Tillägg 2. Kommunfullmäktiges sammanträde Nr Dnr Ärende

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tillägg 2. Kommunfullmäktiges sammanträde Nr Dnr Ärende"

Transkript

1 Tillägg 2 Kommunfullmäktiges sammanträde Kompletterande handlingar till ärenden Nr Dnr Ärende Bergslagens Kommunalteknik ny förbundsordning (handlingar utskickade med ordinarie kallelse) Kommunledningsstaben förstudier resecentrum Kommunchefen Omstrukturering av Lindesbergs kommunkoncern (bolagskoncern) (bilaga) Kommunledningsstaben Vedevågsvisionen ekonomiska förenings ansökan om kommunal borgen (Handlingar tillkommer vid mötet )

2

3 2 Ks 95 Dnr Bergslagens Kommunalteknik ändrad förbundsordning Beslut Förslag Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta: Förbundsordning för Bergslagens Kommunalteknik gällande från och med den 1 juli 2010 enligt direktionens förslag den 23 april 2010 fastställs. Ärendet Bergslagens Kommunalteknik (BKT) inkom den 24 augusti 2009 med förslag till ändrad förbundsordning. BKT inkom den 12 maj 2010 med nytt förslag till ändrad förbundsordning. Den nya förbundsordningen föreslås gälla från och med den 1 juli Ärendets tidigare behandling Kommunfullmäktige behandlade förbundsordningen för Bergslagens Kommunalteknik för första gången den 16 september : godkänna upprättad förbundsordning för Bergslagens Kommunalteknik enligt bifogad bilaga 2 (korrigerad). Kommunfullmäktige behandlade förbundsordningen för Bergslagens Kommunalteknik för andra gången den 23 februari : Av direktionen i Bergslagens Kommunalteknik föreslagna ändringar av 1, 10 och 22 i förbundsordningen godkänns. Kommunfullmäktige behandlade förbundsordningen för Bergslagens Kommunalteknik för tredje gången den 15 oktober : Reviderad förbundsordning för Bergslagens Kommunalteknik godkänns. Forts.

4 3 Forts. Ks 95 Vid beredande kommunstyrelsen den 21 september 2009 redovisas förslaget till ny förbundsordning. Kommunstyrelsen beslutade den 29 september 2009 att ärendet tas upp till ny behandling på kommunstyrelsen i oktober Direktionen i Bergslagens Kommunalteknik beslutade den 9 oktober 2009 att anta föreliggande förslag på revidering och att förbundsordningen skickas vidare till medlemskommunernas kommunfullmäktige för beslut. Kommunstyrelsen beslutade den 27 oktober 2009 att ta upp ärendet till ny behandling med inriktning att beslut tas i kommunstyrelsen före den sista november Kommunstyrelsen beslutade den 24 november 2009 att ta upp ärendet till ny behandling i extra kommunstyrelsen den 14 december Kommunchefen inkom den 1 december 2009 med förslag till förbundsordning för Bergslagens Kommunalteknik enligt bilaga. Vid beredande kommunstyrelsen den 7 december 2009 informerade Marcus Holmberg från Skarpa AB om förslaget till förbundsordning. Kommunstyrelsen beslutade den 15 december 2009 att Marcus Holmbergs information om förslaget till förändrad förbundsordning (jämfört med förslaget från Bergslagens Kommunalteknik) läggs till handlingarna. Kommunchefen meddelade den 20 maj 2010 att ärendet behöver behandlas på kommunfullmäktige den 14 juni Därför ska en extra beredande kommunstyrelse den 25 maj 2010 samt en extra beslutande kommunstyrelse den 7 juni 2010 bereda ärendet till kommunfullmäktige. Kommunchefen föreslog den 1 juni 2010 att förbundsordningen för Bergslagens Kommunalteknik enligt föreliggande förslag fastställs.

5 4 Ks 96 Dnr Kommunledningsstaben förstudier resecentrum i Lindesbergs kommun Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta: En totalram på kronor anvisas för särskilda infrastrukturinvesteringar i resecentra i Lindesberg, Vedevåg, Storå och Fellingsbro. Förslag Finansiering sker genom dels kommunala investeringsmedel med kronor och dels genom statsbidrag med kronor. Kommunens investeringsmedel utgör också Lindesbergs kommuns åtagande i avtalet om medfinansiering av Citybanan. I samband med behandlingen av investeringsbudgeten för ska totalbehovet för finansiering av rondell vid mellersta infarten till Lindesberg samt flytt av Fotbollsgatan redovisas och bedömas. Ärendet Förstudier av resecentrum i Lindesbergs kommun. Ärendets tidigare behandling Kommunledningsstaben inkom den 17 februari 2010 med Granskningsrapporter förstudie Lindesberg samt Förstudie förslagshandling - tillgänglighetsanpassning i Lindesberg, anpassning för persontågstrafik Vedevåg. Dessa remitterades till Bergslagens miljö- och byggförvaltning för synpunkter om miljöaspekter. Bergslagens miljö- och byggförvaltning inkom med remissvar den 4 mars 2010 där det framgick att de inte har några anmärkningar ur miljösynpunkt. Forts.

6 5 Forts. Ks 96 Kommunledningsstaben informerade planerings- och utvecklingsutskottets ledamöter den 8 mars 2010 om de förstudier som gjorts för resecentrum runt om i kommunen (Lindesberg, Storå, Vedevåg, Gusselby och Fellingsbro). Planerings- och utvecklingsutskottet uppdrog den 8 mars till planerings- och utvecklingsutskottets ordförande och kommunchefen att tillsammans med Regionförbundet Örebro överlämna de förstudier som är järnvägsrelaterade, Vedevåg, Lindesberg och Gusselby, till Banverket för vidare hantering. Gunnar Jaxell, kommunledningsstaben, informerade den 22 mars 2010 planerings- och utvecklingsutskottets ledamöter om att Vägverket överväger att flytta de pengar som tilldelats Örebro län till Sörmland då ansökningarna i Örebro län varit förhållandevis få. Planerings- och utvecklingsutskottet uppdrog den 22 mars 2010 till planerings- och utvecklingsutskottets ordförande och kommunchefen att tillsammans kontakta Länstrafiken Örebro för att begära uppskov till den 15 april 2010 för att färdigställa prioritering av objekt samt tidplan för genomförande. Gunnar Jaxell, kommunledningsstaben, informerade den 12 april 2010 planerings- och utvecklingsutskottets ledamöter i ärendet. Planerings- och utvecklingsutskottet uppdrog den 12 april 2010 till kommunledningsstaben att inkomma till planerings- och utvecklingsutskottet den 26 april 2010 med kompletterande information i ärendet. Gunnar Jaxell, kommunledningsstaben, informerade den 26 april 2010 planerings- och utvecklingsutskottets ledamöter i ärendet. Planerings- och utvecklingsutskottet beslutade den 26 april 2010 att överlämna ärendet till kommunstyrelsen. Gunnar Jaxell informerade den 17 maj 2010 kommunstyrelsens ledamöter i ärendet. Forts.

7 6 Forts. Ks 96 Kommunchefen meddelade den 20 maj 2010 att ärendet behöver utredas ytterligare och senast på extra beredande kommunstyrelsen den 25 maj 2010 kommer förslag till beslut att redovisas. Eftersom ärendet behöver behandlas på kommunfullmäktige den 14 juni 2010 ska en extra beslutande kommunstyrelse den 7 juni 2010 bereda ärendet till kommunfullmäktige. Koncernledningsstaben inkom den 26 maj 2010 med följande förslag: En totalram på kronor anvisas för särskilda infrastrukturinvesteringar i resecentra i Lindesberg, Vedevåg, Storå och Fellingsbro. Finansiering sker genom dels kommunala investeringsmedel med kronor och dels genom statsbidrag med kronor. Kommunens investeringsmedel utgör också Lindesbergs kommuns åtagande i avtalet om medfinansiering av Citybanan. I samband med behandlingen av investeringsbudgeten för ska totalbehovet för finansiering av rondell samt flytt av Fotbollsgatan redovisas och bedömas. Deltar inte i beslut Irja Gustavsson (S) meddelade att hon inte deltar i beslut i ärendet.

8

9 7 Ks 97 Dnr Kommunchefen omstrukturering av Lindesbergs kommunkoncern (bolagskoncern) Beslut Förslag Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta: Bolagsordningar för följande bolag som ingår i den nya koncernstrukturen fastställs enligt förslag inkomna den 4 juni 2010: Linde Stadshus AB Energikällan Linde AB Industrilokaler i Lindesberg AB Linde Energi AB Linde Exploatering AB Lindesbergsbostäder AB Lindes Fastighets AB Stripa Kultur och Utveckling AB Tredingen Utveckling AB. Ärendet Omstrukturering av Lindesbergs kommunkoncern (bolagskoncern). Ärendets tidigare behandling På uppdrag av kommunchefen inkom Carl-Johan Isaksson, affärsutvecklingskonsult, Öhrlings Pricewaterhouse Coopers och Marcus Holmberg, transaktionsledare, Skarpa AB den 14 april 2010 med förslag till omstrukturering av Lindesbergs kommunkoncern (bolagskoncern). Forts.

10 8 Forts. Ks 97 Kommunchefen inkom den 22 april 2010 med följande beslutsförslag i ärendet: Ny kommunkoncern för Lindesbergs kommuns bolag fastställs i enlighet med sidorna 7 och 20 i förslaget (Slutstruktur bolag och fastigheter). Styrning och rapportering i den nya koncernstrukturen ägardialog ska göras enligt sidorna i förslaget. Organisation av samordning ska ske enligt sidorna i förslaget. Bolagsordningar för de bolag som ingår i den nya koncernstrukturen ska ha den lydelse som framgår av förslag till nya bolagsordningar. MBL-förhandling ska ske av förslaget innan beslut fattas av kommunfullmäktige. Kommunstyrelsen föreslog den 27 april 2010 kommunfullmäktige besluta: Ny kommunkoncern för Lindesbergs kommuns bolag fastställs i enlighet med sidorna 7 och 20 i förslaget (Slutstruktur bolag och fastigheter). Styrning och rapportering i den nya koncernstrukturen ägardialog ska utformas enligt sidorna i förslaget. Organisation av samordning ska ske enligt sidorna i förslaget. Bolagsordningar för de bolag som ingår i den nya koncernstrukturen ska ha den lydelsen som framgår av förslag till nya bolagsordningar. Kommunfullmäktige beslutade den 17 maj 2010 enligt de tre första punkterna. Förslaget till nya bolagsordningar återremitteras till kommunstyrelsen för utredning om hur antalet kvinnliga ledamöter kan ökas i kommunens bolagsstyrelser. För att ärendet ska kunna behandlas på kommunfullmäktige den 14 juni 2010 ska ärendet beredas på extra beredande kommunstyrelse den 25 maj 2010 och på extra beslutande kommunstyrelse den 7 juni Forts.

11 9 Forts. Ks 97 Koncernledningsstaben inkom den 1 juni 2010 med förslag till nya bolagsordningar enligt bilaga. Paragrafen om styrelsen har kompletterats med skrivningen Båda könen skall, så långt som möjligt, vara representerade i styrelsen med lika antal ledamöter och lika antal suppleanter.

12

13 10 Ks 98 Dnr Kommunledningsstaben Vedevågsvisionen Ekonomiska Förenings ansökan om kommunal borgen Beslut Det uppdras till koncernledningsstaben att senast till kommunfullmäktige den 14 juni 2010 redovisa förslag till villkor för kommunal borgen i ärendet. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta: Vedevågsvisionen Ekonomiska förening beviljas borgen om kronor som säkerhet för livsmedelsbutik i Vedevåg och enligt nedanstående villkor. Ärendet Vedevågsvisionen Ekonomiska Förenings ansökan om kommunal borgen för att återfå en livsmedelsbutik i Vedevåg. Ärendets tidigare behandling Kommunledningsstaben inkom den 4 mars 2010 med följande yttrande: Från Vedevågsvisionen Ekonomiska förening har inkommit en ansökan om kommunal borgen om kronor. Bakgrunden är den att man på orten Vedevåg för en tid sedan blev av med den enda verksamma livsmedelsaffären. Avbräcket upplevs som mycket negativt för orten och har varit en bidragande orsak till bildandet av ovan nämnda förening för att på olika sätt stötta och marknadsföra orten Vedevåg. Bland annat är föreningen mycket positiv till den förstudie och de indikationer från Banverket som pekar på möjligheten till ett tågstopp i Vedevåg med resandeutbyte. Förstudierna syftar till att dels undersöka möjligheten att anlägga ett resecentrum inklusive pendlarparkering, dels anläggande av en perrong för av- och påstigning på tåg. Forts.

14 11 Forts. Ks 98 Kommunen har även satsat på att marknadsföra vakanta tomter på orten med hänvisning till att ett kommande tågstopp i Vedevåg kommer att innebära en åktid med tåg på ca 20 minuter från orten till centrala Örebro. I kommunallagens andra kapitel 8 som lyder enligt följande: Kommuner och landsting får genomföra åtgärder för att allmänt främja näringslivet i kommunen eller landstinget. Individuellt inriktat stöd till enskilda näringsidkare får lämnas bara om det finns synnerliga skäl för det, medges en kommuns rätt att vidta åtgärder för att främja näringslivet i kommunen. I en kommentar till ovan nämnda paragraf i boken Den nya kommunallagen av Paulsson, Riberdahl och Westerling, sida 119 lämnas följande kommentar: När servicenivån sjunker klart under det acceptabla kan kommunen ha rätt att ekonomiskt understödja enskilda näringsidkare för att garantera en viss minimistandard av kommersiell service till hushållen. Tidigare använde sig Lindesbergs kommun av metoden att lämna hemkörningsbidrag till livsmedelshandlare i glesbygden. I det här fallet rör det sig om en ansökan från en sammanslutning av föreningar och företag på orten Vedevåg som vill återskapa en minimistandard på orten och samtidigt marknadsföra orten som en bra plats att bosätta sig på samt hänvisa till att det även finns ett antal arbetsgivare som har personalbehov. Efter kontakt med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har information lämnats om att utlämnande av kommunal borgen av ovan nämna skäl bör motiveras väl då denna typ av ärenden, även om de är inom det kommunala kompetensområdet, ändå är så sällan förekommande att någon rättspraxis ännu inte erhållits. Då frågeställningen är ny för planerings- och utvecklingsutskottet föreslås att ansökan tas upp till övervägande samt att det samtidigt undersöks om ett positivt ställningstagande harmonierar med de av kommunen fastställda reglerna för lämnande av kommunal borgen. Forts.

15 12 Forts. Ks 98 Planerings- och utvecklingsutskottet uppdrog den 22 mars 2010 till kommunchefen att till beredande kommunstyrelsen den 19 april 2010 inkomma med fördjupat material om kommunala borgensåtaganden. Kommunchefen inkom den 11 maj 2010 med följande förslag till tillägg till gällande riktlinjer för kommunens borgensåtagande: När den kommersiella servicenivån sjunker klart under det acceptabla i en av kommunens tätorter kan kommunen ställa en kommunal borgen till enskild näringsidkare eller lokal förening som innebär att en viss miniminivå av kommersiell service säkerställs för ortens hushåll. Sture Åtterås, Vedevågsvisionen ekonomiska förening, informerade den 25 maj 2010 kommunstyrelsens ledamöter om planerna för en dagligvarubutik i Vedevåg. Han informerade också om tankarna omkring projektet med badplatsen i Vedevåg. Kommunstyrelsen beslutade den 25 maj 2010 att lägga Sture Åtterås information till handlingarna. Deltar inte i beslut Inger Griberg (-) meddelade att hon inte deltar i beslut i ärendet.

K A L L E L S E. Information om planläggningsfrågor stadsarkitektkontoret. Information om lokalbokning utvecklingschefen

K A L L E L S E. Information om planläggningsfrågor stadsarkitektkontoret. Information om lokalbokning utvecklingschefen 1 K A L L E L S E Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskotts ledamöter kallas till sammanträde måndag 12 april 2010 kl. 09:00 i Kindla, kommunhuset, Lindesberg. Ledamot som är förhindrad att

Läs mer

Ta med handlingarna från beredande kommunstyrelsen! (Ordinarie kallelse samt två tilläggskallelser)

Ta med handlingarna från beredande kommunstyrelsen! (Ordinarie kallelse samt två tilläggskallelser) K A L L E L S E Beslutande kommunstyrelsen kallas till sammanträde måndag 7 juni 2010 direkt efter beredande kommunstyrelsen, Smedjan, Masugnen, Lindesberg. V.g. tänk på allergikerna, undvik stark parfymering!

Läs mer

K A L L E L S E. Information om exploatering av Sörlunda och Näsby 24:7 i Frövi Magnus Nordkvist. Information om organisationsutredning Mercuri Urval

K A L L E L S E. Information om exploatering av Sörlunda och Näsby 24:7 i Frövi Magnus Nordkvist. Information om organisationsutredning Mercuri Urval 1 K A L L E L S E Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskotts ledamöter kallas till sammanträde måndag 8 mars 2010 kl. 09:00 i Pipan, Masugnen, Lindesberg. OBS! Lokal! OBS! PU kommer att pågå

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2010-04-12

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2010-04-12 planerings- och utvecklingsutskott 2010-04-12 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Kindla, Lindesberg, kl. 09:00-12:38 Beslutande Anders Larsson (C), ordf. Pär-Ove Lindqvist (M) Patrik Öhrström (FP),

Läs mer

K A L L E L S E. Vänligen tänk på allergikerna, undvik stark parfymering! Närradion direktsänder fullmäktiges förhandlingar på frekvens 92,6 Mhz.

K A L L E L S E. Vänligen tänk på allergikerna, undvik stark parfymering! Närradion direktsänder fullmäktiges förhandlingar på frekvens 92,6 Mhz. K A L L E L S E Kommunfullmäktige i Lindesbergs kommun kallas till sammanträde i Smedjan, Masugnen, Lindesberg måndag 14 juni 2010 med början kl. 17:00. Vänligen tänk på allergikerna, undvik stark parfymering!

Läs mer

Spara handlingarna till beslutande kommunstyrelsen!

Spara handlingarna till beslutande kommunstyrelsen! K A L L E L S E Beredande kommunstyrelsen kallas till sammanträde måndag 7 juni 2010 kl. 09:00 i Smedjan, Masugnen, Lindesberg. V.g. tänk på allergikerna, undvik stark parfymering! Spara handlingarna till

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott planerings- och utvecklingsutskott 2010-05-10 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Kindla, Lindesberg, kl. 09:00-10:58 Beslutande Pär-Ove Lindqvist (M), ordf Tuula Marjeta (C), ersättare för Anders

Läs mer

K A L L E L S E. Information och diskussion om organisationsförändringar Peter Bring, kommunchef

K A L L E L S E. Information och diskussion om organisationsförändringar Peter Bring, kommunchef K A L L E L S E Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskotts ledamöter kallas till sammanträde måndag 8 augusti 2011 kl. 09:00 i Leja, kommunhuset, Lindesberg OBS! LOKAL Ledamot som är förhindrad

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2010-01-11

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2010-01-11 planerings- och utvecklingsutskott 2010-01-11 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Kindla, Lindesberg, kl. 09:00-11:42 Beslutande Anders Larsson (C), ordf. Pär-Ove Lindqvist (M) Ingrid Åberg (KD)

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott planerings- och utvecklingsutskott 2009-08-10 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Leja, Lindesberg, kl. 09:00-11:10 ande Anders Larsson (C), ordf. Pär-Ove Lindqvist (M) Lilian Wahlqvist (KD) Inger

Läs mer

KALLELSE TILL PU. Information om arbetet med den fördjupade översiktsplanen Anders Ceder (S)

KALLELSE TILL PU. Information om arbetet med den fördjupade översiktsplanen Anders Ceder (S) KALLELSE TILL PU Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med planerings- och utvecklingsutskottet måndagen den 9 januari 2012 kl. 09:00 i Leja, kommunhuset, Lindesberg Ledamot som är förhindrad att

Läs mer

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med kommunstyrelsen, tisdagen den 23 oktober 2012 kl. 9 i Leja, kommunhuset, Lindesberg. Ledamot som är förhindrad att delta, bör

Läs mer

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSENS PLANERINGS- OCH UTVECKLINGSUTSKOTT

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSENS PLANERINGS- OCH UTVECKLINGSUTSKOTT KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSENS PLANERINGS- OCH UTVECKLINGSUTSKOTT Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott, måndagen den 4 mars 203 kl. 9- i Leja,

Läs mer

K A L L E L S E. Ta med handlingarna från beredande kommunstyrelsen !

K A L L E L S E. Ta med handlingarna från beredande kommunstyrelsen ! K A L L E L S E Beslutande kommunstyrelsen kallas till sammanträde tisdag 16 juni 2009 kl. 09:00 i Kommunhusets sammanträdesrum Leja, Lindesberg V.g. tänk på allergikerna, undvik stark parfymering! Ta

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott Plats och tid Leja, Kommunhuset, kl. 9.00-11.05 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Ceder (S) Irja Gustavsson (S) Linda Svahn (S) Inger Griberg (MP) Pär-Ove Lindqvist (M) Jonas Kleber (C) Ingrid

Läs mer

Ta med handlingarna från beredande kommunstyrelsen! (Ordinarie kallelse samt två tilläggskallelser)

Ta med handlingarna från beredande kommunstyrelsen! (Ordinarie kallelse samt två tilläggskallelser) K A L L E L S E Beslutande kommunstyrelsen kallas till sammanträde tisdag 25 maj 2010 kl. 09:00 i Leja, kommunhuset, Lindesberg. V.g. tänk på allergikerna, undvik stark parfymering! Ta med handlingarna

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

K A L L E L S E. Ta med handlingarna från beredande kommunstyrelsen 2010-02-15!

K A L L E L S E. Ta med handlingarna från beredande kommunstyrelsen 2010-02-15! 1 K A L L E L S E Beslutande kommunstyrelsen kallas till sammanträde tisdag 23 februari 2010 kl. 09:00 i Kommunhusets sammanträdesrum Leja, Lindesberg V.g. tänk på allergikerna, undvik stark parfymering!

Läs mer

Pär-Ove Lindqvist (ersättare Arnold Bengtsson) Malin Sjöberg. Ordförande Anders Ceder. Justerare... Pär-Ove Lindqvist

Pär-Ove Lindqvist (ersättare Arnold Bengtsson) Malin Sjöberg. Ordförande Anders Ceder. Justerare... Pär-Ove Lindqvist Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 8.30-11.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Anders Ceder (S), ordförande Arnold Bengtsson (S) Margareta Ahlm (S) Hans-Olof

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2014-12-01

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2014-12-01 Plats och tid Leja, Kommunhuset, kl. 9.00-11.20 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Ceder (S), ordförande Irja Gustavsson (S), vice ordförande Linda Svahn (S) Inger Griberg (MP) Pär-Ove Lindqvist

Läs mer

Spara handlingarna till beslutande kommunstyrelsen!

Spara handlingarna till beslutande kommunstyrelsen! K A L L E L S E Beredande kommunstyrelsen kallas till sammanträde måndagen den 18 oktober 2010 kl. 09:00 i Smedjan, Masugnen, Lindesberg. V.g. tänk på allergikerna, undvik stark parfymering! Spara handlingarna

Läs mer

Innehållsförteckning Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010

Innehållsförteckning Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010 Innehållsförteckning 2010-01-28 1 Tillförordnade förvaltningschefen presenterar sig 2 Meddelanden 3 Kurser och konferenser 4 Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010 5 Team Mikro - ansökan

Läs mer

KALLELSE TILL BEREDANDE KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE TILL BEREDANDE KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE TILL BEREDANDE KOMMUNSTYRELSEN Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med beredande kommunstyrelsen, onsdagen den 14 december 2016 efter beslutande kommunstyrelsen i Näset, kommunhuset Ledamot

Läs mer

KALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE

KALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE Kommunfullmäktige i Lindesbergs kommun kallas till sammanträde i Masugnen, Lindesberg måndag den 17 oktober 2011 med början kl. 17:00. Ledamot som är förhindrad att delta,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2013-04-08

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2013-04-08 Kommunstyrelsens planerings- och Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11.15-12.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Ceder (S), ordförande Arnold Bengtsson (S) Inger Griberg (MP) Jonas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kommunhusets sammanträdesrum Leja, Lindesberg, kl. 09:00-09:15 Beslutande Anders Larsson (C), ordf. Pär-Ove Lindqvist (M) Kurt Scharnke (C), ersättare för Bo Bäckman (C) Tuula Marjeta (C)

Läs mer

KALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE

KALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE Kommunfullmäktige i Lindesbergs kommun kallas till sammanträde i Masugnen, Lindesberg måndag den 12 december 2011 med början kl. 14:00 OBSERVERA TIDEN!! Ledamot som är förhindrad

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-05-31. Skrivelse från kommunens revisorer angående handläggning av evenemangsstöd

Sammanträdesdatum 2011-05-31. Skrivelse från kommunens revisorer angående handläggning av evenemangsstöd SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesdatum 2011-05-31 14 (33) 139 Dnr 2011/105 Skrivelse från kommunens revisorer angående handläggning av evenemangsstöd INLEDNING

Läs mer

K A L L E L S E. Vänligen tänk på allergikerna, undvik stark parfymering! Närradion direktsänder fullmäktiges förhandlingar på frekvens 92,6 Mhz.

K A L L E L S E. Vänligen tänk på allergikerna, undvik stark parfymering! Närradion direktsänder fullmäktiges förhandlingar på frekvens 92,6 Mhz. 1 K A L L E L S E Kommunfullmäktige i Lindesbergs kommun kallas till sammanträde i Smedjan, Masugnen, Lindesberg måndag 15 mars 2010 med början kl. 17:00. Vänligen tänk på allergikerna, undvik stark parfymering!

Läs mer

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-06-29 104 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-29 kl 18.00-19.30 Beslutande 26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2009-12-21

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2009-12-21 planerings- och utvecklingsutskott 2009-12-21 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Leja, Lindesberg, kl. 13:00-15:20 ande Anders Larsson (C), ordf. Pär-Ove Lindqvist (M) Ingrid Åberg (KD) Inger Griberg

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2009-10-26

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2009-10-26 planerings- och utvecklingsutskott 2009-10-26 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Leja, Lindesberg, kl. 08:30-11:20 Beslutande Anders Larsson (C), ordf. Pär-Ove Lindqvist (M) Lilian Wahlqvist (KD)

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2018-11-14 161 KS 402/18 Nytt reglemente för krisledningsnämnden Beslut Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr Kommunstyrelsens samordningsutskott 2010-04-20 Ärendelista Sid nr Justering...2 597 Information om arbetet med E4 Sundsvall...3 598 Information om utställning av förslag till kustplan för Sundsvalls kommun...4

Läs mer

Susanne Karlsson (C) (ersättare Pär-Ove Lindqvist (M)) Kanslienheten, onsdag 14 december. Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson

Susanne Karlsson (C) (ersättare Pär-Ove Lindqvist (M)) Kanslienheten, onsdag 14 december. Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson Plats och tid Näset, kommunhuset, kl. 9.00-9.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Irja Gustavsson (S), ordförande Jonas Kleber (C), vice ordförande Linda Svahn (S)

Läs mer

Anders Brännström, sekreterare. Åsa Karlsson-Öhrström. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-18.00. Beslutande.

Anders Brännström, sekreterare. Åsa Karlsson-Öhrström. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-18.00. Beslutande. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-18.00 ande Bo Jönsson (c) ordförande Birgitta Duell (m) Magnus Nordkvist (m) Malin Laurberg (c) Åsa Karlsson-Öhrström (fp) Sivert Juneholm (v) Hans-Olof

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Linde Stadshus AB Org nr

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Linde Stadshus AB Org nr 1 Plats och tid Möteslokal Leja, kommunhuset Lindesberg, kl. 09.00 12.30 ande Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Jonas Bernström Jonas Kleber Pär-Ove Lindqvist Anniette Lindvall Mats Seijboldt 27-32

Läs mer

TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE

TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med Kommunfullmäktige, onsdagen den 1 mars 2017 kl. 17.00 i Lindeskolans aula, Lindesberg Ledamot som är förhindrad att

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Arnold Bengtsson (ersättare Ingrid Åberg) Kommunstyrelsen. Kanslienheten. Plats och tid Kommunhusets sammanträdesrum Leja, Lindesberg, kl.

Arnold Bengtsson (ersättare Ingrid Åberg) Kommunstyrelsen. Kanslienheten. Plats och tid Kommunhusets sammanträdesrum Leja, Lindesberg, kl. Plats och tid Kommunhusets sammanträdesrum Leja, Lindesberg, kl. 09:00-10:31 ande Övriga deltagande Pär-Ove Lindqvist (M), ordförande Christina Pettersson (C), ersättare för Anders Larsson (C) Bo Bäckman

Läs mer

p.2014.1209 2014-04-11 Dnr. 2014/149 Bolagsordning för Lindesbergsbostäder AB

p.2014.1209 2014-04-11 Dnr. 2014/149 Bolagsordning för Lindesbergsbostäder AB p.2014.1209 2014-04-11 Dnr. 2014/149 Bolagsordning för Lindesbergsbostäder AB 1 Fastställt av: KF Datum: 2014-05-13 88 För revidering ansvarar: Kommunledningsstaben För eventuell uppföljning och tidplan

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid: 17.05 17.30 Beslutande Ewa-Leena Johansson (S) Ingemar Javinder (S) Wiveca Stopp (S) Gert Stark (S) Ulla Kalander-Karlsson

Läs mer

Kommunstyrelsen. Datum och tid: Onsdagen den 25 mars 2015 klockan Kommunkontoret, Handlingskraftig

Kommunstyrelsen. Datum och tid: Onsdagen den 25 mars 2015 klockan Kommunkontoret, Handlingskraftig Kallelse / Inbjudan 1(6) Beslutsinstans: Kommunstyrelsen Datum och tid: Onsdagen den 25 mars 2015 klockan 8.15 Plats: Kommunkontoret, Handlingskraftig Kommunstyrelsens sammanträden är offentliga/öppna

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planeringsoch utvecklingsutskott 2013-06-25

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planeringsoch utvecklingsutskott 2013-06-25 Plats och tid Leja, kommunhuset, kl. 11-12, 13-13.55 Beslutande Anders Ceder (S), ordförande Irja Gustavsson (S), vice ordförande Arnold Bengtsson (S) Inger Griberg (MP) Pär-Ove Lindqvist (M) Jonas Kleber

Läs mer

Hans-Olof Hake (ersättare Jan Hansson) Malin Sjöberg. Ordförande Irja Gustavsson. Justerare... Hans-Olof Hake

Hans-Olof Hake (ersättare Jan Hansson) Malin Sjöberg. Ordförande Irja Gustavsson. Justerare... Hans-Olof Hake Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11.05-11.20 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Irja Gustavsson (S) ordförande Linda Svahn (S) Margareta Ahlm (S) Hans-Olof

Läs mer

Linda Svahn (ersättare Pär-Ove Lindqvist) Kanslienheten, Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 9-11.05. Beslutande. Tjänstgörande ersättare

Linda Svahn (ersättare Pär-Ove Lindqvist) Kanslienheten, Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 9-11.05. Beslutande. Tjänstgörande ersättare Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 9-11.05 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Anders Ceder (S) Irja Gustavsson (S) Linda Svahn (S) Margareta Ahlm (S) Hans-Olof

Läs mer

Richard Brown Bo Pettersson (S) Lisbeth Svensson (L) sekreterare ordförande justerare

Richard Brown Bo Pettersson (S) Lisbeth Svensson (L) sekreterare ordförande justerare KOMMUNSTYRELSEN Tid: 08:35 09.00 Plats: Kulturhuset Fregatten konferensrum Fyren Beslutande Bo Pettersson (S), ordförande Linda-Maria Hermansson (C), vice ordförande Sofia Westergren (M) Gunnar Pettersson

Läs mer

Stadgeändring för föreningen Blomsterfonden

Stadgeändring för föreningen Blomsterfonden Utlåtande 2009:62 RI (Dnr 149-238/2009) Stadgeändring för föreningen Blomsterfonden Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande Nya stadgar för föreningen Blomsterfonden godkänns.

Läs mer

Irja Gustavsson (ersättare Ulf Eriksson)

Irja Gustavsson (ersättare Ulf Eriksson) Plats och tid Kommunhusets sammanträdesrum Leja, Lindesberg, kl. 09:00-10:45 ande Anders Larsson (C), ordf. Pär-Ove Lindqvist (M) Bo Bäckman (C) Tuula Marjeta (C) Ulf Eriksson (M), ersättare för Anniette

Läs mer

K A L L E L S E. Information om ny brandstation i Lindesberg fysiska planeraren. Information om M-huset, Lindeskolan fysiska planeraren

K A L L E L S E. Information om ny brandstation i Lindesberg fysiska planeraren. Information om M-huset, Lindeskolan fysiska planeraren 1 K A L L E L S E Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskotts ledamöter kallas till sammanträde måndag 1 juni 2009 kl. 09:00 i Leja, kommunhuset, Lindesberg Ledamot som är förhindrad att delta,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planeringsoch utvecklingsutskott 2014-01-13

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planeringsoch utvecklingsutskott 2014-01-13 Kommunstyrelsens planeringsoch utvecklingsutskott Plats och tid Leja, kommunhuset, kl. 9-12.15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Ceder (S), ordförande Irja Gustavsson (S), vice ordförande Linda

Läs mer

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med kommunstyrelsen, tisdagen den 24 september 2013 kl. 9 i Leja, kommunhuset, Lindesberg. Ledamot som är förhindrad att delta,

Läs mer

Jonas Kleber (C) (ersättare Per Söderlund (SD)) Kanslienheten den 17 juni 2015. Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson

Jonas Kleber (C) (ersättare Per Söderlund (SD)) Kanslienheten den 17 juni 2015. Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson Plats och tid Nya näset, kommunhuset, kl. 9.00-10.50 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Irja Gustavsson (S), ordförande Jonas Kleber (C), 1:e vice ordförande Linda Svahn (S) Pär-Ove Lindqvist

Läs mer

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2014-02-17. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09.

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2014-02-17. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09. Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09.35 Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) ej 10 Patrik Boström (S) Yvonne Gmeiner (Fp) Erkki

Läs mer

157 Dnr KS. Workshop framtagande av varumärke. Kommunstyrelsen uppdrar till kommunstyrelsens arbetsutskott. 158 Dnr 2014/ KS

157 Dnr KS. Workshop framtagande av varumärke. Kommunstyrelsen uppdrar till kommunstyrelsens arbetsutskott. 158 Dnr 2014/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (5) Innehållsförteckning: 157 Workshop framtagande av varumärke, uppdrag.. 158 Bemyndigande att teckna avtal, firmatecknare.. 159 Bemyndigande att teckna bankmedel, fondmedel

Läs mer

Bolagsordning för Linde Stadshus AB

Bolagsordning för Linde Stadshus AB Bolagsordning för Linde Stadshus AB 1 Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 2017-03-01 För revidering ansvarar: Kommunledningskontoret För eventuell uppföljning och tidplan för denna ansvarar: Kommunledningskontoret

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rum 226 kl. 09:00-10:10 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Marie Östh Karlsson (S) (ordförande) Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP)

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott planerings- och utvecklingsutskott 2009-02-23 Plats och tid Smedjan, Masugnen, Lindesberg, kl. 09:00-12:00 Beslutande Anders Larsson (C), ordf. Pär-Ove Lindqvist (M) Patrik Öhrström (FP), ersättare för

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskotts förslag till beslut. Nr Ärende Dnr

Kommunstyrelsens arbetsutskotts förslag till beslut. Nr Ärende Dnr 1(5) Kommunstyrelsen 2016-04-04 Kommunstyrelsens arbetsutskotts förslag till beslut Beredningssammanträde: KSAU den 21 mars 2016 Beslutssammanträde: KS den 4 april 2016 Nr Ärende Dnr 1 Förslag till beslut

Läs mer

p.2014.1210 2014-04-10 Dnr. 2014/149 Bolagsordning för Näringsfastigheter i Linde AB

p.2014.1210 2014-04-10 Dnr. 2014/149 Bolagsordning för Näringsfastigheter i Linde AB p.2014.1210 2014-04-10 Dnr. 2014/149 Bolagsordning för Näringsfastigheter i Linde AB 1 Fastställt av: KF Datum: 2014-05-13 88 För revidering ansvarar: Kommunledningsstaben För eventuell uppföljning och

Läs mer

Riktlinjer för beredning av motioner

Riktlinjer för beredning av motioner Riktlinjer för beredning av motioner Dokumenttyp: Riktlinje Beslutad av: Kommunfullmäktige Gäller för: Varbergs kommun Dokumentnamn: Riktlinjer för beredning av motioner Beslutsdatum: 2015-11-17, 182 Dokumentansvarig

Läs mer

Leif Björnfot, kommunsekreterare Lennart Jansson, kommunchef Eva Wahlsten, bitr. kommunchef Hlödur Bjarnason (KD), ersättare som inte tjänstgör

Leif Björnfot, kommunsekreterare Lennart Jansson, kommunchef Eva Wahlsten, bitr. kommunchef Hlödur Bjarnason (KD), ersättare som inte tjänstgör Plats och tid Kommunhusets sammanträdesrum Leja, Lindesberg, kl. 09:00-09:51 ande Övriga deltagande Anders Ceder (S), ordf. Bengt Storbacka (S), ersättare för Irja Gustavsson (S) Arnold Bengtsson (S) Margaretha

Läs mer

Sammanträdesrum Leja, Lindesbergs kommunhus kl

Sammanträdesrum Leja, Lindesbergs kommunhus kl Lindesbergs kommun Plats och tid ande Adjungerade Övriga deltagande Sammanträdesrum Leja, Lindesbergs kommunhus kl. 09.00-11.15 Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Tommy Kragh Pär-Ove Lindqvist, vice

Läs mer

Motion om att utarbeta en långsiktig utdelningspolicy för de kommunägda bolagen. KS

Motion om att utarbeta en långsiktig utdelningspolicy för de kommunägda bolagen. KS kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2017-05-02 136 Motion om att utarbeta en långsiktig utdelningspolicy för de kommunägda bolagen. KS 2016-533 KS, KF Förslag till beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

Ewa Engdahl, (C), ordförande Stefan Carlsson, (C) Folke Karlsson (S) Andreas Furuskog (S) Patrik Köhler(M) Folke Karlsson och Stefan Carlsson

Ewa Engdahl, (C), ordförande Stefan Carlsson, (C) Folke Karlsson (S) Andreas Furuskog (S) Patrik Köhler(M) Folke Karlsson och Stefan Carlsson 1 Sammanträdesdatum 2007-12-04 Plats och tid Kommunhusets tingssal, tisdagen den 4 december 2007 kl 09.00-12.10. Beslutande Ewa Engdahl, (C), ordförande Stefan Carlsson, (C) Folke Karlsson (S) Andreas

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (6) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 153 Tilldelningsbeslut och begäran om anvisning av medel, förskola i Parkvillan. 154 Yttrande över

Läs mer

Datum Ändring av bolagsordningar i Uppsala Stadshus AB och dess dotterbolag

Datum Ändring av bolagsordningar i Uppsala Stadshus AB och dess dotterbolag KS 13 9 APRIL 2014 Uppsala Stadshus AB Handläggare Mats Sandmark Datum 2014-02-10 Diarienummer USAB-2014/15 Styrelsen för Uppsala Stadshus AB Ändring av bolagsordningar i Uppsala Stadshus AB och dess dotterbolag

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2010-02-22

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2010-02-22 planerings- och utvecklingsutskott 2010-02-22 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Kindla, Lindesberg, kl. 09:00-11:35 Beslutande Anders Larsson (C), ordf. Anniette Lindvall (M), ersättare för Pär-Ove

Läs mer

Utlåtande Rotel I (Dnr KS 2019/562) Bolagsordningar för SKH Slakthusområdet 1 13 Fastighets AB

Utlåtande Rotel I (Dnr KS 2019/562) Bolagsordningar för SKH Slakthusområdet 1 13 Fastighets AB Utlåtande Rotel I (Dnr KS 2019/562) Bolagsordningar för SKH Slakthusområdet 1 13 Fastighets AB Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. 1. Bolagsordning för SKH Slakthusområdet

Läs mer

Bolagsordning för Besök Linde AB

Bolagsordning för Besök Linde AB Bolagsordning för Besök Linde AB 1 Fastställt av: KF Datum: 2014-05-13 För revidering ansvarar: Kommunledningsstaben För eventuell uppföljning och tidplan för denna ansvarar: Kommunledningsstaben Dokumentet

Läs mer

K A L L E L S E. Information om Lindesjön Runt ekonomichefen samt stabschefen

K A L L E L S E. Information om Lindesjön Runt ekonomichefen samt stabschefen K A L L E L S E Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskotts ledamöter kallas till sammanträde måndag 24 januari 2011 kl. 09:00 i Kindla, kommunhuset, Lindesberg. Ledamot som är förhindrad att

Läs mer

Förslag till utvidgat verksamhetsområde för kommunalt VA i Silverhöjden, Bergslagens kommunalteknik

Förslag till utvidgat verksamhetsområde för kommunalt VA i Silverhöjden, Bergslagens kommunalteknik ~ LJUSNARSBERGS ~ KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 30 (39) Sammanträdesdatum 2016-08-31 Ks 202 Au 131 Dnr KS 0181/2016 Förslag till utvidgat verksamhetsområde för kommunalt VA i Silverhöjden,

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.25 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-05-26 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 15.30-16.30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Hans Unander (S) 90-97 Bengt Nilsson (S) Christin

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s), ersätter Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström

Läs mer

KS 2018/22-6. Bolagsordning för Besök Linde AB

KS 2018/22-6. Bolagsordning för Besök Linde AB KS 2018/22-6 Bolagsordning för Besök Linde AB 1 Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 2018-02-26 KF 4/2018 För revidering ansvarar: Kommunledningskontoret För eventuell uppföljning och tidplan för denna

Läs mer

ARBOGA KOMMUN. Blad 27. Kommunstyrelsen. Ks50 Au 51 Dnr 147/2008-532 SAMMANTRADESPROTOKOLL

ARBOGA KOMMUN. Blad 27. Kommunstyrelsen. Ks50 Au 51 Dnr 147/2008-532 SAMMANTRADESPROTOKOLL SAMMANTRADESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2013-04-09 Blad 27 Ks50 Au 51 Dnr 147/2008-532 Arboga kommuns medfinansieringsandel av Citybanan Vid kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 11 december 2012,

Läs mer

Anders Brännström, sekreterare. Annika Andersson. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl Beslutande.

Anders Brännström, sekreterare. Annika Andersson. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl Beslutande. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 15.00-16.00 Beslutande Bo Jönsson (C) ordförande Birgitta Duell (M) Malin Laurberg (C) Sven Erik Larsson (M) Sivert Juneholm (V) Sven Zachrisson (FP) Hans-Olof

Läs mer

K A L L E L S E. Ta med handlingarna från beredande kommunstyrelsen !

K A L L E L S E. Ta med handlingarna från beredande kommunstyrelsen ! K A L L E L S E Beslutande kommunstyrelsen kallas till sammanträde tisdag 27 april 2010 kl. 09:00 i Kommunhusets sammanträdesrum Leja, Lindesberg V.g. tänk på allergikerna, undvik stark parfymering! Ta

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott planerings- och utvecklingsutskott 2009-03-23 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Leja, Lindesberg, kl. 09:00-12:30 ande Anders Larsson (C), ordf. Pär-Ove Lindqvist (M) Bengt Evertsson (V), ersättare

Läs mer

Jerry Elvin (ersättare Christina Pettersson) Omedelbar justering, 14 april Anna Nilsson. Ordförande Anders Ceder

Jerry Elvin (ersättare Christina Pettersson) Omedelbar justering, 14 april Anna Nilsson. Ordförande Anders Ceder Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11-11.45 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Anders Ceder (S), ordförande Linda Svahn (S) Margareta Ahlm (S) Hans-Olof

Läs mer

Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 30 januari, klockan :50

Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 30 januari, klockan :50 Kallelse/underrättelse Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 30 januari, klockan 08.00-08:50 Tobias Nordlander (S) ordförande Johanna Skottman (S) Chatarina Ståhl (S) Erkki Visti

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-04-24. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2014-04-24. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-04-24 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 24 april 2014, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare. Gert Stark (S) och Hans Hedborg (C) Denise Ljungström (S) Kommunkontoret

Anders Andersson, sekreterare. Gert Stark (S) och Hans Hedborg (C) Denise Ljungström (S) Kommunkontoret LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Samlingssalen, Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid: 18.30 19.15 Beslutande Enligt bilaga. Övriga deltagande Anders Andersson, sekreterare Utses

Läs mer

Lån- och borgensram för kommunen och kommunens bolag år 2015, fastställande

Lån- och borgensram för kommunen och kommunens bolag år 2015, fastställande Tjänsteskrivelse 1 (5) Kommunledningskontoret 2015-01-13 Dnr Ks 2015-89 Marcus Wahlström Kommunstyrelsen Lån- och borgensram för kommunen och kommunens bolag år 2015, fastställande FÖRSLAG TILL KOMMUNSTYRELSEN

Läs mer

PROTOKOLL UN ARBETSUTSKOTT

PROTOKOLL UN ARBETSUTSKOTT 2015-04-07 1 (7) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Pia Möller (M) Marie Tidedal (M) Louise Stjernquist (FP) Kerstin Björkäng Wirehed

Läs mer

p.2014.1207 2014-04-11 Dnr.2014/149 Bolagsordning Linde Energi Försäljning AB

p.2014.1207 2014-04-11 Dnr.2014/149 Bolagsordning Linde Energi Försäljning AB p.2014.1207 2014-04-11 Dnr.2014/149 Bolagsordning Linde Energi Försäljning AB 1 Fastställt av: KF Datum: 2014-05-13 88 För revidering ansvarar: Kommunledningsstaben För eventuell uppföljning och tidplan

Läs mer

K A L L E L S E. Ledamot som är förhindrad att delta, bör själv kalla sin personlige ersättare. V.g. tänk på allergikerna, undvik stark parfymering!

K A L L E L S E. Ledamot som är förhindrad att delta, bör själv kalla sin personlige ersättare. V.g. tänk på allergikerna, undvik stark parfymering! 1 K A L L E L S E Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskotts ledamöter kallas till sammanträde måndag 26 januari 2009 kl. 09:00 i sammanträdesrum Leja i Kommunhuset, Lindesberg Ledamot som är

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

Remissvar En kommunallag för framtiden (SOU 2015:24)

Remissvar En kommunallag för framtiden (SOU 2015:24) KS 20:1 TJÄNSTEUTLÅTANDE Stabsavdelningen Dnr KS/2015:260-032 2015-09-16 1/2 Handläggare Josefin Winnfors Tel. 0152-291 61 Kommunstyrelsen Remissvar En kommunallag för framtiden (SOU 2015:24) Förslag till

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.20 15.50 Beslutande Övriga deltagande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Siv Sander (S), Hällefors kommun, vice

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista) 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Läs mer

Förslag till föredragningslista Arbetsutskottet

Förslag till föredragningslista Arbetsutskottet Handläggare Carin Lilliehöök 023-77 70 81 carin.lilliehook@regiondalarna.se Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-10-12 Sida 1(8) Till Arbetsutskottets ledamöter Direktionens övriga ledamöter och ersättare

Läs mer

p.2014.1208 2014-04-11 Dnr.2014/149 Bolagsordning för Fastigheter i Linde AB

p.2014.1208 2014-04-11 Dnr.2014/149 Bolagsordning för Fastigheter i Linde AB p.2014.1208 2014-04-11 Dnr.2014/149 Bolagsordning för Fastigheter i Linde AB 1 Fastställt av: KF Datum: 2014-05-13 88 För revidering ansvarar: Kommunledningsstaben För eventuell uppföljning och tidplan

Läs mer

Ansökan om att bilda regionkommun i Kalmar län yttrande Dnr 2015/

Ansökan om att bilda regionkommun i Kalmar län yttrande Dnr 2015/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 9 (36) 2016-01-25 Kf Ks Ansökan om att bilda regionkommun i Kalmar län yttrande Dnr 2015/309-010 Landstingsfullmäktige beslutade den 3 juni 2015 att tillsammans

Läs mer

Arvika kommun, allmänna utskottet

Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 8.30-11.25 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (S), 176-177, 179-182 Mari-Louis Johansson (S), ersättare för Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S)

Läs mer

K A L L E L S E. Ledamot som är förhindrad att delta, bör själv kalla sin personlige ersättare.

K A L L E L S E. Ledamot som är förhindrad att delta, bör själv kalla sin personlige ersättare. 1 K A L L E L S E Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskotts ledamöter kallas till sammanträde måndag 23 februari 2009 kl. 09:00 i Smedjan, Masugnen, Lindesberg OBS! Plats! Ledamot som är förhindrad

Läs mer

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2006-04-19 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdag den 19 april, 2006 klockan 19.00 19.45 Beslutande Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer