Operans Vänner - resa till Italien 26 juli 31 juli 2010

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Operans Vänner - resa till Italien 26 juli 31 juli 2010"

Transkript

1 Operans Vänner - resa till Italien 26 juli 31 juli 2010 Måndag 26 juli Avresa med buss från Sävsjö på morgonen. Flyg med SAS från Köpenhamn kl med ankomst till Venedig kl Guide möter på Marco Polo-flygplatsen. Resan in till Venedigs centrum går med privatbåt. Bagaget tas omhand på flygplatsen för direkt transport till hotellet. Vid framkomsten till Markusplatsen blir det promenad över kanalbroarna till hotellet tillsammans med guiden. En liten försmak av en fantastisk stad! Hotel Messner (www.hotelmessner.it) ligger mitt i Venedig i området Dorsoduro med Piazza San Marco på ca 15 minuters promenadavstånd. All den atmosfär som bara Adriatiska havets pärla och kanalernas stad kan erbjuda finns utanför dörren! Venedig är unikt med sina otaliga öar sammanbundna av broar över kanalerna och en stadskärna, som sett likadan under många hundra år. Kanske är Venedig den enda stad, där man får en känsla av att tiden har stått stilla. Restauranger längs med kajkanterna eller inne på små torg, shopping och barer - allt finns runt hotellet. Venedig under dagtid är en smältdegel av turister från alla världens hörn, men när kvällen faller på lägrar sig lugnet. Det är en märklig känsla att gå på gator, där det inte finns ett några trafikljud - det enda som hörs är båtarna och vågorna mot trottoarkanterna. De karakteristiska gatulamporna lyser upp natten, men neonljus och modern belysning existerar inte här. Hotel Messner startades av Sig.ra Messner på 1940-talet. Då tog hon emot studenter och docenter, som kom till Venedig för att studera - hotellet drivs än idag i samma familjära anda och man känner sig genast hemma. Hotellet är enkelt men uppfyller alla krav man kan ställa på ett tvåstjärnigt alternativ och framförallt är det en hemtrevlig och välkomnande atmosför så snart man kliver in på hotellet. Rummen är enkelt inredda i venetiansk stil, alla med badrum. Observera att hotellet inte har hiss - i Venedig är detta mer regel än undantag. Som så många av stadens hotell är Messner inrymt i ett av de gamla palatsen. Gamla palats innebär att alla vinklar och vrår kanske inte är rätlinjiga men också det tillhör Venedigs charm!

2 Under eftermiddagen gör vi ett besök på den berömda Fenice teatern i Venedig, en rundvandring på cirka 45 minuter tillsammans med teaterns egen guide. Tidpunkt ej bekräftad, beroende på provspelningsdagar. På kvällen samlas vi för gemensam middag. ( Ev Vivaldi-konsert, Ateneo di San Basso kl 20.30) Tisdag 27 juli Efter frukost lämnar vi hotellet för att ta lokalbåt till Santa Lucia tåg station (bagaget tar man själv hand om). Förbokade platser på tåget till Verona - restid cirka 1 timma och 30 minuter. Framme i Verona möter en buss på stationen och kör oss till Hotel Italia***(www.hotelitaliaverona.it), som ligger precis utanför den medeltida ringmuren som omsluter Verona. Närhet till gamla stan - men ändå ett lugnt läge utanför turiststråket - ca 15 minuters promenad till Piazza Bra och Veronas berömda Arena. En promenad genom Verona bjuder på mycket historia och de fantastiska byggnaderna avlöser varandra. En av stadens många broar är Ponte Pietra - stenbron - som byggdes under romartiden. Intill floden ligger Castello Vecchio från 1300-talet och vid Piazza Erba ligger Romeo och Julias hus. Shakespeares berömda kärlekspar kom från Verona och man kan besöka familjen Capuletis hus, där Julia växte upp och så småningom mötte Romeo. Och jodå - balkongen finns kvar... Hotel Italia är nyligen renoverat och alla rum har badrum, minibar, a/c, kassaskåp, satellit-tv och internetanslutning (ej wifi/trådlös). Inredning och färgskalor är omsorgsfullt valda och helhetsintrycket är mycket smakfullt. En välkomnande servicekänsla präglar hotellet och dess personal och hotel Italia är mycket uppskattat av operaresenärer genom åren. Gemensam middag innan det är dags för huvudattraktionen, som naturligtvis är operaförställningen på den romerska amfiteatern från 100-talet. Kvällens föreställning är Aida av Verdi, den börjar vid 21-tiden.

3 Onsdag 28 juli Efter frukost och en välbehövlig nattsömn bär det av mot Valpolicella-området och en av vingårdarna. Vi gör ett besök med guidad rundvandring och passar naturligtvis på att smaka på något av områdets goda Amaroneviner. Turen fortsätter sedan till Bardolino, en av de små städer som ligger vid östra kanten av vackra Gardasjön. Lunch avnjutes på en trevlig lokal trattoria innan vi bordar båten, som skall ta oss till Sirmione. Busschauffören har under tiden fortsatt på egen hand till Sirmione med bagaget. Sirmione och Gardasjön vacker natur, ljuvliga små medeltida städer och ett milt klimat. Runt sjön ligger citronodlingarna sida vid sida med olivlundar och vinstockar. Gardasjön har dragit till sig besökare under alla århundraden. När man på 1700-talet gjorde sin Grand Tour i Europa var Gardasjön och framförallt Simione en självklar träffpunkt för dåtidens globetrotters. Idag är det en samlingspunkt för seglare, surfare och golfare, som vill njuta av vacker natur och god mat med dito viner och för livsnjutare i största allmänhet. Vid sjöns södra del skjuter en halvö ut och längst ut ligger Sirmione. Sirmione är den mest pittoreska och sofistikerade av alla de små städer som ramar in sjön. Över en vindbrygga kommer man in i den gamla 1200-tals borgen Rocca Scagliera och sedan breder små gränder och torg ut sig. Under medeltiden var staden en viktig befästning för både Verona och Venedig. I själva verket var man en del av sjörepubliken Venedigs besittningar från 1400-talet och kom tillsammans med gondolernas stad att tillfalla Österrike vid slutet av 1700-talet. Gardasjön är också välbekant för vinområdet Valpolicella, som ligger mellan Gardasjön och Verona. Här odlas bland annat det välkända Amaronevinet och vingårdarna ligger tätt mellan kullarna. Men Sirmione var en berömd ort långt tidigare. Under romarriket var staden populär bland aristokratin som anlade sommarvillor på halvön, framförallt för att bada hälsobad. Längs ut på halvöns spets ligger resterna av norra Italiens största romerska villa, som byggdes av poeten Catullus familj under århundradet före Kristus.

4 Den enorma lyxvillan, som var omtalad redan under antik tid, täckte en yta av nästan kvadratmeter och är till stor del utgrävd. När Catullus drog sig tillbaka till sin villa för att komma över en kärlekssorg, fick han besök av självaste Caesar som, passade på att njuta av en av världens första Spa orter! Tyvärr hjälpte inte besöket Catullus att komma över sin olyckliga kärlek, bara 36 år gammal gick en av den romerska litteraturens mest kända poeter ur tiden i Sirmione. Än idag är Spa-verksamheten viktig i Sirmione och mitt i stan ligger en enorm hälsoanläggning med pooler fyllda av vatten från varma hälsokällor. Vårt hotell heter Baia Blu**** (www.baiabluhotel.com) Här är man bara några minuters promenad från vindbryggan och gamla stan. Hotellet har pool på taket - öppen om vädret tillåter. Det finns restaurang, en liten bar i receptionsplan, wifi i allmänna utrymmen. Alla rum har a/c, satellit-tv, minibar och kassaskåp. Efter incheckning intas gemensamt middag på hotellet. Torsdag 29 juli Hela dagen för att i lugn och ro utforska Sirmione, kanske ett dopp i sjön eller en dag på Spa-anläggningen. Eller varför inte bara njuta på takterrassen vid poolkanten? Vid 18-tiden är det dags för avresa mot Verona, kvällens föreställning på L Arena är Bizet s Carmen. Tillbaka på hotellet någon gång framåt 01-tiden. Fredag 30 juli Först en välbehövlig sovmorgon, sedan en god frukost och därefter avfärd till Cremona och Busseto. I Cremona besöker vi Stradivarius muséet - den berömde fiolbyggaren föddes just i Cremona i mitten av 1600-talet. Det finns en avdelning på museet med ett antal ritningar bevarade, där kan man följa hans idéer. På Palazzo Comunale, det medeltida stadshuset strax intill, finns en sal med samlingar av Amati, Guarneri och Stradivarius. Efter att ha studerat de världsberömda instrumenten i utställningen är det dags att få höra hur de låter, när en av stadens musikprofessorer bjuder på ett ljud-smakprov.

5 Dags för lekamlig spis på en lokal restaurang i Cremona innan färden går mot Busseto och Villa Verdi. Att Giuseppe Verdi var en hängiven lantbrukare är det kanske inte många som vet. Hans villa ligger i byn Sant Agata och här möter man Verdi i sin vardagsomgivning. Under en guidad tur med Villa Verdis egen guide får vi bekanta oss med den store kompositören på hemmaplan. Uppfyllda av dagens besök i musikens tecken blir det säkert en stämningsfull resa tillbaka till Sirmione. Lördag 31 juli Efter frukost checkar vi ut från Baia Blu för avresa mot Milano. Målet är ett besök på La Scala, förutom museet får vi förhoppningsvis även chans att se teaterns back stage tillsammans med deras specialguide (under förutsättning att det ej är provspelningar/underhållsarbeten som pågår). En stunds shopping hinns kanske med efter lunchen, innan det är dags att åka ut till Milanos flygplats Malpensa. SAS-flyget avgår kl Efter två timmar i luften landar vi i Köpenhamn kl Vår anslutningsbuss väntar för att återbörda oss till startpunkten och vi beräknas vara tillbaka i Sävsjö under tidig söndagsmorgon. VETLANDA RESEBYRÅ AB TRAVELNET GROUP Box 38, Vetlanda Tel Org nr Besöksadress Brogårdsgatan Fax

6 Pris per person i dubbelrum: :- Enkelrumstillägg: 1.600:- Avbeställningsskydd: 800:- I resan pris ingår: Flygresa Köpenhamn Venedig/Milano Köpenhamn, flygskatter, bussanslutning Sävsjö- Köpenhamn t/r, 5 övernattningar i Italien (1 natt i Venedig, 1 natt i Verona och 3 nätter i Sirmione) inkl frukost, 3 middagar och 2 luncher inkl måltidsdryck, besök på vingård inkl vinprovning, samtliga i programmet beskrivna transporter (buss/tåg/båt), entréer till Fenice, La Scala, muséet i Cremona och Villa Verdi i Sant Agata samt svensk reseledare/guide under hela vistelsen i Italien. Operabiljetter: Gradinata non numerata - onumrerade sittplatser på stentrappan sektion D och E (grå sektionen) kostar ca 350:- Poltroncine numerate di gradinata numrerade sittplatser av järn med lågt ryggstöd, utan sittdyna (mörkgröna sektionen) kostar ca 1.050:- Poltronissime (gula sektionen) numrerade sittplatser med ryggstöd och sittdyna kostar ca 2.050:- Anmärkning: Prel bokade platser sektion D+E på Arena di Verona 27/7 Aida / Verdi 29/7 Carmen / Bizet Vi reserverar oss för ev prishöjningar, vilka ligger utanför vår kontroll (ex skatter, valuta o d) Resegaranti: BQ Travel / Vetlanda Resebyrå har ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet. Vi reserverar oss för ev prishöjningar, vilka ligger utanför vår kontroll (ex skatter, valuta) Priset är beräknat på minst 25 deltagare på resan. VETLANDA RESEBYRÅ AB / Lena Franson ,

Operakvällar i Verona och Venedig. Specialresor

Operakvällar i Verona och Venedig. Specialresor Operakvällar i Verona och Venedig Specialresor Vero na oc h Ven ed ig En Operaresa i den milda italienska eftersommaren i landskapet Venetien med sina pärlor, Verona och Venedig. Italien är utan tvekan

Läs mer

Kuba - Cuba Libre 2015-2016

Kuba - Cuba Libre 2015-2016 Kuba - Cuba Libre 2015-2016 Vi fyller denna karibiska resa på Kuba med oslagbar natur, historia, kultur, färgexplosioner, dofter, rytmer och självklart öns största sevärdheter med en fascinerad huvudstad.

Läs mer

Din lokala researrangör med personlig service!

Din lokala researrangör med personlig service! Din lokala researrangör med personlig service! 039321466 / 0737339829 busslinus.se busslinus@busslinus.se Ring oss när det passar dig! Vi har resegaranti BussLinus Resor 1 Vår 28/2, 28/3, 25/4 Höst 10/10,

Läs mer

Din lokala researrangör med personlig service!

Din lokala researrangör med personlig service! Din lokala researrangör med personlig service! 039321466 / 0737339829 busslinus.se busslinus@busslinus.se Ring oss när det passar dig! Vi har resegaranti. BussLinus Resor 1 Vår 28/2, 28/3, 25/4 Höst 10/10,

Läs mer

EN KATALOG FYLLD AV RESEINSPIRATION VÅR/SOMMAR 2012 ÖSTERRIKE BERLIN INLANDSBANAN UPPLEV EN HÄRLIG DEL KROATIEN

EN KATALOG FYLLD AV RESEINSPIRATION VÅR/SOMMAR 2012 ÖSTERRIKE BERLIN INLANDSBANAN UPPLEV EN HÄRLIG DEL KROATIEN RESOR MED MERSMAK EN KATALOG FYLLD AV RESEINSPIRATION VÅR/SOMMAR 2012 ÖSTERRIKE ETT SPÄNNANDE RESMÅL I FLERA VARIANTER INLANDSBANAN UPPLEV EN HÄRLIG DEL AV SVERIGE BERLIN KULTUR, HISTORIA OCH KURFÜRSTENDAMM

Läs mer

RESOR. Med omtanke. Ger dig mera!

RESOR. Med omtanke. Ger dig mera! RESOR 1 2015 Med omtanke Ger dig mera! Din upplevelse. oravaistrafik.fi 06-318 Vår 4000 passion. 2 Barnrabatter Resan Året var 1931, Werner Granholm flyttade från Larsmo till Bromarv. Där blev han chaufför

Läs mer

Magnus Hertzberg M-Resor. www.m-resor.se

Magnus Hertzberg M-Resor. www.m-resor.se M RESOR 2015 2015 Det är fantastiskt roligt och vi är otroligt stolta över att så många människor har följt med oss genom åren! Nu ser vi fram emot ett nytt år med en del nya resmål men naturligtvis finns

Läs mer

31 oktober - 10 november 2014

31 oktober - 10 november 2014 Sydafrika 31 oktober - 10 november 2014 Följ med på en unik resa till Afrikas sydligaste land! Träffa The Big Five ; buffel, lejon, leopard, elefant och noshörning i sin naturliga miljö. Fascineras över

Läs mer

031-55 00 00. www.rolfsbuss.se GRUPPRESOR 2014. Storstäder Berlin London Barcelona. Bussresor Polen Toscana Holland

031-55 00 00. www.rolfsbuss.se GRUPPRESOR 2014. Storstäder Berlin London Barcelona. Bussresor Polen Toscana Holland GRUPPRESOR 2014 Storstäder Berlin London Barcelona Bussresor Polen Toscana Holland Flygresor Rom Sorrento Andalusien New York resmål till mer 110 än 30 länder 031-55 00 00 www.rolfsbuss.se i Reseinformation

Läs mer

På promenad med Peter i Paris! 5-9 september 2011

På promenad med Peter i Paris! 5-9 september 2011 På promenad med Peter i Paris! 5-9 september 2011 Följ med på en annorlunda resa till Frankrikes underbara huvudstad Paris! Vi kommer under denna resa att se och uppleva Paris och dess invånare på nära

Läs mer

GRUPPRESOR 2015. Storstäder Berlin London Barcelona. Bussresor Italien Holland Frankrike. Flygresor Island USA Indien 031-55 00 00. www.rolfsbuss.

GRUPPRESOR 2015. Storstäder Berlin London Barcelona. Bussresor Italien Holland Frankrike. Flygresor Island USA Indien 031-55 00 00. www.rolfsbuss. GRUPPRESOR 2015 Storstäder Berlin London Barcelona Bussresor Italien Holland Frankrike Flygresor Island USA Indien 031-55 00 00 www.rolfsbuss.se Det är lätt att följa med! Våra bussar startar från Ulricehamn

Läs mer

Farmarliv i Sydafrika 27 oktober 9 november 2011

Farmarliv i Sydafrika 27 oktober 9 november 2011 Farmarliv i Sydafrika 27 oktober 9 november 2011 Upplev Sydafrika på ett annorlunda sätt! Följ med på en innehållsrik resa till the rainbow nation, regnbågslandet som verkligen bjuder på en mångfald när

Läs mer

Konst. Kultur. Kvalitet. Hösten och Våren 2015/2016. www.triangelresor.se Tel 08 665 10 35

Konst. Kultur. Kvalitet. Hösten och Våren 2015/2016. www.triangelresor.se Tel 08 665 10 35 Konst. Kultur. Kvalitet Hösten och Våren 2015/2016 www.triangelresor.se Tel 08 665 10 35 1 Resor 2015 12/9 Amalfikusten med Neapel, Sorrento och Capri... 4 19/9 Amalfikusten med Neapel, Sorrento och Capri...

Läs mer

Program Lärarförbundets rundresa i Skottland 20-27 september 2015

Program Lärarförbundets rundresa i Skottland 20-27 september 2015 Program Lärarförbundets rundresa i Skottland 20-27 september 2015 Låt dig förföras av Skottlands sagolika slott, hisnande natur och fascinerande historia. Följ med på en rundtur i whiskyns, kiltens och

Läs mer

Resor till internationella maratonlopp 2012-2013

Resor till internationella maratonlopp 2012-2013 Sport Special Efter mer än 20 år på Costa Brava har vi specialiserat oss på resor till detta galna, vilda nordöstra hörn av Spanien. Det galna som i Dalis, Miros och Picassos karnevalsliknande konst och

Läs mer

Kon-tiki resor Azerbajdzjan, Georgien och Armenien

Kon-tiki resor Azerbajdzjan, Georgien och Armenien Azerbajdzjan, Georgien och Armenien Resdatum 2016 15-28 maj Efter varje dag framgår vilket hotell samt vilka måltider som är inkluderade i resans pris. Transfers och utflykter sker med privat fordon, chaufför

Läs mer

UPPTÄCK SYDAFRIKA MED HÅKAN LARSSON, ALLT OM VIN 6 15 MARS 2014

UPPTÄCK SYDAFRIKA MED HÅKAN LARSSON, ALLT OM VIN 6 15 MARS 2014 UPPTÄCK SYDAFRIKA MED HÅKAN LARSSON, ALLT OM VIN 6 15 MARS 2014 250 Allt om Vin-läsare har redan låtit sig förföras av underbara Sydafrika. Nu har också du chansen. Följ med på ditt livs resa, kryddad

Läs mer

Välkommen till oss på Röke Buss

Välkommen till oss på Röke Buss BUSSRESOR 2015 visitfinland Välkommen till oss på Röke Buss Låt oss servera Dig alla godbitarna för det nya reseåret! Vår katalog är fylld med inspirerande innehåll, allt för att Du ska kunna drömma, önska

Läs mer

Konst. Kultur. Kvalitet. Våren och Sommaren 2015. www.triangelresor.se Tel 08 665 10 35

Konst. Kultur. Kvalitet. Våren och Sommaren 2015. www.triangelresor.se Tel 08 665 10 35 Konst. Kultur. Kvalitet Våren och Sommaren 2015 www.triangelresor.se Tel 08 665 10 35 1 Resor i Europa 21/4 Holland med blommor och konst... Slutsåld, väntelista finns... 9/5 Amalfikusten med Neapel, Sorrento

Läs mer

Dina Vingårdars Resa till Sydafrika, 10 okt-24 okt, 2015 (15 d)

Dina Vingårdars Resa till Sydafrika, 10 okt-24 okt, 2015 (15 d) Dina Vingårdars Resa till Sydafrika, 10 okt-24 okt, 2015 (15 d) Nu är det åter dags för oss på Dina Vingårdar att ge oss ut på en upplevelserik resa till Sydafrika. Med oss har vi som vanligt vår ovärderliga

Läs mer

NICE ISLAND PORTUGAL ÖSTERBOTTEN

NICE ISLAND PORTUGAL ÖSTERBOTTEN ÖVER 100 DRÖMRESOR I HELA EUROPA en del av Nyheter NICE ISLAND PORTUGAL ÖSTERBOTTEN med ROVANIEMI och många, många fler Våra rabatter! Stamkundskort - ger rabatt Alla som reser med Ramkvillabuss får ett

Läs mer

Ett samarbete mellan Grimslövsbuss, Moheda Buss, Sven Carlsson Trafik och Erlings resor

Ett samarbete mellan Grimslövsbuss, Moheda Buss, Sven Carlsson Trafik och Erlings resor Vår, sommar & höst Vår, sommar & höst 2011 Ett samarbete mellan Grimslövsbuss, Moheda Buss, Sven Carlsson Trafik och Erlings resor Upplevelser med KronobergsResor 2011 Efter ett mycket lyckat år för KronobergsResor

Läs mer

Upplev världen med 2012

Upplev världen med 2012 Upplev världen med 2012 17 25/2 2012 (vecka 8) Välkommen till Exodus Resor har som motto Resor med kvalitet och gemenskap d.v.s. prisvärda resor med god, kristen gemenskap. Vi vill alltså att en resa skall

Läs mer

Mini Giro d'italia med Bernt Johansson 6-14 september 2014

Mini Giro d'italia med Bernt Johansson 6-14 september 2014 inbjuder till: Mini Giro d'italia med Bernt Johansson 6-14 september 2014 Sexdagars etapplopp genom regionerna Emilia-Romagna och Toscana och enklaven San Marino Italienska halvön när det är som vackrast!

Läs mer

Sicilien. 25 April 2 Maj 2014. Apotekets Konstförening

Sicilien. 25 April 2 Maj 2014. Apotekets Konstförening Sicilien 25 April 2 Maj 2014 Apotekets Konstförening Vårens resa går till Sicilien, denna underbara ö, som har allt man kan önska sig av ett intressant resmål - historia, vacker natur, solsken och god

Läs mer

Höga kullar, vinfält, olivträd, historia. Detta är Umbrien.

Höga kullar, vinfält, olivträd, historia. Detta är Umbrien. Höga kullar, vinfält, olivträd, historia. Detta är Umbrien. En fantastisk resa till Italien och Toscanas okända kusin regionen Umbrien. Resan avslutas med två nätter i Rom. 27 sep 06 okt 2015 Författaren

Läs mer

I Emigranternas Fotspår 2015

I Emigranternas Fotspår 2015 I Emigranternas Fotspår 2015 2015-06-22 (11 dagar) DELSTATER: MINNESOTA Våra tankar om resan Nu är vi inne på vårt SEXTONDE år som researrangör. Vi har arrangerat över 30 resor och kört mer än 10 000 mil

Läs mer