Miljökonsekvensbeskrivning (MKB)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Miljökonsekvensbeskrivning (MKB)"

Transkript

1 Ny markförlagd 145 kv ledning från transformatorstation sydväst om Götafors till Waggeryd Cell AB:s produktionsanläggning i i Vaggeryds kommun Miljökonsekvensbeskrivning (MKB) 2016

2 Denna miljökonsekvensbeskrivning är upprättad av SWECO Energuide AB Uppdragsledare: Granskning: Uppdragsnr: Beställare: Waggeryd Cell AB Datum: Kartmaterial Lantmäteriet Foton, illustrationer och kartor har om inte annat anges tagits fram av Sweco Energuide Omslagsbild: Waggeryd Cell AB:s anläggning i Götafors 2 (46)

3 Sammanfattning Waggeryd Cell AB tillverkar pappersmassa i en produktionsanläggning belägen i utanför Vaggeryd. Dagens effektbehov på ca 28 MW tillgodoses genom matning av el från befintligt 40 kv elnät i området. Bolaget planerar nu för en ökning av produktionen i anläggningen. Planerad produktionsökning kräver kortslutningseffekter som bara kan erhållas med matning från ett 145 kv elnät. För att kunna genomföra en fortsatt modernisering av anläggningen och utöka produktionen planerar Waggeryd Cell AB att anlägga en ny 145 kv markkabel från Vattenfalls transformatorstation OT66, belägen sydväst om Götafors, till ny transformatorstation vid bolagets produktionsanläggning. Ledningen anläggs med två kabelförband. Schaktbredden på kabeldiket blir ca 2,5 meter och arbetsområdet för anläggandet av kabeln uppgår till ca 12 meter. Längd på den planerade kabeln är ca 2500 meter. Efter genomfört samråd har en kabelsträckning valts som minimerar intrånget i det berörda området. Den förordade sträckningen följer befintliga 40 kv ledningar som idag matar Waggeryd Cell AB med el. Påverkan på miljön i området i anläggnings- och driftskede kommer med föreslagna skyddsåtgärder bli mycket liten. 3 (46)

4 Innehållsförteckning 1 Inledning Bakgrund och syfte Omfattning och avgränsning Metodik Presentation av Waggeryd Cell AB Planering och prövning Prövningsprocess och tillstånd Övrig berörd lagstiftning Samråd och information Tidplan Alternativ Nollalternativ Studerade alternativ Motivering till val av alternativ Förutsättningar Planförhållanden Miljöbalkens allmänna hänsynsregler Waggeryd Cell AB:s miljöarbete Teknik Beskrivning av ledningens utförande Elektromagnetiska fält Elektromagnetiska fält Magnetfält från aktuell ledning Miljökonsekvenser Landskapsbild Boendemiljö Naturmiljö Kulturmiljö Rekreation och friluftsliv Hushållning med naturresurser Infrastruktur och trafik Utsläpp till luft Mark och grundvatten Samlad bedömning Samrådsredogörelse Samråd Synpunkter framkomna i samrådet Länsstyrelsens beslut om betydande miljöpåverkan (46)

5 10 Referenser Bilagor Bilaga 1 Bilaga 2 Länsstyrelsens beslut om betydande miljöpåverkan Naturvärdesinventering 5 (46)

6 1 Inledning 1.1 Bakgrund och syfte Waggeryd Cell AB tillverkar pappersmassa i en produktionsanläggning belägen i utanför Vaggeryd. Produktionen uppgår idag till ca ton massa per år. Dagens effektbehov på ca 28 MW tillgodoses genom matning av el från befintligt 40 kv elnät i området. Bolaget planerar att öka produktionen i anläggningen för att minska kostnaderna för producerad massa och därigenom öka företagets konkurrenskraft. Waggeryd cell har tillstånd från Miljödomstolen att producera ton massa per år och för att nå denna produktionsnivå så beräknas det nya effektbehovet bli ca MW. Planerad ökad produktion kräver att ny maskinutrustning (raffinörmotorer) behöver installeras. För att möjliggöra direktstarter av de nya motorerna utan att få ett stort spänningsfall i elnätet så krävs det kortslutningseffekter som bara kan erhållas med matning från ett 145 kv elnät. Produktion av pappersmassa med modern teknik är beroende av att alla motorer i produktionsanläggningen kan direktstartas. På grund av dagens begränsningar i elnätet måste bolaget för närvarande använda en föråldrad teknik med hjälpstart av motorer vilket innebär sämre tillgänglighet och mera underhåll av anläggningen. En utbyggnation av produktionsanläggningen med sådan teknik skulle också medföra orealistiska investeringskostnader. För att kunna genomföra en fortsatt modernisering av anläggningen och utöka produktionen så att brukets fortsatta överlevnad tryggas planerar Waggeryd Cell AB att anlägga en ny 145 kv markkabel från Vattenfalls transformatorstation OT66, belägen sydväst om Götafors, till ny transformatorstation vid bolagets produktionsanläggning. Den nya 145 kv markkabeln kommer att ägas och drivas av Waggeryd Cell AB. Detta bolag ansvarar även för koncessionsansökan som kommer att inlämnas till Energimarknadsinspektionen. Ledningen är vad man i vardagligt tal kallar en 130 kv ledning. Dessa ledningar har normalt en konstruktionsspänning på 145 kv, vilket således är den högsta spänningen som man kan driva ledningen med. Ledningen kommer att drivas med en nominell driftspänning om 133 kv. 1.2 Omfattning och avgränsning Anläggandet av kabeln berör ett område mellan Vattenfalls transformatorstation OT66 sydväst om Götafors och ny transformator vid Waggeryd Cell AB:s produktionsanläggning. 6 (46)

7 Alternativa sträckningar inför markförläggningen av ledningen har studerats inom det markerade området på nedanstående karta. Figur 1.1. Inom det bruna området har sträckningsalternativ för kabelförläggning studerats. 7 (46)

8 1.3 Metodik För att hitta en lämplig sträckning inför den planerade markförläggningen av ledningen genomfördes inledningsvis studier av länsstyrelsens digitala planeringsunderlag (RUM), Skogsstyrelsens digitala material (Skogens pärlor) samt Riksantikvarieämbetets digitala underlagsmaterial (FMIS). Förekomsten av natur- och kulturmiljövärden och värdefulla grönområden noterades liksom mark- och vattenanvändningsintressen. En naturvärdesinventering i fält har under våren 2016 genomförts för de alternativa sträckningarna inom ett stråk om 100 meter. I bilaga 2 redovisas den utförda inventeringen. Identifierade intressen inom 50 meter från de alternativa sträckningarna redovisas i kapitel 7. Bebyggelseförekomsten i området undersöktes genom studier av fastighetskartan samt kompletterande kontroller i fält. Kommunala planer har studerats för att undvika konflikter med framtida exploatering av området. Strävan har varit att hålla största möjliga avstånd till berörda intressen. 1.4 Presentation av Waggeryd Cell AB Waggeryd Cell AB producerar pappersmassa och är helägt av ATA-koncernen, en stor svensk tillverkare av sågade trävaror. Genom att använda senaste processteknologi är Waggeryd Cell ABen ledande tillverkare av BCTMP-massa (mekanisk massa). Bruket har moderniserats och optimerats för att producera högkvalitativ BCTMPmassa som används av kunder runt om i världen för en mängd olika applikationer. Huvuddelen av produktionen exporteras. Produktionskapaciteten är ca ton per år. 8 (46)

9 2 Planering och prövning 2.1 Prövningsprocess och tillstånd För att anlägga och driva den aktuella kraftledningen krävs tillstånd. Det primära tillståndet som erfordras är så kallad nätkoncession för linje (tillstånd enligt ellagen 1997:857). En ansökan om koncession ska innehålla en miljökonsekvensbeskrivning (MKB) som beskriver den påverkan som projektet kan medföra på bl.a. landskapsbild, naturmiljö, kulturmiljö och människors hälsa. Koncessionsansökan sänds till Energimarknadsinspektionen som remitterar handlingarna till berörda instanser. Efter remisstiden beslutar Energimarknadsinspektionen om koncession. Nätkoncession för linje gäller enbart ledningar och inte transformatorstationer. En nätkoncession för linje kan under särskilda förutsättningar få omprövas när 40 år har förflutit. Förutom koncession behöver ledningsägaren även säkra rätten till den mark som berörs av ledningen. Waggeryd Cell AB avser att lösa detta med frivillig överenskommelse i markupplåtelseavtal med berörda fastighetsägare. Detta avtal kan sedan läggas till grund för ledningsrätt. För fastighetsägaren innebär ledningsrätten/markupplåtelseavtalet att marken förblir i dennes ägo men att ersättning för ianspråktagandet erhålls genom ett engångsbelopp. 2.2 Övrig berörd lagstiftning Utöver Ellagen (1997:857) berör koncessionsansökan även följande lagstiftning: Elförordningen (1994:1250) - Reglerar hur en koncessionsansökan skall se ut samt hur prövningen av koncessionsärenden skall gå till. Starkströmsförordningen (2009:22) - Innehåller regler för utförande och skötsel av starkströmsanläggningar samt vilken myndighet som utövar tillsyn över dessa anläggningar. Miljöbalken (1998:808) 2 kap. Allmänna hänsynsregler 3 kap. Grundläggande bestämmelser för hushållning med mark och vattenområden 4 kap. 5 Särskilda bestämmelser för hushållning med mark och vatten för vissa områden 6 kap. Miljökonsekvensbeskrivningar och annat beslutsunderlag. 9 (46)

10 7 kap. Tillstånd att bedriva verksamhet/vidta åtgärder inom särskilt skydds- och bevarandeområde (t.ex. strandskydd) Kulturmiljölagen (1998:950) 2 kap. Bestämmelser om fornlämningar. 2.3 Samråd och information Genomförda samråd De inledande studierna ledde fram till två alternativa kabelsträckningar som togs vidare till samråd. Skriftligt samråd enligt 6 kap. 4 miljöbalken genomfördes därefter under vintern/våren 2016 med berörda myndigheter, markägare och andra intressenter samt genom annonsering i lokaltidningarna Jönköpingsposten och Värnamo Nyheter den 16 februari Synpunkter som inkommit i samrådet redovisas i kapitel Beslut om betydande miljöpåverkan. Länsstyrelsen beslutade (dnr ) i enlighet med 6 kap. 5 miljöbalken att markförläggningen av den aktuella ledningen inte kan antas medföra en betydande miljöpåverkan enligt de kriterier som anges i bilaga 2 till förordningen om miljökonsekvensbeskrivningar (1998:905). 2.4 Tidplan Koncessionsansökan inlämnas sommaren Anläggningsarbeten planeras att påbörjas så snart koncessionen beviljats, dock tidigast i början av Förläggningen av kablarna beräknas vara slutförd under (46)

11 3 Alternativ 3.1 Nollalternativ Nollalternativet innebär att planerad nybyggnation av den aktuella 145 kv ledningen inte kommer till stånd och att Waggeryd Cell AB behåller nuvarande elmatning till produktionsanläggningen i Götafors. Detta medför att Waggeryd Cell AB inte kan trygga brukets fortsatta överlevnad genom planerad produktionsökning och fortsatt modernisering av anläggningen. Vidare innebär nollalternativet att schaktning i mark och avverkning av träd till förmån för det nya kabelstråket uteblir. 3.2 Studerade alternativ Miljöbalken ställer krav på att alternativa sträckningar och utföranden ska utredas om sådana är möjliga (6 kap. 7 MB). Vid val av alternativ ska hänsyn tas till både allmänna och enskilda intressen. Exempel på intressen som ska vägas in är ledningens inverkan på landskapsbild, naturmiljö, kulturmiljö, rekreation och friluftsliv, naturresurser, bebyggelse och planförhållanden samt infrastruktur. Efter inledande översiktliga studier togs två olika förslag till kabelsträckningar fram för vidare utredning (Figur 3.1). Alternativen beskrivs nedan. 11 (46)

12 Figur 3.1 Utredda sträckningsförslag. Alternativ A går i östlig riktning från Vattenfalls transformatorstation OT66 och passerar under Duveledsvägen, järnvägsspåret och Jönköpingsvägen. Alternativet går sedan i nordlig riktning parallellt med cykelväg i ca 400 meter och därefter under E4:an och fortsatt parallellt med cykelväg i nordöstlig riktning i ca (46)

13 meter. Alternativet viker därefter av i nordvästlig riktning under Jönköpingsvägen och järnvägsspåret till planerad transformatorstation vid Waggeryd Cell AB:s produktionsanläggning. Alternativet har efter genomfört samråd korrigerats till en nordligare dragning från transformatorstation OT66 till öster om järnvägen, se figur 3.2 nedan. Korrigeringen har genomförts för att undvika verksamhetsområde inom detaljplan Fåglabäck 2:6. Alternativ B går i östlig riktning från Vattenfalls transformatorstation och viker därefter av mot norr och går parallellt med Duveledsvägen och vägen förbi Södra Duveled i ca 1000 meter. Sedan går ledningen i ostlig riktning och passerar vinkelrätt under E4:an och fortsätter i nordostlig riktning parallellt med järnvägsspåret till planerad transformatorstation vid Waggeryd Cell AB:s produktionsanläggning. Figur 3.2 Alternativ A korrigerad för att undvika verksamhetsområde inom detaljplan Fåglabäck 2:6. 13 (46)

14 3.3 Motivering till val av alternativ Utifrån redovisningen av studerade alternativ i denna MKB bedöms dessa ha likartad miljöpåverkan. Alternativen har även ungefär lika lång sträckning. Det som framförallt skiljer alternativen åt är hur mycket dessa berör befintlig infrastruktur och vilka förläggningsmetoder som därmed är nödvändiga. Alternativ A passerar väg E4, Jönköpingsvägen (två gånger) och järnvägsspåret (två gånger). Alternativ B passerar väg E4 en gång. Passage av vägar och järnväg behöver göras med s.k. styrd borrning som i jämförelse med schaktning är en förhållandevis dyr förläggningsmetod. Den är också mer beroende av homogena markförhållanden jämfört med schaktning. Ur förläggningssynpunkt bedöms därför Alternativ B som mest lämplig. Mot bakgrund av den information som framkommit under genomfört samråd och framtagande av MKB förordar Waggeryd Cell AB att den planerade ledningen anläggs enligt Alternativ B. 14 (46)

15 4 Förutsättningar 4.1 Planförhållanden Översiktsplan Gällande översiktsplan för Vaggeryds kommun antogs av kommunfullmäktige år Vid Södra Duveled berör alternativ B sträckningen för en naturgasledning. Swedegas tilldelades koncession för ledningen , med en genomförandetid på 5 år. Swedegas har via mail meddelat att byggandet av ledningen inte har påbörjats och att projektet inte är aktuellt. Alternativ A och B berör ett område som är markerat som samrådsområde skjutfält. Inom samrådsområdet ska kommunen samråda vid eventuell planering av nybyggnation för bostäder. Detaljplaner Alternativ A och B berör detaljplanen Fåglabäck 2:6. Vaggeryds kommun har i genomfört samråd påpekat att alternativet A bör korrigeras för att inte stå i konflikt med verksamhetsområdet inom detaljplanen. Alternativet har efter kommunens påpekande korrigerats så att verksamhetsområdet inte berörs, se figur 3.2. Alternativ A (efter korrigering) och B berör natur-och gatumark inom detaljplanen. Alternativen bedöms inte stå i konflikt med detaljplanen. Alternativ A och B berör detaljplan för men bedöms inte stå i konflikt med detaljplanen. Kommunen har i samrådet inte meddelat något hinder mot en kabelförläggning inom industriområdet. 4.2 Miljöbalkens allmänna hänsynsregler I miljöbalkens andra kapitel finns allmänna hänsynsregler som gäller vid alla åtgärder som inte är av försumbar betydelse. Dessa ska följas av alla. Vid tillståndsprövning eller liknande prövning är verksamhetsutövaren skyldig att visa att miljöbalkens allmänna hänsynsregler följts. 15 (46)

16 Projektets överensstämmelse med hänsynsreglerna redovisas i tabell 4.1 nedan. Tabell 4.1. Miljöbalkens hänsynsregler samt projektets uppfyllelse av reglerna. Hänsynsregler Uppfyllelse av hänsynsregler 1 Bevisbörderegeln Den som bedriver en verksamhet eller har för avsikt att bedriva en verksamhet eller vidta en åtgärd, ska kunna visa att verksamheten kan bedrivas eller själva åtgärden vidtas på ett miljömässigt godtagbart sätt i förhållande till hänsynsreglerna. 2 Kunskapskravet Alla som bedriver eller avser att bedriva en verksamhet eller vidta en åtgärd, skall skaffa sig den kunskap som behövs med hänsyn till verksamhetens eller åtgärdens art och omfattning för att skydda människors hälsa och miljön mot skada eller olägenhet. 3 Försiktighetsprincipen Regeln innebär att redan risken för skador och olägenheter medför en skyldighet att vidta åtgärder som behövs för att negativa effekter på hälsa och miljö ska förebyggas, hindras eller motverkas. Principen om bästa möjliga teknik innebär att man för yrkesmässig verksamhet ska använda sig av bästa möjliga teknik för att förebygga skador och olägenheter. Tekniken måste, ur teknisk och ekonomisk synpunkt, vara industriellt möjlig att använda inom branschen i fråga. 4 Produktvalsprincipen Produktvalsprincipen (utbytesregeln) innebär att alla ska undvika att använda eller sälja kemiska produkter eller biotekniska organismer som kan innebära risk för människors hälsa eller miljön om I MKB:n har de allmänna hänsynsreglerna beaktas. Miljökonsekvenserna av planerad kraftledning klargörs i denna MKB. Kunskap har inhämtats under projektets gång genom det utredningsarbete som ingår i koncessionsansökan och efterföljande projekteringsarbete. I arbetet har erforderlig expertis anlitats och uppgifter från samråd har beaktats. I MKB:n och koncessionsansökan redovisas, i de fall där det kan anses motiverat, förslag på åtgärder för att förhindra eller minska miljökonsekvenserna av planerad verksamhet. Beslutade åtgärder förs vidare som miljökrav på entreprenörer. Vid byggnation av ledningen kommer försiktighet att iakttas för att minska störning på omkringboende och miljön. Sträckningen har valts för att ge så liten omgivningspåverkan som möjligt. Val av produkter och metoder utifrån risker för människors hälsa och miljön kommer att beaktas i kommande upphandling för byggande av 16 (46)

17 produkterna kan ersättas med andra, mindre farliga produkter. kraftledningen samt vid drift och underhåll. 5 Hushållnings- och kretsloppsprinciperna Hushållningsprincipen innebär att all verksamhet skall drivas och alla åtgärder ske på ett sådant sätt att råvaror och energi används så effektivt som möjligt och att förbrukningen samt avfallet minimeras. Kretsloppsprincipen innebär att det som utvinns ur naturen ska kunna användas, återanvändas, återvinnas och bortskaffas på ett uthålligt sätt med minsta möjliga resursförbrukning och utan att naturen skadas. För bedömning av hur principerna bäst ska tillämpas bör aktuell verksamhet eller åtgärd bedömas ur ett vaggan-till-graven-perspektiv, genom t.ex. livscykelanalys. Massor som uppkommer vid schaktarbeten ska återanvändas i möjligaste mån. 6 Lokaliseringsprincipen För alla verksamheter och åtgärder som inte är av försumbar betydelse, ska en sådan plats väljas att ändamålet kan nås med minsta intrång och olägenhet för människors hälsa och för miljön. 7 Skälighetsregeln Kraven på hänsyn skall vara miljömässigt motiverade utan att vara orimliga att uppfylla. Hänsynsreglerna skall tillämpas efter en avvägning mellan nytta och kostnader. 8 Skadeansvar Innebär att alla som bedriver eller har bedrivit en verksamhet eller vidtagit en åtgärd som medfört skada eller olägenhet för miljön ansvarar till dess skadan eller olägenheten har upphört för att denna avhjälps i den omfattning det kan anses skäligt enligt MB 10 kap. Waggeryd Cell AB anser att föreslagen sträckning av den aktuella kraftledningen sammantaget medför minsta intrång och olägenhet. De skadeförebyggande åtgärder som inarbetats i MKB:n har bedömts som skäliga. I MKB:n och koncessionsansökan redovisas förslag för att avhjälpa och motverka att skada och olägenhet uppkommer. Om skador eller olägenheter ändå uppstår, ansvarar Waggeryd Cell AB för att avhjälpa eller ersätta dessa i enlighet med gällande lagstiftning. 17 (46)

18 4.3 Waggeryd Cell AB:s miljöarbete Waggeryd Cell AB har en miljöpolicy och en vision av att vara ett företag som producerar pappersmassa på ett miljömässigt och hållbart sätt. För Waggeryd Cell AB är miljömedvetenhet och hänsyn till miljön viktigt i hela vår verksamhet. Bolaget strävar i det dagliga arbetet att alltid minimera miljöpåverkan. Företaget verkar för en ekonomisk, social och miljömässigt hållbar utveckling i verksamheten. Nya miljömål och energimål tas fram i början på varje år som bolaget sedan försöker uppnå genom att arbeta systematiskt och kontinuerligt med miljö och energi. Miljöfrågor och energifrågor ingår som en naturlig del vid utredning, projektering, arbetssätt och upphandling. 18 (46)

19 5 Teknik 5.1 Beskrivning av ledningens utförande Ledningens tekniska utförande kommer att utgöras av markförlagd kabel med dubbla kabelförband där respektive kabelförband utgörs av tre enledarkablar, se skiss i figur 5.1 nedan. Kablarna som används är plastisolerade med ledare av aluminium och skärm av koppar. I anslutning till kabelförbanden förläggs plastslang med optokabel. Kringfyllningen närmast kablarna kommer att bestå av stenmjöl eller kabelsand. Varningsband kommer att placeras i återfyllnaden. Markförläggning av den här typen av ledningar utförs generellt genom att ett kabeldike schaktas till ett djup av ca 1,2 m. Måtten är beroende av markens beskaffenhet och den mekaniska hållfastheten i dikeskanterna (löst eller blött markmaterial ger bredare dike på grund av risk för kantras) och kommer därmed att variera. Ett ungefärligt mått för aktuellt kabeldike är ca 2,5 m i markytan. Kabellängden utan skarv kan vara upp till meter. Vid varje kabelskarv behöver schaktet göras något bredare. Vid schaktning på platser med berg avtäcks berget från lösa markskikt och borrning med efterföljande sprängning utförs med konventionell utrustning. Sprängning av större stenblock kommer också att utföras vid behov. Vid svåra passager som vattendrag och större vägar kommer schaktfria metoder att användas, t.ex. styrd borrning eller på s.k. kabelbro. Figur 5.1. Kabelschakt med 145 kv kabelförband. Ovanför ledningen och ca 5 m ut från ledningen kommer en byggnads- och anläggningsfri zon att upprätthållas i syfte att skydda kablarna och hålla dem tillgängliga för reparation. Vissa anläggningar, t.ex. parkeringar, kan tillåtas närmare men inte direkt ovanpå kablarna. Området närmast kablarna kommer 19 (46)

20 dessutom att hållas trädfritt med en zon om 5 m. Mindre buskar kan tillåtas direkt ovanför kablarna. För transport av maskiner, material och massor utmed kabelschaktet behövs en arbetsväg samt en uppläggningsyta för schaktmassor och annat material. Bredden på arbetsområdet beror på arbetsmetod och förhållandena på platsen. Arbetsområdets bredd kommer i normalfallet uppgå till ca 5-6 m på schaktets båda sidor. Om kablarna förläggs utmed befintlig väg, gång- och cykelväg eller liknande kan denna tillfälligt användas som arbetsområde och transportväg. Vid känsliga passager kan arbetsområdets bredd minskas med hjälp av anpassade förläggningsmetoder. Efter slutförda arbeten och återställning av markytan kommer den naturliga buskvegetation i arbetsområdet på sikt att återetableras. En viss röjning av större träd kan erfordras ovanför kabelschaktet under driftskedet för att undvika att kablarna skadas av djupa trädrötter. 20 (46)

21 6 Elektromagnetiska fält 6.1 Elektromagnetiska fält Elektromagnetiska fält används som ett samlingsnamn för elektriska och magnetiska fält. Dessa fält uppkommer t.ex. vid generering, överföring och användning av el. Fälten finns överallt i vår miljö, både ute i samhället och i våra hem, och härstammar bl.a. från kraftledningar och elapparater. För luftledningar är det spänningsskillnaden mellan fasledare och mark som ger upphov till det elektriska fältet kring ledningen. Det elektriska fältet brukar mätas i enheten kilovolt per meter (kv/m). Elektriska fält av någon storlek finns praktiskt taget bara kring högspänningsanläggningar. Fältet avskärmas lätt av t.ex. växter och byggnadsmaterial. Markförlagda kablar orsakar normalt inga elektriska fält i omgivningen. Det elektriska fältet anses därför inte vara relevant att redovisa och diskutera i denna MKB. Magnetiska fält mäts i enheten mikrotesla (µt). Fälten alstras av den ström som flyter i ledningen och varierar med strömmens variation. Den resulterande fältstyrkan beror förutom på strömmens storlek även på fasledarnas inbördes placering och avståndet mellan dem. Magnetfältet avtar normalt med kvadraten på avståndet till ledningen men avskärmas inte av normala byggnadsmaterial. I hus nära kraftledningar är mot den bakgrunden ofta magnetfälten högre än vad som är vanligt i övrigt. Människan är anpassad till att leva med jordens magnetfält, vilket är ett statiskt fält d.v.s. det varierar inte över tiden. De magnetfält som skapas kring elektriska anläggningar avsedda för växelström alstrar däremot ett fält som varierar med samma frekvens som strömmen. Så vitt man vet påverkas inte människan av statiska fält i nivå med jordens. Däremot skapar ett varierande magnetfält svaga elektriska strömmar i kroppen. I Sverige är det Strålsäkerhetsmyndigheten som är ansvarig myndighet för dessa frågor. På deras hemsida finns bl.a. deras allmänna råd om begränsning av allmänhetens exponering för elektromagnetiska fält, Trots mångårig forskning runt om i världen finns ännu inga säkra, entydiga resultat som visar om växlande magnetfält påverkar oss människor negativt. Mot bakgrund av detta bedöms inte elektromagnetiska fält ha betydande miljöeffekt. Det vetenskapliga underlaget anses fortfarande inte tillräckligt gediget för att man ska kunna sätta ett gränsvärde. I stället har fem myndigheter Arbetsmiljöverket, 21 (46)

22 Boverket, Elsäkerhetsverket, Socialstyrelsen och Strålsäkerhetsmyndigheten tagit fram en vägledning för beslutsfattare som rekommenderar följande: - Sträva efter att utforma eller placera nya kraftledningar och andra elektriska anläggningar så att exponering för magnetfält begränsas. - Undvika att placera nya bostäder, skolor och förskolor nära elanläggningar som ger förhöjda magnetfält. - Sträva efter att begränsa fält som starkt avviker från vad som kan anses normalt i hem, skolor, förskolor respektive aktuella arbetsmiljöer. 6.2 Magnetfält från aktuell ledning För den aktuella ledningen har teoretiska magnetfältsvärden beräknats utifrån förväntad årsmedelström. Magnetfältet blir störst rakt ovanför kablarna och minskar snabbt med avståndet till kablarna. Diagrammet i figur 6.1 visar magnetfältets beräknade utbredning i sidled från kabelschaktets mitt, 1,5 meter ovan mark. Av diagrammet framgår att magnetfältet avtar snabbt med avståndet från kabelschaktets mitt. Vid ca 20 m är magnetfältet i princip obefintligt. Med dessa nivåer bedöms inga negativa konsekvenser uppstå på omgivningen till följd av ledningens magnetfält. Figur 6.1 Beräknade magnetfältsnivåer kring ledningen (med två kabelförband) vid spänningsnivån 145 kv. 0 m = kabelschaktets centrumlinje. Beräkningen gjord för 1,5 m över mark. 22 (46)

23 7 Miljökonsekvenser I detta avsnitt redovisas vilka intressen som berörs av kabelstråket samt bedömd påverkan på dessa till följd av markförläggningen av ledningen. 7.1 Landskapsbild Beskrivning och berörda intressen Det som dominerar landskapet är den hårt trafikerade väg E4, Jönköpingsvägen och järnvägsspåret. I den nordöstra delen av området är beläget. I området finns även de befintliga luftledningarna som går mellan transformatorstationen vid Södra Duveled och samt gång- och cykelvägar. Området utmed de båda alternativen är glest befolkat. Endast vid Södra Duveled finns bostadshus. Öster om väge4 finns mindre skogspartier som berörs av alternativen. Väster om väg E4 består landskapet till största del av öppen mark. Inget område som är särskilt utpekat till skydd för landskapsbilden berörs av de studerade alternativen Påverkan i driftskedet När kabelförbanden är på plats medför dessa ingen bestående påverkan på landskapsbilden. Vegetation kommer att återetablera sig ovanför kabelschaktet. En gata kommer dock vara synlig i skogsmark till dess att nya träd växt upp efter avverkning i samband med förläggningsarbetet. En viss röjning av större träd kan erfordras ovanför kabelschaktet under driftskedet för att undvika att kablarna skadas av djupa trädrötter Skyddsåtgärder och konsekvensbedömning En målsättning vid projekteringen av sträckningsalternativ har varit att minimera påverkan på landskapsbilden. Alternativen har i stor utsträckning anpassats efter befintlig infrastruktur, där alternativ A följer gång- och cykelväg och Alternativ B befintliga luftledningar. Eventuellt kommer skogsgatan för den befintliga luftledningen att behöva breddas något vid anläggandet av Alternativ B. En liknande konsekvens kan uppstå i Alternativ B då vissa träd utmed gång- och cykelväg eventuellt behöver tas ned vid anläggandet av ledningen. 23 (46)

24 7.2 Boendemiljö Beskrivning och berörda intressen Alternativ A Närmast belägna bostadshus återfinns vid Södra Duveled, ca 250 m väster om kabelstråket. Alternativ B Närmast belägna bostadshus återfinns vid Södra Duveled, ca 60 m väster om kabelstråket Påverkan i anläggningsskedet Under byggskedet kommer arbetsmaskiner, transportfordon och sprängning att medföra kortvariga bullerstörningar. Detta gäller främst utmed kabelstråket men transporter till och från området kommer även att medföra tillfälligt ökad trafik med tunga fordon på tillfartsvägarna till området vilket kan uppfattas som störande för närboende i områden längre från kabelstråket Påverkan i driftskedet Kabelstråket kommer inte att medföra någon påverkan på boendemiljön i driftskedet. Magnetfältet från kabeln är på ca 60 meter närmast obefintligt Skyddsåtgärder och konsekvensbedömning Sprängning och andra kraftigt bullrande arbetsmoment ska begränsas till dagtid, vardagar för att minska risken för störningar. 7.3 Naturmiljö Beskrivning och berörda intressen Området ligger inom den naturgeografiska regionen Sydsvenska höglandets och smålandsterrängens myrrika västsida. Regionen är heterogen med slätter i söder till mer kuperat i norr. Myrandelen i regionen är förhållandevis stor totalt. I övrigt präglas området av fattiga barrskogar ofta med lövinblandning. Blåbärsgranskogar är vanliga och på lättare jordar tallskog huvudsakligen med lingon. Berggrunden i området domineras av gnejser med något inslag av gabbro och diorit. Karaktäristiskt för regionen är en stor nederbörd (>800 mm/år), något lägre vintertemperatur än kustlandet och hög humiditet. 24 (46)

25 Alternativ A Tabell 7.1. Intressen inom 50 meter från Alternativ A Benämning Typ Beskrivning Miljöövervakning/ biokartering Vattendrag (Duveledbäcken) Vattenkemi i vattendrag, kalkeffektuppföljning NVI 1 Naturvärde Bäckmiljö NVI 2 Naturvärde, artfynd Borsttåtel NVI 3 Naturvärde, artfynd Fältmartorn Mellan Jönköpingsvägen och E4:an berörs Duveledsbäcken. Objektet är en övervakningsstation för vattenkemi i vattendrag inom projektet KEU, kalkeffektuppföljning (Miljöövervakning/biokartering). Duveledsbäcken bedöms (i naturvärdesinventeringen) vara en bäckmiljö med påtagligt värde (NVI 1). Bäckmiljöns värde ligger främst i dess funktioner för vattendraget som exempelvis beskuggning och tillförsel av näring och död ved. Bäckmiljön är relativt artrik, även om det inte kunde noteras några naturvårdsarter vid naturvärdesinventeringen. Här finns en mångfald i strukturer och element som håligheter och död ved och en viss senvuxenhet. Vid finns ett antal märkliga botaniska rariteter mycket tack vare virkesleveranser från Europa som för med sig frön. Här finns bland annat den för trakten ovanliga borsttåteln (NVI 2), ett blågrönt gräs som växer i låga tuvor längs de gamla järnvägsspåren vid Waggeryd Cell. Inne på själva industriområdet finns den för våra trakter ovanliga fältmartornen (NVI 3). Normalt är arten hemmahörande i mellersta Europa. Inga biotopskyddade element har påträffats utmed alternativet. Alternativ B Tabell 7.2. Intressen inom 50 meter från Alternativ B Benämning Typ Beskrivning Miljöövervakning/ biokartering Vattendrag (Duveledbäcken) Vattenkemi i vattendrag, kalkeffektuppföljning NVI 4 Naturvärde Blottad sand N2000 Område enligt art- och habitatdirektivet (SE ) Artrika torra friska låglandsgräsmarker av fennoskandisk typ, fuktängar med blåtåtel eller starr, övrig mark 25 (46)

26 Ri Natur Riksintresse natur Representativt odlingslandskap med naturbetesmarker i form av björkhage och öppen betesmark NVI 2 Naturvärde, artfynd Borsttåtel NVI 3 Naturvärde, artfynd Fältmartorn Mellan Jönköpingsvägen och E4:an berörs Duveledsbäcken. Objektet är en övervakningsstation för vattenkemi i vattendrag inom projektet KEU, kalkeffektuppföljning (Miljöövervakning/biokartering). Strax norr om Duveledbäcken och i anslutning till lokalgatan vid Södra Duveled finns ett litet område med blottad sand (NVI 4). Detta är en tämligen sällsynt naturtyp i Sverige som därför alltid har ett visst naturvärde. En viktig förutsättning för detta naturvärde är att sandmiljön hålls öppen genom olika sorters störning. Vid Södra Duveled finns ett Natura 2000-område (N2000) som är antaget enligt art- och habitatdirektivet. Ingående naturtyper är artrika torra friska låglandsgräsmarker av fennoskandisk typ (6,5 hektar), fuktängar med blåtåtel eller starr (0,2 hektar) och övrig mark. Inga arter enligt art- och habitatdirektivet ingår i Natura 2000-området. I samma område är ett riksintresse för naturvården beläget (RiNatur). Här finns ett representativt odlingslandskap med naturbetesmarker i form av björkhage och öppen betesmark. Art- och individrika växtsamhällen med arter som backsippa, jungfrulin, solvända och axveronica förekommer. Vid finns ett antal märkliga botaniska rariteter mycket tack vare virkesleveranser från Europa som för med sig frön. Här finns bland annat den för trakten ovanliga borsttåteln (NVI 2), ett blågrönt gräs som växer i låga tuvor längs de gamla järnvägsspåren vid Waggeryd Cell. Inne på själva industriområdet finns den för våra trakter ovanliga fältmartornen (NVI 3). Normalt är arten hemmahörande i mellersta Europa. Inga biotopskyddade element har påträffats utmed alternativet. 26 (46)

27 Figur 7.1 Berörda intressen för naturmiljön i anslutning till utredda alternativ Påverkan i anläggningsskedet Vid kabelförläggningen krävs ett schakt med en ungefärlig bredd om 2,5 m i markytan och ett djup om ca 1,2 meter. Inför schaktarbetena avverkas eventuella 27 (46)

28 träd utmed kabelstråket. Avverkning sker även för det arbetsområde som krävs för maskiner, transporter och upplag av schaktmassor utmed kabelstråket i samband med arbetets genomförande. Där kabelschaktet följer befintlig väg eller GC-väg kan dessa användas som arbetsväg. Efter slutförda arbeten återfylls kabelschaktet varefter marken återställs. I de områden som ska behållas som naturmark kommer den naturliga vegetationen på sikt att återetableras Påverkan i driftskedet En viss röjning av större träd kan erfordras ovanför kabelschaktet under driftskedet för att undvika att kablarna skadas av djupa trädrötter Skyddsåtgärder och konsekvensbedömning Alternativ A Duveledbäcken kommer att passeras genom schaktfri metod vilket innebär att vid arbetet med att förlägga ledningen kommer vattenförhållandena i bäcken och de värden som är förknippade med bäcken inte att påverkas. Lokalerna för naturvärdesobjekten borsttåtel och fältmartorn kommer att märkas ut innan förläggningen av ledningen och bedöms därför inte påverkas. Alternativ B Duveledbäcken kommer att passeras genom schaktfri metod eller genom att ledningen placeras på en s.k. kabelbro vilket innebär att vid arbetet med att förlägga ledningen kommer vattenförhållandena i bäcken och de värden som är förknippade med bäcken inte att påverkas. Naturvärdet med blottad sand kommer att beröras av kabelschaktet. Delar av den sand som grävs upp kommer dock att återföras som ett översta lager ovan schaktet, ett s.k. återställningslager (se figur 5.1 för kabelschakt). En förutsättning för bevarande av objektets värde är olika typer av störning för att därigenom hålla sanden blottad. Förläggningen av ledningen bedöms inte ha negativ påverkan på objektets värde. Väster om det aktuella alternativet och lokalgatan vid Södra Duveled är Natura 2000-området Södra Duveled och riksintresseområdet Duveled belägna. Eftersom ledningen kommer att förläggas på ca 30 meters avstånd från objekten är bedömningen att dessa inte kommer att påverkas av projektet. Lokalerna för naturvärdesobjekten borsttåtel och fältmartorn kommer att märkas ut innan förläggningen av ledningen och bedöms därför inte påverkas. 28 (46)

29 Sammantaget bedöms de olika alternativen medföra mycket begränsade negativa konsekvenser för naturmiljön i området. 7.4 Kulturmiljö Beskrivning och berörda intressen Alternativ A Benämning Typ Antikvarisk bedömning Beskrivning Byarum 157:1 Vägmärke Fornlämning Milstolpe Utefter Jönköpingsvägen och den parallellgående gång- och cykelvägen finns en milstolpe (Byarum 157:1). Alternativ B Benämning Typ Antikvarisk bedömning Beskrivning Tofteryd 332 Lägenhetsbebyggelse Undersökt och borttagen Torp Tofteryd 336 Kvarn Uppgift om Dule kvarn Tofteryd 324 Hägnad Undersökt och borttagen Torp Tofteryd 333 Hägnad Undersökt och borttagen Stenmur Byarum 160:1 Gravfält Övrig kulturhistorisk lämning Undersökt och borttagen I Jönköpings Läns Museums rapport från terminalbygget i Båramo (Arkeologisk rapport 2009:76) anges att Dule kvarn (Tofteryd 336) har varit belägen vid Duveledbäcken. Det finns dock inga synliga rester från kvarnen men att skylt vittnar om att den var belägen i området. Vid Duveledbäcken finns lämningar i form av lägenhetsbebyggelse (Tofteryd 332) och hägnader (Tofteryd 324 och Tofteryd 333). Samtliga dessa lämningar är undersökta och borttagna. 29 (46)

30 I området vid passagen av E4:an är ett gravfält beläget (Byarum 160:1). Lämningen är undersökt och borttagen. Figur 7.2 Berörda intressen för kulturmiljön i anslutning till utredda alternativ i kabelstråkets närhet. 30 (46)

31 7.4.2 Påverkan i anläggningsskedet Ingen påverkan bedöms uppstå på berörda kulturmiljöobjekt efter vidtagande av skyddsåtgärderna nedan Påverkan i driftskedet Ingen påverkan bedöms uppstå på berörda kulturmiljöobjekt efter vidtagande av nedan angivna skyddsåtgärder Skyddsåtgärder och konsekvensbedömning Alternativ A Milstolpen vid Jönköpingsvägen ska inhägnas under anläggningstiden för att undvika skador på fornlämningen. Om det i samband med arbetets genomförande skulle påträffas något objekt som kan antas vara en fast fornlämning skall den del av arbetet som berör lämningen avbrytas och fyndet anmälas till Länsstyrelsen enligt kulturmiljölagen 2 kap. 10. Alternativ B Ledningens passage av Duveledbäcken och området för Dule kvarn kommer att genomföras genom att ledningen placeras på en s.k. kabelbro i anslutning till den lokalgata som går över bäcken eller genom styrd borrning under bäcken. Påverkan på lämningen Dule kvarn bedöms därmed som obetydlig. Övriga lämningar är undersökta och borttagna och bedöms därför inte påverkas. Om det i samband med arbetets genomförande skulle påträffas något objekt som kan antas vara en fast fornlämning skall den del av arbetet som berör lämningen avbrytas och fyndet anmälas till Länsstyrelsen enligt kulturmiljölagen 2 kap Rekreation och friluftsliv Beskrivning och berörda intressen Inga utpekade intressen för friluftslivet finns i området för de olika alternativen. Det friluftsliv som bedrivs i området bedöms huvudsakligen utgöras av bär- och svampplockning Påverkan i anläggningsskedet I samband med arbetets utförande kommer arbetsområdet utmed kabelstråket att utgöra ett tillfälligt hinder för framkomligheten. Arbetsmaskiner, eventuell 31 (46)

32 sprängning, öppna kabelgravar och upplag av massor kommer att medföra tillfälliga störningar för människor som vistas i berörda områden Påverkan i driftskedet Kabelstråket bedöms efter avslutade anläggningsarbeten inte medföra någon bestående påverkan på friluftslivet i området Skyddsåtgärder och konsekvensbedömning Kabelstråken samordnas i stor utsträckning med befintlig infrastruktur för att minimera intrång i berörda naturområden under byggskedet. 7.6 Hushållning med naturresurser Beskrivning och berörda intressen Vid markförläggning av kablar krävs schaktning längs kabelstråkets hela sträckning. Schaktningen medför uppkomst av schaktmassor som till viss del kan återanvändas på plats. För att inga skador skall uppstå på de i schaktet placerade kabelförbanden krävs dock en finkornig kringfyllning närmast kablarna (se figur 5.1). För detta ändamål duger inte de uppkomna schaktmassorna som ofta innehåller en stor andel sten. Krossmaterial (stenmjöl) kommer därför att behöva fraktas till platsen Påverkan i anläggningsskedet Utmed kabelstråket kommer ett arbetsområde med en bredd om totalt ca 12 meter att tas i anspråk. Påverkan på skogen består framförallt i att träd avverkas för den skogsgata som krävs för kabelschaktet och arbetsområdet, påverkan bedöms dock som liten. Under anläggningen av kabelförbanden kommer en del oanvändbara schaktmassor att uppstå. Dessa massor kommer att behöva fraktas bort från platsen och kommer i första hand att återanvändas Påverkan i driftskedet Vissa restriktioner gällande schaktning eller andra arbeten i mark kommer att finnas i anslutning till kablarna. Utöver dessa restriktioner bedöms kabelstråket efter avslutade anläggningsarbeten inte medföra någon bestående påverkan på befintlig eller planerad markanvändning i området. 32 (46)

33 7.6.4 Skyddsåtgärder och konsekvensbedömning För att minska påverkan på befintlig markanvändning i området har målsättningen vid projekteringen varit att så långt som möjligt följa vägar, befintlig kraftledningsgata och gång- och cykelvägar. De sammantagna konsekvenserna för berörd markanvändning bedöms med dessa åtgärder som obetydliga. Krossmaterial (stenmjöl) kommer i möjligaste mån att användas istället för natursand. För att minimera behovet av borttransport av schaktmassor kommer befintliga massor i möjligaste mån användas vid återfyllning av kabelschaktet. 7.7 Infrastruktur och trafik Beskrivning och berörda intressen Alternativ A korsar europaväg E4 (riksintresse), Jönköpingsvägen (två gånger), järnvägen Halmstad-Värnamo-Nässjö som är av riksintresse (två gånger) och lokalgata vid Vattenfalls transformatorstation OT66. Alternativ B korsar europaväg E4 och lokalgata vid Södra Duveled Påverkan i anläggningsskedet I samband med anläggningsarbeten där ledningen planeras korsa lokalgata kan viss påverkan på framkomligheten uppstå. Vägen kommer dock att hållas framkomlig Påverkan i driftskedet Under drifttiden bedöms kabelstråket inte medföra någon påverkan på ovan nämnd infrastruktur Skyddsåtgärder och konsekvensbedömning Lokalgatan vid Södra Duveled som korsas av ledningen I Alternativ B kommer att hållas öppen genom tillfälliga lösningar under anläggningstiden, t.ex. körplåtar över det öppna schaktet eller på annat lämpligt sätt. Konsekvenser kommer därmed att mildras för de som använder vägen. Korsning av väg E4, Jönköpingsvägen och järnvägen genomförs med schaktfri metod som t.ex. styrd borrning. 33 (46)

34 7.8 Utsläpp till luft Beskrivning Källor till utsläpp till luft vid markkabelförläggning är avgaser från de arbetsmaskiner som används, samt från transporter till och från arbetsområdet Påverkan och konsekvenser i anläggningsskedet Under anläggningsskedet kommer vissa utsläpp till luft att förekomma från arbetsmaskiner och arbetsfordon. Maskinparken består normalt av grävmaskiner, borrmaskiner, kompressorer samt transportfordon för material och schaktmassor. Vid arbetet kommer maskinparken att släppa ut avgaser i huvudsak bestående av kolväten, kvävedioxider och partiklar till närområdet. Tillskottet av luftföroreningar från maskinparken är tillfällig och utgör endast en mycket liten del av den totala mängden utsläpp i närområdet Skyddsåtgärder och konsekvensbedömning Konsekvenserna av utsläppen från maskinparken bedöms som obetydliga då de endast utgör tillfällig påverkan i området. 7.9 Mark och grundvatten Beskrivning och berörda intressen Kabelstråket kommer till stor del att förläggas inom grundvattenförekomsten Värnamo-Ekeryd. Det finns ovanligt goda uttagsmöjligheter i bästa del av grundvattenmagasin, storleksordningen > 125 l/s (ca > m 3 /d). Närmaste enskilda brunn är belägen vid Södra Duveled, ca 50 meter ifrån sträckningen för Alternativ B Påverkan i anläggningsskedet Under normalt arbetsförfarande i anläggningsskedet ska mark och vatten inte påverkas negativt. Vid ett maskinhaveri, oljespill eller vid annan olycka finns dock en risk för påverkan. 34 (46)

35 7.9.3 Skyddsåtgärder och konsekvensbedömning Eftersom huvuddelen av kabelstråket anläggs inom grundvattenförekomsten Värnamo-Ekeryd är det viktigt att försiktighet vid anläggnings- och underhållsarbeten iakttas. Arbetet med anläggandet av kabeln kommer inte att ske ned till grundvattennivåer. Vid anläggandet av kabeln ska miljöanpassade biologiskt nedbrytbara smörj- och hydrauloljor samt propylenglykol användas i arbetsmaskiner. Lastbilar ska köras på miljöklass 1 diesel. Röjsågar, motorsågar etc. bör köras på alkylatbränsle. Uppställning av bränsletankar och dyl. skall ske på plats som utvalts med hänsyn till att begränsa de miljöskador som kan uppstå vid läckage/utsläpp. Hänsyn ska också tas till risk för påkörning, närhet till avlopp m.m. Entreprenören ska även ha dokumenterade rutiner för hantering av miljöolyckor. Med vidtagna skyddsåtgärder bedöms risken för spridning av ett eventuellt läckage som mycket liten. 35 (46)

36 8 Samlad bedömning De huvudsakliga miljökonsekvenser som kan uppstå orsakas främst under anläggningsskedet i samband med schaktning och avverkning av träd för att anlägga ledningen. Arbetena innebär transporter av material till och från arbetsområdet. Konsekvenserna av detta blir tillfälligt ökad trafik i området. Tillskottet av buller och luftföroreningar är dock tillfällig och utgör endast en mycket liten del av den totala mängden utsläpp i närområdet. Den sammantagna bedömningen är att markförläggningen av den aktuella ledningen efter vidtagandet av de i kapitel 7 redovisade skadeförebyggande åtgärderna, endast medför små konsekvenser för den omgivande miljön under anläggningsskedet. De bestående miljökonsekvenser som orsakas av planerad markförläggning av den aktuella 145 kv ledningen bedöms sammantaget som mycket små eftersom den förordade ledningssträckningen i stor utsträckning följer sträckningen för befintlig luftledning. 36 (46)

37 9 Samrådsredogörelse 9.1 Samråd Samråd enligt 6 kap 4 miljöbalken inför ansökan om nätkoncession för linje avseende planerad ledning har genomförts genom utskick av skriftlig information och inbjudan att inkomma med synpunkter till en bredare krets med berörda markägare, myndigheter och andra parter. Samrådskretsen framgår av tabellen nedan. Samrådet kungjordes genom annonser i Jönköpingsposten och Värnamo Nyheter. Tabell 9.1 Parter som erhållit skriftlig information inför samrådet Länsstyrelsen i Jönköpings län LRF Jönköping Vaggeryds Energi AB Skanova Svenska Kraftnät Sveriges Geologiska Undersökning Naturskyddsföreningen Svenska Jägareförbundet Botaniska sällskapet i Jönköping Vattenfall Eldistribution AB Berörda markägare och rättighetsinnehavare inom 50 meter från studerade alternativ Vaggeryds kommun Trafikverket Försvarsmakten Högkvarteret Bergsstaten Friluftsfrämjandet Skogsstyrelsen Jägarnas Riksförbund Byarum/Bondstops älgskötselområde Vaggeryds SOK Skillingaryd/Vaggeryds ornitologiska I avsnittet nedan redovisas inkomna synpunkter samt Waggeryd Cell AB:s kommentarer till dessa. 9.2 Synpunkter framkomna i samrådet Länsstyrelsen i Jönköpings län Länsstyrelsen lämnar i yttrande daterat följande synpunkter: Om det vid grävarbeten upptäcks en förorening ska tillsynsmyndigheten enligt 10 kap. 11 miljöbalken genast underrättas. Underlåtenhet att meddela tillsynsmyndighet är straffsanktionerat. 37 (46)

38 Av miljökonsekvensbeskrivningen (MKB) bör framgå hur påverkan sker på eventuella naturvärden. Påverkan på generellt biotopskyddade områden såsom stenmurar etc. måste beskrivas. Om biotopskyddade element kan komma att skadas ska dispens sökas hos Länsstyrelsen. MKB:n ska redovisa på vilket sätt Natura 2000-området inte kommer att påverkas av koncessionen. Waggeryd Cell AB:s kommentar Upptäckter av eventuella föroreningar kommer omedelbart att rapporteras till tillsynsmyndigheten. Kommande MKB kommer att redovisa eventuell påverkan på bl.a. naturvärden, biotopskyddade områden/element och Natura 2000-områden. En naturvärdesinventering kommer att genomföras under våren 2016 för att identifiera eventuella naturvärden utefter respektive alternativ. 38 (46)

39 Vaggeryds kommun Miljö- och byggförvaltningen lämnar i yttrande daterat följande synpunkter: Föreslagen sträckning i söder, alt. A och alt. B är inom Detaljplan för del av Fåglabäck 2:6, laga kraft Detaljplanen anger allmänt ändamål, Natur och Industrigata samt kvartersmark, industriändamål. Föreslagen sträckning i norr, alt A och alt. B är inom Detaljplan Götafors Industriområde, laga kraft som anger kvartersmark industriändamål. Tekniska utskottet lämnar i yttrande daterat följande synpunkter: Tekniska utskottet beslutar att inte tillåta begränsningar i nuvarande verksamhet och dess utvecklingsmöjligheter inom Fåglabäck 2:1 avseende kombiterminalen i alternativ A. Vaggeryds kommun anser att ett nordligare läge söder om Duveledbäck från OT66 skulle möjliggöra alternativ A i övrigt. Waggeryd Cell AB:s kommentar Waggeryd Cell AB har kontaktat kommunen för information om detaljplanens utbredning/avgränsning. Alternativ A har korrigerats till en nordligare sträckning för att därigenom inte begränsa nuvarande verksamhet och dess utvecklingsmöjligheter inom Fåglabäck 2:6, se nedanstående figur. Korrigerad sträckning bedöms inte innebära någon ytterligare miljöpåverkan jämfört med tidigare sträckning. Vid kontakt med kommunen bekräftades att detaljplanen som berörs har beteckning Fåglabäck 2:6. I yttrandet från Tekniska utskottet angavs Fåglabäck 2:1. 39 (46)

Bakgrund och syfte Lokalisering och tekniskt utförande

Bakgrund och syfte Lokalisering och tekniskt utförande Samråd, enligt miljöbalken 6 kap 4, med anledning av planerad förnyelse av koncession för befintlig 70 kv markkabel samt för ombyggnation av befintlig 70 kv luftledning vid Ullna strand i Arninge inom

Läs mer

Samrådsunderlag avseende ändrad sträckning och tekniskt utförande av befintliga 70 kv kraftledningar vid Tollare i Nacka kommun, Stockholms län

Samrådsunderlag avseende ändrad sträckning och tekniskt utförande av befintliga 70 kv kraftledningar vid Tollare i Nacka kommun, Stockholms län Samrådsunderlag avseende ändrad sträckning och tekniskt utförande av befintliga 70 kv kraftledningar vid Tollare i Nacka kommun, Stockholms län Oktober 2015 Bakgrund och syfte Befintliga 70 kv luftledningar

Läs mer

Underlag för samråd. Ny 70 kv markkabel i Danderyds kommun. E.ON Elnät Sverige AB 205 09 Malmö 2010-09-13

Underlag för samråd. Ny 70 kv markkabel i Danderyds kommun. E.ON Elnät Sverige AB 205 09 Malmö 2010-09-13 Underlag för samråd Ny 70 kv markkabel i Danderyds kommun E.ON Elnät Sverige AB 205 09 Malmö 2010-09-13 Titel Utfört av Underlag för samråd Ny 70 kv markkabel i Danderyds kommun Johanna Fransila, Sweco

Läs mer

Befintlig 130 kv anslutande luftledning in till Fänestad transformatorstation, Värnamo kommun

Befintlig 130 kv anslutande luftledning in till Fänestad transformatorstation, Värnamo kommun E.ON Energidistribution AB Nobelvägen 66 205 09 Malmö eon.se T 040-25 50 00 Samrådsunderlag Befintlig 130 kv anslutande luftledning in till Fänestad transformatorstation, Värnamo kommun November 2017 Bg:

Läs mer

Förlängning av nätkoncession för linje för två befintliga markkablar, Laxå kommun, Örebro län

Förlängning av nätkoncession för linje för två befintliga markkablar, Laxå kommun, Örebro län Förlängning av nätkoncession för linje för två befintliga markkablar, Laxå kommun, Örebro län Samrådsunderlag September 2016 Ellevio AB avser förlänga nätkoncession för linje för två befintliga 40 kv markkablar

Läs mer

Befintlig 20 kv markkabel längs riksväg 21 i Hässleholms kommun i Skåne län

Befintlig 20 kv markkabel längs riksväg 21 i Hässleholms kommun i Skåne län E.ON Energidistribution AB Nobelvägen 66 205 09 Malmö eon.se T 040-25 50 00 Konc: 7082 Samrådsunderlag Befintlig 20 kv markkabel längs riksväg 21 i Hässleholms kommun i Skåne län Oktober 2018 Bg: 5967-4770

Läs mer

Samråd, enligt miljöbalken 6 kap. 4, gällande planerad ombyggnation av två kraftledningar vid Frövifors i Lindesbergs kommun, Örebro län

Samråd, enligt miljöbalken 6 kap. 4, gällande planerad ombyggnation av två kraftledningar vid Frövifors i Lindesbergs kommun, Örebro län Datum: 2015-05-04 Kontakt: Viktoria Uski Telefon: 08 714 32 20 E-post: Viktoria.uski@sweco.se Samråd, enligt miljöbalken 6 kap. 4, gällande planerad ombyggnation av två kraftledningar vid Frövifors i Lindesbergs

Läs mer

Ansökan om nätkoncession för linje avseende befintlig 40 kv luftledning 3450Ao Leringsforsen-Torpshammar. Samrådsunderlag

Ansökan om nätkoncession för linje avseende befintlig 40 kv luftledning 3450Ao Leringsforsen-Torpshammar. Samrådsunderlag BILAGA A3 Samrådsunderlag Ansökan om nätkoncession för linje avseende befintlig 40 kv luftledning 3450Ao Leringsforsen-Torpshammar Ånge kommun, Västernorrlands län 2016-09-15 Samråd för 40 kv luftledning

Läs mer

Kontaktperson: Johanna Fransila Telefon: 08-714 32 13

Kontaktperson: Johanna Fransila Telefon: 08-714 32 13 Datum: Kontaktperson: Johanna Fransila Telefon: 08-714 32 13 2015-02-26 E-post: Johanna.fransila@sweco.se Samråd, enligt miljöbalken 6 kap 4, gällande markförläggning av en delsträcka av Vattenfalls 70

Läs mer

Fortum har anlitat Pöyry SwedPower AB för att genomföra samråd och upprätta MKB:n.

Fortum har anlitat Pöyry SwedPower AB för att genomföra samråd och upprätta MKB:n. Samrådsredogörelse Ansökan om nätkoncession för linje för markförläggning av del av 40 kv-ledning L643 i ny sträckning mellan Norra Ormesta och Rynninge, Örebro kommun, Örebro län 1. Inledning 1.1 Bakgrund

Läs mer

Samrådsunderlag. Planerade 36 kv-ledningar vid Bäckhammar, Kristinehamn kommun, Värmlands län. Ansökan om linjekoncession enligt ellagen

Samrådsunderlag. Planerade 36 kv-ledningar vid Bäckhammar, Kristinehamn kommun, Värmlands län. Ansökan om linjekoncession enligt ellagen Samrådsunderlag Planerade 36 kv-ledningar vid Bäckhammar, Kristinehamn kommun, Värmlands län Ansökan om linjekoncession enligt ellagen September 2015 PROJEKTORGANISATION Ellevio AB Box 2087 650 02 Karlstad

Läs mer

Alternativutredningens syfte är att den utgör en del av underlaget för beslut om vilket alternativ utredningen skall gå vidare med.

Alternativutredningens syfte är att den utgör en del av underlaget för beslut om vilket alternativ utredningen skall gå vidare med. Alternativutredning Jämtkraft Elnät AB har fått ett föreläggande från Energimarknadsinspektionen att inkomma med ansökan om nätkoncession för linje avseende befintlig ledning från Lugnvik till Östersund

Läs mer

MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING

MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING Bilaga till ansökan om nätkoncession för linje avseende två nya 130 kv kraftledningar mellan station Rosersberg Södra och Ericssons fastighet Rosersberg 11:131 i Sigtuna kommun,

Läs mer

Ny 150 kv kraftledning från vindkraftparken Blodrotberget till ställverk vid Norrtjärn

Ny 150 kv kraftledning från vindkraftparken Blodrotberget till ställverk vid Norrtjärn Underlag för samråd enligt miljöbalken 6 kap 4 Ny 150 kv kraftledning från vindkraftparken Blodrotberget till ställverk vid Norrtjärn Örnsköldsviks kommun, Västernorrlands län 2014-03-21 1 Inledning 1.1

Läs mer

SAMRÅD ENLIGT MILJÖBALKEN KAP 6 4. FIGUR 5. Öster om tryckningen under väg 26, kommer kablarna att markförläggs längs med en skogsväg.

SAMRÅD ENLIGT MILJÖBALKEN KAP 6 4. FIGUR 5. Öster om tryckningen under väg 26, kommer kablarna att markförläggs längs med en skogsväg. FIGUR 5. Öster om tryckningen under väg 26, kommer kablarna att markförläggs längs med en skogsväg. Från ställverket vid Skåningstorp planeras markkablarna att förläggas utanför Skövde kommuns planerade

Läs mer

Samrådsunderlag avseende ny kraftledning nordost om Norberg för anslutning av vindkraftpark Målarberget i Norbergs kommun, Västmanlands län

Samrådsunderlag avseende ny kraftledning nordost om Norberg för anslutning av vindkraftpark Målarberget i Norbergs kommun, Västmanlands län Samrådsunderlag avseende ny kraftledning nordost om Norberg för anslutning av vindkraftpark Målarberget i Norbergs kommun, Västmanlands län Mars 2015 Bakgrund och syfte Vattenfall Eldistribution AB (Vattenfall)

Läs mer

Denna Miljökonsekvensbeskrivning är upprättad av Vattenfall Services Nordic AB Miljö & Tillstånd Uppdragsledare: Beställare: Stora Enso Paper AB

Denna Miljökonsekvensbeskrivning är upprättad av Vattenfall Services Nordic AB Miljö & Tillstånd Uppdragsledare: Beställare: Stora Enso Paper AB Denna Miljökonsekvensbeskrivning är upprättad av Vattenfall Services Nordic AB Miljö & Tillstånd Uppdragsledare: Beställare: Stora Enso Paper AB Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 1. Inledning...

Läs mer

Samrådsunderlag. Befintlig 50 kv-kraftledning mellan Säffle och Billeruds bruk, Säffle kommun, Värmlands län.

Samrådsunderlag. Befintlig 50 kv-kraftledning mellan Säffle och Billeruds bruk, Säffle kommun, Värmlands län. Samrådsunderlag Befintlig 50 kv-kraftledning mellan Säffle och Billeruds bruk, Säffle kommun, Värmlands län. November 2016 Sökande Vattenfall Eldistribution AB Österlånggatan 60 461 88 Trollhättan Kontaktperson

Läs mer

Samrådsunderlag. Ansökan om linjekoncession enligt ellagen

Samrådsunderlag. Ansökan om linjekoncession enligt ellagen Samrådsunderlag Förlängning av nätkoncession för linje för befintlig 10 kv-ledning mellan Fåglum och Bajaregården, Essunga kommun, Västra Götalands län Ansökan om linjekoncession enligt ellagen December

Läs mer

SAMRÅD ENLIGT 6 4 KAP MILJÖBALKEN

SAMRÅD ENLIGT 6 4 KAP MILJÖBALKEN SAMRÅD ENLIGT 6 4 KAP MILJÖBALKEN OMBYGGNAD DELSTRÄCKA AV 40 KV LEDNING VID NYTT PLANOMRÅDE VÄG E20 KRISTINEHOLM - BÄLINGE OCH VERKSAMHETER I ALINGSÅS KOMMUN VATTENFALL ELDISTRIBUTION AB 2015-05-20 Denna

Läs mer

Samrådsunderlag avseende ny markförlagd 145 kv kraftledning mellan Umeå Universitet och Ålidhem i Umeå tätort, Västerbottens län

Samrådsunderlag avseende ny markförlagd 145 kv kraftledning mellan Umeå Universitet och Ålidhem i Umeå tätort, Västerbottens län 2016-12-02 Samrådsunderlag avseende ny markförlagd 145 kv kraftledning mellan Umeå Universitet och Ålidhem i Umeå tätort, Västerbottens län Bakgrund och syfte Umeå Energi Elnät AB (Umeå Energi) planerar

Läs mer

SAMRÅDSUNDERLAG JUNI Karta över befintliga 70 kv och 12 kv kraftledningar vid Sandarne för vilka samrådet gäller. Ellevio AB Stockholm

SAMRÅDSUNDERLAG JUNI Karta över befintliga 70 kv och 12 kv kraftledningar vid Sandarne för vilka samrådet gäller. Ellevio AB Stockholm Ellevio AB 115 77 Stockholm SAMRÅDSUNDERLAG FÖRNYAD NÄTKONCESSION FÖR LINJE FÖR BEFINTLIGA 70 KV KRAFTLEDNING L3-70 MELLAN KÄLLVATTSTJÄRNEN OCH SANDARNE TRANSFORMATORSTATION OCH INOM SANDARNE INDUSTRIOMRÅDE

Läs mer

Förlängd koncession för befintlig markkabel 130 kv. Koncession för 130 kv markkabel från Lugnvik till Östersund

Förlängd koncession för befintlig markkabel 130 kv. Koncession för 130 kv markkabel från Lugnvik till Östersund Förlängd koncession för befintlig markkabel 130 kv Koncession för 130 kv markkabel från Lugnvik till Östersund Innehåll Bakgrund 3 Tillståndsprocessen 3 Tillvägagångssätt 5 Projektbeskrivning 7 Nulägesbeskrivning

Läs mer

PROJEKTORGANISATION. Trelleborgs kommun Tekniska förvaltningen Energi Skyttsgatan Trelleborg. Miljökonsekvensbeskrivning

PROJEKTORGANISATION. Trelleborgs kommun Tekniska förvaltningen Energi Skyttsgatan Trelleborg. Miljökonsekvensbeskrivning PROJEKTORGANISATION Trelleborgs kommun Tekniska förvaltningen Energi Skyttsgatan 16 231 83 Trelleborg Miljökonsekvensbeskrivning MKB-handläggare:, Rejlers Sverige AB Foton, illustrationer och kartor har,

Läs mer

Ansökan om förlängning av nätkoncession för linje avseende befintlig 130 kv luftledning 714Uz Yttersjön-Vännäs. Samrådsunderlag

Ansökan om förlängning av nätkoncession för linje avseende befintlig 130 kv luftledning 714Uz Yttersjön-Vännäs. Samrådsunderlag BILAGA A3 Samrådsunderlag Ansökan om förlängning av nätkoncession för linje avseende befintlig 130 kv luftledning 714Uz Yttersjön-Vännäs Vindeln och Vännäs kommun Västerbottens län 2016-09-15 Samråd för

Läs mer

LITEN MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING

LITEN MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING LITEN MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING NY 40 kv- MARKKABEL MELLAN KÄLLBY-SKEBY, GÖTENE KOMMUN, VÄSTRA GÖTALANDS LÄN 2018-09-14 SAMMANFATTNING Bakgrund och syfte Götene Elförening ekonomisk förening bygger, äger,

Läs mer

Samrådsunderlag. Förnyelse av koncession för befintliga 45kV-ledningar mellan station Svarven och station Centrum. Januari 2018

Samrådsunderlag. Förnyelse av koncession för befintliga 45kV-ledningar mellan station Svarven och station Centrum. Januari 2018 Nässjö Affärsverk Elnät AB Tullgatan 2 571 34 Nässjö Telefon: 0380-51 70 00 Samrådsunderlag Förnyelse av koncession för befintliga 45kV-ledningar mellan station Svarven och station Centrum Januari 2018

Läs mer

Samrådsunderlag för ledningssträckning

Samrådsunderlag för ledningssträckning Samrådsunderlag för ledningssträckning 130 kv vindkraftanslutning i område väster om Hammarstrand 2011-09-05 Rapporten är framtagen av SWECO Energuide AB på uppdrag av E.ON Elnät Sverige AB 1 (8) Innehåll

Läs mer

2014-10-07 Kontakt: Telefon: E-post: @nektab.se @nekatba.se

2014-10-07 Kontakt: Telefon: E-post: @nektab.se @nekatba.se Länsstyrelsen Västernorrland 871 86 HÄRNÖSAND 2014-10-07 Kontakt: Telefon: E-post: @nektab.se @nekatba.se Inbjudan till samråd Markförläggning av del av befintlig luftledning i området Näs Norrflärke -

Läs mer

Anslutning av vindkraft och framtidssäkring av elnätet. Vindkraftsanslutning vid Kopperaa, Norge via Storlien till Enafors, 130 kv ledning

Anslutning av vindkraft och framtidssäkring av elnätet. Vindkraftsanslutning vid Kopperaa, Norge via Storlien till Enafors, 130 kv ledning Anslutning av vindkraft och framtidssäkring av elnätet Vindkraftsanslutning vid Kopperaa, Norge via Storlien till Enafors, 130 kv ledning Innehåll Bakgrund 3 Tillståndsprocessen 4 Tillvägagångssätt 5 Projektbeskrivning

Läs mer

FÖRLÄNGNING AV KONCESSION FÖR 400 kv-ledningarna MELLAN RINGHALS OCH HORRED SAMT MELLAN RINGHALS OCH STRÖMMA

FÖRLÄNGNING AV KONCESSION FÖR 400 kv-ledningarna MELLAN RINGHALS OCH HORRED SAMT MELLAN RINGHALS OCH STRÖMMA FÖRLÄNGNING AV KONCESSION FÖR 400 kv-ledningarna MELLAN RINGHALS OCH HORRED SAMT MELLAN RINGHALS OCH STRÖMMA SAMMANFATTNING AV MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING SEPTEMBER 2010 Förlängning av koncession för 400

Läs mer

MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING

MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING Ansökan om nätkoncession för linje avseende 30 kv ledning, Fagersta kommun, Västmanlands län Västerbergslagens Elnät AB 2015-04-09 Vattenfall Services Nordic AB Miljö&Tillstånd

Läs mer

Förlängd koncession för linje för befintliga markförlagda 145 kv ledningar i Rävekärr och Åbro i Mölndals kommun i Västra Götalands län

Förlängd koncession för linje för befintliga markförlagda 145 kv ledningar i Rävekärr och Åbro i Mölndals kommun i Västra Götalands län Förlängd koncession för linje för befintliga markförlagda 145 kv ledningar i Rävekärr och Åbro i Mölndals kommun i Västra Götalands län SAMRÅDSUNDERLAG Ansökan om förlängd nätkoncession för linje Oktober

Läs mer

Bilaga 1. Samrådsredogörelse för alternativa sträckningar

Bilaga 1. Samrådsredogörelse för alternativa sträckningar Bilaga 1 Samrådsredogörelse för alternativa sträckningar Administrativa uppgifter Verksamhetsutövare Tekniska verken Nät AB Box 1500 581 15 Linköping Organisationsnummer: 556426-8588 Konsult ÅF Consulting

Läs mer

PROJEKTORGANISATION. Trelleborgs kommun Tekniska förvaltningen Energi Skyttsgatan Trelleborg. Miljökonsekvensbeskrivning

PROJEKTORGANISATION. Trelleborgs kommun Tekniska förvaltningen Energi Skyttsgatan Trelleborg. Miljökonsekvensbeskrivning PROJEKTORGANISATION Trelleborgs kommun Tekniska förvaltningen Energi Skyttsgatan 16 231 83 Trelleborg Miljökonsekvensbeskrivning MKB-handläggare:, Rejlers Sverige AB Foton, illustrationer och kartor har,

Läs mer

Liten Miljökonsekvensbeskrivning

Liten Miljökonsekvensbeskrivning 2018-102336-0001 2018-09-27 10 september 2018 GoogleStreetView Liten Miljökonsekvensbeskrivning Ansökan om nätkoncession för ny markförlagd kraftledning i Norrflärke, Örnsköldsvik kommun, Västernorrlands

Läs mer

Ansökan om förlängd koncession för 40 kv-luftledningar mellan Lovikka och Junosuando. Samrådsredogörelse. Pajala kommun, Norrbottens län

Ansökan om förlängd koncession för 40 kv-luftledningar mellan Lovikka och Junosuando. Samrådsredogörelse. Pajala kommun, Norrbottens län Bilaga A. Samrådsredogörelse Ansökan om förlängd koncession för 40 kv-luftledningar mellan Lovikka och Junosuando Pajala kommun, Norrbottens län 2017-09-25 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING... 3 2 SAMRÅDETS

Läs mer

Koncession för befintligt 40 kv markkabelförband vid Landsbro,Vetlanda kommun

Koncession för befintligt 40 kv markkabelförband vid Landsbro,Vetlanda kommun E.ON Elnät Sverige AB Nobelvägen 66 205 09 Malmö eon.se T 040-25 50 00 Samrådsunderlag Koncession för befintligt 40 kv markkabelförband vid Landsbro,Vetlanda kommun Oktober 2017 Bg: 5967-4770 Pg: 428797-2

Läs mer

Ansökan om förlängd koncession för 40 kv-luftledning mellan Lovikka och Junosuando

Ansökan om förlängd koncession för 40 kv-luftledning mellan Lovikka och Junosuando Bilaga 1. Inbjudan till samråd, samrådsunderlag. Inbjudan till samråd enligt Miljöbalken 6 kap 4 Ansökan om förlängd koncession för 40 kv-luftledning mellan Lovikka och Junosuando Pajala kommun Norrbottens

Läs mer

Bakgrund och syfte AB PiteEnergi planerar att ansöka om linjekoncession för två 45 kv markkablar i anslutning till Pitholmens industriområde.

Bakgrund och syfte AB PiteEnergi planerar att ansöka om linjekoncession för två 45 kv markkablar i anslutning till Pitholmens industriområde. PM 2014-09-23 Samrådsredogörelse Inledning Detta är en redogörelse för hur samråden har genomförts, samt de åsikter och förslag som inkommit och hur AB PiteEnergi ställer sig till dessa. Samråden behandlar

Läs mer

2 Kompletterande samrådsredogörelse

2 Kompletterande samrådsredogörelse Bilaga M4.b - Kompletterande samråd sida 2/17 1.2 Syfte Syftet med den nya ledningen mellan Dotorp och Täppan är att förstärka elnätet i området, samt att möjliggöra anslutning av vindkraftsanläggningar

Läs mer

Kabling av befintliga luftledningssträckor vid Astrid Lindgrens Värld, Vimmerby

Kabling av befintliga luftledningssträckor vid Astrid Lindgrens Värld, Vimmerby E.ON Elnät Sverige AB Nobelvägen 66 205 09 Malmö eon.se T 040 25 50 00 Samrådsunderlag Kabling av befintliga luftledningssträckor vid Astrid Lindgrens Värld, Vimmerby Januari 2013 Bg: 59674770 Pg: 4287972

Läs mer

Planerade 50 kv markkablar vid Djupafors i Ronneby kommun

Planerade 50 kv markkablar vid Djupafors i Ronneby kommun E.ON Elnät Sverige AB Nobelvägen 66 205 09 Malmö eon.se T 040-25 50 00 Samrådsunderlag Planerade 50 kv markkablar vid Djupafors i Ronneby kommun December 2014 Bg: 5967-4770 Pg: 428797-2 Org. Nr: 556070-6060

Läs mer

Planerad förläggning av 130 kv kabel mellan Askome station och Abild, Falkenbergs kommun

Planerad förläggning av 130 kv kabel mellan Askome station och Abild, Falkenbergs kommun E.ON Elnät Sverige AB Nobelvägen 66 205 09 Malmö eon.se T 040-25 50 00 Underlag för kompletterande samråd Planerad förläggning av 130 kv kabel mellan Askome station och Abild, Falkenbergs kommun September

Läs mer

Inledning och bakgrund

Inledning och bakgrund Innehåll Inledning och bakgrund... 2 Syfte... 2 Koncessionsansökan... 2 Lokalisering... 3 Alternativ, utformning och utförande... 3 Sträckningsalternativ... 4 Utförandealternativ... 5 Områdesbeskrivning...

Läs mer

Projektorganisation. E.ON Elnät Sverige AB 205 09 Malmö eon.se. ÅF Industry AB Box 585 201 25 Malmö www.afconsult.com. Rapporten har upprättats av

Projektorganisation. E.ON Elnät Sverige AB 205 09 Malmö eon.se. ÅF Industry AB Box 585 201 25 Malmö www.afconsult.com. Rapporten har upprättats av Projektorganisation E.ON Elnät Sverige AB 205 09 Malmö eon.se ÅF Industry AB Box 585 201 25 Malmö www.afconsult.com Rapporten har upprättats av För kartor i underlaget innehas rättighet: Lantmäteriet MS2006/02876

Läs mer

MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING

MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING Ansökan om nätkoncession för linje för ny 138 kv markförlagd kraftledning mellan Måby och Rosersberg i Sigtuna kommun i Vattenfall Eldistribution AB Maj 2015 Projektorganisation

Läs mer

På uppdrag av VB Elnät handlägger Sweco Energuide AB tillstånds- och samrådsfrågorna i ärendet.

På uppdrag av VB Elnät handlägger Sweco Energuide AB tillstånds- och samrådsfrågorna i ärendet. Datum 2015-11-02 Samråd, enligt miljöbalken 6 kap 4, gällande befintlig 145 kv markkabel samt markförläggning av 145 kv kraftledning för att ersätta VB Elnäts 145 kv luftledning i Knutsbo, Ludvika kommun,

Läs mer

SAMRÅDSUNDERLAG JUNI Karta över befintlig 70 kv kraftledning L4-70 Ringnäs Kinstaby ställverk. Ellevio AB Stockholm

SAMRÅDSUNDERLAG JUNI Karta över befintlig 70 kv kraftledning L4-70 Ringnäs Kinstaby ställverk. Ellevio AB Stockholm Ellevio AB 115 77 Stockholm SAMRÅDSUNDERLAG FÖRNYAD NÄTKONCESSION FÖR LINJE FÖR BEFINTLIG 70 KV KRAFTLEDNING L4-70 MELLAN RINGNÄS OCH KINSTABY STÄLLVERK I SÖDERHAMNS KOMMUN, GÄVLEBORGS LÄN JUNI 2016 Karta

Läs mer

Förlängning av tillstånd för befintlig 40 kv luftledning mellan Brunnshult och Sjunnen i Vetlanda kommun

Förlängning av tillstånd för befintlig 40 kv luftledning mellan Brunnshult och Sjunnen i Vetlanda kommun E.ON Elnät Sverige AB Nobelvägen 66 205 09 Malmö eon.se T 040-25 50 00 Samrådsredogörelse Förlängning av tillstånd för befintlig 40 kv luftledning mellan Brunnshult och Sjunnen i Vetlanda kommun September

Läs mer

Samrådsredogörelse Ansökan om nätkoncession för linje för flytt av del av 40 kv-ledning L118 i ny sträckning vid Munkatorp, Örebro kommun, Örebro län

Samrådsredogörelse Ansökan om nätkoncession för linje för flytt av del av 40 kv-ledning L118 i ny sträckning vid Munkatorp, Örebro kommun, Örebro län Bilaga M2 Samrådsredogörelse Ansökan om nätkoncession för linje för flytt av del av 40 kv-ledning L118 i ny sträckning vid Munkatorp, Örebro kommun, Örebro län 1. Inledning 1.1 Bakgrund Fortum Distribution

Läs mer

Samrådsunderlag inför:

Samrådsunderlag inför: 1 Ellevio AB Samrådsunderlag inför: Ansökan om nätkoncession för ny 20 kv ledning för förstärkning av befintlig linje till den planerade vindkraftparken Årjäng NV2 i Årjängs kommun i Värmlands län. SWECO

Läs mer

Skogsstyrelsens Produkter & tjänster

Skogsstyrelsens Produkter & tjänster Skogsstyrelsens Produkter & tjänster Skogsstyrelsens Produkter & tjänster är benämningen på Skogsstyrelsens uppdragsverksamhet. Vi är experter inom det skogliga området och erbjuder i dagsläget ett utbud

Läs mer

Figur 1. Befintlig 145 kv luftledning vid Grågåsvägen i Marnäs, där en ny skola planeras att byggas till höger om ledningsgatan i bilden.

Figur 1. Befintlig 145 kv luftledning vid Grågåsvägen i Marnäs, där en ny skola planeras att byggas till höger om ledningsgatan i bilden. Datum 2016-07-06 Samråd, enligt miljöbalken 6 kap 4, gällande ombyggnation av befintlig 145 kv luftledning vid Marnäs till sjökabel och markkabel, Ludvika och Smedjebackens kommuner, Dalarnas län Bakgrund

Läs mer

Förlängning av koncession 220 kv kraftledning stackbo - valbo

Förlängning av koncession 220 kv kraftledning stackbo - valbo Förlängning av koncession 220 kv kraftledning stackbo - valbo SAMMANFATTNING AV MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING NOVEMBER 2010 Förlängning av koncession för Svenska Kraftnäts 220 kv ledning mellan Stackbo och

Läs mer

INNEHÅLL. Allmänt 3. Förläggningsmetod 9. Restriktioner kring ledningen 10. Teknisk data mm 11

INNEHÅLL. Allmänt 3. Förläggningsmetod 9. Restriktioner kring ledningen 10. Teknisk data mm 11 2 TEKNINSK BESKRIVNING TILLHÖRANDE ANSÖKAN OM NÄTKONCESSION FÖR NY MARKFÖRLAGD 130 KV-KRAFTLEDNING INNEHÅLL 1 Allmänt 3 2 Utformning och utförande 5 2.1 Samförläggning med överföringsledningar (Sobacken

Läs mer

Miljöbalkens hänsynsregler

Miljöbalkens hänsynsregler Miljöbalkens hänsynsregler Hänsynsreglerna är själva kärnan i Miljöbalken, de grundläggande principerna. De ska efterlevas av alla, både företag, privatpersoner, kommuner och ideella organisationer. Miljökontoret

Läs mer

Förlängd koncession för 24 kv ledning mellan Kvarnåsen och Buås i Årjängs kommun, Värmlands län

Förlängd koncession för 24 kv ledning mellan Kvarnåsen och Buås i Årjängs kommun, Värmlands län Förlängd koncession för 24 kv ledning mellan Kvarnåsen och Buås i Årjängs kommun, Värmlands län SAMRÅDSUNDERLAG Ansökan om förlängd nätkoncession för linje Januari 2018 Ellevio AB (publ). 115 77 Stockholm

Läs mer

Länsstyrelsen förelägger Härjeåns Nät AB att vidta följande försiktighetsåtgärder till skydd för naturmiljön:

Länsstyrelsen förelägger Härjeåns Nät AB att vidta följande försiktighetsåtgärder till skydd för naturmiljön: Beslut Sida 1 av 5 E-delgivning Härjeåns Nät AB Att: Erik Persson erik.persson@harjeans.se Föreläggande enligt miljöbalken och samråd enligt kulturmiljölagen för nyanläggning av markkabel mellan Vallen

Läs mer

Ombyggnation av 130 kv markkabel mellan Möllebogatan och transformatorstationen i Gullängen, Malmö stad

Ombyggnation av 130 kv markkabel mellan Möllebogatan och transformatorstationen i Gullängen, Malmö stad E.ON Elnät Sverige AB Nobelvägen 66 205 09 Malmö eon.se T 040-25 50 00 Ombyggnation av 130 kv markkabel mellan Möllebogatan och transformatorstationen i Gullängen, Malmö stad Underlag för samråd Mars 2014

Läs mer

Länsstyrelsernas roll i koncessionsprövning

Länsstyrelsernas roll i koncessionsprövning Länsstyrelsernas roll i koncessionsprövning Heldagsseminarium om miljöprövning av elledningar 3 februari 2016 Fredrik Styrlander & Jeanette Asp Energimarknadsinspektionens remiss Länsstyrelsen är obligatorisk

Läs mer

Förlängd koncession för befintlig 50 kv ledning mellan Sälsätern och Hidetäkten i Malung-Sälens kommun i Dalarnas län

Förlängd koncession för befintlig 50 kv ledning mellan Sälsätern och Hidetäkten i Malung-Sälens kommun i Dalarnas län Förlängd koncession för befintlig 50 kv ledning mellan Sälsätern och Hidetäkten i Malung-Sälens kommun i Dalarnas län SAMRÅDSUNDERLAG Ansökan om nätkoncession för linje Februari 2017 Ellevio AB (publ).

Läs mer

Samrådsunderlag avseende ny markförlagd 145 kvkraftledning mellan Ålidhem och Mariehem i Umeå kommun, Västerbottens län

Samrådsunderlag avseende ny markförlagd 145 kvkraftledning mellan Ålidhem och Mariehem i Umeå kommun, Västerbottens län 14 2018-01-26 Samrådsunderlag avseende ny markförlagd 145 kvkraftledning mellan Ålidhem och Mariehem i Umeå kommun, Västerbottens län Bakgrund och syfte Umeå Energi Elnät AB (Umeå Energi) planerar att

Läs mer

Framtidssäkring av elnätet. Vindkraftsanslutning Rätanklustret, 130/220 kv kraftledning

Framtidssäkring av elnätet. Vindkraftsanslutning Rätanklustret, 130/220 kv kraftledning Framtidssäkring av elnätet Vindkraftsanslutning Rätanklustret, 130/220 kv kraftledning Innehåll Bakgrund 3 Tillståndsprocessen 3 Tillvägagångssätt 4 Projektbeskrivning 5 Omgivningseffekter 7 Kommande arbete

Läs mer

Kabling av två luftledningssträckor vid Astrid Lindgrens Värld, Vimmerby

Kabling av två luftledningssträckor vid Astrid Lindgrens Värld, Vimmerby Bilaga 1 E.ON Elnät Sverige AB Nobelvägen 66 205 09 Malmö eon.se T 040 25 50 00 Samrådsredogörelse Kabling av två luftledningssträckor vid Astrid Lindgrens Värld, Vimmerby Mars 2013 Bg: 59674770 Pg: 4287972

Läs mer

MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING

MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING BILAGA 3 MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING Avseende förnyelse av nätkoncession för linje för befintlig 130 kv kraftledning sträckan Brottsta Gredby, Eskilstuna kommun, Södermanlands län. Vattenfall Eldistribution

Läs mer

Samrådsunderlag. Ansökan om förlängning av nätkoncession för linje enligt ellagen

Samrådsunderlag. Ansökan om förlängning av nätkoncession för linje enligt ellagen Samrådsunderlag Förlängning av nätkoncession för linje för befintlig 132 kv luftledning som utgör utledning ML86 S1 vid fördelningsstation BT34 Älberg, Hallsbergs kommun, Örebro län Ansökan om förlängning

Läs mer

Förlängning av tillstånd för befintlig 40 kv luftledning mellan Gyesjön och Eksjö i Eksjö kommun

Förlängning av tillstånd för befintlig 40 kv luftledning mellan Gyesjön och Eksjö i Eksjö kommun E.ON Elnät Sverige AB Nobelvägen 66 205 09 Malmö eon.se T 040-25 50 00 Samrådsunderlag Förlängning av tillstånd för befintlig 40 kv luftledning mellan Gyesjön och Eksjö i Eksjö kommun November 2016 Bg:

Läs mer

Mätning av magnetiska växelfält: Kåbäcken 2013-03-14/20

Mätning av magnetiska växelfält: Kåbäcken 2013-03-14/20 reducerar magnetfält Mätning av magnetiska växelfält: Kåbäcken 2013-03-14/20 Projekt 11410 Uppdrag Att kartlägga lågfrekventa magnetfält från en kraftledning vid Kåbäcken, Partille. Uppdragsgivare Pär-Anders

Läs mer

1 (7) 2014-11-26. Syfte. Bakgrund

1 (7) 2014-11-26. Syfte. Bakgrund 1 (7) Anmälan om samråd, enligt 6 kap 4 angående ansökan om koncession för ny 24 kv markkabel mellan Långflons köpcentrum fram till riksgränsen, i Torsby kommun i Värmlands län Syfte Fortum Distribution

Läs mer

Ny 145kV markförlagd ledning mellan fördelningsstation Ängelholm Östra och ny fördelningsstation Håve i Ängelholms kommun, Skåne län

Ny 145kV markförlagd ledning mellan fördelningsstation Ängelholm Östra och ny fördelningsstation Håve i Ängelholms kommun, Skåne län Ny 145kV markförlagd ledning mellan fördelningsstation Ängelholm Östra och ny fördelningsstation Håve i Ängelholms kommun, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ansökan om nätkoncession för linje Yttranden och

Läs mer

Förlängning av tillstånd för befintlig 40 kv luftledning mellan Bruket och Ramsebo, via Pauliström i Vetlanda kommun

Förlängning av tillstånd för befintlig 40 kv luftledning mellan Bruket och Ramsebo, via Pauliström i Vetlanda kommun E.ON Elnät Sverige AB Nobelvägen 66 205 09 Malmö eon.se T 040-25 50 00 Samrådsredogörelse Förlängning av tillstånd för befintlig 40 kv luftledning mellan Bruket och Ramsebo, via Pauliström i Vetlanda kommun

Läs mer

Underlag för samråd. Ny 40 kv kraftledningen inom Jokkmokk tätort. enligt miljöbalken 6 kap 4. Jokkmokks kommun, Norrbottens län 2015 09 09

Underlag för samråd. Ny 40 kv kraftledningen inom Jokkmokk tätort. enligt miljöbalken 6 kap 4. Jokkmokks kommun, Norrbottens län 2015 09 09 Underlag för samråd enligt miljöbalken 6 kap 4 Ny 40 kv kraftledningen inom Jokkmokk tätort Jokkmokks kommun, Norrbottens län 2015 09 09 Administrativa uppgifter Vattenfall Eldistribution AB bedriver elnätsverksamhet

Läs mer

Förlängning av tillstånd för två 130 kv luftledningar mellan Hammarforsen och Bandsjö (Ragunda, Sundsvall och Timrå kommun)

Förlängning av tillstånd för två 130 kv luftledningar mellan Hammarforsen och Bandsjö (Ragunda, Sundsvall och Timrå kommun) E.ON Elnät Sverige AB Nobelvägen 66 205 09 Malmö eon.se T 040-25 50 00 Samrådsunderlag Förlängning av tillstånd för två 130 kv luftledningar mellan Hammarforsen och Bandsjö (Ragunda, Sundsvall och Timrå

Läs mer

Underlag för samråd November 2011. E.ON Elnät Sverige AB Nobelvägen 66 205 09 MALMÖ Tel: 040 25 50 00 eon.se

Underlag för samråd November 2011. E.ON Elnät Sverige AB Nobelvägen 66 205 09 MALMÖ Tel: 040 25 50 00 eon.se E.ON Elnät Sverige AB Nobelvägen 66 205 09 MALMÖ Tel: 040 25 50 00 eon.se Planerad 40 kv markkabel/luftledning mellan Nässjö och Sävsjö E med avgreningarna från Bäckafall till Hallhult och från Gödeberg

Läs mer

TIDIGT SAMRÅD ENL. MILJÖBALKEN KAP 6 AVSEENDE BYGGNATION 130kV LEDNING, VÄSTRA TRELLEBORG SÖDRA TRELLEBORG

TIDIGT SAMRÅD ENL. MILJÖBALKEN KAP 6 AVSEENDE BYGGNATION 130kV LEDNING, VÄSTRA TRELLEBORG SÖDRA TRELLEBORG Malmö, 2017-04-10 Vår referens TIDIGT SAMRÅD ENL. MILJÖBALKEN KAP 6 AVSEENDE BYGGNATION 130kV LEDNING, VÄSTRA TRELLEBORG SÖDRA TRELLEBORG Rejlers Sverige AB handlägger på uppdrag av Trelleborgs Tekniska

Läs mer

Förlängning av tillstånd för befintlig 40 kv luftledning mellan Hunseberg och Muggebo i Nässjö kommun

Förlängning av tillstånd för befintlig 40 kv luftledning mellan Hunseberg och Muggebo i Nässjö kommun E.ON Elnät Sverige AB Nobelvägen 66 205 09 Malmö eon.se T 040-25 50 00 Samrådsunderlag Förlängning av tillstånd för befintlig 40 kv luftledning mellan Hunseberg och Muggebo i Nässjö kommun November 2016

Läs mer

Bilaga M1 b. Projektorganisation. Ellevio AB Stockholm. Telefonväxel: Org.nr: Samordnare tillståndsfrågor

Bilaga M1 b. Projektorganisation. Ellevio AB Stockholm. Telefonväxel: Org.nr: Samordnare tillståndsfrågor Samrådsredogörelse Bilaga M1 b Projektorganisation Ellevio AB 115 77 Stockholm Telefonväxel: 08-606 00 00 Org.nr: 556037-7326 Samordnare tillståndsfrågor Samråd och MKB NEKTAB Sågaregatan 22 46132 Trollhättan

Läs mer

Tillståndsprocessen. Vägen fram till en tillståndsansökan innehåller ett flertal steg. Förstudie med identifiering av alternativa stråk

Tillståndsprocessen. Vägen fram till en tillståndsansökan innehåller ett flertal steg. Förstudie med identifiering av alternativa stråk Tillståndsprocessen För att bygga och nyttja starkströmsledningar i Sverige krävs tillstånd enligt ellagen (1997:857), s.k. nätkoncession för linje. Ett beslut om nätkoncession för linje innebär att den

Läs mer

Ny 145 kv markförlagd ledning mellan fördelningsstation Ängelholm Östra och ny fördelningsstation Håve i Ängelholms kommun, Skåne län

Ny 145 kv markförlagd ledning mellan fördelningsstation Ängelholm Östra och ny fördelningsstation Håve i Ängelholms kommun, Skåne län Ny 145 kv markförlagd ledning mellan fördelningsstation Ängelholm Östra och ny fördelningsstation Håve i Ängelholms kommun, Skåne län LITEN MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING Ansökan om nätkoncession för linje

Läs mer

UNDERLAG FÖR SAMRÅD Planerad 132 kv kraftkabel mellan fördelningsstation Hållplatsen och Fjärrvärme Central Israel i Helsingborgs Stad

UNDERLAG FÖR SAMRÅD Planerad 132 kv kraftkabel mellan fördelningsstation Hållplatsen och Fjärrvärme Central Israel i Helsingborgs Stad UNDERLAG FÖR SAMRÅD Planerad 132 kv kraftkabel mellan fördelningsstation Hållplatsen och Fjärrvärme Central Israel i Helsingborgs Stad Foto: fördelningsstation RAPPORT 2015-11-03 Maria Liberg Kristiansson

Läs mer

Underlag för samråd enl. MB 6 kap 4 Nätkoncession vid Täfteå, Umeå Kommun

Underlag för samråd enl. MB 6 kap 4 Nätkoncession vid Täfteå, Umeå Kommun Underlag för samråd enl. MB 6 kap 4 Nätkoncession vid Täfteå, Umeå Kommun 2015 Innehåll 1 BAKGRUND OCH SYFTE... 3 1.1 Koncessionsansökan... 3 1.2 Projektets omfattning... 3 1.3 Tidplan... 3 1.4 Samråd...

Läs mer

Samråd enligt Miljöbalken kap 6 4

Samråd enligt Miljöbalken kap 6 4 Samråd enligt Miljöbalken kap 6 4 Markförläggning, flytt och rasering gällande del av befintliga 130 kv och 50 kv luftledningar vid Holmagärde i Varbergs kommun, Hallands län. 150109 INNEHÅLL 1 ADMINISTRATIVA

Läs mer

Planerad 2x130 kv markkabel vid Flackarp i Staffanstorps kommun

Planerad 2x130 kv markkabel vid Flackarp i Staffanstorps kommun E.ON Elnät Sverige AB Nobelvägen 66 205 09 Malmö eon.se T 040-25 50 00 Samrådsunderlag Planerad 2x130 kv markkabel vid Flackarp i Staffanstorps kommun Mars 2014 Bg: 5967-4770 Pg: 428797-2 Org. Nr: 556070-6060

Läs mer

Inför ansökan om tillstånd för ledningen genomförs nu samråd enligt miljöbalken med berörda fastighetsägare, myndigheter och andra intressenter.

Inför ansökan om tillstånd för ledningen genomförs nu samråd enligt miljöbalken med berörda fastighetsägare, myndigheter och andra intressenter. 1 (5) Hulda Pettersson, Sweco Energuide Tel. 08-714 32 33 2014-09-04 Enligt sändlista SAMRÅDSUNDERLAG GÄLLANDE PLANERAD NY KRAFTLEDNING FÖR ANSLUTING AV VINDKRAFTPARKEN HÖGKÖLEN TILL ELNÄTET Fortum Distribution

Läs mer

1. BAKGRUND OCH SYFTE TILLSTÅNDSPROCESSEN UTREDNINGSALTERNATIV BESKRIVNING AV BEFINTLIG LEDNING...8

1. BAKGRUND OCH SYFTE TILLSTÅNDSPROCESSEN UTREDNINGSALTERNATIV BESKRIVNING AV BEFINTLIG LEDNING...8 Samrådsunderlag Befintlig markförlagd 40 kv-kraftledning mellan Marknadsplatsen och Gislaveds Energis transformatorstation, Gislaveds kommun, Jönköpings län. mars 2017 INNEHÅLL 1. BAKGRUND OCH SYFTE...5

Läs mer

Förnyad nätkoncession för linje för befintlig 130 kv ledning mellan Söderfors och Söderfors södra i Tierps kommun, Uppsala län

Förnyad nätkoncession för linje för befintlig 130 kv ledning mellan Söderfors och Söderfors södra i Tierps kommun, Uppsala län Förnyad nätkoncession för linje för befintlig 130 kv ledning mellan Söderfors och Söderfors södra i Tierps kommun, Uppsala län SAMRÅDSUNDERLAG ENLIGT 6 KAP. 4 MILJÖBALKEN DECEMBER 2016 Presentation av

Läs mer

Innehållsförteckning. 1 Samråd 4

Innehållsförteckning. 1 Samråd 4 Innehållsförteckning 1 Samråd 4 2 Inkomna synpunkter och bemötanden 5 2.1 Länsstyrelsen i Blekinge län 5 2.2 Ronneby kommun 5 2.3 Försvarsmakten 5 2.4 Skanova 5 2.5 Riksantikvarieämbetet 5 2.6 Sveriges

Läs mer

Samrådsunderlag Flytt av markkablar i Skövde tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län

Samrådsunderlag Flytt av markkablar i Skövde tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län 2017-03-31 Samrådsunderlag Flytt av markkablar i Skövde tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län Samrådsunderlag Flytt av markablar i Skövde tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Planerad 20 kv markkabel mellan Lövestad och Björkhaga i Sjöbo kommun

Planerad 20 kv markkabel mellan Lövestad och Björkhaga i Sjöbo kommun E.ON Energidistribution AB Nobelvägen 66 205 09 Malmö eon.se T 040-25 50 00 Samrådsunderlag Planerad 20 kv markkabel mellan Lövestad och Björkhaga i Sjöbo kommun Maj 2018 Bg: 5967-4770 Pg: 428797-2 Org.

Läs mer

Ansökan om ändring av nätkoncession för befintliga 40 kv-kraftledningar vid Stornorrfors, Umeå kommun

Ansökan om ändring av nätkoncession för befintliga 40 kv-kraftledningar vid Stornorrfors, Umeå kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ansökan om ändring av nätkoncession för befintliga 40 kv-kraftledningar vid Stornorrfors, Umeå kommun UMEÅ 2015-02-03 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Inledning 3 2 Samrådets genomförande 3 3

Läs mer

MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING Ansökan om ledningsflytt för 77 kv markkabel i området Sätra i Gävle kommun, Gävleborgs län.

MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING Ansökan om ledningsflytt för 77 kv markkabel i området Sätra i Gävle kommun, Gävleborgs län. MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING Ansökan om ledningsflytt för 77 kv markkabel i området Sätra i Gävle kommun, Gävleborgs län. Gävle Energi 2016-05-16 Projektorganisation Gävle Energi AB Box 783 801 29 Gävle

Läs mer

2 Den reviderade sträckningen

2 Den reviderade sträckningen Koncessioner och kommunikation Enligt sändlista @svk.se 2017-04-24 2016/616 KOMPLETTERANDE SAMRÅD Inbjudan till kompletterande samråd enligt 6 kap. miljöbalken för 400 kv markkablar mellan Snösätra och

Läs mer

Samrådsunderlag angående ny markförlagd 145 kv kraftledning mellan Designhögskolan och Umeå Universitet i Umeå tätort, Västerbottens län

Samrådsunderlag angående ny markförlagd 145 kv kraftledning mellan Designhögskolan och Umeå Universitet i Umeå tätort, Västerbottens län 2016-02-24 Samrådsunderlag angående ny markförlagd 145 kv kraftledning mellan Designhögskolan och Umeå Universitet i Umeå tätort, Västerbottens län Bakgrund och syfte Umeå Energi (UE) planerar att förstärka

Läs mer

Den nya förbindelsen City Link etapp 1 från Hagby till Anneberg

Den nya förbindelsen City Link etapp 1 från Hagby till Anneberg SvK1000, v3.2, 2012-03-09 2014-02-12 FRÅGOR OCH SVAR Den nya förbindelsen City Link etapp 1 från Hagby till Anneberg Allmänna frågor Varför byggs City Link? En viktig del i projektet Stockholms Ström och

Läs mer

MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING

MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING Ombyggnation av befintliga kraftledningar vid Tollare i Nacka kommun med anledning av detaljplan Tollarehöjden och Tollare strand Oktober 2017 Projektorganisation Vattenfall

Läs mer

ANMÄLAN OM SAMRÅD ENLIGT 12 KAP. 6 MILJÖBALKEN Anmälan om samråd för om- och nybyggnation av ledningar görs på särskild blankett.

ANMÄLAN OM SAMRÅD ENLIGT 12 KAP. 6 MILJÖBALKEN Anmälan om samråd för om- och nybyggnation av ledningar görs på särskild blankett. ANMÄLAN OM SAMRÅD ENLIGT 12 KAP. 6 MILJÖBALKEN Anmälan om samråd för om- och nybyggnation av ledningar görs på särskild blankett Länsstyrelsens noteringar Ankomststämpel Diarienummer Allmänna uppgifter

Läs mer

FÖRLÄNGNING AV KONCESSION 220 kv KRAFTLEDNING STADSFORSEN - HÖLLEFORSEN - UNTRA

FÖRLÄNGNING AV KONCESSION 220 kv KRAFTLEDNING STADSFORSEN - HÖLLEFORSEN - UNTRA FÖRLÄNGNING AV KONCESSION 220 kv KRAFTLEDNING STADSFORSEN - HÖLLEFORSEN - UNTRA SAMMANFATTNING AV MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING NOVEMBER 2010 Förlängning av koncession för Svenska Kraftnäts 220 kv ledning

Läs mer

Förlängning av tillstånd för befintlig 40 kv luftledning mellan Bredestad och Aneby i Aneby kommun

Förlängning av tillstånd för befintlig 40 kv luftledning mellan Bredestad och Aneby i Aneby kommun E.ON Elnät Sverige AB Nobelvägen 66 205 09 Malmö eon.se T 040-25 50 00 Samrådsredogörelse Förlängning av tillstånd för befintlig 40 kv luftledning mellan Bredestad och Aneby i Aneby kommun Februari 2017

Läs mer

Upphävande och ändring av detaljplan för del av Söderköping 2:1, Slussporten, Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling

Upphävande och ändring av detaljplan för del av Söderköping 2:1, Slussporten, Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling 2017-03-06 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande och ändring av detaljplan för del av Söderköping 2:1, Slussporten, Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-03-06 Godkänd

Läs mer