Läderkurs. Kursstart på KRITA den 29/3

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Läderkurs. Kursstart på KRITA den 29/3"

Transkript

1 Kursstart på KRITA den 29/3 Läderkurs Skapa vackra och personliga saker i läder. Med enkel teknik kan du göra armband, nyckelhållare eller plånböcker i läder. Använd kontrasterande färger på tråd och läder för att skapa ett intressant utseende. Med kunskaperna från kursen kan du sedan fortsätta skapandet hemma. Allt material och fika ingår i kursen. Välkommen till KRITA! Dag och tid: 5 tisdagar kl. 17:30-20:00 Start: 29/3 Kursslut: 26/4 Pris: 550 kr Målgrupp: För dig med olika funktionsvariationer som kan förstå en lärarledd undervisning. Lärare: Kiko Pino och assisterande lärare Plats: Sal 216, Folkuniversitetet, Kungstensgatan 45 i Stockholm. T-bana Odenplan. Anmälan: Anmäl dig på KRITAs hemsida: Du kan även mejla vilken kurs du vill gå. Ange ditt för- och efternamn, personnummer, adress och telefonnummer samt namn och telefonnummer till eventuell kontaktperson och mejla till: anders.romare@folkuniversitetet.se. Information: Kontakta Anders Romare, , anders.romare@folkuniversitetet.se Om oss: KRITA är ett öppet kurscenter som vill verka för ett rikare liv för ungdomar och vuxna med neuropsykiatriska eller intellektuella funktionsnedsättningar. KRITA är ett arvsfondsprojekt inom Folkuniversitetet i Stockholm. Vi finns även på Facebook: KRITA Folkuniversitetet Stockholm.

2 Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning Främst för dig som omfattas av LSS, till exempel går i särskolan, på Lärvux, arbetar i daglig verksamhet eller bor i gruppbostad. 13 nya kurser! Ny cirkel! Så funkar sex sida 14 Nytt för personal sida 14-15

3 INNEHÅLL För dig som är deltagare: Bra att veta...sida 2 Dans, Yoga och rörelse...sida 3 Cirkus och teater...sida 4 Data...sida 5 Senior...sida 5 Samtal och träffa andra...sida 5 Kamratcirkel...sida 6 Sång och musik...sida 6 Skapande konst...sida 7 Mat och hushåll...sida 8 Djur och natur...sida 9 Upptäck Stockholm...sida 10 För dig med omfattande funktionsnedsättning...sida 12 För dig som är personal: Bokningsbara studiecirklar...sida 10 Utbildning för personal...sida 14 KONTAKTA OSS För anmälan: telefonnummer mejl stockholm@sv.se hemsida För information eller anmälan till vårt nyhetsbrev: Anton Ljungh telefonnummer mejl anton.ljungh@sv.se Vi samarbetar med: Studieförbundet Vuxenskolan Vi vänder oss främst till dig som omfattas av LSS och till exempel går i gymnasiesärskolan eller går på Lärvux eller arbetar i daglig verksamhet eller bor i gruppbostad. I det här programmet kan du se ett urval av vår verksamhet. Kurserna äger rum i Stockholm. Du har möjlighet att prova på en ny kurs två gånger utan kostnad och att delbetala avgiften upp till tre gånger. Anmälan och avbokning Alla våra kurser finns på vår hemsida Du hittar kurserna genom att söka på ordet funktionsnedsättning. På hemsidan kan du anmäla dig. Du kan också skicka in din anmälan via mejl eller ringa till oss. Det är viktigt att du anmäler dig till den kurs du vill gå även om du gått kursen förut. Berätta för oss om du har en god man eller om någon annan ska betala din faktura. Kallelse och inbetalningskort kommer att skickas till dig med post. Avbokar du din kurs senast sju dagar före start kostar det 10 % av deltagaravgiften, men som minst 100 kronor. Vid senare avbokning än sju dagar före start kostar det halva deltagaravgiften. Om du avbokar dig eller måste avbryta kursen på grund av sjukdom eller om du flyttar från orten återbetalas en del av kursavgiften. 2 För anmälan och mer information:

4 DANS, YOGA OCH RÖRELSE Showdans Vi provar olika dansstilar från streetdance till musikal. Dansen är bra att öva på om du ska gå på Disco. Grupp 1 är för dig som är nybörjare och grupp 2 är för dig som är erfaren. Ledare: Isabella Svärdstam Lokal: Tellus Fritidscenter, Hornstull 12 gånger kr Kursstart 10 februari Grupp 1 Onsdag, varje vecka, klockan Grupp 2 Onsdag, varje vecka, klockan Orientalisk magdans Vi provar olika orientaliska rytmer och rörelser på ett lekfullt sätt. Ledare: Vafa och Nasim Nadi Lokal: Pumpan, Södermalm 10 gånger 1300 kr NY DAG Grupp 1 Torsdag, varje vecka, klockan Kursstart 31 mars Grupp 2 Söndag, varje vecka, klockan Kursstart 3 april Dans, fantasi och rörelse Vi finner glädjen till rytmerna av all världens musik. Vi improviserar även till levande musik. Ledare: Jan Sak Lokal: Studio Salsa, Västmannagatan gånger kr Torsdag, varje vecka, klockan Kursstart: 25 februari Hej! Vi som leder heter Åsa och Charlotta. Vi arbetar med att få människor att lära känna sig själva bättre och må bra och känna sig glada. Anmäl dig till vår cirkel Rörelse i kroppen. Det kommer bli kul! Hälsningar från Åsa och Charlotta Rörelse i kroppen Vill du lära känna dig själv och din kropp bättre. Vill du känna mer glädje och stärka din självkänsla. NYHET Efter övningarna målar vi och talar om det som vi upplevt. Ledare: Charlotta och Åsa Lokal: Pumpan Södermalm 6 gånger 800 kronor Torsdag, varje vecka, klockan Kursstart 10 mars För anmälan och mer information:

5 Yoga Vi provar enkla yogarörelser och lär oss att andas. Vi lär oss varför yoga är bra för din hälsa. Ledare: Vafa Nadi Lokal: Pumpan, Södermalm 6 gånger 800 kronor Lördag, varje vecka, klockan Kursstart 2 april Thaiyogamassage Du kommer till kursen tillsammans med din assistent eller kompis. NYHET Deltagaren får ta emot massage och assistenten får ge. Ni lär er hur det fungerar så ni kan fortsätta hemma. Övningarna är bra för din kropp. De ökar rörligheten i kroppen och får kroppen att motstå sjukdomar bättre. Ledare: Nasim Nadi Lokal: Pumpan Södermalm 6 gånger 800 kronor Fredag, varje vecka, klockan Kursstart 1 april CIRKUS OCH TEATER Teatergruppen MIO Vi gör enkla teaterövningar. Vi väljer en pjäs och övar in våra roller. Var med i en teatergrupp och utforska din identitet! Ledare: Kristina Nordqvist Lokal: Pumpan, Södermalm 16 gånger kronor Onsdag, varje vecka, klockan Kursstart 3 februari Gör en teaterföreställning Här får du vara med i hela processen. Vi övar teater och provar att improvisera. Vi skapar kuliss och kläder till föreställningen. Vi använder musik som inspiration. Vi ska ha kul med vår fantasi! Ledare: Jannike Taube Lokal: Pumpan, Södermalm 16 gånger kronor Torsdag, varje vecka, klockan Kursstart 4 februari Cirkus Gränslös Vi arbetar med balansövningar akrobatik, trapets och jonglering. Vi skapar våra egna cirkusnummer och väljer egen musik. Grupp 1 är för dig som är erfaren och grupp 2 är för dig som är nybörjare. Ledare: Jannike Taube och Danny Eriksson Lokal: Pumpan, Södermalm Kursstart 1 februari Grupp 1 16 gånger kronor Måndag, varje vecka klockan Grupp 2 16 gånger kronor Måndag, varje vecka klockan För anmälan och mer information:

6 Laga, äta och må bra Vi lagar god och nyttig mat. Vi pratar om att må bra. Vi pratar om varför vi rör på kroppen och varför vi tränar. Lokal: Liljans dagliga verksamhet Kostnad för mat tillkommer med 50 kronor per gång. Grupp 1 Ledare: Sofie Carlsson 10 gånger kr Tisdag, varje vecka, klockan Kursstart 29 mars Grupp 2 Ledare: Mats Nilsson 16 gånger kr Onsdag, varje vecka, klockan Kursstart 20 januari Baka och fika hälsosamt Vi bakar tillsammans i gruppen. Vi lär oss att använda nyttiga råvaror NYHET som är hälsosamt för kroppen. Under kursen lär vi oss att baka utan att använda socker, gluten och laktos. Vi testar olika nyttiga råvaror och pratar om varför vissa saker inte är nyttigt. Vi fikar tillsammans och du får med dig recept hem. Ledare: Nasim Nadi Lokal: Pumpan Södermalm 6 gånger 800 kronor Tisdag, varje vecka, klockan Kursstart 29 mars Hur flyttar jag hemifrån? Vi träffas och lär oss vanliga saker NYHET som är bra att kunna om du ska flytta hemifrån. Upptäck vad du är bra på att göra i hemmet och vad du kanske behöver lära dig mer av. 6 gånger 800 kronor Måndag, varje vecka Kursstart 4 april DJUR OCH NATUR Lär känna hästen För dig som tycker om hästar. Du lär dig hur man gör i stallet och med hästar. Du lär dig om hästar och om vad hästar äter. Du lär dig om det som behövs till hästen som grimma, sadel och träns. Om du vill får du borsta och rykta och leda en häst. Hästarna är av rasen Basjkir och är snälla och glada. Ledare: Anna Melin Lokal: Mälarö Basjkir, som ligger i Kumla By på Färingsö. 8 gånger kr Lördagar, varje vecka, klockan Kursstart 2 april Fåglar i parken Vi promenerar i olika parker och tittar på svenska fåglar. NYHET Vi lär oss skillnader på dem. Efter det går vi inomhus och skapar kollage av det vi sett. Ledare: Lena Lindgren Lokal: Pumpan, Södermalm 6 gånger 800 kronor Torsdag, varje vecka, klockan Kursstart 30 mars För anmälan och mer information:

7 Kurser anpassade för personer med omfattande funktionsnedsättning Dessa kurser anpassar sig för dig med begränsad rörlighet och har omfattande funktionsnedsättning. VIKTIG INFORMATION De här kurserna är anpassade för dig som har omfattande funktionsnedsättning. Du har med dig en assistent som hjälper dig under kursen. Berätta gärna för oss om du har en eller två assistenter och annat som är bra för cirkelledaren att veta. Skapa på ditt sätt Vi skapar tillsammans och har roligt. Vi arbetar med olika material och använder oss av alla våra sinnen. Vi experimenterar och testar och upptäcker nya saker. Ibland kan det bli lite kladdigt. Det går bra om du sitter ned. Vi använder hjälpmedel så att alla kan vara delaktiga. NYHET Kursen passar även dig som har lindrigare intellektuell funktionsnedsättning Ledare: Moa Malmsten Lokal: Pumpan, Södermalm 12 gånger kronor Tisdag, varje vecka, klockan Kursstart 11 februari Liggande dans Liggande dans är rörelse till musik som kan ge inspiration och rörelseglädje. Liggande dans är en pardans som utförs i grupp. Deltagarna ligger bekvämt på en mjuk matta på golvet. Din personal är danspartners. De finns bredvid på golvet och leder och för deltagaren i dansen. Ledare: Sofie Carlsson Lokal: Pumpan, Södermalm 8 gånger kronor Måndag, varje vecka klockan Kursstart 4 april NYHET Yoga Vi arbetar med mjuka rörelser utifrån vad som är möjligt för var och en. Vi övar på andning och avspänning. Ledare: Vafa Nadi Lokal: Pumpan, Södermalm 6 gånger 800 kronor Lördag, varje vecka, klockan Kursstart 2 april 12 För anmälan och mer information:

8 Johnér bildbyrå Nyhet! Hakuna Matata Modellen - en personalutbildning för dig och dina kollegor Har du och din kollega problem med missförstånd? Tycker du det känns svårt att få fram din synpunkt? Känner du dig inte respekterad på jobbet? Saknar du makten över din tid? Då är Hakuna Matata Modellen något för er. Hakuna Matata Modellen HMM är Studieförbundet Vuxenskolan Stockholms nya utbildningskoncept för dig som arbetar inom LSS-verksamhet, så som daglig verksamhet och gruppbostad. Denna typ av utbildning ges vanligtvis i kursformat. HMM särskiljer sig eftersom den utformas som en studiecirkel. Utformningen gör att utbildningen kontinuerligt integreras med din vardag och dess utmaningar, samt att vi även kan hålla nere kostnaderna jämfört med den privata marknadens öppna kurser. Studiecirkeln behovsanpassas efter er grupp. Ni får professionell grupputveckling i ett öppet och avslappnat format. Alla har sina unika behov. Vi kommer gärna till er och berättar mer. Anton Ljungh anton.ljungh@sv.se Det handlar om ett förhållningssätt i vardagen Patrik Lovén, professionell coach och cirkelledare i HMM. Hakuna Matata Modellen Hakuna Matata Modellen syftar till att förbättra självförtroendet och kommunikationen på arbetsplatsen. Att fokusera på den psykosociala arbetsmiljön leder till färre sjukskrivningar, ökad ärlighet i kommunikationen, samt ett lyft i kollegornas och medarbetarnas utveckling. För anmälan och mer information:

9 Saknade du någon kurs? Hör av dig till oss och berätta vilken kurs du vill gå. SV Stockholm, enheten för personer med funktionsnedsättningar SV Stockholm arbetar för att ge personer med funktionsnedsättningar möjlighet till sociala kontakter, ökade kunskaper, delaktighet i samhället och större makt över sitt eget liv. Vi erbjuder därför studiecirklar och kulturprogram för personer med funktionsnedsättningar, deras närstående/anhöriga och personal. Vi samarbetar med dessa organisationer Schizofreniförbundet, Föreningen Balans (bipolära sjukdomar), OCD-föreningen Ananke (tvångssyndrom), ÅSS (Ångestsällskapet), Svenska Downföreningen nätverk Stockholm, FUB (Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning), Sickla fritidsgård, Afasiföreningen i Stockholms län, Myndigheten för tillgängliga medier och Demensförbundet. Gilla oss på facebook Funktionsnedsättning SV Stockholm Tjärhovsgatan 6, 1 tr Box 4322, Stockholm Tfn , Fax stockholm@sv.se

10 HBTQ-HÄNG! Hbtq-hänget är för dig som bor i gruppbostad, servicebostad eller jobbar på daglig verksamhet. Det är också för dig som är över 18 år och som går på till exempel särskole-gymnasiet. Hbtq-hänget är för dig som är en hbtq-person eller som är intresserad av hbtq-frågor. Hbtq betyder homosexuell, bisexuell, transperson och queer. På hbtq-hänget träffas vi och gör roliga saker tillsammans. Datum: 28 januari, 25 februari, 31 mars, 28 april och 26 maj Tid: Mellan kl. 18:00 och kl. 21:00. Plats: Reimersholmsgatan 59. På våning minus 3. Det är gratis att komma till hbtq-hänget. Vi som jobbar på hbtq-hänget är: Emma Rasmusson Johanna Nyberg Telefon: Mail: hbtqhanget@rfsl.se

11 Startar på KRITA den 6/2 Lördagsateljén Kreativa workshops där du utvecklar din egen kreativitet och din kunskap om olika konstnärliga material och tekniker, exempelvis måleri, collage, teckning, mosaik och skulptur. Vi har olika teman varje gång. Lördagsateljén är gratis, men vi har bara ett begränsat antal platser. Vi bjuder på fika. Välkommen till KRITA! Dag och tid: Varannan lördag kl. 13:00-16:00 Kursdatum: 6/2, 20/2, 5/3, 19/3, 2/4, 16/4, 30/4, 14/5, 28/5, 11/6 Kurstillfällen: Kom en gång eller flera gånger. Pris: Gratis Målgrupp: För dig med olika funktionsvariationer Plats: Sal 216, Folkuniversitetet, Kungstensgatan 45 i Stockholm. T-bana Odenplan. Anmälan: Anmäl dig på KRITAs hemsida: Du kan även mejla vilken kurs du vill gå. Ange ditt för- och efternamn, personnummer, adress och telefonnummer samt namn och telefonnummer till eventuell kontaktperson och mejla till: anders.romare@folkuniversitetet.se. Information: Kontakta Anders Romare, , anders.romare@folkuniversitetet.se Om oss: KRITA är ett öppet kurscenter som vill verka för ett rikare liv för ungdomar och vuxna med neuropsykiatriska eller intellektuella funktionsnedsättningar. KRITA är ett arvsfondsprojekt inom Folkuniversitetet i Stockholm. Vi finns även på Facebook: KRITA Folkuniversitetet Stockholm.

12 Sida 1 av 2 Gabriel och Sonja utanför Akalla By Café Café Akalla - söndagsträffar Vinter - Vår 2016 Välkommen till Café Akalla för dig som bor i gruppbostad eller arbetar på daglig verksamhet. Vi har olika program på söndagsträffarna. I vinter och vår är det träffar varannan söndag. På caféet kan du köpa fika, umgås med vänner, lyssna på musik och delta i kvällens aktivitet. Mellan klockan 17:30-19:30 är det café med program. Caféet ligger i Akalla by i det stora huset. Vi kommer också ha gemensam söndagsmiddag för de som vill. Den serveras klockan 16:30. Söndagsmiddag kostar 70 kronor. Om du vill äta med oss, boka det hos Annika eller Valter. Du måste boka senast torsdagen innan söndagsmiddagen. Annika och Valter jobbar i Vejlegruppen, Rinkeby-Kista Dagliga Verksamheter Annika Valter Har du tips, idéer och förslag på underhållning och aktiviteter för söndagsträffarna till hösten: Kom till träffarna och prata med Annika eller Valter. Hitta rätt: Med tunnelbana till Akalla, uppgång Akalla By. Gå sedan över Akalla torg och in på en gångväg genom skogen. Närmast blir det om du håller till vänster när vägen delar sig. Med taxi till Helsingforsgatan 67, vändplanen. Det går att fortsätta framåt åt vänster ända fram.

13 Sida 2 av 2 Akalla By Januari - maj 2016 Program och matsedel för söndagsmiddagen Varannan söndag klockan till Söndagsmiddag klockan Söndag 24 januari: Din CD-kväll. Ta med din favoritlåt på CD-skiva! Söndagsmiddag: Fläskfilégryta med klyftpotatis Söndag 7 februari: Jenny Åhsberger berättar om sommarens fritidsaktiviteter Söndagsmiddag: Rödspätta med remouladsås Söndag 21 februari: Sångerskan Susanna Nylund uppträder Söndagsmiddag: Lasagne Söndag 6 mars: Artistian sjunger med Clas från Tornklubban på gitarr Söndagsmiddag: Biffstroganoff med ris Söndag 20 mars: Kista brandkår kommer och visar bildspel och brandbilar Söndagsmiddag: Påskmiddag Söndag 3 april: Magnus och Tonkören spelar och sjunger Söndagsmiddag: Kycklinggratäng med ris Söndag 17 april: Polisen i Kista berättar och svarar på frågor Söndagsmiddag: Pasta med kycklingsås Söndag 1 maj: Love sjunger och spelar arbetarklasslåtar och annan musik Söndagsmiddag: Hemlagade köttbullar med potatismos, lingon och brunsås Söndag 15 maj: Artisten Mr Positive uppträder med sång och gitarr Söndagsmiddag: Lax a la Granath med ris Söndag 29 maj: Vi grillar och spelar boule utomhus Söndagsmiddag: Grillkväll Kostnad: Ta med pengar till fika. 70 kronor till middag om du har bokat det. Kontakt: Vejlegruppen: tel eller mobiler (se sid 1) dagtid vardagar. E-post: valter.oom@stockholm.se eller annika.forsen-akerlind@stockholm.se Akalla by: tel , E-post: akallaby@hotmail.com Rinkeby Kista Dagliga Verksamheter tillsammans med Kista Sports Club samt föreningarna i Akalla by samarbetar för att erbjuda kultur- och fritidsaktiviteter och cafékvällar för dig som bor i gruppbostad eller arbetar på daglig verksamhet. Med stöd från Fritidsutvecklarna

14 Kurser våren 2016 för barn, ungdomar och vuxna som har en funktionsnedsättning Kom igång med att röra på dig! I Stockholms stads simhallar tränar vi i liten grupp, max 8 10 personer, och anpassar oss så långt som möjligt efter dina förutsättningar. Vi önskar att medföljare är med och hjälper till vid träningen om behov finns, vilket är kostnadsfritt. Kurserna är från 13 år om inget annat anges. Nya deltagare erbjuds ett prova på-tillfälle vid kursstart. Kurser som startar 1 7 februari och 4 10 april: Beckomberga sim- och idrottshall Kursstart Kursdag Tid klockan Box för dig som har en funktionsnedsättning, 6+6 tillfällen 3 februari/6 april Onsdag 16:30 17:25 Pilates för dig som har en rörelsenedsättning, 6+6 tillfällen 2 februari/5 april Tisdag 14:30 15:25 Styrkekurs för dig som har en funktionsnedsättning, 6+6 tillfällen 7 februari/10 april Söndag 10:30 11:25 Vattengympa för dig som har en funktionsnedsättning, 12 tillfällen 3 februari Onsdag 13:00 13:55 Eriksdalsbadet Pilates för dig som har en rörelsenedsättning, 12 tillfällen 1 februari Måndag 16:00 16:55 Vi utökar! Switch cirkel för dig som har en funktionsnedsättning, 1 februari Måndag 17:00 17:45 12 tillfällen Switch cirkel för dig som har en funktionsnedsättning, 12 tillfällen 3 februari Onsdag 17:00 17:45 Cirkel/core för dig som har en funktionsnedsättning, 12 tillfällen 4 februari Torsdag 11:30 12:15 Vattengympa för dig som har en funktionsnedsättning, 12 tillfällen 5 februari Fredag 11:00 11:45 Farsta sim- och idrottshall Box för dig som har en funktionsnedsättning, 6+6 tillfällen 2 februari/5 april Tisdag 16:30 17:15 Sandsborgsbadet Vattengympa för dig som har en funktionsnedsättning, 12 tillfällen 2 februari Tisdag 14:00 14:45 Vi utökar! Vattengympa för dig som har en funktionsnedsättning, 12 tillfällen 4 februari Torsdag 10:30 11:15 Skärholmens sim- och idrottshall Sittgympa för dig rörelsenedsättning, 6+6 tillfällen 1 februari/4 april Måndag 18:30 19:25 Träffstugans fritids- och ungdomsgård Lekgympa för dig som har en funktionsnedsättning, från 5 år, 6+6 tillfällen 7 februari/10 april Söndag 10:30 11:25 Västertorps sim- och idrottshall Zumba för dig som har en funktionsnedsättning, 12 tillfällen 1 februari Måndag 16:30 17:25 Träningsklubb för dig som har en autismliknande funktionsnedsättning, 9 14 år, 6+6 tillfällen 1 februari/4 april Måndag 17:30 18:15 stockholm.se/idrott/kurser

15 Kurspris Till och med 19 år, 6 tillfällen: 280 kr. 12 tillfällen: 550 kr. Från 20 år, 6 tillfällen: 450 kr. 12 tillfällen: 890 kr. Bor du i annan kommun är Stockholms stad kostar det 250 kr mer. Vi har även simskolor för dig som har en funktionsnedsättning, se separat kursinformation. För kursinformation och anmälan För anmälan: stockholm.se/ aktivitetsbokningen Kontaktperson, kurser: Karin Olsson Sandberg, , karin.olssonsandberg@ stockholm.se Kontaktperson, simskola: Ellinor Nilsson, , ellinor.nilsson@stockholm.se Snabbguide för tillgänglighet hittar du på stockholm.se/simhallar Priserna gäller Bra att veta Anmälan och betalning sker i första hand på vår webbplats stockholm.se/aktivitetsbokningen Anmäl dig i receptionen vid kursstart. Ta med eget hänglås för att låsa in dina kläder eller köp ett i receptionen. Våra ledare är friskvårdsutbildade och har erfarenhet av att arbeta med personer som har en funktionsnedsättning. Berätta för din ledare det som är viktigt för den att veta. Det är för att kursen ska bli så bra som möjligt för alla deltagare. När det är skollov är det ingen kurs. Din ledare informerar dig. Vi har omklädningsrum där du kan byta om till träningskläder och duscha. Kontakta personal på simhallen om du har frågor. Är du intresserad av en kurs som redan startat kan du kontakta karin.olssonsandberg@ stockholm.se Stockholms stads simhallar Eriksdalsbadet tel Farsta tel Forsgrénska badet tel GIH-badet tel Husbybadet tel Kronobergsbadet tel Liljeholmsbadet tel Sandsborgsbadet tel Skärholmen tel Tensta tel Vällingby tel Västertorp tel stockholm.se/idrott/kurser

16 Öppettider våren 2016/ Opening hours spring 2016 Gäller från 11 januari/valid from January 11 ERIKSDALSBADET Bad och gym/pools and gym Mån tors/ Mon Thurs 06:30 21:00 Fre/Fri 06:30 20:00 Lör/Sat 09:00 18:00 Sön/Sun 09:00 18:00 Vardagar före kl. 11:00 är du som är förälder välkommen att ta med din bebis till gymmet. Bebisen ska sitta i bärbar bilstol, babysitter eller motsvarande. Äventyrsbad/Waterpark Vattentemp. ca 29 /Water temp. approx. 29 Mån fre/ Mon Fri 09:00 20:00 Lör/Sat 09:00 18:00 Sön/Sun 09:00 18:00 Hammarby Slussväg 20, T-bana/Metro Skanstull Reception tel FARSTA SIM- OCH IDROTTSHALL Stora bassängen/large pool Mån/Mon 10:00 19:30 Tis/Tues 06:30 18:30 Ons/Wed 06:30 21:00 20:00 21:00* Lugn musik/ Calm music Tors/Thurs 06:30 20:00 Fre/Fri 06:30 17:30 Lör/Sat 08:30 15:00 Sön/Sun 09:30 15:00** * Åldersgräns 13 år, endast motionssim/ Age limit 13 years, only recreational swimming. ** Lektid 12:00 15:00, ej motionssim/ Play 12:00 15:00, no recreational swimming. Lilla bassängen/small pool Mån/Mon 10:00 16:00 Tis/Tues 13:45 16:00 Ons/Wed 06:30 20:00 Tors/Thurs 13:45 16:00 Fre/Fri 06:30 17:30 Lör/Sat 11:15 15:00 Sön/Sun 09:30 15:00 Gym Mån/Mon 06:30 21:00* Tis/Tues 06:30 21:00** Ons/Wed 06:30 21:00 Tors/Thurs 06:30 21:00** Fre/Fri 06:30 21:00*** Lör/Sat 08:00 18:00**** Sön/Sun 08:00 18:00***** Endast kortinnehavare/cardholders only: * Mån/Mon 06:30 10:00 ** Tis/Tues, Tors/Thurs 20:00 21:00 *** Fre/Fri 17:30 21:00 **** Lör/Sat 08:00 08:30, 15:00 18:00 ***** Sön/Sun 08:00 09:30, 15:00 18:00 Vardagar kl. 10:00 14:00 är du som är förälder välkommen att ta med din bebis till gymmet. Bebisen ska sitta i bärbar bilstol, babysitter eller motsvarande. Farstaängsvägen 3, T-bana/Metro Farsta Reception tel FORSGRÉNSKA BADET Bad och gym/pool and gym Lilla bassängen ca 29 /Small pool approx. 29 Mån/Mon 12:00 21:00 Tis/Tues 06:30 21:00 Ons/Wed 06:30 18:00 Gym till 21:00 Tors/Thurs 06:30 21:00 Fre/Fri 06:30 19:00 17:30 19:00 Lugn musik/ Calm music Lör/Sat 09:00 16:00 Sön/Sun 10:00 17:00 Snabbsimbanan kan tas bort vid vattenklasser och simskola. Vid vattenklasser och simskola finns inga lekbanor. Medborgarplatsen 6, T-bana/Metro Medborgarplatsen Reception tel GIH-BADET Stora bassängen/large pool Mån/Mon 13:00 20:00 Tis/Tues 13:00 18:00 Ons/Wed 06:30 08:00 och 13:00 21:00 Tors/Thurs 13:00 18:00 Fre/Fri 13:00 20:00 Lör/Sat 09:00 15:30, endast banor för motions-/snabbsim/crawlsim från 15:00 16:00 Sön/Sun 11:00 15:00 13:00 15:00, familje-/lektid i båda bassängerna, ej motionssim/water play, no recreational swimming Snabbsimsbanan kan tas bort vid simskola och vattenklasser. Vid vattenklasser och simskola/skolsim finns inga lekbanor. Motionssim lugn musik/ Recreational swimming calm music Ons/Wed 06:30 08:00 och 19:30 21:00 Fre/Fri 17:00 19:00 Lek i lilla bassängen/ Play in the small pool Vattentemp. ca 29 /Water temp. approx. 29 Mån/Mon 15:00 16:20 Tis/Tues 15:30 18:00 Ons/Wed 15:00 16:20 Tors/Thurs 15:00 18:00 Fre/Fri 13:00 20:00 Lör/Sat 09:00 15:30 Sön/Sun 11:00 15:00 Gym Mån tis/mon Tues 09:00 21:00 Ons tors/wed Thurs 06:30 21:00 Fre/Fri 06:30 20:00 Lör sön/sat Sun 09:00 15:30 Drottning Sofias Väg 20, T-bana/Metro Stadion eller/or Tekniska Högskolan Reception tel HUSBYBADET Äventyrsbad/Waterpark Vattentemp. ca 29 /Water temp. approx. 29 Mån/Mon 09:00 20:00 Tis/Tues 14:00 20:00 Ons/Wed 09:00 17:00 Tors/Thurs 09:00 17:00 Fre/Fri 09:00 20:00 Lör/Sat 10:00 12:30, 13:30 16:00 Sön/Sun 10:00 12:30, 13:30 16:00 Motionsbassäng/Recreational swimming Mån/Mon 06:30 20:00 Tis/Tues 13:00 20:00 Ons/Wed 06:30 17:00 Tors/Thurs 06:30 20:00* Fre/Fri 09:00 18:00 Lör/Sat 10:00 12:30, 13:30 16:00 Sön/Sun 10:00 12:30, 13:30 16:00 Bokning av badtider på lov och helgdagar görs via webben. Ändrade öppettider i badet vid lovveckor, se stockholm.se/husbybadet eller anslag på anläggningen./ Book visits during school holidays and public holidays on Internet. For other opening hours during school holidays, please visit stockholm.se/ husbybadet or see notices at the centre. Gym Mån/Mon 06:30 20:00 Tis/Tues 13:00 20:00 Ons/Wed 06:30 20:00 Tors/Thurs 06:30 20:00 Fre/Fri 09:00 20:00 Lör/Sat 10:00 16:00 Sön/Sun 10:00 16:00 * Endast motionssim efter kl. 17:30. Åldersgräns 16 år./after 17:30 only recreational swimming. Age limit 16 years. Edvard Griegsgången 30, T-bana/Metro Husby, Bil Helsingforsgatan 1 Reception tel KRONOBERGSBADET Bad/Pool Mån/Mon 13:00 20:00 Tis/Tues 06:30 20:00 Ons/Wed 06:30 19:00 Tors/Thurs 06:30 20:00 Fre/Fri 06:30 19:00 Lör/Sat 10:00 16:00 Sön/Sun 10:00 16:00 Lektid i halva bassängen/water play in half basin Fre/Fri 14:00 16:00 Lör/Sat 10:00 12:00 Sön/Sun 12:00 14:00 Under vissa tider är delar av bassängen bokad för aktiviteter. Se separat schema på vår webbplats. Det finns även möjlighet att motionssimma vid dessa tider. Efter receptionens stängning är aktivitet möjlig i 30 minuter och dusch/omklädning i 60 minuter./after the reception has closed activity is possible for another 30 minutes and shower/dressing 60 minutes. För reducerade tider i samband med helgdagar se stockholm.se/simhallar For opening hours during public holidays, please visit stockholm.se/simhallar

17 LILJEHOLMSBADET Bad/Pool Vattentemp. ca 30 /Water temp. approx. 30 Mån/Mon 07:00 19:00 Endast damer/ Women only Tis/Tues 07:00 16:00 Ons/Wed 07:00 16:00 Tors/Thurs 07:00 17:00 Fre/Fri 07:00 19:00 Endast herrar/ Men only Lör/Sat 08:00 15:00 Sön/Sun Stängt/Closed Under vissa tider pågår aktiviteter i bassängen. För mer information se badets/ simhallarnas webbplats. Bergsunds Strand 26, T-bana/Metro Hornstull Reception tel SANDSBORGSBADET Bad och gym/pool and gym Vattentemp. 30 /Water temp. approx. 30 Mån/Mon 06:30 20:00* Tis/Tues 06:30 18:30 Ons/Wed 16:00 20:00 Tors/Thurs 06:30 20:00 19:00 20:00** Lugn musik/ Calm music Fre/Fri 11:00 19:00 Lör/Sat 08:00 15:00*** Sön/Sun Stängt/Closed * 08:30 11:30. Endast motionssim/simskola./only recreational swimming/swimming school. ** Endast vuxna/adults only *** 12:00 15:00 lek i hela bassängen, ej motionssim./play in the entire pool, no recreational swimming. Vid aktivitet kan det vara begränsat utrymme för motionssim. Dalens Allé 10, T-bana/Metro Sandsborg Reception tel SKÄRHOLMENS SIM- OCH IDROTTSHALL Bad och gym/pool and gym Torsdagar ca 29 /Thursdays approx. 29 Mån/Mon 06:30 21:00 18:00 21:00* 20:00 21:00* Lugn musik/ Calm music Tis/Tues 06:30 21:00 Ons/Wed 06:30 21:00 Våra bassänger är öppna till/ Our pools are open until 17:30. Tors/Thurs 06:30 21:00 18:00 21:00* 20:00 21:00* Lugn musik/ Calm music Fre/Fri 06:30 20:00 Våra bassänger är öppna till/ Our pools are open until 18:00 Lör/Sat 08:30 10:00 Kvinnotid Gym och bad endast för kvinnor/flickor/women/girls only in the gym and pool. 10:00 17:00 Sön/Sun 10:00 17:00 Lek i hela stora bassängen/ Water play in the entire large pool 12:00 15:00 * Endast motionssim och vattengympa/only recreational swimming and aquacise. Du som är förälder är välkommen att ta med din bebis till gymmet. Bebisen ska sitta i bärbar bilstol, babysitter eller motsvarande. Snabbsimbanan kan tas bort vid vattenklasser och simskola. Bodholmsgången 10, T-bana/Metro Skärholmen Reception tel TENSTA SIM- OCH IDROTTSHALL Bad/Pool Barnäventyret ca 29 / Children s waterpark approx. 29 Mån tis/ Mon Tues 06:30 20:00 06:30 08:00 Lugn musik/ Calm music Ons/Wed 12:15 18:00* Tors/Thurs 06:30 18:00 Fre/Fri 06:30 18:00 Lör/Sat 08:00 15:00 09:00 11:00, ej motionssim/ no recreational swimming Sön/Sun 11:00 17:00 12:00 14:00 Lektid, ej motionssim/water play, no recreational swimming * Kvinnosim. Bad endast för kvinnor/ flickor. Ons 12:15 17:30. OBS! Begränsat antal platser. Grupp 1: 12:15 14:50. Åldersgräns 13 år. Endast vattengympa 13:00 13:45. Grupp 2: 15:30 17:30. Åldersgräns 4 år./ Swimming for women/girls only Wed 12:15 17:30. NOTE: limited number of places. Group 1: 12:15 14:50. Age limit 13 years. Only aquacise 13:00 13:45. Group 2: 15:30 17:30. Age limit 4 years. Gym ** Mån tis/ Mon Tues 06:30 20:00 Ons/Wed 12:15 20:00 Tors/Thurs 06:30 20:00 Fre/Fri 06:30 18:00 Lör/Sat 08:00 15:00 Sön/Sun 11:00 17:00 Torsdag och fredag 06:30 14:00 är du som är förälder välkommen att ta med din bebis till gymmet. Bebisen ska sitta i bärbar bilstol, babysitter eller motsvarande. ** Vi erbjuder två gym varav ett riktar sig till enbart kvinnor. Kvinnogymmet stänger 30 minuter tidigare./ We offer two gyms, one of which is exclusively reserved for women. Women s gym closes 30 minutes earlier. Hagstråket 9, T-bana/Metro Tensta Reception tel VÄLLINGBY SIM- OCH IDROTTSHALL Bad/Pool Mån/Mon 06:30 21:00* Tis/Tues 06:30 21:00 Ons/Wed 06:30 21:00 20:00 21:00** Lugn musik/ Calm music Tors/Thurs 06:30 21:00 Fre/Fri 12:00 20:00 Lör/Sat 10:00 16:00 Sön/Sun 10:00 16:00 * Endast motionssim efter 20:00./ Only recreational swimming after 20:00. ** Simma till lugn musik med levande ljus, endast motionssim. För lilla bassängens öppettider kontakta simhallen eller se stockholm.se/idrott Barnäventyret följer badets öppettider. Gym Mån tors/ Mon Thurs 06:30 21:00 Fre/Fri 12:00 20:00 Lör/Sat 10:00 16:00 Sön/Sun 10:00 16:00 Måndag onsdag före kl. 14:00 är du som är förälder välkommen att ta med din bebis till gymmet. Bebisen ska sitta i bärbar bilstol, babysitter eller motsvarande. Bräckegatan 5, T-bana/Metro Vällingby Reception tel VÄSTERTORPS SIM- OCH IDROTTSHALL Stora bassängen/large pool Mån/Mon 06:30 21:00 08:30 10:00*, 17:45 21:00* Tis/Tues 06:30 18:30 08:20 14:50*, 17:30 18:30* Ons/Wed 06:30 20:00 06:30 15:00*, Tors/Thurs 10:00 21:00 18:00 19:00* 19:00 21:00 Lugn musik/ Calm music Fre/Fri 06:30 18:30 06:30 09:30 Lugn musik/ Calm music 09:30 10:30* Lör/Sat 10:00 16:00 10:00 11:30* 15:00 16:10* Sön/Sun 10:00 15:00 12:00 14:30** * Endast motionssim och vattengympa/ simskola./only recreational swimming and aquacise. ** Lektid, ej motionssim. Lilla bassängen/small pool Vattentemp. ca 29 /Water temp. approx. 29 Mån/Mon 06:30 15:45, 18:30 21:00 Tis/Tues 06:30 08:15 Ons/Wed 06:30 08:15, 13:30 20:00 Tors/Thurs 10:00 15:45, 19:30 21:00 Fre/Fri 06:30 15:45 Lör/Sat 11:00 16:20 Sön/Sun 10:00 14:45 Gym Mån ons/ Mon Wed 06:30 21:00 Tor/Thurs 10:00 21:00 Fre/Fri 06:30 19:30 Lör/Sat 10:00 16:00 Sön/Sun 10:00 18:00 Du som förälder är välkommen att ta med din bebis till gymmet. Bebisen ska sitta i bärbar bilstol, babysitter eller motsvarande. Personnevägen 90, T-bana/Metro Hägerstensåsen Reception tel ÅKESHOVS SIM- OCH IDROTTSHALL Åkeshovs sim- och idrottshall har stängt för renovering och öppnar åter under hösten För aktuell information se stockholm.se/simhallar. För kontakt simhallar@stockholm.se Åkeshovs sim- och idrottshall is closed for renovation and will reopen in autumn For contact simhallar@stockholm.se

18

Kurser våren 2016 för barn, ungdomar och vuxna som har en funktionsnedsättning

Kurser våren 2016 för barn, ungdomar och vuxna som har en funktionsnedsättning Kurser våren 2016 för barn, ungdomar och vuxna som har en funktionsnedsättning Kom igång med att röra på dig! I Stockholms stads simhallar tränar vi i liten grupp, max 8 10 personer, och anpassar oss så

Läs mer

Ljus, vind och vatten

Ljus, vind och vatten Ljus, vind och vatten Välkommen till Moderna Museet och en sinnesupplevelse som du kan göra utifrån dina egna förutsättningar. I utställningen Olafur Eliasson: Verklighetsmaskiner går du genom salarna

Läs mer

Spelprogram för våren 2016

Spelprogram för våren 2016 !! Tingströms Läktare & Hammarby Fotboll Tingströms läktare & Hammarby Fotboll Spelprogram för våren 2016 Mån 04 apr 19.00 HIF - Östersund Sön 10 apr 15.00 HIF - Helsingborg IF Erbjudande! Se Hammarbyfotbolls

Läs mer

Kursprogram hösten 2017

Kursprogram hösten 2017 Kursprogram hösten 2017 Främst för dig som omfattas av LSS, till exempel går i särskolan, på Lärvux, arbetar i daglig verksamhet eller bor i gruppbostad. Teater med Sebastian sida 3 Sång med Nelli sida

Läs mer

Lördagsateljén. Anmäl dig på vår hemsida:

Lördagsateljén. Anmäl dig på vår hemsida: Anmäl dig på vår hemsida: www.krita.nu Lördagsateljén Öppen konstateljé där du självständigt kan skapa konst och vara kreativ. Erfarna ledare kan vid behov assistera dig. Välj om du vill måla, teckna,

Läs mer

Kursprogram våren 2018

Kursprogram våren 2018 Kursprogram våren 2018 Främst för dig som omfattas av LSS, till exempel går i särskolan, på Lärvux, arbetar i daglig verksamhet eller bor i gruppbostad. Träffa andra singlar... sida 4 Mitt Val Politik

Läs mer

Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning

Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning Sommaren 2016 Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning Främst för dig som omfattas av LSS, till exempel går i särskolan, på Lärvux, arbetar i daglig verksamhet eller bor i gruppbostad. 4 nya

Läs mer

Öppet Hus på KRITA! Öppet hus 22/1 kl /1 kl i sal 216

Öppet Hus på KRITA! Öppet hus 22/1 kl /1 kl i sal 216 Öppet hus 22/1 kl. 17-20 31/1 kl. 11-15 i sal 216 Öppet Hus på KRITA! Kom och se vår ateljé, prata med våra lärare, ta en fika eller delta i en kreativ drop-in workshop. Du får prova på olika material,

Läs mer

Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Klee/Aguéli

Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Klee/Aguéli Ivan Aguéli, Afrikanskt landskap, ca 1914 Ivan Aguéli Foto: Moderna Museet Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Klee/Aguéli Välkomna till visningar och verkstad för dig som bor på gruppbostad eller

Läs mer

LOVE ME TENDER. På Café 9:an Munkforsplan 45 I Farsta Den 29/2 Klockan Varmt Välkomna! En finstämd hyllning till Elvis Presley

LOVE ME TENDER. På Café 9:an Munkforsplan 45 I Farsta Den 29/2 Klockan Varmt Välkomna! En finstämd hyllning till Elvis Presley LANDSTINGET PRESENTERAR LOVE ME TENDER En finstämd hyllning till Elvis Presley På Café 9:an Munkforsplan 45 I Farsta Den 29/2 Klockan 18.30 Varmt Välkomna! För mer information om Kultur i vården, besök

Läs mer

Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning

Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning Sommaren 2015 Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning Främst för dig som omfattas av LSS, till exempel går i särskolan, på Lärvux, arbetar i daglig verksamhet eller bor i gruppbostad. Studieförbundet

Läs mer

Lördagsateljén. Anmäl dig på vår hemsida:

Lördagsateljén. Anmäl dig på vår hemsida: Anmäl dig på vår hemsida: www.krita.nu Lördagsateljén Öppen konstateljé där du självständigt kan skapa konst och vara kreativ. Erfarna ledare kan vid behov assistera dig. Välj om du vill måla, teckna,

Läs mer

Var: Beckomberga sim- och idrottshall Söderberga allé 80, Bromma

Var: Beckomberga sim- och idrottshall Söderberga allé 80, Bromma Var: Beckomberga sim- och idrottshall Söderberga allé 80, 168 62 Bromma När: Onsdagar klockan 16:00 med start den 17 januari 2018 Prova på Teater träna din fantasi Gratis prova på-dag onsdag 17 januari

Läs mer

HBTQ-HÄNG! På hbtq-hänget träffas vi och gör roliga saker tillsammans.

HBTQ-HÄNG! På hbtq-hänget träffas vi och gör roliga saker tillsammans. HBTQ-HÄNG! Hbtq-hänget är för dig som bor i gruppbostad, servicebostad eller jobbar på daglig verksamhet. Det är också för dig som är över 18 år och som går på till exempel särskole-gymnasiet. Hbtq-hänget

Läs mer

K L u R. t u r. OCH SPeeD. Sång och prat om vatten och hav. Landstinget presenterar

K L u R. t u r. OCH SPeeD. Sång och prat om vatten och hav. Landstinget presenterar t u r pp e ve l e S l K L u R u Landstinget presenterar VATTENMANNEN OCH SPeeD Sång och prat om vatten och hav För mer information om Kultur i vården, besök www.kultur.sll.se eller ring 08-690 51 00 HBTQ-HÄNG!

Läs mer

Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning

Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning Främst för dig som omfattas av LSS, till exempel går i särskolan, på Lärvux, arbetar i daglig verksamhet eller bor i gruppbostad. 13 nya kurser! Ny

Läs mer

Kurser våren 2018 för barn, ungdomar och vuxna som har funktionsnedsättning

Kurser våren 2018 för barn, ungdomar och vuxna som har funktionsnedsättning Kurser våren 2018 för barn, ungdomar och vuxna som har funktionsnedsättning Kom igång med att röra på dig! I Stockholms stads simhallar tränar du i liten grupp, max 8 10 personer, och vi anpassar oss så

Läs mer

Träffpunkt för daglediga och äldre med intellektuella

Träffpunkt för daglediga och äldre med intellektuella Träffpunkt för daglediga och äldre med intellektuella funktionsvariationer 10 torsdagar kl. 13.00 15.00 start: 15 februari. Pris: 20:- / person inkl. kaffe/te och fikabröd. Ingen föranmälan behövs det

Läs mer

Badet har öppet för personer med funktionsnedsättning. Medföljare får också bada. Badkort för sommaren kostar inget. Badet öppnar lördagen den 3 juni

Badet har öppet för personer med funktionsnedsättning. Medföljare får också bada. Badkort för sommaren kostar inget. Badet öppnar lördagen den 3 juni Badet har öppet för personer med funktionsnedsättning. Medföljare får också bada. Badkort för sommaren kostar inget. Badet öppnar lördagen den 3 juni Stora Sköndalsbadet har en handikappanpassad 25-metersbassäng.

Läs mer

Kursprogram hösten 2016

Kursprogram hösten 2016 Kursprogram hösten 2016 Främst för dig som omfattas av LSS, till exempel går i särskolan, på Lärvux, arbetar i daglig verksamhet eller bor i gruppbostad. Se våra nyheter! sida 3 Singelhäng sida 6 Baka

Läs mer

Hbtq-hänget! På Hbtq-hänget träffas vi och gör roliga saker tillsammans. På Hbtq-hänget ses vi och pratar om viktiga saker.

Hbtq-hänget! På Hbtq-hänget träffas vi och gör roliga saker tillsammans. På Hbtq-hänget ses vi och pratar om viktiga saker. Hbtq-hänget! Hbtq-hänget är för dig som är hbtq-person eller som är intresserad av hbtq-frågor. Hbtq betyder homosexuell, bisexuell, transperson och queer. Hbtq-hänget är för dig som bor i gruppbostad,

Läs mer

Kursprogram våren 2017

Kursprogram våren 2017 Kursprogram våren 2017 Främst för dig som omfattas av LSS, till exempel går i särskolan, på Lärvux, arbetar i daglig verksamhet eller bor i gruppbostad. Lär känna hunden sida 9 Lär dig DJ:a sida 5 Vårens

Läs mer

Inbjudan till gruppbostad och daglig verksamhet: Visning och verkstad

Inbjudan till gruppbostad och daglig verksamhet: Visning och verkstad Stillbilder ur filmer som du kan se i utställningen The New Human. Inbjudan till gruppbostad och daglig verksamhet: Visning och verkstad Välkomna till visningar och verkstad på Moderna Museet. Vi ser videoutställningen

Läs mer

STORA BLECKTORNET. Södermannagatan 61 Telefon JANUARI 2018

STORA BLECKTORNET. Södermannagatan 61 Telefon JANUARI 2018 STORA BLECKTORNET Södermannagatan 61 Telefon 010 13 03 383 JANUARI 2018 Onsdag 10/01 Café kväll Onsdag 17/01 Café kväll Onsdag 24/01 Café kväll Onsdag 31/01 Café kväll Öppet onsdagar mellan 18.00 21.00

Läs mer

Vad: Musikfestival med 11 uppträdanden på två scener

Vad: Musikfestival med 11 uppträdanden på två scener Ett evenemang endast för dig som har rätt till LSS Marit Bergman Vad: Musikfestival med 11 uppträdanden på två scener Var: ANDRA HEMMET (Skärholmsgången 32) När: Lör 27 maj 2017 Tid: 13:00-21:00 Biljett:

Läs mer

PREMIÄR 24 OKTOBER UNIKA DV STADSHAGEN PRESENTERAR MUSIKALEN BILJETTPRIS 120:-

PREMIÄR 24 OKTOBER UNIKA DV STADSHAGEN PRESENTERAR MUSIKALEN BILJETTPRIS 120:- UNIKA DV STADSHAGEN PRESENTERAR MUSIKALEN PREMIÄR 24 OKTOBER 24 OKT 18.00 Teater Tre Rosenlundsgatan 12 26 OKT 13.00 Sankt Göransgatan 153 28 OKT 13.00 Sankt Göransgatan 153 31 OKT 18.00 Teater Tre Rosenlundsgatan

Läs mer

Träffpunkt för daglediga och äldre med intellektuella

Träffpunkt för daglediga och äldre med intellektuella Träffpunkt för daglediga och äldre med intellektuella funktionsvariationer 10 torsdagar kl. 13.00 15.00 start: 15 februari. Pris: 20:- / person inkl. kaffe/te och fikabröd. Ingen föranmälan behövs det

Läs mer

Hbtq-hänget! På Hbtq-hänget träffas vi och gör roliga saker tillsammans. På Hbtq-hänget ses vi och pratar om viktiga saker.

Hbtq-hänget! På Hbtq-hänget träffas vi och gör roliga saker tillsammans. På Hbtq-hänget ses vi och pratar om viktiga saker. Hbtq-hänget! Hbtq-hänget är för dig som är hbtq-person eller som är intresserad av hbtq-frågor. Hbtq betyder homosexuell, bisexuell, transperson och queer. Hbtq-hänget är för dig som bor i gruppbostad,

Läs mer

Hbtq-hänget! På Hbtq-hänget träffas vi och gör roliga saker tillsammans. På Hbtq-hänget ses vi och pratar om viktiga saker.

Hbtq-hänget! På Hbtq-hänget träffas vi och gör roliga saker tillsammans. På Hbtq-hänget ses vi och pratar om viktiga saker. Hbtq-hänget! Hbtq-hänget är för dig som är hbtq-person eller som är intresserad av hbtq-frågor. Hbtq betyder homosexuell, bisexuell, transperson och queer. Hbtq-hänget är för dig som bor i gruppbostad,

Läs mer

Föreställningen spelas på Mosaikteatern: Tellusgången 26, Hägersten.

Föreställningen spelas på Mosaikteatern: Tellusgången 26, Hägersten. Orfeus & Eurydike är ett sorglustigt spektakel om Döden och Kärleken. En omöjlig vandring ner i underjorden för att hämta tillbaka det som inte kan hämtas tillbaka. Orfeus och Eurydike är ett visuellt

Läs mer

Utställning: Expansion av Truls Nord i Nacka konsthall

Utställning: Expansion av Truls Nord i Nacka konsthall Utställning: Expansion av Truls Nord i Nacka konsthall Utställningen består av verk gjorda för att upplevas med händerna. I rummet finns ingen färg, färgpaletten är i dig. Blunda, känn, ta på, smek Hud

Läs mer

Hbtq-hänget! På Hbtq-hänget träffas vi och gör roliga saker tillsammans. På Hbtq-hänget ses vi och pratar om viktiga saker.

Hbtq-hänget! På Hbtq-hänget träffas vi och gör roliga saker tillsammans. På Hbtq-hänget ses vi och pratar om viktiga saker. Hbtq-hänget! Hbtq-hänget är för dig som är hbtq-person eller som är intresserad av hbtq-frågor. Hbtq betyder homosexuell, bisexuell, transperson och queer. Hbtq-hänget är för dig som bor i gruppbostad,

Läs mer

Sommarprogram 2014. Sommarkurser för dig som går i gymnasiesärskolan, går på Lärvux, arbetar i daglig verksamhet eller bor i gruppbostad

Sommarprogram 2014. Sommarkurser för dig som går i gymnasiesärskolan, går på Lärvux, arbetar i daglig verksamhet eller bor i gruppbostad Sommarkurser för dig som går i gymnasiesärskolan, går på Lärvux, arbetar i daglig verksamhet eller bor i gruppbostad Yoga och vegetarisk matlagning Välkommen till denna härliga yoga vecka som kommer att

Läs mer

Målerikurs. Kursstart på KRITA den 16/2

Målerikurs. Kursstart på KRITA den 16/2 Kursstart på KRITA den 16/2 Målerikurs Kurs i måleri där vi undersöker och experimenterar med färg och leker fram nya bilder med hjälp av slumpen. Sista undervisningstillfället gör vi en liten utställning.

Läs mer

Prova på tennis på SALK

Prova på tennis på SALK Prova på tennis på SALK Under vecka nio så ordnar TAP Sweden Prova-på-tennis för all personer med funktionsnedsättningar. Det spelar ingen roll vilken funktionsnedsättning du har, alla är välkomna! Tider:

Läs mer

Final 27/11. Biljetter köps via Tickster.com

Final 27/11. Biljetter köps via Tickster.com Final 27/11 En musiktävling av och med personer med funktionsvariationer. Final på Kulturhuset Stadsteatern 27 november kl 18.00. Färdtjänstadress: Beridarbansgatan 5 Biljetter köps via Tickster.com Stockholms

Läs mer

Långa konstkursen. Kursstart på KRITA den 14/2

Långa konstkursen. Kursstart på KRITA den 14/2 Kursstart på KRITA den 14/2 Långa konstkursen Kom till KRITAs ateljé och skapa konst och skulptur. Vi använder många olika material och arbetar med måleri, collage, teckning och skulptur. Vi inspireras

Läs mer

Lördagsateljén. Startar på KRITA den 3/2

Lördagsateljén. Startar på KRITA den 3/2 Startar på KRITA den 3/2 Lördagsateljén Öppen konstateljé där du kan skapa konst och vara kreativ. Välj om du vill måla, teckna, göra collage eller bygga skulpturer. Du får använda olika material, redskap

Läs mer

Välkommen till samtalsgruppen Efter Jobbet på Birkagården, vårterminen 2017

Välkommen till samtalsgruppen Efter Jobbet på Birkagården, vårterminen 2017 Välkommen till samtalsgruppen Efter Jobbet på Birkagården, vårterminen 2017 -för unga vuxna med utvecklingsstörning i åldern 25-35 år Efter Jobbet-gruppen ses varannan vecka och pratar om ämnen som vänskap,

Läs mer

Inbjudan till gruppbostad och daglig verksamhet: Visning och verkstad

Inbjudan till gruppbostad och daglig verksamhet: Visning och verkstad Victor Brauner, Medvetandets upptäckt (La découverte de la conscience), 1956 Foto: Prallan Allsten/Moderna Museet Victor Brauner/Bildupphovsrätt 2015 Dirk Fleischmann, One Hundred And Sixty-Two Out Of

Läs mer

Kurser hösten 2017 för barn, ungdomar och vuxna som har en funktionsnedsättning

Kurser hösten 2017 för barn, ungdomar och vuxna som har en funktionsnedsättning Kurser hösten 2017 för barn, ungdomar och vuxna som har en funktionsnedsättning Kom igång med att röra på dig! I Stockholms stads simhallar tränar du i liten grupp, max 8 10 personer, och vi anpassar oss

Läs mer

Visning och verkstad utan krångliga ord

Visning och verkstad utan krångliga ord Francis Bacon, Double Portrait of Lucian Freud and Frank Auerbach, 1964 The Estate of Francis Bacon/Bildupphovsrätt 2017 Visning och verkstad utan krångliga ord Välkomna till visning och verkstad på Moderna

Läs mer

Lördagsateljén. Startar på KRITA den 11/2

Lördagsateljén. Startar på KRITA den 11/2 Startar på KRITA den 11/2 Lördagsateljén Öppen konstateljé där du kan skapa konst och vara kreativ. Erfarna ledare kan vid behov assistera dig. Välj om du vill måla, teckna, göra collage eller bygga skulpturer.

Läs mer

Vibbarna. Café. :an. Café 9an > Aktivitetshuset Tuben i Farsta Centrum. Spelar och underhåller kl 18:30 Fri entré Varmt välkomna!

Vibbarna. Café. :an. Café 9an > Aktivitetshuset Tuben i Farsta Centrum. Spelar och underhåller kl 18:30 Fri entré Varmt välkomna! 4 maj 2015 Vibbarna Spelar och underhåller kl 18:30 Fri entré Varmt välkomna! Café :an H/vibbarna Café 9an > Aktivitetshuset Tuben i Farsta Centrum Vid frågor ring: Fia 08-508 182 80 eller Ralf 0729-41

Läs mer

Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning

Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning Främst för dig som omfattas av LSS, till exempel går i särskolan, på Lärvux, arbetar i daglig verksamhet eller bor i gruppbostad. Många nya kurser!

Läs mer

Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning

Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning Våren 2015 Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning Främst för dig som omfattas av LSS, till exempel går i särskolan, på Lärvux, arbetar i daglig verksamhet eller bor i gruppbostad. Studieförbundet

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL DELTÄVLINGARNA 2017!

VÄLKOMMEN TILL DELTÄVLINGARNA 2017! - en musiktävling av och med personer med funktionsvariationer VÄLKOMMEN TILL DELTÄVLINGARNA 2017! 10 oktober Blå Huset i Tensta Kulturskolan Stockholm, Tenstaplan 8 18 oktober Fanfaren i Farsta Centrum

Läs mer

Hbtq-hänget! På Hbtq-hänget träffas vi och gör roliga saker tillsammans. På Hbtq-hänget ses vi och pratar om viktiga saker.

Hbtq-hänget! På Hbtq-hänget träffas vi och gör roliga saker tillsammans. På Hbtq-hänget ses vi och pratar om viktiga saker. Hbtq-hänget! Hbtq-hänget är för dig som är hbtq-person eller som är intresserad av hbtq-frågor. Hbtq betyder homosexuell, bisexuell, transperson och queer. Hbtq-hänget är för dig som bor i gruppbostad,

Läs mer

Träna med Korpen. Med stöd av

Träna med Korpen. Med stöd av An Träna med Korpen Du som bor på LSS-bostad eller deltar på daglig verksamhet är välkommen att träna med oss. Vi dansar, tränar styrka och tar en paus och dricker vatten och umgås. Ta med dig träningskläder

Läs mer

Läderkurs. Kursstart på KRITA den 29/3

Läderkurs. Kursstart på KRITA den 29/3 Kursstart på KRITA den 29/3 Läderkurs Skapa vackra och personliga saker i läder. Med enkel teknik kan du göra armband, nyckelhållare eller plånböcker i läder. Använd kontrasterande färger på tråd och läder

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ÅRETS FINAL!

VÄLKOMMEN TILL ÅRETS FINAL! - en musiktävling av och med personer med funktionsvariationer VÄLKOMMEN TILL ÅRETS FINAL! 21 november Studion, Kulturhuset Stadsteatern, Sergels torg 5 Tid: 18.00. Pris: 100 kr (50 kr för barn 6-12 år,

Läs mer

HBTQ-HÄNG! På hbtq-hänget träffas vi och gör roliga saker tillsammans. Datum: 15 december

HBTQ-HÄNG! På hbtq-hänget träffas vi och gör roliga saker tillsammans. Datum: 15 december HBTQ-HÄNG! Hbtq-hänget är för dig som bor i gruppbostad, servicebostad eller jobbar på daglig verksamhet. Det är också för dig som är över 18 år och som går på till exempel särskole-gymnasiet. Hbtq-hänget

Läs mer

NYPREMIÄR 22 MARS UNIKA DV STADSHAGEN PRESENTERAR MUSIKALEN. BILJETTPRIS 120:Boka biljetter på

NYPREMIÄR 22 MARS UNIKA DV STADSHAGEN PRESENTERAR MUSIKALEN. BILJETTPRIS 120:Boka biljetter på UNIKA DV STADSHAGEN PRESENTERAR MUSIKALEN NYPREMIÄR 22 MARS FÖRESTÄLLNINGAR 22 mars, 24 mars, 29 mars, 30 mars, 5 april, 11 april, 3 maj, 4 maj BILJETTPRIS 120:Boka biljetter på boka@unika.nu Alla föreställningar

Läs mer

Öppen verkstad Kom och skapa på GRO!

Öppen verkstad Kom och skapa på GRO! v Kostnadsfria kurser fram till den 25/11 2017 Öppen verkstad Kom och skapa på GRO! För dig som omfattas av LSS, går i särskolan, på Lärvux, arbetar i Daglig verksamhet eller bor i gruppbostad. Kom och

Läs mer

Sommarens kurser För dig med intellektuell funktionsnedsättning

Sommarens kurser För dig med intellektuell funktionsnedsättning Sommarens kurser 2019 För dig med intellektuell funktionsnedsättning Sommarkurs i "Skapande återbruk" För dig med intellektuell funktionsnedsättning. Vi tillverkar nya fat, skålar och skulpturer av gammalt

Läs mer

Inbjudan till gruppbostad och daglig verksamhet: Visning och verkstad

Inbjudan till gruppbostad och daglig verksamhet: Visning och verkstad Öyvind Fahlström, Sitting..., 1962 2015 Sharon Avery-Fahlström Inbjudan till gruppbostad och daglig verksamhet: Visning och verkstad Välkomna på visning och verkstad på Moderna Museet. Vi kollar på konstverk

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL MUSIKSCENEN CAFÉ KATARINA VÅREN 2017

VÄLKOMMEN TILL MUSIKSCENEN CAFÉ KATARINA VÅREN 2017 o o o o o VÄLKOMMEN TILL MUSIKSCENEN CAFÉ KATARINA VÅREN 2017 Under våren kan du sjunga karaoke varje gång det är kvällscafé! Vi har öppet kl 18 20 följande datum 24 januari Karaoke 7 februari Konsert

Läs mer

Högläsning för äldre. Välkommen till. Hornstulls bibliotek

Högläsning för äldre. Välkommen till. Hornstulls bibliotek Högläsning för äldre. Välkommen till Hornstulls bibliotek! Välkomna på högläsningsstunder! För dig som är 60 år eller äldre och bor i gruppbostad. Vi lyssnar, pratar och fikar tillsammans. Bibliotekarierna

Läs mer

Smyckeskurs. Kurs på KRITA 27-28/10

Smyckeskurs. Kurs på KRITA 27-28/10 Kurs på KRITA 27-28/10 Smyckeskurs Lär dig grunderna i att göra smycken med porslin, plast och pärlor. Du gör halsband, armband och ringar. Det finns porslinsbitar och pärlor i många olika färger och former

Läs mer

Tingströms Läktare informerar.

Tingströms Läktare informerar. Tingströms Läktare informerar. Hej! Här kommer årets första nyhetsbrev från oss på Tingströms Läktare. Allsvenskan Årets Allsvenska premiär är nu bara två månader bort och Söndag den 1/4 kl: 15,00 möter

Läs mer

Upptäck Mälardalen med tåg

Upptäck Mälardalen med tåg Dagsemestrar med NBV 2015 Studieförbundet NBV erbjuder dagsemestrar för personer som bor i gruppbostad eller som jobbar på daglig verksamhet i Stockholms stad. Med detta program följer också ett anmälningsformulär.

Läs mer

Träffpunkt för daglediga och äldre intellektuellt

Träffpunkt för daglediga och äldre intellektuellt Träffpunkt för daglediga och äldre intellektuellt funktionsnedsatta 10 torsdagar kl. 13.00 15.00 start: 5 oktober. Pris: 20:- / person inkl. kaffe/te och fikabröd. Ingen föranmälan behövs det är bara att

Läs mer

Studiecirklar på din fritid våren 2009

Studiecirklar på din fritid våren 2009 Studiecirklar på din fritid våren 2009 Studiecirklar och kultur för personer med intellektuell funktionsnedsättning SV Stockholm Sektionen för personer med funktionsnedsättningar SV Stockholm har studiecirklar

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL MUSIKSCENEN CAFÉ KATARINA Vi har öppet kl 18-20

VÄLKOMMEN TILL MUSIKSCENEN CAFÉ KATARINA Vi har öppet kl 18-20 VÄLKOMMEN TILL MUSIKSCENEN CAFÉ KATARINA Vi har öppet kl 18-20 15 maj Vårens sista kvällscafé blir en riktig fest! Show med The Fantastic Four The Fantastic Four kommer direkt från Hollywood till Café

Läs mer

Upptäck Mälardalen med tåg

Upptäck Mälardalen med tåg Dagsemestrar med NBV 2015 Studieförbundet NBV erbjuder dagsemestrar för personer som bor i gruppbostad eller som jobbar på daglig verksamhet i Stockholms stad. Med detta program följer också ett anmälningsformulär.

Läs mer

Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning. Hösten 2014

Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning. Hösten 2014 Hösten 2014 Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning Främst för dig som omfattas av LSS. Till exempel går i gymnasiesärskolan, Lärvux, arbetar i daglig verksamhet eller bor i gruppbostad.

Läs mer

Baka och fika hälsosamt

Baka och fika hälsosamt Baka och fika hälsosamt Studieförbundet Vuxenskolan har en ny kurs som är för dig som gillar att fika. Vi bakar tillsammans i gruppen. Vi lär oss att använda nyttiga råvaror som är hälsosamt för kroppen.

Läs mer

Anmäla sig till simskola: När: Onsdagar klockan 16:00 till 16:30. Var: Beckomberga sim- och idrottshall. Adress: Söderberga allé 80

Anmäla sig till simskola: När: Onsdagar klockan 16:00 till 16:30. Var: Beckomberga sim- och idrottshall. Adress: Söderberga allé 80 Var: Beckomberga sim- och idrottshall Adress: Söderberga allé 80 När: Onsdagar klockan 16:00 till 16:30 Start: Onsdagen den 18 oktober Priser: Vuxna i Stockholms kommun 770 kr 8 x 30 min Vuxna utanför

Läs mer

Din helg Söndagskurser på Linde i höst!

Din helg Söndagskurser på Linde i höst! Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning Sommaren och hösten 2019 Din helg Söndagskurser på Linde i höst! SKAPA Måla, teckna och skulptera 12 ggr 1 600 kr tis 15.30-17.45 Start 17 september

Läs mer

Dansa Salsa En kurs för dig som bor i gruppbostad eller arbetar på daglig verksamhet.

Dansa Salsa En kurs för dig som bor i gruppbostad eller arbetar på daglig verksamhet. Dansa Salsa En kurs för dig som bor i gruppbostad eller arbetar på daglig verksamhet. Välkommen på Salsakurs. Salsa är en dans från Cuba som dansas över hela världen. Klicka här så får du se en film om

Läs mer

Ons 17 maj. Klockan 16-19

Ons 17 maj. Klockan 16-19 Ons 17 maj Klockan 16-19 Rålambsvägen 16 OSA till UDE@unika.nu Denna gång: Så Låter Unika! Vi bjuder på en alldeles egen glittrande show baserad på tv-succén Så Ska Det Låta, där hela publiken får vara

Läs mer

FUB-GYMPA VÅREN 2017!

FUB-GYMPA VÅREN 2017! www.fubstockholm.se FUB-GYMPA VÅREN 2017! Kom och gympa till musik på måndagar med Lotta och Sofia! Vi håller till i Matteusskolans gymnastiksal på Vanadisvägen 16 i Stockholm på måndagar mellan klockan

Läs mer

Informationträff Jag är berättaren

Informationträff Jag är berättaren Informationträff Jag är berättaren Jag är berättaren är ett projekt som finns för att RFSL Stockholms verksamhet Hbtq-hänget har pratat om att det inte finns några böcker om hbtq-personer som är funkis.

Läs mer

Din helg Söndagskurser på Linde i höst!

Din helg Söndagskurser på Linde i höst! Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning Hösten 2019 Din helg Söndagskurser på Linde i höst! Massor av nya roliga kurser i fina lokaler! Nyhet: Din helg på Linde Skapa med akvarell och kritor

Läs mer

Forum Funktionshinder. Vi ses vid tre onsdagkvällar i maj och juni. Du är välkommen alla tre gångerna. Du kan komma bara en gång om du vill.

Forum Funktionshinder. Vi ses vid tre onsdagkvällar i maj och juni. Du är välkommen alla tre gångerna. Du kan komma bara en gång om du vill. StoCKK Stockholm Center för Kommunikativt och Kognitivt stöd Forum Funktionshinder Kom på teknikfika! Vi ses vid tre onsdagkvällar i maj och juni. Du är välkommen alla tre gångerna. Du kan komma bara en

Läs mer

Sprallsång höst 2014. Välkommen till Stallet och Sprallsången. Kom klockan 11.00 12.00 eller klockan 13.00 14.00. 18 okt 8 nov 22 nov 6 dec

Sprallsång höst 2014. Välkommen till Stallet och Sprallsången. Kom klockan 11.00 12.00 eller klockan 13.00 14.00. 18 okt 8 nov 22 nov 6 dec Sprallsång höst 2014 Välkommen till Stallet och Sprallsången Kom klockan 11.00 12.00 eller klockan 13.00 14.00. 18 okt 8 nov 22 nov 6 dec Stallet Folk- och världsmusik, ingång från Blasieholms torg 10,

Läs mer

Matcher. 21 okt Hammarby IF - Östersunds FK. Välkommen till Tingströms läktare!

Matcher. 21 okt Hammarby IF - Östersunds FK. Välkommen till Tingströms läktare! Välkommen till Tingströms läktare! Nu finns en möjlighet för dig som är lindrigt handikappad och vill se Hammarbys hemmamatcher på Tele2 arenatill ett lägre pris. Nedan är spelschemat för de matcher som

Läs mer

Lördagsateljén. Startar på KRITA den 3/2

Lördagsateljén. Startar på KRITA den 3/2 Startar på KRITA den 3/2 Lördagsateljén Öppen konstateljé där du kan skapa konst och vara kreativ. Välj om du vill måla, teckna, göra collage eller bygga skulpturer. Du får använda olika material, redskap

Läs mer

Inbjudan till gruppbostad och daglig verksamhet: Visning och verkstad

Inbjudan till gruppbostad och daglig verksamhet: Visning och verkstad Bilder ur filmer som visas i utställningen. Inbjudan till gruppbostad och daglig verksamhet: Visning och verkstad Välkomna till visningar och verkstad på Moderna Museet. Vi ser utställningen Marina Abramović

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL MUSIKSCENEN CAFÉ KATARINA HÖSTEN 2016

VÄLKOMMEN TILL MUSIKSCENEN CAFÉ KATARINA HÖSTEN 2016 VÄLKOMMEN TILL MUSIKSCENEN CAFÉ KATARINA HÖSTEN 2016 Under hösten kan du sjunga karaoke varje gång det är kvällscafé! Vi återkommer i augusti med ett mer detaljerat program. Vi har öppet kl 18 20 följande

Läs mer

Öppet Hus på KRITA! Öppet hus 22/1 kl. 17-20 31/1 kl. 11-15 i sal 216

Öppet Hus på KRITA! Öppet hus 22/1 kl. 17-20 31/1 kl. 11-15 i sal 216 Öppet hus 22/1 kl. 17-20 31/1 kl. 11-15 i sal 216 Öppet Hus på KRITA! Kom och se vår ateljé, prata med våra lärare, ta en fika eller delta i en kreativ drop-in workshop. Du får prova på olika material,

Läs mer

Studiecirklar. Våren 2016. Kulturarrangemang och föreläsningar

Studiecirklar. Våren 2016. Kulturarrangemang och föreläsningar Studiecirklar Våren 2016 Kulturarrangemang och föreläsningar För personer med egen erfarenhet av funktionsvariationer. För personal och anhöriga som har kontakt med personer inom LSS målgrupp. Studieförbundet

Läs mer

PREMIÄR 24 OKTOBER UNIKA DV STADSHAGEN PRESENTERAR MUSIKALEN BILJETTPRIS 120:-

PREMIÄR 24 OKTOBER UNIKA DV STADSHAGEN PRESENTERAR MUSIKALEN BILJETTPRIS 120:- UNIKA DV STADSHAGEN PRESENTERAR MUSIKALEN PREMIÄR 24 OKTOBER 24 OKT 18.00 Teater Tre Rosenlundsgatan 12 26 OKT 13.00 Sankt Göransgatan 153 28 OKT 13.00 Sankt Göransgatan 153 31 OKT 18.00 Teater Tre Rosenlundsgatan

Läs mer

Poem, Jazzballader & lite Finskt

Poem, Jazzballader & lite Finskt Poem, Jazzballader & lite Finskt Starring Kent Sidvall, Harri Raatikainen, Lena Hesse, Anders Wieslander & Samira Mehidi Äntligen är det dags igen för Scen Medis 5! Cornelis Vreeswijk fyller 80 år. Finland

Läs mer

Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Moderna Museet samling

Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Moderna Museet samling Robert Rauschenberg, Monogram, 1955-59 Estate of Robert Rauschenberg/BUS 2012, Stockholm/VAGA, NY. Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Moderna Museet samling Välkomna till visningar och verkstad

Läs mer

Svenska Cupen med Tingströms läktare på Tele2 arena

Svenska Cupen med Tingströms läktare på Tele2 arena Svenska Cupen med Tingströms läktare på Tele2 arena Tingströms läktare har biljetter till två av matcherna med Hammarby i Svenska Cupen. Vinnaren av cupen får en plats i kvalet till Europa League. Vill

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ÅRETS DELTÄVLINGAR!

VÄLKOMMEN TILL ÅRETS DELTÄVLINGAR! - en musiktävling av och med personer med funktionsvariationer VÄLKOMMEN TILL ÅRETS DELTÄVLINGAR! 12 oktober Fanfaren i Farsta Centrum - Kulturskolan Stockholm, Farstagången 8 21 oktober Blå Huset i Tensta

Läs mer

Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning

Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning Främst för dig som omfattas av LSS. Till exempel går i gymnasiesärskolan, Lärvux, arbetar i daglig verksamhet eller bor i gruppbostad. Studieförbundet

Läs mer

Häggarna spelar upp till dans på Hågelby Gård i Tumba

Häggarna spelar upp till dans på Hågelby Gård i Tumba Häggarna spelar upp till dans på Hågelby Gård i Tumba Fredagen den 21 augusti 2015 Klockan 19:00-21:30 Utomhus men under tak. Cafét har öppet men du kan också ta med ditt eget fika. Entré - 100 kronor,

Läs mer

Fritid för alla Fritid för barn och unga med funktionsnedsättning

Fritid för alla Fritid för barn och unga med funktionsnedsättning Fritid för alla Fritid för barn och unga med funktionsnedsättning Karin Olsson Sandberg, Samordnare Fritid för alla Fritid för alla barn och unga med funktionsnedsättning 7-25 år Kommunfullmäktigebeslut

Läs mer

Mellandagsfest 28. Middag Snacks Musik Tävling

Mellandagsfest 28. Middag Snacks Musik Tävling Mellandagsfest 28 Klockan 17.00-20.00 Middag Snacks Musik Tävling Du hälsas välkommen med fruktig alkoholfri bål och snacks. Sedan blir det middag med efterrätt. Kvällens musikant är trubaduren Antz. Han

Läs mer

minfritid.nu fritidsmässan för mig Tid:

minfritid.nu fritidsmässan för mig Tid: minfritid.nu fritidsmässan för mig! j e H 11 ma Tid: j kl. 09 P -20.30 Idrotts lats: huset i Tumb Munkh ättev. 4 a, 1 Välkommen till 2017 års fritidsmässa! Här kan du prova på många roliga aktiviteter

Läs mer

Café 9:AN. Bra att veta: Aktivitetshuset Tuben Munkforsplan 45, plan 3 i Farsta centrum. Program för Hösten Kontaktuppgifter: Fia

Café 9:AN. Bra att veta: Aktivitetshuset Tuben Munkforsplan 45, plan 3 i Farsta centrum. Program för Hösten Kontaktuppgifter: Fia Bra att veta: Kontaktuppgifter: Fia 08-508 18280 sms:a 0761218280 ann-sofie.ekstrand@stockholm.se Ralf 072-9415416 Café 9:AN Program för Hösten 2016 Vi är till för dig inom LSS Vi finns också på facebook!

Läs mer

Högläsning för äldre. Välkommen till. Hornstulls bibliotek

Högläsning för äldre. Välkommen till. Hornstulls bibliotek Högläsning för äldre. Välkommen till Hornstulls bibliotek! Välkomna på högläsningsstunder! För dig som är 60 år eller äldre och bor i gruppbostad. Vi lyssnar, pratar och fikar tillsammans. Bibliotekarierna

Läs mer

Studieprogram 2015/2016. För dig som har en funktionsnedsättning och för dig som arbetar med personer med funktionsnedsättning NYHETER

Studieprogram 2015/2016. För dig som har en funktionsnedsättning och för dig som arbetar med personer med funktionsnedsättning NYHETER NYHETER Enkel matlagning, Rytmik och Så funkar sex NYHETER Hälsokörkort och Träslöjd Studieprogram 2015/2016 För dig som har en funktionsnedsättning och för dig som arbetar med personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Studieprogram höst & vår 2014/2015

Studieprogram höst & vår 2014/2015 Studieprogram höst & vår 2014/2015 För dig som har en funktionsnedsättning Viktigt att veta för dig som går i en studiecirkel Vill du anmäla dig till en studiecirkel så kan du fylla i och skicka in blanketten

Läs mer

SE HAMMARBY FOTBOLL 2018

SE HAMMARBY FOTBOLL 2018 SE HAMMARBY FOTBOLL 2018 Vilken start på Allsvenskan vi fått uppleva i år. Hammarby har startat med fyra raka vinster och leder serien fyra poäng före tabell tvåan Örebro. Följ den spännande fortsättningen

Läs mer

För dig som är folkbokförd i Stockholms stad:

För dig som är folkbokförd i Stockholms stad: : För dig som är folkbokförd i Stockholms stad: Till och med 19 år, 6 tillfällen: 280 kr. Till och med 19 år, 12 tillfällen: 560 kr. Från 20 år, 6 tillfällen: 480 kr. Från 20 år, 12 tillfällen: 960 kr.

Läs mer

Högläsning för äldre. Välkommen till. Hornstulls bibliotek

Högläsning för äldre. Välkommen till. Hornstulls bibliotek Högläsning för äldre. Välkommen till Hornstulls bibliotek! Välkomna på högläsningsstunder! För dig som är 60 år eller äldre och bor i gruppbostad. Vi lyssnar, pratar och fikar tillsammans. Bibliotekarierna

Läs mer

t i Ansökan är öppen!

t i Ansökan är öppen! G e t t i l Gla r ur o m dj ä l G #funkisf för e v i t es en l a n u f d e m r persone g n i n t t ä s d ktionsne Ansökan är öppen! Tycker du om att sjunga, kanske spela ett instrument och framför allt

Läs mer