Mål B Nerijus Bilevicius./. allmän åklagare angående mord

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mål B Nerijus Bilevicius./. allmän åklagare angående mord"

Transkript

1 Svarsskrivelse Sida 1 (6) Åklagarområde Väst Handling 281 Åklagarkammaren i Skövde Göta Hovrätt R 25 GÖTA HOVRÄTT Rotel 25 INKOM: MÅLNR: B AKTBIL: 11 Mål B Nerijus Bilevicius./. allmän åklagare angående mord Yttrande Yrkandena bestrids. Jag yrkar även att försvarets åberopade vittnesförhör med fd kriminalkommissarien Pål Johansson avvisas. Grunder Tingsrätten har i sak gjort en korrekt bedömning och påföljden är den enda rimliga för aktuell gärning. Tingsrätten har i domen utförligt och väl gått igenom åberopad bevisning och helt riktigt funnit den övertygande och att åtalet är styrkt. Det är en massiv bevisning som visar att Nerijus Bilevicius är gärningsman: -han stämmer väl in på gärningsmannaprofilgruppens tidiga slutsats av ev gärningsman -vittnesiakttagelser av Nerijus Bilevicius bil i anslutning till brottstidpunkt och brottsplats samt på vägen mot fyndplatsen samt av Nerijus Bilevicius själv då han kör bilen mot hemmet ca hans agerande i direkt anslutning till att kroppen efter Lisa Holm anträffas -massiv teknisk bevisning bl.a. Nerijus Bilevicus blod på brottsplatsen samt 10 st DNA träffar på Lisa Holms kläder bl.a. DNA i form av blod på byxor som hon har på sig då kroppen hittas -han saknar alibi och det finns inget i utredningen som tyder på någon annan gärningsman. Jag delar helt den bevisvärdering som tingsrätten gett uttryck för i domskälen, dock att Adriana Berglunds vittnesmål var tydligt och starkt i utpekandet av Nerijus Bilevicius samt att tingsrätten i den här delen inte beaktat omständigheten att Nerijus Bilevicius måste ha passerat platsen vid samma tidpunkt som vittnet blivit stoppat. Sammantaget råder det för mig ingen som helst tvekan utan att det är Nerijus Bilevicius som stoppat Adriana Berglund på kvällen den 6 juni och frågat efter vägen till grannbyn Medelplana. Vad gäller försvarets påståenden i överklagandeskrivelsen hänvisar jag till tingsrättens domskäl med följande korta egna påpekanden. Postadress Gatuadress Telefon E-post Box SKÖVDE Prinsgatan Telefax registrator.ak-skovde@aklagare.se Webbadress

2 Åklagarområde Väst Svarsskrivelse Sida 2 (6) Försvaret hävdar att utredningen inte bedrivits förutsättningslöst, vilket är ett helt grundlöst påstående. Alla tips som kommit in till utredningen har undersökts och följts upp, ett mycket stort antal personer är hörda, teknisk undersökning av flera fordon och platser har genomförts osv osv och av NFC:s redovisning framgår att DNA sökts på ett mycket stort material och några okända DNA-profiler har inte påträffats. Vad gäller påståendet att Nerijus Bilevicius skulle ha utsatts för otillbörlig press under vissa av förhören kan jag bara konstatera att han vid samtliga förhör haft försvarare närvarande som inte alls reagerat vid förhörstillfällena samt att han hela tiden nekat till brott. Vad gäller försvarets åberopade bevisning i form av vittnesförhör med fd kriminalkommissarien Pål Johansson skall den avvisas eftersom omständigheten som försvaret vill bevisa med denna är utan betydelse i målet (RB 35:7 1 st 1 p). För det fall hovrätten tillåter bevisningen åberopar jag för min del förhör med förhörsledaren Niklas Lindström till styrkande av att förhören gått till på ett korrekt sätt. Bevisning Muntlig bevisning (åberopas genom uppspelning av videoupptagningarna vid tingsrättsförhandlingen) Målsägandeförhör med Stefan Holm angående dottern Lisa och hans kontakter med henne den 7 juni samt övriga åtgärder och omständigheter till styrkande bl.a. av tidpunkt då Lisa Holm övermannades. Förhör med den tilltalade Nerijus Bilevicius (förnekar). Vittnesförhör med Adriana Berglund angående sammanträffande med Nerijus Bilevicius den 6 juni och hennes iakttagelser i samband därmed till styrkande av ett möjligt tillvägagångsätt den 7 juni när Lisa Holm övermannas. Vittnesförhör med polismannen Magnus Stenlilja angående hans iakttagelser i samband med genomsökandet av ladan med tillhörande utrymmen på kvällen den 7 juni till styrkande av att Lisa Holm då varit bortförd från brottsplatsen. Vittnesförhör med Rebecka Andersson Romlycke angående hennes kontakter med Lisa Holm den 7 juni samt hennes iakttagelser i samband med stängning av caféet till styrkande av bl.a. tidpunkt då Lisa Holm övermannades.

3 Åklagarområde Väst Svarsskrivelse Sida 3 (6) Vittnesförhör med Gustav Jönsson angående hans iakttagelser på kvällen den 7 juni vid ca kl till styrkande av att en bil som liknar den av Nerijus Bilevicius ägda stått utanför ladan då han passerar. Vittnesförhör Victoria Jönsson angående hennes iakttagelser då hon passerar caféet på kvällen den 7 juni vid ca till styrkande av att en ljus bil stått utanför ladan vid den tidpunkt då hon passerar. Vittnesförhör med Henrik Jönsson angående hans iakttagelser på kvällen den 7 juni till styrkande av att då han passerar ladan ca 5 minuter efter Gustav och Victoria Jönsson finns ingen bil där. Vittnesförhör med Andreas Eriksson angående vilken tid han fick besök av Henrik Jönsson på kvällen den 7 juni tillstyrkande av att Gustav och Victoria Jönsson respektive Henrik Jönsson passerat utanför caféet och ladan ca kl Vittnesförhör med Lars Broman angående hans iakttagelser på kvällen den 7 juni till styrkande av att Nerijus Bilevicius kört sin bil vid 19-tiden förbi vittnet och mot Martorps gård. Vittnesförhör med Annika Hedvall angående hennes iakttagelser på kvällen den 7 juni vid ca kl till styrkande av att Nerijus Bilevicius kört sin bil förbi vittnet och mot sin bostad. Vittnesförhör med Claes Bennhage angående vad han och Nerijus Bilevicius pratat om under veckan efter mordet, vid vilken tidpunkt Nerijus Bilevicius arbetade med att montera ned mjölkningsutrustning till vederläggande av Nerijus Bilevicius uppgift att Bennhage till honom uppgivit att militären varit på gården Martorp och sökt efter Lisa Holm samt till styrkande av att det varit ca ett halvår sedan nedmonteringen skedde. Vittnesförhör med Björn Sahl angående hans iakttagelser och vad Nerijus Bilevicius sade vid mötet den 12 juni till styrkande av att Nerijus Bilevicius velat få bort sökinsatsen från Martorps Gård. Vittnesförhör med David Lundin, samma bevistema som Björn Sahl. Vittnesförhör med Christoffer Berggren angående hans iakttagelser den 9 juni vid Martorps gård till styrkande av att kroppen efter Lisa Holm varit väl gömd. Vittnesförhör med Lena Lennström angående vad Nerijus Bilevicius uppgivit till henne samt hennes iakttagelser i övrigt av Nerijus Bilevicus veckan efter mordet till styrkande av att Nerijus Bilevicius känt sig utpekad och verkat nedstämd samt nervös.

