Roland Leben (kd), ordf., ordf Krister Nyström (s), vice ordf Björn Nyström (m) Elsie-Marie Arvidsson

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Roland Leben (kd), ordf., ordf Krister Nyström (s), vice ordf Björn Nyström (m) Elsie-Marie Arvidsson"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(22) Plats och tid Sammanträdesrummet Uroxen kl Beslutande Ledamöter Roland Leben (kd), ordf., ordf Krister Nyström (s), vice ordf Björn Nyström (m) Elsie-Marie Arvidsson (m) Erik Ågren (c) Margot Eriksson (s) Ulf Athlei (siv) Lars Andersson (s) Jasim Kamber (v) Ersättare Mats Hahne (m) Lennart Gustafsson (c) Tommy Gustavsson (fp) Övriga närvarande Justerare Bo Ivarson, förvaltningschef Ingrid Öhlén, administrativ chef Lennart Mikaelsson, chef planerings- och trafikavd. Conny Wolbe chef gatu- och fritidskontoret Eva Larsson chef VA- och renhållningsavd. Kurt Eriksson, VA-chef Monica Boo, nämndsekreterare Elsie-Marie Arvidsson och Margot Eriksson Justeringens plats och tid Tekniska förvaltningen fredagen den 2 mars 2007 kl Underskrifter Sekreterare Paragrafer Monica Boo Ordförande Roland Leben Justerare Elsie-Marie Arvidsson Margot Eriksson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Tekniska nämnden Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Tekniska nämndens arkiv, Kungsgatan 30. Underskrift Monica Boo

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2(22) TN 15 Fastställelse av föredragningslistan Godkänner föredragningslistan med föreslagna tilläggsärenden. Föredragningslistan upptar 16 ärenden. Föreslås följande tilläggsärenden: - Fråga snöröjning. - Ändrade sammanträdesdagar.

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3(22) TN 16 Förvaltningschefens information Noterar informationen. Förvaltningschefen informerar att olika projekt startat upp i samband med ett uppdrag kommunchefen fått från kommunstyrelsen som handlar om god ekonomisk hushållning. Ett av delprojekten är Avfallslogistik, vilket skiljer sig något från de övriga då det handlar om taxefinansierad verksamhet. En delrapport kommer den 6 mars. Den överensstämmer i stort med de utredningsuppdrag som nämnden gav förvaltningen i slutet av 2006.

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4(22) TN 17 Ärenden för kännedom Noterar informationen. Ks 32, Förvärv av del av fastigheten Skruven 6. Ks 40, Begäran om omfördelning av investeringsmedel tekniska nämnden.

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5(22) TN 18 Dnr 05:143 Bokslut 2006 Exp: ks Tekniska nämnden antar förvaltningens förslag till bokslut för skatte- och taxefinansierade verksamheter med verksamhetsberättelser och personalredovisning för verksamhetsåret Tekniska nämnden antar förvaltningens förslag till hantering av balansposter. Tekniska nämnden beslutar att av årets avsättning till avfallsfonden reservera 1,3 mkr för inköp av lastbil 2007 enligt förvaltningens redovisning. Tekniska nämnden antar förvaltningens redovisning av investeringsprojekt och förslag till balanseringar. Tekniska nämnden tillställer kommunstyrelsen bokslutet med ovanstående förslag. Ärende Tekniska förvaltningen överlämnar preliminära bokslutshandlingar avseende år I handlingarna ingår ekonomiskt utfall, verksamhetsberättelser, uppföljning av inriktnings- och effektmål, redovisning av investeringsprojekt samt personalredovisning. Tekniska förvaltningens beslutsförslag Förvaltningen föreslår tekniska nämnden besluta att: anta förvaltningens förslag till bokslut för skatte- och taxefinansierade verksamheter med verksamhetsberättelser och personalredovisning för verksamhetsåret anta förvaltningens förslag till hantering av balansposter. av årets avsättning till avfallsfonden reservera 1,3 mkr för inköp av lastbil 2007 enligt förvaltningens redovisning. anta förvaltningens redovisning av investeringsprojekt och förslag till balanseringar. tillställa kommunstyrelsen bokslutet med ovanstående förslag.

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6(22) TN 19 TNAU 5 Dnr 06:10 Rapport av genomförd internkontroll 2006 Exp: ks Tekniska nämnden tar emot rapporten samt överlämnar den till kommunstyrelsen. Tekniska nämnden uppdrar åt förvaltningen att genomföra kontrollmoment 3 och 4 även under 2007 för att se om genomförd utbildning har gett önskad effekt. Tekniska nämnden uppdrar åt förvaltningen att kontinuerligt informera de medarbetare som ingår i processen med beställning och betalning av varor/tjänster om de regler och rutiner som gäller Arbetsutskottets förslag Enligt förvaltningens förslag. Ärende I enlighet med tekniska nämndens internkontrollplan för 2006 har förvaltningen under 2006 genomfört följande kontroller: Regel/rutin Kontrollmoment Metod 1) Avtal lokalvård Uppföljning av avtal Brukarenkät Kvalitetskontroll 2) Avtal fastighetsdrift Uppföljning av avtal Brukarenkät samt Kvalitetskontroll stickprov 3) Inköp Avtalstrohet ramavtal Stickprov: drivmedel och datamaterial (färgpatroner etc.) 4) Delegeringsordning Vid attest av leverantörsfakturor 5) Attestreglementet Vid kontroll och attest av leverantörsfakturor Stickprov, 56 fakturor Stickprov, 56 fakturor Kontrollerna 1-2 har genomförts under november - december och 3-5 med stickprov för perioden januari november.

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7(22) TN 19, forts. Resultat av kontrollerna: 1) Brukarenkäten skickades till samtliga kunder/städobjekt och ca 67 % har svarat. 55 % av dem som svarat hade inte någon anmärkning på vare sig kvalitet eller städfrekvens. Bland dem som inte anser att städningen är tillfredsställande, har kunden inte uppfattat vilken städfrekvens som är upphandlad, vilket kan tyda på bristfällig information. Vi har funnit att entreprenören i stort fullgjort sina åtaganden. I de fall vi haft åsikter om utförandet har detta rättats till snarast möjligt. I de fall kunden inte var nöjda har förvaltningen tillsammans med Sodexho besökt respektive kund/objekt för att gemensamt reda ut vad som behövde åtgärdas. 2) Utvärdering av fastighetsdriften som bedrivs av entreprenör har genomförts. Dels som genomgång av förfrågningsunderlaget och kontroll av utförandet, dels som stickprov och enkät till representanter för skolförvaltningen. Allmänt så är resultatet mycket bra relativt nivån före entreprenaden. Enkäten visar att man är mycket nöjd med framför allt den yttre skötseln. Kontakter mellan entreprenören och kommunen har fungerat mycket bra under avtalsperioden. Avtalet följs såväl i utförande som ekonomiskt. Kostnader har tillkommit enligt följande: - Reglering ytor utöver de i avtal angivna Underlaget var ej komplett. - Iordningställa till normal standard Kommunen saknade resurser att göra detta själv. - Utvändiga markarbeten södra området Egen driftorganisation ej dimensionerad för detta. - Vintertid har kostnaden för övertid ökat, efter nya krav från skolförvaltningen om åtgärder som ska utföras före på vissa objekt. Vid genomgång av förfrågningsunderlaget och vid stickproven har ett antal brister noterats. Parterna har varit överens om tillrättande av brister och kompletteringar. Kommunen har i några fall inte lämnat fullständigt underlag till entreprenören som då inte kunnat utföra uppdraget på avsett sätt. 3-5) Sammantaget om kontrollpunkterna 3 5 kan sägas att det är en stor grupp av både beställare och attestanter i en decentraliserad organisation. Detta medför att kompetensen och kunskapen om regler och rutiner ska upprätthållas hos många. Under året har s.k. scanning av leverantörsfakturor införts för fler enheter inom organisationen.

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8(22) TN 19, forts. Det innebär att ännu fler blivit delaktiga i processen runt fakturahanteringen vilket bl a medfört utökat behov av utbildning. 3) Drivmedel har inköpts för ca 2,1 mkr. 92 % av den totala inköpssumman har inhandlats hos de leverantörer kommunen har ramavtal med. Detta bedömer förvaltningen som bra köptrohet. I kommunens södra har de leverantör kommunen har avtal med inget försäljningsställe, varför viss andel av drivmedel måste inköpas hos annan leverantör. Vidare köps drivmedel, smörjoljor m m till handgräsklippare, röjsågar etc. hos annan leverantör, som har expertkunskap som saknas hos andra leverantörer. Datamaterial har inköpts för ca 63 tkr. 70 % av inköpssumman har beställts av leverantör som kommunen har ramavtal med. 4) I huvudsak har attester följt attestordningen. Endast smärre avvikelser har förekommit genom att ersättare attesterat trots att huvudattestant varit i tjänst. 5) Av de kontrollerade fakturorna var 34 % hanterade enligt attestreglementet och tillämpningsanvisningarna. Resterande var endera behandlade av endast en person, saknade granskningskommentar (anteckning) eller hade felaktig kontering. Det framgår av kontrollerna att inom de ansvarsområden där det finns en tydlighet i fördelning av flödet av fakturor efterlevs som regel reglementet och anvisningarna. Förvaltningens åtgärder med anledning av resultatet: 1) Åtgärder har vidtagits enligt ovan. Förvaltningen bedriver kontinuerlig uppföljning och kontroll av städverksamheten. 2) Dialog har förts med entreprenören med anledning av de brister och avvikelser som noterats och denne har vidtagit åtgärder för att rätta till dessa. 3) Verka för att kommunen tecknar rabattavtal för inköp av drivmedel/smörjoljor till handgräsklippare, specialverktyg, med den/de leverantörer som har expertkunskap inom området. Förvaltningen har under senare delen av året informerat och utbildat de medarbetare som beställer/hämtar tjänster/varor angående kommunens inköpspolicy.

9 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9(22) TN 19, forts. 4 och 5) Efter genomförd internkontroll har utbildning av samtliga med attesträtt och ansvar för kontering genomförts. Syftet med utbildningen var att alla ska ha god kännedom om kommunens attestreglemente samt de tillämpningsanvisningar som kommunstyrelsen och tekniska nämnden fastställt. Tekniska förvaltningens beslutsförslag Förvaltningen föreslår att tekniska nämnden - tar emot rapporten samt överlämnar den till kommunstyrelsen. - uppdrar åt förvaltningen att genomföra kontrollmoment 3 och 4 även under 2007 för att se om genomförd utbildning har gett önskad effekt. - uppdra åt förvaltningen att kontinuerligt informera de medarbetare som ingår i processen med beställning och betalning av varor/tjänster om de regler och rutiner som gäller.

10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 10(22) TN 20 TNAU 6 Dnr 07:24 Internkontrollplan för 2007 Exp: ks Tekniska nämnden antar förvaltningens förslag till internkontrollplan för 2007 enligt dnr 07:24 samt överlämnar internkontrollplanen till kommunstyrelsen. Arbetsutskottets förslag Enligt förvaltningens förslag Ärende I enlighet med kommunens reglemente för intern kontroll har tekniska förvaltningen tagit fram förslag till internkontrollplan för 2007 enligt dnr 07:24. Tekniska förvaltningens beslutsförslag Förvaltningen föreslår att: tekniska nämnden antar förvaltningens förslag till internkontrollplan för 2007 enligt dnr 07:24 samt att internkontrollplanen överlämnas till kommunstyrelsen.

11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11(22) TN 21 TNAU 7 Dnr 07:25 Barnbokslut för år 2006 Exp: ks Tekniska nämnden tillstyrker förvaltningens redovisning av aktiviteter särskilt riktade till barn och ungdom samt överlämnar redovisningen till kommunstyrelsen. Arbetsutskottets förslag Enligt förvaltningens förslag. Tekniska förvaltningens sammanfattning (Gatu- och fritidskontoret samt Planerings- och trafikavd) av åtgärder riktade för barn och ungdom i kommunen Åtgärder som speciellt riktas till barn och ungdomars förutsättningar redovisas nedan. I planering för åtgärder i övrigt finns barnens behov beaktat såväl som för övriga med särskilda behov. Inom Fritids normala verksamhet riktas huvuddelen av verksamheten till barn och ungdom. Där så är möjligt prioriteras fördelning av tider i anläggningar till barn och ungdomsverksamhet, likadant i fördelning av föreningsbidrag. Simundervisningen har bedrivits i samverkan med skolan vilket innebär att simkunnigheten bland barn i vår kommun ligger bland de främsta i landet. Till badhuset har under året en rutschkana införskaffats som används vissa dagar och vid annonserade tillfällen speciellt för mindre barn. Förvaltningen deltar i utvecklingen av Sannaheden där tre fotbollsplaner färdigställts under 2006 och ytterligare två stycken färdigställs under Databaserad underhållsplan upprättad 2005 följs för upprustning av lekplatser. Hänsyn tas också till eventuella förändringar i befolkningsunderlaget vad avser barn i anslutning till lekplatserna. För år 2006 har 4 stycken lekplatser rustats: Sannaparken Bergiihage Skogsparken Karis Äng lekpark Björneborg Upprustningen har bestått i lagning och förnyelse av redskap samt nytt underlag, sand mm.

12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 12(22) TN 21, forts. Tillverkning av campingbord för mindre barn har skett under hösten 2006 för att placeras ut i lekparker under För att höja säkerheten för barn och andra oskyddade trafikanter har Tekniska nämnden fortsatt utbyggnaden av GCM-vägar(Gång,Cykel, Moped) enligt antagen plan. Denna omfattar bl.a. en plan för utbyggnad av GCM vägar som skall medge högre säkerhet till och från skolor samt fritids-/ idrottsanläggningar. Ett antal åtgärder har genomförts för oskyddade trafikanter vid framförallt platser där många skolbarn färdas under 2006 enligt följande: GCM Rådmansgatan GCM Kurlandaallén Fartdämpande åtgärd Ölmeskolan Fartdämpande åtgärd och övergångsställe Romelevägen/Erikshöjdsvägen Trafiksäkerhetsinformation har genomförts i skolorna där bl a trafiksäkerhetsinformatören i samverkan med Vägverket har informerat om droger och trafik. Framtiden I samband med att idrottsanläggningar byggs på och vid Sannaheden (fotbollsplaner, Arenan samt ett eventuellt nytt badhus) ökar utbudet och möjligheter till aktiviteter för många grupper. Här måste då även säkerställas säkra transporter till och från dessa anläggningar såväl för oskyddade trafikanter som för fordon. Tekniska förvaltningens beslutsförslag Tekniska nämnden tillstyrker förvaltningens redovisning av aktiviteter särskilt riktade till barn och ungdom samt överlämnar redovisningen till kommunstyrelsen.

13 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 13(22) TN 22 TNAU 8 Dnr 06:118 Samrådsförslag till detaljplan för Svedjegården, Kristinehamns kommun Exp: Miljö- o. stadsb.förv. Tekniska nämnden beslutar att föreslå kommunstyrelsen tillstyrka rubricerat samrådsförslag. Arbetsutskottets förslag Enligt förvaltningens förslag. Allmänt Syftet med planen är att möjliggöra en förändring av användningssättet för Svedjegården. Planförslaget omfattar ej allmän platsmark och medför ej några kostnader för tekniska nämnden. Tekniska förvaltningens beslutsförslag Tekniska nämnden beslutar att föreslå kommunstyrelsen tillstyrka rubricerat samrådsförslag.

14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 14(22) TN 23 TNAU 9 Dnr 06:128 Ansökan bidrag värmepumpinstallation Exp: BBK Tekniska nämnden avslår Björneborgs Brottarklubbs ansökan om bidrag för värmepumpinstallation Arbetsutskottets förslag Enligt förvaltningens förslag. Ärende Björneborgs Brottarklubb inkom med ansökan om bidrag på kronor för installation av värmepumpar i den egna lokalen i Björneborg. Förvaltningen såg under 2006, med hänsyn till prognostiserade underskott, ingen möjlighet att betala ut bidrag för ändamålet innebär för fritidsavdelningen oförändrad ram, och med hänsyn till ökade kostnader för bland annat löner, energi och andra inköp ser förvaltningen inte heller nu någon möjlighet att betala ut rubricerade bidrag. Tekniska förvaltningens beslutsförslag Tekniska nämnden beslutar att tekniska nämnden avslår Björneborgs Brottarklubbs ansökan om bidrag för värmepumpinstallation 2007.

15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 15(22) TN 24 Dnr 07:19 Gatubelysning nyuppsatt busshållplats Frosterud / Kolerudsvägen Exp: B-M Kvick Tekniska nämnden ger gatukontoret i uppdrag att iordningställa rubricerade belysningsanläggning. Ärende En ny busskur har ställts upp i korsningen Frosterud / Kolerudsvägen att betjäna först och främst ett antal skolbarn inom närområdet. Eftersom det finns en befintlig gatubelysning ca 200 m från korsningen finns möjligheten att använda den anslutningen. Detta ger en tillkommande årlig driftskostnad på endast kr. Kostnaden att dra fram kabelanslutning och en ny belysningsstolpe på ca kronor får ses som rimlig eftersom driftskostnaden då kan hållas nere, jämfört med en helt ny anslutning/anläggning. Tekniska förvaltningens beslutsförslag Tekniska nämnden beslutar - att tekniska nämnden ger gatukontoret i uppdrag att iordningställa rubricerade belysningsanläggning

16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 16(22) TN 25 Dnr 07:34 Information tätortsnära skog Tackar för informationen. Gatu- och fritidschef Conny Wolbe informerar att en skrivelse har inkommit från Sällskapet för Naturskydd där synpunkter framförs på det röjnings- och gallringsarbete som pågår i tätorten. Förvaltningen har bemött synpunkterna i en skrivelse till Sällskapet för Naturskydd och man framför bland annat att en ny anpassad skötselplan ska arbetas fram så snart som möjligt. Tekniska nämnden har kommunstyrelsens uppdrag att utarbeta en ny skötselplan för kommunen för tätortsnära skogar.

17 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 17(22) TN 26 Fråga snöröjning Noterar informationen. Björn Nyström (m) har en fråga angående principerna för snöröjning vid nya parkeringsplatsen ute vid Picasso-skulpturen. Fritids- och gatuchef Conny Wolbe svarar att snöröjningen ingår i ordinarie röjningsplan.

18 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 18(22) Exp: Arno- Remmen AB TN 27 TNAU 11 Dnr 06:126 Anslutningsavgift för tillbyggnad av utökad produktionslokal Silvret 4, Arno-Remmen AB Tekniska nämnden beslutar att avslå Arno-Remmen AB:s begäran om jämkning eller alternativt beräkning av anläggningsavgift enligt 6 i Kristinehamns kommuns Va-taxa. Arbetsutskottets förslag Enligt förvaltningens förslag. Bakgrund Tekniska förvaltningen har i enlighet med för fastigheten meddelat byggnadslov, Mbn K/2006:129 tillbyggnad av industribyggnad med lagerlokal, beräknat anläggningsavgift enligt avgiftsskyldigheten som framgår av VA-taxa för Kristinehamns kommun 5.6, anläggningsavgifter för avgift vid om- och tillbyggnad. Tariffenheter har bestämts enligt 5.4 i samma taxa. Beräknad och debiterad avgift är kr exkl. moms avseende tillbyggnad av 340 m 2 bruttoarea. Arno-Remmen AB har vid telefonsamtal, besök och senare skriftligen bestridit att avgift skall utgå då tidigare utbyggnads anläggningsavgift på kr. exklusive moms bör inkludera anslutningsavgift för nu utbyggd lagerlokal. I samma skrivelse påtalas att utbyggnaden endast har behov av dagvattenanslutning vilket skulle innebära att den totala anslutningsavgiften för nu gjord utbyggnad, ej därför skall överstiga kr. exklusive moms enligt Va-taxan. Tekniska förvaltningen har i svarsskrivelse av redogjort att avgiftsskyldighet föreligger då tillbyggnaden av lagerlokal är baserad på en nyttorelation mellan befintlig byggnad och tillkommande lageryta. Även om kommande totala byggnadsyta på fastigheten utgöres till icke ringa del av lager utan sanitär utrustning, kan ett uttag av den fordrade avgiften med hänsyn till fastighetens tillämnade användningssätt och övriga förhållanden inte anses innebära att avgiftsskyldigheten fördelas i strid med va-lagens bestämmelser därom. Den pågående utbyggnaden har dessutom behov av dagvattenanslutning vilket ytterligare stärker nyttorelationen utöver vad Statens va-nämnd har lagt som värdering vid avgörande mål av liknande omfattning.

19 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 19(22) TN 27, forts. Till stöd för denna tolkning av va-taxans tillämpning finns avgjorda mål i Statens Va-nämnd såsom exempel mål Va 11/76, vilken redovisats för kännedom i bilaga till förvaltningens svarsskrivelse. I Arno-Remmen AB:s skrivelse fanns angivet att kännedom finns om andra företag på orten som ej behövt betala anläggningsavgift där byggnation varit av samma karaktär och omfattning som nu aktuell utbyggnad. Av ny skrivelse från Arno-Remmen AB från till Tekniska nämnden anhålles om att debiterad anslutningsavgift enligt 10 i Va-taxan jämkas då debiterad avgift är oskälig. Förvaltningen har påtalat i svarsbrev att paragraf 10 i Va-taxan mest har tillkommit för att kommunen skall ha möjlighet att vid förhandling med företag om etablering i kommunen kunna reducera anläggningsavgiften. Sedan 1993 har endast ett fall, av de fall som prövats av Tekniska nämnden i liknande ärenden i enlighet med Va-taxans paragraf 10, bedömts så att nyttorelationen varit så uttunnad, då till och med dagvattenavledning skedde och omhändertogs inom den egna fastigheten, att avgiftsbefrielse erhölls. I skrivelsen från framför bolaget också synpunkten att företaget inte skall betraktas som småindustri såsom kommunen gjort enligt Va-taxans 3.2 vid avgiftsberäkning utan är en medelstor industri och att anslutningsavgift skall beräknas enligt 6 i Va-taxan och klassas som annan fastighet. Anläggningsavgifter har debiterats vid etablering 1975 samt vid utbyggnad 2004 enligt vid för tillfällena gällande taxa såsom småindustri utan erinran vid dessa tillfällen. Sammanfattning Mot bakgrund av redovisad handläggning och ärendehantering är det tekniska förvaltningens uppfattning att avgiftsskyldighet föreligger i enlighet med gällande Va-taxa och att nyttorelation mellan befintlig byggnad och tillkommande lageryta föreligger. Till stöd för denna tolkning av va-taxans tillämpning finns avgjorda mål i Statens Va-nämnd såsom mål Va 11/76, vilken redovisats för kännedom i bilaga till förvaltningens svarsskrivelse till Arno-Remmen AB. Detta mål behandlar, såsom i nu aktuellt fall, anläggningsavgift för industribyggnad med stora lager- och garageytor som saknar va-installation, och där våningsytan på fastigheten till inte ringa del utgöres av kallager och garage utan behov av sanitär utrustning.

20 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 20(22) TN 27, forts. Avgörande vid bedömning är om nyttorelationen blir så uttunnad att relationen inom fastigheten inte utgör något rättvisande mått på fastighetens nytta av den allmänna Va-anläggningen. Tillgången till va-utrustning måste anses vara av rimligen stor betydelse för den produktion som utgör grund för lagernyttjandet. Statens Va-nämnd bedömde i denna dom att den fordrade avgiften med hänsyn till fastighetens tillämpade användningssätt och övriga förhållande inte anses innebära att avgiftsskyldigheten fördelats i strid med va-lagens bestämmelser därom. Förutom redovisad dom finns ytterligare två domar avgjorda i mål av Statens Va-nämnd såsom mål Va 100/92 samt mål Va 5/96. Den sistnämnda är en prövning av Kristinehamns kommuns Va-taxa under likartade förhållanden som nu aktuellt avgiftsuttag. Tekniska förvaltningens beslutsförslag Tekniska nämnden beslutar att avslå Arno-Remmen AB:s begäran om jämkning eller alternativt beräkning av anläggningsavgift enligt 6 i Kristinehamns kommuns Va-taxa Arbetsutskottets behandling Som komplettering till tekniska förvaltningens redovisning av ärendet redovisas i utskottet Arno-Remmen AB:s inkomna skrivelser av samt , utgörande i princip en sammanfattning av tidigare inkomna yrkanden.

21 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 21(22) TN 28 Dnr 07:32 Återbesättande av tjänst inom VA- och renhållningsavdelningen Tekniska nämnden beslutar att tjänsten ska återbesättas men få ett innehåll som överensstämmer med den beslutade organisationsförändringen. Bakgrund/ärende Gunnar Erlingsson går i pension den 1 juli Med semester och annan ledighet kommer han att sluta i månadsskiftet april/maj. I den nya organisationen för VA- och renhållningsavdelningen som beslutades av tekniska nämnden , TN 23, finns motsvarande tjänst inlagd i en gemensam funktion, kundtjänst/marknad för hela avdelningen. Det är alltså aktuellt att fullfölja organisationsförändringen i denna del nu och återbesätta Gunnars tjänst men ge den ett något förändrat innehåll. Inledningsvis kommer de huvudsakliga arbetsuppgifterna i tjänsten vara att serva våra renhållningskunder vid alla typer av frågeställningar, sälja våra renhållningstjänster till verksamheter som inte omfattas av det kommunala monopolet och att se till att vi har en effektiv återvinningshantering så att vi kan fortsätta att vara entreprenörer inom den delen. Befattningen kommer sedan att utvecklas så att en samordning sker med motsvarande tjänst inom VA. Meningen är att de två befattningarna ska kunna ersätta varandra i vart fall i de mest vanliga frågeställningarna. Tjänsten blir även en viktig kugge för att vi ska ha möjlighet att öka våra intäkter utöver taxan. Tekniska förvaltningens beslutsförslag Att tekniska nämnden beslutar att tjänsten ska återbesättas men få ett innehåll som överensstämmer med den beslutade organisationsförändringen.

22 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 22(22) TN 29 Ändrade sammanträdesdagar Tekniska nämnden beslutar godkänna ändrade sammanträdesdagar enligt nedan. Ordföranden framför önskemål om ändrade sammanträdesdagar enligt följande: Tekniska nämnden Nytt datum flyttas till kl Tekniska nämndens arbetsutskott flyttas till kl

Roland Leben (kd), ordf., ordf Krister Nyström (s), vice ordf Björn Nyström (m)

Roland Leben (kd), ordf., ordf Krister Nyström (s), vice ordf Björn Nyström (m) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) Plats och tid Sammanträdesrummet Björnidet kl. 14.00-15.40. Beslutande Ledamöter Roland Leben (kd), ordf., ordf Krister Nyström (s), vice ordf Björn Nyström (m) Ersättare Erik

Läs mer

Roland Leben (kd), ordf. Krister Nyström (s), vice ordf. Björn Nyström (m) Erik Ågren (c) Tommy Gustavsson (fp) Margot Eriksson (s)

Roland Leben (kd), ordf. Krister Nyström (s), vice ordf. Björn Nyström (m) Erik Ågren (c) Tommy Gustavsson (fp) Margot Eriksson (s) Sida PROTOKOLL 1(8) Plats och tid Sammanträdesrummet Björnidet kl 14:00-14:50. Beslutande Ledamöter Roland Leben (kd), ordf. Krister Nyström (s), vice ordf. Björn Nyström (m) Ersättare Erik Ågren (c) Tommy

Läs mer

Roland Leben (kd), ordf Björn Nyström (m) Margot Eriksson (s), tjänstgörande ers för Krister Nyström (s)

Roland Leben (kd), ordf Björn Nyström (m) Margot Eriksson (s), tjänstgörande ers för Krister Nyström (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Sammanträdesrummet Björnidet, kl 14.00-15.30 Beslutande Ledamöter Roland Leben (kd), ordf Björn Nyström (m) Margot Eriksson (s), tjänstgörande ers för Krister

Läs mer

Bo Ivarson, förvaltningschef Monica Boo, handläggare Ferman Brodrej, nämndsekreterare. Ulf Athlei (-) och Lars Andersson (S)

Bo Ivarson, förvaltningschef Monica Boo, handläggare Ferman Brodrej, nämndsekreterare. Ulf Athlei (-) och Lars Andersson (S) PROTOKOLL 1(10) Plats och tid Långön, Folkets Hus, kl 17:15-18:25 Beslutande Ledamöter Roland Leben (KD), ordf. Krister Nyström (S), vice ordf. Björn Nyström (M) Elsie-Marie Arvidsson (M) Ulf Athlei (-)

Läs mer

Roland Leben (kd), ordf Per-Åke Söderström (c), 2:e vice ordf Gunnar Eriksson (s), 1:e vice ordf

Roland Leben (kd), ordf Per-Åke Söderström (c), 2:e vice ordf Gunnar Eriksson (s), 1:e vice ordf SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och tid Sammanträdesrummet Björnidet, kl 14.00-15.05. Beslutande Ledamöter Roland Leben (kd), ordf Per-Åke Söderström (c), 2:e vice ordf Gunnar Eriksson (s), 1:e vice ordf

Läs mer

Richard Katisko (S) Ingrid-Märta Grönlie (S)

Richard Katisko (S) Ingrid-Märta Grönlie (S) Sida PROTOKOLL 1(5) Plats och tid Långön, Folkets Hus kl 17:15-18:35 Beslutande Ledamöter Roland Leben (KD), ordf. Krister Nyström (S), vice ordf. Björn Nyström (M) Mats Hahne (M), tjänstgörande ers för

Läs mer

Bo Ivarson, förvaltningschef Jan Mattsson, avfallsutvecklare Ferman Brodrej, nämndsekreterare. Margot Eriksson (S) och Göran Kihlström (KD)

Bo Ivarson, förvaltningschef Jan Mattsson, avfallsutvecklare Ferman Brodrej, nämndsekreterare. Margot Eriksson (S) och Göran Kihlström (KD) PROTOKOLL 1(11) Plats och tid Sessionssalen, Nämndhuset, kl 17:00-17:55 Beslutande Ledamöter Krister Nyström (S), ordf. Mats Hahne (M), vice ordf. Margot Eriksson (S) Lars Andersson (S) Björn Johansson

Läs mer

Roland Leben (KD), ordf. Krister Nyström (S), vice ordf. Björn Nyström (M)

Roland Leben (KD), ordf. Krister Nyström (S), vice ordf. Björn Nyström (M) Sida PROTOKOLL 1(5) Plats och tid Sammanträdeslokal Björnidet kl 14:00-14:50. Beslutande Ledamöter Roland Leben (KD), ordf. Krister Nyström (S), vice ordf. Björn Nyström (M) Ersättare Erik Ågren (C) Margot

Läs mer

Bo Ivarson, förvaltningschef Monica Boo, nämndsekreterare. Ulf Athlei (siv) och Lars Andersson (s)

Bo Ivarson, förvaltningschef Monica Boo, nämndsekreterare. Ulf Athlei (siv) och Lars Andersson (s) Sida PROTOKOLL 1(6) Plats och tid Långön, Folkets Hus kl 17:00-17:35. Beslutande Ledamöter Roland Leben (kd), ordf. Björn Nyström (m) Elsie-Marie Arvidsson (m) Erik Ågren (c) Ulf Athlei (siv) Margot Eriksson

Läs mer

Roland Leben (kd), ordf Per-Åke Söderström (c), 2:e vice ordf Gunnar Eriksson (s), 1:e vice ordf

Roland Leben (kd), ordf Per-Åke Söderström (c), 2:e vice ordf Gunnar Eriksson (s), 1:e vice ordf SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet Uroxen kl 17.00-17.45. Beslutande Ledamöter Roland Leben (kd), ordf Per-Åke Söderström (c), 2:e vice ordf Gunnar Eriksson (s), 1:e vice ordf

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ferman Brodrej. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ferman Brodrej. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. PROTOKOLL 1(6) Plats och tid Varglyan, kl 10:00-11:10 Beslutande Ledamöter Krister Nyström (S), ordf. Mats Hahne (M), vice ordf. Margot Eriksson (S) Ersättare Björn Johansson (V) Björn Nyström (M) Övriga

Läs mer

Gunnar Eriksson och Sten-Olof Olsson. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Monica Boo

Gunnar Eriksson och Sten-Olof Olsson. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Monica Boo SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Lokal Uroxen i förvaltningsbyggnaden Uroxen kl 17.00-17.50. Beslutande Ledamöter Roland Leben (kd), ordf Gunnar Eriksson (s), 1:e vice ordf Per-Åke Söderström

Läs mer

Björn Johansson (V), tjänstgörande ersättare för Krister Nyström (S) Mats Hahne (M), vice ordf. Margot Eriksson (S)

Björn Johansson (V), tjänstgörande ersättare för Krister Nyström (S) Mats Hahne (M), vice ordf. Margot Eriksson (S) PROTOKOLL 1(5) Plats och tid Björnidet, kl 10:00-10:35 Beslutande Ledamöter Björn Johansson (V), tjänstgörande ersättare för Krister Nyström (S) Mats Hahne (M), vice ordf. Ersättare Björn Nyström (M) Övriga

Läs mer

Roland Leben (kd), ordf Per-Åke Söderström (c), vice ordf Gunnar Eriksson (s), 1;e vice ordf

Roland Leben (kd), ordf Per-Åke Söderström (c), vice ordf Gunnar Eriksson (s), 1;e vice ordf SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Lokal Uroxen i förvaltningsbyggnaden Uroxen, kl. 14:00-15:55. Beslutande Ledamöter Roland Leben (kd), ordf Per-Åke Söderström (c), vice ordf Gunnar Eriksson (s),

Läs mer

Roland Leben (KD), ordf. Krister Nyström (S), vice ordf., Björn Nyström (M) Margot Eriksson (S), tjänstgörande ers

Roland Leben (KD), ordf. Krister Nyström (S), vice ordf., Björn Nyström (M) Margot Eriksson (S), tjänstgörande ers Sida PROTOKOLL 1(12) Plats och tid Sammanträdeslokal Björnidet kl 14:00-15:50. Beslutande Ledamöter Roland Leben (KD), ordf. Krister Nyström (S), vice ordf., 14-19 Björn Nyström (M) Margot Eriksson (S),

Läs mer

PROTOKOLL 1(11) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24

PROTOKOLL 1(11) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24 1(11) Plats och tid: Sammanträdesrummet 2:a vån, Ale gymnasium, Nödinge kl 09.00-12.00 Beslutande Isabell Korn, ordf (M) Rikard Paulin (S) och tjänstgörande ersättare Monica Samuelsson (S) Natalya Raad

Läs mer

Mats Hahne (M), 81-88 Lennart Gustafsson (C)

Mats Hahne (M), 81-88 Lennart Gustafsson (C) Sida PROTOKOLL 1(13) Plats och tid Långön, Folkets Hus kl 17:00-18:45. Beslutande Ledamöter Roland Leben (KD), ordf. Krister Nyström (S), vice ordf. Björn Nyström (M) Elsie-Marie Arvidsson (M), 81-88 Erik

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 15-19 Ferman Brodrej. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 15-19 Ferman Brodrej. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. PROTOKOLL 1(6) Plats och tid Björnidet, kl 10:00-11:00 Beslutande Ledamöter Krister Nyström (S), ordf. Mats Hahne (M), vice ordf. Margot Eriksson (S) Ersättare Björn Nyström (M) Övriga närvarande Bo Ivarson,

Läs mer

Roland Leben (KD), ordförande. Björn Nyström (M) Margot Eriksson (S), tjänstgörande ersättare

Roland Leben (KD), ordförande. Björn Nyström (M) Margot Eriksson (S), tjänstgörande ersättare Sida PROTOKOLL 1(6) Plats och tid Björnidet, kl 10:00-11.00 Minnesstund hölls för Kristinehamns kommuns tidigare informationschef Catarina Fröhling. Beslutande Ledamöter Roland Leben (KD), ordförande.

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Bert

Läs mer

Kommunen har bestred bolagets samtliga yrkanden men ifrågasatte inte beloppen i och för sig.

Kommunen har bestred bolagets samtliga yrkanden men ifrågasatte inte beloppen i och för sig. 31 Fråga om beräkningen av antalet bostadsenheter för en industrifastighet med kontors-, produktions-, och lagerlokaler och fastighetens avgiftskategori enligt va-taxan Arno-Remmen Aktiebolag (bolaget)

Läs mer

Gunnar Eriksson och Per-Åke Söderström. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 11-20 Monica Boo

Gunnar Eriksson och Per-Åke Söderström. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 11-20 Monica Boo SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) Plats och tid Sammanträdesrummet Uroxen kl 17.00-19.30. Beslutande Ledamöter Roland Leben (kd), ordf Per-Åke Söderström (c), 2:e vice ordf Gunnar Eriksson (s), 1:e vice ordf

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl Se bifogad deltagarförteckning

Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl Se bifogad deltagarförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen 2006-06-20 Plats och tid Beslutande Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl 14.00-14.35 Se bifogad deltagarförteckning Utses att justera Bosse Pettersson Gunnar

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-18 Linn Erlandsson, 0550-880 09

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-18 Linn Erlandsson, 0550-880 09 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (23) Kommunstyrelsen Plats och tid Uroxens sammanträdesrum, Kl. 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Åke Thörnesjö (m), ordförande Bosse Pettersson (c), 1:e vice ordf. Eva WennStröm

Läs mer

Direktionen

Direktionen 2004-02-27 1 Plats och tid Kommunhuset, Kopparberg kl: 13.30-16.05 Beslutande Benny Jansson (s) Ingvar Johansson (s) Ingegerd Lööv (s) Tord Westin (s) Svante Fägerås (s) Hans Hedborg (c) Karl-Arne Löthgren

Läs mer

Kommunstyrelsens tekniska utskott

Kommunstyrelsens tekniska utskott 1 (13) Plats och tid Flötsen, Verkstadsgatan 1, måndagen den 29 februari 2016 kl 13:30 Beslutande Niklas Svalö (S), Ordförande Lars Karlsson (S), 1:e vice ordförande Alf Nilsson (S) Sven-Ingvar Blixt (FP)

Läs mer

Johan Larsson VD Kristinehamns Energi AB Morgan Persson ekonomichef Planeringschef Kalle Alexandersson Linn Erlandsson kommunsekreterare

Johan Larsson VD Kristinehamns Energi AB Morgan Persson ekonomichef Planeringschef Kalle Alexandersson Linn Erlandsson kommunsekreterare Sida PROTOKOLL 1(19) Plats och tid Hörsalen, Folkets Hus, kl 18:30-20:40 ande Se sida 2 Övriga närvarande Johan Larsson VD Kristinehamns Energi AB Morgan Persson ekonomichef Planeringschef Kalle Alexandersson

Läs mer

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen...

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen... SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Tekniska förvaltningen, kl 14.00-17.30 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01 24 Allmän Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen kl. 19.00-20.25 ande Reino Persson (S) ordförande Friberg, Gun (S) vice ordf. Hellman, Gertrud (M) Eriksson, Lennart (S) Andersson, Lena (C) tjg. ersättare

Läs mer

TRANAS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. KS-salen, Stadshuset, kl 13:30-14:30

TRANAS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. KS-salen, Stadshuset, kl 13:30-14:30 o TRANAS KOMMUN TEKt\IIK- OCH GRIFTEGÄRDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-11-21 Sida 1 (12) Plats och tid Beslutat KS-salen, Stadshuset, 2011-11-21 kl 13:30-14:30 Jennie Johansson, (M) Ordförande Björn

Läs mer

Magnus Dimberg (M) ledamot Björn Nilsson (S) ledamot. Suzanne Michaelsen Gunnarsson (S)

Magnus Dimberg (M) ledamot Björn Nilsson (S) ledamot. Suzanne Michaelsen Gunnarsson (S) Sammanträdesdatum ande organ Plats och tid Stadshuset Mariestad, lokal Hemön plan 3, kl. 17.00 19.50 ande Ulf Andersson (S) ordförande Suzanne Michaelsen Gunnarsson (S) 1:e vice ordförande Evert Eklind

Läs mer

Magnus Dimberg (M) Ledamot Sune Jansson (C) Ledamot. Magnus Dimberg

Magnus Dimberg (M) Ledamot Sune Jansson (C) Ledamot. Magnus Dimberg Sammanträdesdatum Beslutande organ Plats och tid Stadshuset i Mariestad, sammanträdesrum Hemön, kl 14.00-16.50 Beslutande Ulf Andersson (S) Ordförande Staffan Starringer (S) 1:e vice ordförande Evert Eklind

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Alnarp Tid 2019-02-11, kl. 14:00-16:51 Sammanträdesdatum s. 1 (16) Beslutande Övriga deltagare Lennart Månsson (M) Bert Larsson (M) Emma Köster (M) Rune Netterlid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-24 1(9) Nämnden för samhällsplanering. Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll 2015-02-24 1(9) Nämnden för samhällsplanering. Sammanträdesdatum 2015-02-24 1(9) Plats och tid Sammanträdesrummet Salen, Alvesta 2015-02-24 kl. 13.30-16.30 Justerade paragrafer 11-17 Beslutande Anita Lindstedt (S), 1e vice ordf. Bengt Gustavsson (S) Rickard Björkman

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl. 15.30 16.00. Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Lars-Ove Jansson

Läs mer

Tekniska nämnden 2012-03-06 22-24

Tekniska nämnden 2012-03-06 22-24 PROTOKOLL Tekniska nämnden 22-24 Tekniska nämnden Sida 2 Tekniska nämnden sammanträde den 6 mars 2012 22 Granskning, detaljplan för idrott m m vid Mjörngatan 23 Remiss plansamråd, bostäder vid Simmenäsvägen

Läs mer

Kommunstyrelsens tekniska utskott Tor Israelsson (s) Robin Fransson (v) Ingemar Johansson (c)

Kommunstyrelsens tekniska utskott Tor Israelsson (s) Robin Fransson (v) Ingemar Johansson (c) Kommunstyrelsens tekniska utskott 2013-10-15 1 Plats och tid Kommunhusets sessionssal, tisdag 2013-10-15, kl. 09.00-11.25 Beslutande Tor Israelsson (s) Robin Fransson (v) Ingemar Johansson (c) Övriga deltagare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande 2013-01-17, Kommunhuset, Sk Fagerhultsrummet Kl. 15.00-16.35 Björn Zorec (FP) - ordförande Arne Silfvergren (S) - andre vice ordförande

Läs mer

Roland Leben (KD), ordförande

Roland Leben (KD), ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Tekniska nämnden Plats och tid Folkets Hus Långön Kl. 17.00-18.25. Beslutande Ledamöter Roland Leben (KD), ordförande Björn Nyström (M) Elsie-Marie Arvidsson (M) Ulf Athlei (-)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Flädie Tid 2019-01-14, kl. 14:02-15:08 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Lennart Månsson (M) Bert Larsson (M) Emma Köster (M) Gun Larsson (L)

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdeslokal Alnarp Tid 2019-04-23, kl. 14:00-15:11 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Lennart Månsson (M) Emma

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Plats och tid: Sammanträdesrum tekniska förvaltningen, kl 08:00 12:30 ande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gottlieb Granberg (M) Stefan Widerberg (C) Pär A J Persson (S) Camilla Rinaldo Miller

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 40-44 Plats och tid Gillbergarummet, Städet kl 14.00 16.30 ande Erik Blakstad (m) ordf Ralph Widing (c) Bengt Mattsson (s) Övriga deltagare Örjan Ström (siv), 43 Helen

Läs mer

PROTOKOLL. Tekniska nämnden

PROTOKOLL. Tekniska nämnden PROTOKOLL Tekniska nämnden 23 28 Tekniska nämnden Sida 2 Tekniska nämnden sammanträde den 21 maj 2013 Informationer och överläggningar 23 Tertialuppföljning 2013, ekonomi, åtaganden m m tekniska förvaltningen

Läs mer

Kungsbacka kommun Arbetsutskottet nämnden för Teknik

Kungsbacka kommun Arbetsutskottet nämnden för Teknik Kungsbacka kommun Arbetsutskottet nämnden för Teknik SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Idala rummet Klockan 0800-10.50 ande Ledamöter Monica Neptun (FP), ordf Lars Thélen (M), vice ordf Renée Sylvan

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott - delegering 2010-03-01 8 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 13.00-16.00. Beslutande Jerry Johansson (s),

Läs mer

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen,

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen, Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset, Stora sessionsalen Tid Tisdagen den 4 oktober 2011, kl. 18.30-19.45 Beslutande Se nästa sida. Se nästa sida. Övriga deltagande Se nästa sida. Se nästa sida.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Produktionsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Produktionsnämnden 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl. 14:00 15:15 Beslutande ledamöter Rainor Melander (S) ordf. Camilla Öhresten (V) Kurt Larsson (S) Kerstin Frånlund (S) John Lundström (C) Curt Svensson

Läs mer

Roland Leben (kd), ordf Per-Åke Söderström (c), 2:e vice ordf Gunnar Eriksson (s), 1:e vice ordf

Roland Leben (kd), ordf Per-Åke Söderström (c), 2:e vice ordf Gunnar Eriksson (s), 1:e vice ordf SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet Björnidet kl 14.00-15.00. Beslutande Ledamöter Roland Leben (kd), ordf Per-Åke Söderström (c), 2:e vice ordf Gunnar Eriksson (s), 1:e vice ordf

Läs mer

Suzanne Michaelsen Gunnarsson (S) 2:e vice ordförande Johan Jacobsson (S)

Suzanne Michaelsen Gunnarsson (S) 2:e vice ordförande Johan Jacobsson (S) Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset Mariestad, lokal Torsö, 2 april 2019, kl. 15.00 15.55 Beslutande Sven-Inge Eriksson (KD) Ordförande Erland Gustavsson (M), 1:e vice ordförande Suzanne Michaelsen

Läs mer

Therese Weckström. Malin Eriksson. Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Beslutande organ

Therese Weckström. Malin Eriksson. Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Beslutande organ Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 15.30 15.55 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande Sture Pettersson (S) Ledamot Therése Weckström (S) Ledamot

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) kl 08.30-11.30 Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2004-10-12 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, Grästorp 2004-10-12, kl 13.00-16.45 Beslutande Roger Andersson (c), ordförande Inger Paulsson (c) Svante Classon (c) Göran Enström (s) Sören

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Plats och tid Kommunhuset, Björnkullasalen kl 19.00 20:15 ande Persson, Reino (s) ordf. 30-39 Friberg, Gun (s) 1:e vice ordf. 30-39 Hellman, Gertrud (m), 2:e vice ordf. 30-39 Eriksson, Lennart (s) 30-39

Läs mer

Bo Ivarson, förvaltningschef Per Lidèn, Va-chef Görel Jernberg, kostchef Eva Larsson, Va-strateg Ferman Brodrej, nämndsekreterare

Bo Ivarson, förvaltningschef Per Lidèn, Va-chef Görel Jernberg, kostchef Eva Larsson, Va-strateg Ferman Brodrej, nämndsekreterare PROTOKOLL 1(9) Plats och tid Kristinehamns golfklubb, kl 17:00-18:15 Beslutande Ledamöter Krister Nyström (S), ordf. Mats Hahne (M), vice ordf. Margot Eriksson (S) Lars Andersson (S) Björn Johansson (V)

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M)

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 1(6) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.30 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen 2013-03-26 1(5) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 26 mars 2013, kl 17.00 17.35. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Helen Gustavsson

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 14

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 14 14 Plats och tid Kommunhuset, Björnkullasalen kl 19:00-20.30 ande Persson, Reino (s) ordf. 32-43 Friberg, Gun (s), vice ordf. 32-43 Hellman, Gertrud (m), 2:e vice ordf. 32-43 Eriksson, Lennart (s) 32-43

Läs mer

Behandlade ärenden. 80 Ansökan om bidrag: Sösdala Missionsförsamling. 81 Anmälningsärende 1. Utbetalning av bidrag per

Behandlade ärenden. 80 Ansökan om bidrag: Sösdala Missionsförsamling. 81 Anmälningsärende 1. Utbetalning av bidrag per 1 Behandlade ärenden Behandlade ärenden 75 Ersättning till ersättare. 76 Budgetuppföljning 2009-11-30 77 Sammanträdesdagar 2010. Bilaga 1 78 Utbildningar 2010. Bilaga 2. 79 Skötselbidrag 2010 80 Ansökan

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-9.55 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M), ordförande Britt Hjertqvist (FP), vice ordförande Conny Bäck (S),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Nybble Bygdegård, kl 15.00-16.40 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Beslutande Ledamöter Monica Marker (m), ordf Bjarne Olsson (s), vice ordf Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 114 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl 19.00-20.20 Beslutande Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Övriga närvarande Ulf Carlsson (m) Ewa Rawlings-Olsson Ulf Cronbring (s) Ulf Strömstedt,

Läs mer

Sammanträdesdatum Tekniska Nämnden (7)

Sammanträdesdatum Tekniska Nämnden (7) Tekniska Nämnden 2010-01-19 1(7) Plats och tid Nya kommunhuset, Torsås, tisdag 2010-01-19 klockan 18.00-18.30 Beslutande Magnus Nilsén, m, ordf Lars Petersson, s. Tomas Holgersson, s, tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sessionssalen, Nämndhuset klockan 08:30-12:30

Sessionssalen, Nämndhuset klockan 08:30-12:30 1 (15) Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Sessionssalen, Nämndhuset klockan 08:30-12:30 Ledamöter Åke Thörnesjö (M) ordf. Bosse Pettersson (C) 1:e vice ordf. Eva WennStröm (S ) 2:e

Läs mer

Ulf Torstensson (S) Ulrika Dahlberg (MP), ordförande Cecilia Widéen (BP) Åsa Olsson (L), 1:e vice ordförande Bertil Eriksson (KD)

Ulf Torstensson (S) Ulrika Dahlberg (MP), ordförande Cecilia Widéen (BP) Åsa Olsson (L), 1:e vice ordförande Bertil Eriksson (KD) 1(12) Plats och tid Kommunhuset i Edsbyn, tisdagen den 12 december 2017 kl. 08:00-11:10 Ajournering Kl. 09:50-10:20 ande Övriga närvarande Justerare Ledamöter Ulf Torstensson (S) Ulrika Dahlberg (MP),

Läs mer

Krister Nyström (S), ordf. Mats Hahne (M), vice ordf. Björn Johansson (V), tjänstgörande ersättare för Margot Eriksson (S)

Krister Nyström (S), ordf. Mats Hahne (M), vice ordf. Björn Johansson (V), tjänstgörande ersättare för Margot Eriksson (S) PROTOKOLL 1(12) Plats och tid Björnidet, kl 10:0-11:20 Beslutande Ledamöter Krister Nyström (S), ordf. Mats Hahne (M), vice ordf. Björn Johansson (V), tjänstgörande ersättare för Margot Eriksson (S) Ersättare

Läs mer

Magnus Dimberg (M) ledamot Björn Nilsson (S) ledamot. Gunnar Bohlin (M) ersättare

Magnus Dimberg (M) ledamot Björn Nilsson (S) ledamot. Gunnar Bohlin (M) ersättare Sammanträdesdatum Beslutande organ Plats och tid Stadshuset Mariestad, lokal Vänersalen kl. 16.30 17.00 Beslutande Ulf Andersson (S) ordförande Suzanne Michaelsen Gunnarsson (S) 1:e vice ordförande Evert

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 mars 2009 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-14.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 mars 2009 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-14. Kommunstyrelsens teknikutskott 11 mars 2009 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-14.50 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Peter Johansson Sune Carlsson Annika Johansson Harry

Läs mer

Magnus Dimberg (M) Ledamot Ola Bertilsson (S) Ledamot. Ola Bertilsson. Ingalill Lindblad

Magnus Dimberg (M) Ledamot Ola Bertilsson (S) Ledamot. Ola Bertilsson. Ingalill Lindblad Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset i Mariestad, sammanträdesrum Djurö kl 16.00-19.00 Beslutande Ulf Andersson (S) Ordförande Suzanne Michaelsen Gunnarsson (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00

Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00 2015-03-24 1 (17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Maria Truedsson (MP),

Läs mer

Ajournering

Ajournering 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet Roten, Kommunhuset, Svalöv, kl 16.30-17.15 Ajournering 16.50-16.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S), ordförande Fredrik Jönsson

Läs mer

Anette Karlsson (M) Björn Fagerlund (M) Henrik Karlsson (M) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Mats Karlsson (MP)

Anette Karlsson (M) Björn Fagerlund (M) Henrik Karlsson (M) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Mats Karlsson (MP) Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen, Stadshuset kl 15.00 16.25 Beslutande Johan Abrahamsson (M) ordförande Rune Skogsberg (C) 1:e vice ordförande Ida Ekeroth (S) 2:e vice ordförande Anette

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 19.15 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Tekniska nämnden arbetsutskottet 2007-10-04 1

Tekniska nämnden arbetsutskottet 2007-10-04 1 Tekniska nämnden arbetsutskottet 2007-10-04 1 Plats och tid kl 08.30 11.40 Beslutande Pär Palmgren, m, ordförande Arne Dahlström, kd, 1:e vice ordförande Benny Petersson, s, 2:e vice ordförande Övriga

Läs mer

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag.

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag. 1 Behandlade ärenden 28 Budgetuppföljning per 2011-07-31. 29 Vandrarhemmet Hässleholmsgården. 30 Sösdala simhall justering avtal. 31 Elitbidrag. 32 Taxor konstgräsplaner. 33 Ansökan från OK Torfinn om

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-16 13 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-04-16, kl 13.15-17.30 Beslutande Birgitta Borg (FP), ordförande Titti Hansson (C) ers Kenneth Eriksson (C) Gunilla

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (11) Plats och tid Stadshuset kl. 13.15-16.25 ande Ersättare Övriga deltagande Börje Wilsborn (C) Marie Johansson (KD) Håkan Johansson (M) Lennart Lööv (S) Nils-Erik Johansson (S) Dan

Läs mer

Sonja Höglund (siv), ordförande Gunnar Eriksson (s) Larsgöran Larsson (m)

Sonja Höglund (siv), ordförande Gunnar Eriksson (s) Larsgöran Larsson (m) 1(12) Plats och tid Omvårdnadsförvaltningen, kl. 13.00-16.00 ande Ledamöter Sonja Höglund (siv), ordförande Gunnar Eriksson (s) Larsgöran Larsson (m) Ersättare Birgitta Grafström (c) Linnéa Kihlström (kd)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-24 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-12:00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.30 Beslutande Karl-Arne Larsson (C) ordförande Karin Rydell (M) ersättare för Margaretha Gadde-Jennische

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 1 Plats och tid Kommunhuset, Björnkullasalen kl 19.00 20.15 ande Persson, Reino (s) ordf. 1-6 Friberg, Gun (s) 1:e vice ordf. 1-6 Hellman, Gertrud (m) 2:e vice ordf. 1-6 Eriksson, Lennart (s) 1-6 Andersson,

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 ande Yttrande gällande Kungörelse om granskning (Ny förskola vid Ringvägen) Övriga deltagande Detaljplan för del av

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2005-12-19 1 (10) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2005-12-19 kl. 19.00-19.10. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Birgitta Evensson, Kommunchef Sandra Norsell, Kommunsekreterare. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Birgitta Evensson, Kommunchef Sandra Norsell, Kommunsekreterare. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1 (7) Plats och tid Equmeniakyrkan i Årjäng, 17.25 17.40 Beslutande Övriga närvarande Daniel Schützer, Ordförande (S) Kjell-Arne Ottosson, V Ordförande (KD) Lars Gustafsson (L) Mikael Olsson (M) Ulla-Britt

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Kerstin Wulff, teknisk chef Jarl Gustavsson, planeringschef Susan Elmlund, sekreterare

Christer Pålsson, kommunchef Kerstin Wulff, teknisk chef Jarl Gustavsson, planeringschef Susan Elmlund, sekreterare 1(5) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Sven-Ingvar

Läs mer

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Beslutande Robert Wenglén (M) Yvonne Andreasson (FP) Richard Jerneborg (M) Mozghan

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 64

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 64 64 Plats och tid Kommunhuset, Björnkullasalen kl 19.00 - ande Persson, Reino (s) ordf. 70-77 Friberg, Gun (s) 1:e vice ordf. 70-77 Saraljic, Nihad (m) 70-77 Eriksson, Lennart (s) 70-77 Andersson, Lena

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Karl-Erik Kruse (S), ordf. Christer Laurell (C) Leif Hägg (M) Gunnar Bengtsson (S), ej tjg ers

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Karl-Erik Kruse (S), ordf. Christer Laurell (C) Leif Hägg (M) Gunnar Bengtsson (S), ej tjg ers 1 Plats och tid Kommunhuset, kl 15.00 16.35 Beslutande Karl-Erik Kruse (S), ordf. Christer Laurell (C) Leif Hägg (M) Övriga deltagare Gunnar Bengtsson (S), ej tjg ers Kommunchef Åsa Ratcovich Ekonomichef

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c) Plats och tid Kommunkontoret 2015-02-09 kl 8.00 12:00 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c) Övriga deltagare David Grahn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid Måndagen den 29 augusti 2016 kl 17.00 17:30 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande Lennart Månsson (M) vice ordförande Åsa

Läs mer

Servicenämnden (9)

Servicenämnden (9) Servicenämnden 2014-09-17 1(9) Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum kl. 13.00-15.25 Beslutande Lennart Lämgren (FP), ordförande Bertil Jonasson (C) Marianne Carlsson (KD) Birgitta Kahn (MP) Thomas

Läs mer

ÖVERKALIX KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

ÖVERKALIX KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2013-02-25 22 Tid och plats Måndagen den 25 februari 2013 kl. 10.00-11.00 sammanträdesrum 2, kommunförvaltningen i Överkalix Beslutande Birgitta Persson (s) Anne Jakobsson(s) Gunnar Liljebäck

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 79-82

Sammanträdesprotokoll 79-82 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) 2018-07-02 Tekniska nämnden, arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll 79-82 Sammanträdesdatum 2 juli 2018 Plats och tid Stadshuset, C 331, kl 16:00 16:40 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Anders Björklund (ÅÅ)

Anders Björklund (ÅÅ) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2011-05-04 1 (9) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 2:a våningen 16.30 17.45 Beslutande Ewa Wemby (M) Heléne Fritzon

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Kultur- o fritidsnämndens arbetsutskott. Plats och tid Prologen kl. 18:00-19:00. Beslutande ledamöter

Sammansträdesprotokoll Kultur- o fritidsnämndens arbetsutskott. Plats och tid Prologen kl. 18:00-19:00. Beslutande ledamöter 1 / 14 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Prologen kl. 18:00-19:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sivert Åkerljung (KD) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) (vice ordförande)

Läs mer

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003 Fritidsnämndens arbetsutskott 14 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 januari 2003 kl 08.00-09.50 Jörgen Hellberg

Läs mer

Tekniska nämnden protokoll

Tekniska nämnden protokoll Datum: torsdag 12 september 2019 Tid: 17:00 19:10 Plats: Östra Roten Justeringsdag: Paragrafer: 60 Utses att justera: Mats Nilsson (V) Underskrifter: Sekreterare Emma Zetterström Ordförande Justerare Jörgen

Läs mer