AT i NU-sjukvården. Utbildningsplan Version

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "AT i NU-sjukvården. Utbildningsplan Version 2014-05-30"

Transkript

1 AT i NU-sjukvården Utbildningsplan Version

2 UTBILDNINGSPLAN FÖR AT INOM NU-SJUKVÅRDEN Denna generella utbildningsplan är utarbetad enligt riktlinjer från Läkarförbundets specialistutbildningsråd (SPUR) och ska garantera att socialstyrelsens målbeskrivning för AT (SOSFS 1999:5) uppfylls i alla delar. Planen innehåller rutiner för introduktion, handledning och tjänstgöring under de kliniska placeringarna samt beskrivning av hur dessa utvärderas och följs upp. En beskrivning av teoretiska utbildningar och sammankomster ges. Ansvarsfördelningen mellan AT-chef, verksamhetschefer, studierektorer, AT-lärare/kansli, handledare och AT-läkare vad gäller planering, genomförande, utvärdering och uppföljning av AT klargörs. ALLMÄNT OM AT AT-blocket är 21 månader långt och innehåller följande placeringar: 5 månader invärtesmedicinska specialiteter 5 månader opererande specialiteter; kirurgi, ortopedi och anestesi 3 månader psykiatri 1 vecka radiologi 6 månader allmänmedicin 6-7 veckor frivillig sammanhängande period inom valfri specialitet AT-kansliet tilldelar vardera AT-läkare en individuell utbildningsplan som säkerställer att ovan nämnda placeringar kan genomgås. För en klinik som tar emot en AT-läkare gäller följande: På kliniken finns en studierektor med ansvar för AT-läkarna Kliniken ansvarar för att ge AT-läkaren en klinikspecifik introduktion Vardera AT-läkare tilldelas en personlig handledare En positiv inställning till AT bland övriga kollegor Slutenvårdstjänstgöringen är förlagd till Uddevalla sjukhus och Norra Älvsborgs Länssjukhus medan placeringen i allmänmedicin är utlokaliserad till någon av de vårdcentraler som finns i Fyrbodalsområdet. ARBETSPLATSINTRODUKTIONER Gemensam introduktionsvecka AT-läkarna genomgår en obligatorisk och övergripande klinisk och administrativ introduktionsvecka vid allmäntjänstgöringens början.

3 Efter avslutad introduktionsvecka ska AT-läkaren: känna sig välkommen som anställd inom NU-sjukvården och introducerad till sjukhusets byggnader och lokaler kunna de administrativa rutinerna för jourlistor, ledighets- och semesteransökningar kunna logga in och använda de vanligaste IT-baserade verksamhetsstöden för dokumentation, uppföljning och beslutsfattande i den kliniska verksamheten getts en klinisk introduktion till de viktigaste specialiteterna kunna genomföra HLR kunna beskriva vanliga läkemedelsinteraktioner kunna arbeta efter NU-sjukvårdens hygienrutiner ha lärt känna några blivande kollegor Introduktionsveckan planeras och utvärderas av AT-kansliet i samråd med undervisande lärare. AT-kansliet ansvarar för att återkoppla till berörda lärare. Klinikförlagd introduktion Studierektorn på tjänstgöringsavsnittet ansvarar för att det finns en struktur för hur ATläkaren tidigt introduceras i enhetens organisation och arbetssätt enligt uppgjord plan. AT-läkaren ska ha möjlighet att diskutera de individuella inlärningsmålen för placeringen med studierektor och/eller handledare. Primärvårdsförlagd introduktion Placeringen inleds med en veckas introduktion då medsittning med kollegorna på vårdcentralen varvas med egen mottagning. Introduktionsveckan inom primärvården planeras och struktureras av AT-läkarens handledare på vårdcentralen. HANDLEDNING Individuell handledning Varje AT-läkare tilldelas en personlig handledare på varje tjänstgöringsavsnitt. Det är klinikens och primärvårdens studierektorer som ansvarar för att handledare utses och att handledning sker regelbundet. Handledare och AT-läkare träffas regelbundet för utvärdering av hur de individuella inlärningsmålen uppnås. Handledaren rapporterar direkt till respektive studierektor. För handledare i primärvården är handledarutbildning ett krav och rekommenderas för alla. Grupphandledning Varje grupp av AT-läkare som påbörjar sin AT tillsammans tilldelas en grupphandledare. Gruppen träffar sin grupphandledare 1 gång per månad under 1,5 timma efter kl 15 för att diskutera läkarrollen, etik och konflikthantering för att utveckla den egna läkarrollen. AT-läkarna och grupphandledaren ansvarar för att planera och regelbundet genomföra dessa träffar så att möjlighet till fördjupad reflektion och erfarenhetsutbyte om den egna läkarrollen sker. Träffarna är obligatoriska. Verksamhetschefer på icke-obligatoriska placeringar ansvara för att grupphandledare utses.

4 KLINISK TJÄNSTGÖRING Generellt om klinisk tjänstgöring Den kliniska verksamheten syftar till lärande genom patientarbete under handledning. Mottagningsverksamhet och möjlighet att hålla i rondverksamhet på avdelningen skall ingå som en del i AT-läkarens kliniska tjänstgöring. Varje klinik skall ha minst en ATstudierektor som ansvarar för AT-tjänstgöringen och den regelbundna teoretiska utbildningen inom kliniken. Verksamhetschefen bedömer om godkänd tjänstgöring i samråd med klinikstudierektorn. Opererande specialiteter Får att uppnå socialstyrelsens mål inom de opererande specialiteterna har AT-läkarna en 5 månader sammanhållen placering på kirurgen, ortopeden och anestesi. Intyg om godkänd tjänstgöring enligt fastställd målbeskrivning sker då kirurg-, ortoped- och anestesiveckorna är godkända. Teoretiska utbildningen sker på vardera klinik. Respektive kliniks studierektor ansvarar för undervisningens innehåll och pedagogisk utformning. Kirurgi Tre månader obligatorisk placering fördelat på kirurgkliniken, akutmottag och urologavdelning. Tiden på akutmottagningen ska utgöra % av kirurgplaceringen. Studierektorn har utarbetat en loggbok som används för att säkerställa att alla inlärningsmål och obligatoriska moment genomgås och uppnås. Ortopedi En sex veckor lång placering där tyngdpunkten i tjänstgöringen utgörs av arbete på akutmottagningen. Studierektorn ansvarar för den teoretiska utbildningen 1 timma/vecka. Checklistor används för att säkerställa att alla inlärningsmål och obligatoriska moment uppfylls. Anestesi och intensivvård Placeringen utgörs av tre veckor inom operationsverksamheten varav 1 vecka på intensivvårdsavdelning. Tillsammans med handledaren kontrolleras att målbeskrivningen uppfylls. De teoretiska utbildningstillfällena ges i form av AT-dagar. Invärtesmedicinska specialiteter För att uppnå socialstyrelsens mål inom invärtes medicin innehåller tjänstgöringen minst fyra veckor på akuten. För att säkerställa att alla inlärningsmål och obligatoriska moment uppfylls används av studierektorn framtagna checklistor. Psykiatri Placeringen inleds med en introduktionsvecka. Efterföljande avdelningsplacering inkluderar två veckor inom psykiatrisk öppenvård. Den teoretisk utbildning är obligatorisk och sker under en heldag per vecka. Studierektorn ansvarar för planering och genomförande av introduktionsvecka och heldagsutbildningar. Två veckor av den kliniska tjänstgöringen kan förläggas på BUP.

5 Allmänmedicin Tjänstgöring inom primärvården är sex månader lång och förlagd till någon av NUsjukvårdens vårdcentraler. Tjänstgöringsavsnittet i allmänmedicin ligger sist under AT. Tyngdpunkten i arbete på vårdcentral utgörs av egen mottagning, under instruktionsoch schemalagd handledning. AT-läkarens mottagning formas genom en blandning av akuta och planerade besök. En halvdag i veckan är avsatt för egna studier på vårdcentralen. För att uppfylla socialstyrelsens målbeskrivningar i allmänmedicin anordnas läkarmöten där AT-läkare och ST-läkare utbildas inom allmänmedicins kärnämnen. Dessa möten organiseras av primärvårdens läkare. ÖVRIG TEORETISK UTBILDNING AT-dagar För att uppfylla alla målbeskrivningar anordnas gemensamma och obligatoriska utbildningsdagar en gång per månad. Under dessa dagar varvas teori med praktiska övningar och problembaserad undervisning i form av patientfall. För godkänd AT krävs närvaro vid 2/3 av dessa tillfällen. Områden som inte självklart berörs under AT-tjänstgöringen men som är av central och/eller verksamhetsövergripande karaktär såsom trauma, katastrofmedicin, gynekologi och patientsäkerhet behandlas. AT-kansliet initierar planeringen av dessa dagar med berörda lärare och ansvarar för utvärdering och återkoppling till desamma. Ledarskap och personligt utvecklingsarbete Under sista året som AT genomgår AT-läkaren ledarskapsutbildning. Målsättningen är att ge AT-läkaren ökad medvetenhet om hur personliga egenskaper och beteenden påverkar yrkesrollen i vardagen. Utbildningen är obligatorisk och vid frånvaro skall diskussion ske med studierektorn om hur måluppfyllelse ska ske. AT-kansliet ansvarar för att utbildningen genomförs. Under AT-läkarmöten träffas primärvårdsplacerade AT-läkare och studierektor för att diskutera och tillgodose kunskaper, färdigheter och förhållningssätt gentemot: attityder och förhållningssätt i överensstämmelse med etiska värderingar i samhället konflikthantering personlig utveckling och mognad som läkare lagar, förordningar och författningar Studierektorn för primärvården organiserar och leder dessa möten. Mötena är obligatoriska och vid frånvaro skall diskussion ske med studierektorn om hur måluppfyllelse ska ske.

6 Försäkringsmedicin Utbildningen i försäkringsmedicin sker genom en för Västra Götalandsregionen gemensam webbaserad utbildning samt en utbildningsdag. AT-läkaren bör genomföra utbildningen tidigt under sin AT. Utbildningen är obligatorisk och möjlighet att delta ges vid flera tillfällen per år. Brandutbildning En brandutbildning om 3 timmar utgör ett obligatoriskt moment. AT-kansliet ansvarar för att AT-läkaren tidigt under sin AT ges möjlighet att delta. Utbildning i personskydd Alla AT-läkare har möjlighet att genomgå en endagarsutbildning i personskydd. ATkansliet ansvara för att utbildningsmöjlighet finns. Självstudier AT-läkaren ska ha självstudietid minst 1 tim/vecka. Utbildning i svenska språket Individuell utbildning i svenska språket ingår i utbildningen då behov finns. AT-kansliet ansvarar för att berörda AT-läkare får språkutbildning. NÄTVERK OCH SAMMANKOMSTER AT-forum En regional frivillig stämma hålls årligen under två dagar för alla AT-läkare i Västra Götalandsregionen med syfte att skapa nätverk och ge förutsättningar för AT-läkarens egna kompetensutvecklingen. Forumet arrangeras av AT-läkarna i någon av regionens förvaltningar och AT-läkarna i NU-sjukvården ges möjlighet att delta under sitt första AT-år AT-stämma Som AT-läkare i NU-sjukvården har man under sitt sista AT-år möjlighet att delta under AT-stämman i Stockholm. AT-resa AT-läkaren erbjuds under sitt sista AT-år att delta under en studieresa till ett europeiskt sjukhus. Syftet med resan är dels att ge en ökad inblick i andra sjukvårds- och utbildningssystem än det svenska, dels att erbjuda möjlighet att skapa nätverk för framtiden. AT-kansliet har huvudansvar för resan men samverkar med en organisationskommitté bestående av utsedda AT-läkare som planerar och organisera resan samt det vetenskapliga och sociala programmet. AT-råd AT-rådet är en referensgrupp för utbildningsfrågor. Rådets medlemmar utses av ATläkarna.

7 Fadderverksamhet Alla AT-läkare tilldelas en fadder när de påbörjar sin tjänstgöring. Faddrarna utgörs av mer seniora AT-läkare och verksamheten organiseras av AT-kansliet. FORMER FÖR BEDÖMNING Klinikstudierektor ansvarar för att underlag finns för verksamhetschefens bedömning av AT-läkarens kliniska placering. Verksamhetschef intygar i AT-boken och i samråd med klinikstudierektor att kraven i fastställd målbeskrivning uppfylls efter avslutad tjänstgöring. Kunskapstest kan förekomma. Vid tveksamhet rekommenderas att medsittning används som bedömningsinstrument. Vid fortsatt tveksamhet om godkännande inkopplas AT-chefen. AT-läkaren ansvarar själv för att AT-boken blir inlämnad för signering av verksamhetschefen. AT-chef undertecknar AT-boken då samtliga kliniska placeringar är godkända och samtliga utvärderingsenkäter är ifyllda. Under tjänstgöringen i allmänmedicin ska AT-läkaren tillsammans med vårdcentralchefen och huvudhandledaren förvissa sig om att de allmänna målbeskrivningarna (SOSFS 1999:5, kapitel 2) uppfylls. Medsittning Under placeringarna i psykiatri, invärtesmedicin, kirurgi eller ortopedi och allmänmedicin rekommenderas medsittning för att ge studierektor och handledare möjlighet att bedöma om målen i AT-läkarens utbildningsplan kan uppnås Under placeringen på invärtesmedicin ska en medsittning göras under tjänstgöringen på avdelningen för medicinsk äldrevård. Medsittningen utförs av läkare med specialistkompetens inom aktuell ämne och ersätter den muntliga delen av AT-provet. Frånvaro under AT AT är målstyrd och det är måluppfyllelsen som avgör om tjänstgöringen behöver förlängas vid längre frånvaro. Vid frånvaro ska diskussion om måluppfyllelse ske mellan verksamhetschef, AT-chef, klinikstudierektor och AT-läkare. Viss typ av frånvaro ger automatisk förlängning av placeringen. KVALITETSSÄKRING Utvärdering av AT-läkarens individuella utveckling En gång per kvartal hålls ett AT-kollegium då samtliga AT-läkares framåtskridande diskuteras tillsammans med AT-chef, AT-lärare och studierektorer. Åtgärdsprogram införs vid behov.

8 Efter detta vidtar utbildningsmötet då aktuella utbildningsfrågor diskuteras. Under denna del kan AT-läkarna själva närvara och delta i verksamhetsplaneringen. Utvärdering av klinisk placering Efter avslutad klinisk placering ska AT-läkaren besvara en webb-baserad enkät. Utvärderingen ingår som ett obligatoriskt moment i den kliniska placeringen och krävs för godkänd placering. AT-läraren ansvarar för att sammanställa och presentera utvärderingarna för klinikstudierektorerna samt att initiera och följa upp förbättringsarbete. Utöver detta diskuterar studierektorerna, AT-chefen, AT-läraren och AT-läkarna de kliniska placeringar en gång per kvartal Studierektorsmöten Studierektorerna träffas regelbundet för att diskutera utbildningssituationen på klinikerna. Utvärdering av utbildningsdagar utanför den klinikförlagda utbildningen Introduktionsvecka och AT-dagarna utvärderas genom en skriftlig enkät. AT-läraren ansvarar för sammanställning och återkoppling till berörda lärare för vidare förbättringsarbete. Avslutningssamtal Alla AT-läkare har under slutet av sin AT ett avslutningssamtal med AT-chefen. AT-kansliet, NU-sjukvården 30 maj 2014 Harriet Hogevik, AT-chef Charlotta Movitz, lärare

I N N E H Å L L O C H S T R U K T U R. Sahlgrenska Universitetssjukhuset Primärvården/Närhälsan

I N N E H Å L L O C H S T R U K T U R. Sahlgrenska Universitetssjukhuset Primärvården/Närhälsan AT I N N E H Å L L O C H S T R U K T U R Sahlgrenska Universitetssjukhuset Primärvården/Närhälsan AT-UTBILDNING På Sahlgrenska Universitetssjukhuset finns 80-100 AT-läkare. Tillsättning sker två gånger

Läs mer

AT-SPUR KALIX SJUKHUS 2010-11-15

AT-SPUR KALIX SJUKHUS 2010-11-15 AT-SPUR KALIX SJUKHUS 2010-11-15 Kalix länsdelssjukhus är beläget i östra norrbotten och betjänar ca 37 000 personer. Sju ATläkare per år fullgör sin AT-tjänstgöring vid sjukhuset. Helhetsintrycket hos

Läs mer

Vårdgivardirektiv angående läkarnas specialiseringstjänstgöring (ST)

Vårdgivardirektiv angående läkarnas specialiseringstjänstgöring (ST) Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Version Antal sidor Vårdgivardirektiv 1 5 Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m. Marie-Louise Mauritzon övergripande studierektor Vårdgivardirektiv angående

Läs mer

Riktlinjer för. Klinikstudierektorer. vid Universitetssjukhuset i Örebro

Riktlinjer för. Klinikstudierektorer. vid Universitetssjukhuset i Örebro Riktlinjer för Klinikstudierektorer vid Universitetssjukhuset i Örebro Denna folder utgör ett utdrag ur sjukhusledningsbeslut 110309 Riktlinjer för klinikstudierektorer vid Universitetssjukhuset i Örebro

Läs mer

Hälsa Sjukvård Tandvård. AT-läkare. Allmäntjänstgöring som läkare vid Hallands sjukhus Halmstad

Hälsa Sjukvård Tandvård. AT-läkare. Allmäntjänstgöring som läkare vid Hallands sjukhus Halmstad Hälsa Sjukvård Tandvård AT-läkare Allmäntjänstgöring som läkare vid Hallands sjukhus Halmstad Organisation Från årsskiftet 2010/11 är Halland en egen region. I samband med bildandet av Region Halland omorganiseras

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 180320-21 och 180425-26 entralsjukhuset Kristianstad och Hässleholms sjukhus Sjukhus Ort Ortopedi Verksamhetsområde Åsa oström, jörn Ohlsson

Läs mer

Handledning av AT-läkare

Handledning av AT-läkare Handledning av AT-läkare Information till Kirurger och Urologer Saskia Schulze AT-studierektor Kirurgkliniken NU-Sjukvården Vad är AT? Allmäntjänstgöring (AT) är en tidsbegränsad anställning under handledning

Läs mer

Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Version Antal sidor Handlingsplan Studierektorskansliet 1.0 8

Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Version Antal sidor Handlingsplan Studierektorskansliet 1.0 8 Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Version Antal sidor Handlingsplan Studierektorskansliet 1.0 8 Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m. Rickard Carlhed Tobias Kjellberg 2015-06-11 2017-06-11

Läs mer

Utbildning av ST-läkare inom Hälso- och sjukvården i Gotlands kommun

Utbildning av ST-läkare inom Hälso- och sjukvården i Gotlands kommun 1 (6) RIKTLINJE Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Dokumentet gäller för HSF Innehållsförteckning Specialiseringstjänstgöring (ST)...2 Bakgrund...2 Behov av ST på Gotland...2 Målsättning för ST-utbildning

Läs mer

AT-SPUR SUNDERBY SJUKHUS, LULEÅ 2010-11-17 11-19

AT-SPUR SUNDERBY SJUKHUS, LULEÅ 2010-11-17 11-19 AT-SPUR SUNDERBY SJUKHUS, LULEÅ 2010-11-17 11-19 Sunderby sjukhus är ett länssjukhus med ett upptagningsområde som omfattar 250 000 personer. Årligen tillsätts 11 AT-block med uppstart två gånger per år.

Läs mer

ÖREBRO LÄNS LANDSTING. För AT-handledare. Checklista med bakgrund och centrala begrepp

ÖREBRO LÄNS LANDSTING. För AT-handledare. Checklista med bakgrund och centrala begrepp ÖREBRO LÄNS LANDSTING För AT-handledare Checklista med bakgrund och centrala begrepp Checklista Förberedelse Acceptera åtagandet som handledare. Se handledarens ansvar. Kontakta aktuell AT-läkare innan

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181107-08 Lasarettet Trelleborg Sjukhus Trelleborg-Malmö Ort Opererande specialiteter Verksamhetsområde Suzanne Wendahl och erne Eriksson

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181107-08 Lasarettet Trelleborg Sjukhus Trelleborg-Malmö Ort Invärtesmedicinska specialiteter Verksamhetsområde Suzanne Wendahl och erne

Läs mer

Allmäntjänstgöring. Innehåll och struktur 18 månader. AT-kansliet. Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Utbildningsenhet FoUUI

Allmäntjänstgöring. Innehåll och struktur 18 månader. AT-kansliet. Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Utbildningsenhet FoUUI Allmäntjänstgöring Innehåll och struktur 18 månader AT-kansliet Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Utbildningsenhet FoUUI AT På Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sahlgrenska, Östra sjukhuset och Mölndals

Läs mer

ST-kontrakt avseende specialistutbildning i allmänmedicin inom Gotlands kommun

ST-kontrakt avseende specialistutbildning i allmänmedicin inom Gotlands kommun 1 (5) ST-kontrakt avseende specialistutbildning i Dokumentet gäller för HSF, Primärvården ST-läkare: Åtagande Specialiseringstjänstgöringen (ST) ska utformas utifrån Socialstyrelsens föreskrifter. Detta

Läs mer

KRAVSPECIFIKATION AVSEENDE SPECIALIST- TJÄNSTGÖRING (ST) I ALLMÄNMEDICIN INOM HÄLSOVAL BLEKINGE

KRAVSPECIFIKATION AVSEENDE SPECIALIST- TJÄNSTGÖRING (ST) I ALLMÄNMEDICIN INOM HÄLSOVAL BLEKINGE KRAVSPECIFIKATION AVSEENDE SPECIALIST- TJÄNSTGÖRING (ST) I ALLMÄNMEDICIN INOM HÄLSOVAL BLEKINGE Bilaga till kontrakt mellan vårdgivare i och Landstinget Blekinge gällande anställning av ST-läkare i allmänmedicin:....

Läs mer

ST- Utbildningskontrakt

ST- Utbildningskontrakt 1(4) ST- Utbildningskontrakt Specialiseringstjänstgöring i allmänmedicin i VG Primärvård Undertecknade förbinder sig att följa detta ST-utbildningskontrakt för specialiseringstjänstgöring i allmänmedicin

Läs mer

Allmäntjänstgöring som läkare

Allmäntjänstgöring som läkare Hälsa Sjukvård Tandvård AT-läkare Allmäntjänstgöring som läkare vid Hallands sjukhus Halmstad och Varberg Organisation Från årsskiftet 2010/11 är Halland en egen region. I samband med bildandet av Region

Läs mer

Allmäntjänstgöring som läkare

Allmäntjänstgöring som läkare Hälsa Sjukvård Tandvård AT-läkare Allmäntjänstgöring som läkare vid Hallands sjukhus Halmstad och Varberg Organisation Från årsskiftet 2010/11 är Halland en egen region. I samband med bildandet av Region

Läs mer

Hälsa Sjukvård Tandvård. AT-läkare. Allmäntjänstgöring som läkare vid Hallands sjukhus Varberg

Hälsa Sjukvård Tandvård. AT-läkare. Allmäntjänstgöring som läkare vid Hallands sjukhus Varberg Hälsa Sjukvård Tandvård AT-läkare Allmäntjänstgöring som läkare vid Hallands sjukhus Varberg Organisation Från årsskiftet 2010/11 är Halland en egen region. I samband med bildandet av Region Halland omorganiseras

Läs mer

Handledning av AT-läkare PRAKTISK MANUAL

Handledning av AT-läkare PRAKTISK MANUAL Handledning av AT-läkare PRAKTISK MANUAL Handledning av AT-läkare PRAKTISK MANUAL MATERIALET ÄR FRAMTAGET AV: Arbetsgruppen för handledning, huvudansvarig Richard Börjesson, AT-läkare, Caterina Finizia,

Läs mer

Del 3: Checklista för inspektion (SOSFS 2015:8)

Del 3: Checklista för inspektion (SOSFS 2015:8) 1 Del 3: Checklista för inspektion (SOSFS 2015:8) Nedanstående checklista används som riktlinjer för SPUR:s bedömning, som grund till enkäterna samt som självvärderingsinstrument för den utbildande enheten.

Läs mer

Generell handlingsplan för. Allmäntjänstgöring (AT) i. Region Kronoberg

Generell handlingsplan för. Allmäntjänstgöring (AT) i. Region Kronoberg Generell handlingsplan för Allmäntjänstgöring (AT) i Region Kronoberg Den generella handlingssplanen för AT i Kronoberg ska garantera att socialstyrelsens målbeskrivning för AT (SOSFS 1999:5) uppfylls

Läs mer

ST- Utbildningskontrakt

ST- Utbildningskontrakt 1(4) ST- Utbildningskontrakt Specialiseringstjänstgöring i allmänmedicin i VG Primärvård Undertecknade förbinder sig att följa detta ST-utbildningskontrakt för specialiseringstjänstgöring i allmänmedicin

Läs mer

Allmäntjänstgöring. Innehåll och struktur 18 månader. AT-kansliet. Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Utbildningsenhet FoUUI

Allmäntjänstgöring. Innehåll och struktur 18 månader. AT-kansliet. Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Utbildningsenhet FoUUI Allmäntjänstgöring Innehåll och struktur 18 månader AT-kansliet Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Utbildningsenhet FoUUI AT På Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sahlgrenska, Östra sjukhuset och Mölndals

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 180425-26 Kirurgkliniken SK Sjukhus Hässleholm Ort Kirurgi Verksamhetsområde Åsa oström och erne Eriksson Inspektörer STRUKTUR Verksamheten

Läs mer

Del 3: Checklista för inspektion

Del 3: Checklista för inspektion Del 3: Checklista för inspektion Nedanstående checklista används som riktlinjer för SPUR:s bedömning, som grund till enkäterna samt som självvärderingsinstrument för den utbildande enheten. Obs! Svaren

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181022 23 Helsingborgs lasarett Sjukhus Helsingborg Ort Psykiatri Verksamhetsområde Åsa oström och jörn Ohlsson Inspektörer STRUKTUR Verksamheten

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring Närhälsan Vårgårda vårdcentral Klinik Allmänmedicin Specialitet 2019-04-25 Datum Vårgårda Ort Erik Tyrberg och Magnus Tufvesson Inspektörer LÄKARNAS

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 180320-21 och 180425-26 entralsjukhuset Kristianstad och Hässleholms sjukhus Sjukhus Ort Ortopedi Verksamhetsområde Åsa oström, jörn Ohlsson

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181211 12 Lasarettet i Landskrona Sjukhus Landskrona Ort llmänmedicin Verksamhetsområde Åsa oström och jörn Ohlsson Inspektörer STRUKTUR

Läs mer

Psykiatri i Norr UTBILDNINGSLOGG FÖR ST-LÄKARE I PSYKIATRI

Psykiatri i Norr UTBILDNINGSLOGG FÖR ST-LÄKARE I PSYKIATRI 1 Psykiatri i Norr UTBILDNINGSLOGG FÖR ST-LÄKARE I PSYKIATRI ST-läkare Klinik Handledare Verksamhetschef Studierektor Legitimationsdatum: 2 ALLMÄN INFORMATION Specialisttjänstgöring Den legitimerade läkare

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2014-06-10 Västmanlands sjukhus Västerås Fysiologkliniken Sjukhus Ort Klinik Madeleine Lindqvist-Beckman och Eva Persson Inspektörer Gradering

Läs mer

ÖREBRO LÄNS LANDSTING. Produktionskansliet. Generell handlingsplan för allmäntjänstgöring (AT) Fastställd 2004-10-22

ÖREBRO LÄNS LANDSTING. Produktionskansliet. Generell handlingsplan för allmäntjänstgöring (AT) Fastställd 2004-10-22 ÖREBRO LÄNS LANDSTING Produktionskansliet Generell handlingsplan för allmäntjänstgöring (AT) Fastställd 2004-10-22 2 Förord Att vara anställd som allmäntjänstgörande läkare, AT-läkare, innebär att man

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2017-11-28 nestesi- och intensivvårdskliniken anderyds Sjukhus Klinik Ort Maja Ewert Varberg Ingrid erkestedt Lund Inspektörer Gradering Socialstyrelsens

Läs mer

Läkarnas ST - vad krävs?

Läkarnas ST - vad krävs? Läkarnas ST - vad krävs? Förord ST-läkare tjänstgör över hela landet, på sjukhus och vårdcentraler, offentligt och privat, med olika förutsättningar, utbildningsstrukturer och kunskap om ST. Gemensamt

Läs mer

Kravspecifikation avseende specialistutbildning i allmänmedicin inom Stockholms läns landsting

Kravspecifikation avseende specialistutbildning i allmänmedicin inom Stockholms läns landsting Bilaga till Tilläggsavtal avs. ST-tjänst Sid. 1/5 Datum 100423 Kravspecifikation avseende specialistutbildning i allmänmedicin inom Stockholms läns landsting ST-läkare: Vårdcentral Åtagande Specialiseringstjänstgöringen

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Rydaholms vårdcentral Klinik llmänmedicin Specialitet 2018-11-22 Rydaholm atum Ort Magnus Tufvesson och Gert-Ingvar Åkesson Inspektörer Styrkor Välrenommerad

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2017-10-26--27 Hudkliniken, Länssjukhuset Klinik Kalmar Ort Åsa oström och Lill-Marie Persson Inspektörer Gradering Övriga kvalitetskriterier är uppfyllda,

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181022 24 Hälsostaden Sjukhus Ängelholm Ort Psykiatri Verksamhetsområde Åsa oström och jörn Ohlsson Inspektörer STRUKTUR Verksamheten T-läkarna

Läs mer

Med kunskap i centrum för god hälsa, vård och omsorg

Med kunskap i centrum för god hälsa, vård och omsorg Med kunskap i centrum för god hälsa, vård och omsorg Ragnhild Mogren 2014-12-11 Förslag till nya bestämmelser om läkarnas ST: Utredningen, regelverket, målbeskrivningarna Utredningen Våra direktiv Översyn

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Skillingaryds vårdcentral Klinik llmänmedicin Specialitet 2018-11-23 Skillingaryd atum Ort Magnus Tufvesson och Gert-Ingvar Åkesson Inspektörer Styrkor

Läs mer

Appendix. A. Verksamheten

Appendix. A. Verksamheten Appendix Nedanstående checklista används som riktlinjer för poängbedömning, i enkäterna samt som självvärderingsinstrument för den utbildande enheten. När inspektörerna använder checklistan gällandes räknas

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181211 12 Lasarettet i Landskrona Sjukhus Landskrona Ort Psykiatri Verksamhetsområde Åsa oström och jörn Ohlsson Inspektörer STRUKTUR Verksamheten

Läs mer

ST-KONTRAKT i. Överenskommelse om specialiseringstjänstgöring i Landstinget i Värmland enligt SOSFS 2015:8. ST- läkare.

ST-KONTRAKT i. Överenskommelse om specialiseringstjänstgöring i Landstinget i Värmland enligt SOSFS 2015:8. ST- läkare. 1 ST-KONTRAKT 5 sidor ST-KONTRAKT i Överenskommelse om specialiseringstjänstgöring i Landstinget i Värmland enligt SOSFS 2015:8 Kontraktsparter ST- läkare Huvudhandledare Verksamhetschef Studierektor Mål

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181107-08 Lasarettet Trelleborg Sjukhus Trelleborg-Malmö Ort llmänmedicin Verksamhetsområde Suzanne Wendahl och erne Eriksson Inspektörer

Läs mer

Delmål nr Metoder för lärande Uppföljning

Delmål nr Metoder för lärande Uppföljning Utbildningsplan ST Bilaga 1 Utbildningsplanen är ett dokument som tillsammans med tjänstgöringsplan utgör ST-läkarens utbildningsprogram enligt 3 kap. 3 i Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd

Läs mer

Dokumentrubrik. ST utbildning i Landstinget Västernorrland

Dokumentrubrik. ST utbildning i Landstinget Västernorrland Sida 1(9) Handläggare Giltigt till och med Reviderat Processägare Ann Christin Lindström (alm002) Victoria Sjöbom (vsm005) Fastställare Inger Bergström (ibm013) Gäller för Landstingsgemensamt Granskare

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181211 12 Lasarettet i Landskrona Sjukhus Landskrona Ort kutmottagningen i Helsingborg Verksamhetsområde Åsa oström och jörn Ohlsson Inspektörer

Läs mer

Kontrakt för ST-läkare i allmänmedicin

Kontrakt för ST-läkare i allmänmedicin FoU-avdelningen ST-enheten Landstingets ledningskontor Kontrakt för ST-läkare i allmänmedicin Överenskommelse om utbildningens genomförande under specialiseringstjänstgöring Kontraktet gäller ST-läkare

Läs mer

Riktlinjer för poängsättning vid AT-SPUR

Riktlinjer för poängsättning vid AT-SPUR Riktlinjer för poängsättning vid AT-SPUR Bakgrund Syftet med inspektion av AT är att granska, stärka, säkra och höja kvaliteten i AT. Målbeskrivningen är grunden för AT-tjänstgöringens uppläggning och

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181022 24 Hälsostaden Sjukhus Ängelholm Ort kutmottagningen i Helsingborg Verksamhetsområde Åsa oström och jörn Ohlsson Inspektörer STRUKTUR

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring Vårdcentralen Vallås Klinik Allmänmedicin Specialitet 2019-10-03 Datum Halmstad Ort Erik Tyrberg och Magnus Tufvesson Inspektörer LÄKARNAS INSTITUT

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181211 12 Lasarettet i Landskrona Sjukhus Landskrona Ort Invärtesmedicinska specialiteter Verksamhetsområde Åsa oström och jörn Ohlsson

Läs mer

Kravspecifikation för specialistutbildning Sidan 3 Åtagande och övergripande mål Sidan 3 Genomförande Sidan 4 Kompetensvärdering Sidan 5

Kravspecifikation för specialistutbildning Sidan 3 Åtagande och övergripande mål Sidan 3 Genomförande Sidan 4 Kompetensvärdering Sidan 5 Innehållsförteckning Utgångspunkt Sidan 3 Målsättning Sidan 3 Kravspecifikation för specialistutbildning Sidan 3 Åtagande och övergripande mål Sidan 3 Genomförande Sidan 4 Kompetensvärdering Sidan 5 Rekrytering

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181022--23 Helsingborgs lasarett Sjukhus Helsingborg Ort kutmottagning Verksamhetsområde Åsa oström och jörn Ohlsson Inspektörer STRUKTUR

Läs mer

ST i Östergötland. En introduktion till läkares specialisttjänstgöring enligt Socialstyrelsens nya föreskrifter (SOSF 2008:17) www.lio.

ST i Östergötland. En introduktion till läkares specialisttjänstgöring enligt Socialstyrelsens nya föreskrifter (SOSF 2008:17) www.lio. ST i Östergötland En introduktion till läkares specialisttjänstgöring enligt Socialstyrelsens nya föreskrifter (SOSF 2008:17) www.lio.se/st Studierektorskansliet arbetar landstingsövergripande med läkares

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Neptunuskliniken Klinik llmänmedicin Specialitet 2018-11-06 Varberg atum Ort Erik Tyrberg, Gert-Ingvar Åkesson Inspektörer Styrkor Korta beslutsvägar,

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Vårdcentralen Västra Vall Klinik llmänmedicin Specialitet 2018-11-06 Varberg atum Ort Erik Tyrberg och Gert-Ingvar Åkesson Inspektörer Styrkor Engagerade

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 141013-14 Barn och ungdomscentrum Västerbotten, Norrlands Universitetssjukhus, Umeå och Skellefteå Sjukhus Ort Klinik Petter Borna och Jeanette

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2017-11-29 n/op/iv Klinik Norrtälje Sjukhus Ort Maja Ewert Varberg Ingrid erkestedt Lund Inspektörer Gradering Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna

Läs mer

Ansvar för att utbildningsprogrammet revideras regelbundet och därutöver vid behov i samband med handledaren och ST-läkaren.

Ansvar för att utbildningsprogrammet revideras regelbundet och därutöver vid behov i samband med handledaren och ST-läkaren. Vem gör vad ST Vägledning för ST-utbildning Ortopedkliniken Vrinnevisjukhuset Upprättat av ST-studierektor Peter Rockborn 150217 Verksamhetschef Arbetsuppgifter och ansvar Skapa förutsättning för god kompetensutvecklingsmiljö.

Läs mer

Nya bestämmelser om läkarnas ST

Nya bestämmelser om läkarnas ST Nya bestämmelser om läkarnas ST Febe Westberg Ragnhild Mogren Kim Thorsen 2016-03-30 Agenda De nya bestämmelserna ansvarsfördelningen i ST Målbeskrivningarna Utbildningsstöd Frågestund Tidsplan De nya

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring Närhälsan Horred vårdcentral Klinik Allmänmedicin Specialitet 2019-04-05 Datum Horred Ort Erik Tyrberg och Robert Svartholm Inspektörer LÄKARNAS

Läs mer

RIKTLINJER SPUR- Klinisk Neurofysiologi

RIKTLINJER SPUR- Klinisk Neurofysiologi RIKTLINJER för poängsättning vid SPUR- inspektioner inom Klinisk Neurofysiologi 2004-11-08 SPUR-riktlinjer Neurofys.doc 1(11) Riktlinjer för poängsättning vid SPUR-inspektioner inom Klinisk neurofysiologi

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2015-02-14 Skaraborgs Sjukhus Skövde Medicinkliniken Sjukhus Ort Klinik Ola Ohlsson och Bengt Sallerfors Inspektörer Gradering A B C D Socialstyrelsens

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Klinisk neurofysiologi Sahlgrenska universitetssjukhuset Klinik Klinisk neurofysiologi Specialitet 2018-11-27 Göteborg atum Ort Greta Gustafsson

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Läjeskliniken Klinik llmänmedicin Specialitet 2018-11-05 Träslövsläge atum Ort Erik Tyrberg och Gert-Ingvar Åkesson Inspektörer Styrkor Välrenommerad

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2018-01-18 arn- och ungdomskliniken Klinik Helsingborg Ort Ulrika Uddenfeldt Wort och an ndersson Inspektörer Gradering Övriga kvalitetskriterier

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring Vårdcentralen Bäckagård Klinik Allmänmedicin Specialitet 2019-10-04 Datum Halmstad Ort Erik Tyrberg och Magnus Tufvesson Inspektörer LÄKARNAS INSTITUT

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181121-22 Lasarettet i Landskrona Sjukhus Landskrona Ort Övergripande Verksamhetsområde Åsa oström och jörn Ohlsson Inspektörer EDÖMNING

Läs mer

Riktlinjer för gemensam organisation för ST/AT-läkare

Riktlinjer för gemensam organisation för ST/AT-läkare Riktlinjer för gemensam organisation för ST/AT-läkare Landstingsdirektörens stab November 2017 1(13) 2(13) Dokumentnamn: Riktlinjer för gemensam organisation för ST/AT-läkare Dokumenttyp: Riktlinje Detta

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2015-11-18 Karlskoga lasarett Karlskoga Kvinnokliniken Sjukhus Ort Klinik Serney ööj och Kerstin Jonsson Inspektörer Gradering Socialstyrelsens föreskrifter

Läs mer

AT-information. Medlem i Läkarförbundet? Kvällens rubriker. Regelverk. Avdelningen för politik och profession. Vad är AT?

AT-information. Medlem i Läkarförbundet? Kvällens rubriker. Regelverk. Avdelningen för politik och profession. Vad är AT? AT-information Avdelningen för politik och profession Josef Axelsson Milla Järvelin Thomas Parker josef.axelsson@slf.se milla.jarvelin@slf.se thomas.parker@slf.se Medlem i Läkarförbundet? Rådgivning inom

Läs mer

Allmäntjänstgöring som läkare

Allmäntjänstgöring som läkare Hälsa Sjukvård Tandvård AT-läkare Allmäntjänstgöring som läkare vid Hallands sjukhus Halmstad och Varberg Organisation Från årsskiftet 2010/11 är Halland en egen region. I samband med bildandet av Region

Läs mer

SPUR-inspektion BEDÖMNING Inspektörer: Mia Törnqvist Lena Spak

SPUR-inspektion BEDÖMNING Inspektörer: Mia Törnqvist Lena Spak SPUR-inspektion BEDÖMNING Inspektörer: Mia Törnqvist Lena Spak Inspektionsdatum: 120223-24 Landsting Sjukhus Landstinget i Västmanland BUP Västmanland STRUKTUR A. Verksamheten (3 p) Den barn- och ungdomspsykiatriska

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2017-11-29--30 Kvinnosjukvården Klinik Lund och Malmö Ort Kerstin Jonsson och Serney ööj Inspektörer Gradering Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Skånes universitetssjukhus Klinik Thoraxkirurgiska kliniken Specialitet 2018-11-28 Lund atum Ort Mattias Karlsson, överläkare thoraxkirurgi Umeå

Läs mer

Specialiseringstjänstgöring i Barn- och ungdomsmedicin, version kust

Specialiseringstjänstgöring i Barn- och ungdomsmedicin, version kust Styrande rutindokument Rutin Sida 1 (6) Specialiseringstjänstgöring i Barn- och ungdomsmedicin, version kust ST i Barn- och ungdomsmedicin vid barnklinikerna Kalix, Piteå och Sunderbyn, Region Norrbotten

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2014-10-13 Centralsjukhuset i Karlstad Landstinget Värmland Hudkliniken Sjukhus Ort Klinik Åsa Boström och Birgitta Stymne Inspektörer Gradering

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2017-03-14--15 Hudkliniken Hallands sjukhus Halmstad Klinik Ort Åsa oström och Lill-Marie Persson Inspektörer Gradering Socialstyrelsens föreskrifter

Läs mer

Allmäntjänstgöring som läkare

Allmäntjänstgöring som läkare Hälsa Sjukvård Tandvård AT-läkare Allmäntjänstgöring som läkare vid Hallands sjukhus Halmstad och Varberg Organisation Från årsskiftet 2010/11 är Halland en egen region. I samband med bildandet av Region

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181022 24 Hälsostaden Sjukhus Ängelholm Ort llmänmedicin Verksamhetsområde Åsa oström och jörn Ohlsson Inspektörer STRUKTUR Verksamheten

Läs mer

Gemensamma författningssamlingen avseende hälso- och sjukvård, socialtjänst, läkemedel, folkhälsa m.m.

Gemensamma författningssamlingen avseende hälso- och sjukvård, socialtjänst, läkemedel, folkhälsa m.m. Gemensamma författningssamlingen avseende hälso- och sjukvård, socialtjänst, läkemedel, folkhälsa m.m. ISSN 2002-1054, Artikelnummer xxxxxxxx Utgivare: Chefsjurist Pär Ödman, Socialstyrelsen Socialstyrelsens

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Helsa Vårdcentral Kneippen Klinik llmänmedicin Specialitet 2018-09-21 Norrköping atum Ort Lasse Karlsson, Robert Svartholm Inspektörer Styrkor Goda

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2015-10-15... Reumatologsektionen medicinkliniken Kristianstad...... Annika Teleman och Tomas Bremell... Inspektörer Gradering A Socialstyrelsens

Läs mer

Nytt i nynya ST (2015:8)

Nytt i nynya ST (2015:8) Nytt i nynya ST (2015:8) michael.andresen@regionorebrolan.se elina.sarasalo@sll.se Övergångsregler Man kan välja den gamla nya ST om man har fått legitimation före den 1 maj 2015 lämnar in ansökan före

Läs mer

Rutin för specialiseringstjänstgöringen för läkare i Region Norrbotten

Rutin för specialiseringstjänstgöringen för läkare i Region Norrbotten Styrande rutindokument Rutin Sida 1 (8) Rutin för specialiseringstjänstgöringen för läkare i Region Norrbotten Lagrum och styrande förutsättningar Av 4 kap. 1 patientsäkerhetsförordningen (2010:1369) framgår

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-granskning

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-granskning SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-granskning Granskningsdatum: 2018-05-14 Vårdcentralen Ryd Klinik Ryd Ort Magnus Tufvesson Inspektörer Erik Tyrberg Gradering Övriga kvalitetskriterier är uppfyllda, men enstaka

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181022 24 Hälsostaden Sjukhus Ängelholm Ort Opererande specialiteter Helsingborgs lasarett Verksamhetsområde Åsa oström och jörn Ohlsson

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 24-25 oktober 2016 Gävle sjukhus Gävle Klinisk fysiologi Sjukhus Ort Klinik Karin Rodmar och Eva Persson Inspektörer Gradering Socialstyrelsens föreskrifter

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2017-10-20 Vårdcentralen Getingen Klinik Lund Ort Sonja Modin Inspektörer Sofia Hellman Gradering Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd följs.

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring jörknäs Hälsocentral Klinik llmänmedicin Specialitet 2019-02-18 oden atum Ort Tommy romander, Henrik Nord Inspektörer Styrkor Engagerad handledning

Läs mer

Koncernkontoret Koncernstab HR

Koncernkontoret Koncernstab HR Koncernstab HR Ola Björgell Regionöverläkare ola.bjorgell@med.lu.se Datum 2019-05-06 Dnr 1 (5) Anvisningar för läkares Allmäntjänstgöring (AT) i (med tillägg för tjänstgöring som vikarierande underläkare

Läs mer

ST-läkare. Klinik. Handledare. Verksamhetschef. Studierektor UTBILDNINGSLOGG FÖR ST-LÄKARE I PSYKIATRI STUDIEORDNING SOSFS 2008:17 (M)

ST-läkare. Klinik. Handledare. Verksamhetschef. Studierektor UTBILDNINGSLOGG FÖR ST-LÄKARE I PSYKIATRI STUDIEORDNING SOSFS 2008:17 (M) 1 Psykiatri i Norr UTBILDNINGSLOGG FÖR ST-LÄKARE I PSYKIATRI STUDIEORDNING SOSFS 2008:17 (M) ST-läkare Klinik Handledare Verksamhetschef Studierektor Legitimationsdatum: 2 ALLMÄN INFORMATION Specialisttjänstgöring

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2018-01-18--19 Klinik Ort Hudkliniken Sörmland Eskilstuna Åsa oström och irgitta Stymne Inspektörer Gradering Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna

Läs mer

PM Administrativt. Utbildningsplan ST (Specialiseringstjänstgöring) Akutsjukvård med Internmedicin

PM Administrativt. Utbildningsplan ST (Specialiseringstjänstgöring) Akutsjukvård med Internmedicin Vo Akutcentrum Vo Internmedicin PM Administrativt Text författare: Anders Aronsson, Cornelia Härtel, Peter Kalén Faktaansvarig: Anders Aronsson, Cornelia Härtel, Peter Kalén Godkänt av: Kjell Ivarsson,

Läs mer

AT-SPUR BORÅS LASARETT

AT-SPUR BORÅS LASARETT AT-SPUR BORÅS LASARETT 130916-0917 INTRODUKTION Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) är ett komplett akutsjukhus som består av sjukhusen i Borås och Skene. Vid SÄS bedrivs länssjukvård inom alla specialiteter

Läs mer

Manual för ST-handledare (nya ST- målbeskrivningen)

Manual för ST-handledare (nya ST- målbeskrivningen) Manual för ST-handledare (nya ST- målbeskrivningen) Inledning av handledningen och handledningsöverenskommelse Det är viktigt med en god relation med ST-läkaren. Ta därför god tid i början att lära känna

Läs mer

Handledning av AT-läkare Region Gävleborg

Handledning av AT-läkare Region Gävleborg Handledning av AT-läkare Region Gävleborg Att handleda introduktion Handledning innebär professionell vägledning, och innefattar tre nivåer Instruktion: Något all sjukvårdspersonal är skyldig att bidra

Läs mer