4 Åklagarområde Väst Svarsskrivelse Sida 4 (6) Vittnesförhör med Eva Hill angående var och när hon parkerat sin bil på kvällen den 7 juni 215 till styrkande av att det är denna bil som förekommit i utredningen och som bl.a. Nerijus Bilevicius sett parkerad i anslutning till cafeét på kvällen den 7 juni Sakkunnigt vittnesförhör med kriminalteknikern Heléne Almgren angående hur kroppen efter Lisa Holm hittades och var placerad samt de slutsatser hon dragit till styrkande av att dels att kroppen varit väl gömd, dels till styrkande av att Nerijus Bilevicius är gärningsmannen. Sakkunnigt vittnesförhör med rättsläkaren Adam Berkowicz angående hans iakttagelser vid den rättsmedicinska obduktionen av Lisa Holm till styrkande av uppkomna skador, dödsorsak samt tidpunkt för dödsfallet. Sakkunnigt vittnesförhör med den forensiska generalisten Helena Eriksson angående hennes iakttagelser och slutsatser gällande gjorda undersökningar. Sakkunnigt vittnesförhör med professor Niklas Långström angående ev motivbild samt angående en ev gärningsman i ett mål som det förevarande avseende bakgrund, ålder, straffregister o dylikt. Sakkunnigt vittnesförhör med Mikael Schönhoff från polisens gärningsmannaprofilgrupp angående slutsatser som drogs i inledningsskedet av utredningen avseende profil på en ev gärningsman. (Kan hållas per telefon). Skriftlig bevisning Foton över aktuellt område på Kinnekulle rörande förhållanden och översikt över området (fu-prot sid 8-12). Mastsökning och samtalslista avseende Lisa Holms telefon till styrkande av tidpunkt då Lisa Holm övermannades (fu-prot sid samt tilläggsprot sid 30f). Foton fr bevakningsfilm samt pm och kassaregisteruppgifter avseende Handlarn i Källby till styrkande av tidpunkt då Nerijus Bilevicius befunnit sig där den 7 juni, resp den 6 juni (fu-prot sid samt sid ). Avrapporteringspm och tidsmätningar avseende färdvägar i aktuellt område, till styrkande av körtid mellan angivna platser (fu-prot sid ). Undersökningsprotokoll huvudladan, personalutrymme och slaktavdelning angående förhållandena på platsen, gjorda undersökningar samt resultat av dessa till styrkande av brottsplatsen och de fynd som gjorts där bl.a. Nerijus Bilevicius DNA (fu-prot sid , tilläggsprot sid 32 och 33).

5 Åklagarområde Väst Svarsskrivelse Sida 5 (6) Protokoll över platsundersökning, grusväg mellan Blomberg och Martorp till styrkande av var Lisa Holms tillhörigheter hittats (fu-prot sid ). Foton och protokoll över brottsplatsundersökning Martorps gård utomhusrishög arbetsbod till styrkande av var fynd som gjorts där samt var kroppen efter Lisa Holm hittades och hur koppen befunnit sig (fu-prot sid , ). Protokoll över kopplingsstation till styrkande av förhållanden på platsen där händelsen den 6 juni ägde rum (fu-prot sid ). Protokoll över fordonsundersökning avseende Lisa Holms moped samt Nerijus Bilevicus bil CGF till styrkande av hur dessa ser ut samt att bilen är försedd med nationsbeteckning Lt (fu-prot sid ). Foto över kniv till styrkande av att Bilevicius haft en kökskniv i sin bil som kan ha använts vid gärningstillfället (fu-prot sid 1769 f). Pm avseende återskapande av Lisa Holms Iphone till styrkande av att hon inte haft någon tidigare kontakt med Nerijus Bilevicius eller någon annan som ev skulle vilja skada henne (fu-prot sid ). Pm avseende Nerijus Bilevicius dator ang skypetrafik till styrkande att det varit sådan mellan kl den 7 juni men ingen i övrigt (fu-prot sid 961 ff). Sakkunnigutlåtande fr NFC delrapport 1-2 samt slutredovisning angående de undersökningar NFC gjort och resultaten av dessa till styrkande bl.a. av att DNA från Nerijus Bilevicius funnits både på Lisa Holms kläder och på brottsplatsen, samt resultatet av övriga undersökningar till styrkande av att Nerijus Bilevicius är gärningsmannen (fu-prot sid samt tilläggsprot sid 8-29). Rättsintyg avseende Nerijus Bilevicius till styrkande av att han haft flera hudavskrapningsskador som kan ha avsatt blod (fu-prot sid 1722 ff). Dödsbevis (fu-prot sid 475) och obduktionsbesked samt svar på särskilda frågeställningar till styrkande av dödsorsak samt tidpunkt (fu-prot sid ). Protokoll över dödsfallsundersökning/obduktion och utvidgad rättsmedicinsk obduktion till styrkande av dödsorsak och uppkomna skador (fu-prot bilaga sid 8-43). OBS - Sekretess

6 Åklagarområde Väst Svarsskrivelse Sida 6 (6) Protokoll över platsundersökning-kroppen till styrkande av var kroppen efter Lisa Holm hittats (fu-prot bilaga sid 44-54), samt två foton i protokoll över platsundersökning-arbetsbod (fu-prot bilaga sid 61-62). OBS - Sekretess Beslagsprotokoll till styrkande av var och när de olika beslagen säkrats; Handske, BG (fu-prot sid 1867). Örhängen, BG , -BG (fu-prot sid 1869). Tejprulle, BG (fu-prot sid 1870). Upphittade saker tillhörande Lisa Holm, BG58213,-BG58678, , , , -BG63153 (fu-prot sid ). Hjälm mm, BG (fu-prot sid 1879). Lisa Holms kläder och övrigt på fyndplatsen, BG (fuprot sid ). Örhänge mm, BG (fu-prot sid ). Bil CGF170 samt dess innehåll, BG , -BG , - BG , -BG91381 (fu-prot sid ). Dator tillhörande Nerijus Bilevicius, BG59707 (fu-prot sid 1832). Kläder tillhöriga Nerijus Bilevicius, BG59616-, -BG (fuprot sid 1888 och 1895). Handläggning Hemställer att syn hålls i Blomberg, Kinnekulle, Götene kommun på platsen för brottet samt färdvägar från brottsplatsen till fyndplatsen samt avseende aktuell bod i syfte att erhålla bästa bevisupptagning, känsla för området, syn, lukt, avstånd mm. Hänvisning till handlingar önskas avseende åberopade beslagsprotokoll. Lars-Göran Wennerholm

Skaraborgs tingsrätt. Box 174 541 24 SKÖVDE. TR mål: B 1902-15 Handl.: VÅLD. Ansvarsyrkanden m.m. MORD (5000-K698204-15)

Skaraborgs tingsrätt. Box 174 541 24 SKÖVDE. TR mål: B 1902-15 Handl.: VÅLD. Ansvarsyrkanden m.m. MORD (5000-K698204-15) Ansökan om stämning Sida 1(6) Ange dessa uppgifter vid kontakt med myndigheten Skaraborgs tingsrätt Box 174 541 24 SKÖVDE SKARABORGS TINGSRÄTT Målenhet 2 INKOM: 2015-10-23 MÅLNR: B 1902-15 AKTBIL: 86 TR

