Yttrande över landstingsrevisorernas årsrapport 2014 för trafiknämnden inklusive AB Storstockholms Lokaltrafik och Waxholms Ångfartygs AB

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Yttrande över landstingsrevisorernas årsrapport 2014 för trafiknämnden inklusive AB Storstockholms Lokaltrafik och Waxholms Ångfartygs AB"

Transkript

1 1(10) Handläggare Håkan Nilsson Trafiknämnden , punkt 10 Yttrande över landstingsrevisorernas årsrapport 2014 för trafiknämnden inklusive AB Storstockholms Lokaltrafik och Waxholms Ångfartygs AB Ärendebeskrivning Landstingsrevisorernas årsrapport 2014 har lämnats till trafiknämnden (TN), styrelsen för AB Storstockholms Lokaltrafik (SL) och Waxholms Ångfartygs AB (WÅAB) för yttrande. Beslutsunderlag Förvaltningschefens tjänsteutlåtande 25 augusti Förslag till beslut Trafiknämnden föreslås besluta för egen del samt med stöd av nämndens förvaltningsuppdrag avseende AB Storstockholms Lokaltrafik och Waxholms Ångfartygs AB för bolagen räkning besluta att som svar på landstingsrevisorernas årsrapport 2014 för trafiknämnden inklusive AB Storstockholms lokaltrafik och Waxholms Ångfartygs AB, överlämna föreliggande tjänsteutlåtande, samt att förklara paragrafen omedelbart justerad. Förvaltningens förslag och motivering Sammanfattning Landstingsrevisorerna avger en årsrapport baserad på iakttagelser utifrån sin granskning under året. De prövar om verksamheten bedrivs på ett ändamålsenligt och från ekonomisk synpunkt tillfredsställande sätt, om räkenskaperna är rättvisande samt om den interna styrningen och kontrollen är tillräcklig.

2 2(10) Under rubriken ekonomiskt och verksamhetsmässigt resultat bedömer landstingsrevisorerna att fullmäktiges mål om ekonomi i balans har uppnåtts. Revisorerna konstaterar också att fullmäktiges mål till stora delar har uppnåtts och att nämnden har genomfört merparten av fullmäktiges uppdrag. Revisorerna betonar av att investeringar under de närmaste åren kommer att innebära stora utmaningar såväl för trafikorganisationen som för landstingets ekonomi. Det är därför viktigt att nämnden fortsätter att arbeta med kontrollen över investeringsvolymerna för att långsiktigt klara målet om en ekonomi i balans. Avseende intern styrning och kontroll konstaterar landstingsrevisorerna att ett fortsatt arbete för att förbättra olika verksamhetsprocesser påbörjats och att nämnden fortsatt bedriver ett arbete för att förbättra intern styrning och kontroll. Nya rekommendationer har tillkommit, exempelvis gällande projektstyrning av stora investeringar, avtalsuppföljning och förskotteringar ändrade betalplaner. Landstingsrevisorerna bedömer att årsboksluten för trafiknämnden, SL och Waxholmsbolaget i allt väsentligt är upprättade enligt god redovisningssed, enligt landstingets anvisningar och bedöms ge en rättvisande bild av årets resultat och ställning. Inom området Räkenskaper avger revisorerna en ny rekommendation. Bakgrund Under året har ett antal förbättringsområden hanterats med fokus på intäkter, investeringar, signalsystem samt budget och bokslut. I uppdragen ingick att granska om trafikförvaltningen har några systematiska fel, arbetar utifrån rätt processer samt om förvaltningen har rätt kompetens. Syftet har varit att återkomma med praktiskt genomförbara rekommendationer om hur trafikförvaltningen kan förbättra och förstärka arbetssätten. Åtgärder har börjat vidtas. En del får effekt i det korta perspektivet, andra kräver längre tid. Trafikförvaltningens utredning med syfte att föreslå förändringar för att organisationen och kulturen ska kunna utvecklas och få bättre förutsättningar att fokusera kring marknad och intäkter är klar (fas 1: situationsanalys och fas 2. analys av olika alternativ och förslag till verksamhetsutveckling). Åtgärder är bland annat att resursmässigt förstärka och tydliggöra ansvarsfördelningen mellan trafikavdelningen, avdelningen för strategisk utveckling och kommunikationssektionen inom trafikförvaltningen. Implementering (fas 3) pågår av ovanstående åtgärder och av delprocesserna intäktsanalys, intäktssäkring och nya intäkter.

3 3(10) Utredningarna med syfte att identifiera vilka brister som ligger till grund för utmaningen att leverera enligt den fastställda årliga investeringsbudgeten respektive förmågan att beställa, följa upp och leda signalsystemsfrågor är klara. Granskningarna har resulterat i ett antal rekommendationer som syftar till att uppnå en effektivare styrning av investeringsportföljen, verksamhetens processer och organisationen. Förvaltningens åtgärder är presenterade i en handlingsplan/verksamhetsplan, arbetsmöten över avdelningsgränserna genomförs, organisationen för ekonomistyrning och signalkompetens kommer att stärkas. Utredningen med syfte att utveckla boksluts-, budget- och redovisningsprocesserna är klar. Åtgärder som har vidtagits är bland annat en förändrad controllerroll som arbetar både med drift och investeringar, månadsuppföljningar och analyser inom trafikavdelningen med fokus på sektionernas verksamhet och ekonomi. Långsiktigt utvecklas systemlösningar för bättre analys och konsolidering av samtliga verksamheter. Trafikavdelningen utformat en organisationsmodell (TA kraftsamling) som bygger på ett mer renodlat trafik- och serviceleveransansvar (fem trafikaffärsinriktade sektioner och fyra servicesektioner). Huvuddelen av de förutsättningar som levereras in i trafikaffärerna, till exempel infrastruktur och tjänster samlas inom servicesektionerna. Vidare skapas en sektion för färdtjänst och en sektion för intäkter. Syftet med sektion Intäkter är att lägga större fokus på intäktssäkring och de kommersiella frågorna. Ett av de långsiktiga målen med förändringen är att arbetssättet inom avdelningen blir mer processorienterat. Förändringarna införs under Trafikförvaltningen genomför månadsvis en strukturerad analys rörande varför biljettintäkterna avviker från budget respektive från föregående år. Analysen utgår från statistik och nyckeltal och genomförs stegvis utifrån omvärldsfaktorer, volymförändringar (antal påstigande), prisförändringar (biljettpris, sortiment och val av biljett), effektiviseringar (intäktssäkring) samt övrigt (exempelvis kalendereffekt). Analysen utgör grund för beslut om vilka eventuella åtgärder som kommer att vidtas. Trafikförvaltningen arbetar med att öka och säkra intäkter. Åtgärder, som inleddes under 2013 avseende biljettsortiment, biljettsäkring och utbildning av trafikentreprenörer har fortsatt under Exempel på åtgärder: fortsatt arbete tillsammans med leverantören Klarna för att öka antalet SMS-biljetter, en förstudie för förbättrad intäktssäkring på lokalbanor, mer synliga kontrollanter i trafiken och ett arbete för en bättre tillförlitlighet hos bussarnas viseringsutrustning.

4 4(10) Ett arbete pågår för att stärka intern kontroll och skapa effektivare arbetssätt avseende intäkter. Utifrån befintliga processer, kartläggs risker och befintliga kontroller för inköpsprocessen. Befintlig kontrollstruktur analyseras och resultatet av arbetet utgör en grund för utveckling och implementering av nyckelkontroller. Riskhanteringsarbetet med avseende på risker som har identifierats i internkontrollplanen pågår för de flesta riskerna. Införandet av riskhantering sker inom hela trafikförvaltningen. Överväganden Investeringar och beredning av beslutsärenden Landstingsrevisorerna rekommenderar att trafiknämnden bör säkerställa kvaliteten i underlag inför investeringsbeslut, framför allt inriktnings- och genomförandebeslut, exempelvis genom att ytterligare tydliggöra vilket underlag som krävs beroende på typ av beslut vad gäller kalkyler, driftkostnadskonsekvenser och risker. Vid framtagning av olika beslutsunderlag skall det redovisas olika genomförandealternativ i enlighet med direktiv i trafikförvaltningens studiehandbok. I studiehandboken framgår vilka underlag (där bl.a. kalkyler, driftkostnader samt analys av risker ingår) som skall tas fram vid de olika faserna som definieras i investeringsprocessen. Metodval berörs också för att säkra jämförbarheten mellan olika beslutsunderlag. Det är särskilt viktigt för samhällsekonomiska jämförelser och olika typer av trafikanalyser. Projektstyrning av stora investeringar Landstingsrevisorerna rekommenderar att trafiknämnden bör prioritera mellan investeringar på ett transparent och systematiskt sätt baserat på ett underlag om projekt och program som inbegriper bland annat nytta, ekonomi och risker. Prioriteringar görs både på den politiska nivån, och på tjänstemannanivån. De politiska övervägandena sker utifrån ett större och vidare perspektiv och hänsyn tas även till andra organisationers behov. På tjänstemannanivån genomförs prioriteringar inom ramen för arbetet med den årligen Genomförandeplanen (1-10 år) samt Verksamhetsplan med budget (1-3 år). Vid dessa prioriteringar samt vid framtagning av olika beslutsunderlag redovisas alltid olika genomförandealternativ i enlighet med direktiv i trafikförvaltningens studiehandbok. Förslag till beslut utgår alltid från politiska direktiv och beslut, SLL:s mål, bedömda effektökningar, samhällsekonomiskaanalyser, kalkyler för kostnader och intäkter.

5 5(10) Landstingsrevisorerna rekommenderar att trafiknämnden behöver stärka projektstyrningen av stora investeringar och säkerställa att det finns överensstämmelse mellan nämndens och fullmäktiges beslut för att kunna följa att budget och tidplaner följs. Aktiviteter som har genomförts för att stärka projektstyrningen är uppdateringar av uppgifter i affärssystemet. Utveckling av arbetssättet gällande statusrapporteringen genom införande av månatliga rapporteringsmöten inom avdelningen Projekt och upphandling. Åtgärden har bland annat medfört mera enhetliga statusrapporter med högre kvalitet. Ett utvecklingsarbete av affärssystemet för att möjliggöra erforderliga uppföljningar pågår för att bättre styra investeringsprojekt ekonomiskt. Förskotteringar ändrade betalplaner Landstingsrevisorerna rekommenderar att trafiknämnden ledning bör tydliggöra och standardisera vad som ska beaktas i underlag för tilläggsavtal för förskott och säkerställa att kvalitetsäkring genomförs. Landstingsrevisorerna rekommenderar att trafiknämnden bör se till att det framgår hur beslut om förskott förhåller sig till landstingets finanspolicy, vilken anger att förskott i möjligaste mån bör undvikas. Rutin för att åtgärda båda dess rekommendationer kommer att upprättas under 2015 och implementeras i verksamheten. Landstingets finanspolicy kommer att ligga till grund för denna rutin. Avtalsuppföljning Landstingsrevisorerna rekommenderar att trafiknämnden bör säkerställa att en riskanalys genomförs i samband med planeringen av uppföljning av trafikavtalen. Landstingsrevisorerna rekommenderar att trafiknämnden bör se till att arbetet med uppföljning av trafikavtal, i sin helhet och per avtal, vad gäller exempelvis organisation, planering och metod utvärderas, i syfte att utveckla uppföljningsarbetet såväl som arbetet med kommande avtal. Landstingsrevisorerna rekommenderar att trafiknämnden bör försäkra sig om att nämndens egna åtaganden i enlighet med ingångna trafikavtal identifieras och att det säkerställs att dessa uppfylls.

6 6(10) Trafiknämnden är delvis överens med revisorerna i dessa frågor och har redan under hösten 2014 inom ramen för TA kraftsamling utvärderat trafikavdelningens organisation med fokus på att stärka och effektivisera både avtalsuppföljning samt infrastrukturförvaltning inklusive egna åtaganden. Organisationsförändringar trädde i kraft i maj Hösten 2015 kommer TA att ta avstamp i befintliga processer, förädla dessa, förstärka kvalitets- och metodstödet till verksamheten samt utvärdera och uppdatera uppföljnings- och förvaltningsplaner. I samband med detta säkerställs också riskanalyser i planeringen av uppföljningen. Efter denna stabiliseringsfas kommer vid behov ytterligare förbättringsaktiviteter att startas upp under Landstingsrevisorerna rekommenderar att trafiknämnden bör förtydliga krav på rapportering till nämnden av hur trafikavtalen följs vad gäller exempelvis kvalitet och ekonomi, i synnerhet de större trafikavtalen, i syfte att följa reglementet som anger att nämnden ansvarar för uppföljning av verksamheten. Trafikförvaltningen rapporterar redan idag månatliga verksamhetstal avseende bland annat kvalitet, där även utfallet för de större trafikavtalen framgår. Ekonomi, kvalitet och verksamhet rapporteras även i den tertialrapport som levereras till nämnden. Förtydligade krav på olika typer av rapportering till nämnden avseende ekonomi och kvalitet med en eventuell annan nedbrytning samt frekvens för dessa kommer att tas fram inför 2016, bland annat i samverkan med SEVS-projektet (samordnad ekonomi- och verksamhetsstyrning). Tillämpning av vitesbestämmelser i E20-avtalet Landstingsrevisorerna rekommenderar att trafiknämnden bör för en ökad transparens vid tolkning av E20-avtalets vitesbestämmelser förtydliga och definiera bedömningsgrunder för eventuella brister i tillhandahållandet av SLegendom och förtydliga vad det innebär att trafikutövaren snarast möjligt ska anmäla bristen. Landstingsrevisorerna rekommenderar att trafiknämnden bör se till att överenskommelser om viten som omfattar större belopp dokumenteras. Trafiknämnden avser inte att vidta några specifika åtgärder med anledning av de rekommendationer som härrör från hanteringen av E20-avtalets vitesöverenskommelse. Bedömningsgrunder värderas i förhållande till de eventuella bristernas kontext. Överenskommelser om viten dokumenteras via fakturaunderlag samt beslutspunkter i protokoll.

7 7(10) Färdtjänstens avtal och kommande upphandling Landstingsrevisorerna rekommenderar att trafiknämnden bör förtydliga krav på rapportering till nämnden och färdtjänstberedningen av hur avtalen följs, per avtal och per fordons/reseslag, i syfte att följa upp kostnadsutveckling, verksamheten i stort och specifika avtal. Landstingsrevisorerna rekommenderar att trafiknämnden bör analysera risker för oegentligheter inom färdtjänsttrafiken och vidta åtgärder för att motverka riskerna. En IT-utredning pågår för att genomlysa samtliga IT-system inom färdtjänstverksamheten. I samband med detta kommer även betalsystemen att utsättas för prövning av förnyelse/utbyte. Intill utredning är klar så kompenserar färdtjänstverksamheten de upplevda bristerna genom en utökad manuell stickprovskontroll av de resor som skulle kunna vara felaktiga. Tillgänglighet i sjötrafiken Landstingsrevisorerna rekommenderar att trafiknämnden bör tydliggöra hur målen för tillgänglighet i sjötrafiken i trafikförsörjningsprogrammet ska nås, exempelvis vad avser full tillgänglighet. Indikatorer för mätning och uppföljning bör tas fram. Trafikförvaltningen kommer under perioden fram till årsskiftet 2015/2016 att etablera en plan för hur målen för tillgänglighet i sjötrafiken kan nås samt skapa indikatorer för mätning och uppföljning. Trafikorganisationen Landstingsrevisorerna rekommenderar att styrelserna för SL och Waxholmsbolaget bör se till att trafiknämndens förvaltaruppdrag följs upp och kontrolleras på ett tydligt sätt. Ett fortsatt arbete kommer att ske för att förbättra återrapporteringen från trafiknämnden till styrelserna. Detta inkluderar att på ett utförligare sätt dels genomföra styrelsemöten samt dokumentera styrelsemötena i de respektive bolagens protokoll. Enligt årsrapporten saknas det en fullständig delegationsförteckning som tydligt utvisar vad som utgör beslut i kommunallagens mening och vad som utgör verkställighet. Förvaltningen har i den nya beslutsordning som började gälla den 27 januari 2015 i de flesta fallen angett vad som är delegationsbeslut respektive verkställighet. En knivskarp gräns mellan dessa beslutsformer kan dock inte alltid dras varför det vid vissa typer av beslut anges I regel

8 8(10) delegationsbeslut alternativt "i regel verkställighet". I dessa fall krävs vissa överväganden för att avgöra vilken beslutsform det är fråga om. Revisorerna anser att reglementet bör justeras för att förtydliga trafiknämndens uppdrag att fullgöra landstingets uppgifter som RKTM. Förvaltningen är av uppfattningen att skrivningarna får anses tillräckliga men kommer under hösten att föra en diskussion med LSF, som hanterar justeringar av reglementet, om det finns anledning att vidta några justeringar. Vad gäller revisorernas kommentar att det finns avtal som rör trafikverksamheten som inte överlåts till något av trafikbolagen synes det oklart vad som avses. Förvaltningen känner inte till att några avtal rörande trafikverksamheten inte överlåts. Det finns dock vissa avtal hänförliga till trafikförvaltningens organisation, t.ex. vad gäller kontorsinventarier m.m., som regelmässigt inte överlåts utan behåller landstinget som avtalspart. Detta är dock i överensstämmelse med reglementet för trafiknämnden. Landstingsrevisorerna rekommenderar att trafiknämnden bör säkerställa att sjötrafik är en integrerad del av arbetet i förvaltningsövergripande funktioner i syfte att ta till vara kunskaper, kostnads- och resurssynergier och säkerställa ett helhetsperspektiv på kollektivtrafiken. Fullmäktige uppdrog 2014 åt trafiknämnden och WÅAB att fortsatt utreda och återkomma med förslag på hur WÅAB:s tillgångar och avtal kan föras till trafiknämnden på bästa sätt. Syftet med beslutet var att utreda möjligheterna till en längre gående integrering i syfte att förenkla och effektivisera administrationen. Utredningen är klar för vidare beslut. Nästa steg är beslut av förvaltningschefen och därefter skall vidare hantering vidtas. Gällande upphandlingar avseende sjötrafik är avsikten att dessa efter de nu aktuella upphandlingarna kommer att hanteras av förvaltningens sektion för upphandling och inte av sektionen för sjötrafik. Räkenskaper Trafikförvaltningens ledning bör säkerställa att en fullständig inventering och verifiering av pågående projekt genomförs, exempelvis genom att utse en övergripande ansvarig. Arbetsfördelning och ansvar har förtydligats avseende pågående projekt. En verksamhetsekonom koordinerar och följer upp att inventeringar genomförs och att påskrifter från behöriga chefer finns. Vid inventering bedöms om projekten helt/delvis aktiveras eller om tidsplaner för en aktivering skjuts på framtiden.

9 9(10) Uppföljning av tidigare lämnade rekommendationer Landstingsrevisorerna rekommenderar att trafiknämnden regelbundet bör genomföra kontroller av anmälda bisysslor, exempelvis genom stickprov, för att kontrollera att uppgifterna som angetts är riktiga och fullständiga. Enligt lagen om offentlig anställning är TF skyldig att regelbundet följa upp eventuella bisysslor, med syfte att säkerställa att det inte förekommer olämpliga bisysslor bland våra anställda. För att uppfylla kraven på skriftlig dokumentation fyller alla anställda i en blankett gällande bisysslor oavsett om man har en bisyssla eller inte. Vid anställning av varje ny medarbetare tas frågan om eventuell bisyssla upp och vid behov sker ett samråd med berörd chef. Under pågående anställning aktualiseras frågan om bisyssla vid den årliga inventering som omfattar samtliga anställda. Godkännande av bisyssla och omfattningen av denna dokumenteras regelmässigt. I de fall chef behöver stöd i bedömningen av om en viss bisyssla bör vara tillåten eller inte, medverkar HR eller Juridik. Kontroller av lämnade uppgifter genomförs stickprovsvis. Landstingsrevisorerna rekommenderar att trafiknämnden bör säkerställa att bisysslor som konsulter på nyckelfunktioner har anmäls, bedöms och dokumenteras. Frågor kring bisyssla är per definition alltid kopplat till ett anställningsförhållande. Eventuell bisyssla anmäls av arbetstagare och i förekommande fall godkänns av arbetsgivaren. Trafikförvaltningen är inte arbetsgivare för de konsulter som anlitas och kan därför inte tillämpa de rutiner som gäller för förvaltningens anställda. Ekonomiska konsekvenser av beslutet Inga direkta ekonomiska konsekvenser av detta beslut. Trafikförvaltningens åtgärder enligt landstingsrevisorerna rekommendationer kan dock sänka förvaltningens kostnader. Sociala konsekvenser Inga kända sociala konsekvenser. Konsekvenser för miljön I enlighet med landstingets Miljöpolitiska program har hänsyn till miljön beaktats och slutsatsen är att det inte är relevant med en miljökonsekvensbedömning i detta ärende.

10 10(10) Riskbedömning Trafikförvaltningen bedömer att sannolikheten för risker som utgör hinder för införandet av rekommenderade förändringar kan betraktas som måttliga. Med riskhanteringsterminologi är det en 3:a på en sexgradig skala. Ur konsekvenssynpunkt, alltså om åtgärderna inte genomförs på ett planerat sätt, kan konsekvenser bli betydande, vilket motsvarar en 4:a på en sexgradig skala. Det kräver att riskerna aktivt ges stor uppmärksamhet under arbetets gång och att lämpliga riskhanteringsåtgärder vidtas löpande. Riskägande inom trafikförvaltningen är direkt knutet till verksamhetsansvar. Det betyder att genomförande av landstingsrevisorernas föreslagna åtgärder åläggs ansvariga chefer. Dessa har därmed ansvar för riskhanteringsarbetet och de uppskattningar av kostnader som är förknippade med åtgärderna som måste vidtas för att en lämplig riskhangering ska kunna åstadkommas. Kostnader för riskhanteringen ställs i relation till eventuella kostnader som kan uppstå om de risker som reduceras eller undviks ändå inträffar. Riskhanteringskostnader beräknas och hanteras av den verksamhetsansvarige i respektive fall. Ragna Forslund Tf förvaltningschef Håkan Nilsson Avdelningschef

Yttrande över landstingsrevisorernas projektrapport nr Återföring av erfarenheter inom kollektivtrafikens avtal

Yttrande över landstingsrevisorernas projektrapport nr Återföring av erfarenheter inom kollektivtrafikens avtal 1(7) Handläggare Jens Plambeck 08-686 1651 jens.plambeck@sll.se Trafiknämnden 2016-02-23, punkt 12 Yttrande över landstingsrevisorernas projektrapport nr 2 2015 Återföring av erfarenheter inom kollektivtrafikens

Läs mer

Yttrande över Landstingsrevisorernas projektrapport 10/2014 Utvecklingen och kontrollen av biljettsystem för trafiken

Yttrande över Landstingsrevisorernas projektrapport 10/2014 Utvecklingen och kontrollen av biljettsystem för trafiken 1(7) Handläggare Henrik Palmér 08-686 4056 henrik.palmer@sll.se Trafiknämnden 2015-03-12, punkt 11 TN 2014-0868 Yttrande över Landstingsrevisorernas projektrapport 10/2014 Utvecklingen och kontrollen av

Läs mer

Lokala regler och anvisningar för intern kontroll

Lokala regler och anvisningar för intern kontroll Kulturförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: Avdelningen för verksamhets- och ledningsstöd 2019-03-27 KN 2019/364 Handläggare: Harald Lindkvist Lokala regler och anvisningar för intern kontroll Ärendebeskrivning

Läs mer

Yttrande över motion 2012:1 om effektivt användande och sparsamhet med skattebetalarnas pengar

Yttrande över motion 2012:1 om effektivt användande och sparsamhet med skattebetalarnas pengar 1 (4) Trafiknämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2012-05-24 Identitet 1203-0050 Handläggare: Niklas Personne 08-686 3646 Yttrande över motion 2012:1 om effektivt användande och sparsamhet med skattebetalarnas

Läs mer

Yttrande över projektrapport 14/2012 Risker för oegentligheter inom kollektivtrafiken

Yttrande över projektrapport 14/2012 Risker för oegentligheter inom kollektivtrafiken 1(5) Handläggare Sara Catoni 08-6861937 sara.catoni@sll.se Trafiknämnden 2013-08-27, punkt 9 Yttrande över projektrapport 14/2012 Risker för oegentligheter inom kollektivtrafiken Ärendebeskrivning Landstingsrevisorernas

Läs mer

Internkontrollplan 2017 för trafikförvaltningen inklusive AB SL och WÅAB

Internkontrollplan 2017 för trafikförvaltningen inklusive AB SL och WÅAB 1(2) CRO Handläggare Anders Hult 08-686 1456 anders.hult@sll.se TJÄNSTEUTLÅTANDE 2016-12-23 Trafiknämnden 2017-01-31, punkt 6 Ärende TN 2016-1317 Infosäkerhetsklass K1 (Öppen) Internkontrollplan 2017 för

Läs mer

Beslut om genomförande av upphandling som avser nytt systemstöd för kundtjänst och försäljning

Beslut om genomförande av upphandling som avser nytt systemstöd för kundtjänst och försäljning 1(5) Ragna Forslund 08-686 1959 ragna.forslund@sll.se Trafiknämnden 2016-11-29, punkt 9 Beslut om genomförande av upphandling som avser nytt systemstöd för kundtjänst och försäljning beskrivning Beslut

Läs mer

Yttrande över landstingsrevisorernas årsrapport 2015 för trafiknämnden inklusive AB Storstockholms Lokaltrafik och Waxholms Ångfartygs AB

Yttrande över landstingsrevisorernas årsrapport 2015 för trafiknämnden inklusive AB Storstockholms Lokaltrafik och Waxholms Ångfartygs AB 1(11) Handläggare Håkan Nilsson 08-686 1594 hakan.nilsson@sll.se Trafiknämnden 2016-08-23, punkt 5 Yttrande över landstingsrevisorernas årsrapport 2015 för trafiknämnden inklusive AB Storstockholms Lokaltrafik

Läs mer

Yttrande över landstingsrevisorernas rapport över löpande granskning 2011 för AB Storstockholms Lokaltrafik

Yttrande över landstingsrevisorernas rapport över löpande granskning 2011 för AB Storstockholms Lokaltrafik 1 (3) Trafiknämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2012-01-18 Identitet TN 1201-0015 Handläggare: Niklas Personne 08-686 3646 Yttrande över landstingsrevisorernas rapport över löpande granskning 2011 för AB Storstockholms

Läs mer

Reglemente för internkontroll

Reglemente för internkontroll Kommunstyrelseförvaltningen REGLEMENTE Reglemente för internkontroll "Dubbelklicka - Infoga bild 6x6 cm" Dokumentnamn Fastställd/upprättad av Dokumentansvarig/processägare Reglemente för internkontroll

Läs mer

Intern styrning och kontroll

Intern styrning och kontroll Intern styrning och kontroll Reglemente och tillämpningsanvisningar Fastställs av regionfullmäktige 2015-06-17 Reglemente intern styrning och kontroll med Sida 1 av 6 Innehåll 1 Inledning...3 1.1 Region

Läs mer

Reglemente för intern kontroll

Reglemente för intern kontroll Reglemente för intern kontroll Strategi Plan/program Riktlinje Regler och instruktioner Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 2014-06-17 För revidering av reglementet ansvarar: Kommunfullmäktige För

Läs mer

Landstingsrevisorernas årsrapporter för 2011 har överlämnats till Trafiknämnden (TN) samt till bolagens styrelser för yttrande.

Landstingsrevisorernas årsrapporter för 2011 har överlämnats till Trafiknämnden (TN) samt till bolagens styrelser för yttrande. 1 (8) Trafiknämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2012-05-24 Identitet 1205-0115 Handläggare: Niklas Personne 08-686 3646 Yttrande över landstingsrevisorernas årsrapporter 2011 för Trafiknämnden, AB Storstockholms

Läs mer

Ärendebeskrivning. Beslutsunderlag. Trafiknämnden , punkt 16

Ärendebeskrivning. Beslutsunderlag. Trafiknämnden , punkt 16 Förvaltning för utbyggd tunnelbana Trafikförvaltningen Trafiknämnden 2019-01-29, punkt 16 1 (10) Ärende Infosäkerhetsklass K1 (öppen) Yttrande över landstingsrevisorernas Delrapport 2018 avseende trafiknämnden

Läs mer

Beslut om genomförande av anskaffning av tjänst för systemintegration

Beslut om genomförande av anskaffning av tjänst för systemintegration 1(5) Johan von Schantz 08-686 3877 johan.vonschantz@sll.se Trafiknämnden 2017-06-20, punkt 14 Beslut om genomförande av anskaffning av tjänst för systemintegration beskrivning Beslut om genomförande av

Läs mer

Yttrande över landstingsrevisorernas projektrapport nr Upphandling inom kollektivtrafiken

Yttrande över landstingsrevisorernas projektrapport nr Upphandling inom kollektivtrafiken 1(6) Handläggare John Fredlund 08-686 16 35 john.fredlund@sll.se Trafiknämnden 2016-02-23, punkt 13 Yttrande över landstingsrevisorernas projektrapport nr 3 2015 Upphandling inom kollektivtrafiken Ärendebeskrivning

Läs mer

FÖRSLAG 2015:75 LS Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Fusion av vilande dotterbolag till AB Storstockholms Lokaltrafik

FÖRSLAG 2015:75 LS Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Fusion av vilande dotterbolag till AB Storstockholms Lokaltrafik FÖRSLAG 2015:75 LS 2015-1122 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Fusion av vilande dotterbolag till AB Storstockholms Lokaltrafik 23 Landstingsstyrelsen PROTOKOLL 9/2015 Tisdagen den 1 december 2015

Läs mer

Yttrande över landstingsrevisorernas årsrapport 2015 över kulturnämndens verksamhet

Yttrande över landstingsrevisorernas årsrapport 2015 över kulturnämndens verksamhet Förvaltningschef TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: 2016-05-09 KN 2016/342 Handläggare: Göran Rosander Yttrande över landstingsrevisorernas årsrapport 2015 över kulturnämndens verksamhet Ärendebeskrivning

Läs mer

Reglemente för intern kontroll

Reglemente för intern kontroll KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2015:6-042 Reglemente för intern kontroll Antagen av kommunfullmäktige 2015-08-27 102 1 Reglemente för intern kontroll Syfte med reglementet 1 Syfte Detta reglemente syftar

Läs mer

Fusion av vilande dotterbolag till AB Storstockholms Lokaltrafik

Fusion av vilande dotterbolag till AB Storstockholms Lokaltrafik Stockholms läns landsting 1 (2) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling 2015-10-27 LS 2015-1122 Handläggare: Maja Eliason Landstingsstyrelsens ägarutskott Fusion av vilande dotterbolag

Läs mer

Information om pågående för- och programstudie inför nya trafikaffärer pendelbåtar (E30)

Information om pågående för- och programstudie inför nya trafikaffärer pendelbåtar (E30) 1(6) Handläggare Jens Plambeck +46 8 686 16 51 jens.plambeck@sll.se Trafiknämnden 2015-06-02, info punkt 15 Information om pågående för- och programstudie inför nya trafikaffärer pendelbåtar (E30) Ärendebeskrivning

Läs mer

Genomförandebeslut informationssystem ombord och kring fordon

Genomförandebeslut informationssystem ombord och kring fordon 1(5) Handläggare Ragna Forslund 070-786 19 59 ragna.forslund@sll.se Trafiknämnden 2016-04-19, punkt 10 Genomförandebeslut informationssystem ombord och kring fordon Ärendebeskrivning Med detta ärende föreslås

Läs mer

Policy för internkontroll för Stockholms läns landsting och bolag

Policy för internkontroll för Stockholms läns landsting och bolag Policy för internkontroll för Stockholms läns landsting och bolag Policy för internkontroll för Stockholms läns landsting och bolag 2 (6) Innehållsförteckning Policy för internkontroll... 1 för Stockholms

Läs mer

Internkontrollplan 2015 för moderbolaget Stockholms Stadshus AB

Internkontrollplan 2015 för moderbolaget Stockholms Stadshus AB Tjänsteutlåtande Koncernstyrelsen 2014-12-15 Ärende 7 Dnr 2014/1.2.1/150 Sid. 1 (5) 2014-11-24 Handläggare: Sara Feinberg, 08-508 29 097 Till Koncernstyrelsen Internkontrollplan 2015 för moderbolaget Stockholms

Läs mer

Internkontrollinstruktion Övergripande beskrivning av hur Kiruna kommun avser att arbeta med intern kontroll

Internkontrollinstruktion Övergripande beskrivning av hur Kiruna kommun avser att arbeta med intern kontroll KIRUNA KOMMUN Bilaga 1 Internkontrollinstruktion Övergripande beskrivning av hur Kiruna kommun avser att arbeta med intern kontroll Innehåll sida 1. Intern styrning och kontroll 2 2. Riskanalys 3 - Övergripande

Läs mer

Svar på revisionskontorets årsrapport 2017

Svar på revisionskontorets årsrapport 2017 Norrmalms stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Sida 1 (5) 2018-05-17 Handläggare Maria Härenstam Telefon: 08-508 09 020 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2018-06-14 Svar på revisionskontorets årsrapport

Läs mer

Ovanåkers kommun. Ansvarsgranskning av kommunstyrelsen och nämnderna med inriktning mot intern kontroll. Revisionsrapport

Ovanåkers kommun. Ansvarsgranskning av kommunstyrelsen och nämnderna med inriktning mot intern kontroll. Revisionsrapport Ansvarsgranskning av kommunstyrelsen och nämnderna med inriktning mot intern kontroll Revisionsrapport KPMG AB Antal sidor: 9 Innehåll 1. Sammanfattning och kommentarer/rekommendationer 1 2. Uppdrag 2

Läs mer

System för intern kontroll Spånga-Tensta Stadsdelsnämnd

System för intern kontroll Spånga-Tensta Stadsdelsnämnd System för intern kontroll Spånga-Tensta Stadsdelsnämnd stockholm.se Innehåll Syfte och funktion... 3 Internkontrollsarbetets förutsättningar och utförande... 3 Systematiska kontroller... 4 Internkontrollplanen...

Läs mer

Yttrande över motion 2017:24 av Jonas Lindberg och Gunilla Roxby-Cromvall (v) m.fl om att införa en modern tillitsbaserad styrning

Yttrande över motion 2017:24 av Jonas Lindberg och Gunilla Roxby-Cromvall (v) m.fl om att införa en modern tillitsbaserad styrning 1(8) Dennis Danielsson 08-686 1612 dennis.danielsson@sll.se Trafiknämnden 2017-09-26, punkt 20 Yttrande över motion 2017:24 av Jonas Lindberg och Gunilla Roxby-Cromvall (v) m.fl om att införa en modern

Läs mer

GRANSKNINGSRAPPORT FÖR HÅLLBARHETSNÄMNDEN ÅR 2013

GRANSKNINGSRAPPORT FÖR HÅLLBARHETSNÄMNDEN ÅR 2013 GRANSKNINGSRAPPORT FÖR HÅLLBARHETSNÄMNDEN ÅR 2013 Sammanfattning Vår bedömning är att Hållbarhetsnämnden i stort bedrivit verksamhet utifrån fullmäktiges mål och beslut. Bedömningen är att årets bokslut

Läs mer

Beslut om rabattnivå och kriterier för evenemangsbiljetter

Beslut om rabattnivå och kriterier för evenemangsbiljetter 1(6) Handläggare Sara Catoni 08-686 1937 sara.catoni@sll.se Trafiknämnden 2015-10-13, punkt 6 Beslut om rabattnivå och kriterier för evenemangsbiljetter Ärendebeskrivning Försäljningen av rabatterade evenemangsbiljetter

Läs mer

REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL I YSTADS KOMMUN

REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL I YSTADS KOMMUN REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL I YSTADS KOMMUN Syfte med reglementet 1 Syfte Detta reglemente syftar till att säkerställa att kommunstyrelsen, nämnder och bolagsstyrelser upprätthåller en tillfredsställande

Läs mer

I policyn fastställs ansvaret för den interna kontrollen samt på vilket sätt uppföljningen av den interna kontrollen ska ske.

I policyn fastställs ansvaret för den interna kontrollen samt på vilket sätt uppföljningen av den interna kontrollen ska ske. KOMMUNKONTORET 2004-01-20 1 Sundbybergs stads policy för intern kontroll Inledning Denna policy avser inte att reglera vad som är god intern kontroll. Varje nämnd ska utforma och utföra den egna kontrollen

Läs mer

Intern kontroll och riskbedömningar. Strömsunds kommun

Intern kontroll och riskbedömningar. Strömsunds kommun www.pwc.se Revisionsrapport Intern kontroll och riskbedömningar Anneth Nyqvist Mars 2017 Innehåll Sammanfattning... 2 1. Inledning... 3 1.1. Bakgrund... 3 1.2. Syfte och Revisionsfråga... 3 1.3. Kontrollmål

Läs mer

Idrottsnämndens system för internkontroll

Idrottsnämndens system för internkontroll Idrottsförvaltningen Avdelningen för lednings- och verksamhetsstöd Sida 1 (7) 2016-11-30 IDN 2016-12-20 Handläggare Sara Östling Telefon: 08-508 27 918 Till Idrottsnämnden Idrottsnämndens system för internkontroll

Läs mer

Förslag på ny ansvars- och beslutsordning avseende investeringsstrategi

Förslag på ny ansvars- och beslutsordning avseende investeringsstrategi Trafiknämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2012-04-19 1 (1) Identitet TN 1204-0100 Handläggare Björn Holmberg 08-686 1588 Förslag på ny ansvars- och beslutsordning avseende investeringsstrategi Trafiknämnden

Läs mer

Svar på skrivelse från (MP) angående tidplan för gemensamt betalsystem

Svar på skrivelse från (MP) angående tidplan för gemensamt betalsystem 1(5) Handläggare Mats Ellman 08-686 15 97 mats.ellman@sll.se Trafiknämnden 2014-05-13, punkt 12 Svar på skrivelse från (MP) angående tidplan för gemensamt betalsystem Ärendebeskrivning Svar på skrivelse

Läs mer

Internkontrollplan 2019

Internkontrollplan 2019 MILJÖFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Anna Nilsson 2019-02-08 MHN-2019-649 Till miljö- och hälsoskyddsnämndens sammanträde den 13 februari 2019 Internkontrollplan 2019 Förslag till beslut:

Läs mer

Yttrande över revisorernas årsrapport 2018 avseende KuN/kulturförvaltningen

Yttrande över revisorernas årsrapport 2018 avseende KuN/kulturförvaltningen Kulturförvaltningen Administrativa staben Sida 1 (8) 2019-04-03 Handläggare Magnus Hjort Telefon: 08-508 31 986 Till Kulturnämnden 2019-06-18 Yttrande över revisorernas årsrapport 2018 avseende KuN/kulturförvaltningen

Läs mer

Miljö- och hälsoskyddsnämndens plan för intern kontroll 2014

Miljö- och hälsoskyddsnämndens plan för intern kontroll 2014 1 (3) MILJÖ- OCH HÄLSOSKYDDSNÄMNDEN Datum Diarienummer 2014-01-08 2013-005797- AD Miljö- och hälsoskyddsnämndens plan för intern kontroll 2014 Reglemente för intern kontroll 1 ger anvisningar för hur intern

Läs mer

Granskning år 2015 av folkhögskolestyrelsen för Vindelns och Storumans folkhögskolor

Granskning år 2015 av folkhögskolestyrelsen för Vindelns och Storumans folkhögskolor Granskning år 2015 av folkhögskolestyrelsen för Vindelns och Storumans folkhögskolor Rapport nr 22/2015 Mars 2016 Eva Röste Moe, revisionskontoret Diarienummer: REV 16:2-2015 Innehåll 1. SAMMANFATTANDE

Läs mer

Granskning intern kontroll

Granskning intern kontroll Revisionsrapport Granskning intern kontroll Kinda kommun Karin Jäderbrink Cert. kommunal revisor Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Bakgrund 2 2.1 Uppdrag och revisionsfråga 2 2.2 Avgränsning

Läs mer

GRANSKNINGSRAPPORT FÖR HÅLLBARHETSNÄMNDEN ÅR 2013

GRANSKNINGSRAPPORT FÖR HÅLLBARHETSNÄMNDEN ÅR 2013 GRANSKNINGSRAPPORT FÖR HÅLLBARHETSNÄMNDEN ÅR 2013 Sammanfattning Vår bedömning är att Hållbarhetsnämnden i stort bedrivit verksamhet utifrån fullmäktiges mål och beslut. Bedömningen är att årets bokslut

Läs mer

Enheten för Administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: KN 2017/424

Enheten för Administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: KN 2017/424 Enheten för Administration kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: 2017-03-15 KN 2017/424 Handläggare: David Malmberg Tjänsteutlåtande Ärendebeskrivning Alla nämnder bolag ska upprätta interna kontrollplaner

Läs mer

REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL

REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL POLICY 1 (5) Datum Bertil Wiman 2006-05-29 0589-87020, 073-7657020 bertil.wiman@arboga.se REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL Antaget av Kommunfullmäktige 2006-08-31, 81 Syfte med reglementet 1 Syfte Detta

Läs mer

Justering av priser för biljetter i det gemensamma UL/SLsortimentet 39 LS

Justering av priser för biljetter i det gemensamma UL/SLsortimentet 39 LS Justering av priser för biljetter i det gemensamma UL/SLsortimentet 39 LS 2017-1141 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2017-11-08 LS 2017-1141 Landstingsstyrelsen Justering av priser för biljetter

Läs mer

Granskning av kostnämnden i Lycksele år 2016

Granskning av kostnämnden i Lycksele år 2016 Granskning av kostnämnden i Lycksele år 2016 Rapport Gr 5/2016 Mars 2017 Jonas Hansson, revisionskontoret Diarienummer: REV 21:2-2016 Diarienummer: 245167 Innehåll 1. SAMMANFATTANDE ANALYS... 3 1.1. MÅLUPPFYLLELSE...

Läs mer

Reglemente för ekonomisk förvaltning och intern kontroll avseende Norrköpings kommuns nämnder och förvaltningar

Reglemente för ekonomisk förvaltning och intern kontroll avseende Norrköpings kommuns nämnder och förvaltningar Riktlinje 2011-05-30 Reglemente för ekonomisk förvaltning och intern kontroll avseende Norrköpings kommuns nämnder och förvaltningar KS-584/2010 Detta reglemente gäller från och med den 1 januari 2005.

Läs mer

Stadsledningskontorets system för intern kontroll

Stadsledningskontorets system för intern kontroll Bilaga Stadsledningskontorets system för intern kontroll Inledning I dokumentet redovisas de grundläggande lagarna och reglerna som styr den interna kontrollen samt en definition av begreppet intern kontroll

Läs mer

REGLEMENTE INTERN KONTROLL HAGFORS KOMMUN

REGLEMENTE INTERN KONTROLL HAGFORS KOMMUN REGLEMENTE INTERN KONTROLL HAGFORS KOMMUN Reglemente för intern kontroll 1 Syfte Reglementet syftar till att säkerställa att styrelsen, nämnden och de kommunala bolagen upprätthåller en tillfredsställande

Läs mer

Reglemente för intern kontroll

Reglemente för intern kontroll 2019-01-18 1 (5) Reglemente för intern kontroll 2019-2022 Syfte med reglementet 1 Syfte Detta reglemente syftar till att säkerställa att styrelser och nämnder upprätthåller en tillfredsställande intern

Läs mer

Uppföljning av granskning 2014 Intern kontroll. Smedjebackens kommun

Uppföljning av granskning 2014 Intern kontroll. Smedjebackens kommun www.pwc.se Revisionsrapport Uppföljning av granskning 2014 Intern kontroll Hans Gåsste Linnéa Grönvold November 2015 Innehåll Sammanfattning... 2 Inledning... 3 1.1. Bakgrund... 3 1.2. Uppdraget... 3 1.3.

Läs mer

Förslag till Stockholms Läns Landsting - Investeringsprocess

Förslag till Stockholms Läns Landsting - Investeringsprocess BILAGA 1 Förslag till Stockholms Läns Landsting - Investeringsprocess 2002-06-27 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 2. INVESTERINGSPROCESS INOM SLL... 3 2.1. Plan och Löpande investeringsbeslut...

Läs mer

SÖDERTÄLJE KOMMUNALA FÖRFATTNINGSSAMLING

SÖDERTÄLJE KOMMUNALA FÖRFATTNINGSSAMLING SÖDERTÄLJE KOMMUNALA FÖRFATTNINGSSAMLING Utgåva februari 2006 6:1 REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL Inledning 1 Syftet Detta reglemente syftar till att säkerställa att såväl den politiska som den professionella

Läs mer

Reglemente för intern kontroll för Älmhults kommun Antaget av kommunfullmäktige , 119.

Reglemente för intern kontroll för Älmhults kommun Antaget av kommunfullmäktige , 119. Reglemente för intern kontroll för Älmhults kommun Antaget av kommunfullmäktige 2015-06-22, 119. Detta reglemente fastställer ansvaret för den interna kontrollen, med utgångspunkt i kommunallagen och den

Läs mer

Beslut om allmän trafikplikt för sjötrafik Storholmen Tranholmen Ropsten

Beslut om allmän trafikplikt för sjötrafik Storholmen Tranholmen Ropsten 1(4) Handläggare Jens Plambeck 08-6861651 jens.plambeck@sll.se Trafiknämnden 2015-11-17, punkt 8 Beslut om allmän trafikplikt för sjötrafik Storholmen Tranholmen Ropsten Ärendebeskrivning Trafiknämnden

Läs mer

Revisionskontorets årsrapport 2017 för trafiknämnden. Yttrande över revisionsrapport

Revisionskontorets årsrapport 2017 för trafiknämnden. Yttrande över revisionsrapport Dnr Sida 1 (5) 2018-05-02 Handläggare Mats Bergqvist 08-508 26 117 Till Trafiknämnden 2018-05-24 Revisionskontorets årsrapport 2017 för trafiknämnden. Yttrande över revisionsrapport Förslag till beslut

Läs mer

Riktlinje för Riskanalys och Intern kontroll

Riktlinje för Riskanalys och Intern kontroll Diarienummer: 2015/560-KS-004 Riktlinje för Riskanalys och Intern kontroll Beslutad av kommunstyrelsen 2015 XX - XX program policy handlingsplan riktlinje 1 Riktlinje för Riskanalys och Intern kontroll

Läs mer

Internrevisionen Förslag till revisionsplan för år 2009 Jan Sandvall Dnr B5 269/09 REVISIONSPLAN FÖR ÅR 2009

Internrevisionen Förslag till revisionsplan för år 2009 Jan Sandvall Dnr B5 269/09 REVISIONSPLAN FÖR ÅR 2009 Internrevisionen Förslag till revisionsplan för år 2009 Jan Sandvall 2009-02-18 Dnr B5 269/09 REVISIONSPLAN FÖR ÅR 2009 1 Inledning Internrevisionen vid Göteborgs universitet bedrivs i enlighet med internrevisionsförordningen

Läs mer

REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL med anvisningar

REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL med anvisningar Antaget av/ansvarig Syfte God styrning och kontroll av Trollhättans Stads ekonomi och verksamhet. Gäller för Samtliga nämnder och förvaltningar. Referensdokument Kommunallagen. Kommunal redovisningslag

Läs mer

Riktlinjer för intern kontroll

Riktlinjer för intern kontroll Riktlinjer för intern kontroll KS 2018-12-05 161 Dokumenttyp Riktlinjer Gäller för Samtliga förvaltningar i Bjuvs kommun Version 2 Giltighetsperiod Tillsvidare Dokumentägare Kommunchef Beslutat/antaget

Läs mer

Reglemente för intern kontroll med tillämpningsanvisningar

Reglemente för intern kontroll med tillämpningsanvisningar Reglemente för intern kontroll med tillämpningsanvisningar Antagen av kommunfullmäktige 2005-04-25 53 VIMMERBY KOMMUN REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL Antaget av kommunfullmäktige 2005-04-25, 53. Syfte

Läs mer

Revisionsplan 2016 Internrevisionens riskanalys och revisionsplan

Revisionsplan 2016 Internrevisionens riskanalys och revisionsplan Revisionsplan 2016 Internrevisionens riskanalys och revisionsplan 0 Sammanfattning Förslaget till revisionsplan baseras på en risk- och väsentlighetsanalys som internrevisionen genomfört. Analysen bygger

Läs mer

SKRIVELSE 2014-02-19 LS 1312-1593. Handlingsplan för att säkra en positiv utveckling inom landstingets trafikverksamhet

SKRIVELSE 2014-02-19 LS 1312-1593. Handlingsplan för att säkra en positiv utveckling inom landstingets trafikverksamhet Stockholms läns landsti ing 1 (2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2014-02-19 LS 1312-1593 Landstingsstyrelsen LANDSTIG GSSTYRc LSEM 14-03- 0 < C G G G 7 Handlingsplan för att säkra en positiv utveckling

Läs mer

Justering av priser för biljetter i det gemensamma UL/SL-sortimentet

Justering av priser för biljetter i det gemensamma UL/SL-sortimentet 1(2) Trafikavdelningen Fredrik Cavalli-Björkman 08-686 3904 fredrik.cavalli-bjorkman@sll.se TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-08-24 Trafiknämnden 2017-09-26, punkt 14 Ärende TN 2017-1160 Infosäkerhetsklass K1 (Öppen)

Läs mer

Grundläggande granskning av samarbetsnämnd för löneservice

Grundläggande granskning av samarbetsnämnd för löneservice Grundläggande granskning av samarbetsnämnd för löneservice Rapport Burlövs kommun Antal sidor 7 Innehållsförteckning 1. Inledning/bakgrund 2 1.1 Syfte 2 1.2 Revisionskriterier 2 1.3 Ansvariga 3 1.4 Metod

Läs mer

Kommunledning. Ärendenr: 2016/61 Fastställd: KS Reviderad: KS RIKTLINJE. Intern kontroll

Kommunledning. Ärendenr: 2016/61 Fastställd: KS Reviderad: KS RIKTLINJE. Intern kontroll Kommunledning Ärendenr: 2016/61 Fastställd: KS 2016-03-09 Reviderad: KS 2017-06-28 RIKTLINJE Intern kontroll 2/8 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1. Inledning... 3 1.1 Syfte... 3 1.2 God

Läs mer

REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL

REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr R 22 1 (9) REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL Fastställt av kommunfullmäktige 2007-06-04, 56 Syfte reglementet 1 Syfte Detta reglemente syftar till att säkerställa att styrelser och

Läs mer

Ändringar i AB Transitios bolagsdokument avseende representanter i valberedningen för bolagets styrelse

Ändringar i AB Transitios bolagsdokument avseende representanter i valberedningen för bolagets styrelse Stockholms läns landsting 1(2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2015-09-16 LS 2015-0873 Landstingsstyrelsen Ändringar i AB Transitios bolagsdokument avseende representanter i valberedningen för bolagets

Läs mer

Intern styrning och kontroll Policy

Intern styrning och kontroll Policy Intern styrning och kontroll Policy Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2018-09-03 85 Framtagen av: Susanne Rönnefeldt Berg, utv.strateg Dokumentansvarig: Utvecklingsstrateg Uppdaterad:

Läs mer

Riktlinje för Intern kontroll

Riktlinje för Intern kontroll Riktlinje för Intern kontroll Antaget av: Kommunstyrelsen den 2018-01-29 Datum för revidering: 2019-03-29 Ansvarig för revidering: Ekonomiavdelningen Diarienr.: Publicering - extern: www.nybro.se/politik-kommun/

Läs mer

Policy för verksamhet- och ekonomistyrning

Policy för verksamhet- och ekonomistyrning Policy för verksamhet- och ekonomistyrning Mariestads kommun Antagen av kommunfullmäktige 2018-12-10 Mariestad Inledning... 3 Anslagsbindningsnivån... 4 Roller och ansvar... 5 Planeringsprocessen för ekonomi-

Läs mer

Färdtjänstförvaltningens internkontrollplan 2017

Färdtjänstförvaltningens internkontrollplan 2017 TN XXX/16 Tjänsteutlåtande Trafiknämnden 2016-11-24 Utfärdat 2016-11-18 Diarienummer N444-0213/16 Färdtjänstförvaltningen/Administrativt stöd Tommy Ståhl, Susanne Privileggio Telefon 031-41 95 39 E-post:

Läs mer

REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL

REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr R 22 1 (8) REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL Fastställt av kommunfullmäktige 2007-06-04, 56 Syfte reglementet 1 Syfte Detta reglemente syftar till att säkerställa att styrelser och

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Ändringar i AB Transitios bolagsdokument avseende representanter i valberedningen för bolagets styrelse

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Ändringar i AB Transitios bolagsdokument avseende representanter i valberedningen för bolagets styrelse FÖRSLAG 2015:60 LS 2015-0873 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Ändringar i AB Transitios bolagsdokument avseende representanter i valberedningen för bolagets styrelse 15 Landstingsstyrelsen PROTOKOLL

Läs mer

Ärendebeskrivning. Beslutsunderlag

Ärendebeskrivning. Beslutsunderlag 1(3) Sara Catoni Bitr. förvaltningschef sara.catoni@sll.se Trafiknämnden 2018-12-04, punkt 14 Förslag till yttrande över motion 2017:55 av Susanne Lund m.fl. (s) om att upprätta en haverikommission för

Läs mer

Riktlinjer för internkontroll i Kalix kommun

Riktlinjer för internkontroll i Kalix kommun Riktlinjer för internkontroll i Kalix kommun Antaget av kommunfullmäktige 2012-11-26--27, 182 Innehållsförteckning Riktlinjer för internkontroll i Kalix kommun...1 Inledning...1 Internkontroll...1 Organisation

Läs mer

Intern kontroll. Riktlinjer av Kommunstyrelsen 70. Kommunövergripande. Tills vidare. Kommunchefen

Intern kontroll. Riktlinjer av Kommunstyrelsen 70. Kommunövergripande. Tills vidare. Kommunchefen Intern kontroll Dokumenttyp Riktlinjer Fastställd/upprättad 2015-04-15 av Kommunstyrelsen 70 Senast reviderad - Detta dokument gäller för Kommunövergripande Giltighetstid Tills vidare Dokumentansvarig

Läs mer

Internkontrollplan 2017 för moderbolaget Stockholms Stadshus AB

Internkontrollplan 2017 för moderbolaget Stockholms Stadshus AB Tjänsteutlåtande Koncernstyrelsen 2016-12-12 Ärende 6 Dnr 2016/1.2.1/223 Sid. 1 (5) 2016-11-04 Handläggare: Sara Feinberg, 08-508 29 097 Till Koncernstyrelsen Internkontrollplan 2017 för moderbolaget Stockholms

Läs mer

Överenskommelse avseende behörighet för RKTM Sörmland att fatta beslut om allmän trafikplikt gällande busstrafik i Stockholms län

Överenskommelse avseende behörighet för RKTM Sörmland att fatta beslut om allmän trafikplikt gällande busstrafik i Stockholms län 1(2) Strategisk utveckling Handläggare Jens Plambeck 08-6861651 Jens.plambeck@sll.se TJÄNSTEUTLÅTANDE 2014-04-24 Trafiknämnden 2014-05-13, punkt 7 Diarienummer SL 2014-0819 Infosäk. klass K1 (Öppen) Överenskommelse

Läs mer

Reglemente för internkontroll

Reglemente för internkontroll 1 Handläggare Carina Brofeldt Datum 2015-11-02 Diarienummer Reglemente för internkontroll Syftet med reglementet 1 Syfte Detta reglemente syftar till att säkerställa att såväl den politiska som den professionella

Läs mer

Anmälan av nämnders och styrelsers lokala budgetar för år 2012

Anmälan av nämnders och styrelsers lokala budgetar för år 2012 ANMÄLAN 2011-12-06 LS 1105-0780 Anmälan av nämnders och styrelsers lokala budgetar för år Ärendet Landstingsdirektören har inkommit med anmälan av nämnders och styrelsers lokala budgetar för år. Förslag

Läs mer

Taxeförändring av Upplands Lokaltrafiks och Storstockholms Lokaltrafiks kombinationshiljetter

Taxeförändring av Upplands Lokaltrafiks och Storstockholms Lokaltrafiks kombinationshiljetter Stockholms läns landsting 1(2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2014-02-19 LS 1402-0196 LANDSTINGSSTYRELSEN Landstingsstyrelsen 1 4 *03~ 0 4 00 0 1 1 Taxeförändring av Upplands Lokaltrafiks och Storstockholms

Läs mer

REVISIONSKONTORET. REVISIONSRAPPORT Grundläggande granskning för 2016 av Patientnämnden

REVISIONSKONTORET. REVISIONSRAPPORT Grundläggande granskning för 2016 av Patientnämnden Dnr: REV 6/2017 REVISIONSKONTORET REVISIONSRAPPORT Grundläggande granskning för 2016 av Patientnämnden Ansvarig: Jan-Olov Undvall Revisionsrapport 2 (5) Innehållsförteckning 1 INLEDNING/BAKGRUND... 3 SYFTE,

Läs mer

Stockholms läns landsting i (i)

Stockholms läns landsting i (i) Stockholms läns landsting i (i) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2016-08-17 LS 2016-0510 Landstingsstyrelsen Riktlinjer för intern styrning och kontroll för landstingsstyrelsens förvaltning Föredragande

Läs mer

Granskning av nämnden för funktionshinder och habilitering år 2013

Granskning av nämnden för funktionshinder och habilitering år 2013 Granskning av nämnden för funktionshinder och habilitering år 2013 Rapport nr 30/2013 Mars 2014 Eva Moe & Monika Norlin, Revisorer, revisionskontoret Innehåll 1 Sammanfattning... 3 1.1 Måluppfyllelse...

Läs mer

Revisionsplan 2015 Sollefteå kommun

Revisionsplan 2015 Sollefteå kommun Sollefteå kommun Anneth Nyqvist Revisionskonsult Innehållsförteckning 1 Uppdrag 1 2 Revisionsuppdraget 1 3 Revisionsplanering 1 3.1 Bedömning av väsentlighet och risk 1 3.2 Revisionsprojekt 2015 1 3.2.1

Läs mer

Malmö stad Revisionskontoret

Malmö stad Revisionskontoret Malmö stad Revisionskontoret Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument för att granska den verksamhet som bedrivs i nämnder och bolagsstyrelser. Stadsrevisionen i Malmö granskar nämnders

Läs mer

Riktlinje för intern styrning och kontroll avseende Norrköping Rådhus AB:s bolagskoncern

Riktlinje för intern styrning och kontroll avseende Norrköping Rådhus AB:s bolagskoncern Riktlinje Riktlinje för intern styrning och kontroll avseende Norrköping Rådhus AB:s bolagskoncern Beslutat av Norrköping Rådhus AB den 11 februari 2015 Enligt Kommunallagen (6 Kap 7 ) ska nämnder och

Läs mer

Granskning år 2012 av patientnämnden

Granskning år 2012 av patientnämnden Granskning år 2012 av patientnämnden Rapport nr 22/2012 Februari 2013 Jonas Hansson, Revisor, revisionskontoret Innehåll Innehåll... 2 1 Sammanfattning... 3 2 Inledning... 3 2.1 Bakgrund... 3 2.2 Revisionsfrågor...

Läs mer

Plan för intern kontroll 2017

Plan för intern kontroll 2017 Plan för intern kontroll 2017 Innehåll 1. Plan för intern kontroll 2017... 3 1.1. Inledning... 3 1.2. Sammanfattning av plan för intern kontroll 2017... 3 1.3. Ansvarsfördelning mellan nämnd och förvaltning...

Läs mer

Landstingsstyrelsens förvaltning Bilaga 1 Internkontrollplan (5)

Landstingsstyrelsens förvaltning Bilaga 1 Internkontrollplan (5) Internkontrollplan 2009 2009-06-01 1(5) Styrning och konsekvensanalyser Landstingsstyrelsens förvaltning har en fastställd budget/verksamhetsplan med mätbara mål Landstingsstyrelsens förvaltning tecknar

Läs mer

Granskning av intern styrning och kontroll vid Statens servicecenter

Granskning av intern styrning och kontroll vid Statens servicecenter 1 Granskning av intern styrning och kontroll vid Statens servicecenter Riksrevisionen har som ett led i den årliga revisionen av Statens Servicecenter granskat den interna styrning och kontroll i myndighetens

Läs mer

Regler. Fö r intern köntröll. Vision. Program. Policy. Regler. Handlingsplan. Riktlinjer Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Nämnd

Regler. Fö r intern köntröll. Vision. Program. Policy. Regler. Handlingsplan. Riktlinjer Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Nämnd Regler Fö r intern köntröll Vision Program Policy Regler Handlingsplan Riktlinjer Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Nämnd Innehåll 1. Syfte... 3 2. Ansvarsfördelning... 3 2.1 Kommunstyrelsen... 3 2.2 Nämnderna...

Läs mer

Uppföljningsrapport för internkontrollplan 2016 för fastighetsnämnden

Uppföljningsrapport för internkontrollplan 2016 för fastighetsnämnden Bilaga 8 Sida 1 (5) 2017-01-23 Tina Lindberg 08-508 26 735 tina.lindberg@stockholm.se Uppföljningsrapport för internkontrollplan 2016 för fastighetsnämnden Sida 2 (5) Inledning Fastighetsnämnden fastställde

Läs mer

Riktlinjer för intern styrning och kontroll

Riktlinjer för intern styrning och kontroll Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2014-11-09 1 (2) Handläggare: Ingela Gundmark Göthe Hälso- och sjukvårdsnämnden 2014-12-09, p 7 Riktlinjer för intern styrning och kontroll Ärendebeskrivning

Läs mer

Årsrapport 2013 för Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd

Årsrapport 2013 för Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Strategiska avdelningen Handläggare Marie Janemar Telefon: 08-508 04 012 Sida 1 (8) 2014-06-02 Till Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd 2014-06-12 Årsrapport 2013

Läs mer

Fastighetsförsäljning av befintlig bussdepå samt planprocess för ny bussdepå i Ekerö kommun

Fastighetsförsäljning av befintlig bussdepå samt planprocess för ny bussdepå i Ekerö kommun 1(3) Strategisk Utveckling Handläggare Jens Plambeck 08-686 1651 jens.plambeck@sll.se TJÄNSTEUTLÅTANDE 2014-08-19 Version Trafiknämnden 2014-09-23, punkt 10 Diarienummer SL 2014-1889 Infosäk. klass K1

Läs mer

Datum Äldrenämnden. att fastställa föreliggande förslag till plan för den interna kontrollen 2014; samt

Datum Äldrenämnden. att fastställa föreliggande förslag till plan för den interna kontrollen 2014; samt Uppsala "KOMMUN KONTORET FÖR HÄLSA VÅRD OCH OMSORG 3, Handläggare Ylva Opard Datum 2013-12-11 Diarienummer ALN-2013-0263.10 Äldrenämnden Intern kontroll - förslag till plan 2014 Förslag till beslut Nämnden

Läs mer

Anvisning för intern kontroll och styrning

Anvisning för intern kontroll och styrning Bilaga 14 Sida 1 Styrelsen 2016-06-07 Handläggare: Anders Söderberg Tel: 031-368 4018 E-post: anders.soderberg@goteborg.com Anvisning för intern kontroll och styrning Förslag till beslut i styrelsen för

Läs mer