Propositioner. Motioner. Valberedning. Camilla Pettersson, Wasa

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Propositioner. Motioner. Valberedning. Camilla Pettersson, Wasa"

Transkript

1 Distriktsstämma för Upplandsslättens scoutdistrikt 19 oktober 2008 Hågadalsskolans matsal i Uppsala 1 Distriktsordförande Mattias Eriksson hälsade alla välkomna och presenterade några deltagare, dagordningen och ordningsfrågorna för stämman. Mattias förklarade stämman för öppnad. 2 Till mötesordförande valdes Mattias Björkman och Malin Jonsson. 3 Till mötessekreterare valdes Anders Wahlund. 4 Till protokolljusterare och tillika rösträknare valdes: Staffan Björk och Kalle Michanek. 5 Justerintg av röstlängden: 49 delegater hade registrerad närvaro deltagarlistan fastställdes som delegatlista. (Bilaga 1). 6 Fastställande av föredragningslista: Föredragningslistan fastställdes enligt distriktsstyrelsens förslag. 7 Fråga om distriktsstämman behörigen sammankallats: Kallelsen till stämman gick ut 3 veckor i förväg. Stämman förklarades behörigen sammankallad. 8 Beslut om arbetsordning för distriktsstämman: Mattias Eriksson förklarade stämmans upplägg på ett pedagogiskt sätt. Mattias redogjorde för arbetsordningen. Stämman godkände förslaget till arbetsordning för distriktsstämman. 9 Val av inflytandepunktsansvariga för påverkanstorg: Till inflytandepunktsansvariga på påverkanstorget valdes Föregående år Verksamhetsberättelse Johan Wall, Karlsro Bokslut Johan Wall, Karlsro Revisionsberättelse Johan Wall, Karlsro

2 Verksamhetsberättelse och Budget. a. Utbildning och ledarutveckling Olof Axelsson Frisk, Karlsro b. Arrangemang Olof Axelsson Frisk, Karlsro c. Lokal och administration Agnes Kåregård, Fyrisån d. Seniorverksamhet Jesper Björkman, Knivsta e. Rekrytering och PR Kalle Michanek, Almtuna f. Demokrati Christopher Orméus, Knivsta Propositioner Proposition 1 angående distriktsarr. Motioner Motion 1 angående juniorhajk Motion 2 angående distriktsarr. Motion 3 angående cykelinköp Valberedningen Distriktsstyrelse Revisorer Valberedning Lena Lokrantz, Fyrisån Adam Andrén, Enköping Lena Lokrantz, Fyrisån Tove Hedengren, Fyrisån Camilla Pettersson, Wasa Camilla Pettersson, Wasa Camilla Pettersson, Wasa 10 Till redaktionsutskott för stämman valdes. Christopher Malefors Mattias Eriksson Jesper Björkman Stämman ajournerades för påverkanstorg och lunch. Stämman lyssnade till några rapporter och information. Genomförande av prisutdelning från årets Luffarhajk. Information om rekrytering och stadsbidraget. Information om distriktets utbildningar. Rapport från Jumkils fjällvandring från Sylarna till Storulvån. Information inför sommarens storläger Vattuville. Stämmoförhandlingarna återupptas. Röstlängden justeras till 48 delegater. 11 Föredragning av distriktsstyrelsens verksamhetsberättelse, balansrapport, resultatrapport och revisionsberättelse för att anse dessa handlingar som genomgångna på påverkanstorget. 12 Fastställande av balansräkningen samt beviljande av styrelsens ansvarsfrihet för att fastställa balansräkningen samt bevilja styrelsen ansvarsfrihet för 2007.

3 13 Beslut i anledning av distriktets vinst eller förlust enligt den fastställda balansräkningen. att låta 2007 års resultat balanseras in i distriktets löpande räkning. 14 Propositioner: Proposition 1: Angående distriktsarrangemang. att från och med 2009 fördela distriktsarrangemang enligt denna proposition. att distriktets aktiva kårer får ansöka hos distriktsstyrelsen om att vara värdorganisation för arrangemangen. att RauD får ansöka hos distriktsstyrelsen om att vara värdorganisation för arrangemangen. att distriktsstyrelsen efter avslutat ansökningsförfarande fungerar som jury och fastställer värdorganisationer efter eget tycke men i god scoutanda. att ersättning utbetalas med hälften av beloppet innan genomfört arrangemang om värdorganisationen så begär, och att resterande ersättning utbetalas efter genomfört arrangemang av god scoutanda och kvalitet. att logistiskt ansvar för distriktstämma ersätts med 2500 kr + 50 kr per deltagare. att logistiskt ansvar för Patrulledarkurs ersätts med 2500 kr, exklusive matkostnader. att ansvar för inköp och beredning av mat till Upplandskurserna ersätts med 2500 kr, exklusive matkostnader. att ersättning för att arrangera Miniatyret/Upptäcktsresan skall utgå med 5000 kr. att ersättning för att arrangera Hösthornet skall utgå med 5000 kr. att ersättning för att arrangera Luffarhajken skall utgå med 5000 kr. att för 2009 låta de organisationer som enligt tidigare stämmobeslut blivit utsedda som arrangörer ha förtur till de arrangemang de har blivit utsedda till. att flera kårer kan gå ihop och ansöka om att vara arrangör.

4 15 Motioner: Motion 1: Angående juniorhajk. att distriktstyrelsen får i uppdrag att under 2009 ansvara för att en juniorhajk i distriktet genomförs. att RauD görs delaktiga i hajken för att visa upp seniorscouting samt bidra med ett ungdomligt perspektiv. att distriktet avsätter ekonomiska medel i samma storleksordning för detta som för äventyrshajken för patrullscouter. att denna hajk har ett tema som är genomgående och återkommande. att hajken arrangeras under vårterminen inför sommarens kommande läger. att en juniorhajk blir en återkommande aktivitet som arrangeras vartannat år så att alla juniorscouter får vara med om den en gång. Avslaget yrkande att övernattning sker i samband med Miniatyret/Upptäcksresan. Motion 2: Angående fördelning av distriktets tävlingsverksamhet. att avslå motionen Motion 3: Angående cykelinköp. att distriktet får i uppdrag att köpa in tre cyklar och lås snarast, dock senast att RauD får ansvar att sköta de praktiska detaljerna. att cyklarna finns tillgängligt för alla scouter som är i behov av dem. Dock bara för transport till och från scoutsammanhang. att det ska finnas scoutreklam på cyklarna. att det budgeteras 3000 kr år 2009 för att köpa in cyklar. att det budgeteras 500 kr varje år för underhåll utav cyklarna. 16 Verksamhetsplanen och budgeten för 2009: Utbildning och Ledarutveckling. att arrangera Upplandskurserna (15000 kr). att arrangera patrulledarkurs tillsammans med en kår (2500 kr). att arrangera en föräldrautbildning under Miniatyret/Uppäcktsresan (3000 kr). att arrangera Grundkurs del 1 (3000 kr). att arrangera Grundkurs del 2 (4000 kr). att arrangera Demokratikurs/Lär dig ta plats (2000 kr). att arrangera ett seminarium (5000 kr). att utbildningsansvariga i distriktsstyrelsen får i uppdrag att bilda ett utbildningsteam i distriktet. att utbilda kursledare inom utbildningsteamet kr.

5 Arrangemang. att arrangera Miniatyret/Upptäcksresan (5000 kr). att arrangera Hösthornet (5000 kr). att arrangera Luffarhajken (5000 kr). att arrangera Äventyrshajk för patrullscouter (2500 kr). att arrangera Bäverkväll (1000 kr). att arrangera Ledarkväll (2000 kr). att stå för märken, priser och gravyrer till tävlingarna (7000 kr). att verka för övriga arrangemang för distriktets medlemmar (2000 kr). Lokal. att förvalta och driva distriktslokalen (55000 kr). Administration och resekostnader. att betala för samt hålla hemsidan uppdaterad. att hålla distriktets administration i god ordning. att ersätta resor till och från distriktsaktiviteter för distriktets aktiva. att betala fikakostnader för möten i distriktets regi. Rekrytering. att varje kår har möjlighet att söka bidrag från distriktet för inköp av rekryteringsmaterial till ett maximalt värde av 500 kr per kår och år. att utöka samarbetet med utvecklingskonsulenten angående kårernas rekrytering. att satsa på vuxenrekrytering. PR. att ta fram T-shirt, kåsor, nyckelband etc. med Upplandsslättens logo för försäljning. att ta fram tröjor till distriktsstyrelsens medlemmar. att tryckförslag går på remiss så att vi inte blir sittandes på en massa saker som vi inte vill köpa. att distriktsstyrelsen tar fram ett alternativ som kårerna får rösta om (på enklaste sätt alltså inte på en stämma). Demokrati. att distriktsstämma och distriktsråd arrangeras i god demokratisk anda (6000 kr). att distriktet ska vara representerat på förbundsmöte samt övriga möten (5000 kr). att distriktet ska vara representerat på förbundsstämman (15000 kr).

6 Seniorscoutverksamhet. att RauD arrangerar Ting för att främja demokrati bland seniorscouter (2000 kr). att RauD ska arrangera ett flertal hajker och arrangemang för seniorscouter (2000 kr). att aktiva i distriktets seniorverksamhet får ersättning för reseutlägg (1000 kr). att RauD håller sin hemsida uppdaterad samt administration i ordning (1000 kr). att RauD får i uppdrag att engagera seniorscouter i distriktsarrangemang. Fastställande av budget för (Bilaga 2) att fastställa distriktets budget och verksamhetsplan för 2009 med tillägg. att övriga intäkter för kursdeltagare sätts till kr. att 3000 kr för inköp av cyklar enligt motion 3 läggs till i budgeten för Fastställande av medlemsavgift för 2009: att fastställa medlemsavgiften till distriktet för 2009 till 30 kr/år. 18: Val av distriktsordförande och vice distriktsordförande att välja Ingegerd Gedin (Almtuna) till ordförande för samt att välja Magnus Härlin (Wasa) till vice ordförande för : Val av övriga ledamöter till distriktsstyrelsen. att välja Petter Zettergren (Ärentuna) och Maria Forsberg (Tunabackar) till ledamöter under 2009 och samt att välja Sandra Tillander (Karlsro) och Olof Axelsson Fisk (Karlsro) till ledamöter under : Val av två revisorer och två revisorssuppleanter för 2009 års verksamhet. att välja Mats Westerborn (Knivsta) och Lars Pontén (Tunabackar) till revisorer. samt att välja Siv Johansson (Wasa) och Mats Sjöblom (Salabacke) till revisorssuppleanter.

7 21 Val av ordförande och minst tre ledamöter till distriktets valberedning. att välja Monica Beckholmen (Jumkil), Christoffer Orméus (Knivsta), Camilla Pettersson (Wasa), Oskar Södergren (Wasa) till valberedning intill nästa årsmöte. samt att välja Monica Beckholmen till ordförande i valberedningen. 22 Övriga frågor: Styrelsen bör till nästa år fundera på hur motionerna behandlas på mötet. Styrelsen bör se över så att inte scoutaktiviteterna hamnar samtidigt. Mattias Eriksson tackade Fyrisåns sjöscoutkår för ett bra arrangemang, Karlsros seniorlag Pysselluffsarna tackades för att ha hjälpt till med matlagningen, tackade även alla stämmofunktionärer och deltagare för en väl genomförd distriktsstämma. Martin Björkman tackade Mattias Eriksson, Christopher Malefors, Mohammed Hassanali och Oskar södergren för deras tid i distriktsstyrelsen. 23 Distriktsstämman förklarades avslutad. Vid Pennan Stämmoordförande Stämmoordförande Anders Wahlund Mattias Björkman Malin Jonsson Justerare Justerare Staffan Björk Kalle Michanek

8 Bilaga 2 Budget för 2009 Budget 2009 Utbildning och ledarutveckling Arrangemang Lokal Administration och resekostnader Rekrytering PR Demokrati Seniorverksamhet Inköp av cyklar Totalt kostnader Landstingsbidrag Medlemsavgifter Övriga intäkter Totalt intäkter Resultat kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr

Välkomna Håbo scoutkår och Upplandsslättens Scoutdistrikt har den stora äran att inbjuda alla kårernas medlemmar till distriktsstämma.

Välkomna Håbo scoutkår och Upplandsslättens Scoutdistrikt har den stora äran att inbjuda alla kårernas medlemmar till distriktsstämma. Kallelse till distriktsstämma för Upplandsslättens scoutdistrikt Välkomna Håbo scoutkår och Upplandsslättens Scoutdistrikt har den stora äran att inbjuda alla kårernas medlemmar till distriktsstämma. Plats:

Läs mer

Upplandsslättens Scoutdistrikt Distriktsstämma 2014

Upplandsslättens Scoutdistrikt Distriktsstämma 2014 1. Mötets öppnande Distriktsordförande Mia Köhler öppnade mötet. 2. Val av mötesordförande Leo Zillén och Emma Westerborn valdes till mötesordförande. 3. Val av mötessekreterare Carin Westerlund valdes

Läs mer

Kallelse till distriktsstämma för Upplandsslättens scoutdistrikt. Välkomna

Kallelse till distriktsstämma för Upplandsslättens scoutdistrikt. Välkomna Kallelse till distriktsstämma för Upplandsslättens scoutdistrikt Välkomna Tunabackars Scoutkår och Upplandsslättens Scoutdistrikt har den stora äran att inbjuda alla kårernas medlemmar till distriktsstämman.

Läs mer

Styrelsemöte 14/1-2012

Styrelsemöte 14/1-2012 Styrelsemöte 14/1-2012 Närvarande: Andrén, Adam Axlson-Fisk, Olof Eriksson, Mattias von Essen, Agnes Hansson, Erik Küpier, Martin Lindgren, Samuel Orméus, Christoffer Zettergren, Petter 1. Styrelsen väljer

Läs mer

Protokoll fört vid distriktsstämma 2014 Söndagen den 9 november i Sundbybergs Folkets Hus

Protokoll fört vid distriktsstämma 2014 Söndagen den 9 november i Sundbybergs Folkets Hus Protokoll fört vid distriktsstämma 2014 Söndagen den 9 november i Sundbybergs Folkets Hus Närvaro: Se bilaga. 1. Stämman öppnas Distriktsordförande Hampus Boësen öppnar stämman. 2. Val av mötesordförande

Läs mer

Kallelse till distriktsstämma för Upplandsslättens scoutdistrikt 2004-10-10. Välkomna!

Kallelse till distriktsstämma för Upplandsslättens scoutdistrikt 2004-10-10. Välkomna! Kallelse till distriktsstämma för Upplandsslättens scoutdistrikt 2004-10-10 Välkomna! Alla kårens medlemmar är välkomna till distriktsstämman. Stämman anordnas i år av Knivsta och hålls i Knivsta Kommunhus.

Läs mer

Kallelse Till Distriktsstämma 15 oktober 2006

Kallelse Till Distriktsstämma 15 oktober 2006 Uppsala 22 september 2006 Kallelse Till Distriktsstämma 15 oktober 2006 Vasakåren inbjuder till distriktsstämma med Upplandsslättens scoutdistrikt inom Svenska Scoutförbundet Var? Danmarks bygdegård som

Läs mer

Handlingar Distriktsstämma den 31 mars 2019

Handlingar Distriktsstämma den 31 mars 2019 Handlingar Distriktsstämma den 31 mars 2019 Innehållsförteckning Välkommen till distriktsstämman den 31 mars kl 14.00... 3 Scouternas nya stadgar 2018... 3 Föredragningslista... 4 Ombudsfördelning... 5

Läs mer

Distriktsstämmoprotokoll

Distriktsstämmoprotokoll Distriktsstämmoprotokoll Nordöstra Götalands Scoutdistrikt 2016 NORDÖSTRA GÖTALANDS SCOUTDISTRIKT den 10 april 2016 Skriven av: Axel Selhammar PROTOKOLL Nordöstra Götalands Scoutdistrikt 2016 Innehåll

Läs mer

Protokoll fört vid Dacke scoutdistrikts distriktsstämma i Växjö scoutkårs lokaler på Bergendalska gården söndagen den 22 oktober 2017.

Protokoll fört vid Dacke scoutdistrikts distriktsstämma i Växjö scoutkårs lokaler på Bergendalska gården söndagen den 22 oktober 2017. Sidan 1 av 5 Protokoll Protokoll fört i Växjö scoutkårs lokaler på Bergendalska gården söndagen den 22 oktober 2017. 1 STÄMMAN ÖPPNAS Distriktsordförande Henrik Bodenhem hälsade alla välkomna och öppnade

Läs mer

Stämmohandlingar 24/3 Hallands Scoutdistrikt

Stämmohandlingar 24/3 Hallands Scoutdistrikt Stämmohandlingar 24/3 Hallands Scoutdistrikt Innehållsförteckning Välkomna på distriktsstämma... 3 Föredragningslista... 6 Röstlängd... 7 Viktiga mötesdagar 2018 9 Verksamhetsberättelse...Bilaga 1 Bokslut

Läs mer

Stadgar för S:t Olofs Scoutkår TKÅR VÄSTERÅS. Organisationsnummer: 878001-9124 Antagna av Kårstämman 2012-10-10

Stadgar för S:t Olofs Scoutkår TKÅR VÄSTERÅS. Organisationsnummer: 878001-9124 Antagna av Kårstämman 2012-10-10 Stadgar för S:t Olofs Scoutkår US:T OLOFS SCO TKÅR VÄSTERÅS Organisationsnummer: 878001-9124 Antagna av Kårstämman 2012-10-10 Not: När begreppet Scoutkåren används i dessa stadgar avser detta S:t Olofs

Läs mer

Scouterna, Stadgar Sollentuna Norra scoutkår

Scouterna, Stadgar Sollentuna Norra scoutkår Scouterna, Stadgar Sollentuna Norra scoutkår Stadgar för Sollentuna Norra Scoutkår Organisationsnummer: 814800-3513 Antagna av Kårstämman den 2012-10-10 1 Allmänt Scoutkåren är en sammanslutning av enskilda

Läs mer

Fyrisåns sjöscoutkår. Handlingar kårstämma

Fyrisåns sjöscoutkår. Handlingar kårstämma Fyrisåns sjöscoutkår Handlingar kårstämma 2015-01-25 Handlingarna innehåller inte revisorsberättelsen vilken redovisas i sin originalform på stämman. Förslag till dagordning 1. Val av mötesordförande 2.

Läs mer

1 STÄMMAN ÖPPNAS Distriktsordförande Oscar Sundås hälsar alla välkomna och öppnar mötet.

1 STÄMMAN ÖPPNAS Distriktsordförande Oscar Sundås hälsar alla välkomna och öppnar mötet. Sidan 1 av 4 PROTOKOLL DISTRIKTSSTÄMMA DACKE SCOUTDISTRIKT 2014-10-26 PROTOKOLL fört vid Distriktsstämma med Dacke Scoutdistrikt i Lindås Folkets hus, Lindås söndagen den 26 oktober 2014. NÄRVARANDE: Enligt

Läs mer

Protokoll fört vid vårdistriktsstämma i Göteborgs scoutdistrikt, Scouterna, 22 maj 2013 i Bjurslättsskolan

Protokoll fört vid vårdistriktsstämma i Göteborgs scoutdistrikt, Scouterna, 22 maj 2013 i Bjurslättsskolan Protokoll fört vid vårdistriktsstämma i Göteborgs scoutdistrikt, Scouterna, 22 maj 2013 i Bjurslättsskolan 1 Stämman öppnas Distriktsordförande Anna Gottfridsson inledde med att hälsa alla välkomna samt

Läs mer

Handlingar. Mälarscouternas kårstämma 2013. Mälarscouterna Karsviks Hage malarscouterna.se 08-872460. 168 55 Bromma

Handlingar. Mälarscouternas kårstämma 2013. Mälarscouterna Karsviks Hage malarscouterna.se 08-872460. 168 55 Bromma Handlingar Mälarscouternas kårstämma 2013 Innehållsförteckning Förslag till dagordning... 3 Motioner... 4 Motion 1, AL och Ledarutbildningen Scout... 4 Motion 2, Låset i Östergården... 4 Valberedningens

Läs mer

1 STÄMMAN ÖPPNAS Distriktsordförande Henrik Bodenhem hälsar alla välkomna och öppnar mötet.

1 STÄMMAN ÖPPNAS Distriktsordförande Henrik Bodenhem hälsar alla välkomna och öppnar mötet. Sidan 1 av 4 PROTOKOLL DISTRIKTSSTÄMMA DACKE SCOUTDISTRIKT 2015-10-18 PROTOKOLL fört vid Distriktsstämma med Dacke Scoutdistrikt i Tallhagens scoutgård söndagen den 18 oktober 2015. NÄRVARANDE: Enligt

Läs mer

Handlingar. Till Upplandsslättens scoutdistrikts stämma 2018

Handlingar. Till Upplandsslättens scoutdistrikts stämma 2018 Handlingar Till Upplandsslättens scoutdistrikts stämma 2018 1 Innehållsförteckning Praktisk information 3 Förslag till dagordning 4 Arbetsformer och schema 5 Påverkanstorg 5 Schema 6 Ombudsfördelning 7

Läs mer

Landvetter scoutkår av Scouterna Stadgar för Landvetter scoutkår

Landvetter scoutkår av Scouterna Stadgar för Landvetter scoutkår Stadgar för Landvetter scoutkår Organisationsnummer: 852000-3446 Antagna av Kårstämman den 2012-11-08 1 Allmänt Scoutkåren är en sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att bedriva scoutverksamhet

Läs mer

2 VAL AV MÖTESORDFÖRANDE Till mötesordförande väljs Fredrik Karlsson, Smedby Scoutkår.

2 VAL AV MÖTESORDFÖRANDE Till mötesordförande väljs Fredrik Karlsson, Smedby Scoutkår. Sidan 1 av 3 PROTOKOLL DISTRIKTSSTÄMMA DACKE SCOUTDISTRIKT 2013-10-20 PROTOKOLL fört vid Distriktsstämma med Dacke Scoutdistrikt i Lindås Folkets hus, Lindås söndagen den 20 oktober 2013. NÄRVARANDE: Enligt

Läs mer

Stadgar för S:t Örjans Scoutkår, Borås

Stadgar för S:t Örjans Scoutkår, Borås Stadgar för S:t Örjans Scoutkår, Borås Örjanshus 12-09-24 1 Allmänt S:t Örjans Scoutkår är en sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att i bedriva scoutverksamhet. Scoutverksamheten bedrivs

Läs mer

Stadgar för Kallhälls scoutkår

Stadgar för Kallhälls scoutkår Sid 1(7) Stadgar för Kallhälls scoutkår Organisationsnummer: 813200-5128 Antagna av kårstämman den 2014-10-05 1 Allmänt Scoutkåren är en sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att bedriva

Läs mer

Kallelse till extra distriktsstämma för Upplandsslättens scoutdistrikt. Välkomna

Kallelse till extra distriktsstämma för Upplandsslättens scoutdistrikt. Välkomna Kallelse till extra distriktsstämma för Upplandsslättens scoutdistrikt Välkomna Styrelsen i Upplandsslättens Scoutdistrikt har den stora äran att inbjuda alla medlemmar till extra distriktsstämma. Plats:

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

Protokoll för Drottningstadens scoutkårs kårstämma 2011

Protokoll för Drottningstadens scoutkårs kårstämma 2011 Protokoll för Drottningstadens scoutkårs kårstämma 2011 Datum: 2011-02-13 Plats: Rårödsstugan Närvarande: Alexander Roselius Amanda Lyons Andreas Rubenson Anja Wadén Annica Lindgren Annika Svensson Aron

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Under den gångna våren har vi haft matlådemöten hemma hos föreningens medlemmar. Framförallt cupcakemötet var väldigt väldigt uppskattat och välbesökt. Inför valborg träffades vi

Läs mer

Förbundsmöte i Sköldkörtelförbundet

Förbundsmöte i Sköldkörtelförbundet Förbundsmöte i Sköldkörtelförbundet 2018-04-14 Lignagatan 8, Stockholm Paragraf 8, 12 och 26 på dagordningen behandlades ej, och finns ej med i protokollet. 1 Förbundsmötet öppnas 2 Upprättande och justering

Läs mer

Stadgar för Mälarscouterna

Stadgar för Mälarscouterna Stadgar för Mälarscouterna 1 Allmänt Scoutkåren Mälarscouterna är en partipolitisk och religiöst obunden sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att i bedriva scoutverksamhet. Mälarscouterna

Läs mer

välja till justerare vid årsmötet. välja till rösträknare. Röstlängden med namnen på alla medlemmar som får rösta finns med som bilaga 1.

välja till justerare vid årsmötet. välja till rösträknare. Röstlängden med namnen på alla medlemmar som får rösta finns med som bilaga 1. ÅRSMÖTESPROTOKOLL För Svenska Kyrkans Unga Datum, år och plats: MÖTETS ÖPPNANDE öppnade mötet. MÖTETS BEHÖRIGA UTLYSANDE Kallelsen till årsmötet fanns tillgänglig den årsmötet var behörigt utlyst. VAL

Läs mer

Stadga för. Morlanda Scoutkår. Svenska Scoutförbundet

Stadga för. Morlanda Scoutkår. Svenska Scoutförbundet Stadga för Morlanda Scoutkår Av Svenska Scoutförbundet Utarbetad under våren 2005 Kapitel 1 Kårens uppgift och verksamhet Uppgift 1:1 Scoutkåren har till uppgift att bedriva scoutverksamhet i enlighet

Läs mer

STADGAR FÖR HÄSSELBY STRANDS SJÖSCOUTKÅR

STADGAR FÖR HÄSSELBY STRANDS SJÖSCOUTKÅR STADGAR FÖR HÄSSELBY STRANDS SJÖSCOUTKÅR 1 Scoutkårens uppgift och verksamhetsort Scoutkårens namn är. Verksamhetsort är Hässelby Strand, Stockholm. Scoutkåren ska vara ansluten till Svenska Scoutförbundet.

Läs mer

Kl. 10.10 Introduktion av påverkanstorget. Kl. 10.30 Påverkanstorget öppnar. Kl. 12.00 Lunch med aktiviteter. Kl. 13.00 Förhandlingarna återupptas

Kl. 10.10 Introduktion av påverkanstorget. Kl. 10.30 Påverkanstorget öppnar. Kl. 12.00 Lunch med aktiviteter. Kl. 13.00 Förhandlingarna återupptas Inbjudan Styrelsen för Hallands Scoutdistrikt inbjuder till distriktsstämma 2013. Kallelsen har skickats ut tidigare via epost 2013-08-11 Plats: Parkskolans aula, Engelbrektsgatan 6-8, 312 31 Laholm Tid:

Läs mer

Stämmohandlingar 18/3 Hallands Scoutdistrikt

Stämmohandlingar 18/3 Hallands Scoutdistrikt Stämmohandlingar 18/3 Hallands Scoutdistrikt Innehållsförteckning Välkomna på distriktsstämma... 3 Föredragningslista... 6 Röstlängd... 7 Verksamhetsplan 2017... 9 Verksamhetsplan 2018-2019...13 Övrigt

Läs mer

Distriktsstyrelsemöte Upplandsslättens scoutdistrikt

Distriktsstyrelsemöte Upplandsslättens scoutdistrikt Distriktsstyrelsemöte Upplandsslättens scoutdistrikt 11 september 18.30, Gustaf Kjellbergs väg 28 Närvarande: Mia Köhler, Tomas Ekeberg, August Wollter, Matilda Gustafsson, Anders Wahlund, Petter Zettergren.

Läs mer

Handlingar till Svenska Scoutrådets årsmöte 2013

Handlingar till Svenska Scoutrådets årsmöte 2013 Handlingar till Svenska Scoutrådets årsmöte 2013 Inledning av Scoutrådets ordförande Hej! Det årsmöte vi samlas till i år är speciellt. Det är det årsmöte där vi rapporterar om verksamhetsåret 2012, det

Läs mer

1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet.

1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet. Kalmar NSF Distrikt Årsmötesprotokoll 2011-03-26 1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet. 2 Fastställande av röstlängd Distriktsordförande Mattias Henriksson ropade upp

Läs mer

Handlingar Distriktsstämma 18/5 2016

Handlingar Distriktsstämma 18/5 2016 Handlingar Distriktsstämma 18/5 2016 Innehållsförteckning Välkomna på distriktsstämma... 3 Föredragningslista... 5 Föregående verksamhetsår... 6 Motioner... 7 Propositioner... 8 Röstlängd... 9 Bilaga 1:

Läs mer

Stadgar för Engelbrekt Scoutkår

Stadgar för Engelbrekt Scoutkår Stadgar för Engelbrekt Scoutkår Scouterna Stadgar för Engelbrekt scoutkår, organisationsnummer 875001-8676 Antagna av kårstämman den 2012-03-01 med tillägg vid stämma 2013-03-07 1 Allmänt Engelbrekt scoutkår

Läs mer

Västgöta Södra Scoutdistrikt. 14oktober2017kl10.00,Sandared

Västgöta Södra Scoutdistrikt. 14oktober2017kl10.00,Sandared ÅRSMÖTE 14oktober2017kl10.00,Sandared Distriktets medlemmar hälsas välkomna till Västgöta Södra Scoutdistrikts årsmöte den 14 oktober 2017. Stämman hålls på Sandgärdskolan i Sandared och börjar kl. 10:00.

Läs mer

Margareta Persson, kansliet/tornfalkens scoutkår, valdes till sekreterare för stämmoförhandlingarna.

Margareta Persson, kansliet/tornfalkens scoutkår, valdes till sekreterare för stämmoförhandlingarna. Protokoll fört vi ordinarie stämma med Södra Skånes scoutdistrikt av Scouternas Riksorganisation söndagen den 1 oktober 2017 på Kockums Fritid i Malmö. Närvarande: Av 335 röstberättigade delegater var

Läs mer

Järfälla Civilförsvarsförening

Järfälla Civilförsvarsförening Protokoll fört vid JÄRFÄLLA CIVILFÖRSVARSFÖRENINGS FÖRENINGSSTÄMMA 2013-03-19 Före stämmans öppnande gavs en presentation av säkerhetsproblematiken vid utbyggnad av järnvägen mellan Barkarby och Kallhäll

Läs mer

Stämmospråk - en lätt guide till tunga ord

Stämmospråk - en lätt guide till tunga ord Stämmospråk - en lätt guide till tunga ord Här hittar du förklaring till några av de ord som kan dyka upp på Scouternas stämma. Scouterna försöker använda ett så modernt språk som möjligt när vi har möte

Läs mer

Årsmöte Uppsala Dnr O Namn enligt ombudslista bilagd originalprotokollet

Årsmöte Uppsala Dnr O Namn enligt ombudslista bilagd originalprotokollet Protokoll: Datum: Plats: Årsmöte 2013-09-22 Uppsala Dnr O43-3-2013 Närvarande: Frälsningsarméns scouter KFUK-KFUMs scoutförbund Nykterhetsrörelsens Scoutförbund Equmeniascout Scouterna (fd SSF) Styrelsen

Läs mer

Västgöta Södra Scoutdistrikt ÅRSMÖTE

Västgöta Södra Scoutdistrikt ÅRSMÖTE ÅRSMÖTE 13 oktober 2018 kl 10.00, Dalsjöfors Distriktets medlemmar hälsas välkomna till Västgöta Södra Scoutdistrikt årsmöte den 13 oktober 2018. Stämman hålls i Dalsjöfors scoutstuga och börjar kl. 10:00.

Läs mer

1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet röstlängden till 14 st. delegater med 25 röster. Bilaga 1.

1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet röstlängden till 14 st. delegater med 25 röster. Bilaga 1. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

Handlingar. Till Upplandsslättens scoutdistrikts stämma 2014

Handlingar. Till Upplandsslättens scoutdistrikts stämma 2014 Handlingar Till Upplandsslättens scoutdistrikts stämma 2014 Upplandsslättens scoutdistrikt Kantorsgatan 34 Webb: uppland.scout.se 754 22 Uppsala E-post: ordf.scoutuppland@gmail.com 1 Innehållsförteckning

Läs mer

Välkommen till Vässaröhelg & distriktsstämma oktober 2018

Välkommen till Vässaröhelg & distriktsstämma oktober 2018 Välkommen till Vässaröhelg & distriktsstämma 12-14 oktober 2018 När: 12-14 oktober Var: Vässarö, gemensam buss avgår kl. 18.30 från Cityterminalen i Stockholm Vad: Vässaröhelg & Distriktsstämma, se separat

Läs mer

Protokoll. Fört vid Jönköpings läns Civilförsvarsförbunds ordinarie distriktsstämma den 3 april 2013.

Protokoll. Fört vid Jönköpings läns Civilförsvarsförbunds ordinarie distriktsstämma den 3 april 2013. Protokoll Fört vid Jönköpings läns Civilförsvarsförbunds ordinarie distriktsstämma den 3 april 2013. Plats: Vrigstad Värdshus, Vrigstad Närvarande: Se bifogad lista. (Bilaga1) 1 Distriktsordförande David

Läs mer

Protokoll fört vi ordinarie stämma med Södra Skånes scoutdistrikt av Scouternas Riksorganisation söndagen den 25 oktober 2015 i Stadshallen i Lund.

Protokoll fört vi ordinarie stämma med Södra Skånes scoutdistrikt av Scouternas Riksorganisation söndagen den 25 oktober 2015 i Stadshallen i Lund. Protokoll fört vi ordinarie stämma med Södra Skånes scoutdistrikt av Scouternas Riksorganisation söndagen den 25 oktober 2015 i Stadshallen i Lund. Närvarande: Av 334 röstberättigade delegater var 159

Läs mer

Protokoll för Drottningstadens scoutkårs kårstämma 2013

Protokoll för Drottningstadens scoutkårs kårstämma 2013 Protokoll för Drottningstadens scoutkårs kårstämma 2013 Datum: 2013-02-02, 13.00- cirka 15.00 Plats: Kirsebo Närvarande: Staffan Gadd Anja Wadén Peter Kornevi Alexander Ebbinghaus Fredrik Holmkvist Kasper

Läs mer

Årsmötesprotokoll 2015, IF Friskis & Svettis Norrköping

Årsmötesprotokoll 2015, IF Friskis & Svettis Norrköping Årsmötesprotokoll 2015, IF Friskis & Svettis Norrköping Tid och plats: 2015-03-31, 18.00-19.10, Citylokalen 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande Agnetha Westerdahl öppnade mötet. 2 Fastställande av

Läs mer

Handlingar. Mälarscouternas kårstämma Mälarscouterna Karsviks Hage malarscouterna.se Bromma

Handlingar. Mälarscouternas kårstämma Mälarscouterna Karsviks Hage malarscouterna.se Bromma Handlingar Mälarscouternas kårstämma 2014 Innehållsförteckning Förslag till dagordning... 3 Motioner... 4 Motion 1, Motion om hållbarhetspolicy för Mälarscouterna... 4 Valberedningens förslag... 6 Bilaga

Läs mer

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt Följebrev Hej Dessa handlingar är skickade i pappersform till postmottagarna i respektive kår. Årsmötet kommer äga rum söndagen den 13 mars med början klockan 15.00 i Uppåkra scoutkårs lokal i Hjärup.

Läs mer

Distriktsstyrelsemöte Upplandsslättens scoutdistrikt

Distriktsstyrelsemöte Upplandsslättens scoutdistrikt Distriktsstyrelsemöte Upplandsslättens scoutdistrikt 17 augusti 2014, 10.00, DS-lokalen Närvarande: Mia, Tomas, Elsa, August, Ylva, Agnes, Petter Frånvarande: Malin, Matilda 1. Mötet Öppnas 2. Val av mötesfunktionärer

Läs mer

SPF Seniorerna årsstämma 2015

SPF Seniorerna årsstämma 2015 Uppsala län Org.nr 817 301-2207 SPF Seniorerna årsstämma 2015 Protokoll fört vid SPF Seniorerna Uppsala läns årsstämma på Viktoria Hotell & konferens den 8 april 2015. Distriktsordförande Laila S Eriksson

Läs mer

PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA SÄTILA FIBER EKONOMISK FÖRENING 24 APRIL 2016 PÅ LYGNEVI

PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA SÄTILA FIBER EKONOMISK FÖRENING 24 APRIL 2016 PÅ LYGNEVI PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 24 APRIL 2016 PÅ LYGNEVI PROTOKOLL Vid föreningsstämman var cirka 250 personer närvarande, varav ungefär 170 av dem medlemmar i föreningen. 1. Mötets öppnande Linus Nordling öppnade

Läs mer

Stadgar för föreningen Barnombudet i Uppsala Län (BOiU)

Stadgar för föreningen Barnombudet i Uppsala Län (BOiU) Stadgar för föreningen Barnombudet i Uppsala Län (BOiU) Antagna vid ordinarie årsmöte den 14 mars 2019 och extra årsmöte den 4 april 2019. 1 Föreningens namn och ändamål är en ideell förening som ska verka

Läs mer

1 kap. Allmänt. Scoutlöftet Jag lovar att efter bästa förmåga följa scoutlagen. Valspråk och lösen Var redo! Alltid redo!

1 kap. Allmänt. Scoutlöftet Jag lovar att efter bästa förmåga följa scoutlagen. Valspråk och lösen Var redo! Alltid redo! Stadgar för Svenska Scoutförbundet Reviderade enligt beslut på förbundsstämman 2007. Tillämpas fr o m 2007 års verksamhetsredogörelse och ansökan om bidrag till Ungdomsstyrelsen. 1 kap. Allmänt 1 Uppgift

Läs mer

Protokoll årsmöte

Protokoll årsmöte Protokoll fört vid Ringamåla Fiber Ekonomisk Förenings årsmöte 2018-05-03. Plats: Bygdegården Högaböke Närvarande: ca 20 medlemmar. 0 Mötets öppnande Ordförande Jens Svensson hälsade alla välkomna och

Läs mer

Exempelstadga för scoutkår

Exempelstadga för scoutkår Exempelstadga för scoutkår Stadgar för scoutkåren, organisationsnummer [xxxxxx-xxxx] Antagna av kårstämman den [ÅÅÅÅ-MM-DD] 1 Allmänt Scoutkåren [Namn] är en sammanslutning av enskilda personer och har

Läs mer

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10 Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Årsmötets öppnande Ordförande Thord Byström hälsade alla välkomna, förrättade prisutdelning och förklarade därefter årsmötet öppnat. 1 Fastställande

Läs mer

Protokoll från Distriktsstämman 2014-03-15

Protokoll från Distriktsstämman 2014-03-15 Protokoll från Distriktsstämman 2014-03-15 A B Stämmans öppnande Björn Falk hälsade alla välkomna till distriktsstämman på Åsa folkhögskola. Därefter förklarade distriktsordföranden stämman öppnad. Fråga

Läs mer

Svenska Folkdansringen

Svenska Folkdansringen Svenska Folkdansringen Stadgar för Östergötland Holavedens Folkdansring. 1 ÄNDAMÅL Östergötland-Holavedens Folkdansring i fortsättningen kallad ÖHF är en distriktsorganisation verksam för barn, ungdomar

Läs mer

Mötesdatum Lokalavdelningens ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat.

Mötesdatum Lokalavdelningens ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 20151 Lokalavdelningens ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 1. Justering av röstlängd Röstlängden godkändes och justerades omedelbart 2. Val av ordförande för årsmötet Mötet

Läs mer

Distriktsstadgar Malmöhusdistriktet

Distriktsstadgar Malmöhusdistriktet Distriktsstadgar Malmöhusdistriktet Kapitel 1 Inledande bestämmelser 1 Distriktet är ett regionalt organ för Riksförbundet Unga Musikanter. Distriktets medlemmar är de medlemsföreningar i RUM, vilkas säte

Läs mer

Sveriges Fotterapeuter Protokoll från Årsstämman 2005-03-19 Atrium, Uppsala

Sveriges Fotterapeuter Protokoll från Årsstämman 2005-03-19 Atrium, Uppsala Sveriges Fotterapeuter Protokoll från Årsstämman 2005-03-19 Atrium, Uppsala 1 Årsstämmans öppnande Förbundsordförande Ann Lindström hälsade alla välkomna och förklarade Årsstämman öppnad. 2 Val av ordförande

Läs mer

DISTRIKTSSTÄMMA. Välkommen på distriktsstämma i.

DISTRIKTSSTÄMMA. Välkommen på distriktsstämma i. !? DISTRIKTSSTÄMMA 2015 Välkommen på distriktsstämma i den kl www.viunga.se Innehållsförteckning Kallelse till förbundsstämman 2015 3 Förslag till dagordning 4 5 Förklaring av dagordning 6 7 Ordlista 8

Läs mer

Christoffer Orméus förklarade tinget öppnat Adam Andrén Enköping Samuel Lindgren Svartbäcken-Tunabackar

Christoffer Orméus förklarade tinget öppnat Adam Andrén Enköping Samuel Lindgren Svartbäcken-Tunabackar Dagordning 1 Mötets öppnande Christoffer Orméus förklarade tinget öppnat 14.24. 2 Beslutande om mötets behörighet RauD förklarade att Tinget lades senare än stadgeenligt för att inte krocka med andra arrangemang.

Läs mer

Protokoll från kårstämma Söndagen den 1 oktober kl i scoutlokalen Bygget, Herrängsvägen 3, Älvsjö

Protokoll från kårstämma Söndagen den 1 oktober kl i scoutlokalen Bygget, Herrängsvägen 3, Älvsjö Protokoll från kårstämma Söndagen den 1 oktober kl 16.00 i scoutlokalen Bygget, Herrängsvägen 3, Älvsjö Närvarande kårmedlemmar: Erik Bexelius Karl Stavaeus Helena Amler Joakim Oscarsson Lovisa Engwall

Läs mer

1 Sammanträdets öppnande Ordföranden önskar alla välkomna och en god fortsättning på det nya året och förklarar mötet öppnat.

1 Sammanträdets öppnande Ordföranden önskar alla välkomna och en god fortsättning på det nya året och förklarar mötet öppnat. PROTOKOLL Sörmländska Folkdansringen Distriktstyrelsen Sörmländska Folkdansringen Sammanträde 2007-1 Tid 20 januari 2007 Plats Nyköping Närvarande Pierre Marklund, via telefon Ann-Sofie Svensson Agneta

Läs mer

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund.

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund. Årsmöte 2011-03-14 Protokoll fört vid Östergötlands Skyttesportsförbunds årsmöte måndagen den 14 mars 2011. Plats: Hemgården, Norrköping Totalt deltog 32 personer 1) Mötets öppnande Vice ordförande Roger

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Välkommen till Vässaröhelg med distriktsstämma oktober 2016

Välkommen till Vässaröhelg med distriktsstämma oktober 2016 Välkommen till Vässaröhelg med distriktsstämma 21-23 oktober 2016 När: 21-23 oktober Var: Vässarö, gemensam buss avgår kl. 18.30 från Cityterminalen i Stockholm Vad: Distriktsstämma, se separat program

Läs mer

Protokoll för Svenska Staffordshire Bullterrierklubbens årsmöte Scandic Elmia Jönköping

Protokoll för Svenska Staffordshire Bullterrierklubbens årsmöte Scandic Elmia Jönköping Protokoll för Svenska Staffordshire Bullterrierklubbens årsmöte Scandic Elmia Jönköping 2018-02-11 1. Mötet öppnas: Ordförande Johan Norgren hälsar medlemmarna välkomna och förklarar årsmötet öppnat. Därefter

Läs mer

Kårstämma Blackebergs sjöscoutkår onsdagen den 3 oktober 2018 Protokoll

Kårstämma Blackebergs sjöscoutkår onsdagen den 3 oktober 2018 Protokoll Kårstämma Blackebergs sjöscoutkår onsdagen den 3 oktober 2018 Protokoll 1. Stämmans öppnande. Björn hälsar alla välkomna och öppnar stämman 2. Val av ordförande och sekreterare för stämman. Alexander Wahlgren

Läs mer

Protokoll från Distriktsstämman 2012-03-17

Protokoll från Distriktsstämman 2012-03-17 Protokoll från Distriktsstämman 2012-03-17 A B Stämmans öppnande Björn Falk hälsade alla välkomna till distriktsstämman i Oxelösunds Folkets hus Cupan. Därefter förklarade distriktsordföranden stämman

Läs mer

a) Ordförande Jan Gustavsson hälsar alla närvarande välkomna och öppnar mötet.

a) Ordförande Jan Gustavsson hälsar alla närvarande välkomna och öppnar mötet. Protokoll årsmöte 2019-03-16 Plats: Scandic hotel Elmia, Jönköping Tid: Kl 13:00-15:00 1) Mötets öppnande a) Ordförande Jan Gustavsson hälsar alla närvarande välkomna och öppnar mötet. 2) Fastställande

Läs mer

Tallbackens Samfällighetsförening 1 (5) KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA Datum: måndag den 22 maj 2017 Tid: klockan Plats: Sandalidens matsal

Tallbackens Samfällighetsförening 1 (5) KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA Datum: måndag den 22 maj 2017 Tid: klockan Plats: Sandalidens matsal 1 (5) KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA 2017 Datum: måndag den 22 maj 2017 Tid: klockan 18.00 Plats: Sandalidens matsal FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Stämmans öppnande 2. Fastställande av dagordning 3. Behörig

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klubbens ordinarie klubbmöte på Scandic Hotell, Mölndal

PROTOKOLL FÖRT VID Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klubbens ordinarie klubbmöte på Scandic Hotell, Mölndal Sida 1 av 5 PROTOKOLL FÖRT VID Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klubbens ordinarie klubbmöte 2018-03-10 på Scandic Hotell, Mölndal 1) Mötets öppnande Mats Viker öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

Läs mer

Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen

Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen Närvarande: Kårstyrelsen: Jessica Andersson, Ulla Andersson och Anne Norstedt Revisorer: Gunnel Källstedt Stugkommittén: Thor Andersson och

Läs mer

Diarienummer O Stadgar för Svenska Scoutförbundet

Diarienummer O Stadgar för Svenska Scoutförbundet Diarienummer O11-1-2010 Stadgar för Svenska Scoutförbundet 1. Allmänt 1 Uppgift Svenska Scoutförbundet är en självständigt arbetande ideell förening med uppgift att ge barn och ungdomar en fostran i scoutlagens

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

Protokoll vid årsmöte for Svenska Muaythai Förbundet

Protokoll vid årsmöte for Svenska Muaythai Förbundet Protokoll vid årsmöte for Svenska Muaythai Förbundet Plats: World Trade Center, Stockholm Tid: Lördagen 22 Mars 2014 kl 9.08-11.05 1 Mötets öppnande Förbunds ordförande Daniel Norrgård hälsade alla varmt

Läs mer

Närvarande: På årsstämman deltog 32 medlemmar från 27 fastigheter, se bilaga 2.

Närvarande: På årsstämman deltog 32 medlemmar från 27 fastigheter, se bilaga 2. JAKOBSDALS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Protokoll årsstämma Sida 1 (5) Protokoll från ordinarie årsstämma Tid: Söndagen den 22 mars 2015 kl 19.00 Plats: Hagbyskolans Matsal Närvarande: På årsstämman deltog 32

Läs mer

Välkomna önskar Styrelsen

Välkomna önskar Styrelsen Välkommen till Södra Fräkne Fiberförenings ordinarie årsstämma. Årsstämman hålls söndagen den 16 juni klockan 12.00 på Ljungskiles Folkhögskola. Agenda ser ni på nästa sida. Revidering 1 avser Punkt 9

Läs mer

Medborgarskolans förbundsstämma 2014

Medborgarskolans förbundsstämma 2014 Protokollmall/PM till föredragningslista vid Medborgarskolans förbundsstämma 2014 1 Stämman öppnas Förbundsordförande Leif Carlsson öppnar stämman. 2 Val av ordförande, vice ordförande och sekreterare

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB.

FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB. Årsmöte 2014-02-02 FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB. 1. Val av ordförande för mötet. Till ordförande valdes Torbjörn Cairén. 2. Val av sekreterare. Till sekreterare valdes Ulla Omberg. 3. Godkännande

Läs mer

Protokoll fört vid Möjaskärgårdens bredband, ekonomisk förenings ordinarie föreningsstämma, punkterna 1-21 i Möjahallen, Möja den 26 maj 2018

Protokoll fört vid Möjaskärgårdens bredband, ekonomisk förenings ordinarie föreningsstämma, punkterna 1-21 i Möjahallen, Möja den 26 maj 2018 Protokoll fört vid Möjaskärgårdens bredband, ekonomisk förenings ordinarie föreningsstämma, punkterna 1-21 i Möjahallen, Möja den 26 maj 2018 1. Stämmans öppnande Styrelsens ordförande Ulf Westerberg hälsade

Läs mer

Hans Nyman hälsade de närvarande välkomna till dagens stämma och förklarade den öppnat.

Hans Nyman hälsade de närvarande välkomna till dagens stämma och förklarade den öppnat. Protokoll fört vid Distriktsårsstämman för Västra Götalands Viltvårdsdistrikt 2014-03-15 i Stenshult, 1.Stämmans öppnande Hans Nyman hälsade de närvarande välkomna till dagens stämma och förklarade den

Läs mer

Mötet öppnades av ordförande Göran Åkesson som hälsande alla medlemmar välkomna.

Mötet öppnades av ordförande Göran Åkesson som hälsande alla medlemmar välkomna. Dvärgpinscherklubbens Årsmöte 12 februari 2012 Stockholm, SLG Nacka Mötet öppnades av ordförande Göran Åkesson som hälsande alla medlemmar välkomna. 1 Justering av röstlängd Årsmötet justerade röstlängden

Läs mer

SVENSKA DREVERKLUBBEN

SVENSKA DREVERKLUBBEN SVENSKA DREVERKLUBBEN PROTOKOLL fört vid dreverstämman (DS) 15 juni 2019 Scandic Nord Uppsala Arrangör: Upplands Dreverklubb Ordförande Magnus Enocson hälsar alla välkomna till årets stämma. Därefter förklaras

Läs mer

Protokoll från Distriktsstämman

Protokoll från Distriktsstämman Protokoll från Distriktsstämman 2015-03-21 A Stämmans öppnande Björn Falk hälsade alla välkomna till distriktsstämman i Malmköping. Därefter förklarade distriktsordföranden stämman öppnad. B Fråga om stämmans

Läs mer

2 Upprop och fullmaktsgranskning. Fastställande av röstlängd

2 Upprop och fullmaktsgranskning. Fastställande av röstlängd Södra Motorcykelförbundet Protokoll fört vid Södra Motorcykelförbundets Årsmöte Lördagen den 24 februari 2018 Vrigstads Värdshus, Vrigstad 1 Årsmötets öppnande Ordförande Roger Karlsson hälsade alla delegater,

Läs mer

Handlingar till Scouternas förvaltningsmöte 2013

Handlingar till Scouternas förvaltningsmöte 2013 Handlingar till Scouternas förvaltningsmöte 2013 Scoutvänner, 2012 var ett spännande och omvälvande år. Många års strukturdiskussioner landade och Scouterna bildades. Vi är nu inne i en period av att göra

Läs mer

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Katrineholms BK

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Katrineholms BK Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Årsmötets öppnande Ordförande Thord Byström hälsade alla välkomna, förrättade prisutdelning och förklarade därefter årsmötet öppnat. 1 Fastställande

Läs mer

Stadgar för Unga Forskare Stockholm

Stadgar för Unga Forskare Stockholm Sida 1 av 5 Stadgar för Unga Forskare Stockholm Reviderad: 2016 02 28 1 Grundstadgar 1.1 Definitioner Medlemsförening = Förening som har sitt säte i Stockholms län samt har antagits av UFS årsmöte och/eller

Läs mer

Stadgar för Svenska Folkdansringen

Stadgar för Svenska Folkdansringen Stadgar för Svenska Folkdansringen Stadgar reviderade vid Riksstämman i Karlskrona 2016-05-22 1 ÄNDAMÅL Svenska Folkdansringen, nedan kallad Folkdansringen, är en rikstäckande organisation för alla åldrar,

Läs mer

Förbundet ska stödja ett aktivt deltagande i samhällslivet på demokratisk grund och främja jämlikhet mellan olika ungdomsgrupper.

Förbundet ska stödja ett aktivt deltagande i samhällslivet på demokratisk grund och främja jämlikhet mellan olika ungdomsgrupper. FÖRENINGEN NORDENS UNGDOMSFÖRBUNDS STADGAR Antagna vid förbundsstämman 1995-11-26, reviderade vid förbundsstämman i april 2003, förbundsstämman i maj 2004, förbundsstämman 14 april 2007 samt vid förbundsstämman

Läs mer