Läs mer

Postadress Gatuadress Telefon E-post Box 1123 Björnkullavägen HUDDINGE Telefax

Postadress Gatuadress Telefon E-post Box 1123 Björnkullavägen HUDDINGE Telefax Ansökan om stämning Sida 1(5) Ange dessa uppgifter vid kontakt med myndigheten Södertörns tingsrätt Avdelning 3 141 84 HUDDINGE SÖDERTÖRNS TINGSRÄTT Avdelning 3 INKOM: 2016-10-28 MÅLNR: B 8294-16 AKTBIL:

Läs mer

Nerijus Bilevicius, 800303-1416, Häktad, Blombergs säteri, 531 95 KÄLLBY

Nerijus Bilevicius, 800303-1416, Häktad, Blombergs säteri, 531 95 KÄLLBY Göta hovrätt Box 2223 550 02 JÖNKÖPING SKARABORGS TINGSRÄTT Målenhet 2 INKOM: 2015-12-04 MÅLNR: B 1902-15 AKTBIL: ÖVERKLAGANDE Klagande Nerijus Bilevicius, 800303-1416, Häktad, Blombergs säteri, 531 95

Läs mer

DOM 2016-02-08 Jönköping

DOM 2016-02-08 Jönköping 1 GÖTA HOVRÄTT Avdelning 2 Rotel 25 2016-02-08 Jönköping Mål nr B 3402-15 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Skaraborgs tingsrätts dom den 17 november 2015 i mål nr B 1902-15, se bilaga A PARTER (antal tilltalade 1)

Läs mer

Målsägande Målsägande NN1, företräds av målsägandebiträde: Emily Töyrä, c/o Norrlandsadvokaterna AB, Nygatan 21, UMEÅ

Målsägande Målsägande NN1, företräds av målsägandebiträde: Emily Töyrä, c/o Norrlandsadvokaterna AB, Nygatan 21, UMEÅ Ansökan om stämning Sida 1(7) Ange dessa uppgifter vid kontakt med myndigheten Lycksele tingsrätt Box 53 921 22 LYCKSELE LYCKSELE TINGSRÄTT Rotel 1 INKOM: 2018-03-09 MÅLNR: B 52-18 AKTBIL: 26 TR mål: B

Läs mer

1 SOLNA TINGSRÄTT Avdelning 3. DOM meddelad i Solna

1 SOLNA TINGSRÄTT Avdelning 3. DOM meddelad i Solna 1 DOM 2015-10-15 meddelad i Solna Mål nr: B 5246-15 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Don Christian Tasic Stevic, 19890423-5119 Slåttervallsgatan 4 Lgh 1304 115 44 Stockholm Åklagare Kammaråklagare

Läs mer

STOCKHOLMS TINGSRÄTT Avdelning 1 DOM meddelad i Stockholm Mål nr: B

STOCKHOLMS TINGSRÄTT Avdelning 1 DOM meddelad i Stockholm Mål nr: B STOCKHOLMS TINGSRÄTT Avdelning 1 DOM 2016-02-10 meddelad i Stockholm Mål nr: B 11863-15 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Xxxx Xxxxx, mand 40 år Medborgare i Pakistan Ombud: Advokat Magnus Ljungstedt

Läs mer

1 GÄVLE TINGSRÄTT Enhet 2. DOM meddelad i Gävle

1 GÄVLE TINGSRÄTT Enhet 2. DOM meddelad i Gävle 1 GÄVLE TINGSRÄTT DOM 2014-06-10 meddelad i Gävle Mål nr: B 811-14 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Paul Olov SEBASTIAN Hedenberg Hammarsten, 19830905-6938 Södra Slottsgatan 22 D Lgh 1202 802 53

Läs mer

1 VÄRMLANDS TINGSRÄTT Avdelning 1 Grupp 1. DOM meddelad i Karlstad

1 VÄRMLANDS TINGSRÄTT Avdelning 1 Grupp 1. DOM meddelad i Karlstad 1 VÄRMLANDS TINGSRÄTT Avdelning 1 DOM 2016-06-14 meddelad i Karlstad Mål nr: B 4608-15 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Bo KOLBJÖRN Karlsson, 19470527-7236 Telegatan 1 A Lgh 1001 682 30 Filipstad

Läs mer

Lisa Holm Åklagarens slutplädering Tingsrätten 3 November 2015 live från nlt.se

Lisa Holm Åklagarens slutplädering Tingsrätten 3 November 2015 live från nlt.se Lisa Holm Åklagarens slutplädering Tingsrätten 3 November 2015 live från nlt.se Läs nerifrån och upp Andreas: Är Lisas familj där? Hur tar de allt detta? Förklara lite snabbt hur 35 åringen ser ut tacksam

Läs mer

1 FALU TINGSRÄTT Enhet 1 1:3. DOM meddelad i Falun

1 FALU TINGSRÄTT Enhet 1 1:3. DOM meddelad i Falun 1 meddelad i Falun Mål nr: B 657-17 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad MOHAMED Abdirahman Mohamed, 19980725-3555 Uppfartsvägen 1 A Lgh 1101 771 32 Ludvika Medborgare i Somalia Offentlig försvarare:

Läs mer

1 LULEÅ TINGSRÄTT Luleå tingsrätt Handl 6. DOM meddelad i Luleå

1 LULEÅ TINGSRÄTT Luleå tingsrätt Handl 6. DOM meddelad i Luleå 1 Luleå tingsrätt Handl 6 DOM 2019-02-13 meddelad i Luleå Mål nr: B 121-17 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad EMELIE Sofia Olivia Bylund, 19890222-5187 Västra Varvsgatan 20 A Lgh 1214 972 36 Luleå

Läs mer

2012-04-04 meddelad i Hudiksvall

2012-04-04 meddelad i Hudiksvall Mål nr meddelad i Hudiksvall 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Helena Swahn Åklagarkammaren i Gävle Tilltalad Elsie ANN-KRISTIN Ros, 520510-3509 Renskullen 1 821 50 Bollnäs Ombud och

Läs mer

2012-11-19 meddelad i Stockholm

2012-11-19 meddelad i Stockholm Mål nr meddelad i Stockholm 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Johanna Björkman Åklagarmyndigheten City åklagarkammare i Stockholm Tilltalad TINTIN Laurent Laurent Obinongo, 620202-6172

Läs mer

1 HUDIKSVALLS TINGSRÄTT R2. DOM meddelad i Hudiksvall

1 HUDIKSVALLS TINGSRÄTT R2. DOM meddelad i Hudiksvall 1 DOM meddelad i Hudiksvall Mål nr: B 2354-15 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad ROLF Erik Schön, 19620508-4699 c/o Lennart Persson Brobergsvägen 30 826 50 Söderhamn Offentlig försvarare: Advokat Tomas

Läs mer

meddelad i Solna. Åklagare Kammaråklagare Peter Svedén Åklagarmyndigheten Västerorts åklagarkammare i Stockholm - Mängd

meddelad i Solna. Åklagare Kammaråklagare Peter Svedén Åklagarmyndigheten Västerorts åklagarkammare i Stockholm - Mängd SOLNA TINGSRÄTT Avdelning 2 Rotel 2:1 DOM Mål nr B 7993-12 2012-11-01 meddelad i Solna 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Peter Svedén Åklagarmyndigheten Västerorts åklagarkammare i

Läs mer

1 SOLNA TINGSRÄTT Avdelning 4. DOM meddelad i Solna

1 SOLNA TINGSRÄTT Avdelning 4. DOM meddelad i Solna 1 DOM 2014-11-05 meddelad i Solna Mål nr: B 7352-14 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad DON Christian Tasic Stevic, 19890423-5119 Sundbyvägen 49 163 45 Spånga Åklagare Kammaråklagare Ann Lidén Åklagarmyndigheten

Läs mer

Lisa Holm Förhör med Rättsläkare Adam Berkowicz. Tingsrätten 2 November 2015 live från nlt.se

Lisa Holm Förhör med Rättsläkare Adam Berkowicz. Tingsrätten 2 November 2015 live från nlt.se Lisa Holm Förhör med Rättsläkare Adam Berkowicz. Tingsrätten 2 November 2015 live från nlt.se Läs nerifrån och upp Yvonne: Hur reagerar den åtalade när han hör rättsläkaren besvara frågor angående obduktion

Läs mer

2013-03-20 meddelad i Sollentuna

2013-03-20 meddelad i Sollentuna Mål nr meddelad i Sollentuna 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagaren Magdalena Jansson Åklagarmyndigheten Norrorts åklagarkammare i Stockholm Tilltalad Wissam Samir Daybess, 741111 Frihetsvägen

Läs mer

meddelad i Malmö

meddelad i Malmö Avdelning 4 DOM Mål nr B 7817-09 2010-06-24 meddelad i Malmö 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Assistentåklagare Johan Larsson Malmö åklagarkammare Tilltalad Omid Mosavi, 800908-6177 Amiralsgatan

Läs mer

2013-03-27 meddelad i Göteborg. Begångna brott Försök till köp av sexuell tjänst

2013-03-27 meddelad i Göteborg. Begångna brott Försök till köp av sexuell tjänst Avdelning 1 DOM Mål nr B 16354-12 2013-03-27 meddelad i Göteborg 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Lotta Nielsen Åklagarmyndigheten Göteborgs åklagarkammare Göteborg Tilltalad PETER

Läs mer

Postadress Gatuadress Telefon E-post Box 1123 Björnkullavägen HUDDINGE Telefax

Postadress Gatuadress Telefon E-post Box 1123 Björnkullavägen HUDDINGE Telefax Ansökan om stämning Sida 1(5) Ange dessa uppgifter vid kontakt med myndigheten Södertörns tingsrätt Avdelning 1 141 84 HUDDINGE SÖDERTÖRNS TINGSRÄTT Avdelning 1 INKOM: 2017-11-10 MÅLNR: B 8127-17 AKTBIL:

Läs mer

2014-05-02 meddelad i Göteborg. Begångna brott Grovt barnpornografibrott

2014-05-02 meddelad i Göteborg. Begångna brott Grovt barnpornografibrott DOM Mål nr B 16214-13 meddelad i Göteborg 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Spec Göran Hansson Åklagarmyndigheten Göteborgs åklagarkammare Göteborg Tilltalad JOHAN Anders Åsman, 660612-5091

Läs mer

Överklagad dom Svea hovrätts, avd. 1, dom den 16 augusti 2011 i mål B 5575-11

Överklagad dom Svea hovrätts, avd. 1, dom den 16 augusti 2011 i mål B 5575-11 ÖVERKLAGANDE Sida 1 (6) Överåklagare Nils Rekke Ert datum Er beteckning Högsta domstolen Box 2066 103 12 STOCKHOLM Klagande Riksåklagaren, Box 5553, 114 85 STOCKHOLM Motpart HG Överklagad dom Svea hovrätts,

Läs mer

2012-11-20 meddelad i Nyköping

2012-11-20 meddelad i Nyköping DOM Mål nr B 2815-12 meddelad i Nyköping 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Klas Engdahl Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Nyköping Målsägande Camilo Pina Vergara Ortvägen 37 611

Läs mer

2013-01-03 meddelad i Varberg

2013-01-03 meddelad i Varberg Mål nr meddelad i Varberg 1 PARTER (Antal tilltalade: 2) Åklagare Assistentåklagare Jon Lindahl Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Halmstad Tilltalad Gylnara Shabanova, 720690-1147 Sjödalsvägen 17 516

Läs mer

2012-12-21 meddelad i Sollentuna. Begångna brott Människosmuggling

2012-12-21 meddelad i Sollentuna. Begångna brott Människosmuggling DOM Mål nr B 8858-12 meddelad i Sollentuna 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Assistentåklagare Magdalena Jansson Åklagarmyndigheten Norrorts åklagarkammare i Stockholm Tilltalad Michael Wode Manford,

Läs mer

DOM 2012-06-20 meddelad i Karlstad

DOM 2012-06-20 meddelad i Karlstad VARMLANDS TINGSRATT DOM meddelad i Karlstad Mål nr B 6180-11 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Karlstad Tilltalad Oliver Teucke, 700212-50 Långban Pensionatet 682

Läs mer

Målsägande CSW, underrättas genom målsägandebiträdet M R

Målsägande CSW, underrättas genom målsägandebiträdet M R Ansökan om stämning Sida 1 (6) Åklagarkammaren i Borås Borås tingsrätt Rotel 9 Box 270 503 10 BORÅS TR mål: B 979-12 Handl.: VÅLD Tilltalad: efternamn och alla förnamn Tilltalsnamn Yrke/titel 1 K Z Personnr

Läs mer

2012-12-12 meddelad i VÄXJÖ

2012-12-12 meddelad i VÄXJÖ DOM Mål nr B 1573-12 meddelad i VÄXJÖ 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Extra åklagare Christel Anderberg Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Växjö 1. Målsägande Line Forsén Furugatan 36 343 35

Läs mer

SUNDSVALLS TINGSRÄTT Målenhet 2. DOM Mål nr B meddelad i B Sundsvall. PARTER (Antal tilltalade: 2)

SUNDSVALLS TINGSRÄTT Målenhet 2. DOM Mål nr B meddelad i B Sundsvall. PARTER (Antal tilltalade: 2) Mål nr meddelad i Sundsvall 1 PARTER (Antal tilltalade: 2) Åklagare Kammaråklagare Daniel Brodén Åklagarkammaren i Sundsvall Tilltalad ALEXANDER Göran Dahlin, 890416-0333 Boda 112 840 73 Bispgården Offentlig

Läs mer

Målsäganden Dödsboet efter Göran Lundblad, företrätt av dottern Maria Lundblad Advokat Louise Wassberg är förordnad som målsägandebiträde

Målsäganden Dödsboet efter Göran Lundblad, företrätt av dottern Maria Lundblad Advokat Louise Wassberg är förordnad som målsägandebiträde Ansökan om stämning Sida 1(6) Ange dessa uppgifter vid kontakt med myndigheten Kalmar tingsrätt Box 613 391 26 KALMAR KALMAR TINGSRÄTT Målenhet 1 INKOM: 2014-11-07 MÅLNR: B 2149-14 AKTBIL: 64 TR mål: B

Läs mer

2012-11-16 meddelad i Varberg. Tilltalad Mohammad Nasirabadi Oghli Mohammad, 851122-0512 Ormvråksvägen 25 C 311 39 Falkenberg Medborgare i Iran

2012-11-16 meddelad i Varberg. Tilltalad Mohammad Nasirabadi Oghli Mohammad, 851122-0512 Ormvråksvägen 25 C 311 39 Falkenberg Medborgare i Iran VARBERGS TINGSRÄTT Rotel 3 DOM Mål nr B 1545-12 2012-11-16 meddelad i Varberg 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Assistentåklagare Jon Lindahl Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Halmstad Tilltalad

Läs mer

meddelad i Göteborg. Tilltalad ANNA Birgitta Rebecca Blomqvist, Träringen Göteborg

meddelad i Göteborg. Tilltalad ANNA Birgitta Rebecca Blomqvist, Träringen Göteborg GÖTEBORGS TINGSRÄTT DOM Mål nr B 4646-10 meddelad i Göteborg 1 PARTER (Antal tilltalade: 3) Åklagare Vice chefsåklagare Bengt Landahl Göteborgs åklagarkammare Tilltalad ANNA Birgitta Rebecca Blomqvist,

Läs mer

FÖRELÄGGANDE

FÖRELÄGGANDE Dnr B 2017-000610 Ankom 2018-06-04 Ert dnr B 2018-000610 SVEA HOVRÄTT Rotel 0601 Mark- och miljööverdomstolen FÖRELÄGGANDE 2018-06-01 Aktbilaga 8 Mål nr. P 3431-18 060104 Anges vid kontakt med domstolen

Läs mer

Förundersökningsprotokoll. Arkiv/Åkl. ex

Förundersökningsprotokoll. Arkiv/Åkl. ex Enhet Polisregion Väst, Grova brott 1 PO Skaraborg Handläggare (Protokollförare) Kommissarie Lars Johansson Undersökningsledare Kammaråklagare Lars-Göran Wennerholm Polisens diarienummer 5000-K698204-15

Läs mer

Påföljd m.m. Den tilltalade ska överlämnas till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Påföljd m.m. Den tilltalade ska överlämnas till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. DOM Mål nr B 9259-12 meddelad i Malmö 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Assistentåklagare Paulina Möller-Jönsson Åklagarmyndigheten Malmö åklagarkammare Målsägande Sekretess Sekretess (Bilaga 5)

Läs mer

2013-03-22 meddelad i VÄXJÖ. Åklagare Kammaråklagare Henrik Rasmusson Åklagarmyndigheten Internationella åklagarkammaren i Stockholm

2013-03-22 meddelad i VÄXJÖ. Åklagare Kammaråklagare Henrik Rasmusson Åklagarmyndigheten Internationella åklagarkammaren i Stockholm Mål nr meddelad i VÄXJÖ 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Henrik Rasmusson Åklagarmyndigheten Internationella åklagarkammaren i Stockholm Tilltalad NN, 84 Norrhult Offentlig försvarare:

Läs mer

2013-03-28 meddelad i Norrköping. Begångna brott Brukande av falsk urkund

2013-03-28 meddelad i Norrköping. Begångna brott Brukande av falsk urkund Mål nr meddelad i Norrköping 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Marie Kronqvist Berg Åklagarmyndigheten Tilltalad Mustafa RAID Alhendi, 750118 Docentgatan 9 B Lgh 1201 215 52 Malmö

Läs mer

2013-01-17 meddelad i Uppsala

2013-01-17 meddelad i Uppsala UPPSALA TINGSRÄTT Avdelning 2 DOM Mål nr B 7305-12 2013-01-17 meddelad i Uppsala 1 PARTER (Antal motparter: 1) Sökande Kammaråklagare Ulrika Modin Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Uppsala Motpart Studenternas

Läs mer

Handling Ärende AM-100099-13 Vice chefsåklagare Per-Erik Rinsell 2013-12-02 Handläggare 407A-2

Handling Ärende AM-100099-13 Vice chefsåklagare Per-Erik Rinsell 2013-12-02 Handläggare 407A-2 Ansökan om stämning Sida 1 (9) Åklagarkammaren i Uddevalla Åklagarbundet mål Vänersborgs tingsrätt Box 1070 462 28 VÄNERSBORG TR mål: B 2484-13 Handl.: VÅLD Tilltalad: efternamn och alla förnamn Tilltalsnamn

Läs mer

meddelad i Uppsala

meddelad i Uppsala DOM Mål nr B 914-13 meddelad i Uppsala 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Michael Ehrencrona Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Uppsala Tilltalad Mohamed Intikaf Peer Mohamed, 761229-1059

Läs mer

HÖGSTA DOMSTOLENS DOM

HÖGSTA DOMSTOLENS DOM Sida 1 (7) HÖGSTA DOMSTOLENS DOM Mål nr meddelad i Stockholm den 3 juli 2009 B 1867-09 KLAGANDE YA Ombud och offentlig försvarare: Advokat PL MOTPARTER 1. Riksåklagaren Box 5553 114 85 Stockholm 2. Sekretessbelagda

Läs mer

2011-06-15 meddelad i Gävle

2011-06-15 meddelad i Gävle DOM Mål nr B 2305-10 2011-06-15 meddelad i Gävle 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Birgitta Fernlund Åklagarkammaren i Gävle 1. Målsägande 804 28 Gävle Målsägandebiträde: Advokat Bengt

Läs mer

H./. Riksåklagaren m.fl. angående försök till dråp m.m.

H./. Riksåklagaren m.fl. angående försök till dråp m.m. SVARSSKRIVELSE Sida 1 (5) Ert datum Er beteckning Byråchefen Stefan Johansson B 2649-08 Högsta domstolen Box 2066 103 12 STOCKHOLM H./. Riksåklagaren m.fl. angående försök till dråp m.m. Högsta domstolen

Läs mer

FÖRELÄGGANDE

FÖRELÄGGANDE Dnr B 2017-000609 Ankom 2018-06-04 Ert dnr B 2017-000609 SVEA HOVRÄTT Rotel 0601 Mark- och miljööverdomstolen FÖRELÄGGANDE 2018-06-01 Aktbilaga 9 Mål nr. P 3438-18 060104 Anges vid kontakt med domstolen

Läs mer

Er beteckning Byråchefen Hedvig Trost B JS 05. Ert datum

Er beteckning Byråchefen Hedvig Trost B JS 05. Ert datum Svarsskrivelse Sida 1 (6) Datum 2018-04-16 Ert datum Er beteckning Byråchefen Hedvig Trost 2018-02-28 B 146-18 JS 05 Högsta domstolen Box 2066 103 12 Stockholm YB./. riksåklagaren ang. brukande av falsk

Läs mer

Kriminellt.com. VÄNERSBORGS TINGSRÄTT Avdelning meddelad i Vänersborg. PARTER (Antal tilltalade: 1)

Kriminellt.com. VÄNERSBORGS TINGSRÄTT Avdelning meddelad i Vänersborg. PARTER (Antal tilltalade: 1) VÄNERSBORGS TINGSRÄTT DOM Mål nr B 3052-13 2014-04-16 meddelad i Vänersborg 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Eva Oscarsson Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Uddevalla Tilltalad

Läs mer

DOM 2012-11-19 meddelad i Kristianstad

DOM 2012-11-19 meddelad i Kristianstad l_ l KRISTIANSTADS Rotel 7 meddelad i Kristianstad JMålnrB396-12 ----------~~~~~=~---------- p ARTER (Antal tilltalade: l) Åklagare Extra åklagare Christer Almfeldt Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i

Läs mer

Lisa Holm Förhör med kriminaltekniker som hittade Lisa. Tingsrätten 2 November 2015 live från nlt.se

Lisa Holm Förhör med kriminaltekniker som hittade Lisa. Tingsrätten 2 November 2015 live från nlt.se Lisa Holm Förhör med kriminaltekniker som hittade Lisa. Tingsrätten 2 November 2015 live från nlt.se Läs nerifrån och upp Andreas: Jag frågar återigen: Hur har Lisas anhöriga tagit det när polisen förklarade

Läs mer

HV m.fl../. riksåklagaren ang. grovt bokföringsbrott

HV m.fl../. riksåklagaren ang. grovt bokföringsbrott YTTRANDE Sida 1 (8) Ert datum Er beteckning Chefsåklagaren Lars Persson 2012-07-05 B 6000-11 Rotel 11 Högsta domstolen Box 2066 103 12 STOCKHOLM HV m.fl../. riksåklagaren ang. grovt bokföringsbrott m.m.

Läs mer

EA./. riksåklagaren ang. anstiftan av mord m.m.

EA./. riksåklagaren ang. anstiftan av mord m.m. SVARSSKRIVELSE Sida 1 (6) Datum 2015-05-08 Ert datum Er beteckning Byråchefen My Hedström 2015-04-24 B 1791-15 Högsta domstolen Box 2066 103 12 STOCKHOLM EA./. riksåklagaren ang. anstiftan av mord m.m.

Läs mer

Övrigt Yrkandet om särskild avgift enligt 20 kap 12 utlänningslagen (2005:716) ogillas.

Övrigt Yrkandet om särskild avgift enligt 20 kap 12 utlänningslagen (2005:716) ogillas. SÖDERTÖRNS TINGSRÄTT DOM meddelad i Huddinge Mål nr B 12756-12 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Extra åklagare Mikael Ström Åklagarmyndigheten Söderorts åklagarkammare i Stockholm Tilltalad Radjabali

Läs mer

HÖGSTA DOMSTOLENS DOM

HÖGSTA DOMSTOLENS DOM Sida 1 (5) HÖGSTA DOMSTOLENS DOM Mål nr meddelad i Stockholm den 3 juli 2009 B 1013-09 KLAGANDE K.M-S. Ombud och offentlig försvarare: Advokat B.M. MOTPARTER 1. Riksåklagaren Box 5553 114 85 Stockholm

Läs mer

DOM 2013-04-05 meddelad i Gävle

DOM 2013-04-05 meddelad i Gävle GÄVLE TINGSRATT DOM meddelad i Gävle Mål nr B 2402-12 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Agneta Klinga Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Gävle Målsägande Sekretess A Sekretess Målsägandebiträde:

Läs mer

2011-11-21 meddelad i Uppsala. Tilltalad IRFAN Ahmed Izzeldin Abusugra, 950204-1214 Väktargatan 68 B Lgh 1102 754 22 Uppsala

2011-11-21 meddelad i Uppsala. Tilltalad IRFAN Ahmed Izzeldin Abusugra, 950204-1214 Väktargatan 68 B Lgh 1102 754 22 Uppsala DOM Mål nr B 5571-11 meddelad i Uppsala 1 PARTER (Antal tilltalade: 3) Åklagare Kammaråklagare Johan G Delin Åklagarkammaren i Uppsala Målsägande Tim Swedman Tiby 21 755 92 Uppsala Målsägandebiträde: Advokat

Läs mer

HÖGSTA DOMSTOLENS DOM

HÖGSTA DOMSTOLENS DOM Sida 1 (7) HÖGSTA DOMSTOLENS DOM Mål nr meddelad i Stockholm den 15 mars 2016 B 5692-14 KLAGANDE Riksåklagaren Box 5553 114 85 Stockholm MOTPART VD Offentlig försvarare: Advokat IN SAKEN Sexuellt ofredande

Läs mer

Åklagare Kammaråklagare Eva Kokkonen Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Linköping

Åklagare Kammaråklagare Eva Kokkonen Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Linköping LINKOPJNGS TINOSRATT Målenhet2 DOM 2013-03-il meddelad i Linköping Mal nr B 151-13 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Eva Kokkonen Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Linköping Tilltalad

Läs mer

DOM Göteborg

DOM Göteborg 1 Rotel 23 DOM 2011-12-21 Göteborg Mål nr B 3835-11 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Göteborgs tingsrätts dom den 30 augusti 2011 i mål nr B 10414-11, bilaga A PARTER (antal tilltalade 1) Klagande (Åklagare) Kammaråklagaren

Läs mer

Högsta domstolen Box Stockholm. Jag vill anföra följande.

Högsta domstolen Box Stockholm. Jag vill anföra följande. Svarsskrivelse Sida 1 (5) Datum 2018-06-28 Ert datum Er beteckning Byråchefen Hedvig Trost 2018-06-13 B 5434-17 R 14 Högsta domstolen Box 2066 103 12 Stockholm CE m.fl../. riksåklagaren ang. människosmuggling

Läs mer

Begångna brott Dataintrång

Begångna brott Dataintrång BLEKINGE TINGSRÄTT DOM Mål nr B 1316-11 2011-08-31 meddelad i KARLSKRONA 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Sigrid Stengel Åklagarkammaren i Karlskrona Målsägande Patrik Rydén Långgatan

Läs mer

1. GROVT BARNPORNOGRAFIBROTT (Björn Sandberg) (5000- K )

1. GROVT BARNPORNOGRAFIBROTT (Björn Sandberg) (5000- K ) Ansökan om stämning Sida 1(16) Ange dessa uppgifter vid kontakt med myndigheten Ångermanlands tingsrätt H-sand tr, Doha 5 Box 114 871 23 HÄRNÖSAND ÅNGERMANLANDS TINGSRÄTT Doha 5 INKOM: 2017-10-04 MÅLNR:

Läs mer

1 MALMÖ TINGSRÄTT Avdelning 1 Enhet 106 B. DOM (DELDOM) meddelad i Malmö

1 MALMÖ TINGSRÄTT Avdelning 1 Enhet 106 B. DOM (DELDOM) meddelad i Malmö 1 Avdelning 1 DOM (DELDOM) 2019-05-10 meddelad i Malmö Mål nr: B 7108-18 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Nawras Alkafri, 20000803-3599 Thomsons Väg 42 213 72 Malmö Medborgare i Statslös Offentlig

Läs mer

RH./. riksåklagaren ang. tillstånd till prövning i hovrätt av mål om olovlig körning

RH./. riksåklagaren ang. tillstånd till prövning i hovrätt av mål om olovlig körning SVARSSKRIVELSE Sida 1 (6) Riksåklagarens kansli Datum Rättsavdelningen 2012-10-08 Ert datum Er beteckning Byråchefen My Hedström 2012-04-16 Ö 1126-12 Högsta domstolen Box 2066 103 12 STOCKHOLM RH./. riksåklagaren

Läs mer

HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT

HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT Sida 1 (6) HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT Mål nr meddelat i Stockholm den 5 mars 2010 Ö 3554-08 KLAGANDE BI MOTPART Justitiekanslern Box 2308 103 17 Stockholm SAKEN Ersättning till offentlig försvarare ÖVERKLAGADE

Läs mer

Begångna brott Våldtäkt mot barn

Begångna brott Våldtäkt mot barn HELSINGBORGS Avdelning 1 DOM Mål nr B 2855-10 2011-01-18 meddelad i Helsingborg 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Tom Svensson Åklagarkammaren i Helsingborg Målsägande Målsägande A

Läs mer

JO./. riksåklagaren ang. grovt skattebrott m.m.

JO./. riksåklagaren ang. grovt skattebrott m.m. SVARSSKRIVELSE Sida 1 (5) Riksåklagarens kansli Datum Rättsavdelningen 2013-01-09 Ert datum Er beteckning Byråchefen My Hedström 2012-05-09 B 1496-12 Högsta domstolen Box 2066 103 12 STOCKHOLM JO./. riksåklagaren

Läs mer

Brott som den tilltalade döms för Våldtäkt mot barn, 6 kap 4 1 st brottsbalken i sin lydelse före 1 juli

Brott som den tilltalade döms för Våldtäkt mot barn, 6 kap 4 1 st brottsbalken i sin lydelse före 1 juli YSTADS TINGSRÄTT DOM 2015-12-11 meddelad i Ystad Mål nr: B 886-15 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Bengt EMIL Peter Persson, 19960108-2952 Nötesjö Bygata 6 233 91 Svedala Offentlig försvarare:

Läs mer

HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT

HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT Sida 1 (6) HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT Mål nr meddelat i Stockholm den 3 juni 2019 B 381-19 PARTER Klagande 1. Riksåklagaren Box 5553 114 85 Stockholm 2. JM Ombud och målsägandebiträde: Advokat L-ÅC Motpart

Läs mer

2012-11-29 meddelad i Sollentuna

2012-11-29 meddelad i Sollentuna DOM Mål nr B 5643-12 meddelad i Sollentuna 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Jesper Paulander Åklagarmyndigheten Norrorts åklagarkammare i Stockholm Tilltalad Mohammad Aladjam, 860730-0897

Läs mer

Samtliga sexuella handlingar har konkretiserats i bilaga 1(sekretess) 1 7. GROV VÅLDTÄKT MOT BARN (0201-K170010-12)

Samtliga sexuella handlingar har konkretiserats i bilaga 1(sekretess) 1 7. GROV VÅLDTÄKT MOT BARN (0201-K170010-12) Ansökan om stämning Sida 1 (8) Norrorts åklagarkammare i Stockholm HÄKTAT ÅKLAGARBUNDET MGD UNDER 18 Attunda tingsrätt Enhet 3 Box 940 191 29 SOLLENTUNA TR mål: B 4684-12 Handl.: Tilltalad: efternamn och

Läs mer

1 MALMÖ TINGSRÄTT Avdelning 3 Enhet 31. DOM meddelad i Malmö

1 MALMÖ TINGSRÄTT Avdelning 3 Enhet 31. DOM meddelad i Malmö 1 Avdelning 3 Enhet 31 DOM 2015-10-27 meddelad i Malmö Mål nr: B 3332-14 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Stanley Chuks, 19950572-1911 Adress saknas Ombud: Christer Rindmo c/o Serviceenheten / Pass

Läs mer

1 FALU TINGSRÄTT Enhet 1 1:8. DOM meddelad i Falun

1 FALU TINGSRÄTT Enhet 1 1:8. DOM meddelad i Falun 1 meddelad i Falun Mål nr: B 3756-18 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Per TOMMY Emanuelsson, 19620421-7134 Malmgatan 28 A Lgh 1102 774 33 Avesta Åklagare Kammaråklagare Johan Knies Åklagarmyndigheten

Läs mer

Postadress Gatuadress Telefon E-post Box 1194 Björnkullavägen 7 010-562 50 00 registrator.aksoderort-stockholm@aklagare.se 14124 HUDDINGE Telefax

Postadress Gatuadress Telefon E-post Box 1194 Björnkullavägen 7 010-562 50 00 registrator.aksoderort-stockholm@aklagare.se 14124 HUDDINGE Telefax Ansökan om stämning Sida 1(7) Ange dessa uppgifter vid kontakt med myndigheten Södertörns tingsrätt Avdelning 3 141 84 HUDDINGE SÖDERTÖRNS TINGSRÄTT Avdelning 3 INKOM: 2015-12-14 MÅLNR: B 11750-15 AKTBIL:

Läs mer

DOM 2009-07-29 Göteborg. ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Halmstads tingsrätts dom den 27 maj 2009 i mål nr B 2835-08, se bilaga A

DOM 2009-07-29 Göteborg. ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Halmstads tingsrätts dom den 27 maj 2009 i mål nr B 2835-08, se bilaga A Rotel 11 Göteborg Mål nr Sid 1 (4) ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Halmstads tingsrätts dom den 27 maj 2009 i mål nr B 2835-08, se bilaga A PARTER (antal tilltalade 1) Motpart (Åklagare) Vice chefsåklagaren Aleksander

Läs mer

HÖGSTA DOMSTOLENS DOM

HÖGSTA DOMSTOLENS DOM Sida 1 (6) HÖGSTA DOMSTOLENS DOM Mål nr meddelad i Stockholm den 22 december 2003 B 1437-02 KLAGANDE R L Offentlig försvarare och ombud: advokaten CGS MOTPART Riksåklagaren SAKEN Olovligt brukande ÖVERKLAGAT

Läs mer

2013-03-18 meddelad i Lycksele

2013-03-18 meddelad i Lycksele Mål nr 2013-03-18 meddelad i Lycksele 1 PARTER (Antal tilltalade: 2) Åklagare Vice chefsåklagare Axel Holmberg Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Umeå Målsägande Åsele Gård AB Centralgatan 17 919 31

Läs mer

NA./. Riksåklagaren m.fl. ang. dråp m.m.

NA./. Riksåklagaren m.fl. ang. dråp m.m. SVARSSKRIVELSE Sida 1 (6) Ert datum Er beteckning Byråchefen Stefan Johansson B 4421-07 Högsta domstolen Box 2066 103 12 STOCKHOLM NA./. Riksåklagaren m.fl. ang. dråp m.m. Högsta domstolen har förelagt

Läs mer

TG./. riksåklagaren ang. grovt försvårande av konkurs m.m.

TG./. riksåklagaren ang. grovt försvårande av konkurs m.m. Svarsskrivelse Sida 1 (3) Rättsavdelningen Datum Dnr 2018-07-18 ÅM 2018/4329 Ert datum Er beteckning Byråchefen My Hedström 2018-06-28 B 2472-18 Högsta domstolen Box 2066 103 12 Stockholm TG./. riksåklagaren

Läs mer

DOM Stockholm

DOM Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Avdelning 08 Rotel 0801 DOM 2013-04-22 Stockholm Mål nr B 7118-12 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Uppsala tingsrätts dom den 2 juli 2012 i mål nr B 3012-12, se bilaga A PARTER (antal tilltalade 1)

Läs mer

1 ESKILSTUNA TINGSRÄTT Rotelgrupp 2. DOM meddelad i Eskilstuna

1 ESKILSTUNA TINGSRÄTT Rotelgrupp 2. DOM meddelad i Eskilstuna 1 DOM 2016-09-15 meddelad i Eskilstuna Mål nr: B 1046-16 B 1553-16 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad ABDIRISAK Yasin Ali, 19941128-4939 c/o Suhur Awed Bellmansplan 4 Lgh 1801 632 37 Eskilstuna Medborgare

Läs mer

Hur sköter polisen sina utredningar? Förundersökning Styrs av i huvudsak RB 23:e kap och Fuk

Hur sköter polisen sina utredningar? Förundersökning Styrs av i huvudsak RB 23:e kap och Fuk Hur sköter polisen sina utredningar? Förundersökning Styrs av i huvudsak RB 23:e kap och Fuk Bevisinsamling Måle n Döms för brott Tillräckliga skäl att åtala Sannolika skäl misstänkas Skälig misstanke

Läs mer

1 SUNDSVALLS TINGSRÄTT Målenhet 1. DOM 2014-11-19 meddelad i Sundsvall

1 SUNDSVALLS TINGSRÄTT Målenhet 1. DOM 2014-11-19 meddelad i Sundsvall 1 meddelad i Sundsvall Mål nr: B 2205-14 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Nikolche Blazkeski, 19691265-2879 Saknar fast postadress Medborgare i Makedonien Offentlig försvarare: Advokat Alina Andras

Läs mer

1 UPPSALA TINGSRÄTT Avdelning 2 Enhet 3. DOM meddelad i Uppsala

1 UPPSALA TINGSRÄTT Avdelning 2 Enhet 3. DOM meddelad i Uppsala 1 meddelad i Uppsala Mål nr: B 2400-17 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad KEVIN Kristofer Honkanen, 19930808-5175 c/o Lindholm Restenäs 239 459 93 Ljungskile Åklagare Extra åklagare Mia Sjöstedt Åklagarmyndigheten

Läs mer

Så här kan det gå till.

Så här kan det gå till. ETT BROTT BEGÅS Så här kan det gå till. Tre killar begår tillsammans en väskryckning. De åker moped och kör upp jämsides med en äldre dam och rycker väskan i farten. Damen stretar emot och får ta emot

Läs mer

Begångna brott 1. Olaga hot

Begångna brott 1. Olaga hot DOM Mål nr B 2-12 meddelad i Härnösand 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Catharina Kjelsson Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Sundsvall 1. Målsägande Dunia Ali Garvaregatan 8 Lgh

Läs mer

1 UPPSALA TINGSRÄTT Avdelning 1 Enhet 2. DOM meddelad i Uppsala

1 UPPSALA TINGSRÄTT Avdelning 1 Enhet 2. DOM meddelad i Uppsala 1 meddelad i Uppsala Mål nr: PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Zabi Zoltani, 20001171-3732 Kummingatan 16 C 754 48 Uppsala Medborgare i Afghanistan Offentlig försvarare: Advokat Kristina Lundeberg

Läs mer

2010-11-17 meddelad i Helsingborg. Begångna brott Grovt barnpornografibrott

2010-11-17 meddelad i Helsingborg. Begångna brott Grovt barnpornografibrott HELSINGBORGS DOM Mål nr B 5230-10 meddelad i Helsingborg 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Extra åklagare Ronny Jonsson Åklagarkammaren i Helsingborg Tilltalad Sven MARTIN Österberg, 730504-3932

Läs mer

1 ÖSTERSUNDS TINGSRÄTT Rotel 3. DOM meddelad i Östersund

1 ÖSTERSUNDS TINGSRÄTT Rotel 3. DOM meddelad i Östersund 1 ÖSTERSUNDS TINGSRÄTT DOM 2016-06-22 meddelad i Östersund Mål nr: B 160-15 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Ahmeddin Mahmoud Humed, 19520401-4715 Seegatan 13 D Lgh 1204 811 33 Sandviken Medborgare

Läs mer

R-MW./. riksåklagaren ang. grov mordbrand m.m.

R-MW./. riksåklagaren ang. grov mordbrand m.m. Svarsskrivelse Sida 1 (6) Rättsavdelningen Datum 2019-02-28 Ert datum Er beteckning Byråchefen My Hedström 2019-02-14 B 6195-18 Högsta domstolen Box 2066 103 12 Stockholm R-MW./. riksåklagaren ang. grov

Läs mer

1 GÄVLE TINGSRÄTT Enhet 2. DOM meddelad i Gävle

1 GÄVLE TINGSRÄTT Enhet 2. DOM meddelad i Gävle 1 meddelad i Gävle Mål nr: PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad RAAD Riyad Abdulkarim Al-Duhan, 19850325-7936 Tordönsgatan 2 A Lgh 1304 802 77 Gävle Medborgare i Irak Offentlig försvarare: Advokat Gustaf

Läs mer

1 LYCKSELE TINGSRÄTT Rotel 4. DOM meddelad i Lycksele

1 LYCKSELE TINGSRÄTT Rotel 4. DOM meddelad i Lycksele 1 meddelad i Lycksele Mål nr: B 530-14 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad JOHNNY Axel Andersson, 19940806-8675 c/o Sören Andersson Bångvägen 38 B 921 32 LYCKSELE Offentlig försvarare: Advokat Per Nyberg

Läs mer

HÖGSTA DOMSTOLENS DOM

HÖGSTA DOMSTOLENS DOM Sida 1 (5) HÖGSTA DOMSTOLENS DOM Mål nr meddelad i Stockholm den 19 maj 2017 B 4368-16 KLAGANDE Riksåklagaren Box 5553 114 85 Stockholm MOTPART FA SAKEN Narkotikabrott, ringa brott ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE

Läs mer

Överklagande av en hovrättsdom mord m.m.

Överklagande av en hovrättsdom mord m.m. Rättsavdelningen Sida 1 (5) Byråchefen My Hedström 2017-01-19 Datum Högsta domstolen Box 2066 103 12 Stockholm Överklagande av en hovrättsdom mord m.m. Klagande Riksåklagaren Box 5553 114 85 Stockholm

Läs mer

meddelad i Halmstad

meddelad i Halmstad DOM Mål nr B 2322-12 meddelad i Halmstad 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Ove Svensson Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Halmstad 1. 2. Målsägande Katarina Bogdanovic Maratonvägen

Läs mer

HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT

HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT Sida 1 (6) HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT Mål nr meddelat i Stockholm den 22 december 2014 B 4815-14 KLAGANDE EN Ombud och offentlig försvarare: Advokat ÅB MOTPARTER 1. Riksåklagaren Box 5553 114 85 Stockholm

Läs mer

1 SÖDERTÖRNS TINGSRÄTT Avdelning 5. DOM meddelad i Huddinge

1 SÖDERTÖRNS TINGSRÄTT Avdelning 5. DOM meddelad i Huddinge 1 meddelad i Huddinge Mål nr: B 15280-17 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad CARL Erik Tullgren, 19860426-4013 Sekretess, se Partsbilaga sekretess Offentlig försvarare: Advokat Staffan Bergqvist Advokatgruppen

Läs mer

HÖGSTA DOMSTOLENS DOM

HÖGSTA DOMSTOLENS DOM Sida 1 (7) HÖGSTA DOMSTOLENS DOM Mål nr meddelad i Stockholm den 13 maj 2008 B 3954-07 KLAGANDE HE Ombud och offentlig försvarare: Advokat MB MOTPARTER 1. Riksåklagaren Box 5553 114 85 Stockholm 2. Sekretessbelagda

Läs mer