Min älskade ett monster håller kärt

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Min älskade ett monster håller kärt"

Transkript

1 3 Min älskade ett monster håller kärt Ash återvände en stund senare. Utan förvarning svepte han in i grottan med ett knippe kaniner slängda över axeln, som bevisade att han faktiskt hade jagat. Han slängde dem vid mina fötter och utan att säga ett ord till varandra satte vi i gång med att stycka dem. Vi arbetade under tystnad medan nattens mörker slöt sig omkring oss. Döda Ash? Svika honom på uppdrag av sommarhovet? Vad tänkte Oberon på? Som om jag skulle kunna göra något sådant, även om det tekniskt sett var Titania som skulle döda honom. För det skulle hon göra. Ash var kanske prins, men Titania var drottning och man jäklades inte med alvdrottningarna. Man satte sig åtminstone inte upp mot dem i deras eget hov. Det visste till och med jag. Och nu när Oberon gått upp i rök, skulle Titania inte ge Vinterprinsen någon nåd. Hon skulle förgöra honom. Jag kunde inte göra så mot ispojken. Trots alla år av bråk och osämja, trots att han förmodligen skulle försöka döda mig förr eller senare, kunde jag inte överlämna honom i Titanias våld. Men... om jag inte gjorde det skulle Meghan aldrig älska mig. Min prinsessa, kvinnan jag skulle göra vad som helst för, skulle aldrig se mig. Inte som hon såg på Ash. Vad var det som gjorde honom så speciell? Vad hade han som inte jag hade? - Du är väldigt tyst. Jag blinkade och tittade upp från den flådda haren. Ash stod på knä någon meter från eldstaden, böjd över jaktbytet, och arbetade snabbt och skickligt med jaktkniven. - V-vad då? slängde jag ur mig lite för snabbt. Åh, snyggt jobbat, Goodfellow. Bäst att du slingrar dig ur det här. Jag? fortsatte jag och spelade chockad. Vad då, ispojken? Vad menar du? Kan det vara så att du faktiskt bryr dig om mig? - Du döljer något, sa han lugnt utan att titta upp från det han hade för händerna. Om jag kan höra mina egna tankar i din närhet betyder det att något är i görningen. Eller på väg att gå väldigt, väldigt fel. Är det något du vill berätta för mig, Goodfellow? Jäklar också, när hade ispojken lärt sig att läsa av mig? Det var något jag skulle bli tvungen att jobba på. Ja, svarade jag och tvingade fram ett leende. Jag tror att det lättaste sättet att smyga in dig i Arkadien är att förvandla dig till en ekorre. Vad tror du? Eller en

2 kanin! Jag tittade ner på den flådda kaninkroppen. Fast det kan förstås gå illa om Titania har släppt ut sina jakthundar... - Strunt i det. Ash suckade och skakade på huvudet. Jag är ledsen att jag sa något. - Åh, nu vet jag! Jag knäppte med fingrarna. En kameleont! På det sättet kan du sitta på min krage och smälta in. Det är ju lysande! Och du skulle bli en väldigt stilig kameleont dessutom, tror du inte det, ispojken? Ash himlade med ögonen, böjde sig ner över haren igen och stängde mig ute. Jag fortsatte att prata med honom, meningslöst prat som ingen av oss tog på allvar. Det var en sköld för att dölja mina egentliga tankar, som jag inte kunde stänga av hur mycket jag än försökte. Varför är du här? För Meghans skull. Det var det uppenbara svaret. Jag var här för Meghans skull. För att jag älskade min prinsessa och ville att hon skulle bli lycklig. Även om lyckan betydde att hon var med någon annan. Även om den personen var min ärkefiende. Jag ville att hon skulle bli lycklig. Tror du inte att du skulle kunna göra henne lycklig? Det trodde jag. Om hon hade valt mig, skulle jag ha gett henne allt. Det var jag som kunde få henne att skratta, som visade henne den underbara tjusningen med sommarmagin, som hade tagit en kula i hennes ställe utan att blinka. (Vilket förresten gjorde ont som satan.) Det var jag som skyddade henne från de grymma människorna i hennes klass, som följde henne till och från bussen varje dag, som kom ihåg hennes födelsedag när ingen annan gjorde det, inte ens hennes familj. Meghan, varför kunde du inte ha valt mig? Var jag inte god nog? Eller är det mitt eget fel för att jag väntar på dig? För att jag inte lagt in en stöt tidigare? Jäklar också. Jag hade trott att jag kommit över det. Jag hade trott att jag nöjde mig med att vara hennes vän, men jag kunde inte få Oberons ord ur skallen. Alvkonungen hade rätt, även om han kunde vara en manipulativ, hjärtlös skitstövel ibland. Så länge Ash fanns, skulle Meghan aldrig se mig som något annat än en vän. Så du måste ställa dig frågan vem som är viktigast, Goodfellow. Kvinnan du älskar och skulle göra vad som helst för, eller rivalen som har svurit en ed på att döda dig en dag? Jag betraktade Ash som satt hukad med ryggen mot mig och försökte få fart på elden. Min forne vän som förvandlats till en fiende. Vad skulle den hänsynslöse Vinterprinsen ha gjort om han varit i mina skor?

3 Jag reste mig hastigt och Ash gav mig ett vaksamt ögonkast. Ska du någonstans, Goodfellow? - Bara ta en promenad, lillprinsen. Men jag blir rörd av din omtanke. Jag log tillgjort och han vände sig mot elden igen. Jag grimaserade åt hans rygg. Vet du, jag börjar faktiskt tröttna på att prata med en stenvägg, fortsatte jag och gick mot grottöppningen. Det skulle vara mer givande att prata med en död fisk än att tjafsa med dig. - Det har aldrig hindrat dig förut. - Ser du? Det är just det jag pratar om. Jag himlade med ögonen. Men du får ursäkta mig, för jag behöver vara ensam en stund, prinsen. Jag måste fundera ut hur jag ska smuggla in din iskalla lekamen i sommarhovet. Han tittade upp med ett ryck. Jag trodde du hade tänkt ut det redan. - Jaså, nu är du intresserad av att prata? Jag skrattade och lade händerna bakom nacken. Oroa dig inte, ispojken. Jag ska nog komma på något. Det gör jag alltid. Han betraktade mig under tystnad och jag stirrade tillbaka med ett självbelåtet flin. Utmanade honom att säga något, att säga emot. Till slut suckade han och vände sig mot elden igen. - Det är ditt hov, hörde jag hur han muttrade. Du känner det bättre än jag. Ja, det är det, tänkte jag och drog mig undan, ut i skogen. Det är mitt hov, jag är till hälften Sommar, och det är meningen att du och jag ska vara fiender, Ash. Har du inte tänkt på det? Att du ger dig in på fiendemark med någon som borde vara lojal mot sommarhovet? Jag hade inte varit helt ärlig. Jag visste redan hur jag skulle smuggla in Hans kungliga isighet i Arkadien, alldeles framför näsan på Titania och sommarväktarna. Det skulle bli en utmaning. Ash var en vinterprins rakt igenom. Man kunde inte bara sätta på honom en lösmustasch och hoppas på det bästa, inte med hans kungliga utstrålning. Som tur var hade jag varit med länge och kunde mina saker. Om någon kunde smuggla in en vinterprins i sommarhovet, var det jag. Nej, jag behövde bara lite tid för mig själv. Tid att tänka. Tid att planera. Tid att fundera på vad jag egentligen ville göra. * - Nej. Jag himlade med ögonen. Kom igen, ispojken. Jag ska åtminstone inte förvandla dig till en lemur. Det här är enda sättet att ta sig in i sommarhovet utan att någon får veta att du är... du.

4 - Det måste finnas något annat sätt. - Det finns det inte. Jag lade armarna i kors och blängde på honom. Vi hade kommit fram till gränsen till Arkadien och stod i utkanten av den vilda skogen. Jag tittade bort mot floden och alvkonungens rike på andra sidan. En träbro sträckte sig över floden och på andra sidan stod två sommarriddare på vakt. Ash och jag stod och tryckte i en talldunge och såg på dem. Den brusande forsen dränkte vårt samtal. - Det är en förklädnad, Ash, försökte jag igen. En illusion. Vi måste maskera din vintermagi med min sommarmagi och förändra ditt utseende så att alverna inte flippar ur när du gör entré på borggården. Det är faktiskt enda sättet. Hur hade du tänkt att vi skulle göra annars? Ash suckade och lutade huvudet bakåt. Du njuter alldeles för mycket av det här. Jag ryckte på axlarna och log retsamt. På den punkten tänker jag inte säga emot dig. Han stirrade på mig så att jag fick istappar i håret och jag satte upp händerna i försvar. Vill du ta dig in i Arkadien eller inte? - Okej då. Han gjorde en frustrerad, hjälplös gest. Sätt i gång. Nu ser vi till att få det här överstökat. - Jag trodde aldrig du skulle säga det, flinade jag och drog med honom längre in bland träden och frammanade min magi. - Stå still, sa jag när han lade armarna i kors och försökte se uttråkad och sur ut. Det tar inte lång tid, men jag måste väva in trollglans i illusionen så att den blir tillräckligt stark för att dölja din vinteraura. Om du hade varit en rödhatt eller en isjordande, hade det varit lättare, men du är den du är och det kräver betydligt mer ansträngning. Jag kände sommarmagin strömma över Vinterprinsen, kände hur den studsade tillbaka av iskylan som omgav honom som en rustning. - Sluta kämpa emot, ispojken. Det här är enda sättet om du vill få uppdraget ur världen. Du måste låta mig hjälpa dig. Ash fnös och den skyddande vinterskölden försvann. Jag frammanade ännu mer sommarmagi och skickade iväg den mot prinsen så att illusionen skulle börja skapas. Det var inte det lättaste, för hans egen magi gjorde motstånd. Säga vad man ville om Vinterprinsen, men han var otroligt stark. Han visste vem han var och någon som var mindre skicklig än jag hade inte kunnat förvandla honom, även om det bara var en illusion. Men så är jag ingen medelmåttig trollkarl heller.

5 Ashs konturer blev suddiga och började ändra form. Han varken växte eller krympte, men håret blev längre och föll ner över ryggen, och gick från kolsvart till rågblont. Den bleka hyn blev gyllenbrun, som om han tillbringat hela livet ute i solen, och de kalla silvergrå ögonen blixtrade till innan de blev ljust blå. Kläderna bytte också skepnad. Den långa svarta rocken försvann i en rökpuff och ersattes av en rustning i guld och grönt, med en stolt kronhjort på bröstplåten. En tjusig guldmantel kantad med löv lade sig runt hans axlar, något Ash aldrig skulle ta på sig. När det var klart fanns inte ett spår av Vinterprinsen kvar. I stället stod en sommaralv framför mig under tallarna. En sommaralv med rynkad panna, vars drag vagt påminde om drottning Mabs yngste son. Jag slog handen för munnen med spelad förtjusning. Åh, ispojken, det är... det är... så du! - Jag ska döda dig för det här, stönade Ash och hajade till när han hörde sin egen röst, så hög och klar. Jag bet mig i kinden för att inte brista i skratt. Om han drog sitt svärd skulle det förstöra illusionen och då måste vi göra om alltihop. - Det kan du göra senare. Kom ihåg att du inte kan använda någon vintermagi där inne. Om du gör det bryts förtrollningen. Det innebär att du varken får dra svärdet eller kasta istappar, så börja inte bråka med några sommaralver nu. När vi väl tagit oss in rycker vi åt oss fiolen och skyndar ut igen. Ash nickade. Jag backade ett steg och kastade samma illusion över mig själv, så att vi blev två nästan identiska sommarriddare. Jag kastade ett snabbt öga på min följeslagare och log. Redo? Han suckade igen och drog fingrarna genom sitt numera blonda hår. Visa vägen. * De båda riddarna som vaktade bron nickade artigt mot oss när vi kom över på andra sidan, men mer än så brydde de sig inte om oss. Jag kom på en av dem med att dölja ett roat flin när vi passerade, men det var förståeligt med tanke på omständigheterna. Jag trodde först inte att ispojken hade lagt märke till det, men där misstog jag mig. - Vilka är det meningen att vi ska föreställa? frågade Ash när vi fortsatte in i alvkonungens rike. På andra sidan bron spred sommarsolen sitt varmgula sken och jag suckade av välbehag. Av alla saker i sommarhovet var det solen jag saknade mest. Den vilda skogen var för mörk och Tir Na Nog var för kallt. Endast i Arkadien sken solen starkt och ljust, och de sötaste

6 äpplen jag smakat växte på träden på andra sidan törnestängslet, alltid mogna att plockas. Om man kom förbi de två vresiga jättarna som ägde fruktträdgården, vill säga. - Just det ja, sa jag och log. Våra namn. Jo, du är sir Torin och jag sir Fagan, och vi är två kringvandrande riddare som reser runt på äventyr i landet Aldrig för att vinna pris och ära åt vår kung och vårt rike. Du förstår, vi ställer saker och ting till rätta, dräper drakar och letar efter skatter. Ja, sådana saker. - Så vi är väl ansedda här? - Nja... Jag kliade mig i bakhuvudet. Inte precis. Ash stirrade på mig. Vad ska det betyda? - Har du läst Don Quijote? frågade jag. Ash slöt ögonen för att visa att ja, den hade han läst. De är väldigt på hugget, Torin och Fagan, fortsatte jag och försökte låta bli att skratta åt Ashs min. Och deras avsikter är ädla, det ska jag ge dem, men de skulle inte hitta ut ur en städskrubb utan karta. Det är ren tur att de inte har blivit dödade eller uppätna vid det här laget. De tigger och ber Oberon om att bli utskickade på något ädelt, viktigt äventyr för att bevisa vad de går för, och han ger dem något fånigt uppdrag bara för att bli av med dem. - Och det är dem du har förvandlat oss till? - Det är en perfekt förklädnad, eller hur? Jag slog ut med armarna i en storslagen gest. Sir Torin och sir Fagan befinner sig nästan aldrig vid hovet, de andra riddarna brukar undvika dem och vi får en anledning att träffa drottning Titania för att meddela att vi har slutfört vårt senaste uppdrag. - Och om de riktiga Torin och Fagan råkar vara där? - Nå ja. Jag ryckte på axlarna, irriterad över logiken i det han sa. Då får vi improvisera. Jag såg att Ash inte gillade upplägget. Han hade alltid varit typen som planerade saker och ting in i minsta detalj och brukade tycka att mina improvisationer var både irriterande och oroväckande. Men han sa inget mer och det dröjde inte länge förrän vi kom fram till den höga gräskullen som markerade ingången till Oberons hov. Täta björnbärsbuskar omgav kullen, men de delade sig välkomnande för oss när vi kom närmare. - Något mer jag borde känna till? muttrade Ash vid min sida. Någon annan liten detalj som du råkar ha glömt att delge mig, nu när vi snart är framme? - Eh... Jag kastade ett öga på honom från sidan. Bara en liten sak till. Han höjde ena ögonbrynet och jag bet mig i läppen. Åh, han skulle inte gilla det här. Det ryktas att sir Torin och drottningen har... eh... ett förhållande. - Va?

7 I samma stund hade vi kommit ner på andra sidan kullen och steg in på en borggård som myllrade av sommaralver hjärtat av Arkadien. Musik spelade, en av mina favoritmelodier om sol och mörker och allt som växer, om att ligga på botten av en sval bäck medan fiskarna vaggar dig till sömns. Träden som omgav borggården viskade mjukt och rörde grenarna till musiken och de tusentals blommor som prunkade överallt svajade långsamt i takt till melodin. Trädnymfer, satyrer, jordandar och sommaralver myllrade på den stora borggården, satt på bänkar och pratade eller dansade tillsammans i gräset. Japp, det rådde ingen tvekan om att jag var hemma. Jag kände Ashs brännande blick i bakhuvudet och visste att han var beredd att döda mig, men alverna i utkanten av borggården hade fått syn på oss och närmade sig. - Uppför dig nu, ispojken, väste jag sammanbitet och klistrade på mig ett stort leende när alverna kom mot oss. De kommer hit, så le och var snäll. Det är showtime. - Sir Fagan! utbrast en kvinnlig satyr och hoppade fram till oss. Hovarna klapprade nätt mot kullerstenarna. Sir Torin! Ni är tillbaka och ni lever. Välkomna! - Hur var resan, sir Fagan? frågade en nymf och gav mig ett lurigt leende. Lyckades ni stjäla skatten från Månbesten den här gången? Dräpte ni den fruktade ormen i Fallträsk? Berätta allt om era äventyr. - Ja, ja, nickade en vätte entusiastiskt. Vad har ni varit med om? - Ja, berätta! - Berätta! Jag satte upp handen. Nu räcker det, mina vänner, nu räcker det! Det finns gott om tid för berättelser och sånger om djärva hjältedåd, men inte nu. Den ivriga skaran tystnade besviket och jag suckade ljudligt. Sir Torin och jag har rest långväga och är trötta. Vi har många historier att berätta, men först måste vi prata med vår kung. - Kung Oberon har rest iväg, förklarade satyren och såg på mig med sina stora hasselnötsbruna ögon. Hon vände blicken mot Torin bredvid mig och log. Men drottning Titania är här, och tar säkert gärna emot er. Vill ni att jag ska leta reda på någon som kan meddela er återkomst? - Det vore mycket uppskattat, min sköna, sa Ash till min förvåning. Satyren log och skuttade iväg, och vi började gå mot porten som delade av borggården från Oberons privata boning. Sommaralverna log mot oss, nickade och viskade bakom våra ryggar. Vi låtsades inte om dem. Hittills hade allt gått enligt planerna. Steg ett, att ta sig in till hovet, hade gått som smort. Nu behövde vi bara leta reda på Leanansidhes fiol och ta oss ut ur Arkadien innan bluffen avslöjades.

8 Och eftersom jag kände Sommardrottningen, och hennes tendens att bli besatt, skulle fiolen förmodligen finnas någonstans i hennes privata kammare. Det skulle göra det hela mer... spännande. Jag sneglade på Ash. Jag visste hur han skulle kunna ta sig ända in i drottningens sovrum, men han skulle förmodligen flippa ur om jag föreslog det, så jag höll tyst. - Vad är det? suckade Ash. Jag blinkade. Vad då? - Du tittar på mig så där igen, fortsatte han när vi stannade framför portarna, som vaktades av två bastanta troll i röda uniformer med mässingsdetaljer. Som om du har en plan jag inte kommer att gilla. Alls. - Ja... jo, jag har en idé... - Och? - Och... du kommer inte att gilla den. Alls. Han suckade igen och gned sig i ögonen. Jag tror att jag redan har ett hum om vad du kommer att säga, muttrade han och såg plågad ut. Jag ryckte på axlarna. Det vore det enklaste sättet att ta reda på om hon har fiolen i sin kammare. Du kunde till och med erbjuda dig att sjunga en serenad för henne. - Om Titania avslöjar mig är jag död innan jag ens fått chansen att dra mitt svärd. Och vilken tragedi sen. Ispojken, sa jag och log. Kom igen nu. Som om jag skulle låta det hända. Din förklädnad är idiotsäker. Bara du inte tar till din vintermagi så klarar du dig. Ash drog fingrarna genom håret och lutade sig närmare. Puck, sa han bestämt. Jag... jag kan inte göra det. Det här är ingen lek längre. Du ber mig att förföra självaste Sommardrottningen. Det är landsförräderi och dessutom... Han tittade bort och snörpte på munnen. Dessutom är jag fortfarande Meghans riddare. Mitt löfte... - Vill du få tillbaka fiolen eller inte? Ash såg så olycklig ut att jag nästan tyckte lite synd om honom. Hör på nu, viskade jag. Jag förväntar mig inte att du ska få henne i säng eller ens kyssa henne. Bara tanken på det... urk! Jag ryste till, sköt ifrån mig bilderna som dök upp i skallen och rörde min kniv i en svepande gest. - Flirta lite med henne bara. Slå på charmen. Berätta för henne om dina äventyr. Om hon blir alldeles för närgången och känslosam får du ursäkta dig och sticka därifrån. Jag tar hand om resten. - Jag gillar det inte. - Det trodde jag inte heller. Stå still nu. Innan han hunnit reagera höjde jag kniven och skar loss en test från hans långa blonda hår. Den föll ner i handflatan och jag slöt handen runt den. Perfekt. Jag är dig mycket tacksam, ispojken.

9 Ash drog sig undan. Ögonen blixtrade och handen sökte sig till svärdet. När jag gav honom ett varnande ögonkast blev han medveten om vad han gjorde och drog undan handen. - Vad sysslar du med, Goodfellow? snäste han. - Tyst med dig, prinsen. Jag synade hårslingan mellan fingrarna och såg hur den skiftade färg från blekt blont till kolsvart. Jag log. Det ingår i planen, så oroa dig inte. Med ett ljudligt knarrande öppnades de tunga portarna och en satyr i budbärarmundering steg ut och gjorde tecken åt oss att följa med. Då kör vi, ispojken. Försök nu att hålla masken inför drottningen. Missa inte den spännande fortsättningen av Sommarhovets inkräktare av Julie Kagawa nästa vecka!

* Det gick inte lika bra som planerat. Vargar hade en benägenhet att lägga sig i bakhåll, även om de sannerligen inte var de gruvligaste monster vi

* Det gick inte lika bra som planerat. Vargar hade en benägenhet att lägga sig i bakhåll, även om de sannerligen inte var de gruvligaste monster vi 2 Oberons vrede väcks Det hade blivit skymning när vi passerade gränsen mellan de dödligas rike och den vilda skogen. Å andra sidan var det alltid skymning under skogens enorma bladverk. Solens strålar

Läs mer

Rhana och Dheya Träning

Rhana och Dheya Träning Rhana och Dheya Träning Av L. M Petersson 1 Kapitel 1 Dheya bet ihop och såg noga på Rhana. Hon hade velat kommentera det han sagt, men Robviar skakade varnande på huvudet åt henne. Gudinna, Rhana? sade

Läs mer

TJUVEN. Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll.

TJUVEN. Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll. TJUVEN Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll. 1 Pengarna är borta, sa vår lärare Jenny. Två tusen kronor! Hon höll ett brunt kuvert i handen. Det var tomt. Jag såg på Jenny. Sedan såg jag på Diana

Läs mer

Sagan om Noihvo. av Clas Olson. Prolog: Förluster! Bok I: Systrar! Bok II: Vänner! Bok III: Fiender! Epilog: Vandringar

Sagan om Noihvo. av Clas Olson. Prolog: Förluster! Bok I: Systrar! Bok II: Vänner! Bok III: Fiender! Epilog: Vandringar Sagan om Noihvo av Clas Olson Prolog: Förluster! Bok I: Systrar! Bok II: Vänner! Bok III: Fiender! Epilog: Vandringar Denna bok är Clas Olson 2009 (clas.olson@stylized-lotus.com). Ingen del av boken får

Läs mer

HANS OLSSON ELEMENTSTENARNA Sökandet efter elementstenarna

HANS OLSSON ELEMENTSTENARNA Sökandet efter elementstenarna HANS OLSSON ELEMENTSTENARNA Sökandet efter elementstenarna 1 Boken kan beställas från: Books-on-Demand tel: 0498-21 33 60 fax: 0498-21 33 29 Hans Olsson 2010 Sättning: Anders Engström (gäller den tryckta

Läs mer

till skolan! hör jag mamma ilsket säga nerifrån köket. Mamma har inget vidare morgonhumör. Jag kommer! fräser jag tillbaka. Jag har ärvt min mammas

till skolan! hör jag mamma ilsket säga nerifrån köket. Mamma har inget vidare morgonhumör. Jag kommer! fräser jag tillbaka. Jag har ärvt min mammas Inu, vakna! Inu, vakna! Mamma bultar på dörren. Går du inte upp nu så kommer du för sent till skolan! Låt mig vara, tänker jag, jag bryr mig inte om jag kommer för sent. Jag vill inte till skolan, till

Läs mer

OM FIENDEN KOMMER Michael Tamelander Del 12 Som att slå ett barn

OM FIENDEN KOMMER Michael Tamelander Del 12 Som att slå ett barn OM FIENDEN KOMMER Michael Tamelander Del 12 Som att slå ett barn Michael Tamelander 1 Mellan Stoke-on-Trent och Derby, lördagen den 14 september. Om vi inte fastnar någonstans bör vi vara framme i London

Läs mer

Varför just jag? Klara Österling. Klara Österling 6:4

Varför just jag? Klara Österling. Klara Österling 6:4 Varför just jag? Klara Österling 1 Kap 1: Mitt liv Jag vaknar av att Jessy hoppar upp i min säng och börjar slicka mig i ansiktet. Jag ser på klockan. Hon är fem. Jessy hoppar av min säng och skuttar menande

Läs mer

STARZINGER FÖR KÄRLEKEN TILL PRINSESSAN KAPITEL 16: COGO OCH AURORA Kyssen var djup, kärleksfull och passionerad. De hade kyssts förr men aldrig så här innerligt och med så mycket åtrå tidigare. Cogo höll

Läs mer

Till Klara, vår egen lilla solstråle

Till Klara, vår egen lilla solstråle Till Klara, vår egen lilla solstråle Skybäck_Norrsken.indd 5 2014-03-19 14:39 Skybäck_Norrsken.indd 6 2014-03-19 14:39 Prolog Cecilias bok Det är svårt att bli övergiven. Svårt att vara helt ensam. Ibland

Läs mer

Hur blir man lycklig? Man blir kär.

Hur blir man lycklig? Man blir kär. Hur blir man lycklig? Man blir kär. Sakta lyfte jag blicken från vekotidningen. Kär? Måste man bli kär för att bli lycklig? Jag vet inte om jag någonsin kommer att kunna älska igen, någonsin bli kär i

Läs mer

få en ängel på fall av K.J. Andersson 2012-02-11 1(27)

få en ängel på fall av K.J. Andersson 2012-02-11 1(27) få en ängel på fall av K.J. Andersson 2012-02-11 1(27) 5 april - söndag Jaha, så hur börjar man. Hej? Äh, det känns ju bara dumt. Det stod i artikeln att man skulle förhålla sig till dagboken som om det

Läs mer

Om man ser en kvinna falla i gruset. När man ser en kvinna slänga sej i gruset. Vem är man då? Vad blir man?

Om man ser en kvinna falla i gruset. När man ser en kvinna slänga sej i gruset. Vem är man då? Vad blir man? 6. Om man ser en kvinna falla i gruset. När man ser en kvinna slänga sej i gruset. Vem är man då? Vad blir man? Första tiden: Gaby säger saker till mej, hon säger viktiga saker. Hon har kolsvart hår, hon

Läs mer

Berättelsen om lille Jim Av Robin Björklund

Berättelsen om lille Jim Av Robin Björklund Berättelsen om lille Jim Av Robin Björklund I Vi kanske skulle sluta nu? Äh, han har bara varit nere i tjugo sekunder. Men tjugo sekunder kan verka länge, särskilt ifall man är panikslagen och har huvudet

Läs mer

Förvriden Frida Arwen Rosesund Mörkersdottir förlag

Förvriden Frida Arwen Rosesund Mörkersdottir förlag Förvriden Frida Arwen Rosesund Mörkersdottir förlag 2012 Frida Arwen Rosesund Mörkersdottir Förlag Foto Ivan Bliznetsov Omslag FridaRosesund ISBN: 978-91-87015-20-5 PROLOG FÅR JAG DITT liv. Rösten som

Läs mer

Gaston och Svarta Armén

Gaston och Svarta Armén Gaston och Svarta Armén Text: Robert Dahlström Bild: Tord Sandström Fahlström Kapitel 1 - Det snyftar på taket En kväll när magikern Gaston tog sin sedvanliga kvällspromenad på slottets tak så hörde han

Läs mer

Dennis gillade att ha jeans som var slitna och en sliten jacka och läderskor.

Dennis gillade att ha jeans som var slitna och en sliten jacka och läderskor. Dennis svarade. Det var Marias bror. Han ville säga tack. Sen efter en liten stund ringde hans kompisar och ville att han skulle komma till parken. - Ja jag kommer, svarade Dennis. Sen ångrade han sig

Läs mer

-Jag ville faktiskt be om ursäkt jag föll för grupptrycket, fortsatte Dennis.

-Jag ville faktiskt be om ursäkt jag föll för grupptrycket, fortsatte Dennis. Blodig hämnd Dennis svarade. Det var Maria. -Hej, sa hon. -Vad bra att du ringde, sa Dennis. -Jag ville faktiskt be om ursäkt jag föll för grupptrycket, fortsatte Dennis. -Det är okej och förresten tack

Läs mer

Lisa. av Ola Montán EMIGRERAR TILL ANNAN PLANET. stöd med bilder och korrektur: Sarah

Lisa. av Ola Montán EMIGRERAR TILL ANNAN PLANET. stöd med bilder och korrektur: Sarah Lisa EMIGRERAR TILL ANNAN PLANET av Ola Montán stöd med bilder och korrektur: Sarah Lisa EMIGRERAR TILL ANNAN PLANET Del I Den långa vägen mot lycka av Ola Montán 1 KAPITEL 1 Mot okänt mål Rymdskeppet

Läs mer

Det första Ahmid märkte var att han var naken. Sedan kom ljuset och trängde in genom hans ögonlock; ett flackande gult ljus. Han låg på en sandig

Det första Ahmid märkte var att han var naken. Sedan kom ljuset och trängde in genom hans ögonlock; ett flackande gult ljus. Han låg på en sandig Det första Ahmid märkte var att han var naken. Sedan kom ljuset och trängde in genom hans ögonlock; ett flackande gult ljus. Han låg på en sandig stenyta, platt sten uppvärmd av solen, och en rökig doft

Läs mer

PRATA OM ALKOHOL. Novellsamling med ungdomars tankar och erfarenheter kring alkohol

PRATA OM ALKOHOL. Novellsamling med ungdomars tankar och erfarenheter kring alkohol PRATA OM ALKOHOL Novellsamling med ungdomars tankar och erfarenheter kring alkohol 2008 2009 2010 2011 2012 2013 PRATA OM ALKOHOL Novellsamling med ungdomars tankar och erfarenheter kring alkohol 2008

Läs mer

Jonna Lindberg 2007. Jossan

Jonna Lindberg 2007. Jossan Jossan Jag blir så arg! Nu har vi suttit här i en timme och jag fattar inte hur han kan vara så dum! Lukas och jag har varit ihop i ett halvår, och han litar inte på mig. Han tror att bara för att jag

Läs mer

Teagan och Isolde Man har levt för länge när alla ens drömmar har förvandlats till ånger. Såhär på min dödsbädd är det jag ångrar mest att jag älskade. Kärlek bringade mig bara smärta och sorg. Om jag

Läs mer

Felicia går i 7:an tillsammans med sin bästis Lucia. En dag kommer det en ny elev till klassen som heter Nina. Felicia börjar också höra och se olika

Felicia går i 7:an tillsammans med sin bästis Lucia. En dag kommer det en ny elev till klassen som heter Nina. Felicia börjar också höra och se olika Felicia går i 7:an tillsammans med sin bästis Lucia. En dag kommer det en ny elev till klassen som heter Nina. Felicia börjar också höra och se olika saker och hon tycker att den där Nina verkar vara lite

Läs mer

Femton läsäventyr för stora och små krumelurer

Femton läsäventyr för stora och små krumelurer Femton läsäventyr för stora och små krumelurer Lindskog Förlag www.lindskogforlag.se Stockholm 2012 Lindskog Förlag, författarna och illustratörerna Grafisk form: Josephine Glad/Lisa Kleinschmidt Omslag:

Läs mer

Använd av Gud. Av: Johannes Djerf

Använd av Gud. Av: Johannes Djerf Använd av Gud Av: Johannes Djerf Under den här adventstiden så har vi talat om en sak. Guds angelägenhet att få komma nära ditt liv. Vi har talat om Jesus som sann konung och Gud, som kommer ridandes in

Läs mer

fick något att prata om. Det är inte säkert vi haft det annars. Jag visste inte hur jag skulle attackera hans målningar. Jag skrev ner olika idéer på

fick något att prata om. Det är inte säkert vi haft det annars. Jag visste inte hur jag skulle attackera hans målningar. Jag skrev ner olika idéer på Ingen aning? Men jag tänker fan försöka. Det blir inte lätt. Vad är lätt? sa jag. Vi får inte glömma bort krogen, sa Magnus. Krogen? Vem fan har tid att tänka på krogen. Jag. Jag är singel. Ska du hitta

Läs mer

När jag vaknar vet jag det redan. Jag har lärt mig känna igen tecknen. Ett tryck över bröstet, en fladdrande känsla i magen. Jag hör henne slamra i

När jag vaknar vet jag det redan. Jag har lärt mig känna igen tecknen. Ett tryck över bröstet, en fladdrande känsla i magen. Jag hör henne slamra i 7 När jag vaknar vet jag det redan. Jag har lärt mig känna igen tecknen. Ett tryck över bröstet, en fladdrande känsla i magen. Jag hör henne slamra i köket, morgonens alla ljud låter högre än vanligt och

Läs mer

Frihetsgudinnor. av Patrik Bergner. efter en idé av Ursula Fogelström. Personer: Inger, 45-65 år Katarina, 25-35 år Francine, 22-32 år

Frihetsgudinnor. av Patrik Bergner. efter en idé av Ursula Fogelström. Personer: Inger, 45-65 år Katarina, 25-35 år Francine, 22-32 år Frihetsgudinnor av Patrik Bergner efter en idé av Ursula Fogelström Personer:, 45-65 år, 25-35 år, 22-32 år Jönköping hösten -94 -2- Akt 1 Ett rum utan fönster. En dörr. Möbler, böcker, spel, kortlekar,

Läs mer

Att försvinna ner i någon annans minne

Att försvinna ner i någon annans minne Att försvinna ner i någon annans minne av Patrik Bergner och Ursula Fogelström Personer: Modern Sonen Brodern Tack Claes Lundberg Götgatan våren 94 -2- Ett vardagsrum/matrum. Lådor fyller rummet. De har

Läs mer