0('%(6/876)g56/$* I anslutning till sammanträdet kommer information att lämnas kring aktuella frågor och utredningar inom N-gruppen.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "0('%(6/876)g56/$* I anslutning till sammanträdet kommer information att lämnas kring aktuella frågor och utredningar inom N-gruppen."

Transkript

1 /$1'67,1*(7+$//$1' )g5('5$*1,1*6/,67$ 0('%(6/876)g56/$* /$1'67,1*667<5(/6(1 7LG , ODWV Landstingshuset, Halmstad I anslutning till sammanträdet kommer information att lämnas kring aktuella frågor och utredningar inom N-gruppen. -XVWHULQJ att utse Björn Ahlkvist att jämte ordföranden justera protokollet. *RGNlQQDQGHDYI UHGUDJQLQJVOLVWDQ att godkänna den utsända föredragningslistan. $QPlODQDYLQNRPQDVNULYHOVHUPP Följande skrivelser anmäldes för anteckning till protokollet:se bil 1.

2 2 /$1'67,1*6)8//0b.7,*(b5(1'(1 %XGJHWXSSI OMQLQJVUDSSRUW Centralförvaltningen har framlagt budgetuppföljningsrapport 1/2000. Rapporten har framtagits med hjälp av underlag som inhämtats från nämnder och styrelser. Bereds 30 maj. 0RWLRQRPXWYlUGHULQJDYVDPYHUNDQVDYWDOHW Behandlades motion av Sasa Sacipovic (v) om utvärdering av samverkansavtalet. Personalnämnden har avgett yttrande över motionen. att föreslå att landstingsfullmäktige beslutar att motionen är besvarad med vad personalnämnden anfört i sitt yttrande. 0RWLRQRPYDOIULKHW YHUJUlQVHUQDI UVSHFLDOLVWWDQGYnUGI UEDUQ Behandlades motion av Eva Person Kollmats (fp) om valfrihet över gränserna för specialisttandvård för barn. att föreslå att landstingsfullmäktige beslutar

3 3 att med bifall till motionen uppdra åt landstingsstyrelsen att uppta förhandlingar med samtliga landsting/regioner runt Hallands gränser om valfrihet för specialisttandvård även för barn samt att fatta erforderliga beslut. 0RWLRQRPDWWLQLWLHUDDUEHWHWPHGDWWInWLOOHQGHPRNUDWLVNWYDOGUHJLRQOHGQLQJ Behandlades motion av Göran Karlsson (c) om att landstinget tillsammans med Kommunförbundet Halland tillsätter en ledningsgrupp för att initiera arbetet med att få till en demokratiskt vald regionledning år att föreslå att landstingsfullmäktige beslutar att motionen är besvarad med vad som anförts i landstingsstyrelsens yttrande. /$1'67,1*667<5(/6(b5(1'(1 cwjlughuxwliunqodqgvwlqjhwvhnrqrpl Länssjukvårdsnämndens resultat för 1999 och dess ingång i år 2000, budgetuppföljningens prognoser, ledarskapsfrågorna och dess koppling till budget och ekonomi samt IT-frågor i landstinget har fått en uppmärksamhet i samband med bokslutet för Med anledning härav har analyser gjorts och förslag till åtgärder utarbetats inom centralförvaltningen. att ställa sig bakom de förslag till åtgärder som framgår av centralförvaltningens skrivelse, daterad 23 maj Björn Ahlkvist (s) och Inger Johansson (s) anmälde avvikande mening mot de två första punktsatserna under avsnitt 1 i skrivelsen från centralförvaltningen.

4 4 /lqvvmxnkxvhwl+dopvwdgrfk6mxnkxvhwl9duehuji UVWlUNQLQJDY HNRQRPLUHVXUVHUQD Inom landstingsledningen pågår analys- och utredningsarbete som en konsekvens av den ekonomiska situationen inom länsvården. Förslag till en principiell åtgärdsplan som innefattar ekonomifrågor, men också IT-frågor och ledarskapsfrågor med koppling till ekonomin, behandlas på landstingsstyrelsens junimöte. En del i åtgärdsplanen behandlar ekonomiresurserna vid sjukhusen. Härvid föreslås att två ekonomer tillförs med en vid vardera länssjukhuset i Halmstad och sjukhuset i Varberg. Ekonomerna förutsätts arbeta som controller direkt under sjukhuscheferna med uppföljnings-/utvärderingsfrågor, bl a när det gäller driftkostnadsreducering. att förstärka ekonomresurserna vid länssjukhuset i Halmstad och sjukhuset i Varberg i enlighet med vad som framgår av ekonomiavdelningens skrivelse, daterad 17 maj 2000, att finansiera kostnaderna år 2000 ur anvisat anslag för ny styrmodell inom länsvården, samt att beakta resursförstärkningen i budgeten för lVWUDVDPYHUNDQVQlPQGHQUHNRPPHQGDWLRQRPHUVlWWQLQJDUXQGHUI U YnUGWMlQVWHUHQOLJWVDPYHUNDQVDYWDOI UYlVWUDVMXNYnUGVUHJLRQHQ Utomlänsersättningarna för 2000 har i huvudsak beräknats på samma sätt som skett sedan 1994, då DRG-baserade fasta priser infördes för större delen av den slutna länssjukvården. Fr o m 1999 inkluderades även sluten somatisk regionsjukvård i DRG-konceptet med undantag för ytterfallsersättning och högspecialiserad vård av rikskaraktär som fortfarande ersätts enligt patientspecifik redovisning. Utöver priser för DRG-ersatt vård avser förslagen också viss annan sluten och öppen sjukvård.

