Fondbestämmelser för AlphaCF Diversified

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Fondbestämmelser för AlphaCF Diversified"

Transkript

1 Fondbestämmelser för AlphaCF Diversified 1 Fonden Fondens namn är AlphaCF Diversified (nedan kallad Fonden ). Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder ( LVF ). Fondens förmögenhet ägs av fondandelsägarna gemensamt. Varje fondandel medför, inom respektive andelsklass, lika rätt till den egendom som ingår i Fonden. Fonden är inte en juridisk person vilket bl.a. innebär att den inte kan förvärva rättigheter eller ta på sig skyldigheter. Fonden förvaltas av det fondbolag som anges i punkt 2, som företräder andelsägarna i alla frågor som rör Fonden. Verksamheten bedrivs enligt dessa fondbestämmelser, bolagsordningen för Fondbolaget, LVF och de föreskrifter i övrigt vilka utfärdas med stöd av lag och författning. Fonden består av följande andelsklasser: A. Fast årlig förvaltningsavgift om högst 1,0 procent och prestationsbaserad ersättning om 20 procent av överavkastningen. Andelsklassen är icke utdelande. B. Fast årlig förvaltningsavgift om högst 0,5 procent och prestationsbaserad ersättning om 20 procent av överavkastningen. Minsta initiala insättning är 100 miljoner kronor. Andelsklassen är icke utdelande. C. Fast årlig förvaltningsavgift om 0,5 procent och prestationsbaserad ersättning om 20 procent av överavkastningen Minsta initiala insättning är 100 miljoner kronor. Andelsklassen är utdelande. 2 Fondförvaltare Fonden förvaltas av AlphaCore Fonder AB, , ( Fondbolaget ). 3 Förvaringsinstitutet Fondens tillgångar förvaras av Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ), , som förvaringsinstitut ( Förvaringsinstitutet ). Förvaringsinstitutet ska verkställa de beslut av Fondbolaget som avser Fonden och ta emot och förvara den egendom som ingår i Fonden samt kontrollera att värdering, inlösen och försäljning av fondandelar sker i enlighet med lag, föreskrifter och fondbestämmelser. Förvaringsinstitutet ska dessutom kontrollera att de beslut Fondbolaget fattat avseende Fonden inte strider mot bestämmelserna i lag, föreskrift eller fondbestämmelser. 1(8)

2 4 Fondens karaktär Fonden är en absolutavkastande fond som primärt styrs av kvantitativa och systematiska modeller som utgår från statistiska samband och ekonomiska teorier för att prognosticera hur olika marknader kommer att utvecklas i framtiden. Dessa modeller används för att bedöma vilka investeringar fonden ska göra. Fonden har en marknadsneutral ansats vilket innebär att Fondens nettoexponering mot den breda aktiemarknaden är relativt låg över tiden. Den marknadsneutrala ansatsen innebär att Fonden över tid förväntas ha en utveckling som skiljer sig från den breda aktiemarknaden där även samvariationen över tid förväntas vara låg. Fonden skiljer sig därför avsevärt från traditionella aktie- och räntefonder och därför bör Fonden ses som ett komplement till investerare som huvudsakligen är investerade i aktiefonder och som vill ha en mer diversifierad totalportfölj med lägre risk och lägre korrelation med aktiemarknaden. Typiskt sett ligger Fondens genomsnittliga risknivå inom intervallet 2-6 procents årlig standardavvikelse, vilket generellt är lägre än en aktiefond men högre än en räntefond med kort duration. Fondens målsättning är att skapa positiv avkastning oavsett hur de finansiella marknaderna utvecklas. Det ska uppnås genom att fonden primärt förvaltas med kvantitativa och systematiska modeller. Företrädesvis görs investeringar i börshandlade derivatinstrument för att skapa korta och långa exponeringar mot den globala aktiemarknaden respektive ränte- och valutamarknaden. Fonden kan använda hävstång. Exponeringen mot de ovan angivna marknaderna samt Fondens hävstång kommer variera efter rådande marknadsläge och vad Fondbolaget anser vara lämpligt. 5 Fondens placeringsinriktning 5.1 Tillgångsslag Fondens medel får placeras i tillgångsslagen överlåtbara värdepapper, penningmarknadsinstrument, derivatinstrument, fondandelar samt på konto hos kreditinstitut. Fonden får placera högst 10 procent av sina medel i andra fonder och fondföretag. Vid placering i derivatinstrument ska underliggande tillgångar utgöras av eller hänföra sig till sådana tillgångar som avses i 5 kap. 12 LVF. 5.2 Allokering Fondens placeringsinriktning är global och diversifierad och således inte begränsad till viss bransch, visst geografiskt område, viss emittent eller liknande. Det hindrar dock inte Fonden under vissa perioder, baserat på marknadsvillkor och vad Fondbolaget anser vara lämpligt, kan ha en mer koncentrerad exponering mot t.ex. visst geografiskt område. 2(8)

3 5.3 Risknivå och riskmått Typiskt sett ligger Fondens risknivå inom intervallet 2-6 procents årlig standardavvikelse. Fonden kan dock avvika från denna risknivå. Det bör särskilt uppmärksammas att den eftersträvade genomsnittliga risknivån kan komma att överskridas kortare perioder vid ovanliga marknadsförhållanden eller extraordinära händelser. Fonden använder en absolut Value at Risk-modell (VaR) för beräkning av sammanlagd exponering. VaR- modellen bygger på historiska samband. VaR beräknas utifrån ett ensidigt konfidensintervall på 99 procent och en innehavsperiod om 20 affärsdagar. Fondens absoluta VaR får inte överstiga 15 procent av Fondens värde. Fondens målsättning är att ha en välbalanserad risknivå. Eftersom Fonden kan ha en stor exponering mot aktiemarknaden innebär det en risk för stora kurssvängningar (marknadsrisk). Användningen av derivatinstrument, möjligheten att ha såväl korta som långa positioner och hävstångstekniker kan öka Fondens risk ytterligare. Fondbolaget arbetar aktivt med att anpassa risken efter rådande marknadsläge, bl.a. genom anpassning av Fondens allokering och hävstång. Genom möjligheten att öka Fondens exponering mot räntebärande överlåtbara värdepapper och penningmarknadsinstrument, som normalt är förknippade med mindre kurssvängningar, kan risken i Fonden minska. 6 Marknader Fondens medel får placeras på en reglerad marknad inom EES eller på en motsvarande marknad utanför EES. Handel får även ske på en annan marknad inom eller utom EES som är reglerad och öppen för allmänheten. 7 Särskild placeringsinriktning Fondens medel får placeras i sådana överlåtbara värdepapper och penningmarknadsinstrument som avses i 5 kap. 5 första stycket LVF. Fondens medel får investeras i derivatinstrument som ett led i Fondens placeringsinriktning. Fonden får också investera i sådana derivatinstrument som anges i 5 kap. 12 andra stycket LVF, s.k. OTC-derivat. Fonden kan använda sig av sådana tekniker och instrument som avses i 25 kap. 21 FFFS 2013:9 för att effektivisera förvaltningen samt för att skapa hävstång i fonden. 8 Värdering Värdet av en fondandel är respektive andelsklass värde delat med antalet utestående fondandelar för varje andelsklass. Fondbolaget fastställer fondandelsvärdet varje bankdag. 3(8)

4 Fondens värde beräknas genom att från Fondens tillgångar dra av de skulder som avser Fonden. Finansiella instrument som ingår i Fonden värderas till rådande marknadsvärde. Det innebär att Fondens tillgångar värderas till senaste betalkurs eller, om sådan inte finns, senaste köpkurs. Om sådana kurser saknas eller om kurserna enligt Fondbolagets bedömning är uppenbart missvisande får Fondbolaget fastställa värdet på objektiva grunder enligt allmänt vedertagna värderingsprinciper. Vid värdering på objektiva grunder fastställs ett marknadsvärde baserat på exempelvis uppgifter om senast betalt pris eller indikativ köpkurs, alternativt genom information från motparter eller andra oberoende externa källor. För överlåtbara värdepapper och penningmarknadsinstrument som avses i 5 kap. 5 LVF görs, för det fall en aktiv marknad saknas, en särskild värdering där ett marknadsvärde fastställs på objektiva grunder då bl.a. följande faktorer kan beaktas: möjligheten att omsätta instrumentet, marknadspriser från icke reglerad marknad eller andra oberoende källor, anskaffningsvärdet, diskonterade kassaflöden (nuvärdesvärdering), kapitalandel av det egna kapitalet (bokslutsvärdering) och bolagshändelser med påverkan på marknadsvärdet. Värdering av OTC-derivat, då marknadsvärde för derivatet eller för underliggande tillgångar inte finns tillgängligt eller är uppenbart missvisande, baseras i första hand på värdering från extern part och i andra hand på allmänt vedertagna värderingsmodeller, såsom Black & Scholes. 9 Försäljning och inlösen av fondandelar Fonden är normalt öppen för försäljning (andelsägares köp) och inlösen (andelsägares försäljning) av fondandelar varje bankdag. Begäran om försäljning eller inlösen ska göras på det sätt som anges i Fondens informationsbroschyr. Fonden senarelägger försäljning och inlösen de bankdagar då en eller flera marknadsplatser där fonden placerar är helt eller delvis stängda om detta leder till att det inte är möjligt att fastställa tillgångarnas värde på ett sätt som säkerställer fondandelsägarnas lika rätt. Försäljning och inlösen sker nästkommande bankdag under förutsättning att underliggande marknadsplatser åter är öppna. För andelsklass A finns inget krav på ett minsta initiala belopp vid försäljning av andelar. 4(8)

5 För andelsklass B och C är minsta initiala belopp vid försäljning av andelar 100 miljoner kronor. Begäran om försäljning eller inlösen verkställs samma bankdag som den kommit Fondbolaget tillhanda om den inkommit före den tidpunkt som anges i Fondens informationsbroschyr. I annat fall ska Fondbolaget verkställa begäran påföljande bankdag. Verkställighet förutsätter att begäran är komplett, att det underlag som begärs mot bakgrund av Fondbolagets skyldigheter enligt rådande regler om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism lämnas och att det inte i övrigt finns något hinder enligt lag, föreskrifter eller fondbestämmelser att genomföra begäran. Försäljnings- respektive inlösenpriset för en fondandel uppgår till fondandelsvärdet på försäljnings- respektive inlösendagen. Försäljning och inlösen sker därmed till en för andelsägaren vid begäran om försäljning eller inlösen inte känd kurs. Uppgifter om försäljningsoch inlösenpris kan erhållas hos Fondbolaget. Begäran om försäljning respektive inlösen får återkallas endast om Fondbolaget medger detta. Inlösen av en fondandel ska verkställas på inlösendagen om medel finns tillgängliga i Fonden. Om så inte är fallet ska medel anskaffas genom försäljning av Fondens tillgångar och inlösen verkställas så snart det är möjligt. Skulle en sådan försäljning kunna väsentligt missgynna övriga andelsägares intresse, får Fondbolaget efter anmälan till Finansinspektionen avvakta med försäljningen. Även en enskild begäran om inlösen skulle kunna vara av en sådan omfattning att en försäljning väsentligt skulle kunna missgynna övriga andelsägare. Inlösen ska verkställas så snart det kan ske med beaktande av övriga andelsägares intresse. 10 Extraordinära förhållanden Fonden kan komma att stängas för in- och utträde om sådana extraordinära förhållanden har inträffat som gör att en värdering av fondens tillgångar inte kan göras på ett sätt som säkerställer andelsägarnas lika rätt. Fondbolaget ska utan dröjsmål anmäla sådant beslut till Finansinspektionen. 11 Avgifter och ersättning I Andelsklass A utgår årlig fast förvaltningsavgift med högst 1,00 procent av fondandelsvärdet som tillfaller Fondbolaget för dess förvaltning av fonden. I Andelsklass B och C utgår årlig fast förvaltningsavgift med högst 0,50 procent av fondandelsvärdet som tillfaller Fondbolaget för dess förvaltning av fonden. Utöver den fasta förvaltningsavgiften utgår en prestationsbaserad ersättning till Fondbolaget på högst 20 procent av Fondens överavkastning. Överavkastning definieras som den del av totalavkastningen som överstiger noll procent, från föregående bankdag, efter erläggande av den fasta förvaltningsavgiften. 5(8)

6 Den prestationsbaserade ersättningen beräknas dagligen och erläggs den sista dagen i varje månad. För det fall Fonden uppvisar en underavkastning ska prestationsbaserad ersättning utgå först efter det att underavkastningen har kompenserats med motsvarande positiva avkastning (s.k. high water mark). Om en andelsägare löser in sina fondandelar när andelsägaren har en ackumulerad underavkastning tillgodo återbetalas inte eventuellt tidigare erlagd prestationsbaserad ersättning. Den prestationsbaserade ersättningen beräknas enligt en kollektiv modell. Detta betyder att samtliga andelsägare betalar lika mycket per fondandel i eventuell prestationsbaserad ersättning en given dag. I förvaltningsavgiften ingår ersättning som betalas till förvaringsinstitutet för förvaring av Fondens tillgångar, avgift för revisor och avgift till Finansinspektionen för tillsyn av Fonden. Transaktionskostnader, såsom courtage, skatter och leveranskostnader samt övriga kostnader i anledning av Fondens köp och försäljning av tillgångar ska belasta Fonden. Vidare ska skatter enligt lag belasta Fonden. 12 Utdelning Andelsklass A och B lämnar ingen utdelning. För andelsklass C får Fondbolagets styrelse en gång per år besluta om utdelning till andelsägarna. Grunderna för eventuell utdelning utgörs av avkastningen på Fondens medel eller annat utdelningsbart belopp. Beslutad utdelning sker i maj eller juni månad året efter räkenskapsåret och tillkommer fondandelsägare som på av Fondbolaget fastställd utdelningsdag är registrerad för fondandel. Fondbolaget ska i tillämpliga fall göra avdrag för den skatt som enligt lag ska innehållas för andelsägare på utdelningen. För resterande belopp ska Fondbolaget förvärva nya fondandelar för andelsägarnas räkning. Andelsägaren ska härvid erhålla det ytterligare antal andelar som svarar mot det belopp som tillkommer denne. På andelsägares begäran ska utdelningen i stället, efter skatteavdrag, utbetalas till andelsägarens bankkonto. 13 Räkenskapsår Räkenskapsår för Fonden är kalenderår. 14 Halvårsredogörelse och årsberättelse, ändring av fondbestämmelser Fondbolaget ska för Fonden lämna en årsberättelse inom fyra månader från räkenskapsårets utgång och en halvårsredogörelse för räkenskapsårets första sex månader inom två månader från halvårets utgång. Årsberättelsen och halvårsredogörelsen ska hållas tillgängliga hos Fondbolaget och Förvaringsinstitutet samt skickas kostnadsfritt till de andelsägare som begär detta. Ändring av fondbestämmelserna ska godkännas av Finansinspektionen. Sedan Finansinspektionen har godkänt ändring av fondbestämmelserna ska de ändrade 6(8)

7 fondbestämmelserna hållas tillgängliga hos Fondbolaget och Förvaringsinstitutet samt tillkännages på sätt som Finansinspektionen eventuellt anvisar. 15 Pantsättning och överlåtelse Andelsägare får pantsätta sina andelar i Fonden genom att pantsättaren eller panthavaren skriftligen meddelar Fondbolaget om pantsättningen på det sätt som Fondbolaget anvisar. Överlåtelse av andel i Fonden förutsätter att Fondbolaget medger överlåtelsen. Fondbolaget har rätt att ta ut ersättning för den kostnad som en överlåtelse och omregistrering medför, dock högst 500 kronor per tillfälle. 16 Ansvarsbegränsning Fondbolaget eller Förvaringsinstitutet ansvarar inte för skada som beror av svenskt eller utländskt lagbud, svensk eller utländsk myndighets åtgärd, krigshändelse, strejk, blockad, bojkott, lockout eller annan liknande omständighet. Förbehållet i fråga om strejk, blockad, bojkott och lockout gäller även om Fondbolaget eller Förvaringsinstitutet är föremål för eller vidtar sådan konfliktåtgärd. Skada som uppkommer i andra fall ska inte ersättas av Fondbolaget eller Förvaringsinstitutet om Fondbolaget respektive Förvaringsinstitutet varit normalt aktsamt. Fondbolaget eller Förvaringsinstitutet ansvarar inte i något fall för indirekt skada, om inte den indirekta skadan orsakats av Fondbolagets eller Förvaringsinstitutets uppsåt eller grova vårdslöshet. Fondbolaget eller Förvaringsinstitutet svarar inte för skada som orsakats av svensk eller utländsk börs eller annan marknadsplats, depåbank, central värdepappersförvarare, clearingorganisation eller annan som tillhandahåller motsvarande tjänster, och inte heller av annan uppdragstagare som Fondbolaget eller Förvaringsinstitutet med tillbörlig omsorg anlitat. Detsamma gäller skada som orsakats av att ovan nämnda organisationer eller uppdragstagare blivit insolventa. Fondbolaget eller Förvaringsinstitutet svarar inte för skada som kan uppkomma i anledning av förfogandeinskränkning som kan komma att tillämpas mot Fondbolaget eller Förvaringsinstitutet beträffande värdepapper. Föreligger hinder för Fondbolaget eller Förvaringsinstitutet, på grund av omständigheter som anges i första stycket, att helt eller delvis utföra åtgärd enligt dessa bestämmelser eller försäljning eller inlösen avseende fondandelar får åtgärden uppskjutas till dess hindret har upphört. Om Fondbolaget eller Förvaringsinstitutet till följd av sådan omständighet inte är skyldigt att verkställa eller ta emot betalning eller leverans, ska Förvaringsinstitutet eller Fondbolaget respektive andelsägaren inte vara skyldiga att erlägga eventuell dröjsmålsränta. Om ränta är utfäst ska Fondbolaget respektive Förvaringsinstitutet betala ränta efter den räntesats som gällde på förfallodagen. För skada som tillfogas andelsägarna genom att Fondbolaget eller Förvaringsinstitutet överträtt LVF eller dessa fondbestämmelser finns bestämmelser i 2 kap. 21 LVF. 7(8)

8 17 Tillåtna andelsägare m.m. Fonden eller andelarna i Fonden är inte registrerade i enlighet med United States Securities Act 1933 eller United States Investment Company Act 1940 eller annan tillämplig amerikansk lag. Andelar i Fonden får inte erbjudas, säljas eller på annat sätt distribueras till US Persons (så som detta definieras i amerikansk lagstiftning), till någon för sådan persons räkning eller andra personer i USA. Andelar i Fonden får inte heller erbjudas, säljas eller på annat sätt distribueras till viss fysisk eller juridiska personer om detta enligt Fondbolagets bedömning skulle innebära eller medföra risk för: överträdelse av svensk eller utländsk lag eller författning, att Fondbolaget måste vidta särskilda registrerings- eller rapporteringsåtgärder, att Fondbolaget annars åsamkas betydande nackdelar ur skattemässigt eller ekonomiskt hänseende och detta skäligen inte kan krävas, eller att Fonden åsamkas skada eller kostnader som inte ligger i andelsägarnas intresse. Den som vill förvärva andelar i Fonden ska till Fondbolaget uppge nationell hemvist och på Fondbolagets begäran bekräfta att denne inte omfattas av ovan beskrivna inskränkningar. Andelsägaren är vidare skyldig att meddela Fondbolaget om förändringar av nationell hemvist som är relevant i detta avseende. Om Fondbolaget bedömer att det inte har rätt att erbjuda, sälja eller på annat sätt distribuera fondandelar enligt ovan äger Fondbolaget rätt att dels vägra verkställighet av sådant uppdrag om försäljning av andelar i Fonden, dels, i förekommande fall, utan förtida samtycke lösa in sådan andelsägares innehav av andelar i Fonden för dennes räkning och utbetala sålunda tillkommande medel till denne. 8(8)

Fonden förvaltas av Naventi kapitalförvaltning AB, organisationsnummer 556630-8689, (nedan kallat fondbolaget ).

Fonden förvaltas av Naventi kapitalförvaltning AB, organisationsnummer 556630-8689, (nedan kallat fondbolaget ). Fondbestämmelser 1 Fonden Fondens namn är Naventi Balanserad Flex 2 (nedan kallad fonden ). Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder ( LVF ). Fonden bildas genom kapitaltillskott

Läs mer

Affärsvärlden Fonden Fondbestämmelser Lundmark & Co Fondförvaltning AB

Affärsvärlden Fonden Fondbestämmelser Lundmark & Co Fondförvaltning AB Affärsvärlden Fonden Fondbestämmelser Lundmark & Co Fondförvaltning AB 1. Fondens namn och rättsliga ställning Fondens namn är Affärsvärlden Fonden, nedan kallad fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt

Läs mer

FONDBESTÄMMELSER FÖR DANSKE CAPITAL PASSIV STIFTELSE SKÅNE. 1 Fondens beteckning är Danske Capital Passiv Stiftelse Skåne, nedan kallad Fonden.

FONDBESTÄMMELSER FÖR DANSKE CAPITAL PASSIV STIFTELSE SKÅNE. 1 Fondens beteckning är Danske Capital Passiv Stiftelse Skåne, nedan kallad Fonden. 1(5) 2014-06-23 FONDBESTÄMMELSER FÖR DANSKE CAPITAL PASSIV STIFTELSE SKÅNE VÄRDEPAPPERSFONDENS RÄTTSLIGA STÄLLNING 1 Fondens beteckning är Danske Capital Passiv Stiftelse Skåne, nedan kallad Fonden. Fonden

Läs mer

Fondbestämmelser för Öhman Sverige

Fondbestämmelser för Öhman Sverige Fondbestämmelser för Öhman Sverige 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Öhman Sverige, nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder ( LVF ).

Läs mer

HUMLE SVERIGEFOND FONDBESTÄMMELSER

HUMLE SVERIGEFOND FONDBESTÄMMELSER HUMLE SVERIGEFOND FONDBESTÄMMELSER 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Humle Sverigefond, nedan kallad Fonden. Verksamheten bedrivs enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad

Läs mer

FONDBESTÄMMELSER FÖR DANSKE INVEST HORISONT BALANSERAD. 1 Fondens beteckning är Danske Invest Horisont Balanserad, nedan kallad Fonden.

FONDBESTÄMMELSER FÖR DANSKE INVEST HORISONT BALANSERAD. 1 Fondens beteckning är Danske Invest Horisont Balanserad, nedan kallad Fonden. 1 (6) 2014-06-01 FONDBESTÄMMELSER FÖR DANSKE INVEST HORISONT BALANSERAD VÄRDEPAPPERSFONDENS RÄTTSLIGA STÄLLNING 1 Fondens beteckning är Danske Invest Horisont Balanserad, nedan kallad Fonden. Fonden är

Läs mer

Fondförvaltare är Lundmark & Co Fondförvaltning AB, organisationsnummer 556703-8269, nedan kallat fondbolaget

Fondförvaltare är Lundmark & Co Fondförvaltning AB, organisationsnummer 556703-8269, nedan kallat fondbolaget World Equity Replication Fund - Fondbestämmelser Lundmark & Co Fondförvaltning AB 1. Fondens namn och rättsliga ställning Fondens namn är World Equity Replication Fund, nedan kallad fonden. Fonden är en

Läs mer

Exceed Select Fondbestämmelser

Exceed Select Fondbestämmelser Exceed Select Fondbestämmelser 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Exceed Select. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder (LVF). Fonden har fyra andelsklasser:

Läs mer

Fonden förvaltas enligt dessa fondbestämmelser, förvaltarens bolagsordning, LVF och övriga tillämpliga författningar.

Fonden förvaltas enligt dessa fondbestämmelser, förvaltarens bolagsordning, LVF och övriga tillämpliga författningar. FONDBESTÄMMELSER FÖR CLIENS RÄNTEFOND KORT 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Cliens Räntefond Kort, nedan kallad Fonden. Fonden är en så kallad värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder

Läs mer

Jämställda Bolag Sverige Fondbestämmelser juni 2017

Jämställda Bolag Sverige Fondbestämmelser juni 2017 Jämställda Bolag Sverige Fondbestämmelser juni 2017 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Jämställda Bolag Sverige. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder (LVF).

Läs mer

Gustavia Fonder AB FONDBESTÄMMELSER ALLRA STRATEGI LAGOM

Gustavia Fonder AB FONDBESTÄMMELSER ALLRA STRATEGI LAGOM Sida 1 av 7 Gustavia Fonder AB FONDBESTÄMMELSER ALLRA STRATEGI LAGOM 1 Värdepappersfondens rättsliga ställning Fondens namn är Allra Strategi Lagom. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46)

Läs mer

ISEC Services AB. Fondbestämmelser. Gustavia Global Tillväxt

ISEC Services AB. Fondbestämmelser. Gustavia Global Tillväxt ISEC Services AB Fondbestämmelser Gustavia Global Tillväxt Fondbestämmelser för Gustavia Global Tillväxt 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Gustavia Global Tillväxt, nedan kallad Fonden. Fonden

Läs mer

Fonden förvaltas av ISEC Services AB, org. nr , nedan kallat fondbolaget.

Fonden förvaltas av ISEC Services AB, org. nr , nedan kallat fondbolaget. Nowo Fund Fondbestämmelser 1 Fondens namn och rättsliga ställning Fondens namn är Nowo Fund, nedan kallad fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lag (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad

Läs mer

Fonden förvaltas av ISEC Services AB, organisationsnummer , nedan kallat Fondbolaget.

Fonden förvaltas av ISEC Services AB, organisationsnummer , nedan kallat Fondbolaget. FONDBESTÄMMELSER 1. FONDENS NAMN OCH RÄTTSLIGA STÄLLNING Fondens namn är Humle FondSelect, nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad

Läs mer

VAPP 60 Fondbestämmelser april 2017

VAPP 60 Fondbestämmelser april 2017 VAPP 60 Fondbestämmelser april 2017 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är VAPP 60. Fonden är en specialfond enligt lagen (2013:561) om förvaltare av alternativa investeringsfonder (LAIF). Fonden

Läs mer

1 Fondens beteckning är Danske Invest Sverige Beta, nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder.

1 Fondens beteckning är Danske Invest Sverige Beta, nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder. 1 (5) 2013-08-21 FONDBESTÄMMELSER FÖR DANSKE INVEST SVERIGE BETA 1 Fondens beteckning är Danske Invest Sverige Beta, nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder.

Läs mer

ISEC Services AB Fondbestämmelser

ISEC Services AB Fondbestämmelser Sida 1 av 7 ISEC Services AB Fondbestämmelser Zensum Trygg Sida 2 av 7 Fondbestämmelser för Zensum Trygg 1 Värdepappersfondens rättsliga ställning Fondens namn är Zensum Trygg Fonden är en värdepappersfond

Läs mer

Fondens beteckning är Alfred Berg Kort Kreditfond. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder.

Fondens beteckning är Alfred Berg Kort Kreditfond. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder. FONDBESTÄMMELSER Alfred Berg Kort Kreditfond Fondbestämmelserna fastställda av styrelsen 30 april 2014 Fondbestämmelserna godkänna av Finansinspektionen 19 juni 2014, FI dnr 14-6201 1 Fondens rättsliga

Läs mer

World Equity Replication Fund Fondbestämmelser Sentat Asset Management AB

World Equity Replication Fund Fondbestämmelser Sentat Asset Management AB World Equity Replication Fund Fondbestämmelser Sentat Asset Management AB 1. Fondens namn och rättsliga ställning Fondens namn är World Equity Replication Fund, nedan kallad fonden. Fonden är en värdepappersfond

Läs mer

Plain Capital ArdenX. 4 Fondens karaktär. 1 Fondens namn och rättsliga ställning. 5 Fondens placeringsinriktning. 2 Fondförvaltare

Plain Capital ArdenX. 4 Fondens karaktär. 1 Fondens namn och rättsliga ställning. 5 Fondens placeringsinriktning. 2 Fondförvaltare Plain Capital ArdenX 1 Fondens namn och rättsliga ställning Fondens namn är Plain Capital Ardenx. Fonden är en specialfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder (LIF). Fondförmögenheten ägs av fondandelsägarna

Läs mer

Fondförmögenheten ägs av fondandelsägarna gemensamt och varje fondandel medför lika rätt till fondens egendom.

Fondförmögenheten ägs av fondandelsägarna gemensamt och varje fondandel medför lika rätt till fondens egendom. 1 (7) Fondbestämmelser Naventi Aktie 1 Investeringsfondens rättsliga ställning Fondens namn är Naventi Aktie, nedan kallad fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder.

Läs mer

Fondbestämmelser för Lannebo Pension

Fondbestämmelser för Lannebo Pension Fondbestämmelser för Lannebo Pension 1 Fondens rättsliga ställning Lannebo Pension, nedan kallad fonden, är en specialfond enligt lagen (2013:561) om förvaltare av alternativa investeringsfonder, nedan

Läs mer

Fondbestämmelser för Lannebo Likviditetsfond

Fondbestämmelser för Lannebo Likviditetsfond 1 Fondens rättsliga ställning Fondbestämmelser för Lannebo Likviditetsfond Lannebo Likviditetsfond, nedan kallad fonden, är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad

Läs mer

Fonden är en matarfond som investerar i mottagarfonden Öhman Sverige Marknad Hållbar ( mottagarfonden ) som förvaltas av E. Öhman J:or Fonder AB.

Fonden är en matarfond som investerar i mottagarfonden Öhman Sverige Marknad Hållbar ( mottagarfonden ) som förvaltas av E. Öhman J:or Fonder AB. Fondbestämmelser Lysa Sverige Aktier 1 Fondens namn och rättsliga ställning Fondens namn är Lysa Sverige Aktier ( fonden ). Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder (

Läs mer

Fondförmögenheten ägs av fondandelsägarna gemensamt. Andelarna inom respektive andelsklass medför lika rätt till den egendom som ingår i fonden.

Fondförmögenheten ägs av fondandelsägarna gemensamt. Andelarna inom respektive andelsklass medför lika rätt till den egendom som ingår i fonden. Fondbestämmelser Lysa Aktier 1 Fondens namn och rättsliga ställning Fondens namn är Lysa Aktier, nedan kallad fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad

Läs mer

Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder.

Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder. FONDBESTÄMMELSER FÖR PASSIV STIFTELSEFOND SKÅNE VÄRDEPAPPERSFONDENS RÄTTSLIGA STÄLLNING 1 Fondens beteckning är Passiv Stiftelsefond Skåne, nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen

Läs mer

HUMLE KAPITALFÖRVALTNINGSFOND

HUMLE KAPITALFÖRVALTNINGSFOND HUMLE KAPITALFÖRVALTNINGSFOND FONDBESTÄMMELSER 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Humle Kapitalförvaltningsfond, nedan kallad Fonden. Verksamheten bedrivs enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder,

Läs mer

Fondbestämmelser för JRS Growth. Fondens namn är JRS Growth (nedan kallad fonden ).

Fondbestämmelser för JRS Growth. Fondens namn är JRS Growth (nedan kallad fonden ). Fondbestämmelser för JRS Growth 1 Fonden Fondens namn är JRS Growth (nedan kallad fonden ). Fonden är en specialfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder ( LIF ). Fondverksamheten bedrivs, utöver

Läs mer

Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad LVF.

Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad LVF. FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER SVERIGE 1 Fondens namn och rättsliga ställning Fondens (fonden) namn är Enter Sverige. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad

Läs mer

Fondbestämmelser för Lannebo Pension

Fondbestämmelser för Lannebo Pension Fondbestämmelser för Lannebo Pension 1 Fondens rättsliga ställning Investeringsfondens namn är Lannebo Pension, nedan kallad fonden. Fonden är en specialfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder,

Läs mer

ISEC Services AB. Fondbestämmelser. Gustavia Energi och Råvaror

ISEC Services AB. Fondbestämmelser. Gustavia Energi och Råvaror ISEC Services AB Fondbestämmelser Gustavia Energi och Råvaror Fondbestämmelser för Gustavia Energi och Råvaror 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Gustavia Energi och Råvaror, nedan kallad Fonden.

Läs mer

HUMLE SMÅBOLAGSFOND FONDBESTÄMMELSER

HUMLE SMÅBOLAGSFOND FONDBESTÄMMELSER HUMLE SMÅBOLAGSFOND FONDBESTÄMMELSER 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Humle Småbolagsfond, nedan kallad Fonden. Verksamheten bedrivs enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad

Läs mer

ISEC Services AB. Fondbestämmelser. Gustavia ProxyPetroleum Energy

ISEC Services AB. Fondbestämmelser. Gustavia ProxyPetroleum Energy ISEC Services AB Fondbestämmelser Gustavia ProxyPetroleum Energy Fondbestämmelser för Gustavia ProxyPetroleum Energy 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Gustavia ProxyPetroleum Energy, nedan

Läs mer

2. Fondförvaltare Fonden förvaltas av Didner & Gerge Fonder AB (org nr 556491-3134), nedan kallat fondbolaget.

2. Fondförvaltare Fonden förvaltas av Didner & Gerge Fonder AB (org nr 556491-3134), nedan kallat fondbolaget. Fondbestämmelser för Didner & Gerge Aktiefond 1. Fondens namn och rättsliga ställning Fondens namn är Didner & Gerge Aktiefond, nedan kallad fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46)

Läs mer

FONDBESTÄMMELSER. 2 FONDFÖRVALTARE Fonden förvaltas av Plain Capital Asset Management Sverige AB, org. nr. 556737-5562, nedan kallat bolaget.

FONDBESTÄMMELSER. 2 FONDFÖRVALTARE Fonden förvaltas av Plain Capital Asset Management Sverige AB, org. nr. 556737-5562, nedan kallat bolaget. FONDBESTÄMMELSER 1 FONDENS NAMN OCH RÄTTSLIGA STÄLLNING Fondens namn är Plain Capital BronX. Fonden är en specialfond enligt lagen (2013:561) om förvaltare av alternativa investeringsfonder (LAIF). Fondförmögenheten

Läs mer

Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder.

Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder. 1 (6) 2013-05-13 FONDBESTÄMMELSER FÖR DANSKE INVEST SRI GLOBAL INVESTERINGSFONDENS RÄTTSLIGA STÄLLNING 1 Fondens beteckning är Danske Invest SRI Global, nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond

Läs mer

Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder,( LVF ).

Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder,( LVF ). FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER RETURN 1 Fondens namn och rättsliga ställning Fondens namn är Enter Return ( Fonden ). Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder,( LVF ). Fondförmögenheten

Läs mer

Fondbestämmelser. Naventi Balanserad Strategi Movestic

Fondbestämmelser. Naventi Balanserad Strategi Movestic Fondbestämmelser Naventi Balanserad Strategi Movestic 1 1. FONDENS NAMN OCH RÄTTSLIG STÄLLNING Fondens namn är Naventi Balanserad Strategi Movestic (nedan kallad Fonden ). Verksamheten bedrivs enligt lagen

Läs mer

Fondbestämmelser för PLUS Mikrobolag Sverige Index

Fondbestämmelser för PLUS Mikrobolag Sverige Index Fondbestämmelser för PLUS Mikrobolag Sverige Index 1. Fondens rättsliga ställning PLUS Mikrobolag Sverige Index, nedan kallad fonden, är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder

Läs mer

FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER PENNINGMARKNADSFOND

FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER PENNINGMARKNADSFOND FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER PENNINGMARKNADSFOND 1 Investeringsfondens rättsliga ställning Investeringsfondens (fonden) namn är Enter Penningmarknadsfond. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46)

Läs mer

Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad ( LVF ).

Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad ( LVF ). FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER CROSS CREDIT 1 Fondens namn och rättsliga ställning Fondens namn är Enter Cross Credit ( Fonden ). Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder,

Läs mer

Fondförmögenheten ägs av fondandelsägarna gemensamt och varje fondandel medför lika rätt till fondens egendom.

Fondförmögenheten ägs av fondandelsägarna gemensamt och varje fondandel medför lika rätt till fondens egendom. 1 (7) Fondbestämmelser Naventi Defensiv Flex 1 Värdepappersfondens rättsliga ställning Fondens namn är Naventi Defensiv Flex, nedan kallad fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om

Läs mer

Fondens namn är Cliens Småbolag, nedan kallad Fonden. Fonden är en så kallad värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder (LVF).

Fondens namn är Cliens Småbolag, nedan kallad Fonden. Fonden är en så kallad värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder (LVF). FONDBESTÄMMELSER FÖR CLIENS SMÅBOLAG 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Cliens Småbolag, nedan kallad Fonden. Fonden är en så kallad värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder

Läs mer

Indecap Guide Q30. Fondbestämmelser fastställda av Fondbolagets styrelse och godkända av Finansinspektionen

Indecap Guide Q30. Fondbestämmelser fastställda av Fondbolagets styrelse och godkända av Finansinspektionen Indecap Guide Q30. Fondbestämmelser fastställda av Fondbolagets styrelse 2017-05-03 och godkända av Finansinspektionen 2017-08-02. 1 Fondens rättsliga ställning Indecap Guide Q30, nedan kallad fonden,

Läs mer

IKC Fonder Fondbestämmelser. Bilaga 2 till Informationsbroschyr

IKC Fonder Fondbestämmelser. Bilaga 2 till Informationsbroschyr IKC Fonder Fondbestämmelser Bilaga 2 till Informationsbroschyr IKC ER Innehåll Innehåll 2 IKC 0 50 3 IKC 0 100 6 IKC Asien 9 IKC Avkastningsfond 13 IKC Fastighetsfond 17 IKC Filippinerna 21 IKC Global

Läs mer

FONDBESTÄMMELSER FÖR HANDELSBANKEN SVERIGE SELEKTIV

FONDBESTÄMMELSER FÖR HANDELSBANKEN SVERIGE SELEKTIV 2014-04-23 FONDBESTÄMMELSER FÖR HANDELSBANKEN SVERIGE SELEKTIV Fondens rättsliga ställning m m 1 Fondens namn är Handelsbanken Sverige Selektiv. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om

Läs mer

Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, ( LVF ).

Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, ( LVF ). FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER RETURN 1 Fondens namn och rättsliga ställning Fondens namn är Enter Return ( Fonden ). Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, ( LVF ). Fondförmögenheten

Läs mer

Fondbestämmelser Zmart Maximal

Fondbestämmelser Zmart Maximal Fondbestämmelser Zmart Maximal 1 FONDENS NAMN OCH RÄTTSLIG STÄLLNING Fondens namn är Zmart Maximal, nedan kallad fonden. Verksamheten bedrivs enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad

Läs mer

Andelsklass A Ackumulerande (icke utdelande) Andelsklass B Ackumulerande (icke utdelande)

Andelsklass A Ackumulerande (icke utdelande) Andelsklass B Ackumulerande (icke utdelande) Pacific Global Dynamic Fondbestämmelser 1 Fondens namn och rättsliga ställning Fondens namn är Pacific Global Dynamic, nedan kallad fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lag (2004:46) om värdepappersfonder,

Läs mer

Fondbestämmelser för Lannebo Komplett

Fondbestämmelser för Lannebo Komplett Fondbestämmelser för Lannebo Komplett 1 Fondens rättsliga ställning Lannebo Komplett, nedan kallad fonden, är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad LVF. Verksamheten

Läs mer

Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad LVF.

Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad LVF. FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER TREND RÄNTEFOND 1 Fondens namn och rättsliga ställning Fondens (fonden) namn är Enter Trend Räntefond. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder,

Läs mer

FONDBESTÄMMELSER FÖR HANDELSBANKEN EUROPA SELEKTIV

FONDBESTÄMMELSER FÖR HANDELSBANKEN EUROPA SELEKTIV 2014-02-21 FONDBESTÄMMELSER FÖR HANDELSBANKEN EUROPA SELEKTIV Fondens rättsliga ställning m m 1 Fondens namn är Handelsbanken Europa Selektiv. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder.

Läs mer

Fonden förvaltas enligt dessa fondbestämmelser, förvaltarens bolagsordning, LVF och övriga tillämpliga författningar.

Fonden förvaltas enligt dessa fondbestämmelser, förvaltarens bolagsordning, LVF och övriga tillämpliga författningar. FONDBESTÄMMELSER FÖR CLIENS RÄNTEFOND KORT 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Cliens Räntefond Kort, nedan kallad Fonden. Fonden är en så kallad värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder

Läs mer

2 FONDFÖRVALTARE Fonden förvaltas av Plain Capital Asset Management Sverige AB, org. nr , nedan kallat bolaget.

2 FONDFÖRVALTARE Fonden förvaltas av Plain Capital Asset Management Sverige AB, org. nr , nedan kallat bolaget. 1 FONDENS NAMN OCH RÄTTSLIGA STÄLLNING Fondens namn är. Fonden är en specialfond enligt lagen (2013:561) om förvaltare av alternativa investeringsfonder (nedan kallad LAIF). Fondförmögenheten ägs av fondandelsägarna

Läs mer

Andelsklass A Ackumulerande (icke utdelande) Andelsklass B Ackumulerande (icke utdelande)

Andelsklass A Ackumulerande (icke utdelande) Andelsklass B Ackumulerande (icke utdelande) Pacific Explorer Dynamic Fondbestämmelser 1 Fondens namn och rättsliga ställning Fondens namn är Pacific Explorer Dynamic, nedan kallad fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lag (2004:46) om värdepappersfonder,

Läs mer

Fondbestämmelser Select Brasilien

Fondbestämmelser Select Brasilien Fondbestämmelser Select Brasilien 1 FONDENS NAMN OCH RÄTTSLIG STÄLLNING Fondens namn är Select Brasilien, nedan kallad fonden. Verksamheten bedrivs enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder, nedan kallad

Läs mer

Fondbestämmelser Lannebo Sverige Plus

Fondbestämmelser Lannebo Sverige Plus 1 Fondens rättsliga ställning Fondbestämmelser Lannebo Sverige Plus Lannebo Sverige Plus, nedan kallad fonden, är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad LVF. Verksamheten

Läs mer

Fondens namn är Handelsbanken Stabil 25. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder.

Fondens namn är Handelsbanken Stabil 25. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder. 2014-02-28 FONDBESTÄMMELSER FÖR HANDELSBANKEN STABIL 25 Fondens rättsliga ställning m m Fondens namn är Handelsbanken Stabil 25. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder.

Läs mer

FONDBESTÄMMELSER FÖR CATELLA SMÅBOLAGSFOND

FONDBESTÄMMELSER FÖR CATELLA SMÅBOLAGSFOND FONDBESTÄMMELSER FÖR CATELLA SMÅBOLAGSFOND 1 Fondens rättsliga karaktär Fondens namn är Catella Småbolagsfond nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder

Läs mer

Fonden förvaltas av ISEC Services AB, organisationsnummer , nedan kallat Fondbolaget.

Fonden förvaltas av ISEC Services AB, organisationsnummer , nedan kallat Fondbolaget. FONDBESTÄMMELSER 1. FONDENS NAMN OCH RÄTTSLIGA STÄLLNING Fondens namn är Humle FondSelect, nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad

Läs mer

Fondbestämmelser för Optimus High Yield

Fondbestämmelser för Optimus High Yield Fondbestämmelser för Optimus High Yield Godkända av Finansinspektionen 2013-04-22 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Optimus High Yield, nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt

Läs mer

Fondbestämmelser för GustaviaDavegårdh Sol, Vind & Vatten

Fondbestämmelser för GustaviaDavegårdh Sol, Vind & Vatten Fondbestämmelser för GustaviaDavegårdh Sol, Vind & Vatten 1 Investeringsfondens rättsliga ställning Fondens namn är GustaviaDavegårdh Sol, Vind & Vatten. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46)

Läs mer

Fondens namn är RP 5 ( Fonden ). Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder (LVF).

Fondens namn är RP 5 ( Fonden ). Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder (LVF). RP 5 Fondbestämmelser 1 Fondens namn och rättsliga ställning Fondens namn är RP 5 ( Fonden ). Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder (LVF). En värdepappersfond bildas

Läs mer

FH60 Investeringsprofil

FH60 Investeringsprofil FH60 Investeringsprofil Fondbestämmelser 1 Fondens namn och rättsliga ställning Fondens namn är FH60 Investeringsprofil ( fonden ). Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder

Läs mer

Fondförmögenheten ägs av fondandelsägarna gemensamt. Andelarna inom respektive andelsklass medför lika rätt till den egendom som ingår i fonden.

Fondförmögenheten ägs av fondandelsägarna gemensamt. Andelarna inom respektive andelsklass medför lika rätt till den egendom som ingår i fonden. Fondbestämmelser Lysa Räntor 1 Fondens namn och rättsliga ställning Fondens namn är Lysa Räntor, nedan kallad fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad

Läs mer

FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER TREND RÄNTEFOND. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder.

FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER TREND RÄNTEFOND. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder. FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER TREND RÄNTEFOND 1 Investeringsfondens rättsliga ställning Investeringsfondens (fonden) namn är Enter Trend Räntefond. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om

Läs mer

KLASS B: Andelsklassen har en högsta möjliga fast avgift om 1,75 procent och ingen prestationsrelaterad avgift.

KLASS B: Andelsklassen har en högsta möjliga fast avgift om 1,75 procent och ingen prestationsrelaterad avgift. FONDBESTÄMMELSER FÖR CLIENS MIXFOND 1 Fondens rättsliga karaktär Fondens namn är Cliens Mixfond nedan kallad Fonden. Fonden är en så kallad värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder

Läs mer

FONDBESTÄMMELSER FÖR CATELLA SVERIGE AKTIV HÅLLBARHET

FONDBESTÄMMELSER FÖR CATELLA SVERIGE AKTIV HÅLLBARHET FONDBESTÄMMELSER FÖR CATELLA SVERIGE AKTIV HÅLLBARHET 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Catella Sverige Aktiv Hållbarhet nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46)

Läs mer

Fondens beteckning är Alfred Berg Ränteallokering Plus. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder.

Fondens beteckning är Alfred Berg Ränteallokering Plus. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder. FONDBESTÄMMELSER Alfred Berg Ränteallokering Plus Fondbestämmelserna fastställda av styrelsen den 14 december 2012 Fondbestämmelserna godkända av Finansinspektionen 21 december, 12-9034 1 Fondens rättsliga

Läs mer

Fondens namn är Catella Sverige Index nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder (LVF).

Fondens namn är Catella Sverige Index nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder (LVF). FONDBESTÄMMELSER CATELLA SVERIGE INDEX 1 Fondens rättsliga karaktär och andelsklasser Fondens namn är Catella Sverige Index nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om

Läs mer

Fonden förvaltas enligt dessa fondbestämmelser, Förvaltarens bolagsordning, LAIF och övriga tillämpliga författningar.

Fonden förvaltas enligt dessa fondbestämmelser, Förvaltarens bolagsordning, LAIF och övriga tillämpliga författningar. FONDBESTÄMMELSER FÖR CLIENS SVERIGE FOKUS 1 Fondens rättsliga ställning Investeringsfondens namn är Cliens Sverige Fokus, nedan kallad Fonden. Fonden är en så kallad specialfond enligt lagen (2013:561)

Läs mer

Fondens namn är Handelsbanken Global Tema. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder.

Fondens namn är Handelsbanken Global Tema. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder. 2014-09-18 1 FONDBESTÄMMELSER FÖR HANDELSBANKEN GLOBAL TEMA Fondens rättsliga ställning m m Fondens namn är Handelsbanken Global Tema. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder.

Läs mer

Fondbestämmelser för Lannebo Småbolag

Fondbestämmelser för Lannebo Småbolag 1 Fondens rättsliga ställning Fondbestämmelser för Lannebo Småbolag Lannebo Småbolag, nedan kallad fonden, är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad LVF. Verksamheten

Läs mer

Fondbestämmelser för Lannebo Europa Småbolag

Fondbestämmelser för Lannebo Europa Småbolag Fondbestämmelser för Lannebo Europa Småbolag 1 Fondens rättsliga ställning Lannebo Europa Småbolag, nedan kallad fonden, är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad

Läs mer

Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, ( LVF ).

Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, ( LVF ). FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER SELECT 1 Fondens namn och rättsliga ställning Fondens namn är Enter Select ( Fonden ). Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, ( LVF ). Fondförmögenheten

Läs mer

Ackumulerande (icke utdelande) andelsklass (NOK) Minsta första insättning NOK, enbart fast förvaltningsavgift

Ackumulerande (icke utdelande) andelsklass (NOK) Minsta första insättning NOK, enbart fast förvaltningsavgift Fronteer Harvest Fondbestämmelser 1 Fondens namn och rättsliga ställning Fondens namn är Fronteer Harvest, nedan kallad fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lag (2004:46) om värdepappersfonder,

Läs mer

Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad ( LVF ).

Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad ( LVF ). FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER CROSS CREDIT 1 Fondens namn och rättsliga ställning Fondens namn är Enter Cross Credit ( Fonden ). Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder,

Läs mer

Fondens namn är Handelsbanken Euro Ränta. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder.

Fondens namn är Handelsbanken Euro Ränta. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder. 2014-02- FONDBESTÄMMELSER FÖR HANDELSBANKEN EURO RÄNTA Fondens rättsliga ställning m m Fondens namn är Handelsbanken Euro Ränta. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder.

Läs mer

Fondbestämmelser Lannebo Sverige 130/30

Fondbestämmelser Lannebo Sverige 130/30 1 Fondens rättsliga ställning Fondbestämmelser Lannebo Sverige 130/30 Investeringsfondens namn är Lannebo Sverige 130/30, nedan kallad fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder,

Läs mer

FONDBESTÄMMELSER FÖR AP7 RÄNTEFOND. 1 Fondens rättsliga ställning

FONDBESTÄMMELSER FÖR AP7 RÄNTEFOND. 1 Fondens rättsliga ställning FONDBESTÄMMELSER FÖR AP7 RÄNTEFOND Godkända av Finansinspektionen den 31 mars 2017 1 Fondens rättsliga ställning AP7 Räntefond (Fonden) är en s.k. syntetisk värdepappersfond (prop. 1997/98:151 s. 421,

Läs mer

Fondbestämmelser för Lannebo Utdelningsfond

Fondbestämmelser för Lannebo Utdelningsfond Fondbestämmelser för Lannebo Utdelningsfond 1 Fondens rättsliga ställning Lannebo Utdelningsfond, nedan kallad fonden, är en specialfond enligt lagen (2013:561) om förvaltare av alternativa investeringsfonder,

Läs mer

Fondbestämmelser för Lärarfond 59+

Fondbestämmelser för Lärarfond 59+ Fondbestämmelser för Lärarfond 59+ 1. Fondens namn och rättsliga ställning Fondens namn är Lärarfond 59+ (nedan Fonden ). Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder (nedan

Läs mer

FONDBESTÄMMELSER FÖR ÖHMAN SWEDEN MICRO CAP

FONDBESTÄMMELSER FÖR ÖHMAN SWEDEN MICRO CAP FONDBESTÄMMELSER FÖR ÖHMAN SWEDEN MICRO CAP 1. Fondens namn och rättsliga ställning Fondens namn är Öhman Sweden Micro Cap (nedan Fonden ). Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder

Läs mer

Fondbestämmelser Lannebo Sverige Plus

Fondbestämmelser Lannebo Sverige Plus 1 Fondens rättsliga ställning Fondbestämmelser Lannebo Sverige Plus Lannebo Sverige Plus, nedan kallad fonden, är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad LVF. Verksamheten

Läs mer

Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder,( LVF ).

Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder,( LVF ). FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER PENSION 1 Fondens namn och rättsliga ställning Fondens namn är Enter Pension ( Fonden ). Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder,( LVF ). Fondförmögenheten

Läs mer

Fondbestämmelser. Sharp Europe

Fondbestämmelser. Sharp Europe Fondbestämmelser Sharp Europe FONDBESTÄMMELSER SHARP EUROPE 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Sharp Europe, nedan kallad fonden. Verksamheten bedrivs enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder

Läs mer

Fondbestämmelser QQM Equity Hedge Master

Fondbestämmelser QQM Equity Hedge Master Fondbestämmelser QQM Equity Hedge Master 1 Fondens rättsliga ställning Den alternativa investeringsfondens namn är QQM Equity Hedge Master, nedan kallad fonden. Fonden är en specialfond enligt lag (2013:561)

Läs mer

KLASS B: Andelsklassen har en högsta möjliga fast avgift om 1,75 procent och ingen prestationsrelaterad avgift.

KLASS B: Andelsklassen har en högsta möjliga fast avgift om 1,75 procent och ingen prestationsrelaterad avgift. FONDBESTÄMMELSER FÖR CLIENS MIXFOND 1 Fondens rättsliga karaktär Fondens namn är Cliens Mixfond nedan kallad Fonden. Fonden är en så kallad värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder

Läs mer

Fondbestämmelser GustaviaDavegårdh Sverige

Fondbestämmelser GustaviaDavegårdh Sverige Fondbestämmelser GustaviaDavegårdh Sverige 1 Fondbestämmelser för GustaviaDavegårdh Sverige Godkända av Finansinspektionen 2010-03-01 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är GustaviaDavegårdh Sverige.

Läs mer

Fondbestämmelser för Lannebo Europa Småbolag

Fondbestämmelser för Lannebo Europa Småbolag Fondbestämmelser för Lannebo Europa Småbolag 1 Fondens rättsliga ställning Lannebo Europa Småbolag, nedan kallad fonden, är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad

Läs mer

Andelsklass A Ackumulerande (icke utdelande) Andelsklass B Ackumulerande (icke utdelande)

Andelsklass A Ackumulerande (icke utdelande) Andelsklass B Ackumulerande (icke utdelande) Pacific Multi Asset Fondbestämmelser 1 Fondens namn och rättsliga ställning Fondens namn är Pacific Multi Asset, nedan kallad fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lag (2004:46) om värdepappersfonder,

Läs mer

Indecap Guide Sverige Fondbestämmelser fastställda av Fondbolagets styrelse 2014-05-21 och godkända av Finansinspektionen 2015-07-15

Indecap Guide Sverige Fondbestämmelser fastställda av Fondbolagets styrelse 2014-05-21 och godkända av Finansinspektionen 2015-07-15 Indecap Guide Sverige Fondbestämmelser fastställda av Fondbolagets styrelse 2014-05-21 och godkända av Finansinspektionen 2015-07-15 1 Fondens rättsliga ställning Fonden är en specialfond. Dessa fondbestämmelser

Läs mer

Fondbestämmelser Ekvator Total

Fondbestämmelser Ekvator Total Fondbestämmelser Ekvator Total 1. FONDENS NAMN OCH RÄTTSLIG STÄLLNING Fondens namn är Ekvator Total, nedan kallad fonden. Verksamheten bedrivs enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder, nedan kallad

Läs mer

Kapitalförvaltning AB

Kapitalförvaltning AB FONDBESTÄMMELSER FÖR VALBAY SWEDISH EQUITY FUND 1 Fondens rättsliga ställning Investeringsfondens namn är Valbay Swedish Equity Fund, nedan kallad Fonden. Fonden är en så kallad specialfond enligt lagen

Läs mer

Fondbestämmelser för Lannebo Nordic Equities

Fondbestämmelser för Lannebo Nordic Equities 1 Fondens rättsliga ställning Fondbestämmelser för Lannebo Nordic Equities Lannebo Nordic Equities, nedan kallad fonden, är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad

Läs mer

Fondbestämmelser Zmart Beta

Fondbestämmelser Zmart Beta Fondbestämmelser Zmart Beta 1 FONDENS NAMN OCH RÄTTSLIG STÄLLNING Fondens namn är Zmart Beta, nedan kallad fonden. Fonden förvaltas enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad LVF, dessa

Läs mer

Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder,( LVF ).

Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder,( LVF ). FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER PRESERVE 1 Fondens namn och rättsliga ställning Fondens namn är Enter Preserve ( Fonden ). Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder,( LVF ).

Läs mer

Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder ( LVF ).

Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder ( LVF ). FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER SMÅBOLAGSFOND 1 Fondens namn och rättsliga ställning Fondens namn är Enter Småbolagsfond ( Fonden ). Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder

Läs mer

IKC Global Brand - Fondbestämmelser

IKC Global Brand - Fondbestämmelser IKC Global Brand - Fondbestämmelser 1. FONDENS NAMN OCH RÄTTSLIG STÄLLNING Fondens namn är IKC Global Brand, nedan kallad fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lag (2004:46) om investeringsfonder,

Läs mer

Fondbestämmelser GustaviaDavegårdh Kazakstan Och Centralasien

Fondbestämmelser GustaviaDavegårdh Kazakstan Och Centralasien Fondbestämmelser GustaviaDavegårdh Kazakstan Och Centralasien 1 Fondbestämmelser för GustaviaDavegårdh Kazakstan och Centralasien Godkända av Finansinspektionen 2010-03-01 1 Fondens rättsliga ställning

Läs mer