Deltagit i: 4 Conventions, Areamöten, Distriktsmöten, Charterinvigning av Rigas Zontaklubb.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Deltagit i: 4 Conventions, Areamöten, Distriktsmöten, Charterinvigning av Rigas Zontaklubb."

Transkript

1 NOMINERAD till Guvernör Christina Rylander Bergqvist Sundsvalls Zontaklubb Zontamedlem sedan 1989 Verksamhets- och ledarskapskonsult i eget företag sedan 2006 med målet att utveckla, driva och bidra till att skapa resultat. Är utbildad gymnastikdirektör. Tidigare arbetsivserfarenheter är gymnastiklärare; destinationschef och försäljningschef inom resebranschen; platschef och delägare i Sundsvallsflyg; processledare for strategisk kompetensförsörjning inom Länsstyrelsen Västernorrland. Certifierad projektledare och har genomgått flera utbildningar inom ledarskap och styrelsearbete.christina har och har haft flertal styrelseuppdrag, bland annat i Sundfrakt AB, Alltank AB, Mediegruppen AB, Sundsvalls Marknadsförening och Sundsvall Hockey. Zonta uppdrag: President i Sundsvalls Zontaklubb; tidigare sekreterare och PR ansvarig samt kommittéordförande i klubbens Modekommitté och modevisningens konferencier under många år. Deltagit i: 4 Conventions, Areamöten, Distriktsmöten, Charterinvigning av Rigas Zontaklubb. Övrigt: Christina är gift med Bengt och har en vuxen son, Anders. De bor i radhus i centrala Sundsvall och har även en gård i grannkommunen där familjen driver ett aktivt jord- och skogsbruk som bland annat innefattar köttdjursuppfödning. Zonta, resor, sport, natur, mat och inredning hör till hennes intresen. Christina har ett stort kontaktnät men familj och nära vänner betyder mest och dem vårdar hon. Respekt och ärlighet är viktigt för henne. Christina s motto är: Hårt arbete ja, men man ska ha roligt under tiden.

2 NOMINERAD till Vice Guvernör Ljúfa Elfwing Zontaklubb Stockholm V Zontamedlem sedan år 2000 Controller, Skatteverket. Tidigare har jag arbetet som verksamhetsutvecklare och kontorschef på samma myndighet. Zonta uppdrag: Kassör samt president två gånger i Stockholm V, Distriktskassör , Webbansvarig för Deltagit i: Convention: 6 stycken - Göteborg 2002, New York 2004, Melbourne 2006, Rotterdam 2008, Turin 2012 och Orlando DM: 7 st. Areamöten: många Annat: Charterinvigning av Bauska & Stockholm VI Övrigt: Gift med Erik och vi har två vuxna barn - en dotter och en son med familj (fyra barnbarn). Fritidsintressen: Föreningsliv, Zonta och Nordens Ljus, kultur i olika former, motion i form av pilates och promenader.

3 NOMINERAD till Kassör Agneta Rune Stockholm IV Zontaklubb Zontamedlem sedan 2004 Civilekonom/ekonomichef. Ekonomiansvarig på Skolan för Elektro- och Systemteknik, en av tio skolor på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Medlem i skolans ledningsgrupp. Tidigare Ekonomichef på Tekniska museet, medlem i ledningsgruppen, adjungerad i styrelsen, ansvarig för ekonomi och finanser för stiftelsen Tekniska museet, samt ett antal mindre stiftelser. Kontinuerliga utbildningar i bl.a. ledarskap, projektledning mm. Deltagit i Conventions Rotterdam år 2008, annat Go Zonta 2013 Övrigt: Jag har varit kassör och revisor i klubben, Distriktets vice kassör Personligt: Gift sedan 1980, tre vuxna döttrar. På fritiden tycker hon om att umgås med familjen och goda vänner, vara i naturen, samt att sporta bl.a. med cykling, skidåkning och skridskor.

4 NOMINERAD till vice Kassör Christina Haggren Falun-Borlänge Zontaklubb Zontamedlem sedan 1992 Seniorkonsult egen företagare sedan 1986 med avbrott för tio år på Högskolan Dalarna med uppdrag att verka för att högskolans resurser kommer till nytta i regionens näringsliv. Fokus på företagsutveckling och ekonomistyrning. Uppdrag har handlat om styrelsearbete, mentorskap, affärsutveckling, marknadsföring mm. Zonta uppdrag President, kassör, sekreterare Deltagit i Zonta Convention i New York och Rotterdam, distriktsmöten och areamöten Övrigt: Aktiv i Tersen gemenskapsboende i Falun.

5 NOMINERAD till Area Director Åsa Wilén Luleå Zontaklubb Zontamedlem sedan 2004 Barnbibliotekarie på Piteå stadsbibliotek sedan Innan dess musikbibliotekarie på Musikhögskolan i Piteå. Har också arbetat som ansvarig för vuxenavdelningen på Tromsö folkebibliotek, Norge. Deltagit i Convention i Turin, två distriktsmöten, sex areamöten. Övrigt: Är väldigt intresserad av sociala medier och dess möjligheter till att föra ut information och påverka opinion. Driver Luleå Zontaklubbs och Piteå stadsbiblioteks Facebooksidor, samt Piteå stadsbiblioteks Instagramkonto. Personligt: Bor på landet utanför Piteå med man, två barn och en katt. Tycker om att sjunga och dansa, och förstås att läsa, men prioriterar familjen först och främst. Yoga är numera en del av min vardag.

6 NOMINERAD till Area Director Christel Schultz Stockholm I Zontaklubb Zontamedlem sedan 2003 Verksamhetschef på Mäster Olofsgården i Gamla stan, en generationsövergripande mötesplats för social och kulturell gemenskap. Startade där projektet Dörren för unga tjejer med olika sociala och psykiska problem i syfte att ge dem tillfälle att bygga sin självkänsla och utvecklas genom musik, teater, film, foto, design, dans och skrivateljé mm Har tidigare jobbat som Ambassadörens sekreterare på Italienska ambassaden i 25 år, drivit konsultfirma med översättnings- och tolkuppdrag, projektledning, kulturutbyten. Har även jobbat med att coacha långtidsarbetslösa till praktik och jobb. Zonta uppdrag: President , styrelseuppdrag under två mandatperioder. Initiativtagare till Stockholmsklubbarnas evenemang Go Zonta och deltagare i programgruppen. Har under flera år suttit i YWPA stipendiekommitté. Vice AD Area Deltagit i Distriktsmöten, Areamöten och Convention 2012 i Turin, som delegat. Besökt Zontamöten i Sverige, Italien och New York. Vill öka samarbetet mellan klubbarna i distriktet och genomföra evenemang, aktiviteter och opinionsbildning för att sätta Zonta på kartan och få fler att inse vad Zonta gör och vill göra. En viktig fråga är också rekryteringen av yngre som kräver att klubbarna vässar programmen och kommunikationen med fokus på en yngre publik. De äldres erfarenhet och kunskap måste också tas tillvara på rätt sätt. Övrigt: Gift och har fem barn och sju barnbarn. Är road av att dansa samba, åka långfärdsskridskor och läsa. Är också ledamot i ett antal styrelser i ideella föreningar.

7 NOMINERAD till Area Director Birgitta von Oldenskiöld Kungälvs Zontaklubb Zontamedlem sedan 2007 Konsult arbetsmiljö, arbetsmiljöingenjör Deltagit i Conventions i Turin och Orlando. DM: Hässleholm, Kungälv ( ingick i projektgruppen för detta DM ) och Sundsvall. De flesta areamötena sedan jag började. President , instiftat Kungälvs Zonta Klubbs stipendium, introducerat tjejlyftet i vår klubb. Deltog och organiserade en vänskaps resa till Riga Zonta Klubb och Bauska Zonta Klubb (Lettland) med Kungälvs Zontor. Deltog då i Bauskas 5 års jubileum. Övrigt: Ser möjligheter att stärka kvinnor både lokalt och internationellt. Vill arbeta för att förebygga och stärka kvinnans ställning och likaberättigande i hela vår värld. Genom att vara modig, engagerad och ha en övertygelse att detta är möjligt så kommer vi framåt. Unga kvinnor över hela världen är vår framtid därför är det särskilt viktigt att stötta och uppmuntra dem vilket ligger mig särskilt varmt om hjärtat. Våld mot kvinnor är inte acceptabelt därför måste vi också arbeta med att ta fram Rooth Cause alltså orsakerna till varför kvinnor utsätts för våld för att förhindra detta i framtiden. Personligt: Golfare, suttit i styrelsen för golfklubben som v ordförande, nu med i damkommittén. Maka, mamma, svärmor och farmor

8 NOMINERAD till Area Director Malin Irhammar Lunds Zontaklubb Zontamedlem sedan 2002, först i Kristianstad och från 2007 i Lund. Fram till 2013, då jag gick i pension, var jag chef för Lunds Universitets pedagogiska utvecklingsenhet - Centre for Educational Development. Under min tid vid universitetet arbetade jag också med olika internationella projekt och anlitas fortfarande för sådana projekt. Mellan hade jag uppdrag som prorektor och t.f. rektor vid Högskolan Kristianstad. Har sedan tidigt 70-tal arbetat med undervisning, lärande och ledarskap på olika nivåer, från förskola till universitet. Är docent i psykologi med forskningsfokus på utlandsfödda adopterade ungdomars och unga vuxnas identitet och självbild. Zontauppdrag: Vice AD , president , vice president Vill verka för att Zonta arbetar och uppfattas som en modern och professionell organisation, som attraherar breda grupper av kompetenta och engagerade kvinnor, i arbetet för ekonomisk och social rättvisa mellan män och kvinnor. Genom Zontas demokratiska organisation, där klubbarna utgör kärnan, har vi som Zontor stor möjlighet att påverka Zontas utveckling och att själva utvecklas som Zontor. Deltagit i: Alla Areamöten (8) och Distriktsmöten (3) sedan min tid som vice president samt varit delegat vid Convention i Turin 2012 och Orlando Deltog i 30-årsjubiléet av Rigas Zontaklubb Övrigt: Har tidigare varit ledamot i Högskolan Dalarnas styrelse, styrelsen för Folkhögskolan Hvilan och är nu ledamot i styrelsen för S:t Lukas Psykoterapimottagning i Lund, där jag också arbetar med att anordna öppna föreläsningar. Försöker lära mig mer om världen och livet genom resor, böcker och möten med olika människor. Läser spanska inför fortsatta resor bl.a. i Mellan- och Sydamerika. Musik är för mig ett själens andningshål.

9 NOMINERAD till Area Director Althea Boman Örebro II Zontaklubb Zontamedlem sedan 2006 Grundskollärare i botten; har jobbat på olika nivåer inom skolvärlden i Jamaica, USA och Sverige. Arbetar f.n. som mellanstadielärare i NO och textilslöjd och skolsamordnare på Internationella Engelska Skolan i Örebro. Althea är också egen företagare och driver konsultverksamhet inom affärsengelska och affärsetikett. Är även professionell Image Konsult & Stilkonsult (färganalyskonsult) och jobbar med företag och individer. Öppnade och drev Sveriges enda butik för Ulla Popken damkläder, Zonta uppdrag: Vice AD05 ( ) Klubbpresident Har suttit i styrelsen i olika positioner, Internationell sekreterare, projekt-och program kommittéer, vice sekreterare, IT+PR ansvarig, vice president och klubbpresident. Althea har också varit PR-representant för Area 05. Min vision är att få våra klubbmedlemmar att bli mer aktiva i samhället och att vara kunniga om Zonta och stolta över att vara en Zontian. Jag hoppas att kunna inspirera andra att gå med i vår organisation och hjälpa till att lösa problemen, ett litet steg i taget. Jag tror på ett aktivt engagemang i vårt arbete som Zontians. Deltagit som Delegat på Distriktsmöten i Ludvika, Hässleholm, Kungälv och Sundsvall. Delegat och proxy på Convention i Rotterdam och Turin. Har deltagit i många areamöten.

10 NOMINERAD till Area Director Ilona Vanadzina Riga Zontaklubb Zontamedlem sedan 1993 Riga City Council, Departement of Education, Culture and Sports: Head of the Culture Institutions and Amateur Art Division; Head of Trade Center, senior consultant, economic advisor. Zonta uppdrag: Klubb president, vice president, styrelsemedlem, vice AD Deltagit i: Convention i Torino. Övrigt: Goals: to improve the legal, political, economic, educational, health and professional status of women at the global and local level through service and advocacy; to implement serviceprograms.

11 NOMINERAD till vice Area Director Sabrina Suikki Luleå Zontaklubb Zontamedlem sedan 2012 Zonta uppdrag: Klubbmästare , Vice president , President Deltagit i Areamöte 2013 i Gällivare, Distriktsmöte 2013 i Sundsvall, Areamöte 2014 i Luleå, Convention 2014 i Orlando Advokat på Advokatbyrån Kaiding. Arbetar med bl.a. utlänningsrätt, familjerätt samt målsägandebiträdesuppdrag i våld i nära relation och vid övergrepp mot barn. Biträder därtill företag och privat personer med finsk eller annan utländsk anknytning vid olika typer av tvistemål och affärsjuridiska frågor, däribland arbetsrätt. Arbetar på finska, svenska, engelska och franska samt förstår spanska. Personligt: Modersmål finska. Född och uppvuxen i södra Finland, flyttade till Sverige 1999 direkt efter gymnasiet för universitetsstudier i juridik, internationell företagsekonomi och språk. Studerat Diplôme International de Management i Nancy Frankrike med stöd av ett stipendium från Luleå Zontaklubb. Dansar balett och jazzdans, åker snowboard och gillar träna boxning. Brinner för internationella relationer och mänskliga rättigheter. Angående Zonta: Att verka aktivt inom Zonta innebär för mig en faktisk möjlighet att göra skillnad och arbeta mot våld mot kvinnor och barn samt därigenom verka för en bättre värld såväl lokalt, nationellt som internationellt.

12 NOMINERAD till vice Area Director Eva Wikström Ludvika-Smedjebackens Zontaklubb Zontamedlem sedan 2003 Frilansande skribent Deltagit i Convention i Rotterdam 2008, fyra distriktsmöten (varav ett som huvudansvarig för arrangemanget) och ett antal areamöten. I klubben har jag varit president, vice president, sekreterare och senast tjänstgjort i programkommittén under två år. Övrigt: Medlem i Ludvika Rotaryklubb Personligt: Det som fascinerar mig mest med Zonta är att vi verkar på så många plan, från det lokala nätverket och projekt för att stärka kvinnor i vår närhet till gemenskapen internationellt och de angelägna projekt vi driver för de kvinnor runt om i världen som har det allra svårast.

13 NOMINERAD till vice Area Director Therese Schroeder Kungälvs Zontaklubb Zontamedlem sedan 2007 Fotograf Deltagit i Zonta: Var med och organiserade DM i Kungälv 2011 och deltog i DM i Sundsvall Har varit med på de flesta areamötena under de senaste tre åren. Varav vi i Kungälv organiserade ett areamöte i oktober Deltog i en Resa till Lettland som vår klubb gjorde Detta är en av mina starkaste zontaupplevelser, då det verkligen stod klart för mig vilken styrka det bor i den här organisationen och vilken förmån det är att få vara med. Övrigt: Var PR och IT-ansvarig i klubben och sedan President Sitter nu i valberedningen. Arbetar med klubbens modevisning och sitter som sammankallande i vår kommitté för stipendier och arbetet kring Tjejlyftet. Personligt: Bor på Orust med make, två tonåringar och en hund. Jobbar i egen regi och sammanställer just nu en större utställning som skall börja visas under hösten Engagerar mig gärna i olika nätverk både privat och i samband med jobbet. Tycker mycket om sammanhang där människor hjälps åt och lyfter varandra.

14 NOMINERAD till vice Area Director Kerstin Ekstrand Christiansson Halmstad Zontaklubb Zontamedlem sedan 1998, först i Falköping-Skövde och sedan 2000 i Halmstad Sedan 2010 Senior konsult i egen verksamhet direktör på Försäkringskassan, Huvudkontoret i Stockholm. Före det länsdirektör på Försäkringskassan Halland kommunchef i Hjo kommun. Deltagit i ett antal area-möten under min vice president- och presidenttid och därefter. Convention i Melbourne. Deltog i resa till Lettland då Bauska chartrades. DM 2013 i Sundsvall. Zonta uppdrag: Vice president , president ansvarig för Halmstad Zontaklubbs 50-årsjubileum. Ledamot och ordförande i Halmstad Zontaklubbs valberedning Ansvarig för Area-mötet i Halmstad våren Sekreterare i projektgruppen för Zonta Nordens deltagande i Nordiskt Forum i Malmö Medlem i Advocacy-kommittén sedan hösten Övrigt: Medlemskapet i Zonta har för mig varit viktigt för att det finns så mycket kvar att göra för att mänskliga rättigheter ska gälla alla flickor och kvinnor i Sverige och globalt. Zontas opinionsbildning är oerhört viktig och behöver förstärkas ytterligare. Förutom arbetet med advocacy är givetvis också möjligheten att möta kvinnor från många olika miljöer och med många olika erfarenheter, både inom och utom Sverige, oerhört stimulerande. Personligt: Gift och med två vuxna, utflugna döttrar.

15 Nominerad till Vice Area Director Eva Hesse Sundin Eskilstuna Zontaklubb Zontamedlem sedan 2001 Läkare. Specialist i invärtesmedicin, hematologi och geriatrik. Övergripande studierektor för AT/ ST-läkare Mälarsjukhuset Eskilstuna. Uppdrag som ordförande i lokal katastrofkommitté, Mälarsjukhuset. Deltagit i Convention i Turin 2012, Areamöten. Zonta uppdrag: President Kassör 3 år Internationell sekreterare Valberedning tidigare och nuvarande uppdrag Övrigt: Uppväxt, studerat i Uppsala. Bor i Eskilstuna sedan tidigt 80-tal. Gift, 3 vuxna barn och 2 barnbarn. Fritidsintressen: Naturen, musik, resor, att läsa och vänner. Zontas verksamhet är viktig, både internationellt och lokalt. Att delta i det arbetet är fantastiskt; insamla medel och förvalta till stöd för världens kvinnor; hälsa, sjukvård, utbildning och arbete mot våld mot kvinnor. Att sprida information om Zontas arbete är en viktig del i vardagen. Det är ett livslångt projekt för mig att arbeta för Zontas mål, internationellt, distrikt, area och i den lokala klubben.

16 Nominerad till Vice Area Director Area Inese Ozola Jelgava Zonta klubb Zontamedlem sedan1997 Dr. Philol., Assistant professor, Head of the Language Centre, Latvia University of Agriculture, Deltagit i District meeting in Hässleholm 2007 present Member of Evaluating Committee District 21 (Sweden Latvia) of selecting eligible candidates for the scholarship in the programmes Young Women in Public Affairs and Jane M. Klausmann Women in Business Award Participant of international seminars ( ) in Tartu (Estonia), Alytus (Lithuania), Jelgava and Riga (Latvia) arranged by Zonta clubs Övrigt: To participate in service projects, promote the status of women in the local community, Latvia and worldwide, be a mentor to girls and young women in helping to choose their future carriers.

17 NOMINERAD till Revisor Lena Kihlberg Katrineholm Vingåker Zontaklubb Zontamedlem sedan 2008 Lantmästare och Godkänd Revisor, Delägare i LR Revision & Redovisning F.R.I.S. HB Deltagit i DM Sundsvall 2014 Övrigt: Revisor i Katrineholm Vingåker Zonta klubb 5 år Personligt: Tycker om att resa till världens alla hörn. Andra intressen är golf och skidåkning när jag blir pensionär ska jag återuppta mitt hästintresse och börja rida igen. Jag är skattmästare i Katrineholm Rotaryklubb.

18 NOMINERAD till vice Revisor Yvonne Meyer Uppsala II Zontaklubb Zontamedlem sedan 1989 Konsult inom organisation och ekonomi - Meyer Coaching AB. Tidigare Senior Global Advisor och medlem i ledningsgruppen för isländska koncernen Össur, VD i Össur Nordic AB och VD i Pi Medical AB. Dessutom olika chefsbefattningar i andra företag. Zonta uppdrag: President, kassör och revisor samt medlem i programkommittén i Uppsala II Zontaklubb. Deltagit i Convention i San Antonio och Orlando, två distriktsmöten, ett antal areamöten. Övrigt: Kassör i Svartbäckens egnahemsförening. Kassör i International Society for Prosthetics and Orthotics (ISPO). Med i kvinnonätverket Tintomara, där Yvonne varit huvudmara. Revisor i Sveriges Ortopedingenjörers Förening Tidigare styrelseledamot i Fyrisfjädern, där Yvonne nu fungerar som ekonomisk konsult.

19 Valberedning , tre personer ska väljas Marianne von Hartmansdorff, Stockholm I, medlem sedan 2000 Zonta uppdrag: Guvernör , Lt. Governor, Membership Committee Chair District 21. Tidigare: Area Director Area 02, vice AD 02, ledde en arbetsgrupp för Distriktets nya hemsida, D21 Webmaster, President Stockholm I Zontaklubb, arrangerade Distriktsmötet 2005, Sekreterare i styrelsen för Stockholm I. Ann Margreth Hellberg, Mölndals Zontaklubb, Zonta sedan 2000 Zonta uppdrag: Sekreterare, Klubb-President, Vice AD, AD Kommittéansvarig för Z-klubbar och Golden Z-klubbar Projektledare för vår monter på Bokmässan 2013 och 2014, varit på 7 Convention och 4 Distriktsmöten.

20 Ingegerd Wennerbeck, Lunds Zontaklubb, medlem sedan 1981 Zonta uppdrag: Charterpresident, klubbsekreterare, klubbpresident, AD , distriktssekreterare , Foundation Ambassador Maud Sinclair, Säffle-Åmål Zontaklubb, medlem sedan 2006 Zonta uppdrag: Styrelseuppdrag under 6 åren som sekreterare, vice president och president, vice AD , AD

21 Ulla-Britt Höjer, Nyköping-Oxelösund II Zontaklubb, Zonta medlem sedan1994 Zonta uppdrag: President, sekreterare (x2), ingått i olika kommittéer och arbetsgrupper och är kassör ( ) och AD VALBEREDNINGEN : Liisa Sulin Elmqvist, sammankallande Jönköping II Zontaklubb Centurion/ Ledamot i Medlemskommittéen Past Guvernor D Kaisa Adlercreutz Göteborg III Zontaklubb Ordförande i D21 Bylaws&Resolutions Committe Area Director Anna Hedin Helsingborg Zontaklubb AD , Vice guvernör D Distriktets vice sekreterare sedan många år