Ansökan till SIDA:s program för Minor Field Studies MFS

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ansökan till SIDA:s program för Minor Field Studies MFS"

Transkript

1 Ansökan till SIDA:s program för Minor Field Studies MFS Vid fakulteten för samhällsvetenskap, Linnéuniversitetet Vårterminen 2014 Del A: Sidas riktlinjer Del B: Ansökningskrav och urvalsprocedur Del C: Vägledning i hur man formulerar en ansökan Del D: Bedömningskriterier för urval Bilaga 1: DAC List of Aid Recipients lista över giltiga länder Bilaga 2: Ansökningsformulär Sista ansökningsdag

2 Del A: Sidas riktlinjer och villkor för MFS MFS (Minor Field Studies) är ett Sida-finansierat program som administreras av Universitetsets och högskolerådet. Stipendieprogrammet riktar sig till studenter på högskolan med internationellt intresse som avser att samla material till sin G3- eller magister/masters-uppsats genom en fältstudie under 8 10 veckor. Syftet är att ge svenska högskole- studerande ökade kunskaper om utvecklingsländer och utvecklingsfrågor. Genom MFS-programmet ges studerande möjlighet att under två månader skaffa sig en utlandserfarenhet. En förhoppning är att studien bidrar till ett fortsatt engagemang i internationella frågor och en ökad förståelse för utvecklingsproblematiken. Stipendier ges för fältstudier i länder som internationellt klassificeras som utvecklingsländer. Vem kan söka? Du som studerar på G3 eller Magister/Master-nivå och avser att insamla material till din uppsats/självständiga arbete genom en fältstudie kan söka MFS-stipendium. Vidare ska du: Ha tagit i princip 150 högskolepoäng och får inte ha påbörjat forskarutbildning. Ha goda kunskaper i engelska. Om värdlandets språk är franska, spanska eller portugisiska bör du ha studerat språket på gymnasienivå eller ha motsvarande kunskaper. Vara svensk medborgare eller ha permanent uppehållstillstånd i Sverige. I det senare fallet får studien inte genomföras i det före detta hemlandet. Studenter från övriga Norden som inte är svenska medborgare skall vara fast boende i Sverige sedan minst ett år för att kunna bli beviljad MFS-stipendium. Den studerande får inte tidigare ha haft ett stipendium för en tjänst i fält som rör utvecklingsproblematiken. Annan erfarenhet, som studier eller vistelse i u-land är inget hinder. Ett aktivt internationellt intresse ses som en merit. MFS kan bara beviljas en gång. Stipendiet avser grundutbildning. Länder Giltiga länder är de som definieras som utvecklingsländer av OECD:s biståndskommitté, Se bilaga 1. Se även Utrikesdepartementets reserekommendationer. Studierna ska vara relaterade till den internationella utvecklingsprocessen, dvs. belysa aspekter inom samhällsvetenskap, naturvetenskap eller teknik som är av betydelse för ländernas utveckling inom dessa områden.

3 Handledare under studietiden För att beviljas MFS måste du ha en handledare i Sverige och en kontaktperson i fält. Handledaren i Sverige ska hjälpa till med det teoretiska och fackmässiga akademiska arbetet. Kontaktpersonen i fält hjälper till med praktiska arrangemang, kontakter och annan rådgivning. Kontaktpersonen i fält kan vara knuten till ett universitet, en enskild organisation eller till exempel ett Sida- eller FN-stött projekt. Förberedelseutbildning Alla som beviljats stipendium måste genomgå en obligatorisk förberedelsekurs. Kursen pågår två dagar och behandlar svenskt utvecklingssamarbete, kulturmötesfrågor, hälsofrågor, säkerhetsinformation samt landinformation. Dessa kurser genomförs i Härnösand. Mer information om förberedelsekursen finns på Pengar Stipendiet är ett bidrag baserat på en individuell budget som delvis täcker utgifter under fältperioden. Det behöver normalt kompletteras med exempelvis studiemedel från CSN. Stipendiets storlek är bestämt till kr och ska grundas på kostnaderna för: Resa tur och retur med billigaste färdsätt Vaccinationer Resa tur och retur till föreberedelsekursen, samt kost och logi Vissa omkostnader i värdlandet Försäkringar Kostnader för uppehälle baseras på levnadsomkostnaderna i landet och uppgår normalt till högst 50 procent av det statliga utlandstraktamentet för landet. På anmodan ska du kunna lämna en redovisning för kostnaderna. Om du som stipendiat av olika skäl inte alls skulle komma iväg till ditt värdland, kommer hela stipendiesumman med undantag av havda kostnader för förberedelser att åter- krävas. Vart vänder du dig? Ett 90-tal institutioner inom det svenska högskoleväsendet handhar MFS. De ansvarar för: Information om programmet. Urval av sökande till stipendiet. Godkännande av ämne och studieupplägg. Information till studenter Ansökan ska lämnas till MFS handläggare vid din fakultet eller enhet vid universitetet/högskolan. Varken Sida eller Universitets och högskolerådet beviljar bidrag till enskilda studenter. De kan inte heller inte svara på frågor som gäller din fakultets ansökningsdatum eller speciella anvisningar.

4 Varför? Syftet är att ge svenska studenter möjlighet att inhämta kunskaper om utvecklingsländer och utvecklingsfrågor. Programmet syftar också till att ge studenter, lärare och institutioner vid universitet och högskolor möjlighet att knyta kontakter med institutioner och organisationer i utvecklingsländer. Tidsbegränsning Fältperioden ska vara mellan åtta och tio veckor och ge förutsättningar för insamling och bearbetning av nödvändig data. Den sökande ansvarar själv för att planera sin fältvistelse och uppsats enligt de krav institutionen ställer och att med ansökan bifoga en budget. Rapportering och redovisning Uppsatsen ska skrivas på engelska eller värdlandets officiella språk som godtas av beviljande institution. Den ska godkännas av den egna institutionen i enlighet med gällande kriterier för uppsatser på motsvarande nivå. Vidare skall studenten skriva en reseberättelse från sin MFS-studie.

