KYRKPORTEN NR 1/2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KYRKPORTEN NR 1/2013"

Transkript

1 KYRKPORTEN NR 1/2013

2 TILL EFTERTANKE Hur blir man en bättre människa? Så här en tid efter nyåret har väl de flesta nyårslöftena lagts på is. Löften som många gånger gavs i akt och mening att förändra och förbättra sitt liv. Bakom detta ligger en tanke på att man kan bli, och borde vara, en bättre människa. Duger man då inte som man är? Den vanliga visdomen säger ungefär så här: du duger som du är - och du kan bli bättre, vackrare, effektivare, smalare etc. Vad säger då den kristna tron om detta? Ja, att vara människa är inte främst att förändra sig själv, eller av egen kraft leva sitt liv. Att vara sant mänsklig är att låta Guds kraft genomsyra livet. Att inte sätta sig själv först utan att våga ta ett steg tillbaka och låta Gud vara Gud. Att våga släppa taget. Inför Påsken ställs vi inför mysteriet att Guds son lider, dör och uppstår. För att vi skall leva. Inte av egen kraft utan i tillit och hopp våga vila i detta att vi redan är omslutna, burna, befriade, älskade. I församlingen finns möjligheten att tillsammans med andra som anat Guds närvaro växa som människor och som kristna. Vi har alla, var och en, något att bidraga med för vårt gemensamma arbete: att bygga Guds rike här och nu, tillsammans. För vi har vågat ana något som är större, den relation vi stavar Gud. Per Svensson Kyrkoherde

3 ANDRUM 17 mars 7 april 21 april Stillhet, musik, bön, bröd & vin. Stävie kyrka Bjud någon du inte känner på lunch! SMSa lunch till så ger du 50 kronor i kampen mot hungern i världen.

4 PÅSKENS GUDSTJÄNSTER Följ påskveckans dramatik: glädje, sorg, död och liv. Skärtorsdagen - Sista måltiden Enkel mässa där vi dukar av altaret infår långfredagen. Kl 18 i Lackalänga kyrka Långfredagen - Korset Kl 11 i Missionskyrkan Påskdagen - Kristus är uppstånden! Festmässa Kl 11 i Lackalänga kyrka Herrens nåd tar inte slut, hans barmhärtighet upphör aldrig. Varje morgon är den ny - stor är din trofasthet. Klagovisorna 3:22-23 Annandag Påsk - Mötet med den uppståndne! Kl 11 i Missionskyrkan

5 LACKALÄNGA-STÄVIE FÖRSAMLING OCH MISSIONSFÖRSAMLINGEN I FURULUND...och han såg på mig... BERÄTTELSEN OM JESUS SISTA DAGAR I MUSIK, LJUS OCH LJUD STÄVIE KYRKA 26. & 27. MARS KL. 19 BILJETTER är gratis och finns att hämta på församlingshemmet och på Raststället i Furulund (bredvid COOP)

6 DIAKONI LIGUSTERN Obs! Ny tid. Andakt på Ligustern torsdagar jämna veckor: klockan kaffe, andakt klockan Gökotta i Gläntan : Tisdagen den 7 maj klockan TITTA IN TRÄFFAR Du som tycker att det kan vara trevligt med en kopp kaffe och en stunds gemenskap är välkommen till våra Titta in träffar på Ligustern. Vi träffas alltid på söndagar klockan 14.00: 3 och 17 mars, 7 och 28 april och 26 maj. SOPPLUNCH Middagsbön och sopplunch på församlingshemmet klockan onsdagar: 27/3, 24/4, 22/5. Vårlunch se under Mitt i veckan! ARBETSFÖRENINGEN Träffas andra tisdagen i månaden på församlingshemmet. Nya medlemmar är hjärtligt välkomna! STICKCAFÉ Träffas varje måndag klockan i församlingshemmet. Vi stickar och virkar inför församlingens Bazaar. Då säljs alstren och intäkten går till Svenska kyrkans internationella arbete.

7 MITT I VECKAN Onsdagar på församlingshemmet klockan /3 Tryggare kan ingen vara ett program om Lina Sandell, hennes texter och psalmer med skådespelerskan Cathrine Jeppsson och kantor Jenny Bergner. 10/5 Vi firar våra 75, 80, 85 och 90-åringar. Sång och musik, sju sorters kakor och tårta. 8/5 Vårlunch klockan Anmälan till husmor Karin Malmgren tel: eller diakon Gunilla D Dellström SEMESTERDAGAR 2013 För femte året i rad åker vi några dagar till Åsljungagården på semester. Under dessa dagar får vi dela gemenskapen i avkopplande naturskön miljö. Vi erbjuder olika aktiviteter såsom sång& musik, samtal, promenader, knep och knåp, andakter, allt är frivilligt! Dessutom får vi god mat och sista kvällen lite extra gott i form av en tre rätters middag. Ansvariga för dagarna är diakon Gunilla D Dellström och kamrer Gunilla Wendel samt ytterligare två medhjälpare. Kostnad för resan är 850 kr. Sedan är ju frågan när allt detta sker? Jo vi åker förmiddag tisdagen den 18 juni från församlingshemmet i Furulund och är tillbaka på samma ställe torsdagen den 20 juni. Verkar det intressant? Undrar du över något? Ring kamrer Gunilla Wendel eller diakon Gunilla D Dellström Vi har begränsat antal platser så anmäl dig så fort som möjligt, men senast 10 maj. Hälsningar Gunilla D Dellström

8 BARN OCH FAMILJ Ungefär en gång i månaden firar vi en gudstjänst som är lite mer barnvänlig när det gäller tid och innehåll. Barnen brukar sitta på mattor på golvet längst fram och efteråt serverar vi alltid korv. En gång i månaden firar vi vanlig mässa och välkomnar barnen till LILLKYRKA! Då tar Julia, Malin och Emilie hand om barnen ca 20 min. Det blir lite sång, berättelse, frukt och skapande. 3 mars Mässa med Små & Stora. Vi gästas av Tipei Marazanye och fyller kyrkan med afrikanska toner och rytmer! 17 mars Mässa med LILLKYRKA 31 mars Festmässa på Påskdagen! 7 april Mässa med LILLKYRKA 28 april Mässa med Små & stora. Skapargruppen bjuder på dockteater. 9 maj Gökotta i Gläntan kl 8 med Kävlinge brass. Ta med picnic-filt och frukost! 26 maj Musikal av och med Skapargruppen, musikverkstan, Ungdomskören och Stjärngung. 30 juni Kalasmässa tillsammans med Sommarkyrkobarnen i Stävie kl.17. Skapande verkstad, kaffe, festis och korv från kl. 16. Lackalänga kyrka kl 11 om inget annat anges. Välkommen!

9 SMÅ & STORA Välkommen till församlingshemmet för att leka, fika och sjunga. Vi har drop in från kl 9, sångstund kl 10 och sen fikar vi. De flesta är 0-1 år, men här finns också barn som är lite äldre. Ta med dig pappa, mamma, mormor eller nån annan vuxen! Tisdagar 9-12 Välkommen! Maritha, Gunilla D och Hanna EFTER DAGIS Kl. 16 börjar vi med en sångstund och en berättelse. Sen är det några som leker, nån som vill duka och nån som ritar eller bygger lego. Vi äter ca 17, oftast fisk eller vegetariskt. Välkommen att dela lite vardag: mat, prat, lek, disk och gemenskap. Vi träffas på onsdagar. Maila, sms:a eller ring och anmäl dig senast tisdagen samma vecka: Hanna.mansten@svenskakyrkan.se eller , VÄLKOMMEN! Carina och Hanna MUSIKAL Teater och musik i skön blandning blir det söndagen 26 maj kl i Lackalänga kyrka, då vi också firar mässa tillsammans. Småstjärnor, Stjärngung och Skapargrupp presenterar stolt årets musikal, som vi förberett under våren och på vårt barn- och ungdomsläger i april.

10 SOMMARKYRKA Den juni är det sommarkyrka i församlingshemmet för barn 6-12 år Vi leker, skapar, sjunger, pratar och gör små utflykter. Under våren kommer vi ut med info om verksamheten i skolorna. Festkonsert på stor scen i Stävie. 16 mars kl STJÄRNGUNG! Barnkören Stjärngung bjuder på konsert lördagen den 16 mars kl i Stävie kyrka. Barnen sjunger låtar i blandade stilar; mycket sångglädje och sväng utlovas. Efter konserten blir det fika: saft, kaffe och något gott tilltugg. Varmt välkomna - både små och stora!

11 KÖRBESÖK 14 april får församlingen besök av körer från Växjö. De är på Körresa och ville gärna komma och sjunga i vår gudstjänst. Vi hälsar sångare under ledning av Rebecka och Åsa varmt välkomna! GÖKOTTOR 7 maj kl 14 i Gläntan En gökotta för dig som inte är så morgonpigg! Vi firar gökotta tillsammans med Ligustern, sjunger, dricker kaffe och lyssnar även i år till trumpet som ekar mellan tallarna. Om det regnar så är vi inne på Ligustern. 9 maj kl 8 i Gläntan Gläntan är ängen som ligger i Furulundsskogen, Du ser den på höger sida om du går från COOP mot Stävie. Där spelar Kävlinge brass på vår Gökotta och du tar med dig lite frukostmat och något att sitta på (vi tar med några stolar). Efter gudstjänsten dukar vi fram vad vi har med oss och lyssnar när Brasset fortsätter spela. Kanske bjuder någon upp till dans? :) VÄLKOMMEN! Om det regnar så är vi i Lackalänga kyrka.

12 BAZAAREN Söndagen den 10 februari fylldes församlingshemmet med glada människor som köpte lotter, åt och fikade, bjöd på auktion och gav mycket till Svenska Kyrkans internationella arbete! kr samlades in under Bazaaren - ett stort tack till alla som deltog och till alla dem som förberedde och gav av sin tid och sin skaparkraft! BjUd NågoN du inte känner på LUNCH! SMSa LUNCH till så ger du 50 kronor i kampen mot hungern i världen.

13 FURULUND FASHION Höstens Live Aid Furulund blev en succé och vi samlade in över 5000 kronor till biståndsprojekt. Nu kommer uppföljaren: Furulund Fashion. Se mode från 60-, 70-, 80- talen och hör vår konferencier berätta om banlonpolos och andra modeminnen som får oss att skratta. Vi bjuder på livemusik, tilltugg, dricka och en final i brudmode som sent ska glömmas! Biljetterna är gratis, men du får gärna ge ett bidrag till kyrkans Internationella arbete när du hämtar ut din biljett! Om alla skänker 50:- och vi fyller kyrkan med folk så kan vi tillsammans ge 7000:- till biståndsprojekt. Om alla skänker 100:-... JA det är enkel matematik :) Välkommen till vårens Modevisning! Internationella gruppen & Raststället FURULUND FASHION 3 maj kl 19 Lackalänga kyrka Live musik, mode, tilltugg, brudklänningar, vintage.

14 VÄRLDSBÖNDAGEN Fredagen den 1 mars kl 12 i Lackalänga kyrka firar vi den ekumeniska Världsböndagen. Efter andakten blir det sopplunch på församlingshemmet. Som vanligt firar vi tillsammans med Missionsförsamlingen, Kävlinge församling och Löddebygdens församling. Välkomna! BIBELINSPIRATIONSDAG Vi inbjuder till en dag där vi kastar oss in i olika bibelberättelser med hjälp av text, bild, färg En dag för dig som är nyfiken på bibeln. För dig som vill inspireras att läsa mer eller bara vill göra något roligt och annorlunda. Håll utkik efter detta framöver. Vi återkommer när datumet är spikat. Anmälan om intresse kan göras redan nu till Hanna Mansten hanna.mansten@svenskakyrkan.se RASTSTÄLLET Secondhandbutik som vår församling driver tillsammans med Missionskyrkan. Du hittar oss vägg i vägg med COOP på Kungsgatan. Våra öppettider är: Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag jämna veckor Vårmarknad lördagen den 20 april!!!! Här kan du fynda en skjorta, bok eller en nygammal kaffekopp. Eller kanske har du saker som du vill skänka hit så att någon annan kan fynda! Raststället är också just ett rastställe. Kom in sitt ner en stund, prata lite och ta en kopp kaffe. Varmt välkommen!

15 HÄR NÅR DU FÖRSAMLINGENS MEDARBETARE Kyrkoherde Per Svensson Tel: SMS: Komminister Hanna Mansten Tel: SMS: Församlingspedagog Marie Lindgren Tel Arb: SMS: Diakon Gunilla Dellström Tel Arb: Mobil: Kantor Jenny Bergner Tel Arb: Mobil: Musiker Maritha Holmlind-Paulson Tel Arb: Mobil: Husmor Karin Malmgren Tel Kök: Kamrer Gunilla Wendel Tel Exp: E-post till medarbetarna: Pastorsexpedition och kyrkogårdsärenden: Kungsgatan 68. Träffas säkrast mån-fre kl Postadress: Kungsgatan 68, Furulund. Telefon: Telefax: E-post: Hemsida: Utges av: Redaktionen: Ansvarig utgivare: Layout: Tryckeri: Lackalänga-Stävie församling Essie Friman, Per Svensson, Gunilla Wendel, Hanna Mansten Per Svensson Harald Svensson EXAKTAPRINTUS, Malmö Nästa nummer kommer i slutet av maj Om du har några synpunkter på Kyrkporten eller dess innehåll så hör gärna av dig till: Per Svensson eller , eller via mail: per.svensson@svenskakyrkan.se Kyrkvaktmästare, (kontaktas via expeditionen): Hans-Åke Erlandsson Stävie Ulf Persson Lackalänga Sebastian Erlandsson Kapellet Kyrkorådets ordf. Carl Friman Begravningsombud Ulf Nordström Secondhandaffären Raststället KYRKTAXI Du vet väl om att du kan åka taxi kostnadsfritt inom församlingen till gudstjänster och annat som händer i församlingen. Allt Du behöver göra är att ringa och beställa taxi och skriva på kvittot efter resan så betalar församlingen transporten.

