Produktbeskrivning: Nedladdning uttag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Produktbeskrivning: Nedladdning uttag"

Transkript

1 1 (9) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: Produktbeskrivning: Nedladdning uttag Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning Funktioner Informationsinnehåll Informationsmängd belägenhetsadress Belägenhetsadress Basinformation Berörkrets Förändringsförteckning Översiktlig beskrivning I detta dokument beskrivs produkten Nedladdning uttag samt den information som kan tillhandahållas via denna. Uttaget är av engångskaraktär och ger en ögonblicksbild av informationen vid leveranstillfället (hämtningstillfället). Denna produkt används när man i förväg vet vilken information och för vilket bestånd man vill beställa information. T.ex. vi behöver ladda vår databas med belägenhetsadresser som finns i Gävle kommun för att uppdatera vårt adressregister. Beställning görs i Lantmäteriets Kundportal genom att ange informations- och beståndsurval som uttaget ska omfatta. Efter att beställningen är godkänd kan leverans hämtas med hjälp av unikt orderid och behörighetsnyckel som erhålls i samband med att beställningen godkänns. Produkten tillhandahålls via ett REST-api, maskin- till maskingränssnitt, där leveransen följer standardformaten XML/GML, se detaljer i den tekniska beskrivningen för produkten.

2 LANTMÄTERIET (9) 2 Funktioner Skapa uttag för order Med denna funktion skapas en order. Beroende på informationsurval skapas ett eller flera uttag. Svaret innehåller kvittensmeddelande att funktionen Skapa uttag har startats samt länk till skapat uttag. Hämta information om order Funktionen hämtar all information om urval, uttag och leveranser som finns kopplad till en order. En order innehåller ett eller flera uttag, beroende på informationsurval. Svaret innehåller information om vilka informationsurval som ordern omfattar samt information om uttag och leveranser som skapats för angiven order. Hämta information om uttag Funktionen hämtar information om ett specifikt uttag för en order. Ett uttag innehåller en eller flera leveranser, beroende på beståndsurval. Svaret innehåller information om uttaget och de leveranser som finns kopplade till detta. Hämta information om leverans Funktionen hämtar information om en specifik leverans för ett uttag kopplad till en order. Svaret innehåller information om vad en specifikt leverans, för ett uttag, innehåller samt dess status. Hämta information om leveranser Funktionen hämtar information om samtliga leveranser för ett uttag kopplad till en order. Svaret innehåller information om vad samtliga leveranser, för ett uttag, innehåller samt deras status. Hämta leverans för order Funktionen hämtar en specifik leverans kopplad till ett uttag. Svaret innehåller data för en specifik leverans.

3 Exempel 3 (9)

4 4 (9) 3 Informationsinnehåll De informationsmängder som kan tillhandahållas via produkten Uttag kommer att utökas successivt. 4 Informationsmängd belägenhetsadress En belägenhetsadress definieras enligt svensk standard bland annat som ett sätt att ange en plats utan att använda koordinater. Belägenhetsadressen kan ha viss tilläggsinformation, till exempel postnummer, postort, populärnamn och adressplatsanmärkning. 4.1 Belägenhetsadress Belägenhetsadress objektidentitet objektversion version giltig från objektstatus Sammanhållande objekt för information om belägenhetsadress. Unik identitet (UUID) för varje belägenhetsadress (adressplatsens UUID används). Anger vilken version adressplats har. Anger när versionen börjar gälla. Anger aktuell status för adressplatsen. Objektstatus kan vara: planerad gällande under utredning gällande. Adressplatsattribut Se tabell Adressplatsattribut i kap Adressplatsnamn Se tabell Adressplatsnamn i kap Adressområde Se tabell Adressområde i kap Gårdsadressområde Se tabell Gårdsadressområde i kap Adressplats anmärkning Se tabell Adressplatsanmärkning i kap Adressatt anläggning Se tabell Adressatt anläggning i kap Distrikttillhörighet Se tabell Distrikttillhörighet i kap Registerenhetsreferens Se tabell Registerenhetsreferens i kap Basinformation Adressplatsattribut Adressplatsbeteckning Innehåller information om adressplats inom ett gatu-, by-, gårds- eller metertalsadressområde. En adressplats är ett adresserbart objekt som utgörs av en geografisk plats som behöver beskrivas med en belägenhetsadress. Referens till Adressplatsbeteckning. Se tabell Adressplatsbeteckning.

5 LANTMÄTERIET (9) adressplatstyp insamlingsläge adressplatspunkt status för belägenhetsadress postnummer postort Anger typ av adressplats. Adressplatstyp kan vara: gatuadressplats metertalsadressplats byadressplats gårdsadressplats. Anger vad adressplatspunktens läge avser. Punktläget för adressplatsen kan vara: byggnad ingång infart tomtplats ungefärligt lägesbestämd övrigt läge. Adressplatsens koordinatläge. Koordinaterna anges endast i plan. Anger aktuell status för belägenhetsadressen. Status kan vara reserverad eller gällande. Adressplatsens postnummer fastställd av PostNord AB. Adressplatsens postort, fastställd av PostNord AB. Adressplatsbeteckning adressplatsnummer bokstavstillägg lägestillägg Av kommunen fastställd beteckning bestående av ett adressnummer och till detta underordnade adresskomponenter som inom ett adressområde identifierar en adressplats. Adressplatsbeteckningen är unik inom adressområdet och utgör en del av beteckningen för belägenhetsadress. Adressnummer som sätts på adressplatserna inom ett adress-område. Ett tillägg till adressplatsnumret i form av en eller två bokstäver. Ett tillägg till adressplatsnumret som identifierar en uppgång i en entré. Lägestillägg kan vara: UH = Uppgång höger UV = Uppgång vänster U = Uppgång. lägestilläggsnummer Ett unikt nummer tillhörande lägestillägget U, t.ex. U1, U2. avvikande adressplatsbeteckning avviker från standarden Anger den adressplatsbeteckning som avviker från standarden, t.ex. så kan adressplatsnummer saknas. Anger att adressplatsbeteckningen inte följer Svensk standard för belägenhetsadresser, SS637003:2015. Avvikelse anges med true.

