Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret Org. Nr

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012. Org. Nr. 802005-7181"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012 KFUK-KFUMs scoutförbund Org. Nr Sida 1 (14)

2 Innehållsförteckning Medlemsutveckling... 3 Image, profilering och extern kommunikation... 3 Program... 4 Ledarskap... 5 Utbildning... 5 Struktur... 6 EFS/ SALT... 8 Alma... 8 Medlemsregister... 8 Förbundsmöten... 8 Nya kårer... 9 Representation... 9 Personal... 9 Förbundsledning Förtjänstmärken Medlemsstatistik Sida 2 (14)

3 Medlemsutveckling Mål Öka medlemsantalet jämfört med föregående år samt att andelen medlemmar i åldersgruppen år ökar i förhållande till andelen i de yngre åldersgrupperna Minst en KFUK-KFUM storförening startar scoutverksamhet under året Måluppföljning Vid årsskiftet 2012/2013 var vi 545 färre medlemmar än föregående årsskifte. Några åldersgrupper ökar dock i medlemsantal, t ex ökade 13 åringar med 13%, 15 åringar med 10% och 17 åringarna med 6%. Störst ökning procentuell sett gjorde medlemmar som är 25 år som ökade med 24% mellan 2011 och I åldersgruppen år minskade medlemsantalet med 2%, vilket är mindre än minskningen i scoutförbundet som helhet, som var 9%. Åldersgruppen har dessutom för första gången på flera år fler medlemmar som börjar än föregående år. Antalet scouter som slutar i åldersgruppen är för första gången på fyra år lägre procentuellt sett i relation till antalet medlemmar. För mer detaljerad medlemsstatistik, se Medlemsstatistik. Ingen storförening har under året startat scoutverksamhet. Bedömning Målen ej uppfyllda. Image, profilering och extern kommunikation Mål Scoutförbundets medlemskårer har vid årsskiftet 2012/2013 fått tydlig och målgruppsanpassad information kring processen hur kåren ansluts till den nya scoutorganisationen, men samtidigt kan behålla anslutningen till KFUK-KFUM. Kontinuerlig och målgruppsanpassad kommunikation med befintliga kårer i scoutförbundet upprätthålls via flertalet kanaler kring vad det konkret kommer att innebära för verksamheten att vara ansluten till KFUK-KFUMs scoutförbund efter årsskiftet 2012/2013. En strategi finns framtagen för hur scoutförbundets erbjudande kan kommuniceras på ett så effektivt och attraktivt sätt som möjligt gentemot såväl scoutkårer, KFUK-KFUM-föreningar som enskilda medlemmar i scoutförbundets två moderorganisationer. Måluppföljning I juni gjordes ett första informationsutskick till scoutförbundets medlemskårer om hur samverkansavtalet påverkar såväl enskilda medlemmar som scoutkårer och distrikt. Utskicket tog upp flertalet aspekter såsom medlemsavgifter, försäkringar, stadgar, verksamhetsstöd, lokalavdelningar och medlemsregister. Under hösten har sedan separata utskick gjorts om ovan Sida 3 (14)

4 ämnesområden direkt till relevanta målgrupper. Förutom utskick har även informationen lagts upp kontinuerligt på scoutförbundets hemsida och under förbundsarrangemanget GLÖD i oktober genomfördes flertalet workshops och seminarium kring specifika ämnen som berör scoutkårernas och enskilda medlemmars relation till Scouterna. I samband med inbjudan till GLÖD skickade Scoutstyrelsen ut ett förslag på vision för Scoutförbundet. Visionen eftersträvar en gemensam KFUM rörelse i Sverige samt visar på varför och hur scoutkårer kommer att kunna gagnas av både Scouterna och KFUM rörelsen. Visionen diskuterades och förankrades under ett välbesökt seminarium under GLÖD. En förankrad vision har varit en viktig plattform för Scoutstyrelsen i våra samtal med övriga specialförbund inom KFUM samt KFUM Sverige, samtal som lett fram till en gemensam strategi som tar sin början i de beslut om en framtida KFUM organisation som vi kommer att kunna fatta på. Bedömning Målen uppfyllda. Program Mål Att det under våren 2013 finns ett program för KFUK-KFUM-scouting som kompletterar det förbundsgemensamma programmet. Att Praktikantprogrammet inom KFUK-KFUM utökas så att fler kan ta del av det och att minst en scout deltar i programmet från och med Att minst 20 % av de svenska deltagarna på Prag Event 2013 är scouter. Att minst 20 % av de svenska deltagarna på Världsfestivalen i Umeå 2014 är scouter. Måluppföljning Creating Change Ett av förbundets stora projekt har varit Creating Change. Under året har arbetet tyvärr stått still, och i samband med att styrelsen tog fram den vision som presenterades på extra förbundsmötet i Jönköping beslutade styrelsen att just nu inte lägga mer resurser på projektet. Projektets syfte var att ta fram ett program för KFUK-KFUM scouting som kompetterar det förbundsgemensamma programmet. Programmet för KFUK-KFUM scouting finns inom KFUM rörelsen såväl som inom Scouterna. Ett parallelt program emellan de två rörelserna var varken ekonomiskt eller strategiskt försvarbart. Getting Together Under året har ungdoms projektet Getting Together gått av stapeln där målet och syftet har varit att stärka ungdomsinflytandet på både lokal och nationell nivå. Projektets infallsvinkel har varit ur en miljöaspekt med större inflytande i frågor rörande hållbar utveckling. Fyra träffar med totalt 45 deltagare har under hösten 2012 och våren 2013 ägt rum där olika politiska och ungdomsorganisatoriska representanter har funnits på plats. Projektet avslutas nu i vår med en skrift med samma namn som kan användas som en metodbok för vidare utveckling. Sida 4 (14)

5 Ledarskap Mål Att det inom KFUK-KFUM finns en gemensam syn på ledarskap och hur vi möter våra medlemmar. Att KFUK-KFUMs scoutförbunds erfarenheter av att kombinera scoutledarskap med egen scoutverksamhet för åldersgruppen tas till vara i hela scoutrörelsen. Måluppföljning Under året har scoutförbundet tillsammans med övriga specialförbund samt KFUM Sverige inlett en dialog om hur KFUM-rörelsen i Sverige ser ut på sikt. För ett starkare och gemensamt KFUM ingår att att ledare och funktionärer inom KFUM-rörelsen har en samsyn på ledarskap och hur vi möter medlemmarna, men det är något som kräver ett fortsatt arbete. KFUK-KFUMs scoutförbund har inte arbetat aktivt med att sprida våra erfarenheter av kombinerat ledarskap med egen scoutverksamhet för åldersgruppen år. Bedömning Målen ej uppfyllda Utbildning Mål Att KFUK-KFUMs grundläggande utbildningar utvecklas till att kunna genomföras integrerat med Scouternas ledarutbildningar Måluppföljning Under året har det dykt upp oförutsedda frågor som har tagit tid och fokus från detta mål vilket har gjort att tid inte har hunnit läggas på detta mål. Dessutom har de organisationsdiskussioner som förts gjort att styrelsen medvetet har valt att vänta med detta mål för att se vad diskussionerna och de lagda förslagen ger för utfall. Bedömning Målet ej uppfyllt. Mål Att Djurhajkerna inkluderas i Scouternas arrangemangsutbud från och med 2013 utan att tappa den tydliga KFUM-profil som genomsyrar hajkerna idag. Sida 5 (14)