16 GUDSTJÄNSTER Mars 3 Tredje s i fastan 11 Mässa med Små och Stora i Lackalänga 10 Midfastosöndagen 11 Mässa i Lackalänga. Ungdomskören, 71:or 17 Jungfru Marie Beb d 11 Mässa i Lackalänga, Lillkyrka Andrum, stilla mässa i Stävie 24 Palmsöndagen 11 Mässa i Lackalänga 28 Skärtorsdagen 18 Mässa i Lackalänga 29 Långfredagen 11 Gudstjänst i Missionskyrkan 31 Påskdagen 11 Festmässa i Lackalänga, Gaudia, Ungdomskör, Stjärngung April 1 Annandag Påsk 11 Gudstjänst i Missionskyrkan 7 Andra s i Påsktiden 11 Mässa i Lackalänga, Lillkyrka Andrum, stilla mässa i Stävie 14 Tredje s i Påsktiden 11 Mässa i Lackalänga, körbesök från Växjö 21 Fjärde s i Påsktiden 11 Mässa i Lackalänga, Gaudia Andrum, stilla mässa i Stävie 28 Femte s i Påsktiden 11 Mässa med Små och Stora i Lackalänga Maj 5 Bönsöndagen 11 Mässa i Lackalänga 9 Kr Him. dag 8 Gökotta i Gläntan, Kävlinge Brass 12 Söndagen f Pingst 11 Mässa i Lackalänga 19 Pingstdagen 11 Mässa i Lackalänga 26 Hel Tref. Dag 11 Mässa i Lackalänga, musikal Juni 2 Första s e Tref 18 Mässa i Stävie

KYRKPORTEN NR 1/2012. Grytlappar Sopplunch Påskens gudstjänster Efter Dagis Nära livet Passionsspel Läger Gaudia Fastekampanjen

KYRKPORTEN NR 1/2012. Grytlappar Sopplunch Påskens gudstjänster Efter Dagis Nära livet Passionsspel Läger Gaudia Fastekampanjen KYRKPORTEN NR 1/2012 Grytlappar Sopplunch Påskens gudstjänster Efter Dagis Nära livet Passionsspel Läger Gaudia Fastekampanjen TILL EFTERTANKE KÄRLEKEN SOM BEFRIAR Snoret rinner, frigolitkulorna ligger

Läs mer

KYRKPORTEN NR 4/2012

KYRKPORTEN NR 4/2012 KYRKPORTEN NR 4/2012 TILL EFTERTANKE Gott nytt kyrkoår! Första söndagen i Advent börjar det nya kyrkoåret och därför är det på sin plats att önska Gott Nytt Kyrkoår! Detta nya kyrkoår för något alldeles

Läs mer

KYRKPORTEN Kalasmässa i Stävie 17 juni!

KYRKPORTEN Kalasmässa i Stävie 17 juni! KYRKPORTEN NR 2/2012 Grilla Leka Utfärd Bialitt Raststället Matlaget Kalasmässa i Stävie 17 juni! Rekordet TILL EFTERTANKE UTAN TVIVEL ÄR MAN INTE RIKTIGT KLOK! Det sägs ibland att trons motsats är tvivel.

Läs mer

KYRKPORTEN NR 3/2012

KYRKPORTEN NR 3/2012 KYRKPORTEN NR 3/2012 TILL EFTERTANKE Bygga broar eller murar? På vissa håll i världen byggs det murar som skiljer människor åt. På andra håll byggs broar för att möjliggöra kontakt, möte och relationer.

Läs mer

KYRKPORTEN NR 4/2011. Årets julklapp. Efter Dagis. Julens Gudstjänster. Änglar sökes! Stickcafé. Små & Stora. Sjung från hjärtat.

KYRKPORTEN NR 4/2011. Årets julklapp. Efter Dagis. Julens Gudstjänster. Änglar sökes! Stickcafé. Små & Stora. Sjung från hjärtat. KYRKPORTEN NR 4/2011 Årets julklapp Efter Dagis Julens Gudstjänster Änglar sökes! Stickcafé Små & Stora Sjung från hjärtat Lucia TILL EFTERTANKE ÅRETS JULKLAPP - MIDDAGSFRID Nu har åretsjuklapp utsetts.

Läs mer

KYRKPORTEN NR 2/2013 FURULUND FASHION. mässa KYRKA

KYRKPORTEN NR 2/2013 FURULUND FASHION. mässa KYRKA KYRKPORTEN NR 2/2013 FURULUND FASHION Kalas mässa Sommar konsert Titta-IN KAFFE SOMMAR KYRKA Till eftertanke Små bäckar små Vi var på semester med familjen, och efter middagen spelade vi en omgång Monopol.

Läs mer

DET HÄNDER I KYRKAN. Mars - April S. Kyrkogatan 10, Strömstad mån, ons-fre kl

DET HÄNDER I KYRKAN. Mars - April S. Kyrkogatan 10, Strömstad mån, ons-fre kl DET HÄNDER I KYRKAN Mars - April 2017 S. Kyrkogatan 10, Strömstad 0526-183 00 mån, ons-fre kl. 10-12 www.svenskakyrkan.se/stromstad N är våren kommer med nytt liv efter den kalla vintern så firar vi påsk.

Läs mer

Programblad september oktober 2018 för UMEÅ KÅR

Programblad september oktober 2018 för UMEÅ KÅR Programblad september oktober 2018 för UMEÅ KÅR Frälsningsarmén Umeå Omslagsbild: Linnea Kampha, Umeå. SEPTEMBER Vecka 35 Fre 31/8 Lör 1/9 Sön 2/9 11.00 Gudstjänst. Enheten i Kristus. Vecka 36 Mån 3/9

Läs mer

Barn & Unga. Pyssel Körer Gemenskap Glädje Skratt Mys Kompisar. www.svenskakyrkan.se/lerum. Gilla oss på Facebook www.facebook.com/lerumsforsamling

Barn & Unga. Pyssel Körer Gemenskap Glädje Skratt Mys Kompisar. www.svenskakyrkan.se/lerum. Gilla oss på Facebook www.facebook.com/lerumsforsamling Barn & Unga Pyssel Körer Gemenskap Glädje Skratt Mys Kompisar Gilla oss på Facebook www.facebook.com/lerumsforsamling www.svenskakyrkan.se/lerum Kyrkans förskola För information om Kyrkans förskola se

Läs mer

SALEMKYRKAN BORENSBERG

SALEMKYRKAN BORENSBERG SALEMKYRKAN BORENSBERG PROGRAM FEBRUARI-MARS 2017 Kom till mig, så ska ni finna vila för er själ När vi går in i februari brukar det kännas att året har börjat på riktigt. Förhoppningsvis infinner sig

Läs mer

veckovy

veckovy veckovy 2018-12-31-2020-01-05 31 MÅNDAG december 1 1 TISDAG Nyårsdagen I Jesu namn Jes 49:13-16 Heb 13:5-8 Luk 13:6-9 Ps 121 2 ONSDAG 3 TORSDAG 1 I VECKAN: januari FREDAG 4 LÖRDAG 5 Trettondedag jul Guds

Läs mer

Barn och familj hösten 2017

Barn och familj hösten 2017 Barn och familj hösten 2017 Välkommen! På bilden ovan syns barnhänder i olika storlekar som klipper, klistrar och skapar kring tema om tro och liv. Det finns också vuxenhänder som hjälper till samtidigt

Läs mer

Vi ber under fastan. Bibelläsning och Bön under 8 veckor. 18 feb 12 april 2015 Kyrkan vid Brommaplan

Vi ber under fastan. Bibelläsning och Bön under 8 veckor. 18 feb 12 april 2015 Kyrkan vid Brommaplan 1 Vi ber under fastan Bibelläsning och Bön under 8 veckor 18 feb 12 april 2015 Kyrkan vid Brommaplan Bibelläsning och bön under fastan 2015 2 Fastan en tid för omvändelse bön och eftertanke. Sedan 300-talet

Läs mer

Välkommen till Missionskyrkan febr - april 2016

Välkommen till Missionskyrkan febr - april 2016 Välkommen till Missionskyrkan febr - april 2016 Husesyn Ockelbo Missionskyrka N. Åsgatan 26 816 31 Ockelbo 0297 423 37 ockelbo.missionskyrka@ telia.com Bg. 336 5772 Ungdom Bg. 5055-9103 www.equmeniakyrkan.se/

Läs mer

PROGRAM 25 februari - 21 april

PROGRAM 25 februari - 21 april Wesleybladet 2019-1 PROGRAM 25 februari - 21 april 2019 www.wesleykyrkan.se Gudstjänster och samlingar 2019-1 Vad har du i dina händer? Bibeln om förvaltarskap Måndag 25 februari Tisdag 26 februari 14:00

Läs mer

Sommar i Vasa. Djurparksresa, gudstjänster, midsommarfirande med mera! VASA

Sommar i Vasa. Djurparksresa, gudstjänster, midsommarfirande med mera! VASA Sommar i Vasa Djurparksresa, gudstjänster, midsommarfirande med mera! VASA Församlingsblad NR 2 SOMMMAREN 2012 Allting är Herrens... Allting är Herrens och allt har han skapat, skapat i kärlek och gett

Läs mer

indelade efter kyrkoårets olika teman

indelade efter kyrkoårets olika teman indelade efter kyrkoårets olika teman Första söndagen i advent Ett nådens år Fast du som kommer Hosianna Här är det fest I advent Sång vid ljusbäraren Vi är så glada Marias advent Andra söndagen i advent

Läs mer

november måndag 24 tisdag 25 onsdag 26 torsdag

november måndag 24 tisdag 25 onsdag 26 torsdag 23 måndag november 48 24 tisdag 25 onsdag 26 torsdag 48 november fredag 27 lördag 28 1:a sön. i advent 29 Ett nådens år Sak 9:9-10 Upp 3:20-22 Matt 21:1-9 Ps 24 30 måndag november 49 1 tisdag 2 onsdag

Läs mer

Varje vecka lägger jag ut någon bild från Equmeniakyrkan och från Huskvarna på Facebook. Du får gärna bli vän med mig också där!

Varje vecka lägger jag ut någon bild från Equmeniakyrkan och från Huskvarna på Facebook. Du får gärna bli vän med mig också där! Vecka 13 2016 Glad Påsk Påsktiden är en god tid med vårens ankomst och alla goda bibeltexter om hur den uppståndne möter sina vänner och lärjungar och de blir påskens vittnen. Och liksom julen varar intill

Läs mer

indelade efter kyrkoårets olika teman

indelade efter kyrkoårets olika teman indelade efter kyrkoårets olika teman Första söndagen i advent Ett nådens år Fast du som kommer Hosianna Här är det fest I advent Sång vid ljusbäraren Vi är så glada Juldagen Jesu födelse Julsång På natten

Läs mer

Datum Dag EV Kyrkoår 1/1/2016 Fredag Luk 13:6-9 Nyårsdagen 1/2/2016 Lördag Upp 19: /3/2016 Söndag Mark 11:15-19 Söndagen efter nyår 1/4/2016

Datum Dag EV Kyrkoår 1/1/2016 Fredag Luk 13:6-9 Nyårsdagen 1/2/2016 Lördag Upp 19: /3/2016 Söndag Mark 11:15-19 Söndagen efter nyår 1/4/2016 Datum Dag EV Kyrkoår 1/1/2016 Fredag Luk 13:6-9 Nyårsdagen 1/2/2016 Lördag Upp 19:11-16 1/3/2016 Söndag Mark 11:15-19 Söndagen efter nyår 1/4/2016 Måndag Ps 23 1/5/2016 Tisdag Ps 40:1-6 1/6/2016 Onsdag

Läs mer

Kyrknytt. Information från Svenska kyrkan i Dalstorps församling

Kyrknytt. Information från Svenska kyrkan i Dalstorps församling Kyrknytt Information från Svenska kyrkan i Dalstorps församling Vintern 2012 Julen år 2012 Nu går det mot Jul igen, Förhoppning om: vit Jul julklappar fridfull Jul god mat god gemenskap gamla traditioner.

Läs mer

KYRKPORTEN. Frälsarkransen -livets pärlor. Bön TEMA. Stickcafé Lär dig rädda liv! Efter dagis. Nr kurs i HLR. - middag och vardagsmys

KYRKPORTEN. Frälsarkransen -livets pärlor. Bön TEMA. Stickcafé Lär dig rädda liv! Efter dagis. Nr kurs i HLR. - middag och vardagsmys KYRKPORTEN Nr 3 2016 Stickcafé Lär dig rädda liv! - kurs i HLR Efter dagis - middag och vardagsmys TEMA Bön Frälsarkransen -livets pärlor Jag älskar dig! Varför säger du inte att du älskar mig?, frågade

Läs mer

mars-maj 2018 årgång 57

mars-maj 2018 årgång 57 Hammarlövs församlingsblad mars-maj 2018 årgång 57 HAMMARLÖVS FÖRSAMLING Guds kärleks skapande kraft När jag sitter och skriver så är det vinter ute och solens strålar tränger igenom molnen. Våren känns

Läs mer

Församlingsblad. Equmeniakyrkan Östhammar och. Gimo-Vattensta Missionsförsamling

Församlingsblad. Equmeniakyrkan Östhammar och. Gimo-Vattensta Missionsförsamling Församlingsblad Equmeniakyrkan Östhammar och Gimo-Vattensta Missionsförsamling April juni 2018 Tacksamhet Livet har sina sidor. Det finns mycket att vara orolig inför. Var och en av oss har en hel uppsättning

Läs mer

KYRKPORTEN. Sticka. Familje- Sjungande Stjärnor. Onsdagssoppa. & Prata. orkester. Nr

KYRKPORTEN. Sticka. Familje- Sjungande Stjärnor. Onsdagssoppa. & Prata. orkester. Nr KYRKPORTEN Nr 3 2013 Familje- orkester Sjungande Stjärnor Onsdagssoppa Sticka & Prata Till eftertanke Det är nu som livet är mitt sjunger Helen Sjöholm i filmen Såsom i himmelen. Och visst är det liv vi

Läs mer

Välkommen till. Missionskyrkan. april - juni 2015

Välkommen till. Missionskyrkan. april - juni 2015 Välkommen till Missionskyrkan april - juni 2015 Sommartid Ockelbo Missionskyrka N. Åsgatan 26 816 31 Ockelbo 0297 423 37 Exp.tid tisd - onsd 10-12 ockelbo.missionskyrka@ telia.com Pg. 29 54 46-9 Bg. 336

Läs mer

Nr 3: 2013 Y R K N Y T T. Foto: Yngve Ivarsson

Nr 3: 2013 Y R K N Y T T. Foto: Yngve Ivarsson K Nr 3: 2013 Y R K N Y T T Foto: Yngve Ivarsson Kan Gud älska en medioker medelmåtta? Vissa människor och möten sätter spår i oss och avtryck i våra hjärtan. Det hade varit en intensiv period med massor

Läs mer

Vasa församling HÖSTEN Gudstjänster Konserter Vardagsaktiviteter

Vasa församling HÖSTEN Gudstjänster Konserter Vardagsaktiviteter Vasa församling HÖSTEN 2016 Gudstjänster Konserter Vardagsaktiviteter Söndag 2 oktober kl. 11.00 Den helige Mikaels dag HÖG Stefan Martinsson, predikant Tore Bennshagen, celebrant Söndag 2 oktober kl.

Läs mer

Program våren Välkommen!

Program våren Välkommen! Program våren 2018 Välkommen! Allt har sin tid. Så står det i Predikaren 3. Texten fortsätter med flera exempel på motsatta saker som var och en har sin tid. Det beskriver en allmän mänsklig erfarenhet

Läs mer

Februari Maj 2015 INTERVJU MED MARTA KARLSSON

Februari Maj 2015 INTERVJU MED MARTA KARLSSON Februari Maj 2015 INTERVJU MED MARTA KARLSSON Marta, du är anställd på Equmeniakyrkans Region Nord. När började du där och vad har du för arbetsuppgifter? - Jag började jobba i september, men tjuvstartade

Läs mer

Barn- och familjeverksamhet i Löddebygdens församling

Barn- och familjeverksamhet i Löddebygdens församling Barn- och familjeverksamhet i Löddebygdens församling Marie saknas på bilden Det är oss du träffar i verksamheterna Om ni undrar något får ni gärna höra av er till någon av oss: André Nyberg, församlingspedagog

Läs mer

Program mars - juni 2019

Program mars - juni 2019 Program mars - juni 2019 Hej kära församlingsmedlemmar och vänner till församlingen! Jag heter Ann-Christin, (kallas för Anki) och är Centrumkyrkans nya församlingsföreståndare sedan årsskiftet. Jag kommer

Läs mer

i Centrumkyrkan Tumba händer nr , 2 september 14 oktober

i Centrumkyrkan Tumba händer nr , 2 september 14 oktober i Centrumkyrkan Tumba händer nr 3 2012, 2 september 14 oktober DETTA PROGRAMBLAD är en hälsning till dig från Centrumkyrkan i Tumba. Du hittar den i centrum, Gröndalsvägen 10. Du är varmt välkommen till

Läs mer

Välkommen till Missionskyrkan april - juni 2016

Välkommen till Missionskyrkan april - juni 2016 Välkommen till Missionskyrkan april - juni 2016 Vad är oumbärligt i ditt liv? Ockelbo Missionskyrka N. Åsgatan 26 816 31 Ockelbo 0297 423 37 Exp.tid tisdagar 9-13 ockelbo.missionskyrka@ telia.com Bg. 336

Läs mer

Välkommen till våra verksamheter för. Barn Ungdom & Familj 0-18 år Våren 2015

Välkommen till våra verksamheter för. Barn Ungdom & Familj 0-18 år Våren 2015 Välkommen till våra verksamheter för Barn Ungdom & Familj 0-18 år Våren 2015 Välkommen till vår hemsida Titta gärna på vår hemsida för telefonnummer, e-postadresser och aktuell information som t.ex. terminsstart

Läs mer

Pilgrimsfärd för tillit Taizéhelg för unga vuxna april TAIZÉ. Jönköping april

Pilgrimsfärd för tillit Taizéhelg för unga vuxna april TAIZÉ.  Jönköping april Pilgrimsfärd för tillit Taizéhelg för unga vuxna 20-22 april www.taize2018.se TAIZÉ Jönköping 20 20-22 april 18 Lämna vardagen ett slag. Gör ett avsteg från krav och stress. Träffa människor med olika

Läs mer

BA RN &FA BARN & FAMILJ MI LJ

BA RN &FA BARN & FAMILJ MI LJ BA RN &FA BARN & FAMILJ MI LJ VÅRTERMINEN 2012 FAMILJEMÄSSA Kom och var delaktig! Gudstjänsten är hjärtat i församlingens verksamhet, i den kan Du finna rum för ro och eftertanke samt uppleva glädje, musik

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Mars - Maj 2019

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Mars - Maj 2019 FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Mars - Maj 2019 De hör ihop! Två bilder tätt ihop. Vinter och vår sida vid sida och så nära varandra att gränsen nästan har suddats ut. De hör ihop, det kramade

Läs mer

Barn & Familj MARIA FÖRSAMLING. Våren Hos oss finns en öppen och välkomnade gemenskap med det kristna budskapet i centrum

Barn & Familj MARIA FÖRSAMLING. Våren Hos oss finns en öppen och välkomnade gemenskap med det kristna budskapet i centrum Barn & Familj Våren 2013 Hos oss finns en öppen och välkomnade gemenskap med det kristna budskapet i centrum MARIA FÖRSAMLING ÖPPEN FÖRSKOLA Mötesplats för vuxna med barn i alla åldrar. Man kommer och

Läs mer

Vi ber under fastan. Bibelläsning och bön från askonsdagen till annandag påsk 5 mars 21 april 2014 Kyrkan vid Brommaplan

Vi ber under fastan. Bibelläsning och bön från askonsdagen till annandag påsk 5 mars 21 april 2014 Kyrkan vid Brommaplan Vi ber under fastan Bibelläsning och bön från askonsdagen till annandag påsk 5 mars 21 april 2014 Kyrkan vid Brommaplan 1 Bibelläsningsplan för fastan 2014 I år följer vi evangelisten Johannes berättelse

Läs mer

BARN OCH UNGDOM. Höstterminen 2018

BARN OCH UNGDOM. Höstterminen 2018 BARN OCH UNGDOM Höstterminen 2018 0-6 BRÄMHULT. ÖPPEN FÖRSKOLA Start 10/9-18 Måndag kl 09.30-12.00 Barn och vuxna träffas och leker, målar, fikar och sjunger i Brämhults församlingshem. För mer info ring

Läs mer

Pastorns tankar. Temagudstjänster om bön vårterminen Herre, lär oss att be!

Pastorns tankar. Temagudstjänster om bön vårterminen Herre, lär oss att be! Pastorns tankar Det himmelska hemmet! En dag tar vårt jordiska liv slut. Det vet vi alldeles säkert. Min gamla mor fick hembud för en tid sedan. Hon var nästan 91 år och vägde drygt 30 kilo. De sista åren

Läs mer

KYRKPORTEN. Sjunga in julen. Värmande hjälp. Sankta Lucia JUBILEUM JULKAMPANJEN ÖPPEN JUL. Nr

KYRKPORTEN. Sjunga in julen. Värmande hjälp. Sankta Lucia JUBILEUM JULKAMPANJEN ÖPPEN JUL. Nr KYRKPORTEN Nr 4 2014 JULKAMPANJEN Sankta Lucia Sjunga in julen ÖPPEN JUL JUBILEUM Värmande hjälp Ledare... Låt fler fylla fem år! I vårt fotoalbum hemma finns en bild på vår son Harald i mammas famn. 1984

Läs mer

PROGRAM 24 april - 24 juni

PROGRAM 24 april - 24 juni Wesleybladet 2018-2 PROGRAM 24 april - 24 juni 2018 www.wesleykyrkan.se Gudstjänster och samlingar 2018-2 Tisdag 24 april 14:00 Tisdagsträffen. Öppen gemenskap med kaffe, andakt, sång och musik m.m. Torsdag

Läs mer

LERKIL. Hälsning från pastorn. Axplock ur innehållet: Varmt och hjärtligt välkommen till kyrkan. Alla samlingar är självklart öppna för alla.

LERKIL. Hälsning från pastorn. Axplock ur innehållet: Varmt och hjärtligt välkommen till kyrkan. Alla samlingar är självklart öppna för alla. LERKIL Hälsning från pastorn I bibeln i Predikaren kap. 3:11 så står det så här: Allt vad Gud har gjort är skönt i rättan stund. Han låter människor urskilja ett sammanhang, men aldrig kan de fatta Guds

Läs mer

indelade efter kyrkoårets olika teman

indelade efter kyrkoårets olika teman indelade efter kyrkoårets olika teman Första söndagen i advent Ett nådens år Fast du som kommer Hosianna Hosianna (kanon) Här är det fest I advent På en vanlig åsna Stenarna Tänd ett ljus Vi är så glada

Läs mer

Träffar för barn och ungdom. Öppen verksamhet för barn Musiklek Barnkörer Föräldrautbildning Ungkväll Ungdomskörer

Träffar för barn och ungdom. Öppen verksamhet för barn Musiklek Barnkörer Föräldrautbildning Ungkväll Ungdomskörer Träffar för barn och ungdom Öppen verksamhet för barn Musiklek Barnkörer Föräldrautbildning Ungkväll Ungdomskörer Öppen verksamhet för barn och vuxen Hemlingby kyrka, Hemlingbyvägen 2 Måndagar 0-5 år 09.00-11.30

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

TYDLIG. Älskad, förlåten och innesluten. Bibel och Frukost? Ingrid KÖREN INNEHÅLL

TYDLIG. Älskad, förlåten och innesluten. Bibel och Frukost? Ingrid KÖREN INNEHÅLL 2 11 Älskad, förlåten och innesluten På kyrkbladets framsida, ser du en hand som håller i ett kors. Korset är tillverkat för hand av olivträ från Betlehem. (från redan beskurna grenar). Det fungerar inte

Läs mer

Onsd 13/ Luciagudstjänst, M Uddling, M Ivarsson. Lussebullar och pepparkakor Torsd 14/ Julbord. Se nedan.

Onsd 13/ Luciagudstjänst, M Uddling, M Ivarsson. Lussebullar och pepparkakor Torsd 14/ Julbord. Se nedan. DECEMBER Sönd 3/12 11.00 Första Adventsgudstjänst. Sångensemble, trumpet Joacim Andersson, M Ivarsson, EK Norberg. Glögg och pepparkaka. Försäljning av julkransar. Sönd 10/12 17.00 Mässa, B Eriksson. Kyrkkaffe

Läs mer

KYRKNYTT. Våren 2015. Getinge-Rävinge församling

KYRKNYTT. Våren 2015. Getinge-Rävinge församling KYRKNYTT Våren 2015 Getinge-Rävinge församling Alfa och Omega Kristus säger om sig själv att han är A och O, den förste och den siste. Han är Ordet som blev människa Ordet med vilket Gud i begynnelsen

Läs mer

KYRKPORTEN. Lucia. Sticka. Ligustern. Titta in på. Sankta. På flykt i Syrien. & prata. Nr 4 2013

KYRKPORTEN. Lucia. Sticka. Ligustern. Titta in på. Sankta. På flykt i Syrien. & prata. Nr 4 2013 KYRKPORTEN Nr 4 2013 Titta in på Ligustern Sankta Lucia Sticka & prata På flykt i Syrien Gott nytt år! Himmel och fönster fylls av stjärnor. Nån har den nya från IKEA, en annan har letat fram samma stjärna

Läs mer

Församlingsblad. Våren 2011

Församlingsblad. Våren 2011 Församlingsblad Våren 2011 Lille Oskar skulle fylla fem år. I den åldern är födelsedagar viktiga. I tanken förbereder man sig veckor i förväg. Förväntningar och drömmar blir som levande bilder. Man talar

Läs mer

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet,

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid.. längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid..

Läs mer

FLUXEN Söndag 2 december kl Gudstjänst, Mattias Olofsson

FLUXEN Söndag 2 december kl Gudstjänst, Mattias Olofsson December 2018 Välkommen under Jul och nyår Den första advent börjar en tid av förväntan. Det är en glad tid då vi ser fram emot att få fira att Jesu födelse. Vi samlas till gudstjänster, konserter och

Läs mer

Januari. Ekumeniska böneveckan 18-25 januari Samlingar i Saronhuset varje dag kl. 18

Januari. Ekumeniska böneveckan 18-25 januari Samlingar i Saronhuset varje dag kl. 18 Januari Vecka 1 Torsdag 1 januari 11.00 Ekumenisk gudstjänst i Uddevalla kyrka Söndag 4 januari 11.00 Gudstjänst med nattvard Sönd. eft. nyår Guds hus Lars Widéll, Yvonne Eriksdotter Vecka 2 Tisdag 6 januari

Läs mer

TRANÅS VATTENSPORTCLUB ALLA AKTIVITETER

TRANÅS VATTENSPORTCLUB ALLA AKTIVITETER TRANÅS VATTENSPORTCLUB ALLA AKTIVITETER 2017-18 Anmälan Till Fridykaravslutning 2017 Söndagen den 11 juni är det dags att avsluta säsongen för klubbens alla fridykare med familj. Vi kommer att träffas

Läs mer

Juli 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro

Juli 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Månadsprogram Juli 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun Kristallen där skratten, värmen, och gemenskapen blomstrar! Juli Vecka 27 Måndag 1 Sittgymnastik kl.

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL EFS-KYRKAN HELSINGBORG

VÄLKOMMEN TILL EFS-KYRKAN HELSINGBORG TA GÄRNA MED MIG HEM! VÄLKOMMEN TILL EFS-KYRKAN HELSINGBORG EN GUIDE TILL EFS-KYRKAN HELSINGBORG Fr.o.m. september 2016 Jesus talade åter till dem och sade: Jag är världens ljus. Den som följer mig skall

Läs mer

Välkommen till Gudstjänst!

Välkommen till Gudstjänst! Välkommen till Gudstjänst! 7 februari Fastlagssöndagen Taizékonfirmanderna Start för Fastekampanjen, läs mer på sista sidan 10 februari Onsdag 19.30 Askonsdagsmässa i Taizéanda 14 februari Första söndagen

Läs mer

Välkommen till Missionskyrkan april - juni 2017

Välkommen till Missionskyrkan april - juni 2017 Välkommen till Missionskyrkan april - juni 2017 Ockelbo Missionskyrka N. Åsgatan 26 816 31 Ockelbo 0297 423 37 Exp.tid tisdagar 9-13 ockelbo.missionskyrka@ telia.com Bg. 336 5772 Ungdom Bg. 5055-9103 www.equmeniakyrkan.se/

Läs mer

2014/2015. konfirmand

2014/2015. konfirmand 2014/2015 konfirmand 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

December Vecka 48 Söndag 2/ Adventsgudstjänst. Henrik Bergenholtz. Sång av Adventskör.

December Vecka 48 Söndag 2/ Adventsgudstjänst. Henrik Bergenholtz. Sång av Adventskör. December Vecka 48 Söndag 2/12 10.00 Adventsgudstjänst. Henrik Bergenholtz. Sång av Adventskör. Vecka 49 Tisdag 4/12 10.00 Barnsång i Hamnkyrkan Onsdag 5/12 18.30 Bibel och bön Torsdag 6/12 10.00 Gemensam

Läs mer

Höstterminen 2016 MI LJ

Höstterminen 2016 MI LJ BA RN &FA Höstterminen 2016 MI LJ Välkommen! hälsar Barn- och familjeverksamheten i S:t Matteus församling Familjemässa (med nattvard) Familjemässan är till för hela familjen! Gudstjänsten är hjärtat i

Läs mer

Advent, jul och nyår. i Lagunda församling

Advent, jul och nyår. i Lagunda församling Advent, jul och nyår i Lagunda församling Händer i Lagunda församling 2014 Fredag 28 november 14 Gudstjänst inför helgen, i Giresta kyrka (obs platsen!) Kören Våga sjunga, Måns Godée och Mikael Dagobert.

Läs mer

PROGRAM 2 juli - 24 september

PROGRAM 2 juli - 24 september Wesleybladet 2017-3 PROGRAM 2 juli - 24 september 2017 www.wesleykyrkan.se Gudstjänster och samlingar 2017-3 Sommartema: Abraham, Isak och Jakobs Gud Söndag 2 juli 18:00 Sommargudstjänst med nattvard Abrahams

Läs mer

Älska Sörmlands dag 19/3 kl Församlingsledardygn. Läger för Äventyret 17-19/4. Glöm inte att råden är öppna för dem som är intresserade!

Älska Sörmlands dag 19/3 kl Församlingsledardygn. Läger för Äventyret 17-19/4. Glöm inte att råden är öppna för dem som är intresserade! församlingsbl ade t mars -april 20 09 2 REDAKTION / FÖRSAMLINGSKONTAKT Stefan Beimark - Ansv.utg...016-702 22 Therese Ehrlin - Redaktör...016-42 43 11 Caroline & Kristoffer Colling - Foto...0157-212 20

Läs mer

TYDLIG. hälsar din pastoringrid. sid 1 sid 2 sid 3 sid 4 sid 5-6 sid 7-8 sid 9. Gudstjänstkalendarium SMU-sidor...och däremellan kommer fastan...

TYDLIG. hälsar din pastoringrid. sid 1 sid 2 sid 3 sid 4 sid 5-6 sid 7-8 sid 9. Gudstjänstkalendarium SMU-sidor...och däremellan kommer fastan... 1 10 Sedan 1873 har församlingen funnits i Vart är vi på väg? Kållered, ett samhälle som är i ständig Kanske tillhör du dem som brukar se förändring och tillväxt. på det populära Tv programmet På Vi har

Läs mer

Vill du gifta dig med mig?

Vill du gifta dig med mig? svenska kyrkan årg 72 nr 317 21/4 26/5 2013 Vill du gifta dig med mig? Vad innebär egentligen äktenskapet? plötsligt händer det! En oplanerad Abraham stamfadern som blev lovad lika slump gör att jag får

Läs mer

konfirmand Nu är det din tur

konfirmand Nu är det din tur konfirmand 2009 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Gilla oss på Facebook

Gilla oss på Facebook & Gilla oss på Facebook www.facebook.com/lerumsforsamling www.svenskakyrkan.se/lerum Beröringspunkten Beröringspunkten är en mötesplats för alla som vill stanna upp en stund och låta sig bli berörda. En

Läs mer

barnens altarskåp vill du veta mer? ta med mig hem!

barnens altarskåp vill du veta mer? ta med mig hem! barnens altarskåp vill du veta mer? ta med mig hem! gudstjänst Kyrkklockorna ringer när det är dags för gudstjänst i kyrkan. Här sjunger vi sånger som kallas psalmer och vi ber till Gud, att Gud ska

Läs mer

Barnverksamheten i Jämjö, Kristianopel, Torhamn, Ramdala och Sturkös församlingar

Barnverksamheten i Jämjö, Kristianopel, Torhamn, Ramdala och Sturkös församlingar HÖSTEN 2018 Barnverksamheten i Jämjö, Kristianopel, Torhamn, Ramdala och Sturkös församlingar Alla grupper startar v. 36 Hej! Hoppas du haft en skön och avkopplande sommar! Nu vill vi i Jämjö Pastorat

Läs mer

Carlskyrkan. kom som du är. program

Carlskyrkan. kom som du är. program Carlskyrkan kom som du är program februari & mars 2014 Om konsten att utvecklas i sin relation med Gud en bönekurs för dig som vill lära dig mer om bön tisdagar 4/2, 11/2 och 25/2 kl 18-20.30 En kurskväll:

Läs mer

DET HÄNDER I FÖRSAMLINGEN

DET HÄNDER I FÖRSAMLINGEN D DET HÄNDER I FÖRSAMLINGEN S:T ANDREAS KATOLSKA FÖRSAMLING 1 april 2 juni 2019 Bromölla Söndagar Torsdagar Mässa på kroatiska S:t Petri katolska kyrka, Köpmansgatan 22, Bromölla 16.30 Rosenkransbön 17.00

Läs mer

Kalender för Kvistofta församling

Kalender för Kvistofta församling Januari 2019 Sön 13 09:30 Sön 13 Sön 13 Ons 16 12:00 Ons 16 18:00 Tors 17 08:00 Sön 20 Sön 20 Ons 23 12:00 Gudstjänst Fjärestad kyrka Torvild Evenson predikar. Mässa Glumslövs kyrka Fredrik Lagerstam predikar

Läs mer

Rosornas blad. En hälsning från Hörnefors församling. Hej, Här är vi! Välkommen att ta kontakt med oss! Se sista sidan! ATT KÄNNA IGEN LJUSET

Rosornas blad. En hälsning från Hörnefors församling. Hej, Här är vi! Välkommen att ta kontakt med oss! Se sista sidan! ATT KÄNNA IGEN LJUSET Rosornas blad En hälsning från Hörnefors församling ATT KÄNNA IGEN LJUSET I en gammal judisk berättelse frågade en rabbin en dag sina lärjungar hur de visste när natten var över och en ny dag börjat gry.

Läs mer

WESLEYKYRKA. Malmö Metodistförsamling. PROGRAM 16 februari - 15 april 2012. - en Oas på Limhamn. www.wesleykyrkan.se

WESLEYKYRKA. Malmö Metodistförsamling. PROGRAM 16 februari - 15 april 2012. - en Oas på Limhamn. www.wesleykyrkan.se WESLEYKYRKA Malmö Metodistförsamling PROGRAM 16 februari - 15 april 2012 www.wesleykyrkan.se Torsdag 16 februari WESLEYKYRKAN GUDSTJÄ STER OCH SAMLI GAR Söndag 19 februari 11:00 Gudstjänst med temat Trygghet

Läs mer

SANKT FRANSISCUS NYTT

SANKT FRANSISCUS NYTT Församlingsbladet för Sankt Fransiscus församling, Segeltorp, Stockholm Avslutning Fredag den 19 december i tredje adventsveckan avslutad vi i församlingen årets verksamhet eller om man så vill inledde

Läs mer

Programblad för december 2015 & januari 2016

Programblad för december 2015 & januari 2016 Programblad för december 2015 & januari 2016 Det folk som vandrar i mörkret ser ett stort ljus, över dem som bor i mörkrets land strålar ljuset fram. Du låter jublet stiga, du gör glädjen stor. De gläds

Läs mer

PROGRAM 4 december februari

PROGRAM 4 december februari Wesleybladet 2018-5 PROGRAM 4 december 2018-25 februari 2019 www.wesleykyrkan.se Gudstjänster och samlingar 2018-5 Tisdag 4 december 14:00 Tisdagsträffen. Öppen gemenskap med kaffe, andakt, sång och musik

Läs mer

På Gång i Skälvums missionshus

På Gång i Skälvums missionshus På Gång i Skälvums missionshus Nr 4. dec 2014 - feb 2015 I detta nummer kan du läsa om... Pastorns sida... 2 Ordförarens sida... 3 Vinterns samlingar... 4 Källan... 6 Ekumenisk bönevecka... 7 equmenia/sku...

Läs mer

Wesleybladet PROGRAM. 28 februari - 25 april Konstnär och fotograf: Marita Andersson

Wesleybladet PROGRAM. 28 februari - 25 april Konstnär och fotograf: Marita Andersson Wesleybladet 2017-1 Konstnär och fotograf: Marita Andersson PROGRAM 28 februari - 25 april 2017 www.wesleykyrkan.se Gudstjänster och samlingar 2017-1 Tisdag 28 februari 14:00 Tisdagsträffen. Öppen gemenskap

Läs mer

2/ GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL

2/ GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL APRIL 2019 Dag Datum Tid Aktiviteter Måndag 1/4 Ewa har gymnastik på Enliden på fm. V.14 Tisdag 2/4 09.30 GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL ÖLAND Start på Ekåsen kl.09.30, sedan hämtar vi upp på Äringen och Frikadellen.

Läs mer

Grupper och mötesplatser Hösten 2018:1

Grupper och mötesplatser Hösten 2018:1 Grupper och mötesplatser Hösten 2018:1 Landeryds kyrka Varje sön- och helgdag kl 10. 00 firas högmässa. Efteråt bjuds det på ett enkelt kyrkkaffe. Under sommarmånaderna (jun-aug) är det mässa med musik

Läs mer

Barn & Unga. som vill utforska livet. Gilla oss på Facebook

Barn & Unga. som vill utforska livet.  Gilla oss på Facebook Barn & Unga som vill utforska livet Gilla oss på Facebook www.facebook.com/lerumsforsamling www.svenskakyrkan.se/lerum Aktiviteter för dig som är småbarnsförälder Lerums församling erbjuder många olika

Läs mer

Torsd 30/ Lekmannakåren. Höstupptakt. Allsång med Eva och Kurt Mellby

Torsd 30/ Lekmannakåren. Höstupptakt. Allsång med Eva och Kurt Mellby AUGUSTI/SEPTEMBER Torsd 30/8 18.30 Lekmannakåren. Höstupptakt. Allsång med Eva och Kurt Mellby Sönd 2/9 17.00 Gudstjänst. S Hagman. Kyrkkaffe Månd 3/9 19.00 Församlingskväll med Eva Söderström. (se ruta)

Läs mer

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis?

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? SFI EN SEPTEMBERREPRIS Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? Vill du ha lite mer? Kan du hjälpa mig? Oj, förlåt! Tack för lånet!

Läs mer

2013/2014. konfirmand

2013/2014. konfirmand 1 2013/2014 konfirmand Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

i Svenska kyrkan Kalmar

i Svenska kyrkan Kalmar Barn & Unga i Svenska kyrkan Kalmar MÅND AG GUD, PASTA OCH SÅNG - HÄR ÄR DET HÅLLIGÅNG 10.00-12.00, Kalmar domkyrka Föräldrar tillsammans med barn 0-5 år. Vi börjar med en samling i kyrkan och därefter

Läs mer

Bön för vår kyrka och vår värld

Bön för vår kyrka och vår värld Bön för vår kyrka och vår värld Bönen Vår viktigaste uppgift som kristna är att söka Gud, att låta hans kärleks eld tändas och brinna i våra hjärtan. Bön är att befinna sig i den älskande Gudens ansiktes

Läs mer

Andreasakademin En lekmannaakademi Hösten 2015

Andreasakademin En lekmannaakademi Hösten 2015 Andreasakademin En lekmannaakademi Hösten 2015 Vad är Andreasakademin? Målsättningen för församlingsens vuxenfördjupning är att vi ska gripa oss an stora ämnen - utan att krångla till det. Namnet Andreasakademin

Läs mer

Aktuellt från Equmenia Region Mitt

Aktuellt från Equmenia Region Mitt Aktuellt från Equmenia Region Mitt Våga Välja Väg 7-9 mars UNGDOMSHELG I TIERP Temat för helgen är livsresor. Vi kommer att få höra om olika människors livsresor med Gud. Kanske att också din resa är intressant...

Läs mer

VÄLKOMMEN till Pingstkyrkan Smålandsstenar

VÄLKOMMEN till Pingstkyrkan Smålandsstenar VÄLKOMMEN till Pingstkyrkan Smålandsstenar Program Mars April - Maj 2019 Vi vill vara en välkomnande, kärleksfull och växande gemenskap med Jesus och varandra MARS 3 Söndag 10.00 FÖRSAMLINGSMÖTE Nattvard

Läs mer

Wesleybladet PROGRAM. 27 februari - 22 april 2018

Wesleybladet PROGRAM. 27 februari - 22 april 2018 Wesleybladet 2018-1 Simon Petrus svarade: Herre, till vem skulle vi gå? Du har det eviga livets ord, och vi tror och vi förstår att du är Guds helige. Joh. 6:68-69 Du har det eviga livets ord, sa Petrus

Läs mer

Ett enklare och mer logiskt kyrkoår. Förslag till kyrkomötesbeslut. Motivering. Kyrkomötet Motion 2012:33 av Per Ingvarsson

Ett enklare och mer logiskt kyrkoår. Förslag till kyrkomötesbeslut. Motivering. Kyrkomötet Motion 2012:33 av Per Ingvarsson Kyrkomötet Mot 2012:33 Kyrkomötet Motion 2012:33 av Per Ingvarsson Ett enklare och mer logiskt kyrkoår Förslag till kyrkomötesbeslut Kyrkomötet beslutar att uppdra till kyrkostyrelsen att inför nästa evangeliebok

Läs mer

Program maj - augusti 2018

Program maj - augusti 2018 Strängnäs Kår Program maj - augusti 2018 Frälsningsarmén Hospitalsgatan 18, 654 30 Strängnäs Telefon: 0152-10286 Plusgiro: 69 46 02-4 E-post: strangnas@fralsningsarmen.se; Hemsida: fralsningsarmen.se/strangnas;

Läs mer

Vision. Pingstkyrkan Alingsås Landskyrkoallén 4

Vision. Pingstkyrkan Alingsås Landskyrkoallén 4 Pingstkyrkans Vision Vi vill forma Alingsås framtid genom att vara en stor kyrka som har avgörande betydelse i stan. I vardagen vill vi lyssna, höras och vara en given tillgång. Söndagens gudstjänst och

Läs mer