Anteckningar från samverkansorganet för verksamhetsförlagd utbildning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anteckningar från samverkansorganet för verksamhetsförlagd utbildning"

Transkript

1 Samverkansorgan VFU Anteckningar Helena Håkansson Anteckningar från samverkansorganet för verksamhetsförlagd utbildning Tid: Måndag den 11 april 2016 Plats: GR-huset, Anders Personsgatan 8 Närvarande Camilla Johansson, Partille Lisa Dahlin, Tjörn Mia Norneby, Stenungsund Sven Boge, Ale Ingvor Gunnarsson, Göteborgs Stad Martin Isaksson, Lilla Edet Monica Fundin, Kungälv Marie Blomqvist, Härryda Bett Larsdotter, Institutionen för socialt arbete Ylva Donning, Institutionen för socialt arbete Annika Halén, Institutionen för socialt arbete Elisabeth Beijer, GR Leila Berntsson, GR Helena Håkansson, GR 1. Föregående anteckningar Inget att tillägga. 2. Info om vårens seminarier för VFU-poäng (dagar som är universitetets motprestation för att kommunerna har tagit emot studenter) Vårens heldagar är den 14 april med t ema ensamkommande, den 19 maj med t ema äldreomsorg oc h den 26 maj med tema funktionshinder. Det är få anmälda till den första dagen, bara tre kommuner med totalt 16-17st personer har anmält sig. Utbildningen kommer at t genomföras ändå och eventuellt görs en dag till på samma tema under hösten. Det råder oklarhet kring när informationen kom ut och om antalet anmälda deltagare kan bero på att informationen gått ut för sent. (Men Annika

2 har efter mötet kontrollerat att ett utskick gjordes redan den 27 november). 3. Höstens seminarier för VFU poäng Förslag på teman till höstens seminarier från kommunerna: Barn och Unga inklusive funktionshinder (gränsdragningar mellan SoL och LSS), försörjningsstöd, missbruk (kombinerat med barn och unga), beroende och psykisk hälsa samt våld i nära relationer, även Valfrihetsreformen. Barn och unga, Våld i nära, funktionshinder och missbruk är det som kan bli aktuellt till hösten enligt Annika. Försörjningsstöd kan eventuellt komma med till våren Datum för tillfällena i höst behöver bli klara snart och stämmas av med GR innan de spikas. Annika ska skicka förslag på datum till Elisabeth. 4. Info om höstens uppdragskurser Det finns två uppdragskurser till hösten, en om ensamkommande och en med fokus på att utreda familjehem. Deadline för att söka kurserna är 20 april. Det är ganska få anmälda hittills, det behövs minst 16st anmälda till kursen för ensamkommande och 20st anmälda till kursen om familjehem för att GU ska kunna hålla kurserna. Kurserna är på 7,5 hp, i den takt de ges krävs enligt universitetet en arbetsinsats på ca 10 h i veckan vilket är mycket enligt kommunerna. För att möjliggöra för att fler ska kunna läsa kurserna är ett förslag från kommunerna att 7,5 poängskurserna ska ges på årsbasis istället. Universitetet ser över den möjligheten. Ett önskemål från universitetet för att få stabilitet i utbildningarna är att deltagare utses på förhand av kommunerna. Det är något som behöver tas upp med IFO-cheferna. 5. Handledarutbildningar Universitetets handledarutbildningar har haft dåligt med sökande. GU upplever att handledarna uppskattar utbildningsinsatserna men att de inte har tid att gå på dem. De behöver ses över så att de inte ses om en belastning utan som en möjlighet. 6. Info platsbeställning inför hösten Generellt saknas många praktikplatser till hösten fortfarande. Inom förebyggande fritid, förebyggande äldreomsorg, förebyggande skola och institution/boenden finns nästan inga praktikplatser anmälda. Inom ledarskap ÄO och myndighetsutövning ÄO saknas några platser. Inom myndighetsutövning IFO finns det ett överskott av platser.

3 De kranskommuner som inte har levererat två platser och de stadsdelar som inte levererat tre platser har fått en påminnelse utskickad idag. Frågan går också ut genom Elisabeth till samverkansorganet om det finns kommuner eller stadsdelar som har fler platser att erbjuda, men inte inom myndighetsutövning IFO. Samverkansorganet konstaterar att det är bra med en inriktning på vilken typ av platser som ska erbjudas, men att det är svårt att planera för hur erbjudandet från kommunerna ser ut totalt, det är bättre med justeringar så som vid dagens möte när situationer av obalans uppstår. 7. Uppdatering av saldobesked Annika berättar att de på institutionen har haft problem med att komma in i systemet praktikplatsen.se. Därför ligger fortfarande det gamla saldobeskedet på hemsidan. Uppdaterat saldobesked med en mer utförlig matris än tidigare kommer inom kort. Några kommuner ligger på minus enligt saldobeskedet, se vidare diskussion om poängsystemet nedan (punkt 9). 8. Presentation av årshjul Marie presenterar det färdigställda årshjulet för det gemensamma arbetet med VFU-platser (se bifogat dokument). Bra tycker samverkansorganet, det underlättar planeringen i kommunerna och inför samverkansorganets möten samt kan läggas på universitetets webbplats. 9. Ev. revidering av överenskommelse och hängavtal Kommunerna vill se över avtalet. Några synpunkter: Det finns ett önskemål att göra om poängsystemet. Kommunerna är inte bekväma med att saldot med VFUpoäng fryser inne då det inte finns reglerat i tidigare avtal. De mindre kommunerna upplever inte att de kan använda poängen till sådana ändamål som är beskrivna utöver seminariedagarna, då de inte kan få ihop ett sådant antal poäng som i så fall behövs. Kanske bör poängsystemet tas bort, och användas enbart av Gbg. Det finns en förvirring kring begrepp i det nuvarande avtalet, i ett nytt avtal behöver begreppen ses över. I det nuvarande avtalet anges inte att de två seminarier om aktuell forskning som omnämns enbart riktar sig till handledare. Eftersom avtalsstart är den 1 juni och uppsägningstiden är ett halvår behöver ett nytt avtal vara klart den 30e november. En grupp bestående av Elisabeth Beijer från GR, en representant från Göteborg och två från kranskommunerna kommer att börja arbetet med att se över avtalet.

4 Ylva berättar att IPL-kommittén (Interprofessionellt lärande) skulle vilja få kontakt med fler socionomstudenter. IPL är ett samarbete mellan läkare, sjuksköterskor, sjukgymnaster som pågår 2 veckor varje termin. Det finns ett intresse av att få med fler kommuner än Göteborg i detta varför det skulle kunna komma att ingå i ett nytt hängavtal. 10. Problem med VFU-placeringar (överbelastade handledare, pågående organisationsförändringar etc) Denna termin har det varit mer problematiskt än tidigare med praktikplatser som kanske inte borde tagit emot praktikanter på grund av organisationsförändringar eller dyl. Det är bättre att säga nej om det inte finns bra förutsättningar för att ta emot en praktikant. 11. Kontaktpersonerna behjälpliga vid masterstudenters materialinsamling? Masterstudenter har svårt att få ingångar till socialtjänsten för att få samla in data till studier. Ylva ställer därför frågan om kontaktpersonerna vara behjälpliga för att hjälpa studenter att komma närmare praktiken. Kommunerna är positiva till ett utökat samarbete, och vill pröva att sådana frågor ställs till samverkansorganet. Samtidigt finns det en önskan om en kontaktperson på institutionen för det tillfälle att kommunerna har något de skulle vilja ha belyst (liknande x-jobb poolen som fanns tidigare). 12. Forskningsseminarier riktade till VFU-handledare - mkt få deltagare, behövs de? Universitetet tillhandahåller 2 seminariedagar för VFU-handledare per termin inklusive lunch där en avhandling eller forskningsrapport presenteras. Det har uppstått ett problem att det kan vara kring anmälda men få som faktiskt kommer. För att det inte ska bli få deltagare beslutas att handledarna istället får komma på andra seminarium som hålls på institutionen och att de riktade VFU-seminariedagarna tas bort. Andra förslag i samverkansorganet på innehållsförändringar är Att utöka direkthandledningen mellan universitet och handledaren/arbetsgruppen. Teoretiska tillfällen som handledarna kan gå på tillsammans med studenterna. Att förlägga några utbildningsinsatser efter praktiktiden då handledarna kanske har mer tid. Att universitetet ska komma ut till kommunerna för att handledarna i kommunerna ska få bättre tillgång till de insatser som finns. Frågan ställs om det skulle kunna ske redan till hösten vilket institutionen ska titta på.

5 13. Snabbspår nyanlända som har motsvarigheten till socionomexamen Elisabeth ställer frågan kring ett snabbspår på GU för utländska socionomer. Det handlar om 30 hp inom socialt arbete under 6 månader och socionompraktik därefter, vilket inte kommer leda till en socionomexamen. Då det inte kan leda till socionomexamen kommer institutionen för socialt arbete att tacka nej till det, man föreslår istället att socionomutbildning erbjuds. 14. Info om initiativ från IFO-cheferna GRs IFO-chefsnätverk vill ha ett möte med universitetet för att prata om grundutbildningen och andra frågor som rör socialtjänstens praktik. Den 8 juni ska IFO-chefsnätverket träffa Helena Johansson och Ylva Donning. En återkoppling görs till samverkansorganet. 15. Nästa gång Mötet i maj stryks då det är nära inpå dagens möte. Avstämning behövs dock mellan GRs avtalsgrupp och GU angående avtal innan höstens första möte som blir den 12 september. Den 12 september börjar kommunerna med ett förmöte kl 13 som fortsätter tillsammans med institutionen som kommer Samarbete mellan GU/GR om kurser? Både GU och GR har utbildningsinsatser som riktar sig till samma målgrupp för stöd till ensamkommande som startar till hösten. GR har fått ett ESFprojekt på tre år, hur kan man samarbeta? Elisabeth ska kontakta Helena Johansson på GU om det. 17.Bilden av socialsekreterare Ylva informerar om att det kommer vara en uppstartsdag inför vårens VFU (vt. 2017) den 3 november. Dagen kommer ha fokus på arbetsmiljö. Kommunerna uppmanas att delta under eftermiddagen, både genom att ge goda exempel på arbete med myndighetsutövning och genom deltagande i en panel med facken. Där kommer att finnas möjlighet att ha ett bord med information om sin arbetsplats/kommun för den som är intresserad av det. Dagen är öppen för alla socionomstudenter men riktar sig speciellt mot studenter på termin 4 som är på väg ut i VFU och på termin 7 som är i slutet av sin utbildning. Kommunerna uppmanas fundera över hur man kan delta, och Ylva kommer ut med en information som kan spridas.

Mötesanteckningar samverkansorganet VFU

Mötesanteckningar samverkansorganet VFU Mötesanteckningar samverkansorganet VFU 140916 Närvarande: Ale, Ann- Kristin Forlslund Alingsås, Ann Cajvert Göteborg, Margaretha Hägglund Härryda, Marie Blomqvist Lerum, Maria Larsson Mölndal, Catarina

Läs mer

Möte i samverkansorganet VFU Socionomer

Möte i samverkansorganet VFU Socionomer Möte i samverkansorganet VFU Socionomer 2014-02- 05 Närvarande: Marie- Louise Andersson, Tjörn Marie Blomqvist, Härryda Annica Emanuel, Kungälv Ann- Kristin Forslund, Ale Margareta Häggström, Göteborg

Läs mer

AVTAL OM SAMVERKAN INOM DEN VERKSAMHETSFÖRLAGDA UTBILDNINGEN, TJÄNSTER OCH FORSKNING

AVTAL OM SAMVERKAN INOM DEN VERKSAMHETSFÖRLAGDA UTBILDNINGEN, TJÄNSTER OCH FORSKNING 2017-12-20 INSTITUTIONEN FÖR SOCIALT ARBETE AVTAL OM SAMVERKAN INOM DEN VERKSAMHETSFÖRLAGDA UTBILDNINGEN, TJÄNSTER OCH FORSKNING Mellan Göteborgs universitet, Institutionen för socialt arbete (nedan kallad

Läs mer

Handlingsplan för stärkt samverkan

Handlingsplan för stärkt samverkan Handlingsplan för stärkt samverkan Kommunerna i Göteborgsregionen och Institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet Utkast 2017-09-28 Förslaget GR har fått i uppdrag att sätta samman ett förslag

Läs mer

Samverkan mellan GR-kommunerna och Institutionen för socialt arbete vid Göteborgs universitet

Samverkan mellan GR-kommunerna och Institutionen för socialt arbete vid Göteborgs universitet 2018-02-26 RAPPORT Elisabeth Beijer Samverkan mellan GR-kommunerna och Institutionen för socialt arbete vid Göteborgs universitet Bakgrund Kommunerna i Göteborgsregionen (GR), FoU i Väst/GR och Institutionen

Läs mer

Minnesanteckningar IFO-chefsnätverket/GR

Minnesanteckningar IFO-chefsnätverket/GR IFO-chefsnätverket Minnesanteckningar 2016-10-14 Peter Lindgren/EB Minnesanteckningar IFO-chefsnätverket/GR 2016-10-14 GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg Närvarande: Irene Jansson, Mölndal Barbro Carlhamre,

Läs mer

Styrgruppen för sociala området

Styrgruppen för sociala området Protokoll Styrgrupp Sociala området 2007-05-07 Lars-Göran Jansson Styrgruppen för sociala området Tid: 7 maj 2007 Plats: GR-huset, Göteborg Närvarande: Jonas Ransgård (m), Göteborg, tjänstgörande ordförande

Läs mer

Mötesanteckningar samverkansorganet VFU 140603

Mötesanteckningar samverkansorganet VFU 140603 Mötesanteckningar samverkansorganet VFU 140603 Närvarande: Göteborg, Margaretha Hägglund, Lena Säljö Partille, Peter Nilsson Stenungssund, Mia Norneby Inst. för socialt arbete, Mona Franséhn, Annika Halén,

Läs mer

Anteckningar från IFO-chefernas nätverksmöte på GR

Anteckningar från IFO-chefernas nätverksmöte på GR IFO-chefsnätverket Anteckningar 2017-12-15 Elisabeth Beijer Anteckningar från IFO-chefernas nätverksmöte på GR Tid: Fredag 2017-12-15 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg Närvarande Nätverket: Helena

Läs mer

IFO-chefsnätverket/GR. Plan 2018

IFO-chefsnätverket/GR. Plan 2018 IFO-chefsnätverket/GR Plan 2018 Varför? (syfte) Arena för strategiska frågor inom IFO-området Omvärldsbevakning Erfarenhetsutbyte Inspiration till utveckling Samverkan om utvecklingsinsatser Påverkan i

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 11 juni 2008, kl 09.00-12.30 Plats: GR-Huset, Göteborg, Rum 219 Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Jan

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2008 Praktikcentrum. Riitta Parpala Praktiksamordnare. Utvecklings och fältforskningsenheten

Verksamhetsberättelse 2008 Praktikcentrum. Riitta Parpala Praktiksamordnare. Utvecklings och fältforskningsenheten Verksamhetsberättelse 2008 Praktikcentrum Riitta Parpala Praktiksamordnare Utvecklings och fältforskningsenheten Verksamhetsidé och organisering Praktikcentrum är en verksamhet inom UFFE (Utvecklings-

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd från sammanträde med styrgruppen för social välfärd Dag och tid: Fredag den 23 februari 2018 kl 9-12 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), ordförande, Lerum Sebastian

Läs mer

Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna

Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna 2016-09-16 Nätverket ska driva strategiska regionala utvecklingsfrågor som bidrar till bättre förutsättningar

Läs mer

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen från sammanträde med sociala styrgruppen Dag och tid: Torsdag den 17 mars 2016 kl 9 11 30 Plats: GR-huset, Anders Personsgatan 8, Göteborg Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), ordförande, Lerum Eva Borg

Läs mer

Göteborgsregionens kommunalförbund

Göteborgsregionens kommunalförbund IFO-chefsnätverket Anteckningar 2018-02-09 Närvarande: Therese Sammels, Social resursförvaltning, Göteborg Monica Fundin, Kungälv Ewa Roslund, Härryda Iréne Jansson, Mölndal Karen Alvstad, Alingsås Pernilla

Läs mer

Institutionen för socialt arbete & IFO-chefsnätverket Välkommen! GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND

Institutionen för socialt arbete & IFO-chefsnätverket Välkommen!   GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND Institutionen för socialt arbete & IFO-chefsnätverket 2017-12-15 Välkommen! www.grkom.se GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND Idag kl 8 30-10 30 1 Välkommen och sammanhang Monica Fundin 2 Varför Yrkesresan?

Läs mer

Göteborgsregionens kommunalförbund

Göteborgsregionens kommunalförbund IFO chefsnätverket Anteckningar 2017 09 15 Helena Mäki/Elisabeth Beijer Anteckningar från möte i IFO chefsnätverket Närvarande från nätverket: Ragnhild Ekelund, Social resursförvaltning, Göteborg, Monica

Läs mer

Styrgruppen för det sociala området

Styrgruppen för det sociala området Styrgruppen för det sociala området Tid: 4 juni 2007 Plats: Hjortviken Konferens, Hindås Närvarande: Madeleine Dahlgren (s), Lilla Edet Carina Liljesand (kd), Göteborg Nicklas Attefjord (mp), Öckerö Siw

Läs mer

Kartläggning av ensamkommande barn i olika boende inom GR

Kartläggning av ensamkommande barn i olika boende inom GR Kartläggning av ensamkommande barn i olika boende inom GR per maj OM KARTLÄGGNINGEN Kartläggningen baseras på uppgifter erhållna från samtliga GR-kommuner under perioden 9. Göteborgs uppgifter har erhållits

Läs mer

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen från sammanträde med sociala styrgruppen Tid: Torsdag den 30 oktober 2014, kl. 11.30-13.15 Sammanträdet sker i anslutning till heldagskonferensen Gör Göteborg Jämlikt som styrgruppen deltar i. Plats: Svenska

Läs mer

Anteckningar från möte i Apl-gruppen Vård och omsorg, sjukvård

Anteckningar från möte i Apl-gruppen Vård och omsorg, sjukvård ANTECKNINGAR APL-gruppen för vård och omsorg 2018-03-21 Anteckningar från möte i Apl-gruppen Vård och omsorg, sjukvård Tid: onsdag 21 mars 2018, kl. 13.30-15:30 Plats: GR, Lokal 95:an Närvarande Sara Thunberg

Läs mer

Varför handledning? Handledning som professionellt projekt och organisatoriskt verktyg i handikappomsorg och individ- och familjeomsorg

Varför handledning? Handledning som professionellt projekt och organisatoriskt verktyg i handikappomsorg och individ- och familjeomsorg Varför handledning? Handledning som professionellt projekt och organisatoriskt verktyg i handikappomsorg och individ- och familjeomsorg Staffan Höjer, Elisabeth Beijer och Therese Wissö Syfte och frågeställningar

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 6 oktober 2010, kl 09.00-12.00 Plats: Rum 255, GR Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen, Ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Lise-Lotte Ericsson,

Läs mer

AVTAL Verksamhetsförlagd utbildning (VFU)

AVTAL Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) AVTAL Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) 1 Parter Mellan Institutionen för Socialt arbete, Umeå universitet och Västerbottens läns landsting. 2 Syfte och mål Syftet med avtalet är att klarlägga åtaganden

Läs mer

Styrgruppen för det sociala området och SNpresidierna

Styrgruppen för det sociala området och SNpresidierna Protokoll 2005-11-18 Gunnel Rydberg Styrgruppen för det sociala området och SNpresidierna Tid: Fredagen den 18 november 2005 Plats: Riverton Hotell, Göteborg Närvarande: Jonas Ransgård (m), ordf Bo Pettersson

Läs mer

Anteckningar 2 februari FH chefsnätverket, GR Tid: fredag den 2 februari kl Närvarande: Dagordning

Anteckningar 2 februari FH chefsnätverket, GR Tid: fredag den 2 februari kl Närvarande: Dagordning Anteckningar 2 februari 2018 FH chefsnätverket, GR Tid: fredag den 2 februari kl. 8.30 12.00 Närvarande: Andreas Witt, Ale Helen Persson, Lilla Edet Ulla Hedström, Öckerö Rickard Olsson, Mölndal Johnny

Läs mer

Statsbidrag för utbildning för tidsbegränsat anställda inom hälso- och sjukvården eller äldreomsorgen - Villkor

Statsbidrag för utbildning för tidsbegränsat anställda inom hälso- och sjukvården eller äldreomsorgen - Villkor Statsbidrag för utbildning för tidsbegränsat anställda inom hälso- och sjukvården eller äldreomsorgen - Villkor Förordning 2015:504 Statsbidraget ska användas till utbildning som motsvarar kommunal vuxenutbildning

Läs mer

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen från sammanträde med sociala styrgruppen Tid: Torsdag den 10 september 2015, kl. 14.00-16.00 Plats: At Work, Johan på Gårdas gata 5A, Göteborg Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), ordförande, Lerum Eva

Läs mer

Sammanträde med GR:s styrgrupp för arbetsmarknad

Sammanträde med GR:s styrgrupp för arbetsmarknad Protokoll 1(5) 2009-04-16 LA/GH Sammanträde med GR:s styrgrupp för arbetsmarknad Tid: Torsdag den 16 april 2009, klockan 09.00-12.00 Plats: Ullevi konferens, Paradentrén, Göteborg Närvarande: Bengt Gustafsson

Läs mer

Styrgruppenfdr det sociala området

Styrgruppenfdr det sociala området hd: 8mars2011 Styrgruppenfdr det sociala området Ida Holmgren Ledamöterna presenterar sig för varandra 2. Presentationsrunda Magnusson Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll valdes Hampus

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan apr 2017

Samtliga månadsanställda jan apr 2017 207 206 jan apr 207 Kommentar: Månadsanställda avser och anställda med tidsbegränsad anställning längre än 3 månader (men exkluderar timavlönade). Tjörns resultat 206 inkluderar timavlönade. 2 Partilles

Läs mer

Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna

Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna 2017-10-26 Nätverket ska driva strategiska regionala utvecklingsfrågor som bidrar till bättre förutsättningar

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredagen den 2 september, kl 08.00 12.00 Plats: Nohlgården Höger, Aspenäs Lerum Deltagare Cecilia Knutsson, Alingsås (för & grund), Ordförande Peter Johansson,

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd från sammanträde med styrgruppen för social välfärd Dag och tid: Torsdag den 2 november 2017 kl 11 12 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), ordförande, Lerum Eva Borg

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd från sammanträde med styrgruppen för social välfärd Dag och tid: Torsdag den 16 augusti 2018 kl 9 12 15 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), ordförande, Lerum Eva Borg

Läs mer

Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna

Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna 2017-12-08 Nätverket ska driva strategiska regionala utvecklingsfrågor som bidrar till bättre förutsättningar

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Fredagen 3 dec, 2004, kl 08.30-14.00 Plats: GR-Huset, Göteborg, Rum 135 Deltagare Raymond Vaske, Stenungsund (gymn & vux), Ordförande Torbjörn Eliason, Lerum

Läs mer

Styrgruppen för det sociala området

Styrgruppen för det sociala området Protokoll Åsa S Angervall Styrgruppen för det sociala området Tid: 23 februari, kl. 13-16 Plats: GR-huset, Göteborg Närvarande: Madeleine Dahlgren, Lilla Edet Carina Liljesand, Göteborg Boel Holgersson,

Läs mer

1. Val av justerare Hampus Magnusson (M) utses att tillsammans med ordföranden justera protokollet.

1. Val av justerare Hampus Magnusson (M) utses att tillsammans med ordföranden justera protokollet. Protokoll 2012-12-12 Gunnel Rydberg Sociala styrgruppen Tid: 12 december 2012, kl. 13:00-16:00 Plats: Närvarande: Ej närvarande: GR-huset, Gårdavägen 2, Göteborg Bo Pettersson (S), ordf. Hampus Magnusson

Läs mer

Styrgruppen för det sociala området

Styrgruppen för det sociala området Anteckningar Åsa S Angervall Styrgruppen för det sociala området Tid: 15 september 2008, kl. 12-17 Plats: Thorskogs slott, Västerlanda Närvarande: Madeleine Dahlgren, Lilla Edet Dario Espiga, Göteborg

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen, gymnasietema

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen, gymnasietema Anteckningar från Utbildningschefsgruppen, gymnasietema Tid: Fredag 16 april, 2010, kl 8.30-12.00 Plats: GR, Rum 255 Deltagare Jan Magnusson, Öckerö, Ordförande Margaretha Wåhlin, Ale Peter Johansson,

Läs mer

Vård- och omsorgscollege Sverige

Vård- och omsorgscollege Sverige Vård- och omsorgscollege Sverige 15 certifierade Vård- och omsorgscollegeregioner 41 certifierade lokala vårdoch omsorgscollege Struktur för Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege Nationella rådet

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan apr 2018

Samtliga månadsanställda jan apr 2018 208 jan apr 208 Övriga Tillsvidareanställda Kungsbacka 6,5 7,6 7,8 6, Ale 8, 8,3 8,7 6, Härryda 7,5 8,5 8,8 6,2 Partille 7,8 8,5 9,6 3,6 Mölndal 7,7 8,7 9,0 6,4 Alingsås 8, 8,7 8,9 6, Stenungsund 7,7 8,8

Läs mer

Anteckningar från VO-collegerådet inom GR

Anteckningar från VO-collegerådet inom GR Lars-Göran Jansson Margaretha Allen Anteckningar från VO-collegerådet inom GR Tid: Måndag 17 oktober kl. 13.00-16.30 Plats: GR, Gårdavägen 2, Lokal Pater Noster 1. Föregående mötes anteckningar lades till

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 6 februari 2008, kl 08.30-12.00 Plats: Hantverk & Design, Nääs Fabriker, Tollered, Lerum Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena

Läs mer

1. Justering Till att jämte ordf. justera protokollet valdes Carina Liljesand.

1. Justering Till att jämte ordf. justera protokollet valdes Carina Liljesand. Protokoll 2008-12-08 Styrgruppen för det sociala området Lars-Göran Jansson Styrgruppen för det sociala området Tid: 4 december 2008 kl. 08:30-11:40 Plats: Närvarande: Förhinder: Övriga: GR-huset, Göteborg

Läs mer

Sociala styrgruppen. Göteborgsregionens kommunalförbund. Tid: 1november2012, kl. 13:00-16:00. Plats: GR-huset, Gårdavägen 2, Göteborg

Sociala styrgruppen. Göteborgsregionens kommunalförbund. Tid: 1november2012, kl. 13:00-16:00. Plats: GR-huset, Gårdavägen 2, Göteborg Tid: 1november2012, kl. 13:00-16:00 Sociala styrgruppen Gunnel Rydberg 2012-11-01 Protokoll protokollet. Hampus Magnusson (M) utses att tillsammans med ordföranden justera 1. Val av justerare Gunnel Rydberg,

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan aug 2018

Samtliga månadsanställda jan aug 2018 208 jan aug jan aug 208 Övriga Tillsvidareanställda Kungsbacka 6,5 6,3 6,4 6,5 5,2 Ale 8, 7,9 6,8 7, 5,3 Härryda 7,5 7,3 7,3 7,6 5,2 Stenungsund 7,7 7,6 7,3 7,5 6, Alingsås 8, 7,3 7,6 4, Partille 7,8 7,8

Läs mer

1 (6) Studieguide. Handledningsmetodik för handledare till socionomstudenter i VFU, 7,5 högskolepoäng

1 (6) Studieguide. Handledningsmetodik för handledare till socionomstudenter i VFU, 7,5 högskolepoäng 1 (6) Studieguide Handledningsmetodik för handledare till socionomstudenter i VFU, 7,5 högskolepoäng HT 2019 2 (6) Kontaktpersoner, kursansvarig lärare, 073-645 95 20, cathrin.kindel61@gmail.com Sofia

Läs mer

om Regiongemensam elevenkät 2014

om Regiongemensam elevenkät 2014 Viktig information till lärare och annan personal om Regiongemensam elevenkät 2014 Sedan 2011 använder 12 av 13 kommuner i Göteborgsregionen samma enkät med syfte att kunna göra jämförelser inom s.k. mjuka

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Tisdag 26 augusti 2008, kl 08.00-12.00 Plats: Bergabo Hotell & Konferens Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Lise-Lotte

Läs mer

Anteckningar. SYV-nätverket

Anteckningar. SYV-nätverket Anteckningar NÄRVARANDE Teija Kuusinen, Ale Tina Öberg, Göteborg Jonas Vilhelmsson, Göteborg + praktikant Lotta Maria Järgenstedt, Härryda Karin Samuelsson, Kungsbacka Angela Lyrhagen Eliasson, Kungsbacka

Läs mer

Sammanträde med GR:s Styrgrupp för Arbetsmarknad

Sammanträde med GR:s Styrgrupp för Arbetsmarknad Protokoll Styrgrupp Arbetsmarknad 2012-02-09 Ulrica Furby sid 1(4) Sammanträde med GR:s Styrgrupp för Arbetsmarknad Tid: Torsdag 9 februari 2012 kl. 08:30-12:30 Plats: GR Närvarande: Maria Rydén, Göteborg

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredag 5 mars 2010, kl 08.30-14.30 Plats: GR, lokal 135 Deltagare Mona Tolf, Lilla Edet (för & grund, gymn & vux), Ordförande Jan Magnusson, Öckerö (för &

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR SOCIALHANDLÄGGARMÖTE

MINNESANTECKNINGAR SOCIALHANDLÄGGARMÖTE Deltagare: Jessica Ek Kerstin Söderlund Elisabeth Jonsson Idalena Svensson Kristina Nyckelgård Lis Palm Skaraborgs kommunalförbund Skaraborgs kommunalförbund Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund Göteborgsregionens

Läs mer

Projekt Modig. Mer omsorg med digital teknik. Uppstartskonferens 5 september 2019

Projekt Modig. Mer omsorg med digital teknik. Uppstartskonferens 5 september 2019 Projekt Modig Mer omsorg med digital teknik Uppstartskonferens 5 september 2019 Dagordning 13:00 Välkomna! Praktisk information 13:10 Projekt Modig Presentation av Monica Wallström 13:30 Förbjuden framtid.

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan aug 2017

Samtliga månadsanställda jan aug 2017 207 206 jan aug 207 Kommentar: Månadsanställda avser och anställda med tidsbegränsad anställning (dvs. exkluderar timavlönade). Tjörns resultat 206 inkluderar timavlönade. 2 Partilles resultat inkluderar

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Alingsås 22 april 2015 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 22 april, 2015, 08.30-11.30 Plats: Utbildningens Hus, Rum Stora Telebild, Östra Ringgatan

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Fredagen, kl 08.30-15.00 Plats: Evert Taubes Värld, Liseberg Deltagare Jan Östgärd, Härryda (gymn & vux) Ordförande Mona Tolf, Lilla Edet (för & grund, gymn

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen Utkast 1

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen Utkast 1 från möte i Vuxenutbildningsgruppen Utkast 1 Tid: Onsdag 5 december 2007, kl 08.30-12.00 Plats: Partille Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Stefan Ericsson, Göteborg Staffan

Läs mer

Protokoll Styrgruppen för arbetsmarknad Eva Carlsson, ordförande, hälsar ledamöterna välkomna och öppnar sammanträdet.

Protokoll Styrgruppen för arbetsmarknad Eva Carlsson, ordförande, hälsar ledamöterna välkomna och öppnar sammanträdet. , Tid: Torsdag 12 april 2018 kl. 09.00 12.00 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg Ledamöter Eva Carlsson (ordf.) (S) Partille Ingrid Inhammar (S) Ale Per Gordon Tranberg (M) Alingsås Inga-Lena Persson

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Tisdagen 13 april 2009, kl 8.30-12.00 Plats: Burgården, Lokal Carmen Deltagare Mona Tolf, Lilla Edet (för & grund, gymn & vux), Ordförande Jan Magnusson,

Läs mer

Protokoll. Styrgruppen för social välfärd. 1. Lokal ungdomspolitik (Lupp) NÄRVARANDE

Protokoll. Styrgruppen för social välfärd. 1. Lokal ungdomspolitik (Lupp) NÄRVARANDE Protokoll NÄRVARANDE Ledamöter Henrik Ripa (M), Lerum, ordförande Eva Borg (S), Kungsbacka, vice ordförande Sebastian Aronsson (S), Alingsås Marcus Claesson (L), Mölndal Siw Hallbert (S), Härryda Kent

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredagen den 2 december, kl. 08.30 14.30 Plats: Burgården, lokal Carmen Deltagare Cecilia Knutsson, Alingsås (för & grund), Ordförande Maria Lissmatz, Kungälv

Läs mer

Inbjudan till Vård- och omsorgscollegerådet

Inbjudan till Vård- och omsorgscollegerådet Vård- och omsorgscollegerådet Göteborg fredag 12 maj Inbjudan till Vård- och omsorgscollegerådet Datum: Torsdag 19 maj, kl. 13.00-16.00 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg Lokal Sexan Deltagare

Läs mer

Sjukfrånvaro i procent av ordinarie arbetstid

Sjukfrånvaro i procent av ordinarie arbetstid Sjukfrånvaro i procent av ordinarie arbetstid 06 07 Övriga Tillsvidareanställda Kungsbacka 6,4 6,5 6,6 5,0 Lilla Edet 7,3 7,4 8, 4,9 Tjörn 6,8 7,4 7,6 6, Härryda 7,7 7,5 7,6 6,4 Mölndal 7,7 7,7 7,9 5,9

Läs mer

Mellan Rum tillsammans öppnar vi dörrarna!

Mellan Rum tillsammans öppnar vi dörrarna! Mellan Rum tillsammans öppnar vi dörrarna! Ale, Alingsås, Bergsjön, Härryda, Kortedala, Kungsbacka, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund 1 BAKGRUND Svårigheter för unga att etablera sig på

Läs mer

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen från sammanträde med sociala styrgruppen Dag och tid: Torsdag den 10 december 2015 kl 9-11 30 Plats: GR-huset, Anders Personsgatan 8, Göteborg Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), ordförande, Lerum Eva

Läs mer

Riktlinjer för verksamhetsförlagd utbildning i programmet för Personal- och arbetslivsfrågor

Riktlinjer för verksamhetsförlagd utbildning i programmet för Personal- och arbetslivsfrågor Riktlinjer för verksamhetsförlagd utbildning i programmet för Personal- och arbetslivsfrågor Målet med verksamhetsförlagd utbildning (VFU) är att studenterna under sin studietid ska få en inblick i och

Läs mer

Verksamhetsförlagd utbildning i Socionomprogrammet vid Högskolan i Gävle VFU

Verksamhetsförlagd utbildning i Socionomprogrammet vid Högskolan i Gävle VFU Verksamhetsförlagd utbildning i Socionomprogrammet vid Högskolan i Gävle VFU guid en Innehåll Vad är VFU? 3 Inom vilka områden kan man göra VFU? 3 Avtalsplatser 3 VFU-handledare på fältet 3 VFU-portal

Läs mer

Avtal avseende arbetsplatsförlagd utbildning för vårdutbildningar på gymnasial nivå

Avtal avseende arbetsplatsförlagd utbildning för vårdutbildningar på gymnasial nivå Förslag 030128 Avtal avseende arbetsplatsförlagd utbildning för vårdutbildningar på gymnasial nivå 1 Avtalsparter Vård- och omsorgsverksamheter - Sahlgrenska universitetssjukhuset omfattar följande sjukhus;

Läs mer

AVTAL/UPPDRAGSBESKRIVNING

AVTAL/UPPDRAGSBESKRIVNING 1 AVTAL/UPPDRAGSBESKRIVNING Uppdragsgivare Datum Diarienr Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Mottagare Tjörns kommun PROJEKTETS NAMN: Avd. Funktionshinder Grön habilitering och levande

Läs mer

Minnesanteckningar IFO-chefsnätverket/GR

Minnesanteckningar IFO-chefsnätverket/GR IFO-chefsnätverket Minnesanteckningar 2016-08-26 Yvonne Witzöe Minnesanteckningar IFO-chefsnätverket/GR 2016-08-26 i Lilla Edet Närvarande: Monica Fundin, Kungälv, Anita Mattisson, Partille. Irene Jansson,

Läs mer

GR IFO-nätverket. GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND

GR IFO-nätverket.   GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND Förslag till överenskommelse och riktlinje mellan Västra Götalands kommuner och Västra Götalandsregionen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård GR 2017-10-10 IFO-nätverket Överenskommelsen....ska

Läs mer

VFU utbildning i samverkan

VFU utbildning i samverkan VFU utbildning i samverkan Bli handledare för socionomstudenter i verksamhetsförlagd utbildning (VFU) Institutionen för socialt arbete Socialhögskolan Morgondagens socionomer längtar efter din kunskap

Läs mer

Nätverket för barn-och elevhälsa Göteborg 11 december 2017

Nätverket för barn-och elevhälsa Göteborg 11 december 2017 Nätverket för barn-och elevhälsa Göteborg 11 december 2017 Anteckningar Tid: måndag 11 december, kl. 09.00-15.00 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Närvarande Elisabeth Westin, ordförande Sarah Dalin, Alingsås

Läs mer

Regiongemensamma enkäter STATUSUPPDATERING INFÖR HÖSTEN 2016

Regiongemensamma enkäter STATUSUPPDATERING INFÖR HÖSTEN 2016 160830 Kvalitetsnätverket Regiongemensamma enkäter STATUSUPPDATERING INFÖR HÖSTEN 2016 160830 Kvalitetsnätverket Regiongemensam enkät till vårdnadshavare STATUSUPPDATERING INFÖR HÖSTEN 2016 BESLUT UC Utbildningschefsnätverket

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2017

Regiongemensam elevenkät 2017 Regiongemensam elevenkät 2017 GR åk2 GR-rapport Bakgrund Om undersökningen En regiongemensam elevenkät har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. Den gemensamma undersökningen

Läs mer

Dario Espiga (S), Göteborg Ann Catrine Fogelgren (FP), Göteborg Mona-Lisa Dahlberg (S), Tjörn Malin Thisell (M), Öckerö

Dario Espiga (S), Göteborg Ann Catrine Fogelgren (FP), Göteborg Mona-Lisa Dahlberg (S), Tjörn Malin Thisell (M), Öckerö Protokoll 2011-11-15 Gunnel Rydberg Sociala styrgruppen Tid: 15 november 2011, 13:00-16:00 Plats: Närvarande: Ej närvarande: GR-huset, Göteborg Bo Pettersson (S), Stenungsund, ordf. Hampus Magnusson (M),

Läs mer

Anteckningar från möte i Förskolenätverket

Anteckningar från möte i Förskolenätverket ANTECKNINGAR Förskolenätverket Onsdag 2015-12-02 Anteckningar från möte i Förskolenätverket Tid: Onsdag 2 december 2015 kl. 13.00-16.00 Plats: Villa Odinslund, Göteborg Närvarande Maria Andersson, Ordförande

Läs mer

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen från sammanträde med sociala styrgruppen Dag och tid: Fredag den 13 november 2015 kl 9-12 Sammanträdet följs av ett möte med socialchefsnätverket på temat ehälsa och Välfärdsteknologi kl 13-16. Plats:

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 20 oktober 2004, kl 08.30-12.00 Plats: GR-Huset, Gårdavägen 2, Göteborg, Rum 335 Deltagare Jan Rösman, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau,

Läs mer

Höjd kompetens yrkeskrav och titlar inom funktionshinderområdet i Göteborgsregionens kommuner

Höjd kompetens yrkeskrav och titlar inom funktionshinderområdet i Göteborgsregionens kommuner Höjd kompetens yrkeskrav och titlar inom funktionshinderområdet i Göteborgsregionens kommuner Presentation av Sirpa Niemi, Ale kommun och Camilla Blomqvist, Stenungsunds kommun Göteborgsregionens kommuner

Läs mer

Sociala styrgruppen/sn-presidierna

Sociala styrgruppen/sn-presidierna Lars-Göran Jansson Sociala styrgruppen/sn-presidierna Tid: 15 december 2006 Plats: Närvarande: Vård- och omsorgsförvaltningen, Mölndal Kristina Tharing, Göteborg Bo Pettersson, Stenungsund Jarl Karlsson,

Läs mer

Avtal avseende arbetsplatsförlagd utbildning för vårdutbildningar på gymnasial nivå

Avtal avseende arbetsplatsförlagd utbildning för vårdutbildningar på gymnasial nivå Sidan 1 av 6 Förslag 2003-03-31 Avtal avseende arbetsplatsförlagd utbildning för vårdutbildningar på gymnasial nivå 1 Avtalsparter Vård- och omsorgsverksamheter: - Sahlgrenska universitetssjukhuset med

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 7 februari 2007, kl 08.30-12.00 Plats: Vuxenutbildningen i Härryda, Långenäsvägen 5 (Mölnlycke Centrum) Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen,

Läs mer

Verksamhetsförlagd utbildning i Socionomprogrammet vid Högskolan i Gävle VFU. guiden

Verksamhetsförlagd utbildning i Socionomprogrammet vid Högskolan i Gävle VFU. guiden Verksamhetsförlagd utbildning i Socionomprogrammet vid Högskolan i Gävle VFU guiden Innehåll Vad är VFU? 3 Inom vilka områden kan man göra VFU? 3 Avtalsplatser 3 VFU-handledare på fältet 3 VFU-portal Blackboard

Läs mer

Vad gör en SOCIONOM. egentligen?

Vad gör en SOCIONOM. egentligen? Vad gör en SOCIONOM egentligen? Framtagen av Socionomsektionens styrelse 15/16 Uppdaterad HT2017 av styrelsen 17/18 www.socionomsektionenliu.se styrelsen@socionomsektionenliu.se Statligt arbete Det finns

Läs mer

Anteckningar, möte för Nätverket för Skolutveckling med digitala verktyg

Anteckningar, möte för Nätverket för Skolutveckling med digitala verktyg Anteckningar, möte för Nätverket för Skolutveckling med digitala verktyg Datum: 180221 Tid: kl. 13.00-16.00 Plats: GR, Rum 7 (entréplan) Deltog Cecilia M, Öckerö Monica, Tjörn Daniel, Göteborg Åsa, Kungsbacka

Läs mer

1. Välkommen och fastställande av dagordning. 2. Föregående minnesanteckningar

1. Välkommen och fastställande av dagordning. 2. Föregående minnesanteckningar 1(5) Plats och tid Kultur- och fritidskontoret, sammanträdesrum Havskatten 08:30-12:20 Närvarande Förhinder Anita Lindgren Försäkringskassan, Siv Sandberg Kultur- och fritidsförvaltningen, Lennart Moberg

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 8 februari 2006, kl 08.30-12.15 Plats: GR-Huset, Göteborg, Rum 264 Deltagare Jan Rösman, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Margaretha

Läs mer

Handlingsplan Sjuksköterskeprogrammet

Handlingsplan Sjuksköterskeprogrammet 2010-09-24 Handlingsplan NSI 2010 0(5) Bilaga 2:8 Handlingsplan Sjuksköterskeprogrammet Nöjd Student Index 2010 1(5) Innehåll 1. Introduktion... 2 1.1. Framtagande av handlingsplan... 2 1.2. Avgränsningar...

Läs mer

FH chefsnätverket på GR /2020

FH chefsnätverket på GR /2020 FH chefsnätverket på GR 2018 2019/2020 Återblick och framåt Yvonne Witzöe 2019-03-15 Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag,

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdagen 14 juni 2010, kl 09.00-12.00 Plats: GR-Huset, rum 255 och 253 Ledamöter Helene Odenjung (FP), Göteborg, ordförande Marie Lindén (V), Göteborg,

Läs mer

Anteckningar Vård- och omsorgscollegerådet

Anteckningar Vård- och omsorgscollegerådet Vård- och omsorgscollegerådet Göteborg tisdag 7 februari Anteckningar Vård- och omsorgscollegerådet Tid: Fredag 27 januari 13.00-16.00 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg Deltagare Arbetsliv: Yvonne

Läs mer

Socialhögskolan 2015-05-04. Arbetsmarknadsundersökning bland studenter som var förstagångsregistrerade på termin 7 HT13

Socialhögskolan 2015-05-04. Arbetsmarknadsundersökning bland studenter som var förstagångsregistrerade på termin 7 HT13 Socialhögskolan 2015-05-04 Dolf Tops Arbetsmarknadsundersökning bland studenter som var förstagångsregistrerade på termin 7 HT13 Socialhögskolan följer upp studenternas situation på arbetsmarknaden ca

Läs mer

FoU-Socialtjänst Fyrbodal FouRum funktionshinder/socialpsykiatri

FoU-Socialtjänst Fyrbodal FouRum funktionshinder/socialpsykiatri FoU-Socialtjänst Fyrbodal FouRum funktionshinder/socialpsykiatri Mötesanteckningar FouRum Funktionshinder/socialpsykiatri, 29 augusti 2019 Närvarande: Maria Klamas, Fyrbodals kommunalförbund Lis Palm,

Läs mer

Lokal överenskommelse för vård- och stödsamordning Med utgångspunkt i LGS delregionala överenskommelse

Lokal överenskommelse för vård- och stödsamordning Med utgångspunkt i LGS delregionala överenskommelse Lokal överenskommelse för vård- och stödsamordning Med utgångspunkt i LGS delregionala överenskommelse 2012-09-12 En modell för samverkan kring personer med betydande psykisk funktionsnedsättning/allvarlig

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2018

Regiongemensam elevenkät 2018 GR Åk 2 GR-rapport Om undersökningen Bakgrund En regiongemensam elevenkät har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. Den gemensamma undersökningen omfattar alla kommuners grundskoleelever

Läs mer