HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunfullmäktige

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunfullmäktige"

Transkript

1 Kommunfullmäktige Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 108 Allmänhetens frågestund 109 Information om Lillhärdal 110 Medborgarförslag om att upprusta tennisbanan i Sveg 111 Medborgarförslag om att åtgärda trafiksituationen på Byvallsvägen i Ulvkälla, Sveg 112 Medborgarförslag om att inrätta en utmärkelse, Vårdstjärnan 113 Medborgarförslag om förbättring av service till ungdomar under vintersäsong 114 Enkla frågor om genomförandet av Agenda 22, standardregler för jämlikhet, tillgänglighet och delaktighet för funktionshindrade 115 Interpellation om bemanningsenheten inom socialförvaltningen 116 Motion om att kommunen köper statlig mark inom renbetesområdet 117 Motion om att kemikalien triclosan inte ska användas i kommunen 118 Motion om kvalitetspris inom vården 119 Motion om fria resor m m i Härjedalen 120 Motion om att ta fram verksamheter för konkurrensutsättning inom tekniska nämndens område där företrädesvis heltidsanställda män är anställda 121 Motion om att på kommunens hemsida offentliggöra cv, meritförteckning, för ledamöter i fullmäktige, kommunstyrelsen och nämnderna 122 Delårsrapport första halvåret Stiftelsen Härjedalens kommuns Bygdemedelsfond för Näringslivsändamål, årsredovisning Begäran om tilläggsanslag, socialnämnden 125 Begäran om tilläggsanslag för utbyggnad av va-nätet, teknisk nämnd 126 Ombyggnad avloppsanläggning, Tänndalen 127 Projektering och ansökan om vattendom för nytt vattenverk i Funäsdalen

2 Kommunfullmäktige Förslag till föreskrifter om avfallshantering i Härjedalens kommun 129 Fullmäktiges ställningstagande till Stiftelsen Tännäs Fritidsanläggningars lån till Projekt och Arenabolaget i Bruksvallarna AB 130 Ny kommunledningsorganisation 131 Integrerad kulturskola, rapport 132 Kvalitetsredovisning 2007 för barn- och utbildningsverksamheten i Härjedalens kommun, information 133 Sammanträdesdagar Avsägelse av uppdrag, B-G Eliasson (v) 135 Avsägelse av uppdrag, Thomas Hernqvist (s) 136 Avsägelse av uppdrag, Gustav Höglund (s) 137 Avsägelse av uppdrag, Ragnar Dillner (m) 138 Fyllnadsval av ledamot, teknisk nämnd (s) 139 Fyllnadsval av ersättare, teknisk nämnd (s) 140 Fyllnadsval av ersättare, kommunstyrelsen (s) 141 Fyllnadsval av ersättare, miljö- och byggnämnden (s) 142 Fyllnadsval av nämndeman (s) 143 Fyllnadsval av ersättare, krisledningsnämnden (s) 144 Fyllnadsval av ersättare samordningsförbundet för psykiskt funktionshindrade i Jämtlands län (c) 145 Fyllnadsval av ersättare nämnden för barn, utbildning och fritid (m)

3 Kommunfullmäktige Plats och tid Folkets Hus, Lillhärdal, klockan Beslutande Enligt närvarolista Övriga deltagare Kerstin Ederlöf-Olofsson, föredragande Tomas Skog, sekreterare P G Bengtsson, Jamtli, 109 Viktor Johansson, Lillhärdal, 109 Ingemar Andersson och Sören Lindvall, Svenskt Mathantverk, 109 Svante Johansson, Fäbodglass, 109 Utses att justera Karin Holmin och Lars-Gunnar Nordlander Tidpunkt Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerare... Paragrafer Tomas Skog... Stig Holm Karin Holmin Lars-Gunnar Nordlander BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Ansl uppsättning Ansl nedtagande Förvaringsplats Underskrift Kommunkansliet, Sveg... Ann-Christin Eriksson

4 Kommunfullmäktige Kf 108 Allmänhetens frågestund Allmänheten ges tillfälle att ställa frågor. En fråga ställs om kommunen vet om att OK/Q8 kommer att stänga bensinstationen i Lillhärdal den 21 oktober. Klas Hallman meddelar att kommunen är med och planerar för en ny bensinstation i Lillhärdal. - Frågestunden förklaras avslutad.

5 Kommunfullmäktige Kf 109 Information om Lillhärdal P G Bengtsson, Jamtli, informerar om Lillhärdal ur ett arkeologiskt perspektiv. Viktor Johansson lämnar förslag om att väg bör byggas mellan Lillhärdal och Glöte. Ingemar Andersson och Sören Lindvall, Svenskt Mathantverk, informerar om sin verksamhet i Lillhärdal. Svante Johansson informerar om Fäbodglass. - Informationen förklaras delgiven.

6 Kommunfullmäktige Kf 110 Medborgarförslag om att upprusta tennisbanan i Sveg Dnr Ks Leif Eriksson, Sveg, lämnar medborgarförslag om att upprusta tennisbanan i Sveg. - Medborgarförslaget överlämnas till nämnden för barn, utbildning och fritid för handläggning och beslut.

7 Kommunfullmäktige Kf 111 Medborgarförslag om att åtgärda trafiksituationen på Byvallsvägen i Ulvkälla, Sveg Dnr Ks Arne Ring m.fl. (totalt 43 st), Sveg, ger i medborgarförslag förslag om ett antal åtgärder för att öka trafiksäkerheten på Byvallsvägen i Ulvkälla, Sveg: 1. Begränsa tillåten hastighet. 40 km/tim är en rimlig maxgräns under en försöksperiod. Tillåten hastighet kan senare sänkas till 30 km/tim om behov uppstår. 2. Inför väjningsplikt för påfart från Backgatan och Smedjegatan. Överväg om man måste vara konsekvent och också införa väjningsplikt för övriga påfarter, med tanke på svårigheten att växla mellan väjningsplikt och högerregel på samma väg. 3. Trafikanter från Backgatan har ingen sikt mot vänster och det omvända gäller trafikanter på Byvallsvägen som kommer från vänster. En siktröjning och en mindre skärning skulle förbättra situationen. 4. Trafikanter från Smedjegatan, däribland skolbussar, har ingen sikt mot höger och det omvända gäller trafikanter på Byvallsvägen som kommer från öster. Skolbussen tar också i stort sett upp hela Byvallsvägen vid högersvängen. Här måste en något större siktskärning göras mellan Smedjegatan och Björnbergsgatan. - Medborgarförslagets p. 1 och 2 överlämnas till miljö- och byggnämnden för handläggning och beslut och p. 3 och 4 till teknisk nämnd för handläggning och beslut.

8 Kommunfullmäktige Kf 112 Medborgarförslag om att inrätta en utmärkelse, Vårdstjärnan Dnr Ks Eva Bäckström, Sveg, föreslår i medborgarförslag att kommunen ska inrätta en utmärkelse, Vårdstjärnan, till enskild person eller personal som på ett föredömligt sätt möter och bemöter, arbetar inom vård-, och omsorg, är god-(a), förebild(-er), och gör insatser utöver det vanliga i sitt dagliga arbetsutövande. Socialnämnden anger i sin behandling av frågan att nämnden har att ta ställning till ett likartat ärende i en motion om inrättande av ett kvalitetspris inom vården. Utmärkelsen enligt medborgarförslaget riktar sig såväl till enskild person som arbetsställe och är att jämställa med kvalitetspris inom vården. FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag: - Kommunfullmäktige lämnar medborgarförslaget utan bifall. - Enligt kommunstyrelsens förslag.

9 Kommunfullmäktige Kf 113 Medborgarförslag om förbättring av service till ungdomar under vintersäsong Dnr , Ks Conny Jungsand, Sveg, har lämnat medborgarförslag om förbättring av service till ungdomar under vintersäsong. Förslaget innebär att subventionerade resor skall ordnas för ungdomar till Skistars skidanläggningar i kommunen samt att badresor till Svegs badhus ordnas på returresan. Föreslås att kommunen och Skistar ska dela kostnaderna för resorna. Förslagsställaren menar att detta skulle få fler ungdomar aktiverade och visa att kommunen satsar på ungdomarna och på miljön. Ett antal försök med gemensam buss har vid flera tillfällen tidigare gjorts men intresset har generellt varit mycket lågt varför sådan verksamhet inte anses vara relevant. Skistar i Vemdalsområdet lämnar redan rabatt på säsongskort till barn, ungdomar och vuxna folkbokförda i kommunen. När det gäller badresor på återresan till Svegs nya badhus önskar verksamheten hitta former för öppettider så de passar besökare och bemanning. Frågan om badresor kan bli aktuell senare och då berör den flera orter och områden. Nämnden för barn, utbildning och fritid föreslår att medborgarförslaget avslås med hänvisning till remissyttrande FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag - Kommunfullmäktige avslår medborgarförslaget. YRKANDE Michael Bellmann yrkar bifall till medborgarförslaget. PROPOSITIONSORDNING Ordförande prövar kommunstyrelsens förslag mot Michael Bellmanns förslag och finner att kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

10 Kommunfullmäktige Kf 113 forts - Kommunfullmäktige avslår medborgarförslaget.

11 Kommunfullmäktige Kf 114 Enkla frågor om genomförandet av Agenda 22, standardregler för jämlikhet, tillgänglighet och delaktighet för funktionshindrade Dnr Ks Matz Bylund (kd) ställer elva enkla frågor till kommunstyrelsens ordförande alternativt socialnämndens ordförande, om genomförandet av Agenda 22 och dess standardregler för jämlikhet, tillgänglighet och delaktighet för funktionshindrade. Syftet med Agenda 22 är att garantera människor med funktionshinder full delaktighet, tillgänglighet och jämlikhet i samhället. - Kommunstyrelsens ordförande alternativt socialnämndens ordförande besvarar frågorna vid nästa kommunfullmäktige

12 Kommunfullmäktige Kf 115 Interpellation om bemanningsenheten inom socialförvaltningen Dnr Ks Matz Bylund (kd) undrar i en interpellation till socialnämndens ordförande: - Hur mycket billigare har vikariekostnaden blivit för kommunen, jämfört med motsvarande tid förra året? - Är förvaltningscheferna nöjda? Har deras arbetsbörda blivit lättare i förhållande till bemanningsenhetens kostnad? - Socialnämndens ordförande besvarar interpellationen vid nästa kommunfullmäktige

13 Kommunfullmäktige Kf 116 Motion om att kommunen köper statlig mark inom renbetesområdet Dnr Ks Olle Larsson (sd) föreslår i en motion att kommunfullmäktige beslutar att Härjedalens kommun ansöker om att köpa mark i byarna inom det s.k. renbetesområdet för att sedan sälja tomter till dem som vill bosätta sig där. - Motionen överlämnas till kommunstyrelsen för beredning.

14 Kommunfullmäktige Kf 117 Motion om att kemikalien triclosan inte ska användas i kommunen Dnr Ks Olle Larsson (sd) föreslår i en motion att kommunfullmäktige beslutar att komma överens med handlarna i kommunen om att inte sälja produkter som innehåller triclosan att komma överens med företagen i kommunen om att inte köpa triclosan; varken tandkräm eller andra produkter att kommunen inte ska köpa in produkter som innehåller triclosan om det inte finns särskilda medicinska skäl - Motionen överlämnas till kommunstyrelsen för beredning.

15 Kommunfullmäktige Kf 118 Motion om kvalitetspris inom vården Dnr Ks Margareta Gladh m.fl. (m) föreslår i motion att Härjedalens kommun inrättar ett Kvalitetspris inom socialnämndens område. Socialnämnden anger i sin behandling av frågan: Intentionerna i motionen överensstämmer väl med de i socialnämndens verksamhetsplan beskrivna kvalitetsperspektiven. I denna beskrivs bl.a. att i det systematiska förbättringsarbetet som bedrivs skall utgångspunkten vara att stärka den enskilde brukarens kvalitet. Socialnämnden föreslår att kommunfullmäktige bifaller motionen och uppdrar till socialförvaltningen att utforma närmare anvisningar för hanteringen FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag: - Kommunfullmäktige bifaller motionen och uppdrar till socialförvaltningen att utforma närmare anvisningar för hanteringen. YRKANDE Olle Larsson föreslår att kommunfullmäktige avslår motionen. Gunilla Hedin yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. PROPOSITIONSORDNING Ordförande prövar kommunstyrelsens förslag mot Olle Larssons förslag och finner att kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag. - Kommunfullmäktige bifaller motionen och uppdrar till socialförvaltningen att utforma närmare anvisningar för hanteringen.

16 Kommunfullmäktige Kf 118 forts RESERVATION Olle Larsson

17 Kommunfullmäktige Kf 119 Motion om fria resor m.m. i Härjedalen Dnr Ks Lars Bygdén och Mikael Södergren (fp) föreslår i en motion om fria resor m.m. att kommunfullmäktige beslutar utreda möjligheterna - komplettera och förändra Länstrafikens bussförbindelser i kommunen för att maximalt kunna nyttja dessa som ett alternativ eget bilåkande - låta all länstrafik/kollektivtrafik vara gratis inom vår kommun Motionärerna anger att förslagen är av sådan vikt att fullmäktige önskar en skyndsam utredning. Ärendet har överlämnats till kommunstyrelsen för beredning. FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag: - Kommunfullmäktige bifaller motionen. YRKANDE Olle Larsson yrkar att motionen avslås. Jonny Springe, Lennart Olsson, Klas Hallman och Lars Bygdén yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. PROPOSITIONSORDNING Ordförande prövar kommunstyrelsens förslag mot Olle Larssons förslag och finner att kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag. - Kommunfullmäktige bifaller motionen.

18 Kommunfullmäktige Kf 120 Motion om att ta fram verksamheter för konkurrensutsättning inom tekniska nämndens område där företrädesvis heltidsanställda män är anställda Dnr Ks Gabriella Persson (vh) föreslår i motion att kommunfullmäktige ger tekniska nämnden i uppdrag att inom sitt kompetensområde ta fram förslag på verksamheter som kan konkurrensutsättas och där företrädesvis heltidsanställda män är anställda. Kommunfullmäktige har överlämnat ärendet till kommunstyrelsen för beredning. FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag: - Motionen avslås. YRKANDE Lars Bygdén yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. - Motionen avslås. RESERVATION Michael Bellmann Karin Holmin Kicki Jonasson Anders Ramstedt Lars Olof Berggren Alf Westerberg Olle Larsson

19 Kommunfullmäktige Kf 121 Motion om att på kommunens hemsida offentliggöra cv, meritförteckning för ledamöter i fullmäktige, kommunstyrelsen och nämnderna Dnr Ks Bertil Jäderberg och Olle Larsson (sd) föreslår i motion att ledamöterna i fullmäktige, kommunstyrelsen och nämnderna ska offentliggöra sin cv på kommunens webbplats för att ge medborgarna i Härjedalens kommun kännedom om vilka deras folkvalda är. FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag: - Motionen avslås. YRKANDE Olle Larsson yrkar bifall till motionen. Klas Hallman yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. PROPOSITIONSORDNING Ordförande prövar kommunstyrelsens förslag mot Olle Larssons förslag och finner att kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag. Votering begärs. OMRÖSTNING Ja-röst för kommunstyrelsens förslag och nej-röst för Olle Larssons förslag. Ordförande finner att kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag med 36 ja-röster mot 7 nej-röster. - Kommunfullmäktige avslår motionen.

20 Kommunfullmäktige Kf 121 forts RESERVATION Olle Larsson

21 Kommunfullmäktige Kf 122 Delårsrapport första halvåret 2008 Dnr Ks Nämnderna skall till kommunfullmäktige lämna delårsrapport bestående av halvårsbokslut med resultaträkning och finansieringsanalys, balansräkning samt verksamhetsrapport för första halvåret Delårsrapport per den 30 juni 2008 föreligger. Revisorernas skriftliga bedömning biläggs delårsrapporten. Kommunstyrelsen har överlämnat delårsrapporten till kommunfullmäktige för godkännande. - Delårsrapporten godkänns.

22 Kommunfullmäktige Kf 123 Stiftelsen Härjedalens Kommuns Bygdemedelsfond för Näringslivsändamål, årsredovisning 2007 Dnr Ks Årsredovisning för 2007 föreligger för Stiftelsen Härjedalens Kommuns Bygdemedelsfond. FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag: - Kommunfullmäktige godkänner årsredovisning för Stiftelsen Härjedalens Kommuns Bygdemedelsfond för Näringslivsändamål. - Styrelsen beviljas ansvarsfrihet för Enligt kommunstyrelsens förslag.

23 Kommunfullmäktige Kf 124 Begäran om tilläggsanslag, socialnämnden Dnr Sn Socialnämnden begär tilläggsanslag med kronor för Bakgrunden är att äldreomsorgen uppvisar stort underskott bl.a. på grund av ökade vårdbehov i främst Sveg och Funäsdalen, ökade kostnader för övertid och vikarier, elever med funktionshinder med boende på annan skolort och felbudgeterade intäkter. FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag - Kommunfullmäktige avslår framställan och socialnämnden uppmanas att arbeta för att eliminera underskottet. YRKANDE Gunilla Hedin yrkar att socialnämnden medges att dra över sin budget med 6,4 miljoner kronor år Lennart Olsson och Lars Bygdén yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Michael Bellmann yrkar bifall till att socialnämndens underskott täcks under ett antal angivna förutsättningar. PROPOSITIONSORDNING Ordförande prövar inte Michael Bellmanns förslag då det är att anse som ett helt nytt förslag och måste beredas av kommunstyrelsen. Ordförande prövar därefter kommunstyrelsens förslag mot Gunilla Hedins förslag och finner att kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag. - Kommunfullmäktige avslår framställan och socialnämnden uppmanas att arbeta för att eliminera underskottet.

24 Kommunfullmäktige Kf 124 forts RESERVATION Michael Bellmann Karin Holmin Kicki Jonasson Anders Ramstedt Bo Danielsson Gunilla Hedin Lars Olof Berggren Alf Westerberg Olle Larsson Mattias Molin Hans Bergström

25 Kommunfullmäktige Kf 125 Begäran om tilläggsanslag för utbyggnad av va-nätet, teknisk nämnd Dnr Tn Under hösten 2008 planerar tekniska nämnden utbyggnader respektive ombyggnader av va-nätet enligt följande: Objekt Kostnad Västiåsgatan, Vemdalen, utbyggnad kronor Vargen, Vemdalsskalet, utbyggnad Spruthusvägen, Lofsdalen, utbyggnad Höglandet m.m., Lofsdalen, kompletteringar Ski-lodge, Funäsdalen, ombyggnad Anläggningsavgifter som täcker nedlagda kostnader kommer att debiteras i samband med utbyggnaderna. Tekniska nämnden föreslår: - Tilläggsanslag med kronor söks för ovanstående investeringar. - Igångsättningstillstånd söks hos kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen har beviljat igångsättningstillstånd för de aktuella objekten. FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag: - Kommunfullmäktige beviljar tilläggsanslag med kronor för ovanstående investeringar. Finansiering genom eget kapital. - Enligt kommunstyrelsens förslag

26 Kommunfullmäktige Kf 126 Ombyggnad avloppsanläggning, Tänndalen Dnr Tn Utsläppet från avloppsanläggningen för Tänndalen leds idag genom en 800 m lång utloppsledning till recipienten Östersjön. Med tiden har återkommande stopp inträffat i ledningen beroende på kalkavlagringar. Stoppen har förorsakat stora olägenheter och kostnader i driften av anläggningen. Genom ändring i villkor har länsstyrelsen beviljat tillstånd att ändra utsläppspunkt så att det renade avloppsvattnet skall släppas ut genom översilning av myrmark. Det är angeläget att ombyggnad kan utföras inför kommande vintersäsong bland annat för att undvika onödiga kostnader. Ombyggnadskostnaden är beräknad till 1 miljon kronor och kan finansieras genom att ianspråkta anvisade medel i 2008 års budget för ombyggnad av avloppsledning Tänndalen. Den investeringen kan senareläggas i avvaktan på pågående översiktsplanering för Tänndalen-Fjällnäs. Tekniska nämnden begär hos kommunfullmäktige tillstånd för att för ombyggnad av avloppsanläggning i Tänndalen få ta i anspråk medel som anvisats i 2008 års budget för ombyggnad av avloppsledning, Tänndalen. FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag: - Enligt tekniska nämndens förslag. - För ombyggnad av avloppsanläggning, Tänndalen, får tekniska nämnden ta i anspråk medel som anvisats i 2008 års budget för ombyggnad av avloppsledning, Tänndalen.

27 Kommunfullmäktige Kf 127 Projektering och ansökan om vattendom för nytt vattenverk i Funäsdalen Dnr Tn För att försörja befintlig och tillkommande bebyggelse enligt föreslagen fördjupad översiktsplan för Funäsdalenområdet behöver vattenverkets kapacitet ökas från nuvarande 1000 till 3000 m 3 /dygn. Processlösning, layout och preliminär kostnadsberäkning föreligger. För att säkerställa tillgång till vattentäkten Ljusnan bör vattendom sökas. I tilläggsbudget 2008 finns upptaget 2 miljoner kronor för en begränsad utbyggnad av vattenverket. Tekniska nämndens förslag: - Hos kommunfullmäktige söks anvisade medel i tilläggsbudget för detaljprojektering och upprättande av ansökan för vattendom. Kommunstyrelsen har överlämnat frågan till kommunledningsutskottet för beredning. Ärendet har behandlats i kommunledningsutskottets budgetberedning. FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag: - Kommunfullmäktige anvisar 2 miljoner kronor för projekteringen enligt tilläggsbudget. Projekteringen, som ska avse ett vattenverk som kostnadsberäknats till 20 miljoner kronor, ska även ge möjlighet till fortsatt utbyggnad. - Enligt kommunstyrelsens förslag.

28 Kommunfullmäktige Kf 128 Förslag till föreskrifter om avfallshantering i Härjedalens kommun Dnr Tn Förslag till nya föreskrifter om avfallshantering i Härjedalens kommun har varit utställda för granskning från och med till och med Inga erinringar mot förslaget har inkommit. Tekniska nämnden föreslår att kommunfullmäktige antar förslaget till nya föreskrifter om avfallshantering i Härjedalens kommun. FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag: - Kommunfullmäktige antar förslaget till nya föreskrifter om avfallshantering i Härjedalens kommun. - Tekniska nämnden får besluta om komplettering/förändring av hämtningsområden. - Tekniska nämnden får i uppdrag att utreda möjligheter till system för utökad kompostering. - Enligt kommunstyrelsens förslag.

29 Kommunfullmäktige Kf 129 Fullmäktiges ställningstagande till Stiftelsen Tännäs Fritidsanläggningars lån till Projekt och Arenabolaget i Bruksvallarna AB Dnr Ks Stiftelsen Tännäs Fritidsanläggningars begär fullmäktiges ställningstagande till ett lån på 1 miljoner kronor till Projekt och Arenabolaget i Bruksvallarna AB för utveckling av skidanläggningar i Bruksvallarna och Ramundberget. Det gäller snökanoner efter skidspår, förlängning av rullskidbana, skidskyttestadion samt en permanent arena för tävlingar och arrangemang. FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag: - Kommunfullmäktige ställer sig positiv till begäran från Stiftelsen Tännäs Fritidsanläggningar. - Enligt kommunstyrelsens förslag.

30 Kommunfullmäktige Kf 130 Ny kommunledningsorganisation Dnr Ks Kommunkansliet och personal- och organisationskontoret har på uppdrag av kommunledningsutskottet utrett kommunens ledningsorganisation utifrån förutsättningen att en kommunchefstjänst ska inrättas. Förslag har upprättats där kommunstyrelsens förvaltningar organiseras i en förvaltning som benämns kommunledningskontoret. Kontoret leds av en kommunchef som också är chef över övriga förvaltningschefer. Kommunledningsutskottet har gett personal- och organisationskontoret i uppdrag att MBL-förhandla organisationsförslaget så snart som möjligt, om möjligt för beslut i kommunfullmäktige 1 oktober. Förhandlingarna har genomförts inom centrala samverkansgruppens ram Finansiering av kommunchefstjänsten kommer att ske i budget FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag: - Kommunfullmäktige beslutar att kommunstyrelsens förvaltningar organiseras i en förvaltning som benämns kommunledningskontoret. Kontoret leds av en kommunchef som också är chef över övriga förvaltningschefer. YRKANDE Klas Hallman yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Kommunfullmäktiges beslut - Enligt kommunstyrelsens förslag.

31 Kommunfullmäktige Kf 131 Integrerad kulturskola, rapport Dnr Bun Nämnden för barn, utbildning och fritid har lämnat rapporten Integrerad kulturskola till kommunstyrelsen. Rapporten är en uppföljning av kommunfullmäktiges beslut om en integrerad kulturskola med uppdraget att inom den frivilliga musikskolans ram utveckla och fördjupa samarbetet med grundskolan och gymnasiet. Kommunstyrelsen beslutade rapporten för delgiven och beslutade överlämna rapporten till kommunfullmäktige. - Rapporten förklaras delgiven.

32 Kommunfullmäktige Kf 132 Kvalitetsredovisning 2007 för barn- och utbildningsverksamheten i Härjedalens kommun, information Nämnden för barn, utbildning och fritid har för kommunfullmäktiges kännedom överlämnat rapporten Kvalitetsredovisning 2007 för barnoch utbildningsverksamheten i Härjedalens kommun. - Rapporten förklaras delgiven.

33 Kommunfullmäktige Kf 133 Sammanträdesdagar 2009 Dnr Ks Kommunstyrelsen har fastställt följande sammanträdesdagar 2009 för kommunfullmäktige: 11/2, 8/4, 2-3/6, 23/9, 25/11 Synpunkter lämnas om att vissa dagar kolliderar med landstingets sammanträdesdagar. - Kommunkansliet får i uppdrag att se över sammanträdesplanen för kommunfullmäktige.

34 Kommunfullmäktige Kf 134 Avsägelse av uppdrag, B-G Eliasson (v) Dnr Ks B-G Eliasson (v) Lillhärdal, begär entledigande från sitt uppdrag som ersättare i kommunfullmäktige. Kommunfullmäktiges beslut - B-G Eliassons framställan beviljas.

35 Kommunfullmäktige Kf 135 Avsägelse av uppdrag, Thomas Hernqvist (s) Dnr Ks Thomas Hernqvist (s), Sveg, begär entledigande från sina uppdrag som ledamot i nämnden för barn, utbildning och fritid, ersättare i miljöoch byggnämnd, ersättare i kulturnämnd, ersättare i jämställdhetsrådet och ersättare i valnämnden. Kommunfullmäktiges beslut - Thomas Hernqvist framställan beviljas.

36 Kommunfullmäktige Kf 136 Avsägelse av uppdrag, Gustav Höglund (s) Dnr Ks Gustav Höglund (s) Ljusnedal, begär entledigande från sitt uppdrag som ledamot i kommunfullmäktige. Kommunfullmäktiges beslut - Gustav Höglunds framställan beviljas.

37 Kommunfullmäktige Kf 137 Avsägelse av uppdrag, Ragnar Dillner (m) Dnr Ks Ragnar Dillner (m), Vemdalen begär entledigande från sitt uppdrag som ersättare i nämnden för barn, utbildning och fritid. Kommunfullmäktiges beslut - Ragnar Dillners framställan beviljas.

38 Kommunfullmäktige Kf 138 Fyllnadsval av ledamot, teknisk nämnd (s) Dnr Ks Kommunfullmäktige skall utse ny ledamot i teknisk nämnd efter avgående Denise Eklund-Sundgren (s). FÖRSLAG Valberedningens förslag Kommunfullmäktige beslutar - Conny Persson (s), Jägarstigen 4, Sveg väljs till ny ledamot i teknisk nämnd. Kommunfullmäktiges beslut - Enligt valberedningens förslag.

39 Kommunfullmäktige Kf 139 Fyllnadsval av ersättare, teknisk nämnd (s) Dnr Ks Kommunfullmäktige skall utse ny ersättare i teknisk nämnd (s) efter Conny Persson. FÖRSLAG Valberedningens förslag Kommunfullmäktige beslutar - Mats Westling (s), Byvallsvägen 20, Sveg väljs till ny ersättare i teknisk nämnd. Kommunfullmäktiges beslut - Enligt valberedningens förslag.

40 Kommunfullmäktige Kf 140 Fyllnadsval av ersättare, kommunstyrelsen (s) Dnr Ks Kommunfullmäktige skall utse ny ersättare i kommunstyrelsen efter avgående Denise Eklund-Sundgren (s). FÖRSLAG Valberedningens förslag Kommunfullmäktige beslutar - Lars-Gunnar Nordlander (s), Skogsstigen 5, Sveg väljs till ny ersättare i kommunstyrelsen. Kommunfullmäktiges beslut - Enligt valberedningens förslag.

41 Kommunfullmäktige Kf 141 Fyllnadsval av ersättare, miljö- och byggnämnden (s) Dnr Ks Kommunfullmäktige skall utse ny ersättare i miljö- och byggnämnden efter avgående Denise Eklund-Sundgren (s). FÖRSLAG Valberedningens förslag Kommunfullmäktige beslutar - Lennart Hallstensson (s), Svegsgatan 45, Sveg väljs till ny ersättare i miljö- och byggnämnden. Kommunfullmäktiges beslut - Enligt valberedningens förslag.

42 Kommunfullmäktige Kf 142 Fyllnadsval av nämndeman (s) Dnr Ks Kommunfullmäktige skall utse ny nämndeman efter avgående Denise Eklund-Sundgren (s). FÖRSLAG Valberedningens förslag Kommunfullmäktige beslutar - Göran Påhlson (s), Fjätgatan 9, Sveg, väljs till ny nämndeman. Kommunfullmäktiges beslut - Enligt valberedningens förslag.

43 Kommunfullmäktige Kf 143 Fyllnadsval av ersättare, krisledningsnämnden (s) Dnr Ks Kommunfullmäktige skall utse ny ersättare i krisledningsnämnden efter avgående Denise Eklund-Sundgren (s). FÖRSLAG Valberedningens förslag Kommunfullmäktige beslutar - Conny Persson (s), Jägarstigen 4, Sveg väljs till ny ersättare i krisledningsnämnden. Kommunfullmäktiges beslut - Enligt valberedningens förslag.

44 Kommunfullmäktige Kf 144 Fyllnadsval av ersättare, samordningsförbundet för psykiskt funktionshindrade i Jämtlands län (c) Dnr Ks Kommunfullmäktige skall utse ny ersättare till samordningsförbundet för psykiskt funktionshindrade i Jämtlands län efter avgående John-Erik Berglund (c). FÖRSLAG Valberedningens förslag Kommunfullmäktige beslutar - Gunnar Hedin (c), Överberg 206, Sveg väljs som ny ersättare till samordningsförbundet för psykiskt funktionshindrade i Jämtlands län. Kommunfullmäktiges beslut - Enligt valberedningens förslag.

45 Kommunfullmäktige Kf 145 Fyllnadsval av ersättare, nämnden för barn, utbildning och fritid (m) Dnr Ks Kommunfullmäktige skall utse ny ersättare i nämnden för barn, utbildning och fritid efter avgående Ragnar Dillner (m). FÖRSLAG Valberedningens förslag Kommunfullmäktige beslutar - Benny Tronsson (m), Åkervägen 17, Funäsdalen, väljs till ny ersättare i nämnden för barn, utbildning och fritid. Kommunfullmäktiges beslut - Enligt valberedningens förslag.

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsen 2008-10-01 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsen 2008-10-01 1 Kommunstyrelsen 2008-10-01 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 140 Ny kommunledningsorganisation 141 Projektering och ansökan om vattendom för nytt vattenverk i Funäsdalen 142

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunfullmäktige 2008-02-06 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunfullmäktige 2008-02-06 1 Kommunfullmäktige 2008-02-06 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Allmänhetens frågestund 2 Information om regionfrågan 3 Motion om att på kommunens hemsida offentliggöra cv för

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Tekniska nämnden 2008-08-28 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Tekniska nämnden 2008-08-28 1 Tekniska nämnden 2008-08-28 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 49 Begäran om tilläggsanslag för utbyggnad av va-nätet 50 Ombyggnad avloppsanläggning, Tänndalen 51 Projektering

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län Kommunfullmäktige 2011-12-14 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län 153 Utökning av Regionförbundet

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunstyrelsen 2011-11-23 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 197 Varumärkesprojekt Härliga Härjedalen 198 Stadgar för Stiftelsen Tännäs Fritidsanläggningar 199 Sammanträdesdagar

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunfullmäktige 2009-04-08 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 30 Studiebesök vid Härjedalens gymnasieskola 31 Allmänhetens frågestund 32 Prisutdelning Kommunduellen 2009 33

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 185 Motion om köp av Fortums aktier i Härjeåns AB, återtagande

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 185 Motion om köp av Fortums aktier i Härjeåns AB, återtagande Kommunstyrelsen 2013-09-17 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 182 Köp av Sveg 2:3, 2:12 samt Färjestaden 1:14 183 Projekt Påfart Härjedalen, delegationer 184 Delårsrapport januari

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2010-11-03 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 171 Upphandling av mottagandeservice i Ytterhogdal 172 Årets företagare 2010 173 Inflyttarservice

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunstyrelsen 2012-08-29 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 132 Motion om allmänpolitisk debatt 133 Motion om krav på upphandling av livsmedel 134 Skaftåsens vindkraftsanläggning

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunfullmäktige 2009-09-23 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 100 Information om företagsfrågor 101 Ekonomisk debatt 102 Allmänhetens frågestund 103 Nytt medborgarförslag om

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2008-02-05 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2008-02-05 1 Socialnämnden 2008-02-05 1 Plats och tid Svegs Hälsocentral, kl 09.00-14.10 Beslutande Gunilla Hedin (s), ordf Maj-Lis Larsson (s) Solveig Haugen (s) Hans Erik Bergström (v) Stig Holm (c) kl 09.00-14.00

Läs mer

Kommunfullmäktige. Församlingshemmet, Hede. TID Måndag 13 juni 2016, kl 13.00

Kommunfullmäktige. Församlingshemmet, Hede. TID Måndag 13 juni 2016, kl 13.00 1 ORGAN PLATS Kommunfullmäktige Församlingshemmet, Hede TID Måndag 13 juni 2016, kl 13.00 Avresa med buss fr Medborgarhuset, Sveg kl 08.00 via Vemdalen. ÄRENDE Förslag till budget för 2017 finns på kommunkansliet,

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunfullmäktige 2011-04-13 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 24 Renhållning, information 25 Allmänhetens frågestund 26 Nytt medborgarförslag om ett GMO-fritt Jämtland och Härjedalen

Läs mer

105 Förskolan Funäsdalen, finansiering och igångsättningstillstånd

105 Förskolan Funäsdalen, finansiering och igångsättningstillstånd 2015-04-13 1 ÄRENDEFÖRTECKNING Paragraf nr Ärenderubrik 105 Förskolan Funäsdalen, finansiering och igångsättningstillstånd 106 Erbjudande ungdomskort Länstrafiken i Jämtlands Län 2015-04-13 2 Plats och

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Socialnämnden 2008-08-19 1 Plats och tid Medborgarhuset, Sveg, kl 09.00-15.20 Beslutande Gunilla Hedin (s), ordf Gunnar Hedin (c) Maj-Lis Larsson (s) Solveig Haugen (s) Hans Erik Bergström (v) Lars Bygdén

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2010-09-15 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2010-09-15 1 Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2010-09-15 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 137 Mottagandeservice/turistbyråverksamhet i Hede och Vemdalen 2011 138 Skötsel av hållplatser

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 230 Projekt Inlandsbanan,Destination Vemdalen, medfinansiering

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 230 Projekt Inlandsbanan,Destination Vemdalen, medfinansiering Kommunstyrelsen 2012-11-28 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 228 Projekt Samordnade servicelösningar, information 229 Hemsändningsbidrag 230 Projekt Inlandsbanan,Destination

Läs mer

Kommunfullmäktige. Folkets Hus, Sveg. TID Måndag 21 november 2016, kl Sammanträdet kommer att webbsändas direkt,

Kommunfullmäktige. Folkets Hus, Sveg. TID Måndag 21 november 2016, kl Sammanträdet kommer att webbsändas direkt, 1 ORGAN PLATS Kommunfullmäktige Folkets Hus, Sveg Lunch serveras på Hotell Mysoxen kl 11.30 för ledamöter och mottagare av minnesgåvor och pris TID Måndag 21 november 2016, kl 13.00 ÄRENDE BESLUT Sammanträdet

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunstyrelsen 2011-02-09 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 34 Ishall i Sveg 35 Svegs Folkets Hus. Uppsägning av avtal. Kommunstyrelsen 2011-02-09 2 Plats och tid Folkets Hus,

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott Härjedalen Sveg Airport, ändring i projekt

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott Härjedalen Sveg Airport, ändring i projekt Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2012-09-19 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 121 Budget 2013 122 Härjedalen Sveg Airport, ändring i projekt 123 Infrastrukturprojekt, Funäsdalen

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2010-03-16 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 30 Arbetsutskottets protokoll 31 Delegationsbeslut 32 Information 33 MAS, information 34 Årsredovisning 2009 35 Budgetuppföljning

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-03-31 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-03-31 1 Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-03-31 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-03-31 2 Plats och tid Medborgarhuset, Sveg,

Läs mer

144 Val av kommunfullmäktiges presidium

144 Val av kommunfullmäktiges presidium HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunfullmäktige 2014-11-05 1 ÄRENDEFÖRTECKNING Paragraf nr Ärenderubrik 143 Val av valberedning 2014-10-15-2018-10-14 144 Val av kommunfullmäktiges presidium

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2015-08-25 1. 94 Delårsrapport per juli månad 2015 socialnämndens verksamheter

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2015-08-25 1. 94 Delårsrapport per juli månad 2015 socialnämndens verksamheter Socialnämnden 2015-08-25 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 93 Ekonomisk rapport 2015 socialnämndens verksamheter 94 Delårsrapport per juli månad 2015 socialnämndens verksamheter

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Tekniska nämnden 2010-08-26 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Tekniska nämnden 2010-08-26 1 Tekniska nämnden 2010-08-26 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 42 Konvertering av oljeanläggning Wemerskolan, Hede 43 Upprustningsbidrag Fröjdvallen, Bruksvallarna 44 Kallställning

Läs mer

Kommunfullmäktige. Folkets Hus, Ytterhogdal. TID Måndag 12 juni 2017, kl 13:00. Sammanträdet kommer att webbsändas direkt,

Kommunfullmäktige. Folkets Hus, Ytterhogdal. TID Måndag 12 juni 2017, kl 13:00. Sammanträdet kommer att webbsändas direkt, 1 ORGAN PLATS Kommunfullmäktige Folkets Hus, Ytterhogdal Gruppmöten hålls i Folkets Hus. Lunch ordnas på egen hand. Samåkning i egna bilar. TID Måndag 12 juni 2017, kl 13:00 ÄRENDE Sammanträdet kommer

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Tekniska nämnden 2010-02-04 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Tekniska nämnden 2010-02-04 1 Tekniska nämnden 2010-02-04 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Upprustningsbidrag Tänndalens bygdegård 2 Upprustningsbidrag Överhogdals bygdegård 3 Upprustningsbidrag Björklid,

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunfullmäktige 2011-11-23 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 122 Utdelning av minnesgåvor till anställda 123 Ensamkommande flyktingbarn, information 124 Kommunens organisation:

Läs mer

67 Skrivelse angaende befintliga broar over Harjean mot Sunnana i Lillhardal. 69 Ansokan om gatubelysning vid Vemdalsvagen/Kolvagen i Vemhan

67 Skrivelse angaende befintliga broar over Harjean mot Sunnana i Lillhardal. 69 Ansokan om gatubelysning vid Vemdalsvagen/Kolvagen i Vemhan HARJEDALENS KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL BLAD Samhallsbyggnadsnamnden 2014-08-28 1 FORTECKNING Paragraf nr Arenderubrik 62 Ekonomiinformation 63 Information forvaltningschef 64 Nya renhallningsforeskrifter

Läs mer

Kommunfullmäktige. Observera att restaurangen på Folkets Hus är stängd. Lunch ordnas på egen hand. Folkets Hus, Sveg

Kommunfullmäktige. Observera att restaurangen på Folkets Hus är stängd. Lunch ordnas på egen hand. Folkets Hus, Sveg 1 ORGAN PLATS Kommunfullmäktige Folkets Hus, Sveg Observera att restaurangen på Folkets Hus är stängd. Lunch ordnas på egen hand. TID Måndag 3 oktober 2016, kl 13.00 ÄRENDE BESLUT Sammanträdet kommer att

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2011-02-15 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 18 Ekonomisk uppföljning socialnämndens verksamheter 19 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 20 Reglemente

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Revisionsrapport Granskning av försörjningsstöd, förslag till yttrande

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Revisionsrapport Granskning av försörjningsstöd, förslag till yttrande Socialnämnden 2014-01-21 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 2 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 3 Revisionsrapport

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsen

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2018-11-26 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 246 Reglemente för revisionen 247 Prästgården Vemdalen 248 Motion om ledsagning och avlösning 249 Socialnämndens

Läs mer

Enkla frågor. Interpellationer. Motioner. Sakärenden. Ärendet behandlas av kommunstyrelsen 2015-06-02. 10. Ej färdigberedda medborgarförslag, rapport

Enkla frågor. Interpellationer. Motioner. Sakärenden. Ärendet behandlas av kommunstyrelsen 2015-06-02. 10. Ej färdigberedda medborgarförslag, rapport 1 ORGAN PLATS Kommunfullmäktige Hotell Funäsdalen TID Måndag 8 juni 2015, kl 13.00 Avresa med buss fr Medborgarhuset, Sveg kl 08.00 via Vemdalen och Hede. Kl. 10.30 12 information på Hotell Funäsdalen

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2008-08-20 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 119 Inflyttarservice 120 Regional systemanalys avseende transportsystemet i de fyra nordligaste

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Verksamheten för ensamkommande barn och ungdomar, ny organisation

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Verksamheten för ensamkommande barn och ungdomar, ny organisation Socialnämnden 2015-06-23 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 77 Ansökan om medgivande för adoption 78 Verksamheten för ensamkommande barn och ungdomar, ny organisation Socialnämnden

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Samhällsbyggnadsnämnden 2011-06-16 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 46 Medborgarförslag om namnändring på väg i Lillhärdal 47 Rutiner för namnsättning av vägar 48 Översiktsplan

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2009-06-10 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2009-06-10 1 Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2009-06-10 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 106 Förstudie av turism i östra Härjedalen 107 Program för utredning om skoterled (transitled)

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Tekniska nämnden 2008-10-23 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Tekniska nämnden 2008-10-23 1 Tekniska nämnden 2008-10-23 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 65 Arrende för jaktskyttebana Funäsdalen 31:3 66 Ändring av tekniska nämndens delegationsreglemente 67 Köp av hyresmodul

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Delegation av arbetsmiljöuppgifter socialnämndens verksamheter

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Delegation av arbetsmiljöuppgifter socialnämndens verksamheter Socialnämnden 2014-03-18 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 31 Ekonomisk rapport 2014 socialnämndens verksamheter 32 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 33

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2011-08-30 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 69 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 70 Prognos per juli 2011 socialnämndens verksamheter 71 Socialnämndens

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2012-03-20 1. 32 Verksamhetsberättelser 2011 socialnämndens verksamheter

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2012-03-20 1. 32 Verksamhetsberättelser 2011 socialnämndens verksamheter Socialnämnden 2012-03-20 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 30 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 31 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 32 Verksamhetsberättelser

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Samhällsbyggnadsnämnden 2011-05-12 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 36 Värmepumpinstallation Lofsdalens skola 37 Förskolelokaler Funäsdalen 38 Funäsdalens skola, omdisponering

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2011-06-21 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 59 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 60 Budget 2012 socialnämndens verksamheter 61 Socialnämndens verksamheter,

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2011-10-18 Kommunfullmäktige Plats och tid Kumla Folkets Hus, Teatern, 2011-10-18, klockan 18:30-18:40 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Elisabeth Berglund (V) Lennart Eriksson (S) Denis Nilsson (V) Katarina

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunfullmäktige 2013-06-12 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 61 Minnestal över Helena Strandberg Påhlson 62 Destination Funäsfjällen AB, information 63 Information från kommunens

Läs mer

Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Ann Ohlsson (L) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Ann Ohlsson (L) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 (14) Plats och tid Inredia, måndagen den 20 maj 2019 kl 18:00-19:10 Beslutande Se närvarolista på sida 2 Övriga deltagande Josefin Karlsson, kommunsekreterare Jan Malmgren, förbundsdirektör Skaraborgs

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 203 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 203 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län Kommunstyrelsen 2011-12-14 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 202 Vision 2020 203 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län 204 Utökning

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 18 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Yngve Olsson, ersättare Kjell Malmgren, ersättare Bertil Göransson,

Läs mer

c) Inbjudan seminarium Kommunerna och föreningslivet Teknikringen

c) Inbjudan seminarium Kommunerna och föreningslivet Teknikringen Kulturnämnden 2010-08-30 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 36. Budgetinformation 37. Kulturnämndens delårsrapport 2010 38. Budget 2011 39. Verksamhetsplan till budget 2011 40.

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2012-02-21 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 18 Studiebesök vid socialnämndens verksamheter i Hede 19 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 20 Socialnämndens

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.25 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson,

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunfullmäktige

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2018-06-18 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 85 Allmänhetens frågestund 86 Medborgarförslag om att Härjedalens kommun beviljar rabatt för färdtjänst inom länet

Läs mer

HARJEDALENS KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL Samhallsbyggnadsnamnden ARENDEFORTECKNING. Paragraf Arenderubrik nr. 74 Ekonomiinformation

HARJEDALENS KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL Samhallsbyggnadsnamnden ARENDEFORTECKNING. Paragraf Arenderubrik nr. 74 Ekonomiinformation HARJEDALENS KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL BLAD Samhallsbyggnadsnamnden 2014-09-29 1 FORTECKNING Paragraf Arenderubrik nr 74 Ekonomiinformation 75 Information forvaltningschef 76 Budget 2015 77 Nya renh&llningsforeskrifter

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2008-06-11 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2008-06-11 1 Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2008-06-11 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 87 Ny ledningsorganisation 88 Förhandlingsärenden 89 Organisation gymnasieskolan/vuxnas lärande

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-12-18 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-12-18 1 Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-12-18 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 81 Ekonomisk långsiktig plan (KELP) 82 Motion vårdnadsbidrag 83 Medborgarförslag tennisbanan

Läs mer

Kommunstyrelsen (6) Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl

Kommunstyrelsen (6) Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl Kommunstyrelsen 2012-01-13 1 (6) Plats och tid Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl 16.00-16.10 Beslutande Anders Pettersson, ordförande (C) Erland Nilsson (S) Dag Ivarsson (M) Monica Svensson (S) Clas

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2010-04-27 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 52 Kommunchef, presentation 53 Öhrlings PwC, delrapport 54 Arbetsutskottets protokoll 55 Delegationsbeslut 56 Information

Läs mer

TID Onsdag 13 september 2017, kl (gruppmöten från 09.00)

TID Onsdag 13 september 2017, kl (gruppmöten från 09.00) 1 ORGAN PLATS Kommunstyrelsen Medborgarhuset P1, Sveg TID Onsdag 13 september 2017, kl. 10.00 (gruppmöten från 09.00) ÄRENDE 1 Val av justerare och fastställande av dagordningen Information 2 Samverkan

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Brukarrådet

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Brukarrådet Brukarrådet 2012-03-12 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Information från PRO 2 Information om färdtjänst från Länstrafiken AB 3 Äldreplan för Härjedalens kommun, utvärdering

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Incheckning, räddningstjänst och ramptjänst vid Härjedalen Sveg Airport

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Incheckning, räddningstjänst och ramptjänst vid Härjedalen Sveg Airport Samhällsbyggnadsnämnden 2011-08-24 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 54 Ombyggnad Wemerskolan, Hede 55 Incheckning, räddningstjänst och ramptjänst vid Härjedalen Sveg Airport

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2015-04-14 1 ÄRENDEFÖRTECKNING Paragraf nr Ärenderubrik 36 Projekt "Härjedalskontraktet", ansökan om medfinansiering

Läs mer

PROTOKOLL. Per-Gunnar Larsson (S) Marie Mill (SRD) Markus Evensson (S) Yvonne Oscarsson (V) Annelie Wallberg (S) Kenneth Forssell (V)

PROTOKOLL. Per-Gunnar Larsson (S) Marie Mill (SRD) Markus Evensson (S) Yvonne Oscarsson (V) Annelie Wallberg (S) Kenneth Forssell (V) Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal kl 18:00-19:20 Beslutande: Marit Holmstrand (S) Olle Fack (C) Stina Michelson (S) Helena Brink (C) Jenny Breslin (S) Ingrid Olsson (C) Per-Gunnar

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Folkets Park kl

Folkets Park kl 1 (11) Plats och tid Folkets Park kl 09.00 11.45 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson, (c) ledamot Lars-Göran Thulin,

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Tekniska nämnden 2009-12-03 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Tekniska nämnden 2009-12-03 1 Tekniska nämnden 2009-12-03 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 56 Städorganisation 57 Ny säkerhets- och kvalitetspolicy vid flygplatsen 58 Tilläggsanslag för inköp av tjänstebilar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2017-10-16 1 (8) Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 16 oktober 2017 klockan 19.00 21.00 Beslutande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Syd. Madelaine Jakobsson (C)

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Syd. Madelaine Jakobsson (C) 1(12) Plats och tid måndagen den 8 april 2019 kl. 11:00 12:20 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Grethel Broman (S) Justeringens plats och tid

Läs mer

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej KOMMUNFULLMÄKTIGE Nya hyrestaxor för kommunens idrottsanläggningar 2 Åtgärder för att få budget i balans 200 3 Kommunbidrag 2002, kommunfullmäktige och revisionen 4 Exploateringsavtal, Västra Degrabo 5

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Socialnämnden 2009-03-10 1 Plats och tid Medborgarhuset, Sveg, kl 09.00-16.00 Beslutande Övriga deltagare Gunilla Hedin (s), ordf Gunnar Hedin (c) Maj-Lis Larsson (s) Solveig Haugen (s) Hans Erik Bergström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2015-03-31 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 32 Ekonomisk rapport 2015 socialnämndens verksamheter 33 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 34

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2013-10-22 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 138 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 139 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 140 Riktlinjer

Läs mer

KALLELSE. Datum Camp Sveg (f d Folkets Hus), Sveg :00

KALLELSE. Datum Camp Sveg (f d Folkets Hus), Sveg :00 Kommunfullmäktige Johan Höglund KALLELSE Datum 2018-02-09 Sida 1(5) Kommunfullmäktige Camp Sveg (f d Folkets Hus), Sveg 2018-02-19 13:00 Ärenden INLEDNING 1 Upprop 2 Val av justerare Förslag till tid för

Läs mer

Kommunfullmäktige. Folkets Hus, Sveg. TID Måndag 23 november 2015, kl 13.00

Kommunfullmäktige. Folkets Hus, Sveg. TID Måndag 23 november 2015, kl 13.00 1 ORGAN PLATS Kommunfullmäktige Folkets Hus, Sveg TID Måndag 23 november 2015, kl 13.00 ÄRENDE Sammanträdet är offentligt och kommer att webbsändas direkt fr o m ärende nr 6, www.herjedalen.se BESLUT 1.

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2015-01-15 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2015-01-15 1 Socialnämnden 2015-01-15 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Val av ledamöter och ersättare till socialnämndens arbetsutskott 2015-2018 2 Val av ledamöter och ersättare till

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2005-12-19 1 (10) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2005-12-19 kl. 19.00-19.10. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Grästorps kommun Kommunfullmäktige

Grästorps kommun Kommunfullmäktige Grästorps kommun Kommunfullmäktige SAMMATRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 13 Plats och tid Kommunens hus, Samlingssalen, Grästorp, kl 18.00 18:30 Beslutande ärvaro/frånvaro Ordinarie /F Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2009-11-16 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2009-11-16 1 Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2009-11-16 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 49 Ekonomisk redovisning, tredje kvartalet 2009 50 Nämndens sammanträdesdagar 51 Antal friluftsdagar

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Brukarrådet

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Brukarrådet Brukarrådet 2012-06-05 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 7 Information från SPF 8 Ledsagare vid resa med färdtjänst 9 Aktuellt från tillgänglighetsrådgivaren 10 Aktuellt från

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Verksamheten för ensamkommande barn och ungdomar, boenden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Verksamheten för ensamkommande barn och ungdomar, boenden Socialnämnden 2015-10-27 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 119 Verksamheten för ensamkommande barn och ungdomar, boenden 120 Ansökan om förnyat medgivande för adoption Socialnämnden

Läs mer

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-17.50 ande Övriga närvarande Se bifogad uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Sten Ekström, revisionens ordförande, 22 Utses att justera Benny Eriksson

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum (8) Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag , klockan

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum (8) Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag , klockan 2008-06-16 1 (8) Plats och tid Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 2008-06-16, klockan 18.00 19.05 Beslutande Övriga deltagande Christina W Janssson (S) ) ordförande Anders Tollin (S) Kerstin

Läs mer

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10.

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10. 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 8.30-9.15 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Bengt Åberg (s) Thomas Johansson (s), tj ers. Assar Nilsson (s) Mona

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Ekonomisk rapport 2014 socialnämndens verksamheter

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Ekonomisk rapport 2014 socialnämndens verksamheter Socialnämnden 2015-01-27 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 7 Ekonomisk rapport 2014 socialnämndens verksamheter 8 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 9 Trygg

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20:35 44-52 Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2012-05-09 kl 10:30-11:10 Beslutande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga närvarande: Lena

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2014-01-29 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2014-01-29 1 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2014-01-29 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete, Södra och Norra skolan 2 Organisation grundskolan

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum (7) Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 17 maj, 2010 klockan

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum (7) Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 17 maj, 2010 klockan 2010-05-17 1 (7) Plats och tid Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 17 maj, 2010 klockan 18.00 18.40 Beslutande Christina W Jansson (S) ordförande Olle Thorell (S) Kerstin Nyhlén (S) Anders

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2011-09-27 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 79 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 80 Delårsrapport per juli månad 2011 äldreomsorgen 81 Socialnämndens

Läs mer