6 LANTMÄTERIET (9) Adressplatsnamn populärnamn ortid Alternativ benämning på adressplatsen. Namn som inte är en del av adressen men som används som ett komplement till belägenhetsadressen för att identifiera en eller en samling av adressplatser. Referens till Lantmäteriets ortnamnsregister. Fältet används inte. Gårdsadressområde fastställt namn ortid objektstatus Adressområde Gårdsadressområde är ett adressområde inom ett byadressområde där gårdsadresser tillämpas och är underordnat ett byadressområde. Gårdsadressområden kan användas för en del av byadressområdet, till exempel en liten bebyggelsegrupp eller en gård, som kan beskrivas med ett gemensamt sammanfattande namn. Namnet på gårdsadressområdet ska vara unikt inom byadressområdet. Av kommunen fastställt namn för gårdsadressområdet. Namnet är unikt inom byadressområdet. Referens till Lantmäteriets ortnamnsregister. Fältet används inte. Anger aktuell status för gårdsadressområdet. Objektstatus kan vara: planerad gällande under utredning gällande. Referens med UUID till det adressområde som gårdsadressområdet tillhör. Se tabell Adressområde. Adressområde fastställt namn ortid Geografiskt område vars utbredning beskrivs av de adressplatser som tillhör adressområdet. Adressområde utgör en del av beteckningen för belägenhetsadress. Det geografiska området för ett adressområde kan exempelvis avse en gata/väg, by eller andra bebyggelseområden. Anger namnet på adressområdet. Namnet är unikt inom den geografiska kommundelen. För en kommun kan samma fastställda namn på adressområdet finnas i flera geografiska kommundelar. Referens till Lantmäteriets ortnamnsregister. Fältet används inte.

7 LANTMÄTERIET (9) adressområdestyp objektstatus Kommundel Anger typ av adressområde. Adressområdestypen kan vara: gatuadressområde metertalsadressområde byadressområde. Anger aktuell status för adressområdet. Objektstatus kan vara: planerad gällande under utredning gällande. Referens med UUID till den geografiska kommundel adressområdet tillhör. Se tabell Kommundel. Kommundel fastställt namn ortid objektstatus Kommun Geografiskt avgränsat, icke överlappande, vanligen sammanhängande område inom en kommun. Geografisk kommundel omfattar en del av en kommun och hela kommunen består av geografiska kommundelar. När en kommun inte har indelats i geografiska kommundelar betraktas hela kommunen som en enda geografisk kommundel. Används för att skapa unika belägenhetsadresser. Av kommunen fastställt namn för den geografiska kommundelen. Namnet ska vara unikt inom kommunen. Referens till Lantmäteriets ortnamnsregister. Fältet används inte. Anger aktuell status för den geografiska kommundelen. Objektstatus kan vara: planerad gällande under utredning gällande. Referens med kommunkod till den kommun den geografiska kommundelen tillhör. Ex Se tabell Kommun. Kommun kommunkod kommunnamn Adressplatsanmärkning Anger inom vilken kommun en belägenhetsadress är belägen. Anger kod för kommun. Anger namn på kommun. Kommunnamn utgör en del av beteckningen för en fullständig belägenhetsadress. Upplysning om en plats som inte adressätts, men som hittas via den adressplats som har anmärkning.

8 LANTMÄTERIET (9) anmärkningstyp anmärkningstext Anger typ av adressplatsanmärkning. Adressplatsanmärkning kan vara: angöringsplats för taxi busshållplats järnvägsstation/hållplats kajplats spårvagnshållplats stoppställe för postutdelning nedgång tunnelbanestation övrig anmärkning. Fritext som ytterligare beskriver anmärkningstypen. Adressatt anläggning anläggningstyp anläggningstext Anläggning som har en adress. Används när adressplatsen avser annan företeelse än adress till byggnad eller obebyggd fastighet. Anger typ av adressatt anläggning. Adressatt anläggning kan vara: avloppspumpstation brygga idrottsanläggning småbåtshamn tele- och radiomast transformation, transformatorstation, nätstation vattentäkt återvinningsstation. Fritext som beskriver anläggningstypen. Distriktstillhörighet distriktskod distriktsnamn Anger till vilket distrikt en belägenhetsadress tillhör. Anger kod för distrikt. Unik kod bestående av sex siffror. Anger namn för distrikt. Namnet är inte unikt. 4.3 Berörkrets Registerenhetsreferens objektidentitet Referens till den fastighet eller samfällighet belägenhetsadressen hör till. Unik identitet (UUID) för varje fastighet eller samfällighet.

9 LANTMÄTERIET (9) 5 Förändringsförteckning Version Datum Orsak samt ändring mot tidigare version Första versionen

Produktbeskrivning: Belägenhetsadress Direkt

Produktbeskrivning: Belägenhetsadress Direkt 1 (8) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2016-09-08 2.1 4.0 Produktbeskrivning: Belägenhetsadress Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 1 2 Funktioner... 2 3

Läs mer

Produktbeskrivning: Belägenhetsadress Direkt

Produktbeskrivning: Belägenhetsadress Direkt 1(10) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2017-03-14 2.2 4.0.0 Produktbeskrivning: Belägenhetsadress Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 2 2 Funktioner... 2

Läs mer

Produktbeskrivning: Belägenhetsadress Direkt

Produktbeskrivning: Belägenhetsadress Direkt 1(12) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2017-08-15 2.5 4.1.0 Produktbeskrivning: Belägenhetsadress Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 2 2 Funktioner... 2

Läs mer

Produktbeskrivning: Nedladdning abonnemang

Produktbeskrivning: Nedladdning abonnemang 1 (14) Datum: Dokumentversion: Avser version av teknisk beskrivning FR Nedladdning: 2018-02-02 1.2 1.2 Produktbeskrivning: Nedladdning abonnemang Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 2 2 Funktioner...

Läs mer

Mappning av innehåll i produkter som levererar Adressplats och Belägenhetsadress

Mappning av innehåll i produkter som levererar Adressplats och Belägenhetsadress 1(23) Datum: 2018-03-16 Dokumentversion: 1.0 Mappning av innehåll i produkter som levererar Adressplats och Belägenhetsadress Innehållsförteckning 1 Innehåll... 2 1.1 Färgkodning... 2 1.2 Sammanfattning

Läs mer

Produktbeskrivning: Nedladdning uttag

Produktbeskrivning: Nedladdning uttag 1(21) Datum: Dokumentversion: Avser version av teknisk beskrivning FR Nedladdning: 2018-09-12 1.7 1.3 Produktbeskrivning: Nedladdning uttag Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 2 2 Funktioner...

Läs mer

Belägenhetsadress Direkt v teknisk beskrivning

Belägenhetsadress Direkt v teknisk beskrivning Belägenhetsadress Direkt v4.1.0 - teknisk beskrivning Dokumentversion 1.0 Gränssnittsdefinition Åtkomstpunkt Verifiering Produktion https://services-ver.lantmateriet.se/distribution/produkter/belagenhetsadress/v4.1

Läs mer

Adress. Publicerad:

Adress. Publicerad: 2019-08-12 NATIONELL INFORMATIONSSPECIFIKATION Adress Version av specifikation: 1.0 Denna version: https://www.lantmateriet.se/sv/om-lantmateriet/samverkanmed-andra/lantmateriet---utvecklingsmyndighet-forsamhallsbyggnadsprocessen/nationellaspecifikationer/specifikationer-och-matningsanvisningar/

Läs mer

Referens Uppslag Adress v teknisk beskrivning

Referens Uppslag Adress v teknisk beskrivning Referens Uppslag Adress v2.0.0 - teknisk beskrivning Dokumentversion 1.2 Gränssnittsdefinition Åtkomstpunkt Verifiering Produktion https://services-ver.lantmateriet.se/distribution/produkter/uppslag/adress/v2

Läs mer

Version 1.0

Version 1.0 Sida 1(5) Belägenhetsadress Allmänt Fastighetsregistrets Adressdel utgör basen för samhällets adressförsörjning. Bl.a. aviseras adresserna fortlöpande till Skatteverket för att användas som grund för folkbokföringen

Läs mer

Produktbeskrivning: Byggnad Direkt

Produktbeskrivning: Byggnad Direkt 1 (7) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2016-04-19 1.2 1.3 Produktbeskrivning: Byggnad Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 1 2 Funktioner... 1 3 Informationsinnehåll...

Läs mer

Adress Direkt v2.0 - teknisk beskrivning

Adress Direkt v2.0 - teknisk beskrivning Adress Direkt v2.0 - teknisk beskrivning Dokumentversion 1.1 Gränssnittsdefinition Produktion WSDL XML-schema http://namespace.lantmateriet.se/distribution/products/address/v2/ad dress-2.0.wsdl http://namespace.lantmateriet.se/distribution/products/address/v2/ad

Läs mer

Produktbeskrivning: Byggnad Direkt

Produktbeskrivning: Byggnad Direkt 1 (7) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2016-10-12 2.1 2.0.1 Produktbeskrivning: Byggnad Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 1 2 Funktioner... 2 3 Informationsinnehåll...

Läs mer

Registerbeteckning Direkt

Registerbeteckning Direkt 1(6) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2017-01-16 2.0 4.0 Produktbeskrivning: Registerbeteckning Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 2 2 Funktioner... 2 3

Läs mer

Geografisk Indelning Direkt

Geografisk Indelning Direkt 1(8) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2019-01-31 2.0 2.0.0 Produktbeskrivning: Geografisk Indelning Direkt Innehållsförteckning 1 Allmän beskrivning... 3 1.1 Geografisk utsnitt...

Läs mer

Registerbeteckning Direkt

Registerbeteckning Direkt 1(8) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2018-09-19 2.1 4.0.1 Produktbeskrivning: Registerbeteckning Direkt Innehållsförteckning 1 Allmän beskrivning... 2 2 Funktioner... 2 3 Informationsinnehåll...

Läs mer

Handbok Belägenhetsadress

Handbok Belägenhetsadress 1 (49) Handbok Belägenhetsadress 2 (49) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Revideringsförteckning... 4 1 Inledning... 5 2 Författningar och regelverk... 6 2.1 Fastighetsregistret... 6 2.2 Adressdelen...

Läs mer

SVENSK STANDARD SS :2015

SVENSK STANDARD SS :2015 SVENSK STANDARD SS 637003:2015 Fastställd/Approved: 2015-09-30 Publicerad/Published: 2015-10-01 Utgåva/Edition: 3 Språk/Language: svenska/swedish ICS: 03.220.01; 07.040; 35.240.60; 35.240.70 Geografisk

Läs mer

Produktbeskrivning: Gemensamhetsanläggning Direkt

Produktbeskrivning: Gemensamhetsanläggning Direkt 1 (9) D atum: D ok umentversion: A vser tjänstens gränssnittsversion: 2014-12-01 1.3 1.5.0 Produktbeskrivning: Gemensamhetsanläggning Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 1 2 Funktioner...

Läs mer

Produktbeskrivning: Byggnad Direkt

Produktbeskrivning: Byggnad Direkt 1(13) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2018-01-11 2.5 2.0.3 Produktbeskrivning: Byggnad Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 2 2 Funktioner... 3 3 Informationsinnehåll...

Läs mer

SVENSK STANDARD SS

SVENSK STANDARD SS SVENSK STANDARD Handläggande organ Fastställd Utgåva Sida Allmänna Standardiseringsgruppen, STG 1998-03-18 1 1 (53) INNEHÅLLET I SVENSK STANDARD ÄR UPPHOVSRÄTTSLIGT SKYDDAT. SIS HAR COPYRIGHT PÅ SVENSK

Läs mer

Produktbeskrivning: Samfällighetsförening Direkt Innehållsförteckning

Produktbeskrivning: Samfällighetsförening Direkt Innehållsförteckning 1 (7) D atum: D ok umentversion: A vser tjänstens gränssnittsversion: 2014-01-07 1.1 1.1.0 Produktbeskrivning: Samfällighetsförening Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 2 2 Funktioner...

Läs mer

Produktbeskrivning: Samfällighetsförening Direkt

Produktbeskrivning: Samfällighetsförening Direkt 1(13) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2017-11-08 2.3 2.0.0 Produktbeskrivning: Samfällighetsförening Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 2 2 Funktioner...

Läs mer

Produktbeskrivning: Markreglering Direkt

Produktbeskrivning: Markreglering Direkt 1 (10) D atum: D ok umentversion: A vser tjänstens gränssnittsversion: 2016-01-11 1.4 1.4.1 Produktbeskrivning: Markreglering Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 1 2 Funktioner...

Läs mer

Version 2.2 HANDBOK TJÄNSTEBASERAD UPPDATERING ADRESS 1 (49) Handbok. Ajourhållning Tjänstebaserad uppdatering Adress

Version 2.2 HANDBOK TJÄNSTEBASERAD UPPDATERING ADRESS 1 (49) Handbok. Ajourhållning Tjänstebaserad uppdatering Adress 1 (49) Handbok Ajourhållning Tjänstebaserad uppdatering Adress 2 (49) Innehållsförteckning Revideringsförteckning... 4 1 Inledning... 5 1.1 Teknisk beskrivning, specifikationer, tjänster och informationsmodeller

Läs mer

Produktbeskrivning: Gemensamhetsanläggning Direkt

Produktbeskrivning: Gemensamhetsanläggning Direkt 1 (9) D atum: D ok umentversion: A vser tjänstens gränssnittsversion: 2016-01-11 1.4 1.6.0 Produktbeskrivning: Gemensamhetsanläggning Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 1 2 Funktioner...

Läs mer

Bilaga 1.1 Mätpunktsadresser - bakgrund och exempelscenarier

Bilaga 1.1 Mätpunktsadresser - bakgrund och exempelscenarier PROJEKT Elmarknadshubb DOKUMENTNUMMER DATUM 2018-10-29 PUBLICERAD VERSION VERSION ÄRENDENUMMER 1.0 2015/1263 Bilaga 1.1 Mätpunktsadresser - bakgrund och exempelscenarier Inventeringsinstruktion SvK1000,

Läs mer

Produktbeskrivning: Ortnamn Direkt

Produktbeskrivning: Ortnamn Direkt 1(11) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2018-06-29 2.0.1 1.1 Produktbeskrivning: Ortnamn Direkt Innehållsförteckning 1 Allmän beskrivning... 2 1.1 Geografisk utsnitt... 2 1.2

Läs mer

Handbok Belägenhetsadress

Handbok Belägenhetsadress 1 (45) Handbok Belägenhetsadress 2 (45) Innehållsförteckning Revideringsförteckning...4 1 Inledning...5 2 Författningar och regelverk...6 2.1 Fastighetsregistret... 6 2.2 Adressdelen... 7 2.3 Lantmäteriet

Läs mer

Handbok Ajourhållning - LINA

Handbok Ajourhållning - LINA 1 (132) Handbok Ajourhållning - LINA 2 (132) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Revideringsförteckning... 5 1 Inledning... 6 2 Allmänt om LINA... 7 2.1 Hur systemet är uppbyggt... 7 2.2 Tekniska

Läs mer

Framtida tillhandahållande av Fastighetsinformation

Framtida tillhandahållande av Fastighetsinformation Framtida tillhandahållande av Fastighetsinformation Kundreferensgruppsmöte 3 maj 2017 Mål och syfte med mötet är att informera och ta in synpunkter från er kunder Föredragande: Mats Gustafsson Projektledare

Läs mer

Bilaga 1 Informationsattribut för inventering

Bilaga 1 Informationsattribut för inventering PROJEKT Elmarknadshubb DOKUMENTNUMMER DATUM 2018-10-29 PUBLICERAD VERSION VERSION ÄRENDENUMMER 1.0 2015/1263 Bilaga 1 Informationsattribut för inventering Inventeringsinstruktion SvK1000, v3.3, 2014-03-26

Läs mer

FR Nedladdning v1.3 - teknisk beskrivning

FR Nedladdning v1.3 - teknisk beskrivning FR Nedladdning v1.3 - teknisk beskrivning Dokumentversion 1.4 Gäller från 2018-03-21 Gränssnitt Åtkomst prod Åtkomst ver Uttagsscheman https://api.lantmateriet.se/fr-nedladdning/1.2 https://api-ver.lantmateriet.se/fr-nedladdning/1.2

Läs mer

Aktuellt om fastighetsinformation och nytt tillhandahållande

Aktuellt om fastighetsinformation och nytt tillhandahållande Aktuellt om fastighetsinformation och nytt tillhandahållande Partnerträff 6-7 mars 2018 Föredragande: Mats Gustafsson Projektledare Niclas Parneborg - Produktchef Agenda Övergripande projektstatus Framtida

Läs mer

Rättighet Direkt v1.4.0 - teknisk beskrivning

Rättighet Direkt v1.4.0 - teknisk beskrivning Rättighet Direkt v1.4.0 - teknisk beskrivning Dokumentversion 1.0 Gränssnittsdefinition Verifiering WSDL XML-schema http://namespace.lantmateriet.se/distribution/produkter/rattighet/v1.4/rattighet-1.4.0-ver.wsdl

Läs mer

Presentation av resultatet från temauppdrag Adress Svensk geoprocess

Presentation av resultatet från temauppdrag Adress Svensk geoprocess Presentation av resultatet från temauppdrag Adress Svensk geoprocess 2015-12-16 Ulrika Roos, Maria Andersson, Anna Wallin och Karin Ericsson (nyttoeffekter) Arbetsgrupp tema Adress Uppdragsledare Dataproduktspecifikation:

Läs mer

Byggnad Direkt 1.3 - teknisk beskrivning

Byggnad Direkt 1.3 - teknisk beskrivning Byggnad Direkt 1.3 - teknisk beskrivning Dokumentversion 1.2 Gränssnittsdefinition Verifiering WSDL XML-schema http://namespace.lantmateriet.se/distribution/produkter/byggnad/v1/b yggnad-1.3-ver.wsdl http://namespace.lantmateriet.se/distribution/produkter/byggnad/v1/b

Läs mer

Version 10.2 1 (132) HANDBOK ADRESS 2015-02-09. Handbok. Ajourhållning Adress

Version 10.2 1 (132) HANDBOK ADRESS 2015-02-09. Handbok. Ajourhållning Adress 1 (132) Handbok Ajourhållning Adress 2 (132) Innehållsförteckning Revideringsförteckning... 5 1 Inledning... 6 1 Författningar och regelverk... 7 1.1 Fastighetsregistret... 7 1.2 Adressdelen... 8 1.3 Lantmäteriet

Läs mer

Lantmäteriets geodatatjänster

Lantmäteriets geodatatjänster Lantmäteriets geodatatjänster Geodatahantering i kommuner Stockholm 2013-01-24 Niklas Ringstam och Gunnar Lysell Geodatahantering i kommuner, 2013-01-24 Nuläge - Fastighetsregistret on-line Standardiserade

Läs mer

Produktbeskrivning: Gränspunkt Direkt

Produktbeskrivning: Gränspunkt Direkt 1(8) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2018-02-01 2.0 1.0 Produktbeskrivning: Gränspunkt Direkt Innehållsförteckning 1 Allmän beskrivning... 2 1.1 Geografisk utsnitt... 2 1.2

Läs mer

Adress. Version 1.0 2015-12-16 PROCESSBESKRIVNING. Flygbild/ Ortofoto. Laserdata/ Höjdmodell. Hydrografi Markanvändning Markdetaljer

Adress. Version 1.0 2015-12-16 PROCESSBESKRIVNING. Flygbild/ Ortofoto. Laserdata/ Höjdmodell. Hydrografi Markanvändning Markdetaljer PROCESSBESKRIVNING Adress Version Flygbild/ Ortofoto Hydrografi Markanvändning Markdetaljer Laserdata/ Höjdmodell Kommunikation Byggnad Adress Stompunkter LANTMÄTERIET SVERIGES KOMMUNER OCH LANDSTING UPPHOVSMAN

Läs mer

Geografisk Indelning Direkt v teknisk beskrivning

Geografisk Indelning Direkt v teknisk beskrivning Geografisk Indelning Direkt v1.0.0 - teknisk beskrivning Dokumentversion 1.0 Gränssnittsdefinition Verifiering WSDL XML-schema http://namespace.lantmateriet.se/distribution/produkter/geografiskindelning/v1/geografiskindelning-1.0.0-ver.wsdl

Läs mer

Informationsattribut för inventering - leveranspunkter

Informationsattribut för inventering - leveranspunkter PROJEKT Elmarknadshubb DOKUMENTNUMMER DATUM 2019-03-08 PUBLICERAD VERSION VERSION ÄRENDENUMMER 2.0 2015/1263 Informationsattribut för inventering - leveranspunkter SvK1000, v3.3, 2014-03-26 1/44 Inledning

Läs mer

SBN NB 9 SBN Lersjötorp som adressområde

SBN NB 9 SBN Lersjötorp som adressområde Protokollsutdrag Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsnämndens namnberedning 2017-03-13 SBN NB 9 SBN 2015.0439 Lersjötorp som adressområde Sammanfattning En skrivelse har inkommit gällande önskemål av ett

Läs mer

Leverans-API för nedladdning av geodata v1.0 - teknisk beskrivning

Leverans-API för nedladdning av geodata v1.0 - teknisk beskrivning Leverans-API för nedladdning av geodata v1.0 - teknisk beskrivning Dokumentversion 1.0 Gränssnitt Version 1.0 Schema Åtkomst Åtkomstkontroll http://namespace.lantmateriet.se/distribution/uttag/leverans-1.0.0.json

Läs mer

GEODATASPECIFIKATION. Adress. version Markanvändning och Marktäcke. Väg och Järnväg Byggnad Adress Stompunkter

GEODATASPECIFIKATION. Adress. version Markanvändning och Marktäcke. Väg och Järnväg Byggnad Adress Stompunkter GEODATASPECIFIKATION Adress version Bild Vatten Markanvändning och Marktäcke Markdetaljer Höjd Väg och Järnväg Byggnad Adress Stompunkter LANTMÄTERIET SVERIGES KOMMUNER OCH LANDSTING UPPHOVSMAN DOKUMENTANSVARIG

Läs mer

Framtida tillhandahållande av Fastighetsinformation

Framtida tillhandahållande av Fastighetsinformation Framtida tillhandahållande av Fastighetsinformation Kundreferensgruppsmöte 18 juni 2018 Mål och syfte med mötet är att informera och ta in synpunkter från er kunder Föredragande/deltagare: Mats Gustafsson

Läs mer

GEODATASPECIFIKATION Adress avser belägenhetsadress Markanvändning Bild Vatten och Marktäcke Markdetaljer Höjd

GEODATASPECIFIKATION  Adress avser belägenhetsadress Markanvändning Bild Vatten och Marktäcke Markdetaljer Höjd GEODATASPECIFIKATION Adress avser belägenhetsadress version 3.1 Bild Vatten Markanvändning och Marktäcke Markdetaljer Höjd Väg och Järnväg Byggnad Adress Stompunkter LANTMÄTERIET SVERIGES KOMMUNER OCH

Läs mer

Teknisk rapport SIS-TR 33:2017

Teknisk rapport SIS-TR 33:2017 Teknisk rapport SIS-TR 33:2017 Publicerad/Published: 2017-04-18 Utgåva/Edition: 2 Språk/Language: svenska/swedish ICS: 03.220.01; 07.040; 35.240.60; 35.240.70 Geografisk information Belägenhetsadresser

Läs mer

Framtida tillhandahållande av Fastighetsinformation

Framtida tillhandahållande av Fastighetsinformation Framtida tillhandahållande av Fastighetsinformation Kundreferensgruppsmöte 6 december 2017 Mål och syfte med mötet är att informera och ta in synpunkter från er kunder Föredragande: Mats Gustafsson Projektledare

Läs mer

Gemensam objektspecifikation ABT

Gemensam objektspecifikation ABT S V E R I G E S K O M M U N E R O C H L A N D S T I N G L A N T M Ä T E R I E T 1 (17) BILAGA 2 - NORMALAVTAL ABT Version 1.0 2011-02-02 Gemensam objektspecifikation ABT Gemensam objektspecifikation ABT

Läs mer

Topografisk webbkarta, raster

Topografisk webbkarta, raster 1(11) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2018-10-23 1.0 1.0 Produktbeskrivning: Topografisk webbkarta, raster LANTMÄTERIET 2018-10-23 2 (11) Innehållsförteckning 1 Allmän beskrivning...

Läs mer

Gemensamhetsanläggning Direkt v1.6.0 - teknisk beskrivning

Gemensamhetsanläggning Direkt v1.6.0 - teknisk beskrivning Gemensamhetsanläggning Direkt v1.6.0 - teknisk beskrivning Dokumentversion 1.0 Gränssnittsdefinition Verifiering WSDL XML-schema http://namespace.lantmateriet.se/distribution/produkter/gemensamhetsanlaggning/v1.6/gemensamhetsanlaggning-1.6.0-ver.wsdl

Läs mer

Geografisk Indelning Direkt v teknisk beskrivning

Geografisk Indelning Direkt v teknisk beskrivning Geografisk Indelning Direkt v2.0.0 - teknisk beskrivning Dokumentversion 1.0 Gränssnittsdefinition Åtkomstpunkt Verifiering Produktion https://servicesver.lantmateriet.se/distribution/produkter/geografiskindelning/v2

Läs mer

Aktuellt om fastighetsinformation och nytt tillhandahållande

Aktuellt om fastighetsinformation och nytt tillhandahållande Aktuellt om fastighetsinformation och nytt tillhandahållande Partnerträff 7 mars 2017 Föredragande: Niclas Parneborg - Produktchef Pär Hedén Enhetschef och beställare av projektet Mats Gustafsson Projektledare

Läs mer

Framtida tillhandahållande av Fastighetsinformation

Framtida tillhandahållande av Fastighetsinformation Framtida tillhandahållande av Fastighetsinformation Kundreferensgruppsmöte 14 juni 2017 Mål och syfte med mötet är att informera och ta in synpunkter från er kunder Föredragande: Mats Gustafsson Projektledare

Läs mer

Partnerträff. Gävle 15-16/3 2016

Partnerträff. Gävle 15-16/3 2016 Partnerträff Gävle 15-16/3 2016 Framtidens Tillhandahållande av Fastighetsinformation Partnerträff 15 mars Föredragande: Karin Hjern del-projektledare Niclas Parneborg Produktchef Fastighetsinformation

Läs mer

Produktbeskrivning: Inskrivning Direkt

Produktbeskrivning: Inskrivning Direkt L A N T M Ä T E R I E T 1 (14) D atum: D ok umentversion: A vser tjänstens gränssnittsversion: 2013-06-26 1.1 1.1 Produktbeskrivning: Inskrivning Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning...

Läs mer

Ny namn- och belägenhetsadresstadga för Stockholms stad Förslag från stadsbyggnadsnämnden

Ny namn- och belägenhetsadresstadga för Stockholms stad Förslag från stadsbyggnadsnämnden Utlåtande 2011:108 RIII (Dnr 312-933/2011) Ny namn- och belägenhetsadresstadga för Stockholms stad Förslag från stadsbyggnadsnämnden Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. 1.

Läs mer

Att tänka på för dig som arbetar med datainsamling i en kommun

Att tänka på för dig som arbetar med datainsamling i en kommun Geodata för Blåljus Att tänka på för dig som arbetar med datainsamling i en kommun För Sveriges blåljusaktörer är kartan ett viktigt arbetsredskap. Karta och positionering används både hos larmcentral

Läs mer

Geografisk information Belägenhetsadresser Applikationsschema. Geographic information Locational Addresses Application schema

Geografisk information Belägenhetsadresser Applikationsschema. Geographic information Locational Addresses Application schema SVENSK STANDARD Fastställd/Approved: 2007-08-27 Publicerad/Published: 2007-12-03 Utgåva/Edition: 2 Språk/Language: svenska/swedish ICS: 03.220.01; 07.040; 35.240.60 Geografisk information Belägenhetsadresser

Läs mer

Produktbeskrivning: Markreglering Direkt

Produktbeskrivning: Markreglering Direkt 1(16) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2018-03-12 1.6 1.4.1 Produktbeskrivning: Markreglering Direkt Innehållsförteckning 1 Allmän beskrivning... 2 2 Funktioner... 3 3 Informationsinnehåll...

Läs mer

Detaljplan. Publicerad: Datamängdens omfattning: Detaljplaner i Sverige Fastigheter och fysisk planering

Detaljplan. Publicerad: Datamängdens omfattning: Detaljplaner i Sverige Fastigheter och fysisk planering 2019-08-12 NATIONELL INFORMATIONSSPECIFIKATION Detaljplan Version av specifikation: 1.0 Denna version: https://www.lantmateriet.se/sv/om-lantmateriet/samverkanmed-andra/lantmateriet---utvecklingsmyndighet-for-samhallsbyggnadsprocessen/nationella-specifikationer/specifikationer-och-matningsanvisningar/

Läs mer

Flerbostadshus. Instruktioner för lägenhetsnumrering. Innehåll Huvudprincip 2 En huvudentré, två trapphus 3 Loftgångshus 4 7

Flerbostadshus. Instruktioner för lägenhetsnumrering. Innehåll Huvudprincip 2 En huvudentré, två trapphus 3 Loftgångshus 4 7 Flerbostadshus Instruktioner för lägenhetsnumrering Om det i en byggnad finns fler än en bostadslägenhet med samma belägenhetsadress ska fastighetsägaren ge varje lägenhet ett lägenhetsnummer enligt lägenhetsregistrets

Läs mer

Adressättning i stad och på landsbygd

Adressättning i stad och på landsbygd RAPPORT Adressättning i stad och på landsbygd oktober 2005 Foto på förstasidan: Maria Forsberg Sida 2 Innehåll 1 Omfattning...6 2 Struktur för belägenhetsadresser...6 2.1 Översikt...6 2.2 Användning av

Läs mer

Produktbeskrivning: Inskrivning Direkt

Produktbeskrivning: Inskrivning Direkt 1 (19) D atum: D ok umentversion: A vser tjänstens gränssnittsversion: 2014-12-01 2.3 2.1.1 Produktbeskrivning: Inskrivning Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 1 2 Funktioner... 2

Läs mer

TJÄNSTEBESKRIVNING FASAD Tjänstebaserad direktåtkomst Adress

TJÄNSTEBESKRIVNING FASAD Tjänstebaserad direktåtkomst Adress 2015-11-27 TJÄNSTEBESKRIVNING FASAD Tjänstebaserad direktåtkomst Adress Extern dokumentation - fasadsystemet Dokumentation Tjänstebaserad uppdatering: Startsida Informationsutbytesmodeller (IUM): http://www.lantmateriet.se/global/qualiware/specifikation-gdl/index.htm

Läs mer

Gemensamhetsanläggning Direkt

Gemensamhetsanläggning Direkt 1(16) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2018-02-23 1.5 1.6.0 Produktbeskrivning: Gemensamhetsanläggning Direkt Innehållsförteckning 1 Allmän beskrivning... 2 2 Funktioner... 3

Läs mer

Blåljuskollen en checklista för kommunens geodataprocess

Blåljuskollen en checklista för kommunens geodataprocess 1 (7) Blåljuskollen en checklista för kommunens geodataprocess Blåljuskollen är en checklista som omfattar den information om adresser, byggnader, anläggningar, namn på platser, vägar och järnvägar som

Läs mer

Blåljuskollen en checklista för kommunens geodataprocess

Blåljuskollen en checklista för kommunens geodataprocess 1 (9) Blåljuskoll på kommunens geodataprocess Blåljuskollen en checklista för kommunens geodataprocess Blåljuskollen är en checklista som omfattar den information om adresser, byggnader, anläggningar,

Läs mer

Framtida tillhandahållande av Fastighetsinformation

Framtida tillhandahållande av Fastighetsinformation Framtida tillhandahållande av Fastighetsinformation Kundreferensgrupp 21 juni 2016 (även test-kunder inbjudna) Mål och syfte med mötet är att informera och ta in synpunkter från er kunder Föredragande:

Läs mer

Framtida tillhandahållande av Fastighetsinformation

Framtida tillhandahållande av Fastighetsinformation Framtida tillhandahållande av Fastighetsinformation Kundreferensgruppsmöte 7 december 2016 Mål och syfte med mötet är att informera och ta in synpunkter från er kunder Föredragande: Mats Gustafsson Projektledare

Läs mer

Mappning av innehåll i produkter som levererar Samfällighetsföreningsregisterinformation

Mappning av innehåll i produkter som levererar Samfällighetsföreningsregisterinformation 1(16) Datum: 2017-11-08 Dokumentversion: 1.2 Mappning av innehåll i produkter som levererar Samfällighetsföreningsregisterinformation Innehållsförteckning 1 Innehåll... 2 1.1 Färgkodning... 2 1.2 Sammanfattning

Läs mer

Produktbeskrivning: Inskrivning Direkt

Produktbeskrivning: Inskrivning Direkt 1(46) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2017-04-27 3.0 2.1.1 Produktbeskrivning: Inskrivning Direkt Innehållsförteckning 1. Översiktlig beskrivning... 2 2. Funktioner... 2 3.

Läs mer

TJÄNSTEBESKRIVNING FASAD Tjänstebaserad direktåtkomst Byggnad 2015-11-27

TJÄNSTEBESKRIVNING FASAD Tjänstebaserad direktåtkomst Byggnad 2015-11-27 TJÄNSTEBESKRIVNING FASAD Tjänstebaserad direktåtkomst Byggnad 2015-11-27 Extern dokumentation - fasadsystemet Dokumentation Tjänstebaserad uppdatering: Startsida Informationsutbytesmodeller (IUM): http://www.lantmateriet.se/global/qualiware/specifikation-gdl/index.htm

Läs mer

GSD-Distriktsindelning

GSD-Distriktsindelning 1(7) D atum: D ok umentversion: 2015-12-09 1.0 Produktbeskrivning: GSD-Distriktsindelning LANTMÄTERIET 2015-12-09 2 (7) Innehållsförteckning 1 Allmän beskrivning... 3 1.1 Innehåll... 3 1.2 Geografisk täckning...

Läs mer

1(7) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: Produktbeskrivning: Akt Direkt

1(7) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: Produktbeskrivning: Akt Direkt 1(7) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2018-12-04 1.0 1.0 Produktbeskrivning: Akt Direkt LANTMÄTERIET 2018-12-04 2 (7) Innehållsförteckning 1 Allmän beskrivning... 3 1.1 Geografisk

Läs mer

Produktbeskrivning: Rättighet Direkt

Produktbeskrivning: Rättighet Direkt 1(16) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2018-02-26 1.6 1.4.2 Produktbeskrivning: Rättighet Direkt Innehållsförteckning 1 Allmän beskrivning... 2 2 Funktioner... 3 3 Informationsinnehåll...

Läs mer

Användargränssnitt, e-tjänst anslutna till SSBTGU

Användargränssnitt, e-tjänst anslutna till SSBTGU Användargränssnitt, e-tjänst anslutna till Version: 2.0 1 (18) 1 Inledning Vid konsumentanslutning av en e-tjänst till skall dessa texter finns för att informera användaren. 2 Inledande text, e-tjänst

Läs mer

GSD-Terrängkartan, raster

GSD-Terrängkartan, raster 1(6) D atum: D ok umentversion: 2015-10-01 1.2 Produktbeskrivning: GSD-Terrängkartan, raster LANTMÄTERIET 2015-10-01 2 (6) Innehållsförteckning 1 Allmän beskrivning... 3 1.1 Innehåll... 3 1.2 Geografisk

Läs mer

Gemensam ajourhållning av ett sammanhållet byggnadsobjekt

Gemensam ajourhållning av ett sammanhållet byggnadsobjekt Gemensam ajourhållning av ett sammanhållet byggnadsobjekt Kommunala Lantmäteridagar Göteborg 18-19 maj 2011 Ulrika Johansson, Ulrika Roos 2011-05-20, Kommunala Lantmäteridagar 2011 Gemensam ajourhållning

Läs mer

Produktbeskrivning: Fastighet Direkt

Produktbeskrivning: Fastighet Direkt 1 (13) D atum: D ok umentversion: A vser tjänstens gränssnittsversion: 2014-02-18 1.3 1.5.0 Produktbeskrivning: Fastighet Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 1 2 Funktioner... 2 3

Läs mer

Topografisk webbkarta Visning, CC BY

Topografisk webbkarta Visning, CC BY 1(7) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2017-01-17 1.3 1.0.1 Produktbeskrivning: Topografisk webbkarta Visning, CC BY LANTMÄTERIET 2017-01-17 2 (7) Innehållsförteckning 1 Allmän

Läs mer

Förankringsmöte Svensk Geoprocess version 3.0 Test 1 Byggnad och Adress. Fokus på nyheter i version 3.0 Test 1

Förankringsmöte Svensk Geoprocess version 3.0 Test 1 Byggnad och Adress. Fokus på nyheter i version 3.0 Test 1 Förankringsmöte Svensk Geoprocess version 3.0 Test 1 Byggnad och Adress Fokus på nyheter i version 3.0 Test 1 Vilka är vi? Linn Varhaugvik Erik Nilsson Sammankallande och kvalitetsansvarig för Specifikationsteamet

Läs mer

Produktbeskrivning: Topografisk webbkarta Visning, skiktindelad

Produktbeskrivning: Topografisk webbkarta Visning, skiktindelad 1(13) D atum: D ok umentversion: A vser tjänstens gränssnittsversion: 2015-02-17 1.1 1.1 Produktbeskrivning: Topografisk webbkarta Visning, skiktindelad Förändringsförteckning Innehållsförteckning 1 Allmän

Läs mer

GSD-Fastighetskartan, sammanslagen raster

GSD-Fastighetskartan, sammanslagen raster 1 Datum: Dokumentversion: 2016-01-13 1.4 Produktbeskrivning: GSD-Fastighetskartan, sammanslagen raster tillämpa Date för texten som ska visas här. 2(6) Innehållsförteckning 1 Allmän beskrivning... 3 1.1

Läs mer

Instruktioner för lägenhetsnumrering

Instruktioner för lägenhetsnumrering Flerbostadshus Instruktioner för lägenhetsnumrering Om det i en byggnad finns fler än en bostadslägenhet med samma belägenhetsadress ska fastighetsägaren ge varje lägenhet ett lägenhetsnummer enligt lägenhetsregistrets

Läs mer

Karta 1:10 000, raster

Karta 1:10 000, raster 1(8) Datum: Dokumentversion: 2017-12-19 1.0 Produktbeskrivning: Karta 1:10 000, raster LANTMÄTERIET 2017-12-19 2 (8) Innehållsförteckning 1 Allmän beskrivning... 3 1.1 Innehåll... 3 1.2 Geografisk täckning...

Läs mer

Topografisk webbkarta Visning

Topografisk webbkarta Visning 1(9) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2016-09-01 1.3 1.0.2 Produktbeskrivning: Topografisk webbkarta Visning LANTMÄTERIET 2016-09-01 2 (9) Innehållsförteckning 1 Allmän beskrivning...

Läs mer

Verksamhets- och företagsadresser

Verksamhets- och företagsadresser Verksamhets- och företagsadresser TK 466 - Belägenhetsadresser Temadag 6 december 2018, SIS Stockholm Introduktion Exempel problematiken Vad kan vi göra? på kort sikt, på lång sikt 2 2018-12-06 Temadag

Läs mer

FAKTURERINGSRUTINER VID KFF-AVTAL MELLAN LANTMÄTERIET OCH KOMMUN

FAKTURERINGSRUTINER VID KFF-AVTAL MELLAN LANTMÄTERIET OCH KOMMUN Fastighetsbildning Dokumentation Dokumentnamn Sida KFF Beskrivning av KFF-handläggningsprocessen 1 (5) Status Godkänd av Giltig från Version Gällande Michael Cliffoord 2017-05-22 1.0 FAKTURERINGSRUTINER

Läs mer

Registerbeteckning Direkt v teknisk beskrivning

Registerbeteckning Direkt v teknisk beskrivning Registerbeteckning Direkt v4.0.2 - teknisk beskrivning Dokumentversion 1.0 Gränssnittsdefinition Åtkomstpunkt Verifiering: https://services-ver.lantmateriet.se/distribution/produkter/registerbeteckning/v4

Läs mer

Svensk geoprocess. Samverkan och harmonisering av geodata effektiviserar samhället. Ulrika Johansson Lantmäteriet Helena Ringmar Eskilstuna kommun

Svensk geoprocess. Samverkan och harmonisering av geodata effektiviserar samhället. Ulrika Johansson Lantmäteriet Helena Ringmar Eskilstuna kommun Samverkan och harmonisering av geodata effektiviserar samhället Svensk geoprocess Ulrika Johansson Lantmäteriet Helena Ringmar Eskilstuna kommun GISiDé Eskilstuna 2017-02-16 Dagens utmaningar Många aktörer

Läs mer

Specifikation certifiering - Fastighetsinformation nr 1 Fi2propertymessage_1_0_swe

Specifikation certifiering - Fastighetsinformation nr 1 Fi2propertymessage_1_0_swe 1 Specifikation certifiering - Fastighetsinformation nr 1 Fi2propertymessage_1_0_swe Nedanstående specificeras de informationsmängder som system certifierade enligt fastighetsinformation nr 1 har påvisat

Läs mer

Byggnad Direkt v teknisk beskrivning

Byggnad Direkt v teknisk beskrivning Byggnad Direkt v2.0.3 - teknisk beskrivning Dokumentversion 1.1 Gränssnittsdefinition Åtkomstpunkt Verifiering Produktion https://services-ver.lantmateriet.se/distribution/produkter/byggnad/v2 https://services.lantmateriet.se/distribution/produkter/byggnad/v2

Läs mer

Utformning av tjänster anslutna till den Sammansatta bastjänsten för grundläggande uppgifter om företag

Utformning av tjänster anslutna till den Sammansatta bastjänsten för grundläggande uppgifter om företag Utformning av tjänster anslutna till den Sammansatta bastjänsten för grundläggande uppgifter om företag Version: 3.0 1 (19) Innehållsförteckning 1 Ändringshistorik... 2 2 Inledning... 3 3 Inledande text...

Läs mer

Dokumentation Dokumentnamn Sida KFF REGISTERKARTE GML ATTRIBUT 1 (6) Status Godkänd av Giltig från Version Gällande Mikael Andersson

Dokumentation Dokumentnamn Sida KFF REGISTERKARTE GML ATTRIBUT 1 (6) Status Godkänd av Giltig från Version Gällande Mikael Andersson Fastighetsbildning Dokumentation Dokumentnamn Sida KFF REGISTERKARTE GML ATTRIBUT 1 (6) Status Godkänd av Giltig från Version Gällande Mikael Andersson 2017-05-22 1.0 REGISTERKARTE GML ATTRIBUT Attribut

Läs mer

Framtida tillhandahållande av Fastighetsinformation

Framtida tillhandahållande av Fastighetsinformation Framtida tillhandahållande av Fastighetsinformation Kundreferensgruppsmöte 12 december 2018 Mål och syfte med mötet är att informera och ta in synpunkter från er kunder Vår önskan är att resan mot det

Läs mer

GSD-Terrängkartan, raster

GSD-Terrängkartan, raster 1(6) D atum: D ok umentversion: 2016-01-01 1.3 Produktbeskrivning: GSD-Terrängkartan, raster LANTMÄTERIET 2016-01-01 2 (6) Innehållsförteckning 1 Allmän beskrivning... 3 1.1 Innehåll... 3 1.2 Geografisk

Läs mer

Nyheter och framtida planer beträffande geodataprodukter från Lantmäteriet. Håkan Oscarsson

Nyheter och framtida planer beträffande geodataprodukter från Lantmäteriet. Håkan Oscarsson Nyheter och framtida planer beträffande geodataprodukter från Lantmäteriet Håkan Oscarsson Förutsättningar som påverkar projekten Förrättningsverksamhetens uppdrag som fortsatt fokusområde 2018 Gemensam

Läs mer