SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Kommunala handikapp- och pensionärsråden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Kommunala handikapp- och pensionärsråden"

Transkript

1 -Plats och sammanträdestid SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Strömstads gymnasium, Fullriggaren kl Beslutare KPR KHR Bertil Olin Ann-Mari Sjölander Leif Andersson Karin Johansson Egon Fransson Anna Mattsson Erland Lundqvist Ulf Gustafsson Hans Olsson Karin Lindahl Johan Hedvard Vanja Wetterberg Lilly Johansson Rolf Martinsson Sune Hultqvist Ragnhild Ivarsson Anna-Brita Hansson Thure Abrahamsson, Övriga deltagare Uno Nilsson, ordf. folkhälsorådet, 25 Lis Palm, folkhälsosamordnare, 25 Åsa Carlén, Apoteket, 26 Lars Svensson, docent, 30 Ingela Baatz, Samverket, 30 Valeria Linc, Bygdeträffen, 30 Ola Lindström, utvecklingssamordnare, 30 Monica Hassling, Rehab Anders Fischer, förvaltningschef Louise Trulsson, sekr. Justeringens plats och tid Sekreterare... Paragrafer Louise Trulsson Ordförande... Bertil Olin Justerare... Hans Olsson Karin Johansson Organ Kommunala handikapp- och pensionärsråden Datum för Anslags uppsättning ANSLAGSBEVIS (justeringen har tillkännagivits genom anslag) Datum för Anslags nedtagning Protokollets förvaringsplats Omsorgskontoret Underskrift... Louise Trulsson

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2 (9) KPHR 25 Folkhälsa för alla Uno Nilsson, ordförande och Lis Palm, folkhälsosamordnare medverkar och informerar om Folkhälsorådet och Folkhälsa för alla. Folkhälsorådet driver ingen egen verksamhet utan stöttar andra, det är ett politiskt råd med representant från regionen och förvaltningscheferna är adjungerade. Kommunfullmäktige utser rådet och rådet får även bidrag från regionen för att driva folkhälsofrågor i kommunen. Folkhälsorådet har exempelvis lämnat bidrag till Hemvaktmästar n under Rådet arbetar för förebyggande hälsa. Äldre är en prioriterad grupp. Rådet önskar att kommunen skulle ha fler friskvårdsanläggningar, tyvärr saknas lokaler för olika aktiviteter. Man tar gärna emot råd och förslag för att förbättra och tankar och idéer för praktiska lösningar. Viktigt för kommunen är samarbete mellan nusjukvård, primärvård och alla som har med friskvård och sjukvård att göra. Man har möjlighet att söka bidrag från Folkhälsorådet till olika projekt för att testa nya idéer. Motionsidrottsföreningen Korpen har motion för alla. Där kan man utöva den motion som passar bäst och där kan man motionera i grupper och delta i tävlingar om man vill. Folkhälsorådet gör 2007 en satsning på konstsamtal för äldre och har en förhoppning att regionen skall sponsra tillsammans med Tanums kommun. Ett nätverk för kvinnofridsfrågor startar för stöd och hjälp och för att minska våld i nära relationer. En ny lag kommer 2010 som innebär att alla offentliga lokaler skall vara tillgängliga. En arbetsgrupp inom Folkhälsorådet jobbar med frågorna med anvisning från Boverket. Man tar gärna emot idéer och tankar med praktiska lösningar.

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 3 (9) KPHR 25 forts. Folkhälsorådet vill ha en referensgrupp med egen erfarenhet för att förbättra tillgängligheten i stan bland annat offentliga lokaler, banker och affärer mm. och även utemiljöerna. Gruppen skall arbeta fram en prioriteringslista. Synpunkter från äldre och funktionshindrade är viktiga. Folkhälsofrågor blir allt viktigare lika viktiga som sjukvårdsfrågor därför har Folkhälsorådet en viktig roll i kommunen. noterar informationen.

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 4 (9) KPHR 26 Information från Apoteket Åsa Carlén från Apoteket i Strömstad informerar om apotekets nya dataprogram som ger möjlighet att få recept och medicin på ett lätt sätt. Genom e-legitimation kan man handla och få hem mediciner från apoteket om man har tillgång till en dator. Man kan även beställa medicin, både receptbelagda och fria via telefonen. Telefonen är öppen dygnet runt. Man kan spara recept elektroniskt sparserviceregister som är en översikt av samtliga recept man har och man kan gå in på vilket apotek som helst och få sin medicin. Det finns också formulär för fullmakt att hämta ut medicin för någon annan person. Personlig läkemedelsprofil är en ekonomisk fråga för Apoteket, inga satsningar planeras i Strömstad för närvarande. Hälsotorg och hälsocoach kommer att byggas ut i landet men Strömstad är tyvärr för litet för sådan verksamhet. Det krävs ett större befolkningsunderlag. På Apoteken är man förberedd på förändring vad gäller avskaffande av statens läkemedelsmonopol. Förslag ställs om att inbjuda apoteket till pensionärsföreningarna för att informera om mediciner och dess biverkningar. Apoteket kommer att medverka vid Närsjukvårdens information för allmänheten den 25 januari. noterar informationen.

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 5 (9) KPHR 27 Information från nämnder och styrelser Erland Lundqvist, kommunstyrelsens ordförande, informerar om den kommunala budgeten. De senaste åren har vi återhämtat oss bra och har idag balans i ekonomin. Erland Lundqvist står bakom budgeten för 2007 men det viktiga är att lämna över och introducera de nya politikerna, att vara försiktiga med pengarna och framhålla att det är viktigt med stabilitet och framförhållning. Anhörigvården får under ett extra stimulansbidrag om :- från Länsstyrelsen för utveckling av stödet till anhöriga som hjälper och vårdar närstående. I samband med att man skapar tillgänglig miljö vid ombyggnationen i centrum har man i detaljplanearbetet i stor utsträckning använt sig av rådens argument. Förvaltningschef Anders Fischer informerar om omsorgsförvaltningens ekonomi där man 2007 får ett tillskott på 4,5 milj.kr som i huvudsak riktas till äldreomsorgen med bland annat nyanställning på Jägaren och Klippan. Personalen kommer i större utsträckning att få välja sin arbetstid, som en följd av projektet Attraktiva jobb. Arbetskläder för omvårdnadspersonal börjar genomföras under Rehab kommer att lära vårdpersonal om lyftar mm. Nedläggningen av Opalen gjorde det möjligt att förstärka på andra ställen och det har visat sig bra. Just nu har vi rätt storlek på vår verksamhet som vi måste ha de närmaste åren. Någon gång under den nya mandatperioden måste man planera för nya boenden för äldre. Sune Hultqvist rapporterar från Miljö-och byggnämnden. Det har varit och är en tuff uppgift för nämnden med många bygglov och detaljplaner. Det gäller att ta fram nya planer för att få bättre struktur på samhällsutvecklingen.

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 6 (9) KPHR 27 Med 120 nya arbetsplatser i Kebal på Quality Hotel behöver kommunen fler bostäder och det är viktigt med besöksnäringen. Exploatörer vill ha mark för att etablera mer handel på Oslovägen. Miljö- och byggnämnden önskar att man kombinerar det med bostäder. noterar informationen.

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 7 (9) KPHR 28 Genomgång av föregående protokoll Björn Alm kommer att inbjudas till nästa sammanträde för att informera om kollektivtafiken. En studieresa för rådens medlemmar kommer att planeras under våren Rekrytering av dietist med inriktning på kost och nutrition för äldre kommer att ske i början av Timecare och TES är program som kommer att införas successivt nästa år och återkoppling till råden kommer att ske under året. noterar informationen.

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 8 (9) KPHR 29 Övriga frågor Fråga om Beatebergsgårdens nya staket tas upp. Det är svårt att öppna grinden vars syfte är att förhindra att förvirrade äldre avviker. Frågan kommer att vidarebefordras till AB Strömstadslokaler. Förslag framkommer att i framtiden använda Vettegården till någon form av mellanboende. En referensgrupp under Folkhälsorådet börjar under våren 2007 för att studera utemiljön ur tillgänglighetssynpunkt. Rolf Martinsson och Johan Hedvard utses att medverka i gruppen. Förslag till sammanträdestider för 2007 godkännes. Önskemål framförs om att lägga sammanträden ute i verksamheterna för att på plats kunna skapa sig en bild av dessa. Ordföranden Bertil Olin tackar för de här åren eftersom det är sista sammanträdet för hans del. Han uppskattar öppenheten i råden och tackar för vad råden åstadkommit under den här mandatperioden och hoppas att arbetet fortsätter i samma anda. Rolf Martinsson, som representant för råden tackar i sin tur Bertil Olin och framhåller att Bertil har varit en mycket omtyckt och uppskattad ordförande som med engagemang drivit aktuella frågor. Även kommunstyrelsens ordförande Erland Lundqvist tackas för sin medverkan i KPR/KHR under flera mandatperioder. noterar informationen.

9 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 9 (9) KPHR 30 Mötesplatser på landsbygden Lars Svensson Docent Lars Svensson som har doktorerat på Mötesplatser på landsbygden informerar om sina studier och syftet med studien och beskriver förekomsten av och motiven till ideella verksamheter för äldre på landsbygden. Mötesplatser på landsbygden handlar om äldre människor, gemenskap och aktiviteter på landsbygden. Tidaholm, Strömstad och Bengtsfors är de tre kommuner som han har studerat och som har mycket verksamheter, föreningar av olika slag. I Strömstad har Samverket och Bygdeträffen i Skee studerats. Gemenskap isolering Ha roligt ha tråkigt Prata med andra få kontakter Informera sig oinformerad Ny kunskap följer inte med Tillhörighet står utanför Aktiv overksam Forskningen visar att det är viktigt att ha roligt och umgås i goda vänners lag, att kunna ta del av information och vara med och påverka, att känna tillhörighet i ett socialt och historiskt sammanhang, att ha någon att prata med om svåra saker. Alla som deltagit i studien framhåller betydelsen av den sociala samvaron, att vara behövd och att känna sig nyttig. Med största sannolikhet bidrar den sociala samvaron och aktiviteterna till att äldre håller sig vitala längre och därigenom uppskjuts behov av hjälp och stöd från anhöriga och från den kommunala omsorgen. Lars kommer att fortsätta med sitt forskningsarbete på Högskolan Väst, men vill först sprida och utveckla det som redan finns. tackar Lars Svensson för informationen.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Kommunala handikapp- och pensionärsråden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Kommunala handikapp- och pensionärsråden Plats och sammanträdestid SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 09.00 12.00 Beslutare KPR KHR Karin Lindahl Stig Johansson Hans Olsson Anna Mattsson Johan Hedvard Roland

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Kommunala handikapp- och pensionärsråden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Kommunala handikapp- och pensionärsråden Plats och sammanträdestid Samverket kl. 09.00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Beslutare KPR KHR Rolf Martinsson Ann-Mari Sjölander Leif Andersson Stig Johansson Thure Abrahamsson Anna Mattson Hans

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1 (10) Kommunala handikapp- och pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1 (10) Kommunala handikapp- och pensionärsrådet Plats och sammanträdestid Beslutare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1 (10) Kommunala handikapp- och pensionärsrådet 2009-09-22 Omsorgskontorets sammanträdesrum 2009-09-22 kl. 09.00 12-00 Leif Andersson (s) Ronnie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Kommunala handikapp- och pensionärsråden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Kommunala handikapp- och pensionärsråden Plats och sammanträdestid Solbogården kl. 09.00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Beslutare KPHR Leif Andersson Sören Eriksson Rune Sandin Lilly Johansson Bengt Rosenqvist Hans Olsson Vanja Wetterberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 2007-02-15 Äldreboendet Jägarens sammanträdesrum 2007-02-15 kl. 09.00 16.00 Leif Andersson (s) Anna-Lena Carlsson (c) Lisbeth

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Kommunala handikapp- och pensionärsråden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Kommunala handikapp- och pensionärsråden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och sammanträdestid Beslutare Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 09.00 12.00 Leif Andersson Ronnie Brorsson, kommunstyrelsen, 1 Rune Sandin, tekn.nämnden Sven-Erik

Läs mer

STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Kommunala handikapp- och pensionärsråden Sammanträdesdatum 12-06-12

STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Kommunala handikapp- och pensionärsråden Sammanträdesdatum 12-06-12 KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Beslutare Plats och sammanträdestid Omsorgskontorets sammanträdesrum 20 kl. 09.00 12.00 Leif Andersson, Ordförande Sveja Filipova, Miljö- och Byggnämnden Sven Moosberg,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 09.00 12.00 Leif Andersson (s) Anna-Lena Carlsson (c) Lisbeth Gustavsson (s) Eva Borg (m) Mait Astklev

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Kommunala handikapp- och pensionärsråden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Kommunala handikapp- och pensionärsråden Plats och sammanträdestid SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 09.00 12.00 Beslutare KPHR Leif Andersson Sören Eriksson Rune Sandin Hans Olsson Vanja Wetterberg Johan Hedvard

Läs mer

Stefan Hansson, HSO Marie Kristiansen, BUN Birgitta Laugmo, KS Karin Bemert, rehab

Stefan Hansson, HSO Marie Kristiansen, BUN Birgitta Laugmo, KS Karin Bemert, rehab KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Plats och sammanträdestid Ordinarie ledamöter Ersättare Möteslokalen HSO kl. 09:00 12:00 Anna-Lena Carlsson, Ordförande Ella-Stina Olausson, PRO Kaj Källsvik, PRO Barbro

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08: Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:30 12.30. Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Kommunala Handikapp- och Pensionärsråden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Kommunala Handikapp- och Pensionärsråden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Kommunala Handikapp- och Pensionärsråden Plats och sammanträdestid Ordinarie ledamöter Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset. kl. 09:00 12:30 Anna-Lena Carlsson, Ordförande Britt-Marie

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

Sammanträdesdatum 2012-04-03. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2012-04-03 kl. 09.00 12.00

Sammanträdesdatum 2012-04-03. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2012-04-03 kl. 09.00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Beslutare Plats och sammanträdestid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 09.00 12.00 Leif Andersson, Ordförande Sveja Filipova, Miljö- och Byggnämnden Sven Moosberg, KS

Läs mer

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(8) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Bengt Englund SPF Skepplanda Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 13:00 17.00 Leif Andersson (S) Tove-Liv Johansson, (S) Anna-Lena Carlsson (C) Sten Brodén (V),

Läs mer

2010-04-08. Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-05-20 klockan 08:30 12.00

2010-04-08. Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-05-20 klockan 08:30 12.00 Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-05-20 klockan 08:30 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl 13.00-15.15 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Närvarande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal 09:00 12:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 13:00 16.00 Leif Andersson (S) Roger Persson (S), tjänstgörande ersättare Anna-Lena Carlsson (C)

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Skepparen, Samverkanshuset kl

Socialnämnden Sammanträdesdatum Skepparen, Samverkanshuset kl Plats och Sammanträdestid Skepparen, Samverkanshuset kl. 09.00-12.50 Närvarande ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Anna-Lena Carlsson (C),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omvårdnadsnämnden (12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omvårdnadsnämnden (12) Omvårdnadsnämnden 2010-01-27 1(12) Innehållsförteckning Verksamhetsinformation... 3 Information Förebyggande erksamheten... 4 Anmälan av delegationsbeslut... 6 Omvårdnadsnämndens protokoll... 7 Anmälan

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-12-01 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00-12.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Sten Fransson ordförande (S) Hans Forssell (S) Kjell Nilsson HSO Uno Martinsson HSO Bertil Nilsson HSO Agneta Wiss Carlsson HSO

Sten Fransson ordförande (S) Hans Forssell (S) Kjell Nilsson HSO Uno Martinsson HSO Bertil Nilsson HSO Agneta Wiss Carlsson HSO Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Skive, kl. 13.30-16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson ordförande (S) Hans Forssell (S) Kjell Nilsson HSO Uno Martinsson HSO Bertil Nilsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(9) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors Kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus Hans Hellman PRO Ale

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2013-11-20 1 (14)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2013-11-20 1 (14) Handikapp- och pensionärsrådet 2013-11-20 1 (14) Plats och tid Samlingssalen Vaukagården, onsdagen den 20 november 2013, Kl. 9.00 12.00 Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John Sundström, ledamot Mauricio

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) Mötesrum Översten, Samverkanshuset kl. 09.00 12.00 Leif Andersson (s) Lisbeth Gustavsson (s) Eva Borg (m) Mait Astklev (stp) Kjell

Läs mer

Maria Hassing Karlander, folkhälsosamordnare Kristina Holmdahl, föreningen AXEL 79 Mariann Lundin, bitr. omsorgschef 79

Maria Hassing Karlander, folkhälsosamordnare Kristina Holmdahl, föreningen AXEL 79 Mariann Lundin, bitr. omsorgschef 79 78-90 Plats och tid Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl.8.30 12.30 Beslutande Susanne Aronsson (m), UN, ordförande Eva Abrahamsson (m), M&BN Kristina Frigert (m), ON Ragnhild Selstam (m), GN Petra Sundblad

Läs mer

Marie-Louise Lagerberg, HSO Ulla Åsberg, HSO Stefan Hansson, HSO Anita Hansson, HSO Monica Hassling, Rehab

Marie-Louise Lagerberg, HSO Ulla Åsberg, HSO Stefan Hansson, HSO Anita Hansson, HSO Monica Hassling, Rehab KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) Beslutare Plats och sammanträdestid Samverkets lokal Oslovägen 13F kl. 09.00 12.00 Leif Andersson, Ordförande Birgitta Laugmo, Barn- och utbildningsnämnden Allan

Läs mer

Tommy Cedervall (fp) ordförande Hans- Bertil Sinclair (m) 1:e v ordförande. Börje Norén, Folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, Friskvårdskonsulent

Tommy Cedervall (fp) ordförande Hans- Bertil Sinclair (m) 1:e v ordförande. Börje Norén, Folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, Friskvårdskonsulent Folkhälsorådet 2009-04-29 1(13) Plats och tid Kultur- och fritidsförvaltningens kansli, kl 15.00-16.30 Beslutande Tommy Cedervall (fp) ordförande Hans- Bertil Sinclair (m) 1:e v ordförande Övriga deltagare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (18) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (18) Omsorgsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (18) Plats och sammanträdestid Beslutare Omsorgskontorets sammanträdesrum 2012-04-12 kl. 13:00 17:00 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) Anna-Lena Carlsson (c) Elisabeth Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (22) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (22) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare Folkets Hus kl. 13:00 17.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (22) Leif Andersson (S), Christer Bech (S), tjänstgörande ersättare Anna-Lena Carlsson (C), ej 44 Elisabeth

Läs mer

Bergsjögården i Bergsjö Torsdag 11 maj 2017 kl. 13:00-14:20. Forts. deltagarförteckning. Kommunkontoret i Bergsjö

Bergsjögården i Bergsjö Torsdag 11 maj 2017 kl. 13:00-14:20. Forts. deltagarförteckning. Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN Gemensamt sammanträde med kommunala pensionärsrådet och handikapprådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Plats och tid Bergsjögården i Bergsjö Torsdag 11 maj 2017 kl.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (17) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (17) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare Kommunstyrelselsens sessionssal kl. 09:00 14.20 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (17) Jörgen Molin (M), ordförande Roger Persson (S), tjänstgörande ersättare Ligia Ahlgren

Läs mer

Sammanträdesdatum 2007-03-01

Sammanträdesdatum 2007-03-01 Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Fullmäktigesalen, Stadshuset klockan 08.00-12:00 Pia Tysklind (s) Johanna Franson (s) tjg ers Björn-Ole Adamsson ( stp) Rita

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-12-10 45 Plats och tid Rackstadmuseet kl 13.30-15.30 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Maj-Britt Ericson SKPF Rolf Nyhrén PRO Ulf Nilsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Skive, kl. 13.30 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Uno Martinsson

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 54 Plats och tid Äldreboendet Rönnåsen, Kvidinge kl 19.00-20.40 Beslutande Andersson, Annika (s) Arvidsson, Kristina (c) Axelsson, Bodil (fp) Berglund, Tony (s)

Läs mer

Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Uno Martinsson (SPRF) Gerd-Else Bergdahl (RPG)

Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Uno Martinsson (SPRF) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Skive, kl. 13.30 16.10 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Uno Martinsson

Läs mer

ON PROTOKOLL

ON PROTOKOLL ON PROTOKOLL 1(12) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Kommunfullmäktigesalen 09:00 11:45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Anna Lena Carlsson (C), ordförande Britt-Marie Winberg (MP), 1:e vice ordförande Leif

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-02-12 1 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Skive kl.13.30-16.20 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Aina Wåhlund Lärande och stödutskottet

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2018-11-20 1 (8) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, kl 10.00-11.10 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2013-02-21 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09.30 11:15 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Gunilla Bergstedt,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15)

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15) Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer 13-22 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (SN), ordf Göran Blom (PRO) Sonja Johansson (PRO) Sigrun

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden 1(10) Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande 2013-10-03 - i Skånes Fagerhultsrummet kl 13.30-15.55 Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas

Läs mer

Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50

Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50 Plats och tid Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50 Beslutande Mikke H Wivungi, ordförande, kommunstyrelsen Anita Karmteg, socialnämnden Jessica Hildén, barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Rådet för personer med funktionsnedsättning Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-11-28 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 18.00 19.45 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Arne Karlsson

Läs mer

Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö Nilsson

Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö Nilsson Sammanträdesprotokoll 2016-09-26 1 Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10.15-12.00 ande Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 28 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 28 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Närvarande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal 09:00 13:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) KFF Kansli, Greenroom. Gunilla Svensson (S) ordförande.... Ann-Margret Ringnér

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) KFF Kansli, Greenroom. Gunilla Svensson (S) ordförande.... Ann-Margret Ringnér Folkhälsorådet 2015-02-17 1(13) Plats och tid KFF Kansli, Greenroom Beslutande Övriga deltagare Gunilla Svensson (S) ordförande Börje Norén, Folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, Hälsostrateg Bert-

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Kommunala pensionärsrådet 2010-05-17 1(9) Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen 17 maj 2010, klockan 13.00-15.05. Plats och sammanträdestid Beslutare Elisabeth

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 2016-05-25 Sida 1 Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Förvaltningshuset, Södra Kyrkogatan 4, Eksjö, lokal: Garvaren, kl. 09.30-12.00 ande Kerstin Robertson (M), ordförande Berit Ekedahl, Ingatorp

Läs mer

Sandska Rummet, Stadshuet kl. 16:00 19:00

Sandska Rummet, Stadshuet kl. 16:00 19:00 Plats och sammanträdestid Beslutare Tjänstgörande ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Sandska Rummet, Stadshuet kl. 16:00 19:00 Lars-Åke Karlgren (v) Lars Georgsson (s) Sven Moosberg (stp) Anne-Lise

Läs mer

Stadshuset, Kansliet, Ö:a Esplanaden 5, Arvika

Stadshuset, Kansliet, Ö:a Esplanaden 5, Arvika Utskottet Vård och omsorg 2007-12-13 107 Plats och tid Verkstaden plan 3, C-salen klockan 13.15-18.00 Beslutande Sten Fransson, ordförande (s) Kerstin Svensson, vice ordförande (s) Margareta Jarlstedt,

Läs mer

PROTOKOLL 1 /

PROTOKOLL 1 / PROTOKOLL 1 / 5 Plats Kyrkans Hus Tidpunkt 17.00-19.20 Beslutande Bernt Berggren, ordf, S Arne Samuelsson, vice ordf KA Hilkka Andersson, S Märta Tofeldt, S Leif Hellström, S Britt Hallgren, KA Bertil

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (24) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (24) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare Kommunfullmäktigesalen kl. 09:00 15.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (24) Leif Andersson (S), Roger Persson (S) Anna-Lena Carlsson (C), Elisabeth Johansson (C), tjänstgörande

Läs mer

Inga-Lill Strömqvist (S), ordförande, Gudrun Carlsson (PRO Tumba) tj er. Ulla Neubüser (SPF Botkyrka) Ulla Neubüser (SPF Botkyrka) ANSLAG/BEVIS

Inga-Lill Strömqvist (S), ordförande, Gudrun Carlsson (PRO Tumba) tj er. Ulla Neubüser (SPF Botkyrka) Ulla Neubüser (SPF Botkyrka) ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Plats och tid Kommunalhuset Tumba, rum 2:3, kl 16:00-18:00 ande Inga-Lill Strömqvist (S), ordförande, tj er Anny Mejdahl (S) Siv Persson Trogen (S), tj er Berit Skylerberg (M)

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-20 KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET Tid 13.00 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13)

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Plats och tid Hörsalen i centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 16:00-18:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV), SBN

Läs mer

Plats och tid: Sammanträdesrummet, kommunhuset, kl :30

Plats och tid: Sammanträdesrummet, kommunhuset, kl :30 Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-05-18 Plats och tid: Sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 10.00-11:30 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:00. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:00. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Kommunhuset Torup 2015-12-10, kl 13:30-15:00 Paragrafer 51-58 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Björn Jönsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (12) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2005-06-13 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 13 juni 2005, klockan 13.00 16.30 ande Robert Svensson (c) Kerstin Nordström (s) Gösta Olsson (s) Stig Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Arvika Näringslivscenter, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Jonas Ås, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Maria Rönnehäll (S) Lars-Åke Wickman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Kommunala Handikapp- och Pensionärsråden Sammanträdesdatum Skepparens möteslokal kl.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Kommunala Handikapp- och Pensionärsråden Sammanträdesdatum Skepparens möteslokal kl. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Kommunala Handikapp- och Pensionärsråden Plats och sammanträdestid Skepparens möteslokal kl. 09:00 12:00 Ordinarie ledamöter Närvarande ersättare Anna-Lena Carlsson, Ordförande

Läs mer

Högsby kommun Protokoll 1(9) Pensionärsrådet

Högsby kommun Protokoll 1(9) Pensionärsrådet Högsby kommun Protokoll 1(9) Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2014-09-19 Plats och tid Kvillgården, fredagen den 19 september 2014 kl 09.00-12.00 Närvarande Ingbritt Loberg, ordförande Bror Josefsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunala handikapprådet 2009-05-19 6 Plats och tid Tullbackagården, 2009-05-19 kl 17.30-18.55 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta

Läs mer

Kommunhuset, A-salen, kl :00

Kommunhuset, A-salen, kl :00 Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl.13.00 15:00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 16-22 Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Susanne Ivarsson

Läs mer

Kommunala Handikapprådet (11)

Kommunala Handikapprådet (11) Kommunala Handikapprådet 2014-12-15 1 (11) Plats och tid Konferenslokal hos Bostadsstiftelsen Hyltebostäder. Kl. 16:00-16:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-04-09 12 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl.13.30-16.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Ingela Jonsson, ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-10-02 38 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Skive kl 13.30-16.00 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Maj-Britt Ericson SKPF Rolf

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Kultur- och fritidsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Kultur- och fritidsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Kultur- och fritidsutskott Plats och sammanträdestid Beslutare Sammanträdesrummet Miljö Bygg, Stadshuset 14 dec 2010 kl. 16.00-18.30 Lars-Åke Karlgren (v) Sten Brodén (v)

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-05-07 1 (13)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-05-07 1 (13) Handikapp- och pensionärsrådet 2014-05-07 1 (13) Plats och tid Samlingssalen Vaukagården, onsdagen den 7 maj 2014, Kl. 9.00 12.00 Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John Sundström, ledamot Eva Forsmark,

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-12-13. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-12-13 kl. 09.00 12.00

Sammanträdesdatum 2011-12-13. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-12-13 kl. 09.00 12.00 Beslutare Plats och sammanträdestid SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 09.00 12.00 Leif Andersson, On Lisa Olsson, Barn- och Utbildningsndn Birgitta Laugmo, Barn- och

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset, Lomma Tid kl. 19:00-19:10 Beslutande Ordinarie ledamöter Se bifogad närvarolista Tjänstgörande ersättare Se bifogad närvarolista Icke tjänstgörande ersättare

Läs mer

Tommy Cedervall (fp) ordförande. Tommy Cedervall(fp) ordförande Ann-Margret Ringnér, Friskvårdskonsulent Börje Norén, Folkhälsosamordnare

Tommy Cedervall (fp) ordförande. Tommy Cedervall(fp) ordförande Ann-Margret Ringnér, Friskvårdskonsulent Börje Norén, Folkhälsosamordnare Folkhälsorådet 2011-09-15 1(14) Plats och tid Kultur- och fritidsförvaltningens kansli 13.30-15.30 Beslutande Tommy Cedervall (fp) ordförande Övriga deltagare Tommy Cedervall(fp) ordförande Ann-Margret

Läs mer

Margareta Westerberg

Margareta Westerberg Sammanträdesprotokoll 2016-12-13 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Tårtbiten på Malmen klockan 13.15-16.00 Beslutande Gunilla Sundberg, Ordförande Bo Berg, Hörselskadades Riksförbund Päivi Sulin,

Läs mer

Sessionssalen, Kommunhuset Tommy Cedervall (fp) ordförande

Sessionssalen, Kommunhuset Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2010-11-18 1(16) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset 13.30-16.00 Beslutande Tommy Cedervall (fp) ordförande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Hans- Bertil

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-11-19

Sammanträdesdatum 2014-11-19 2014-11-19 Sida 1 (8) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Sociala sektorn, Förvaltningshuset, kl. 09.30-12.00 ande Övriga deltagande Marianne Löwgren (C), ordförande Diana Laitinen-Carlsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Handikapprådet 2012-04-12 11 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl. 13.30-17.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Hans Forssell Vård och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Stig Nordling (PRO) Birgitta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 20 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 20 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Kommunstyrelsens sessionssal 09:00 13:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 20 Anna Lena Carlsson (C), ordförande

Läs mer

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19 11-22 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 17.15. Beslutande Närvarande ersättare Kristina Frigert (m), ordförande Göran Fahlgren (m), 2:e vice ordförande Lasse Andersson (m) Daniel

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl 13.00-15.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (17) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (17) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare Beatebergsgården, Terapilokalen kl. 13:00 17:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (17) Leif Andersson (S), Roger Persson (S), tjänstgörande ersättare Anna-Lena Carlsson (C),

Läs mer

Susanne Johansson, handläggare på omsorgsförvaltningen Emma Adrian, hållbarhetsstrateg Irene Sjödahl, sekreterare. Kommunala pensionärsrådet

Susanne Johansson, handläggare på omsorgsförvaltningen Emma Adrian, hållbarhetsstrateg Irene Sjödahl, sekreterare. Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Björken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 09.00-11.50 ande Christina Davidson, ordförande (KS) Anita Andersson (SPF) Monika Petersson (PRO) Mildred Persson (OMN) Gunbritt

Läs mer

Margaretha Persson (HEL) ordf Lars-Erik Andersson (C) Anders Gustafsson (KD) Sandra Krogh (S) Christina Säihke (S) Per Dahl (V)

Margaretha Persson (HEL) ordf Lars-Erik Andersson (C) Anders Gustafsson (KD) Sandra Krogh (S) Christina Säihke (S) Per Dahl (V) Folkhälsorådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Sagorummet Charlottenberg 13-15 Beslutande Margaretha Persson (HEL) ordf Lars-Erik Andersson (C) Anders Gustafsson (KD) Sandra Krogh (S) Christina

Läs mer

Pensionärsrådet Sidan 1 av 13. Plats och tid Solbackens äldreboende, Länghem kl

Pensionärsrådet Sidan 1 av 13. Plats och tid Solbackens äldreboende, Länghem kl Pensionärsrådet 2008-03-04 Sidan 1 av 13 Plats och tid Solbackens äldreboende, Länghem kl. 13.30-16.10 Beslutande Icke tjänstg ersättare Övriga deltagare Lars Vesterlund, ordf Sture Haglund, vice ordf

Läs mer

KFF Kansli konferens 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande

KFF Kansli konferens 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2012-11-20 1(15) Plats och tid KFF Kansli konferens 13.30-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP),

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Lärande och stödutskottet

ARVIKA KOMMUN, Lärande och stödutskottet Lärande och stöd 2007-01-16 Plats och tid Verkstaden, sal A+B klockan 08 30-15 10 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s) 7-17 Lisbeth Öjstrand (fp) Ulf Westlund (s) Pia Everskog (v)

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2010-05-06 6 Plats och tid Hjernet, 2010-05-06 kl 9.30 11.00 Beslutande Monica Andersson (S), ordförande Bertil Nilsson, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Jan William-Olsson,

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Pensionärsrådet och Rådet för personer med Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 18.00 20.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 09.00 12.00 Leif Andersson (s) Anna-Lena Carlsson (c) Lisbeth Gustavsson (s) Eva Borg (m) Mait

Läs mer