Samhällsbyggnad, miljö och service

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Samhällsbyggnad, miljö och service"

Transkript

1 Samhällsbyggnad, miljö och service Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, kl Beslutande Övriga deltagande Inger Hjerpe, ordförande (S) Nils-Gunnar Andersson (S) Torgny Danielsson (S) Marika Jakobsson (S) Jonas Ås (S) Uno Eriksson, ersättare för Roy Pettersson (M) Per-Olof Åhlander, ersättare för Alf Danielsson (C) Sven Hede (KD) Ann-Britt Jarnbro, sekreterare Rolf Gustafsson, verksamhetschef Ulf Richardsson, planeringschef, Marie-Louise Sahlin Nilsson, controller, 103, 115 Bente Plöen, planarkitekt, 103 Göran Bryntesson, beredningsansvarig, 116 Utses att justera Jonas ås Justeringens Kommunledningsstaben, kansli plats och tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ann-Britt Jarnbro Ordförande Justerande _ Inger Hjerpe Jonas Ås ANSLAG/BEVIS Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Utskottet Samhällsbyggnad, miljö och service Sammanträdesdatum Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Kommunledningsstaben, kansli Ann-Britt Jarnbro

2 SMS 102 KS09/3 042 Verksamhetsuppföljning Controller Marie-Louise Sahlin Nilsson redovisar augusti månads verksamhetsuppföljning samt delårsrapport med helårsprognos augusti 2009 för utskottet Samhällsbyggnad, miljö och service. Planeringschef Ulf Richardsson ger en lägesrapport om byggklara villatomter och verksamhetstomter. Utskottets beslut Utskottet tar del av verksamhetsuppföljningen och lägger den till handlingarna.

3 SMS 103 KS08/ Detaljplan Oljan 3 Planens syfte är att skapa förutsättningar för Helmia att bygga ut befintlig anläggning för utställning, bilservice och handel, ny tvätthall samt nya parkeringsytor. Planförslaget innebär att Åkaregatan förändras från gata till kvartersmark mellan in/utfarterna vi Karlstadsvägen på ömse sidor om Oljan 3. Enligt plan- och bygglagen (PBL) 5 kap 20-21, skall sakägare m fl beredas tillfälle för samråd. Vidare ska samråd ske med länsstyrelsen och lantmäterimyndigheten. Utskottets beslut Utskottet ger verksamheten Samhällsbyggnad, miljö och service uppdraget att samråda detaljplan Oljan 3 enligt PBL 5 kap Utdrag till Rolf Gustafsson, verksamhetschef Ulf Richardsson, planeringschef Bente Plöen, planarkitekt Helmia Fastigheter, Per-Inge Walfridsson

4 SMS 104 KS09/ Köp av fastigheten Arvika Hillringsberg 4:19 Bakgrund På fastigheten Hillringsberg 4:19, f d tvättstugan, har kommunen ett vattenverk som idag har funktionen som reservvattentäkt. Kommunen sålde fastigheten 1999 och rättigheten till vattenverket uppläts då med servitut. Yttrande Vattenförsörjningen i Hillringsbergsområdet har ökat i samband med företagsetablering på orten. För att trygga vattenförsörjningen planerar teknisk försörjning, v/a-enheten att ställa om vattenverket till permanent drift då både tillgången på vatten och kvalitén är mycket god. Fastigheten bör därför ägas av kommunen. Utskottets förslag till kommunfullmäktige 1. Förslaget till köpekontrakt för Hillringsberg 4:19 godkänns, köpeskilling kr. Finansiering av köpeskillingen sker genom anslag från kommunens rörelsekapital. 2. Kommunstyrelsens ordförande Claes Pettersson och verksamhetschef Rolf Gustafsson ges uppdraget att underteckna köpehandlingarna.

5 SMS 105 KS09/ Förlängning av entreprenadavtal rengöring (sotning) och brandskyddskontroll Ett avtal om rengöring (sotning) och brandskyddskontroll finns mellan Sot & OVK i Arvika AB och Arvika kommun. Avtalet gäller för tiden med möjlighet till max 3 års förlängning. Överenskommelse om förlängning ska ske senast 12 månader före avtalstidens utgång. Yttrande Efter genomförd brukarenkät och regelbunden uppföljning från räddningstjänstens sida föreslås att avtalet förlängs i 3 år. Utskottets förslag till kommunfullmäktige Räddningschefen ges i uppdrag att teckna avtal med SOT & OVK i Arvika AB om förlängning av ingånget entreprenadavtal att gälla tiden

6 SMS 106 KS09/ Yttrande över remiss av Vägverkets förslag till nya hastighetsgränser på det statliga vägnätet Vägverket har i en skrivelse daterad 13 augusti 2009 översänt ett förslag till Arvika kommun för yttrande. Kartor över förslag till nya hastighetsgränser finns att hämta på Vägverkets hemsida, Yttrande I samråd med kommunledningen har Samhällsbyggnad, miljö och service upprättat ett förslag till yttrande. Utskottets förslag till kommunstyrelsen Upprättat förslag till yttrande från Arvika kommun godkänns.

7 SMS 107 KS09/ Skrivelse med önskemål om farthinder En privatperson har i en skrivelse framfört önskemål om farthinder på Kyrkogatan vid stadsparken och på Fabriksgatan mellan Hamngatan och Styckåsgatan. Yttrande Kommunstyrelsen har beslutat, med gällande trafikplan som bas, om grundprinciper för trafiksäkerhetshöjande åtgärder för oskyddade trafikanter inom kommunen: Åtgärder ska utredas och ev vidtas snarast möjligt vid skolor, idrottsanläggningar, kollektivcenter och liknande samt på gator och vägar där det på grund av hög trafikintensitet finns påtaglig olycksrisk för oskyddade trafikanter. På övriga gator och vägar ska åtgärder utredas och vidtas i samband med investeringsarbeten Utskottets beslut Önskemålet om farthinder på Kyrkogatan och Fabriksgatan avvisas då Samhällsbyggnad, miljö och service anser att Kyrkogatan och Fabriksgatan inte motsvarar den lägesbeskrivning som föranleder någon snar åtgärd med farthinder. Utdrag till Privatperson Rolf Gustafsson, verksamhetschef Anders Norrby, gatuchef Lennart Nilsson, trafikingenjör

8 SMS 108 KS09/ Medborgarförslag att bygga om bowlinghallens lokal till en stor motionshall En privatperson föreslår i ett medborgarförslag att bowlinghallens lokaler i sim- och sporthallen görs om till en stor motionshall. Utskottets förslag till kommunfullmäktige Avdelningen Mark och lokaler har fått i uppdrag av kommunledningen att utreda lokalfrågan, eftersom det i dagsläget finns förfrågningar från flera olika intressenter och föreningar att hyra denna lokal.

9 SMS 109 KS09/ Medborgarförslag om en s k ställplats för husbilar En privatperson föreslår i ett medborgarförslag att kommunen gör i ordning en s k ställplats för husbilar. Utskottets förslag till kommunfullmäktige Framtida användning för hamnområdet kommer att klarläggas i en fördjupad översiktsplan och det krävs också marksanering innan någon upplåtelse av marken kan ske. Vi hänvisar våra husbilsturister till vår camping vid Ingestrand. Campingen är sjönära, har erforderlig service och ligger nära staden.

10 SMS 110 KS09/ Medborgarförslag om utökat öppethållande för allmänheten i ishallen En privatperson föreslår i ett medborgarförslag att ishallen ska vara öppen för allmänheten kl varje vardag samt att det blir möjligt för både hockeyspelare och skridskoåkare att vara på isen samtidigt. Utskottets förslag till kommunfullmäktige Allmänheten förfogar över tiden mellan alla dagar i veckan förutom vid hockeycuper eller liknande arrangemang. En utökning av allmänhetens åkning sker på torsdagar mellan kl och mellan

11 SMS 111 KS09/ Medborgarförslag om cykelväg till Västra Sund En privatperson föreslår i ett medborgarförslag att kommunen anlägger en cykelväg till Västra Sund. Yttrande Verksamheten Samhällsbyggnad, miljö och service konstaterar att trafiksäkerheten för cyklister på vägsträckan inte är tillfredsställande och att åtgärder för att förbättra säkerheten vore önskvärt. Kostnaden att bygga en cykelväg är förenat med stora kostnader plus kostnader för belysning. Utskottets förslag till kommunstyrelsen I nuläget finns det inte ekonomiska resurser för att kunna bygga en gång- och cykelväg till Västra Sund.

12 SMS 112 KS09/ Medborgarförslag om gång- och cykelväg mellan Prästängsrondellen och Jössefors En privatperson föreslår i ett medborgarförslag att kommunen anlägger en cykelväg mellan Prästängsrondellen och Jössefors. Yttrande Vägverket är ansvarig väghållare för väg 172 och beslutade år 2007 om en ändrad utformning av aktuell vägsträcka med bredare vägrenar vilket förbättrar framkomligheten för cyklister. Denna åtgärd utfördes under hösten 2007 och Arvika kommun var med och samfinansierade utförandet. Utskottets förslag till kommunstyrelsen Då projektet inte kunnat inrymmas i Vägverkets investeringsplaner är utbyggnad av en separat gång- och cykelväg är för närvarande inte aktuellt.

13 SMS 113 KS09/ Medborgarförslag om gång- och cykelväg mellan Prästängsrondellen och Jössefors En privatperson föreslår i ett medborgarförslag att kommunen anlägger en gång- och cykelväg mellan Präsängsrondellen och Jössefors. Yttrande Vägverket är ansvarig väghållare för väg 172 och beslutade år 2007 om en ändrad utformning av aktuell vägsträcka med bredare vägrenar vilket förbättrar framkomligheten för cyklister. Denna åtgärd utfördes under hösten 2007 och Arvika kommun var med och samfinansierade utförandet. Utskottets förslag till kommunstyrelsen Då projektet inte kunnat inrymmas i Vägverkets investeringsplaner är utbyggnad av en separat gång- och cykelväg är för närvarande inte aktuellt.

14 SMS 114 Inkomna ärenden enligt lista Utskottets beslut Listan den 17 september över anmälningsärenden läggs med godkännande av vidtagna åtgärder till handlingarna.

15 SMS 115 KS09/ Budget 2010 Verksamheten Samhällsbyggnad, miljö och service Den nettokostnadsram som kommunfullmäktige fastställde i samband med beslut om strategisk plan innebär behov av anpassningar av verksamheten Samhällsbyggnad, miljö och service. Verksamhetschef Rolf Gustafsson redovisar tänkbara åtgärder för att åstadkomma nödvändig kostnadsreduktion. Detta redovisas i Underlag för politiska prioriteringar. För varje åtgärd har upprättats en konsekvensbeskrivning och i förekommande fall även bedömningar av arbetsmiljökonsekvenser. Utskottets beslut Bidrag avsett för infartsvägar till bostäder på landsbygden får ej tas bort. Verksamheten Samhällsbyggnad, miljö och service ges uppdraget att hitta en annan besparing på kronor. Utdrag till Rolf Gustafsson, verksamhetschef Marie-Louise Sahlin Nilsson, controller

16 SMS 116 Uppföljning av kommunens organisation Göran Bryntesson visar de syften som fanns med den nya organisationen som trädde kraft 1 januari Varje ledamot i utskottet fick besvara en enkät om huruvida dessa syften blivit uppfyllda eller ej. Utskottets beslut Utskottet tar del av informationen och lägger den till handlingarna.

Samhällsbyggnad, miljö och service 2008-09-11

Samhällsbyggnad, miljö och service 2008-09-11 Samhällsbyggnad, miljö och service 2008-09-11 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl. 14.00 16.00 Beslutande Inger Hjerpe, ordförande (s) Torgny Danielsson (s) Jonas Ås (s) Roy Pettersson

Läs mer

Samhällsbyggnad, miljö och service

Samhällsbyggnad, miljö och service Samhällsbyggnad, miljö och service 2009-12-10 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, kl 14.00-15.30 Beslutande Övriga deltagande Inger Hjerpe, ordförande (S) Uno Eriksson (M) ersättare för Nils-Gunnar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Samhällsbyggnad, miljö och service 2010-04-20 28 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl. 14.00-16.45 Beslutande Ledamöter Inger Hjerpe, ordförande (S) Nils-Gunnar Andersson (S) Torgny Danielsson

Läs mer

Samhällsbyggnad, miljö och service 2009-01-15

Samhällsbyggnad, miljö och service 2009-01-15 7ARVIKA KOMMUN Samhällsbyggnad, miljö och service 2009-01-15 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl. 14.00-17.00 Beslutande Inger Hjerpe, ordförande (s) Nils-Gunnar Andersson (s) Mats Johansson (s),

Läs mer

Samhällsbyggnad, miljö och service 2009-10-22

Samhällsbyggnad, miljö och service 2009-10-22 Samhällsbyggnad, miljö och service 2009-10-22 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, kl 13.00-16.30 Beslutande Inger Hjerpe, ordförande (S) Nils-Gunnar Andersson (S) Torgny Danielsson (S) Marika Jakobsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Samhällsbyggnad, miljö och service 2010-11-11 108 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl. 14.00-15.30 Beslutande Ledamöter Inger Hjerpe, ordförande (S) Elisabeth Hjalmarsson (S) ersättare för

Läs mer

Samhällsbyggnad, miljö och service

Samhällsbyggnad, miljö och service Samhällsbyggnad, miljö och service 2008-05-08 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl. 14.00 15.45 Beslutande Inger Hjerpe, ordförande (s) Nils-Gunnar Andersson (s) Torgny Danielsson (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Utskottet Samhällsbyggnad, miljö och service 2010-10-21 101 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl. 14.00-16.15 Beslutande Ledamöter Inger Hjerpe, ordförande (S) Nils-Gunnar Andersson (S) Pia Embretsen

Läs mer

Arvika kommun, allmänna utskottet

Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 8.30-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Samhällsbyggnad, miljö och service 2010-01-21 1(8) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl. 14.00-15.30 Beslutande Ledamöter Inger Hjerpe, ordförande (S) Nils-Gunnar Andersson (S) Torgny Danielsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Utskottet Samhällsbyggnad, miljö och service 2010-12-09 119 Plats och tid Beslutande Ledamöter Olssons Brygga kl.13.00-15.00 Inger Hjerpe, ordförande (S) Nils-Gunnar Andersson (S) Torgny Danielsson (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet 2009-09-07

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet 2009-09-07 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 08.30-11.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

Samhällsbyggnad, miljö och service 2008-12-04

Samhällsbyggnad, miljö och service 2008-12-04 Samhällsbyggnad, miljö och service 2008-12-04 Plats och tid Taserudsgymnasiet kl. 14.00-17.00 Beslutande Inger Hjerpe, ordförande (s) Nils-Gunnar Andersson (s) Torgny Danielsson (s) Marika Jakobsson (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Utskottet Samhällsbyggnad, miljö och service 2010-02-18 9 Plats och tid Mossebergs avfallsanläggning kl. 14.00-17.00 Beslutande Ledamöter Inger Hjerpe, ordförande (S) Nils-Gunnar Andersson (S) Torgny Danielsson

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) kl 08.30-11.30 Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen klockan 08 30-11 00 Beslutande Aina Wåhlund ordförande (s) Anders Söderström (s), ersätter Claes Pettersson (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson

Läs mer

Samhällsbyggnad, miljö och service

Samhällsbyggnad, miljö och service ARVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Samhällsbyggnad, miljö och service 2007-09-13 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 14.00 16.00 Beslutande Övriga deltagande Inger Hjerpe,

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare ANSLAG/BEVIS. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare ANSLAG/BEVIS. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark (m) Mona

Läs mer

Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, Allmänna utskottet

Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Lilla sessionssalen, klockan 08.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Aina Wåhlund (S), ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) ersätter Claes Pettersson (S) Sten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.10 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare för Inger Hjerpe

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 79

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 79 Plats och tid Hillringsberg, REC Scamnodule AB kl 0830-1200 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.15 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson (V) Jan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-10-08

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-10-08 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 08.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) (c) Gösta

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl. 15.30 16.00. Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Lars-Ove Jansson

Läs mer

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C)

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 10.20 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 117 Anna Wikstrand, utvecklingschef 121

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 117 Anna Wikstrand, utvecklingschef 121 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Lars-Ove Jansson (s), ersätter Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s), ersätter Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-10.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.00 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson (V) Jan

Läs mer

Arvika kommun, allmänna utskottet

Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 8.30-11.25 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (S), 176-177, 179-182 Mari-Louis Johansson (S), ersättare för Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare

Läs mer

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2013-11-18 76

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2013-11-18 76 Plats och tid Scandic Winn, Karlstad, kl 9.15-11.30 2013-11-18 76 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande Ann-Sofie Alexandersson, vice ordförande Peter Joensuu, vice ordförande Lars-Ove Jansson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, allmänna utskottet

ANSLAG/BEVIS Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 08.30-12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Anders Söderström(s) ersätter Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 08.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) Mona Smedman

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef 132 Anna Wikstrand, utvecklingschef 143

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef 132 Anna Wikstrand, utvecklingschef 143 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.30 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström (s), ersätter

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Anna Wikstrand, utvecklingschef

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Anna Wikstrand, utvecklingschef Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström (s), ersätter Claes Axelson (v)

Läs mer

Kommunledningsstabens kansli

Kommunledningsstabens kansli Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Ylöjärvi, kl. 08.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Anders Söderström (s), ersättare för Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-11-05

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-11-05 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl. 08.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Anders Söderström (s), ersätter Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.00-17.00 Beslutande Ledamöter Aina Whålund Ordförande (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt (S) Peter Joensuu (M) Lars-Ove Jansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.40 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare för Inger Hjerpe

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Anders Söderström (s), ersättare för Sten Fransson (s) Claes Axelson (v)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Utskottet Samhällsbyggnad, miljö och service 2010-06-10 51 Plats och tid Stadshuset, Gunnern kl. 14.00-16.00 Beslutande Ledamöter Inger Hjerpe, ordförande (S) Nils-Gunnar Andersson (S) Torgny Danielsson

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad. Allmänna utskottet

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad. Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00, 13.15-15.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S), ej 25 och

Läs mer

Samhällsbyggnad, miljö och service 2009-04-16

Samhällsbyggnad, miljö och service 2009-04-16 Samhällsbyggnad, miljö och service 2009-04-16 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl. 14.00-17.30 Beslutande Övriga deltagande Inger Hjerpe, ordförande (S) Nils-Gunnar Andersson (S), 40-45, 55-56, 58,

Läs mer

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Skive kl. 13.15-16.00 2011-02-15 29 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande Ann-Sofie Alexandersson, vice ordförande Peter Joensuu, vice ordförande Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Annika Eriksson, kommunsekreterare Gunnar Tidemand, kommundirektör JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör

Annika Eriksson, kommunsekreterare Gunnar Tidemand, kommundirektör JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan

Läs mer

Claes Pettersson, ordförande (S)

Claes Pettersson, ordförande (S) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, måndagen den 9 november kl. 14.00 16.15 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Hans Forssell

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Utskottet Lärande och stöd 2009-10-14 177 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08.00-17.20 Beslutande Aina Wåhlund, (S), ordförande Carina Bönström (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.05 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S), ersättare för Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2013-09-19 65 Plats och tid Garvaren, röd 13.15-16.35 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson

Läs mer

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-01-25 16

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-01-25 16 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl. 13.15-17.00 2011-01-25 16 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande Ann-Sofie Alexandersson, vice ordförande Peter Joensuu, vice ordförande Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 11.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund, Vice

Läs mer

Lennart Rönning, VD Anna Åkesson, sekreterare. Justeringens plats och tid Kommunledningsstabens kansli, Arvika den 3 december 2013 Paragrafer 69-80

Lennart Rönning, VD Anna Åkesson, sekreterare. Justeringens plats och tid Kommunledningsstabens kansli, Arvika den 3 december 2013 Paragrafer 69-80 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl 8.30 11.00 2013-11-19 74 Beslutande Ledamöter Anders Söderström, ordförande Lisa Levin, vice ordförande Uno Eriksson, vice ordförande Göran Andersson, ledamot Aina

Läs mer

Therese Weckström. Malin Eriksson. Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Beslutande organ

Therese Weckström. Malin Eriksson. Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Beslutande organ Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 15.30 15.55 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande Sture Pettersson (S) Ledamot Therése Weckström (S) Ledamot

Läs mer

ARVIKA TEKNIK AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

ARVIKA TEKNIK AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl 8.30-10.35 2013-04-09 15 Beslutande Ledamöter Anders Söderström, ordförande Lisa Levin, vice ordförande Uno Eriksson, vice ordförande Jonny Andersson, ledamot Göran

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Arvika kommun, Allmänna utskottet

Arvika kommun, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 08.30-11.15 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Anders Söderström (S), ersättare för Sten Fransson (S)

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård, ordförande (S) Jonas Ås, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Utskottet Lärande och stöd 2008-03-05 37 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, klockan 08 30-15 30 Studiebesök på Järvenskolan och Lyan Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 09.00 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson, 1:e vice ordförande (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Utskottet Lärande och stöd 2009-02-04 17 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, klockan 13 00-16 30 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Carina Bönström (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-08-19 213 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

Margareta Jarlstedt. Kommunledningsstabens kansli, Arvika den. ARVIKA KOMMUN, Utskottet Vård och omsorg

Margareta Jarlstedt. Kommunledningsstabens kansli, Arvika den. ARVIKA KOMMUN, Utskottet Vård och omsorg Utskottet Vård och omsorg 2008-06-18 58 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Skive, klockan 13.15-16.40 Beslutande Sten Fransson, ordförande (s) Kerstin Svensson, vice ordförande (s) Margareta Jarlstedt,

Läs mer

Arvika Näringslivscentrum, sammanträdesrum Sadelmakarn kl Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Arvika Näringslivscentrum, sammanträdesrum Sadelmakarn kl Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Plats och tid Beslutande Arvika Näringslivscentrum, sammanträdesrum Sadelmakarn kl. 18.30 19.00 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Lars-Ove

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-10.35 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Utskottet Lärande och stöd 2008-01-23 11 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, klockan 08 30-14 00 Studiebesök på Solbergagymnasiet 12 15-14 00 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (s) Håkan Jivesand

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2013-05-16 38 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 16.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Börje Wahlund

Läs mer

Lennart Rönning, VD JanÅke Hermansson, adjungerad ledamot, ej under 147-151 Ewa Pettersson, sekreterare

Lennart Rönning, VD JanÅke Hermansson, adjungerad ledamot, ej under 147-151 Ewa Pettersson, sekreterare 2011-11-29 150 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl. 8.30-11.30 Beslutande Ledamöter Anders Söderström, ordförande Lisa Levin, vice ordförande Uno Eriksson, vice ordförande Hans Forsell, tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesrum Kongsvinger, Stadshuset, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.00 16.20

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesrum Kongsvinger, Stadshuset, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.00 16.20 Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Stadshuset, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.00 16.20 Aina Wåhlund, ordförande (S) Lisbeth

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Utskottet Vård och omsorg 2011-01-20 1 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.00-17.30 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande S Harry Eklöv KD Börje Wahlund M Paul Stolt M Hans Forssell S Rikard Dahlin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 11.25 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund, Vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-09-02 223 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och tid Sammanträdesrum Majberget, kommunkontoret i Bengtsfors, klockan 14.00 15.15 Beslutande Ledamöter Per Eriksson (s) ordförande Per Jonsson (c) 1:e vice ordförande

Läs mer

Rolf Mårtensson (M), ordförande Stig Johansson (S) Bengt Joelsson (C) Ola Lorentzson (SD) Marianne Francke (S)

Rolf Mårtensson (M), ordförande Stig Johansson (S) Bengt Joelsson (C) Ola Lorentzson (SD) Marianne Francke (S) Plats och tid Räddningstjänsten kl. 09:00-12:15 Beslutande Ledamöter Rolf Mårtensson (M), ordförande Stig Johansson (S) Bengt Joelsson (C) Ola Lorentzson (SD) Marianne Francke (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V), ej 116 Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Beslutande Ledamöter Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika Onsdagen den 20 februari kl 08.00 12.00 Aina Whålund Ordförande (S) Margaretha von Wachenfeldt (S) Peter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-05-24 54 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.10 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S), ordförande 35-36 Hans Forssell (S) Sara Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2010-05-20 52 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Kerstin Svensson (S) Margareta Jarlstedt (M) Hans

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-11-13 96 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 17.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

ARVIKA FJÄRRVÄRME AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

ARVIKA FJÄRRVÄRME AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl 10.35 11.50 2013-04-09 14 Beslutande Ledamöter Anders Söderström, ordförande Lisa Levin, vice ordförande Uno Eriksson, vice ordförande Aina Wåhlund, ledamot Göran

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (6)

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.35 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C)

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 11.40 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2010-03-18 30 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande (S) Kerstin Svensson (S) Peter Jouensuu (M) Hans Forssell (S) Maria Rönnehäll

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-08-19 132

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-08-19 132 Utskottet Lärande och stöd 2009-08-19 132 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08:00-11:55 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth

Läs mer

Samhällsbyggnad, miljö och service

Samhällsbyggnad, miljö och service ARVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Samhällsbyggnad, miljö och service 2007-06-07 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 14.00 17.30 Beslutande Utses att justera Inger Hjerpe,

Läs mer

Lennart Rönning, VD JanÅke Hermansson, adjungerad ledamot Anna Åkesson, sekreterare

Lennart Rönning, VD JanÅke Hermansson, adjungerad ledamot Anna Åkesson, sekreterare Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl. 8.30-10.10 2011-09-20 116 Beslutande Ledamöter Lisa Levin, ordförande (ersättare för ordförande Anders Söderström) Göran Andersson, ledamot Aina Wåhlund, ledamot

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-12-20 103 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 16.00 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, måndagen den 29 november 2010, kl 14.00-15.55. Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson

Läs mer

ARVIKA FJÄRRVÄRME AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2012-08-28 53

ARVIKA FJÄRRVÄRME AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2012-08-28 53 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl 9.45-11.05 2012-08-28 53 Beslutande Ledamöter Anders Söderström, ordförande Lisa Levin, vice ordförande Uno Eriksson, vice ordförande Göran Andersson, ledamot Aina

Läs mer

Stadshuset, Kongsvinger kl

Stadshuset, Kongsvinger kl 2011-06-28 72 Plats och tid Beslutande Ledamöter Stadshuset, Kongsvinger kl.11.30-12.00 Anders Söderström, ordförande Lisa Levin, vice ordförande Uno Eriksson, vice ordförande Göran Andersson, ledamot

Läs mer

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2012-05-30 38 Plats och tid Stadshuset, sammanträdeslokal Gunnern, kl 13.15-15.50 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande Peter Joensuu, vice ordförande Inger Hjerpe, ledamot Åge Zetterberg,

Läs mer

Stadshuset, Kongsvinger kl

Stadshuset, Kongsvinger kl 2011-10-25 90 Plats och tid Beslutande Ledamöter Stadshuset, Kongsvinger kl.13.15-15.45 Claes Pettersson, ordförande Ann-Sofie Alexandersson, vice ordförande Peter Joensuu, vice ordförande Lars-Ove Jansson,

Läs mer