden förklarar vi hur du som Affärspartner kan hantera dina betalningar online.

Läs mer

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 3.1.2 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Mobilus Digital Rehab AB * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas

Läs mer

Snabbstartsguide. Visa fler alternativ Klicka på den här pilen för att visa fler alternativ i en dialogruta.

Snabbstartsguide. Visa fler alternativ Klicka på den här pilen för att visa fler alternativ i en dialogruta. Snabbstartsguide Microsoft PowerPoint 2013 ser annorlunda ut jämfört med tidigare versioner, så vi har skapat den här guiden för att hjälpa dig minimera din inlärningskurva. Hitta det du behöver Klicka

Läs mer

SELLOUT. Version 2.5. eyescream information ab

SELLOUT. Version 2.5. eyescream information ab SELLOUT Version 2.5 av eyescream information ab Detta verk är skyddat av upphovsrättslagen och får ej helt eller delvis mångfaldigas! Sigurdsgatan 6 721 30 VÄSTERÅS 021-14 62 00 Artikelnummer: 5XXX PA9

Läs mer

SENIORER SENIORER. Grundläggande IT för. Windows 7. Grundläggande IT för. Windows 7. Eva Ansell Marianne Ahlgren. Eva Ansell Marianne Ahlgren

SENIORER SENIORER. Grundläggande IT för. Windows 7. Grundläggande IT för. Windows 7. Eva Ansell Marianne Ahlgren. Eva Ansell Marianne Ahlgren 600 IT för seniorer Windows 7.qxp 2011-06-0 10:27 Sida 1 Eva Ansell Marianne Ahlgren Eva Ansell Marianne Ahlgren Grundläggande IT för SENIORER Windows 7 Det här är en bok för dig som behöver grundläggande

Läs mer

SurveyXact version 6.10

SurveyXact version 6.10 SurveyXact version 6.10 SurveyXact har uppdaterats med kraftigt förbättrade möjligheter för att redigera analysresultat i analysen. Det har blivit enklare att analysera data och hitta de intressanta analysresultaten.

Läs mer

Lions Clubs Internationals användarhandbok för e-klubbhuset

Lions Clubs Internationals användarhandbok för e-klubbhuset Lions Clubs Internationals användarhandbok för e-klubbhuset OCEC4.SW V02.2014 1 Du kan enkelt redigera klubbens webbplats med e-klubbhussystemet genom att följa instruktionerna i den här användarhandboken.

Läs mer

DIGITAL MARKNADSFÖRING. SEO - SEA - Google AdWords - Google Analytics

DIGITAL MARKNADSFÖRING. SEO - SEA - Google AdWords - Google Analytics DIGITAL MARKNADSFÖRING SEO - SEA - Google AdWords - Google Analytics Uppstartsmöte 1 Tillsammans tar vi en diskussion kring din webbplats och vilka mål ni har med er digitala marknadsföring. Dessa mål

Läs mer

Skolplattformens pedagogiska verktyg och startsida en guide

Skolplattformens pedagogiska verktyg och startsida en guide Skolplattformens pedagogiska verktyg och startsida en guide För elever på grundskolan. Skolplattformen på en dator stockholm.se Innehåll Vad är Skolplattformen? 3 Att logga in 3 Skolplattformens startsida

Läs mer

Kom igång med Mina sidor

Kom igång med Mina sidor Kom igång med Mina sidor Administrera dina digitala läromedel 1 Välkommen till Mina sidor! Här hittar du dina digitala läromedel och kan enkelt administrera dem. Har du redan ett konto kan du hoppa direkt

Läs mer

Windows 8.1, hur gör jag?

Windows 8.1, hur gör jag? 2014 Windows 8.1, hur gör jag? Tor Stenberg Piteå Kommun 2014-03-28 1 av 13 Innehåll Hur jobbar jag med Windows 8.1... 2 Logga in... 2 Skrivbordet och programportal... 2 Logga ut och stänga datorn... 3

Läs mer

Snabbstartsguide. Visa eller växla mellan onlinekonton Klicka på ditt konto-id för att ändra inställningar eller växla mellan konton.

Snabbstartsguide. Visa eller växla mellan onlinekonton Klicka på ditt konto-id för att ändra inställningar eller växla mellan konton. Snabbstartsguide Microsoft OneNote 2013 ser annorlunda ut jämfört med tidigare versioner, så vi har skapat den här guiden för att hjälpa dig minimera din inlärningskurva. Växla mellan pekskärm och mus

Läs mer

Microsoft. Excel 2010. Migrera till Excel 2001. från Excel 2003

Microsoft. Excel 2010. Migrera till Excel 2001. från Excel 2003 I den här guiden Migrera till Excel 2001 Microsoft skiljer sig rent utseendemässigt mycket, så vi har skapat den här guiden för att hjälpa dig att snabbare lära dig programmet. Här kan du läsa om de viktigaste

Läs mer

Thommy Ottinger Head Of Paid Media / SEM-Specialist på Brath AB

Thommy Ottinger Head Of Paid Media / SEM-Specialist på Brath AB SEM Thommy Ottinger Head Of Paid Media / SEM-Specialist på Brath AB thommy.ottinger@brath.se 020-10 50 81 www.brath.se Sponsrade länkar PPC Sökannonsering SEA Adwords Kärt barn har många namn SEM Google

Läs mer

Synergi Användarhandbok för att söka rapporter

Synergi Användarhandbok för att söka rapporter 2008-12-09 Synergi Användarhandbok för att söka rapporter 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Enkel sökning av rapporter i Synergi... 4 Fliken sökparametrar... 5 Fliken Avancerat... 6 Fliken Rapportutformning...

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Manual för Aktiv Ungdoms e-post (Zimbra)

Manual för Aktiv Ungdoms e-post (Zimbra) Manual för Aktiv Ungdoms e-post (Zimbra) fr.o.m 10 juni 2011 Introduktion... 2 Inloggning... 2 E-post... 3 Samla e-posten i konversationer eller som separata meddelanden... 3 Skicka e-post... 3 Adresslistor...

Läs mer

INLEDNING MENYN FÖR FILNAVIGERING

INLEDNING MENYN FÖR FILNAVIGERING MEDIABANKEN Användarguide INLEDNING Att använda mediabanken är enkelt och intuitivt. När du loggat in har du en meny till vänster för navigering bland filerna i mediabanken och en meny överst funktioner

Läs mer

Med PrivacyKeeper kan du: Ta bort inloggningsinformation:

Med PrivacyKeeper kan du: Ta bort inloggningsinformation: PrivacyKeeper raderar på ett tillförlitligt sätt alla dina spår både online och offline och aktiverar och säkerställer att din dator rensas från alla sårbara känsliga data som kan bli måltavlor för tredje

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

Utbildningsmaterial Google Analytics

Utbildningsmaterial Google Analytics 1(31) Utbildningsmaterial Google Analytics Susanna Westerblad 2(31) Innehåll INNEHÅLL... 2 INLEDNING... 3 BAKGRUND/INTRODUKTION... 3 GRUNDLÄGGANDE RAPPORTER... 4 MÅLGRUPP... 4 TRAFIKKÄLLOR... 6 INNEHÅLL...

Läs mer

Artologik Survey&Report. Nya funktioner, november 2015

Artologik Survey&Report. Nya funktioner, november 2015 Artologik Survey&Report Nya funktioner, november 2015 1 Innehållsförteckning Återvänd till senast besökta enkätsida... 3 Frågenumrering... 3 Klistra in svarsalternativ... 4 Frågor med sökbara svarsalternativ...

Läs mer

Manual - Storegate Team med synk

Manual - Storegate Team med synk Manual - Storegate Team med synk Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och synkronisera filer med högsta säkerhet inom

Läs mer

Lathund för rapporter och statistik i Synergi

Lathund för rapporter och statistik i Synergi Lathund för rapporter och statistik i Synergi 1 (28) Inledning 3 Fliken sökning... 4 Fliken Avancerad sökning... 5 Fliken Rapportutformning... 9 Tips på Sökningar och presentationer 11 Alla enhetens ärenden

Läs mer

APA för nybörjare. Innan du börjar. Översikt

APA för nybörjare. Innan du börjar. Översikt APA för nybörjare Den här texten är tänkt som en snabb introduktion hur du kan använda publiceringssystemet APA (Advanced Publication Application) för att redigera webbplatser. Texten kräver inga förkunskaper

Läs mer

Lär dig grunderna om Picasa

Lär dig grunderna om Picasa Lär dig grunderna om Picasa Välkommen till Picasa. I den här guiden får du lära dig att använda Picasa för att organisera och redigera dina foton. Picasa Programvara När du börjar, finns det 2 saker du

Läs mer

Axalon Process Navigator SP Användarhandledning

Axalon Process Navigator SP Användarhandledning Axalon Process Navigator SP Användarhandledning Axalon Process Navigator SP 2013, senast reviderad: den 11 juni 2014 Innehåll Innehåll... 2 Om denna användarhandledning... 3 Syfte... 3 Vem är denna handledning

Läs mer