A-salen, Växjö kommun. Charlotta Svanberg (S), ordförande. Per Schöldberg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "A-salen, Växjö kommun. Charlotta Svanberg (S), ordförande. Per Schöldberg"

Transkript

1 Plats A-salen, Växjö kommun Tid Kl Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Charlotta Svanberg (S), ordförande Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Tony Lundstedt (S) Carin Högstedt (V) René Jaramillo (KD) Eva Johansson (C) Ulf Hedin (M) Stefan Bergström (FP) Tjänstemän Martin Fransson, t.f. kanslichef 43 Elin Jonsson, arkivarie 43 Petra Grankvist, förvaltningsekonom, 49 Övriga Lasse Strandberg, projektledare e-arkiv 43 Peter Knutsson, vd Växjö & Co 44 Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg Kommunkansliet Justerade paragrafer Anmärkning Ärendena behandlades i följande ordning: 43-44, 49, 42, 45-48, (27)

2 Underskrifter Sekreterare.. Fredrik Pettersson Ordförande.. Charlotta Svanberg Justerare.. Per Schöldberg 2 (27)

3 Bevis av anslag av protokoll s protokoll från sammanträdet är justerat. Anslagsdag Anslaget tas ner Förvaringsplats för protokollet Kommunledningsförvaltningen Den som vill överklaga ett beslut ska göra det skriftligt inom tre veckor från anslagsdagen Underskrift.. Fredrik Pettersson 3 (27)

4 Förteckning över kommunstyrelsens arbetsutskotts ärenden den 4 februari Information från ledamöter och ersättare i arbetsutskottet samt från kommunledningsförvaltningen 43 Information om e-arkivprojektet 44 Information från Växjö & Co om verksamheten 2013 och turistbyrån Yttrande över samrådshandling för detaljplan för Nyadal 1, Teleborg, Växjö kommun Yttrande över samrådshandling för upphävande av områdesbestämmelser Växjö 7:44 m.fl. Val av ombud till föreningsstämma i Kommuninvest den 10 april 2014 Anhållan om uppskov för Växjöbostäder AB att inkomma med uppgifter om hur de ska arbeta med fullmäktiges mål Årsrapport för kommunstyrelsen Utvecklingsfond för urbant utvecklingsarbete i Araby 51 Medborgarförslag om ett garage för egenservice av bilar, mopeder m.m. 52 Verksamhetsplan för energi- och klimatrådgivning Utdelning från Klimatkontot Yttrande över Socialstyrelsens remiss av förslag till allmänna råd om socialnämndens ansvar för barn och unga Avtal med SAMI/IFPI angående offentligt framförande av ljudinspelningar 56 Skrivelse om förmedlingen av seniorbostäder 57 Motion om att ta fram en handlingsplan för att öka mäns uttag av föräldradagar - Carin Högstedt (V) 4 (27)

5 58 Redovisning av inkomna och besvarade skrivelser av intresse samt inkomna inbjudningar och protokoll 59 Övrigt 5 (27)

6 42 Information från ledamöter och ersättare i arbetsutskottet samt från kommunledningsförvaltningen Ove Dahl informerar om användarregler för bostadskön. Ove Dahl informerar om att man haft problem med mex-anslutningar i telefonisystemet men att IT-enheten arbetar med en lösning. Eva Johansson (C) frågar om hur de synpunkter samverkansrådet haft på busslinjerna 5 och 8 hanterats. Anna Tenje (M) svarar. 6 (27)

7 43 Information om e-arkivprojektet Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet noterar informationen till protokollet. Elin Jonsson, Lasse Strandberg och Martin Fransson informerar om det pågående e-arkivprojektet som är ett samarbete mellan kommuner i Kronoberg och Blekinge inleddes en förstudie om införande av e- arkiv i regionerna och det har i sin tur blivit en fördjupad förstudie som nu håller på att avslutas. Nästa steg i processen är en konceptstudie som inleds i mars, där man kommer att titta på hur en möjlig organisation för förvaltning av ett e- arkivsystem. I studien ingår även att förbereda deltagarna för ett implementeringsprojekt. Målet är att ett e-arkiv ska vara i drift under första delen av (27)

8 44 Information från Växjö & Co om verksamheten 2013 och turistbyrån Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet noterar informationen till protokollet. Vd Peter Knutsson informerar om verksamheten 2013 och om framtiden för Växjö & Co. Man har 25 medlemmar, främst från Växjö men också från Alvesta och Lessebo. Under 2013 lade bolaget stor kraft på Dam-EM som anordnades i bl.a. Växjö, men man organiserade även många andra evenemang och möten. För turistbyrån är trenden att besöken minskar. Anledning verkar vara att fler väljer att hitta information om resmål på internet. Växjö & Co har gjort flera utvecklingsåtgärder. Man har skapat en ny hemsida. Man finns numera representerad på Arrivalguides hemsidan och man har även förändrat den turistbroschyr som ges ut varje år. Den kommer fortsättningsvis att fokusera mer på Växjö. 8 (27)

9 45 Yttrande över samrådshandling för detaljplan för Nyadal 1, Teleborg, Växjö kommun Dnr KS/2013:884 Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet ställer sig positivt till samrådsförslaget och lämnar följande yttrande: Det aktuella området är angett som Befintlig stadsbygd förtätning i Växjös översiktsplan (antagen av fullmäktige i februari 2012). I översiktsplanens riktlinjer betonas, förutom prioritering av handel och icke störande verksamheter, behovet av bostäder i blandade boendeformer. Detaljplanen överensstämmer väl med översiktsplanens intentioner. Fastigheten är också lämplig för bostadsbebyggelse. Stadsbyggnadskontoret har tagit fram ett samrådsförslag till detaljplan för Nyadal 1, Teleborg i Växjö kommun som kommunstyrelsen fått för yttrande. Fastigheten Nydal 1 ägs av VöFAB och är idag planlagd för handel och småindustri, men projektering pågår för ombyggnad av befintliga lokaler till ungdomsbostäder (HVB-hem). Fastighetsägaren har fått tidsbegränsat bygglov för ändrad användning. Syftet med planen är att tillåta att kvartersmarken används som bostäder för att säkerställa användningssättet och göra det möjligt för fastighetsägaren att söka permanent bygglov. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 21 januari 2014 redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgår att samrådsförslaget till detaljplan för Nyadal 1, Teleborg, Växjö kommun, överensstämmer väl med intentionerna i översiktsplanen för Växjö kommun avseende Växjö stad. Beslutet skickas till Byggnadsnämnden För kännedom Kommunchefen (planeringschefen) 9 (27)

10 46 Yttrande över samrådshandling för upphävande av områdesbestämmelser Växjö 7:44 m.fl. Dnr KS/2014:5 Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet godkänner samrådsförslaget till upphävande av områdesbestämmelser Växjö 7:44 m.fl. Hagviksområdet, Norremark, Växjö kommun utan synpunkter. Ett samrådsförslag till upphävande av områdesbestämmelser för Växjö 7:44 m.fl. i Hagaviksområdet har tagits fram. Gällande områdesbestämmelser syftar till att bevara områdets karaktär som fritidshusområde. Bl.a. medges inte vatteninstallationer som kräver avlopp och byggnader får vara max 60m 2. Bestämmelserna är därmed ett hinder för fastighetsägarna att bygga om, bygga till eller på annat sätt förädla sin fastighet antogs ett planprogram för förtätning och utveckling av Hagaviksområdet för permanentboende av kommunstyrelsen. Gällande områdesbestämmelser är inte förenliga med planprogrammet och kommunens intention om att utveckla området till permanentbostäder med långsiktiga VA-lösningar och föreslås därför att upphävas. Då kan fastighetsägarna förbättra vatten- och avloppssituationen för befintliga hus samt göra vissa ombyggnationer. När områdesbestämmelserna har upphävts kommer kommunen att göra enskilda lämplighetsprövningar för varje mark-, byggnads- eller avloppsåtgärd som fastighetsägare ansöker om i området. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 21 januari 2014 redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelse framgår att nuvarande områdesbestämmelser inte är förenliga med det planprogram för Hagaviksområdet som kommunstyrelsen beslutade om Beslutet skickas till Byggnadsnämnden För kännedom Kommunchefen (planeringschefen) 10 (27)

11 47 Val av ombud till föreningsstämma i Kommuninvest den 10 april 2014 Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet utser Per Schöldberg (C) till Växjö kommuns ombud, med Carin Högstedt (V) som ersättare, vid föreningsstämman med Kommuninvest ekonomisk förening den 10 april Kommuninvest ekonomisk förening har kallat till föreningsstämma torsdagen den 10 april 2014 i Stockholm. Yrkanden Anna Tenje (M) med instämmande av Charlotta Svanberg (S): Arbetsutskottet utser Per Schöldberg (C) till Växjö kommuns ombud, med Carin Högstedt (V) som ersättare, vid föreningsstämman med Kommuninvest ekonomisk förening den 10 april Beslutsordning Ordförande Charlotta Svanberg frågar om yrkandet kan antas och konstaterar att arbetsutskottet beslutar enligt Anna Tenjes yrkande. Beslutet skickas till Per Schöldberg Carin Högstedt För kännedom Kommuninvest ekonomisk förening Ekonomichefen (finanschefen) 11 (27)

12 48 Anhållan om uppskov för Växjöbostäder AB att inkomma med uppgifter om hur de ska arbeta med fullmäktiges mål 2014 Dnr KS/2013:880 Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen beviljar uppskov till april 2014 för Växjöbostäder AB att inkomma med uppgifter om hur man ska arbeta med fullmäktiges mål Arbetsutskottets beslut Paragrafen justeras omedelbart Växjö Kommunföretag AB har 128/2013 begärt uppskov med att inkomma med uppgifter om hur Växjöbostäder AB avser arbeta med fullmäktiges övergripande mål Anledningen till begäran är att fusionen av Hyresbostäder och Växjöhem har fördröjt arbetet med Växjöbostäders budget vad gäller att konkretisera fullmäktiges övergripande budgetmål. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 28 januari 2014 redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgår att den enligt Riktlinjer för budget, ekonomiska rapporter, bokslut och årsrapporter inte finns något hinder för att bevilja VKAB:s begäran. Yrkanden Per Schöldberg (C) med instämmande av Carin Högstedt (V): Kommunstyrelsen beviljar uppskov till april 2014 för Växjöbostäder AB att inkomma med uppgifter om hur man ska arbeta med fullmäktiges mål Beslutsordning Ordförande Charlotta Svanberg frågar om yrkandet kan antas och konstaterar att arbetsutskottet beslutar enligt Per Schöldbergs yrkande. 12 (27)

13 49 Årsrapport för kommunstyrelsen 2013 Dnr KS/2014:36 Arbetsutskottets förslag 1. Kommunstyrelsen godkänner kommunstyrelsens årsrapport Kommunstyrelsen godkänner rapportering av 2013 års internkontroll. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen 1. Kommunfullmäktige för över överskottet om 0,898 mkr för stjärnmärkta kontot köp av verksamhet från Länstrafiken Kronoberg till eget kapital under kommunstyrelsens ansvar. 2. Kommunfullmäktige för över underskottet om 2,005 mkr för stjärnmärkta kontot Arenastaden till eget kapital under kommunstyrelsens ansvar. 3. Kommunfullmäktige för över överskottet om 3,659 mkr för stjärnmärkta kontot Stadsförnyelse och klimatåtgärder till eget kapital under kommunstyrelsens ansvar. Kommunstyrelsen ska i enlighet med de av kommunfullmäktige fastställda riktlinjerna för budget, ekonomiska rapporter, bokslut och årsrapporter upprätta en årsrapport. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 27 januari 2014 redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgår att kommunfullmäktiges målsättning att verksamheten ska bedrivas inom tilldelad budgetram har uppfyllts. Kommunstyrelsens verksamheter lämnar ett överskott på + 11,9 mkr. Kommunstyrelsen har ett eget kapital om 21,4 mkr att balansera årets avvikelser med. Kommunledningsförvaltningens sjukfrånvaro har minskat med 0,4 sjukfrånvarodagar per snittanställd från föregående år. 13 (27)

14 49 fortsättning Yrkanden Per Schöldberg (C): Kommunstyrelsen godkänner kommunstyrelsens årsrapport Kommunstyrelsen godkänner rapportering av 2013 års internkontroll. Kommunfullmäktige för över överskottet om 0,898 mkr för stjärnmärkta kontot köp av verksamhet från Länstrafiken Kronoberg till eget kapital under kommunstyrelsens ansvar. Kommunfullmäktige för över underskottet om 2,005 mkr för stjärnmärkta kontot Arenastaden till eget kapital under kommunstyrelsens ansvar. Kommunfullmäktige för över överskottet om 3,659 mkr för stjärnmärkta kontot Stadsförnyelse och klimatåtgärder till eget kapital under kommunstyrelsens ansvar. Beslutsordning Ordförande Charlotta Svanberg frågar om yrkandet kan antas och konstaterar att arbetsutskottet beslutar enligt Per Schöldbergs yrkande. 14 (27)

15 50 Utvecklingsfond för urbant utvecklingsarbete i Araby Dnr KS/2011:902 Arbetsutskottets förslag 1. Kommunstyrelsen avsätter 4,8 miljoner under 2014 till en fond ur vilken medel kan sökas för att pröva nya metoder och angreppssätt i det urbana utvecklingsarbetet i Växjö och Araby. 2. Kommunstyrelsen ger kommunchefen i uppdrag att ta fram krav och kriterier för att söka medel ur fonden. 3. Kommunstyrelsen ger kommunchefen i uppdrag att handlägga och administrera ansökningar till fonden. 4. Kommunstyrelsen ger kommunchefen rätt att fatta beslut om beviljade medel ur fonden med stöd av en utsedd bedömningskommitté bestående av interna och externa aktörer. 5. Kommunchefen ska återrapportera till kommunstyrelsen halvårsvis. Arbetsutskottets beslut Paragrafen justeras omedelbart. I Araby drivs sedan 2007 ett utvecklingsarbete inom ramen för regeringens urbana utvecklingsarbete. Den 21 mars 2013 fattade regeringen beslut om en modell för fördelning av prestationsbaserat stimulansbidrag till de nio kommuner, med totalt 15 utvalda stadsdelar, som ingår i utvecklingsarbetet. Enligt beslutet tilldelades Växjö/Araby 4,8 miljoner kronor. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 24 januari 2014 redogjort för ärendet och lämnat förslag till hur de av regeringen beslutade medlen ska användas i det urbana utvecklingsarbetet i Araby. Enligt förslaget ska pengarna avsättas till en fond ur vilken medel kan sökas för att pröva nya metoder och angreppssätt i det urbana utvecklingsarbetet i Växjö och Araby. 15 (27)

16 50 fortsättning Yrkanden Per Schöldberg (C): 1. Kommunstyrelsen avsätter 4,8 miljoner under 2014 till en fond ur vilken medel kan sökas för att pröva nya metoder och angreppssätt i det urbana utvecklingsarbetet i Växjö och Araby. 2. Kommunstyrelsen ger kommunchefen i uppdrag att ta fram krav och kriterier för att söka medel ur fonden. 3. Kommunstyrelsen ger kommunchefen i uppdrag att handlägga och administrera ansökningar till fonden. 4. Kommunstyrelsen ger kommunchefen rätt att fatta beslut om beviljade medel ur fonden med stöd av en utsedd bedömningskommitté bestående av interna och externa aktörer. 5. Kommunchefen ska återrapportera till kommunstyrelsen halvårsvis. Beslutsordning Ordförande Charlotta Svanberg frågar om yrkandet kan antas och konstaterar att arbetsutskottet beslut enligt Per Schöldbergs yrkande. 16 (27)

17 51 Medborgarförslag om ett garage för egenservice av bilar, mopeder m.m. Dnr KS/2013:782 Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen besvarar medborgarförslaget med att det redan finns privata utförare som erbjuder göra-det-själv-garage. Artem Galkin har i ett medborgarförslag föreslagit att Växjö kommun öppnar ett garage/gör-det-själv-hall, t.ex. i Araby, så att folk slutar meka med bilar och mopeder på parkeringsplatser. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 22 januari 2014 redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgår att det redan finns privata utförare som erbjuder göra-det-själv-garage, och att det i allmänhet inte är tillåtet för kommunen att bedriva verksamhet som konkurrerar med befintlig näringsverksamhet. I skrivelsen noteras att om hyresvärden bygger ett garage som service för de boende i området är det en fråga mellan hyresgästerna och hyresvärden. Yrkanden Anna Tenje (M): Kommunstyrelsen besvarar medborgarförslaget med att det redan finns privata utförare som erbjuder göra-det-själv-garage. Beslutsordning Ordförande Charlotta Svanberg frågar om yrkandet kan antas och konstaterar att arbetsutskottet beslutar enligt Anna Tenjes yrkande. 17 (27)

18 52 Verksamhetsplan för energi- och klimatrådgivning 2014 Dnr KS/2013:866 Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen antar verksamhetsplanen 2014 för energi- och klimatrådgivningen i Växjö kommun daterad Arbetsutskottets beslut Paragrafen justeras omedelbart. För att öka kännedomen om energi- och klimatrådgivningens verksamhet i kommunen kräver Energimyndigheten från och med 2009 att kommunen årligen ska godkänna en verksamhetsplan för rådgivningen. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 17 december 2013 redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Kommunledningsförvaltningen har den 16 december 2013 tagit fram ett förslag till verksamhetsplan 2014 för energi- och klimatrådgivningen i Växjö kommun. 18 (27)

19 53 Utdelning från Klimatkontot 2014 Dnr KS/2013:667 Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen beslutar att medel från klimatkontot delas ut till följande projekt: 1. Skol- och barnomsorgsförvaltningen och Växjö Energi AB/ Energispartips till åk 5 m fl kr 2. Kultur- och fritidsförvaltningen/ Belysning i Tipshallen kr 3. Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen/ Elmoped kr 4. Tekniska förvaltningen, VA-avd./ Film om biogasproduktionen kr Nio stycken projektansökningar om medel från Klimatkontot 2014 har inkommit. Tillgängliga medel i Klimatkontot 2014 är kronor men då inte alla projekt använde sina pengar fullt ut 2013 finns det täckning för det totalbelopp som föreslås delas ut under Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 13 januari 2014 redogjort för ärendet och lämnat förslag till fördelning av medel ur Klimatkontot Av skrivelsen framgår att nio stycken ansökningar har inkommit och att fyra av dessa projekt föreslås beviljas medel. I en bilaga till kommunchefens skrivelse daterad den 14 januari 2014 presenteras samtliga inkomna ansökningar inkl. kommunchefens bedömning av hur väl de uppfyller de tre kriterierna Klimatnytta, Innovation och Spridningspotential. Yrkanden Anna Tenje (M): Kommunstyrelsen beslutar att medel från klimatkontot delas ut till följande projekt: 1. Skol- och barnomsorgsförvaltningen och Växjö Energi AB/ Energispartips till åk 5 m fl kr 2. Kultur- och fritidsförvaltningen/ Belysning i Tipshallen kr 3. Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen/ Elmoped kr 19 (27)

20 53 fortsättning 4. Tekniska förvaltningen, VA-avd./ Film om biogasproduktionen kr Beslutsordning Ordförande Charlotta Svanberg (S) frågar om yrkandet kan antas och konstaterar att arbetsutskottet beslutar enligt Anna Tenjes yrkande. 20 (27)

21 54 Yttrande över Socialstyrelsens remiss av förslag till allmänna råd om socialnämndens ansvar för barn och unga Dnr KS/2013:871 Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen lämnar följande yttrande över förslaget: Växjö kommun har inga direkta synpunkter på det innehållsmässiga i Socialstyrelsens förslag till allmänna råd om socialnämndens ansvar för barn och unga, som i det stora hela är en anpassning av det rättsläge som följer av de lagändringar i socialtjänstlagen, som trädde i kraft den 1 januari Kommunen finner det viktigt att de allmänna råd som nu är föremål för revidering, samordnas på ett sådant sätt att de träder i kraft vid samma tidpunkt, för att inte skapa osäkerhet i rättstillämpningen. Vid sidan av de nu föreslagna allmänna råd om socialnämndens ansvar för barn och unga, gäller detta: - Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SOSFS 2014:X) om våld i nära relationer. - Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SOSFS 2014:X) om dokumentation inom socialtjänsten. Kommunen finner det också angeläget att påpeka, att den handbok som på särskilt uppdrag föreslås revideras; Barn och unga i socialtjänsten. Utreda, planera och följa upp beslutade insatser, får en hög prioritet i Socialstyrelsens arbete och kan komma i snar anslutning till de allmänna rådens ikraftträdande. Arbetsutskottets beslut Paragrafen justeras omedelbart. Växjö kommun har erbjudits att lämna synpunkter på Socialstyrelsens förslag till nya allmänna råd om socialnämndens ansvar för barn och unga. Avsikten är att det nya författningsförslaget ska ersätta Socialstyrelsens allmänna råd (SOSFS 2003:16) om anmälan om missförhållanden enligt 21 (27)

22 54 fortsättning 14 kap. 1 socialtjänstlagen (2001:453) samt Socialstyrelsens allmänna råd (SOSFS 2006:12) om handläggning och dokumentation av ärenden som rör barn och unga. Den nya författningen föreslås träda i kraft i maj Beslutsunderlag Nämnden för arbete och välfärd har i ett beslut den 22 januari 2014 yttrat sig i ärendet. Av beslutet framgår att nämnden inte har några innehållsmässiga synpunkter på Socialstyrelsens förslag. Däremot har nämnden vissa praktiska synpunkter runt samordning och prioriteringar för Socialstyrelsens fortsatta arbete med de nya allmänna råden. Kommunchefen har i en skrivelse den 27 januari 2014 redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgår att kommunledningsförvaltningen inte har några ytterligare synpunkter på förslaget. 22 (27)

23 55 Avtal med SAMI/IFPI angående offentligt framförande av ljudinspelningar Dnr KS/2013:762 Arbetsutskottets förslag 1. Kommunstyrelsen beslutar att teckna avtal med SAMI/IFPI om offentligt framförande av ljudupptagningar i kommunal verksamhet, i enlighet med ett, av Sveriges Kommuner och Landsting framförhandlat, normalavtal. 2. Kommunstyrelsen uppdrar till kommunchefen att underteckna avtalet 3. Kostnaden belastar kommunstyrelsens anslag för externa utgifter och bidrag. Arbetsutskottets beslut Paragrafen justeras omedelbart. Sveriges kommuner och landsting har förhandlat fram ett nytt normavtal med SAMI (Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation) och IPFI (International Federation of the Phonographic Industry) om framförande av musik i kommunal verksamhet. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 28 januari redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgår att avgiften till SAMI/IFPI är 0,25 öre per kommuninvånare under 2014 och att avgiften därefter kommer att justeras efter den årliga utvecklingen av konsumentprisindex. Det nya avtalet ska gälla fr.o.m. den 1 januari 2014 t.o.m. den 31 december 2018 och förlängs sedan ett år i taget om det inte sägs upp av endera parten. 23 (27)

24 56 Skrivelse om förmedlingen av seniorbostäder Dnr KS/2013:338 Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen konstaterar att Växjö Kommunföretag AB i enlighet med skrivelsen har inlett diskussioner med omsorgsförvaltningen om hur bostadsförmedlingen ska kunna övertas. Skrivelsen anses därmed besvarad. Catharina Winberg (M) har i en skrivelse till kommunstyrelsen föreslagit att Växjö kommunföretag AB (VKAB) ska överta förmedlingen av seniorbostäder från omsorgsförvaltningen samt att seniorbostäderna i samband med detta ska tillgänglighetsmärkas. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 23 januari redogjort för ärendet. Av skrivelsen framgår att Växjö Kommunföretag AB har ställt sig positiva till ett övertagande av bostadsförmedlingen men att frågan behöver utredas närmare. Arbetsgruppen för förändringar i bostadskön har fått i uppdrag att även utreda denna fråga. Yrkanden Per Schöldberg (C): Kommunstyrelsen konstaterar att Växjö Kommunföretag AB i enlighet med skrivelsen har inlett diskussioner med omsorgsförvaltningen om hur bostadsförmedlingen ska kunna övertas. Skrivelsen anses därmed besvarad. Beslutsordning Ordförande Charlotta Svanberg frågar om yrkandet kan antas och konstaterar att arbetsutskottet beslutar enligt Per Schöldbergs yrkande. 24 (27)

25 57 Motion om att ta fram en handlingsplan för att öka mäns uttag av föräldradagar - Carin Högstedt (V) Dnr KS/2013:778 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige avslår motionen om en handlingsplan, men ställer sig positivt till att mäns uttag av föräldraledighet ökar. Carin Högstedt (V) har i en motion den 18 november 2013 föreslagit att kommunfullmäktige beslutar att uppdra åt kommunstyrelsen att ta fram en handlingsplan för att öka mäns uttag av föräldraledighet i Växjö kommun. Yrkanden Per Schöldberg (C): Kommunfullmäktige avslår motionen om en handlingsplan, men ställer sig positivt till att mäns uttag av föräldraledighet ökar. Carin Högstedt (V) med instämmande av Tony Lundstedt (S): Kommunfullmäktige bifaller motionen. Beslutsordning Ordförande Charlotta Svanberg (S) ställer yrkandena mot varandra och konstaterar att arbetsutskottet beslutar enligt Per Schöldbergs yrkande. 25 (27)

26 58 Redovisning av inkomna och besvarade skrivelser av intresse samt inkomna inbjudningar och protokoll Dnr KS/2014:19 Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet godkänner redovisningen. Kommunkansliet har i en skrivelse den 29 januari lämnat en redovisning av inkomna och besvarade skrivelser av intresse samt inkomna inbjudningar och protokoll. 26 (27)

27 59 Övrigt Carin Högstedt (V) frågar om arkivering av interpellationssvar. Sekreteraren svarar. Per Schöldberg (C) meddelar att han och Gunnar Storbjörk (S) skickat en skrivelse till Jernhusen AB om ett nytt resecentrum i Växjö. Carin Högstedt (V) informerar om att samverkansrådens presidium kommer att träffas för att diskutera organisationsförändringar för samverkansråden. 27 (27)

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00-11:10 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk

Läs mer

Beslutande Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker

Beslutande Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker Plats A-salen Tid Kl. 10.00 11.00 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M), ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

Läs mer

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen Tid Kl. 10.00 10.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric

Läs mer

Gunnar Elm (C) Ulf Hedin (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Rose-Marie Holmqvist (S)

Gunnar Elm (C) Ulf Hedin (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Rose-Marie Holmqvist (S) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00 11:20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Bo Frank (M) Gunnar Elm (C) Ulf Hedin (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Catharina Carlsson (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Catharina Carlsson (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin

Läs mer

A-salen, Växjö kommun. Åsa Karlsson Björkmarker. Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, Växjö kommun. Åsa Karlsson Björkmarker. Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, Växjö kommun Tid Kl. 10.00 10.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Eva Johansson

Läs mer

A-salen, kommunhuset

A-salen, kommunhuset Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00 11:15 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M) 194-199, 201-214 Charlotta Svanberg (S) 194-211, 213-214 Per Schöldberg (C) 194-198, 200-214 Anna Tenje (M) 194-197, 199-214

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 16.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

A-salen, Växjö kommun. Bo Frank (M), ordförande. Charlotta Svanberg

A-salen, Växjö kommun. Bo Frank (M), ordförande. Charlotta Svanberg Plats A-salen, Växjö kommun Tid Kl. 10.00 11.40 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M), ordförande Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg

Läs mer

Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S)

Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin

Läs mer

Martin Edberg (S), vice ordf. skol- och barnomsorgsnämnden 400

Martin Edberg (S), vice ordf. skol- och barnomsorgsnämnden 400 Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 9:00 11:15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-06-16. Åsa Karlsson Björkmarker

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-06-16. Åsa Karlsson Björkmarker Tid och plats Utvandrarnas hus, Växjö, kl. 15.30-15.40 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M), Ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Catharina Winberg (M) Oliver Rosengren

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg. Per Schöldberg (C) Nils Fransson (FP) Carin Högstedt (V) Rose-Marie Holmqvist (S) Ulf Hedin (M)

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg. Per Schöldberg (C) Nils Fransson (FP) Carin Högstedt (V) Rose-Marie Holmqvist (S) Ulf Hedin (M) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10.00 11.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-10 Tid och plats A-salen klockan 10.00 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C) ordförande Anna Tenje (M) Catharina Winberg (M) Gunnar Storbjörk (S) Malin Lauber (S) Cheryl Jones Fur (MP) Tomas Thornell (S)

Läs mer

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Malin Adell Kind (C) Nils Fransson (FP)

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Malin Adell Kind (C) Nils Fransson (FP) Plats A-salen Tid Kl. 10:00 11:00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Malin Adell

Läs mer

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Martin Edberg (S)

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Martin Edberg (S) Tid och plats VKABs sammanträdesrum, kl. 13.30 16.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S),

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-02-17

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-02-17 Tid och plats A-salen klockan 09.30 11.20 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M) Ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) 1:e vice ordförande Anna Tenje (M) Gunnar Storbjörk (S) Malin Lauber (S) Eva Johansson

Läs mer

Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S), Tony Lundstedt (S), 18 21

Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S), Tony Lundstedt (S), 18 21 Plats C-salen Tid Kl. 13.30 16.05 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S), 11 17 Tony

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Catharina Winberg (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Catharina Winberg (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg

Läs mer

A-salen. Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Åsa Karlsson Björkmarker (S)

A-salen. Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Plats A-salen Tid Kl. 10.00 11.40 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric Svensson (FP) Gunnar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-02-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-02-10 Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän 15.10-16.30, C-salen Per Schöldberg (C), ordförande Tony Lundstedt (S) Lars Edqvist (MP) Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S)

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-08-18. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-08-18. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15.05 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.00 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande 48-54 Bengt-Göran Sandell (S) Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Ulla Svensson (M) 45-47

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-11-04. Klockan 10.00 i A-salen. Åsa Karlsson Björkmarker

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-11-04. Klockan 10.00 i A-salen. Åsa Karlsson Björkmarker Plats och tid Beslutande Ledamöter Klockan 10.00 i A-salen Bo Frank (M), ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00-10:10 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Yvonne Ekaremål (C) Tobias Adersjö (MP) 16-23 Ulla Svensson (M) 24-27

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00 11:45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C)

Läs mer

C-salen, Växjö kommun. Beslutande Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

C-salen, Växjö kommun. Beslutande Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13:30 15.45 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) Lennart Adell Kind (FP) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S)

Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) Lennart Adell Kind (FP) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.25 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bert Sundström (S), ordförande Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström

Läs mer

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Ulf Hedin (M) Nils Fransson (FP)

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Ulf Hedin (M) Nils Fransson (FP) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00 11:05 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Ulf Hedin (M) Nils Fransson (FP) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00-09.55 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S) Ulla Svensson (M) Yvonne Ekaremål (C) Eva Kjellberg (S) Tjänstepersoner Justering Justerare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M) Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL VKAB

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL VKAB Tid och plats Sammanträdesrum, kl. 14.00-16.10 Beslutande Ledamöter Catharina Winberg (M), Ordförande Maria Carlsson (S), 1:e vice ordförande Tobias Adersjö (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Magnus Jisborg. Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Magnus Jisborg. Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V) Tid och plats C-salen, kl. 08:30 Beslutande Ledamöter Kennerth Sjögren (S) Magnus Jisborg (M) Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V) Övriga närvarande Tjänstepersoner Sofie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Bengt-Göran Sandell (S) Ibrahim Buh Gelle (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Bengt-Göran Sandell (S) Ibrahim Buh Gelle (S) Tid och plats H-salen klockan 13.30 13.55 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M) Ordförande Bert Sundström (S) 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Eva Kjellberg (S) Nils-Erik Carlström (FP) Övriga

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 14:30-14:40 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Camilla Albinsson (KD), 2:e vice ordförande Elaine Sandell Belin (M), tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström Plats C-salen Tid Kl. 13.30 14.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Tid och plats A-salen, kl. 13:30 13:45 Beslutande Ledamöter Anna Tenje (M), ordförande Catharina Winberg (M) Tony Lundstedt (S) Pernilla Tornéus (M) Ulf Hedin (M) Eva Johansson (C) Cheryl Jones Fur (MP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00 10:00 Beslutande Ledamöter Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Emelie Öberg (S) 28 31 Ulla Svensson (M) Nils-Erik Carlström (L) Tobias Adersjö

Läs mer

A-salen, Växjö kommun. Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker

A-salen, Växjö kommun. Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker Plats A-salen, Växjö kommun Tid Kl. 10:00-10.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M), ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Per Schöldberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.50 Beslutande Ledamöter Bert Sundström (S), ordförande Anna Hultstein (M) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström (FP) Therese Graesén (S) 2 13 Jonas Danielsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid kl. 13.30 13.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Nils-Erik Carlström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2014-12-09

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2014-12-09 Tid och plats C-salen klockan 13.30-14.45 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S), 103, 108, 114, 104, 115 Ann-Christin Eriksson (V), 105-107, 109-113 Ulf Hedin (M) Oliver

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Tony Lundstedt (S) Anders Mårtensson (V) Catharina Carlsson (M) Annika Stacke (FP)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Tony Lundstedt (S) Anders Mårtensson (V) Catharina Carlsson (M) Annika Stacke (FP) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2.

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2. KALLELSE Kommunstyrelsen 2016-12-14 Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2. Tid och plats tisdagen den 20 december 2016 kl. 15.30 (i samband

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-06-09. kl. 15.00-16.29 i VKAB:s styrelserum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-06-09. kl. 15.00-16.29 i VKAB:s styrelserum Tid och plats Beslutande Ledamöter kl. 15.00-16.29 i VKAB:s styrelserum Per Schöldberg (C), ordförande Tony Lundstedt (S) Lars Edqvist (MP) Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S), 83-91 Martin Edberg (S),

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Åsa Karlsson Björkmarker (S)

A-salen, kommunhuset. Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10.00 10.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Växjö Kommunföretag AB (VKAB)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Växjö Kommunföretag AB (VKAB) Tid och plats A-salen, kl. 10:00 11:20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstepersoner Justering Justerare Plats och tid Catharina Winberg, ordförande Jon Malmqvist Maria Garmer Eva Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats C-salen, kl. 08.30 11.40 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP) Kennerth Sjögren (S) Magnus Jisborg (M) Sture Andersson

Läs mer

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S) Lennart Adell Kind (L)

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S) Lennart Adell Kind (L) Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30 15.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats H-salen, Växjö kommun kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats H-salen, Växjö kommun kl Tid och plats H-salen, Växjö kommun kl. 13.30-14.30 Beslutande Ledamöter Bert Sundström (S), ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Eva Kjellberg (S) Ulla Svensson (M) Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 7 februari 2018 i A-salen, kl. 09:00-11:53 Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Göran Kannerby (KD) tjänstgörande ersättare för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-01-13. Klockan 10.00 i A-salen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-01-13. Klockan 10.00 i A-salen Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Klockan 10.00 i A-salen Bo Frank (M) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Anna Tenje (M) Catharina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Växjö Kommunföretag AB (VKAB)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Växjö Kommunföretag AB (VKAB) Tid och plats A-salen, kl. 09:30 10:30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstepersoner Justering Justerare Plats och tid Catharina Winberg, ordförande Jon Malmqvist Maria Garmer Eva Johansson Malin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30 12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstepersoner Carl-Olof Bengtsson (S), ordförande Carl Geijer (M) Magnus Jisborg (M) Marita Bengtsson (MP) Eva Ericsson (L)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2012-04-19. C-salen, kommunhuset. Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Therese Lindroth (S) Holger Petersson (KD)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2012-04-19. C-salen, kommunhuset. Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Therese Lindroth (S) Holger Petersson (KD) Plats C-salen, kommunhuset Tid Kl. 13:30 13:55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordf. Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C)

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Lena Wibroe (M)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Lena Wibroe (M) Plats C-salen, kommunhuset Tid Kl. 13:30 15:20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 8 februari 2017 i A-salen, kl. 09:00-11:35. Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Patric Mrad (KD), 2:e vice ordförande Iréne Bladh

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00-10.00 Beslutande Ledamöter Bengt-Göran Sandell (S), ordförande Ulla Svensson (M) Tobias Adersjö (MP) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Övriga närvarande Ersättare Patricia

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats Omsorgsförvaltningens stora konferensrum, kl. 15:10-15:25 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Anna Zelvin (KD), 1:e vice ordförande Julia Berg (S), 2:e vice ordförande Benny Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.10 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström (L)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen 2013-03-26 1(5) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 26 mars 2013, kl 17.00 17.35. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Helen Gustavsson

Läs mer

Urban Sundström, tf. socialchef Johan Brodin, ekonom, 81, 83 Kristin Eriksson, metod- och kvalitetsutvecklare, 82 Maria Hedström, sekreterare

Urban Sundström, tf. socialchef Johan Brodin, ekonom, 81, 83 Kristin Eriksson, metod- och kvalitetsutvecklare, 82 Maria Hedström, sekreterare 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Carina Nordqvist (S), 1:e vice ordförande Emma Madueme (S), ersättare för Lars Jingåker (S) Ulla Mortimer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats Kronobergsrummet, kl. 13:30-16.25 Beslutande Ledamöter Elaine Sandell Belin (M), tjänstgörande ersättare för Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), tjänstgörande ordförande Camilla

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09:00 10.10 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Benny Johansson (M), ordförande Bengt-Göran Sandell (S), vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30-11:05 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Valon Rama (S) Lars Edqvist (MP) Bahtije Breznica (S) Kennerth Sjögren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-03 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09:15-09:30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

A-salen, Växjö kommun. Beslutande Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker

A-salen, Växjö kommun. Beslutande Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker Plats A-salen, Växjö kommun Tid Kl. 10.00 10.45 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M), ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14 Plats B-salen Tid Kl. 14:00 17:00 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (FP) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård (S) Magnus

Läs mer

Therese Weckström. Malin Eriksson. Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Beslutande organ

Therese Weckström. Malin Eriksson. Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Beslutande organ Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 15.30 15.55 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande Sture Pettersson (S) Ledamot Therése Weckström (S) Ledamot

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.15 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats D-salen, kl. 08:30-12:24 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Valon Rama (S) Lars Edqvist (MP) Bahtije Breznica (S) Kennerth Sjögren

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015 06 24 1 av 7 Plats och tid: Beslutande: Övriga närvarande: Kommunkontoret i Båstad, onsdagen den 24 juni, kl. 17.00 17.35 i Astrakanen. Bo Wendt (BP), Ordförande Gösta Gebauer (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 11.10 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstepersoner Justering Justerare Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hovden Stadshuset, kl 08:30-11:00 Beslutande Jan Hallström (L), ordförande Sebastian Clausson (S), vice ordförande Björn Fagerlund (M), ledamot Leif Johansson (S),

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (14) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.10 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen Sammanträdesdatum (7) 2008-12-05 1 (7) Tid Fredagen den 5 december 2008 kl.08.15 08.45 Plats Beslutande Ledamöter Utvandrarnas Hus, Vilhelm Mobergs gata 4, Växjö Marie-Louise Hilmersson, (c) ordförande Ann-Charlotte Wiesel

Läs mer

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (9) Plats och tid Stadshuset, 14.00-15.15 ande Johan Andersson (S) ordförande Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan

Läs mer

Margareta Jonsson (C) Mikael Svensson (MP),

Margareta Jonsson (C) Mikael Svensson (MP), Tid och plats A-salen, kl. 13:30-16.40 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Karl-Erik Nedfors (C), tjänstgörande ersättare för Anna Zelvin (KD), 2:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bygg- och miljönämnden 2017-03-30 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 14.30-15.30 Vissa personuppgifter kan vara raderade pga gällande lag Beslutande Tony Frunk (S), ordförande Tommy Claesson

Läs mer

Byggnation av nytt stadshus investeringskalkyl

Byggnation av nytt stadshus investeringskalkyl 140 Dnr 2017-00041 Byggnation av nytt stadshus investeringskalkyl Styrelsens beslut 1. Styrelsen för VKAB godkänner Vöfabs beslut om att: Utföra nybyggnad av nytt stadshus med station och Växjös vardagsrum,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-04-29 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) 29-33 Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.25 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson,

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) René Jaramillo (KD) Åsa Karlsson Björkmarker (S)

A-salen, kommunhuset. Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) René Jaramillo (KD) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00 11:00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (8) 2008-01-31 1 (8) Plats och tid Onsdag den 31 januari kl. 08.30 09.00 Plats ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Kunskapen, Regionförbundet, P G Vejdes väg 15, Växjö Marie-Louise Hilmersson (c) ordförande

Läs mer

Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Ann-Christin Dåderman (S) Jan Dahlquist (S) Joanna Stridh (C ), ersättare för Linda Viklund (C)

Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Ann-Christin Dåderman (S) Jan Dahlquist (S) Joanna Stridh (C ), ersättare för Linda Viklund (C) 1(7) Plats och tid KS-rummet 08:30 10:40 Beslutande Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Ann-Christin Dåderman (S) Jan Dahlquist (S) Joanna Stridh (C ), ersättare för Linda Viklund (C) Ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Förbundsstyrelsen Sammanträdesdatum (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Förbundsstyrelsen Sammanträdesdatum (6) 2011-06-20 1 (6) Tid Måndagen den 20 juni kl.16.00 16.30 Plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sunnerbo, Regionförbundet södra Småland, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée, (m) ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr Kommunstyrelsens samordningsutskott 2010-04-20 Ärendelista Sid nr Justering...2 597 Information om arbetet med E4 Sundsvall...3 598 Information om utställning av förslag till kustplan för Sundsvalls kommun...4

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Eva Engström Sekreterare Thord Wannberg Kommunchef.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Eva Engström Sekreterare Thord Wannberg Kommunchef. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

Kävlinge kommunhus, Fullmäktigesalen, Kullagatan 2, Kävlinge. Samtliga bilagor har skickats ut i samband med kommunstyrelsens kallelse

Kävlinge kommunhus, Fullmäktigesalen, Kullagatan 2, Kävlinge. Samtliga bilagor har skickats ut i samband med kommunstyrelsens kallelse Kallelse/föredragningslista Kungörelse 2014-10-01 Kommunfullmäktige Tid 2014-10-13, kl. 19:00 Plats Bilagor Kävlinge kommunhus, Fullmäktigesalen, Kullagatan 2, Kävlinge Samtliga bilagor har skickats ut

Läs mer

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 1(7) Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 17.00-17.40 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell (M) Sven-Ingvar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2005-12-19 1 (10) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2005-12-19 kl. 19.00-19.10. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer