Deltagit i: 4 Conventions, Areamöten, Distriktsmöten, Charterinvigning av Rigas Zontaklubb.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Deltagit i: 4 Conventions, Areamöten, Distriktsmöten, Charterinvigning av Rigas Zontaklubb."

Transkript

1 NOMINERAD till Guvernör Christina Rylander Bergqvist Sundsvalls Zontaklubb Zontamedlem sedan 1989 Verksamhets- och ledarskapskonsult i eget företag sedan 2006 med målet att utveckla, driva och bidra till att skapa resultat. Är utbildad gymnastikdirektör. Tidigare arbetsivserfarenheter är gymnastiklärare; destinationschef och försäljningschef inom resebranschen; platschef och delägare i Sundsvallsflyg; processledare for strategisk kompetensförsörjning inom Länsstyrelsen Västernorrland. Certifierad projektledare och har genomgått flera utbildningar inom ledarskap och styrelsearbete.christina har och har haft flertal styrelseuppdrag, bland annat i Sundfrakt AB, Alltank AB, Mediegruppen AB, Sundsvalls Marknadsförening och Sundsvall Hockey. Zonta uppdrag: President i Sundsvalls Zontaklubb; tidigare sekreterare och PR ansvarig samt kommittéordförande i klubbens Modekommitté och modevisningens konferencier under många år. Deltagit i: 4 Conventions, Areamöten, Distriktsmöten, Charterinvigning av Rigas Zontaklubb. Övrigt: Christina är gift med Bengt och har en vuxen son, Anders. De bor i radhus i centrala Sundsvall och har även en gård i grannkommunen där familjen driver ett aktivt jord- och skogsbruk som bland annat innefattar köttdjursuppfödning. Zonta, resor, sport, natur, mat och inredning hör till hennes intresen. Christina har ett stort kontaktnät men familj och nära vänner betyder mest och dem vårdar hon. Respekt och ärlighet är viktigt för henne. Christina s motto är: Hårt arbete ja, men man ska ha roligt under tiden.

2 NOMINERAD till Vice Guvernör Ljúfa Elfwing Zontaklubb Stockholm V Zontamedlem sedan år 2000 Controller, Skatteverket. Tidigare har jag arbetet som verksamhetsutvecklare och kontorschef på samma myndighet. Zonta uppdrag: Kassör samt president två gånger i Stockholm V, Distriktskassör , Webbansvarig för Deltagit i: Convention: 6 stycken - Göteborg 2002, New York 2004, Melbourne 2006, Rotterdam 2008, Turin 2012 och Orlando DM: 7 st. Areamöten: många Annat: Charterinvigning av Bauska & Stockholm VI Övrigt: Gift med Erik och vi har två vuxna barn - en dotter och en son med familj (fyra barnbarn). Fritidsintressen: Föreningsliv, Zonta och Nordens Ljus, kultur i olika former, motion i form av pilates och promenader.

3 NOMINERAD till Kassör Agneta Rune Stockholm IV Zontaklubb Zontamedlem sedan 2004 Civilekonom/ekonomichef. Ekonomiansvarig på Skolan för Elektro- och Systemteknik, en av tio skolor på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Medlem i skolans ledningsgrupp. Tidigare Ekonomichef på Tekniska museet, medlem i ledningsgruppen, adjungerad i styrelsen, ansvarig för ekonomi och finanser för stiftelsen Tekniska museet, samt ett antal mindre stiftelser. Kontinuerliga utbildningar i bl.a. ledarskap, projektledning mm. Deltagit i Conventions Rotterdam år 2008, annat Go Zonta 2013 Övrigt: Jag har varit kassör och revisor i klubben, Distriktets vice kassör Personligt: Gift sedan 1980, tre vuxna döttrar. På fritiden tycker hon om att umgås med familjen och goda vänner, vara i naturen, samt att sporta bl.a. med cykling, skidåkning och skridskor.

4 NOMINERAD till vice Kassör Christina Haggren Falun-Borlänge Zontaklubb Zontamedlem sedan 1992 Seniorkonsult egen företagare sedan 1986 med avbrott för tio år på Högskolan Dalarna med uppdrag att verka för att högskolans resurser kommer till nytta i regionens näringsliv. Fokus på företagsutveckling och ekonomistyrning. Uppdrag har handlat om styrelsearbete, mentorskap, affärsutveckling, marknadsföring mm. Zonta uppdrag President, kassör, sekreterare Deltagit i Zonta Convention i New York och Rotterdam, distriktsmöten och areamöten Övrigt: Aktiv i Tersen gemenskapsboende i Falun.

5 NOMINERAD till Area Director Åsa Wilén Luleå Zontaklubb Zontamedlem sedan 2004 Barnbibliotekarie på Piteå stadsbibliotek sedan Innan dess musikbibliotekarie på Musikhögskolan i Piteå. Har också arbetat som ansvarig för vuxenavdelningen på Tromsö folkebibliotek, Norge. Deltagit i Convention i Turin, två distriktsmöten, sex areamöten. Övrigt: Är väldigt intresserad av sociala medier och dess möjligheter till att föra ut information och påverka opinion. Driver Luleå Zontaklubbs och Piteå stadsbiblioteks Facebooksidor, samt Piteå stadsbiblioteks Instagramkonto. Personligt: Bor på landet utanför Piteå med man, två barn och en katt. Tycker om att sjunga och dansa, och förstås att läsa, men prioriterar familjen först och främst. Yoga är numera en del av min vardag.

6 NOMINERAD till Area Director Christel Schultz Stockholm I Zontaklubb Zontamedlem sedan 2003 Verksamhetschef på Mäster Olofsgården i Gamla stan, en generationsövergripande mötesplats för social och kulturell gemenskap. Startade där projektet Dörren för unga tjejer med olika sociala och psykiska problem i syfte att ge dem tillfälle att bygga sin självkänsla och utvecklas genom musik, teater, film, foto, design, dans och skrivateljé mm Har tidigare jobbat som Ambassadörens sekreterare på Italienska ambassaden i 25 år, drivit konsultfirma med översättnings- och tolkuppdrag, projektledning, kulturutbyten. Har även jobbat med att coacha långtidsarbetslösa till praktik och jobb. Zonta uppdrag: President , styrelseuppdrag under två mandatperioder. Initiativtagare till Stockholmsklubbarnas evenemang Go Zonta och deltagare i programgruppen. Har under flera år suttit i YWPA stipendiekommitté. Vice AD Area Deltagit i Distriktsmöten, Areamöten och Convention 2012 i Turin, som delegat. Besökt Zontamöten i Sverige, Italien och New York. Vill öka samarbetet mellan klubbarna i distriktet och genomföra evenemang, aktiviteter och opinionsbildning för att sätta Zonta på kartan och få fler att inse vad Zonta gör och vill göra. En viktig fråga är också rekryteringen av yngre som kräver att klubbarna vässar programmen och kommunikationen med fokus på en yngre publik. De äldres erfarenhet och kunskap måste också tas tillvara på rätt sätt. Övrigt: Gift och har fem barn och sju barnbarn. Är road av att dansa samba, åka långfärdsskridskor och läsa. Är också ledamot i ett antal styrelser i ideella föreningar.

7 NOMINERAD till Area Director Birgitta von Oldenskiöld Kungälvs Zontaklubb Zontamedlem sedan 2007 Konsult arbetsmiljö, arbetsmiljöingenjör Deltagit i Conventions i Turin och Orlando. DM: Hässleholm, Kungälv ( ingick i projektgruppen för detta DM ) och Sundsvall. De flesta areamötena sedan jag började. President , instiftat Kungälvs Zonta Klubbs stipendium, introducerat tjejlyftet i vår klubb. Deltog och organiserade en vänskaps resa till Riga Zonta Klubb och Bauska Zonta Klubb (Lettland) med Kungälvs Zontor. Deltog då i Bauskas 5 års jubileum. Övrigt: Ser möjligheter att stärka kvinnor både lokalt och internationellt. Vill arbeta för att förebygga och stärka kvinnans ställning och likaberättigande i hela vår värld. Genom att vara modig, engagerad och ha en övertygelse att detta är möjligt så kommer vi framåt. Unga kvinnor över hela världen är vår framtid därför är det särskilt viktigt att stötta och uppmuntra dem vilket ligger mig särskilt varmt om hjärtat. Våld mot kvinnor är inte acceptabelt därför måste vi också arbeta med att ta fram Rooth Cause alltså orsakerna till varför kvinnor utsätts för våld för att förhindra detta i framtiden. Personligt: Golfare, suttit i styrelsen för golfklubben som v ordförande, nu med i damkommittén. Maka, mamma, svärmor och farmor

8 NOMINERAD till Area Director Malin Irhammar Lunds Zontaklubb Zontamedlem sedan 2002, först i Kristianstad och från 2007 i Lund. Fram till 2013, då jag gick i pension, var jag chef för Lunds Universitets pedagogiska utvecklingsenhet - Centre for Educational Development. Under min tid vid universitetet arbetade jag också med olika internationella projekt och anlitas fortfarande för sådana projekt. Mellan hade jag uppdrag som prorektor och t.f. rektor vid Högskolan Kristianstad. Har sedan tidigt 70-tal arbetat med undervisning, lärande och ledarskap på olika nivåer, från förskola till universitet. Är docent i psykologi med forskningsfokus på utlandsfödda adopterade ungdomars och unga vuxnas identitet och självbild. Zontauppdrag: Vice AD , president , vice president Vill verka för att Zonta arbetar och uppfattas som en modern och professionell organisation, som attraherar breda grupper av kompetenta och engagerade kvinnor, i arbetet för ekonomisk och social rättvisa mellan män och kvinnor. Genom Zontas demokratiska organisation, där klubbarna utgör kärnan, har vi som Zontor stor möjlighet att påverka Zontas utveckling och att själva utvecklas som Zontor. Deltagit i: Alla Areamöten (8) och Distriktsmöten (3) sedan min tid som vice president samt varit delegat vid Convention i Turin 2012 och Orlando Deltog i 30-årsjubiléet av Rigas Zontaklubb Övrigt: Har tidigare varit ledamot i Högskolan Dalarnas styrelse, styrelsen för Folkhögskolan Hvilan och är nu ledamot i styrelsen för S:t Lukas Psykoterapimottagning i Lund, där jag också arbetar med att anordna öppna föreläsningar. Försöker lära mig mer om världen och livet genom resor, böcker och möten med olika människor. Läser spanska inför fortsatta resor bl.a. i Mellan- och Sydamerika. Musik är för mig ett själens andningshål.

9 NOMINERAD till Area Director Althea Boman Örebro II Zontaklubb Zontamedlem sedan 2006 Grundskollärare i botten; har jobbat på olika nivåer inom skolvärlden i Jamaica, USA och Sverige. Arbetar f.n. som mellanstadielärare i NO och textilslöjd och skolsamordnare på Internationella Engelska Skolan i Örebro. Althea är också egen företagare och driver konsultverksamhet inom affärsengelska och affärsetikett. Är även professionell Image Konsult & Stilkonsult (färganalyskonsult) och jobbar med företag och individer. Öppnade och drev Sveriges enda butik för Ulla Popken damkläder, Zonta uppdrag: Vice AD05 ( ) Klubbpresident Har suttit i styrelsen i olika positioner, Internationell sekreterare, projekt-och program kommittéer, vice sekreterare, IT+PR ansvarig, vice president och klubbpresident. Althea har också varit PR-representant för Area 05. Min vision är att få våra klubbmedlemmar att bli mer aktiva i samhället och att vara kunniga om Zonta och stolta över att vara en Zontian. Jag hoppas att kunna inspirera andra att gå med i vår organisation och hjälpa till att lösa problemen, ett litet steg i taget. Jag tror på ett aktivt engagemang i vårt arbete som Zontians. Deltagit som Delegat på Distriktsmöten i Ludvika, Hässleholm, Kungälv och Sundsvall. Delegat och proxy på Convention i Rotterdam och Turin. Har deltagit i många areamöten.

10 NOMINERAD till Area Director Ilona Vanadzina Riga Zontaklubb Zontamedlem sedan 1993 Riga City Council, Departement of Education, Culture and Sports: Head of the Culture Institutions and Amateur Art Division; Head of Trade Center, senior consultant, economic advisor. Zonta uppdrag: Klubb president, vice president, styrelsemedlem, vice AD Deltagit i: Convention i Torino. Övrigt: Goals: to improve the legal, political, economic, educational, health and professional status of women at the global and local level through service and advocacy; to implement serviceprograms.

11 NOMINERAD till vice Area Director Sabrina Suikki Luleå Zontaklubb Zontamedlem sedan 2012 Zonta uppdrag: Klubbmästare , Vice president , President Deltagit i Areamöte 2013 i Gällivare, Distriktsmöte 2013 i Sundsvall, Areamöte 2014 i Luleå, Convention 2014 i Orlando Advokat på Advokatbyrån Kaiding. Arbetar med bl.a. utlänningsrätt, familjerätt samt målsägandebiträdesuppdrag i våld i nära relation och vid övergrepp mot barn. Biträder därtill företag och privat personer med finsk eller annan utländsk anknytning vid olika typer av tvistemål och affärsjuridiska frågor, däribland arbetsrätt. Arbetar på finska, svenska, engelska och franska samt förstår spanska. Personligt: Modersmål finska. Född och uppvuxen i södra Finland, flyttade till Sverige 1999 direkt efter gymnasiet för universitetsstudier i juridik, internationell företagsekonomi och språk. Studerat Diplôme International de Management i Nancy Frankrike med stöd av ett stipendium från Luleå Zontaklubb. Dansar balett och jazzdans, åker snowboard och gillar träna boxning. Brinner för internationella relationer och mänskliga rättigheter. Angående Zonta: Att verka aktivt inom Zonta innebär för mig en faktisk möjlighet att göra skillnad och arbeta mot våld mot kvinnor och barn samt därigenom verka för en bättre värld såväl lokalt, nationellt som internationellt.

12 NOMINERAD till vice Area Director Eva Wikström Ludvika-Smedjebackens Zontaklubb Zontamedlem sedan 2003 Frilansande skribent Deltagit i Convention i Rotterdam 2008, fyra distriktsmöten (varav ett som huvudansvarig för arrangemanget) och ett antal areamöten. I klubben har jag varit president, vice president, sekreterare och senast tjänstgjort i programkommittén under två år. Övrigt: Medlem i Ludvika Rotaryklubb Personligt: Det som fascinerar mig mest med Zonta är att vi verkar på så många plan, från det lokala nätverket och projekt för att stärka kvinnor i vår närhet till gemenskapen internationellt och de angelägna projekt vi driver för de kvinnor runt om i världen som har det allra svårast.

13 NOMINERAD till vice Area Director Therese Schroeder Kungälvs Zontaklubb Zontamedlem sedan 2007 Fotograf Deltagit i Zonta: Var med och organiserade DM i Kungälv 2011 och deltog i DM i Sundsvall Har varit med på de flesta areamötena under de senaste tre åren. Varav vi i Kungälv organiserade ett areamöte i oktober Deltog i en Resa till Lettland som vår klubb gjorde Detta är en av mina starkaste zontaupplevelser, då det verkligen stod klart för mig vilken styrka det bor i den här organisationen och vilken förmån det är att få vara med. Övrigt: Var PR och IT-ansvarig i klubben och sedan President Sitter nu i valberedningen. Arbetar med klubbens modevisning och sitter som sammankallande i vår kommitté för stipendier och arbetet kring Tjejlyftet. Personligt: Bor på Orust med make, två tonåringar och en hund. Jobbar i egen regi och sammanställer just nu en större utställning som skall börja visas under hösten Engagerar mig gärna i olika nätverk både privat och i samband med jobbet. Tycker mycket om sammanhang där människor hjälps åt och lyfter varandra.

14 NOMINERAD till vice Area Director Kerstin Ekstrand Christiansson Halmstad Zontaklubb Zontamedlem sedan 1998, först i Falköping-Skövde och sedan 2000 i Halmstad Sedan 2010 Senior konsult i egen verksamhet direktör på Försäkringskassan, Huvudkontoret i Stockholm. Före det länsdirektör på Försäkringskassan Halland kommunchef i Hjo kommun. Deltagit i ett antal area-möten under min vice president- och presidenttid och därefter. Convention i Melbourne. Deltog i resa till Lettland då Bauska chartrades. DM 2013 i Sundsvall. Zonta uppdrag: Vice president , president ansvarig för Halmstad Zontaklubbs 50-årsjubileum. Ledamot och ordförande i Halmstad Zontaklubbs valberedning Ansvarig för Area-mötet i Halmstad våren Sekreterare i projektgruppen för Zonta Nordens deltagande i Nordiskt Forum i Malmö Medlem i Advocacy-kommittén sedan hösten Övrigt: Medlemskapet i Zonta har för mig varit viktigt för att det finns så mycket kvar att göra för att mänskliga rättigheter ska gälla alla flickor och kvinnor i Sverige och globalt. Zontas opinionsbildning är oerhört viktig och behöver förstärkas ytterligare. Förutom arbetet med advocacy är givetvis också möjligheten att möta kvinnor från många olika miljöer och med många olika erfarenheter, både inom och utom Sverige, oerhört stimulerande. Personligt: Gift och med två vuxna, utflugna döttrar.

15 Nominerad till Vice Area Director Eva Hesse Sundin Eskilstuna Zontaklubb Zontamedlem sedan 2001 Läkare. Specialist i invärtesmedicin, hematologi och geriatrik. Övergripande studierektor för AT/ ST-läkare Mälarsjukhuset Eskilstuna. Uppdrag som ordförande i lokal katastrofkommitté, Mälarsjukhuset. Deltagit i Convention i Turin 2012, Areamöten. Zonta uppdrag: President Kassör 3 år Internationell sekreterare Valberedning tidigare och nuvarande uppdrag Övrigt: Uppväxt, studerat i Uppsala. Bor i Eskilstuna sedan tidigt 80-tal. Gift, 3 vuxna barn och 2 barnbarn. Fritidsintressen: Naturen, musik, resor, att läsa och vänner. Zontas verksamhet är viktig, både internationellt och lokalt. Att delta i det arbetet är fantastiskt; insamla medel och förvalta till stöd för världens kvinnor; hälsa, sjukvård, utbildning och arbete mot våld mot kvinnor. Att sprida information om Zontas arbete är en viktig del i vardagen. Det är ett livslångt projekt för mig att arbeta för Zontas mål, internationellt, distrikt, area och i den lokala klubben.

16 Nominerad till Vice Area Director Area Inese Ozola Jelgava Zonta klubb Zontamedlem sedan1997 Dr. Philol., Assistant professor, Head of the Language Centre, Latvia University of Agriculture, Deltagit i District meeting in Hässleholm 2007 present Member of Evaluating Committee District 21 (Sweden Latvia) of selecting eligible candidates for the scholarship in the programmes Young Women in Public Affairs and Jane M. Klausmann Women in Business Award Participant of international seminars ( ) in Tartu (Estonia), Alytus (Lithuania), Jelgava and Riga (Latvia) arranged by Zonta clubs Övrigt: To participate in service projects, promote the status of women in the local community, Latvia and worldwide, be a mentor to girls and young women in helping to choose their future carriers.

17 NOMINERAD till Revisor Lena Kihlberg Katrineholm Vingåker Zontaklubb Zontamedlem sedan 2008 Lantmästare och Godkänd Revisor, Delägare i LR Revision & Redovisning F.R.I.S. HB Deltagit i DM Sundsvall 2014 Övrigt: Revisor i Katrineholm Vingåker Zonta klubb 5 år Personligt: Tycker om att resa till världens alla hörn. Andra intressen är golf och skidåkning när jag blir pensionär ska jag återuppta mitt hästintresse och börja rida igen. Jag är skattmästare i Katrineholm Rotaryklubb.

18 NOMINERAD till vice Revisor Yvonne Meyer Uppsala II Zontaklubb Zontamedlem sedan 1989 Konsult inom organisation och ekonomi - Meyer Coaching AB. Tidigare Senior Global Advisor och medlem i ledningsgruppen för isländska koncernen Össur, VD i Össur Nordic AB och VD i Pi Medical AB. Dessutom olika chefsbefattningar i andra företag. Zonta uppdrag: President, kassör och revisor samt medlem i programkommittén i Uppsala II Zontaklubb. Deltagit i Convention i San Antonio och Orlando, två distriktsmöten, ett antal areamöten. Övrigt: Kassör i Svartbäckens egnahemsförening. Kassör i International Society for Prosthetics and Orthotics (ISPO). Med i kvinnonätverket Tintomara, där Yvonne varit huvudmara. Revisor i Sveriges Ortopedingenjörers Förening Tidigare styrelseledamot i Fyrisfjädern, där Yvonne nu fungerar som ekonomisk konsult.

19 Valberedning , tre personer ska väljas Marianne von Hartmansdorff, Stockholm I, medlem sedan 2000 Zonta uppdrag: Guvernör , Lt. Governor, Membership Committee Chair District 21. Tidigare: Area Director Area 02, vice AD 02, ledde en arbetsgrupp för Distriktets nya hemsida, D21 Webmaster, President Stockholm I Zontaklubb, arrangerade Distriktsmötet 2005, Sekreterare i styrelsen för Stockholm I. Ann Margreth Hellberg, Mölndals Zontaklubb, Zonta sedan 2000 Zonta uppdrag: Sekreterare, Klubb-President, Vice AD, AD Kommittéansvarig för Z-klubbar och Golden Z-klubbar Projektledare för vår monter på Bokmässan 2013 och 2014, varit på 7 Convention och 4 Distriktsmöten.

20 Ingegerd Wennerbeck, Lunds Zontaklubb, medlem sedan 1981 Zonta uppdrag: Charterpresident, klubbsekreterare, klubbpresident, AD , distriktssekreterare , Foundation Ambassador Maud Sinclair, Säffle-Åmål Zontaklubb, medlem sedan 2006 Zonta uppdrag: Styrelseuppdrag under 6 åren som sekreterare, vice president och president, vice AD , AD

21 Ulla-Britt Höjer, Nyköping-Oxelösund II Zontaklubb, Zonta medlem sedan1994 Zonta uppdrag: President, sekreterare (x2), ingått i olika kommittéer och arbetsgrupper och är kassör ( ) och AD VALBEREDNINGEN : Liisa Sulin Elmqvist, sammankallande Jönköping II Zontaklubb Centurion/ Ledamot i Medlemskommittéen Past Guvernor D Kaisa Adlercreutz Göteborg III Zontaklubb Ordförande i D21 Bylaws&Resolutions Committe Area Director Anna Hedin Helsingborg Zontaklubb AD , Vice guvernör D Distriktets vice sekreterare sedan många år

Marianne von Hartmansdorff

Marianne von Hartmansdorff NOMINERAD TILL: GUVERNÖR 2014-2016 Marianne von Hartmansdorff Stockholm I Zontaklubb Zonta medlem sedan: 2000 IT-ansvarig i Skandinaviska Enskilda Banken. Tidigare ansvarig för SEB:s relationer med banker

Läs mer

Marianne von Hartmansdorff

Marianne von Hartmansdorff NOMINERAD TILL: GUVERNÖR 2014-2016 Marianne von Hartmansdorff Stockholm I Zontaklubb Zonta medlem sedan: 2000 IT-ansvarig i Skandinaviska Enskilda Banken. Tidigare ansvarig för SEB:s relationer med banker

Läs mer

Areamöten hösten 2010

Areamöten hösten 2010 Areamöten hösten 2010 Guvernör D21 Ruth Brunner Hässleholm Zonta Club Vice Guvernör D21 Liisa Sulin Elmqvist Jönköping Zontaklubb II 1 Zonta International är en unik, demokratisk organisation som består

Läs mer

Conviction Commitment Courage (Övertygelse Engagemang Mod)

Conviction Commitment Courage (Övertygelse Engagemang Mod) Conviction Commitment Courage (Övertygelse Engagemang Mod) AD-brev No 2 Vårt arbete under bienniet 2014-2016 ska ha fokus på: Service (Zontas internationella projekt) Advocacy (opinionsbildning) Membership

Läs mer

- Åsa Wilén president i Luleå Zontaklubb, hälsar välkommen och informerar om programmet.

- Åsa Wilén president i Luleå Zontaklubb, hälsar välkommen och informerar om programmet. Zonta Areamöte i Luleå Zontaklubb Södra Sunderbyn 2014-03-29--30 Lördag den 29 mars 2014 - Åsa Wilén president i Luleå Zontaklubb, hälsar välkommen och informerar om programmet. - Karin Müchler, AD, hälsar

Läs mer

Stadgar för D 21 av Zonta International

Stadgar för D 21 av Zonta International Stadgar för D 21 av Zonta International 1 Medlemskap Zontaklubbarna i Sverige och Lettland utgör Distrikt 21. Distriktet skall vara indelat i sex områden (areas) på följande sätt: Area 01: Norrbottens,

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Distrikts 21 area 05 Zonta International

Verksamhetsberättelse för Distrikts 21 area 05 Zonta International Verksamhetsberättelse för Distrikts 21 area 05 Zonta International 1 juni 2012 31 maj 2013 Area 05 består av följande klubbar. 1063 Eskilstuna Zontaklubb 1478 Flen-Malmköping Zontaklubb 1152 Höglandet

Läs mer

Har du någon gång funderat över hur världen skulle se ut

Har du någon gång funderat över hur världen skulle se ut Har du någon gång funderat över hur världen skulle se ut om alla kvinnor kunde läsa och fick möjlighet att utbilda sig om alla kvinnor fick tillgång till hälso- och sjukvård om alla kvinnor hade chans

Läs mer

AD-brev nr 4 för Area 05s klubbmedlemmar Nyköping december 2015

AD-brev nr 4 för Area 05s klubbmedlemmar Nyköping december 2015 AD-brev nr 4 för Area 05s klubbmedlemmar Nyköping december 2015 Kära Zontor i Area 05 Årets jul- och nyårshelg nalkas, det innebär att vi alla har många måsten som ska göras, men jag hoppas att ni tar

Läs mer

NOMINERADE KANDIDATER TILL UPPDRAG I SVERIGEUNIONEN FRÅN OCH MED DEN 1 OKTOBER 2014. DÄR INGET ANNAT ANGES HAR NOMINERINGEN SKETT AV DEN EGNA KLUBBEN.

NOMINERADE KANDIDATER TILL UPPDRAG I SVERIGEUNIONEN FRÅN OCH MED DEN 1 OKTOBER 2014. DÄR INGET ANNAT ANGES HAR NOMINERINGEN SKETT AV DEN EGNA KLUBBEN. NOMINERADE KANDIDATER TILL UPPDRAG I SVERIGEUNIONEN FRÅN OCH MED DEN 1 OKTOBER 2014. DÄR INGET ANNAT ANGES HAR NOMINERINGEN SKETT AV DEN EGNA KLUBBEN. UNIONSSTYRELSEN Unionspresident 2 år Nyval på samtliga

Läs mer

SALIM MOUSSAN. Past International director Kandidat för Tredje vice Internationell President

SALIM MOUSSAN. Past International director Kandidat för Tredje vice Internationell President Dröm WE SERVE förbered uppnå SALIM MOUSSAN Past International director Kandidat för Tredje vice Internationell President Milano, Italien Internationella Konventet 5 9 juli 2019 Lion-vänner! Med ett nytt

Läs mer

Zlrnta lntnrnatinnal. Distriet Al-Sw*el*n & latvia,,trdrrrc1rgi rå* S*nrrs ni f,hrrnren td4rddw,;dr. rönvnlrn r NGSBE närre t.se

Zlrnta lntnrnatinnal. Distriet Al-Sw*el*n & latvia,,trdrrrc1rgi rå* S*nrrs ni f,hrrnren td4rddw,;dr. rönvnlrn r NGSBE närre t.se Zlrnta lntnrnatinnal Distriet Al-Sw*el*n & latvia,,trdrrrc1rgi rå* S*nrrs ni f,hrrnren td4rddw,;dr www.zonta2l.org ÅnsneoovrsNrNc FöR DIsTRTKT 21 AV zonta TNTERNATToNAL Org. nr 802009-7138 Styrelsen för

Läs mer

60 th Zonta International Convention San Antonio, Texas

60 th Zonta International Convention San Antonio, Texas 60 th Zonta International Convention San Antonio, Texas 2010 Förhandlingar Stadgeändringar och höjning av årsavgift Serviceprojekt 2010-2012 Ny styrelse Bienniets mål och mingel T v Dar Kurtz, Convention

Läs mer

Curriculum Vitae S u s a n n e B r u c e

Curriculum Vitae S u s a n n e B r u c e Vad kan jag bidra med- personlig idé Min drivkraft är en stark vilja att utveckla och leda ett företags organisation till resultat utöver det vanliga. Jag gillar att tänka i nya banor framför allt på kundsidan.

Läs mer

till Kristianstads Zontaklubb Medlemsmöte onsdagen 8 oktober 2014 kl. 18.30

till Kristianstads Zontaklubb Medlemsmöte onsdagen 8 oktober 2014 kl. 18.30 KALLELSE till Kristianstads Zontaklubb Medlemsmöte onsdagen 8 oktober 2014 kl. 18.30 Plats: Samling på Rådhuset, därefter Grand Hotel. OBS! Styrelsen påminner vänligen om beslutet att öka mötesavgiften

Läs mer

Lars Olof Nilsson DG Nacka RK

Lars Olof Nilsson DG Nacka RK Distrikt 2370 Lars Olof Nilsson DG 2016-2017 Nacka RK 23 februari 1905 i Chicago...möttes 4 herrar Lokala projekt De första lokala projekten genomfördes av Rotaryklubben i Chicago1907. Man köpte en ny

Läs mer

CISV. Fred. Vänskap. Kunskap. Läger. Mångfald. Lek. Gemenskap. Lokalt. Uppleva. Ledarskap. Världsmedborgare. Mänskliga rättigheter.

CISV. Fred. Vänskap. Kunskap. Läger. Mångfald. Lek. Gemenskap. Lokalt. Uppleva. Ledarskap. Världsmedborgare. Mänskliga rättigheter. Ledarskap Läger Utbildning Globalt Världsmedborgare Lokalt Tillsammans Hållbar utveckling Projekt Världen Internationellt Konflikthantering Kunskap Engagemang Lek Kulturutbyte Vänskap Kärlek Entusiasm

Läs mer

Standardstadgar för klubbar D21 Distriktsmöte maj 2015 Sida 1

Standardstadgar för klubbar D21 Distriktsmöte maj 2015 Sida 1 STANDARDSTADGAR FÖR KLUBBAR I DISTRIKT 21 AV ZONTA INTERNATIONAL Nedan finns nuvarande standardstadgar i vänster kolumn och ändringar i höger kolumn. Ny lydelse av 3, 4, 5, 6, 7 och 8 har beslutats av

Läs mer

Valberedningens förslag till Afrikagruppernas styrelse och revisorer 2014

Valberedningens förslag till Afrikagruppernas styrelse och revisorer 2014 Valberedningens förslag till Afrikagruppernas styrelse och revisorer 2014 Ordförande, väljs på ett år Calle Sundstedt, Stockholm Calle Sundstedt 32 år. Uppvuxen i Borlänge med omnejd. Bor i Stockholm.

Läs mer

Vice ordförande Per-Åke Wilhelmsson. Max Korkkinen (fyllnadsval) Anna Nordqvist. Mikael Friberg (fyllnadsval) Patrik Unné (fyllnadsval)

Vice ordförande Per-Åke Wilhelmsson. Max Korkkinen (fyllnadsval) Anna Nordqvist. Mikael Friberg (fyllnadsval) Patrik Unné (fyllnadsval) Valberedningen i aikidosektionen föreslår följande styrelse inför det extra årsmötet samt den konstituerande förbundsstämman för Aikidoförbundet den 11 oktober 2009 Ordförande Leif Sunje (fyllnadsval)

Läs mer

Areamöten hösten 2009

Areamöten hösten 2009 Zonta International District 21 Sweden & Latvia Areamöten hösten 2009 Ausma Pavulans och Anna Hedin 20 09 Areamöten hösten 2009 guv Ausma Pavulans / vice guv Anna Hedin 1. Kort genomgång av Distriktsmötet

Läs mer

Bolagsstyrningsrapport

Bolagsstyrningsrapport Bolagsstyrningsrapport Namn: Lars Andersson Född: 1941 Utbildning: Tekniskt Gymnasium Högskoleutbildning Arbetslivserfarenhet: VD Eskilstuna Energi & Miljö 20 år Uppdrag i bolaget: Ordförande Adjungerad

Läs mer

Tranås Sommenbyggdens Rotaryklubb. Presentation av Jeanette Boström President

Tranås Sommenbyggdens Rotaryklubb. Presentation av Jeanette Boström President Tranås Sommenbyggdens Rotaryklubb Presentation av Jeanette Boström President 2017-18 Årets tema Vision to see Faith to believe Courage to Act Ian H.RISELEEY President 2017-18 Mål: vi ska besvara frågan

Läs mer

AD brev nummer 2. Välkommen till Våren 2015!

AD brev nummer 2. Välkommen till Våren 2015! 1 AD brev nummer 2 Välkommen till Våren 2015! Övertygelse, Engagemang, Mo Hjärtligt välkomna till AD brev nummer två! 2 Februari 2015 Me ert engagemang, mo, övertygelse och hjälp har vi lyckats komma en

Läs mer

Svenska Judoförbundet Valberedningen 2016-01-30

Svenska Judoförbundet Valberedningen 2016-01-30 Inför årsmötet i Svenska Judoförbundet den 5 mars 2016 Valberedningen har under året följt styrelsens arbete och har haft kontakt vid flera tillfällen med de olika styrelsemedlemmarna. Vår bedömning är

Läs mer

Jan Lillieborg. Badhusvägen 11 165 72 Hässelby. Mob 0768 123441

Jan Lillieborg. Badhusvägen 11 165 72 Hässelby. Mob 0768 123441 Jan Lillieborg Badhusvägen 11 165 72 Hässelby Mob 0768 123441 @ adress jan.lillieborg@origoab.se (Origo Företagsutveckling AB) @ adress jan.lillieborg@telia.com PROFIL Jan Lillieborg, en senior ledare

Läs mer

Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015

Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015 Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015 Utbildningar och träffar 2015 JANUARI 13 14 Rädda Barnen bevakar FN:s barnrättskommittés utfrågning av den svenska regeringen i Genève Regeringen ansvarar

Läs mer

Hej arbetsterapeuter!

Hej arbetsterapeuter! Hej arbetsterapeuter! Årets första månader har flugit förbi och våren är här. Styrelsen har genomfört årsmötet som hölls den 7 mars där Anette Hjälmefjord bjöds in för att prata om sina erfarenheter kring

Läs mer

2004 2007 Acando, Seniorkonsult Projektledare/analytiker. Offert- och avtalsansvarig för en portfölj med kunder

2004 2007 Acando, Seniorkonsult Projektledare/analytiker. Offert- och avtalsansvarig för en portfölj med kunder CV Bo Sjölander 1961-03-08 Wittendalsvägen 14 18768 Täby 08 34 43 12 (hem) 0730 825 305 bo.sjolander@gmail.com Gift med Lotta och har barnen Malin (20 år) och Johan (16 år) Utbildning Civilekonom från

Läs mer

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

Presentation av FRIIs styrelse

Presentation av FRIIs styrelse Presentation av FRIIs styrelse Harald Hagman, Ekonomi- och fastighetschef på Stockholms Stadsmission Harald har en ekonomexamen från Stockholms universitet och ledarutbildning från IFL/ Handelshögskolan.

Läs mer

Sofie Petersson, Ordförande 070 377 02 27 Sofie.petersson91@hotmail.com

Sofie Petersson, Ordförande 070 377 02 27 Sofie.petersson91@hotmail.com Sofie Petersson, Ordförande 070 377 02 27 Sofie.petersson91@hotmail.com Sofie är 21 år och sitter som ordförande i DUS Värmland för året 2012. Hon har varit aktiv i DUS sedan 2007 där hon tidigare suttit

Läs mer

Idrott och social hållbarhet

Idrott och social hållbarhet Idrott och social hållbarhet Malmö 27 maj 2015 Janne Carlstedt, Riksidrottsförbundet Jenny Hellberg, Skåneidrotten Idrott och social hållbarhet (A6 och B6) Idrotten engagerar många människor i vårt samhälle

Läs mer

Knuff Affärsutveckling inom kulturella näringar

Knuff Affärsutveckling inom kulturella näringar Knuff Affärsutveckling inom kulturella näringar Kronoberg nov 2013 maj 2014 Camilla Bengtsson Utveckling och projektledning inom samhälle och kultur. t 0705 712 533 m camilla@camillabengtsson.se w www.camillabengtsson.se

Läs mer

MENTORSKAPS- PROGRAMMET 1/14

MENTORSKAPS- PROGRAMMET 1/14 FÖRETAGSINFORMATION OCH ANSÖKAN MENTORSKAPS- PROGRAMMET CANCER ÄR MER ÄN BARA EN SJUKDOM. CANCER KAN VARA OSÄKERHET PÅ SIG SJÄLV OCH SIN FRAMTID, PÅ SINA VÄRDERINGAR OCH SINA DRÖMMAR. CANCER VÄNDER UPP

Läs mer

Stiftelsen ICDP Sweden Stockholm 2 mars 2014

Stiftelsen ICDP Sweden Stockholm 2 mars 2014 International Child Development Programme Stiftelsen ICDP Sweden Stockholm 2 mars 2014 Verksamhetsberättelse 2013 Bakgrund Programmet Vägledande samspel/icdp ingår i ett internationellt nätverk som arbetar

Läs mer

Välkommen till Areamöte våren 2008

Välkommen till Areamöte våren 2008 Välkommen till Areamöte våren 2008 1. Convention i Rotterdam 2. Nytt räkenskapsår 3. Nyheter om hemsidan 4. Latvian Scholarship 5. OMC 1 1. Convention i Rotterdam 2 1. Convention i Rotterdam a. Anmälningar

Läs mer

Förslag på styrelse 2016

Förslag på styrelse 2016 Förslag på styrelse 2016 Ordförande Yusra Imsheiel Yusra läser pol kand-programmet och siktar på en ekonomikandidat i juni 2016. Hon har tidigare varit engagerad i Tamams läxhjälp och eftermiddagsverksamhet,

Läs mer

Valberedningens förslag till partistyrelse

Valberedningens förslag till partistyrelse Valberedningens förslag till partistyrelse Partiordförande Jimmie Åkesson Ort: Sölvesborg Ålder: 32 år Motivering: Jimmie har gjort ett fantastiskt arbete som partiets ordförande i drygt sex år, han har

Läs mer

Valberedningens förslag styrelse JBK 2015

Valberedningens förslag styrelse JBK 2015 Valberedningens förslag styrelse JBK 2015 Ordförande Mikael Ström Mikael och hans sambo Lena har 3 hundar, en blandras och numera 2 Vita Herdehundar. Hans stora intresse är hundsport och hund Mikael är

Läs mer

Gävle Kulturhus

Gävle Kulturhus 2015-02-04 Gävle Kulturhus Syfte och mål Gävle Kulturhus ska vara en plats där samverkan är grunden. Gävle Kulturhus ska vara en plats för fler genom att bredda både deltagande och publik som ska spegla

Läs mer

SÖDERTÄLJE STADS RÖDAKORSKRETS. Valberedningens förslag till ledamöter och revisor

SÖDERTÄLJE STADS RÖDAKORSKRETS. Valberedningens förslag till ledamöter och revisor SÖDERTÄLJE STADS RÖDAKORSKRETS Omval 1 år Ella Kranz Valberedningens förslag till ledamöter och revisor Mitt engagemang inom Röda Korset började när jag var 18 år, som frivillig inom social verksamhet

Läs mer

SA > Beteendevetenskap. EK > Juridik. ES > Film & skådespeleri. ( nyhet!)

SA > Beteendevetenskap. EK > Juridik. ES > Film & skådespeleri. ( nyhet!) SA > Beteendevetenskap SA > Samhällsvetenskap EK > Ekonomi EK > Juridik ES > Design ES > Film & skådespeleri ( nyhet!) FIGIT.SE ÖPPET HUS > lördag 17/11, 10.00-12.30 Välkommen till oss i Folkets Hus,

Läs mer

Till Gymnastikförbundet Syds samtliga föreningar

Till Gymnastikförbundet Syds samtliga föreningar Till Gymnastikförbundet Syds samtliga föreningar Till det extra årsmötet den 8/12 vill valberedningen presentera för medlemsföreningarna följande förslag till val i Gymnastikförbundet Syds Styrelse: 8.

Läs mer

Att driva en Önskabutik!

Att driva en Önskabutik! Att driva en Önskabutik! Önskakedjan FAKTA OCH SIFFROR Önskakedjan består av 35 butiker med ett 100-tal anställda och omsatte 2014 ca 167 mkr, exklusive moms. Butikerna finns idag i huvudsak i mindre städer

Läs mer

Valberedningen för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av:

Valberedningen för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av: VALHANDLINGAR Sammansättning för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. består detta verksamhetsår av: Christoffer Bator, P13 Johanna Dolk, P11 Erik Hedin, M13 Gustav Johansson,

Läs mer

Novare Leadership Academy

Novare Leadership Academy Novare Leadership Academy katalog 2015-2016 Sveriges främsta utvecklingsprogram och nätverk Young Professionals Young Executives Senior Executives Novare Leadership Academy En plattform för utveckling

Läs mer

GAF Golf Administratörernas Förening, Sverige

GAF Golf Administratörernas Förening, Sverige GAF Golf Administratörernas Förening, Sverige VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 ALLMÄNT Styrelsen får härmed avge redovisning för föreningens verksamhet under tiden 2012/01/01 2012/12/31. Förtroendevalda under

Läs mer

Du kan bli vad du vill!

Du kan bli vad du vill! Du kan bli vad du vill! 1 Mamma Nadia läser en bok för sin dotter Amanda. Boken handlar om en man som uppfinner saker. Mannen är en professor. Professor låter som ett spännande jobb. Är det bara killar

Läs mer

Nationellt utvecklingsprogram Dans i skolan

Nationellt utvecklingsprogram Dans i skolan 2005-04-21 Bilaga 1 1 Nationellt utvecklingsprogram Dans i skolan Verksamhetsplan för det nationella utvecklingsprogrammet för dans i skolan mellan NCFF, Myndigheten för skolutveckling, Statens kulturråd

Läs mer

Kerstin Borglin Tantogatan 47, Stockholm Tel: 076 8333983 E-mail: iks.borglin@gmail.com

Kerstin Borglin Tantogatan 47, Stockholm Tel: 076 8333983 E-mail: iks.borglin@gmail.com CV Kerstin Borglin Tantogatan 47, Stockholm Tel: 076 8333983 E-mail: iks.borglin@gmail.com Karriärmål Mitt mål är att i kunna utnyttja alla de erfarenheter jag har för att ytterligare bygga verksamheter,

Läs mer

Valberedningens förslag, styrelse 2013-2014 2012-10-24

Valberedningens förslag, styrelse 2013-2014 2012-10-24 Valberedningens förslag, styrelse 2013-2014 2012-10-24 Presentation av kandidaterna: Ordförande Martin Björgell Nyval 2 år Bunkeflo scoutkår Ordförande Josefine Larsson Nyval 2 år Borås scoutkår IC Thomas

Läs mer

Norrlands ExpoTM Business to businessmässa

Norrlands ExpoTM Business to businessmässa Strategiexperten och managementkonsulten Johan Mathson, Sundbyberg, gör endast ett fåtal föreläsningar per år. De flesta gör han utomlands, men nu är det klart att han kommer till business to businessmässan

Läs mer

Förbundsstämma Djurskyddet Sverige

Förbundsstämma Djurskyddet Sverige Valberedningens förslag Förbundsstämma Djurskyddet Sverige Louis de Geer konsert & konferens Norrköping 12-13 maj 2012 2 Valberedningens förslag 2012 till Djurskyddet Sverige Styrelse 2012-2014 Ordförande

Läs mer

GUVERNÖRENS MÅNADSBREV mars/april 2017, nr 9/10

GUVERNÖRENS MÅNADSBREV mars/april 2017, nr 9/10 Distrikt 2380 SERVCE ABOVE SELF GUVERNÖRENS MÅNADSBREV mars/april 2017, nr 9/10 Rotarykamrater! Tiden går fort och det är mycket som händer. Det är fullt med aktiviteter i klubbarna runt om i distriktet.

Läs mer

Förslag till styrelse

Förslag till styrelse Ordförande: Conny Tillman Conny är uppvuxen i Falu IF och har spelat i J18/J20 på motsvarande dagens nivå. Under sina år i Sollentuna var han juniortränare i Sollentuna HC samt junioransvarig inom styrelsen.

Läs mer

Förslag till årsmötet 2015 Personinformation

Förslag till årsmötet 2015 Personinformation Distriktsstyrelsen Kristina Girhagen, Sollefteå. Egen företagare inom hästnäringen. Driver Björklunden och är sedan förra året ägare och ridskolechef på Sollefteå Ridskola. Har suttit med i Mittsvenska

Läs mer

Främsta kompetenser och erfarenheter

Främsta kompetenser och erfarenheter Främsta kompetenser och erfarenheter Som företagsledare har jag gedigen erfarenhet av att utveckla och leda framförallt professionella organisationer. Jag är van vid att arbeta både strategiskt och i pragmatisk

Läs mer

Valberedningens förslag till årsstämman 2017

Valberedningens förslag till årsstämman 2017 Valberedningens förslag till årsstämman 2017 Följande ledamöter lämnar styrelsen: Eva Smith Vald till 2017 Avböjt omval Unn Malm Vald till 2017 Avböjt omval Jonas Berggren Vald till 2018 Flyttar från föreningen

Läs mer

VARFÖR RÄTTVIS HANDEL? Klyftan mellan de allra rikaste och de allra fattigaste har ökat de senaste decennierna.

VARFÖR RÄTTVIS HANDEL? Klyftan mellan de allra rikaste och de allra fattigaste har ökat de senaste decennierna. FAIRTRADE CITY VARFÖR RÄTTVIS HANDEL? Klyftan mellan de allra rikaste och de allra fattigaste har ökat de senaste decennierna. VAD ÄR RÄTTVIS HANDEL? Rättvis handel är ett handelssamarbete baserat på dialog,

Läs mer

UTSTÄLLNINGAR ZONTA MODEVISNING. textilkonstnär katrin bawah

UTSTÄLLNINGAR ZONTA MODEVISNING. textilkonstnär katrin bawah UTSTÄLLNINGAR UTSTÄLLNINGAR Hej! Jättekul att du vill vara med på Zontas modevisning i Stenungsund 13 mars! Vi ska ha möte i modegruppen 17 januari och det vore kul att få se dina grejor innan dess. Har

Läs mer

Swedish 2014 PUBLIC EXAMINATION. Continuers Level. Transcript. Section 1: Listening and Responding

Swedish 2014 PUBLIC EXAMINATION. Continuers Level. Transcript. Section 1: Listening and Responding 2014 PUBLIC EXAMINATION Swedish Continuers Level Section 1: Listening and Responding Transcript 2014 Board of Studies, Teaching and Educational Standards NSW Section 1, Part A Text 1 Angelica, om vi vill

Läs mer

1 Ordförande och ledamöter i styrelsen. 2 Revisorer och revisorssuppleanter. 3 Ersättning till styrelse och revisorer. 4 Valnämnd till nästa årsmöte

1 Ordförande och ledamöter i styrelsen. 2 Revisorer och revisorssuppleanter. 3 Ersättning till styrelse och revisorer. 4 Valnämnd till nästa årsmöte Valberedningens förslag till Årsstämman 2016 1 1 Ordförande och ledamöter i styrelsen Ordförande Sophia Hjorth, nyval 1 år Styrelseledamöter Agnes A. Hammarstrand, Delphi Advokatbyrå, omval 2 år Jonas

Läs mer

H A M M A R S K I Ö L D & CO 1

H A M M A R S K I Ö L D & CO 1 HAMMARSKIÖLD & CO 1 Välkommen till Hammarskiöld & Co! Hammarskiöld & Co är en av Sveriges ledande advokatbyråer inom affärsjuridik. I den här broschyren kan du läsa om vår inriktning, hur vi arbetar och

Läs mer

PR och kommunikation. PETS Rotary Distrikt 2370

PR och kommunikation. PETS Rotary Distrikt 2370 PR och kommunikation PETS Rotary Distrikt 2370 När någon frågar dig om vad Rotary är. Vad svarar du då??? Rotary organisation RI President KR Ravindran Rotary Director ansvarig för 2 Zoner var Per Höjen

Läs mer

Valberedningens förslag på Styrelsemedlemmar. Lillemor Sivemark. Jag är medlem i SÖF enskild sedan 2 år, tidigare var jag medlem genom mitt företag

Valberedningens förslag på Styrelsemedlemmar. Lillemor Sivemark. Jag är medlem i SÖF enskild sedan 2 år, tidigare var jag medlem genom mitt företag Valberedningens förslag på Styrelsemedlemmar Lillemor Sivemark Jag är medlem i SÖF enskild sedan 2 år, tidigare var jag medlem genom mitt företag Jag vill medverka att hjälpa personer med ödem av alla

Läs mer

Etiska'riktlinjer'som'skrivs'in'i'styrelsens'arbetsordning' ' Hur'hanterar'Intize'styrelse'frågan'om'en'styrelsemedlem'även'är'anställd'i'föreningen? styrelseledamot'ska'lägga'ner'sin'röst'i'de'frågor'som'berör'den'egna'anställningen.'

Läs mer

Nyhetsbrev Campus Manilla Nr 2 Maj 2013

Nyhetsbrev Campus Manilla Nr 2 Maj 2013 Nyhetsbrev Campus Manilla Nr 2 Maj 2013 Hej alla barn och föräldrar, Hoppas att ni alla har haft en trevlig Valborg. Vi jobbar på i full fart för att välkomna er till en spännande skolstart i höst. Maija

Läs mer

Nyhetsbrev december 2011

Nyhetsbrev december 2011 Nyhetsbrev december 2011 2011 - fokusering och tillväxt i en turbulent omvärld Då Tord Schultz skrev VD-ordet i vårt nyhetsbrev i december 2010 anade ingen att 2011 skulle bli ett år med den dramatiska

Läs mer

NYTT VERKSAMHETSÅR

NYTT VERKSAMHETSÅR SOLLENTUNA TUREBERG RK NYTT VERKSAMHETSÅR 2015-2016 Be a gift to the world Ripresident 2015-2016 KR Ravindran 2 Vad vet du om Rotary och vad är du beredd att göra? VadärRotary En mötesplats för affärs,

Läs mer

Spädbarnsfondens effektrapport 2014

Spädbarnsfondens effektrapport 2014 Spädbarnsfondens effektrapport 2014 Organisationens namn: Spädbarnsfonden Organisationsnummer: 802012-1193 Juridisk form: Ideell förening Vad vill Spädbarnsfonden som organisation uppnå? Varje år i Sverige

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL MÄSSPROJEKTET 2011

VÄLKOMMEN TILL MÄSSPROJEKTET 2011 Stockholm 2011 01 07 VÄLKOMMEN TILL MÄSSPROJEKTET 2011 Loco Motion har arbetat och utvecklat Mässprojektet sedan 2008. Under två omgångar, 2009 och 2010, har projektet genomförts, utvärderats och utvecklats.

Läs mer

1 Mötets öppnande. 3 Fastställande av dagordningen. ST 2012/3 ST inom Arbetsförmedlingen Sektion Göteborg/Halland

1 Mötets öppnande. 3 Fastställande av dagordningen. ST 2012/3 ST inom Arbetsförmedlingen Sektion Göteborg/Halland Protokoll nr 3 Sektion Göteborg Halland styrelsemöte 2012-05-09 Plats: AF City Göteborg Ordförande Anders Wikström fackexp. Vice ordf. Lotta Andersson Af Bygg Kassör Oscar Vilotti fackexp Sekreterare Kerstin

Läs mer

Varbergs Fotoklubb årsbok 2013

Varbergs Fotoklubb årsbok 2013 Varbergs Fotoklubb årsbok 2013 År 2013 i Varbergs Fotoklubb Fotoutflykt kring fästningen den 7 april 2013. I klubbens styrelse 2013 ingick: Leif Fryle, ordförande Leif Eliasson, vice ordförande Bengt Andersson,

Läs mer

Fakta om Folkuniversitetet

Fakta om Folkuniversitetet Fakta om Folkuniversitetet Folkbildningstanken alla människors livslånga rätt att fritt söka efter kunskap genomsyrar vår pedagogik, organisation och våra värderingar. Folkuniversitetet är ett studieförbund.

Läs mer

Valberedningens förslag på nya ledamöter och suppleanter

Valberedningens förslag på nya ledamöter och suppleanter Valberedningens förslag på styrelseledamöter inför extrastämman 1 dec 2014 Valberedningen föreslår att styrelsen ska bestå av sju ordinarie ledamöter och tre suppleanter. Nuvarande styrelse har två suppleanter,

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2019 2022 För ytterligare 100 år! Välkommen till verksamhetsplanen för riksförbundet Sveriges 4H. Verksamhetsplanen är den speciella satsning som Sveriges 4H ska arbeta med under verksamhetsåren

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2019 2022 För ytterligare 100 år! Välkommen till verksamhetsplanen för riksförbundet Sveriges 4H. Verksamhetsplanen är den speciella satsning som Sveriges 4H ska arbeta med under verksamhetsåren

Läs mer

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder!

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! Möt världen. Bli utbytesstudent med AFS. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! AFS ger dig möjligheten att lära känna dig själv samtidigt som du får vänner från hela världen. Som utbytesstudent

Läs mer

Välkommen till Brf Bågens stämma 2015

Välkommen till Brf Bågens stämma 2015 Välkommen till Brf Bågens stämma 2015 Dagordning 1. Öppnande samt val av ordförande vid stämman 2. Anmälan av ordförandens val av protokollförare 3. Godkännande av röstlängd 4. Fastställande av dagordning

Läs mer

När det gäller den affärsidé du fick rådgivning för på NyföretagarCentrum under 2013, har du startat företag eller ej?

När det gäller den affärsidé du fick rådgivning för på NyföretagarCentrum under 2013, har du startat företag eller ej? NKI 2013 NyföretagarCentrum Stockholm 605 respondenter När det gäller den affärsidé du fick rådgivning för på NyföretagarCentrum under 2013, har du startat företag eller ej? Ja, jag startade företag EFTER

Läs mer

1 Ordförande och ledamöter i styrelsen. 2 Revisorer och revisorssuppleanter. 3 Ersättning till styrelse och revisorer. 4 Valnämnd till nästa årsmöte

1 Ordförande och ledamöter i styrelsen. 2 Revisorer och revisorssuppleanter. 3 Ersättning till styrelse och revisorer. 4 Valnämnd till nästa årsmöte Valberedningens förslag till Årsstämman 2016 1 1 Ordförande och ledamöter i styrelsen Ordförande Sophia Hjorth, nyval 1 år Styrelseledamöter Agnes A. Hammarstrand, Delphi Advokatbyrå, omval 2 år Jonas

Läs mer

Välkommen till årets PETS i Nacka!

Välkommen till årets PETS i Nacka! ROTARY INTERNATIONAL Distrikt 2370 Lars Olof Nilsson Guvernör 2016-2017 KALLELSE med SLUTLIGT PROGRAM President Elect Training Seminar (PETS), Distriktssamråd och Distriktsfondens budgetmöte Välkommen

Läs mer

HR kompetens in i styrelserummet. SVERIGES HR FÖRENING Våren 2014 Margareta Neld

HR kompetens in i styrelserummet. SVERIGES HR FÖRENING Våren 2014 Margareta Neld HR kompetens in i styrelserummet SVERIGES HR FÖRENING Våren 2014 Margareta Neld 1 AGENDA Utgångspunkter för professionellt styrelsearbete Nyttan av en styrelse När är det dags för en aktiv styrelse utifrån

Läs mer

När tänkte du på dig själv senast?

När tänkte du på dig själv senast? Bli medlem du också! 8 av 10 läkare är redan med. När tänkte du på dig själv senast? Vi tänker på dig under hela din karriär 1 Vi tänker på dig under hela din karriär Som läkare har du ett viktigt och

Läs mer

Personuppgifter: Lars Wallberg. Födelsedata: 19600228 1696. Herrekvarnsvägen 102, 541 93 Skövde. Mobil: +46 734 199 191. Hem: +46 500 430 774

Personuppgifter: Lars Wallberg. Födelsedata: 19600228 1696. Herrekvarnsvägen 102, 541 93 Skövde. Mobil: +46 734 199 191. Hem: +46 500 430 774 CV Personuppgifter: Namn: Lars Wallberg Födelsedata: 19600228 1696 Adress: Arbete: Herrekvarnsvägen 102, 541 93 Skövde Projektledare Mobil: +46 734 199 191 Hem: +46 500 430 774 E-post Alt. wallberg.lars@bredband.net

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN 1 Innehållsförteckning 1. FYRISGÅRDEN, MÖTESPLATSEN FÖR ALLA... 3 1.1 VERKSAMHETSIDÉ... 3 1.2 LEDORD... 3 1.3 FYRISGÅRDENS ÖVERGRIPANDE MÅL ENLIGT STADGARNA

Läs mer

SVERIGES FIBROMYALGIFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011

SVERIGES FIBROMYALGIFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011 SVERIGES FIBROMYALGIFÖRBUND 2011 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011 Förbundsstyrelse 1 januari 31 december 2011 Ordförande

Läs mer

Futebol dá força Åland

Futebol dá força Åland Futebol dá força Åland Varför? Med växande psykisk ohälsa bland unga tjejer, ätstörningar, sexuella övergrepp och våld, höga krav på prestation, integrationsproblematik, en icke jämställd fördelning av

Läs mer

Rotary organisation. 1,2 miljoner medlemmar klubbar 34 zoner 529 distrikt. RI President John Germ

Rotary organisation. 1,2 miljoner medlemmar klubbar 34 zoner 529 distrikt. RI President John Germ PR i Rotary Rotary organisation 1,2 miljoner medlemmar 34 000 klubbar 34 zoner 529 distrikt RI President John Germ Rotary Director ansvarig för 2 Zoner Mikael Ahlberg Zon 15 RPIC, RC, TRF-ansvarig Zon

Läs mer

Valberedningens förslag

Valberedningens förslag IF FRISKVÅRD VÄXJÖ ÅRSMÖTE Valberedningens förslag Till IF Friskvård Växjö styrelse och revisorer för verksamhetsåret 2014 1 IF Friskvård Växjö styrelse och revisorer. Interimvalberedningen har fått i

Läs mer

ANNA ÅBERG. Häng med in i min värld och lär känna mig. Kanske är jag just den som ni söker... Jag är...

ANNA ÅBERG. Häng med in i min värld och lär känna mig. Kanske är jag just den som ni söker... Jag är... ANNA ÅBERG Häng med in i min värld och lär känna mig. Kanske är jag just den som ni söker... Jag är......en glad och ambitiös tjej som försöker stå med båda fötterna på jorden, CURRICULUM VITAE...positiv

Läs mer

A NEW NEW WORLD. Vardan och varthän 2012-10-30. Kairos Future AB

A NEW NEW WORLD. Vardan och varthän 2012-10-30. Kairos Future AB FRAMTIDENS STUDENT -OM NYA VÄRDERINGAR OCH LIVSSTILAR Thomas Fürth forskningsledare, Kairos Future AB SUNETVECKAN, MALMÖ HÖGSKOLA, 2012-10-23 Kairos Future AB Framtid 3 områden: forskning, utbildning och

Läs mer

ELEVFRÅGOR. International Association for the Evaluation of Educational Achievement. Bo Palaszewski, projektledare Skolverket 106 20 Stockholm

ELEVFRÅGOR. International Association for the Evaluation of Educational Achievement. Bo Palaszewski, projektledare Skolverket 106 20 Stockholm ELEVFRÅGOR International Association for the Evaluation of Educational Achievement Bo Palaszewski, projektledare Skolverket 106 20 Stockholm Instruktioner I det här häftet finns frågor om dig själv och

Läs mer

Stipendiehandbok för Zontaklubbarna i Uppsala

Stipendiehandbok för Zontaklubbarna i Uppsala Stipendiehandbok för Zontaklubbarna i Uppsala Stipendiehandboken är framtagen av Bodil Ström Holst Annika Terner Irene Jankowiak I Eva Pärt Enander I Förord På Zontas internationella hemsida samt på Zonta

Läs mer

Stadgar för Folkdansringen i Örebro län

Stadgar för Folkdansringen i Örebro län Stadgar för Folkdansringen i Örebro län 1 ÄNDAMÅL Uppdaterad senast 25/11 2010 Folkdansringen i Örebro län, i fortsättningen kallad Distriktet, är en distriktsorganisation för alla åldrar, vars ändamål

Läs mer

MIN VÄN JOHAN HATAR KULTUR. En föreläsning av Robert Lillhonga

MIN VÄN JOHAN HATAR KULTUR. En föreläsning av Robert Lillhonga MIN VÄN JOHAN HATAR KULTUR En föreläsning av Robert Lillhonga 1 BAKGRUND Johan är en av mina bästa vänner. Hans två största intressen i livet är fotbollsklubben Arsenal och Formel 1. Johan gillar inte

Läs mer