5 5 För 2000 sker en ytterligare differentiering av priser för den öppna vården bl a genom att särskilda priser tillämpas för ett stort antal dagkirurgiska åtgärder. Övrig öppen vård ersätts i huvudsak per läkarbesök resp sjukvårdande behandling framräknat per specialitet och sjukhus/sjukhusgrupp. I överenskommelsen inkluderas även den regionala barn- och ungdomshabiliteringen samt yrkes- och miljömedicin. Föreslagen indexomräkning mellan är 4,0 % med undantag för patientspecifik debitering där indexomräkningen är 6,0 %. För vårdutbytet mellan avtalsparterna Västra Götaland och Halland skall utgå 2,0 % i mängdrabatt. att godkänna förslag till ersättningar under 2000 för vårdtjänster enligt samverkansavtal för västra sjukvårdsregionen..rpplwwpqrpynuglolyhwvvoxwvnhghdyjh\wwudqgh Kommittén om vård i livets slutskede har berett landstinget tillfälle avge yttrande över delbetänkandet Döden angår oss alla - värdig vård i livets slut. att avge yttrande i enlighet med upprättat förslag. 6RFLDOGHSDUWHPHQWHWDYJH\WWUDQGH Socialdepartementet har berett landstinget tillfälle avge yttrande över betänkandet Upphandling av hälso- och sjukvårdstjänster (SOU 1999:149). att avge yttrande i enlighet med upprättat förslag.

6 6 8SSKDQGOLQJDYUHXPDWRORJL Utdelas vid sammanträdet med anledning av sekretess. 5HYLGHULQJDYODQGVWLQJHWVULNWOLQMHUI UFKHIXWYHFNOLQJRFKFKHIVI UV UMQLQJ Landstingsstyrelsen har i 232/94 fattat beslut om riktlinjer för chefsutveckling och chefsförsörjning i Landstinget Halland avseende förvaltningschefer och avdelningschefer vid centralförvaltningen samt i 130/95 riktlinjer avseende basenhetschefer och 1:a linjens chefer. Personalnämnden har i 57/97 godkänt en sammanställning av dokument under rubriken Strategi för organisations- och chefsutveckling i Landstinget Halland. Riktlinjerna har härefter reviderats. Bereds 30 maj. 0DUNQDGVSODQ+DOODQGDQV NDQRPDQVODJ Från Almi har inkommit en ansökan om medel för att utarbeta en marknadsplan för Halland. Intressenter i projektet är, förutom landstinget, också länsstyrelsen, Kommunförbundet Halland och Almi. Projektets steg 1 syftar till att ta fram en vision och strategiska mål för Hallands län. Steg 1 avslutats med Hallandsdagar i slutet av september. Steg 2 innebär ett framtagande av en aktivitetsplan inkl en kommunikationsplan och operativ marknadsföringsplan, för att nå de strategiska målen. Kostnaderna har beräknats till kronor, varav landstingets andel uppgår till kronor.

7 7 att landstinget medverkar i framtagandet av marknadsplan för Halland enligt de riktlinjer som framgår av skrivelse av den 14 april 2000, samt att finansiera projektet med kr från AE Almi och resterande del upp till kr från AE Regional utveckling övrigt. 9lVWNXVWVWLIWHOVHQDQV NDQRPELGUDJWLOODUEHWVPDUNQDGVSURMHNWI UYnUGDY QDWXUUHVHUYDWL+DOODQG Västkuststiftelsen har inkommit med en ansökan om bidrag till arbetsmarknadsprojekt för vård av naturreservat i Halland. Den ordinarie förvaltningen inom stiftelsen består av markförvärv, fastighetsförvaltning, olika former av renhållning samt naturvårdsskötsel. Den senare är en arbetskrävande del av förvaltningen och i en följd av år har naturvårdsskötsel och underhåll kunnat hållas på en god nivå med hjälp av olika former av arbetsmarknadsåtgärder och beredskapsarbeten som finansierats med arbetsmarknadsmedel i länet. Under andra halvan av 90- talet har Länsarbetsnämnden haft svårare att finansiera denna typ av beredskapsarbeten fullt ut och länsstyrelsen och landstinget har hjälpts åt att täcka underskotten. För anslog landstinget kronor och för 1998 anslogs kronor som en hjälp till att finansiera de dagsverk som då krävdes. att medge kr till Västkuststiftelsen som bidrag till arbetsmarknadsprojekt för vård av naturreservat i Halland och att finansiera kostnaden från långsiktiga arbetsmarknadsprojekt BE 7805, AE ) UHQLQJHQ+DOPVWDGV6ROGDWKHPI UOlQJQLQJDYOnQHWLGI UOnQ beviljade landstinget Föreningen Halmstad Soldathem ett ränte- och amorteringsfritt lån på kronor med en löptid om högst fem år. Lånet avsåg

8 8 finansiering av tidigare genomförd ombyggnad av soldathemmet och säkrades genom inteckning i fastigheten. Halmstads kommun beviljade motsvarande lån med samma lånebelopp och villkor. Förlängning av lånen har skett 1986, 1991 och 1997 med fem år t o m på oförändrade villkor. att till Föreningen Halmstads Soldathem beviljat ränte- och amorteringsfritt lån om kronor förlängs t o m på oförändrade villkor. 3URYLQVHQ$VWLVDPDUEHWVDYWDO Mellan Landstinget Halland och Provinsen Asti i Italien har förts diskussioner om att träffa ett samarbetsavtal. Avtalet syftar till att utveckla och fördjupa relationerna och att samarbeta inom folkhälsa, utbildning, kultur och integrerad landsbygdsutveckling, turism och miljöfrågor. Förslag till samarbetsavtal har upprättats. att för sin del godkänna upprättat förslag till samarbetsavtal med Provinsen Asti. 8WELOGQLQJVRFKNXOWXUI UYDOWQLQJHQYLVVWLGVI URUGQDQGHVRP I UYDOWQLQJVFKHI Behandlades ärende om förlängning av visstidsförordnande för förvaltningschef Arne Lander, utbildnings- och kulturförvaltningen. Nuvarande visstidsförordnande löper ut

9 9 att erbjuda Arne Lander, , förlängt förordnande som förvaltningschef för perioden i enlighet med AB 98 3 mom 3 a. 3ULPlUYnUGVI UYDOWQLQJHQL)DONHQEHUJYLVVWLGVI URUGQDQGHVRP I UYDOWQLQJVFKHI Behandlades ärende om förlängning av visstidsförordnande för förvaltningschef Irene Takanen, primärvårdsförvaltningen i Falkenberg. Nuvarande visstidsförordnande löper ut att erbjuda Irene Takanen, , förlängt förordnande som förvaltningschef för perioden i enlighet med AB 98 3 mom 3 a. 3ULPlUYnUGVI UYDOWQLQJHQLV GUD+DOODQGDQJWMlQVWHQVRPI UYDOWQLQJVFKHI Förvaltningschef Hasse Persson har meddelat att han inte önskar förlängning av sitt nuvarande visstidsförordnande som löper ut Diskussion har förts om att Hasse Persson skall övergå till en tidsbegränsad projektanställning inom landstinget. att inte förlänga nuvarande visstidsförordnande för Hasse Persson, att uppdra åt landstingsdirektören att handlägga frågan om tidsbegränsad projektanställning inom landstinget samt att uppdra åt landstingsdirektören att igångsätta rekrytering av ny primärvårdschef för primärvårdsförvaltningen i söder.

10 10.DVVDRFKOLNYLGLWHWVUDSSRUW Ekonomiavdelningen har överlämnat kassa- och likviditetsrapport för april att lägga rapporten till handlingarna. $QPlODQDYGHOHJDWLRQVEHVOXW B 70 Anmäldes beslut fattade på delegation enligt landstingsstyrelsens beslut 29/99 angående primärvården i Laholm. att lägga anmälan till handlingarna.

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: 2001-09-25, kl 10.00. Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: 2001-09-25, kl 10.00. Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: 2001-09-25, kl 10.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad 1 Justering att utse Björn Ahlkvist att jämte ordföranden justera

Läs mer

Följande skrivelser anmäldes för anteckning till protokollet: se bilaga 1.

Följande skrivelser anmäldes för anteckning till protokollet: se bilaga 1. 2000-02-07, kl 10.00 Landstingshuset, Halmstad att utse Björn Ahlkvist att jämte ordföranden justera protokollet. att godkänna den utsända föredragningslistan. Följande skrivelser anmäldes för anteckning

Läs mer

kanslidirektör, sekreterare

kanslidirektör, sekreterare /$1'67,1*(7+$//$1' 35272.2// /$1'67,1*667

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-10-12. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-10-12. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-10-12 Landstingsstyrelsen Tid: Tisdagen den 12 oktober 2004, kl 10:00 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad 1 Justering Landstingsstyrelsen

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-05-12 Länssjukvårdsnämnden Tid: Onsdagen den 12 maj kl 09.00-16.00 Plats: Sjukhusledningens sammanträdesrum Sjukhuset i Varberg Information Ansökningar om vårdavtal

Läs mer

Ylva Berger Utvecklare 114

Ylva Berger Utvecklare 114 LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-06-06 LANDSTINGSSTYRELSEN 97-114 Tid: kl 10.00 12.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Anne Marie N Brodén (m) Göran Karlsson (c) Björn Ahlkvist (s) Mats Eriksson

Läs mer

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: 2002-03-11, kl 10.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad 1 Justering att utse Björn Ahlkvist att jämte ordföranden justera

Läs mer

att utse Kjell-Arne Andersson att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

att utse Kjell-Arne Andersson att jämte ordföranden justera dagens protokoll. /$1'67,1*(7+$//$1' 3(5621$/1b01'(1 7LG 2002-11-14, kl. 10.00-12.20 35272.2// 119-130 3ODWV: Sammanträdesrum Neden, Varbergs kommun (Norrgatan 25, halv trappa upp, 2:a dörren till vänster) /HGDP WHU Göran

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-02-12 Psykiatrinämnden Tid: Torsdagen den 12 februari 2004, klockan 15.00 Plats: Landstingets kansli, Sälen Gruppmöten: Sälen och Böcklingen är bokande klockan

Läs mer

2002-10-17 106-118 PERSONALNÄMNDEN. Tid: 2002-10-17, kl. 14.00-16.00. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingets lokaler, Södra vägen 9, Halmstad

2002-10-17 106-118 PERSONALNÄMNDEN. Tid: 2002-10-17, kl. 14.00-16.00. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingets lokaler, Södra vägen 9, Halmstad LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-10-17 106-118 PERSONALNÄMNDEN Tid: 2002-10-17, kl. 14.00-16.00 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingets lokaler, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Göran Karlsson,

Läs mer

Personalnämndens sammanträde Avtackning av personalnämndens ledamöter och ersättare , kl

Personalnämndens sammanträde Avtackning av personalnämndens ledamöter och ersättare , kl /$1'67,1*(7+$//$1' 3(5621$/1b01'(1 7LG 2002-12-05, kl. 12.00-17.40 35272.2// 131-143 Personalnämndens sammanträde Avtackning av personalnämndens ledamöter och ersättare. 2002-12-06, kl. 08.30-12.15 Plats:

Läs mer

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: 2002-04-08, kl 10.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad 1 Justering att utse Björn Ahlkvist att jämte ordföranden justera

Läs mer

Tjänsteskrivelse. 2007-01-23 Ls 070034-1. Överenskommelse om utomlänsersättningar 2007 för sjukvård inom Västra sjukvårdsregionen

Tjänsteskrivelse. 2007-01-23 Ls 070034-1. Överenskommelse om utomlänsersättningar 2007 för sjukvård inom Västra sjukvårdsregionen G Landstinget Halland Landstingskontoret Göran Jonsson, finansdirektör Ekonomiavdelningen Tfn 035-13 48 67 G ora n.l.j o nsson @ Ith al l an d. se Tjänsteskrivelse Datum Diarienummer 2007-01-23 Ls 070034-1

Läs mer

Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: 2003-03-10, kl 10.00 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad 1 Justering att utse Dan Skantz

Läs mer

Föredragningslista. Information Idrottsklinik Movement, Per Gustavsson, Patrick Överli och Mats Örjes IPS Hultafors, Tatjana Sivik

Föredragningslista. Information Idrottsklinik Movement, Per Gustavsson, Patrick Överli och Mats Örjes IPS Hultafors, Tatjana Sivik Föredragningslista Länssjukvårdsnämnden Tid: Måndagen den 1 mars, kl 09.00-16.00 Tisdagen den 2 mars, kl 09.00-16.00 Plats: Direktionsrummet, Sjukhuset i Varberg Information Idrottsklinik Movement, Per

Läs mer

Länssjukvårdsnämnden 76-87

Länssjukvårdsnämnden 76-87 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-10-25 Länssjukvårdsnämnden 76-87 Tid: Plats: Onsdagen den 25 oktober, kl 09.00-14.45 (föredragning, information) kl 13.25-13.35 (beslut) Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Halmstad

Primärvårdsnämnden i Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-02-03 Primärvårdsnämnden i Halmstad Tid: Tisdagen den 3 februari 2004 kl. 14:00 Plats: Primärvårdsförvaltningen, Torsgatan 1 1 Justering Primärvårdsnämnden i Halmstad

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2010-06-03 Patientnämnden 22-30 Tid: Torsdagen den 3 juni 2010, kl. 14:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland

Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland Protokoll Sammanträdesdatum 2008-12-09 Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland Tid: Tisdagen den 9 december 2008 klockan 12.30-16.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo,

Läs mer

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-09-24 LANDSTINGSSTYRELSEN 151 169 Tid: kl 10.00 11.30 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Anne Marie N Brodén (m) Göran Karlsson (c) Björn Ahlkvist (s) Mats Eriksson

Läs mer

Primärvårdsförvaltningen, Torsgatan

Primärvårdsförvaltningen, Torsgatan LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD 1-13 Tid: 2002-01-29 kl.14:00 16:30 Plats: Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Primärvårdsförvaltningen, Torsgatan Agneta Karlsson,

Läs mer

Sammanträdesdatum 2004-09-08

Sammanträdesdatum 2004-09-08 Sammanträdesdatum 2004-09-08 Länssjukvårdsnämnden Tid: Onsdagen den 8 september, kl 09.00-17.00 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingets kansli, Halmstad Information Arbetsmiljöinspektionen i Göteborg

Läs mer

Sammanträdesrum Borgsalen, Södra vägen 9, Halmstad

Sammanträdesrum Borgsalen, Södra vägen 9, Halmstad 88-104 1999-08-12, kl 14.00-16.50 Sammanträdesrum Borgsalen, Södra vägen 9, Halmstad Göran Karlsson, ordf Kjell-Arne Andersson, v ordf Mårten Pettersson Kerstin Nilsson Rolf Bergkvist Aija Wadensten Magnus

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg

Primärvårdsnämnden i Varberg Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-06-15 Primärvårdsnämnden i Varberg Tid: Tisdag 15 juni 2004 kl 15:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall 1 Justering Primärvårdsnämnden beslutar

Läs mer

Vårdcentral Vallås, Vallås Centrum

Vårdcentral Vallås, Vallås Centrum LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD 81-93 Tid: 2003-09-30 kl. 09:00 12:15 Plats: Närvarande: Ledamöter: Tjänstgörande ersättare Vårdcentral Vallås, Vallås Centrum Stefan Bengtsson,

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA Sammanträdesdatum

FÖREDRAGNINGSLISTA Sammanträdesdatum FÖREDRAGNINGSLISTA Sammanträdesdatum 2003-11-27 PSYKIATRINÄMNDEN Tid: Klockan 15.00 Plats: Direktionsrummet, Sjukhuset i Varberg Direktionsrummet och grupprummet, sjukhusledningen, är bokat från klockan

Läs mer

PATIENTNÄMNDEN I HALLAND

PATIENTNÄMNDEN I HALLAND PATIENTNÄMNDEN I HALLAND Tid: 2002-10-10 kl 14.00 16.00 Plats: Rådhuset, Falkenberg Lokal: Rådhuset n.b. PROTOKOLL 51-61 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Kristoffer Bergström personalchef, Inbjuden verksamhetschef för vårdcentral Andersberg, 68

Protokoll Sammanträdesdatum Kristoffer Bergström personalchef, Inbjuden verksamhetschef för vårdcentral Andersberg, 68 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-10-04 Primärvårdsnämnden Halmstad 62-74 Tid: 2005-10-04 kl. 14:00-17:30 Plats: Vårdcentralen Andersberg, Skolgången 2 Ledamöter Stefan Bengtsson (c) Agneta Karlsson (s)

Läs mer

MILJÖ- OCH FOLKHÄLSONÄMNDEN Tid: Heagårds Skafferi, Halmstad

MILJÖ- OCH FOLKHÄLSONÄMNDEN Tid: Heagårds Skafferi, Halmstad LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL MILJÖ- OCH FOLKHÄLSONÄMNDEN 68-80 Tid: 13.30-16.05 Plats: Heagårds Skafferi, Halmstad Ledamöter Marianne Kronbäck (kd) Inger Bergman(s) Catharina Berghorn (s) Rolf Bergkvist

Läs mer

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall. Ingvar Svensson, vice ordförande Sven Brunefors Benny Rybeck Britt Karlsson-Rehbinder Margareta Fåhraeus

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall. Ingvar Svensson, vice ordförande Sven Brunefors Benny Rybeck Britt Karlsson-Rehbinder Margareta Fåhraeus PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN i VARBERG Tid: Måndag 8 oktober kl 15:00-16:55 Plats: Närvarande: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Tore Fritzson, ordförande Ingvar Svensson, vice ordförande Sven

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden

Hjälpmedelsnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2006-11-22 Hjälpmedelsnämnden 32 -- 40 Tid: Onsdagen den 22 november 2006 kl 9.00-12:00 Plats: Lilla Böslid, Hushållningssällskapet Närvarande Kristina Karlsson (c) Lars-Göran

Läs mer

BESLUTSFÖRSLAG. 2. Godkännande av föredragningslista samt närvarorätt för personalföreträdarna. närvarorätt vid behandlingen av samtliga ärenden.

BESLUTSFÖRSLAG. 2. Godkännande av föredragningslista samt närvarorätt för personalföreträdarna. närvarorätt vid behandlingen av samtliga ärenden. LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD Tid: 2003-08-26 kl. 14:00 Plats: Primärvårdsförvaltningens kansli, Torsgatan 1 1. Val av protokolljusterare att utse

Läs mer

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL LANDSTINGSSTYRELSEN 100-128 Tid: kl 10.00 12.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Anne Marie N Brodén (m) Göran Karlsson (c) Björn Ahlkvist (s) Mats Eriksson (m)

Läs mer

Primärvårdsnämnden Laholm

Primärvårdsnämnden Laholm Protokoll Sammanträdesdatum 2005-06-03 Primärvårdsnämnden Laholm 25 35 Tid: Fredagen den 3 juni 2005 kl. 09:00-12:00 Plats: Konferensrummet, Rehabverksamheten, Vårdcentral Centrum Ledamöter Erling Cronqvist

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden 28-38

Hjälpmedelsnämnden 28-38 Protokoll Sammanträdesdatum 2004-11-24 Hjälpmedelsnämnden 28-38 Tid: Onsdagen den 24 november 2004 kl 13-17 Plats: Konferensrummet Sälen, Landstingets kansli, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Kristina Karlsson

Läs mer

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-04-08 LANDSTINGSSTYRELSEN 56-71 Tid: kl 10.00 12.15 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Anne Marie N Brodén (m) Göran Karlsson (c) Björn Ahlkvist (s) Mats Eriksson

Läs mer

Wivan Henricson, Vårdförbundet Marianne Höjman, Kommunal Anneli Rosenberg, SSR, 67-76

Wivan Henricson, Vårdförbundet Marianne Höjman, Kommunal Anneli Rosenberg, SSR, 67-76 LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD 67-80 Tid: 2003-08-26 kl. 14:00 16:50 Plats: Primärvårdsförvaltningens kansli, Torsgatan 1 Närvarande: Ledamöter Stefan Bengtsson, ordf. (c)

Läs mer

52-66. Sammanträde 56-62, 66 53, 66. att utse Kjell-Arne Andersson att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

52-66. Sammanträde 56-62, 66 53, 66. att utse Kjell-Arne Andersson att jämte ordföranden justera dagens protokoll. /$1'67,1*(7+$//$1' 35272.2// 52-66 3(5621$/876.277(7 7LG 2003-08-26, kl. 09.00-13.00 14.00-16.10 Studiebesök på IKEA. Syfte: omvärldsorientering i personal- och arbetsgivarfrågor. Sammanträde Plats: Sammanträdesrum

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-10-24 Driftnämnden Halmstad Tid: Onsdagen den 24 oktober 2012 klockan 13:00-16.00 Plats: Konferensrum Berget, Hallands sjukhus Halmstad 1 Justering Driftnämnden

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2008-04-10 Patientnämnden 9-19 Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson (kd) Landstinget

Läs mer

2003-12-09. förvaltningschef Handikappförvaltningen förvaltningschef Sjuktransportförvaltningen

2003-12-09. förvaltningschef Handikappförvaltningen förvaltningschef Sjuktransportförvaltningen LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2003-12-09 LÄNSSJUKVÅRDSNÄMNDEN 128-141 Tid: kl 14.00 14.30 Plats: Spar Hotel Majorna, Göteborg Ledamöter Bengt Eliasson (fp) ordförande Gun-Marie Stenström (m) 1:e vice ordförande

Läs mer

/$1'67,1*(7+$//$1' // (5621$/1b01'(1

/$1'67,1*(7+$//$1' // (5621$/1b01'(1 /$1'67,1*(7+$//$1' 35272.2// 3(5621$/1b01'(1 116-133 7LG 1999-10-14, kl 13.00-16.30 Sammanträde kl 16.30-18.00 Information och diskussion: - Personalläget i Landstinget Halland - PN:s mål och förväntningsdokument

Läs mer

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN VARBERG 1-16 Tid: Måndag 20 januari 2003 kl 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Närvarande: ledamöterna ersättarna tjänstemännen Karl-Gunnar

Läs mer

Kerstin Zander, ordföranden. Berit Bengtsson. Uno Andersson. Roland Larsson. Rebecka Hunt Irene Takanen

Kerstin Zander, ordföranden. Berit Bengtsson. Uno Andersson. Roland Larsson. Rebecka Hunt Irene Takanen PROTOKOLL 27 augusti 2002 PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I FALKENBERG Tid: Kl 15.00 17.00 Plats: Vårdcentralen i Falkenberg Närvarande: ledamöterna tjänstgörande suppleanterna suppleanterna tjänstemännen personalföreträdare

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2009-08-06 Patientnämnden 31-39 Tid: Torsdagen den 6 augusti 2009, kl. 13:30-15:45 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Landstingsstyrelsen 106-110

Landstingsstyrelsen 106-110 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-11 Landstingsstyrelsen 106-110 Tid: Måndagen den 11 juni 2007, kl 08:30-08:55 Plats: Rådhuset, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Gun Marie Stenström (m) Dan Skantz

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-04-24 Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Tid: Måndag 24 april 2006 kl 15:00-16:30 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (kd)

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-10-18. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-10-18. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-10-18 Landstingsstyrelsen Tid: Måndagen den 18 oktober 2004, kl 10:00 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad 1 Justering Landstingsstyrelsen

Läs mer

2002-05-13 LANDSTINGSSTYRELSEN 72-96. Tid: kl 10.00 12.00. Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter

2002-05-13 LANDSTINGSSTYRELSEN 72-96. Tid: kl 10.00 12.00. Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-05-13 LANDSTINGSSTYRELSEN 72-96 Tid: kl 10.00 12.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Anne Marie N Brodén (m) Göran Karlsson (c) Björn Ahlkvist (s) Mats Eriksson

Läs mer

Landstingsstyrelsen 10-17

Landstingsstyrelsen 10-17 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-02-09 Landstingsstyrelsen 10-17 Tid Måndagen den 9 februari 2009, kl 11:30-11:40 Plats Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (M) GunMarie Stenström

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2009-12-03 Patientnämnden 50-58 Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-03-11 LANDSTINGSSTYRELSEN 40-55 Tid: kl 10.00 12.25 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Anne Marie N Brodén (m) ordförande Göran Karlsson (c) 1:e vice ordförande

Läs mer

Länssjukvårdsnämnden 47-57

Länssjukvårdsnämnden 47-57 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-05-18 Länssjukvårdsnämnden 47-57 Tid: Onsdagen den 18 maj, kl 10.50-11.05 (beslut) kl 09.00-10.50 + 11.05-16.00 (utbildning, föredragningar och information ) I anslutning

Läs mer

Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2003-09-22 LANDSTINGSSTYRELSEN 143-157 Tid: kl 10.00 12.30 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Göran Karlsson

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2011-04-27 Driftnämnden Varberg Tid: Onsdagen den 27 april 2011 klockan 13.00-16.00 Plats: Varbergs stadshotell, konferenslokal Wardberg 1 Justering Driftnämnden beslutar

Läs mer

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg Protokoll Sammanträdesdatum 2008-12-17 Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 87-100 Tid: Onsdagen den 17 december 2008, kl 13:00-16:15 Plats: Sjukhuset i Varberg, Direktionsrummet Ledamöter Christer Samuelsson

Läs mer

Länssjukvårdsnämnden 19-28

Länssjukvårdsnämnden 19-28 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-03-29 Länssjukvårdsnämnden 19-28 Tid: Onsdagen den 29 mars, kl 09.00-15.15 (föredragning, information) kl 11.40-11.50 (beslut) Plats: Sjukhusledningens konferensrum, Sjukhuset

Läs mer

Länssjukvårdsnämnden 18-30

Länssjukvårdsnämnden 18-30 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-03-16 Länssjukvårdsnämnden 18-30 Tid: Onsdagen den 16 mars, kl 11.50-12.20 (beslut) kl 09.00-11.50 + 12.20-17.00 (föredragning, information etc) (Sammanträdet ajournerades

Läs mer

Förslag att utse Lars-Göran Johannesson att jämte ordföranden justera protokollet.

Förslag att utse Lars-Göran Johannesson att jämte ordföranden justera protokollet. LANDSTINGET HALLAND Protokoll HJÄLPMEDELSNÄMNDEN I HALLAND 1 -- 17 Datum och tid 2003-03-13 kl 13.30 16.30 Plats Hjälpmedelscentralen, Halmstad Ledamöter Kristina Karlsson (c) Mirna Zubcevic (fp) Marita

Läs mer

Primärvårdsnämnden Hylte 50-59

Primärvårdsnämnden Hylte 50-59 Protokoll Sammanträdesdatum 2004-09-07 Primärvårdsnämnden Hylte 50-59 Tid: Tisdagen den 7 september 2004, kl. 14:30 17:45 Plats: Sammanträdesrummet Sälen, Landstingets kansli, Södra vägen, Halmstad Ledamöter

Läs mer

3. Godkännande av föredragningslista samt närvarorätt för personalföreträdarna

3. Godkännande av föredragningslista samt närvarorätt för personalföreträdarna LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD Tid: Plats: 2003-01-23 kl.14:00 Primärvårdsförvaltningen, Torsgatan 1. Val av protokolljusterare att utse Agneta

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2011-07-29 Driftnämnden Halmstad Tid: Fredagen den 29 juli 2011 klockan 11.00-12.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo, våning 3, Hallands sjukhus Halmstad Ledamöter: Mikaela

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden

Hjälpmedelsnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2005-11-23 Hjälpmedelsnämnden 39 -- 47 Tid: Onsdagen den 23 november 2005 kl 13.30-16.45 Plats: Konferensrum Åbrinken, Vårdcentralen, Falkenberg Ledamöter Kristina Karlsson

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Kattegatt, Länssjukhuset i Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Kattegatt, Länssjukhuset i Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2010-04-08 Patientnämnden 13-21 Tid: Torsdagen den 8 april 2010, kl. 14:00-16:50 Plats: Sammanträdesrum Kattegatt, Länssjukhuset i Halmstad Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson

Läs mer

LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL

LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-09-19 92-105 PERSONALNÄMNDEN Tid: 2002-09-19 kl. 14.00-14.30 kl. 14.30 17.00 Besök hos personalstipendiaten Barnavårdscentralen, Vårdcentralen Gruebäck, Falkenberg Personalnämndens

Läs mer

KALLELSE. Datum 2015-02-11

KALLELSE. Datum 2015-02-11 KALLELSE Datum 2015-02-11 Sida 1(6) Landstingsstyrelsen Marie Nilsson För kännedom: Landstingsfullmäktiges ledamöter Till landstingsstyrelsens ledamöter Till ersättare för kännedom Landstingsstyrelsen

Läs mer

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 44-54

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 44-54 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-04-17 Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 44-54 Tid: Tisdagen den 17 april 2007, kl 09:00-12:40 Plats: Sjukhuset i Varberg, konferensrummet, arbetsterapin Ledamöter Christer

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 76-89

Primärvårdsnämnden i Varberg 76-89 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-12-12 Primärvårdsnämnden i Varberg 76-89 Tid: Måndag 12 december 2005 kl 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (kd)

Läs mer

Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: 2003-10-27, kl 10.00 ev efter lunch Obs! Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Psykiatrinämnden 10-19

Psykiatrinämnden 10-19 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-03-02 Psykiatrinämnden 10-19 Tid: Onsdagen den 2 mars 2005, klockan 15.00 16.00 Plats: Varberg, Hotel Fregatten Ledamöter Christina Nillius (m) Hans- Jörgen Wahlhed (s)

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2011-08-31 Driftnämnden Halmstad Tid: Onsdagen den 31 augusti 2011 klockan 09.00-12.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo, våning 3, Hallands sjukhus Halmstad Ledamöter: Mikaela

Läs mer

Planeringsdelegationen Tid: , kl 09:00-11:55 Plats: Landstingets kansli, sal A

Planeringsdelegationen Tid: , kl 09:00-11:55 Plats: Landstingets kansli, sal A PROTOKOLL 1(8) Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: ande: Håkan Jansson (M), ordförande Mia Frisk, (KD) Anna-Carin Magnusson (S) Rune Backlund (C) Lena Skaring Thorsén (FP) Marcus Eskdahl (S)

Läs mer

Landstingsstyrelsen 1-16

Landstingsstyrelsen 1-16 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-01-08 Landstingsstyrelsen 1-16 Tid: Måndagen den 8 januari 2007, kl 10:00-12:10 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Mats Eriksson (m) Gun Marie Stenström (m)

Läs mer

LÄNSSJUKVÅRDSNÄMNDEN Tid: kl Plats: Konferensrummet, sjukhusledningen, sjukhuset i Varberg.

LÄNSSJUKVÅRDSNÄMNDEN Tid: kl Plats: Konferensrummet, sjukhusledningen, sjukhuset i Varberg. LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2001-11-07 LÄNSSJUKVÅRDSNÄMNDEN 83-94 Tid: kl 10.00 11.30 Plats: Konferensrummet, sjukhusledningen, sjukhuset i Varberg Ledamöter Per G Hansson (m) Göte Andersson (c) Dan

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Beslut Psykiatrinämnden beslutade utse Kerstin Zander (s) att jämte ordföranden justera protokollet.

Protokoll Sammanträdesdatum Beslut Psykiatrinämnden beslutade utse Kerstin Zander (s) att jämte ordföranden justera protokollet. Protokoll Sammanträdesdatum 2005-01-25 Psykiatrinämnden 1-9 Tid: Tisdagen den 25 januari 2005, klockan 15.00 16.40 Plats: Vuxenpsykiatriska mottagningen, Kungsbacka Ledamöter Christina Nillius (m) Kerstin

Läs mer

Landstingsstyrelsen 31-35

Landstingsstyrelsen 31-35 Protokoll Sammanträdesdatum 2004-02-23 Landstingsstyrelsen 31-35 Tid: Måndagen den 23 februari 2004, kl 10:00 10:10 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Stora sessionssalen, landstingshuset, Frösön den 26 februari 2002 kl 13.30 14.00 Beslutande Per-Owe Öberg Maidie Wiklund Mona Nyberg Thomas Hägg Bengt Bergqvist

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2011-05-25 Driftnämnden Halmstad Tid: Onsdagen den 25 maj 2011 klockan 09.00-12.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo, våning 3, Hallands sjukhus Halmstad Ledamöter: Mikaela

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum Direktionsrummet, sjukhusledningen, Hallands sjukhus Varberg

Föredragningslista Sammanträdesdatum Direktionsrummet, sjukhusledningen, Hallands sjukhus Varberg Föredragningslista Sammanträdesdatum 2011-03-02 Driftnämnden Varberg Tid: Onsdagen den 2 mars 2011 klockan 13.30-16.30 Plats: Direktionsrummet, sjukhusledningen, Hallands sjukhus Varberg 1 Justering Driftnämnden

Läs mer

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2003-04-07 LANDSTINGSSTYRELSEN 58-85 Tid: kl 10.00-14.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) ordförande Göran Karlsson (c) 1:e vice ordförande Dan

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Förlängning av lån till Kommunalförbundet Ägarsamverkan i Norrtäljes Sjukvård och Omsorg

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Förlängning av lån till Kommunalförbundet Ägarsamverkan i Norrtäljes Sjukvård och Omsorg 1 (2) FÖRSLAG 2012:78 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Förlängning av lån till Kommunalförbundet Ägarsamverkan i Norrtäljes Sjukvård och Omsorg Föredragande landstingsråd: Torbjörn Rosdahl Ärendebeskrivning

Läs mer

Uno Andersson. Roland Larsson tjänstgörande suppleanten Rolf Lönnberg, tjänstgörande fr o m 99

Uno Andersson. Roland Larsson tjänstgörande suppleanten Rolf Lönnberg, tjänstgörande fr o m 99 PROTOKOLL 10 december 2002 PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I FALKENBERG Tid: Kl 13.00-16.00 Plats: Vårdcentralen i Falkenberg Närvarande: ledamöterna Gun-Marie Stenström Kerstin Zander, t o m 98 samt 112 Inger Svensson

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63

Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-09-05 Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63 Tid: Måndag 5 september 2005 kl 15:00-16:15 Plats: Konferensrummet 1:a vån, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson

Läs mer

Planeringsdelegationen Tid: , kl 09:00-13:35 Plats: Landstingets kansli, sal A

Planeringsdelegationen Tid: , kl 09:00-13:35 Plats: Landstingets kansli, sal A PROTOKOLL 1(8) Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: ande: Peranders Johansson (M), ordförande Mia Frisk (KD) Anna-Carin Magnusson Rune Backlund (C) Lena Skaring Thorsén (FP) Marcus Eskdahl (S)

Läs mer

Primärvårdsnämnden Falkenberg

Primärvårdsnämnden Falkenberg Protokoll Sammanträdesdatum 2006-09-19 Primärvårdsnämnden Falkenberg 30-39 Tid: Tisdagen 19 september 2006, kl 15:00-17:30 Plats: Vårdcentralen Falkenberg, sammanträdesrummet Biblioteket Ledamöter Inger

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden 12 -- 22

Hjälpmedelsnämnden 12 -- 22 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-04-26 Hjälpmedelsnämnden 12 -- 22 Tid: Onsdagen den 26 april kl 9-12 Plats: Konferensrum Sälen, Landstingshuset, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Kristina Karlsson (c) Lars-Göran

Läs mer

2001-10-10 LÄNSSJUKVÅRDSNÄMNDEN 71 82. Tid: kl 10.00 12.15. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, landstingshuset i Halmstad.

2001-10-10 LÄNSSJUKVÅRDSNÄMNDEN 71 82. Tid: kl 10.00 12.15. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, landstingshuset i Halmstad. LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2001-10-10 LÄNSSJUKVÅRDSNÄMNDEN 71 82 Tid: kl 10.00 12.15 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, landstingshuset i Halmstad Ledamöter Per G Hansson (m) Göte Andersson (c) Dan Skantz

Läs mer

Beslutsärenden till landstingsstyrelsen

Beslutsärenden till landstingsstyrelsen KALLELSE Datum 2015-10-14 Sida 1(6) Landstingsstyrelsen Marie Nilsson Till landstingsstyrelsens ledamöter Till ersättare för kännedom Landstingsstyrelsen Datum Onsdag 14 oktober 2015 Tid Kl 13.15 Plats

Läs mer

Skärgårdssalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45, Stockholm. Rasmus Törnblom (m) Leif Bergmark (m) Bosse Andersson (c)

Skärgårdssalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45, Stockholm. Rasmus Törnblom (m) Leif Bergmark (m) Bosse Andersson (c) 1 (12) Kulturnämnden PROTOKOLL 2011-11-01 Sammanträdesdag Tisdag den 1 november 2011 Sammanträdestid kl 17.00 18.00 Sammanträdeslokal Sammanträdets art Skärgårdssalen, Landstingshuset, Hantverkargatan

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-12 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 12 februari 2015, kl 09:30 - ca kl 12:00 Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten

Läs mer

Primärvårdsnämnden Halmstad

Primärvårdsnämnden Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2006-12-12 Primärvårdsnämnden Halmstad Tid: Tisdagen den 12 december 2006, kl. 14:00 Plats: Primärvårdsförvaltningen, Torsgatan 1, Halmstad 1 Justering Primärvårdsnämnden

Läs mer

Patientlag (SOU 2013:2)

Patientlag (SOU 2013:2) 1 (4) Socialdepartementet Enheten för folkhälsa och sjukvård Patientlag (SOU 2013:2) Landstinget i Östergötland (LiÖ) har beretts tillfälle att avge yttrande över delbetänkandet Patientlag (SOU 2013:2).

Läs mer