5 Del B. Ansökningskrav och Urvalsprocedur Fakultetens ambition är att i största möjliga mån få stipendiater till fakultetens institutioner. För att en student skall komma ifråga måste det aktuella fältarbetet göras inom ramen för studier på minst G3-nivå. Fakulteten för samhällsvetenskap har endast så kallade interna stipendier, varför MFS-medel endast kan sökas och beviljas de som utför sitt fältarbete inom ramen för en kurs vid vår fakultet. OBS! Vi har år 2014 två ansökningstillfällen ett på vårterminen och ett på höstterminen. Vårterminens ansökningsomgång skall användas av de som avser att genomföra sina MFS-projekt under höstterminen 2014 alltså G3- eller magister/master-uppsats under höstterminen Höstens ansökningsomgång används av de som skall göra sina MFS-projekt vårterminen Ansökan skall vara inkommen till MFS-handläggare senast den 18maj 2014 för ansökningsomgång HT-14 och den 21 november 2014 för ansökningsomgång VT-15. Ansökan ska dessutom mailas in i pdf-format till handläggare. Urval och nominering görs av institutionernas prefekter och ämnesföreträdare. Hänsyn tas också till den studerandes lärares rekommendationer. Beslut kan ej överklagas. Om de omständigheter t ex uppgifter i ansökan, varpå beslutet grundas, ändras eller visar sig vara oriktiga, kan detta leda till omprövning av beslut om tilldelning av medel. OBS! MFS-stipendier är ej inkomstgrundande, varför studiemedel kan sökas och erhållas tillsammans med MFS. Kontaktpersoner i Växjö och Kalmar Glenn Sjöstrand Sociologi glenn.sjostrand@lnu.se Staffan Andersson Statsvetenskap staffan.andersson@lnu.se Anders Nilsson Freds- och utvecklingsstudier anders.nilsson@lnu.se Jonas Ewald Freds- och utvecklingsstudier jonas.ewald@lnu.se Kajsa Higgins Utbildningsvetenskap kajsa.higgins@lnu.se Mattias Lundin Utbildningsvetenskap mattias.lundin@lnu.se Christina Siwertsson Socialt arbete christina.siwertsson@lnu.se Anna Rubio Lind Socialt arbete anna.rubio.lind@lnu.se Marie Hedberg Idrottsvetenskap marie.hedberg@lnu.se Övrig information och MFS-handläggare Karolina Wagander, , karolina.wagander@lnu.se Kajsa Higgins, , kajsa.higgins@lnu.se Postadress: Fakulteten för samhällsvetenskap, Växjö Se även SIDA:s riktlinjer för MFS:

6 DEL C: En vägledning i hur man formulerar en ansökan Här följer ett antal riktlinjer för hur man skriver en ansökan det är viktigt att du håller dig till dessa! Ansökan skall innehålla följande delar: 1. Sökandes namn, adress, person- och telefonnummer samt e-postadress 2. Namn på pågående utbildning, fördjupningsämne och antal avklarade poäng, bifoga LADOK-utdrag 3. Språklig kompetens i engelska och ev annat språk 4. Namn på handledare vid FSV samt handledares underskrift 5. Namn på kontaktpersoner i SIDA-landet 6. Start- och slutdatum för projektet 7. Projektets titel 8. Projektbeskrivning innehållande: Bakgrund till projektet Syfte med projektet Metodologisk design Tidsplan Redovisningsform 9. Specificerad kostnadssammanställning enligt: Resa med billigaste färdsätt, både till förberedelsekursen och till det land där studien skall genomföras Ett dygnstraktamente, kopplat till levnadskostnaderna i det aktuella landet Kostnad för försäkring Kostnad för nödvändiga vaccinationer Val av kursperiod för utbildning görs förslagsvis i slutet på vårterminen. Schema över kurstillfällen kan hittas på MFS-kurswebb, Förslag på tider kommer att ges till de stipendieberättigade. 11. Personligt brev (Vart vill du åka och varför du är lämplig! ( Erfarenheter som meriterar dig för utlandsvistelsen etc.) OBS! Kom ihåg att skriva under din ansökan och glöm inte att bifoga LADOK-utdrag och ev. rekommendationsbrev till din.

7 DEL D: Bedömningskriterier för urval Ansökan och fältstudiens genomförbarhet bedöms utifrån följande kriterier: 1. Det skall vara relevant för och helst anknyta till den internationella utvecklingsprocessen, inom ramen för PGU. För information om PGU se 2. Det skall hålla hög vetenskaplig kvalitet, innefattande teoretisk och metodologisk skärpa och tydlighet. 3. Det skall vara genomförbart, både i termer av vad som går att göra i en C-, eller magister- eller masteruppsats, och när det gäller logistik, i termer av boende, resor, tolkar, säkerhet etc. 4. Det skall finnas handledarkompetens inom området och det skall finnas fungerande kontakter i mottagarlandet. 5. Studentens erfarenhet inom området samt lämplighet och personlig mognad att kunna genomföra ett MFS. Beslutsgång Varje institution har en bedömargrupp som utvärderar ansökningarna som kommit in. De utvalda ansökningarna granskas sedan för slutlig bedömning av Fakulteten för samhällsvetenskaps Internationaliseringsråd. Rådet bereder underlag för beslut av dekan.

8 ANSÖKAN OM MINOR FIELD STUDIES (MFS) Institutionen för vid fakulteten för samhällsvetenskap, Linnéuniversitetet, Kalmar/Växjö Sökande Namn Personnummer Adress Telefon E-post Pågående utbildning Fördjupningsämne och antal avklarade poäng vid söktidpunkten Språkkunskaper (självdefinierade) Projektinformation Namn på handledare vid institutionen samt handledarens underskrift Namn på kontaktperson i SIDA-landet Start och slutdatum för projektet Projektets titel Eventuell medsökandes namn Härmed försäkras att i ansökan lämnade uppgifter är med verkligheten överstämmande Ort, datum och namnteckning Följande bilagor skall bifogas ansökan Ladokutdrag Projektbeskrivning (max 2 A4-sidor) Personligt brev (max 1 A4-sida) Preliminär kostnadskalkyl och sökt belopp Sista ansökningsdag

Stipendium för fältarbete i utvecklingsland inför examensarbete på grund- eller avancerad nivå

Stipendium för fältarbete i utvecklingsland inför examensarbete på grund- eller avancerad nivå Stipendium för fältarbete i utvecklingsland inför examensarbete på grund- eller avancerad nivå Inom ramen för SIDA: s program Minor Field Studies (MFS) kan Högskolan Dalarna erbjuda stipendier på 25 000

Läs mer

Minor Field Studies (MFS) stipendium 2015

Minor Field Studies (MFS) stipendium 2015 1 (5) 2015-03-24 STOCKHOLMS UNIVERSITET UTLYSNING 2015-03-24 Minor Field Studies (MFS) stipendium 2015 utlyser totalt fyra stipendier för fältarbete till studenter på s master- och kandidatprogram (inklusive

Läs mer

Anvisningar för bedömning av MFS-stipendieansökningar

Anvisningar för bedömning av MFS-stipendieansökningar Rektor RIKTLINJER 2015-10-06 Dnr HS 2015/769 Anvisningar för bedömning av MFS-stipendieansökningar 1. Bakgrund Dessa anvisningar avser Högskolan i Skövdes (HS) arbete med bedömning av Minor Field Studies-stipendieansökningar.

Läs mer

Informationblad om höstens utlysning av Minor Field Studies-stipendier. Ansökan skickas in senast den 28 september, klockan 12.00

Informationblad om höstens utlysning av Minor Field Studies-stipendier. Ansökan skickas in senast den 28 september, klockan 12.00 Informationblad om höstens utlysning av Minor Field Studies-stipendier Ansökan skickas in senast den 28 september, klockan 12.00 Är du intresserad av att inom ramen för examensarbetet utföra en mindre

Läs mer

Stipendium för fältarbete i utvecklingsland inför examensarbete på kandidat- eller magisternivå

Stipendium för fältarbete i utvecklingsland inför examensarbete på kandidat- eller magisternivå Stipendium för fältarbete i utvecklingsland inför examensarbete på kandidat- eller magisternivå Inom ramen för SIDA: s program Minor Field Studies (MFS) kan Högskolan Dalarna erbjuda stipendier på 27 000

Läs mer

Riktlinjer för bedömning av MFS-stipendieansökningar

Riktlinjer för bedömning av MFS-stipendieansökningar Rektor BESLUT 2015-10-06 Dnr HS 2015/769 Riktlinjer för bedömning av MFS-stipendieansökningar Härmed revideras Riktlinjer för bedömning av MFS-stipendieansökningar vid Högskolan i Skövde. De reviderade

Läs mer

Minor Field Study. MFS ansökan 2013

Minor Field Study. MFS ansökan 2013 Minor Field Study MFS ansökan 2013 MFS 2013 - UPPLÄGG Vad är MFS? Vem kan söka? Val av land & ämne Ansökningsförfarandet & kalendarium Att tänka på inför ansökan & fältstudien & varför söka MFS Universitets-

Läs mer

Regler och rutiner för studentutbyten samt stipendier

Regler och rutiner för studentutbyten samt stipendier 1 HÖGSKOLAN I HALMSTAD Regler och rutiner för studentutbyten samt stipendier Fastställda av Utbildningsnämnden den 18 september 2002. 1. STUDENTUTBYTEN 1.1 Studentutbyten inom Erasmus Erasmus ingår i Sokrates

Läs mer

Ansökningshandling. Minor Field Study - 2015 Fakulteten för samhällsvetenskap, Linnéuniversitetet

Ansökningshandling. Minor Field Study - 2015 Fakulteten för samhällsvetenskap, Linnéuniversitetet Ansökningshandling Minor Field Study - 2015 Fakulteten för samhällsvetenskap, Linnéuniversitetet Innehåll DEL A: Syfte och villkor för MFS 4 Vad är MFS? 4 Fältstudien och examensarbetet 4 Fältstudie kontra

Läs mer

Stipendium för fältarbete utanför EU/EES inför examensarbete på kandidat- eller magisternivå

Stipendium för fältarbete utanför EU/EES inför examensarbete på kandidat- eller magisternivå Stipendium för fältarbete utanför EU/EES inför examensarbete på kandidat- eller magisternivå Högskolan Dalarna erbjuder fem resestipendier på 5 000 kr vardera till studenter vid Högskolan Dalarna, för

Läs mer

Världen väntar MINOR FIELD STUDIES. - En möjlighet att skriva uppsats utomlands. International Office (B311)

Världen väntar MINOR FIELD STUDIES. - En möjlighet att skriva uppsats utomlands. International Office (B311) Världen väntar MINOR FIELD STUDIES - En möjlighet att skriva uppsats utomlands International Office (B311) Internationella koordinatorer MFS-handläggare Sofia Tsivos sofia.tsivos@hb.se 033 435 42 41 Therese

Läs mer

Världen väntar MINOR FIELD STUDIES. - En möjlighet att komma bort från Högskolan i Borås medan du skriver uppsats. International Office (B311)

Världen väntar MINOR FIELD STUDIES. - En möjlighet att komma bort från Högskolan i Borås medan du skriver uppsats. International Office (B311) Världen väntar MINOR FIELD STUDIES - En möjlighet att komma bort från Högskolan i Borås medan du skriver uppsats International Office (B311) Internationella koordinatorer MFS-handläggare Sofia Tsivos sofia.tsivos@hb.se

Läs mer

Minor Field Studies 2017/ september 2017 kl

Minor Field Studies 2017/ september 2017 kl Minor Field Studies 2017/18 14 september 2017 kl 16.15-17.30 ? Program kl 16.15-17.30 Introduktion Helena Björck, Studentavdelningen Att tänka på vid ansökan Michael Tedengren, Inst. ekologi, miljö och

Läs mer

RIKTLINJER FÖR SIDAS STIPENDIEPROGRAM FÖR MINOR FIELD STUDIES, MFS.

RIKTLINJER FÖR SIDAS STIPENDIEPROGRAM FÖR MINOR FIELD STUDIES, MFS. RIKTLINJER FÖR SIDAS STIPENDIEPROGRAM FÖR MINOR FIELD STUDIES, MFS. 030101 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING A. ALLMÄNNA FÖRUTSÄTTNINGAR 1 INLEDNING... 3 2 ORGANISATION OCH HANTERING... 3 3 MÅL OCH FÖRVÄNTAT RESULTAT...

Läs mer

Ansökningshandling. Minor Field Study - 2015 Fakulteten för hälso- och livsvetenskap, Linnéuniversitet

Ansökningshandling. Minor Field Study - 2015 Fakulteten för hälso- och livsvetenskap, Linnéuniversitet Ansökningshandling Minor Field Study - 2015 Fakulteten för hälso- och livsvetenskap, Linnéuniversitet Innehåll Viktigt att veta inför ansökan 4 Del A: Syfte och villkor för MFS 5 Vad är MFS? 5 Fältstudien

Läs mer

Minor Field Studies Fakulteten för konst och humaniora, Linnéuniversitet

Minor Field Studies Fakulteten för konst och humaniora, Linnéuniversitet Handbok ansökan - 2016 Minor Field Studies Fakulteten för konst och humaniora, Linnéuniversitet Carina Boman MFS-handläggare Fakulteten för konst och humaniora Innehåll DEL A: Syfte och villkor för MFS

Läs mer

Minor Field Study stipendium

Minor Field Study stipendium Uppdaterad 2015-09-22 Minor Field Study stipendium Ansökan och riktlinjer 1. Vad är MFS?... 3 2. Hur ansöker man?... 3 2.1 Behörighets krav 3 2.2 Riktlinjer för fältstudien. 3 2.3 Ansökan... 4 2.4 Urval

Läs mer

Internationella möjligheter på uppsatsnivå

Internationella möjligheter på uppsatsnivå Pedagogiska institutionen Minor Field Studies (MFS) Ann-Louise Silfver MFS-handläggare Internationella möjligheter på uppsatsnivå Information om Sidas Minor Field Studies-program Sid 2 (5) Om du börjar

Läs mer

SÖK SIDA STIPENDIUM FÖR UPPSATS ELLER EXAMENSARBETE PÅ GRUND- ELLER AVANCERAD NIVÅ, I ETT UTVECKLINGSLAND LÄSÅRET 2010/11

SÖK SIDA STIPENDIUM FÖR UPPSATS ELLER EXAMENSARBETE PÅ GRUND- ELLER AVANCERAD NIVÅ, I ETT UTVECKLINGSLAND LÄSÅRET 2010/11 HÖGSKOLAN DALARNA SÖK SIDA STIPENDIUM FÖR UPPSATS ELLER EXAMENSARBETE PÅ GRUND- ELLER AVANCERAD NIVÅ, I ETT UTVECKLINGSLAND LÄSÅRET 2010/11 Inom ramen för SIDA: s program Minor Field Studies (MFS) kan

Läs mer

Ansökningsformulär för utlandsstudier/praktik 2016 inom följande utbytesprogram (kryssa för det som är aktuellt)

Ansökningsformulär för utlandsstudier/praktik 2016 inom följande utbytesprogram (kryssa för det som är aktuellt) Ansökningsformulär för utlandsstudier/praktik 2016 inom följande utbytesprogram (kryssa för det som är aktuellt) Ansökningsdatum HT2015 för VT2016 Linnaeus Palme (LP), VT 2016 1 oktober 2015 MFS, VT 2016

Läs mer

Ansökningsformulär för utlandsstudier/praktik 2015 inom följande utbytesprogram (kryssa för det som är aktuellt)

Ansökningsformulär för utlandsstudier/praktik 2015 inom följande utbytesprogram (kryssa för det som är aktuellt) Ansökningsformulär för utlandsstudier/praktik 2015 inom följande utbytesprogram (kryssa för det som är aktuellt) Ansökningsdatum 2015 Linnaeus Palme (LP), HT 2015 MFS, magister/master-uppsats, HT2015 MFS,

Läs mer

Studenternas Stipendiestiftelse vid Mittuniversitetet

Studenternas Stipendiestiftelse vid Mittuniversitetet Studenternas Stipendiestiftelse vid Mittuniversitetet Bakgrund Mittuniversitetet har en egen stiftelse vid namn Studenternas Stipendiestiftelse. Stiftare till denna är Studentkårerna vid Mittuniversitetet:

Läs mer

Ramar och kriterier. Minor Field Studies

Ramar och kriterier. Minor Field Studies Ramar och kriterier Minor Field Studies Ramar och kriterier för Minor Field Studies Minor Field Studies Minor Field Studies (MFS) är ett stipendieprogram som tar i beaktande både utvecklingen av den enskilda

Läs mer

Minor Field Studies Fakultet för teknik, Linnéuniversitet

Minor Field Studies Fakultet för teknik, Linnéuniversitet Handbok ansökan - 2016 Minor Field Studies Fakultet för teknik, Linnéuniversitet Katarina Rönndahl MFS-handläggare Fakulteten för teknik Innehåll Viktigt att veta inför ansökan 4 DEL A: Syfte och villkor

Läs mer

Ramar och kriterier. Minor Field Studies

Ramar och kriterier. Minor Field Studies Ramar och kriterier Minor Field Studies Ramar och kriterier för Minor Field Studies Minor Field Studies Minor Field Studies (MFS) är ett stipendieprogram som tar i beaktande både utvecklingen av den enskilda

Läs mer

Information om UHR och våra program Erasmus+ Frågor och svar om programmen Erasmus Student Network (ESN) presentation& workshop

Information om UHR och våra program Erasmus+ Frågor och svar om programmen Erasmus Student Network (ESN) presentation& workshop Seminariets upplägg Information om UHR och våra program Erasmus+ Frågor och svar om programmen Erasmus Student Network (ESN) presentation& workshop 2014 05 26 Carola Barhammar& Karin Andrén 1 2014 05 19

Läs mer

Handbok för ansökan. Minor Field Studies stipendier 2015

Handbok för ansökan. Minor Field Studies stipendier 2015 Handbok för ansökan Minor Field Studies stipendier 2015 Förord Välkommen till Minor Field Studies, programmet för insamling av material i fält för examensarbeten. Syftet med denna handbok är att ge dig

Läs mer

Minor Field Study 2018/2019 Studerandeavdelningen, International Office, Linnéuniversitetet

Minor Field Study 2018/2019 Studerandeavdelningen, International Office, Linnéuniversitetet Ansökningshandling Minor Field Study 2018/2019 Studerandeavdelningen, International Office, Linnéuniversitetet Innehåll DEL A: Syfte och villkor för MFS 4 Vad är MFS? 4 Fältstudien och examensarbetet 4

Läs mer

Minor Field Study - 2013 Ekonomihögskolan, Linnéuniversitet

Minor Field Study - 2013 Ekonomihögskolan, Linnéuniversitet Ansökningshandling Omgång II Minor Field Study - 2013 Ekonomihögskolan, Linnéuniversitet Sista ansökningsdag 7 november, 2013 Anna Lindahl MFS-handläggare Ekonomihögskolan Innehåll Inför ansökan 3 DEL

Läs mer

International Office (IO)

International Office (IO) International Office (IO) http://lnu.se/student/studera-utomlands/mobilitetsgruppen Jobbar med utresande utbytesstudenter och inresande utbytesstudenter. Vi på International Office är 5 internationella

Läs mer

Minor Field Study - 2014 Ekonomihögskolan, Linnéuniversitet

Minor Field Study - 2014 Ekonomihögskolan, Linnéuniversitet Ansökningshandling Omgång II samt III Minor Field Study - 2014 Ekonomihögskolan, Linnéuniversitet Anna Lindahl MFS-handläggare Ekonomihögskolan Innehåll Viktigt att veta inför ansökan 4 DEL A: Syfte och

Läs mer

Riktlinjer 2015 Minor Field Studies

Riktlinjer 2015 Minor Field Studies Riktlinjer 2015 Minor Field Studies Resestipendiet Kontaktresor Informationsarrangemang Innehåll 1 Vad är Minor Field Studies (MFS)... 3 2 Syftet med MFS-programmet... 3 3 Organisation och administration...

Läs mer

Riktlinjer. Praktikantprogrammet för yngre personer. Ansökningsomgång 2013

Riktlinjer. Praktikantprogrammet för yngre personer. Ansökningsomgång 2013 Riktlinjer Praktikantprogrammet för yngre personer Ansökningsomgång 2013 Riktlinjer Praktikantprogrammet för yngre personer 1. Inledning... 2 1.1 Syfte... 2 1.2 Förutsättningar för organisationer att delta

Läs mer

Handbok. Praktikantprogrammet för yngre personer. Ansökningsomgång 2013

Handbok. Praktikantprogrammet för yngre personer. Ansökningsomgång 2013 Handbok Praktikantprogrammet för yngre personer Ansökningsomgång 2013 Förord Välkommen till praktikantprogrammet. Syftet med denna handbok är att ge er som projektansökare vägledning och råd när ni fyller

Läs mer

Internationellt kulturutbyte

Internationellt kulturutbyte Sida 1 / 7 Internationellt kulturutbyte ANSÖKAN OM BIDRAG INOM BILD OCH FORM UTSTÄLLNINGAR OCH ARBETS- ELLER STUDIEVISTELSE I UTLANDET 1. UPPGIFTER OM SÖKANDE Fält markerade med * är obligatoriska Förnamn*

Läs mer

Ramar och kriterier Minor Fields Studies 2017

Ramar och kriterier Minor Fields Studies 2017 Ramar och kriterier Minor Fields Studies 2017 Beskrivning av och syfte med programmet Minor Field Studies (MFS) är en stödform inom det svenska biståndet som administreras av Universitets- och högskolerådet

Läs mer

En hel värld väntar dig. Internationellt utbyte vid Institutionen för socialvetenskap

En hel värld väntar dig. Internationellt utbyte vid Institutionen för socialvetenskap En hel värld väntar dig Internationellt utbyte vid Institutionen för socialvetenskap Ersta Sköndal högskola 2015 0 INNEHÅLL Inledning..2 1. Minor Field Studies...3 2. Erasmus (Europa).4 3. Nordplus (Norden)...5

Läs mer

MINOR FIELD STUDIES MFS

MINOR FIELD STUDIES MFS MINOR FIELD STUDIES MFS IEI: fek nek Reviderad 2012-09-17 Till Dig som under Vt-2013 skall skriva en uppsats (Kandidat, Magister eller Master) i företagsekonomi (fek) eller nationalekonomi (nek) En del

Läs mer

Riktlinjer 2014 Minor Field Studies

Riktlinjer 2014 Minor Field Studies Riktlinjer 2014 Minor Field Studies Resestipendiet Kontaktresor Informationsarrangemang Innehåll 1 Vad är Minor Field Studies (MFS)... 3 2 Syftet med MFS-programmet... 3 3 Organisation och administration...

Läs mer

Holmen Skogs anvisningar för examensarbeten 15 högskolepoäng

Holmen Skogs anvisningar för examensarbeten 15 högskolepoäng Holmen Skogs anvisningar för examensarbeten 15 högskolepoäng 1. Allmänt Inom Holmen Skog fyller examensarbeten tre syften: - ett sätt att knyta kontakter med studenter i slutfasen av deras utbildningar

Läs mer

Minor Field Study stipendium

Minor Field Study stipendium Uppdaterad 2017-07-27 Minor Field Study stipendium Ansökan och riktlinjer Innehåll 1. Vad är MFS?... 3 2. Hur ansöker man?... 3 2.1 Behörighetskrav... 3 2.2 Riktlinjer för fältstudien... 4 2.3 Ansökan...

Läs mer

Farmaceutiska fakulteten Uppsala 19 mars 2013 Studievägledningen

Farmaceutiska fakulteten Uppsala 19 mars 2013 Studievägledningen Farmaceutiska fakulteten Uppsala 19 mars 2013 Studievägledningen Antagning till senare del av Apotekarprogrammet och Receptarieprogrammet för studenter med tidigare högskolestudier Farmaceutiska fakulteten

Läs mer

Om FAS utlandsstipendier

Om FAS utlandsstipendier Om FAS utlandsstipendier FAS utlandsstipendier skall göra det möjligt för forskare inom FAS ansvarsområde att vistas vid en utländsk forskningsinstitution för forskning och vidare meritering. Syftet är

Läs mer

Ansökningsblankett till Karolinska Institutets stiftelsestipendier

Ansökningsblankett till Karolinska Institutets stiftelsestipendier Efternamn, förnamn Personnummer Ansökningsblankett till Karolinska Institutets stiftelsestipendier Innehåll Del A Ekonomiskt behov och/eller vetenskapliga meriter... 2 Del B Personuppgifter och studieförhållanden...

Läs mer

INFORMATION OM STUDENTUTBYTE. Institutionen för Kostvetenskap Sofia Rapo och Sandra Einarsson

INFORMATION OM STUDENTUTBYTE. Institutionen för Kostvetenskap Sofia Rapo och Sandra Einarsson INFORMATION OM STUDENTUTBYTE Institutionen för Kostvetenskap Sofia Rapo och Sandra Einarsson FÖRSTA STEGET FÖR DIG SOM STUDENT Är du intresserad av ett specifikt land? Är du intresserad av att lära dig

Läs mer

ASSISTENTSTIPENDIUM FÖR BILD- OCH FORMKONSTNÄRER

ASSISTENTSTIPENDIUM FÖR BILD- OCH FORMKONSTNÄRER ASSISTENTSTIPENDIUM FÖR BILD- OCH FORMKONSTNÄRER Bildkonstnärsfonden fördelar omkring 20 assistentstipendier per år. Stipendiet ska ge dig möjlighet att utvecklas genom att arbeta med en mer erfaren kollega

Läs mer

Om FAS utlandsstipendier

Om FAS utlandsstipendier Om FAS utlandsstipendier FAS utlandsstipendier skall göra det möjligt för forskare inom FAS ansvarsområde att vistas vid en utländsk forskningsinstitution för forskning och vidare meritering. Syftet är

Läs mer

Jag kommer hem som en ny starkare människa eftersom jag vet att jag kan åka till ett land helt ensam och kan klara mig.

Jag kommer hem som en ny starkare människa eftersom jag vet att jag kan åka till ett land helt ensam och kan klara mig. Jag är jätteglad och nöjd över att jag gjorde utbytesstudier. Under både min praktik och mina kurser lärde jag mig väldigt mycket om mig själv, om kommunikation och jag fick kunskaper om den holländska

Läs mer

Principer och riktlinjer för praktik och uppsatsarbete utomlands HT11 och VT12.

Principer och riktlinjer för praktik och uppsatsarbete utomlands HT11 och VT12. Avdelningen för sociala studier 2011-05-03 Principer och riktlinjer för praktik och uppsatsarbete utomlands HT11 och VT12. Universitetsövergripande riktlinjer Internationalisering är ett viktigt kvalitetsmål

Läs mer

Ansökan om assistentstipendium

Ansökan om assistentstipendium Sida 1 av 4 Ansökan om assistentstipendium Sista ansökningsdag 2 september 2014 Bild och form 1. UPPGIFTER OM SÖKANDE Fält markerade med * är obligatoriska Förnamn* Efternamn* Personnummer* Postadress*

Läs mer

Linköpings universitet

Linköpings universitet Linköpings universitet En förnyare av forskning och utbildning Från LiU - Ut i världen! Informationspass för nominerade LiTH-studenter 2013-12-10 Jessica Yeh och Annika Holm, rum 2201 i Origo international@lith.liu.se

Läs mer

Info om utbytesstudier för LTH-studenter INTERNATIONELLA AVDELNINGEN, LTH

Info om utbytesstudier för LTH-studenter INTERNATIONELLA AVDELNINGEN, LTH Info om utbytesstudier för LTH-studenter INTERNATIONELLA AVDELNINGEN, LTH Program IAESTE om praktik Studera utomlands på olika sätt Vart kan du åka När kan du åka Så här söker du Siri Kiessling, om sitt

Läs mer

LATHUND FÖR UTBYTESSTUDIER MEDICINSKA FAKULTETEN LUNDS UNIVERSITET

LATHUND FÖR UTBYTESSTUDIER MEDICINSKA FAKULTETEN LUNDS UNIVERSITET LATHUND FÖR UTBYTESSTUDIER MEDICINSKA FAKULTETEN LUNDS UNIVERSITET Internationella avdelningen KARIN FRYDENLUND Internationell chef E-post: Karin.Frydenlund@med.lu.se Telefon: 046-222 31 80 TERESA SVARVELL

Läs mer

Meritsammanställningen med bilagor skickas till:

Meritsammanställningen med bilagor skickas till: Institutionen för klinisk vetenskap Enheten för psykoterapi Mars 2015 Sida 1 av 8 Meritsammanställningen med bilagor skickas till: Antagningsservice FE 20101 839 87 Östersund Jag har sökt till Grundläggande

Läs mer

Studera utomlands INFORMATION OM UTBYTESSTUDIER HT 2015

Studera utomlands INFORMATION OM UTBYTESSTUDIER HT 2015 Studera utomlands INFORMATION OM UTBYTESSTUDIER HT 2015 by the way... Utlandsstudierna var det svåraste och mest krävande jag någonsin gjort. Men herregud vad jag växt som människa. Lätt det bästa jag

Läs mer

Anvisningar för utlandsstipendier 2014

Anvisningar för utlandsstipendier 2014 2013-11-26 Anvisningar för utlandsstipendier 2014 Fortes utlandsstipendier skall göra det möjligt för forskare inom Fortes ansvarsområde att vistas vid en utländsk forskningsinstitution för forskning och

Läs mer

Studera utomlands - en handbok om utbytesstudier vid BTH

Studera utomlands - en handbok om utbytesstudier vid BTH Studera utomlands - en handbok om utbytesstudier vid BTH Studera utomlands Som student vid BTH finns stora möjligheter till att studera vid ett universitet i något annat land som vi har ett utbytesavtal

Läs mer

Information om bedömning av reell kompetens

Information om bedömning av reell kompetens Information om bedömning av reell kompetens Reell kompetens Det är möjligt att söka till Lernia Yrkeshögskola på reell kompetens och få denna bedömd i förhållande till den grundläggande behörigheten för

Läs mer

Minor Field Study Ekonomihögskolan Linnéuniversitet

Minor Field Study Ekonomihögskolan Linnéuniversitet Ansökningshandling Omgång IV extra utlysning Minor Field Study - 2015 Ekonomihögskolan Linnéuniversitet Anna Lindahl MFS-handläggare Ekonomihögskolan Innehåll Viktigt att veta inför ansökan 4 DEL A: Syfte

Läs mer

En hel värld väntar dig

En hel värld väntar dig En hel värld väntar dig Internationellt utbyte vid Institutionen för socialvetenskap Ersta Sköndal Bräcke högskola 2019-20 0 INNEHÅLL Inledning..2 1. Minor Field Studies...3 2. Erasmus (Europa).4 3. Nordplus

Läs mer

Mina ansökningar (/applications) / Familjen Kamprads stiftelse Forskning/Utbildning 2016 Utlysning av anslag för eff

Mina ansökningar (/applications) / Familjen Kamprads stiftelse Forskning/Utbildning 2016 Utlysning av anslag för eff OBS Detta är endast ett exempel. Denna blankett ska inte användas och skickas in till stiftelsen. ; Populärvetenskaplig beskrivning (måste skrivas på svenska). Genom att besvara ett antal frågor lämnar

Läs mer

STOCKHOLMS LIVSMEDELSHANDLAREFÖRENING

STOCKHOLMS LIVSMEDELSHANDLAREFÖRENING STOCKHOLMS LIVSMEDELSHANDLAREFÖRENING Allmän information om SLHF:s stipendier Hur stor är stipendiesumman 2008? Den sammanlagda summan att fördela bland 2008 års stipendiater uppgår till ca 1.500.000 kronor!

Läs mer

RIKTLINJER FÖR TILLGODORÄKNANDE VID HÖGSKOLAN VÄST

RIKTLINJER FÖR TILLGODORÄKNANDE VID HÖGSKOLAN VÄST RIKTLINJER FÖR TILLGODORÄKNANDE VID HÖGSKOLAN VÄST Detta dokument innehåller dels förordningstext, dels lokala riktlinjer och allmänna råd. All text som är av karaktären nationell föreskrift eller förordning

Läs mer

Minor Field Study Ekonomihögskolan, Linnéuniversitet

Minor Field Study Ekonomihögskolan, Linnéuniversitet Ansökningshandling Omgång I Minor Field Study - 2014 Ekonomihögskolan, Linnéuniversitet Anna Lindahl MFS-handläggare Ekonomihögskolan Innehåll Viktigt att veta inför ansökan 4 DEL A: Syfte och villkor

Läs mer

Jag har haft det jättekul, haft det jättejobbigt, upplevt helt underbara stunder och en del jobbiga. Anna, Uganda

Jag har haft det jättekul, haft det jättejobbigt, upplevt helt underbara stunder och en del jobbiga. Anna, Uganda Jag har lärt mig oerhört mycket både om arbetsterapi och mig själv under mitt utbyte. När jag kom hem så kände jag att om jag klarar detta så kan jag nog klara av precis vad som helst. Johanna, Belgien

Läs mer

MINOR FIELD STUDIES (MFS)

MINOR FIELD STUDIES (MFS) MINOR FIELD STUDIES (MFS) RIKTLINJER ÅR 2013 RESESTIPENDIET, KONTAKTRESOR, INFORMATIONSARRANGEMANG Innehåll 1 Vad är Minor Field Studies (MFS)...4 2 Syftet med MFS-programmet...4 3 Organisation och administration...4

Läs mer

Utbytesstudier på arbetsterapeutprogrammet Ht 14 eller Vt15

Utbytesstudier på arbetsterapeutprogrammet Ht 14 eller Vt15 Utbytesstudier på arbetsterapeutprogrammet Ht 14 eller Vt15 Partneruniversitet Termin 4, 5 eller 6 Ansökan del 1: till KI Urval och nominering Ansökan del 2: till partneruniversitetet Efter utbytet berätta

Läs mer

Anvisningar för sökande avseende universitetslektor vid HT-fakulteterna

Anvisningar för sökande avseende universitetslektor vid HT-fakulteterna PM 2012-04-11 m. ändr. 2015-02-12 Dnr HT 2012/200 A 10 1 Fakultetsstyrelsens arbetsutskott Anvisningar för sökande avseende universitetslektor vid HT-fakulteterna Observera att ansökningar endast tas emot

Läs mer

ASSISTENTSTIPENDIUM FÖR BILD- OCH FORMKONSTNÄRER

ASSISTENTSTIPENDIUM FÖR BILD- OCH FORMKONSTNÄRER ASSISTENTSTIPENDIUM FÖR BILD- OCH FORMKONSTNÄRER Bildkonstnärsfonden fördelar omkring 20 assistentstipendier per år. Stipendiet ska ge dig möjlighet att utvecklas genom att arbeta med en mer erfaren kollega

Läs mer

Föreskrifter för beviljande av stipendier

Föreskrifter för beviljande av stipendier BESLUT Dnr 27-2011-419 2012-02-01 Föreskrifter för beviljande av stipendier HÖGSKOLAN I HALMSTAD Tel 035-16 71 00 Besöksadress Kristian IV:s väg 3 stig.perttu@hh.se BOX 823 Fax 035-18 61 92 registrator@hh.se

Läs mer

Kina-programmet, utlysning 2014

Kina-programmet, utlysning 2014 Asien-programhelhet utbildningssamarbete Kina-programmet, utlysning 2014 1. Allmänt CIMOs Asien-program finansierar projekt inom högskolornas utbildningssamarbete med målområden i Asien som anses speciellt

Läs mer

Studera utomlands! UNDER TIDEN DU LÄSER I LUND

Studera utomlands! UNDER TIDEN DU LÄSER I LUND Studera utomlands! UNDER TIDEN DU LÄSER I LUND Välkomna till Lunds universitet! Christina Grossmann Chef, Internationella avdelningen LTH http://www.lu.se/studera/studera-utomlands Lunds universitets strategiska

Läs mer

Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020

Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020 Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020 Vem ska använda blanketten? Den här blanketten använder du för att söka stöd inom havs-och fiskeriprogrammet 2014-2020 för produktions-och

Läs mer

Vem kan söka? Du som är anställd hos någon av följande arbetsgivare är välkommen att söka bidrag:

Vem kan söka? Du som är anställd hos någon av följande arbetsgivare är välkommen att söka bidrag: 2018-01-31 HSU FoU Kronoberg Birgitta Grahn Dags att söka anslag För att utveckla socialtjänst och hälso- och sjukvård i Kronoberg! Forskning, utveckling och förbättringsarbete är grunden för förnyelse

Läs mer

3. Villkor ANSÖKAN HUMSTIPENDIET. Stipendiets syfte. Behörighetskrav. Ansökningskrav

3. Villkor ANSÖKAN HUMSTIPENDIET. Stipendiets syfte. Behörighetskrav. Ansökningskrav 3. Villkor Stipendiets syfte Stipendiet är avsett för kostnader i samband med: Uppsatsskrivande Studiesociala arrangemang Praktik Projekt Vid bedömning av stipendiet tas särskilt hänsyn till: Studiens

Läs mer

Drömdeg För dig som är coach

Drömdeg För dig som är coach Drömdeg För dig som är coach innehåll Vad är Drömdeg? 3 Vad är min uppgift som Drömdegscoach? 3 Hur ansöker man om Drömdeg? 4 Att göra en projektplan 4 Att göra en tidsplan 5 Att göra en budget 6 Att redovisa

Läs mer

Information om stipendier från Youth For Understanding Sverige programåret 2014/2015

Information om stipendier från Youth For Understanding Sverige programåret 2014/2015 Information om stipendier från Youth For Understanding Sverige programåret 2014/2015 Syftet med våra stipendier är att möjliggöra och uppmuntra utbyte för studenter som är särskilt goda ambassadörer för

Läs mer

Att söka kurser Via webbansökan

Att söka kurser Via webbansökan Att söka kurser Via webbansökan Samt att bifoga betyg, läsa meddelanden och antagningsbesked från Komvux och hur du gör för att bekräfta (tacka ja) till en kurs. Så här gör du för att söka kurser! Gå in

Läs mer

PEAB09 Pedagogik, psykologi och sociologi. Verksamhetsförlagd utbildning inom personal- och arbetslivsområdet, 15 hp, grundnivå

PEAB09 Pedagogik, psykologi och sociologi. Verksamhetsförlagd utbildning inom personal- och arbetslivsområdet, 15 hp, grundnivå Sociologiska institutionen Avdelningen för pedagogik PEAB09 Pedagogik, psykologi och sociologi Verksamhetsförlagd utbildning inom personal- och arbetslivsområdet, 15 hp, grundnivå Postadress Box 114,221

Läs mer

Verksamhetsförlagd utbildning VFU Kommunikation i omvårdnad OM124G Mikrobiologi och hygien BM191G

Verksamhetsförlagd utbildning VFU Kommunikation i omvårdnad OM124G Mikrobiologi och hygien BM191G Institutionen för hälsa och lärande Sjuksköterskeprogrammet Verksamhetsförlagd utbildning VFU Kommunikation i omvårdnad OM124G Mikrobiologi och hygien BM191G Kursansvariga OM124G Stina Thorstensson, stina.thorstensson@his.se

Läs mer

2. Ifall det är första gången ert nätverk ansöker om Nordplus-stöd via denna databas (2005 ) måste du registrera dig som ny användare.

2. Ifall det är första gången ert nätverk ansöker om Nordplus-stöd via denna databas (2005 ) måste du registrera dig som ny användare. ANSÖKNINGSANVISNINGAR 2006 Innan du fyller i ansökan: *Skriv ut och läs dessa ansökningsanvisningar noggrant. *Följ anvisningarna nedan. Hjälptext finns också elektroniskt i ansökningsformuläret. Kryssa

Läs mer

Ramar och kriterier. Linnaeus-Palme planering (7)

Ramar och kriterier. Linnaeus-Palme planering (7) Ramar och kriterier 2018-09-14 Linnaeus-Palme planering 2018 1 (7) Innehåll Ansökningsomgång Linnaeus-Palme planering 2018 3 Om programmet... 3 Aktivitetsperiod och utbytesperiod... 4 Vidareförmedling

Läs mer

ANSÖKNINGSANVISNINGAR NORDPLUS 2005

ANSÖKNINGSANVISNINGAR NORDPLUS 2005 ANSÖKNINGSANVISNINGAR NORDPLUS 2005 VIKTIGT! Skriv ut och läs dessa ansökningsanvisningar noggrant innan du fyller i ansökan! Följ anvisningarna nedan. Hjälptext finns också elektroniskt i ansökningsformuläret.

Läs mer

Ansökan till: Uppdragsutbildning Region Skåne Psykoterapeutprogrammet 90 högskolepoäng inriktning KBT-vuxna Kursstart hösten 2012

Ansökan till: Uppdragsutbildning Region Skåne Psykoterapeutprogrammet 90 högskolepoäng inriktning KBT-vuxna Kursstart hösten 2012 Ansökan till: Uppdragsutbildning Region Skåne Psykoterapeutprogrammet 90 högskolepoäng inriktning KBT-vuxna Kursstart hösten 2012 Ansökan ska vara Lund University Commissioned Education tillhanda senast

Läs mer

Information om stipendier från Youth For Understanding Sverige programåret 2013/2014

Information om stipendier från Youth For Understanding Sverige programåret 2013/2014 Information om stipendier från Youth For Understanding Sverige programåret 2013/2014 Syftet med våra stipendier är att möjliggöra och uppmuntra utbyte för studenter som är särskilt goda ambassadörer för

Läs mer

Jag kommer hem som en ny starkare människa eftersom jag vet att jag kan åka till ett land helt ensam och kan klara mig.

Jag kommer hem som en ny starkare människa eftersom jag vet att jag kan åka till ett land helt ensam och kan klara mig. Jag har lärt mig mycket om min blivande yrke, fått nya vänner från andra länder och haft jätteroligt under tiden. Jag tycker verkligen att alla som har möjlighet ska ta chansen att åka på utbytesstudier,

Läs mer

Ansökan om uppehållstillstånd för studerande och doktorander Förstagångsansökan

Ansökan om uppehållstillstånd för studerande och doktorander Förstagångsansökan 112011 Inkom utlandsmyndighet Inkom Migrationsverket Ansökan om uppehållstillstånd för studerande och doktorander Förstagångsansökan Dossiernummer Signatur Använd denna blankett om du vill ansöka om uppehållstillstånd

Läs mer

Ansökningsblankett till Karolinska Institutets stiftelsestipendier

Ansökningsblankett till Karolinska Institutets stiftelsestipendier Efternamn, förnamn Personnummer Ansökningsblankett till Karolinska Institutets stiftelsestipendier Innehåll Del A Ekonomiskt behov och/eller vetenskapliga meriter... 2 Del B Personuppgifter och studieförhållanden...

Läs mer

Att söka kurser Via Webbansökan. Samt att bifoga betyg och läsa meddelanden från Komvux

Att söka kurser Via Webbansökan. Samt att bifoga betyg och läsa meddelanden från Komvux Att söka kurser Via Webbansökan Samt att bifoga betyg och läsa meddelanden från Komvux Så här gör du för att söka kurser! Gå in på Eskilstunas hemsida: http://www.eskilstuna.se/ Klicka på Utbildning och

Läs mer

Designinkubatorn Nova Iskra, Belgrad, Serbien

Designinkubatorn Nova Iskra, Belgrad, Serbien Maria Skolgata 83, 2 tr, 118 53 Stockholm Tel: 08 50 65 50 00 / Fax: 08 50 65 50 90 info@iaspis.se / www.iaspis.se Designinkubatorn Nova Iskra, Belgrad, Serbien Iaspis Konstnärsnämndens internationella

Läs mer

S T I P E N D I E R FORSKARE & FORSKARSTUDERANDE 2015/2016

S T I P E N D I E R FORSKARE & FORSKARSTUDERANDE 2015/2016 S T I P E N D I E R FORSKARE & FORSKARSTUDERANDE 2015/2016 2015-10-07 Vä lkommen ätt so kä stipendium! F orskarstuderande och forskare vid Högskolan i Gävle har möjlighet att söka stipendier. Den totala

Läs mer

Bilaga till ansökan PSYKOTERAPEUTPROGRAMMET 90 HÖGSKOLEPOÄNG, HÖSTTERMINEN 2013 INRIKTNING: KOGNITIV BETEENDETERAPI (KBT)

Bilaga till ansökan PSYKOTERAPEUTPROGRAMMET 90 HÖGSKOLEPOÄNG, HÖSTTERMINEN 2013 INRIKTNING: KOGNITIV BETEENDETERAPI (KBT) Bilaga till ansökan PSYKOTERAPEUTPROGRAMMET 90 HÖGSKOLEPOÄNG, HÖSTTERMINEN 2013 INRIKTNING: KOGNITIV BETEENDETERAPI (KBT) INSTITUTIONEN FÖR PSYKOLOGI Person- och adressuppgifter Namn Personnummer Adress,

Läs mer

Asien-programmet Utbildningssamarbete

Asien-programmet Utbildningssamarbete 1 Asien-programmet Utbildningssamarbete Utlysning 2012 1. Allmänt CIMOs Asien-program finansierar projekt inom högskolornas utbildningssamarbete med målområden i Asien som anses speciellt viktiga för Finland,

Läs mer

Ansökan om studieuppehåll - anmälan av uppehåll/avbrott från. Program vid institutionen för odontologi:

Ansökan om studieuppehåll - anmälan av uppehåll/avbrott från. Program vid institutionen för odontologi: Ansökan om studieuppehåll - anmälan av uppehåll/avbrott från programstudier vid institutionen för odontologi Efternamn Tilltalsnamn Personnummer Adress Telefon Postnummer Ort Mobiltelefon Program vid institutionen

Läs mer

Ansökan till Baslinjens Prova-på-vecka 2015

Ansökan till Baslinjens Prova-på-vecka 2015 Skolans noteringar ÅÅ-MM-DD / sign Antagen Antagen till reservplats Ej antagen webb Ankomstdatum Besked sänt Besked sänt Bekräftat antagning Anm avgift betald Återbud Ansökan till Baslinjens Prova-på-vecka

Läs mer

Utbytesstudier 2014-2015

Utbytesstudier 2014-2015 Utbytesstudier 2014-2015 Centrala och fakultetsanknutna avtal (utanför Europa) Marie Holmberg & Kristin Hägglund International Office Du förlägger en termin eller ett läsår av din utbildning utomlands

Läs mer

Vägledning om rapportering till CSN

Vägledning om rapportering till CSN Vägledning om rapportering till CSN universitet och högskola Senast uppdaterad, maj 2015 CSN nr 8602A/1505 Innehåll Inledning 3 Definitioner 3 Om CSN 4 Varför behöver CSN uppgifter från skolan? 5 Vilka

Läs mer