Styrelsens svar på Motion gällande Mercedes Benz klubbens stadgar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Styrelsens svar på Motion gällande Mercedes Benz klubbens stadgar"

Transkript

1 Mercedes Benz Klubben Sverige s svar på Motion gällande Mercedes Benz klubbens stadgar Bakgrund MBKS nuvarande stadgar överensstämmer huvudsakligen med de stadgar som antogs när klubben bildades. De ha genom åren genomgått punktvisa förändringar som anpassning till klubbens utveckling. En samlad översyn kan av bl.a. detta skäl vara lämplig. Stadgarna för en ideell förening bör självfallet vara anpassade till föreningens verksamhet, storlek, geografiska omfattning och förutsättningar i övrigt. Föreningar anslutna till MHRF utgör en brokig skara. Allt från stora rikstäckande föreningar som MBKS till mindre lokala föreningar. Till stöd för framförallt de senare har MHRF upprättat ett förslag till/exempel på stadgar som kan användas. Exemplet avses vara en hjälp till nya och/eller mindre klubbar som är osäkra på hur de skall utforma sina stadgar. MHRF har inga krav på hur klubbarna stadgar skall utformas eller innehålla. Detta har vidimerats av MHRF. s rekommendation till stämman tillstyrker att en stadgekommitté tillsätts bestående av tre representanter varav en sammankallande med uppgift att till nästa års ordinarie föreningsstämma framlägga ett förslag till nya genomarbetade stadgar. De nya stadgarna bör vara väl anpassade till MBKS status som en stor, rikstäckande ideell förening. De bör baseras på gängse regler, praxis och förfarande inom ideella föreningar så som dessa beskrivs i erkända handböcker. rekommenderar att stadgekommittén bemannas med den av stämman valda verksamhetsrevisorn, en av stämman direktvald representant och en av styrelsen utvald representant.

2 Motionen avser: Tillsättande av arbetsgrupp som föreslår anskaffning och utlåning av specialverktyg. Förslagsställaren föreslår att styrelsen utser en grupp som undersöker och framlägger ett förslag för införskaffande av specialverktyg till Mercedes bilar samt utarbetar ett system för utlåning av dessa. Förslagsställaren föreslår vidare att klubben införskaffar ett specifikt provinstrument (Bosch ETT 01600) för kontroll av ABS system. s yttrande: avstyrker motionen vad avser anskaffning av det föreslagna provinstrumentet. Motivering och åtgärder: anser inte att klubben bör anskaffa utrustning enligt förslaget utan att först ha en övergripande helhetssyn på behovet och hur utrustning ska komma medlemmarna till del. Den tekniska utvecklingen medför att även bilar med relativt hög ålder har avancerad elektronisk utrustning vars funktion är nödvändig för att bilarna ska kunna användas och godkännas vid kontrollbesiktning. I ett värsta framtidsscenario kan en bil i mycket gott skick beläggas med körförbud på grund av t ex elektronikfel som vi inte kan identifiera eller åtgärda utan speciell utrustning. Sådan utrustning riskerar att i framtiden bli utgallrad från verkstäderna då den inte längre är kommersiellt motiverad. Detta kan komma att bli ett stort problem för klubbens medlemmar i framtiden. avser att, enligt motionens förslag, tillsätta en arbetsgrupp under Samordnare teknik& miljö som utarbetar en helhetssyn på det beskrivna problemområdet som bör omfatta: Sammanställning av de funktioner som vid fel som kan leda till nyttjandeförbud. Framtida behov av diagnos och provsystem samt nödvändig kompetens för att handha dessa. Inventering av kompetens inom klubben för att handha aktuella utrustningar. Möjlighet att avtala med Mercedes Benz Sverige att genom serviceorganisationen få överta utgallrade utrustningar och specialverktyg. Rutiner för att medlemmarna ska få tillgång till utrustning och kompetens.

3 Motion till Mercedes Benz Klubbens ordinarie föreningsstämma Motionen avser: s brist på visioner och/eller oförmåga att kommunicera dessa, styrelsens bristande förmåga att engagera medlemmarna regionalt och lokalt samt MBJ redaktionens ovilja att publicera partsinlagor i MBJ. Förslagsställarens yrkande: 1. Att arbeta med öppna styrelsemöten och tydligt informera om styrelsens syn på klubbens utveckling och styrelsens visioner för att nå utvecklingsmålen. 2. Att inte förneka medlemmar och förtroendevalda, som skett under 2013, att få sin version av uppkomna motsättningar publicerad i vår medlemstidning MBJ. 3. Att övriga synpunkter, i form av insändare mm, skall publiceras med respekt för individen och inte förändras utan samråd med avsändaren vid publicering. s yttrande: avstyrker motionen. Motivering: I bakgrundsbeskrivningen framför förslagsställaren en omfattande och svepande kritik över styrelsens och MBJ redaktionens sätt att arbeta inom olika områden. s motiv för avstyrkande är beträffande de tre punkterna följande: 1. Det är svårt att förstå vad förslagsställaren avser med öppna styrelsemöten. Enligt vedertagna regler för ideella föreningar är vare sig styrelsemöten eller protokoll öppna. Vid mötena deltar endast styrelsen och eventuellt adjungerade. Protokollen är endast tillgängliga för de som behöver dessa för att lösa sina uppdrag i klubben enligt stadgarna. 2. Klubbens medlemstidning innehåller information och reportage kring vår gemensamma hobby och vår klubb. Tidningen ska vara till glädje och nöje för våra 3000 medlemmar. MBJ är inte en debattidskrift. Att öppna tidningen för att enskilda medlemmar ska få vädra sitt personliga missnöje med styrelsen eller med förhållanden som de har svårt att acceptera vore förödande. Redaktören har styrelsens fulla stöd i att inte publicera denna typ av insändare. 3. Självklart ska publicerade insändare behandlas med respekt. Redaktören bör dock medges en viss frihet då det gäller rubriksättning.

4 Motionen avser: Etiska krav på styrelsen. Förbud mot kommersiell sidoverksamhet som skulle kunna antas dra nytta av klubbens varumärke eller goda rykte. Förslagsställarens yrkande: Att stadgarna kompletteras med instruktioner och etiska regler för att förtydliga styrelsens skyldigheter och rättigheter. s yttrande: avstyrker motionen. Motivering: MBKS är en ideell förening där styrelsen arbetar utan ekonomisk ersättning. Man kan knappast kräva att en person som anses lämplig som blivande styrelsemedlem ska upphöra med en pågående verksamhet med anknytning till bilhobbyn även om denna är kommersiell. Det åligger valberedningen att föreslå lämpliga kandidater till styrelseposterna och föreningsstämman att besluta om dessa. Om en styrelsemedlem agerar på ett sätt som skadar klubben kommer vederbörande inte att väljas om vid nästa val eller, om denne agerar synnerligen olämpligt, bli föremål för åtgärder enligt stadgarnas 7.

5 Motionen avser: Etiska krav på styrelsen. Förbud mot kommersiell sidoverksamhet som skulle kunna antas dra nytta av klubbens varumärke eller goda rykte. Förslagsställarens yrkande: Att stadgarna kompletteras med instruktioner och etiska regler för att förtydliga styrelsens skyldigheter och rättigheter. s yttrande: avstyrker motionen. Motivering: MBKS är en ideell förening där styrelsen arbetar utan ekonomisk ersättning. Man kan knappast kräva att en person som anses lämplig som blivande styrelsemedlem ska upphöra med en pågående verksamhet med anknytning till bilhobbyn även om denna är kommersiell. Det åligger valberedningen att föreslå lämpliga kandidater till styrelseposterna och föreningsstämman att besluta om dessa. Om en styrelsemedlem agerar på ett sätt som skadar klubben kommer vederbörande inte att väljas om vid nästa val eller, om denne agerar synnerligen olämpligt, bli föremål för åtgärder enligt stadgarnas 7.

6 Motionen avser: Ökade krav på styrelsen avseende kommunikation, främst avseende öppenhet och förtroende, mellan styrelsen och medlemmarna. Förslagsställarens yrkande: Att stadgarnas 10 kompletteras med instruktioner för att förtydliga styrelsens roll enligt ovan och i syfte att stärka medlemsdemokratin. s yttrande: avstyrker motionen Motivering: väljs av Föreningsstämman och verkar enligt de mål och regler som framgår av klubbens stadgar. kommunicerar med medlemmarna via klubbtidningen och hemsidan. Förutom ledaren publiceras i MBJ även INFO från styrelsen. anser det självklart att det skall råda en full öppenhet gentemot medlemmarna och att så också är fallet. anser vidare att en detaljstyrande instruktion i 10 avseende hur denna öppenhet ska åstadkommas, utöver den öppenhet som råder idag, är onödig.

7 Mercedes Benz Klubben Sverige s svar på motionen Ansvarig utgivare för Mercedes Benz Journalen Bakgrund Till föreningsstämman 2013 inkom en motion om att i stadgarna införa att MBKS ordförande skall vara ansvarig utgivare för föreningens medlemstidning, MBJ. Detta eftersom föreningens styrelse bär det yttersta ansvaret för den löpande verksamheten. tillstyrkte motionen, men stämman avslog den. I de inlägg som föregick omröstningen framfördes många synpunkter av skiftande slag. En del med bäring på principfrågan, en del inte. I och med att motionen om ändrade regler för att besätta posten som ansvarig utgivare avslogs fortsatte således tidigare förfarande att gälla. Dvs att styrelsen utser den ansvarige utgivaren. Sakläge MBJ är en periodisk tidskrift som ägs av MBKS. Ansvaret för att MBJ inte bryter mot vad som stadgas i Tryckfrihetsförordningen åligger ägaren. Ansvaret för föreningens verksamhet mellan två ordinarie föreningsstämmor åligger den styrelse som valts för att företräda föreningen, förvalta vad föreningen äger och leda dess verksamhet. kan endast i undantagsfall delegera bort sitt ansvar för hur de leder verksamheten. Utgivandet av en periodisk tidskrift medför dock ett sådant undantag - företeelsen med en ansvarig utgivare. Ett undantag som regleras i Tryckfrihetsförordningen. I tryckfrihetsmål kan den ansvarige utgivaren eller för denne utsedd ställföreträdare ställas till svars. Om ansvarig utgivare saknades när tidskriften gavs ut eller om han saknade behörighet drabbar ansvaret ägaren, dvs styrelsen. Ansvaret kan aldrig drabba medlemskollektivet, dvs föreningsstämman. I tryckfrihetsmål där enskilt anspråk kan göras gällande mot en ansvarig utgivare av periodisk tidskrift ansvarar även tidskriftens ägare, dvs styrelsens medlemmar. Detta ansvar kan aldrig vältras över på stämman. Rekommendation till föreningsstämman Mot bakgrund av ovanstående anser styrelsen det som ofrånkomligt att den ansvarige utgivaren skall utses av styrelsen. Detta i överensstämmelse med vad som gällt sedan MBKS bildades och i enlighet med vad som stadgas i Tryckfrihetsförordningen avseende periodiska tidskrifter. avstyrker därför motionen.

8 Motionen avser: Tidsplanering för föreningsstämma Förslagsställarna föreslår bl.a. att det skall skrivas in i stadgarna att stämman skall hållas i april månad i stället för som nu före utgången av augusti. s yttrande: avstyrker motionen. Motivering: Årsstämman har under de senaste åren hållits i april månad. Förra året var datumet tycker att april är en lämplig månad och har ambitionen att detta skall vara normen även om mötet just detta år av olika skäl kom att hamna i maj. Däremot anser styrelsen att ett stadfästande av april som tidpunkt för årsstämman väsentligt skulle försämra flexibiliteten att möta oförutsedda händelser och skulle kunna göra att förberedelsearbetet inför stämman måste forceras till nackdel för kvalitén. Det har också från en del medlemmar framförts önskemål om att hålla stämman i anslutning till Stora Mercedesträffen. Även om detta f.n. inte är aktuellt skulle ett bifall av motionen medföra ett sådant alternativ inte heller skulle vara möjligt i framtiden.

9 Motionen avser: Borttagande av möjligheten att rösta genom fullmakt Förslagsställarens yrkande: Förslagsställarna vill genom en ändring av MBKS stadgar slopa möjligheten att rösta genom fullmakt. Däremot vill man ge möjlighet för medlemmar att rösta på distans avseende motioner och propositioner som publicerats i laga ordning före stämman. Röstning i personval anser man dock ej få göras på distans. s yttrande: avstyrker motionen Motivering: anser att fullmaktsröstningen är en demokratifråga i en riksomfattande förening. Många medlemmar har ej möjlighet att delta i föreningsstämman. Långa avstånd gör det både kostnadsmässigt och tidsmässigt svårt att närvara. har varit i kontakt med MHRF som inte har några synpunkter på hur klubbarna gör i denna fråga. Givetvis är det som alltid viktigt att den som lämnar sin fullmakt till en annan medlem säkerställer att den som kommer att använda fullmakten är en person som man har förtroende för.

Stadgar för Mercedes-Benz Klubben Sverige 2015

Stadgar för Mercedes-Benz Klubben Sverige 2015 1 (5) Stadgar för Mercedes-Benz Klubben Sverige 2015 1 Klubbens namn är MERCEDES-BENZ KLUBBEN SVERIGE, förkortat MBKS. 2 Klubbens säte är Linköping 3 Klubbens syfte MBKS är en politiskt och religiöst obunden

Läs mer

Klubbens Stadgar

Klubbens Stadgar Klubbens Stadgar 2019-05-18 1. Föreningens namn Föreningens namn är Svenska Volvo C70-klubben 2. Föreningens syfte Svenska Volvo C70-klubben är en religiöst och politiskt obunden ideell förening, med kulturell

Läs mer

Centrala Sacorådet i Malmö stad

Centrala Sacorådet i Malmö stad STADGAR Stadgar för Centrala Sacorådet i Malmö stad. Senast ändrade vid årsmöte 2017-03-09. Till dessa stadgar ska ett rutindokument finnas som beskriver de rutiner som gäller för Centrala Sacorådet i

Läs mer

STADGAR. Rationals användarförening i Norden

STADGAR. Rationals användarförening i Norden STADGAR Nedanstående stadgar 1-26 antogs 1998-02-20 på föreningens konstituerande årsmöte. 27 adderades vid föreningens ordinarie årsmöte 1999-02-25. 19 ändrades vid årsmötet 2002-02- 28. 1 - Firma (Föreningens

Läs mer

Motion till Svensk Galopps höststämma 2015 - Stadgerevidering

Motion till Svensk Galopps höststämma 2015 - Stadgerevidering Motion till Svensk Galopps höststämma 2015 - Stadgerevidering Svensk Galopps stadgar har några oklarheter som bör åtgärdas. Denna motion syftar till att förtydliga och förändra delar av stadgarna så att

Läs mer

Stadgar för Leader Kustbygd

Stadgar för Leader Kustbygd Stadgar för Leader Kustbygd 1 Föreningens namn Leader Kustbygd ideell förening 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Hyltebruk i Hylte kommun. 3 Verksamhetsområde Föreningens geografiska verksamhetsområde

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING

NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING 1 UNG FÖRETAGSAMHET STOCKHOLMSREGIONENS ÄNDAMÅL Ung Företagsamhet Stockholmsregionen är en ideell förening som har till ändamål att ge ungdomar insikter i företagandets

Läs mer

Stadgar för Skånes Miljö- och hälsoskyddsförbund (SMHF)

Stadgar för Skånes Miljö- och hälsoskyddsförbund (SMHF) Stadgar för Skånes Miljö- och hälsoskyddsförbund (SMHF) Förslag till stadgar beslutade en första gång vid extra föreningsmöte med Skånes Miljö- och hälsoskyddsförbund (SMHF) den 8 november 2012 i Hässleholm.

Läs mer

Förslag till nya stadgar för Margretelunds villaägareförening

Förslag till nya stadgar för Margretelunds villaägareförening Förslag till nya stadgar för Margretelunds villaägareförening På uppdrag av årsmötet 2016 lämnade styrelsen till årsmötet den 2017 förslag till ändringar i föreningens stadgar. Till arbetet med att utforma

Läs mer

Stadgar för ProLiv Kronoberg

Stadgar för ProLiv Kronoberg 2010-03-01 1 Stadgar för ProLiv Kronoberg 1. Namn Föreningens namn är ProLiv Kronoberg - patientföreningen för prostatacancer i Kronobergs län - med registrerat säte i Växjö kommun. Patientföreningen är

Läs mer

STADGAR FAH Kommunerna och Miljön

STADGAR FAH Kommunerna och Miljön STADGAR FAH Kommunerna och Miljön STADGAR för Förbundet för Allmänt Hälsoskydd Kommunerna och Miljön Senast ändrade vid förbundets årsmöte den 3 april 2014. 1. Firma 1.1. Förbundets firma är Förbundet

Läs mer

STADGAR SKÅNSKA FÄLTRITTKLUBBEN

STADGAR SKÅNSKA FÄLTRITTKLUBBEN STADGAR SKÅNSKA FÄLTRITTKLUBBEN 1 Skånska Fältrittklubben är en ideell förening som har till ändamål att samverka med Svensk Galopp (SG) och/eller annan organisation för att anordna galopptävlingar. Föreningen

Läs mer

STADGAR STOCKHOLMS SCHACKFÖRBUND. Giltiga från 2013-06-17

STADGAR STOCKHOLMS SCHACKFÖRBUND. Giltiga från 2013-06-17 STADGAR STOCKHOLMS SCHACKFÖRBUND Giltiga från 2013-06-17 1 Förbundets namn och geografiska omfattning Förbundets namn är Stockholms Schackförbund, i fortsättningen benämnt Förbundet, bildat den 28 januari

Läs mer

STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015

STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015 STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015 1. ÄNDAMÅL Svenska Motorvagnsklubben (SMoK) är en riksomfattande ideell förening. Dess huvudsyfte är att bevara kulturarvet i form av äldre svenska motorvagnar, och

Läs mer

#{*a'*- op;r*'"on**""** * Moti on L. klpti*xf *l*,ft fi s-reedffi *ffi emäktnhbs*issrd*nf rrie

#{*a'*- op;r*'on**** * Moti on L. klpti*xf *l*,ft fi s-reedffi *ffi emäktnhbs*issrd*nf rrie Moti on L klpti*xf *l*,ft fi s-reedffi *ffi emäktnhbs*issrd*nf rrie f$rening$$t$fl*rr ffirå 30 I d -t]$-l # l$*tion gål*ande lblcreede$*s$nr kkxbhen* *tndgar Betqrund Kluhbensst,adgar *lridag inte frrcnliga

Läs mer

Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening.

Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening. Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening. Antagna av föreningsstämman den 26 april 2017. 1 Firma och säte Föreningen driver sin verksamhet under firma Lund Citysamverkan, ideell förening, och har

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna

Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna Beslutade på årsmöte 2016 05 22 1 Föreningens status Hela Sverige ska leva Dalarna är en ideell förening som är partipolitiskt och religiöst obunden. Föreningen

Läs mer

Stadgar för PLUM. Personalvetarna Umeå. Reviderad:

Stadgar för PLUM. Personalvetarna Umeå. Reviderad: Stadgar för PLUM Personalvetarna Umeå Reviderad: 2017-02-06 1. Organisation 1 Organisation PLUM, organisationsnummer 894002-5128, är en demokratisk sammansatt förening som verkar för studenterna på Personalvetarprogrammet

Läs mer

Stadga för Skvaderns elevorganisation. Antagen av årsstämman den 27 mars 2007, godkänd av rektor den 27 mars 2007

Stadga för Skvaderns elevorganisation. Antagen av årsstämman den 27 mars 2007, godkänd av rektor den 27 mars 2007 Stadga för Skvaderns elevorganisation Antagen av årsstämman den 27 mars 2007, godkänd av rektor den 27 mars 2007 1 Ändamål Syftet med denna stadga, samt organisationen som stadgan gäller för, är att kontakten

Läs mer

Stadgar för Leader Linné

Stadgar för Leader Linné Stadgar för Leader Linné 1 Föreningens namn Leader Linné ideell förening 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Alvesta, med Alvesta, Ljungby, Markaryd, Värnamo, Växjö och Älmhults kommuner som verksamhetsområde,

Läs mer

Stadgar för Sveriges förenade HBTQstudenter

Stadgar för Sveriges förenade HBTQstudenter Stadgar för Sveriges förenade HBTQstudenter - SFQ Senast uppdaterad av kongressen den 16-17 november 2013 Associationsform 1 Riksförbundet utgör en ideell förening och har som sådan rättshandlingsförmåga.

Läs mer

FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR CLASSIC CAR WEEK ATT FÖRSTA GÅNGEN BEHANDLAS AV FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 15 MARS 2015

FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR CLASSIC CAR WEEK ATT FÖRSTA GÅNGEN BEHANDLAS AV FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 15 MARS 2015 FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR CLASSIC CAR WEEK ATT FÖRSTA GÅNGEN BEHANDLAS AV FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 15 MARS 2015 Förslaget har upprättats av Anders Klasson, Göran Wendelin och Jan Säbb 1 KAP ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

Läs mer

STADGAR Sveriges Miljökommuner

STADGAR Sveriges Miljökommuner STADGAR Sveriges Miljökommuner www.fah.se STADGAR för Sveriges Miljökommuner Senast ändrade vid förbundets årsmöte den 4 maj 2018. Förbundet bildades den 24 mars 1919 av stadsläkarna. 1. Firma 1.1. Förbundets

Läs mer

GÅRDSJÖBYGDENS FÖRENING

GÅRDSJÖBYGDENS FÖRENING 1 FÖRENINGENS NAMN OCH VERKSAMHETSOMRÅDE Föreningens namn är: Gårdsjöbygdens Förening. Verksamhetsområdet är Gårdsjö m.o. 2. FÖRENINGENS ORGAN Föreningens organ är ÅRSMÖTET, STYRELSEN OCH REVISORERNA.

Läs mer

Stadgar för STIL, Stiftarna av Independent Living i Sverige

Stadgar för STIL, Stiftarna av Independent Living i Sverige Stadgar för STIL, Stiftarna av Independent Living i Sverige Reviderade av årsstämman 23 maj 2015 1 Föreningens namn och syfte Stiftarna av Independent Living i Sverige, STIL, är en ideell förening. Föreningen

Läs mer

Stadgar för Leader Vättern

Stadgar för Leader Vättern Stadgar för Leader Vättern 1 Föreningens namn Leader Vättern 2 Syfte och ändamål Leader Vättern ska bedriva en allmännyttig och ideell verksamhet genom leadermetoden. Leader Vätterns ändamål är att, främst

Läs mer

Stadgar för ProLiv Kronoberg

Stadgar för ProLiv Kronoberg 1 Stadgar för ProLiv Kronoberg 1 Namn Föreningens namn är ProLiv Kronoberg en patientförening med registrerat säte i Växjö kommun. Patientföreningen är en ideell förening med eget organisationsnummer som

Läs mer

Version Stadgar för den ideella föreningen Future Position X FPX 1. Firma Föreningens firma är Future Position X (FPX), ideell förening. 2.

Version Stadgar för den ideella föreningen Future Position X FPX 1. Firma Föreningens firma är Future Position X (FPX), ideell förening. 2. Version 201002 Stadgar för den ideella föreningen Future Position X FPX 1. Firma Föreningens firma är Future Position X (FPX), ideell förening. 2. Ändamål Föreningen skall, utifrån sina medlemmars intresse

Läs mer

Stadgar för Det Nya Förbundet DNF. Bilaga 1A

Stadgar för Det Nya Förbundet DNF. Bilaga 1A Stadgar för Det Nya Förbundet DNF Bilaga 1A Stadgar för DNF 1 Ändamål Föreningens firma är DNF. DNF är en arbetsgivarorganisation för bolag, stiftelser, föreningar samt kommunalförbund som bedriver verksamhet

Läs mer

Stadgar för Landsbygdspartiet oberoende Uppsala kommun

Stadgar för Landsbygdspartiet oberoende Uppsala kommun Stadgar för Landsbygdspartiet oberoende Uppsala kommun Antagna vid årsmöte 201-02-03 i Knutbygården, Knuby. Ersätter tidigare antagna stadgar för LPo Uppsala kommun 2013. 1 Föreningens namn Landsbygdspartiet

Läs mer

STADGAR FÖR THE PAPER PROVINCE EKONOMISK FÖRENING. (The Paper Province ek. för)

STADGAR FÖR THE PAPER PROVINCE EKONOMISK FÖRENING. (The Paper Province ek. för) STADGAR FÖR THE PAPER PROVINCE EKONOMISK FÖRENING (The Paper Province ek. för) FÖRENINGENS FIRMA 1 Föreningens firma är The Paper Province ekonomisk förening, The Paper Province ek.för FÖRENINGENS SÄTE

Läs mer

Om förslag till nya stadgar för Margretelunds villaägareförening

Om förslag till nya stadgar för Margretelunds villaägareförening Om förslag till nya stadgar för Margretelunds villaägareförening På uppdrag av årsmötet 2016 lämnar styrelsen till årsstämman den 26 april 2017 förslag till ändringar i föreningens stadgar, se punkt 11b

Läs mer

Stadgar. Antagna vid årsmötet den 26 maj Hela SVerige ska leva

Stadgar. Antagna vid årsmötet den 26 maj Hela SVerige ska leva Stadgar Antagna vid årsmötet den 26 maj 2016. Hela SVerige ska leva 1 Föreningens status Riksorganisationen Hela Sverige ska leva är en riksomfattande ideell förening som är partipolitiskt och religiöst

Läs mer

Stadgar för Realstars ideell förening Sverige Reviderade vid föreningsstämma

Stadgar för Realstars ideell förening Sverige Reviderade vid föreningsstämma Stadgar för Realstars ideell förening Sverige Reviderade vid föreningsstämma 2017-05-23 1 NAMN Föreningens namn är Realstars ideell förening Sverige (nedan Realstars eller föreningen ). Realstars är en

Läs mer

Stadgar för Prostatacancerföreningen Viktor

Stadgar för Prostatacancerföreningen Viktor Stadgar för Prostatacancerföreningen Viktor 1 Namn Föreningens namn är Prostatacancerföreningen Viktor, en patientförening i Blekinge med registrerat säte i Karlskrona kommun. Patientföreningen är en ideell

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna

Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna Utkast inför andra revideringsbeslut vid årsmöte 2016-05-22 Hej! Nedan finns gällande stadgar för Hela Sverige ska leva Länsbygderådet Dalarna, till höger finns

Läs mer

Ideella föreningen Blåshuset

Ideella föreningen Blåshuset Ideella föreningen Blåshuset Stadgar Föreningens ändamål 1 Föreningen har till ändamål att verka för att ett hus, och tillhörande mark, byggs eller köps där föreningen Linköpings Tekniska Högskolas Blåscorps

Läs mer

Mall: Stadgar för Region XX Pura Raza Española

Mall: Stadgar för Region XX Pura Raza Española Mall: Stadgar för Region XX Pura Raza Española 1 - Föreningens namn Föreningens officiella namn är Region XX Pura Raza Española (XX P.R.E.) På spanska är föreningens namn XX 2 Föreningens säte Föreningens

Läs mer

STADGA KALMAR ESS Antagen av årsmötet den 11 januari 2011 samt av extra föreningsstämman den 10 februari 2011 1

STADGA KALMAR ESS Antagen av årsmötet den 11 januari 2011 samt av extra föreningsstämman den 10 februari 2011 1 STADGA KALMAR ESS Antagen av årsmötet den 11 januari 2011 samt av extra föreningsstämman den 10 februari 2011 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1. ALLMÄNT... 4 1.1 Namn... 4 1.2 Ändamål och syfte... 4 KAPITEL

Läs mer

STADGAR för LEADER Söderslätt ideell förening, Skåne län

STADGAR för LEADER Söderslätt ideell förening, Skåne län STADGAR för LEADER Söderslätt ideell förening, Skåne län. Sats Namn Kommentar 1 Föreningens Leader Söderslätt ideell förening firma 2 Ändamål Föreningens ändamål är att inom Leader Söderslätt, som omfattar

Läs mer

Mall: Stadgar för Region XX Pura Raza Española

Mall: Stadgar för Region XX Pura Raza Española Mall: Stadgar för Region XX Pura Raza Española 1 - Föreningens namn Föreningens officiella namn är Region XX Pura Raza Española (XX P.R.E.) På spanska är föreningens namn XX 2 Föreningens säte Föreningens

Läs mer

Stadgar för Föreningen Svenska Pensionsstiftelsers Förening, SPFA. Ideell Förening

Stadgar för Föreningen Svenska Pensionsstiftelsers Förening, SPFA. Ideell Förening Stadgar för Föreningen Svenska Pensionsstiftelsers Förening, SPFA Ideell Förening 1 Stadgar för Föreningen Svenska Pensionsstiftelsers Förening, SPFA Namn, ändamål och organisation 1 Föreningens namn är

Läs mer

STADGAR FÖR MONTESSORIFÖRENINGEN KATTEN,

STADGAR FÖR MONTESSORIFÖRENINGEN KATTEN, STADGAR FÖR MONTESSORIFÖRENINGEN KATTEN, 849201-4041 1 Firma Föreningens namn är Montessoriföreningen Katten. Föreningen är en ideell förening med organisationsnummer 849201-4041. 2 Säte Styrelsen har

Läs mer

Stadgar för Fältbiologerna

Stadgar för Fältbiologerna Stadgar för Fältbiologerna Organisationsnummer 802004-2738 Senast reviderade 1. Syfte mom. 1 Fältbiologernas syfte är att: - samla natur- och miljöintresserade barn och ungdomar. - sprida kunskap om och

Läs mer

Stadgar. för. Studentbostadsmässan 2017

Stadgar. för. Studentbostadsmässan 2017 2014-08-26 Stadgar för Studentbostadsmässan 2017 1 Föreningens namn Föreningens namn är Studentbostadsmässan 2017. 2 Ändamål Föreningens övergripande syfte och ändamål är att öka attraktionen för Stockholms

Läs mer

KARLEKONS STADGAR. Kapitel 1. Sammansättning och ändamål

KARLEKONS STADGAR. Kapitel 1. Sammansättning och ändamål KARLEKONS STADGAR Kapitel 1 Sammansättning och ändamål 1.1 Sammansättning Karlstads ekonomistuderandes förening (KarlEkon), är en självständig ideell förening vid Karlstads universitet. KarlEkon är fackligt

Läs mer

Stadgar. 1. Namn. 2. Ändamål. 3. Verksamhet

Stadgar. 1. Namn. 2. Ändamål. 3. Verksamhet 1. Namn Stadgar Föreningens namn är Träpatronerna, patientförening för prostatacancer med registrerat säte i Sundsvalls kommun. Föreningen bedriver sin verksamhet i Västernorrlands län. Patientföreningen

Läs mer

Juridiska föreningen vid Umeå universitet

Juridiska föreningen vid Umeå universitet Juridiska föreningen vid Umeå universitet Om föreningen 1. Juridiska föreningen vid Umeå universitet är en underförening till samhällsvetenskapliga sektionen (Samsek) och ytterst till Umeå studentkår (US).

Läs mer

Stadgar. 1 Föreningens namn: Fiskeområde Vänern

Stadgar. 1 Föreningens namn: Fiskeområde Vänern Stadgar 1 Föreningens namn: Fiskeområde Vänern 2 Föreningens ändamål och syfte Föreningens syfte är att verka för att uppnå målen i den lokala utvecklingsstrategin under programperioden 2014-2020. Fiskeområde

Läs mer

Inkomna motioner till 2013 års årsmöte

Inkomna motioner till 2013 års årsmöte Inkomna motioner till 2013 års årsmöte 1. Motion: Att låta styrelseledamot medverka i valberedningen I många föreningar använder man sig av ett arbetssätt där en av styrelsen utpekad styrelseledamot medverkar

Läs mer

Arbetsordning för Juridiska föreningen i Uppsalas valberedning

Arbetsordning för Juridiska föreningen i Uppsalas valberedning 1(5) Arbetsordning för Juridiska föreningen i Uppsalas valberedning 1 Organisation Valberedningen består av fem ledamöter, varav en ordförande. Dessa är medlemmar i föreningen och väljs av föreningsstämman.

Läs mer

RFSL Ungdoms normalstadga för distrikt (Uppdaterad enligt kongressen 2015, antagen av RFSL Ungdom Öts extra årsmöte )

RFSL Ungdoms normalstadga för distrikt (Uppdaterad enligt kongressen 2015, antagen av RFSL Ungdom Öts extra årsmöte ) RFSL Ungdoms normalstadga för distrikt (Uppdaterad enligt kongressen 2015, antagen av RFSL Ungdom Öts extra årsmöte 2015-05-10) 1 Namn Distriktets namn är organisationens namn följt av det namn som förbundsstyrelsen

Läs mer

Stadgar för DNF. Ärende 14 Bilaga 1

Stadgar för DNF. Ärende 14 Bilaga 1 Stadgar för DNF Ärende 14 Bilaga 1 Stadgar för DNF 1 Ändamål DNF är en arbetsgivarorganisation för bolag, föreningar, stiftelser och kommunalförbund som bedriver verksamhet inom det kommunala, landstingskommunala

Läs mer

Sv. 5m-förbundet STADGAR

Sv. 5m-förbundet STADGAR Sv. 5m-förbundet STADGAR KAP. 1 ORGANISATION 1 Organisationstillhörighet Svenska 5 meters förbundet företräder Int 5 m klassen i Sverige vilken antagits av Svenska Seglarförbundet. 2 Ändamål Svenska 5

Läs mer

Med medlemmar avses anställda (motsv.) vid LiU som är medlemmar i ett Saco-S-förbund.

Med medlemmar avses anställda (motsv.) vid LiU som är medlemmar i ett Saco-S-förbund. Saco-S-rådet vid Linköpings universitet Stadgar för Saco-S-rådet vid Linköpings universitet 1 Definitioner Saco-S-rådet är Saco-S lokala arbetstagarorganisation vid LiU. Saco-S-rådet vid Linköpings universitet

Läs mer

STADGAR FÖR MONTESSORIFÖRSKOLAN VITA SVANEN I LINKÖPING ANTAGNA

STADGAR FÖR MONTESSORIFÖRSKOLAN VITA SVANEN I LINKÖPING ANTAGNA STADGAR STADGAR FÖR MONTESSORIFÖRSKOLAN VITA SVANEN I LINKÖPING ANTAGNA 2013-03-21 1 Namn Föreningens namna är: Montessoriförskolan Vita Svanen i Linköping ekonomisk förening 2 Organisationens form Föreningen

Läs mer

Stadgar för Registrars.se, Ideell Förening

Stadgar för Registrars.se, Ideell Förening Stadgar för Registrars.se, Ideell Förening 1 Firma Föreningens namn är Registrars.se, Ideell Förening. 2 Ändamål Registrars.se är en icke vinstdrivande intresseförening, med syfte att arbeta för en svensk

Läs mer

Stadgar för föreningen ECPAT Sverige

Stadgar för föreningen ECPAT Sverige Stadgar för föreningen ECPAT Sverige Reviderade 2016-04-26 1. Namn Föreningens namn är ECPAT Sverige. 2. Ändamål ECPAT Sverige, som är en politiskt och religiöst obunden ideell organisation, har som ändamål

Läs mer

Stadgar för Sacorådet i Göteborgs Stad

Stadgar för Sacorådet i Göteborgs Stad Stadgar för Sacorådet i Göteborgs Stad Antagna vid Sacorådets ordinarie årsmöte 2014-02-20 1 Syfte Syftet med Sacorådet i Göteborgs Stad är att, genom samarbete, säkerställa optimal styrka hos Sacoförbunden,

Läs mer

Stadgar för Hälsingekatten ansluten till SVERAK Bildad 20 maj 1993

Stadgar för Hälsingekatten ansluten till SVERAK Bildad 20 maj 1993 Stadgar för Hälsingekatten ansluten till SVERAK Bildad 20 maj 1993 1 Benämning, tillhörighet och syfte 1.1 Klubben är en ideell förening och dess namn är Hälsingekatten, vilket förkortas HÄK. 1.2 Klubben

Läs mer

STADGAR EDSÄNGENS VILLAÄGAREFÖRENING

STADGAR EDSÄNGENS VILLAÄGAREFÖRENING STADGAR EDSÄNGENS VILLAÄGAREFÖRENING Dessa stadgar har blivit initialt antagna vid föreningsmöte den 28 mars 1996. Revidering har beslutats och införts vid årsmöte: I. Den 9 mars 2008. II. Den 11 mars

Läs mer

3 Tillträde till föreningen har studenter vid Ekonomihögskolan vid Linnéuniversitetet samt de som visar intresse däri.

3 Tillträde till föreningen har studenter vid Ekonomihögskolan vid Linnéuniversitetet samt de som visar intresse däri. EHVS Stadgar Uppdaterade 2015-11-18 ÄNDAMÅL OCH SYFTE 1 Föreningens namn är Ekonomihögskolans i Växjö Studentförening, förkortat EHVS. Styrelsen ska ha sitt säte i Växjö 2 Föreningen är ideell med syftet

Läs mer

STADGAR FÖR LINJEFÖRENINGEN BEWARE

STADGAR FÖR LINJEFÖRENINGEN BEWARE KAPITEL 1 Firma, säte och ändamål STADGAR FÖR LINJEFÖRENINGEN BEWARE 1:1 Namn 1:2 Säte Föreningens namn är Linjeföreningen BEWARE. Föreningens styrelse har sitt säte i Västerås. 1:3 Föreningstyp Linjeföreningen

Läs mer

Stadgar för Östasiatiska föreningen vid Linköpings Universitet

Stadgar för Östasiatiska föreningen vid Linköpings Universitet Stadgar för Östasiatiska föreningen vid Linköpings Universitet (antagna 2012-10-30) 1 Föreningens namn 1.1 Föreningens namn är Östasiatiska föreningen vid Linköpings Universitet. 2 Föreningens säte 2.1

Läs mer

1 Föreningens firma Föreningen är en ideell förening med firma Ingmarsö Byalag.

1 Föreningens firma Föreningen är en ideell förening med firma Ingmarsö Byalag. STADGAR för föreningen INGMARSÖ BYALAG antagna vid allmänna möten den 2 november 1996 och 31 maj 1997 Ändrade vid föreningsstämma 26 maj 2007 och 24 maj 2008 1 Föreningens firma Föreningen är en ideell

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR UNGDOMSFÖRENING S T A D G A R

NORMALSTADGAR FÖR UNGDOMSFÖRENING S T A D G A R NORMALSTADGAR FÖR UNGDOMSFÖRENING S T A D G A R för... Försvarsutbildningsungdomsförening Föreningen bildad den..... Stadgarna antagna vid.. Försvarsutbildningsungdomsförenings stämma och godkända av...

Läs mer

STADGAR FÖR SVENSK SJUKSKÖTERSKEFÖRENING antagna av föreningsstämman

STADGAR FÖR SVENSK SJUKSKÖTERSKEFÖRENING antagna av föreningsstämman STADGAR FÖR SVENSK SJUKSKÖTERSKEFÖRENING antagna av föreningsstämman 2015 06 09 1 ÄNDAMÅL Mom 1 Syfte Svensk sjuksköterskeförening är sjuksköterskornas professionella sammanslutning. Svensk sjuksköterskeförening

Läs mer

1 Namn Mom. 1: Förbundets namn skall vara Öppna Moderater Moderaternas hbt-förbund

1 Namn Mom. 1: Förbundets namn skall vara Öppna Moderater Moderaternas hbt-förbund Stadga för Öppna Moderater - Moderaternas hbt-förbund Antagna vid förbundsstämman 2014-04-26 1 Namn Förbundets namn skall vara Öppna Moderater Moderaternas hbt-förbund 2 Ändamål Mom.1: Öppna Moderater

Läs mer

FÖRSLAG NYA STADGAR FÖR STOCKHOLMS LÄNS HEMSLÖJDSFÖRENING, IDEELL FÖRENING

FÖRSLAG NYA STADGAR FÖR STOCKHOLMS LÄNS HEMSLÖJDSFÖRENING, IDEELL FÖRENING FÖRSLAG NYA STADGAR FÖR STOCKHOLMS LÄNS HEMSLÖJDSFÖRENING, IDEELL FÖRENING Organisationsnummer 802014-9830 Förändring av stadgar från 2013 beslutades vid extra respektive ordinarie årsstämma 2015-xx-xx

Läs mer

för Vattenfalls Idrotts- och Fritidsförening Trollhättan (VIF-T)

för Vattenfalls Idrotts- och Fritidsförening Trollhättan (VIF-T) STADGAR för Vattenfalls Idrotts- och Fritidsförening Trollhättan (VIF-T) Ändamål 1 Vattenfalls Idrotts- och Fritidsförening Trollhättan, som bildades 1 oktober 1941, är en förening bland personal inom

Läs mer

Stadgar för föreningen LEADER Terra et Mare

Stadgar för föreningen LEADER Terra et Mare 1 Stadgar för föreningen LEADER Terra et Mare 1 Föreningens firma Föreningens firma är LEADER Terra et Mare. 2 Föreningens ändamål Föreningen har som mål att genomföra EU-programmet LEADER Terra et Mare

Läs mer

Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden.

Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden. RHC stadgar Senast reviderad 2016-03-06 1 Namn och ändamål Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden. RHC är

Läs mer

att verka för Karlstad universitets ekonomiutbildnings kvalitet att väcka intresse och debatt kring ekonomisk utbildning och forskning

att verka för Karlstad universitets ekonomiutbildnings kvalitet att väcka intresse och debatt kring ekonomisk utbildning och forskning KARLEKONS STADGAR Kapitel 1 Sammansättning och ändamål 1.1 Sammansättning Karlstads ekonomistuderandes förening (KarlEkon), är en självständig ideell förening vid Karlstads universitet. KarlEkon är fackligt

Läs mer

Stadgar. för. Gamla Knebildstorp. org.nr Grundad 6 april 1907

Stadgar. för. Gamla Knebildstorp. org.nr Grundad 6 april 1907 Stadgar för Gamla Knebildstorp org.nr 716407-9332 Grundad 6 april 1907 Stadgar 1 FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Gamla Knebildtorps ekonomiska förening. 2 FÖRENINGENS ÄNDAMÅL Föreningen har till ändamål

Läs mer

Leader Södertälje Landsbygd Stad och Land i Samverkan för Hållbar Utveckling

Leader Södertälje Landsbygd Stad och Land i Samverkan för Hållbar Utveckling Stadgar antagna av grundande möte 5 juni 2009 1 Föreningens namn och firma Föreningens namn och firma är Leader Södertälje Landsbygd ideell förening. 2 Ändamål Leader Södertälje Landsbygd är en allmännyttig,

Läs mer

Stadgar för Riksorganisationen Män för Jämställdhet

Stadgar för Riksorganisationen Män för Jämställdhet Stadgar för Riksorganisationen Män för Jämställdhet Antagna vid årsmöten 2016-04-23 och 2016-10-15 1. Inledning Män för Jämställdhet (MfJ) är en partipolitiskt och religiöst obunden riksorganisation. 2.

Läs mer

Storebro Royal Cruiser Club

Storebro Royal Cruiser Club Sida 1 av 5 Storebro Royal Cruiser Club - 2016 1 Föreningens ändamål Föreningen är en sammanslutning för ägare av Storebrobåtar och skall tillvarata medlemmarnas intresse för Storebrobåtar och sjöliv samt

Läs mer

Styrelsens i Örebro SK Fotboll förslag till ändring av stadgarna 2015

Styrelsens i Örebro SK Fotboll förslag till ändring av stadgarna 2015 Styrelsens i Örebro SK Fotboll förslag till ändring av stadgarna 2015 Mål och inriktning Föreningen ska endast bedriva fotbollsverksamhet och ha sin inriktning på att tillhöra eliten inom Sverige. Föreningen

Läs mer

Stadgar. Föreningens namn Victory & Indian Club Sweden (VICS) Sätesort Malmö. 1. Ändamål

Stadgar. Föreningens namn Victory & Indian Club Sweden (VICS) Sätesort Malmö. 1. Ändamål Stadgar Föreningens namn Victory & Indian Club Sweden (VICS) Sätesort Malmö 1. Ändamål Victory & Indian Club Sweden (VICS) är en ideell organisation/förening som har till uppgift att främja och tillvarata

Läs mer

Föreningens firma är Svensk Förening för Regionalanestesi, ideell förening, förkortad SFRA.

Föreningens firma är Svensk Förening för Regionalanestesi, ideell förening, förkortad SFRA. Stadgar för Svensk Förening för Regionalanestesi 1. Firma Föreningens firma är Svensk Förening för Regionalanestesi, ideell förening, förkortad SFRA. 2. Ändamål och verksamhet Föreningens ändamål är att

Läs mer

Stadgar för PTC User Sweden

Stadgar för PTC User Sweden 1 FÖRENINGENS FIRMA Föreningens firma är PTC User Sweden. Dess postadress ska vara ordförandens företagsadress. Dess firma tecknas av ordföranden och kassören var för sig samt av övriga ordinarie styrelseledamöter,

Läs mer

STADGAR för Halländska Hästavelsföreningen

STADGAR för Halländska Hästavelsföreningen STADGAR för Halländska Hästavelsföreningen 1 Föreningen, som utgör en ideell sammanslutning av hästuppfödare och andra för hästaveln intresserade personer, företrädesvis inom Hallands län, har till ändamål

Läs mer

Stadgar för Sveriges Guideförbund

Stadgar för Sveriges Guideförbund Stadgar för Sveriges Guideförbund Antagna på SveGuides 31:a förbundsstämma den 29 mars 2014 i Kramfors 1 Förbundets firma och ändamål Sveriges Guideförbund, SveGuide är en organisation för auktoriserade

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva

Stadgar för Hela Sverige ska leva Stadgar för Hela Sverige ska leva Antagna vid årsmötet 2011-05-10 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hela Sverige ska leva. Föreningen är ideell och partipolitiskt och religiöst obunden. 2 Föreningens

Läs mer

Sveriges Körförbund. Stadgar. Fastställda 2011-11-26 att gälla fr o m 2012-01-01

Sveriges Körförbund. Stadgar. Fastställda 2011-11-26 att gälla fr o m 2012-01-01 Stadgar Fastställda 2011-11-26 att gälla fr o m 2012-01-01 Utskriftsdatum: 2012-01-14 Version 4.1 Sida 2 (6) 1 Namn Förbundets namn är Sveriges Körförbund. Förbundet har sitt säte i Stockholm. 2 Ändamål

Läs mer

Anten-Gräfsnäs Järnväg

Anten-Gräfsnäs Järnväg 1 Museiföreningen Anten-Gräfsnäs Järnväg Stadgar Ändrade stadgar beslutade 1:a gång på föreningsstämma 2013-03-23 och en andra gång vid föreningsstämma 2014-03-29. AGJ 2 1. Föreningens syfte Museiföreningen

Läs mer

Stadgar för Försvarets personaltjänstförening i östra Sverige

Stadgar för Försvarets personaltjänstförening i östra Sverige FÖRSVARETS PERSONALTJÄNSTFÖRENING I ÖSTRA SVERIGE (FPFÖ) Stadgar för Försvarets personaltjänstförening i östra Sverige Uppgift 1 Försvarets personaltjänstförening i östra Sverige (FPFÖ) har till uppgift

Läs mer

Stadgar. Förslag på ändring av stadgar för Svensk Live vid extra årsstämma

Stadgar. Förslag på ändring av stadgar för Svensk Live vid extra årsstämma Stadgar. Förslag på ändring av stadgar för Svensk Live vid extra årsstämma 2018-01-24. 1 NAMN 1.1 Föreningens namn är Svensk Live. 1.2 I internationella sammanhang är namnet Swedish Live. 2 FORM OCH ORGANISATION

Läs mer

Stadgar för Svensk Biblioteksförening

Stadgar för Svensk Biblioteksförening Stadgar för Svensk Biblioteksförening Box 70380, 107 24 Stockholm Tel: 08-545 132 30 www.biblioteksforeningen.org 1. Ändamål Svensk Biblioteksförening är en ideell förening med uppgift att: Verka för ett

Läs mer

Antagna vid konstituerande stämma den 17 juni 2004, stadgeändring i punkt 5 och 20 vid stämman den 11 februari 2008.

Antagna vid konstituerande stämma den 17 juni 2004, stadgeändring i punkt 5 och 20 vid stämman den 11 februari 2008. Stadgar Antagna vid konstituerande stämma den 17 juni 2004, stadgeändring i punkt 5 och 20 vid stämman den 11 februari 2008. 1 Firma Föreningens firma är Nätverket för Elektroniska Affärer, förkortat NEA.

Läs mer

Fonus i förändring. förslag från Fonus styrelse

Fonus i förändring. förslag från Fonus styrelse 1 Fonus i förändring förslag från Fonus styrelse I sammanfattning: Minska antalet medlemsdistrikt. Öppna medlemsträffar ersätter distriktsstämmor, höstmöten och rådslag. Medlemmarna, distriktsvis, träffar

Läs mer

Motion med förslag om stadgeändring för Studentradion 98,9

Motion med förslag om stadgeändring för Studentradion 98,9 Motion med förslag om stadgeändring för Studentradion 98,9 Skriven av stationschef tillika ordförande Ingrid Broman Bakgrund Studentradion är en förening som växer och är i ständig utveckling. Vår önskan

Läs mer

Stadgar för Naturskyddsföreningen i Skåne

Stadgar för Naturskyddsföreningen i Skåne Stadgar för Naturskyddsföreningen i Skåne Stadgarna antogs på stämman i Osby 25 mars 2017. 1. Organisation Svenska Naturskyddsföreningen (i det följande benämnd Naturskyddsföreningen) är en partipolitiskt

Läs mer

Namn 1 Föreningens firma är SkottaNet ekonomisk förening. Säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Kungälvs kommun.

Namn 1 Föreningens firma är SkottaNet ekonomisk förening. Säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Kungälvs kommun. Stadgar för SkottaNet Ekonomisk förening Namn 1 Föreningens firma är SkottaNet ekonomisk förening. Säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Kungälvs kommun. Ändamål 3 Föreningen har till ändamål att

Läs mer

Medlemmar är alla studenter som är inskrivna på Ekonomisk-historiska. Medlemskapet avslutas automatiskt vid studiernas upphörande.

Medlemmar är alla studenter som är inskrivna på Ekonomisk-historiska. Medlemskapet avslutas automatiskt vid studiernas upphörande. STADGAR FÖR STUDENTRÅDET EKONOMISK-HISTORISKA INSTITUTIONEN Antagna på ämnesrådets årsmöte 2012-01-31. Allmänna bestämmelser 1. Ändamål Studentrådet Eko-hist, nedan benämnt studentrådet, är ett organ inom

Läs mer

GMIC Sweden - Inspiring Sustainability

GMIC Sweden - Inspiring Sustainability GMIC Sweden - Inspiring Sustainability Stadgar för den näringsdrivande ideella föreningen GMIC Sweden 1 Namn Föreningens namn är GMIC Sweden. 2 Ändamål och verksamhetsområde Förening är en ideell icke

Läs mer

STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN KÄRRA VÄNNER

STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN KÄRRA VÄNNER STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN KÄRRA VÄNNER 1 Ändamål KÄRRA VÄNNER är en ideell förening, vars syfte är att verka för att bevara byn Kärradals karaktär och verka för en god, trivsam och innehållsrik

Läs mer

STADGAR FORUM FÖR HEALTH POLICY

STADGAR FORUM FÖR HEALTH POLICY STADGAR FORUM FÖR HEALTH POLICY 1. ORGANISATIONSFORM OCH FIRMA FORUM FÖR HEALTH POLICY (nedan kallad föreningen) är en ideell förening. 2. INTRÄDE Föreningen består av företag, myndigheter och organisationer

Läs mer

STADGAR Bygdegårdsföreningen Societetshuset Källör

STADGAR Bygdegårdsföreningen Societetshuset Källör STADGAR Bygdegårdsföreningen Societetshuset Källör TIDIGARE NYTT FÖRSLAG 2016-03-06 Tinas noteringar och förslag samt även Karl-Fredriks under 1. FIRMA Föreningens firma är Societetshuset Källör. 2. ÄNDAMÅL

Läs mer