6 Måluppföljning Djurhajkskonceptet firade under års jubileum och Warghajken genomfördes samt en rekognosceringsexpedition för Bäverhajken. I juni 2012 genomfördes Warghajken med sju yngre KFUK-KFUM scouter från Stockholm, Göteborg och Värmland med hjälp av tre färdledare. Vandringen bjöd på blandat väder, massor med bönor och deltagarna skapade många nya ord under vandringen. I allmänt var vandringen väldigt lyckat och deltagarna var nöjda och lärde sig mycket. Warghajken är en av tre utbildningar inom Djurhajkskonceptet och är en 9-dagars vandring genom Vedungsfjällen i norra Dalarna. Under vandringen tränas deltagarna i friluftsteknik, spårlös färd och ledarskap. Sedan starten av Bäverhajken 1980 har det genomförts 16 stycken med totalt över 200 deltagare. Under 2012 hölls ingen Bäverhajk utan det genomfördes en rekognosceringsexpedition för att hitta ett nytt område att genomföra Bäverhajken i. Det behövdes ett nytt område för att vattenivån i det gamla området har sjunkit och är för lågt. Rekognosceringen var lyckad och det nya området i Hälsingland är toppen! Bäverhajken är en av tre utbildningar inom Djurhajkskonceptet och är en 9-dagars kanotpaddling där deltagarna tränas i friluftsteknik och ledarskap. Under året har Djurhajksteamet fört en dialog med Scouternas arrangemangsgrupp om att inkludera Djurhajkerna inom Scouternas arrangemang. Det kvarstår några viktiga frågor att lösa för att kunna implementera dem inom Scouternas arrangemang och dialogen fortsätter under Bedömning Målet delvis uppfyllt/arbete pågår. Struktur Mål Att KFUK-KFUMs scoutförbund blir en organisation som stöttar medlemmar, ledare och scoutkårer i att bedriva scouting som en del av KFUK-KFUM i Sverige. Att KFUK-KFUMs scoutkårer blir en aktiv och välrepresenterad del i Scouternas nya riksorganisation.. Att diskussionerna kring KFUK-KFUMs framtida struktur leder till gemensamma beslut, väl förankrade i hela rörelsen. Att scoutförbundets anläggningar säljs i gott skick. Måluppföljning Under våren signerades ett samverkansavtal med riksorganisationen Scouterna. Händelsen är historisk och markerar övergången från ett delat scoutsverige till en gemensam scoutrörelse. Sida 6 (14)

7 En stor del av året har präglats av en omfattande distriktsprocess. Syftet har varit att skapa nya distrikt där Scouternas samtliga kårer inkluderas. Hur effektivt genomförandet har skett har varierat kraftigt mellan distrikten. För en del har det varit en enkel process som avklarats snabbt medan en del har haft svårigheter av skiftande karaktär. Utöver det generella stöd som Scouterna har etablerat för att stödja processen har vi från vårt förbund ringt samtliga våra distrikt för att identifiera eventuella problem och hinder och i den mån det varit möjligt hjälpt och stöttat distrikten att överkomma hindren. Förbundet har under året följt och deltagit i den nya riksorganisationen Scouterna. Både Scouterna och förbundet har premierat och strävat efter att i så stor utsträckning som möjligt förstärka befintliga och nya arbetsgrupper med representanter som har god kunskap och förståelse för vårt förbunds kultur och verksamhet. Genom att placera våra ideella resurser i den nya riksorganisationen hoppas vi kunna delta i att skapa en gemensam scoutorganisation som inte bara har förståelse för vårt förbunds medlemmar utan även är kraftigt influerade av dem. Förbundet har deltagit i centrala aktiviteter och konferenser arrangerade av Scouterna samt funnits representerade i de samrådsmöten som varit under året. En god kontakt mellan såväl tjänstemän, styrelser som arbetsgrupper har funnits under året och i flertalet frågor har vi arbetat gemensamt och stöttat varandra. I den pågående strukturdiskussionen inom KFUM-rörelsen har förbundet varit en aktiv och drivande kraft. Möten mellan representanter från respektive förbund har skett kontinuerligt under formerna av en samverkansgrupp där vi har deltagit med perspektiv och idéer från vår verksamhetsgren. Processen har under året gått från ett idéstadie till ett genomförandestadie. Efter långa och viktiga diskussioner kring om, och i så fall hur, vi vill uppnå en enad och väl fungerande rörelse så finns det nu en gemensamt framtagen rapport där konsekvenser och möjligheter med en konsoliderad rörelse har identifierats och en möjlig väg framåt utstakats. Det är nu upp till medlemmarna i respektive organisation att ta till sig materialet och välja vad som skall göras och vilken rörelse som skall formas. Under året har förbundet strävat efter att kommunicera och diskutera vad vårt förbund vill få ut av KFUM-rörelsen. Detta har i synnerhet, men inte uteslutande, skett genom workshops på vårt extra årsmöte i Jönköping, genom telefonsamtal med distrikten samt besök hos kårer. All den respons vi fått har vi använt i våra diskussioner med övriga förbund för att på få fram material som svarar på vårt förbunds frågor och funderingar samt en processplan som passar oss. Storvallen har under flera år varit till salu utan resultat. Under våren tog intresset för fastigheten fart, och i augusti kunde försäljningen avslutas. Tyvärr fanns det inte mycket inventarier kvar i stugan, men det som varit av värde har omhändertagits. Efter försäljningen av Storvallen har vi lagt krut på att få till en försäljning av Sjöbo. Vi har fått in anbud på hela eller delar av Sjöbo. Styrelsen kände att en ny värdering var nödvändig innan beslut om inkomna anbud fattades. Denna värdering gjordes under hösten. För att få till en så gynnsam försäljning som möjligt, beslöt styrelsen att låta en fastighetsmäklare sköta försäljningen. I valet av mäklare har styrelsen utgått från ett anbudsförfarande där pris men även visat intresse och kunnande varit avgörande. Sida 7 (14)

8 EFS/ SALT Scouterna nya organisation och möjlighet för organisationer och rörelser att ansluta sig som samverkansorganisation har möjliggjort för EFS/ SALT att under året teckna ett avtal med Scouterna som egen samverkansorganisation. Det har varit såväl EFS/ SALTs som scoutförbundets plan sedan länge, och vi tog höjd för det redan i det samverkansavtal Scoutförbundet skrev med Scouterna under FM Scoutförbundet ser tillbaka på åren med EFS/SALT som sektion med glädje och tacksamhet över den mångfald och bredd som EFS/SALT bidrog med. Vi ser också fram emot ett fortsatt gott samarbete som samverkansorganisationer inom Scouterna. Alma Under 2012 genomfördes ett omfattande förändringsarbete av organisationen kring Scouternas Almanacka. Från att tidigare ha administrerats av Svenska Scoutrådets säljorganisation Scoutvaror togs under våren det strategiska beslutet att återigen själva sköta samtliga led i produktionen och försäljningen av Almanackan. Främsta motivet till förändringen var att öka lönsamheten såväl som att återta kontrollen över produktutvecklingen. För uppdraget att anlitades reklambyrån Graphera som riktar sig till marknadsföring och produktutveckling åt ideella organisationer. Uppdraget stipulerar ett helhetsansvar för Almanackans produktion och utveckling under två år då strukturen beräknas vara etablerad och en mindre arbetsgrupp förväntas kunna administrera och förvalta Almanackan. Medlemsregister Under våren påbörjades arbetet med att bistå Scouterna med överföring av medlemmar till deras medlemsregister Scoutnet. Arbetet har fortsatt under sommaren och hösten med de förberedelser som behövs för att migrera alla uppgifter och i december 2012 var migreringen klar och kårerna kunde börja administrera sina medlemmar i Scoutnet. Regina kommer att finnas kvar under hela 2013, vilket möjliggör för kårer att föra över den information som inte fördes över i migreringen, t ex Ledarfunktioner, Utmärkelser och Utbildningar. Förbundsmöten I januari hölls ett förbundsråd samt ett extra förbundsmöte där fokusfrågan var samverkan med Scouterna och vilken anslutning KFUK-KFUMs scoutförbund skulle ha. Förbundets medlemmar röstade nästan enhälligt för en direktanslutning av kårerna. Samtidigt genomfördes tre fyllnadsval till styrelsen. Ordinarie förbundsmöte hölls i Malmö i april. Där signerades även samverkansavtalet med Scouterna. Under FM-kvällen bjöds deltagarna på skånsk fläskstek och spettkaka i Bellevuestadion, där det även gavs möjlighet att testa olika idrotter inom KFUM Malmö. Sida 8 (14)

9 I oktober arrangerades ytterligare ett extra förbundsmöte, i samband med ledarhelgen Glöd. Fokusfrågan på detta förbundsmöte var att välja in ytterligare ledamöter till styrelsen. Efter förhandlingarna arrangerades ett antal seminarier och workshops, där flera fokuserade på konsekvenserna av samverkansavtalet med Scouterna. Under söndagen bjöds det på höghöjdsoch samarbetsbanor på KFUM Jönköpings anläggning Vidablick. Nya kårer Under våren har det startats en ny scoutkår, Länghems scoutkår. Den finns i Västgöta scoutdistrikt och hälsas välkomna till förbundet. Representation 12 maj: NSF extra årsstämma, Linköping 19 maj: SALTs årsmöte maj: Nordisk Scoutkonferens, Åbo 26 maj: Scouternas verksamhetsplanering, Tollare folkhögskola 2-3 augusti: Wild Wild West, regionsläger Skåne-Blekinge, Sonnarp oktober: NSF årstämma, Kristianstad november: Samverksansmöte KFUM, Stockholm november: LSUs årsmöte, Stocksolm november: Demokratijamboree, Stockholm 24 november: SSRs årsmöte, Stockholm Personal Sedan FM har styrelsen sett över de tjänster som förbundet har. I samband med FM sade generalsekreteraren upp sig, och med anledning av den krympande organisation som förbundet står inför har styrelsen beslutat att inte tillsätta tjänsten. Gällande arbetsledning för personal har styrelsen hyrt in tjänsten från KFUM Sverige. Den krympande organisationen samt det ekonomiska förutsättningarna innebär också att förbundet under hösten och vintern inte kommer att förlänga projektanställningar. Anställda förbundskansliet Louise Callenberg, generalsekreterare t.o.m maj 2012 Ingrid Greiby Sophia Jansson, t.o.m. maj 2012 Sanna Andersson, kommunikatör, t.o.m. oktober 2012 Henrietta Eurenius Vanessa Marko, projektanställd Ida Ganrud, från 8 okt 2012 (65%-tjänst huvudsak Alma) Sida 9 (14)

10 Anställda i konsulentorganisationen Lena Pålsson Jonas Lamprecht, tjänstledig f.o.m. september Tjänsten övergick till Scouterna 1 jan Förbundsledning Förbundsstyrelsen Gustaf Haag, förbundsordförande Hanna Nilsson, vice förbundsordförande Richard Trum Ulf Klingnäs Carin Stegen Jörgen Wallin Albin Askman Junhede, fr.o.m Henric Axeheim, fr.o.m Riksroverscoutkommittén Johan Manner, ordförande Simon Jännebring, vice ordförande Erika Wernbro Adina Engqvist Christoffer Wallin Auktoriserad revisor Marie Welin Lekmannarevisor Gunnar Lindblom Verksamhetsrevisorer Niklas Sundberg Anna Åkesson Förtjänstmärken Sanna Andersson, KFUK-KFUMs scoutförbunds förtjänstmärke i silver Medlemsstatistik Medlemsstatistiken baseras på registrerade medlemmar i scoutförbundets medlemsregister Regina. Analys av statistiken redovisas i kapitlet Medlemsutveckling. Sida 10 (14)

11 2012 Sida 11 (14)

12 Jämförelse Sida 12 (14)

13 Sida 13 (14)

14 Sida 14 (14)

KFUK-KFUMs scoutförbund

KFUK-KFUMs scoutförbund Närvarande med rösträtt Ulf Klingnäs Jörgen Wallin Gustaf Haag Hanna Nilsson Carin Stegen Richard Trum Förhinder Ej tillämpbar Närvarande utan rösträtt Ej tillämpbar 5. Mötets öppnande Gustaf Haag hälsade

Läs mer

KFUK-KFUMs scoutförbund

KFUK-KFUMs scoutförbund Närvarande med rösträtt Ulf Klingnäs Gustaf Haag Hanna Nilsson Richard Trum Jörgen Wallin Carin Stegen Henric Axeheim Förhinder Albin Askman-Junhede Närvarande utan rösträtt Ej tillämpbar 106 Mötets öppnande

Läs mer

Innehållsförteckning. KFUK-KFUMs scoutförbund

Innehållsförteckning. KFUK-KFUMs scoutförbund KFUK-KFUMs scoutförbund 1/103 Innehållsförteckning Tidsschema 2 Dagordning 3 Förslag till förhandlingsordning 5 Rapport gällande återremittering av proposition 8 Verksamhetsberättelse 9 Ekonomisk rapport

Läs mer

KFUK-KFUMs scoutförbund

KFUK-KFUMs scoutförbund Närvarande med rösträtt Ulf Klingnäs Gustaf Haag Hanna Nilsson Carin Stegen Richard Trum Förhinder Jörgen Wallin Närvarande utan rösträtt Ej tillämpbar 72. Mötesformalia a) Mötets öppnande Gustaf Haag

Läs mer

KFUK-KFUMs scoutförbund

KFUK-KFUMs scoutförbund Närvarande med rösträtt Ulf Klingnäs Jörgen Wallin Gustaf Haag Carin Stegen Richard Trum Hanna Nilsson, inte närvarande vid 23. c, e, f, h, i, j, l. Förhinder Ej tillämpbar Närvarande utan rösträtt Ej

Läs mer

KFUK-KFUMs scoutförbund

KFUK-KFUMs scoutförbund Protokoll Sammanträde Antal sidor Scoutstyrelsen, 6-7 april 2013 6 Sammanträdesplats Antal bilagor Stockholm 0 Närvarande med rösträtt Ulf Klingnäs Gustaf Haag Hanna Nilsson Carin Stegen Richard Trum Henric

Läs mer

XFM KFUK-KFUMs scoutförbund. 13 oktober 2012, Ungdomens Hus, Jönköping. 1. Mötets öppnande

XFM KFUK-KFUMs scoutförbund. 13 oktober 2012, Ungdomens Hus, Jönköping. 1. Mötets öppnande Extra Förbundsmöte 01 5 XFM 01 13 oktober 01,, Jönköping 1. Mötets öppnande Gustaf Haag, tillförordnad ordförande i Scoutstyrelsen, hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets gäster hälsades

Läs mer

KFUK-KFUMs scoutförbund. örbundsmöte. und den april Verksamhetsplan ( )

KFUK-KFUMs scoutförbund. örbundsmöte. und den april Verksamhetsplan ( ) KFUK-KFUMs scoutförbund örbundsmöte und den 16-18 april 2010 Verksamhetsplan 2010-2011 (2012-2013) Inledning Var vill du att scoutförbundet ska vara 2015? Nu när du sitter med Scoutstyrelsens förslag till

Läs mer

Rapport om ungdomsinflytande

Rapport om ungdomsinflytande Rapport om ungdomsinflytande På förbundsstämman 2009 uppdrogs åt Svenska Scoutförbundet styrelse att ta fram en rapport som visar hur ungdomsinflytandet fungerar idag. I rapporten har även tankar om hur

Läs mer

BUs frågor med FS svar

BUs frågor med FS svar BUs frågor med FS svar Motion 5 Tillsättande av demokratigrupp BU undrar vilken nivå som demokratiarbetet ska inrikta sig mot, kår- distrikt eller förbundsnivå? Demokratiarbete bör riktas mot alla grupperingar

Läs mer

KFUK-KFUMs scoutförbund

KFUK-KFUMs scoutförbund Protokoll Sammanträde Antal sidor Scoutstyrelsen 6 oktober 2013 3 Sammanträdesplats Antal bilagor Telefonmöte 5 Närvarande med rösträtt Förhinder Ulf Klingnäs ( 108 111) Hanna Nilsson Sandra Dauksz Anna-Karin

Läs mer

KFUK-KFUMs scoutförbund. Handlingar. Förbundsmöte. Stockholm, Januari

KFUK-KFUMs scoutförbund. Handlingar. Förbundsmöte. Stockholm, Januari KFUK-KFUMs scoutförbund Handlingar Förbundsmöte Stockholm, 14-15 Januari Förbundsråd och extra förbundsmöte Extra Förbundsmöte, 14-15 januari 2012 Allmänt Förhandlingarna och dess kringarrangemang kommer

Läs mer

KFUK-KFUMs scoutförbund

KFUK-KFUMs scoutförbund KFUK-KFUMs scoutförbund Protokoll Sammanträde Antal sidor Scoutstyrelsen, 10 februari 2015 3 Sammanträdesplats Antal bilagor Skype 1 Närvarande med rösträtt Nilsson Mötesordförande Henric Axeheim Sandra

Läs mer

If it isn t fun, it isn t scouting -Baden Powell. KFUK-KFUMs scoutförbund. Bli en changemaker! Var en KFUK-KFUM scout, Scouting med den rätta känslan.

If it isn t fun, it isn t scouting -Baden Powell. KFUK-KFUMs scoutförbund. Bli en changemaker! Var en KFUK-KFUM scout, Scouting med den rätta känslan. If it isn t fun, it isn t scouting -Baden Powell Bli en changemaker! Var en KFUK-KFUM scout, Scouting med den rätta känslan. Verksamhetsplan 2012 I. Creating Change scouting med den rätta känslan har ett

Läs mer

Datum: 23-24 Maj. Plats: Dnr O51-9-2015. Närvarande. Adjungerande. Frånvarande. Mötets öppnande Inger. Val av. Val av. Ordförande.

Datum: 23-24 Maj. Plats: Dnr O51-9-2015. Närvarande. Adjungerande. Frånvarande. Mötets öppnande Inger. Val av. Val av. Ordförande. Styrelseprotokoll Datum: 23-24 Maj Plats: Gamlegård, Torna Hällestad Löpnummer: 4 Dnr O51-9-2015 Närvarande Adjungerande Frånvarande Ordförande Ledamöter Generalsekreterare Rektor Scouternas folkhögskola

Läs mer

Portalparagrafen i Salts stadgar lyder enligt följande:

Portalparagrafen i Salts stadgar lyder enligt följande: Detta avtal ingås med anledning av att Salt barn och unga i EFS (nedan kallat Salt) och riksorganisationen för alla scouter i Sverige, Scouterna vill samverka. Syftet med avtalet är att reglera relationer

Läs mer

Distriktet. Distriktet förväntar sig att kårerna:

Distriktet. Distriktet förväntar sig att kårerna: Förslag Södra Skånes scoutdistrikt Distriktet Distriktet har idag ett omfattande ansvar för att stödja kårer och kretsar samt andra organisationer inom vår verksamhet. Detta ansvar tar vi genom att under

Läs mer

Resultatet för perioden 1 januari 30 juni 2012 beräknas i dagsläget till 306 tkr.

Resultatet för perioden 1 januari 30 juni 2012 beräknas i dagsläget till 306 tkr. Ekonomisk halvårsrapport för 2012 KFUK-KFUMs scoutförbund I nedanstående rapport presenteras kortsiktigt det ekonomiska läget för KFUK-KFUMs scoutförbund under det första halvåret 2012. Styrelsen vill

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplanen fastställdes av Distriktsstämman 2014-10-26 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands scoutkårer så att de kan

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Linköpings scoutråd

Kallelse till årsmöte i Linköpings scoutråd Årsmöteshandlingar 2004 Linköpings scoutråd Sid 1 (6) Kallelse till årsmöte i Linköpings scoutråd Linköpings scoutråd kallar till ordinarie årsmötesförhandlingar. Datum: Torsdagen den 4 mars 2004 kl 19.00.

Läs mer

KFUK-KFUMs scoutförbund

KFUK-KFUMs scoutförbund KFUK-KFUMs scoutförbund Protokoll Sammanträde Antal sidor Scoutstyrelsen, 05 mars 2013 5 Sammanträdesplats Antal bilagor Telefonmöte 6 Närvarande med rösträtt Gustaf Haag Ordförande Hanna Nilsson Albin

Läs mer

KFUK-KFUMs scoutförbund

KFUK-KFUMs scoutförbund Närvarande med rösträtt Ulf Klingnäs Jörgen Wallin Gustaf Haag Richard Trum Carin Stegen (ej närvarande under 1-3, 4a-b, 4d samt 5c) Förhinder Hanna Nilsson Närvarande utan rösträtt Ej tillämpbar 36. Mötesformalia

Läs mer

KFUK-KFUMs scoutförbund

KFUK-KFUMs scoutförbund Protokoll Sammanträde Antal sidor Scoutstyrelsen, 26-27 oktober 2013 9 Sammanträdesplats Antal bilagor Veberöd 11 Närvarande med rösträtt Hanna Nilsson Henric Axeheim Carin Stegen Sandra Dauksz Ulf Klingnäs

Läs mer

Huvudmålen är ofta formulerade visionärt, för att sedan brytas ned i delmål och i största utsträckning också i mätbara mål.

Huvudmålen är ofta formulerade visionärt, för att sedan brytas ned i delmål och i största utsträckning också i mätbara mål. Sidan 13 av 21 Verksamhetsplan 2016 Det är dags för ett nytt år! Årets verksamhetsplan bygger på samma grund som föregående år. För att tydliggöra vad det är som skall uppnås med distriktets verksamhet

Läs mer

RLU 2012 Utbildningspass

RLU 2012 Utbildningspass RLU 2012 Utbildningspass Lördag 28/1 Söndag 29/1 Pass 1 Pass 2 Pass 3 Pass 4 Pass 5 Pass 6 Pass 7 Utbildning 1,5 h 2,0 h 2,0 h 2,0 h 2,0 h 1,5 h 1,5 h Ledarutbildning BAS B1 B2 B5 B4 B3 Ledarutbildning

Läs mer

KFUK-KFUMs scoutförbund

KFUK-KFUMs scoutförbund Protokoll Sammanträde Antal sidor Scoutstyrelsen, 23 juni 2014 3 Sammanträdesplats Antal bilagor Telefonmöte 3 Närvarande med rösträtt Hanna Nilsson Ordförande Sandra Dauksz Albin Askman Junhede Henric

Läs mer

Exempelstadga för scoutkår

Exempelstadga för scoutkår Exempelstadga för scoutkår Stadgar för scoutkåren, organisationsnummer [xxxxxx-xxxx] Antagna av kårstämman den [ÅÅÅÅ-MM-DD] 1 Allmänt Scoutkåren [Namn] är en sammanslutning av enskilda personer och har

Läs mer

Reviderad Proposition 2: Äventyr och kompisar i en riktigt bra scoutverksamhet

Reviderad Proposition 2: Äventyr och kompisar i en riktigt bra scoutverksamhet Reviderad Proposition 2: Äventyr och kompisar i en riktigt bra scoutverksamhet BAKGRUND På Scouternas stämma 2014 antog vi Scouternas nya vision vi drömmer om Unga som gör världen bättre. För att ta oss

Läs mer

14. Vem äger medlemsregistret, kåren eller förbundet? JA: Förbundet äger medlemsregistret, men det är kåren som administrerar.

14. Vem äger medlemsregistret, kåren eller förbundet? JA: Förbundet äger medlemsregistret, men det är kåren som administrerar. Frågor ang. Samverkansavtal Extra FM 12 maj Linköping Respondenter: Fredrik Torberger, Jonas Moberg, Josefine Larsson, Jessica Andersson, Erik Hansen, Helene Gestrin, Marie Reinicke, Gustaf Haag 1. Hur

Läs mer

Protokoll: Datum: Plats: Löpnummer: Styrelsemöte maj 2012 Tollare folkhögskola, 2012:05 Stockholm

Protokoll: Datum: Plats: Löpnummer: Styrelsemöte maj 2012 Tollare folkhögskola, 2012:05 Stockholm Protokoll: Datum: Plats: Löpnummer: Styrelsemöte 26-27 maj 2012 Tollare folkhögskola, 2012:05 Stockholm Dnr O51-10-2012 Närvarande: Erik Sillén, ordförande Marie Reinicke, vice ordförande Anders Ahlström,

Läs mer

KFUK-KFUMs scoutförbund

KFUK-KFUMs scoutförbund Protokoll Sammanträde Antal sidor Scoutstyrelsen, 12 mars 2015 3 Sammanträdesplats Antal bilagor Telefonkonferens 5 Närvarande med rösträtt Hanna Nilsson Henric Axeheim Erika Wernbro Albin Askman Junhede

Läs mer

Äventyr och kompisar i en riktigt bra scoutverksamhet

Äventyr och kompisar i en riktigt bra scoutverksamhet Äventyr och kompisar i en riktigt bra scoutverksamhet 2017-04-22 Syf te & Agenda med dagens pass Introduktion till besluten avseende Äventyr & kompisar i en riktigt bra scoutverksamhet från Demokratijamboree

Läs mer

Stadgar för KFUK-KFUMs scoutförbund

Stadgar för KFUK-KFUMs scoutförbund Stadgar för KFUK-KFUMs scoutförbund Beslutade på förbundsmötet 2007, 21-22 april 2007 Justerade på förbundsmötet 2008, 19-20 april 2008 Justerade på förbundsmötet 2009, 25-26 april 2009 Justerade på förbundsmötet

Läs mer

Styrelseprotokoll4, 15 maj 2017

Styrelseprotokoll4, 15 maj 2017 Styrelseprotokoll4, 15 maj 2017 Datum: Plats: löpnummer: 15 maj 2017 Scouternas kansli, Örnsberg / Skype 051-8-2017 Deltagare Närvarande O rd}o'mnde Leelamole r Britta Burreau Gustaf Haag Martin Persson

Läs mer

Landvetter scoutkår av Scouterna Stadgar för Landvetter scoutkår

Landvetter scoutkår av Scouterna Stadgar för Landvetter scoutkår Stadgar för Landvetter scoutkår Organisationsnummer: 852000-3446 Antagna av Kårstämman den 2012-11-08 1 Allmänt Scoutkåren är en sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att bedriva scoutverksamhet

Läs mer

KFUK-KFUMs scoutförbund

KFUK-KFUMs scoutförbund Protokoll Sammanträde Antal sidor Scoutstyrelsen, 9 april 2014 3 Sammanträdesplats Antal bilagor Telefonmöte 3 Närvarande med rösträtt Hanna Nilsson Ordförande Albin Askman Junhede Sandra Dauksz Anna-Karin

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Verksamhetsplan 2019 Verksamhetsplanen fastställdes av Distriktsstämman 2018-11-24 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands scoutkårer så att de kan bedriva bra scouting. Övergripande

Läs mer

Verksamhetsplan: Sedan 2017 har distriktstyrelsen valt att koppla samman verksamhetsplanen och distriktets mål med Scouterna strategi

Verksamhetsplan: Sedan 2017 har distriktstyrelsen valt att koppla samman verksamhetsplanen och distriktets mål med Scouterna strategi Verksamhetsplan: 2018 med tillägg för långsiktiga mål för perioden 2018-2021 Sedan 2017 har distriktstyrelsen valt att koppla samman verksamhetsplanen och distriktets mål med Scouterna strategi 2015-2025.

Läs mer

Frälsningsarméns Ungdomsförbunds. Förbundsförklaring

Frälsningsarméns Ungdomsförbunds. Förbundsförklaring 2013-04-21 Frälsningsarméns Ungdomsförbunds Förbundsförklaring Frälsningsarméns Ungdomsförbund Förbundsförklaring Målsättningar och ståndpunkter Frälsningsarméns Ungdomsförbund (FA Ung) är en partipolitisk

Läs mer

Stadgar för scoutkåren Torslanda Sjöscoutkår, organisationsnummer Antagna av kårstämman

Stadgar för scoutkåren Torslanda Sjöscoutkår, organisationsnummer Antagna av kårstämman Stadgar för scoutkåren Torslanda Sjöscoutkår, organisationsnummer 802468-2471 Antagna av kårstämman 2012-1 1-06 1 Allmänt Scoutkåren Torslanda Sjöscoutkår är en sammanslutning av enskilda personer och

Läs mer

Prövning av ansökningar om verksamhetsstöd till regionala distriktsorganisationer ungdomsorganisationer

Prövning av ansökningar om verksamhetsstöd till regionala distriktsorganisationer ungdomsorganisationer Mina mail så hade jag mycker t KUN 2010-08-12, p 8 KUN 2010/373 Enheten för kultur- och föreningsstöd KUN 2010/374 Handläggare: Allan Axelsson Prövning av ansökningar om verksamhetsstöd till regionala

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG SCOUTKÅR

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG SCOUTKÅR FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG SCOUTKÅR FEMSTEGSMODELLEN: FEM STEG FÖR EN TILLGÄNGLIG VERKSAMHET STEG1 VEM NÅS AV SCOUTERNA? Vem känner igen sig och tilltalas? STEG

Läs mer

Scouterna, Stadgar Sollentuna Norra scoutkår

Scouterna, Stadgar Sollentuna Norra scoutkår Scouterna, Stadgar Sollentuna Norra scoutkår Stadgar för Sollentuna Norra Scoutkår Organisationsnummer: 814800-3513 Antagna av Kårstämman den 2012-10-10 1 Allmänt Scoutkåren är en sammanslutning av enskilda

Läs mer

PROPOSITION 2015:1 VERKSAMHETSINRIKTNING

PROPOSITION 2015:1 VERKSAMHETSINRIKTNING PROPOSITIONER 2015 PROPOSITION 2015:1 VERKSAMHETSINRIKTNING 2016-2017 Svenska Kyrkans Unga vill bygga kyrka Svenska Kyrkans Unga är en rörelse inom Svenska kyrkan och vill bidra till bygga en kyrka där

Läs mer

Stadgar, Pohjola Norden r.f. 1 NAMN, HEMORT OCH VERKSAMHETSOMRÅDE

Stadgar, Pohjola Norden r.f. 1 NAMN, HEMORT OCH VERKSAMHETSOMRÅDE Stadgar, Pohjola Norden r.f. 1 NAMN, HEMORT OCH VERKSAMHETSOMRÅDE Föreningens namn är Pohjola Norden r.f. Föreningens hemort är Helsingfors stad och dess verksamhet omspänner hela landet. Föreningen benämns

Läs mer

Verksamhetsplan 2019 FÖR SÖDRA SKÅNES SCOUTDISTRIKT

Verksamhetsplan 2019 FÖR SÖDRA SKÅNES SCOUTDISTRIKT Verksamhetsplan 2019 FÖR SÖDRA SKÅNES SCOUTDISTRIKT Sida 2 av 9 Verksamhetsplan 2019 består av 69 kårer som vill något tillsammans. Genom samverkan, gemensamma arrangemang och mycket mer därtill arbetar

Läs mer

KFUK-KFUMs scoutförbund

KFUK-KFUMs scoutförbund Närvarande med rösträtt Hanna Nilsson Henric Axeheim Carin Stegen Sandra Dauksz Johan Manner Erika Wernbro Förhinder Albin Askman Junhede Närvarande utan rösträtt Emil Nilsson 1. Mötesformalia a) Mötets

Läs mer

KFUK-KFUMs scoutförbund. Verksamhetsberättelse

KFUK-KFUMs scoutförbund. Verksamhetsberättelse KFUK-KFUMs scoutförbund Verksamhetsberättelse 2011 Innehåll Programutveckling Body. Mind. Spirit. Creating Change Utbildning och ledarskap Utbildningsutskottet Utbildningsgrupp för tjänstemän KFUK-KFUMs

Läs mer

KFUK-KFUMs scoutförbund

KFUK-KFUMs scoutförbund Protokoll Sammanträde Antal sidor Scoutstyrelsen, 21 april 2015 5 Sammanträdesplats Antal bilagor Skypemöte 3 Närvarande med rösträtt Nilsson Henric Axeheim Carin Stegen Sandra Dauksz Johan Manner Erika

Läs mer

Stadgar för S:t Örjans Scoutkår, Borås

Stadgar för S:t Örjans Scoutkår, Borås Stadgar för S:t Örjans Scoutkår, Borås Örjanshus 12-09-24 1 Allmänt S:t Örjans Scoutkår är en sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att i bedriva scoutverksamhet. Scoutverksamheten bedrivs

Läs mer

Verksamhetsplan 2020 för Södra Skånes Scoutdistrikt

Verksamhetsplan 2020 för Södra Skånes Scoutdistrikt för Södra Skånes Scoutdistrikt Distriktsstyrelsens proposition på för Södra Skånes Scoutdistrikt till Distriktsstämma Höst den 12 oktober 2019 Södra Skånes Scoutdistrikt Södra Skånes Scoutdistrikt består

Läs mer

Förbundsledningen och kansliet... 19

Förbundsledningen och kansliet... 19 Innehåll Inledning... 4 1 Medlemsutveckling... 5 Kansliet och förbundsledningen... 5 Konsulent Norra Småland-Östergötland... 5 Konsulenten Stockholm Gotland... 6 Regionssekreterare och scoutkonsulent Skåne-Blekinge...

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911

Verksamhetsplan 2015. TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911 Verksamhetsplan 2015 TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911 Verksamhetsplan Vi erbjuder barn och unga unika möjligheter till utveckling, äventyr och gemenskap. Vi vill att alla ska få

Läs mer

Stadgar för Kallhälls scoutkår

Stadgar för Kallhälls scoutkår Sid 1(7) Stadgar för Kallhälls scoutkår Organisationsnummer: 813200-5128 Antagna av kårstämman den 2014-10-05 1 Allmänt Scoutkåren är en sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att bedriva

Läs mer

EXTRAORDINÄRA HANDLINGAR TILL DET EXTRA FÖRBUNDSMÖTET

EXTRAORDINÄRA HANDLINGAR TILL DET EXTRA FÖRBUNDSMÖTET EXTRAORDINÄRA HANDLINGAR TILL DET EXTRA FÖRBUNDSMÖTET 12 MAJ 2012 Innehåll Förbundsstyrelsens förord, sidan 2 Justeringsförslag i respons till medlemmars kommentarer, godkända av Scouterna Riksorganisationen,

Läs mer

PROPOSITIONER 2016-2017

PROPOSITIONER 2016-2017 1 PROPOSITIONER 2016-2017 Proposition 1 - Medlemsavgifter till KFUK-KFUM Sverige Medlemskap handlar bland annat om tillhörighet. Att vara en KFUM-förening innebär att man är med i en global familj. Medlemskapet

Läs mer

Stadgar för S:t Olofs Scoutkår TKÅR VÄSTERÅS. Organisationsnummer: 878001-9124 Antagna av Kårstämman 2012-10-10

Stadgar för S:t Olofs Scoutkår TKÅR VÄSTERÅS. Organisationsnummer: 878001-9124 Antagna av Kårstämman 2012-10-10 Stadgar för S:t Olofs Scoutkår US:T OLOFS SCO TKÅR VÄSTERÅS Organisationsnummer: 878001-9124 Antagna av Kårstämman 2012-10-10 Not: När begreppet Scoutkåren används i dessa stadgar avser detta S:t Olofs

Läs mer

Scouterna Västmanland

Scouterna Västmanland Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplanen föreslås av distriktsstyrelsen och fastställdes av distriktsstämman 2013-10-19 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands

Läs mer

Förslag till verksamhetsplan 2015

Förslag till verksamhetsplan 2015 Distriktet Förslag till verksamhetsplan 2015 Det nya distriktet har börjat hitta sina former och under 2015 fortsätter arbetet. Vi arrangerar minst två träffar i varje krets där vi förutsätter att kårerna

Läs mer

Verksamhetsplan: 2017

Verksamhetsplan: 2017 Verksamhetsplan: 2017 Inför 2017 har distriktstyrelsen valt att koppla samman verksamhetsplanen och distriktets mål med Scouterna strategi 2015-2025. Distriktet har ett stöttande uppdrag till distriktets

Läs mer

FM 2012. Malmö. andlingar Handlingar Handlingar lingar Handlingar. ndlingar Handlingar Handlingar Handlingar Handlinga. lingar

FM 2012. Malmö. andlingar Handlingar Handlingar lingar Handlingar. ndlingar Handlingar Handlingar Handlingar Handlinga. lingar gar Handlingar Handlingar Handlingar Handlingar ndlingar Handlingar Handlingar Handlingar Handlingar Handlingar Handlingar FM 2012 Malmö dlingar Handlingar Handlingar Handlingar Haningar Handlingar Handlingar

Läs mer

Verksamhetsplan för 2018

Verksamhetsplan för 2018 Verksamhetsplan för 2018 den 27 januari 2018 Verksamhetsplan för 2018 Innehåll Inledning 3 Ur Scouternas strategi 2015-2025 3 Scouterna utvecklas till förebilder 3 Vi överträffar scouternas förväntningar

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplanen fastställdes av Distriktsstämman 2015-11-22 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands scoutkårer så att de kan

Läs mer

Placering av märken KFUK-KFUM

Placering av märken KFUK-KFUM Placering av märken KFUK-KFUM HÖGER ÄRM FRAM VÄNSTER ÄRM Sektionsnamn Nationella EFS Sektionsmärke Förbundsmärke Distriktsnamn Kårnamn Roverscout Världsförbund Sjöscoutmärke Europa Utbildning WWF SVERIGE

Läs mer

Inledning... 4 Mervärde, hållbarutveckling & ledarfokus 2011 års verksamhet har börjat!... 4 Medlemmar och utveckling...

Inledning... 4 Mervärde, hållbarutveckling & ledarfokus 2011 års verksamhet har börjat!... 4 Medlemmar och utveckling... Inledning... 4 Mervärde, hållbarutveckling & ledarfokus 2011 års verksamhet har börjat!... 4 Medlemmar och utveckling... 6 Utveckling & inspiration... 6 Medlemsutveckling... 6 Rekryteringskampanjer...

Läs mer

STADGAR FÖR HÄSSELBY STRANDS SJÖSCOUTKÅR

STADGAR FÖR HÄSSELBY STRANDS SJÖSCOUTKÅR STADGAR FÖR HÄSSELBY STRANDS SJÖSCOUTKÅR 1 Scoutkårens uppgift och verksamhetsort Scoutkårens namn är. Verksamhetsort är Hässelby Strand, Stockholm. Scoutkåren ska vara ansluten till Svenska Scoutförbundet.

Läs mer

Stadgar för Mälarscouterna

Stadgar för Mälarscouterna Stadgar för Mälarscouterna 1 Allmänt Scoutkåren Mälarscouterna är en partipolitisk och religiöst obunden sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att i bedriva scoutverksamhet. Mälarscouterna

Läs mer

KFUK-KFUMs scoutförbund

KFUK-KFUMs scoutförbund Protokoll Sammanträde Antal sidor Scoutstyrelsen 3 mars 2014 2 Sammanträdesplats Antal bilagor Telefonmöte 4 Närvarande med rösträtt Ulf Klingnäs Hanna Nilsson Sandra Dauksz Anna-Karin Stensson Albin Askman

Läs mer

Pågående arbete i styrelsen

Pågående arbete i styrelsen Datum: 2014-04-08 Plats: Sensus Dagordning distriktsstyrelsen 1. Mötets öppnande Stefan öppnar mötet. 2. Val av justeringsman Hans Sandblad. 3. Fastställande av dagordning Vi lägger till punkten Fråga

Läs mer

Verksamhetsplan 2015-2016

Verksamhetsplan 2015-2016 Verksamhetsplan 2015-2016 Västerbotten Ångermanlands Scoutdistrikt Vår vision Det här drömmer vi om: Unga som gör världen bättre If it isn t fun it isn t scouting, Robert Baden-Powell Vår uppgift: Vi ska

Läs mer

Samverkansavtal. 1 Parter. 2 Bakgrund. 2.1 Scouterna. 2.2 equmenia. 1 Ändamål

Samverkansavtal. 1 Parter. 2 Bakgrund. 2.1 Scouterna. 2.2 equmenia. 1 Ändamål Samverkansavtal Detta avtal ingås med anledning av att equmenia och Scouterna vill samverka. Syftet med avtalet är att reglera relationer och samverkan mellan equmenia och Scouterna Riksorganisationen.

Läs mer

KFUK-KFUMs scoutförbund

KFUK-KFUMs scoutförbund KFUK-KFUMs scoutförbund Protokoll Sammanträde Antal sidor Scoutstyrelsen, 16 januari 2014 4 Sammanträdesplats Antal bilagor Telefonmöte 5 Närvarande med rösträtt Albin Askman Junhede Anna-Karin Stensson

Läs mer

Stadga för. Morlanda Scoutkår. Svenska Scoutförbundet

Stadga för. Morlanda Scoutkår. Svenska Scoutförbundet Stadga för Morlanda Scoutkår Av Svenska Scoutförbundet Utarbetad under våren 2005 Kapitel 1 Kårens uppgift och verksamhet Uppgift 1:1 Scoutkåren har till uppgift att bedriva scoutverksamhet i enlighet

Läs mer

Scouting. ~ ett fram-och-tillbaka-spår ~ (eller: Det man inte har i huvudet får man ha i benen)

Scouting. ~ ett fram-och-tillbaka-spår ~ (eller: Det man inte har i huvudet får man ha i benen) Scouting ~ ett fram-och-tillbaka-spår ~ (eller: Det man inte har i huvudet får man ha i benen) Läs texten, gå till nästa lapp och svara på fråga om föregående text. År 1907 samlade Robert Baden-Powell,

Läs mer

Pedagogisk grundsyn i utbildning av scoutledare

Pedagogisk grundsyn i utbildning av scoutledare Fastställd av Svenska Scoutrådets styrelse 2009-06-13 Pedagogisk grundsyn i utbildning av scoutledare Scouting handlar om att ge unga människor verktyg till att bli aktiva samhällsmedborgare med ansvar

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva

Stadgar för Hela Sverige ska leva Stadgar för Hela Sverige ska leva Antagna vid årsmötet 2011-05-10 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hela Sverige ska leva. Föreningen är ideell och partipolitiskt och religiöst obunden. 2 Föreningens

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

Stadgar för Engelbrekt Scoutkår

Stadgar för Engelbrekt Scoutkår Stadgar för Engelbrekt Scoutkår Scouterna Stadgar för Engelbrekt scoutkår, organisationsnummer 875001-8676 Antagna av kårstämman den 2012-03-01 med tillägg vid stämma 2013-03-07 1 Allmänt Engelbrekt scoutkår

Läs mer

Rapport avseende beslut på Scouternas stämma 2016

Rapport avseende beslut på Scouternas stämma 2016 Rapport avseende beslut på Scouternas stämma 2016 Inledning På Scouternas stämma 2016 beslutades att styrelsen till Scouternas stämma 2018 sammanställer en rapport där man sammanfattar hur arbetet har

Läs mer

Förbundet Vi Ungas arbetsbeskrivningar 2014

Förbundet Vi Ungas arbetsbeskrivningar 2014 Förbundet Vi Ungas arbetsbeskrivningar 2014 Inledning 2 Övergripande utgångspunkter 2-3 Delegationsordning 4-5 Förbundsstyrelsen 6 Arbetsutskottet 7 Förbundsordförande 8 Vice förbundsordförande 9 Arbetsgrupper

Läs mer

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt Följebrev Hej Dessa handlingar är skickade i pappersform till postmottagarna i respektive kår. Årsmötet kommer äga rum söndagen den 13 mars med början klockan 15.00 i Uppåkra scoutkårs lokal i Hjärup.

Läs mer

EXTRA RIKSOMBUDSMÖTE 14-15 APRIL 2012 I MALMÖ

EXTRA RIKSOMBUDSMÖTE 14-15 APRIL 2012 I MALMÖ EXTRA RIKSOMBUDSMÖTE 14-15 APRIL 2012 I MALMÖ 1 Innehåll Välkommen till ROM 3 Program 4 Dagordning 5 Stadgepropositioner 6 Beslutsunderlag 9 Praktiskt 10 Fullmakt 12 Ombudsfullmakt 13 2 Välkommen till

Läs mer

Granskning av ungdomsorganisationer

Granskning av ungdomsorganisationer www.pwc.se Anna Hilmarsson, Certifierad kommunal revisor Emelie Lönnblad, Revisionskonsult Granskning av ungdomsorganisationer Region Skåne Innehållsförteckning 1. Bakgrund och syfte... 1 1.1. Metod...

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår Verksamhetsberättelse 2010 för Varbergs NSF-scoutkår Styrelse och representanter Ordförande V ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Seniorscoutrepr. Revisorer Revisorsuppleant Stugvärd Repr. i föräldraföreningen

Läs mer

Dataanalys av representationen vid Scouternas stämmor

Dataanalys av representationen vid Scouternas stämmor Datum 2017-09-07 Dataanalys av representationen vid Scouternas stämmor Bakgrund och syf te Stämman 2016 tog beslutet att efter Scouternas stämma 2016 utvärdera upplevelsen av samt representationen på Scouternas

Läs mer

Distriktsstyrelseprotokoll nr 10 2009 12 november i Malmö

Distriktsstyrelseprotokoll nr 10 2009 12 november i Malmö Distriktsstyrelseprotokoll nr 10 2009 12 november i Malmö Närvarande: Carl Berggren ordförande Landskrona, Björn Jönsson ledamot Ekeby, Björn Löwenqvist kassör Landskrona, Viktoria Wallin v ordförande

Läs mer

Utmanarscoututredningen

Utmanarscoututredningen Utmanarscoututredningen Inledning På förbundsmötet 2015 fick Förbundsstyrelsen i uppdrag att tillsätta en utmanarscoututredning vars syfte var att se över hur rutinerna för utmanarscouting ser ut i förbundet.

Läs mer

Boråskretsen av Svenska Scoutförbundet

Boråskretsen av Svenska Scoutförbundet 1(9) Årsredovisning för Boråskretsen av Svenska Scoutförbundet Räkenskapsåret 2008-09-01 -- 2009-08-31 Innehåll: sida Förvaltningsberättelse 2-4 Resultaträkning 5 Balansräkning 6-7 Redovisningsprinciper

Läs mer

Protokoll: Datum: Plats: Löpnummer: Styrelsemöte maj 2012 Tollare folkhögskola, 2012:05 Stockholm

Protokoll: Datum: Plats: Löpnummer: Styrelsemöte maj 2012 Tollare folkhögskola, 2012:05 Stockholm Protokoll: Datum: Plats: Löpnummer: Styrelsemöte 26-27 maj 2012 Tollare folkhögskola, 2012:05 Stockholm Dnr O51-10-2012 Närvarande: Helene Gestrin, ordförande Martin Björgell, vice ordförande Linda Fröström

Läs mer

Medlemsutvecklingsstrategi

Medlemsutvecklingsstrategi Stockholm 2013-11-19 Åsa Olsson Folkrörelse & kampanj Medlemsutvecklingsstrategi Medlemsutvecklingsstrategi 2014-2024 Under valåret 2014 kommer vi att sätta fokus på värvningsfrågan eftersom det är ett

Läs mer

Riktlinjer för SvSF:s lekmannarevisor

Riktlinjer för SvSF:s lekmannarevisor Riktlinjer för SvSF:s lekmannarevisor Lekmannarevisorns uppdrag Uppdraget som lekmannarevisor liknar i allt väsentligt det uppdrag som yrkesrevisorn har med den skillnaden att yrkesrevisorn fokuserar på

Läs mer

KFUK-KFUMs scoutförbund. Katalogen. Information & inspiration från KFUK-KFUMs scoutförbund. kurser. nyheter. program. arrangemang

KFUK-KFUMs scoutförbund. Katalogen. Information & inspiration från KFUK-KFUMs scoutförbund. kurser. nyheter. program. arrangemang KFUK-KFUMs scoutförbund 2012 Katalogen Information & inspiration från KFUK-KFUMs scoutförbund kurser nyheter program arrangemang Ett nytt scoutår har börjat Kalender 2012 Mars Roverforum April Lohajken

Läs mer

Underlag till Equmenias beredningskonferens

Underlag till Equmenias beredningskonferens Underlag till Equmenias beredningskonferens Jönköping 23-24 april 2016 Detta är ett underlag från Scouterna till Equmenias beredningskonferens. Det stakar ut tre framtida vägar för Equmenia och Scouterna.

Läs mer

Stadgar. Årsmötet har beslutat att ändra föreningens stadgar antagna 26 november Enligt 13 i dessa stadgar kan ej 2, 4 och 5 ändras.

Stadgar. Årsmötet har beslutat att ändra föreningens stadgar antagna 26 november Enligt 13 i dessa stadgar kan ej 2, 4 och 5 ändras. Beslut om ändring av stadgar för föreningen Stockholm Gospel Årsmötet har beslutat att ändra föreningens stadgar antagna 26 november 2008. Enligt 13 i dessa stadgar kan ej 2, 4 och 5 ändras. Till följd

Läs mer

3 Frågan om tingets behöriga utlysande

3 Frågan om tingets behöriga utlysande Mötesprotokoll 1 Mötets öppnande Riksroverscoutkommitténs ordförande Anna Benckert öppnade mötet. 2 Val av mötesfunktionärer Anna ledde valet av mötesordförande som sedan tog över förhandlingarna. a) Val

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Västbodals scoutdistrikt 2016

Verksamhetsberättelse för Västbodals scoutdistrikt 2016 Verksamhetsberättelse för Västbodals scoutdistrikt 2016 Verksamhetsberättelsen är utformad efter den målsättning för 2015-2020 som antogs vid Distriktsstämman våren 2015. Kårstöd Skapa mötesplatser mellan

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2010 Dövas Förening i Kristianstad med omnejd Bildad den 12 mars 1950-1 - ÅRSBERÄTTELSE Styrelsen för Dövas Förening i Kristianstad med omnejd får härmed avgiva sin berättelse över

Läs mer

Verksamhetsplan 2014. Vi kommer fortsätta vår satsning på att utveckla och behålla både medlemmar och verksamhet i distriktet.

Verksamhetsplan 2014. Vi kommer fortsätta vår satsning på att utveckla och behålla både medlemmar och verksamhet i distriktet. Distriktet Ett gemensamt distrikt har startat 2013. Detta är nytt för alla och under 2014 fortsätter arbetet med att skapa formerna för detta distrikt. Förutom det som direkt berör distriktet, är det viktigt

Läs mer

Svenska Skolidrottsförbundets stadgar Reviderade vid förbundsmötet 2014

Svenska Skolidrottsförbundets stadgar Reviderade vid förbundsmötet 2014 Svenska Skolidrottsförbundets stadgar Reviderade vid förbundsmötet 2014 Kapitel 1 Grundläggande bestämmelser 1 Namn, verksamhetsområde samt styrelsens hemort Förbundets namn är Svenska Skolidrottsförbundet

Läs mer

Datum: Plats: Löpnummer: 2. 16-17 februari 2013 Scouternas kansli, Malmö Dnr O51-3-2013. Generalsekreterare Generalsekreterarassistent

Datum: Plats: Löpnummer: 2. 16-17 februari 2013 Scouternas kansli, Malmö Dnr O51-3-2013. Generalsekreterare Generalsekreterarassistent Styrelseprotokoll Datum: Plats: Löpnummer: 2 16-17 februari 2013 Scouternas kansli, Malmö Dnr O51-3-2013 Närvarande Ordförande Josefine Larsson Martin Björgell Ledamöter Anders Ahlström Malin Amnefelt

Läs mer