Kapitel 1 Steel brother

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kapitel 1 Steel brother"

Transkript

1 Kapitel 1 Steel brother Jag heter Albin och jag är 39 år gammal. Jag är slav här på skeppet Steel Brother. Jag blev fångad av Sovjetunionen när dom gick till attack mot vårt hemland Tyskland. Hela min släkt är döda dom blev dödade av kungen i Ryssland. Jag vill inte nämna hans namn för han dödade hela min släkt! I vilket fall är jag på väg jorden runt. Alltså jag hoppar aldrig av för om jag gör det blir jag halshuggen för alla vet att en slav som rymmer blir halshuggen på direkten eller får något annat dödsstraff. Vi har seglat i 5 veckor i sträck. Vi får 1 rödspätta om dagen som vi får äta rå. Vi seglar året 1544 på ett brunt ryskt skepp som vi kallar steel brother för vi fraktar resurser till borgare och köpmän. Nu började det ösregna och jag blev jättevåt. Jag såg att kaptenen var borta jag hörde bara ett "plums" alla har hört talas om spioner som klänger sig fast på skeppet och drar ner kaptenen. Vi var på väg in i ett berg för kaptenen är borta och vi seglar på Atlanten. Jag gick till relingen och kastade ner en tunna med öl i vattnet som jag kunde hålla mig vid. Jag kände någon att någon tog tag i min hals och torg ner mig med sin hand och puttade ner mig med sin fot så jag ramlade på tunnan sen svimmade jag.

2 Kapitel 2 Land! Efter 3 dagars flytande har jag kommit upp på land. Jag ser inget spår av civilisation. Jag är väldigt törstig så jag tar en klunk öl ur tunnan jag flutit på för vattnet luktar salt. Dricker jag av vattnet i havet blir jag mer törstig. Jag äter lite av växterna som jag inte vet namnet på för det spelar ingen roll om jag dör eller inte. Jag fick med mig en tändare,kniv och en penna från båten som jag smugglade in i min ficka. Kniven är användbar för man vet inte vad det finns för djur på ön. Jag ser en skog av bambu och palmer och åar. Där jämte en å ser jag en plats för en koja. Jag hämtade lite rep i en av dom andra tunnorna som också hade flutit i land. Med hjälp av rep och bambu band jag ihop en liten koja för några nätter. Jag tog en stor Palmgren med löv på över mig och somnade. När jag vaknade var jag hungrig och hörde konstiga ljud som om en leopard var utanför kojan. Jag kände mig rädd och ändå aggressiv på något sätt. Jag tog mitt spjut. då gick jag ut och där gick 3 leoparder på en stig, jag var jämte en viltstig. Men jag fattar inte hur, jag var inte vid den här terrängen när jag gick och la mig. ån som jag hade haft jämte mig var är inte här och jag somnade i en koja inte ett tält som jag vaknade i nu. Någon vill inte ha mig på ön. Någon har flyttat på mig. och tagit mina verktyg och vapen!

3 Kapitel 3 en karta över min ö

4 Kapitel 4 Jag var chockad över att nån hade tagit mina grejer. Så jag reste mig och gick till stranden. Jag trodde döden var efter mig. Jag såg mitt gamla läger på en ö långt där borta och en jättestor ö som liknade en döskalle. Då såg jag en bro till den stora ön jag gick över bron och rakt in i en granskog. Nu visste jag att jag hade hamnat på en skärgårdsö när jag flutit in i land. Jag gick över bron och fortsatte vandra rakt mot ingenstans, mållös i granskogen. Efter många mil hittade jag en Borg. Utanför var det en skylt där det stod niklaborg. Jag gick in i borgen och där inne fanns vapen,mat,farmer,torn och mycket mera. Jag kollade mot en kista där på kistan stod det :rör du kistan är du illa ute. Jag var vågad och öppnade kistan där låg en bok som hette kingdom of strongholds. Jag läste den och det stod att den här ön hette så och att den här ön var bosatt av mörka krafter men niklaborg var ljusa krafter. Jag tänkte att ön att den måste ha ett namn så jag döpte den till det. Jag kollade överallt i slottet och nu såg jag en skugga bakom mig en människoformad. Jag sprang ända ut på en slätt och slängde mig i en en buske. För att jag inte skulle bli upptäckt.

5 Kapitel 5 Jag gjorde flaggstången av en lång granpinne som jag hittade på marken.den var 3 meter lång och släpa den för en uppförsbacke är inte lätt men den var för tung för att bära uppför backen. Själva flaggan var av en duk jag hittade i borgen för någon timme sen. Jag band duken med ett rep som jag hittade i en liten gammal roddbåt som hade kört upp på stranden för längesedan.i båten låg det ett skelett som nästan var ruttet. jag målade duken så att den liknade en borg med ett svärd igenom sig. jag behövde svart jag hade eldat tidigare idag så jag hämtade lite bränt träd som var svartfärgat. nu behövde jag grå och brun grått hade jag inne i borgen. brunt var svårt att hitta här jag gick väldigt långt västerut. då kom jag till en slätt där såg jag lite kvicksand. jag ville ha det men jag hade ingen spade som jag kunde gräva upp kvicksand med. jag gick till havet där på stranden såg jag en gammal sked som jag försökte gräva med det gick bra så nu hade jag brun. Grått fanns i borgen så jag gick tillbaka. När jag var framme så tog jag den gråa blomman som var på bordet och gick ut till stranden. och nu var det själva flaggmålandet som var nästa mål. så jag satte igång och målade med färgerna. Sen var dagen slut jag somnade på stranden.

6 Kapitel 6 jag hade sovit på stranden den här natten för jag var så trött för att ha jobbat med min flagga. Jag reste mig och gick genast till borgen och åt lite vildsvinskarre. Sen tänkte jag att jag har inte en aning om hur det ser ut på andra sidan skogen så jag reste mig tog på mig mina bruna läderkläder och stövlar som jag ärvde av min far när han dog. Jag tog med mig en yxa fall någon skulle komma. Jag tog en barkbit från granen och ristade med min fickkniv den stora granen som är så enkel att känna igen på långt håll, och borgen var så stor att man såg den sticka upp ur skogen så den antecknade jag också. Sen gick jag rakt norrut tills jag kom till en strand då hörde jag fotsteg. Men jag trodde det var inbillning. då såg jag något vitt i buskarna och en gevärspipa sticka ut ur busken PANG! då blev jag skjuten och svimmade i 7,5 timmar! När jag vaknade såg jag den stora granen jag gick mot den mycket riktigt såg jag borgen med porten var stängd. Så jag högg up den med min yxa där inne stod han som sköt mig jag blev arg och sprang mot han med min yxa redo för att attackera jag högg till han i benet. Sen såg jag bar en massa blod han gick bara upp rök. Nu var det sent jag var glad att jag besegrat honom sedan somnade jag.

7 Kapitel 7 En dag när jag gick vid stranden så jag något flyta i havet. Jag undrade vad det var för något så. Jag gick närmare. När jag var nära såg jag att det var flaskpost så jag satt mig och väntade på att den kom i-land. När den var i-land såg jag att papperet var bränt. Det stod skrivet i brevet att den som skrivit det brevet var också fast på en öde ö den liknade en döskalle och han/hon hade vita kläder. Jag tänkte att det var han på min ö! Men jag tänkte det finns fler öar som liknar dödskallar och fler med vita kläder. Men jag kom på att jag också vill bort från min ö så jag skrev ett brev också med kol från eldstaden. Så här skriv jag: Hjälp! Jag är fången på en ö som liknar en döskalle. Ön ligger 5-25 mil söder om Tyskland HJÄLP HJÄLP.

8 Kapitel 8 Jag vaknade på stranden. jag tror jag hade somnat för jag tagit i för mycket och slitit mig tills sömn. Rätt som det var när jag reste mig upp såg jag en båt i horisonten. Jag rusade ut på skärgården och skrek och gjorde upp en eld och gjorde röksingnaler jag kände mig rädd. Det åkte förbi. Jag trodde att allt var förlorat men då svängde den in mot ön. Jag viftade med armarna för att vara säker på att dom såg mig det var en spännande stämning. Dom riktade kanoner såg det ut som! Men det gjorde som inte dom fällde ut en planka som jag kunde gå ombord. Jag sa till dom att jag ska hämta mina saker så jag sprang och hämtade mina saker. Sen gick jag ombord.

9 Kapitel 9 När jag var ombord så kände jag lycka jag lämnade kvar alla grejer förutom boken om kingdom of strongholds. Jag fick ett svärd av kaptenen som jag kunde slåss mot pirater mot. Men jag kom på att jag är slav egentligen och kommer bli halshuggen när jag kommer hem. Så jag frågade vad dom skulle och dom skulle till Tyskland fast till Hamburg och jag bodde inte på dom fängelserna där. Så jag åkte med hela vägen till Hamburg. Under vägen till Hamburg var jag nära att dö för vi krockade med en piratfälla och piraterna kom med sina kanoner såklart. Och där blev det många som dog men vi dödade alla pirater så vi skulle kunna fortsätta. När vi var framme gick vi in på ett. Värdshus som vi övernattade hela besättningen. Sen ville jag skaffa ett eget svärd men kaptenen sa -behåll svärdet det är stolt över att vara din ägare. Svärdet var hade ett vildsvinsöga i halsen och var smitt av safir och guld. Jag sa hej då till besättningen när dom åkte. Jag tackade så mycket för skjutsen och sällskapet och för svärdet förstås. Sen gick jag runt i Hamburg och hittade stötte på en person som ville att jag skulle utbilda mig till bödel jag tackade nej till det. För att det betyder otur att vara något som man hatar. Men sen gick jag till en trevlig man vid bryggan som erbjöd mig som stadsvakt och jag tackade ja till det han förklarade hur man gjorde. Det var enkelt man skulle gå runt i staden och vara på sin vakt för tjuvar och vara trevlig mot allmänheten. Nu när jag var hemma tänkte jag att jag skulle kunna göra något roligt så jag gick till hamnen ovh fiskade. Jag fick en gös. Sen grillade jag den och sen åt jag den och den var ljuvlig. Sen hörde jag ett rop -Dom attackerar! Jag gick in i en butik och köpte en pilbåge siktet var av safir. Jag sprang ut och sköt mot ett skepp som körde mot Hamburgs hamn. Jag satte en engelsman i bakhuvudet med pilbågen. Båten fortsatte mot hamnen jag gick upp på fortet. När jag gick i trappan kände jag mig som Hamburgs kung när jag väl väl var uppe på fortet. Gick jag till kanonerna men dom var inte laddade så jag tog en kanonkula och lyfte in den i kanonen det var tungt men det gick. Nu när den var laddad så hämtade jag en fackla ur vapenförrådet som var en trappa ner jag hoppade sista biten ner för trappan. När jag gick upp igen tog jag och tände facklan i en av ljusen i finrummet. Nu skulle jag skjuta med kanonen jag så skeppet ute på floden och det stod still ute vid hamnen jag avfyrade kanonen det var jättehögt ljud ner jag

10 avfyrade kanonen. Jag hade skadat vänstra örat. Samtidigt hörde jag på högra sidan av mig att någon sa -Ge upp du har inte en chans. Jag vände mig om där stod kaptenen på skeppet som attackerade Hamburg. -Du kan ge upp eller dö! Allt hänger på dig, sa kaptenen. Jag drog upp svärdet ur mitt bälte vid midjan. Jag stack svärdet i hans ben han fick jätte ont. Sen drog jag svärdet diagonalt över magen så han dog. Jag gick nerför fortet så jag kunde ta ihjäl resten av besättningen. Jag såg att dom var på väg upp i fortet så jag gillrade en fälla. Jag var jämte dryckeshyllan där såg jag frätande syra som jag gillrade en fälla med. Dom gick in i fällan. Alla dog i den besättningen. Alla andra i Hamburg var i sina hus och gömde sig för engelsmännen. När jag kom ut låg gatorna öde man hörde lite viskningar från husen. Bakom gardinerna i ett litet grått hus tittade ett förskräckt ansikte.

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla Kapitel 1 Hej jag heter Albert och är 8 år. Jag går på Albertskolan i Göteborg. Min fröken heter Inga hon är sträng. Men jag gillar henne ändå. Mina nya klasskompisar sa att det finns en magisk dörr på

Läs mer

Kapitel 3. Här är en karta över ön

Kapitel 3. Här är en karta över ön Kap 1 Skeppet Jag var på en färja och jag skulle över till Danmark och spela Champions League finalen som är det bästa man kan vinna i fotbollsvärlden. Jag spelar i FC Liverpool och vi ska möta Bayern

Läs mer

Kapitel 3 ÖN. Ön jag bor på är ganska bergig. På vissa ställen är det slätter.

Kapitel 3 ÖN. Ön jag bor på är ganska bergig. På vissa ställen är det slätter. ÖN Kapitel 1 Jag heter sir Lincon och jag är en uppfinnare och en kapten. Jag är 42år gammal och jag föddes 1895 i Sverige. Jag har uppfunnit flygplanet, luftskeppet och robotfågeln. Mitt fartyg heter

Läs mer

Kapitel 1 Mästerkatten 1B

Kapitel 1 Mästerkatten 1B Kapitel 1 Det var en gubbe som arbetade i skogen och högg ner träd. När han kom hem om kvällarna var han så gnällig. Han tyckte att gumman, som gick hemma hade det så bra. Hon fick gå i stugvärmen och

Läs mer

JONATAN OCH SOFIE DRAKAR OCH RÖVARE JULIA BENGTSSON 6:2 BJÖRNEKULLASKOLAN

JONATAN OCH SOFIE DRAKAR OCH RÖVARE JULIA BENGTSSON 6:2 BJÖRNEKULLASKOLAN JONATAN OCH SOFIE DRAKAR OCH RÖVARE AV JULIA BENGTSSON 6:2 BJÖRNEKULLASKOLAN Hjälp!!! skrek Jonatan. Han var alldeles kallsvettig. Svetten rann över hela kroppen. Han hade drömt en mardröm. Han låg på

Läs mer

TJUVEN. Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll.

TJUVEN. Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll. TJUVEN Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll. 1 Pengarna är borta, sa vår lärare Jenny. Två tusen kronor! Hon höll ett brunt kuvert i handen. Det var tomt. Jag såg på Jenny. Sedan såg jag på Diana

Läs mer

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började Blodfrost Värsta samtalet jag någonsin fått. Det hände den 19 december. Jag kunde inte göra någonting, allt stannade, allt hände så snabbt. Dom berättade att han var död, och allt började så här: Det var

Läs mer

Illustration Anna Nilsson

Illustration Anna Nilsson Illustration Anna Nilsson PEDER WESSEL OCH POJKARNA Av Mona Stockare Aldrig hade han sprungit så fort. Över strandängen, genom byn, uppför kullen och mot trädet. Hjärtat bankade och det svartnade för ögonen.

Läs mer

Monstret. Spännande, läskig. Författare: Elena Hovsepyan Illustratör: Elena Hovsepyan

Monstret. Spännande, läskig. Författare: Elena Hovsepyan Illustratör: Elena Hovsepyan Monstret Spännande, läskig Författare: Elena Hovsepyan Illustratör: Elena Hovsepyan För många år sen fanns det en kvinna som var kungens läkare. En dag bröt kungen nacken. Kvinnan hjälpte kungen och då

Läs mer

Kapitel 1 Mästerkatten 2A

Kapitel 1 Mästerkatten 2A Kapitel 1 Det var mitt i sommaren. Jag kommer ihåg precis vilken dag det var, för det var sköldpaddans födelsedag, och den är alltid den 17 juli. Vilken varm dag det var! Alla vi som är sköldpaddans vänner

Läs mer

- Ja det gjorde jag vill du bli så svara ja då får du gå ut ur fängelse.

- Ja det gjorde jag vill du bli så svara ja då får du gå ut ur fängelse. Jon fattade ingenting! Ja vill du jobba som polis? Frågade Ragnar. Jon svarade, jag vet inte och så kan jag inte så mycket om det. Ragnar sa till Jon att det inte var något problem för han kommer att lära

Läs mer

Varför just jag? Klara Österling. Klara Österling 6:4

Varför just jag? Klara Österling. Klara Österling 6:4 Varför just jag? Klara Österling 1 Kap 1: Mitt liv Jag vaknar av att Jessy hoppar upp i min säng och börjar slicka mig i ansiktet. Jag ser på klockan. Hon är fem. Jessy hoppar av min säng och skuttar menande

Läs mer

Djävulens tre guldhår.

Djävulens tre guldhår. Djävulens tre guldhår. (Saga från Tyskland) Det var en gång en fattig man och kvinna som bodde i en liten by. De hade inte så mycket att glädjas över här i livet och därför blev de mycket lyckliga när

Läs mer

Dennis gillade att ha jeans som var slitna och en sliten jacka och läderskor.

Dennis gillade att ha jeans som var slitna och en sliten jacka och läderskor. Dennis svarade. Det var Marias bror. Han ville säga tack. Sen efter en liten stund ringde hans kompisar och ville att han skulle komma till parken. - Ja jag kommer, svarade Dennis. Sen ångrade han sig

Läs mer

Jag talar med havet. elever från Språkintroduktionens Startskola berättar om resor och vägskäl

Jag talar med havet. elever från Språkintroduktionens Startskola berättar om resor och vägskäl Jag talar med havet elever från Språkintroduktionens Startskola berättar om resor och vägskäl Förord När jag mår dåligt talar jag med havet. Havet lyssnar, suckar och bevarar mina hemligheter. Havet tycker

Läs mer

En resa på livets kanal

En resa på livets kanal En resa på livets kanal (Friluftsgudstjänst i hamnen) Av: Johannes Djerf Det här är ju en dag som för många handlar om vatten och båtar, vilket jag tycker är väldigt härligt. Men jag ska ändå börja med

Läs mer

På bänken ska vi andas By O.M.Jansson Published by O.M.Jansson at Smashwords Copyright 2011 O.M.Jansson

På bänken ska vi andas By O.M.Jansson Published by O.M.Jansson at Smashwords Copyright 2011 O.M.Jansson På bänken ska vi andas By O.M.Jansson Published by O.M.Jansson at Smashwords Copyright 2011 O.M.Jansson På bänken ska vi andas av O.M.Jansson Öppna fönster. Stänga fönster. Går inte att stänga fönster.

Läs mer

Hej då! Vi ses snart igen!

Hej då! Vi ses snart igen! Kapitel 1 Min familj Hej, jag heter Amos. Här är min familj. Min stora härliga familj som jag tycker så mycket om. Det är jag som har den röda tröjan med ett A på. Mitt namn börjar på A och slutar på S

Läs mer

HANS OLSSON ELEMENTSTENARNA Sökandet efter elementstenarna

HANS OLSSON ELEMENTSTENARNA Sökandet efter elementstenarna HANS OLSSON ELEMENTSTENARNA Sökandet efter elementstenarna 1 Boken kan beställas från: Books-on-Demand tel: 0498-21 33 60 fax: 0498-21 33 29 Hans Olsson 2010 Sättning: Anders Engström (gäller den tryckta

Läs mer

Felicia går i 7:an tillsammans med sin bästis Lucia. En dag kommer det en ny elev till klassen som heter Nina. Felicia börjar också höra och se olika

Felicia går i 7:an tillsammans med sin bästis Lucia. En dag kommer det en ny elev till klassen som heter Nina. Felicia börjar också höra och se olika Felicia går i 7:an tillsammans med sin bästis Lucia. En dag kommer det en ny elev till klassen som heter Nina. Felicia börjar också höra och se olika saker och hon tycker att den där Nina verkar vara lite

Läs mer

Rond Nummer. 2. Av: Sara Jussi. Personer: Johanna Maria

Rond Nummer. 2. Av: Sara Jussi. Personer: Johanna Maria Rond Nummer. 2 Av: Sara Jussi Personer: Interiör: Ett hem, kväll. En kvinna fixar i ordning ett middagsbord, ser på klockan, ser sig själv i spegeln, ställer fram vin och vinglas, städar lite. Det knackar

Läs mer

Alarmklockan tjöt envist. satte sig sakta upp och tryckte av klockan. Hon tände lampan och drog sig upp. Det var en helt vanlig morgon. Hon åt frukost och klädde på sig. Hon drog sin borste genom hennes

Läs mer

Husets bok. av Berit Åberg

Husets bok. av Berit Åberg Husets bok av Berit Åberg 1 Inledning... 3 1. Hem från semestern... 4 2. En stuga i vardagsrummet... 6 3. Björkbacke mot sjön... 8 4. Nybyggarliv... 9 5. Kolarkojan... 11 6. Med häst och vagn... 13 7.

Läs mer

Det här är Maria. Hon har just badat och hennes mamma har bråttom. Men det har inte Maria. Hon vill inte ha bråttom, det är bara vuxna som har det.

Det här är Maria. Hon har just badat och hennes mamma har bråttom. Men det har inte Maria. Hon vill inte ha bråttom, det är bara vuxna som har det. 1 Det här är Maria. Hon har just badat och hennes mamma har bråttom. Men det har inte Maria. Hon vill inte ha bråttom, det är bara vuxna som har det. - Vi hinner inte om du ska hålla på och bråka. - Jag

Läs mer

Krönikor av Roteduks Resande under perioden 181 04 05 till 183 10 19 & eftermälet, de lugna åren 184 189

Krönikor av Roteduks Resande under perioden 181 04 05 till 183 10 19 & eftermälet, de lugna åren 184 189 Krönikor av Roteduks Resande under perioden 181 04 05 till 183 10 19 & eftermälet, de lugna åren 184 189 2003 05 04 2006 04 23 23 spelpass Tore Magnus Marmgren Torhild Cecilia Holmqvist Gersk Anders Sjögren

Läs mer

-Jag ville faktiskt be om ursäkt jag föll för grupptrycket, fortsatte Dennis.

-Jag ville faktiskt be om ursäkt jag föll för grupptrycket, fortsatte Dennis. Blodig hämnd Dennis svarade. Det var Maria. -Hej, sa hon. -Vad bra att du ringde, sa Dennis. -Jag ville faktiskt be om ursäkt jag föll för grupptrycket, fortsatte Dennis. -Det är okej och förresten tack

Läs mer

Kapitel 2 Brevet. Oj är det skrivet på guldpapper med silverbläck? Det var fint. Men varför just jag? Är det något speciellt med mig eller varför?

Kapitel 2 Brevet. Oj är det skrivet på guldpapper med silverbläck? Det var fint. Men varför just jag? Är det något speciellt med mig eller varför? Kapitel1 Hej! Hej!JagheterOlivia.Jagär10år,harblontochlångthår ochgårpåenskolasomheterhighschool.härgörsmånganya filmerochviharmycketidrott!jagtyckermycketom bibliotekarienstellaochärliteräddföridrottsläraren

Läs mer

Innehållsförteckning:

Innehållsförteckning: Innehållsförteckning: Kapitel 1, Pelle Parmesan s. 1 Kapitel 2, Korvkiosken s. 2 Kapitel 3, Vittnet s. 3 Kapitel 4, Spaning s. 5 Kapitel 5, Skräddaren s. 7 Kapitel 6, Lösningen s. 8 Kapitel 1 Pelle Parmesan

Läs mer

-Strunta i det! han är ju här nu sa jag med en stressad röst.

-Strunta i det! han är ju här nu sa jag med en stressad röst. Sverige runt! Kapitel 1. Flyget! -När kommer han? -Snart hoppas jag. -Planet går ju snart. -Vänta där är han ju sa jag tillslut. -Skynda dig sa Steffi och Zara i mun på varandra. -Vi blev lite oroliga!

Läs mer

ANDERS FAGER vägen till zonhjärtat

ANDERS FAGER vägen till zonhjärtat ANDERS FAGER vägen till zonhjärtat e n n o v e l l i n s p i r e r a d a v w w w.frialigan.se På morgonen tänkte Rasper på hur långt han kommit. Sen han var barn i Arken. Sen han vandrat ut i Zonen med

Läs mer