Instruktion fo r fastighetswebb

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Instruktion fo r fastighetswebb"

Transkript

1 1 Instruktion fo r fastighetswebb Skapa ny inloggning om du har din mail-adress i vårt system Välkommen till Infometrics webb för fastighetsägare! Denna instruktion visar varje sida som finns tillgänglig på fastighetswebben. Direkt på varje sida finns enkla pratbubblor som ger tips på det nödvändigaste för att du skall kunna prova dig fram själv. Under varje sida finns en text som mer ingående förklarar användningen av sidan. Här ovan ser du inloggningssidan, med en pratbubbla som påminner om att det går att få ny inloggningsinformation sänd till din mail om du glömt din inloggning. Infometrics nya fastighetswebb är en modern webbaserad molntjänst för hantering av insamlade mätvärden från olika förbrukningar. Byggd med de senaste teknikerna för responsiv webb; tex HTML5, CSS3 och Ajax. OBS! Du bör använda en modern webbläsare för bästa funktion, tex Chrome, Firefox eller Internet Explorer med version 8 eller högre. Har du synpunkter på eller önskemål om nya funktioner på Fastighetswebben är du välkommen att höra av dig till vår supportavdelning.

2 2 Startsida Logga ut och hitta instruktion Sök Projektets omfattning Hur många mätvärden lagras just nu i systemet? Det här är startsidan dit kommer när du loggat in. Förutom lite allmän information kan du se hur många mätare det finns av olika slag i projektet som du loggat in på. Den visar också hur många mätvärden som är lagrade just nu. Högst upp till höger finns en mycket användbar sökruta om du söker en specifik boendes mätvärden eller vill administrera den boendes lägenhetswebb, se nästa sida för denna enkla sökfunktion.

3 3 Enkel so kning pa startsidan Stäng sökresultat Sök med: - Lägenhetsnummer - Boendes namn - Adress För att filtrera/sortera i sökresultatet se avsnittet Filtrera och sortera För att visa mätvärden klicka på diagramsymbolen Om du har lägenhetswebb hanterar du den boende genom att klicka på pennan Om du vill hantera enbart en boendes mätvärden eller dess lägenhetswebb så kan du söka direkt på startsidan istället för att visa alla mätserier eller boende. Sökningen görs på namnet på den boende, lägenhetsnummer och adressen. Du kan söka på delar av text, tex sökningen an kommer hitta både Anders och Frigatan. Skriv in ett sökord och klicka retur. Om sökningen ger för många eller inga resultat får du förtydliga sökningen. När du fått en lista med resultat kan du sortera valfri kolumn för att enkelt hitta det du söker. Du kan även filtrera varje kolumn för sig, se mer om hur man använder filtrering och sortering på nästa sida. För att sedan visa mätvärden för den mätare du söker klickar på diagramsymbolen längst till höger på raden som motsvarar den mätpunkt du vill se, tex temperatur eller varmvattenförbrukning. Har du lägenhetswebb hanterar du den boende genom att klicka på pennan. När du klickat visas ett popup-fönster det du ville se, för beskrivning av olika popup-fönster se vidare längre fram i instruktionen. Vill du se samma sak för en annan mätare i listan kan du klicka i listan direkt utan att stänga popup-fönstret, innehållet byts ut till den nya.

4 4 So k, filtrera och sortera Alla kolumner är sorterbara, klicka på kolumnhuvudet. Varannan gång sorteras stigande, varannan fallande. Övergripande sökning i hela tabellen. Förvalt filter (ruta med Alla) för att t.ex. välja en eller flera grupper eller ett mätslag. Klicka på rutan så kan du välja. Fritt filter (tom ruta) Inled med * om sökning skall starta inne i texten. Ta bort alla filter Den mesta informationen på fastighetswebben presenteras i tabellform. Alla tabeller har kolumnhuvuden som fungerar på följande sätt. - Klickar du på namnet för en kolumn kommer raderna sorteras varannan gång stigande, varannan gång fallande och alfabetiskt eller numeriskt beroende på kolumnens innehåll. Rader med samma innehåll i sorterad kolumn markeras med grå eller vit bakgrund och hålls på det viset ihop visuellt, tex samma lägenhet. - En tom vit ruta under namnet är ett filter för den kolumnen. Skriv in text som motsvarar det du vill visa i just den kolumnen, om du vill filtrera inne i texten börjar du med *. Om du exempelvis skriver in *78 v2 i den tomma rutan för adress ovan filtreras alla mätare på Harpsundsv 78 våning 2 ut. - En ruta som det står Alla i är ett förvalt filter. Om du klickar på en sådan ruta kommer det upp kryssrutor för alla möjliga alternativ. Om du till exempel klickar på rutan under Grupp så visas alla dina grupper och du kan markera vilken eller vilka grupper som du vill visa. På några sidor finns även en övergripande sökning uppe till höger som söker på allt innehåll, då kan man även söka med flera ord samtidigt. Till exempel ger sökningen 001 te i tabellen ovan lista med alla temperaturgivare som har 001 i lägenhetsnumret. Resultatet beror förstås på vad som finns i tabellen. Oftast använder man antingen kolumnfilter eller den globala sökningen men det går även att kombinera. Med filter kan man alltså enkelt visa det som man är intresserad av, tex kan man efter filtrering på alla temperaturserier i ett visst hus sortera temperaturerna för att snabbt hitta den kallaste lägenheten i huset för en viss tidsperiod. Se mer i hantering av Mätserier längre fram i denna instruktion. Kolumnernas bredd kan justeras genom att för musen mellan kolumnhuvudenas namn tills symbolen för kolumnbreddsändring visas. Om man vet att man vill göra samma filtrering senare kan man spara filtreringen som en grupp, se nästa sida om att hantera och skapa grupper.

