Outokumpu PSC Nordic Nordens ledande plate service center

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Outokumpu PSC Nordic Nordens ledande plate service center"

Transkript

1 Outokumpu PSC Nordic Nordens ledande plate service center

2 Totallösningar för verkstadsindustrin Vattenskärning pågår. Valsning av rostfri plåt hos Outokumpu Stainless Hot Rolled Plate. Bockade profiler. Plasmaskärning. Outokumpu PSC Nordic i Degerfors är Nordens ledande plate service center. Vi plasma och vattenskär samt bockar plåtar ända upp till 13 meters längd, och vi bearbetar ofta höghållfasta stål, även i grova tjocklekar. Vi arbetar med alla förekommande stålsorter. Inom rostfritt erbjuder vi attraktiva totallösningar, från stålproduktion och plåtvalsning hos vårt moderbolag via skärning, bockning och fogberedning fram till monteringsfärdiga plåtkomponenter. Det är totallösningar som många gånger ger stora logistiska fördelar för våra kunder. Ett eget lager av rostfri plåt i många stålsorter, inklusive specialstål, samt olika dimensioner gör att vi har en hög tillgång till utgångsmaterial. Inom PSC Nordic finns ett mer än 40-årigt yrkeskunnande som servicecenter inom bockning skärning klippning. Bland våra kunder finns storförbrukare av stålkomponenter, till exempel varvsindustrin och apparatbyggare för cellulosaindustrin. Men många av våra kunder är mindre verkstadsföretag, ända ner till enmansföretag.

3 Våra produkter finns över hela världen Flytoget går mellan Oslo centrum och Gardermoens flygplats. Rostfria element till Sicklauddsbron i Stockholm. Volvos nya krocktestcenter i Göteborg. Leveransklara profiler. Stålkomponenter från Outokumpu PSC Nordic finns över hela världen. Vi är en viktig samarbetspartner till varvsindustrin vid tillverkningen av kemikalietankfartyg, liksom till cellulosaindustrins apparatbyggare. Vi har levererat konstruktionsdetaljer till Flytoget, Norges nya snabbtåg som trafikerar sträckan Oslo centrum Gardermoens flygplats, och till Volvos nya krocktestcenter i Göteborg. Vare sig det handlar om stora leveranser eller riktigt små ner till enstaka produkter sätter vi alltid kunden i centrum. Europeiskt nätverk av PSC-anläggningar Outokumpu Stainless Plate Service Center-grupp består av ett nätverk av PSC-anläggningar runt om i Europa. Vi är specialister på kundanpassad bearbetning av rostfri grovplåt. Rätt Rätt till till ändringar ändringar förbehålles. förbehålles. Särskild vikt Särskild har lagts vikt vid att har informationen lagts vid att i denna informationen publikation skall i denna vara korrekt. publikation Outokumpu skall och vara dess dotterbolag korrekt. Outokumpu påtar sig inte något Stainless ansvar f och dess dotterbolag påtar sig inte något ansvar för felaktigheter eller för information som kunnat bearbetning missförstås. av produkter Förslag eller till arbetsmetoder eller beskrivningar är endast för av information, användningsområden, och Outokumpu sätt och för dess bearbetning dotterbolag kan av inte produkter åta sig något eller ansvar arbetsmetoder för detta. Innan någon är endast av Outokumpu-koncernen för information, levererad och Outokumpu eller tillverkad Stainless produkt används och dess måste dotterbolag kunden själv försäkra kan inte sig om åta dess sig lämplighet. något ansvar för detta. Innan någon av Outokumpu Stainless levererad eller tillverkad produkt används måste kunden själv försäkra sig om dess lämplighet.

4 Bockning En kraftfull maskinpark, ett högt yrkeskunnande och en stor uppsättning egenutvecklade verktyg gör att vi klarar att tillverka komplicerade profiler med snäva toleranser. För bästa kostnadseffektivitet har vi en produktanpassad maskinpark med kantpressar i olika storlekar. Vår mest kraftfulla kantpress är störst i Skandinavien med en presskraft på 2300 ton. Här kan vi bocka profiler upp till 13 meters längd också av höghållfasta material i grova tjocklekar. Standardprofiler Vi har ett brett produktsortiment av standardprofiler med L-, U-, Z-, samt Hattprofiler. Vi kan producera upp till 13 meter långa profiler. Specialprofiler Vi har ett högt kunnande kring tillverkning av specialprofiler med andra vinkelmått än räta, till exempel svepbockning. Tillverkningen av komplicerade profiler sker ofta i nära samarbete med respektive kund. Koniska profiler Vi har lång erfarenhet kring tillverkning av koniska profiler. Vi har en stor uppsättning specialverktyg för produktion av koniska profiler, som i kombination med en datorstödd tillverkningsprocess gör att vi kan leverera profiler med snäva toleranser. Vattenskärning Våra vattenskärutrustningar är anpassade till vår bockningskapacitet. Det betyder att vi kan vattenskära över 13 meter långa plåtar. Den största bredden är 4,1 meter effektiv skäryta. I våra maskiner vattenskär vi alla förekommande stål och metaller i tjocklekar upp till 150 mm. Den tunna vattenjetstrålen skär lika bra i alla horisontella plan vilket gör det möjligt att framställa komplexa figurer samt alla typer av hål. Snäva toleranser ger minimerad efterbearbetning Vattenskärning sker med mycket snäva toleranser och ger mycket fina skärytor. Det betyder att efterbearbetning av detaljerna i de flesta fall inte är nödvändig. Skärsnittet kan varieras efter kundens önskemål. Helt kall skärmetod Vattenskärning är en kall bearbetningsteknik och därför behåller även härdat material sina egenskaper ända ut i skärsnittet. Varken oxidering eller spänningar tillförs. Ökat materialutnyttjande Tack vare den mycket tunna vattenjetstrålen, med toleranser inom några tiondels millimeter, och en helt kall skärmetod ger vattenskärning förutsättningar för ett optimalt materialutnyttjande. Klippning I våra saxar klipper vi plåt av alla typer av stål, inklusive höghållfasta stål. Klippning är en mycket kostnadseffektiv metod. Klippkapacitet I vår stora och kraftfulla sax kan vi klippa plåt i upp till 6,5 meters längd och i tjocklekar mellan 2 och 35 millimeter. Genom att saxen är såpass kraftfull kan vi arbeta med liten klippvinkel, vilket ger ämnen med mycket god precision och planhet. NC-styrd inmatning Vår största sax är utrustad med NC-styrd plåtinmatning. Det ger hög produktivitet och måttnoggrannhet. Saxen har även programmerbar inställning av skärstålens lutning och spalt.

5 Plasmaskärning Vår största plasmaskäranläggning har ett arbetsområde på 6.5x16 meter. Det betyder att plasmaskärutrustningen är anpassad till vår maximala bockningskapacitet. Vi plasmaskär alla typer av stål i tjocklekar mellan 2 och 100 millimeter. Skärning under vatten Plasmaskärningen sker huvudsakligen under vatten, vilket gör att materialet dels behåller planhet och rakhet och dels att den värmepåverkade zonen blir minimal. Dubbelbord och dubbla brännare Vår plasmaskärutrustning är försedd med dubbelbord och dubbla brännare, vilket ger en rationell och kostnadseffektiv produktion. Fogberedning Vår nya plasmaskärmaskin är försedd med en ny typ av fashuvud, som är ändlöst roterbart, vilket ger möjligheter till strängt kontrollerade fasskärningar. Under pågående drift är det möjligt att steglöst ändra fasvinkeln. Lagerplåt Vi har stort eget plåtlager i standardformat för omgående leverans. Plåtlagret ger oss också omedelbar tillgång till utgångsmaterial för produktion. Det gör att vi snabbt kan tillverka och leverera enligt kundönskemål. Standardstål Inom rostfritt omfattar vårt lagerprogram ett stort antal dimensioner och tjocklekar i olika stålsorter. Som lagerback-up har vi dessutom tillgång till Outokumpu Stainless centrallager för varmvalsad plåt. Vårt lager omfattar också plåt i Hardox och Weldox. Specialstål Inom rostfritt lagerhåller vi, förutom standardstål, även specialstål inklusive värmebeständiga och duplexa stålsorter. Övriga tjänster Plattstång Vi tillverkar plattstång i längder upp till 6,5 meter, i bredder mellan 20 och 200 millimeter samt i tjocklekar mellan 3 och 15 mm (slitstål 12 mm). Med plåt som utgångsmaterial klipper, riktar och bearbetar vi utan tillförsel av värme. Det gör att utgångsmaterialets egenskaper bibehålls och att stången blir rakare än valsad plattstång. Vi lagerhåller ett standardprogram av HARDBAR, vårt eget varumärke för plattstång i Hardox. Fogberedning och svetsskarvning Vi utför svetsfogberedning på plåt och profilämnen. Som ett komplement till våra tjänster kan vi också erbjuda svetsskarvning av rostfri plåt. Svetsning Vi åtar oss också, på begäran av våra kunder, vissa svetsningsuppdrag. Övrig kapacitet inom gruppen Genom samarbetet inom Outokumpus PSC-grupp har vi tillgång till kapacitet inom laserskärning, bandsågning samt maskinbearbetning (fräsning, borrning samt svarvning).

6 Information 1107SE Mittreportage Redaktionsbyrå / Layout: Condesign Nevo / Karlskoga 2417 Outokumpu är en dynamisk metall- och teknologikoncern. Genom att fokusera på det vi kan bäst, metaller och metallprocesser, siktar vi på att bli marknadsledande inom vår kärnverksamhet: rostfritt stål och teknologi. Våra metaller, metallprodukter, vår teknologi och våra tjänster marknadsför vi över hela världen, till kunder inom ett flertal olika industrier. Outokumpu PSC Nordic, Box 902, SE DEGERFORS, SWEDEN Phone: +46 (0) , Fax: +46 (0) , psc.nordic@outokumpu.com PSC försäljningskontor: Outokumpu AS Plate Service Center, Postboks 6305, Etterstad, NO-0604 OSLO, NORWAY Phone: +47 (0) , Fax: +47 (0)

Outokumpu PSC Nordic

Outokumpu PSC Nordic Outokumpu PSC Nordic Nordens ledande plate service center Totallösningar för verkstadsindustrin Vattenskärning pågår. Valsning av rostfri plåt hos Outokumpu Stainless Hot Rolled Plate. Bockade profiler.

Läs mer

proplate CUTTING ON THE CUTTING EDGE

proplate CUTTING ON THE CUTTING EDGE proplatecutting ON THE CUTTING EDGE Vi är experter på skärning i stål Tack vare en industrialiserad produktion med maskiner som går dygnet runt, året runt kan vi erbjuda flexibel tillverkning med skärning

Läs mer

Ölands Vattenskärning AB. Vår leverans - din säkerhet

Ölands Vattenskärning AB. Vår leverans - din säkerhet Ölands Vattenskärning AB Vår leverans - din säkerhet Presentation Produktion Vi är ett komplett företag för dig som vill ha arbeten utförda med precision och snabb leverans. Vår styrka består av bred lagerhållning

Läs mer

LASERSKÄRNING. och plåtbearbetning

LASERSKÄRNING. och plåtbearbetning LASERSKÄRNING och plåtbearbetning Häfla Bruks AB grundades 1682 och har sedan dess kontinuerligt varit verksamma inom tillverkning av järn, stål och metallprodukter på samma plats i norra Östergötland.

Läs mer

Kunskap och tradition

Kunskap och tradition Kunskap och tradition 2 Legotillverkning som bygger på traditioner Herman Anderssons Plåt AB är en komplett legotillverkare med tjänster och produkter med tonvikt inom rostfritt, aluminium och exotiska

Läs mer

Laserskärning av plåt Laserskärning av rör Stansning Nibbling Pressning Andra typer av bearbetning Ytbehandling PLÅTBEARBETNING

Laserskärning av plåt Laserskärning av rör Stansning Nibbling Pressning Andra typer av bearbetning Ytbehandling PLÅTBEARBETNING PLÅTBEARBETNING Laserskärning av plåt Laserskärning av rör Stansning Nibbling Pressning Andra typer av bearbetning Ytbehandling 2 Innehåll Lager och konstruktion 3 Laserskärning av plåt 4-5 Laserskärning

Läs mer

Rostfritt stål, plåt och band

Rostfritt stål, plåt och band Rostfritt stål Produkter och service 2012 Rostfritt stål, plåt och band Austenitiskt, varmvalsat Enligt standard EN 10028-7; ASME SA-240/SA-240M Toleranser EN 10051 PED 97/23/EC Interkristalinkorrosionstest

Läs mer

KRÄV MER AV DITT SLITSTARKA STÅL

KRÄV MER AV DITT SLITSTARKA STÅL KRÄV MER AV DITT SLITSTARKA STÅL SLITSTARKT STÅL FÖR KRÄVANDE PRODUKTER Slitstarkt Raex-stål är utformat för att klara även de mest krävande förhållanden, där stålkonstruktioner utsätts för nötning och

Läs mer

SSAB Boron OPTIMERAT FÖR DIG OCH HÄRDNING

SSAB Boron OPTIMERAT FÖR DIG OCH HÄRDNING SSAB Boron OPTIMERAT FÖR DIG OCH HÄRDNING Om du upplevt att stål med ojämn kvalitet stör din produktion rekommenderar vi ett byte till SSAB Boron. SSAB BORON STÅLET SOM GÖR DIN PRODUKTION ENKLARE OCH MER

Läs mer

Kundanpassade rullformade profiler

Kundanpassade rullformade profiler Kundanpassade rullformade profiler Under snart femtio år har vi gjort profiler till vår profil ROBUST RULLPROFILER tillverkar rullformade profiler för industrin. Det har vi gjort i snart femtio år. Utan

Läs mer

Saxar med Ursvikenkvalitet

Saxar med Ursvikenkvalitet Gradsaxar Saxar med Ursvikenkvalitet Ursvikens gradsaxar är ett begrepp inom plåtbearbetningsbranschen. Vårt kunnande och vår förmåga att ständigt möta nya kundkrav har fört oss fram till en tätposition

Läs mer

KAPNING BORRNING, GRADNING, GÄNGNING

KAPNING BORRNING, GRADNING, GÄNGNING PRODUKTIONSSERVICE PRODUKTIONSSERVICE Vidareförädlingen av våra produkter, det vi inom BE Group kallar för produktionsservice, är en betydande och växande del av vår verksamhet. Vår ambition och målsättning

Läs mer

LaserCentrum. med strålande kompetens

LaserCentrum. med strålande kompetens LaserCentrum med strålande kompetens Det är bara fantasin som sätter gränser... Med laser kan du skära, svetsa, härda, borra hål, ja dess användningsområden är oändliga. Det är just laserteknikens möjligheter

Läs mer

RAEX ANY TIME, ANY WEAR

RAEX ANY TIME, ANY WEAR RAEX ANY TIME, ANY WEAR RAEX TÄCKER DINA SLITAGEBEHOV Raex nötningsbeständiga stål är utformat för stålkonstruktioner som utsätts för hårt slitage. Raex-stålets slittåliga egenskaper kan förlänga livslängden

Läs mer

Företagspresentation. ThyssenKrupp Materials Sverige

Företagspresentation. ThyssenKrupp Materials Sverige Företagspresentation ThyssenKrupp Materials Sverige Innehåll Litet företag, stora muskler Litet företag stora muskler 3 Branschens ledande serviceföretag 4 Kunskapsledare det tjänar du på 6 Sverigebäst

Läs mer

Ett bredare sortiment

Ett bredare sortiment Ett bredare sortiment Livallco levererar och lagerför material som normalt inte lagerhålls av stålgrossister. Styrkan hos företaget är ett brett sortiment och 30 års erfarenhet. Tre decenniers import och

Läs mer

Det här är Outokumpu

Det här är Outokumpu Det här är Outokumpu 02 Den globala ledaren inom avancerade material Våra städer blir bara större och vi reser alltmer. Befolkningtillväxten på jorden ställer allt högre krav på industrin att leverera

Läs mer

Handikappramper. Weland har ett brett program handikappramper av hög kvalité. Gallerdurk och kontrastmarkering. Handikappramper av stål

Handikappramper. Weland har ett brett program handikappramper av hög kvalité. Gallerdurk och kontrastmarkering. Handikappramper av stål Handikappramper Handikappramper Weland har ett brett program handikappramper av hög kvalité Våra ramper kan även användas som en stabil transportled mellan olika plan. Produkten är stabil, säker och lättmonterad.

Läs mer

Skärande bearbetning stång och rör

Skärande bearbetning stång och rör MARKNADENS BREDASTE SORTIMENT Skärande bearbetning stång och rör Rör och stång för skärande bearbetning Heléns - din affärspartner Helénskoncernen bedriver handel med rör- och stålprodukter i svart- och

Läs mer

EdmoLift, din kompletta legoleverantör

EdmoLift, din kompletta legoleverantör Laserskärning Bockning Svetsning Ytbehandling Montering EdmoLift, din kompletta legoleverantör EdmoLift är en komplett legoleverantör med toppmodern maskinpark, vår personal har lång erfarenhet av legoarbeten

Läs mer

Välkommen till Familjen PARS!

Välkommen till Familjen PARS! Babak Karimi inköp/it, Bo Karimi BTT, Johan Axelsson vice VD, Stefan Wängermark marknad, Ali Karimi styrelseordförande, Åsa Brovall ACAB, Ulf Liljewern ABL, Sofia Karimi controller, Seppo Laukkanen PREFORM,

Läs mer

Vår process. Konstruktion Produktion Logistik Installation. Design. Exponera, förvara, producera

Vår process. Konstruktion Produktion Logistik Installation. Design. Exponera, förvara, producera Producera Din värld är vår inspiration Vår passion är inredningar och förvaringslösningar för professionell miljö. Hyllsystem, däckställ, butiksdisplayer, shop-in-shop-lösningar för att nämna några. Hos

Läs mer

STÅNG OCH VARMVALSADE RÖR

STÅNG OCH VARMVALSADE RÖR KUNDANPASSADE STÅLRÖRSLÖSNINGAR Heléns sortiment av STÅNG OCH VARMVALSADE RÖR A Distribution Company YD Ø 44,50 YD Ø 48,30 YD Ø 51,00 YD Ø 54,00 SÖMLÖSA VARMVALSADE STÅLRÖR 44,50 3,20 3,26 44,50 4,50 4,44

Läs mer

RÖRGUIDEN Du ställer kraven vi levererar

RÖRGUIDEN Du ställer kraven vi levererar RÖRGUIDEN Du ställer kraven vi levererar Tuna Stålrör AB är en ledande grossist inom ämnesrör, kalldragna rör samt svetsade precisionsstålrör Hög servicenivå kräver resurser. Kapning i stort antal moderna

Läs mer

TRIOMET. Stål PRODUKTKATALOG. Konstruktionsstål Verktygsstål Rostfritt/Metall Slipade plattor Handelsstål Skurna produkter Ämnesrör Specialprodukter

TRIOMET. Stål PRODUKTKATALOG. Konstruktionsstål Verktygsstål Rostfritt/Metall Slipade plattor Handelsstål Skurna produkter Ämnesrör Specialprodukter TRIOMET PRODUKTKATALOG Konstruktionsstål Verktygsstål Rostfritt/Metall Slipade plattor Handelsstål Skurna produkter Ämnesrör Specialprodukter Innehållsförteckning Lagerprogram Finbearbetade plattor/ Slipade

Läs mer

Hur kan vi hjälpa dig?

Hur kan vi hjälpa dig? Steel Service Center ArcelorMittal BE Group SSC AB är resultatet av ett joint venture mellan ArcelorMittal och BE Group. Vi ser en oerhörd styrka i att ingå i och vara delägda av ArcelorMittal, världens

Läs mer

RÖRGUIDEN Du ställer kraven vi levererar

RÖRGUIDEN Du ställer kraven vi levererar RÖRGUIDEN Du ställer kraven vi levererar Tuna Stålrör AB är en ledande grossist inom ämnesrör, kalldragna rör samt svetsade precisionsstålrör Hög servicenivå kräver resurser. Kapning i stort antal moderna

Läs mer

Från rulle till paket med samma leverantör

Från rulle till paket med samma leverantör Värmeväxlarplattor Från rulle till paket med samma leverantör Oavsett vilken typ av värmeväxlarplattor du tillverkar behövs rätt utrustning som är anpassad för din produktion. AP&T har utvecklat och levererat

Läs mer

SSAB Domex OPTIMERAT FÖR DIG OCH STÅL- KONSTRUKTIONER

SSAB Domex OPTIMERAT FÖR DIG OCH STÅL- KONSTRUKTIONER SSAB Domex OPTIMERAT FÖR DIG OCH STÅL- KONSTRUKTIONER Om andra stål ger dig problem, testa SSAB Domex. Det är optimerat för att öka din produktivitet och slutproduktens prestanda. SSAB DOMEX UTFORMAT FÖR

Läs mer

Handikappramper. 2 www.weland.se 0371-344 00

Handikappramper. 2 www.weland.se 0371-344 00 Handikappramper Handikappramper Weland tillverkar stabila, säkra och lättmonterade handikappramper av hög kvalitet. Handikappramperna tillverkas av stål, men vi kan även leverera ramper i aluminium. 2

Läs mer

Tillverkningsteknik Föreläsning 2

Tillverkningsteknik Föreläsning 2 Tillverkningsteknik Föreläsning 2 1 Tillverkning Tillformning (Omformning av ett materialstycke till önskad dimension och form) Smidning Valsning Gjutning Frånskiljning (Bortagning av material) Hyvling

Läs mer

APS Norway. Leverantör av rörsystem inom vatten, avlopp, kraftverk och industri. Företagspresentation. APS Norway AS.

APS Norway. Leverantör av rörsystem inom vatten, avlopp, kraftverk och industri. Företagspresentation. APS Norway AS. www.consilio.no APS Norway Leverantör av rörsystem inom vatten, avlopp, kraftverk och industri Företagspresentation APS Norway AS Amiantit trading Flowtite GRP-rör GRP-rör till kraftverk GRP-rör till vatten

Läs mer

ALWAYS IN THE FRONTLINE

ALWAYS IN THE FRONTLINE ALWAYS IN THE FRONTLINE ROTAGE AB Rotage AB grundades 1979 och är beläget i Kvänum. Företagets ambition är att vara en attraktiv detalj- och komponentleverantör av plåtprodukter med inriktning på laserskärning

Läs mer

Räcken. Weland tillverkar olika typer av räcken i både stål och aluminium. Sektionsräcke

Räcken. Weland tillverkar olika typer av räcken i både stål och aluminium. Sektionsräcke Räcken Räcken Weland tillverkar olika typer av räcken i både stål och aluminium. Räckestyperna har många olika användningsområden som t.ex. entresolplan, reningsverk, loftgångar, balkonger, avgränsningar

Läs mer

Gångbryggor. Gångbrygga typ Flex

Gångbryggor. Gångbrygga typ Flex Gångbryggor Gångbryggor Weland tillverkar olika typer av gångbryggor. Gångbryggor används överallt där tillgängligheten och säkerheten behöver förbättras som t.ex. vid en maskinlinje inom industrin. Gångbryggor

Läs mer

SKRÄDDARSYDDA LÖSNINGAR INOM PLÅTBEARBETNING

SKRÄDDARSYDDA LÖSNINGAR INOM PLÅTBEARBETNING SKRÄDDARSYDDA LÖSNINGAR INOM PLÅTBEARBETNING 1 2 KOMPETENTA MEDARBETARE MED AVANCERAD MASKINPARK STARKA SKÄL ATT VÄLJA WERMLANDS TUNNPLÅT Framgångsrika industritillverkare kräver professionella partners.

Läs mer

STÅLKÄRNOR & DUBBSTÅL

STÅLKÄRNOR & DUBBSTÅL GRUNDLÄGGNING STÅLKÄRNOR & DUBBSTÅL Stålkärnor och dubbstål från nyvalsning eller lager. Stålsort S355J2. Lagerlängder om 6-meter eller kundanpassat vid nyvalsning. Fråga gärna om stångstål i högre stålsort

Läs mer

LARSSON & KJELLBERG: KVALITET OCH NYTÄNK SEDAN 1880

LARSSON & KJELLBERG: KVALITET OCH NYTÄNK SEDAN 1880 LARSSON & KJELLBERG: KVALITET OCH NYTÄNK SEDAN 1880 VÅR FRAMTID BÖRJADE REDAN 1880 Om smidesmästare Larsson och hovslagare Kjellberg, som tillsammans bildade det som i dag fortfarande bär deras namn,

Läs mer

EN STARK PARTNER TILL INDUSTRIN I NORDEN, POLEN OCH BALTIKUM

EN STARK PARTNER TILL INDUSTRIN I NORDEN, POLEN OCH BALTIKUM EN STARK PARTNER TILL INDUSTRIN I NORDEN, POLEN OCH BALTIKUM Stol 69 en prisbelönt svensk exportsuccé i skandinavisk design och med svensk kvalitet. Ett lyckat resultat av samarbetet mellan en begåvad

Läs mer

Tranås Rostfria AB. Det lilla bolagets flexibilitet i stort format

Tranås Rostfria AB. Det lilla bolagets flexibilitet i stort format Tranås Rostfria AB Det lilla bolagets flexibilitet i stort format Det lilla bolagets flexibilitet i stort format Tranås Rostfria AB är en svenskägd legotillverkare som är inne i en stark expansionsfas

Läs mer

antiphon MPM STOMLJUDSDÄMPANDE LAMINATPLÅT

antiphon MPM STOMLJUDSDÄMPANDE LAMINATPLÅT antiphon MPM STOMLJUDSDÄMPANDE LAMINATPLÅT Spar både vikt och utrymme antiphon MPM uppfyller två funktioner. Det dämpar inte bara stomburet ljud utan den ersätter också befintlig plåt. Det betyder att

Läs mer

DIN LÖNSAMHET ÄR VÅR DYGD

DIN LÖNSAMHET ÄR VÅR DYGD DIN LÖNSAMHET ÄR VÅR DYGD Trots vår ödmjukhet kan vi stolt konstatera att vi ställer en av Skandinaviens modernaste och mest automatiserade produktionsanläggningar i branschen till ditt förfogande. För

Läs mer

TransporT och logistik 0171-530 85 www.skubbet.se. Allt som är maskintekniskt möjligt kan vi göra i större format än andra

TransporT och logistik 0171-530 85 www.skubbet.se. Allt som är maskintekniskt möjligt kan vi göra i större format än andra tänker stort Allt som är maskintekniskt möjligt kan vi göra i större format än andra Vi utför bland annat legotillverkning av prototyper för industrin samt små serier inom området skärande bearbetning,

Läs mer

prestanda som affärsidé.

prestanda som affärsidé. prestanda som affärsidé. abl Ett av världens ledande företag finns nära. Speciellt för dig som har höga krav på prestanda, säkerhet och anpassning av fästen och redskap till dina entreprenadmaskiner. Vi

Läs mer

Allmän information... sid 3. Armeringsstål i raka längder... sid 4. Kamstål i ring... sid 4. Egenskaper... sid 5. Utgångsmaterial...

Allmän information... sid 3. Armeringsstål i raka längder... sid 4. Kamstål i ring... sid 4. Egenskaper... sid 5. Utgångsmaterial... Varmvalsad armering Innehållsförteckning Allmän information... sid 3 Normer Produktkaraktär Godkännande Användningsområde Armeringsstål i raka längder... sid 4 Leveranssätt Diametrar och vikter Kamstål

Läs mer

Hållbarhet Ett måste för framtiden

Hållbarhet Ett måste för framtiden Höghållfasta Stål och Hållbar Utveckling Av Anders Finnås, Outokumpu Stainless SBI Seminarium Onsdag 11 November 2015 Svenska Mässan Hållbarhet Ett måste för framtiden Cleaned twice 1961 and 1995 Mänskligheten

Läs mer

Skapar konkurrenskraft.

Skapar konkurrenskraft. Skapar konkurrenskraft. Hela vägen från prototyp till serietillverkning På Brickpack är vi specialiserade på stansning och skärning. Från precisionsstansning med små toleranser till detaljer med större

Läs mer

Miilux Slitstålscenter

Miilux Slitstålscenter www.miilux.fi Miilux Slitstålscenter Miilux slitstål Hård från kant till kant Miilux är professionell inom slitstål, vars expertis fokuserar sig på tillverkning av härdade produkter. Miilux härdningsteknik

Läs mer

YOUR LOCAL SOURCE IN A GLOBAL WORLD GLOBAL OUTSOURCING

YOUR LOCAL SOURCE IN A GLOBAL WORLD GLOBAL OUTSOURCING GLOBAL OUTSOURCING Spara från 30 % till 75 % på maskinbearbetade produkter och gjutna komponenter från Kina. I Kina fi nns miljoner underleverantörer, endast några få kan leverera kvalitetstestade och

Läs mer

Profilerna är tillverkade enligt EN i kvalitet S235J2C + N i obetat band. Ytterligare dimensioner och specialutföranden offereras på begäran.

Profilerna är tillverkade enligt EN i kvalitet S235J2C + N i obetat band. Ytterligare dimensioner och specialutföranden offereras på begäran. Produktprogram KALLFORMADE PROFILER Profilerna är tillverkade enligt EN 10162 i kvalitet S235J2C + N i obetat band. Ytterligare dimensioner och specialutföranden offereras på begäran. L-PROFIL H x B x

Läs mer

GROVPLÅT FÖR TUFFA KRAV DILLIDUR & DILLIMAX

GROVPLÅT FÖR TUFFA KRAV DILLIDUR & DILLIMAX GROVPLÅT FÖR TUFFA KRAV DILLIDUR & DILLIMAX Dillinger Hütte GTS har en produktion på över 2 miljoner ton grovplåt och är därmed ett av världens största grovplåtsverk. Verket producerar ett extremt brett

Läs mer

Från idé till färdig komponent

Från idé till färdig komponent Från idé till färdig komponent Från idé till färdig produkt Hydal Aluminium Profiler är en ledande leverantörer av strängpressade, bearbetade och ytbehandlade aluminiumprofiler och komponenter. Vi levererar

Läs mer

Handikappramper

Handikappramper Handikappramper Handikappramper Weland tillverkar stabila, säkra och lättmonterade handikappramper av hög kvalitet. Handikappramperna tillverkas av stål, men vi kan även leverera ramper i aluminium. 2

Läs mer

Ett av Sveriges ledande företag när det gäller värmeväxlare och rörentreprenad.

Ett av Sveriges ledande företag när det gäller värmeväxlare och rörentreprenad. Ett av Sveriges ledande företag när det gäller värmeväxlare och rörentreprenad. Tradition och framtidstro När vi på RAMAB ser framåt gör vi det med utgångs punkt från vår mångåriga kompetens och erfarenhet.

Läs mer

Verktygsstål prislista 09-1

Verktygsstål prislista 09-1 Verktygsstål prislista 09-1 en del av SVENSK industri Ett företag inom ThyssenKrupp Services ThyssenKrupp Materials Sverige TK ThyssenKrupp Materials Sverige AB marknadsför stålprodukter tillverkade inom

Läs mer

Maskinlista 2012-2013

Maskinlista 2012-2013 Maskinlista 2012-2013 Titech System AB, V. Ringvägen 4, SE-522 31 Tidaholm, Sweden Phone +46 (0)502 195 00 Fax +46 (0)502 712 54 e-mail info@titech.se www.titech.se Komponenttillverkning Titech erbjuder

Läs mer

Tranås Rostfria AB. Det lilla bolagets flexibilitet i stort format

Tranås Rostfria AB. Det lilla bolagets flexibilitet i stort format Tranås Rostfria AB Det lilla bolagets flexibilitet i stort format Det lilla bolagets flexibilitet i stort format Tranås Rostfria AB är en svenskägd legotillverkare som är inne i en stark expansionsfas

Läs mer

En partner för dig. Och framtiden.

En partner för dig. Och framtiden. Vi kan stål. Bearbetning Lager Handel Tjänster Eurosteel bildades 2005 av Nybro Stålprodukter, C-B Agentur, Centrostål, Oskarshamn Stålprodukter, Sweden Eurosteel, Värnamo Stålprodukter samt Moss Stål

Läs mer

LEGOTILLVERKNING I ROSTFRITT. Alla möjligheter tillsammans med oss på Furhoffs

LEGOTILLVERKNING I ROSTFRITT. Alla möjligheter tillsammans med oss på Furhoffs LEGOTILLVERKNING I ROSTFRITT Alla möjligheter tillsammans med oss på Furhoffs VÄLKOMMEN TILL FURHOFFS ROSTFRIA Den här broschyren tar dig med till Furhoffs i Skövde. Här har vi alla de möjligheter och

Läs mer

Pris- och lagerlista. Nr 35. Gäller fr o m

Pris- och lagerlista. Nr 35. Gäller fr o m Pris- och lagerlista Nr 35. Gäller fr o m 2008-01 - 17 Kalldraget automatstål runt tol. ISO 11SMn30+C o. 11SMnPb30+C h9, 35SPb20+C h10 lgd. 11SMn30+C o. 11SMnPb30+C 3 32 mm 3 000 mm + 100 mm 33 100 mm

Läs mer

När du har höga krav

När du har höga krav När du har höga krav Vi kan tunnplåtsbearbetning Plåtspecialisten är ett familjeägt företag som sedan 1948 utvecklats från ett gediget hantverksföretag till en modern kontraktstillverkare. Våra kunder

Läs mer

Kap- och borrlinjen servar hela landet

Kap- och borrlinjen servar hela landet KAPNING & BORRNING Kap- och borrlinjen är en del av vår specialisering för handelsstål långa produkter. Den ger dig som kund möjlighet till en mer rationell och kostnadsbesparande produktion. Att använda

Läs mer

Entrégaller. Weland tillverkar entrégaller för alla tänkbara entréer. Entrégaller typ A. Entrégaller, pressvetsad

Entrégaller. Weland tillverkar entrégaller för alla tänkbara entréer. Entrégaller typ A. Entrégaller, pressvetsad Entrégaller Entrégaller Weland tillverkar entrégaller för alla tänkbara entréer. Weland tillverkar allt från stora entréer vid köpcentrum till den lilla fastighetens dörr. Entrégaller tillverkas i tre

Läs mer

TEXT & BILD // PIERRE EKLUND

TEXT & BILD // PIERRE EKLUND 100 REPORTAGE CTT Bribo - marknadsledande TEXT & BILD // PIERRE EKLUND Det råder högkonjunktur i flygindustrin och efterfrågan på nya flygplan är stor, vilket skapar tillväxt för svenska underleverantörer.

Läs mer

Räcken. i stål och aluminium för alla miljöer

Räcken. i stål och aluminium för alla miljöer Räcken i stål och aluminium för alla miljöer Sektionsräcke med följare Detta industriräcke tillverkas med räckesstolpar av KKR-profil 40x40x3 mm med fästen för sidomontage alternativt toppmontage i varmförzinkat

Läs mer

Kap- och borrlinjen servar hela landet

Kap- och borrlinjen servar hela landet KAPNING & BORRNING Kap- och borrlinjen servar hela landet BE Groups kap- och borrutrustning ger verkstadsindustri, stålbyggare, konstruktörer, produktionsplanerare m fl möjlighet att effektivisera arbetsprocessen

Läs mer

LASERSKÄRNING. och plåtbearbetning. F Beställ gratis biljett på. Din inbjudningskod:

LASERSKÄRNING. och plåtbearbetning.  F Beställ gratis biljett på. Din inbjudningskod: LASERSKÄRNING och plåtbearbetning Beställ gratis biljett på www.elmia.se Din inbjudningskod: F463062 Vi ställer ut på ELMIA Subcontractor 8-11 november. Monter A03:34. Jönköping 2016-10-11 Per-Olof Winberg

Läs mer

Furhoffs. Din leverantör av rostfria produkter

Furhoffs. Din leverantör av rostfria produkter Furhoffs Din leverantör av rostfria produkter FURO Golvbrunnar För vårt FURO-sortiment som omfattar golvbrunnar, golvrännor och terassbrunnar har vi dokumenterade standardlösningar med många smarta detaljlösningar.

Läs mer

Weland entresolplan. 2 www.weland.se 0371-344 00

Weland entresolplan. 2 www.weland.se 0371-344 00 Entresolplan Utöka golvytan Weland entresolplan Med Weland entresolplan kan du utnyttja lokalens hela volym till att utöka golvytan. Ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att utnyttja den befintliga lokalens

Läs mer

STÅNG OCH VARMVALSADE RÖR

STÅNG OCH VARMVALSADE RÖR KUNDANPASSADE STÅLRÖRSLÖSNINGAR Heléns sortiment av STÅNG OCH VARMVALSADE RÖR A Distribution Company SÖMLÖSA VARMVALSADE STÅLRÖR Heléns erbjuder marknadens bredaste sortiment av sömlösa varmvalsade rör

Läs mer

Lagersortiment 2014:03 NR 94, 2015-02-05

Lagersortiment 2014:03 NR 94, 2015-02-05 Lagersortiment 2014:03 NR 94, 2015-02-05 Villkor STÅL Balk Stångstål Konstruktionsrör Stålrör Varmvalsad plåt Tunnplåt Armering Kallbearbetad stång / Automatstål Legerat konstruktionsstål Slipade plattor

Läs mer

FÖRETAGSPRESENTATION

FÖRETAGSPRESENTATION FÖRETAGSPRESENTATION CALIBRA - FÖRETAGET MED ALLT UNDER ETT TAK Calibra har sin verksamhet i Arlandastad, här har vi funnits sedan 2010. Som företag har vi funnits sedan 1991. Det gör att vi har en stor

Läs mer

ROSTFRI TRÅD. Vi levererar kvalitet service och trygghet

ROSTFRI TRÅD. Vi levererar kvalitet service och trygghet ROSTFRI TRÅD Vi levererar kvalitet service och trygghet PRODUKTERNA är rostfri valstråd och dragen tråd 2 Rostfri valstråd och dragen tråd från Fagersta Stainless finns inom en mängd olika användningsområden

Läs mer

Lagersortiment 2014:03 NR 92, 2014-08-19

Lagersortiment 2014:03 NR 92, 2014-08-19 Lagersortiment 2014:03 NR 92, 2014-08-19 Villkor STÅL Balk Stångstål Konstruktionsrör Stålrör Varmvalsad plåt Tunnplåt Armering Kallbearbetad stång / Automatstål Legerat konstruktionsstål Slipade plattor

Läs mer

Sandgjutet Aluminiumgjutgods

Sandgjutet Aluminiumgjutgods Sandgjutet Aluminiumgjutgods Om oss: GAP är ett företag som erbjuder full kundservice; från design och utveckling av detaljen som ska gjutas, till leverans av färdigt bearbetade, målade och testade artiklar.

Läs mer

Maskinlista

Maskinlista Maskinlista 2015-2016 Titech System AB, V. Ringvägen 4, SE-522 31 Tidaholm, Sweden Phone +46 (0)502 195 00 Fax +46 (0)502 712 54 e-mail info@titech.se www.titech.se Komponenttillverkning Titech erbjuder

Läs mer

www.begroup.se Företagspresentation

www.begroup.se Företagspresentation www.begroup.se Företagspresentation Samordna dina inköp hos en erfaren leverantör med regional och internationell förankring. Vi har alltid jobbat fristående från verk och därigenom skapar vi det bästa

Läs mer

Värmeprodukter Plåtbearbetning Trinettekök Företagspark. BORÖ erbjuder helhetslösningar från tillverkning till lagerhållning och logistik!

Värmeprodukter Plåtbearbetning Trinettekök Företagspark. BORÖ erbjuder helhetslösningar från tillverkning till lagerhållning och logistik! Värmeprodukter Plåtbearbetning Trinettekök Företagspark BORÖ erbjuder helhetslösningar från tillverkning till lagerhållning och logistik! Ackumulatortankar och beredare för både enkla och avancerade energisystem,

Läs mer

Laserskärning. och annan plåtbearbetning.

Laserskärning. och annan plåtbearbetning. Laserskärning och annan plåtbearbetning. LASERSKÄRNING RÖRSKÄRNING GAS- / PLASMASKÄRNING VATTENSTRÅLESKÄRNING STANSNING NIBBLING PANELBOCKNING AUTOMATSTANSNING BOCKNING EFTERBEARBETNING MÄTNING KAPNING

Läs mer

Profiler och komponenter. Innovativ aluminiumförädling

Profiler och komponenter. Innovativ aluminiumförädling Profiler och komponenter Innovativ aluminiumförädling Marknadsledande förädling Nordic Aluminium planerar, tillverkar och marknadsför högklassiga aluminiumprofiler samt långt förädlade aluminiumkomponenter.

Läs mer

En strategisk partner i en krävande bransch Vi visste att det skulle bli bra, men det blev ju till och med bättre än vi kunde tänka oss!

En strategisk partner i en krävande bransch Vi visste att det skulle bli bra, men det blev ju till och med bättre än vi kunde tänka oss! En strategisk partner i en krävande bransch Vi visste att det skulle bli bra, men det blev ju till och med bättre än vi kunde tänka oss! Det är inte ovanligt att våra kunder blir glatt överraskade, eftersom

Läs mer

med internationell närvaro

med internationell närvaro JACQUET med internationell närvaro världsledande användare av rostfri kvartoplåt 43 medarbetare 3 enheter i 20 länder / 21 produktionsenheter 7,500 kunder i 60 länder omsättning 23 M5 7 20 7500 60 23 3

Läs mer

Pivatic introducerar det NYA elektriska Stanscentret för Coils.

Pivatic introducerar det NYA elektriska Stanscentret för Coils. Pivatic introducerar det NYA elektriska Stanscentret för Coils. Stansmaskin för tillverkning dir ekt från coils, förbrukar mindre energi, kräver mindre underhåll och är miljövänligare. Pivatic s stanscenter,

Läs mer

Välkommen till Metalocks värld! Vi underhåller Sverige.

Välkommen till Metalocks värld! Vi underhåller Sverige. Välkommen till Metalocks värld! Vi underhåller Sverige. Vår breda och djupa erfarenhet av underhåll garanterar en effektiv produktion för dig Själva tanken bakom industrialismen var ju att tillverkningen

Läs mer

Kundanpassade lösningar i rostfritt Investering i ny laserskärmaskin. Hema fyller 30 år

Kundanpassade lösningar i rostfritt Investering i ny laserskärmaskin. Hema fyller 30 år Kundanpassade lösningar i rostfritt Investering i ny laserskärmaskin Hema fyller 30 år Kompetensen sitter i väggarna ISS Facility Services Tfn. 0372-691 43 Kungsgatan 32 341 31 LJUNGBY Den nya lyftekonomin

Läs mer

» One-stop shopping «

» One-stop shopping « »One-stop shopping« »Bredden är Titech System AB ingår i Binar Group. Under våren 2007 beslutade Binar att verksamheten i Tivox Sweden AB skulle delas upp i två bolag: Tivox Sweden AB och Titech System

Läs mer

UPPDRAG: STÅLPRODUKTER Konstruktion, bearbetning och efterbehandling

UPPDRAG: STÅLPRODUKTER Konstruktion, bearbetning och efterbehandling UPPDRAG: STÅLPRODUKTER Konstruktion, bearbetning och efterbehandling www.hafla.se HÄFLA BRUK Tradition, kunskap och utveckling Häfla Bruk grundades för 300 år sedan och även om det inte är samma personal

Läs mer

Solutions HÖJDPUNKTER

Solutions HÖJDPUNKTER Solutions Affärsområdet Solutions levererar automationsprodukter och effektiviseringslösningar till skandinavisk industri och till utvalda branscher internationellt. HÖJDPUNKTER Uppköpet av Fleximatic

Läs mer

Packningar Skyddsnät Mutterskydd Gummiprodukter

Packningar Skyddsnät Mutterskydd Gummiprodukter Packningar Skyddsnät Mutterskydd Gummiprodukter www.tematic.se Stansade produkter Stansade packningar, brickor och dylikt i alla dimensioner och framförallt i stort sett alla material. Allt från standardutförande

Läs mer

OPTIMERAR ANVÄNDNINGEN AV SLITPLÅT

OPTIMERAR ANVÄNDNINGEN AV SLITPLÅT OPTIMERAR ANVÄNDNINGEN AV SLITPLÅT WRC System 3 SLÄT YTA FÖR MINIMALT SLITAGE WRC-skruven med sitt koniska huvud skapar en slät, närmast homogen yta med slitplåten, vilket ger ett jämnt slitage av plåten,

Läs mer

150 år av erfarenhet och nytänkande

150 år av erfarenhet och nytänkande 150 år av erfarenhet och nytänkande 1 Lyhörda och proaktiva Vi har valt Beijer Industri som huvudleverantör eftersom de är lyhörda och proaktiva. De har det tekniska kunnandet som krävs för att hålla vår

Läs mer

precision som affärsidé.

precision som affärsidé. precision som affärsidé. Förutom en riktigt bra totalkapacitet är fördelen med Parsgruppen att vi kan få en större bredd av leverantörer utan att behöva fler kontaktpersoner. Vi kommer att utöka och ytterligare

Läs mer

INDUSTRIELL BYGGNATION

INDUSTRIELL BYGGNATION INDUSTRIELL BYGGNATION VÅRT SÄTT ATT TÄNKA GER DIG LÄGRE TOTALKOSTNAD FÖRPACKNINGSLÖSNINGAR Bufabs förpackningslösningar är anpassade efter kundens behov och olika produktioner. Kartongförpackning ex.

Läs mer

WIPAB & ALLKAL. Avancerade plåtarbeten, maskinskydd och kvalificerad metallrengöring.

WIPAB & ALLKAL. Avancerade plåtarbeten, maskinskydd och kvalificerad metallrengöring. WIPAB & ALLKAL Avancerade plåtarbeten, maskinskydd och kvalificerad metallrengöring. Kvalitet, kunskap och erfarenhet i ett starkt samarbete. WIPAB är ett plåtbearbetningsföretag med inriktning på legotillverkning.

Läs mer

3D-printing - unika möjligheter. Kenny Johansson Tel

3D-printing - unika möjligheter. Kenny Johansson Tel 3D-printing - unika möjligheter Kenny Johansson kenny@acron-form.se Tel. 0371-19360 Kontaktuppgifter Förfrågningar: cad@acron-form.se Filformat: IGES, STEP, Parasolid (X_T), STL Tel. 0371-193 50 www.acron-form.se

Läs mer

swe

swe swe 1.01 2009-10-07 1 Binar är en industrikoncern som utvecklar nischföretag med unika produkter eller teknologier för professionella kunder. Vi är verksamma inom områdena Elektronik, Automation och Verkstad.

Läs mer

Pappersindustri REFERENSER. GL&V Sweden, Cellwood Machyneri Sweden, Voith papper Tyskland, Voith papper Norge, IBS Österrike, Corbelini Italien

Pappersindustri REFERENSER. GL&V Sweden, Cellwood Machyneri Sweden, Voith papper Tyskland, Voith papper Norge, IBS Österrike, Corbelini Italien 1 Pappersindustri På alla ställen där slitage, kemiska påverkan och hög temperatur är som störst har keramiken mycket bättre egenskaper än hård metal eller härdad metal samt har keramiken mycket längre

Läs mer

Ungt företag med stark marknadsposition

Ungt företag med stark marknadsposition Ungt företag med stark marknadsposition Westmetall AB är en lokal lagerhållare av halvfabrikat inom aluminium, stål, rostfritt och koppar. Till bygg- och verkstadsindustrin levereras standardprodukter

Läs mer

Årsstämma 2012 Martin Lindqvist, verkställande direktör & koncernchef

Årsstämma 2012 Martin Lindqvist, verkställande direktör & koncernchef Martin Lindqvist, verkställande direktör & koncernchef "En starkare, lättare och mer hållbar värld" Tillsammans med våra kunder kommer vi gå längre än någon annan för att förverkliga det fulla värdet av

Läs mer

OBS! Nyhet på vårt lager! Slipad plåt DP20 VI KAN ROSTFRITT STÅL!

OBS! Nyhet på vårt lager! Slipad plåt DP20 VI KAN ROSTFRITT STÅL! OBS! Nyhet på vårt lager! Slipad plåt DP20 VI KAN ROSTFRITT STÅL! Samordna dina inköp hos en erfaren leverantör med regional såväl som internationell förankring och som alltid jobbat fristående för att

Läs mer