Barn- och skolnämndens arbetsutskott

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Barn- och skolnämndens arbetsutskott"

Transkript

1 Sida 1 (19) Plats och tid Stadshuset kl Beslutande Ledamöter Ordförande Mario Melani (S), Ann-Carin Landström (V), Christina Åkerman (M) och Kjell Hjalmarsson (C) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Barn- och skolchef Ulf Karlsson, biträdande barn- och skolchef/- utvecklingschef Gunilla Kindberg, chefssekreterare Brithel Engstrand, ekonom Ingalill Holmstrand 13-15, ekonomi- och planeringschef Barbara Dalemo Justering Justerande Christina Åkerman Paragrafer Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerande Brithel Engstrand Mario Melani Christina Åkerman ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen tillkännages genom anslag i tre veckor. Organ Datum när anslaget sätts upp Datum när anslaget tas ner Barn- och skolnämndens arbetsutskott Förvaringsplats för protokollet Underskrift Barn & Skola, Stadshuset Brithel Engstrand Utdragsbestyrkande

2 Sida 2 (19) Innehållsförteckning 12 Ändringar i ärendelistan Redovisning utebliven betalning av förskole- och skolbarnomsorgsavgifter Verksamhetsberättelse 2012, barn- och skolnämnden Begäran om resultatöverföring från 2012 till 2013, barn- och skolnämnden Kommunstyrelsens inriktningsbeslut, Strategisk plan och budget , information om Handlingsplan från Intern Service/Kost och Städ för dialog med Barn & Skola Remissvar: Plan för energi och klimat i Lidköpings kommun Återremiss: Motion om Aspen Skolcenter Information & dialog Ansökan om skolbarnsomsorg i familjedaghem i Örslösa Ansökan om skolbarnsomsorg i familjedaghem i Tun Ansökan om skolbarnsomsorgsplats i familjedaghem i Örslösa Rutin för redovisning av anmälningar av kränkande behandling Redovisning kränkande behandling Redovisning av anmälningar Kurser och konferenser... 19

3 Sida 3 (19) 12 Ändringar i ärendelistan Nytillkomna ärenden Två ansökningar om skolbarnsomsorgsplatser i familjedaghem Örslösa respektive Tun. Rutin för redovisning av anmälningsärenden om kränkande behandlingar Redovisning - kränkande behandling BESLUT Arbetsutskottet beslutar att lägga till ovanstående punkter på dagordningen.

4 Sida 4 (19) 13 Redovisning utebliven betalning av förskole- och skolbarnomsorgsavgifter Förvaltningen lämnar rapport varje månad kring uteblivna betalningar av förskole- och skolbarnsomsorgsavgifter samt om eventuellt förlorande av plats i förskola eller fritidshem. BESLUT Arbetsutskottet beslutar att godkänna rapporten.

5 Sida 5 (19) 14 Dnr BSN 2013/24 Verksamhetsberättelse 2012, barn- och skolnämnden Förvaltningen lämnar en ekonomisk redovisning samt verksamhetsberättelse för Total budget för 2012, inklusive tilläggsanslag om 6,8 mnkr är tkr. Den slutliga redovisningen ger barn- och skolnämnden ett överskott om tkr. Verksamhetsberättelse 2012 innehåller följande: På väg mot en hållbar och välkomnande kommun? - Kunden/brukaren i fokus - Lokal utveckling i ett globalt perspektiv - En attraktiv arbetsplats - Hållbar resursanvändning - Kommentarer till den ekonomiska prognosen Sammanvägda indikatorer enligt strategisk plan och budget Styrkortsuppföljning 2012 i detalj Jämförelsetal och verksamhetsmått Årsredovisning 2012 med enheternas och gemensamma och samordnade verksamheters resultat. Beslutsunderlag Verksamhetsberättelse 2012 med årsredovisning Protokoll barn- och skolnämnden , 5 Slutlig verksamhetsberättelse 2012 FÖRSLAG TILL BESLUT Barn- och skolnämnden beslutar att godkänna den slutliga verksamhetsberättelsen för 2012 för överlämnande till kommunfullmäktige.

6 Sida 6 (19) 15 Dnr BSN 2013/42 Begäran om resultatöverföring från 2012 till 2013, barnoch skolnämnden När barn- och skolnämnden behandlade årsredovisningen på sitt sammanträde 30 januari 2013 var inte det slutliga resultatet klart. Efter att resterande lönekostnader (den del av utbetald lön i januari som hör till december) bokförts och korrigering gjorts för årets förändring av övertidsoch fyllnadslöneskuld uppgår barn- och skolnämndens resultat 2012 till ett överskott om tkr (0,2 % av budgetramen). Beslutsunderlag Verksamhetsberättelse 2012 Yttrande Barn & Skola FÖRSLAG TILL BESLUT Barn- och skolnämnden beslutar överlämna en begäran till kommunfullmäktige om att få föra över årets resultat om tkr till 2013 års budget.

7 Sida 7 (19) 16 Kommunstyrelsens inriktningsbeslut, Strategisk plan och budget , information om Ekonomi- och planeringschef Barbara Dalemo redogör för innehållet i kommunstyrelsens inriktningsbeslut för budget 2014 samt plan Inriktningsbeslutet olika delar: Omvärldsanalys Lidköping i jämförelse med andra Kostnadsutveckling över tid Resultatutveckling över tid Kvalitetsutveckling över tid Ekonomiska beslutspunkter Uppdragen till Barn & Skola gås igenom samt kommunstyrelsens sammanfattande bild av förskola, skolbarnsomsorg samt grundskola. Kommunstyrelsens frågor till nämnd/förvaltning. - Hur mäts kvaliteten i förskolan - Det är drygt 20 % av eleverna i årskurs 9 som är underkända i något eller några ämnen vad måste göras för att minska denna andel? - Hur stimulera studieförberedande program samt till eftergymnasiala studier redan i grundskolan? - Hur förbättra resultaten i matematik i hela grundskolan? Förvaltningen har tagit fram en tidsplan för det fortsatta budgetarbetet. BESLUT Barn- och skolnämnden ges samma information på sammanträdet 27 februari.

8 Sida 8 (19) 17 Dnr BSN 2013/43 Handlingsplan från Intern Service/Kost och Städ för dialog med Barn & Skola Intern Service/kost och Städ har lämnat en återkoppling utifrån tidigare dialog med barn- och skolnämnden samt upprättat en handlingsplan för fortsatta dialogmöten. Dialogerna ska föras under 2013 med förvaltningsledning, chefer och andra nyckelpersoner. Dessutom kommer cheferna för Kost respektive Städ att rutinmässigt besöka rektor eller motsvarande i samband med besök hos den egna personalen. Intern Service har genomfört en undersökning för städpersonal och kunder och efter undersökningen har förändringar av städtiderna gjorts enligt personalens önskemål. Konstateras att enheternas behov av utökad städning ser olika ut och behöver i så fall ses över innan eventuella förändringar kan göras. Beslutsunderlag Protokoll barn- och skolnämndens arbetsutskott , 166 Skrivelse Intern Service FÖRSLAG TILL BESLUT Barn- och skolnämnden beslutar att godkänna Intern Service handlingsplan för dialog under 2013.

9 Sida 9 (19) 18 Dnr BSN 2013/22 Remissvar: Plan för energi och klimat i Lidköpings kommun Kommunen har tagit fram ett förslag till plan för energi och klimat som har skickats på remiss till förvaltningar och nämnder. Till förslaget bifogas bilaga Åtgärdskatalog. Remissvaret ska lämnas in senast 12 mars. Förslag till remissvar från Barn & Skola ang. Plan för Energi och Klimat i Lidköpings kommun. Plan för Energi och Klimat i Lidköpings kommun är en ambitiös och viktig plan för att kommande generationer i Lidköpings kommun kan leva och verka i ett Hållbart samhälle. EU har fastslagit, Internationella, nationella och regionala mål. Regionala mål: Utsläppen av växthusgaser i Västra Götaland ska år 2020 ha minskat med 25 procent jämfört med Av den totala energianvändningen i Västra Götalands län ska år 2020 minst 50 procent vara förnybar. Energianvändningen i Västra Götalands län ska år 2020 vara 20 procent effektivare jämfört med Den västsvenska ekonomin ska år 2030 inte längre vara beroende av fossil energi. Andelen förnybar energi inom transportsektorn i Västra Götalands län ska år 2020 vara minst 10 procent. Barn & Skola har en väl fungerande organisation för miljöarbetet i förvaltningen, Varje enhet har minst ett miljöombud som leder arbetet med enhetens miljöarbete. Förskolechefer och rektorer är ansvariga för miljöarbetet på respektive enhet. Barn & Skolas huvuduppdrag är undervisning och lärande för våra barn och elever. Därför är det naturligt att Barn och Skolas bidrag till att förverkliga Lidköpings kommuns plan för energi och klimat, blir att arbeta med information, undervisning och lärande för våra barn, elever och föräldrar, för att kommande generationer ska få leva i ett hållbart samhälle.

10 Sida 10 (19) Barn & Skola har en miljöhandlingsplan för sitt miljöarbete som ska revideras under I miljöhandlingsplanen kommer Plan för energi och klimat för Lidköpings kommun att tas med för att bidra till ökad kunskap och förståelse och visa på vikten av vad Barn & Skola kan bidra med, till ett hållbart Lidköping för våra medborgare i framtiden genom arbete med våra barn, elever och föräldrar. Beslutsunderlag Plan för energi och klimat Yttrande Barn & Skola FÖRSLAG TILL BESLUT Barn- och skolnämnden beslutar att anta förslaget till remissvar på förslaget till Plan för energi och klimat i Lidköpings kommun.

11 Sida 11 (19) 19 Dnr BSN 2012/69 Återremiss: Motion om Aspen Skolcenter Kommunstyrelsens arbetsutskott har återremitterat nämndens svar på Miljöpartiets motion om Aspens Skolcenter med begäran om en tydligare förklaring över de förutsättningar och resurser som finns för Aspen Skolcenter. Dialog förs i arbetsutskottet om vilka kompletteringar till tidigare svar som ska göras. I svaret ska det ingå en tydligare beskrivning av bakgrunden till förändringarna, mervärdet för eleverna med inkluderad verksamhet, målsättningen, samt vilka krav som finns enligt Skollagen. Beslutsunderlag Motion Miljöpartiet Protokoll med förslag till svar Barn & Skola Protokoll barn- och skolnämndens arbetsutskott , 124 Yttrande med förslag till svar Barn & Skola Protokoll barn- och skolnämnden , 112 Protokoll kommunstyrelsens arbetsutskott , 200 FÖRSLAG TILL BESLUT Barn- och skolnämnden beslutar att ge förvaltningen i uppdrag att ta fram förslag till svar utifrån ovanstående beskrivning.

12 Sida 12 (19) 20 Information & dialog Barn- och skolchef Ulf Karlsson och biträdande barn- och skolchef Gunilla Kindberg informerar: Ulf Karlsson, nytillträdd barn- och skolchef, presenterar sig och ger en bild av sin bakgrund och tankar inför att arbeta inom Barn & Skola Plan för sommaröppen verksamhet inom förskola och fritidshem har tagits fram. En utvärdering av närvaron kommer att göras efter sommaren. Granskningsrapport från Skolinspektionen om Dalängskolans arbete för att främja elevernas närvaro Invigning av rasthallen på Dalängskolan. Eleverna har i projektet Skapande skola arbetat med att förändra inredningen i rasthallen. Rekryteringen av rektor till Dalängskolan pågår. BESLUT Arbetsutskottet har tagit del av informationen.

13 Sida 13 (19) 21 Dnr BSN 2013/36 Ansökan om skolbarnsomsorg i familjedaghem i Örslösa

14 Sida 14 (19) 22 Dnr BSN 2013/35 Ansökan om skolbarnsomsorg i familjedaghem i Tun

15 Sida 15 (19) 23 Dnr BSN 2013/18 Ansökan om skolbarnsomsorgsplats i familjedaghem i Örslösa

16 Sida 16 (19) 24 Rutin för redovisning av anmälningar av kränkande behandling Enligt Skollagen har rektor skyldighet att skyndsamt rapportera till huvudmannen alla inkomna anmälningar om kränkande behandlingar. Förvaltningen har påbörjat ett arbete med att ta fram en rutin för rektorernas redovisning. Dialog förs om förslaget till rutin. FÖRSLAG TILL BESLUT Barn- och skolnämnden ålägger förvaltningen att arbeta vidare med förslaget till rutin i vilken det ska ingå att en sammanställd redovisning av anmälningar ska rapporteras till arbetsutskottet varje månad.

17 Sida 17 (19) 25 Dnr BSN 2013/44 Redovisning kränkande behandling Rektor Monica Alsterhag, Stenhammarsenheten, redovisar en inkommen anmälan om kränkande behandling på Otterstad skola. BESLUT Arbetsutskottet beslutar att godkänna redovisningen.

18 Sida 18 (19) 26 Redovisning av anmälningar Kommunfullmäktige Protokoll , 168, Investeringsbudget Protokoll , 170, Kost- och måltidspolicy Protokoll , 13, Entlediganden och omval 2013 Kommunstyrelsen Protokoll , 237, Verkställighet av kommunfullmäktiges beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott Protokoll , 258, Rekrytering barn- och skolchef Samhällsbyggnad Plan-Bygg Underrättelse om laga kraft, fördjupning av översiktsplan för Hamnstaden i Lidköpings kommun

19 Sida 19 (19) 27 Kurser och konferenser Pwc Utbildning Intern kontroll för förtroendevalda, Malmö 6 mars, Stockholm 12 mars och Jönköping 20 mars. Avgift kr. Anmälan sen 4 veckor före utbildningstillfället.

Cecilia Larsson (S) i stället för Irena Rodic (S) Sofia Ohlin (V) i stället för Kent Johansson (S)

Cecilia Larsson (S) i stället för Irena Rodic (S) Sofia Ohlin (V) i stället för Kent Johansson (S) Sida 1 (21) Plats och tid Stadshuset kl 08.15-12.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Mario Melani (S), Marita Lantz (S), Ann-Carin Landström (V), Amanda Odhner (MP), Christina Åkerman

Läs mer

Barn- och skolnämndens arbetsutskott

Barn- och skolnämndens arbetsutskott Sida 1 (13) 2013-08-28 Plats och tid Stadshuset kl 08.30-11.55 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Justering Justerande Ordförande Mario Melani (S), Ann-Carin

Läs mer

Barn- och skolnämndens arbetsutskott

Barn- och skolnämndens arbetsutskott BARN- OCH SKOLNÄMNDENS 2013-01-18 Sida 1 (13) Plats och tid Stadshuset kl 08.30-12.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Ordförande Mario Melani (S), Irena Rodic

Läs mer

Ordförande Mario Melani (S), Ann-Carin Landström (V) och Kjell Hjalmarsson (C)

Ordförande Mario Melani (S), Ann-Carin Landström (V) och Kjell Hjalmarsson (C) BARN- OCH SKOLNÄMNDENS 2013-09-25 Sida 1 (13) Plats och tid Stadshuset kl 08.30-11.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Mario Melani (S), Ann-Carin Landström (V) och Kjell Hjalmarsson

Läs mer

Barn- och skolnämndens arbetsutskott

Barn- och skolnämndens arbetsutskott BARN- OCH SKOLNÄMNDENS 2013-05-29 Sida 1 (19) Plats och tid Stadshuset kl 08.30-12.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Mario Melani (S), Ann-Carin Landström (V), Christina Åkerman

Läs mer

Barn- och skolnämndens arbetsutskott

Barn- och skolnämndens arbetsutskott Sida 1 (14) Plats och tid Stadshuset kl 08.15-12.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Justering Justerande Ordförande Mario Melani (S), Irena Rodic (S) -

Läs mer

Mikael Gustavsson (S) i stället för Irena Rodic (S) Magnus Fors (S) i stället för Kent Johansson (S) Johan Halsema (FP) i stället för Anna Lidholm (M)

Mikael Gustavsson (S) i stället för Irena Rodic (S) Magnus Fors (S) i stället för Kent Johansson (S) Johan Halsema (FP) i stället för Anna Lidholm (M) Sida 1 (14) Plats och tid Stadshuset kl 08.15-11.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Mario Melani (S), Marita Lantz (S), Ann-Carin Landström (V), Amanda Odhner (MP), Christina Åkerman

Läs mer

Cecilia Larsson (S) i stället för Irena Rodic (S) Gudrun Ahnström (V) i stället för Kent Johansson (S)

Cecilia Larsson (S) i stället för Irena Rodic (S) Gudrun Ahnström (V) i stället för Kent Johansson (S) Sida 1 (16) Plats och tid Stadshuset kl 08.15-11.55 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Ordförande Mario Melani (S), Marita Lantz (S), Ann-Carin Landström (V), Amanda

Läs mer

Barn- och skolnämndens arbetsutskott

Barn- och skolnämndens arbetsutskott Sida 1 (25) Plats och tid Stadshuset kl 08.15-12.10 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Justering Justerande Ordförande Mario Melani (S), Irena Rodic (S) -10.00

Läs mer

Barn- och skolnämndens arbetsutskott

Barn- och skolnämndens arbetsutskott Sida 1 (25) BARN- OCH SKOLNÄMNDENS 2013-04-10 Plats och tid Stadshuset kl 08.30-11.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Justering Justerande Ordförande Mario

Läs mer

Gudrun Ahnström (V), Sofia Ohlin (V), Mariana Wester (C) 09.15-12.15 och Johan Halsema (KD)

Gudrun Ahnström (V), Sofia Ohlin (V), Mariana Wester (C) 09.15-12.15 och Johan Halsema (KD) Sida 1 (16) Plats och tid Stadshuset kl 08.15-12.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Ordförande Mario Melani (S), Marita Lantz (S), Ann-Carin Landström (V), Amanda

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 54 Godkännande av ärendelista... 75 55 Delgivningar... 76 56 Anmälan av delegationsbeslut... 77 57 Rapporter... 78 58 Månadsuppföljning per30 april 2016... 79 59 Statusrapport över pågående ärenden

Läs mer

Barn- och skolnämndens arbetsutskott

Barn- och skolnämndens arbetsutskott BARN- OCH SKOLNÄMNDENS 2013-03-13 Sida 1 (17) Plats och tid Stadshuset kl 08.30-12.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Justering Justerande Ordförande Mario

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 30 Godkännande av ärendelista... 41 31 Budget 2017... 42 32 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 43 33 Ansökan om bidrag för Miljö & Naturboken... 44 34 Hur blir

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(10) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 13 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 14 Delgivningar 2018/4005 5 15 Statusrapport 2018/4006 6 16 Systematiskt kvalitetsarbete 2017/4023

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 21 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 22 Delgivningar 2018/4005 5 23 Systematiskt kvalitetsarbete 2018/4018 6-7 24 Budget 2019 2017/4098

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2011-03-21 Plats och tid ande Sammanträdesrum Rimbo, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.00-14.00 Göran Pettersson, ordförande Åsa Wennerfors (FP) 1:e

Läs mer

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Justerande. [Jansson (S)

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Justerande. [Jansson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje ki 14:00-16:00 Göran Pettersson (M),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Barn- och skolnämndens arbetsutskott. Sammanträdesdatum

MÖTESPROTOKOLL Barn- och skolnämndens arbetsutskott. Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum Plats och tid Barn- och skolas sammanträdesrum kl. 08:00-12:00 Ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Mario Melani (S) (ordförande) Ingemar Rogbrandt (C) (vice ordförande) Irena

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl. 14.30 16. Ledamöter Robert Beronius (L) (ordförande) Christina Frisk (L) Linda Hiort

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63 1 (17) Paragrafer 51-63 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 14:00-15:35 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c)

Stenbockskolans konferensrum, kl Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c) 1(1) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-15.15 Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c) Övriga deltagande Gösta Högberg,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(15)

Sammanträdesprotokoll 1(15) Sammanträdesprotokoll 1(15) Plats och tid Källskolans matsal, klockan 16.00-18.50 ande Övriga närvarande Majja Neverland (V), ordförande Thommy Ukkonen (S) Frida Jansson (S) Robin Bergman (S) Ulf Olofsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 24 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 25 Delgivningar 2018/4005 5 26 Statusrapport 2018/4006 6 27 Systematiskt kvalitetsarbete 2018/4018

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Innehåll 63 Godkännande av ärendelista... 84 64 Delgivningar... 85 65 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 86 66 Månadsuppföljning per 30 september 2017... 87 67 Skolinspektionens

Läs mer

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Bengt Nilsson (S)

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Bengt Nilsson (S) fe fl 5, Malung-Salens kommun Sammanträdesprotokoll 2018-08-20 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Bengt

Läs mer

Måndag 18 september 2017 kl. 08:15-13:00

Måndag 18 september 2017 kl. 08:15-13:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 18 september 2017 kl. 08:15-13:00 Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent Hammarström

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-08-28 69 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2014 70 Budget skolskjuts 2015 71 Återremiss motion om förskola i Vallberga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 29 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 30 Statusrapport 2018/4006 5 31 Månadsuppföljning 2018 2018/4044 6-7 32 Gallringsbeslut 2018/4051 8-9

Läs mer

Lars-Eric Nilsson Lars Antonsson. Ingrid Noord-Silversten. Lars-Eric Nilsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Lars-Eric Nilsson Lars Antonsson. Ingrid Noord-Silversten. Lars-Eric Nilsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-11-19 Plats och tid Högskolecentrum, hörsalen kl. 13.15-14.55 Beslutande Övriga deltagare Ingrid Noord-Silversten (S) Kerstin Rosenkvist (S) Sune Gustavsson (OPA) Christina

Läs mer

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012.

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-14 151 Meddelanden. 152 Anmälan om delegationsbeslut. 153 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport oktober 2011. 154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och

Läs mer

Tina Andersson (m) tjänstgörande Daniel Markstedt (s) tjänstgörande Annika Andersson (s) ej tjänstgörande

Tina Andersson (m) tjänstgörande Daniel Markstedt (s) tjänstgörande Annika Andersson (s) ej tjänstgörande 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 16.00-18.30 Beslutande Ledamöter Annika Holmstrand (c) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Anna Moberg (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp) Birger

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Kommunhuset 29 november kl. 13.30 16.55 Paus 15.25 15.50 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD Rune Imberg 53 56 S Urban

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 4 3 Organisation av förskola och skola i Mullsjö kommun... 5 4 Motion om utredning och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-11-25 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m) Anita

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Birgitta Evensson, Kommunchef, T.o.m 17:30 Robin Karlsson (L), ej tjänstgörande ersättare, Fr.o.m 16:35

Birgitta Evensson, Kommunchef, T.o.m 17:30 Robin Karlsson (L), ej tjänstgörande ersättare, Fr.o.m 16:35 1 (10) Plats och tid Silen, 16.00 17.55 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Jörgen Berglund (M) Ulla-Britt Svensson (S) Lena

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för Unga och Lärande

Kommunstyrelsens utskott för Unga och Lärande 1 (8) Datum: Torsdag Tid: 09:00-12:00 Plats: Beslutande: Sollefteå kommunhus, Junselerummet Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Övriga Guniris Jonasson Sekreterare närvarande: Örjan Abrahamsson Huvudenhetschef

Läs mer

T/XCfXuufe* Ulla Matsson/ r

T/XCfXuufe* Ulla Matsson/ r o Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Stora sammanträdesrummet, kl. 09:00-14:30 Beslutande Sofia Söderström, ordförande (S) Lilian Olsson (S) Birgitta Örjas (S) Bengt Nilsson (S) Tomas

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden 2015-05-05. Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden 2015-05-05. Administrativa avdelningen 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 15.00 19.40 Ajournering 18.00 18.05, 18.30 19.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (FP) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Bo Eriksson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 17.00-20.15 Beslutande Annika Holmstrand (c) Ordförande Karl-Erik Andersson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp)

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-08-18

Sammanträdesdatum 2014-08-18 1(13) Plats och tid Sammanträdesrummet vid biblioteket, kl. 18.00-20.30 Beslutande Övriga Marie-Louise Svensson (M), ordförande Fredrik Ahlén (S), vice ordförande Tomas Johansson (C) Maria Malmberg (C),

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida s arbetsutskott 2009-06-05 1(8) Plats och tid Åsele Centralskola, kl 08:30 10:45 Beslutande Maria Hakamäki (S) ordförande Brage Sundberg (Kd) vice ordförande Urban Lindström (S)

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 04. Kultur- och utbildningsnämnden (11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 04. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Nr 04 Kultur- och utbildningsnämnden 2017-04-19 1(11) Tid och plats onsdagen den 19 april 2017, klockan 08.30 12.00, i Erikstadsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP) Marianne

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-08-06 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35

Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35 1 (15) Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35 Beslutande: Tomas Johansson (s), ordförande Cariné Ahlfeldt (s) Margareta Gustavsson (s), ersättare för Andreas Bylund (s) Liza Jonsson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-03 1 (17) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Stadshuset den 3 februari 2015 klockan 13.30 14.55. Mikael Hahn (S), ordförande Agneta Lindberg (S) Mikael

Läs mer

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189 Barn- utbildning- och kulturnämnden 2009-12-14 1 Plats och tid Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, måndagen den 14 december 2009, kl 08.15-09.30 Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40 Beslutande

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00. Sida 1/10 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, 16.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Jörgen Berglund (M) Ulla-Britt

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Biblioteket Malung, kl. 10:00-12:30. Sofia Söderström (S), ordförande Agneta Åhs-Sivertsen (C) Kristina Bäckman (M)

Stora sammanträdesrummet, Biblioteket Malung, kl. 10:00-12:30. Sofia Söderström (S), ordförande Agneta Åhs-Sivertsen (C) Kristina Bäckman (M) O Malung-Salens kommun 1 Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet, Biblioteket Malung, kl. 10:00-12:30 Sofia Söderström (S), ordförande Agneta Åhs-Sivertsen (C) Kristina Bäckman (M) Övriga deltagande

Läs mer

Cecilia Larsson (S) i stället för Kent Johansson (S) Oskar Johansson-Åhl (M) i stället för Anna Lidholm. Magnus Fors (S) och Johan Halsema (FP)

Cecilia Larsson (S) i stället för Kent Johansson (S) Oskar Johansson-Åhl (M) i stället för Anna Lidholm. Magnus Fors (S) och Johan Halsema (FP) Sida 1 (25) Plats och tid Stadshuset kl 08.15-12.05 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Ordförande Mario Melani (S), Irena Rodic (S) 10.00 1-5, Marita Lantz (S), Ann-Carin

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2017-05-09 1 (14) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda, tisdagen den 9 maj 2017 klockan 13.30 16.45 Beslutande Mikael Hahn (S), ordförande Agneta Lindberg (S) Mikael Engström (S) Patrik Karlsson (VF) Malin

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 25 augusti, kl 16.30-18.30 (ajourn. kl 17.15-17.30) Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, ordf, FP Mats Andersson, C Kristina Kristiansson, S Mårten Karlsson,

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Plats och tid Svarvaren, måndagen den 12 februari 2018 kl 08:30-10:00 ande Rolf Eriksson (S), Ordförande Peter Lindroth (S) Catrin Hulmarker (M) Alda Danial (L) Anders Ståhl (L) (ersätter Kjell Sjölund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 19.15 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Strået, kl Beslutande. Övriga deltagare.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Strået, kl Beslutande. Övriga deltagare. Sida 1/12 Plats och tid Lokal Strået, kl 09.00 10.15 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Karlsson (S) Håkan J Andersson (C) tjänstgörande ersättare för Christer Laurell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08: , ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2

Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08: , ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 1(14) Plats och tid Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08:30-14.10, ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2015-12-07 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-12-07 kl. 13:00-16:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.50 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Barn- och skolnämnden

Barn- och skolnämnden Barn- och skolnämnden Protokoll 1 (9) Diarienummer BSN 2018/0076 Barn- och skolnämnden Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Råbandsknopen, Stora Södergatan 47, Lund, klockan

Läs mer

Kerstin Fors-Mattsson, skolchef Carola Hansson, sekreterare Helen Isaksson, rektor, 27. Wivi-Anne Mulk (Sv) ANSLAG / BEVIS

Kerstin Fors-Mattsson, skolchef Carola Hansson, sekreterare Helen Isaksson, rektor, 27. Wivi-Anne Mulk (Sv) ANSLAG / BEVIS Plats och tid: Sammanträdesrum 3, kommunhuset, Jokkmokk, klockan 09.30 11.40 Beslutande ledamöter: Sven Holmqvist (S), ordförande Tord Larsson (S), v ordf Johan Agetoft (S) Anna-Karin Jonsson Kvist (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 16.45 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (FP) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (FP) Jörgen Berglund

Läs mer

Martin Nyqvist Kerstin Jinghede. Anders Cargerman. Martin Nyqvist SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Martin Nyqvist Kerstin Jinghede. Anders Cargerman. Martin Nyqvist SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-09-07 Plats och tid Högskolecentrum hörsal 13.15-16.05 Beslutande Övriga deltagare Anders Cargerman (L) ordförande Håkan Tomasson (M) 1:e vice ordförande Kerstin Rosenkvist

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 1 Ärendeförteckning sid. 36 Val av justerare... 3 37 Fastställande av ärendelista... 4 38 Anmälan av informationsärenden mars... 5 39 Redovisning av delegeringsbeslut mars... 6 40 Ekonomisk periodrapport

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 10 maj 2016, kl. 15.00 17.40 Beslutande Robert Wenglén (M) Cia Barwén (M) Remco Andersson (L) ordförande

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD) 1(13) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.25 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Tjänstgörande

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll Tid och plats Tisdagen den 21 februari 2012, kl 18.00 19.45 i Dialogen Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Gerby (M), ordförande Mats Ahlbom (M) Gunnel Bergström (FP) Ove Wallin (C) Hanna

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2017-11-14 1 (13) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda, tisdagen den 14 november 2017 klockan 13.30 18.30 Beslutande Mikael Hahn (S), ordförande Agneta Lindberg (S) ) gick 17.45 84-93 87 del av Mikael Engström

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.35

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.35 1(10) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.35 Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Sandra Sjöberg (s) Siv Friedmann Björk (c) Therese Leufvén (c), tjänstgörande

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, stadshuset Klockan 08:30-12:05 ajournering 10-10:15 Beslutande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 21:20 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m)

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011.

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-08-31 95 Meddelanden. 96 Anmälan om delegationsbeslut. 97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. 98 Information budget 2012. 99 Den framtida gymnasieskolan

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(8) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje. kl. 14.00-15.20 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Kultur- och utbildningsutskottet

Kultur- och utbildningsutskottet PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2018-12-18, kl 09.00 17.00 Beslutande Evgeny Krakov (S) Linda Jonsson (V) Veronica Andersson (FS), 74 Övriga närvarande Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Delgivningar... 4 3 Anmälan av delegationsbeslut... 5 4 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 6 5 Budget 2017... 7 6 Skolmatslyftet...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(16)

Sammanträdesprotokoll 1(16) Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 17.00 20.25 Majja Neverland (V), ordförande Robin Bergman (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(13)

Sammanträdesprotokoll 1(13) Sammanträdesprotokoll 1(13) Plats och tid ande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.30 18.20 Nancy Ibarra (V), ordförande Johanna Odö (S) Rickard Gillman (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 40 Godkännande av ärendelista... 54 41 Att skriva sig till läsning... 55 42 Delgivningar... 56 43 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 57 44 Ansökan om bidrag

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan Nr 09 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-10-24 1(14) Tid och plats Dalslandsrummet Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan 08.30 12.00, i Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Helena Hultman-Karlsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 (15) Plats och tid Näringslivets Hus, tisdagen den 22 januari 2019 kl 08:00-09.05 ande Alda Danial (L) Ordförande Ann-Britt Danielsson (M) Vice ordförande Anne-Marie Wahlström (S) Jan Henningsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg (L), Lennart

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll 84 Godkännande av ärendelista... 109 85 Delgivningar... 110 86 Anmälan av delegationsbeslut... 111 87 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 112 88 Motion angående

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida s arbetsutskott 2009-11-20 1(7) Plats och tid Åsele Centralskola, kl 08 30 09 00 Beslutande Maria Hakamäki (S) ordförande Brage Sundberg (Kd) vice ordförande Urban Lindström (S)

Läs mer

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2018-05-14 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-05-14 kl. 13:00-15:30 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund

Läs mer

Protokoll 1 (11) Se nästa sida kl i kommunhuset. Sandra Larsson. Loubna Stensåker Göransson (M) Thomas Holmgren (KV) Anslag/bevis

Protokoll 1 (11) Se nästa sida kl i kommunhuset. Sandra Larsson. Loubna Stensåker Göransson (M) Thomas Holmgren (KV) Anslag/bevis Protokoll 1 (11) Plats och tid Selma, kommunhuset i Skurup, 2019-02-11, kl. 18.00 19.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Anders Grundberg, förvaltningschef Sandra Larsson, sekreterare Ulrika

Läs mer

Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon Karström, (c)

Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon Karström, (c) 2016-03-17 1(14) Plats och tid Vindelns kommun, kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, torsdagen den 17 mars 2016, kl 08.30-14.40, lunch kl. 11.50-13.00 Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande

Läs mer