Anteckningar från möte i nätverket för lärande på arbetsplats

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anteckningar från möte i nätverket för lärande på arbetsplats"

Transkript

1 Anteckningar från möte i nätverket för lärande på arbetsplats Datum: Måndag 7 september Deltagare: Fredrik Ericsson Ale, Gisela Nottorp, Hillevi Sjöstedt-Lindkvist, Bengt Bohm, Birgitta Eriksson Göteborg, Christer Olofsson, Tommy Johansson, Kerstin Lund, Jan Morén Kungsbacka, Yvonne Barkstedt (ordf.) Avichai Arbiv, Björn Johansson, Gunnar Gisslow Lerum, Carl Nyström Lilla Edet, Stefan Heinz Mölndal, Bosse Andersson, Daniel Kindstedt, Anki Karlström, Partille, Gunilla Forsell, Tommy Andersson Stenungsund, Malin Haugen, Anders Norrman Tjörn, Margaretha Allen GR Gäst: Malin Thunborg, Nationella lärlingskommittén, med specialuppdrag att beskriva regional samverkan kring lärlingsutbildning Ej deltagande kommuner: Alingsås, Härryda, Kungälv, Öckerö 1. Minnesstund för Lars Olsson, Göteborg 2. Presentation av ny ordförande Yvonne Barkstedt, förvaltningschef i Partille, kommer att leda nätverket för lärande på arbetsplats och efterträder Sten Janson på uppdrag av Utbildningschefsgruppen. Yvonne såg fram emot uppgiften och att få sätta sig in i förutsättningarna för lärande på arbetsplats. 2. Presentation av deltagare i nätverket genomfördes Fredrik Ericsson ersätter Irma Polgary i Ale, Anki Karlström vikarierar för Daniel Kindstedt i Partille. 3. Arbetsutskott utsågs Tommy Johansson Kungsbacka och Hillevi Sjöstedt-Lindkvist utsågs. Tider för arbetsutskottet fastställdes till: 23 september och 9 november Föregående mötes minnesanteckningar Anteckningarna lades till handlingarna 5. Redovisning av intagningsläget och läget i kommunerna Ingrid Sigström, Gymnasieintagningen medverkade. Fil angående slutintagningen för lärlingsplatser bifogas handlingarna. 432 platser erbjöds för direktintag inför platser finns kvar i systemet efter justering. Det finns intagna elever på samtliga dessa platser. 149 elever är reserver. Av de sökande hade 308 alternativet som sitt förstahandsval. Andelen pojkar är fortsatt förhållandevis stor, men fler utbildningar har attraherat även flickor.

2 Läget i kommunerna Ale: Ekonomisk anpassning gör att de platser man sökt och beviljats lämnades tillbaka till Skolverket. Göteborg: Bräckegymnasiet har flera inriktningar. Golv är ny inriktning. En grupp på 18 elever kan tas in kontinuerligt, vilket är första gången för Bräcke. Dessa platser syns inte i intagningsstatistiken som lärlingsplatser utan som platser på Byggprogrammet. Katrinelundsgymnasiet har på Omvårdnadsprogrammet 16 direktintagsplatser och 9 med kontinuerlig intagning. Alla platser är besatta redan nu. Lerum: Ansökan om lärlingsplatser hamnade mellan stolarna i våras. En mängd insatser ha genomförts för att försöka lösa situationen för de elever som sökt och tagits in till platser som inte beviljats. Dels försökte regionen få till en omfördelning inom GR, då några medlemskommuner lämnade tillbaka platser, dels togs via GR kontakt med Skolverket om möjligheten att lösa problemet så snart som platser återlämnats till Skolverket. Endast 47 platser återlämnades för denna omgång, men det räckte för att Lerum skulle kunna få 20 platser i veckan som gick. Läget är alltså under kontroll. Samtliga elever bjöds in till skolan redan under våren. Lilla Edet: Kommunen erbjuder för första gången lärlingsplatser. Nästan alla platser är besatta. Eleverna kommer att utgöra en sammanhållen grupp trots att de går olika program. Nösnäsgymnasiet i Stenungsund är egentligen huvudman för platserna som läggs på entreprenad i Lilla Edet. Det medför dock en möjlighet att laborera med platserna så att de kan läggas där de behövs bäst. Enheten i Lilla Edet har fått namnet Elfhemsgymnasiet. Mölndal: I den tidiga organisationen fanns 45 platser men nu är det 34 intagna elever. Det har varit relativt lätt att hitta arbetsplatser som har velat ta emot en lärling. Ett återstående problem är att inga flickor har sökt lärlingsplatserna. IDÉ: Skulle det vara relevant att stötta flickor på lärlingsplatser med ett eget nätverk? Partille: Partille erbjuder för första gången lärlingsplatser. 14 elever har tagits in och en finns som reserv. Meritpoängen är ganska väl samlade för elevgruppen och det är en jämn fördelning av flickor och pojkar. Butikskommunikatör startar ej. Stort tryck har det varit för att få platserna inom omvårdnadsprogrammet. Skolan efterlyser i nätverket lärare på OP som skulle kunna vara behjälplig med bedömning och betygsättning. Växtskötare togs bort på grund av påtryckningar från Västra Götalandsregionen med anledning av GR:s avtal kring naturbruksutbildningar. Terminen har startat med en två veckors lära känna varandra period. Stenungsund: Nösnäsgymnasiet har fullt på alla sina platser. 44 platser fanns från början, men samverkan med Lilla Edet har medfört att platserna nu delas upp mellan de två kommunerna. Orsaken är att Lilla Edet inte har någon traditionell gymnasieskola.

3 Tjörn: Av de 25 platserna är 22 besatta, vilket känns bra med tanke på den turbulens som rått kring UCT Tjörn under försommaren. En utredning kommer inom kort att lägga fram ett förslag inför den framtida utbildningsverksamheten på gymnasienivå i Tjörns kommun. Fråga ställdes: Kommer Skolverket att fördela fler platser i årets omgång under hösten? Margaretha: Eftersom så få platser lämnades tillbaka är det kanske inte troligt men det återstår att se om alla 6000 platserna verkligen kommer igång när de som har kontinuerlig övergång har tagit in de sista eleverna. 6. Besök från Nationella lärlingskommittén Malin Thunborg, med ordinarie arbetsplats Östsam i Östergötland, arbetar på uppdrag av Nationella lärlingskommittén med dokumentation av regional samverkan. Bilder från Malins presentation bifogas. Två delbetänkanden ska lämnas. Flera experter tittar nu på olika inslag. Anita Svensson har i uppgift att titta på lärlingsrådens verksamhet. Ulla Karin Sundkvist Nilsson gör en översikt av internationell lärlingsverksamhet t ex med fokus på Tyskland. Sverige förutsättningar är annorlunda eftersom lärlingsverksamheten först blir en väg i gymnasieskolan. Det står inte i uppdraget att regional samverkan specifikt ska återges med då det har visat sig att det kan vara en framkomlig väg för kvalitetssäkring har kommittén valt att ägna resurser åt detta. Frågorna har formulerats så här: Ger regional samverkan bättre förutsättningar och ökad kvalitet? Kan regional samverkan säkerställa att arbetslivets behov kommer till uttryck i utbildningarna? I regioner som valts ut är: Dalarna Göteborgsregionen Östsam Skåne Kalmarregionen Ev. tillkommer någon region i Norrland Resultatet kommer i en rapport. Kommittén kommer att ha en egen webbsida från den 15 september. Där kommer stödmaterial att läggas ut liksom inbjudan till konferenser mm. 7. Ev. gemensam skrivelse kring omfördelning av platser Tommy Andersson och Björn Johansson utsågs att ta fram ett utkast till brev till Skolverket i samverkan med Margaretha Allen. Margaretha stämmer av med Utbildningschefsgruppen. 8. Lokala lärlingsråd och ett regionalt lärlingsråd Margaretha undrade om alla hade skickat in protokoll till Skolverket kring lokalt lärlingsråd. Hur ser det ut i resp. kommun? Stenungsund:

4 Lokala råd har arrangerats i olika branscher. VVS-branschen meddelade att den inte hinner åka runt till alla lokala råd utan vill ha ett regionalt råd. Samtliga som arrangerar lärlingsplatser info VVS träffades därför på YTC Lindholmen i föregående vecka. I det här läget var det kommunala huvudmän men det fanns ett intresse för att också bjuda in de fristående huvudmännen. Branschen ser att det på så vis skulle vara lättare att påverka utbildningarna. Samtidigt vill Nösnäsgymnasiet ha ett lokalt råd, för att lösa andra frågor. Hittills har lärlingsråden lagt samman med ordinarie program/yrkesråd t ex på BP och FP. OP har hittills fallit mellan stolarna. Lerum: Tidsaspekten var tuff, men man lyckades fånga in de flesta även om det inte är starka branscher som företräder de yrken som erbjuds. Exempelvis finns platser för fotografer och hovslagare. Ett lärlingsråd har arrangerats för samtliga. Byggprogrammet har ett eget. Glas är en ny verksamhet under uppbyggnad. Mölndal: I maj arrangerades det första lokala lärlingsrådet som bestod av mycket mat och lite råd för att locka in branschföreträdare. Deltagare var t ex Arbetsförmedlingen, Näringslivschefen och Företagarnas representant. Gruppen kan t ex bidra kring vilka utbildningar som behövs men det kan också inrättas arbetsgrupper under rådet som är mera direkt kopplade till verksamheten. Kungsbacka: Kommunen har arrangerat lokala lärlingsråd redan trots att det inte har bedrivits några utbildningar av lärlingskaraktär förrän i höst. Deltagare i rådet har varit politiker, förvaltningsföreträdare, personalchefer m.fl. Det är nu dags att lägga över till programråden. Göteborg: Det har gått bra att arrangera lärlingsråd hittills såväl på Bräcke som på Katrinelund. Fler skolor deltar men är inte representerade vid dagens möte. Lilla Edet: Några möten har arrangerats med stöd av Stenungsund. Man saknar dock företagen eftersom del är flest platser inom kommunala verksamheter. Tanken är också att bjuda in elever till lärlingsråden. Partille: Lärlingsråd finns men ännu utan elever. Ett gemensamt råd anordnas för samtliga inriktningar. Den personliga relationen är framgångsfaktorn. Tjörn: Ett gemensamt lärlingsråd anordnas för samtliga program och ett par rådsmöten har genomförts. Man saknar branschråd. Ale: Inför nästa läsår pågår planeringsarbete. BF och OP har haft träffar. Några generella slutsatser: Eleverna bör aktiveras i rådens verksamhet

5 Näringslivschefen kan ge tips om vad som behövs av kompetens Matchningen kan bli bättre om Arbetsförmedlingen är delaktig Om många branscher finns i samma råd fungerar det sämre Det blir mera delaktighet ju mer arbetslivet kan påverka Syftet med utbildningen ska vara helt klart i avtalen Omvärldsbevakning är en viktig uppgift Hur ska de olika nivåerna se ut kring lärlingsrådsverksamheten? Beslut: Margaretha tar på sig uppgiften att ta fram ett förslag till struktur. 9. Avstämning av och ev. fortsättning av kompetensutvecklingsinsatser för lärargruppen Den av GR arrangerade kompetensutvecklingsinsatsen kring yrkeslärarens roll i samspelet med handledaren pågår. Kursdag 1 var i maj och kursdag 2 kommer i september. Hittills är reaktionerna positiva. Finns behov hos fler kommuner om en ny omgång? Följande kommuner kan ha ett behov. Bräckegymnasiet och Katrinelundsgymnasiet Göteborg Kungsbacka Mölndal Stenungsund Ska vi höra med Hylte i Halland och Sjuhärads kommunalförbund om intresse finns? Beslut: Margaretha åtar sig detta i samverkan med Pedagogiskt centrum. Vilka har pågående eller avslutade handledarutbildningar för handledare? Tjörn, Kungsbacka (i samverkan med komvux), Katrinelundsgymnasiet Göteborg (i samverkan med vuxenutbildningen och IPD Göteborgs Universitet 100 gymnasiepoäng) 10. Gemensamma kurserna inom GR VVS-inriktning Samverkan med VVS-branschen karaktäriseras av rena hallelujastämningen, då det har gått att få till en samverkan där alla inblandade parter är positiva. Tommy Andersson har varit ledande i arbetsgruppen. Resultatet är att på YTC Lindholmen kommer ett utbildningskoncept, som motsvarar det som ges i Katrineholm vid branschens skola, att ges i början av nästa år redan. Branschen lyfte kvalitetskraven som det viktigaste för denna samverkan. Det innebär att våra elever inte måste åka till Katrineholm för att få del av utbildningsinnehållet och att regionens resurser kan användas bättre i samverkan mellan involverade skolor. Nätverket uttryckte sitt tack till arbetsgruppen för de insatser som gjorts! Plåt-inriktning För plåtinriktningen är resultatet tvärt om. Alla förutsättningar fanns på plats och Bräckegymnasiet var berett att genomföra de nödvändiga modulerna i Göteborg i stället för vid branschens skola. GR:s nätverk tillskrev därför Plåt- och vent:s Yrkesnämnd i Stockholm (samarbetsorgan mellan Plåtslageriernas Riksförbund och Svenska Byggnadsarbetareförbundet) om denna önskan. Slutsatsen i svaret från organisationen är att kvaliteten i utbildningen endast kan uppnås om eleverna skickas till branschens egen skola i Katrineholm (PTV Teknikcentrum i

6 Katrineholm). Ett skäl som anförs är att man kommer att byta till nya lokaler, vilket innebär en investering som innebär att de får ökad kapacitet. Citat ur slutsatsen från nämnden: Med hänvisning till vad som framförts ovan finner Yrkesnämnden inte skäl att ändra utbildningsupplägg utan vidhåller att utbildningen även i fortsättningen skall genomföras vid skolan i Katrineholm, däremot är vi självfallet villiga att diskutera olika samverkansformer som kan röra frågor som planering och information. Brevet är undertecknat av Annika Waernström. Malin Thunborg tar med sig frågan till Nationella lärlingskommittén samt undersöker hur det ser ut i Dalarna. Arbetsgruppen arbetar vidare med frågan. Ny representant för branschen i Göteborgsregionen har utsetts. Bräckegymnasiet ska träffa honom i mitten av oktober. Glas-inriktning Arbetsgruppen har nått hela vägen fram genom kontakter med branschföreträdare i Växjö. Resultatet är gemensamma kurser i vecka 45 på Lerums gymnasieskola. För att få full kompetens måste elever som går utbildningen byta företag. De kurser som genomförs under vecka 45 är mera teoretiska kurser som ges även för vuxna deltagare. Stenungsunds och Lerums elever kommer att gå i samma grupp. Fler kurser i Gemensamma gymnasiet Stenungsund lyfte behovet av fler kurser i kärnämnena som lärlingarna behöver komma åt på ett flexibelt sätt. Exempelvis kan det röra sig om Samhällskunskap, Idrott och hälsa och Naturkunskap. Eftersom eleverna har en rätt att få dessa borde vi kunna samverka för att klara av uppdraget. Matematik C kan också vara intressant för elever på Byggprogrammet. Margaretha informerade om att NTI-gymnasiet erbjuder distansbaserade kurser via Gemensamma gymnasiet. 10. Senaste nytt om Gy 11 Margaretha informerade om senaste nytt från Skolverket och kring gymnasiepropositionen. Särskilda punkter som rör nätverket specifikt är: * Lärlingsutbildning kan starta år 1, 2 eller 3 * Samverkansavtalet och hur det kan beakta propositionen för lärlingsutbildningar 11. Avstämning inför Gymnasiedagarna Bordlades 12. Info på GR:s webbplats Skolor som inte anmält direktlänk till lärlingsverksamhet syns inte på GR:s webbplats nu. Skicka länk till Margaretha om ni vill vara med och vara synliga. 13. Övriga frågor Nationella lärlingskommitténs besök blev mötets övriga fråga. Se ovanstående anteckningar. Vid anteckningarna Margaretha Allen (sekr.)

Anteckningar från nätverksmöte för gymnasierektorsgruppen inom Göteborgsregionen

Anteckningar från nätverksmöte för gymnasierektorsgruppen inom Göteborgsregionen 090918 Anteckningar från nätverksmöte för gymnasierektorsgruppen inom Göteborgsregionen Datum: Fredag 18 september Deltagare: Magnus Thilén, Alingsås, Törbjörn Claesson Göteborg, Carina Danielsson Härryda,

Läs mer

Anteckningar från möte i nätverket för lärande på arbetsplats

Anteckningar från möte i nätverket för lärande på arbetsplats 091026 Anteckningar från möte i nätverket för lärande på arbetsplats Datum: Torsdag 8 oktober Deltagare: Fredrik Ericsson Ale, Hillevi Sjöstedt-Lindkvist, Bengt Bohm, Birgitta Eriksson Göteborg, Christer

Läs mer

Minnesanteckningar från nätverksmöte för Lärande på arbetsplats

Minnesanteckningar från nätverksmöte för Lärande på arbetsplats 090310 Minnesanteckningar från nätverksmöte för Lärande på arbetsplats Datum: 18 februari 2009 Tid: tid: 13-16 Plats: GR, Göteborg Deltagare: Börje Molin Alingsås, Linda Wennerholm Hylte, Irma Polgary

Läs mer

Anteckningar till nätverksmöte för Lärande på arbetsplats

Anteckningar till nätverksmöte för Lärande på arbetsplats 081015 Anteckningar till nätverksmöte för Lärande på arbetsplats Datum: Onsdag 10 september Tid: 9.00-11.45 Plats: Arken konferenscenter, Oljevägen 3, Göteborg Nävarande: Stefan Heinz (tf ordförande) Mölndal,

Läs mer

Minnesanteckningar från nätverksmöte för LPA-nätverket inom GR

Minnesanteckningar från nätverksmöte för LPA-nätverket inom GR 090408 Minnesanteckningar från nätverksmöte för LPA-nätverket inom GR Datum: Tisdag 17 mars Tid: 14.00-16.00 Plats: Rum 260 GR Utbildning, Gårdavägen 2, Göteborg Anteckningar 1. Skolverkets beslut om tilldelning

Läs mer

Anteckningar från nätverket för lärande på arbetsplats

Anteckningar från nätverket för lärande på arbetsplats 120208 Anteckningar från nätverket för lärande på arbetsplats Dag: Fredag 3 februari Tid: 9.00-12.00 Deltagare: Gunhild Karlsson Göteborg, Jens Kultje Göteborg, Anna-My Zetterberg Härryda, Lars Andersson

Läs mer

Minnesanteckningar nätverksgrupp Lärande på arbetsplats

Minnesanteckningar nätverksgrupp Lärande på arbetsplats Minnesanteckningar nätverksgrupp Lärande på arbetsplats Datum: fredag 13 juni, kl. 09.00-12.00 Deltagare: Sten Jansson ordf Lerum, Lars Olsson UBF/Göteborg, Stefan Heinz Mölndal, Gunilla Forssell Stenungsund,

Läs mer

Anteckningar från nätverksmöte kring Lärande på arbetsplats LPA

Anteckningar från nätverksmöte kring Lärande på arbetsplats LPA 081125 Anteckningar från nätverksmöte kring Lärande på arbetsplats LPA Datum: 081024 Deltagare: Arbiv Avichai Lerum, Gunnar Gisslow Lerum, Björn Johansson Lerum, Kerstin Lundh Kungsbacka, Bonny Wernersson

Läs mer

Minnesanteckningar från nätverk för lärlingsutbildning 060513

Minnesanteckningar från nätverk för lärlingsutbildning 060513 GR Utbildning 060615 Minnesanteckningar från nätverk för lärlingsutbildning 060513 Deltagare: Sten Jansson Lerum, Gunilla Forsell Stenungsund, Magnus Haglund Ale, Lars Olsson Göteborg, Morgan Josefsson

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredagen den 2 september, kl 08.00 12.00 Plats: Nohlgården Höger, Aspenäs Lerum Deltagare Cecilia Knutsson, Alingsås (för & grund), Ordförande Peter Johansson,

Läs mer

Anteckningar från nätverksmöte för Lärande på arbetsplatsnätverket

Anteckningar från nätverksmöte för Lärande på arbetsplatsnätverket 101019 Anteckningar från nätverksmöte för Lärande på arbetsplatsnätverket Datum: Måndag 27 september, 9.00-12.00 Deltagare: Rune Löfstrand Alingsås, Birgitta Eriksson Göteborg, Bengt Bohm Göteborg, Hillevi

Läs mer

Minnesanteckningar från gymnasierektorsgruppens nätverksträff inom GR

Minnesanteckningar från gymnasierektorsgruppens nätverksträff inom GR GR Utbildning 040918 Minnesanteckningar från gymnasierektorsgruppens nätverksträff inom GR Datum: torsdag 9 september Tid: 13.00-16.00 Närvarande: Bo Lundahl, Alingsås, Tom Haglund, Partille, Annika Vannerberg,

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Fredagen, kl 08.30-15.00 Plats: Evert Taubes Värld, Liseberg Deltagare Jan Östgärd, Härryda (gymn & vux) Ordförande Mona Tolf, Lilla Edet (för & grund, gymn

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Fredagen 3 dec, 2004, kl 08.30-14.00 Plats: GR-Huset, Göteborg, Rum 135 Deltagare Raymond Vaske, Stenungsund (gymn & vux), Ordförande Torbjörn Eliason, Lerum

Läs mer

Anteckningar från möte i LPA-nätverket

Anteckningar från möte i LPA-nätverket ANTECKNINGAR LPA-nätverket 2013-02-21 Anteckningar från möte i LPA-nätverket Tid: Torsdag 21 februari 2013, kl 13.00-16.00 Plats: GR, Pater Noster, (Rum 219) Deltagare Bengt Bohm Göteborg Börje Carlsson

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen, gymnasietema

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen, gymnasietema Anteckningar från Utbildningschefsgruppen, gymnasietema Tid: Fredag 16 april, 2010, kl 8.30-12.00 Plats: GR, Rum 255 Deltagare Jan Magnusson, Öckerö, Ordförande Margaretha Wåhlin, Ale Peter Johansson,

Läs mer

Statsbidrag för utbildning för tidsbegränsat anställda inom hälso- och sjukvården eller äldreomsorgen - Villkor

Statsbidrag för utbildning för tidsbegränsat anställda inom hälso- och sjukvården eller äldreomsorgen - Villkor Statsbidrag för utbildning för tidsbegränsat anställda inom hälso- och sjukvården eller äldreomsorgen - Villkor Förordning 2015:504 Statsbidraget ska användas till utbildning som motsvarar kommunal vuxenutbildning

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 20 oktober 2004, kl 08.30-12.00 Plats: GR-Huset, Gårdavägen 2, Göteborg, Rum 335 Deltagare Jan Rösman, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau,

Läs mer

Reservantagningen 2019

Reservantagningen 2019 Antagningsstatistik Gymnasieantagningen Datum: 2019-09-06 Reservantagningen Reservantagningen är den antagning som genomförs efter slutantagningen då lediga platser som uppkommit under sommaren tillsätts

Läs mer

Anteckningar från regionalt lärlingsråd inom Göteborgsregionen

Anteckningar från regionalt lärlingsråd inom Göteborgsregionen 090403 Anteckningar från regionalt lärlingsråd inom Göteborgsregionen Datum: Tisdag 17 mars Tid: 16.30-19.00 Plats: Rum 260, GR Utbildning, Gårdavägen 2, Göteborg Deltagare: Jan Ekander, Göteborgs Praktiska

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Fredagen 17 september 2004, kl 09.00-12.00 Plats: GR-Huset, Rum 135 Ledamöter Frank Andersson (s), Göteborg, ordf Carola Granell (s), Stenungsund Ingegerd

Läs mer

Preliminärantagningen 2019

Preliminärantagningen 2019 Antagningsstatistik Gymnasieantagningen Datum: 2019-04-09 Preliminärantagningen 2019 Preliminärantagningen Preliminärantagningen genomförs som en förberedelse inför slutantagningen som sker i juni. Preliminärantagningen

Läs mer

Minnesanteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket

Minnesanteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket LPA-nätverket 10 april 2015 Minnesanteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket Tid: Fredag 17 april 2015, kl 13.00-16.00. Lunch från 12.00 Plats: At Work, Johan på Gårdas gata 5, Ledamöter

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdagen 10 mars 2005, kl 09.00-12.00 Plats: Världskultur museet, Göteborg, Seminarierum 1 Ledamöter Frank Andersson (s), Göteborg, ordf Agneta Granberg

Läs mer

Fördelning av statsbidrag ur förordning 2015:403 utifrån arbetslöshet

Fördelning av statsbidrag ur förordning 2015:403 utifrån arbetslöshet HANDLING 2015-08-14 Fördelning av statsbidrag ur förordning 2015:403 utifrån arbetslöshet Arbetslöshetssiffrorna är från maj 2015. Öppet maj 15 Skolverkets siffror Andel i regionen Andel i riket Antal

Läs mer

Anteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket

Anteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket Lärande på arbetsplatsnätverket Göteborg 14 september 2012 25 september 2012 Anteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket Tid: Fredag 14 september 2012, kl. 13.00-16.00 Deltagare: Börje Carlsson

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdagen 5 november 2009, kl 09.00-12.00 Plats: Rum 255 och 253, GR Ledamöter Helene Odenjung (FP), Göteborg, ordförande Kristina Tharing (M), Göteborg

Läs mer

Försöksverksamhet med Gymnasial lärlingsutbildning 2009

Försöksverksamhet med Gymnasial lärlingsutbildning 2009 Försöksverksamhet med Gymnasial lärlingsutbildning 2009 Utbildningens syfte Gymnasial lärlingsutbildning syftar till att ge eleverna en grundläggande yrkesutbildning, ökad arbetslivserfarenhet och en möjlighet

Läs mer

Anteckningar från nätverket för Lärande på arbetsplats

Anteckningar från nätverket för Lärande på arbetsplats 110211 Anteckningar från nätverket för Lärande på arbetsplats Datum: Fredag 11 februari Deltagare: Rune Löfstrand Alingsås, Birgitta Eriksson Göteborg, Jens Kultje Lindholmens Tekniska Gymnasium, Tommy

Läs mer

Pressmeddelande från GRs gymnasieintagning

Pressmeddelande från GRs gymnasieintagning Pressmeddelande 2010-04-15 från GRs gymnasieintagning Information om preliminärintagningen till gymnasieskolan i Göteborgsregionens kommuner, där GR gör intagning till 30 kommunala och 47 fristående skolor.

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdagen 15 maj 2008, kl 09.00-12.00 Plats: GR-Huset, Rum 255 och 253 Ledamöter Marie Lindén (v), Göteborg, ordförande Kristina Tharing (m), Göteborg

Läs mer

Reservantagningen 2018

Reservantagningen 2018 Reservantagningen 2018 Statistik över reservantagningens utfall 2018-08-31 /GR:s gymnasieantagning Reservantagningen 2018 Antagningsstatistik/Gymnasieantagningen Datum: 2018-09-03 Reservantagningen 2018

Läs mer

Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde

Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde Tid: Torsdagen 31 augusti 2000, kl 14.00-16.30 Plats: GR-Huset, Gårdavägen 2, Rum Trappen Ledamöter Vivi-Ann Nilsson (s), Göteborg, Ordförande Hillevi Ottosson

Läs mer

Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde Onsdag 1 november 1995, kl , Regionens Hus, Göteborg

Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde Onsdag 1 november 1995, kl , Regionens Hus, Göteborg från Utbildningsgruppens sammanträde Onsdag, kl 14.00 15.00, Regionens Hus, Göteborg Ledamöter Vivi-Ann Nilsson (s), Göteborg, ordförande Ingamaj Wallertz Olsson (m), Lerum Agneta Granberg (m), Göteborg

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredagen den 13 maj, kl 08.30 14.30 Plats: GR, lokal Vinga (135) Deltagare Jan Magnusson, Öckerö (för & grund, gymn & vux), Ordförande Cecilia Knutsson, Alingsås

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Tisdag 26 augusti 2008, kl 08.00-12.00 Plats: Bergabo Hotell & Konferens Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Lise-Lotte

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 6 februari 2008, kl 08.30-12.00 Plats: Hantverk & Design, Nääs Fabriker, Tollered, Lerum Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena

Läs mer

Rapport från Förskolenätverket att se över bristen på förskollärare i regionen

Rapport från Förskolenätverket att se över bristen på förskollärare i regionen Rapport från Förskolenätverket 2014-03-20 Johan Borvén Rapport från Förskolenätverket att se över bristen på förskollärare i regionen Den 18 oktober 2013 gav Utbildningschefsnätverket följande uppdrag

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Fredagen 15 maj 2009, kl 08.00-10.00 Plats: GR, lokal 135 Deltagare Annika Sjöberg, Ale (för & grund) Ordförande Jan Östgärd, Härryda (gymn & vux) vice Ordförande

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredag 5 mars 2010, kl 08.30-14.30 Plats: GR, lokal 135 Deltagare Mona Tolf, Lilla Edet (för & grund, gymn & vux), Ordförande Jan Magnusson, Öckerö (för &

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 6 oktober 2010, kl 09.00-12.00 Plats: Rum 255, GR Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen, Ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Lise-Lotte Ericsson,

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen (UC)

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen (UC) 2009-06-05 Anteckningar från Utbildningschefsgruppen (UC) Tid: Fredagen 5 juni 2009, kl 08.30-14.30 Plats: GR, lokal 135 Deltagare Annika Sjöberg, Ale (för & grund) Ordförande Jan Östgärd, Härryda (gymn

Läs mer

Minnesanteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket

Minnesanteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket Lärande på arbetsplatsnätverket 22 september Minnesanteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket Tid: Fredag 19 september, 13.00-16.00 Plats: GR, Lokal Hållö (260), Ledamöter Staffan Sjölund,

Läs mer

Nätverksrapport för Förskolenätverket

Nätverksrapport för Förskolenätverket Nätverksrapport för Förskolenätverket Nätverkets syfte och uppdrag Nätverkets representanter har strategiska ledaruppdrag. Ledamotskapet är personligt och nätverkets syften är att; - Initiera regiongemensamma

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdag 8 september 2011, kl 09.00-12.00 Plats: GR, Rum 255 och 253 Ledamöter Carola Granell (S), Stenungsund, ordförande vid sammanträdet Kristina

Läs mer

185 Definitivintagningen till gymnasieskolan lå 2005/2006. Kommenterades vid sammanträdet utlämnat material (OH-utläggs på hemsidan).

185 Definitivintagningen till gymnasieskolan lå 2005/2006. Kommenterades vid sammanträdet utlämnat material (OH-utläggs på hemsidan). Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdagen 23 juni 2005, kl 09.00-12.00 Plats: GR-Huset, Rum 135 Ledamöter Frank Andersson (s), Göteborg, ordf Agneta Granberg (m), Göteborg Carola Granell

Läs mer

Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde Torsdag 30 maj 1996, kl , Regionens Hus, Göteborg

Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde Torsdag 30 maj 1996, kl , Regionens Hus, Göteborg Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde Torsdag, kl 13.00-15.00, Regionens Hus, Göteborg Ledamöter Vivi-Ann Nilsson (s), Göteborg, ordförande Ingamaj Wallertz Olsson (m), Lerum Agneta Granberg (m),

Läs mer

Anteckningar från LPA-nätverket inom Göteborgsregionen

Anteckningar från LPA-nätverket inom Göteborgsregionen 120326 Anteckningar från LPA-nätverket inom Göteborgsregionen Datum: Måndag 26 mars 13-16 Deltagare: Börje Carlsson Göteborg, Christina Sandström Härryda, Bonny Wernersson Kungsbacka, Tommy Johansson Kungsbacka,

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdagen 28 juni 2007, kl 09.00-13.00 Plats: GR-Huset, Rum 255 Ledamöter Helene Odenjung (fp), Göteborg, ordförande Marie Lindén (v), Göteborg, vice

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredagen den 2 december, kl. 08.30 14.30 Plats: Burgården, lokal Carmen Deltagare Cecilia Knutsson, Alingsås (för & grund), Ordförande Maria Lissmatz, Kungälv

Läs mer

Preliminärantagningen 2018 Statistik

Preliminärantagningen 2018 Statistik Preliminärantagningen 2018 Statistik Viktiga datum 12 april 2 februari: 11 december: Ansökan stänger Ansökan öppnar Preliminärantagningen är klar och förhandsbesked om antagningen presenteras på www.indra2.se

Läs mer

Pressmeddelande från Göteborgsregionens gymnasieantagning

Pressmeddelande från Göteborgsregionens gymnasieantagning GR Utbildning 2014-06-25 Pressmeddelande från Göteborgsregionens gymnasieantagning Antagningen till gymnasieskolan är klar I dag har Göteborgsregionens utbildningsgrupp fastställt årets antagning till

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdagen 14 juni 2010, kl 09.00-12.00 Plats: GR-Huset, rum 255 och 253 Ledamöter Helene Odenjung (FP), Göteborg, ordförande Marie Lindén (V), Göteborg,

Läs mer

Preliminärantagningen 2016: Statistik

Preliminärantagningen 2016: Statistik Preliminärantagningen 2016: Statistik Viktiga datum 15 december: Ansökan öppnar 5 februari: Ansökan stänger 7 april Preliminärantagningen är klar och besked om antagningen presenteras på www.indra2.se

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Fredagen den 7 april, 2006, kl 08.30-14.00 Plats: GR-Huset, Göteborg, Rum 135 Deltagare Raymond Vaske, Stenungsund (gymn & vux), Ordförande Leif Ivelind,

Läs mer

Framtidens modell för utbud och ekonomi. Vuxenutbildningsnätverkets konferens september 2018

Framtidens modell för utbud och ekonomi. Vuxenutbildningsnätverkets konferens september 2018 Framtidens modell för utbud och ekonomi Vuxenutbildningsnätverkets konferens 17-18 september 2018 Statsbidragshantering Vilka statsbidrag ska GR söka Statsbidrag för rekryterande insatser Motprestation

Läs mer

Preliminärantagningen 2019 Statistik

Preliminärantagningen 2019 Statistik Preliminärantagningen 2019 Statistik Gymnasieantagningen Viktiga datum 10 december: Ansökan öppnar 1 februari: Ansökan stänger 9 april: Preliminärantagningen är klar och preliminärt antagningsbesked presenteras

Läs mer

Preliminärantagningen 2017 Statistik

Preliminärantagningen 2017 Statistik Preliminärantagningen 2017 Statistik Viktiga datum 13 december: Ansökan öppnar 3 februari: Ansökan stänger 6 april Preliminärantagningen är klar och förhandsbesked om antagningen presenteras på www.indra2.se

Läs mer

Informationsmöte/nätverksmöte om Vård- och omsorgscollege

Informationsmöte/nätverksmöte om Vård- och omsorgscollege Lars-Göran Jansson Informationsmöte/nätverksmöte om Vård- och omsorgscollege Tid: 4 september 2008 Plats: Närvarande: Burgårdens Utbildningscentrum, Göteborg Jane Cervell, Stenungsund, vux. Anita Johansson,

Läs mer

Intresseanmälan avseende Teknikcollege

Intresseanmälan avseende Teknikcollege Till Industrikommittén 2007-05-11 Intresseanmälan avseende Teknikcollege sregionen är en näringsgeografiskt sammanhängande region med en gemensam bostads- och arbetsmarknad. Därför är det nödvändigt att

Läs mer

Pressmeddelande från GRs gymnasieantagning

Pressmeddelande från GRs gymnasieantagning Uppdaterad 2011-04-14 Pressmeddelande 2011-04-14 från GRs gymnasieantagning Det är första gången vi nu tar in till den nya gymnasieskolan med den nya programstrukturen. Vi är väldigt angelägna om att eleverna

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdagen 25 oktober 2007, kl 14.00-17.00 Plats: GR-Huset, rum 135 Ledamöter Helene Odenjung (fp), Göteborg, ordförande Marie Lindén (v), Göteborg,

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Fredagen 24 september, kl 8.30-12.00 Plats: GR, lokal Vinga (rum 135) Deltagare Jan Magnusson, Öckerö (för & grund, gymn & vux), Ordförande Cecilia Knutsson,

Läs mer

Preliminärantagningen 2015: Statistik. 2014 års siffror inom parentes. 19 december: Ansökan öppnar 6 februari: Ansökan stänger.

Preliminärantagningen 2015: Statistik. 2014 års siffror inom parentes. 19 december: Ansökan öppnar 6 februari: Ansökan stänger. Preliminärantagningen 2015: Statistik 2014 års siffror inom parentes 19 december: Ansökan öppnar 6 februari: Ansökan stänger 9 april Preliminärantagningen är klar och besked om antagning finns på www.indra2.se

Läs mer

Slutantagningen 2017 Statistik

Slutantagningen 2017 Statistik Slutantagningen 2017 Statistik Viktiga datum 13 december: Ansökan öppnar 3 februari: Ansökan stänger 6 april: Preliminärantagningen är klar och förhandsbesked om antagningen presenteras på www.indra2.se

Läs mer

Resultat av utvärdering av råd för regionalt LPA

Resultat av utvärdering av råd för regionalt LPA Resultat av utvärdering av råd för regionalt LPA Det regionala lärlingsrådet följdes upp av en enkät för att utvärdera deltagarnas åsikter och för att få feedback för att kunna få lärdom av dessa för att

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan aug 2018

Samtliga månadsanställda jan aug 2018 208 jan aug jan aug 208 Övriga Tillsvidareanställda Kungsbacka 6,5 6,3 6,4 6,5 5,2 Ale 8, 7,9 6,8 7, 5,3 Härryda 7,5 7,3 7,3 7,6 5,2 Stenungsund 7,7 7,6 7,3 7,5 6, Alingsås 8, 7,3 7,6 4, Partille 7,8 7,8

Läs mer

Intagna på lärlings/lärlingsliknande utbildningar inom GR inför HT 2009 simulering nr 6 18.5

Intagna på lärlings/lärlingsliknande utbildningar inom GR inför HT 2009 simulering nr 6 18.5 Intagna på lärlings/lärlingsliknande utbildningar inom GR inför HT 2009 simulering nr 6 18.5 Kommun Skola Program Inriktning Org Int Res Val 1 b ob Ale Ale gymnasium Lärlingsförsök inom BF LLF Startar

Läs mer

Vård- och omsorgscollege Sverige

Vård- och omsorgscollege Sverige Vård- och omsorgscollege Sverige 15 certifierade Vård- och omsorgscollegeregioner 41 certifierade lokala vårdoch omsorgscollege Struktur för Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege Nationella rådet

Läs mer

Försöksverksamhet med Gymnasial lärlingsutbildning 2008/2009

Försöksverksamhet med Gymnasial lärlingsutbildning 2008/2009 Försöksverksamhet med Gymnasial lärlingsutbildning 2008/2009 Utbildningens syfte Gymnasial lärlingsutbildning syftar till att ge eleverna en grundläggande yrkesutbildning, ökad arbetslivserfarenhet och

Läs mer

Flest sökande till program oavsett behörighet

Flest sökande till program oavsett behörighet Antagningsstatistik Gymnasieantagningen Datum: 2019-06-26 Slutantagningen 2019 Slutantagningen Slutantagningen är den antagning som genomförs på sökande elevers slutbetyg. Merparten av alla sökande elever

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdagen 24 juni 2004, kl 09.00-12.15 Plats: GR-Huset, Rum 135 Ledamöter Frank Andersson (s), Göteborg, ordf Agneta Granberg (m), Göteborg Carola Granell

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Tisdagen 13 april 2009, kl 8.30-12.00 Plats: Burgården, Lokal Carmen Deltagare Mona Tolf, Lilla Edet (för & grund, gymn & vux), Ordförande Jan Magnusson,

Läs mer

Anteckningar från möte Vux-UC

Anteckningar från möte Vux-UC Anteckningar från möte Vux-UC Tid: Tisdag 25 augusti 2009, kl 13.00-15.00 Plats: GR-Huset, Rum 264 Deltagare Jan Elftorp, Göteborg, Ordförande Jan Wennebrink, Stenungsund, Norra noden Yvonne Barkstedt,

Läs mer

Slutantagningen 2018 Statistik

Slutantagningen 2018 Statistik Slutantagningen 2018 Statistik Viktiga datum 12 april 2 februari: 11 december: Preliminärantagningen är klar och förhandsbesked om antagningen presenteras på www.indra2.se Ansökan stänger Ansökan öppnar

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdagen 8 december 2005, kl 09.00-12.00 Plats: GR-Huset, Rum 135 Ledamöter Frank Andersson (s), Göteborg, ordf Agneta Granberg (m), Göteborg Carola

Läs mer

Preliminärantagningen 2017

Preliminärantagningen 2017 Statistik från Göteborgsregionens gymnasieantagning 2017-04-06 Preliminärantagningen Preliminärantagningen genomförs som en förberedelse inför slutantagningen som sker i juni. Preliminärantagningen ger

Läs mer

Avtal avseende arbetsplatsförlagd utbildning för vårdutbildningar på gymnasial nivå

Avtal avseende arbetsplatsförlagd utbildning för vårdutbildningar på gymnasial nivå Sidan 1 av 6 Förslag 2003-03-31 Avtal avseende arbetsplatsförlagd utbildning för vårdutbildningar på gymnasial nivå 1 Avtalsparter Vård- och omsorgsverksamheter: - Sahlgrenska universitetssjukhuset med

Läs mer

Intagna på lärlings/lärlingsliknande utbildningar inom GR slutintagningen 2009

Intagna på lärlings/lärlingsliknande utbildningar inom GR slutintagningen 2009 Intagna på lärlings/lärlingsliknande utbildningar inom GR slutintagningen 2009 Kommun Skola Program Inriktning Org Int Kön Res Int.p Val 1 b f p Ale Ale gymnasium Lärlingsförsök inom BF LLF Startar ej

Läs mer

Avtal avseende arbetsplatsförlagd utbildning (APU) för vårdutbildningar på gymnasial nivå

Avtal avseende arbetsplatsförlagd utbildning (APU) för vårdutbildningar på gymnasial nivå Avtal avs APU för vårdutbildningar Sida 1 av 8 Avtal avseende arbetsplatsförlagd utbildning (APU) för vårdutbildningar på gymnasial nivå 1 Avtalsparter Vård- och omsorgsverksamheter: - Sahlgrenska universitetssjukhuset

Läs mer

Business Region Göteborg

Business Region Göteborg Business Region Göteborg Läget i Göteborgsregionen RÅDANDE HÖGTRYCK I REGIONENS NÄRINGSLIV ARBETSLÖSHETEN ÄR LÄGST BLAND STORSTADSREGIONER UNIKT INTRESSE FÖR GÖTEBORG - FORDONSINDUSTRINS OMSTÄLLNING FÖRSÄTTER

Läs mer

Slutantagningen 2017 Statistik

Slutantagningen 2017 Statistik Statistik Viktiga datum 13 december: Ansökan öppnar 3 februari: Ansökan stänger 6 april: Preliminärantagningen är klar och förhandsbesked om antagningen presenteras på www.indra2.se 1 juni: Sista dag för

Läs mer

Anteckningar i Utbildningschefsgruppen

Anteckningar i Utbildningschefsgruppen i Tid: Fredag 4 februari 2000, kl 08.30-15.15 Plats: Regionens hus, Gårdavägen 2, rum 135 Deltagare Sarah Isberg, Härryda, Ordförande Lars-Eric Persson, Kungsbacka, Ordförande Kjell Frövenholt, Ale Kenneth

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 11 juni 2008, kl 09.00-12.30 Plats: GR-Huset, Göteborg, Rum 219 Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Jan

Läs mer

Pressmeddelande från Göteborgsregionens gymnasieantagning 2014-04-09

Pressmeddelande från Göteborgsregionens gymnasieantagning 2014-04-09 Pressmeddelande från Göteborgsregionens gymnasieantagning 2014-04-09 Preliminärantagningen till gymnasieskolan är klar! I dag presenterades preliminärantagningen till gymnasieskolan inom Göteborgsregionen.

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Onsdagen 5 april 2006, kl 13.00-16.00 Plats: GR-Huset, Rum 377 Ledamöter Frank Andersson (s), Göteborg, ordf Agneta Granberg (m), Göteborg (anlände

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan apr 2018

Samtliga månadsanställda jan apr 2018 208 jan apr 208 Övriga Tillsvidareanställda Kungsbacka 6,5 7,6 7,8 6, Ale 8, 8,3 8,7 6, Härryda 7,5 8,5 8,8 6,2 Partille 7,8 8,5 9,6 3,6 Mölndal 7,7 8,7 9,0 6,4 Alingsås 8, 8,7 8,9 6, Stenungsund 7,7 8,8

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Fredagen den 2 september 2005, kl 08.30-14.00 Plats: Quality Hotel, Stenungsbaden, Stenungsund Deltagare Raymond Vaske, Stenungsund (gymn & vux), Ordförande

Läs mer

Sammanträde med GR:s Styrgrupp för Arbetsmarknad

Sammanträde med GR:s Styrgrupp för Arbetsmarknad Protokoll Styrgrupp Arbetsmarknad 2012-02-09 Ulrica Furby sid 1(4) Sammanträde med GR:s Styrgrupp för Arbetsmarknad Tid: Torsdag 9 februari 2012 kl. 08:30-12:30 Plats: GR Närvarande: Maria Rydén, Göteborg

Läs mer

Störst utflöde från respektive kommun. Reservantagningen 2018 Utbildningsgruppen Kontakt:

Störst utflöde från respektive kommun. Reservantagningen 2018 Utbildningsgruppen Kontakt: Störst utflöde från respektive kommun Reservantagningen 0 Utbildningsgruppen 000 Kontakt: margaretha.allen@goteborgsregionen.se Störst utflöde från Ale: Hvitfeldtska gymnasiet Göteborg Katrinelundsgymnasiet

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Fredagen 25 augusti, 2000, kl 08.45-15.00 Plats: B&N-Huset, Skärhamn, Tjörn Sammanträdet i UC äger rum enligt följande arbetsordning: 08.45-15.00 Förskola

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsnätverket 2014-10-22 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: onsdag 22 oktober 2014, kl. 08.30-12.00 Plats: GR, lokal Pater Noster (219) Deltagare Jan Elftorp,

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Fredag 5 februari 2010, kl 08.30-14.30 Plats: Burgårdens Konferens, Lokal Carmen Deltagare Mona Tolf, Lilla Edet (för & grund, gymn & vux), Ordförande Jan

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppens extra sammanträde kring gymnasiesamverkansavtalet

Anteckningar från Utbildningschefsgruppens extra sammanträde kring gymnasiesamverkansavtalet Anteckningar från Utbildningschefsgruppens extra sammanträde kring gymnasiesamverkansavtalet Tid: Måndagen 13 mars, kl 08.30-12.00 Plats: GR-Huset, Gårdavägen 2, Rum 469 Deltagare: Lars-Eric Persson, Kungsbacka,

Läs mer

Störst utflöde från respektive kommun. Reservantagningen 2018

Störst utflöde från respektive kommun. Reservantagningen 2018 Störst utflöde från respektive kommun Reservantagningen 0 Störst utflöde från Ale: Hvitfeldtska gymnasiet Göteborg Katrinelundsgymnasiet Göteborg Mimers hus Kungälv Ekonomi/ Bernadottegymnasiet Göteborg

Läs mer

Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 99/00

Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 99/00 för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde Avtalsparter Avtalets parter utgörs av kommunerna i Göteborgsregionens intagningsområde. Parterna enas om att intagningsområdet utgör samverkansområde

Läs mer

Preliminärantagningen 2018

Preliminärantagningen 2018 Statistik från Göteborgsregionens gymnasieantagning 2018-04-12 Preliminärantagningen Preliminärantagningen genomförs som en förberedelse inför slutantagningen som sker i juni. Preliminärantagningen ger

Läs mer

Pressmeddelande från GRs gymnasieintagning

Pressmeddelande från GRs gymnasieintagning GR Utbildning 2010-06-24 Pressmeddelande 2010-06-24 från GRs gymnasieintagning Information gäller definitivintagningen till gymnasieskolan i Göteborgsregionens kommuner, där GR gör intagning till 30 kommunala

Läs mer

Förslag till ledamöter i GRs styrgrupper

Förslag till ledamöter i GRs styrgrupper Dnr: 11-16.012 Styrelseärende 2 Förslag till ledamöter i GRs styrgrupper 2011-2014 GRs valberedning har fått uppdraget att till förbundsstyrelsen föreslå ledamöter i GRs styrgrupper för arbetsmarknad,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 12 september 2007, kl 08.30-12.00 Plats: Kungsbacka Deltagare Stefan Ericsson, Göteborg, Ordförane Anna Gullberg, Alingsås Lise-Lotte Ericsson, Alingsås

Läs mer