Brännanskolans grundsärskoleplan mot diskriminering och kränkande behandling

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Brännanskolans grundsärskoleplan mot diskriminering och kränkande behandling"

Transkript

1 Brännanskolans grundsärskoleplan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Brännans grundsärskola åk6-9 Läsår: 2015/2016

2 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Brännans grundsärskola åk6-9 Ansvariga för planen Rektor är huvudansvarig för att arbetet med likabehandling och lagens tillämpning följs. Alla som arbetar i skolan har ansvar för att vara ett gott föredöme, arbeta för att motverka kränkande behandling och diskriminering. All personal har ett ansvar för att reagera och agera direkt man ser eller hör något som kan upplevas kränkande. Den vuxne har också ett ansvar att följa upp det inträffade och delge berörd personal och rektor. Rektor ansvarar för årlig uppdatering av planen vid läsårets början. Arbetet mot målen kommer att utvärderas i slutet av varje termin och nya mål sätts upp utifrån föregående års resultat och kommande behov. Vår vision Brännans grundsärskola ska vara en skola där alla känner sig trygga och bekräftade. All personal ska förebygga, motverka och ingripa mot alla former av kränkande behandling, diskriminering och trakasserier bland elever och anställda. Planen gäller från Planen gäller till Läsår 2015/2016 Elevernas delaktighet Eleverna har möjlighet att påverka planens innehåll och uppföljning på klass och lagråd. Det är elevernas ansvar att: - följa skolans likabehandlingsplan och ordningsregler. - påtala diskriminering och annan kränkande behandling. - påverka genom inflytande och ansvar gällande arbetsmiljö, undervisningens utformning och innehåll. - medverka i analys och planering och även i aktiviteter för att skapa goda relationer.

3 Vårdnadshavarnas delaktighet Vårdnadshavare ges möjlighet att kommentera och påverka planens innehåll i samband med föräldramöten. Personalens delaktighet All personal har ansvar att se och reagera samt meddela LBT och rektor om någon elev eller personal utsätts för kränkande behandlingar, diskriminering eller trakasserier. Klassföreståndare har ett särskilt ansvar att hålla kontinuerlig kontakt med sina elever och därigenom upptäcka och motverka diskriminering och trakasserier eller kränkande behandling. Likabehandlingsteamet ansvarar för att utreda och åtgärda ärenden där elev kränkt annan elev samt driva och utvärdera det förebyggande arbetet i skolan. Förankring av planen Planen förankras genom rektor går igenom planen med all berörd personal. Personalen går igenom planen i varje klass. På höstens föräldramöte presenteras planen för vårdnadshavare. Planen läggs ut på skolans hemsida.

4 Utvärdering Beskriv hur fjolårets plan har utvärderats Likabehandlingsplanen för läsåret har utvärderats en gång per termin av likabehandlingsteamet tillsammans med personalen i respektive arbetslag samt elever och på föräldramöte. Delaktiga i utvärderingen av fjolårets plan Elever har varit delaktiga via: - trivselenkät - utvärdering av ordningsregler Föräldrar har varit delaktiga via: - skolråd - föräldramöten Likabehandlingsteamet tillsammans med rektor sammanställer, utvärderar och analyserar och reviderar därefter den årliga planen. Resultat av utvärderingen av fjolårets plan Personalen har analyserat resultatet av elevintervjuer och trivselenkät. Resultatet har sammanställs och lämnats till rektor. Eleverna upplever för det mesta att de har behandlats på ett bra sätt och att de inte utsatts för kränkningar. Men konflikter kan uppstå mellan elever, som en följd många har svårigheter med att hantera och förstå socialt samspel. Att arbeta förebyggande med konflikter är ett långsiktigt arbete som pågår dagligen i de aktuella situationerna. Årets plan ska utvärderas senast Beskriv hur årets plan ska utvärderas Elever kommer att vara delaktiga via: - trivselenkät - utvärdering av ordningsregler Föräldrar kommer att vara delaktiga via: - skolråd - föräldramöten Likabehandlingsteamet tillsammans med rektor sammanställer, utvärderar och analyserar och reviderar därefter den årliga planen. Ansvarig för att årets plan utvärderas Rektor tillsammans med likabehandlingsteamet.

5 Främjande insatser Namn Främjande insatser Områden som berörs av insatsen Kränkande behandling, Kön, Könsidentitet eller könsuttryck, Etnisk tillhörighet, Religion eller annan trosuppfattning, Funktionsnedsättning, Sexuell läggning och Ålder Mål och uppföljning Vårt mål med det främjande arbetet är att alla känner sig trygga och trivs på skolan utifrån diskrimineringsgrunderna ovan. Föräldrar skall känna att de tryggt kan skicka sina barn till skolan och veta att de behandlas likvärdigt. Skolan skall ansvarar för att skapa ett tillåtande klimat emellan elever och vuxna som främjar styrkan av att vi är olika men med samma värde. Utvärdering av elevernas upplevelse av lektionsarbete och klimat i klassen utvärderas varje Fredag. Planen ska vara enkel och levande samt revideras en gång per år. Insats -Gemensamma skolaktiviteter: Trivselhöjande aktiviteter för alla på skolan i syfte att stärka sammanhållningen t.ex. julfesten, friluftsdagar. -Lagaktiviteter: Trivselhöjande aktiviteter för elever och personal i arbetslagen i syfte att stärka sammanhållningen genom tex temadagar, friidrottdagar och caféer. -Tobaksfri duo: Information av elevhälsan om droger. -Förebyggande arbete enligt en fastslagen plan. Terminsvis i nivåanpassade grupper arbetar alla med tema vänskap, mobbing, självkänsla, unga och internet, handikappmedvetenhet och tonårsliv. Bildspel, rollspel och olika övningar förtydligar detta arbete. Denna plan sträcker sig tom. vårterminen 2017 Ansvarig Skolans personal under ledning av rektor. Datum när det ska vara klart

6 Kartläggning Kartläggningsmetoder Målet är att identifiera risker för kränkande behandling och diskriminering i skolmiljön: - Elevintervjuer - Trygghetsvandring tillsammans elever och personal. - Personalens egna iakttagelser. - Personalen analyserar resultatet av elevintervjuer och trygghetsvandring. Områden som berörs i kartläggningen Kränkande behandling, Kön, Könsidentitet eller könsuttryck, Etnisk tillhörighet, Religion eller annan trosuppfattning, Funktionsnedsättning, Sexuell läggning och Ålder Hur eleverna har involverats i kartläggningen Mål: Eleverna ska uppleva att de inte utsätts för kränkande behandling eller diskriminering utifrån någon av diskrimineringsgrunderna. Otrevliga kommentarer mellan eleverna minskar. - Trivselenkät och elevsamtal genomförs en gång varje termin. - Regelbundna lagråd där frågor som berör arbetslaget tas upp. Frågor som rör hela skolan förs vidare till elevrådet. - Regelbundet deltagande i skolans elevrådet. - Personalen använder sociala berättelser tillsammans med elever för att tydliggöra orsak och verkan i olika situationer. - Arbete i klasserna omkring klassregler och vad de betyder i verkligheten. - Samtal och diskussioner om det främjande arbetet med elever i åk6-9 Hur personalen har involverats i kartläggningen All personal ska ingripa och aktivt följa upp alla former av kränkande behandling, trakasserier och diskriminering. - Arbetslaget sammanställer och utvärderar trivselenkäter och elevsamtal. - På arbetslagsträffar diskuterar vi fortlöpande enskilda elevers situation och klimatet i klasserna. -Arbetsplatsträffar med samtal i ämnen som berör området. - Representanter från likabehandlingsteamet håller arbetslaget uppdaterad om nyheter och förändringar i arbetet samt tar med synpunkter till förändring. Resultat och analys Någon elev har fått otrevliga kommentarer av grundskolans elever. En elev från grundskolan har drivit och skojat med elev från grundsärskola, som eleven tog illa upp av. Elever väljer att gå en annan korridor när de ska till kaffeterian för att undvika 9:orna.

7 Förebyggande åtgärder Namn Motverka kränkande behandling Områden som berörs av åtgärden Kränkande behandling, Kön, Könsidentitet eller könsuttryck, Etnisk tillhörighet, Religion eller annan trosuppfattning, Funktionsnedsättning, Sexuell läggning och Ålder Mål och uppföljning Mål: Eleverna ska uppleva att de inte utsätts för kränkande behandling eller diskriminering utifrån någon av diskrimineringsgrunderna. Åtgärd -En särskild plan för arbetet med värdegrundsfrågor finns och ligger till grund för arbetet i varje årskurs. -Trivselenkäter med enskilda uppföljningssamtal genomförs varje termin. -Trygghetsvandring genomförs när så anses befogat. -Regelbundna lagråd där frågor som elevgruppen tycker är viktiga behandlas i en demokratisk ordning. Två representanter från grundsärskolan framför dem i elevrådet. -Vid konflikter mellan elever används sociala berättelser som stöd för att tydliggöra orsak och verkan. -Eleverna har hjälpt till att skapa klassregler för att skapa en god atmosfär i klassrummet. -Uppmärksamma FN-dagen och mänskliga rättigheter. -Stävja ovårdat språk och otrevliga kommentarer. Motivera åtgärd Förebyggande åtgärder aktualiseras vid behov. Ansvarig Klasslärare ansvarar för att arbetet med värdegrundsfrågor genomförs enligt plan. Datum när det ska vara klart :

8 Rutiner för akuta situationer Policy Brännans grundsärskola ska vara en skola där alla känner sig trygga och bekräftade. All personal skall förebygga och motverka all form av kränkande behandling, diskriminering och trakasserier bland elever och anställda. Rutiner för att tidigt upptäcka trakasserier och kränkande behandling Vuxennärvaro i korridorer och uppehållsrum samt utemiljö under raster. Personal som elever och föräldrar kan vända sig till *Klassföreståndare i respektive klass blir den första naturliga kontakten, eller någon i likabehandlingsteamet. Likabehandlingsteamet består av följande personer. Susann Norén, sammankallande Fritidsledare tfn Peter Lindström Lag Nobel tfn Katrin Lundmark Lag Globen tfn Kerstin Brännström Lag Syd tfn Ulrika Lindberg Lag Joker tfn Erika Wikman Lag Zenit/Trend tfn Sven-Olof Andersson Lag Zenit tfn Rutiner för att utreda och åtgärda när elev kränks av andra elever Akuta situationer När en eller flera elever upplever sig omedelbart hotade av en eller flera personer tas omedelbar kontakt med rektor. LBT ansvar för att diskret samla in fakta i ärendet. Tala i första hand med den som blivit utsatt för handlingen. Tala vid behov med andra som känner till något om händelsen. Samtalen med de inblandade bör inledas så snart som möjligt, senast inom en vecka. De berörda mobbarna ska inte meddelas i förväg Samtal sker med en i taget, ledaren först. Mobbarna ska inte ha möjlighet att samtala med varandra mellan samtalen. Två vuxna från LBT är alltid med vid varje samtal varav en för anteckningar. Samtliga inblandade elevers föräldrar informeras samma dag efter att samtalen med de inblandade är avslutade

9 Efter samtalen har personalen extra kontroll på de inblandade eleverna fram till uppföljningssamtalen. Rutiner för att utreda och åtgärda när elev kränks av personal Om elev utsatts av personal så skall det skyndsamt delges rektor som samlar in fakta från berörda och med hjälp av huvudman utreder ärendet. I nästa skede så blir berörda parter och elevs vårdnadshavare informerade om de åtgärder som huvudman beslutat om. Rutiner för uppföljning Efter 1-2 veckor hålls uppföljningssamtal med den utsatte, mobbarna och föräldrarna av samma två vuxna ur LBT-teamet som utrett händelsen, därefter ska kontinuerlig uppföljning ske. Rutiner för dokumentation OBS! Alla samtal och insatser ska dokumenteras under utredningen och undertecknas av inblandade personer, elever och vuxna. Dokumentationen förvaras hos rektor. Om problemen kvarstår, ansvarar rektor för respektive skolform för vidare åtgärd. Ansvarsförhållande Planen mot kränkande behandling ska göras känd för all personal, alla elever samt föräldrar, de ska även vara delaktiga i planens innehåll. Detta görs dels genom information och diskussion på föräldramöten, skolråd, via skolans hemsida och elevinformationshäftet. På vår skola är följande ansvariga gällande information och delaktighet: Ansvarig för information till all personal/vikarier: Rektor Ansvarig för information till skolråd: Rektor Ansvarig för information till kandidater, etc. Resp. handledare Ansvarig för information till klass: Klassföreståndare Föräldrar informeras vid föräldramöten: Rektor/ Klassföreståndare

Välkommen att ta del av grundsärskolas plan mot Diskriminering och kränkande behandling

Välkommen att ta del av grundsärskolas plan mot Diskriminering och kränkande behandling Välkommen att ta del av grundsärskolas plan mot Diskriminering och kränkande behandling Läsår augusti 2016 till augusti 2018 Brännans grundsärskola åk 7-9 Ansvariga för planen All personal inom skolan

Läs mer

Plan för likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan för likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling Brännans grundsärskola läsåret 2014-2015 1 Innehållsförteckning Vår vision 3 Ansvar. 3 Delaktighet och förankring. 3 Vad säger

Läs mer

Brännanskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Brännans grundsärskola åk6-9

Brännanskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Brännans grundsärskola åk6-9 Brännanskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Brännans grundsärskola åk6-9 Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Olympiaskolan LIKABEHANDLINGSPLAN

Olympiaskolan LIKABEHANDLINGSPLAN LIKABEHANDLINGSPLAN Olympiaskolan Plan för att främja lika rättigheter och möjligheter samt förebygga och åtgärda diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Gäller januari 2018 till september

Läs mer

Withalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling.

Withalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret 2015/2016 Dokumentsansvarig och godkänd av; Magnus Maars, rektor. magnus.maars@vetlanda.se Withalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsår 2015/2016 Upprättad i augusti 2015

Läs mer

Brännanskolans plan mot kränkande behandling, lå 2014/2015.

Brännanskolans plan mot kränkande behandling, lå 2014/2015. 1 Datum 2014-09-08 Brännanskolans plan mot kränkande behandling, lå 2014/2015. Avser skolformen grundskola, senast reviderad september 2013 Revideras varje läsår, ansvarig är rektor Likabehandlingsarbetet

Läs mer

Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola åk 1-3, fritidshem Läsår 2015/2016 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: skolenhet 1 (F-1 åk 2, fritidshemmet grundsärskolan) och skolenhet 2 (åk 3, fritidshemmet,

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling, Withalaskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling, Withalaskolan 1 (9) Plan mot diskriminering och kränkande behandling, Withalaskolan Dokumenttyp: Handlingsplan Beslutad av: Rektor (2018-09-01) Gäller för: Withalaskolan Giltig fr.o.m.: 2018-09-01 Dokumentansvarig:

Läs mer

Sätra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sätra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Sätra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, grundskola 1-6, fritidshem. 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Österstad skola och fritidshem

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Österstad skola och fritidshem Plan mot diskriminering och kränkande behandling Österstad skola och fritidshem 2017-2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass årskurs 1-4 och fritidshem Ansvariga för

Läs mer

TORSBERGSGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

TORSBERGSGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING TORSBERGSGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Ro 3, 4 och 5 Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Furuskolan F-6 samt fritidshemmet Från 201809 till 20190630. Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola och fritidshem

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Norrhammarskolan Från 170918 Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola och fritidshem F-5 Ansvariga för planen

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Norrhammarskolan Från 161001 Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola och fritidshem F-5 Ansvariga för planen

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Furuskolan F-6 samt fritidshemmet Från 201709 till 20180630. Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola och fritidshem

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Norrhammarskolan Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola och fritidshem F-6 Ansvariga för planen Rektor I Planen gäller Från

Läs mer

Centralskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Centralskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Barn- och utbildningsförvaltningen Centralskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Årskurs 4-9 Läsår: 15/16 Innehåll Grunduppgifter... 3 Utvärdering... 4 Främjande insatser... 5 Kartläggning...

Läs mer

Tofthagaskolans likabehandlingsplan och plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret 16/17

Tofthagaskolans likabehandlingsplan och plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret 16/17 Tofthagaskolans likabehandlingsplan och plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret 16/17 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola F-6 Ansvariga för planen Arbetslaget

Läs mer

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs 4-9 samt fritidshem 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Särskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundsärskola åk 1-9

Särskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundsärskola åk 1-9 Särskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundsärskola åk 1-9 År: 2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundsärskola

Läs mer

Plan för arbete mot kränkande behandling

Plan för arbete mot kränkande behandling Plan för arbete mot kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Kågeskolan Från 2018 oktober till 2019 Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola och fritidshem F-5 Ansvariga för planen Rektor

Läs mer

Nävertorp grundsärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Nävertorp grundsärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Nävertorp grundsärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Nävertorp grundsärskola och fritidshem Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Norrgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norrgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Norrgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga

Läs mer

Värnamo Grundsärskola 1-9 Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Värnamo Grundsärskola 1-9 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Värnamo Grundsärskola 1-9 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Värnamo Grundsärskola 1-9 Läsår 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Kärda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Kärda skola och fritidshem

Kärda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Kärda skola och fritidshem Kärda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Kärda skola och fritidshem Läsår: 2016 2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Storängsparkens förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Storängsparkens förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Storängsparkens förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Ansvariga för planen Pedagog Anette Andersson

Läs mer

Pärlans Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Pärlans Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Pärlans Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 4-6 år Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola

Läs mer

HÖGHAMMARGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

HÖGHAMMARGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING HÖGHAMMARGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Verksamhetsformer som omfattas av planen: Höghammargymnasiet, rektorsområde 1 och 2 Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Charlottenborgsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Charlottenborgsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Charlottenborgsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Denna plan gäller för all verksamhet vid Charlottenborgsskolan - förskoleklass,

Läs mer

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår 2016-2017 Grunduppgifter Ansvariga för planen Rektor

Läs mer

Plan mot kränkande behandling

Plan mot kränkande behandling Plan mot kränkande behandling Lejonströmsskolan åk 7-9 - grundskola läsåret 2018/2019 Datum: 2018-08-13 Ansvarig rektor: Helene Lindberg Stenmark Datum 2018-08-13 Plan mot kränkande behandling Lejonströmsskolan

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i skolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i skolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i skolan Läroverket Upprättad Juni 2016 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och möjligheter

Läs mer

Furutorpskolan 7-9. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola åk 7-9 Ansvarig för planen: Rektor Johan Johansson

Furutorpskolan 7-9. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola åk 7-9 Ansvarig för planen: Rektor Johan Johansson 1(7) Datum 2015-08-03 Handläggare Rektor Johan Johansson Barn- och utbildningsförvaltningen 0451-26 77 95 johan.johansson@hessleholm.se Plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Furutorpskolan

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Morö Backe skola Läsåret 2015/2016. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, Fritidshem, Grundskola

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Yttre Ursviksskolan Från 181001 till 190930. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola och fritids

Läs mer

PLAN FÖR ATT MOTVERKA DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

PLAN FÖR ATT MOTVERKA DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING PLAN FÖR ATT MOTVERKA DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING LEKEBERGSSKOLAN 4-6 GRUNDSÄRSKOLA TRÄNINGSSKOLA 1-9 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, Fritidshem,

Läs mer

Söndrebalgs skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Söndrebalgs skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Söndrebalgs skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola/Skolbarnomsorg Läsår: 2015-2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen El- och energiprogrammet Läsår 2018-2019 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Älgarås skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Älgarås skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Älgarås skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-6 Läsår: 2018/19 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Broskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Broskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Broskolans plan mot diskriminering och Planen gäller i skolans samtliga verksamheter, grundskola, öppenverksamhet, fritidsgård. Läsåret 2016/17 Tuula.tahkaaho@upplands-bro.se 08-58169403 www.upplands-bro.se

Läs mer

Förskolans Sverigefinska skolan i Stockholm plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolans Sverigefinska skolan i Stockholm plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolans Sverigefinska skolan i Stockholm plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Heli Lindström,

Läs mer

Bessemerskolan, Ekonomiprogrammets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bessemerskolan, Ekonomiprogrammets plan mot diskriminering och kränkande behandling Bessemerskolan, Ekonomiprogrammets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Ekonomiprogrammet Läsår 15/16 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Rossö skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rossö skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rossö skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass - åk 6 samt fritidshemmet Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Kungsgårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kungsgårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Kungsgårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-6 och fritidshem a för planen: Tf rektor Göran Garmo Vår vision

Läs mer

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola, fritidshem a för planen Rektor Vår vision Mo Skola ska genomsyras

Läs mer

Bessemerskolan VOs plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bessemerskolan VOs plan mot diskriminering och kränkande behandling Bessemerskolan VOs plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola VO programmet Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Ahla skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ahla skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Ahla skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen F-3, Fritids Läsår 2014-2015 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-3, Fritids

Läs mer

Åkersskolan och Åkersskolans fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Åkersskolan och Åkersskolans fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Åkersskolan och Åkersskolans fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, Grundsärskola F-7 och fritidshem Läsår Vt-2015/Ht-2015 1/8

Läs mer

Celsiusskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Celsiusskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Celsiusskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Kungsgårdsskolans/Prästgärdet/Kristines plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kungsgårdsskolans/Prästgärdet/Kristines plan mot diskriminering och kränkande behandling Kungsgårdsskolans/Prästgärdet/Kristines plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-6, grundsärskolan 1-5, träningsskola och fritidshem.

Läs mer

Pedagogisk omsorg i Jörlandas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Pedagogisk omsorg i Jörlandas plan mot diskriminering och kränkande behandling Pedagogisk omsorg i Jörlandas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Pedagogisk omsorg, Jörlanda 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass och Grundskola upp till årskurs 6 Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Sunnanåskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sunnanåskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Sunnanåskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, förskoleklass och skolbarnsomsorg. Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Sylteskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sylteskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Sylteskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola år 7-9 Läsår: 2014-2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Tolvåkers förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tolvåkers förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Tolvåkers förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Lidåkers fritidshem PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Anna-Karin Florberger Rektor 150930

Lidåkers fritidshem PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Anna-Karin Florberger Rektor 150930 Lidåkers fritidshem PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Anna-Karin Florberger Rektor 150930 Sidan 2 av 6 Lidåkers fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling 15/16 Grunduppgifter

Läs mer

Kvillsfors skola, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kvillsfors skola, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Kvillsfors skola, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola Läsår: 2015/2016 Vetlanda här växer människor och företag

Läs mer

Stråtjära skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stråtjära skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Stråtjära skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Stråtjära F-6 och fritidshem Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Vätterskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Vätterskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Vätterskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Pedagogisk omsorg, förskola Läsår 2015-2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Örjansskolan 3-5 Från 2017 till 2018. Verksamhetsformer som omfattas av planen Örjansskolan 3-5 och Stormåsens fritids

Läs mer

Klockargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Klockargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Klockargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5år 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5år

Läs mer

Krungårdsskolan F-6s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Krungårdsskolan F-6s plan mot diskriminering och kränkande behandling Krungårdsskolan F-6s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola åk F-6 samt fritidshem Läsår 2015/2016 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Likabehandlingsplan Förskoleklassen, Domsjöskolan inklusive plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan Förskoleklassen, Domsjöskolan inklusive plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan Förskoleklassen, Domsjöskolan inklusive plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Lillåns förskola. Likabehandlingsplan & Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Planen gäller från 2015-04-24 till 2016-10-31

Lillåns förskola. Likabehandlingsplan & Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Planen gäller från 2015-04-24 till 2016-10-31 Lillåns förskola Likabehandlingsplan & Plan mot diskriminering och kränkande behandling Planen gäller från 2015-04-24 till 2016-10-31 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen 1-5 år Ansvariga

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Sankt Anna förskola, skola och fritidshem

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Sankt Anna förskola, skola och fritidshem Plan mot diskriminering och kränkande behandling Sankt Anna förskola, skola och fritidshem Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola, skola och fritidshem Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Ansvariga

Läs mer

Bredaryds skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bredaryds skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Bredaryds skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår: 2017-2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Söderbymalmsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Söderbymalmsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Söderbymalmsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen åk 7-9 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen åk 7-9 Ansvariga för planen

Läs mer

Kvillsfors förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kvillsfors förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Kvillsfors förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Kärda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kärda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Kärda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår 2018-2019 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Klockargårdens fsks plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5år

Klockargårdens fsks plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5år Klockargårdens fsks plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5år Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5år Ansvariga

Läs mer

Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola

Läs mer

Töråsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Töråsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Töråsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: År F-5 och fritids Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen År F-5

Läs mer

Förskolans Sverigefinska skolan i Stockholm plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolans Sverigefinska skolan i Stockholm plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolans Sverigefinska skolan i Stockholm plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Heli Lindström,

Läs mer

Sunnanåskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sunnanåskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Sunnanåskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola, förskoleklass och skolbarnsomsorg. Läsår: 2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Kyrkslättens skola - Likabehandlingsplan. Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kyrkslättens skola - Likabehandlingsplan. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Kyrkslättens skola - Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklassen till årskurs 6. Fritidshemmet Fladdermusen är organiserat

Läs mer

Mariaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mariaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Mariaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, fritidshem & årskurs 1-6 Läsår: 2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Stadsskogsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stadsskogsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stadsskogsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskolan 7-9 2016 Kunskap och omtanke Alla utmanas och utvecklas. Alla känner sig respekterade,

Läs mer

Valås förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Valås förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Valås förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskolan. Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskolan.

Läs mer

Groddens/ Bönans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Groddens/ Bönans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Groddens/ Bönans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskola 1-3 år & 3-5 år Läsår: 2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Engelbrektsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Engelbrektsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Engelbrektsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2012-2013 www.engelbrektsskolan.stockholm.se Verksamhetsformer som omfattas av planen: grundskola årskurs 4-9 Ansvariga för planen All

Läs mer

Bryggans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bryggans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Bryggans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga för

Läs mer

Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Sida 1 av 5 Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleklass- åk 6, fritids a för planen Rektor Elisabeth Sterner/ bit

Läs mer

Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: F-6 samt fritidshem Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Cybergymnasiet Malmö Grunduppgifter Verksamhetsform som omfattas av planen Gymnasieskola Ansvarig för planen Johan Wingren, rektor Vår vision På vår skola

Läs mer

Bergviksskolan F-9 och fritidshemmets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bergviksskolan F-9 och fritidshemmets plan mot diskriminering och kränkande behandling Bergviksskolan F-9 och fritidshemmets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, åk 1-9 och fritidshemmet Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Stråtjära skola F - 6 och fritidshem Läsår: 2015 2016 Vår skola ska kännetecknas av en trygg, stimulerande och lustfylld skoloch lärandemiljö där alla känner

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Stackgrönnanskolan Från 181001 till 191001. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola och fritidshem

Läs mer

Järbo/Jäderfors RO Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola

Järbo/Jäderfors RO Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola Järbo/Jäderfors RO 170815 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola 2017-2018. Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola, Förskoleklass och Fritidshem Ansvarig för planen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i skolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i skolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i skolan Läroverket Läsåret 17/18 Upprättad Augusti 2017 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter

Läs mer

PRAKTISKA KIRUNA. Giltighet 2012-09-01 2013-06-10

PRAKTISKA KIRUNA. Giltighet 2012-09-01 2013-06-10 PRAKTISKA KIRUNA Giltighet 2012-09-01 2013-06-10 1 Innehållsförteckning 1. Inledning & Syfte... 3 2. Förbud mot diskriminering och kränkande behandling... 3 3. Vision mot kränkande behandling... 3 4. Delaktighet...

Läs mer

Hemgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hemgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Hemgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Örjansskolan 6-9 Från 2018 till 2019. Verksamhetsformer som omfattas av planen Örjansskolan 6-9 Ansvariga för planen

Läs mer

Stadsskogsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stadsskogsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stadsskogsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskolan 7-9 2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskolan 7-9

Läs mer

Knoppens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Knoppens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Knoppens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Ansvariga för plan Ytterst ansvarig: Förskolechef Eva Ljungholm 0910-73 50 00

Läs mer

Kanalskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kanalskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Kanalskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: åk 6-9 Läsår: Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen åk 6-9 a för planen Rektor

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skogomeskolan Skogomeskolans fritidshem Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014-2015 Grunduppgifter: Skogomeskolan Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola och fritidshem Ansvarig

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Planen är framtagen av kamratstödjarna Korsbackaskolan och reviderad av arbetslag, elevhälsoteam, kamratstödjarna och ledningsgruppen. Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

HAMMARBACKSSKOLAN Hammarbacksskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

HAMMARBACKSSKOLAN Hammarbacksskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling HAMMARBACKSSKOLAN Hammarbacksskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9, Grundsärskola, Träningssärskola samt fritidshem Läsår: 2015/2016

Läs mer