5 5 Hantera och skapa grupper Grupperingsknapp, hanterar de rader som är markerade Här kan du: - Markera alla synliga - Avmarkera synliga markerade - Invertera markering på synliga Du kan gruppera dina mätserier i hur många namngivna grupper du vill. Grupperna kan sedan användas för att enkelt se ett urval av mätserier, till exempel; - alla temperaturer i ett visst hus - varmvattenförbrukning för alla fastigheter i hela beståndet - totala elförbrukningen för alla tvättstugor - alla mätvärden i ett visst område - en grupp kan väljas när man visar alla mätserier, det är praktiskt om man t.ex. vill dela upp ett stort projekt för olika förvaltare, mätserievyn laddas då snabbare och man ser bara det som är relevant för ett område - osv All hantering av grupper sköter du med knappen Grupp i Mätserievyn. Du måste först skapa en grupp genom att klicka på Grupp/Hantera grupper, där kan du skapa, byta namn och radera grupper. Efter det att du skapat en tom grupp med valfritt namn sker alla hantering av vilka serier som hör till vilka grupper med hjälp av att markera önskade mätserier på raderna till vänster och klicka på Grupp/Lägg till i grupp och välja gruppen. På samma sätt tar du bort mätserier från en grupp, välj gruppen med det förvalda filtret under kolumnen med namnet Grupp och markera de du vill ta bort och klicka Grupp/Ta bort från grupp och välj gruppen. Oftast sköter man grupperingsjobben med hjälp av filter för att få önskat urval och sedan använder man markeringsverktyget uppe till vänster för att markera/avmarkera eller invertera urvalet av serier som visas i tabellen. Efter lite försök kommer du märka att det är väldigt enkelt att hantera grupperna på detta sätt.

6 6 Hantera alla ma tva rden Välj tidsperiod för visning För att visa diagram och insamlade råvärden för just denna mätpunkt, klicka på diagramsymbolen Placeringen av mätaren Här kan du välja mätslag eller vilka grupper som skall visas. Start/Min: visar mätarställning vid tidsperiodens början eller min-värdet för tex temperatur under perioden Slut/Max: visar mätarställning vid tidsperiodens slut eller max-värdet för tex temperatur under perioden Total/Medel: visar totala förbrukningen eller medeltemperaturen för hela perioden Det här är mätserievyn. Du kommer hit genom att klicka på Mätserier i toppmenyn. Har du skapat grupper kan du i undermenyn som visas välja att enbart hämta mätserier i en viss grupp för att endast se de mätserier som är av intresse. Varje rad motsvarar en mätpunkt, i kolumnerna till vänster visas information om vilken mätpunkt som raden visar; i kolumnerna till höger visas mätvärden för hela föregående månad. Längst till höger finns en diagramsymbol, klicka på den om du vill se diagram eller alla inhämtade råvärden för just den mätpunkten, se vidare längre fram i instruktionen för beskrivning av popup för mätvärden. Inledningsvis är hela föregående månad vald. Om du vill se förbrukningar eller medeltemperaturer för en annan tidsperiod kan du välja datum högst upp. Vill du hoppa hela månader klickar på de yttersta pilarna till höger eller vänster. För att välja helt fritt klickar du enklast på kalendern mellan start och slutdatum och väljer startdatum till vänster och slutdatum till höger, när du valt klart klickar du åter på kalendern och nya mätvärden hämtas. Det går även att skriva in datum direkt. Skulle ett mätvärde saknas för det datum du valt visas minustecken -- istället för mätvärdet. Med hjälp av sortering och filtering (se föregående sidor) kan du nu hitta mätpunkter/lägenheter med speciella beteenden, tex den kallaste medeltemperaturen för perioden (klicka i förvalt filter TEMP i kolumn tre och sortera kolumnen för Total/Medel) eller storförbrukare av varmvatten (klicka i förvalt filter m3 VV i kolumn tre och sortera kolumnen för Total/Medel). Vi du göra motsvarande men bara för ett visst hus, komplettera med ett filter i Adress eller ObjektID kolumnerna. Kalender Vill du ha mer övergripande information om tex medeltemperaturen i ett helt hus eller område så se nästa sida som handlar om det.

7 7 Sammansta llning av ma tva rden Välj tidperiod för visning Stäng och öppna sammanställning För vald tidsperiod visas här den totala förbrukningen eller medelvärdet, oberoende av filtrering. För vald tidsperiod visas här den totala förbrukningen eller medelvärdet för de serier som visas, alltså efter filtrering. För att få en mer övergripande eller total översikt av dina mätvärden kan du fälla ner sammanställningstabellen. Du gör det högt uppe till höger under ditt inloggningsnamn. Sammanställningstabellen visar en rad per mätslag och har en del till vänster, Alla, som visar totalen/medelvärdet för alla mätserier i hela stora tabellen utan filtrering, den är alltså alltid densamma. Kom ihåg att om du redan från början valde en grupp (när du valde Mätserier i menyn) så är det den gruppens värde du ser på Alla -sidan. Delen till höger, Visade, visare helt enkelt totalen/medelvärdet för de mätserier efter filtering du gjort direkt på sidan, tex att du valt en eller flera grupper. Till exempel kan du skapa en grupp som innehåller alla mätare i en hel fastighet och sedan välja den som förvalt filter i kolumn fyra, Grupp. Du kan då se Alla mätvärden som visas gäller vald tidsperiod. Hur du sorterar den stora tabellen påverkar inte sammanställningstabellen.

8 8 Popup fo r ma tva rden För att se vilka råvärden som ger en viss förbrukning klickar du på stapeln Välj vilken tidsperiod en stapel skall visa, välj tex månad för att se månadsstaplar Hoppa framåt och bakåt i tid Klicka här för att öppna delen till höger där insamlade mätvärden visas Klicka på en punkt eller stapel för att borra dig ner När du klickat på en diagramsymbol för en viss mätpunkt öppnas ett popup fönster som direkt visar diagrammet för den mätpunkten och vald tidsperiod. Du kan välja vilken tidsperiod varje stapel omfattar och även hoppa framåt och bakåt i tiden. För att se insamlade mätvärden klickar du på pilen nere till höger, då öppnas delen till höger. Exempelvisen visar ju diagrammet förbrukning även för en kumulativ serie med mätarställningar, men genom att öppna högerdelen kan du se de insamlade mätarställningarna, klickar du på en stapel visas också vilka två mätarställningar som ger förbrukningen du klickade på. Om varje stapel visar ett större intervall än vad serien faktiskt består av (du visar t.ex. månadsvärden men serien består av timvärden) kan du borra dig neråt genom att klicka på punkten eller stapeln. OBS! Du kan byta innehållet i popup-fönstret till en annan mätpunkt utan att stänga det. Klicka helt enkelt på en annan mätpunkts diagramsymbol i listan som ligger bakom popup-fönstret.

9 9 Boende Klicka här för att ansluta boende eller skapa brev. Klicka här för att ändra brevmallen. Markera lägenheter som du vill ansluta eller skicka brev till. Klicka på pennan för att hantera boende i en viss lägenhet. Ansluten visar med grönt att det finns en boende i lägenheten. Är den blå finns ingen boende Om du har tjänsten Lägenhetswebb aktiverad så kan du klicka på Boende i toppmenyn varpå du kommer till sidan där du administrerar de boendes inloggningar. Listan visar alla lägenheter som finns i projektet. Finns någon boende ansluten så indikeras det med grönt i kolumnen ansluten, i annat fall blå (boende saknas helt) eller gult (det finns en kommande boende). De boende kan visas med namn, antal boende och lägenhetsyta om så önskas men det behövs inte för att de boende ska kunna logga in. För inloggning krävs endast ett inloggningsnamn och lösenord. När de boende loggar in själva kan de ändra all information som gäller lägenheten och inloggningen, de måste minst lägga till sin mail-adress så att de kan återfå sitt lösenord. Boende kan ha in och utflyttningsdatum, från början är det inte nödvändigt med inflyttningsdatum men så fort en ny boende skall flytta in måste inflyttningsdatum anges. Samma datum blir automatiskt den nuvarande boendes utflyttningsdatum. De boende kan endast se sina egna värden så att en tidigare boende ser bara värden fram till och med utflyttningsdatum och en ny boende ser bara från och med inflyttningsdatum För att en lägenhet skall finnas tillgänglig på Lägenhetswebben måste du ansluta den, det gör du genom att markera (kryssruta längst till vänster) de lägenheter du vill ansluta, klicka sedan på Anslut -knappen högst upp, då skapas inloggningsnamn och lösenord för den lägenheten. Vill du sedan ändra något angående lägenheten och den nuvarande boende eller lägga till en ny boende klickar du på pennan till höger, då öppnas ett popup-fönster för att hantera just den lägenheten, se vidare på nästa sida.

10 10 Popup fo r boende Denna flik finns tillgänglig när du anslutit lägenheten så att den finns på Lägenhetswebben. Du kan fylla i information om den boende här. Du kan skriva in ett lösenord eller automatiskt generera ett nytt som då skickas till angiven mail-adress (krav för att Generera skall fungera). Denna information kan också skrivas in eller ändras av den boende när den är inloggad. I denna flik kan du skriva in eller ändra information om lägenheten samt antal boende just nu. Informationen kommer användas i senare versioner av Lägenhetswebben då de boende kan jämföra sin förbrukning med andra boende. Denna information kan också skrivas in eller ändras av de boende när de är inloggade. Skall en ny boende flytta in i en lägenhet anger du den nya boendes information i denna flik, samt anger inflyttningsdatum. Den nuvarande boende får automatiskt samma utflyttningsdag. När inflyttningsdatum för ny boende (och därmed utflyttningsdatum för nuvarande) inträffar kommer nuvarande boende försvinna från fastighetswebben och den nya boende flyttas till ordinarie boende. Den tidigare boende kan fortfarande logga in och se förbrukningar fram till utflyttningsdatum. Den nya boende ser förbrukningar från sitt inflyttningsdatum. OBS. Inställningarna för in- och ut-flyttningar gäller endast för presentation på lägenhetswebben. Eventuella exportfiler som skickas till debiteringssystem berörs inte av dessa datum.

11 11 Brev till boende För att du enkelt skall kunna avisera de boende om deras inloggningsinformation finns möjligheten att skriva ut ett individuellt brev till varje lägenhet. För att göra detta markerar du de lägenheter som du vill skriva brev till och klickar Brev -knappen högst upp. Då skapas en pdf-fil med en sida per lägenhet, du kan sedan skriva ut den filen och dela ut informationsblad till de boende. Det finns en mall som används för att skapa detta brev. Du kan ändra mallen genom att klicka på Editera brevmall -knappen högst upp. Du börjar med en ursprungsmall som du kan ändra efter behov, till exempel bör du skriva in kontaktinformation dit de boende kan vända sig med frågor om Lägenhetswebben. Vill du återgå till ursprungsmallen så klickar du på återställ. Alla dina ändringar går då förlorade. Fyra förvalda texter ersätts med unik information i varje brev, de är; Inloggningsnamn, Lösenord, Lägenhets ID och namnet på den boende (om det är inskrivet i förväg). Om du inte har skrivit in namnen på de boende bör du inte använda Boendenamn. För att föra in en förvald text sätter du pekaren på önskat ställe i texten och klickar på önskad information längst ned.

Användarmanual Allmän REQS 7

Användarmanual Allmän REQS 7 1 Användarmanual Allmän REQS 7 2 Innehållsförteckning: Inloggning... 3 Allmänt... 4 Bokmärken statistik... 5 Fastighetsinformation... 6 Uppdragsöversikt... 7 Listläge filtrera/sortera... 8 Listläge skriv

Läs mer

Manual. Verktyg för skolanalys. Astrakan. Motion Chart på enkelt sätt. Artisan Global Media

Manual. Verktyg för skolanalys. Astrakan. Motion Chart på enkelt sätt. Artisan Global Media Manual Astrakan Verktyg för skolanalys Motion Chart på enkelt sätt Artisan Global Media ~ 2 ~ Innehåll Manual för Verktyg för skolanalys... 3 Skapa ett konto och logga in... 3 Arbeta med analysdata och

Läs mer

Användarhandledning Rapportgenerator Version: 1.1

Användarhandledning Rapportgenerator Version: 1.1 Användarhandledning Rapportgenerator Version: 1.1 Umefast AB 2008 www.umefast.se Innehåll 1. Rapportgenerator... 2 1.1. Syfte och avgränsningar... 2 1.2. Wizards... 2 1.3. Förutsättningar för arbete med

Läs mer

Användarmanual MinoWeb

Användarmanual MinoWeb Användarmanual MinoWeb Förvaltare 2013-10-14 Innehållsförteckning 1. Introduktion... 2 2. Inloggning... 3 3. Välkomstsidan... 4 4. Mätaröversikt... 5 5. Lägenhetslistan... 6 6. Lägenhetsbeskrivning...

Läs mer

Hantera dokument i arkivet

Hantera dokument i arkivet Hantera dokument i arkivet 2 Innehållsförteckning 1. SÖK EFTER DOKUMENT... 4 2. ÖPPNA ETT DOKUMENT... 5 3. BLÄDDRA MELLAN DOKUMENT... 6 4. STÄNG ETT ÖPPNAT DOKUMENT... 6 5. SPARA EN SÖKNING... 7 6. VÄLJ

Läs mer

Handledning till FC 12 på webben

Handledning till FC 12 på webben Handledning till FC 12 på webben Detta är en kortfattad handledning där vi går igenom de viktigaste funktionerna i nya FirstClass. Förändringen av FirstClass är kanske den största under de snart 25 år

Läs mer

ALEPH ver. 16 Introduktion

ALEPH ver. 16 Introduktion Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SKRIVBORDET... 1 2. FLYTTA RUNT M.M.... 2 3. LOGGA IN... 3 4. VAL AV DATABAS... 4 5. STORLEK PÅ RUTORNA... 5 6. NAVIGATIONSRUTA NAVIGATIONSTRÄD...

Läs mer

Användarmanual 1.x. RIW Software Techn AB info@riwsoftware.com telefon: 08-766 70 20 fax: 08-766 70 05 www.riwsoftware.com

Användarmanual 1.x. RIW Software Techn AB info@riwsoftware.com telefon: 08-766 70 20 fax: 08-766 70 05 www.riwsoftware.com Användarmanual 1.x Page 2 of 18 Innehållsförteckning BookitWise... 3 Systemkrav... 3 Logga in... 4 Kalenderförklaring... 5 Enkelt bokningsformulär... 6 Anvancerat bokningsformulär... 7 Avancerat Lägg till

Läs mer

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet.

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet. Lathund LOK-stöd/aktivitetsstöd 1. Skapa aktiviteter i kalendern 2. Registrera närvaro 3. Klart! Vad är LOK-stöd LOK-stöd, eller aktivitetsstöd, är ett ekonomiskt stöd som föreningar får för redovisade

Läs mer

Kortfattad instruktion för Crystal Reports. Kom i gång med Crystal Reports. Instruktion Crystal Reports 2014

Kortfattad instruktion för Crystal Reports. Kom i gång med Crystal Reports. Instruktion Crystal Reports 2014 Kortfattad instruktion för Crystal Reports Kom i gång med Crystal Reports När du ska logga in i Crystal Reports ska inloggning alltid ske via sidan om Crystal Reports på vårdgivarwebben. Det är viktigt

Läs mer

Uppgifter

Uppgifter Uppgifter 2017-07-01 Innehåll Uppgifter... 2 Sidan Uppgifter... 3 Skapa en Uppgift... 4 Tillfällen... 5 Skapa uppgift och välj tillfälle... 5 Kunskapskrav... 7 Inställningar... 8 Kopiera uppgift... 9 Skapa

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1 Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.3 / 140414 1 Innehållsförteckning 1) INLOGGNING VIA VERKTYG OCH SYSTEM... 3 2) INTERNET EXPLORER... 6 2.1 Java... 6 2.2 Popup-fönster... 8 2.3 Browser, 32-

Läs mer

Datatal Flexi Presentity

Datatal Flexi Presentity Datatal Flexi Presentity En snabbguide för Presentity Innehållsförteckning 1. Login 2 2. Hänvisa 3 2.1 Att sätta hänvisningar 3 2.2 Snabbknappar 4 2.3 Windows gadget 5 3. Samtal 5 4. Status 6 4.1 Exempel

Läs mer

Statistik Bas. 3FrontOffice. Statistik Bas. Statistik Bas

Statistik Bas. 3FrontOffice. Statistik Bas. Statistik Bas Komma igång... 2 Skapa en rapport... 4 Läsa rapporten... 6 Exportera rapporten... 8 Visa samtalsspecifikation... 9 Standardrapporter för användare... Standardrapporter för ACD-grupper/telefonister... Standardrapporter

Läs mer

2. Dels går det att klicka sig fram via appsamlingen (2a) (som liknar en rutig kvadrat). Klicka på E-post (2b). 2b.

2. Dels går det att klicka sig fram via appsamlingen (2a) (som liknar en rutig kvadrat). Klicka på E-post (2b). 2b. Google E-post I Google Apps for Education (GAFE) ingår motsvarande Googles G-mail som e-postprogram. Eftersom det är skolan som administrerar våra GAFE-konton samt att vi behåller vår gamla domän zonline.se

Läs mer

Huvudmenyn (utseendet kan variera) Skriva ett nytt mail

Huvudmenyn (utseendet kan variera) Skriva ett nytt mail Lathund Google mail (i webbläsare) För att komma till din Google mail skriver du gmail.com i webbläsaren. För att logga in skriver du ditt login, t.ex. el771117@ljusdal.se och sedan ditt lösenord. Huvudmenyn

Läs mer

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb Kom igång med Riksbyggen Kundwebb På din nya kundwebb får du tillgång till information, hjälp och uppgifter kopplat till ditt boende samt en rad olika verktyg som underlättar i kommunikationen med Riksbyggen.

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Manual Betongindustris kundportal

Manual Betongindustris kundportal Manual Betongindustris kundportal Betongindustri har utvecklat en portal där du som kund, åkare eller chaufför kan hitta de följesedlar som är relaterade till dig. Du hittar portalen på följande adress:

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version Version /

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version Version / Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.4.1 Version 1.4.1 / 170510 1 Innehåll 1) INLOGGNING VIA MEDARBETARWEBBEN... 4 2) INTERNET EXPLORER... 7 2.1 Java... 7 2.2 Popup- fönster... 9 2.3 Browser,

Läs mer

Användarmanual Administratör

Användarmanual Administratör 1 (10) Användarmanual Administratör Migrationsverkets e-tjänster för kommuner Se och ändra ansvar för ensamkommande Ansök om statlig ersättning Senast uppdaterad: 2019-03-18 2 (10) Innehåll 1. Inledande

Läs mer

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

STOCKHOLMS UNIVERSITET. Handbok 2. Funktionaliteter moveon 4

STOCKHOLMS UNIVERSITET. Handbok 2. Funktionaliteter moveon 4 STOCKHOLMS UNIVERSITET Handbok 2 Funktionaliteter moveon 4 Göteborgs Universitet 2013-11-04: Denna manual visar hur man söker i tabeller och sorterar i kolumner och andra bra tips för att förenkla användandet

Läs mer

Föreningen Nordens medlemsregister KomMed

Föreningen Nordens medlemsregister KomMed 1 Guide till Föreningen Nordens medlemsregister KomMed Uppdaterad: 2017-02-17 2 Denna lathund är utformad för att underlätta för Föreningen Nordens medlemmar att administrera medlemsregistret KomMed. KomMed

Läs mer

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Handbok för registrering i UEDB av elever i kommunal gymnasieskola utanför länet uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui

Läs mer

Statistik Bas. 3FrontOffice. Statistik Bas. Statistik Bas

Statistik Bas. 3FrontOffice. Statistik Bas. Statistik Bas Komma igång... 2 Skapa en rapport... 4 Läsa rapporten... 6 Exportera rapporten... 8 Visa samtalsspecifikation... 9 Standardrapporter för användare...13 Standardrapporter för ACD-grupper/telefonister...13

Läs mer

LATHUND. Att komma igång med Pecar E Plan

LATHUND. Att komma igång med Pecar E Plan LATHUND Att komma igång med Pecar E Plan E Plan Lathund Hej och välkommen till E Plan, det digitala verktyg som bl.a. gör kontrollplaner och egenkontroller digitala, sökbara samt samlar all dokumentation

Läs mer

Formulärredigering, inställningar, visningssätt och versioner Innehållsförteckning

Formulärredigering, inställningar, visningssätt och versioner Innehållsförteckning Inställningar och visningssätt i CMS7.5, på sunne.se Sida 1 av 8 Formulärredigering, inställningar, visningssätt och versioner Innehållsförteckning Hjälp finns i den globala menyn... 1 Formulärredigering...

Läs mer

Kom igång med ibinder Avtalsregistret

Kom igång med ibinder Avtalsregistret Kom igång med ibinder Avtalsregistret Kom igång med avtal Grunderna i ibinder.com Denna manual beskriver hur avtal hanteras i ibinder.com och är ett komplement till den separata manualen Kom igång med

Läs mer

Manual för chefer om hur man hanterar organisationen via hälsoportalen AHA

Manual för chefer om hur man hanterar organisationen via hälsoportalen AHA Manual för chefer om hur man hanterar organisationen via hälsoportalen AHA 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING HANTERA ORGANISATIONEN INSTRUKTIONER TILL CHEFER... 3 1. INLOGGNING... 3 2. PERSONLIGT LÖSENORD... 3 3.

Läs mer

Statistik Plus. 3FrontOffice. Statistik Plus. Statistik Plus

Statistik Plus. 3FrontOffice. Statistik Plus. Statistik Plus Logga in... 2 Skapa en rapport... 3 Läsa och skräddarsy rapporten... 5 Spara rapport och skapa automatiska utskick... 6 Exportera rapport... 8 Samtalsspecifikation... 8 Exempelrapporter... 9 Rapport för

Läs mer

S2S SECRETS TO SPORTS Lathund

S2S SECRETS TO SPORTS Lathund S2S SECRETS TO SPORTS Lathund BARKARÖ SK Hans Nehrman 2016-02-17 Detta dokument är en instruktion för användare av S2S Secrets to Sports 1. Logga in i S2S Syftet med dokumentet är att beskriva de vanligaste

Läs mer

MANUAL Nyregistrering som ny medlem eller loggar in gör du via: (Klicka på låset uppe till höger)

MANUAL Nyregistrering som ny medlem eller loggar in gör du via:   (Klicka på låset uppe till höger) MANUAL 2017-01-01 Nyregistrering som ny medlem eller loggar in gör du via: http://sli.se/apps/sli/?db=59 (Klicka på låset uppe till höger) 1 Registrera konto För att logga in eller skapa ett konto (bli

Läs mer

Lathund. Föreningen Nordens medlemsregister KomMed Uppdaterad: 2015-09-21

Lathund. Föreningen Nordens medlemsregister KomMed Uppdaterad: 2015-09-21 Lathund Föreningen Nordens medlemsregister KomMed Uppdaterad: 2015-09-21 1 2 Dessa lathundar är utformade för att underlätta för Föreningen Nordens medlemmar att administrera i det nya medlemssystemet

Läs mer

Komma igång med Qlikview

Komma igång med Qlikview Denna instruktion är till dig som är ny i Qlikview och snabbt vill komma igång med grundläggande funktioner. Innehåll 1 Introduktion... 2 1.1 Behörighet... 2 1.2 Webbläsare... 2 2 Installation av Qlikview

Läs mer

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 1 Användarguide Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 2 Välkommen till Volontärbyrån! Den här guiden beskriver alla funktioner i volontärsamordnaradmin på www.volontarbyran.org. Har du

Läs mer

IT-system. BUP Användarmanual

IT-system. BUP Användarmanual IT-system Användarmanual Innehållsförteckning 1. Att komma igång med... 1 1.1 Installera... 1 1.1.1 Byt databas... 1 1.1.2 Behörighet att byta databas... 2 1.2 Logga in... 3 1.2 Inloggad... 3 1.3 Logga

Läs mer

Att ladda ner från legimus.se

Att ladda ner från legimus.se Att ladda ner från legimus.se 1 Innehåll Logga in... 2 Första gången du loggar in... 2 Problem att logga in?... 2 Sök efter böcker... 3 Utökad sökning... 3 Träfflistan... 3 Sortera listan... 3 Ladda ner

Läs mer

Användarhandledning Webbsida Administratör

Användarhandledning Webbsida Administratör Användarhandledning Webbsida Administratör INNEHÅLL 1. INLOGGNING 2 2. MÅNADSRAPPORTER 3 3. VATTEN 4 4. EL 7 5. TEMPERATUR 10 6. INSTÄLLNINGAR FÖR ANVÄNDARE 13 1/13 1. Inloggning a) Skriv in adressen för

Läs mer

Användarmanual KTC MeView Lägenhetsinnehavare. Revision 4.0. Användarmanual KTC MeView. Lägenhetsinnehavare. Sida 1

Användarmanual KTC MeView Lägenhetsinnehavare. Revision 4.0. Användarmanual KTC MeView. Lägenhetsinnehavare. Sida 1 Användarmanual KTC MeView Lägenhetsinnehavare Sida 1 Innehåll Inledning... 3 Allmänt... 3 Tekniska förutsättningar... 3 Plug-in... 3 Upplösning... 3 Webbläsare... 3 Användaruppgifter... 4 Inloggning...

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 151016 1

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 151016 1 Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.4 Version 1.4 / 151016 1 Innehåll 1) INLOGGNING VIA MEDARBETARWEBBEN... 4 2) INTERNET EXPLORER... 7 2.1 Java... 7 2.2 Popup- fönster... 9 2.3 Browser, 32-64-bitars

Läs mer

VÅRDGIVARPORTALEN. Utbildningsmaterial HomeCare RMP. yyyy-mm-dd

VÅRDGIVARPORTALEN. Utbildningsmaterial HomeCare RMP. yyyy-mm-dd VÅRDGIVARPORTALEN Utbildningsmaterial HomeCare RMP INLOGGNING OCH WEBBLÄSARE Vårdgivarportalen är en webbapplikation. Telia HomeCare RMP är tillgängligt via webbläsarna Apple Safari, Google Chrome, Mozilla

Läs mer

Användarmanual KTC MeView Lägenhetsinnehavare. Revision 3.0. Användarmanual KTC MeView. Lägenhetsinnehavare. Sida 1

Användarmanual KTC MeView Lägenhetsinnehavare. Revision 3.0. Användarmanual KTC MeView. Lägenhetsinnehavare. Sida 1 Användarmanual KTC MeView Lägenhetsinnehavare Sida 1 Sida 2 Innehåll Inledning... 4 Allmänt... 4 Förutsättningar... 4 Plug-in... 4 Web-läsare... 4 Inloggning... 5 Användaruppgifter... 5 Inloggning... 5

Läs mer

1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3

1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3 Innehållsförteckning 1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3 2 Logga in första gången...3 2.2 Logga in med användarnamn och lösenord...3 2.3 Min profil...4

Läs mer

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera.

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera. Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Manual för ADDIS-net. Innehåll

Manual för ADDIS-net. Innehåll Manual för ADDIS-net Innehåll Inloggning... 2-3 Söksidan... 3 Registrera en ny intervju... 4 Födelsedatum/UNO-kod... 4 Lås/Lås upp intervju... 4 Redigera intervju-information... 4 Mata in svar i en intervju...

Läs mer

1.1 Inbjudan Inloggning Viktigt att tänka på 2

1.1 Inbjudan Inloggning Viktigt att tänka på 2 Tidrapportering TIDRAPPORTERING 1 1 VAD BEHÖVS 2 1.1 Inbjudan 2 1.2 Inloggning 2 1.3 Viktigt att tänka på 2 2 UPPBYGGNAD 3 2.1 Startsida 3 2.2 Profilsida 4 2.3 Schema 6 2.4 Tidrapport 7 2.4.1 Översikt

Läs mer

Manual Invånare. Stöd och Behandling release 1.8. Stockholm,

Manual Invånare. Stöd och Behandling release 1.8. Stockholm, Manual Invånare Stöd och Behandling release 1.8 Stockholm, 2016-09-29 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 0.1 Anni Axelsson Upprättat dokument 0.2 Anni Axelsson Uppdaterad utifrån förändringar

Läs mer

SORSELE KOMMUN. Handbok OEW. 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson. Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19)

SORSELE KOMMUN. Handbok OEW. 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson. Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19) Handbok i OEW 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19) Använd det användarnamn och lösenord som du fått. Fungerar det inte hör av dig till Mari-Anne

Läs mer

Login...1 Utskick av ett nytt meddelande...2 Nytt utskick Skicka med kartval... 3

Login...1 Utskick av ett nytt meddelande...2 Nytt utskick Skicka med kartval... 3 MANUAL SMS-DIREKT Innehållsförteckning Login...1 Utskick av ett nytt meddelande...2 Nytt utskick Skicka med kartval... 3 Kartfunktioner... 3 Markera område... 5 Redigera... 7 Nytt utskick Skicka genom

Läs mer

VERSION 2.0 ANVÄNDARE. Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr

VERSION 2.0 ANVÄNDARE. Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr 090622 MANUAL FÖR MEMO COMAI WEBBKALENDER VERSION 2.0 ANVÄNDARE Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr Comai AB Follingbo Rosendal 305,

Läs mer

Advoco NetPBX Portalen Användare

Advoco NetPBX Portalen Användare Advoco NetPBX Portalen Användare Webbportalen i Advoco NetPBX ger användaren ett snabbt och enkelt sätt att hantera samtal, hänvisningar och kontakter. Portalen använder användarens primära telefon för

Läs mer

SLUNIK manual. SLUNIK version 2 2010-08-03

SLUNIK manual. SLUNIK version 2 2010-08-03 SLUNIK manual SLUNIK version 2 2010-08-03 Innehåll SLUNIK...1 Kursledare... 1 Lärare... 1 LOGGA IN... 1 Hjälp, inloggning... 2 Välj kurs att administrera... 2 Om du inte ser din kurs i listan... 3 Filtrera

Läs mer

Lathund för Styret (version 1.0)

Lathund för Styret (version 1.0) Lathund för Styret (version 1.0) Välkommen till Styret! systemet som underlättar administrationen för dig som ledamot i styrelsen för en bostadsrättsförening och hjälper föreningen att ta kontroll. Denna

Läs mer

MANUAL. FÖR ADMINISTRATION AV e TRUCK

MANUAL. FÖR ADMINISTRATION AV e TRUCK MANUAL FÖR ADMINISTRATION AV e TRUCK Innehåll Logga in... 3 Översikt... 4 Kurs...4 Register...4 Kurstillfällen... 5 Skapa kurstillfälle...5 Redigera kurstillfälle...5 Ta bort ett kurstillfälle...6 Bokningar...

Läs mer

Statistik Plus, 3Växel Administratör.

Statistik Plus, 3Växel Administratör. Statistik Plus. Statistik Plus innehåller en rad kraftfulla standardrapporter för användare, svarsgrupper, och växelnummer. Med hjälp av rapporterna kan ni till exempel följa upp servicenivå mot kunder

Läs mer

CURVES Insight Manual

CURVES Insight Manual CURVES Insight Manual Innehåll CURVES Insight 3 Start 3 Min profil 4 Översikt 4 Min förbrukning 5 Varmvatten 6 Min temperatur 9 Mitt avtal 11 Mina mätare 11 2014 EcoGuard AB. Revision 00, 2014-11-21 www.ecoguard.se

Läs mer

e-fakturaunderlag i websesam Uppföljningstips i Excel

e-fakturaunderlag i websesam Uppföljningstips i Excel e-fakturaunderlag i websesam Uppföljningstips i Excel Hjälpmedelscentralen Landstinget Sörmland 2016-01 Innehållsförteckning UPPFÖLJNINGSTIPS I EXCEL... 1 GRUNDLÄGGANDE FUNKTIONER I EXCEL (KAN VARIERA

Läs mer

Användarhandledning Webbsida Administratör

Användarhandledning Webbsida Administratör Användarhandledning Webbsida Administratör Användarhandledning Webbsida Administratör Brf Xxx INNEHÅLL 1. INLOGGNING 2 2. MÅNADSRAPPORTER 3 3. VATTEN 4 4. EL 7 5. TEMPERATUR 10 6. VÄRME 13 7. INSTÄLLNINGAR

Läs mer

Så här fungerar Skogssällskapets Mina sidor och Min skog

Så här fungerar Skogssällskapets Mina sidor och Min skog Så här fungerar Skogssällskapets Mina sidor och Min skog Innehåll Första fliken Mina sidor... 2 Fliken Ekonomi... 3 Fliken - Mina kontaktpersoner... 6 Fliken - Nyhetsarkiv... 6 Fliken - Frågor & svar...

Läs mer

Högsbynät Mailservice - egroupware -användarmanual för personal i Högsby kommun

Högsbynät Mailservice - egroupware -användarmanual för personal i Högsby kommun Högsbynät Mailservice - egroupware -användarmanual för personal i Högsby kommun Inloggning Hemsida: mail.hogsby.se Om länken inte fungerar eller om du befinner utanför kommunens nätverk, logga in via Mobility

Läs mer

Statistik Plus. 3FrontOffice. Statistik Plus. Statistik Plus

Statistik Plus. 3FrontOffice. Statistik Plus. Statistik Plus Logga in... 2 Skapa en rapport... 3 Läsa och skräddarsy rapporten... 5 Spara rapport och skapa automatiska utskick... 7 Exportera rapport... 9 Samtalsspecifikation... 9 Exempelrapporter...10 Rapport för

Läs mer

Använda Internet. med hjälp av Internet Explorer. Nybörjarguide

Använda Internet. med hjälp av Internet Explorer. Nybörjarguide Använda Internet med hjälp av Internet Explorer Nybörjarguide Av Carl Ewnert 1 Innehåll: 1. Introduktion 3 2. Utseendet 4 3. Verktygsfältet 4 4. Börja Surfa. 5 5. Att söka på Internet 5 6. Spara en sida

Läs mer

KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON

KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON Kom i gång med din handbok Standard Innehåll 1 Börja redigera 2 Arbetsbordet 3 Redaktörsfliken 3.1 Uppstart: Att-göra-listor 4 Redigera innehåll

Läs mer

Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 :

Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 : Handledning Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 : 2017-06-13 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 3 2.1 Logga in på

Läs mer

Infobank kvickguide. Kom i gång med Infobank. Logga in till Infobank. Installationsguiden

Infobank kvickguide. Kom i gång med Infobank. Logga in till Infobank. Installationsguiden Infobank kvickguide Kom i gång med Infobank Välkommen till SKL Kommentus webbaserad tjänst Infobank Arbetsrätten. Denna snabbguide ger dig en kort introduktion som användare av Infobank, så att du snabbt

Läs mer

Inledning. SPF Seniorerna Leksand Hemsida

Inledning. SPF Seniorerna Leksand Hemsida SPF Seniorerna Leksand Hemsida 2017-06-13 Rev: B Under december 2016 har SPF bytt till ett nytt medlemsregister och hemsidessystem. Detta görs samtidigt eftersom de båda systemen utbyter information. Tyvärr

Läs mer

Landstinget i Värmland, mars 2012

Landstinget i Värmland, mars 2012 Snabbguide Landstinget i Värmland, mars 2012 Innehållsförteckning Snabbguide till basfunktioner i LISA+... 3 Om LISA+... 3 Att komma igång... 3 Inloggning... 5 Att byta lösenord... 5 Hur görs personsökning?...

Läs mer

Föräldrar i Skola24. I systemet har föräldrar möjlighet att:

Föräldrar i Skola24. I systemet har föräldrar möjlighet att: Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Anordnarwebben. Manual

Anordnarwebben. Manual Anordnarwebben Manual sida 1/34 Innehållsförteckning 1 Beskrivning...3 2 Överblick...3 3 E-tjänsten...3 3.1 Information...4 3.2 Beläggning...5 3.3 Kö...6 3.4 Placeringar...8 3.5 Ersättningar... 11 3.6

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk.

Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk. Manual Mina sidor 1 2 Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk. 2) Genom att klicka på Mina sidor i menyn. 3) Genom att klicka på

Läs mer

Mirasys 5.10. Användarguide: Live Sök Export. November 2010. Bygger på delar ur dokumentet Mirasys NVR 5.10 Användarvägledning Mirasys, Ltd.

Mirasys 5.10. Användarguide: Live Sök Export. November 2010. Bygger på delar ur dokumentet Mirasys NVR 5.10 Användarvägledning Mirasys, Ltd. Mirasys 5.10 Användarguide: Live Sök Export November 2010 TTC_TI_Mirasys_Anvandarguide/EW Bygger på delar ur dokumentet Mirasys NVR 5.10 Användarvägledning Mirasys, Ltd. Sida 1 Innehållsförteckning Inloggning...

Läs mer

BTJ PRESENTERAR NYFIKET. Upptäck det nya sättet att låna film.

BTJ PRESENTERAR NYFIKET. Upptäck det nya sättet att låna film. BTJ PRESENTERAR NYFIKET Upptäck det nya sättet att låna film. STARTSIDAN MENYN Enkel och överskådlig meny: START, FILMER, ARTIKLAR och INFO. SPRÅKSTÖD Information på både svenska och engelska. SÖK Sök

Läs mer

Tele2 Växel. Användarmanual Statistik

Tele2 Växel. Användarmanual Statistik Tele2 Växel Användarmanual Statistik Innehåll 1. Tele2 Växel Statistik... 3 1.1 Få tillgång till Tele2 Växel Statistik... 4 1.2 Översikt Tele2 Växel Statistik... 5 2. Tele2 Växel Statistik Bas... 7 2.1

Läs mer

Kom i gångg. Med vår Webshop

Kom i gångg. Med vår Webshop Kom i gångg g Med vår Webshop Välkommen till vår Webshop! För att effektivisera dina inköp lägger vi stor vikt på att erbjuda smarta lösningar inom logistik, IT och kommunikation, detta i kombination med

Läs mer

BTJ PRESENTERAR NYFIKET. Det nya sättet att låna film.

BTJ PRESENTERAR NYFIKET. Det nya sättet att låna film. BTJ PRESENTERAR NYFIKET Det nya sättet att låna film. STARTSIDAN MENYN Enkel och överskådlig meny: START, FILMER, ARTIKLAR och INFO. SPRÅKSTÖD Information på både svenska och engelska. SÖK Sök på allt

Läs mer

Lathund Slutattestant. Agresso Self Service

Lathund Slutattestant. Agresso Self Service Lathund Slutattestant Agresso Self Service Sidan 2/15 Innehållsförteckning 1. Inloggning 3 2. Startsida 5 Mina uppgifter 5 Rapporter 5 Inköp 5 Alternativ 6 3. Slutattestering av fakturor 6 Åtgärdsknappar

Läs mer

SIEview ersätter MIA för att läsa Region Skånes Melior journaler

SIEview ersätter MIA för att läsa Region Skånes Melior journaler SIEview är en webbapplikation som visar upp information från Melior-databaser i hela regionen. SIEview består av två delar SIEview-översikt och Patientjournal SIEview - patientöversikt nås via knappen

Läs mer

Hantering Reklamationer. Version Torkelson Möbel AB

Hantering Reklamationer. Version Torkelson Möbel AB Hantering Reklamationer Version 1.0 2011-08-17 Torkelson Möbel AB Hantering Reklamationer 2011-07-11 2(8) Gå till http://extranet.torkelson.se. 1. Inloggning 2. Skapa ny reklamation Tryck på Skapa reklamation

Läs mer

Manual för ehp och HP:s digitala arkiv

Manual för ehp och HP:s digitala arkiv Manual för ehp och HP:s digitala arkiv På www.hallandsposten.se/kundservice kan du hitta svar på många frågor gällande din prenumeration och hur du gör att aktivera ditt digitala konto och mycket mera.

Läs mer

HSB Malmö Hitta i Momentum. En snabbguide

HSB Malmö Hitta i Momentum. En snabbguide HSB Malmö 2016-05-19 Hitta i Momentum En snabbguide Innehållsförteckning 1.0 Så hittar du Momentum 1.1 Inloggning 2.0 Översikt eller mätaravläsningar 3.0 Översikt 3.1 fastighetslista 3.2 Fliken översikt

Läs mer

Visma Proceedo Version 8.15 2014-05-12. Visma Proceedo Användarhandbok Lokala administratör Administrera

Visma Proceedo Version 8.15 2014-05-12. Visma Proceedo Användarhandbok Lokala administratör Administrera Visma Proceedo Version 8.5 204-05-2 Visma Proceedo Användarhandbok Lokala administratör Administrera. Innehållsförteckning SNABBGUIDE... 3 2 INLOGGNING... 5 3 STARTSIDA... 8 4 INKÖP... 9 4. Allmänt Inköp...

Läs mer

Användarmanual Administratörer. www.rebok.se Resursbokning

Användarmanual Administratörer. www.rebok.se Resursbokning Användarmanual Administratörer www.rebok.se Resursbokning Table of Contents Inloggning...3 Startsida...3 Hantera personal...4 Personalgrupper...5 Station...6 Schema...7 Schemaläggning...8 Veckoschemat...8

Läs mer

Användarmanual DHL ACTIVETRACING 3.5. Full Spårbarhet. Full spårbarhet av dina DHL sändningar

Användarmanual DHL ACTIVETRACING 3.5. Full Spårbarhet. Full spårbarhet av dina DHL sändningar Användarmanual DHL ACTIVETRACING 3.5 Full Spårbarhet Full spårbarhet av dina DHL sändningar Benutzerhandbuch, November 2009 Seite 2 Innehållsförteckning Introduktion... 3 1.Åtkomst 4 2. Registrering...

Läs mer

Snabbguide till de nya funktionerna

Snabbguide till de nya funktionerna Snabbguide till de nya funktionerna INNEHÅLL Vad är nytt i PhysioTools... 2 Sidan Övningar... 2 Starta PhysioTools... 2 Webbadress till er installation av PhysioTools... 2 Gör ett träningsprogram... 2

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Manual Time Care Pool Vikarie

Manual Time Care Pool Vikarie Kommunkontoret Löneenheten 1(12) Manual Time Care Pool Vikarie Postadress Besöksadress Telefon växel Internetadress e-post Box XXX Gata nummer 046-359 50 00 www.lund.se forvaltningsbrevlada@lund.se Postnr

Läs mer

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret De första gångerna man gör en registrering kan det vara bra att ha en manual att följa. Manualen finner du i ditt utbildningsmaterial och på vår hemsida

Läs mer

Läs detta innan du sätter igång!

Läs detta innan du sätter igång! Läs detta innan du sätter igång! Om du bor i en fastighet som är ansluten till Örebros öppna stadsnät skall du ansluta din dator till bostadens LAN-uttag. Inkopplingen görs med en nätverkskabel från datorns

Läs mer

Användarmanual Administratör

Användarmanual Administratör 1 (9) Användarmanual Administratör Migrationsverkets e-tjänst Se och ändra ansvar för ensamkommande Senast uppdaterad: 2018-03-09 2 (9) Innehåll 1. Inledande information... 3 1.1 Förutsättningar... 3 2.

Läs mer

och Lär dig surfa på Internet Bilden nedan föreställer Södertälje kommuns hemsidans startsida Adressen till hemsidan

och Lär dig surfa på Internet Bilden nedan föreställer Södertälje kommuns hemsidans startsida Adressen till hemsidan Utgåva 1 och Lär dig surfa på Internet Sammanställd av: SeniorNet i Södertälje November 2008 Vi använder här Microsofts surfprogram: Windows Internet Explorer På skrivbordet högerklickar du på ikonen:

Läs mer

Administrera behörighet

Administrera behörighet Administrera behörighet IdrottOnline Klubb Administrera behörighet 3.1.1 091116 Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

Elever i Skola24 Genom elevrollen i Skola24 kan elever ta del av en mängd användbar information.

Elever i Skola24 Genom elevrollen i Skola24 kan elever ta del av en mängd användbar information. Elever i Skola24 Genom elevrollen i Skola24 kan elever ta del av en mängd användbar information. I systemet har eleven möjlighet att: Ta del av schema för sina lektioner. Ta del av frånvaro och göra frånvaroanmälningar.

Läs mer

IFK Viksjö. Manual MyClub. En guide för användandet av MyClub. Jamil Yousef

IFK Viksjö. Manual MyClub. En guide för användandet av MyClub. Jamil Yousef IFK Viksjö Manual MyClub En guide för användandet av MyClub Jamil Yousef 2018-08-20 Innehåll Inledning... 2 Inloggning till MyClub... 3 Hantera medlemmar... 5 Registrera ny spelare... 5 Hantering av kontaktpersoner...

Läs mer

Inloggning och hitta till dina sidor

Inloggning och hitta till dina sidor Lathund ibfborlange.se Detta är en enklare lathund framtagen för redaktörer på ibfborlange.se som har behov av att kunna redigera enklare information på sitt lags sida samt andra funktioner runt Idrottonline.

Läs mer

www.luvit.com LUVIT Portal Användarmanual

www.luvit.com LUVIT Portal Användarmanual www.luvit.com LUVIT Portal Användarmanual Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 4 2 STARTSIDA... 5 2.1 MENYN UPPE TILL HÖGER... 5 2.1.1 Mitt campus... 5 2.1.2 Om BSVC... 5 2.1.3 Kurskatalog... 5 2.1.4 Länkar...

Läs mer