Stadshuset, Örnsköldsvik, Sammanträdesrum Kubbe, kl. 15:00 16:15

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Stadshuset, Örnsköldsvik, Sammanträdesrum Kubbe, kl. 15:00 16:15"

Transkript

1 Kommunstyrelsen (20) Plats och tid Beslutande Stadshuset, Örnsköldsvik, Sammanträdesrum Kubbe, kl. 15:00 16:15 Ordförande: Elvy Söderström (S) Ledamöter: Lena Kvarnström (S), Helge Westman (S), Laila Bylund (S), Per Nylén (S), Kristin Ögren (S), Olle Häggström (S), Dan Olsson (C), Camilla Svensson (M), Gunnar Melin (FP), Mats Hedell (V) Tjänstgörande ersättare: Agneta Eliazon (S), Roland Wikner (C), André Nilsson-Hugo (M), Lars Eidenvall (KD) Övriga ersättare: Ulf Nordin (S), Gunilla Hammarlund (S), Kazim Karkan (S), Yvonne Ölund (S), Per Jonsson (S), Anna-Lena Lindberg (C), Anita Danielsson (M), Jacob Norstedt- Moberg (MP) Övriga deltagare Godkännande av närvaro Tid och plats för justering Kommunsekreterare Matti Ohlsson Stabschef Peter Blomqvist Kommundirektör Bengt Westin Konsult- och servicechef Elisabeth Österlund Tillträdande förvaltningschef Håkan Olsson Kommunstyrelsen godkänner att angivna personer är närvarande vid sammanträdet samt ger dem rätt att yttra sig. Sekreterare Paragrafer Matti Ohlsson Ordförande Elvy Söderström (S) Justerare. Dan Olsson (C) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Instans Kommunstyrelsen Anslaget sätts upp Anslaget tas ned Förvaringsplats för Kommunledningsförvaltningen protokollet Underskrift Namnförtydligande. Eva Isaksson

2 Kommunstyrelsen (20) Innehållsförteckning 124 Informationsärenden Förfrågan om stöd till NTF Förslag till revidering av kommunstyrelsens delegationer Tydligt medlemsansvar Kommuninvest Naturvårdsprogrammet Bildande av Örnsköldsviks naturråd Månadsuppföljning, juni Yttrande över laglighetsprövning enligt kommunallagen av kommunfullmäktiges beslut 27 november angående delägarlån till Norrlands etanolkraft AB samt beviljande av kommunal borgen Delgivning av Kommunala pensionärsrådets protokoll Anmälan av fattade delegationsbeslut, utskott Anmälan av fattade delegationsbeslut 2011, förtroendevalda och tjänstemän Förordnande av borgerlig vigselförrättare... 20

3 Kommunstyrelsen (20) Kst/2011:1 124 Informationsärenden Vid dagens sammanträde lämnas information och förs överläggningar under följande rubriker. Allmänna informationsärenden Kommunstyrelsens sammanträde inleddes med ett samtal kring händelserna i Norge den 22 juli. I samtalet noterades att ett förslag till handlingsprogram för trygghet och säkerhet i kommunen i dagarna har skickats ut på remiss till berörda instanser. Välfärdsförvaltningens nya chef från 1 augusti, Håkan Olsson, presenteras. Tillväxt- och näringslivsutvecklingsfrågor - Kommunstyrelsens kommande nästa sammanträden Med hänvisning till att SKL kongressen i Norrköping genomförs den 8-10 november kommer kommunstyrelsens sammanträde i november att hållas den 1 november Föredragande: Elvy Söderström (S) Ändringar i föredragningslistan Vid dagens sammanträde avses ett extra ärende med rubriken Förordnande av borgerlig vigselförrättare att tas upp till behandling. Föredragande: Elvy Söderström (S) Kommunstyrelsen anser sig i tagit del av informationen under ovanstående punkter.

4 Kommunstyrelsen (20) Kst/2011: Förfrågan om stöd till NTF Sammanfattning av ärendet NTF Västernorrland har i skrivelse 22 januari 2011 ansökt om ett kommunalt stöd motsvarande ca 1 kr per innevånare för sin lokala verksamhet i länet under NTF är en ideell organisation som arbetar för allas rätt till en säker trafik. Örnsköldsviks kommun är tillsammans med bland annat länets övriga kommuner, landstinget och länsstyrelsen medlem i NTF. Verksamheten som NTF bedriver har hitintills i huvudsak finansierats av statliga organisations- och projektbidrag samt av administrationsbidrag från landstinget. NTF har därför inte tagit ut några medlemsavgifter. Indragningen av det statliga organisationsstödet till NTF och Trafikverkets kraftigt minskade projektbidrag har de senaste åren inneburit stora nedskärningar både centralt och lokalt. För NTF Västernorrland har det inneburit att de har problem att få medel för att täcka kostnaderna för till och med en krympt verksamhet under Styrelsen för Kommunförbundet Västernorrland har den 14 april 2011 under 34 avslagit ansökan från NTF med hänvisning till begränsningar i sin projektbudget. Kommunledningsförvaltningens bedömning NTF bedriver ett omfattande och förebyggande trafiksäkerhetsarbete och Örnsköldsviks kommun har sedan många år tillbaka samarbete med NTF. Trots att verksamheten är mycket angelägen anser kommunledningsförvaltningen att kommunen inte bör överta det nationella ansvaret genom att bevilja NTF bidrag till sin verksamhet. Beredande organs förslag till beslut Kommunledningsförvaltningens skrivelse daterad den 7 juni Arbetsutskottets 88/2011. Kommunstyrelsen avslår ansökan från NTF om stöd till sin verksamhet.

5 Kommunstyrelsen (20) Kst/2011: Förslag till revidering av kommunstyrelsens delegationer Sammanfattning av ärendet Med anledning av den organisationsförändring som genomförts måste kommunstyrelsen delegationsordning revideras. Från kommunstyrelsens ansvarsområde har verksamheterna samhällsbetalda resor och räddningstjänst överförts till samhällsbyggnadsnämndens ansvarsområde och från dåvarande nämnden för teknik och service har verksamhetsområden som fastighetsförvaltningen och mark och exploatering överförts till kommunstyrelsen och finns numera inom konsult- och serviceförvaltningen och kommunledningsförvaltningen. Kommunledningsförvaltningen har upprättat förslag till reviderad delegationsordning. I förslaget redovisas dels vilka delegationer som överförs från kommunstyrelsen till samhällsbyggnadsnämnden (gråmarkerade) och dels de delegationer som kommer från dåvarande nämnden för teknik och service. Från delegationsordning för nämnden för teknik och service har endast redovisats de verksamhetsområden som förts över till kommunstyrelsen. I förslaget till delegationsordning har redovisats de verkställighetsärenden som funnits med i nämndens delegationsordning för att klarlägga gränsdragning mellan verkställighet och delegation. Nu sker en samordning mot kommunstyrelsens delegationsordning och verkställighetsärenden (gråmarkerade) kommer inte att finnas med i den reviderad delegationsordningen. I revideringen av delegationsordningen ingår också att vissa beloppsgränser höjts och att justering av delegater har skett utifrån den nya organisationen. Förslaget till delegationsordning har också kompletterats med ett antal helt nya delegationer för att effektivisera viss ärendehandläggning. Beredande organs förslag till beslut Kommunledningsförvaltningens skrivelse daterad den 25 maj Arbetsutskottets 89/2011. Kommunstyrelsen godkänner upprättat förslag till delegationsordning för kommunstyrelsen daterad 25 maj 2011.

6 Kommunstyrelsen (20) Kst/2011: Tydligt medlemsansvar Kommuninvest Sammanfattning Föreligger kommunledningsförvaltningens skrivelse daterad den 18 april 2011 varav framgår att Kommuninvest ekonomisk förening har vid den ordinarie stämman den 7 april 2011 beslutat att medlemmarna ska ingå dels ett förtydligat regressavtal som ersätter nuvarande regressavtal, dels ett avtal om medlemmarnas ansvar för Kommuninvests motpartsexponeringar avseende derivat. Syftet med dessa avtal är att tydliggöra medlemmarnas ansvar för Kommuninvests åtagande. Ändringarna innebär inte något utökat medlemsansvar, då den solidariska borgen, som redan idag innebär ett totalansvar för verksamheten, inte ändras. För detta ansvarar alla medlemmar: Förfinansiering (ännu ej utlånad upplåning) med tillhörande motpartsexponering i derivat. Övrigt (tex skadestånd och leverantörskontrakt) Betalningsskyldighet = medlemmens andel av föreningens totala insatskapital. För detta ansvarar de medlemmar som lånar: Utlånad upplåning med tillhörande motpartsexponering i derivat Betalningsskyldighet = medlemmens andel av den sammanlagda utlåningen. Samtliga medlemmar i Kommuninvest behöver ingå de två nya avtalen. Dessa utgör en förutsättning för medlemskap i Kommuninvest och bygger på de skyldigheter en medlem har gentemot föreningen och övriga medlemmar. Vidare utgör ett ingående av de nya avtalen en förutsättning för att kunna låna pengar från Kommuninvest. Det gamla regressavtalet upphör att gälla när samtliga medlemmar har tagit beslut om det nya avtalet. Garantiavtalet ersätter klausuler i reverser direkt. Beredande organs förslag till beslut Kommunledningsförvaltningens skrivelse daterad den 18 april Arbetsutskottets 91/2011. Kommunstyrelsens förslag Kommunfullmäktige beslutar att med Kommuninvest förening och medlemmarna i föreningen samt Kommuninvest i Sverige AB ingå nytt regressavtal.

7 Kommunstyrelsen (20) 127 (forts) Kommunfullmäktige beslutar att regressavtalet ska ersätta nuvarande regressavtal, benämnt Avtal, daterat den 19 maj Kommunfullmäktige beslutar att ingå avtal kommunens ansvar för Kommuninvest i Sverige ABs motpartsexponering avseende derivat. Kommunfullmäktige beslutar att bemyndiga kommunstyrelsens ordförande Elvy Söderström och ekonomidirektör Mikael Öhrling i förening att underteckna ovan angivna avtal för kommunens räkning.

8 Kommunstyrelsen (20) Kst/2011: Naturvårdsprogrammet Sammanfattning av ärendet I februari 2007 antog kommunfullmäktige kommunens första naturvårdsprogram. Här presenteras arbetssätt och riktlinjer för kommunens arbete med natur samt ett åtgärdsprogram. Riktlinjerna är vägledande för facknämndernas verksamhetsplanering och styrning. Åtgärdsprogrammet omfattar prioriterade kommunövergripande åtgärder för mandatperioden. Enligt programmet ska det revideras vart fjärde år anpassat till kommunfullmäktiges valperioder. För samordning ansvarar samhällsbyggnadsnämnden. Naturvårdsprogrammet har reviderats utifrån ny organisationsstruktur, nya politiska mål, ny lagstiftning och den nya friluftspolitiken Framtidens friluftsliv. Programmet har utökats med information om världsarvet Höga kusten och uppdateras utifrån nuvarande förhållanden vad gäller åtgärder, planer och program m.m. Justeringar har gjorts utifrån inkomna yttranden samt redaktionella omformulering och textjusteringar. Hur inkomna yttranden har beaktats redovisas i samrådsredogörelse daterad den 24 maj Utifrån inkomna yttranden föreslår naturgruppen bl.a. att Herrgårdsudden i Köpmanholmen säkerställs och att en fiskevattengrupp upprättas. Sammanställning av åtgärder i naturvårdsprogrammet Naturvårdsprogrammet innefattar även ett åtgärdsprogram. Åtgärdsprogrammet omfattar prioriterade kommunövergripande åtgärder för mandatperioden. Enligt programmet ska det revideras vart fjärde år anpassat till kommunfullmäktiges valperioder med utvärdering, uppföljning och krav på ständig förbättring. För samordning ansvarar samhällsbyggnadsnämnden. Samhällsbyggnadsförvaltningen har i skrivelse daterad den 24 maj 2011 redovisas status av de åtgärder som anges i naturvårdsprogrammet och som skulle genomföras under mandatperioden Beredande organs förslag till beslut Samhällsbyggnadsförvaltningens skrivelse daterad den 24 maj Arbetsutskottets 93/2011.

9 Kommunstyrelsen (20) 128 (forts) Kommunstyrelsen anser sig tagit del av redovisad status av de åtgärder som anges i naturvårdsprogrammet och som skulle genomföras under mandatperioden Kommunstyrelsen godkänner samrådsredogörelse daterad den 24 maj Kommunstyrelsens förslag Kommunfullmäktige antar naturvårdsprogram

10 Kommunstyrelsen (20) Kst/2011: Bildande av Örnsköldsviks naturråd Sammanfattning av ärendet Föreligger samhällsbyggnadsförvaltningens skrivelse daterad den 24 maj 2011 varav framgår att enligt kommunens naturvårdsprogram ska ett naturråd för det övergripande samarbetet mellan kommunen och berörda organisationer inrättas. I naturrådet ska övergripande samverkans- och utvecklingsfrågor diskuteras. Från ideellt håll bör föreningar med anknytning till natur, friluftsliv och kulturmiljö erbjudas plats. Även representanter för andra intressenter kan adjungeras. Ordförande utses av kommunstyrelsen och kommunledningsförvaltningen är sammankallande. Naturrådets ordförande tar de beslut som kan behöva tas, naturgruppen ansvarar för dagordning och förbereder rådets möten samt skriver minnesanteckningar. Kostnader för rådets möten tas av kommunledningskontoret. Rådet föreslås samlas en gång per år. Beredande organs förslag till beslut I samhällsbyggnadsförvaltningens skrivelse daterad den 24 maj 2011 föreslås att kommunstyrelsen tar beslut om att inrätta ett naturråd, samt utser ordförande för rådet. Arbetsutskottets behandling Vid arbetsutskottets behandling av ärendet under 94/2011 noterar Glenn Nordlund (S) att alternativ till inrättande av ytterligare en politisk instans bör övervägas liksom representationen i föreslaget råd. Arbetsutskottet har under 94/2011 överlämnat ärendet till kommunstyrelsen utan förslag till beslut. Kommunstyrelsens behandling Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar Elvy Söderström (S) att kommunstyrelsen godkänner inrättandet av ett Naturråd för Örnsköldsviks kommun samt uppdrar till arbetsutskottet att upprätta en arbetsordning för Naturrådet. Vidare yrkar Elvy Söderström att kommunstyrelsen uttalar rekommendationen att Planeringsgruppen (PLG) ska utgöra Naturråd för Örnsköldsviks kommun.

11 Kommunstyrelsen (20) 129 (forts) Kommunstyrelsen godkänner inrättandet av ett Naturråd för Örnsköldsviks kommun och uppdrar till arbetsutskottet att upprätta och anta en arbetsordning för Naturrådet. Kommunstyrelsen uttalar rekommendationen att Planeringsgruppen (PLG) ska utgöra Naturråd för Örnsköldsviks kommun.

12 Kommunstyrelsen (20) Kst/2011: Månadsuppföljning, juni 2011 Sammanfattning av ärendet Föreligger kommunledningsförvaltningens skrivelse daterad den 27 juni 2011 varav framgår att i enlighet med den ekonomiska processen i Örnsköldsviks kommun ska kommunstyrelsen få kontinuerlig uppföljning av kommunens ekonomi under året i form av månadsuppföljningar och mer omfattande tertialuppföljningar. Kommunledningsförvaltningen har upprättat Månadsuppföljning, juni 2011 varav framgår att budgeten för 2011 antogs av kommunfullmäktige i november 2010 och att resultatet uppgick då till +26 Mkr. Resultat 2011 Resultatet för 2011 prognostiseras i Månadsuppföljning, juni 2011 uppgå till +48 Mkr. Verksamhetens nettokostnad beräknas öka med 3,0 % jämfört med föregående år medan skatteintäkter och statsbidrag beräknas öka med 1,9 %. Verksamhetens nettokostnad förväntas uppgå till 99,4% av kommunens skatteintäkter och statsbidrag, vilket visar att den löpande verksamheten endast marginellt bidrar till det positiva resultatet. Resultatmålet 1-2 % av skatteintäkter och statsbidrag uppnås då resultatet +48 Mkr motsvarar 1,8 %. Också balanskravet infrias då prognostiserat resultat justerat med årets reavinster uppgår till +31 Mkr. Budgetjämförelse Nuvarande prognos på +48 Mkr är 22 Mkr bättre än budgeterat resultat. Verksamhetens nettokostnad är i prognosen 18 Mkr sämre än budget, främst med anledning av förändrade resultatmål och skattemedelstillskott till nämnderna. Skatteintäkter och statsbidrag är, i huvudsak till följd av bättre slutavräkningar, 35 Mkr bättre än budgeterat. Finansnettot är 5 Mkr bättre än budgeterat. Förändring jämfört med föregående prognos I Tertialuppföljning, maj 2011 prognostiserades resultatet till +51 Mkr. Resultatförsämringen förklaras av de tilläggsanslag som kommunfullmäktige beslutade om vid junisammanträdet, med 5 Mkr till drift och underhåll av gator och vägar och 3 Mkr till förskola. Resultatförsämringen stannar vid 3 Mkr då tillskottet till samhällsbyggnadsnämnden också har förbättrat prognostiserat nämndresultat.

13 Kommunstyrelsen (20) 130 (forts) Beredande organs förslag till beslut Kommunledningsförvaltningens skrivelse daterad den 27 juni Kommunstyrelsen godkänner Månadsuppföljning, juni 2011.

14 Kommunstyrelsen (20) Kst/2011: Yttrande över laglighetsprövning enligt kommunallagen av kommunfullmäktiges beslut 27 november angående delägarlån till Norrlands etanolkraft AB samt beviljande av kommunal borgen Bakgrund Kommunfullmäktige har tidigare, under 163/2006, beslutat att godkänna att Övik Energi AB lämnar finansiering till SEKAB via Norrlands Etanolkraft AB med 70 Mkr. Kommunfullmäktige har under 163/2006 även beviljat Övik Energi AB kommunal borgen med 70 Mkr. Beslutet överklagades till länsrätten i Västernorrlands län. Länsrätten beslutade att avslå överklagandet i mål Överklagande Kommunfullmäktiges beslut har nu överklagats till Förvaltningsrätten av Björn Persson, Örnsköldsvik. Av föreläggande daterat den 23 maj 2011 från Förvaltningsrätten i Härnösand ska Örnsköldsviks kommun yttra sig i över vad som anförs i det nu aktuella överklagandet. Handläggning Kommunledningsförvaltningen har upprättat ett förslag till yttrande i ärendet daterat den 26 juli Enligt förslaget anser Örnsköldsviks kommun att kommunfullmäktiges beslut som laglighetsprövades av länsrätten i Västernorrlands län har vunnit laga kraft. Kommunstyrelsens behandling Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar Dan Olsson (C), med instämmande av Camilla Svensson (M), Gunnar Melin (FP) samt Lars Eidenvall (KD), att kommunen avger yttrande i ärendet enligt följande: Ärendet rör kommunfullmäktiges beslut i Örnsköldsviks kommun den 27 november 2006, 163. Kommunfullmäktige beslutade att godkänna att Övik Energi skulle lämna finansiering till SEKAB via Norrlands Etanolkraft AB med 70 Mkr. Kommunfullmäktige beviljade även Övik Energi AB kommunal borgen med 70 Mkr.

15 Kommunstyrelsen (20) 131 (forts) Örnsköldsviks kommun tycker att det är bra att beslutet laglighetsprövas utifrån de synpunkter som anförts i överklagan. Kommunen delar i stort överklagandes uppfattning att kommunen inte ska engagera sig i den här typen av verksamhet. Elvy Söderström (S) yrkar att kommunstyrelsen avger yttrande i enlighet med kommunledningsförvaltningens förslag. Ordförande ställer proposition på ställda yrkanden och finner bifall till Elvy Söderströms yrkande. Omröstning begärs. Propositionsordning Ja-röst för bifall till Elvy Söderströms (S) yrkande. Nej-röst för bifall till Dan Olsson (C), med fleras, yrkande. Omröstningsresultat 9 ja-röster Elvy Söderström (S), Lena Kvarnström (S), Helge Westman (S), Laila Bylund (S), Per Nylén (S), Kristin Ögren (S), Olle Häggström (S), Agneta Eliazon (S) och Mats Hedell (V) 6 nej röster Dan Olsson (C), Roland Wikner (C), Camilla Svensson (M), André Nilsson-Hugo (M), Lars Eidenvall (KD) och Gunnar Melin (FP) Kommunstyrelsen har således beslutat bifall Elvy Söderströms (S) yrkande. Kommunstyrelsens avger yttrande i ärendet i enlighet med kommunledningsförvaltningens förslag daterat den 26 juli 2011.

16 Kommunstyrelsen (20) Kst/2011: Delgivning av Kommunala pensionärsrådets protokoll Sammanfattning av ärendet Kommunstyrelsen delges protokoll från sammanträde med Kommunala Pensionärsrådet den 16 juni Kommunstyrelsen anser sig tagit del av Kommunala Pensionärsrådets protokoll daterat 16 juni 2011.

17 Kommunstyrelsen (20) Kst/2011:7 133 Anmälan av fattade delegationsbeslut, utskott Arbetsutskottet anmäler genom överlämnande av protokoll de beslut som utskottet fattat med stöd av kommunstyrelsens delegationer: : 87 Informationsärenden 90 Månadsuppföljning juni för kommunledningsförvaltningen och konsult- och serviceförvaltningen 92 Revisionsrapport, Granskning av kommunstyrelsens uppsikt över bolagen, remiss Förhandlingsdelegationen anmäler genom överlämnande av protokoll de beslut som utskottet fattat med stöd av kommunstyrelsens delegationer: Förhandlingsärenden 15 Avgångsvederlag 50/50 - Bildningsförvaltningen : 17 Förhandlingsärenden Kommunstyrelsen godkänner föreliggande redovisning av fattade delegationsbeslut.

18 Kommunstyrelsen (20) Kst/2011:7 134 Anmälan av fattade delegationsbeslut 2011, förtroendevalda och tjänstemän Förtroendevalda och tjänstemän anmäler genom redovisning de beslut som fattas med stöd av kommunstyrelsens delegationer: Ärendegrupp 1:1 Kommunstyrelsens representation och uppvaktningar Beslut nr 11 13/2011 Kommunstyrelsens ordförande Elvy Söderström Ärendegrupp 1:6 Yttrande angående antagande av hemvärnsmän Beslut nr 7 16/2011 Beredskapshandläggare Jan Edblad Ärendegrupp 1:13 Remittera motioner och övriga fullmäktigeärenden för beredning före behandling i kommunstyrelsens utskott Beslut nr 30 34/2011 Kommunsekreterare Matti Ohlsson Ärendegrupp 9:1 Tidsbegränsade anställningar grupp 1 9:3 Lönesättning vid nyanställning Beslut nr 3 7/2011 Kommundirektör Bengt Westin Ärendegrupp 9:1 Tidsbegränsade anställningar grupp 1, Övrig personal 9:3 Lönesättning vid nyanställning Beslut nr 5/2011 Tillväxtchef Peter Holmqvist Ärendegrupp 9, II Kommunövergripande Personalutveckling 8, Avgångsförmåner vid övertalighet Beslut nr 18 24/2011 T.f. Personaldirektör Gösta Lindström Delegationsbeslut som nämnden för teknik och service har haft t.o.m. 31 december 2010, och som fr.o.m. 1 januari 2011 är överfört till kommunstyrelsen. Ärendegrupp 7.3b Anställning viss tid, månadsavl. övriga Beslut nr 4-14/2011 Administratör Serviceavdelning, Ulla Berglund

19 Kommunstyrelsen (20) 134 (forts) Ärendegrupp 7.4 Anställning tills vidare, övriga Beslut nr 6-7/2011 Administratör Serviceavdelning, Ulla Berglund Kommunstyrelsen godkänner föreliggande redovisning av fattade delegationsbeslut.

20 Kommunstyrelsen (20) Kst/2011: Förordnande av borgerlig vigselförrättare Föreligger skrivelse daterad den 2 augusti 2011 vari Örnsköldsviks kommun, till Länsstyrelsen i Västernorrlands län, framför önskemål om att Olle Häggström (S) förordnas till vigsel- och partnerskapsförättare. Kommunstyrelsen godkänner att föreliggande skrivelse daterad den 2 augusti 2011 överlämnas till Länsstyrelsen i Västernorrlands län.

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl. 10:00 10:35

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl. 10:00 10:35 Kommunstyrelsen 2011-12-19 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl. 10:00 10:35 Ordförande: Elvy Söderström (S) Ledamöter: Glenn Nordlund (S),

Läs mer

Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl. 10:00 10:15

Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl. 10:00 10:15 Kommunstyrelsen 2010-05-31 1 (5) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl. 10:00 10:15 Beslutande Övriga deltagare Ordförande: Elvy Söderström (S) Ledamöter:, Glenn Nordlund (S), Jim Sundelin (S), Lena

Läs mer

Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl. 9: Anita Danielsson (M), Gunilla Hammarlund (S) Kommundirektör Agneta Marelll

Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl. 9: Anita Danielsson (M), Gunilla Hammarlund (S) Kommundirektör Agneta Marelll Kommunstyrelsen 2010-09-27 1 (5) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl. 9:00 09.15 Beslutande Övriga ersättare: Övriga deltagare Ordförande: Glenn Nordlund (S) Ledamöter: Marianne Vestin (S), Jim

Läs mer

Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl. 09:

Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl. 09: Kommunstyrelsen 2013-02-25 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl. 09:00 10.15 Beslutande Ordförande: Elvy Söderström (S) Ledamöter: Glenn Nordlund (S), Lena Kvarnström (S), Laila Bylund (S),

Läs mer

159 Motionssvar, Låt barn och ungdomar göra sig hörda

159 Motionssvar, Låt barn och ungdomar göra sig hörda Kommunfullmäktige 2016-09-26 1 (6) 159 Motionssvar, Låt barn och ungdomar göra sig hörda Kst/2016:82 Bakgrund/Ärendet Föreligger motion daterad den 8 februari 2016 från Bror Wallström (L) och Lena Jonsson

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl 14:30-15:00.

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl 14:30-15:00. Samhällsbyggnadsnämnden 2011-01-27 1 (19) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl 14:30-15:00. Beslutande ledamöter Roger Burland (S), ordförande Esbjörn Jonsson (S) Malin Westman

Läs mer

234 Motionssvar, Nyttjanderättskonflikter mellan enskilt ägande och kommunens intressen (Kst/2015:617)

234 Motionssvar, Nyttjanderättskonflikter mellan enskilt ägande och kommunens intressen (Kst/2015:617) Kommunfullmäktige 2016-11-28 1 (5) 234 Motionssvar, Nyttjanderättskonflikter mellan enskilt ägande och kommunens intressen (Kst/2015:617) Föreligger motion daterad den 28 oktober 2015 från Bertil Jonsson

Läs mer

231 Motionssvar, Gröna linjen - för en starkare region (Kst/2014:205)

231 Motionssvar, Gröna linjen - för en starkare region (Kst/2014:205) Kommunfullmäktige 2016-11-28 1 (5) 231 Motionssvar, Gröna linjen - för en starkare region (Kst/2014:205) Föreligger motion daterad den 24 mars 2014 från Anna-Lena Lindberg (C) angående förslag om en ny

Läs mer

162 Motionssvar, Gynna ansvarsfullt företagande vid upphandlingar

162 Motionssvar, Gynna ansvarsfullt företagande vid upphandlingar Kommunfullmäktige 2016-09-26 1 (5) Kst/2016:195 162 Motionssvar, Gynna ansvarsfullt företagande vid upphandlingar Ärendet Föreligger motion daterad den 21 mars 2016 från Bror Wallström (L) och Lena Jonsson

Läs mer

Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl. 15:00 16:00. Modou Boye-Jallow (S), Agneta Eliazon (S), Gunilla Hammarlund (S), Hans Wentjärv (S),

Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl. 15:00 16:00. Modou Boye-Jallow (S), Agneta Eliazon (S), Gunilla Hammarlund (S), Hans Wentjärv (S), Kommunstyrelsen 2010-03-09 1 (21) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl. 15:00 16:00 Beslutande Övriga Ersättare Övriga deltagare Ordförande: Elvy Söderström (S) Ledamoten: Glenn Nordlund (S), Marianne

Läs mer

103 Svar på Medborgarförslag, anslutning till nätverket Mayors for Peace (Borgmästare för fred), återremiss (Kst/2011:574)

103 Svar på Medborgarförslag, anslutning till nätverket Mayors for Peace (Borgmästare för fred), återremiss (Kst/2011:574) Kommunfullmäktige 2012-06-18 1 (5) 103 Svar på Medborgarförslag, anslutning till nätverket Mayors for Peace (Borgmästare för fred), återremiss (Kst/2011:574) Sammanfattning av ärendet Föreligger medborgarförslag

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige (3) Ordförande ställer proposition på ställda yrkanden och finner bifall till kommunstyrelsens

Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige (3) Ordförande ställer proposition på ställda yrkanden och finner bifall till kommunstyrelsens Kommunfullmäktige 2006-11-27 2 (3) Lars Näslund (m) och Ingrid Ågren (spi) och yrkar avslag på framställan. Gunnar Melin (fp) och yrkar avslag på framställan om kommunal borgen. Ordförande ställer proposition

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :00-17:00

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :00-17:00 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2011-08-31 14:00-17:00 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson 14:00-15:30 32-33 Veronica Almroth Claes Nordevik 15:30-17:00 34-35 Ingrid Cassel Bengt Johansson

Läs mer

66 Motionssvar, Trygghetsboende (Kst/2012:214)

66 Motionssvar, Trygghetsboende (Kst/2012:214) Kommunfullmäktige 2014-04-28 1 (5) 66 Motionssvar, Trygghetsboende (Kst/2012:214) Sammanfattning av ärendet Föreligger motion daterad den 23 april 2012 från alliansen i omsorgsnämnden genom Anna-Lena Holmström

Läs mer

Eva Edberg (s) - 13 Frits Söderlind (s) 14 Ersättare Frits Söderlind (s) Barbro Olsson (c) Lars-Åke Norman (s) Christina Göransson (kd)

Eva Edberg (s) - 13 Frits Söderlind (s) 14 Ersättare Frits Söderlind (s) Barbro Olsson (c) Lars-Åke Norman (s) Christina Göransson (kd) Omsorgsnämnden 2007-01-10 1 (16) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe kl 13:00-14:50. Beslutande Christina Karlsson (s) Anna-Lena Holmström (c) Gunnar Holmberg (s) Sofia Olsson

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl 13:00 15:50

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl 13:00 15:50 Nämnden för teknik och service 2008-08-19 1 (9) Plats och tid Beslutande Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl 13:00 15:50 Ordförande Roger Burland (s) Ledamot Malin Ögren (s) Erik Nordlander

Läs mer

Sammanträdesrum Korallen, Arken Kl 08:30-09:30, 13:00-15:30. Eva Edberg (S) Gunnar Eklöf (V) - 47

Sammanträdesrum Korallen, Arken Kl 08:30-09:30, 13:00-15:30. Eva Edberg (S) Gunnar Eklöf (V) - 47 Omsorgsnämnden 2010-05-11 1 (11) Plats och tid Beslutande ledamöter Sammanträdesrum Korallen, Arken Kl 08:30-09:30, 13:00-15:30. Christina Karlsson (S) ordförande Gunnar Holmberg (S) Anna-Lena Holmström

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (10)

Barn- och ungdomsnämnden (10) Barn- och ungdomsnämnden 2014-04-23 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Landeryds skola 13:00 16:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice

Läs mer

Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl. 11:00 11:30

Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl. 11:00 11:30 Kommunstyrelsen 2008-06-16 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl. 11:00 11:30 Beslutande Övriga deltagare Ordföranden: Elvy Söderström (s) Ledamoten: Glenn Nordlund (s), Marianne Vestin (s),

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Korallen, Arken, kl 13:00-14:45

Plats och tid Sammanträdesrum Korallen, Arken, kl 13:00-14:45 Omsorgsnämnden 2007-09-14 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrum Korallen, Arken, kl 13:00-14:45 Beslutande Christina Karlsson (s) Anna-Lena Holmström (c) Gunnar Holmberg (s) Sofia Olsson (c) Lillemor Edlund

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S)

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S) TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-02-09 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl 15:00 17:15

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl 15:00 17:15 Kommunstyrelsen 2011-05-03 1 (24) Plats och tid Beslutande Övriga ersättare Övriga deltagare Godkännande av närvaro Tid och plats för justering Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl 15:00

Läs mer

2004-10-20. Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag 2004-10-20, kl. 19.00-20.30. Marianne Martinsson, kommunsekreterare

2004-10-20. Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag 2004-10-20, kl. 19.00-20.30. Marianne Martinsson, kommunsekreterare SAMMATRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag, kl. 19.00-20.30 Beslutande Övriga deltagare 29 ordinarie ledamöter och 6 tjänstgörande ersättare, totalt 35 beslutande Se bifogade närvaro-

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 08:30-09:30, 14:30-15:35.

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 08:30-09:30, 14:30-15:35. Omsorgsnämnden 2009-09-16 1 (9) Plats och tid Beslutande ledamöter Beslutande ersättare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 08:30-09:30, 14:30-15:35. Christina Karlsson (S) ordförande Gunnar

Läs mer

184 Motionssvar, ett starkare Örnsköldsvik - byte av regiontillhörighet från Västernorrland till Västerbotten (Kst/2013:120,Kst/2017:269)

184 Motionssvar, ett starkare Örnsköldsvik - byte av regiontillhörighet från Västernorrland till Västerbotten (Kst/2013:120,Kst/2017:269) Kommunfullmäktige 2017-10-30 1 (5) 184 Motionssvar, ett starkare Örnsköldsvik - byte av regiontillhörighet från Västernorrland till Västerbotten (Kst/2013:120,Kst/2017:269) Ärendebeskrivning I kommunledningsförvaltningens

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 13:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 13:30 Bildningsnämnd 2012-03-20 1 (8) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 13:30 Birgith Olsson Johansson (S), ordf., Mattias Öberg (S), Anneli

Läs mer

Arken, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Korallen, kl 13:00 15:15. Tjänstgörande Gerd Persson (S) Göran Algotsson (C) 79- Ersättare

Arken, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Korallen, kl 13:00 15:15. Tjänstgörande Gerd Persson (S) Göran Algotsson (C) 79- Ersättare Nämnden för teknik och service 2010-10-26 1 (10) Plats och tid Arken, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Korallen, kl 13:00 15:15 Beslutande Roger Burland (S), ordf ledamöter Malin Westman (S) Erik Nordlander

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2007-03-22 1 Plats och tid Torsdag 22 mars 2007 kl 19.00-19.50 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 november 2015 kl. 08.00-12.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Gunnar Andersson (S) ej tjänstgörande ersättare

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Gunnar Andersson (S) ej tjänstgörande ersättare STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Luspengymnasiet, Storuman 2018-02-27, kl. 08.45-09.30 Beslutande Se närvarolista sid. 2 Övriga Maria Mickelsson kommunsekreterare Peter Persson koncernchef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14)

PROTOKOLL 1 (14) PROTOKOLL 1 (14) 2019-01-10 Socialnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 9.40-11.30 Beslutande Iosif Karambotis (S), ordförande Anna Lundström (S), vice ordförande Magnus Nilsson (S) Rose-Marie Lundström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (16)

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrum Backa, stadshuset kl. 10:00-14:00 ande Se sida 2 Övriga deltagare Se sida 2 Utses att justera Marianne Hedkvist Justeringens plats och tid Fastighets-

Läs mer

Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00

Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00 1/14 Plats och tid Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00 Paragrafer 48-56 Beslutande Se deltagarlista på sida 3 Närvarande ersättare Se deltagarlista på sida 3 Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

129 Motionssvar, krav om GMO-fritt foder till djur vars kött kommunen upphandlar (Kst/2015:265)

129 Motionssvar, krav om GMO-fritt foder till djur vars kött kommunen upphandlar (Kst/2015:265) Kommunfullmäktige 2016-06-20 1 (6) 129 Motionssvar, krav om GMO-fritt foder till djur vars kött kommunen upphandlar (Kst/2015:265) Föreligger motion instämplad hos kommunledningsförvaltningen den 9 april

Läs mer

PROTOKOLL. Tekniska nämnden

PROTOKOLL. Tekniska nämnden PROTOKOLL Tekniska nämnden 23 28 Tekniska nämnden Sida 2 Tekniska nämnden sammanträde den 21 maj 2013 Informationer och överläggningar 23 Tertialuppföljning 2013, ekonomi, åtaganden m m tekniska förvaltningen

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

29 Motionssvar efter återremiss, psykosocial verksamhet (Kst/2016:627)

29 Motionssvar efter återremiss, psykosocial verksamhet (Kst/2016:627) Kommunfullmäktige 2018-03-26 1 (5) 29 Motionssvar efter återremiss, psykosocial verksamhet (Kst/2016:627) Ärendebeskrivning Kommunfullmäktige överlämnade i november 2016 en motion angående psykosocial

Läs mer

Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, Fjällräven center - Fjärden, kl. 13:00-16:10 Ledamöter

Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, Fjällräven center - Fjärden, kl. 13:00-16:10 Ledamöter Kommunala pensionärsrådet 2018-02-14 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, Fjällräven center - Fjärden, kl. 13:00-16:10 Ledamöter Ordförande Per Nylén (S), kommunstyrelsen, Gunnar Eklöf (V), omsorgsnämnden

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-14:30 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Anna-Lena Fjellström (S) Marie Lodin (S) Gunnar Grönberg (S) Stig Svedin (V) Göran Ljungblom

Läs mer

Malin Höglund (M) Bernt Persson (S) Anna-Carin Rydstedt

Malin Höglund (M) Bernt Persson (S) Anna-Carin Rydstedt 1(6) Kommunstyrelsen Plats och tid: KS-rummet, 2015-12-01 kl. 13:15-15:55 Beslutande: Övriga deltagare: Anna Hed (C) Malin Höglund (M) Bernt Persson (S) Anna-Carin Rydstedt (S) David Örnberg (V) Åke Knutz

Läs mer

95 Svar på medborgarförslag, Pendlarkort till studenter (Kst/2013:447)

95 Svar på medborgarförslag, Pendlarkort till studenter (Kst/2013:447) Kommunfullmäktige 2016-05-30 1 (6) 95 Svar på medborgarförslag, Pendlarkort till studenter (Kst/2013:447) Sammanfattning av ärendet Föreligger medborgarförslag daterat den 19 september 2013 angående införande

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-02-22 11 Plats och tid Kommunhuset, måndag 22 februari 2010, kl. 19.00 19.30 och 19.35 21.10 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fredrik Löfqvist, kommunchef Karolina Larsson, nämndsekreterare, ej 49

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fredrik Löfqvist, kommunchef Karolina Larsson, nämndsekreterare, ej 49 Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.10. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Anette Hallberg (S), tjänstgörande ersättare för Birgitta Jönsson (S) Christer Laurell (C) Ej

Läs mer

Göran Lidström, Sekr. Gunnel Karlsson Personalchef Lars Ekbäck Ekonomichef 198. Rickard Norberg BEVIS OM ANSLAG

Göran Lidström, Sekr. Gunnel Karlsson Personalchef Lars Ekbäck Ekonomichef 198. Rickard Norberg BEVIS OM ANSLAG VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(11) Plats och tid Förvaltningshuset, Onsdagen den 7 september 2011, kl. 15.00-17.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Ewa Hed

Läs mer

Fågelsjörummet kl Mats Fack (C)

Fågelsjörummet kl Mats Fack (C) 1(7) PROTOKOLL Datum 2019-01-31 Plats och tid Beslutande Fågelsjörummet kl. 13.00 Tommy Borg (S) John Nyman (C) Bengt Nyström (L) Per Olov Persson (M) Kurt Ljung (SD) Ersätter Fredik Röjd (LB) Övriga deltagande

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Protokoll 2013-04-03

Protokoll 2013-04-03 2013-04-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-04-03, klockan 17:00 17:10 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Annica Moberg (S)

Läs mer

Nils Gunnar Westerberg (M)

Nils Gunnar Westerberg (M) 1/13 Plats och tid Magistern, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:00-19:25 Paragrafer 6-13 Beslutande Se deltagarlista på sida 3 Närvarande ersättare Se deltagarlista på sida 3 Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

228 Motionssvar, Ett nytt gymnasium i Örnsköldsvik (Kst/2015:207)

228 Motionssvar, Ett nytt gymnasium i Örnsköldsvik (Kst/2015:207) Kommunfullmäktige 2015-12-14 1 (6) 228 Motionssvar, Ett nytt gymnasium i Örnsköldsvik (Kst/2015:207) Föreligger motion daterad den 13 mars 2015 från Lars Näslund (M), Johannes Nordin (M) samt Annica Jonsson

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2012-05-09 kl 10:30-11:10 Beslutande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga närvarande: Lena

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-12-18 1(13) Plats och tid Åsele Folkets Hus 08 00 10 20 Beslutande Peter Lindström(s) ordf Egon Persson(åkl) vice ordf Urban Lindström(s) Tommy Danielsson(s) Peter

Läs mer

Delegationsordning för valnämnden

Delegationsordning för valnämnden Delegationsordning 1 (7) Delegationsordning för valnämnden Fastställd: Valnämnden 2017-05-04, 4 Delegationsordning 2 (7) Delegationsordning Förhållandet kommunfullmäktige nämnd/styrelse Kommunfullmäktige

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 14.45 Beslutande Ledamöter Lennart Haraldsson (S), ordförande Magnus Hesse (M), vice ordförande Elisabeth Edlund (S) Mira Wedenberg (M)

Läs mer

Sammanträdesrummet KS-salen, Kommunhuset, Motala Tisdag 2007-01-09, kl 14.00-14.50

Sammanträdesrummet KS-salen, Kommunhuset, Motala Tisdag 2007-01-09, kl 14.00-14.50 Motala-Vadstena vatten- och renhållningsnämnd 2007-01-09 1 Plats och tid Sammanträdesrummet KS-salen, Kommunhuset, Motala Tisdag 2007-01-09, kl 14.00-14.50 Beslutande Kenneth Simonsson (m) Ordförande,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(14)

Sammanträdesprotokoll 1(14) Sammanträdesprotokoll 1(14) Plats och tid Kommunhusets sessionssal klockan 09:00-10:48 ande Ordförande Kent Persson (V) Johanna Odö (S) Christer Wallin (S) Lisa Bäckman (V) Olle Rahm (S) Johanna Odö (S)

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll Tid och plats Tisdagen den 21 februari 2012, kl 18.00 19.45 i Dialogen Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Gerby (M), ordförande Mats Ahlbom (M) Gunnel Bergström (FP) Ove Wallin (C) Hanna

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Bo Larsson (S) Catharina Tann (S)

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Bo Larsson (S) Catharina Tann (S) 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 15.10 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Grästorps kommun Kommunfullmäktige

Grästorps kommun Kommunfullmäktige Grästorps kommun Kommunfullmäktige SAMMATRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 13 Plats och tid Kommunens hus, Samlingssalen, Grästorp, kl 18.00 18:30 Beslutande ärvaro/frånvaro Ordinarie /F Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Anna Berkestedt Jonsson, socialchef Sofie Eén, sekreterare Jonas Gabrielsson, C, ej tjg ers

Anna Berkestedt Jonsson, socialchef Sofie Eén, sekreterare Jonas Gabrielsson, C, ej tjg ers 1(14) Plats och tid Kommunhuset, Ivern, måndagen den, klockan 8.15-11.20 Beslutande Ledamöter Andreas Karlsson, C, ordförande Frida Skoog, M, 1:e vice ordförande Pia Hernerud, S, 2:e vice ordförande Lena

Läs mer

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02 2011-01-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, tisdagen den 11 januari 2011 kl. 9.00 11.15 Beslutande Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att justera

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2 2006-12-29 1 (11) Plats och tid Rådhuset, kl 08.30-09.20 Beslutande Enligt särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Datum Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Maria Rangefil, kanslichef

Datum Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Maria Rangefil, kanslichef 1(7) Plats och tid Peter Rosholms tjänsterum, onsdagen den 14 januari, klockan 8.00-8.25 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Tid och plats för justering Peter Rosholm (S) Peter

Läs mer

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-09-10. Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-09-10. Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl 14.00-16.45 ande Claes Jägevall (FP) ordf Laila Gröhn (FP) ersätter Alda Daniel (FP) Claes-Gunnar Almestål (FP) Ann-Britt Danielsson (M) Peo Andersson (M)

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

Protokoll. Miljöskyddsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Miljöskyddsnämndens arbetsutskott 1 Miljöskyddsnämndens arbetsutskott 2 Miljöskyddsnämndens arbetsutskott Plats och tid Gesällen, Sveagatan 12 Paragrafer 21-27 kl. 14:30-16:41 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25 KOMMUNSTYRELSEN Tid Kl. 10:00 11:50 Ajournering 11.40 11.45 för överläggningar Plats Ledamöter Skeppet, Kommunhuset Se bilaga Övriga Kicki Nordberg kommunchef Anette Oscarsson sektorschef sektor stödfunktioner

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18 1 (13) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 15.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Enligt förteckning

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Enligt förteckning NORRTÄLJE KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRADESPROTOKOLL 2014-06-13 Plats och tid ande Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-09.50, 10.30-11.00 Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

2011-11-10 2014-12-15 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 15 december, 2014, kl. 15.00 15.30 Beslutande

2011-11-10 2014-12-15 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 15 december, 2014, kl. 15.00 15.30 Beslutande 2011-11-10 2014-12-15 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 15 december, 2014, kl. 15.00 15.30 Beslutande Ledamöter Yoomi Renström (S) Ordförande Håkan Englund (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

INSTRUKTION FÖR KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

INSTRUKTION FÖR KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT U T G I V E N A V K O M M U N K A N S L I E T Nr 2.1.1 Sid 1 (5) Dnr Gäller fr. o. m. Antagen 2010/430 2011-03-01 Ks 2011-01-18 5 2015/11 2015-02-01 Ks 2015-01-20 3 INSTRUKTION FÖR KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

Läs mer

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 februari kl 19.00-20.15 Lars Rundgren (m),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen. Lennart Lööw (S) och Andreas Elamsson (C). Nils-Erik Olofsson (S) och Andreas Elamsson (C)

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen. Lennart Lööw (S) och Andreas Elamsson (C). Nils-Erik Olofsson (S) och Andreas Elamsson (C) 2018-10-03 1 (7) Plats och tid Stadshuset kl. 14.00-15.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2014-02-04 1 (3)

Kommunstyrelsen 2014-02-04 1 (3) Gagnefs kommun Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014-02-04 1 (3) Sida Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 08.00-08.10 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sofia Jarl

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(10) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Delegering. Allmänt om delegering

Delegering. Allmänt om delegering Kultur- och fritidsförvaltningen Datum Sidan 1 av 6 Sid 2018-01-01 1 (6) Delegering Allmänt om delegering Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande organ och beslutar i ärenden av principiell beskaffenhet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Äldreomsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Äldreomsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Tid Klockan 13.15 14.00 Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande C Ulla-Maj Persson M Jörgen Hagman Lindén MBP Ylva Höglund C Erika Arnell tjänstgör för Rolf Hallberg (FP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-02-15 Sid: 1 Instans Allmänna utskottet Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-16.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Nicklas Huuva (KD) ordförande Bengt-Göran

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) 2014-11-03

PROTOKOLL 1 (5) 2014-11-03 PROTOKOLL 1 (5) 2014-11-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, klockan 10.00-11.15 Beslutande Rickard Carstedt (S) Harriet Classon (S) Lennart Hägglund (KD) Rose-Marie Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2012-06-25 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Älmhult måndagen den 25 juni 2012 kl 15.00-16.15 med ajournering kl 15.50-16.00 Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-08-27 1 Innehållsförteckning Ärende 62 Godkännande av dagordning... 3 63 Budget 2015 - drift... 4 64 Budget 2015 - investering... 6 65 Personalfrågor... 7 2014-08-27 2 Plats och tid ande Ej tjänstgörande

Läs mer

Enligt särskild förteckning, sidan 2. Enligt särskild förteckning, sidan 2. Karin Lindgren. Anders Johnsson. Karl-Erik Olsson 2013-10-07

Enligt särskild förteckning, sidan 2. Enligt särskild förteckning, sidan 2. Karin Lindgren. Anders Johnsson. Karl-Erik Olsson 2013-10-07 1 1 Plats och tid Rådhuset, kl 13.00 14.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid Karl-Erik

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 4-7 2 4 Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd - Harrys Alingsås...4 5 Ansökan om utvecklingsmedel för insatser mot våld i nära relationer...5 6 Ansökan om statsbidrag för verksamhet

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

Jenny Sjöö (MP), ersätter Joakim Månsson Bengtsson (MP)

Jenny Sjöö (MP), ersätter Joakim Månsson Bengtsson (MP) Socialnämnden Protokoll 1 (8) Diarienummer SO 2015/0212 Socialnämnden Plats och tid Diamanten, Brotorget 1, klockan 17.00 18.30 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Sven-Bertil Persson (V),

Läs mer

g SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-06-23 1 (6) Personalutskottet Yoomi Renström (S), ordförande Mikael Jonsson (M) Björn Mårtensson (C) Jennie Forsblom (KD)

g SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-06-23 1 (6) Personalutskottet Yoomi Renström (S), ordförande Mikael Jonsson (M) Björn Mårtensson (C) Jennie Forsblom (KD) 2015-06-23 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum B, måndag 1 juni 2015, kl. 13.00 14.30. Ledamöter Tjänstgörandeersättare Övriga närvarande Yoomi Renström (S), ordförande Mikael Jonsson (M)

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer