Centro Koncept. 95% av CENTROS försäljning är B2B. Så vi tror vi vet vad vi talar om.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Centro Koncept. 95% av CENTROS försäljning är B2B. Så vi tror vi vet vad vi talar om."

Transkript

1 Centro Rapport 2015

2 Centro Historia CENTRO är landets äldsta fackmannakedja för kakel och klinker, baserade i Stockholm med åtta anläggningar samt filialer; Centro Proffsbutiker med där till hörande utställningar i Malmö, Uppsala, Norrtälje, Norrköping och Örnsköldsvik. CENTRO grundades 1968, då med namnet Centrumkakel AB. Avsikten var att förse ägaren, Samuelsson & Bonnier, med erforderligt byggmaterial till sina fastigheter köptes företaget ut av Hans Hall och verksamheten flyttade till lokaler på Norra Djurgården. Hösten 2002 fusionerades bolaget med branschkollegan Nettokakel AB. I samband med detta gjordes också en namnändring av Centrumkakel AB till Centro kakel och klinker AB. Idag är CENTRO ett ledande företag i sin bransch med ca 80 anställda och en omsättning om ca 260 mkr. Sedan maj 2007 tillhör bolaget koncernen G & L Beijer Import och Export AB med moderbolaget Beijerinvest som ägs av finansmannen Anders Wall med familj.

3 Centro Koncept En bra kakelaffär Företagets affärsidé är att förse marknaden med byggkeramik och kompletterande produkter utifrån en väl grundlagd tanke och idé om kvalitet, kunskap och service. Flexibilitet, lyhördhet och relationer är nyckelord och vårt kundlöfte i sex punkter lyder: Snabba leveranser av varor med hög kvalitet till rätt pris, kryddat med service, erfarenhet och kunskap. Hög tillgänglighet, på kartan såväl som på fältet och på nätet, samt välfyllda lager. Vi sätter stort värde på närhet till kunden inte bara geografiskt utan även socialt. Det ska vara roligt att vara kund och partner till CENTRO. Proffsens vän CENTRO utgår alltid ifrån yrkesmannen eller yrkeskvinnan som ska sätta upp kakelplattorna. Där har vi våra rötter. Och vad som är bra för plattsättaren, det är bra även för beställaren, generalentreprenören och arkitekten. Alla parter tjänar på snabba enkla flöden av bra produkter. I rätt tid. På rätt plats. Till rätt pris. 95% av CENTROS försäljning är B2B. Så vi tror vi vet vad vi talar om.

4 Centro Sverige CENTRO är idag en riksaktör inom den svenska byggvaruhandeln. Vi är baserade i Stockholm, där vi grundades på Drottninggatan 1968, med inte mindre än sju yrkesbutiker för kakelproffs samt två utställningar och inte minst vårt centrallager i Bro. Utöver detta finns CENTRO Norr baserat i Örnsköldsvik, CENTRO Syd i Malmö och Norrköping och CENTRO Mellan utgörs av Stockholmsbutikerna tillsammans med yrkesbutiker och utställningar i Uppsala och Norrtälje. Sedan maj 2014 finns vi även med shop-in-shop-utställning hos Showhomes By MAKAJO, på plats i Göteborg - en stad som i januari 2015 ännu väntar på sin första Centro Proffsbutik. Att vara rikstäckande är viktigt för våra affärsområden som arbetar gentemot arkitekter, husproducenter och stora byggentreprenörer. För även om affärer sker lokalt, så är Sverige ett stort eller åtminstone långt land. Och vi vill gärna ha flera vänner i detta avlånga rike.

5 Centro Proffsbutik Kakelproffsens vän CENTRO är proffsens vän. Kakelproffsens vän. Här har vi våra rötter och de ränderna går aldrig ur. Och Kakelproffs är vårt ord för yrkesfolk som har kakel, klinker, sten, mosaik och golvavjämning i sin vardag. Idén om CENTRO Proffsbutik som en klubblokal för kakelproffs är så gammal hos oss att vi inte minns när vi kom på den. Eller om det var så att vi bara helt obemärkt blev en klubblokal för kakelproffs - och konceptet CENTRO Proffsbutik bara blev ett namn på något som redan fanns där hos oss. Nåja. Det är inte så viktigt. Vad som är viktigt är att yrkesfolk i vår bransch har en specialist att vända sig till. En plats där man både kan äta sin frukost eller äta sin lunchlåda OCH göra bra inköp, hitta rätt produkter och få bra råd. Någon som gör vardagen som kakelproffs lite enklare. Att lägga mindre tid på att jaga material och mer tid på produktiva mantimmar. Det tror vi är grunden till en effektiv och lönsam entreprenadverksamhet. Och det där första, det är sådant som vi kan hjälpa till med. Det är det som är hjärtat i CENTRO Proffsbutik.

6 Centro Projekt CENTRO Projekt kallar vi vår avdelning som uteslutande arbetar med större byggprojekt såsom badhus, keramiska fasader, stora golv, kommersiella ytor och hotell. Vår projektavdelning har lång erfarenhet av projektering av komplicerade arbeten med keramiska ytskikt och i samarbete med CENTRO Proffsbutik utgör man en komplett servicepartner och leverantör till både mindre och större byggprojekt där keramiska ytskikt är en del. Badhus Behovet av nybyggnad och renovering av badhus i Sverige är idag större än någonsin. Beståndet är gammalt, ibland illa underhållet och ofta i behov av åtgärder. CENTRO Projekt levererar till flera av landets pågående och projekterade badhusprojekt tillsammans med ledande tillverkare av både byggkeramik och fästmaterial. Fasad Ingen annan aktör på den svenska marknaden har större erfarenhet och kompetens inom området. Tillsammans med ledande tillverkare och entreprenörer har CENTRO levererat till flera omtalade byggprojekt, där Ting1 av Wingårdhs i Ö-vik är det mest omtalade på senare tid och därtill vann Stora Kakelpriset Hotell & Butik Butikskedjor, hotellkedjor och gallerior kräver estetiska lösningar med tydligt definierad budget. Med vårt breda kontaktnät världen över klarar vi av de mest krävande förfrågningar och projekt.

7 Centro Bostad CENTRO Bostad är den del av vår projektavdelning som helt är vikt åt nyproduktion av bostäder och de aktörer som verkar på den arenan. Precis som med hotell och butiks respektive restaurangkedjor finns tydliga ekonomiska ramar och minst lika tydliga krav på långsiktig hållbarhet. Både avseende estetiska och praktiska värden. Även här skapar vi tillsammans med CENTRO Proffsbutik ett erbjudande som bygger på rätt produkt i rätt tid till rätt plats. CENTRO Projekt stödjer arkitekt, inredare och beställare i urvalsprocessen och genom CENTRO Proffsbutik skapar vi förutsättningar även för att föreskrivet kakelval också är det som blir uppsatt. Att samarbeta med CENTRO Bostad är tryggt, säkert och roligt. Kakel är kul - så lyder vår devis. Behöver även slutkunden/brukaren hjälp och vägledning i sina kakelval ordnar vi även det i våra Kakel & Klinkerstudios för våra kunders räkning. Genom CENTRO Bostad stöttar vi även våra kunders utställningar, bobutiker eller avtalspartners med kakelkompetens, utställningsmaterial och inte minst urval av skräddarsytt sortiment för specifika bostadsprojekt som kan presenteras för boende, spekulanter eller mäklare beroende på vilket skede man befinner sig på i processen.

8 Centro Miljö Kakel och klinker är gjort av lera. Det är en naturprodukt och ger en minimal miljöpåverkan. Materialet har även utmärkta egenskaper för återvinning. Vi på CENTRO arbetar fortlöpande med vårt miljöarbete och har för avsikt att ha en så liten påverkan på vårt jordklot som bara är möjligt. CENTRO förstår vikten av dokumentation, miljöhänsyn och policies inom byggindustrin. Som förstärkning och stöd av bolagets miljöpolicy har under 2014 ett reviderat kvalitets- och miljöledningssystem tagits fram upprättat i enlighet med ISO 9001/14001, där även vår policy framgår: Centro Kakel och Klinker AB ska i sin verksamhet sträva för att belastningen på natur och miljö begränsas så långt som möjligt i avvägning med kvalitet och ekonomi. Vi skall tillhandahålla produkter som är valda med beaktande av miljöaspekter. All vår verksamhet baseras på tillämpliga lagar och föreskrifter för vår verksamhet. Vårt eget miljöarbete såväl som vårt miljöledningssystem utvecklas genom ständiga förbättringar. Samtliga medarbetare är i sitt dagliga arbete ansvariga för att miljöpolicyn följs I praktiken betyder det att CENTRO alltid ska kunna uppvisa produktdokumentation för offererade produkter såsom BVD3 enligt Kretsloppsrådets rekommendationer. Dessa ska kunna uppvisa minst godkänd (gul) status hos Byggvarubedömningen. Våra produkter skall därtill finnas registrerade i BASTA, vid behov i Sunda Hus, och även kvalificera för att ingå i Svanenmärkt byggande. Finns det möjlighet att välja närproducerade plattor framför alternativ som kräver långa transporter premierar vi alltid de produkter som färdas kortare väg på järnvägar, till sjöss eller på vårt europeiska vägnät. Idag har vi också glädjen att kunna erbjuda flera serier keramiska plattor märkta med EU Ecolabel.

9 Centro Pro System Vi på CENTRO har sålt kakel, klinker samt fäst och fogprodukter i drygt 45 år. Mycket har förändrats genom åren och inte minst har den tekniska utvecklingen förändrat arbetssätt och metoder inom plattsättning. CENTRO är en utpräglad proffsleverantör och är det något vi lärt under åren så är det att för yrkesfolk inom plattsättning så är plattorna kanske bara hälften så viktiga som de produkter man dagligen använder för att sätta upp kakel, klinker och mosaik. Och vi förstår varför. Ett fix som inte hänger tillräckligt bra, som vi säger på branschspråk, kostar tid. Och tid är pengar. Av de erfarenheter vi dragit har vi satt samman en samling proffsprodukter för plattsättning som vi vågar sätta vårt eget namn på Centro Pro System. Bra produkter som är skräddarsydda för ändamålet och som är resultatet av den feedback vi fått av våra kunder under 47 års värv. I en CENTRO Proffsbutik hittar du, förutom Centro Pro System, minst ett par alternativa proffsmärken inom fäst, fog och golvavjämning. Det är viktigt eftersom den som använder produkterna varje dag måste hitta ett märke som passar just honom eller henne. För alla proffsmärken vi säljer anordnar vi givetvis med jämna mellanrum Steg 3- utbildningar, och återkommande events och aktiviteter sätter fokus på produktnyheter och erbjudanden.

10 Centro Design Keramiska ytskikt är vackra material. Uttrycksfulla, traditionstyngda, moderna och tidlösa. Allt på samma gång. När vi en gång började importera kakel och klinker var utbudet bara en bråkdel av vad det är idag och med den digitala printteknikens intåg i vår värld av keramik är egentligen bara fantasin vår begränsning. CENTRO är ett svenskt familjeföretag, men med starka traditioner kring medelhavet där vi genom åren hämtat den större delen av vårt keramiska sortiment. Idag till skillnad mot förr finns dock avsevärt större möjligheter att tillsammans med tillverkarna på främst kontinenten anpassa sortimentet efter vår svenska inredningstradition och efter förlagor ut vår skandinaviska natur och geologi. CENTRO har också den stora glädjen att samarbeta med tongivande och prisbelönta tillverkare i Italien som gör det möjligt för oss att erbjuda keramiska plattor formgivna av några av vår tids mest framstående designers såsom Patricia Urquiola, Inga Sempé, bröderna Ronan och Erwan Bouroullec, BarberOsgerby och Tokujin Yoshioka för att nämna några.

11

12 Centro kakel och klinker AB centro.se

Ett fyrkantigt erbjudande från Sveriges starkaste projektteam.

Ett fyrkantigt erbjudande från Sveriges starkaste projektteam. Ett fyrkantigt erbjudande från Sveriges starkaste projektteam. Gillar du kakel? Då kommer du att älska oss! Gillar du kakel? Då kommer du att älska oss! Det är lika bra att vara ärliga: Vi gillar inte

Läs mer

Ett fyrkantigt erbjudande från Sveriges starkaste projektteam. Gillar du kakel? Då kommer du att älska oss!

Ett fyrkantigt erbjudande från Sveriges starkaste projektteam. Gillar du kakel? Då kommer du att älska oss! Ett fyrkantigt erbjudande från Sveriges starkaste projektteam. Gillar du kakel? Då kommer du att älska oss! Gillar du kakel? Då kommer du att älska oss! Det är lika bra att vara ärliga: Vi gillar inte

Läs mer

ADDERAT. Framgång backas upp av nytt WMS EFG optimerar varuflödet. Nr 1 2011. samlade erfarenheter kring IT och affärsnytta

ADDERAT. Framgång backas upp av nytt WMS EFG optimerar varuflödet. Nr 1 2011. samlade erfarenheter kring IT och affärsnytta ADDERAT samlade erfarenheter kring IT och affärsnytta Nr 1 2011 Framgång backas upp av nytt WMS EFG optimerar varuflödet Det går bra för inrednings- och möbelföretaget EFG. Företaget växer ordentligt och

Läs mer

Private Banking. Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser.

Private Banking. Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser. Private Banking Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser. När du kliver över tröskeln till oss kan du vara säker på en enda sak. Att du inte vet exakt vad som väntar dig. Hos

Läs mer

Bygg din egen framtid på säkerhetsbranschens

Bygg din egen framtid på säkerhetsbranschens Bygg din egen framtid på säkerhetsbranschens starkaste koncept Vi söker dig som vill arbeta med larm och säkerhet som egen företagare. Som metodiskt och långsiktigt vill bygga upp en stabil och lönsam

Läs mer

Allt inom it snabbt och säkert

Allt inom it snabbt och säkert Allt inom it snabbt och säkert Simply Faster HISTORIK Per Eriksson, VD på Dustin sedan 2007 Inköp av it-produkter ska vara enkelt och gå snabbt 1984 startade Ulla och Bosse Lundevall familjeföretaget Dustin,

Läs mer

CHRISTIAN RYDBERG LÄNGTADE HEM OCH FICK NYA KRAFTER NUMMER ETT 2009 ETT KUNDMAGAZINE FRÅN BRUKSPECIALISTEN. HÖGKLASSIG RENOVERING KUNSKAP TILL FRUKOST

CHRISTIAN RYDBERG LÄNGTADE HEM OCH FICK NYA KRAFTER NUMMER ETT 2009 ETT KUNDMAGAZINE FRÅN BRUKSPECIALISTEN. HÖGKLASSIG RENOVERING KUNSKAP TILL FRUKOST ETT KUNDMAGAZINE FRÅN BRUKSPECIALISTEN. NUMMER ETT 2009 HÖGKLASSIG RENOVERING KUNSKAP TILL FRUKOST ETT DAMMFRITT LYFT 120 SKÄL. MINST! MED KÄNSLA FÖR FASADPUTS CHRISTIAN RYDBERG LÄNGTADE HEM OCH FICK NYA

Läs mer

ADDERAT. Ett bra affärssystem skall utveckla affären, inte bara redovisa ekonomin. Nr 1 2011. samlade erfarenheter kring IT och affärsnytta

ADDERAT. Ett bra affärssystem skall utveckla affären, inte bara redovisa ekonomin. Nr 1 2011. samlade erfarenheter kring IT och affärsnytta ADDERAT samlade erfarenheter kring IT och affärsnytta Nr 1 2011 Ett bra affärssystem skall utveckla affären, inte bara redovisa ekonomin Företaget Elga, en av Nordens ledande aktörer inom tillsatsmaterial

Läs mer

OnRoad. Under ytan på det moderna svenska inrikesnätet

OnRoad. Under ytan på det moderna svenska inrikesnätet OnRoad Under ytan på det moderna svenska inrikesnätet VD eller lagtränare? I januari 2005 stod jag med två tomma händer och ett uppdrag att skapa ett nytt Svenskt inrikesnätverk. Kuehne+Nagel som var initiativtagare

Läs mer

MILJÖ OCH KOMMUNIKATION...5

MILJÖ OCH KOMMUNIKATION...5 Sammanfattning Syftet med det här projektet är att lära oss och förstå så mycket som möjligt om företagets marknad, organisation, administration och framtidsplaner och sedan göra en nulägesanalys utifrån

Läs mer

Private Banking Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser.

Private Banking Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser. Private Banking Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser. När du kliver över tröskeln till oss kan du vara säker på en enda sak. Att du inte vet exakt vad som väntar dig. Hos

Läs mer

150 år av erfarenhet och nytänkande

150 år av erfarenhet och nytänkande 150 år av erfarenhet och nytänkande 1 Lyhörda och proaktiva Vi har valt Beijer Industri som huvudleverantör eftersom de är lyhörda och proaktiva. De har det tekniska kunnandet som krävs för att hålla vår

Läs mer

Kvadrat Management AB Way of Working

Kvadrat Management AB Way of Working Way of Working Organisationsnummer 556865-0302 KVADRAT MANAGEMENT WAY OF WORKING Står ditt företag inför ett förändringsarbete med långsiktiga konsekvenser för er verksamhet? Då kan vi erbjuda några av

Läs mer

Idéburna företag vinst för välfärden

Idéburna företag vinst för välfärden Idéburna företag vinst för välfärden Fler vägar och värden i vården Idéburet företagande Branschkompetens/Famna Idéburet företagande Kvalitets- och ledarskapsutveckling Samhällskontakter U örarkompetens/

Läs mer

150 år av erfarenhet och nytänkande

150 år av erfarenhet och nytänkande 150 år av erfarenhet och nytänkande 1 Vad tycker våra kunder? Lyhörda och proaktiva Vi har valt Beijer Industri som huvudleverantör eftersom de är lyhörda och proaktiva. De har det tekniska kunnandet som

Läs mer

Årsredovisning 2013. Förändring, förnyelse och framtid. norrporten.se

Årsredovisning 2013. Förändring, förnyelse och framtid. norrporten.se Årsredovisning 2013 Förändring, förnyelse och framtid. norrporten.se INNEHÅLL NORRPORTEN ÅRSREDOVISNING 2013 Q1»» Revisionsbyrån PwC med 55 medarbetare flyttar till Norrportens fastighet kvarteret Vasen

Läs mer

Innehåll ÅRSREDOVISNING 2009.

Innehåll ÅRSREDOVISNING 2009. ÅRSREDOVISNING 2009. VÄLKOMMEN TILL PEABS ÅRSSTÄMMA. TID OCH PLATS Årsstämman i Peab AB äger rum tisdagen den 11 maj 2010 klockan 16.00 i Grevieparken, Grevie. ANMÄLAN Anmälan om deltagande i stämman skall

Läs mer

Att lyfta blicken. En utvärdering av projektet Nordanstig Världens plats. Anna Lund

Att lyfta blicken. En utvärdering av projektet Nordanstig Världens plats. Anna Lund Att lyfta blicken En utvärdering av projektet Nordanstig Världens plats Anna Lund Innehållsförteckning INLEDNING... 3 METOD... 4 RESULTAT... 5 FÖRETAGARNAS SITUATION...5 Utlandskontakter... 5 Kontakten

Läs mer

Båtgalen. Sommarens smakupplevelse. Anders Strömsten kopplar av på havet

Båtgalen. Sommarens smakupplevelse. Anders Strömsten kopplar av på havet Ett magasin från Office IT-Partner #1 2012 Sommarens smakupplevelse Matspalten tipsar Årets grönaste datorhall tillhör Office IT-Partner Så använder du ipad i jobbet på bästa sätt Begreppet IT har blivit

Läs mer

Projektarbete IKEA Malmö Borgarskola, SPFG 3, 2002-2004 Elisabeth Svensson, Therese Bramhagen

Projektarbete IKEA Malmö Borgarskola, SPFG 3, 2002-2004 Elisabeth Svensson, Therese Bramhagen Projektarbete IKEA Malmö Borgarskola, SPFG 3, 2002-2004 Innehållsförteckning Inledning.2 Ingvar Kamprad, mannen som möblerade folkhemmet..3 IKEA grundas..3-4 Några viktiga årtal i IKEAs historia...4 En

Läs mer

Arbeta i projektform ARBETA I PROJEKTFORM 5.1. Version 1.0

Arbeta i projektform ARBETA I PROJEKTFORM 5.1. Version 1.0 ARBETA I PROJEKTFORM 5 5.1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning sid 3 5.1 Behovsanalys tänk nytt sid 4 5.2 En början och ett slut projektets liv sid 5 5.3 Vart ska vi och varför mål och syfte sid 6 5.4 Ett arbetssätt

Läs mer

JUBILEUM U T A M R A R O C L U E B

JUBILEUM U T A M R A R O C L U E B JUBILEUM M R A U E B U T A 1972-2012 CO ARMATU LC R BEU BEULCO ARMATUR 1972-2012 R O C L Jubileum Vi firar hela året! Anders Dahlvig Vikten av långsiktigt ägande. KompLätt Gör det lätt för montören. Håkan

Läs mer

Mål och affärsidé. 2 marknadsföring / kapitel marknadsföring 5 mål och affärsidé

Mål och affärsidé. 2 marknadsföring / kapitel marknadsföring 5 mål och affärsidé Mål och affärsidé 5 Med utgångspunkt från nulägesanalysen blir nästa steg att fundera på, och formulera, verksamhetens mål. Vad vill vi uppnå? Vad har vi för kortsiktiga mål? Vad ska vi satsa på de närmaste

Läs mer

Högaktuellt. information till LAYHER AB:s kunder, medarbetare och partners nr 28 Mars 2014. Morgan Lindstam på Lindstams Bygg

Högaktuellt. information till LAYHER AB:s kunder, medarbetare och partners nr 28 Mars 2014. Morgan Lindstam på Lindstams Bygg Högaktuellt information till LAYHER AB:s kunder, medarbetare och partners nr 28 Mars 2014 Lightweight - starkare & lättare allt om fördelarna med det nya systemet sid 3 Morgan Lindstam på Lindstams Bygg

Läs mer

energismart produkter och tjänster för en bättre miljö som slutar med en god affär för alla Energismart Det vinner vi alla på.

energismart produkter och tjänster för en bättre miljö som slutar med en god affär för alla Energismart Det vinner vi alla på. energismart produkter och tjänster för en bättre miljö som slutar med en god affär för alla Energismart Det vinner vi alla på. Energismart det vinner vi alla på Som Sveriges ledande el-teknikgrossist arbetar

Läs mer

MÄNNISKORNA BAKOM BYGGNADSFIRMAN ERNST R0SÉN AB

MÄNNISKORNA BAKOM BYGGNADSFIRMAN ERNST R0SÉN AB MÄNNISKORNA BAKOM BYGGNADSFIRMAN ERNST R0SÉN AB ÅRSREDOVISNING 2004 1 2 Det här är årsberättelsen om Reine, Leif, Sonny, Johan och Agneta. Om människorna bakom ett av Sveriges mest omtyckta fastighetsbolag.

Läs mer

December månads företag: Bastuträsk Charkuteri AB - Topp Chark

December månads företag: Bastuträsk Charkuteri AB - Topp Chark December månads företag: Bastuträsk Charkuteri AB - Topp Chark I Bastuträsk har man gjort korv till försäljning i 118 år, det är en fin Västerbottnisk mattradition som man ser att ägarna Mattias Berg och

Läs mer

Kundundersökning av köpare av vidareutbildning. Göteborgs Universitet

Kundundersökning av köpare av vidareutbildning. Göteborgs Universitet Kundundersökning av köpare av vidareutbildning från Göteborgs Universitet Kvalitet, lyhördhet, flexibilitet, professionalism HHGS HandelsConsultingAB Erik Persson Christine Wettlegren Patrik Hansson Helena

Läs mer

KKN-AKTÖRER I JÖNKÖPINGS LÄN

KKN-AKTÖRER I JÖNKÖPINGS LÄN KKN-AKTÖRER I JÖNKÖPINGS LÄN [2] INLEDNING Forskning framhäver ofta att de kulturella och kreativa näringarna kommer att ha en avgörande betydelse för städernas framtid. De städer som är attraktiva nog

Läs mer

HEJ! In business. Lycka till!

HEJ! In business. Lycka till! HEJ! Att som självständig operatör driva en McDonald s restaurang är något av det roligaste, mest utmanande och mest utvecklande som finns. Att tillsammans med teamet på restaurangen vidareutveckla McDonald

Läs mer