Kvalitetsredovisning av läsåret Verksamhetsplan för läsåret 14-15

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kvalitetsredovisning av läsåret Verksamhetsplan för läsåret 14-15"

Transkript

1 Kvalitetsredovisning av läsåret Verksamhetsplan för läsåret 14-15

2

3 Enkätredovisning vt-14 Föräldraenkät Kanalen vt Jag blir väl bemött av personalen på skolan. 7 Jag upplever att mitt barn känner sig trygg i skolan. 1 6 Jag har fått information om skolans likabehandlingsplan. 1 6 Jag får information om skolans regler. 1 6 Det finns fungerande forum vid skolan där jag som förälder ges möjlighet till påverkan och inflytande (föräldramöten, träffar mm). 5 Jag får information om skolans rutiner, t ex frånvaroanmälan, begära lov, busskort etc. 1 5 På utvecklingssamtalen får jag tyudliga besked om mitt barns lärande. 1 6 Mitt barn får dehn hjälp och det stöd som han/hon behöver i skolan. 3 4 Utvecklingssamtalet präglas av öppenhet, ger ömsesidig information och leder till ömsesidiga åtaganden. 7 Övrigt: Skolan är helt bra. Den här skolan är jättebra och alla som jobbar här är jättesnälla tack vare ni! Trevlig sommar.

4 Enkätredovisning vt-14 Föräldraenkät Dagverksamheten vt Jag blir väl bemött av personalen på skolan. 3 6 Jag upplever att mitt barn känner sig trygg i skolan Jag har fått information om skolans likabehandlingsplan. 2 7 Jag får information om skolans regler. 9 Det finns fungerande forum vid skolan där jag som förälder ges möjlighet till påverkan och inflytande (föräldramöten, träffar mm) Jag får information om skolans rutiner, t ex frånvaroanmälan, begära lov, busskort etc. 1 8 På utvecklingssamtalen får jag tyudliga besked om mitt barns lärande. 9 Mitt barn får dehn hjälp och det stöd som han/hon behöver i skolan. 1 8 Utvecklingssamtalet präglas av öppenhet, ger ömsesidig information och leder till ömsesidiga åtaganden. 1 8 Övrigt: Är jättenöjd med skolans insatser och engagemang.

5 Enkätredovisning vt-14 Elevenkät Kanalen vt I min skola får jag vara med och bestämma hur jag ska arbeta med olika skoluppgifter Lärarna hjälper mig i skolarbetet om jag behöver det. 2 6 I min skola är det så lugnt att jag får den arbetsro jag behöver Lärarna berättar hur det går för mig i deras ämnen. 4 4 Jag vet vad jag behöver kunna för att nå målen i de olika ämnena Jag kan nå målen i alla ämnen bara jag vill Jag känner mig trygg i min skola Jag trivs bra i min skola Jag tycket att jag har nytta (särskilt i framtiden) av det jag gör i skolan. 3 4 Jag tycker de vuxna bryr sig om mig Jag tycker att jag har inflytande på skolans verksamhet Övrigt: Skolan är bra man ska vara stolt för att man har möjligheten att få hjälp och att man har chansen att komma nån stans. Vi pratar mycket vad eleverna skulle vilja göra.

6 Enkätredovisning vt-14 Elevenkät vt I min skola får jag vara med och bestämma hur jag ska arbeta med olika skoluppgifter Lärarna hjälper mig i skolarbetet om jag behöver det I min skola är det så lugnt att jag får den arbetsro jag behöver Lärarna berättar hur det går för mig i deras ämnen Jag vet vad jag behöver kunna för att nå målen i de olika ämnena Jag kan nå målen i alla ämnen bara jag vill Jag känner mig trygg i min skola Jag trivs bra i min skola Jag tycket att jag har nytta (särskilt i framtiden) av det jag gör i skolan Jag tycker de vuxna bryr sig om mig Jag tycker att jag har inflytande på skolans verksamhet Övrigt: De vuxna bryr sig om mig för mycket.

7 Analys av resultat. Vi har under åtet ökat medelmeritvärdet på Kanalen med 24,4 till 83,1 meritpoäng och på dagverksamheten från 22,1 till 41,meritpoäng för elever i år 6-9. Vi har en del luckor att fylla i angående behöriga ämneslärare samt att vi väntar på några lärarlegitimationer från skolverket. Vår lärare som är 100% obehörig har gedigna ämneskunskaper men ingen lärarexamen. Övriga lärare har lärarexamen men alla har inte behörighet i alla ämnen -Genomförandet av de nationella proven har varit relativt god i förhållande till de ämnen eleverna läst på dagverksamheten. På Kanalen behöver vi arbeta för att fler ska genomföra de nationella proven. -Föräldraenkäten visar att vårdnadshavarna är mycket nöjda med verksamheten på kanalen. -Föräldraenkäten visar att större delen av vårdnadshavarna på dagverksamheten är mycket nöjda med verksamheten på skolan. Vi har fått in några mittensvar på stöd, inflytande och trygghet vilket vi får jobba vidare med. -Elevenkäten visar att eleverna känner starkt att de får det stöd de behöver, att lärarna berättar om hur det går för dem i de olika ämnena samt att de känner att de har eller kommer att få nytta av det de gör i skolan. Den visar på trivsel, medvetande och inflytande för eleverna. Det kommer även fram att vi behöver arbeta mer med självkänsla och trygghet då det är någon/några elever som inte skattat det högt. Vår stora utmaning är att fortsätta jobba med arbetsro där flera elever upplever att den inte är tillräcklig. -Elevenkäten varierar stort med många höga svar samtidigt som det också finns låga svar. Vi behöver främst arbeta mer med tydlighet i vad som krävs och hur det går för eleven i de olika ämnena. Eleverna behöver få känna större delaktighet och arbetsro i skolan.

8 Var är vi? KUNSKAP OCH LÄRANDE Vårt arbete med kartläggningar/utredningar har förbättrats Alla elever som behöver har åtgärdsprogram Elever där socialtjänsten är med som uppdragsgivare har en tydlig genomförande plan Vi har påbörjat arbetet med digitala hjälpmedel (Ipad) Lärarna har haft gemensam lärarträffar och handledning. Flera lärare arbetar nu i båda grupperna för att höja ämneskompetensen och antalet ämnen för eleverna Samordnarna har haft gemensam behandlingskonferens och handledning Läsprojekt har medfört att läsförmågan och läsningen har ökat bland våra elever. Vi har anställt en slöjd och idrottslärare och en hemkunskapslärare för att öka kompternsbredden bland lärarna. Vi har bytt lokaler för att få ett bättre och närmare samarbete. NORMER OCH VÄRDEN Vi har reviderat vår likabehandlingsplan som vi utarbetade till ht-13 samt integrerar den i vårt dagliga arbete. Vi har haft ett tydligt fokus på att förebygga konflikter mellan elever Behandlare arbetar i och utanför skolan med förstärkt elevhälsa både i grupp och enskilt. DELAKTIGHET OCH INFLYTANDE Föräldramöten och utvecklingssamtal har genomförts. Vi har varje vecka utvärderingar och klassråd med eleverna. Uppföljningsmöten hålls regelbundet runt varje elev där uppdragsgivare, föräldrar och elev är delaktiga SAMVERKAN OCH ÖVERGÅNGAR Vi har ett bra samarbete med våra uppdragsgivare med mål att eleven ska kunna gå tillbaka till den ordinare skolan eller vidare till någon form av gymnasieskola. Vi följer upp och ser hur det går för elever som gått vidare till andra skolformer. En del elever har en längre övergångsperiod där vi har ett coach uppdrag. Vi har en tydlig gång i mottagandet av ny elev och information kring eleven.

9 Vart ska vi? KUNSKAP OCH LÄRANDE Elevernas åtgärdsprogram ska bli ett levande dokument i skolan Öka antalet skolämnen för fler elever Läsprojektet fortsätter med insatser direkt till varje elev. Vi bygger upp ett eget bibliotek. Vi startar upp matematiklyftet en fortbildning för våra matematiklärare. Hitta fler beröringspunkter mellan ämnena för att få större helhetsbilder och andra infallsvinklar. Öka variationen i lärandet mellan film, IKT, föreläsande, teoretiskastudier, studiebesök, praktiskt arbete etc. NORMER OCH VÄRDEN Nolltolerans mot all form av kränkningar, mobbing på skolan Att alla elever känner till och lever efter de trivselregler som arbetats fram tillsammans med personalen. Stärka gruppgemenskapen för att få ett lugnare arbetsklimat. Skapa goda relationer elev-elev, elev personal, personal-personal DELAKTIGHET OCH INFLYTANDE Fördjupa arbetet med formativ bedömning för att öka elevens eget lärande. Öka elevens inflytande över sitt eget arbete mot målen. Fortsätta med utvärderingar och klassråd SAMVERKAN OCH ÖVERGÅNGAR Arbeta för att eleverna ska kunna få bra skolrutiner så att de kan gå tillbaka till sin hemskola. Hjälpa eleverna att hitta den skolform som passar dem bäst när de ska gå vidare till gymnasiet. Fortsätta att följa upp de elever som lämnar vår skola. Fördjupa samarbetet med Individuella Alternativet på Magelungens gymnasieskola Södermalm

10 Hur gör vi? KUNSKAP OCH LÄRANDE Ökar elevernas inflytande i åtgärdsprogrammen genom att diskutera med dem hur de lär sig bäst och vilka faktorer som påverkar dem. Prova med konkreta mål och utvärderinga för att hitta rätt väg. Har ett grundschema med alla ämnen. Se över anpassad studiegång, beslut, vilka ämnen tas bort Arbeta tydligare med formativ bedömning och synliggöra målen för den enskilde eleven. Gemensam planering för ökad ämnesintregrering. Utvecklar arbetet med de digitala läromedlen. Projektor installeras på DV, arbetet med Ipads utvecklas Fler undervisningstillfällen utanför skolan där fler ämnen berörs samtidigt som vi stärker gruppgemenskapen. Vi iordningställer salar för hemkunskap och slöjd/teknik. NORMER OCH VÄRDEN Utgår från elevenkäterna, diskuterar resultat och mål i personal, elev och föräldrargrupperna Likabehandlingsplanen används i vardagen, rektor ansvarar för att den diskuteras på personalmöten. Lärare/samordnare ansvarar för att den tas upp på arbetslags- och på föräldramöten Gemensamma utflykter där vi stärker banden mellan individer och gemenskapen i gruppen. DELAKTIGHET OCH INFLYTANDE Använda mer matriser där vi tillsammans med eleven kan utvärdera och formativt bedöma/sätta nya mål. Inbjuder till föräldramöte minst 1 gång per läsår Öka kunskaperna om vilka mål vi arbetar mot genom att synliggöra och konkretisera. Öka användandet av School soft för elever och vårdnadshavare. SAMVERKAN OCH ÖVERGÅNGAR Vi fortsätter vårt samarbete med uppdragsgivarna. Vi fortsätter att följa upp elever som lämnat oss Vi samarbetar kring vissa elever med Individuella Alternativet på Magelungens gymnasium Södermalm.

11 Hur utvärderar vi? KUNSKAP OCH LÄRANDE Jämför hur eleven nått målen i de olika ämnena med föregående termin/skola. dec+juni Jämför hur många ämnen eleven läst med föregående termin/skola. dec+juni Har vi ett fungerande skolbibliotek. Läser alla elever regelbundet egen valda böcker. juni Ser vi någon förändring i matematikundervisningen och i elevernas matematikresultat? löpande Hur har vi lyckats att öka ämnesintegreringen? Ge exempel där vi synliggjort nya ämnesövergripande aktiviteter / teman. löpande Hur har vi lyckats att öka variationen mellan olika inlärningssätt för eleverna? Ge exempel på nya moment eller metoder. löpande Jämför lärarbehörigheten/legitimationen med föregående år. juni NORMER OCH VÄRDEN Utvärdering genom elev & föräldraenkät. dec/juni Diskussion/utvärdering i både elev och personalgrupp om hur gruppaktiviteter har stärkt gemenskapen och ökat till en större tolerans mellan individer. löpande DELAKTIGHET OCH INFLYTANDE Vilka nya matriser har vi använt? juni Genom elevenkäten se hur eleverna känner sig delaktiga. dec+juni Diskussion i elev och personalgrupp hur har våra klassråd utvärderingar fungerat. dec+juni SAMVERKAN OCH ÖVERGÅNGAR Känner vi att vi har en bra plan för alla elever och ett gott samarbete med uppdragsgivare. dec+juni Hur många elever har fått uppföljningssamtal / Hur många elever har fått coachuppdrag under året? I förhållande till avlämnade elever. dec+juni

12 Årshjul HT-14 Augusti Planeringsdagar där vi jobbar vidare med de förbättringsområden som vi kom fram till under utvärderingsdagarna i juni. Planering inför mottagandet av nya elever. Grovplanering av ämnen och gemensamma teman/dagar. September Revidering av skolans olika arbetsplaner. Föräldramöte Beslut tas om anpassad studiegång för elever Oktober Medarbetarsamtal-koppling till fortbildningsplan Åtgärdsprogram arbetas fram IUP-möten sker där skriftliga omdömen presenteras November Fortsatta IUP-möten December Elevenkäter Betygskonferens Terminsutvärdering.

13 VT-15 Januari Analys utifrån elevernas måluppfyllelse, närvaro och enkätsvaren. Studiedag-Var är vi? Förslag till förändringar Februari Mars IUP-möten sker där skriftliga omdömen presenteras April Fortsatta IUP-möten Maj Ny enkät skickas ut till elever och föräldrar Juni Betygskonferens Analys utifrån elevernas måluppfyllelse, närvaro och enkätsvaren. Uppföljningsmöten i arbetslagen Planeringsdagar där utvärdering och reflektion prioriteras efter elevernas skolavslutning. Ny bedömning av förbättringsområden görs inför kommande läsår

Kvalitetsredovisning läsåret 2014-15 Verksamhetsplan läsåret 2015-16. Göran Åkerberg rektor

Kvalitetsredovisning läsåret 2014-15 Verksamhetsplan läsåret 2015-16. Göran Åkerberg rektor Kvalitetsredovisning läsåret 2014-15 Verksamhetsplan läsåret 2015-16 Göran Åkerberg rektor Kunskap och lärande Var är vi? Hur gör vi? Delaktighet och inflytande Vart ska vi? Hur blev det? Normer och värden

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2014-2015 Verksamhetsplan 2015-2016 Marlene Frostberg Rektor

Kvalitetsredovisning 2014-2015 Verksamhetsplan 2015-2016 Marlene Frostberg Rektor Kvalitetsredovisning 2014-2015 Verksamhetsplan 2015-2016 Marlene Frostberg Rektor Kunskap och lärande Var är vi? Hur gör vi? Delaktighet och inflytande Vart ska vi? Hur blev det? Normer och värden Samverkan

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2014-15. Magelungen grundskola Västerås

Kvalitetsredovisning 2014-15. Magelungen grundskola Västerås Kvalitetsredovisning 2014-15 Magelungen grundskola Västerås Inför läsårt hade vi satt som mål att förbättra följande områden utifrån förra årets beskrivning Ökad kvalitetsinsamling Ett övergripande mål

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2015/16

Kvalitetsredovisning 2015/16 Kvalitetsredovisning 2015/16 Magelungen grundskola Västerås Skriven av Ewa Ekström, rektor Verksamhetsbeskrivning: Magelungens Grundskola i Västerås, ingår i Magelungen Utveckling AB och ger individuellt

Läs mer

Förutsättningar Västra Norra/Nobel Västra Norra/Nobel

Förutsättningar Västra Norra/Nobel Västra Norra/Nobel Inledning Magelungen Grundskola Örebro är en friskola som ingår i Magelungen Utveckling AB. Skolan samarbetar tätt med Magelungens dagverksamhet i Örebro. Dagverksamheterna erbjuder behandling för ungdomar

Läs mer

Magelungen grundskola Solna Kvalitetsrapport Verksamhetsplan

Magelungen grundskola Solna Kvalitetsrapport Verksamhetsplan Magelungen grundskola Solna Kvalitetsrapport 2016-2017 Verksamhetsplan 2017-2018 Författad av: Joakim Börjlind, rektor Magelungen grundskola, Solna Innehåll: 1. Rapportbeskrivning 2. Kvalitetsredovisning

Läs mer

Arbetsplan för Bergkvara skola Läsåret 10/11

Arbetsplan för Bergkvara skola Läsåret 10/11 Datum 2010-06-02 Arbetsplan för Bergkvara skola Läsåret 10/11 Postadress Besöksadress Telefon Telefax E-post Plusgiro Torsås kommun Box 503 385 25 TORSÅS Torsskolan Allfargatan 38 www.torsas.se 0486-33100

Läs mer

Verksamhetsplan. Magelungen Karlaskolan 2013-2014

Verksamhetsplan. Magelungen Karlaskolan 2013-2014 Verksamhetsplan Magelungen Karlaskolan 2013-2014 Innehållsförteckning Inledning s.3 Vision s.4 Förutsättningar s.4 Verksamhetsplan målområden s.5 Trygghet, trivsel och värdegrund s.5 Delaktighet s.7 Arbetssätt

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2014/2015

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2014/2015 LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2014/2015 Till alla föräldrar med elever på Snapphaneskolan Vi strävar mot samma mål att få trygga, kreativa, självständiga och sociala elever med hög måluppfyllelse! För att nå

Läs mer

Arbetsplan Åtorpsskolan åk /2019

Arbetsplan Åtorpsskolan åk /2019 Arbetsplan Åtorpsskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer.

Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer. Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer. Genom att lyfta fram goda exempel och fira framgångar. Genom att skapa en gemensam plattform

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING VISION Midgårdsskolan är en skola som bryr sig, där vi ser varandra och tar ansvar för att alla ska må bra. Eleverna ska uppleva att de får vara som de

Läs mer

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola 1 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete 2016 Kingelstad Byskola skola 2 1. Kortfattad beskrivning av verksamheten Kingelstad Byskola HB startade i december 2012 med förskola. Efter att ha fått tillstånd

Läs mer

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi når målen? Hur ska vi göra? Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens

Läs mer

Verksamhetsplan Grundsärskola/ fritidshem 2014/2015

Verksamhetsplan Grundsärskola/ fritidshem 2014/2015 Tillsammans når vi toppen! Tre prioriterade utvecklingsområden för skolområde ÖST Höja måluppfyllelse och resultat Nationella prov Betyg Enkätresultat Elevhälsa VÄRDEGRUNDSARBETE Förebyggande arbete Samordna

Läs mer

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13 Barn och utbildning Sten-Åke Eriksson Rektor Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13 Innehåll 1. Resultat och måluppfyllelse... 3 1.1 Kunskaper... 3 1.1.1 Måluppfyllelse...

Läs mer

Arbetsplan för Noltorpsskolans grundsärskola Läsåret 2014/2015

Arbetsplan för Noltorpsskolans grundsärskola Läsåret 2014/2015 Arbetsplan för Noltorpsskolans grundsärskola Läsåret 2014/2015 Barn- och ungdomsförvaltningens vision: Lust att lära Lärande Vi sätter Lärandet i centrum för barn, elever, medarbetare och ledare Samskapande

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbetet. MBC-skolan, Svedmyra Läsår 2013-2014

Systematiskt Kvalitetsarbetet. MBC-skolan, Svedmyra Läsår 2013-2014 Systematiskt Kvalitetsarbetet MBC-skolan, Svedmyra Läsår 2013-2014 Innehållsförteckning Systematiskt kvalitetsarbete på Magelungen s. 3 Utvärdering av resultat s. 3 Mål- och kvalitetsområden Kunskap och

Läs mer

TORSBERGSGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Ro 3, 4 och 5

TORSBERGSGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Ro 3, 4 och 5 TORSBERGSGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Ro 3, 4 och 5 Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014

LOKAL ARBETSPLAN 2014 LOKAL ARBETSPLAN 2014 FÖRSKOLA: Närtuna 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till föräldrar - Självvärdering, riktad till pedagoger - TRAS och MIO - Handlingsplanen - Utvecklingssamtalshäftet - Likabehandlingsplanen

Läs mer

Arbetsplan Stora Vallaskolan 2018/2019

Arbetsplan Stora Vallaskolan 2018/2019 Arbetsplan Stora Vallaskolan 2018/2019 Prioriterade områden: 1.normer och värde (värdegrund), 2.specialpedagogiklyftet utveckla undervisningen i den ordinarie gruppen samt lärmiljön för att möta elevernas

Läs mer

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019 Arbetsplan Bruksskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

Likabehandlingsplan. Magelungens grundskola Södertälje

Likabehandlingsplan. Magelungens grundskola Södertälje Likabehandlingsplan Magelungens grundskola Södertälje Att främja likabehandling och förebygga diskriminering, trakasserier och kränkande behandling 2014-2015 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola 1 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete 2017 Kingelstad Byskola skola 2 1. Kortfattad beskrivning av verksamheten Kingelstad Byskola HB startade i december 2012 med förskola. Efter att ha fått tillstånd

Läs mer

Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016. Upprättad i juni 2015

Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016. Upprättad i juni 2015 Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016 Upprättad i juni 2015 Vi ska bli bäst! 2017 ska Vimmerby vara bland de tio bästa skolkommunerna. För Vimmerby kommuns barn och elever innebär

Läs mer

Mariebergsskolan skolområde sydplan mot diskriminering och kränkande behandling

Mariebergsskolan skolområde sydplan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-06-17 Mariebergsskolan skolområde sydplan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola samt Grundsärskola Ansvariga för planen Rektor

Läs mer

Arbetsplan för Sollebrunns skola åk F-9 Läsåret 2016/2017

Arbetsplan för Sollebrunns skola åk F-9 Läsåret 2016/2017 160921 Arbetsplan för Sollebrunns skola åk F-9 Läsåret 2016/2017, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se Barn- och

Läs mer

Lyckåskolan. Lokal arbetsplan Läsåret 09/10

Lyckåskolan. Lokal arbetsplan Läsåret 09/10 Lyckåskolan Lokal arbetsplan Läsåret 09/10 Lyckåskolans arbetsplan Lyckåskolan ska värna om den enskilda elevens möjligheter att utvecklas positivt dels socialt och dels pedagogiskt i en trygg miljö. Trygghet

Läs mer

Arbetsplan Vågen utifrån framtagna förbättringsområden

Arbetsplan Vågen utifrån framtagna förbättringsområden Arbetsplan Vågen utifrån framtagna förbättringsområden 2019 2020 Månadsrapporten ska utgå från de faktorer vi kan påverka. Följande faktorer ska särskilt beaktas: Undervisningens och utbildningens innehåll

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2012/2013.

Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2012/2013. Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2012/2013. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå

Läs mer

Grundskolor skolområde VÄST Astrid Lindgrens skola F-6 Brännebro skola F-6 Gullringen Djursdala skola F-6 Rumskulla skola F-6 Södra Vi skola F-6

Grundskolor skolområde VÄST Astrid Lindgrens skola F-6 Brännebro skola F-6 Gullringen Djursdala skola F-6 Rumskulla skola F-6 Södra Vi skola F-6 Grundskolor skolområde VÄST Astrid Lindgrens skola F-6 Brännebro skola F-6 Gullringen Djursdala skola F-6 Rumskulla skola F-6 Södra Vi skola F-6 Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar.

Läs mer

usertype classname school 149 Föräldraenkät Magelungen Grundskola Örebro Magelungens grundskola Gävle Magelungens grundskola Svedmyra

usertype classname school 149 Föräldraenkät Magelungen Grundskola Örebro Magelungens grundskola Gävle Magelungens grundskola Svedmyra usertype classname school 9 Föräldraenkät Magelungen Grundskola Örebro Magelungen Grundskola Örebro Magelungen Grundskola Örebro Magelungen Grundskola Örebro Magelungen Grundskola Örebro Magelungen Grundskola

Läs mer

Resursskola. - En del av särskilt stöd. Beskrivning av Resursskolans uppdrag och ansvar

Resursskola. - En del av särskilt stöd. Beskrivning av Resursskolans uppdrag och ansvar Resursskola - En del av särskilt stöd Beskrivning av Resursskolans uppdrag och ansvar Karlskrona kommun Barn- och ungdomsförvaltningen - 2013 1 Resursskola en del av särskilt stöd Enligt Allmänna råden

Läs mer

RESURSSKOLAN. Beskrivning av Resursskolans uppdrag och ansvar

RESURSSKOLAN. Beskrivning av Resursskolans uppdrag och ansvar RESURSSKOLAN Beskrivning av Resursskolans uppdrag och ansvar Karlskrona kommun Barn och ungdomsförvaltningen - 2014 RESURSSKOLAN EN DEL AV SÄRSKILT STÖD SÄRSKILD UNDERVISNINGS- GRUPP ENLIGT SKOLLAGEN:

Läs mer

Lokal arbetsplan. Eda gymnasieskola

Lokal arbetsplan. Eda gymnasieskola Lokal arbetsplan Eda gymnasieskola Innehållsförteckning Vision... 3 Ledningsdeklaration... 3 Gymnasieskolans styrdokument... 3 Läroplanens mål och riktlinjer... 4 Normer och värden... 4 Elevernas ansvar

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 12/13 Vision Alla på Min Skola, såväl elever som personal ska känna att det är meningsfullt, stimulerande och tryggt att studera eller att arbeta

Läs mer

Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer.

Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer. Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer. Genom att lyfta fram goda exempel och fira framgångar. Genom att skapa en gemensam plattform

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skruvstads skola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skruvstads skola Gemensamt Södra skolan Slottsbrons skola >> Skruvstads skola 2017-2018 Grums kommuns Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Skruvstads skola åk F - 3 Plan mot diskriminering och kränkande

Läs mer

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Arbetsplan 2015/2016 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska utvecklas till att uppfylla skollagens krav.

Läs mer

Färsingaskolan. Lokal arbetsplan för Färsingaskolan

Färsingaskolan. Lokal arbetsplan för Färsingaskolan Färsingaskolan Lokal arbetsplan för Färsingaskolan 2013 Inledning Från och med augusti 2013 har Sandbäcksskolan åk 4-9 flyttat till Färsingaskolan som nu är en 4-9 skola med ca 400 elever. Verksamheten

Läs mer

Arbetsplan för Nolbyskolan F-6 Läsåret 2015/2016

Arbetsplan för Nolbyskolan F-6 Läsåret 2015/2016 november Arbetsplan för Nolbyskolan F-6 Läsåret 2015/2016 Syftet med detta dokument, Arbetsplanen är att synliggöra verksamheten. Ett sätt att skapa en gemensam bild av verksamheten och hur man arbetar

Läs mer

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår 2015-2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning 3. Riktlinjer 4. Kvalitetssäkring 5. Verksamhetsbeskrivning 6. Normer och värden 7. Kunskaper 8

Innehållsförteckning. Inledning 3. Riktlinjer 4. Kvalitetssäkring 5. Verksamhetsbeskrivning 6. Normer och värden 7. Kunskaper 8 Skolplan Innehållsförteckning Inledning 3 Riktlinjer 4 Kvalitetssäkring 5 Verksamhetsbeskrivning 6 Normer och värden 7 Kunskaper 8 Elevens ansvar och inflytande 11 Skola och hem 12 Övergång och samverkan

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015

LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015 LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015 GRUNDSKOLA: Drottningdals skola 1. UNDERLAG Varje skola i Sverige har i uppdrag att beskriva hur det systematiska kvalitetsarbetet fungerar under läsåret samt beskriva hur vi

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN LÄSÅRET 2010/2011

LOKAL ARBETSPLAN LÄSÅRET 2010/2011 LOKAL ARBETSPLAN LÄSÅRET 2010/2011 Klockareskolan ALINGSÅS Beskrivning av verksamheten Förutsättningar Utdrag ur Klockareskolans beskrivning av det pedagogiska arbetet. Delar av presentationen redovisas

Läs mer

Systematiska kvalitetsarbete 14/15. Rektor Peter Franzén

Systematiska kvalitetsarbete 14/15. Rektor Peter Franzén Systematiska kvalitetsarbete 14/15 Rektor Peter Franzén Kunskap och lärande Var är vi? Hur gör vi? Delaktighet och inflytande Vart ska vi? Hur blev det? Normer och värden Samverkan och övergångar Var

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö skola 7-9

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö skola 7-9 Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö skola 7-9 Kvalitetsredovisning 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och

Läs mer

Gårdeby Natur-och Musikskola Skolans och fritidshemmets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Gårdeby Natur-och Musikskola Skolans och fritidshemmets plan mot diskriminering och kränkande behandling Gårdeby Natur-och Musikskola Skolans och fritidshemmets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola och Fritidshem Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Verksamhetsplan för Brännebro skola 2013/2014

Verksamhetsplan för Brännebro skola 2013/2014 Det är roligt att få lagom utmaningar. Då vill man göra sitt bästa. Det är roligt att lära sig nya saker. Vi lär av varandra. Det är roligt att känna att man lyckas. Det gör man när man får utvecklas i

Läs mer

Förskolechef Beskrivning av förskolan

Förskolechef Beskrivning av förskolan Kvalitetsanalys för (Da Vinciskolan) läsåret 2011/12 Varje förskola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna kvalitetsanalys

Läs mer

ARBETSLAGETS VERKSAMHET OCH ORGANISATION

ARBETSLAGETS VERKSAMHET OCH ORGANISATION Årskurs 4 Arbetslagsdeklaration/Arbetslagets pedagogiska idé Vi har som målsättning att eleverna skall utvecklas till självständiga, kreativt tänkande individer och vi vill såväl få eleverna att våga tro

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Kungsskolan

VERKSAMHETSPLAN Kungsskolan VERKSAMHETSPLAN Kungsskolan Läsåret 2017-2018 Kungsskolan är skolan mitt i byn. Skolan där positiva förväntningar på eleverna och stort engagemang av personalen ger eleverna en stabil grund och stå på

Läs mer

Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014

Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014 Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014 2014-06-03 1. GRUNDFAKTA Stadsskogsskolan 1 191 elever, 113 pojkar och 78 flickor 42 med annat modersmål 22 lärare Andel lärare med högskoleexamen

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014

LOKAL ARBETSPLAN 2014 LOKAL ARBETSPLAN 2014 FÖRSKOLA: Skarsjö förskola 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till föräldrar - Självvärdering, riktad till pedagoger Fyll i diagrammet Övergripande Stimulerande lärande 100 80

Läs mer

Kvalitetsredovisning för Centralskolan Läsåret 2007/2008

Kvalitetsredovisning för Centralskolan Läsåret 2007/2008 Kvalitetsredovisning för Centralskolan Läsåret 2007/2008 Inledning I denna kvalitetsredovisning använder vi BRUK för kvalitetsarbetet för skolan som är framtagit av skolverket. B = Bedömning R = Reflektion

Läs mer

Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008. Kvalitetsredovisning

Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008. Kvalitetsredovisning Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008 Kvalitetsredovisning STJÄRNEBOSKOLAN Skolan ligger vid norra infarten till Kisa, mellan Kisasjön och ett närliggande skogsområde. I detta skogsområde finns skolans uteklassrum

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Onsjöskolan Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Läsåret 2018/2019 Vänersborg hösten 2018 Onsjöskolans likabehandlingsplan Onsjöskolans likabehandlingsplan omfattar såväl arbetet med likabehandling,

Läs mer

Kvalitetsredovisning Kullsta förskola 2006/2007

Kvalitetsredovisning Kullsta förskola 2006/2007 Kvalitetsredovisning Kullsta förskola 2006/2007 Kvalitetsredovisning för Kullsta förskola 2006/2007. Kort presentation av förskolan. Kullsta förskola ligger i norra delen av centralorten Nynäshamn. Förskolan

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN. Grundskolan

LOKAL ARBETSPLAN. Grundskolan LOKAL ARBETSPLAN Grundskolan Läsåret 2012/2013 Till alla föräldrar med elever på Snapphaneskolan Vi strävar mot samma mål att få trygga, kreativa, självständiga och sociala elever/barn! För att nå vad

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Kullborg förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Kullborg förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Kullborg förskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Ansvariga för planen Sarianne Segersten och Titti Karlsson Förskolechef Lejla Sultanic Vår vision Arbetet

Läs mer

Kvalitetsrapport 2014-2015

Kvalitetsrapport 2014-2015 Datum 2014-06-30 6 Antal sidor Kvalitetsrapport 2014-2015 Oleby Marcus och Anna 0564-477 00 direkt 070-642 16 65 mobil marcus.lech@torsby.se Innehållsförteckning 1. Fokusområde vad har vi uppnått 1.1 Analys

Läs mer

Har förskolan/fritidshemmet/skolan en egen vision/inriktning kan det vara lämpligt att skriva om det här

Har förskolan/fritidshemmet/skolan en egen vision/inriktning kan det vara lämpligt att skriva om det här 150812 Arbetsplan för Sollebrunns skola årskurs 2 och 3 Läsåret 2015/2016 Alingsås kommun, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Postadress: 441 81 Alingsås Besöksadress: Kungsgatan 9 Telefon:

Läs mer

Sätra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sätra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Sätra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, grundskola 1-6, fritidshem. 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Sangis skola och fritidshem Kvalitetsredovisning 2010/2011

Sangis skola och fritidshem Kvalitetsredovisning 2010/2011 Sangis skola och fritidshem Kvalitetsredovisning 2010/2011 Volymer och nyckeltal Elevgrupp/åk Antal elever Antal lärare, heltidstjänster förskoleklass 9 0,6 100% 1 9 1,0 100% 2 9 1,0 100% 3 16 1,0 100%

Läs mer

Verksamhetsplan Vimarskolan åk 7-9 2014/2015

Verksamhetsplan Vimarskolan åk 7-9 2014/2015 Tillsammans når vi toppen! Tre prioriterade utvecklingsområden för skolområde ÖST Höja måluppfyllelse och resultat Nationella prov Betyg Enkätresultat Elevhälsa VÄRDEGRUNDSARBETE Förebyggande arbete Samordna

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN LÄSÅRET 2009/2010. Klämmaskolan ALINGSÅS

LOKAL ARBETSPLAN LÄSÅRET 2009/2010. Klämmaskolan ALINGSÅS LOKAL ARBETSPLAN LÄSÅRET 2009/2010 Klämmaskolan ALINGSÅS Beskrivning av verksamheten Klämmaskolans huvudsakliga uppgift är att ta emot och pedagogiskt arbeta med elever i stort behov av fler vuxna omkring

Läs mer

Likabehandlingsplan samt Plan mot kränkande behandling

Likabehandlingsplan samt Plan mot kränkande behandling Likabehandlingsplan samt Plan mot kränkande behandling Planen gäller från 2015-05-01 till 2015-12-31 Ansvariga för planen Helena Palmquist, Norsborg Yvonne Åkerblad, Östermalm Vision På vår skola ska ingen

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2013/14

LOKAL ARBETSPLAN 2013/14 LOKAL ARBETSPLAN 2013/14 FÖRSKOLA: Svanberga förskola 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till föräldrar - Självvärdering, riktad till pedagoger Fyll i diagrammet Övergripande Stimulerande lärande 100

Läs mer

Arbetsplan för skriv enhetens namn Läsåret 2014/2015

Arbetsplan för skriv enhetens namn Läsåret 2014/2015 140821 Arbetsplan för skriv enhetens namn Läsåret 2014/2015 Syftet med detta dokument, Arbetsplanen är att synliggöra verksamheten. Ett sätt att skapa en gemensam bild av verksamheten och hur man arbetar

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Lokal arbetsplan Läsåret 2018-2019 Åsenskolan Rektor Jan Setterberg 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet syftar till att barn och elever

Läs mer

Kvalitetsredovisning Särskolan 2012-06-11

Kvalitetsredovisning Särskolan 2012-06-11 Kvalitetsredovisning Särskolan 2012-06-11 Kvalitetsredovisning för Läsår 2011-2012 1. Grundfakta Enhetens namn: Kristinaskolan Brotorpsskolan - Lindeskolan Verksamhetsform: Grundsärskola Grundsärskola

Läs mer

FERLINSKOLAN

FERLINSKOLAN Barn och Utbildning Gun Palmqvist, rektor ARBETSPLAN 2018-2019 FERLINSKOLAN Utveckling, lärande och kunskaper I grundskolans skolutvecklingsprogram finns visionen Alla elever skall, när de lämnar grundskolan

Läs mer

Västerviks Gymnasium RO5s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Västerviks Gymnasium RO5s plan mot diskriminering och kränkande behandling Västerviks Gymnasium RO5s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskolan och Gymnasiesärskola Läsår 2017/2018 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Innehållsförteckning. Vision. Främjande arbete. Kartläggning av verksamhet. Förebyggande arbete. Rutiner, åtgärder vid akut situation

Innehållsförteckning. Vision. Främjande arbete. Kartläggning av verksamhet. Förebyggande arbete. Rutiner, åtgärder vid akut situation Innehållsförteckning Vision Främjande arbete Kartläggning av verksamhet Förebyggande arbete Rutiner, åtgärder vid akut situation Hur gör vi planen känd? Utvärdering och uppföljning Vision En liten skola,

Läs mer

Likabehandlingsplan Förskolan Fastställd av förskolechef Ann-Sofie Landin

Likabehandlingsplan Förskolan Fastställd av förskolechef Ann-Sofie Landin Likabehandlingsplan Förskolan 2017-2018 Fastställd 2018-10-01 av förskolechef Ann-Sofie Landin Inledning All personal på Ängens/Älvens förskola tar helt avstånd från handlingar som indirekt eller direkt

Läs mer

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår 2016-2017 Grunduppgifter Ansvariga för planen Rektor

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Lokal arbetsplan Läsåret 2016-2017 Åsenskolan Rektor Johan Kronberg 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet syftar till att barn och elever

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Centrumskolan (Förskoleklass, Grundskola och Fritidshem)

Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Centrumskolan (Förskoleklass, Grundskola och Fritidshem) Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Centrumskolan (Förskoleklass, Grundskola och Fritidshem) INLEDNING Alla skolor måste ha en plan mot diskriminering och kränkande behandling. Denna plan

Läs mer

Arbetsplan för Ängabo grundsärskola Läsåret 2014/2015

Arbetsplan för Ängabo grundsärskola Läsåret 2014/2015 130403 Arbetsplan för Ängabo grundsärskola Läsåret 2014/2015, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se Barn- och ungdomsförvaltningens

Läs mer

Dokumentation grundskola

Dokumentation grundskola Dokumentation grundskola Malmö stad KVALITETSPLAN med lägesbedömning Dokumentation av skolans utvecklingsinsatser inför läsåret 2013/14, färdig senast 1/9 Enhet: Ängslättskolan Datum: 130901 Lägesbedömning

Läs mer

LIKABEHANDLING. Likabehandlingsplan reviderad, vt Vision/ledningsdeklaration. Inflytande och delaktighet. Information

LIKABEHANDLING. Likabehandlingsplan reviderad, vt Vision/ledningsdeklaration. Inflytande och delaktighet. Information LIKABEHANDLING Likabehandlingsplan reviderad, vt 2018 Vision/ledningsdeklaration På vår förskola vill vi att alla ska känna sig trygga, känna gemenskap och delaktighet. Vi vill erbjuda barnen en trygg,

Läs mer

Astrid Lindgrens skola AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN

Astrid Lindgrens skola AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN skolan Vi vet vart vi ska. Vi utvärderar, analyserar och förändrar. Utnyttja alla våra sinnen. Lär oss på olika sätt. Är tydliga! Gör våra elever medvetna om målen.

Läs mer

Magelungen Grundskola Södermalm. Systematiskt kvalitetsarbete 15/16

Magelungen Grundskola Södermalm. Systematiskt kvalitetsarbete 15/16 Magelungen Grundskola Södermalm Systematiskt kvalitetsarbete 15/16 Rektor Peter Franzén Magelungen Grundskola Södermalm & Magelungen Gymnasium Södermalm Rektor Peter Franzén E-post: peter.franzen@magelungen.com.

Läs mer

Kvalitetsanalys för Lyckolundens föräldrakooperativ läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Lyckolundens föräldrakooperativ läsåret 2013/14 Datum 1 (9) Kvalitetsanalys för Lyckolundens föräldrakooperativ läsåret 2013/14 Varje förskola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

Likabehandlingsplan Förskolan Fastställd av förskolechef Ann-Sofie Landin

Likabehandlingsplan Förskolan Fastställd av förskolechef Ann-Sofie Landin Likabehandlingsplan Förskolan 2015-2016 Fastställd 2015-09-28 av förskolechef Ann-Sofie Landin Inledning All personal på Ängens/Älvens förskola tar helt avstånd från handlingar som indirekt eller direkt

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 skolenhet

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 skolenhet Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 skolenhet Kvalitetsredovisning 2014/2015 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera,

Läs mer

2015-10-08 TRYGGHETSPLAN LIKABEHANDLINGSPLAN OCH PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING FÖR STJÄRNSUNDS FÖRSKOLA

2015-10-08 TRYGGHETSPLAN LIKABEHANDLINGSPLAN OCH PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING FÖR STJÄRNSUNDS FÖRSKOLA 2015-10-08 TRYGGHETSPLAN LIKABEHANDLINGSPLAN OCH PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING FÖR STJÄRNSUNDS FÖRSKOLA 2015-2016 2015-10-08 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Vår vision... 3 Bakgrund... 3 Tydliga

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2013/14

LOKAL ARBETSPLAN 2013/14 LOKAL ARBETSPLAN 2013/14 FÖRSKOLA: Sjöhagens förskola 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till föräldrar - Självvärdering, riktad till pedagoger Fyll i diagrammet Övergripande Stimulerande lärande 100

Läs mer

Verksamhetsplan 2013-2014 Magelungen Jönköping/Huskvarna Skola

Verksamhetsplan 2013-2014 Magelungen Jönköping/Huskvarna Skola Verksamhetsplan 2013-2014 Magelungen Jönköping/Huskvarna Skola Jonas Nestor Rektor Innehåll Inledning...1 Vision...1 Förutsättningar...1 Verksamhetsplan målområden...2 Trygghet, trivsel och värdegrund...2

Läs mer

Arbetsplan Fritidshem

Arbetsplan Fritidshem Arbetsplan Fritidshem Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Terminsplaneringar delges fritidshemmet

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016 Skolan ska vara fri från diskriminering, trakasserier och annan kränkande behandling. Likabehandlingsplanen utgår från att Alla människor är lika

Läs mer

Kvalitetsanalys för Snitz grundskola Nacka läsåret 2012/13

Kvalitetsanalys för Snitz grundskola Nacka läsåret 2012/13 Datum 1 (8) Kvalitetsanalys för Snitz grundskola Nacka läsåret 2012/13 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2 0 1 3 MBC Skolan Södertälje. Kvalitetsredovisning. MBC skolan Södertälje

Kvalitetsredovisning 2 0 1 3 MBC Skolan Södertälje. Kvalitetsredovisning. MBC skolan Södertälje Kvalitetsredovisning MBC skolan Södertälje 2013 1 Innehållsförteckning Inledning Förutsättning Målområden s3 s3 s4 Resultat & Analys - Närvaro & delaktighet s5-6 - Studiero s6-8 - Trygghet s8-10 - Måluppfyllese

Läs mer

Arbetsplan. Vår vision: Det goda livet i skolan - kunskap, trygghet och hälsa. Ållebergsskolan. Grundsärskola. Läsår 2010 / 2011.

Arbetsplan. Vår vision: Det goda livet i skolan - kunskap, trygghet och hälsa. Ållebergsskolan. Grundsärskola. Läsår 2010 / 2011. Arbetsplan Vår vision: Det goda livet i skolan - kunskap, trygghet och hälsa Ållebergsskolan Grundsärskola Läsår 2010 / 2011 Charlotta Robson Rektor Innehållsförteckning Del 1 Enhet Kyrkerörs vision Del

Läs mer

2016/2017. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS

2016/2017. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS 2016/2017 Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS SKOLANS LEDORD HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS VISION Mariebergsskolans vision är att alla ska känna glädje och trygghet i en demokratisk lärandemiljö. All

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2015/2016

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2015/2016 LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2015/2016 Till alla föräldrar med elever på Snapphaneskolan Vi strävar mot samma mål att få trygga, kreativa, självständiga och sociala elever med hög måluppfyllelse! För att nå

Läs mer

Kungsgårdens skolas arbetsplan 2012-2013

Kungsgårdens skolas arbetsplan 2012-2013 Grundskola Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(7) Jennika Pettersson 2012-07-24 Kungsgårdens skolas arbetsplan 2012-2013 Kunskapsnämndens mål 2012 under MEDBORGARperspektivet Resultaten för lärande

Läs mer

Arbetsplan förskoleklass

Arbetsplan förskoleklass Arbetsplan förskoleklass Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Handledning av skolans specialpedagog

Läs mer

Kvalitetsrapport Magelungens skolor

Kvalitetsrapport Magelungens skolor Stockholm 15-11-06 Kvalitetsrapport Magelungens skolor 2014 2015 Stefan Berg Skolchef Huvudmannens kvalitetsrapport Magelungens skolor 13/14 Kvalitetsrapporten för Magelungens grundskolor och gymnasium

Läs mer

Kvalitetsanalys för Myrans heldagsskola läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Myrans heldagsskola läsåret 2013/14 Saltsjö-Boo 2014-08-11 Kvalitetsanalys för Myrans heldagsskola läsåret 2013/14 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer