Förebyggande hälsoarbete inom förskola och fritidshem

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förebyggande hälsoarbete inom förskola och fritidshem"

Transkript

1 Barn- och utbildningsförvaltningen Personalavdelningen Björn Söderberg (8) Förebyggande hälsoarbete inom förskola och fritidshem En satsning för minskad sjukfrånvaro Planen har diskuterats i arbetsmiljörådet, Barn- och utbildningsförvaltningen VISBY Besöksadress: Söderväg 2A, Visby Telefon: Telefax: Hemsida:

2 Innehållsförteckning 1 BAKGRUND TIDIGARE IDENTIFIERADE INSATSOMRÅDEN KOSTNADER VID HÖGT SJUKTAL 3 2 SYFTE OCH MÅL 4 3 METOD METODBESKRIVNING ENLIGT PREVIAS PROJEKTPLAN 4 4 BESKRIVNING AV GRÅBOPROJEKTET ENKÄT ARBETSLIV OCH HÄLSA ÅTGÄRDSPLAN GRÅBOPROJEKTET ANDRA ÅTGÄRDER MED ANLEDNING AV ENKÄTUNDERSÖKNING OCH INVENTERING. 6 5 UPPFÖLJNING OCH UTVÄRDERING 6 6 KOSTNADER ANTALET MEDARBETARE INOM FÖRSKOLA OCH FRITIDSHEM PREVIATIMMAR FÖRELÄSNING ÅTGÄRDER I DEN FYSISKA ARBETSMILJÖN SAMMANSTÄLLNING BERÄKNADE KOSTNADER 7 7 TIDSPLAN PROJEKTET GENOMFÖR UNDER TIDEN FÖRSLAG: 8

3 1 Bakgrund Barn- och utbildningsnämnden har vid sitt sammanträde gett förvaltningen i uppdrag att redovisa åtgärdsplan för förbättring av sjuktalen inom förskola och fritidshem Förvaltningens sjuktal har mellan år 2003 och 2004 minskat från 7,68 till 6,96 och ligger för 2005 i stort sett oförändrat. Sjuktalet är högst för personal inom området förskola och fritidshem. Tabell 1 Sjuktal inom förskola, fritidshem och dagbarnvårdare YRKESKATEGORI/ÅR Barnskötare 7,03 7,74 8,89 Förskollärare 10,27 10,19 8,39 Fritidspedagoger 9,37 7,24 7,43 Dagbarnvårdare 8,13 7,10 7,73 Totalt Barn- och utbildningsförvaltningen 7,68 7,12 1 7,10 I arbetsmiljöplaner för förskolor och fritidshem lyfts ofta den psykosociala miljön fram som en risk, framförallt stress. Det stämmer också med spontana uttryck från personal och chefer - att man har en känsla att inte räcka till, och att man t.ex. önskar att barngrupperna skulle vara mindre. Arbetsmiljöverket har i inspektionsmeddelande påtalat brister i den psykosociala arbetsmiljön bland annat på grund av bristande möjligheter för personal till återhämtning och reflektion. 1.1 Tidigare identifierade insatsområden Strategiska frågor som syftat till att minska belastningen för berörda personalgrupper har tidigare beskrivits och redovisats för nämnden. Områden som då berörts: Planeringstid för personal i förskola, förskoleklass och fritidshem Kompetenshöjande insatser för personal inom förskola, förskoleklass och fritidshem Färre barn i förskolans barngrupper anpassade resurser för olika åldrar och mer personal till fritidshemmens verksamhet Åtgärder för att synkronisera á-pris och elevbidrag för fritidshem och föreskolklass/grundskola Behov av fler pedagoger i förskola och fritidshem Resursavdelningens tjänster för förskolans behov 1.2 Kostnader vid högt sjuktal Kostnader för olika former av ohälsa drabbar organisationen/arbetsstället på flera sätt (Enligt boken Rehabiliteringens ekonomi Aronsson-Malmquist s 90) och bland annat kan nämnas: Lägre produktivitet Högre frånvaro Rehabiliteringsåtgärder Ökad personalomsättning 1 Avvikelse i sjuktalet för 2004 beror på beräkning med hänsyn taget även till lärares förtroendetid.

4 Till detta kommer ökade personaladministrativa kostnader som sjuklön, särskild arbetsgivaravgift, vikariekostnader mm. Kostnaderna för en anställd som är helt sjukskriven beräknas uppgå till ca kronor de första sex månaderna enligt en kalkylmodell som försäkringskassan tillhandahåller. 2 Syfte och mål Att utveckla arbetsmiljön samt de faktorer som samspelar på arbetsplatserna för att därigenom minska sjukfrånvaron 3 Metod Previa AB erbjuder en modell som tidigare är prövad vid äldreomsorgen och omsorg om funktionshindrade i Gotlands kommun. I syfte att pröva Previas modell för minskad sjukfrånvaro inleddes under hösten 2005 ett försök vid förskolor, fritidshem samt dagbarnvårdare vid Gråbo och Terra Nova skolområde. 3.1 Metodbeskrivning enligt Previas projektplan 1. Enkätundersökning Arbetsliv & Hälsa Samtliga tillsvidareanställda medarbetare och verksamhetschefer som ingår i projektet skall besvara enkäten Arbetsliv & Hälsa 2. Återrapportering av resultat av enkätundersökningen sker till chef/rektor 3. Återrapportering av resultat av enkätundersökningen på arbetsplatsnivå (Seminarier). För att formulera och förankra åtgärder, återkoppling av resultat från enkätundersökningen i form av arbetsgruppsseminarier. Tre timmars seminarium per arbetsplats - arbetsgrupp. Seminarieledare är person från Previa med lämplig profession, dock kommer i första hand beteendevetare att leda seminarierna 4. Upprättande av handlingsplan Enligt Previas metod skulle projektledare (hos Previa), ansvarig för styrgrupp hos Buf samt verksamhetschef resp. driftchef gemensamt utforma en handlingsplan för åtgärder. I Gråboprojektet blev det i stället så att det var rektorerna med stöd av PAkonsult som upprättade handlingsplanen. I dialogen om handlingsplanen bör Previa alltid finnas med för stöd och rådgivning om alternativa möjligheter. 5. Handlingsplan genomförande Rektor/chef är ansvariga för handlingsplanens utförande.

5 4 Beskrivning av Gråboprojektet 4.1 Enkät arbetsliv och hälsa Projektet startade med att utforma en projektbeskrivning tillsammans med Previa. Projektet omfattar tiden Tillsammans med Gotlands kommuns ledningskontor fick vi också tillgång till analys- och investeringsverktyget Hälsoeffekten som Previa nyligen lanserat. Finansieringen av projektet är inte löst utan kommer att få lösas efterhand. Det får då ske med hänsyn till vad som är möjligt inom de ekonomiska ramarna. Tex har det inneburit att den individuella delen av kartläggning och insatser valts bort. Projektet inleddes med att samtliga berörda medarbetare fick information om projektet samt ombad besvara Previas enkät Arbetsliv & hälsa. Resultatet återkopplades och en rapport med rekommendationer om fortsatt åtgärder togs fram. Projektplan, enkät och rapport beräknas till ca 25 timmar Previatid. 4.2 Åtgärdsplan Gråboprojektet Fysisk arbetsmiljö 1. Inventering: Ergonomisk översyn av samtliga arbetsplatser, ca 32 Previatimmar 2. Ergonomigenomgång: Repetition av ergonomi och arbetsteknik vid förskolearbete samt tips om egenträning 3. Uppföljning: Följa upp givna åtgärdsförslag och egenträning och eventuell effekt av den. Uppdraget utförs av Eva Hammarskjöld, Previa och debiteras den sk timbanken. Tidsåtgång för inventering beräknas till ca 32 timmar. Resterande ergonomigenomgång och uppföljning beräknas till ca 20 timmar Stressutbildning Previa föreslår också sk stressutbildning. Här planerar rektorerna att engagera föreläsare Per Gärdsell, chefsöverläkare och docent i ortopedi, som på heltid engagerar sig i friskvårdsarbete enligt den s.k. Bunkeflomodellen. Rubriken för föreläsningen är Hälsa, livsstil och stress från riskfaktorer till friskfaktorer. Syftet med föreläsningen är att Att medvetandegöra deltagarna om innebörden av begreppet livsstilskompetens Att ge kunskaper om hur livsstilen och stresshanteringen kan förbättras Att peka på möjliga vägval och inspirera till framgång Finansiering av detta får respektive ro stå för. Kostnad för föreläsning ca 3 timmar är resa. Här kan kostnaden reduceras avsevärt vid samordning av föreläsning för flera målgrupper.

6 4.3 Andra åtgärder med anledning av enkätundersökning och inventering. 1. Fysiska anpassningar Behovet av och möjligheten till ergonomisk anpassning kommer att variera beroende vilka åtgärder som bedöms nödvändiga på respektive arbetsplats. Det kan handla om mindre enklare åtgärder till större genomgripande. Här får bedömas från fall till fall vad som är rimligt med hänsyn till risk och investeringsbehov. 2. Buller Det är troligt att någon form av insats för att reducera skadligt buller också behöver tas med i en handlingsplan. Här bör undersökas vilka resurser som redan finns inom förvaltning och kommun för att på ett mer systematiskt sätt kartlägga och åtgärda skadligt buller. Arbetsmiljöverket har påpekat risken för skadligt buller och också lämnat värdefulla tips och råd på enkla åtgärder som förbättrar ljudmiljön. 5 Uppföljning och utvärdering Uppföljning och utvärdering är ett nödvändigt instrument för att kunna följa och förändra ett pågående projekt och att kunna dra slutsatser av det arbete och de resurser som används. Uppföljning och utvärdering är också av stor betydelse för spridning av de kunskaper projektet ger. Previa kan erbjuda analys- och utvärderingsverktyget Hälsoeffekten som nu prövas i samband med Gråboprojektet. Andra möjligheter är att någon/några internt eller externt anlitas som utvärderare. Hur man än gör får man räkna med kostnader dels för själva utvärderingsarbetet dels för att senare sprida kunskap om försöket. 6 Kostnader Beräkning av kostnader (resursbehov) för ett förebyggande arbete inom förskola och fritidshem inom hela förvaltningen beräknas utifrån antal medarbetare. 6.1 Antalet medarbetare inom förskola och fritidshem Antalet medarbetare som kan beröras framgår av nedanstående tabell. Siffrorna är hämtade från IFS personalsystem Tabell 2: Antal medarbetare 2 inom respektive yrkeskategori, maj 2006 YRKE/OMRÅDE HELA FÖRVALTNINGEN VARAV GRÅBO Förskollärare Fritidspedagoger 70 9 Barnskötare Dagbarnvårdare Antal medarbetare Uppgifterna hämtade ur IFS personalsystem.

7 6.2 Previatimmar För Gråboprojektet enkät, rapport (25 timmar), kartläggning av fysisk arbetsmiljö (32 timmar) samt återkoppling och uppföljning (20 timmar) kan således beräknas sammanlagt beräknas 87 timmar. Det ger i stort ca 1 timmes Previatid per anställd, vilket skulle kunna tjäna som ett riktmärke. Beräknar att det i så fall behövs ytterligare 600 timmars Previatid (psykolog och sjukgymnast). I första hand borde detta kunna lösas med en omfördelningen av Previatimmar mellan förvaltningarna. Aktuell fördelning av Previatid är inte proportionell till antalet anställd och frågan om fördelning därför bör aktualiseras med ledningskontoret. 6.3 Föreläsning För att genomföra ett föreläsningstillfälle med Per Gärdsell kan kostnaden vid en samordnad insats bli lägre än för Gråboprojektet. En föreläsningsomgång enligt Gråboprojektet kostar ca för föreläsare, resor och lokal. En samordning av föreläsningen borde kunna halvera kostnaden. Det finns också ett tillägg man kan välja nämligen att i samband med föreläsningen dela ut boken Instruktionsboken till Livet. Kostnaden för boken beror på upplagan man beställer men skulle vid en större beställning över 500 blir priset 160,-/st. Kostnaden för hela målgruppen skulle då hamna på ca ,-. Sett ur ett rektorsområden kan kostnaden för boken beräknas till ca 6.400,- (40 anställda). 6.4 Åtgärder i den fysiska arbetsmiljön De förslag som kommer fram vid inventeringen behöver åtgärdas. Kostnader för detta är omöjligt att beräkna. Vi måste dock räkna med att vi redan har en något så när god arbetsmiljö och att insatser, åtminstone på kort sikt, i de flesta fall handlar det om mindre förändringar som bör rymmas inom respektive budget eller i vart fall snabbt betala sig. Ändå föreslås att, om möjligt, man avsätter en summa för att kunna stötta där ekonomin är ansträngd eller där större insatser måste göras. 6.5 Sammanställning beräknade kostnader Tabell 3: Uppskattade kostnader KOSTNADSSLAG SUMMA Previatimmar Föreläsning Ev. Bok Åtgärder i den fysiska arbetsmiljön Utvärdering Summa kr Bör i första hand lösas genom en omfördelning av Previatimmar mellan förvaltningarna. 4 Nuvarande avtal med Previa gäller till och med Gärdsell, Pär m fl (2004) Instruktionsboken till Livet. Bunkeflostrand: Hälsa+kunskap! Bunkflomedellen

8 7 Tidsplan 7.1 Projektet genomför under tiden Projektet för respektive arbetsställe beräknas pågå i två år enligt nedanstående tabell: Tabell 4: Olika aktiviteter i tidsplanen AKTIVITET TID I MÅNADER SAMMANLAGD PROJEKTTID MÅNADER Beslutsfas, Information och förankring 3 3 Enkätundersökning/insamling 1 4 Sammanställning av rapport, återkoppling 3 7 Handlingsplan tas fram 2 9 Genomförande av handlingsplan Uppföljning/Slutrapport Fortlöpande 24 Upplägget bör utformas som rullande start, lämpligen ett skolområde i taget (per termin). Tidsplanen behöver koordineras med hänsyn till Previas möjligheter att ställa resurser till förfogande. En tidsplan skulle då kunna se ut på följande vis: Successiv uppstart under perioden Successivt avslut under perioden Förslag: Att under tiden förbättra sjuktalen inom förskola och fritidshem enligt den metod som beskrivs och erbjuds av bl a Previa. Att avsätter kronor för projektet respektive år samt kr för 2010 för kartläggning och insatser enligt beskriven metodik. Att insatser utvärderas.

SPAF-konferens 17-19 april 2013 Wisby Strand

SPAF-konferens 17-19 april 2013 Wisby Strand SPAF-konferens 17-19 april 2013 Wisby Strand Nätverk med specialister med fokus på bättre ljudmiljö Hörselpedagoger, förskolekonsulent, koordinatorer, arbetsmiljöingenjör, PAkonsult. Förskolor och fritidshem

Läs mer

Uppföljning av. det systematiska arbetsmiljöarbetet, fortbildningsinsatserna och jämställdhetsarbetet inom förvaltningen

Uppföljning av. det systematiska arbetsmiljöarbetet, fortbildningsinsatserna och jämställdhetsarbetet inom förvaltningen Uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet, fortbildningsinsatserna och jämställdhetsarbetet inom förvaltningen Barn- och utbildningsnämnden År 2011 2 Bakgrund Arbetsgivaren har enligt arbetsmiljölagen

Läs mer

Utbildningar Hälsa, arbetsmiljö, ledarskap och organisation

Utbildningar Hälsa, arbetsmiljö, ledarskap och organisation Utbildningar 2017 Hälsa, arbetsmiljö, ledarskap och organisation Vad skulle hända om alla chefer blev lite bättre Genom att på ett positivt sätt vägleda medarbetarna genom att förstärka beteenden som skapar

Läs mer

SÄNKT SJUKFRÅNVARO 2009 I HÄSSELBY - VÄLLINGBY OCH RINKEBY-KISTA STADS- DELSFÖRVALTNINGAR PROJEKTANSÖKAN

SÄNKT SJUKFRÅNVARO 2009 I HÄSSELBY - VÄLLINGBY OCH RINKEBY-KISTA STADS- DELSFÖRVALTNINGAR PROJEKTANSÖKAN HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING PERSONALAVDELNINGEN 9.BILAGA 2 PROJEKT SÄNKNING AV SJUKFRÅNVARO (TERTIAL 1 SDN 04).DOC SID 1 (6) 2009-04-16 SÄNKT SJUKFRÅNVARO 2009 I HÄSSELBY - VÄLLINGBY OCH RINKEBY-KISTA

Läs mer

Delegering av arbetsmiljö 2016

Delegering av arbetsmiljö 2016 Tjänsteskrivelse 1 (1) 2015-10-30 FHN 2015.0027 Handläggare Ulrika Lundgren Folkhälsonämnden Delegering av arbetsmiljö 2016 Sammanfattning Enligt AFS 2001:1 ska arbetsgivaren fördela uppgifterna i verksamheterna

Läs mer

2014-11-04. Riktlinjer för systematiskt Arbetsmiljö och Hälsoarbete. Antagen av kommunstyrelsen 2015-01-14 45

2014-11-04. Riktlinjer för systematiskt Arbetsmiljö och Hälsoarbete. Antagen av kommunstyrelsen 2015-01-14 45 Riktlinjer för systematiskt Arbetsmiljö och Hälsoarbete Antagen av kommunstyrelsen 2015-01-14 45 Gra storps kommuns riktlinjer fo r ha lsa, arbetsmiljo och rehabilitering Samverkansavtalet FAS 05 betonar

Läs mer

Handläggare: Yvonne Westrin. Rapport om utvecklingsprojekt kring arbetsorganisation och arbetstid inom förskolan Återremiss från sammanträde

Handläggare: Yvonne Westrin. Rapport om utvecklingsprojekt kring arbetsorganisation och arbetstid inom förskolan Återremiss från sammanträde Barn och ungdom hìåöëüçäãéåë=pac= = qà åëíéìíä í~åçé= ako=rmqjntrjmr= ëáç=n=esf=ommrjmujnr= Handläggare: Yvonne Westrin Tfn: 508 08 138 Till Kungsholmens Stadsdelsnämnd = Rapport om utvecklingsprojekt

Läs mer

Program 7 miljoner för att minska sjukfrånvaron i Umeå kommun

Program 7 miljoner för att minska sjukfrånvaron i Umeå kommun 1 av 5 Program 7 miljoner för att minska sjukfrånvaron i Umeå kommun 2012-2013 Bakgrund Under 2012 avsatte kommunfullmäktige motsvarande 7 miljoner kronor med syfte att minska sjukfrånvaron i Umeå Kommun.

Läs mer

Uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM) - rapport

Uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM) - rapport Tjänsteskrivelse 1 (5) Datum Diarienummer 2014-03-03 2012/85 Personalenhetschef Helen Svensson 0410-73 34 96, 0708-81 79 35 helen.svensson@trelleborg.se Bildningsnämnden Uppföljning av det systematiska

Läs mer

Svar på Arbetsmiljöverkets inspektion den 28 mars 2017

Svar på Arbetsmiljöverkets inspektion den 28 mars 2017 Södermalms sdf Administrativa avdelningen Tjänsteanteckningar Dnr: 291-2017-1.6. Sida 1 (10) 2017-08-109 Svar på Arbetsmiljöverkets inspektion den 28 mars 2017 Södermalms stadsdelsförvaltning, Stockholm

Läs mer

Utbildningar 2015. Hälsa, arbetsmiljö, ledarskap och organisation

Utbildningar 2015. Hälsa, arbetsmiljö, ledarskap och organisation Utbildningar 2015 Hälsa, arbetsmiljö, ledarskap och organisation Vad skulle hända om alla chefer blev lite bättre Genom att på ett positivt sätt vägleda medarbetarna genom att förstärka beteenden som skapar

Läs mer

118 Dnr 234/16. Uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet - SAM 2015

118 Dnr 234/16. Uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet - SAM 2015 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2016-04-04 Sida 14 (19) 118 Dnr 234/16 Uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet - SAM 2015 Ett väl fungerande arbetsmiljöarbete är en naturlig del i verksamheten

Läs mer

Rutin för systematiskt arbetsmiljöarbete inom Enköpings kommun

Rutin för systematiskt arbetsmiljöarbete inom Enköpings kommun PERSONALENHETEN 2009-09-28 1 (5) Rutin för systematiskt arbetsmiljöarbete inom Enköpings kommun Detta dokument fastställer rutiner samt reder ut ansvarsförhållanden för arbetsmiljöarbetet inom Enköpings

Läs mer

Skrivelse om ökad sjukfrånvaro

Skrivelse om ökad sjukfrånvaro Skärholmens stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-02-08 Handläggare Charlotte Goliath Telefon: 076 12 24 030 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Skrivelse om ökad

Läs mer

Arbetsbelastning SKYDDSROND: GENOMFÖRANDE FÖRBEREDELSER. ansvarig chef: skyddsombud: övriga deltagare:

Arbetsbelastning SKYDDSROND: GENOMFÖRANDE FÖRBEREDELSER. ansvarig chef: skyddsombud: övriga deltagare: SKYDDSROND: Arbetsbelastning datum: förvaltning eller motsvarande: arbetsplats: chef: skyddsombud: övriga deltagare: Bestämmelserna kring organisatorisk och social arbetsmiljö handlar bland annat om medarbetarnas

Läs mer

PLAN FÖR UTVECKLING AV FRITIDSHEM

PLAN FÖR UTVECKLING AV FRITIDSHEM UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN GRUNDSKOLEAVDELNINGE N SID 1 (7) 2012-11-13 DNR 12-411/7073 BILAGA PLAN FÖR UTVECKLING AV FRITIDSHEM UPPDRAGET I skollagen står följande om syftet med utbildningen på fritidshemmet:

Läs mer

2014-01-13. Arbetsmiljöplan 2014. Jämtlands Räddningstjänstförbunds

2014-01-13. Arbetsmiljöplan 2014. Jämtlands Räddningstjänstförbunds 2014-01-13 Arbetsmiljöplan 2014 Jämtlands Räddningstjänstförbunds Systematiskt arbetsmiljö- och hälsoarbete i förbundet Målet för det systematiska arbetsmiljö- och hälsoarbetet är att förena en väl fungerande

Läs mer

Organisatorisk och Social Arbetsmiljö 2015:4

Organisatorisk och Social Arbetsmiljö 2015:4 November 2016 Organisatorisk och Social Arbetsmiljö 2015:4 Hur kan man arbeta med den nya föreskriften och få strategi och kultur att samverka? Frida Norrman & Johanna Rådeström Organisationspsykologer,

Läs mer

Plan för minskad sjukfrånvaro strategi för högre frisknärvaro

Plan för minskad sjukfrånvaro strategi för högre frisknärvaro Plan för minskad sjukfrånvaro strategi för högre frisknärvaro Plan Diarienummer: KS 2015/1997 Dokumentansvarig: Hr-chef Beredande politiskt organ: Personal- och näringslivsutskottet Beslutad av: Kommunstyrelsen

Läs mer

Systematiskt arbetsmiljöarbete på arbetsplatsnivå rutin inom barn- och utbildningsförvaltningen Mer information finns i ledningsverktyget.

Systematiskt arbetsmiljöarbete på arbetsplatsnivå rutin inom barn- och utbildningsförvaltningen Mer information finns i ledningsverktyget. Rutin systematiskt arbetsmiljöarbete 1 (5) 2013-03-14 Systematiskt arbetsmiljöarbete på arbetsplatsnivå rutin inom barn- och utbildningsförvaltningen Mer information finns i ledningsverktyget. Med systematiskt

Läs mer

Punkt 22 Systematiskt arbetsmiljöarbete 2017

Punkt 22 Systematiskt arbetsmiljöarbete 2017 1 Tjänsteutlåtande 2017-09-11 Diarienummer: 0082/17 Handläggare: Annika Forsgren Tel: 031-368 55 07 E-post: annika.forsgren@gotalejon.goteborg.se Punkt 22 Systematiskt arbetsmiljöarbete 2017 Förslag till

Läs mer

Riktlinjegruppen Psykisk ohälsa

Riktlinjegruppen Psykisk ohälsa Riktlinjegruppen Psykisk ohälsa Namn Tillhörighet Profession Ebba Nordrup Landstingshälsan i Örebro Beteendevetare Bodil Carlstedt-Duke Avonova Företagsläkare. Med Dr Emma Cedstrand Karolinska Institutet

Läs mer

Personalbokslut 2012, barn- och utbildningsförvaltningen

Personalbokslut 2012, barn- och utbildningsförvaltningen BUN 2013.0138 Handläggare: Lotta Frisk, Personalavdelningen Personalbokslut 2012, barn- och utbildningsförvaltningen Antal anställda Barn- och utbildningsförvaltningen hade 714 tillsvidareanställda personer

Läs mer

Konsekvensbeskrivning vid förändringsarbete enligt AFS 2001:1 8

Konsekvensbeskrivning vid förändringsarbete enligt AFS 2001:1 8 Konsekvensbeskrivning vid förändringsarbete enligt AFS 21:1 8 Arbetsgång vid utförande av konsekvensbeskrivning 1. När ändringar i verksamheten planeras ska arbetsgivaren bedöma om ändringarna medför risker

Läs mer

Företagshälsovård kvartal 1, Previa i samarbete med Göteborgs universitet

Företagshälsovård kvartal 1, Previa i samarbete med Göteborgs universitet Företagshälsovård kvartal 1, 2010 Previa i samarbete med Göteborgs universitet Innehåll Inledning sid 3 Arbetsmiljö på GU sid 3 Verksamhetsredovisning sid 4 På Gång sid 6 Resursredovisning sid 7 Personalsituation

Läs mer

Policy för hälsa, arbetsmiljö och rehabilitering

Policy för hälsa, arbetsmiljö och rehabilitering Policy för hälsa, arbetsmiljö och rehabilitering Dokumenttyp: Policy Dokumentansvarig: Personalfunktionen Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2012-09-24, 145 DNR: KS000353/2010 Attraktiva och

Läs mer

Vad kallar man de viktigaste orsakerna till lönsammare företag? Anita och Björn till exempel.

Vad kallar man de viktigaste orsakerna till lönsammare företag? Anita och Björn till exempel. Vad kallar man de viktigaste orsakerna till lönsammare företag? Anita och Björn till exempel. Vad som gör företag framgångsrika är inte alltid det du tror. Visst är det viktigt med affärsplaner, distributionsmodeller

Läs mer

Sammanfattning. Slutsatser

Sammanfattning. Slutsatser Sammanfattning Chefer är viktiga för att skapa attraktiva och välfungerande jobb inom välfärden. Samtidigt är många chefer hårt pressade av hög arbetsbelastning, stort personalansvar och knappa resurser.

Läs mer

Företag med friska medarbetare utmärks av mer utvecklat arbete avseende:

Företag med friska medarbetare utmärks av mer utvecklat arbete avseende: Företag med friska medarbetare utmärks av mer utvecklat arbete avseende: Ledarskap Kompetensförsörjning Tydliga karriärvägar Man ansträngde sig för att de anställda skulle passa in i gruppen Utbildning

Läs mer

PRATAMERA SVERIGE AB VI HJÄLPER FÖRETAG ATT MÅ BÄTTRE

PRATAMERA SVERIGE AB VI HJÄLPER FÖRETAG ATT MÅ BÄTTRE PRATAMERA SVERIGE AB VI HJÄLPER FÖRETAG ATT MÅ BÄTTRE VAD KAN VI GÖRA FÖR ERT FÖRETAG? Psykisk ohälsa är ett växande problem. Psykisk ohälsa är ett stort problem på många arbetsplatser och medför höga

Läs mer

Arbetsmiljöverkets föreskrifter om systematiskt arbetsmiljöarbete. Föreskrifternas tillämpningsområde. Definition av systematiskt arbetsmiljöarbete

Arbetsmiljöverkets föreskrifter om systematiskt arbetsmiljöarbete. Föreskrifternas tillämpningsområde. Definition av systematiskt arbetsmiljöarbete AFS 2001:1 Arbetsmiljöverkets föreskrifter om systematiskt arbetsmiljöarbete Utkom från trycket Den 16 mars 2001 Beslutade den 15 februari 2001 (Ändringar införda t.o.m. 2008-09-30) Arbetsmiljöverket meddelar

Läs mer

Företagshälsovård kvartal 3, Previa i samarbete med Göteborgs universitet

Företagshälsovård kvartal 3, Previa i samarbete med Göteborgs universitet Företagshälsovård kvartal 3, 2011 Previa i samarbete med Göteborgs universitet Innehåll Inledning sid 3 Arbetsmiljö på GU sid 3 Verksamhetsredovisning sid 4 På Gång sid 6 Resursredovisning sid 7 Personalsituation

Läs mer

Välkommen! introduktion till systematiskt arbetsmiljöarbete, förebyggande hälsoarbete och rehabilitering

Välkommen! introduktion till systematiskt arbetsmiljöarbete, förebyggande hälsoarbete och rehabilitering Välkommen! introduktion till systematiskt arbetsmiljöarbete, förebyggande hälsoarbete och rehabilitering Agenda Systematiskt arbetsmiljöarbete Förebyggande hälsoarbete Friskvård Med omtanke - samtal vid

Läs mer

Metoder för primärprevention och tidig återgång i arbete vid arbetsrelaterad psykisk ohälsa

Metoder för primärprevention och tidig återgång i arbete vid arbetsrelaterad psykisk ohälsa Metoder för primärprevention och tidig återgång i arbete vid arbetsrelaterad psykisk ohälsa Gunnar Bergström, docent 2017-10-20 Namn Efternamn 1 Systematisk litteraturgenomgång Riktlinjer Arbetshälsoekonomiskt

Läs mer

Hälsan & Arbetslivet

Hälsan & Arbetslivet Hälsan & Arbetslivet Lust i arbetet Arbetslust är en kraft som stimulerar till effektivitet, utveckling och lönsamhet. Den genererar mervärde för organisationen och bidrar till hälsa för individen. Det

Läs mer

Riktlinjer för Hälsoprocessen, Arbetsanpassning och Rehabilitering

Riktlinjer för Hälsoprocessen, Arbetsanpassning och Rehabilitering Riktlinjer gällande rehabilitering och arbetsanpassning kommunfullmäktige 2003-09-11 rev. 2016-04-14 Sid 1/7 Riktlinjer för Hälsoprocessen, Arbetsanpassning och Rehabilitering INLEDNING Arbetsgivaren har

Läs mer

Ambjörnsgårdens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ambjörnsgårdens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Ambjörnsgårdens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet 1-5 år Läsår: 2014-2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

BILAGA 1: Systematiskt arbetsmiljöarbete enligt Arbetsmiljöverket

BILAGA 1: Systematiskt arbetsmiljöarbete enligt Arbetsmiljöverket BILAGOR. Arbeta med HPI Arbetsplatsprofil en handledning Sida 1 av 5 BILAGA 1: Systematiskt arbetsmiljöarbete enligt Arbetsmiljöverket Kunskap och ansvar Arbetsgivare och chefer eller andra arbetstagare

Läs mer

Förskola i förändring med barnens bästa i fokus. Kungsbacka kommun

Förskola i förändring med barnens bästa i fokus. Kungsbacka kommun Förskola i förändring med barnens bästa i fokus Kungsbacka kommun Kungsbacka på kartan Förskola i Kungsbacka Antal barn förskola 3750 st Antal förskolor 72 st Antal anställda 750 st Fristående förskolor

Läs mer

Kompetensförsörjningsplan Förskoleförvaltningen 2018

Kompetensförsörjningsplan Förskoleförvaltningen 2018 Kompetensförsörjningsplan Förskoleförvaltningen 2018 Utvärdering /måluppfyllelse föregående år Kompetensmål Riskanalys Aktivitetsplan I detta dokument redovisas följande på förvaltningsledningsnivå: 1.

Läs mer

Underlag budgetuppföljning till BUN

Underlag budgetuppföljning till BUN Underlag budgetuppföljning till BUN 190409 Analys budget 2018 Barn och utbildningsnämnden redovisade ett större underskott 2018 än prognostiserat. En analys har gjorts där orsaker identifierats. I detta

Läs mer

Lärarlönelyftet. Riktlinjer för lärarlönelyftet inom Norrköpings kommun. Skolverket skriver

Lärarlönelyftet. Riktlinjer för lärarlönelyftet inom Norrköpings kommun. Skolverket skriver Lärarlönelyftet 2016-09-15 Riktlinjer för lärarlönelyftet inom Norrköpings kommun Dessa riktlinjer är framtagna av Utbildningskontorets ledningsgrupp i samarbete med Personalkontoret. De är baserade på

Läs mer

Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam

Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam Datum: 110211 Version nr: Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam Namn HAMNRINGEN Bakgrund Ungdomsarbetslösheten i länet befinner sig på en hög nivå, i januari 2011 var den 12,4 % (arbetslösa

Läs mer

Projektdirektiv delprojektet föräldrastöd

Projektdirektiv delprojektet föräldrastöd Sida: 1 (5) Projektdirektiv delprojektet föräldrastöd 1. BESTÄLLNING Godkännande Projektdirektivet godkänt av: Uppdragsgivare/Beställare: Projektledare: Anders Byström barn- och utbildningschef XXXX projektledare

Läs mer

Vår kunskap : Din hälsa

Vår kunskap : Din hälsa Vår kunskap : Din hälsa Ergonomhuset är ett kunskapsföretag inom ergonomi, arbetsteknik, utbildning och sjukgymnastik. Vår idé är att erbjuda ett helhetstänkande för individen och företaget. Specialinriktningar

Läs mer

Ansökan till Samspelet om finansiering i insats. Skapa trygg återgång

Ansökan till Samspelet om finansiering i insats. Skapa trygg återgång 2016-05-27 1(7) Ansökan till Samspelet om finansiering i insats. Insatsens namn KUPO Kompetensutveckling inom psykisk ohälsa för offentliga arbetsgivare Bakgrund Psykisk ohälsa ökar och är idag den vanligaste

Läs mer

Riktlinjer för Hälsoprocessen, Arbetsanpassning och Rehabilitering

Riktlinjer för Hälsoprocessen, Arbetsanpassning och Rehabilitering Reviderad: 2016-04-14. Kontrollerad: 2017-06-13 Sid 1/7 Riktlinjer för Hälsoprocessen, Arbetsanpassning och Rehabilitering INLEDNING Arbetsgivaren har enligt arbetsmiljölagen och lagen om allmän försäkring

Läs mer

Handlingsplan för ökad personaltäthet, minskade barngrupper och ökat antal utbildade pedagoger i förskolan. Skolnämnden

Handlingsplan för ökad personaltäthet, minskade barngrupper och ökat antal utbildade pedagoger i förskolan. Skolnämnden Handlingsplan för ökad personaltäthet, minskade barngrupper och ökat antal utbildade pedagoger i förskolan Skolnämnden 2017 05 19 Handlingsplan för ökad personaltäthet, minskade barngrupper och ökat antal

Läs mer

Företagshälsovård kvartal 1, 2011. Previa i samarbete med Göteborgs universitet

Företagshälsovård kvartal 1, 2011. Previa i samarbete med Göteborgs universitet Företagshälsovård kvartal 1, 2011 Previa i samarbete med Göteborgs universitet Innehåll Inledning sid 3 Arbetsmiljö på GU sid 3 Verksamhetsredovisning sid 4 På Gång sid 6 Resursredovisning sid 7 Personalsituation

Läs mer

Information till alla medarbetare vid sjukskrivning och rehabilitering

Information till alla medarbetare vid sjukskrivning och rehabilitering Information till alla medarbetare vid sjukskrivning och rehabilitering JUNI 2018 Foto: Jonas Kullman Information till alla medarbetare vid sjukskrivning och rehabilitering Att du som medarbetare ibland

Läs mer

Företagshälsovården behövs för jobbet

Företagshälsovården behövs för jobbet Företagshälsovården behövs för jobbet Det är viktigt att de anställda mår bra i sitt arbete och att arbetsmiljön är sund och säker. Det finns ett samband mellan olika psykosociala faktorer i arbetsmiljön,

Läs mer

Karlshamns TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1(5) kommun Dnr: 2015/4729

Karlshamns TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1(5) kommun Dnr: 2015/4729 Karlshamns TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1(5) kommun Nämnd Datum Nämnden för barn, ungdom och skola Svar på revisionsrapport - granskning av sjukfrånvaron i Karlshamns kommun Förslag till beslut att ställa sig

Läs mer

Jämställdhetsplan med mångfalldsperspektiv. Försvarsutbildarna Ystad

Jämställdhetsplan med mångfalldsperspektiv. Försvarsutbildarna Ystad 2016-04-30 Jämställdhetsplan med mångfalldsperspektiv Försvarsutbildarna Ystad 2016 1 Jämställdhetsplan med mångfaldsperspektiv Lagar Fr.o.m. 1 januari 2009 gäller, Diskrimineringslag, (2008:567). Lagen

Läs mer

Dialogunderlag om arbetsbelastning. arbetsgrupper

Dialogunderlag om arbetsbelastning. arbetsgrupper Dialogunderlag om arbetsbelastning för arbetsgrupper Detta material är tänkt att användas för gruppdiskussioner inom arbetslag, på APT eller inom samverkansgrupper. Varje frågeområde har en kort inledning

Läs mer

Riktlinjer för Malmö högskolas anpassnings- och rehabiliteringsverksamhet

Riktlinjer för Malmö högskolas anpassnings- och rehabiliteringsverksamhet MAH / Förvaltning Personalavdelningen 1(6) 2009-03-19 Dnr Mahr 49-09/180 Riktlinjer för Malmö högskolas anpassnings- och rehabiliteringsverksamhet Mål Medarbetare med nedsatt arbetsförmåga ska få stöd

Läs mer

Utvärderingen av samverkansarbetet bör ske på respektive samverkansnivå. Ansvarig för utvärderingen är centrala samverkansgruppen.

Utvärderingen av samverkansarbetet bör ske på respektive samverkansnivå. Ansvarig för utvärderingen är centrala samverkansgruppen. Mars 2019 Samverkan och arbetsmiljö Det centrala avtalet för samverkan och arbetsmiljö är utgångspunkten för de lokala avtal som tecknas. Som centrala parter uppmanar vi lokala parter att teckna samverkansavtal,

Läs mer

Jobbet gör dig inte sjuk - men kan hålla dig frisk?

Jobbet gör dig inte sjuk - men kan hålla dig frisk? Jobbet gör dig inte sjuk - men kan hålla dig frisk? Myter kring stigande sjukfrånvaro Att skapa friska organisationer 1 Jobbet är en friskfaktor Psykisk ohälsa och stigande sjukfrånvaro är växande samhällsproblem

Läs mer

Ambjörnsgårdens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ambjörnsgårdens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Ambjörnsgårdens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet 1-5 år Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Kom igång med Vår arbetsmiljö

Kom igång med Vår arbetsmiljö Kom igång med Vår arbetsmiljö Vår arbetsmiljö är ett verktyg från Suntarbetsliv som involverar medarbetarna i undersökningen av arbetsmiljön. Undersökningsmetoden beaktar såväl risk- som friskfaktorer.

Läs mer

GR-kommunernas personal- och rekryteringsbehov

GR-kommunernas personal- och rekryteringsbehov GR-kommunernas personal- och rekryteringsbehov 2016 2026 Befolkningsutveckling i GR-kommunerna 2003 2026 0 18 19 64 65 74 75 84 85+ Samtliga 160 Index år 2003=100 150 140 130 120 110 100 90 80 2003 2005

Läs mer

Delårsrapport Barn- och utbildningsnämnden

Delårsrapport Barn- och utbildningsnämnden Delårsrapport 2018 Barn- och utbildningsnämnden Innehållsförteckning Övergripande frågor per nämnd... 3 Personalredovisning... 3 Riktade statsbidrag... 5 Barn- och utbildningsnämnden, Delårsrapport 2018

Läs mer

Utbildningsdepartementet (5) Dnr:

Utbildningsdepartementet (5) Dnr: Utbildningsdepartementet 1 (5) Delredovisning av uppdrag om att genomföra insatser för att förbättra det förebyggande och hälsofrämjande arbetet inom elevhälsan i syfte att stödja elevernas utveckling

Läs mer

Arbetsmiljö. Riktlinjer för. Syfte. Bakgrund. Antagna av Kommunstyrelsen 2001-09-19.

Arbetsmiljö. Riktlinjer för. Syfte. Bakgrund. Antagna av Kommunstyrelsen 2001-09-19. Kommunledningskontorets personalavdelning Kontaktperson: Boel Steén, tfn 13 56 87 Riktlinjer för Arbetsmiljö Antagna av Kommunstyrelsen 2001-09-19. Syfte Syftet med dessa riktlinjer är att visa Kristianstads

Läs mer

Medarbetarenkäten 2013 besvarades av 722 personer (n= 892), vilket ger en svarsfrekvens på 81 %. För kommunen som helhet är svarsfrekvensen 78 %.

Medarbetarenkäten 2013 besvarades av 722 personer (n= 892), vilket ger en svarsfrekvens på 81 %. För kommunen som helhet är svarsfrekvensen 78 %. Emma Nilsson 0413-622 61 2014-01-13 Medarbetarenkät Vård och Omsorg 2013 Medarbetarenkäten 2013 besvarades av 722 personer (n= 892), vilket ger en svarsfrekvens på 81 %. För kommunen som helhet är svarsfrekvensen

Läs mer

Karlshamns kommun Kartläggning av avslutade chefstjänster

Karlshamns kommun Kartläggning av avslutade chefstjänster Karlshamns kommun Kartläggning av avslutade chefstjänster 17 november 2017 Lars Eriksson Negin Nazari Bakgrund Under 2016 har Karlshamns kommun figurerat i dagspressen för att flera toppchefer har avslutat

Läs mer

Arbetsmiljöplan 2013. Socialnämnden

Arbetsmiljöplan 2013. Socialnämnden Tjänsteskrivelse 2013-02-27 SN 2013.0059 Handläggare: Annika Ljungberg, Personalavdelningen Socialnämnden Arbetsmiljöplan 2013 Sammanfattning Enligt kommunens arbetsmiljöpolicy ska varje nämnd upprätta

Läs mer

Anvisning för riskbedömning vid förändring i verksamheten

Anvisning för riskbedömning vid förändring i verksamheten Diarienummer: 1-510/2013 Utfärdat av: Personalavdelningen Datum: 2013-09-01 Sida1 av 8 Anvisning för riskbedömning vid förändring i verksamheten Riskbedömning ska enligt Arbetsmiljöverkets föreskrift Systematiskt

Läs mer

Risk- och konsekvensbedömning inför ändring i verksamhet

Risk- och konsekvensbedömning inför ändring i verksamhet Sektionen Personal Risk- och konsekvensbedömning inför ändring i verksamhet November 2016/LJ Reviderad maj 2017 ASJ 1 Risk- och konsekvensbedömning inför ändring i verksamhet Enligt AFS 2001:1, 8 "Arbetsgivaren

Läs mer

Arbetsmiljöbokslut. år 2012

Arbetsmiljöbokslut. år 2012 Arbetsmiljöbokslut 2 Personalredovisning till nämndens årsredovisning Antal anställningar den 1 november 2012 Befattningsbenämning Antal personer Antal anställningar Antal årsarbetare Medelålder Administratörer

Läs mer

Tidiga insatser för minskad sjukfrånvaro. Informationsmaterial

Tidiga insatser för minskad sjukfrånvaro. Informationsmaterial Tidiga insatser för minskad sjukfrånvaro Informationsmaterial 2018-02-05 Bakgrunden är att Uppdrag psykisk hälsa (SKL) har lett nationell förstudie kring insatser för att minska sjukfrånvaro Utveckla arbetssätt

Läs mer

Skolverket O

Skolverket O Anr 2016-05- 2 O REGION GOTLAND^ 1(5) Överenskommelse (OK 1) om samverkan mellan och Region Gotland avseende nulägesanalys och åtgärdsplan inom ramen för uppdraget om att genomföra insatser för att stärka

Läs mer

Sjukskrivning och rehabilitering ur ett arbetsgivarperspektiv

Sjukskrivning och rehabilitering ur ett arbetsgivarperspektiv Sjukskrivning och rehabilitering ur ett arbetsgivarperspektiv En arbetsgivares perspektiv på uppdrag och ansvar avseende sjukskrivning och rehabilitering och hur vi utvecklar samverkan med vården Hanna

Läs mer

Årsredovisning Skolområde VÄST 2014

Årsredovisning Skolområde VÄST 2014 1 Årsredovisning Skolområde VÄST 2014 2 Årsberättelse 2014 SKOLOMRÅDE VÄST Beskriv kortfattat vilken typ av verksamhet och service ni har till kommuninnevånarna Skolområde VÄST bedriver verksamhet i Rumskulla.

Läs mer

Uppföljande granskning: Sjukfrånvaro och rehabilitering. Strömsunds kommun

Uppföljande granskning: Sjukfrånvaro och rehabilitering. Strömsunds kommun www.pwc.se Revisionsrapport Uppföljande granskning: Sjukfrånvaro och rehabilitering Robert Bergman Mars 2017 Innehåll Sammanfattning... 2 1. Inledning... 3 1.1. Bakgrund... 3 1.2. Syfte... 3 1.3. Avgränsning

Läs mer

Verksamhetsplan Arbetsåret 2011/12

Verksamhetsplan Arbetsåret 2011/12 Verksamhetsplan Arbetsåret 2011/12 GÄRDESÄNGENS FÖRSKOLA Arbetsplan Gärdesängens förskola Begränsning Vårt val av problem/ område 1. Barns inflytande med leken i fokus 2. IKT- projekt 3. Pedagogiska samtal

Läs mer

Avsiktsförklaring för samarbetet mellan Miljösamverkan Västra Götaland och Miljösamverkan Halland efter TUV

Avsiktsförklaring för samarbetet mellan Miljösamverkan Västra Götaland och Miljösamverkan Halland efter TUV Överenskommen vid gemensamt styrgruppsmöte för båda miljösamverkan 20 maj, efter förankring på chefsmötet 6 maj i Varberg. Uppdaterad september 2018. Avsiktsförklaring för samarbetet mellan Miljösamverkan

Läs mer

Förvaltningen föreslår att Vård- och omsorgsnämnden beslutar. att godk- a framtagen strategiplan om anhörigstöd

Förvaltningen föreslår att Vård- och omsorgsnämnden beslutar. att godk- a framtagen strategiplan om anhörigstöd Lilian Gullberg, projektledare 0413-620 22 110615 VOO IOU Vård- och omsorgsnämnden.5, INVESTOR NPEOPLE Strategiplan anhörigstöd Förslag till beslut Förvaltningen föreslår att Vård- och omsorgsnämnden beslutar

Läs mer

Handlingsplan för ökad andel heltidsarbetande i Dals-Eds Kommun för

Handlingsplan för ökad andel heltidsarbetande i Dals-Eds Kommun för Handlingsplan för ökad andel heltidsarbetande i Dals-Eds Kommun för 2017-2021 Antagen av Kommunstyrelsen 2017-12-13 150 Innehåll Bakgrund... 3 Arbetssätt... 3 Handlingsplanen... 3 1. Nuläge... 3 1:1 Antal

Läs mer

Kunskapslyft SIP för äldre

Kunskapslyft SIP för äldre Kunskapslyft SIP för äldre Nu är vi igång! Projektägare: Åsa Furén-Thulin, chef sektionen för Socialtjänst, SKL Uppdrag Psykisk Hälsa, SKL har fått uppdraget att leda satsningen Kontaktpersoner: samira.radwan@skl.se,

Läs mer

Jämställdhets- och mångfaldsplan för Katarina-Sofia stadsdelsförvaltning 2007

Jämställdhets- och mångfaldsplan för Katarina-Sofia stadsdelsförvaltning 2007 Jämställdhets- och mångfaldsplan för Katarina-Sofia stadsdelsförvaltning 2007 Jämställdhets- och mångfaldsplan år 2007 för Katarina-Sofia stadsdelsförvaltning Inledning Kommunfullmäktige har beslutat att

Läs mer

Arbetsmiljöplan, folkhälsonämnden 2015

Arbetsmiljöplan, folkhälsonämnden 2015 Styrdokument 2014-11-11 Ansvarig organisationsenhet: Folkhälsoförvaltningen Fastställd av Folkhälsonämnden 2014-11-12 Ersätter Arbetsmiljöplan 2014, 2013-12-11 146 c:\temp\cjen9qrefr.doc Arbetsmiljöplan,

Läs mer

Företagshälsovård kvartal 2, 2011. Previa i samarbete med Göteborgs universitet

Företagshälsovård kvartal 2, 2011. Previa i samarbete med Göteborgs universitet Företagshälsovård kvartal 2, 2011 Previa i samarbete med Göteborgs universitet Innehåll Inledning sid 3 Arbetsmiljö på GU sid 3 Verksamhetsredovisning sid 4 På Gång sid 7 Resursredovisning sid 7 Personalsituation

Läs mer

Uppgiftsfördelning av arbetsmiljöarbetet

Uppgiftsfördelning av arbetsmiljöarbetet Uppgiftsfördelning av arbetsmiljöarbetet Med uppgiftsfördelning av arbetsmiljöarbetet menas att fördela arbetsmiljöuppgifter från arbetsgivarens högsta nivå och neråt i organisationen. Politikerna i Barn-

Läs mer

Tilldelning av arbetsmiljöuppgifter

Tilldelning av arbetsmiljöuppgifter 1 (5) Tilldelning av arbetsmiljöuppgifter Kommunstyrelsen i Trelleborgs kommun tilldelar nedanstående angivna arbetsmiljöuppgifter inom angivet ansvarsområde med rätt till vidarefördelning av arbetsmiljöuppgifter

Läs mer

Utsikt - Ett projekt kring missbruksproblematik och

Utsikt - Ett projekt kring missbruksproblematik och Innehåll 1. Inledning 4 1.1 Projektets bakgrund... 4 2 Projektbeskrivning 4 2.1 Uppdragsbeskrivning... 4 2.2 Syfte... 4 2.3 Mål... 4 2.4 Avgränsningar... 4 2.5 Framgångsfaktorer... 4 2.6 Risker... 5 Utsikt

Läs mer

Genomförandeplan 2010 för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevården i Västernorrlands län

Genomförandeplan 2010 för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevården i Västernorrlands län Genomförandeplan 2010 för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevården i Västernorrlands län Bakgrund Regeringen har den 24 april 2008 träffat en överenskommelse med Sveriges

Läs mer

Hemtjänst Danderyd Handlingsplan för kommunal hemtjänst med budget i balans 2013 Antagen av produktionsstyrelsen xxxx

Hemtjänst Danderyd Handlingsplan för kommunal hemtjänst med budget i balans 2013 Antagen av produktionsstyrelsen xxxx 1(5) för kommunal hemtjänst med budget i balans 2013 Antagen av produktionsstyrelsen xxxx 2(5) Inledning Den kommunalt drivna hemtjänsten har under de senaste åren redovisat ett underskott i verksamheten.

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan 2016

Barn- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan 2016 Barn- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan 2016 Lunden, Kotten och Junibackens förskolor Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 STYRKORT... 3 INLEDNING... 4 EKONOMI I BALANS... 6 UTVECKLINGSBEHOV...

Läs mer

Svar på Arbetsmiljöverkets inspektion den 28 mars 2017

Svar på Arbetsmiljöverkets inspektion den 28 mars 2017 Södermalms stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-07-28 Handläggare Elisabeth Ansell Telefon: 08-508 12 020 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2017-08-24 Svar på Arbetsmiljöverkets

Läs mer

Upphandling av uppdragsutbildning för att vidareutbilda barnskötare till förskollärare

Upphandling av uppdragsutbildning för att vidareutbilda barnskötare till förskollärare Utbildningsförvaltningen Förskoleavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-11-23 Handläggare Linda Hillberg Telefon: 08-50833646 Till Utbildningsnämnden 2017-12-14 Upphandling av uppdragsutbildning

Läs mer

Kompetensförsörjningsplan på 3-5 års sikt för Östermalms stadsdelsförvaltning

Kompetensförsörjningsplan på 3-5 års sikt för Östermalms stadsdelsförvaltning Dnr: 2017-761-1.1. Bilaga 8 Kompetensförsörjningsplan på 3-5 års sikt för Östermalms stadsdelsförvaltning Enligt anvisningarna för nämndernas arbete med verksamhetsplan 2018 ska nämndens kompetensförsörjningsplan

Läs mer

TILLÄMPNING AV KAROLINSKA INSTITUTETS AVTAL AVSEENDE FÖRETAGSHÄLSOVÅRD

TILLÄMPNING AV KAROLINSKA INSTITUTETS AVTAL AVSEENDE FÖRETAGSHÄLSOVÅRD TILLÄMPNING AV KAROLINSKA INSTITUTETS AVTAL AVSEENDE FÖRETAGSHÄLSOVÅRD Karolinska Institutet har tecknat avtal med AB Previa för konsultuppdrag avseende företagshälsovård för alla anställda och postdoc

Läs mer

Rutiner för Arbetsanpassning och rehabilitering

Rutiner för Arbetsanpassning och rehabilitering HÖGSKOLAN DALARNA HDa dnr: F2001/1766/12 1 Rutiner för Arbetsanpassning och rehabilitering INLEDNING Bakgrund Personalen är Högskolans viktigaste resurs såväl ur ekonomisk som kompetensmässig aspekt. Förebyggande

Läs mer

Rutin för fördelning av arbetsmiljöuppgifter

Rutin för fördelning av arbetsmiljöuppgifter Rutin för fördelning av arbetsmiljöuppgifter Eskilstuna kommuns arbetsplatser ska kännetecknas av en hållbar arbetsmiljö. Arbetsmiljöarbetet syftar till att verka för hälsa och välbefinnande i fysiskt,

Läs mer

Inledning. Förväntade effekter på hälsobokslutet. Syfte. Hälsoberättelse

Inledning. Förväntade effekter på hälsobokslutet. Syfte. Hälsoberättelse Hälsobokslut 2008 1(13) Inledning Hälsobokslutet ger oss en övergripande bild av hälsoläget och ökad förståelse vad vi tillsammans med arbetstagarna kan göra för att förbättra förutsättningarna och villkoren

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Cecilia Frid SN 2019/

Handläggare Datum Ärendebeteckning Cecilia Frid SN 2019/ TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Cecilia Frid 2019-01-03 SN 2019/00080401 0480-453891 Socialnämnden Medarbetarenkät 2018 Förslag till beslut Socialnämnden fattar inget beslut med anledning

Läs mer

Företagshälsovård kvartal 2, Previa i samarbete med Göteborgs universitet

Företagshälsovård kvartal 2, Previa i samarbete med Göteborgs universitet Företagshälsovård kvartal 2, 2012 Previa i samarbete med Göteborgs universitet Innehåll Inledning sid 3 Arbetsmiljö på GU sid 4 Verksamhetsredovisning sid 5 På Gång sid 7 Resursredovisning sid 7 Personalsituation

Läs mer

Ekonomiska vinster med tidiga insatser. Hur psykisk ohälsa påverkar arbetsgivarens ekonomi

Ekonomiska vinster med tidiga insatser. Hur psykisk ohälsa påverkar arbetsgivarens ekonomi Ekonomiska vinster med tidiga insatser Hur psykisk ohälsa påverkar arbetsgivarens ekonomi Johan Rudborg Hälsoekonom, hälsostrateg Proactive Health Deltagit i utarbetande av Arbetshälsoekonomiskt analysverktyg,

Läs mer

Arbetsmiljöpolicy. Arbetsmiljöpolicy

Arbetsmiljöpolicy. Arbetsmiljöpolicy Arbetsmiljöpolicy Innehållsförteckning Kommunens målsättning 3 Definition av begreppet arbetsmiljö 3 Regelverk 3 Delegation 4 Systematiskt arbetsmiljöarbete undersöka, åtgärda och följa upp 4 Samverkan

Läs mer

Förslag till inriktning av budget för 2005.

Förslag till inriktning av budget för 2005. Beställarförbundet DELTA Tjänsteutlåtande Dnr 2004/21 på Hisingen 2004-10-18 Sekretariatet, OA Förslag till inriktning av budget för 2005. Inledning Vid Beställarförbundet DELTA:s sammanträde den 2 september

Läs mer