Datum Möte mellan Privata vårdföretagare och Region Skåne

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Datum 2012-02-15. Möte mellan Privata vårdföretagare och Region Skåne 2012-02-01"

Transkript

1 Koncernkontoret Niklas Sundler tf IT-direktör och IT-chef i Sms: niklas.sundler@skane.se MINNESANTECKNINGAR Datum (9) Möte mellan Privata vårdföretagare och Närvarande: Niklas Sundler, tf IT-direktör och IT-chef i Ulf Swanstein, Chef för Samordnad e-utveckling Lennart Wallén, Strategisk rådgivare Kåregård Magnus, Medicinsk rådgivare Ann-Charlotte Hjelm, Dokumentation Maria Kajson, Carema Bengt Holmqvist, Novakliniken Kristina Starnäs, Novakliniken Stefan Bremberg, Capio Daniel Olsson, Capio Anders Tegenrot, Hälsomedicinskt Center Hjärup Karin Träff Nordström Brahehälsan, Praktikertjänst Jörgen Levin, Näsets Läkargrupp Eva Reumark, Affärsrådgivare för Praktikertjänst i Skåne Anders Lidholm, Kristianstadkliniken Postadress: Malmö Organisationsnummer: Besöksadress: Dockplatsen 26 Internet:

2 Datum (9) Agenda: Uppföljning av punkter från föregående möte Presentation av Capio angående PMO Diagnoser och vårdersättning IT support och IT kompetens Hantering av fordringar på Frågor som inkommit PMO driftsform och implementering Skrivelse med frågor Inledning Niklas Sundler hälsar alla välkomna och informerar att Monika Kraft arbetar med andra uppdrag i en period framöver och att Niklas nu är tillförordnad IT-direktör. Niklas Sundler lämnar över ordet till Lennart Wallén. Extern åtkomst och vikarietjänsten På förra mötet föreslog förslag på förändringar av tjänsten extern åtkomst: Tjänsten extern åtkomst är idag personlig och debiteras utefter antal användare, för att likställa användandet av Regionala tjänster för interna och externa användare föreslogs följande: Tjänsten extern åtkomst delas upp i två delar: - PC-arbetsplats extern som bär kostnader för nät och kommunikationstjänster liknande den normala PC-arbetsplats, denna fördelas per ansluten dator, enligt 2011 års priser skulle denna tjänst kosta 320 kr per månad - Extern åtkomst som abonneras per person och har kostnaden 70 kr per månaden Detta förslag innebar att vi hade fått en transparentare prissättning och att kostnaderna för externa användare minskar då antalet datorer i de flesta fallen är mindre än antal användare och att kostnaden för vikarier minskar avsevärt. Efter att en djupare analys har genomförts så är förslaget inte tekniskt möjligt pga autentisering. - Alternativ är att lägga in en tjänst med automatisk uppsägning i beställningsportalen - Trolig lösning i den nya anslutningstjänsten - VPN från brandvägg till brandvägg inte möjlig av autentiseringsskäl Priser för extern åtkomst 2012 Extern åtkomst abonneras per person och kostar 375 kr per månad.

3 Datum (9) Extern åtkomst vikarietjänst Ny tjänst Tjänsten beställs av behörig IT-beställare. Tjänsten har en fast abonnemangs tid på en månad, d v s att den sägs upp automatiskt efter 1 månad och kunden faktureras en engångskostnad. Personen som ska använda tjänsten måste ha ett giltigt e-id kort. Preliminärt är denna tjänst beställningsbar i början på mars Troligen blir det ett annat pris för denna tjänst. Mer information kommer när det är beslutat. Övriga punkter för uppföljning App posten på faktura Svar: Denna kostnad är en engångskostnad för att aktivera en beställd tjänst per användare. Kostnaden var för 2011, moms. Denna engångskostnad är borttagen 2012, kostnaden ingår i tjänsten PC-arbetsplats och extern åtkomst. Fellista på besök som saknar diagnos Svar: Har man en journal som levereras av ingår oftast applikationen Filur som överför diagnos från journal till Pasis. Om diagnos saknas uppstår upp en fel logga som återkopplas med automatik till enheten. Har man inte den tjänsten så lägger man in diagnosen i Pasis. Via Terminal Pasis fungerar det att söka besöksregistreringar utan diagnos, men inte i web Pasis. Alla funktioner från terminal Pasis ska implementeras i web Pasis. Vad är tidplanen för detta arbete? Varför försvann Hitta? Magnus Kåregård återkommer med svar. Svar: Enligt systemförvaltare Mari Säll ligger inte Hitta -funktionen bland de funktioner som ska införas i webpasis, så någon lösning är inte i sikte i dagsläget. Deltagande i epsos (se mer info i förra protokollet) pilot från någon i Branschrådet Svar från Branschrådet är att de idag inte har något förslag på någon deltagare. Status på organisering Branschråd Branschrådet är nu formellt organiserat och konstituerat. Nu pågår ett arbete med att se över hur många som ansluter sig och betalar medlemsavgift. Det finns stort intresse. Branschrådet är tänkt att organisera all privat vård innehållande läkarverksamhet exv. Mödravårdscentraler, BVC, Vårdenheter samt övriga vårdavtal och etableringar enligt ersättningslagarna. Sjukgymnaster och KBT är inte med. önskar stadgar och annan viktigt information från Branschrådet. ser det som en förutsättning för framtida relationer att samverkan sker mellan och Branschrådet. Det är inte praktiskt hanterbart att diskutera olika situationer som uppstår med alla parter. Dock är den juridiska relationen per part.

4 Datum (9) Tvingande tidböcker Svar: Tvingande böcker är valfritt Sjukskrivningsfunktionalitet angående Multi Modala Smärtenheter Svar: Ja det fungerar Presentation av Capio ang PMO Daniel Olsson, Capio Presentation innehållet mer information På föregående möte beslutades att Daniel Olsson från Capio skulle genomföra en förstudie för att ta fram hur möjligheterna ser ut för privata vårdgivare att använda PMO. Daniel informerar att underlaget som framställts är Capios egna ställningstagande och är en diskussionspunkt. Capio är mycket positiv till sammanhållen journalföring: Bra för patienten Bra för vårdgivaren Bra för vårdkvaliteten Men vi vill skifta fokus från att dela funktion till att dela information Journalsystemsfrågan är, och bör inte vara, ett IT-projekt Det bör drivas av verksamheten med IT-organisationen som leverantör och inte tvärtom vilket lätt blir fallet vid komplicerade tekniska lösningar. Den mest kritiska patient informationen, måste den finnas tillgänglig i realtid? man behöver inte vara i samma system. Fler reflektioner finns beskrivna i presentationen ang s leverans av PMO till privata vårdgivare. Capios önskade förslag Fokusera på PMO installation för alla offentliga enheter inom s egna nät fokusera egna utmaningar och integration med egen utrustning Låt privata vårdgivare välja valfritt journalsystem (allra helst i enlighet med option nedan) som uppfyller legala krav men kräv att detta obligatoriskt skall integreras till NPÖ Lägg integrationsresurser för att integrera alla, privata såväl som offentliga vårdgivare till NPÖ då får vi en samlad bild över patienten från alla vårdinstanser samt möjliggör bättre regional- samt interregional samverkan inom vårdkedjan. Interface redan definierade för NPÖ (anslutningsanvisningar) mycket lämpligt för NPÖ då det finns många olika vårdaktörer till skillnad från ex. Kronoberg Önskvärd option:

5 Datum (9) Omförhandla PMO med CGM för att säkerställa att PMO kan erbjudas/köpas som egen licens och egen installation för privata vårdgivare inkl. kassafunktionalitet Slutsats i Capios presentation Sammanhållen journalföring inte lika med samma journalsystem Alla regioner och landsting tenderar att bygga mer eller mindre komplicerade tekniska lösningar som avviker från varandra försvårar integration och mångfald inom vården IT leveransen sätts i fokus snarare än vårdstödet. Vi har en unik möjlighet att dra nytta av det gedigna arbete som är gjort nationellt och tillsammans bli ett föredöme avseende användandet av NPÖ. är mycket lämpligt för breddinförande av NPÖ Alla delar av vårdkedjan finns representerade från primärvård universitetssjukhus + på längre sikt även många tätbefolkade kommuner vilkas informationsbehov lätt glöms bort i diskussionen kring sammanhållen journalföring men är en viktig del för patientens omsorg. Mångfald av vårdgivare både offentliga och privata Proaktiv regionledning med fungerande branschråd Reflektion efter presentationen De som ansluter sig till NPÖ, deras uppgifter syns i NPÖ. Alla landsting ska finnas i NPÖ under Utveckling behövs av NPÖ. Alla vårdgivare får tillgång till en konceptuell översikt i framtiden. Detta följer den nationella inriktningen. är ett stort landsting som många lyssnar på och vi har en bred kompetens. OM man använder NPÖ så är inte anslutningen mot utan mot nationell uppsättning. NPÖ sker inte automatiskt. Det är mycket arbete och det är inte gratis för dem som ska ansluta. Viktigt att se till de mindre enheterna. Vidare tar emot detta inspel och återkommer till Branschrådet. Diagnoser och vårdersättning - ACG På förekommen anledning har genomfört en utredning för man vill veta riktigheten i utbetalningar av vårdersättningar. har tillsammans med de vårdenheter som uttryckt misstanke om felaktigheter gått igenom de aktuella posterna och funnit att det inte föreligger några tekniska brister. Det har uppdagats att om man använder fullständiga ICD 10-koder så kan man få bättre vårdersättning jämfört om bara primärvårdsdiagnoser används. De som ligger i Region Skånes system kan bara använda primärvårdsdiagnoser, om man vill utnyttja Filur. Taxeläkare och specialister - hur ska vi få in de diagnoser de sätter?

6 Datum (9) Det går alltid att lägga in fullständiga ICD10-diagnoser manuellt i Pasis i efterhand. Det går att skicka in diagnoser på ett USB minne och då krävs ett specifikt format för att kunna läsa in det i systemet. borde ställa krav på att få in diagnosregistrering för all sjukvård vi betalar för. Just nu kan vi inte hämta in det från flertalet läkare verksamma enligt Lagen om läkarvårdsersättning Ett ställningstagande måste arbetas fram där man förankrar och tar fram ett underlag i detta resonemang från verksamheten och IT för att informera alla hur det ska gå till. På Hälsoval Skånes hemsida finns information kring formatspecifikation mm för att möjliggöra inskickning av diagnosregistrering på skiva eller USB-minne. IT support och kompetens På förra mötet diskuterades nedan text om förbättrad service och support: Följande åtgärder pågår eller är planerade för ökad service och support Arbetet är påbörjat tillsammans med vår leverantör av servicedesk för att undersöka möjligheten för ett eget telefonval för externa vårdgivare Tydliga regelverk och rutiner utformas för hur externa vårdgivarna skall hanteras av servicedesk Inledningsvis tilldelas en grupp inom servicedesk uppgiften som första mottagare av ärenden från externa vårdgivare för att arbeta fram rutiner för bättre hantering Samtliga åtgärder skall vara införda senast 31 januari 2012 kan inte erbjuda tjänsten. Det måste vara en överenskommelse mellan privata vårdgivare och marknaden. - Tieto redo att starta ett 10 v pilotprojekt - RS behjälplig i fortsatt arbete, Arbetsgrupp bör tillsättas för att hantera förstärkt support och behov av utbildning. Branschrådet uttrycker en viss tveksamhet att gå vidare med denna lösning. lyfter att frågan bör utredas vidare i en mindre arbetsgrupp kopplat till denna samverkansgrupp. I en arbetsgrupp genomförs en del operativt arbete och en del utredningar. Stefan Bremberg anmäler sig som kontaktperson från Branschrådet om att vara med i arbetsgruppen ang servicedesk.

7 Datum (9) Frågor PMO PMO, det finns inga ändringar i den plan som ligger, implementering ska ske under Anslutningstjänsten måste vara löst innan man rullar ut PMO. Tester pågår och inom 3 månader kommer man att se hur det ser ut. PMO utrullad i habiliteringen. BVC utrullning pågår. Datormiljö i primärvården ska ersättas. Kommande text nedan är ett underlag som Branschrådet skickade in till före mötet: Frågor från branschrådet till Frågor till mötet ang IT-tjänster inom Hälsoval Skåne mm Inledning Sammanhållen journalföring där möjlighet att läsa varandras journalanteckning lovvärt o bra. Gagnar patientsäkerheten. Kan dock lösas på olika sätt - från en nationell patientöversikt där flera journalsystem vekar parallellt till ett tvingande regiongemensamt system (som ändock inte ger möjlighet att "se" över region-/landstingsgräns). RS valt ett kraftigt styrande och tvingande alternativ som vi inte bedömer som producentneutralt. För privata vårdgivare kvarstår problemet med separat kassafunktion och nödvändiga dubbelregistreringar viket inte heller är konkurrens- eller producentneutralt. Det är inte heller klart att det ens finns en kompatibel kassafunktion tillgänglig för PMO och privata VG. Paraplyportalen blir ett frivilligt tilläggserbjudande - ligger kostnaden för tjänsten inbakad i de 375 kr. Vad gäller på motsvarande sätt för den offentliga PV? Ingår det i PC arbetsplats som tjänst? Om inkluderat - varför då ett tillval? Tekniken via Citrix fungerar ej idag - vad säger att den gör det i framtiden? Är det möjligen därför det blir en option? Kravet på fast extern vidarekoppling från RSs telefonister - är den kompatibel även åt andra hållet? Om inte - varför bara envägs? Och i så fall bör ju kostnaden ligga på den som begär tjänsten! Fortsatta problem med QlikView vi har som privata VG bara läsmöjlighet. Trots påpekanden hösten 2011 saknas fortfarande export- och utskriftsmöjlighet. Prestandakraven vid Extern åtkomst indikerar att ex.vis tunna klienter inte fungerar i PMOmiljön vilket medför orimliga nyinvesteringar i hårdvara. Listan på "godkända" skrivare indikerar också kraftiga begränsningar. Kvarstår problem med scanning på BVC.

8 Datum (9) Sammanfattningsvis ställer RS utifrån ett patientsäkerhetsperspektiv orimligt höga krav genom att kräva regiongemensamt IT-system vilket då inte är förenligt med producent- och konkurrensneutralitet då det finns andra möjliga lösningar att tillgodose en lika hög patientsäkerhet. Dessutom har RS inte hittills kunnat visa att deras IT-lösningar överhuvudtaget har funktionalitet hos privata VG - vare sig de är anslutna via RSVPN extern åtkomst eller via regionens eget intranät. Branschrådet önskar svar från på nedanstående frågor på dagens möte: Med anledning av ovanstående hoppas privata vårdgivare på mötet den 1 februari 2012 få svar på följande frågor: När (reviderad tidplan) räknar med att PMO med avsedd funktionalitet finns implementerat på alla vårdenheter? SVAR från : Ingen förändrad tidplan Utreder förutsättningar och beroenden men har ännu inte resulterat i revidering av planen Hur kommer RS att säkra att privata Vårdgivare med PMO har ett kassasystem som inte kräver dubbelregistreringar? SVAR från : Registrering i PMO förs över till Pasis Registrering i Pasis Vi kommer att erbjuda export av sådana data som möjliggör integration till eget affärssystem Inga krav på annan registrering av kassatransaktioner i Är Paraplyportalen tänkt som en tilläggstjänst och vad kommer den då att kosta extra? SVAR från : Paraplyportalen ingår i tjänsten vårddokumentation som finansieras genom vårdersättningen och faktureras därmed inte. Kräver deltagande i sammanhållen journal. Ingår Paraplyportalen i PC som tjänst? SVAR från : Nej, se ovan Kan RS utlova att Citrix & RSVPN fungerar för kommunikationen med privata VG? SVAR från : Nej, inte i dagsläget Egen citrixlösning och terminal server fungerar inte med vidareanslutning till RSVPN med Network connect. Det kan inte vara en virtualiserad miljö. Det pågår ett projekt med målsättningen att få en utökad möjlighet till anslutning. Resultatet väntas preliminärt inom 3 månader.

9 Datum (9) Varför är kravet på sk extern vidarekoppling ensidigt? Och varför ska i så fall privata VG bära kostnaden? SVAR från : återkommer När och hur kommer vi privata VG att ha en fungerande export- och utskriftsfunktion i QlikView? SVAR från : Tjänsten fungerar om man ansluter från en klient med RSVPN och Network Connect Är sk tunna klienter kompatibla eller ej med PMO? Om inte så medför det mycket stora nyinvesteringar och varför har det då inte kommunicerats från början? SVAR från : PMO är testat mot HP 5570 och fungerar Niklas tackar för dagens engagemang. Nästa möte: Den 25 april 2012 i Malmö, Dockplatsen 26. Niklas Sundler tf IT- direktör och IT-chef i Lotta Hjelm Vid anteckningarna

Koncernkontoret MINNESANTECKNINGAR. Samverkan mellan Privata vårdföretagare och Region Skåne 2012-09-11

Koncernkontoret MINNESANTECKNINGAR. Samverkan mellan Privata vårdföretagare och Region Skåne 2012-09-11 Koncernkontoret MINNESANTECKNINGAR Region Skåne Niklas Sundler IT-direktor och IT-chef i Region Skåne niklas.sundler@skane.se Datum 2012-09-12 1 (5) Samverkan mellan Privata vårdföretagare och Region Skåne

Läs mer

Samverkan mellan Privata vårdföretagare och Region Skåne 2012-11-16

Samverkan mellan Privata vårdföretagare och Region Skåne 2012-11-16 Koncernkontoret MINNESANTECKNINGAR Region Skåne Niklas Sundler IT-direktor och IT-chef i Region Skåne niklas.sundler@skane.se Datum 2012-11-16 1 (5) Samverkan mellan Privata vårdföretagare och Region Skåne

Läs mer

Nationell Patientöversikt (NPÖ) för en effektiv och säker vård inom vård- och omsorgsboende i Solna kommun

Nationell Patientöversikt (NPÖ) för en effektiv och säker vård inom vård- och omsorgsboende i Solna kommun SID 1 (10) Ansvarig för riktlinje Medicinskt ansvarig sjuksköterska NPÖ ansvarig Gäller från, rev 2015-08-14 Cecilia.linde cecilia.linde@solna.se Paulina Terävä paulina.terävä@solna.se Riktlinjer som gäller

Läs mer

Region Halland förfrågan angående valfrihetssystem

Region Halland förfrågan angående valfrihetssystem KKV1015, v1.4, 2013-01-18 BESLUT 2014-10-15 Dnr 416/2014 1 (5) Region Halland Box 517 301 80 Halmstad Region Halland förfrågan angående valfrihetssystem Konkurrensverkets beslut Kravet på anslutning som

Läs mer

Nationell patientöversikt en lösning som ökar patientsäkerheten

Nationell patientöversikt en lösning som ökar patientsäkerheten NPÖ-guiden NPÖ Nationell Patientöversikt Nationell patientöversikt en lösning som ökar patientsäkerheten Den här guiden riktar sig till vårdgivare landsting, kommuner och privata vårdgivare som ska eller

Läs mer

Pilot Ny nationell patientöversikt

Pilot Ny nationell patientöversikt Pilot Ny nationell patientöversikt 0 Vårdpersonalens situation Många system. Svåröverskådligt. Textbaserat. Långa svarstider. Patientsäkert? Arbetsmiljövänligt? Effektivt? 1 Vad kan underlätta? Integrera

Läs mer

Medicinsk service Division IT/MT IT/MT Samordning

Medicinsk service Division IT/MT IT/MT Samordning Division IT/MT IT/MT Samordning Martin Svensson 0736-25 06 09 RAPPORT Datum 2014-03-27 1 (5) Anpassning av IT-stöd enligt patientdatalagens krav Bakgrund Regionstyrelsen har den 11 april 2013, 66, beslutat

Läs mer

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 14JUNI 2011 GÖTEBORG SIDAN 1 AV 5 MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Stf. 0rdf. Fredrik Edholm, IT-chef Skövde Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, IT-samordnare GR

Läs mer

Informationshantering och journalföring. Maria Jacobsson, Hälso- och sjukvårdsavdelningen

Informationshantering och journalföring. Maria Jacobsson, Hälso- och sjukvårdsavdelningen Informationshantering och journalföring Maria Jacobsson, Hälso- och sjukvårdsavdelningen 1. Målet för hälso- och sjukvården 2 HSL Målet för hälso- och sjukvården är en god hälsa och en vård på lika villkor

Läs mer

Beredningen för integritetsfrågor

Beredningen för integritetsfrågor Beredningen för integritetsfrågor Lie Lindström Handläggare 040-675 38 32 Lie.Lindstrom@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2013-08-28 Dnr 1201732 1 (5) Beredningen för integritetsfrågor Patientens direktåtkomst

Läs mer

Samtycke vid direktåtkomst till sammanhållen journalföring

Samtycke vid direktåtkomst till sammanhållen journalföring Riktlinjer Samtycke vid direktåtkomst till sammanhållen journalföring Version 3 2014-12-23 Riktlinjerna är upprättade av medicinskt ansvariga sjuksköterskor och medicinskt ansvariga för rehabilitering

Läs mer

Frågor och svar. Beskrivning: Upphandlingen avser Bild- och funktionsmedicin för personer bosatta i Skåne.

Frågor och svar. Beskrivning: Upphandlingen avser Bild- och funktionsmedicin för personer bosatta i Skåne. Frågor och svar Köpare Upphandling Köpare: Region Skåne, Koncerninköp Namn: Bild- och funktionsmedicin Handläggare: Bim Soerich Referensnr: 1101673 Telefon: +46 40 6753127 Beskrivning: Upphandlingen avser

Läs mer

Bilaga IT Hälsoval primärvård Kalmar län

Bilaga IT Hälsoval primärvård Kalmar län (5) Bilaga IT Hälsoval primärvård Kalmar län Bilaga till Hälsovalsavtal primärvård Denna bilaga reglerar omfattningen av, och på vilket sätt som tillhandahåller IT-stöd för privata vårdgivare inom Hälsoval

Läs mer

23 Svar på skrivelse från Jonas Lindberg (V) om journalsystemet på Capio S:t Görans sjukhus HSN

23 Svar på skrivelse från Jonas Lindberg (V) om journalsystemet på Capio S:t Görans sjukhus HSN 23 Svar på skrivelse från Jonas Lindberg (V) om journalsystemet på Capio S:t Görans sjukhus HSN 2018-1406 Hälso- och sjukvårdsnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE HSN 2018-1406 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen 2019-02-01

Läs mer

Genomförandeplan för regional utveckling i samverkan inom ehälsa 2013 ( )

Genomförandeplan för regional utveckling i samverkan inom ehälsa 2013 ( ) Övergripande aktivitet Organisation för styrning och ledning Insats (vad)? Hur? När? Ansvar (vem)? Kostnad Att förankra frågorna i strukturen för styrning, ledning och samverkan som finns i länet. Se bifogad

Läs mer

Samtycke vid direktåtkomst till sammanhållen journalföring

Samtycke vid direktåtkomst till sammanhållen journalföring Instruktion Samtycke vid direktåtkomst till sammanhållen journalföring Version 4 2018-09-11 Riktlinjerna är upprättade av medicinskt ansvariga sjuksköterskor och medicinskt ansvariga för rehabilitering

Läs mer

VISPH-projektet. VISPH-projektet

VISPH-projektet. VISPH-projektet VISPH-projektet 2012-01-27 Benny Johansson Maria Jansson Bakgrund l Primärvården och Habiliteringen & Hälsa - ca 6000 användare l Befintliga system ej utvecklingsbara l Följer ej nationella riktlinjer

Läs mer

Avtal LK 09-0

Avtal LK 09-0 1(6) Avtal om sammanhållen journalföring för privat vårdgivare Landstinget i Jönköpings län ges rätt att för privata vårdgivares räkning träffa avtal om sammanhållen journalföring. 1 PARTER ,

Läs mer

Sammanhållen journalföring

Sammanhållen journalföring SOCIALFÖRVALTNINGEN RIKTLINJE Annika Nilsson, annika.nilsson@kil.se 2016-06-28 Beslutad av SN 84 2016-08-31 Sammanhållen journalföring Via nationella e-tjänster, t.ex. NPÖ, Pascal eller Svevac Gäller för

Läs mer

Juridiska frågor och svar om försäkringsmedicinska utredningar rörande personuppgiftsbehandling och dokumentation

Juridiska frågor och svar om försäkringsmedicinska utredningar rörande personuppgiftsbehandling och dokumentation Jonas Dahl Manolis Nymark Pål Resare Anna Östbom Juridiska frågor och svar om försäkringsmedicinska utredningar rörande personuppgiftsbehandling och dokumentation Denna promemoria innehåller frågor och

Läs mer

Frå gor och Svår Diålogmo te

Frå gor och Svår Diålogmo te Frå gor och Svår Diålogmo te 151209 VDI Licenskostnad för Citrix receiver, finns den? Vem tar kostnaden? SVAR: Jim kollar vad som ingår gällande privata vårdgivares licenser. Måste vårdgivarna själva byta

Läs mer

Vårdgivares anslutning till NPÖ Introduktion för Verksamhetschefer och Införandeansvariga 2015-12-15

Vårdgivares anslutning till NPÖ Introduktion för Verksamhetschefer och Införandeansvariga 2015-12-15 Vårdgivares anslutning till NPÖ Introduktion för Verksamhetschefer och Införandeansvariga 2015-12-15 Innehåll Inledning Introduktion till NPÖ Vad ser jag i NPÖ? Vad krävs för att använda NPÖ? Hur startar

Läs mer

Branschrådet för externa vårdgivare (BANDAGE-gruppen)

Branschrådet för externa vårdgivare (BANDAGE-gruppen) Mötesanteckning Branschrådet för externa vårdgivare (BANDAGE-gruppen) Mötesdatum: 2017-10-17 Tid: Kl. 15.00 17.00 Plats: Centralen, Nya Gullbergsvass konferens Deltagare Agneta Hamilton, Kustens vårdcentral/praktikertjänst,

Läs mer

NPÖ konsument över Internet/Kunskapsöversikt NPÖ. Lars Törnblom/ Marita OlssonNarving Sveriges kommuner och landsting

NPÖ konsument över Internet/Kunskapsöversikt NPÖ. Lars Törnblom/ Marita OlssonNarving Sveriges kommuner och landsting NPÖ konsument över Internet/Kunskapsöversikt NPÖ Lars Törnblom/ Marita OlssonNarving Sveriges kommuner och landsting Unika användare av NPÖ september 2012 (>10) Källa:Inera AB Örebro kommun Västra Götalandsregionen

Läs mer

Uppsala. Sammanhållen journalföring inom hälso- och sjukvård. Nämnden för hälsa och omsorg

Uppsala. Sammanhållen journalföring inom hälso- och sjukvård. Nämnden för hälsa och omsorg Uppsala KOMMUN KONTORET FÖR HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG Handläggare Karina Bodin Datum 2014-10-07 Diarienummer NHO-2014-0106.37 Nämnden för hälsa och omsorg Sammanhållen journalföring inom hälso- och sjukvård

Läs mer

MAS Riktlinje för Samtycke vid direktåtkomst till sammanhållen journalföring

MAS Riktlinje för Samtycke vid direktåtkomst till sammanhållen journalföring MAS Riktlinje för Samtycke vid direktåtkomst till sammanhållen journalföring Dessa riktlinjer är giltiga under projekttiden för införandet av Nationell Patientöversikt under 2013. 1 1(5) 2 Bakgrund Hälso-

Läs mer

Information till dig som patient. Patientjournalen - för säkrare vård. Information om Sammanhållen journal och om Nationell Patientöversikt

Information till dig som patient. Patientjournalen - för säkrare vård. Information om Sammanhållen journal och om Nationell Patientöversikt Information till dig som patient Patientjournalen - för säkrare vård Information om Sammanhållen journal och om Nationell Patientöversikt juni 2012 1 Innehållsförteckning Patientjournalen... 4 Patientdatalagen...

Läs mer

Åtkomst till Vårdtjänst via RSVPN

Åtkomst till Vårdtjänst via RSVPN Koncernkontoret IT-avdelningen Datum: 2011-06-29 Dnr: Dokumentförvaltare: Johan Åbrandt, Martin X Svensson Koncernkontoret, IT-avdelningen Dokumentets status: Fastställd Dokumentid: Åtkomst till Vårdtjänst

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Helena Wallander Hälso- och sjukvårdsstrateg Helena.Wallander@skane.se YTTRANDE Datum 2018-09-06 Dnr 1801991 1 (6) Remiss. Utveckling av verksamheter som bedrivs enligt lagen

Läs mer

NPÖ Nationell patientöversikt

NPÖ Nationell patientöversikt NPÖ Nationell patientöversikt Rutinen gäller för legitimerad personal inom Individoch familjeomsorgen, Vård- och äldreförvaltningen, Sociala omsorgsförvaltningen i Borås Stad Rutin NPÖ 1 Ur Borås Stads

Läs mer

NPÖ 1(12) 1 Systemkrav. Vanliga felmeddelanden i NPÖ Datum 2014-09-23

NPÖ 1(12) 1 Systemkrav. Vanliga felmeddelanden i NPÖ Datum 2014-09-23 NPÖ 1(12) 1 Systemkrav 1.1 Beskrivning Dessa systemkrav är supporterade från Inera för att använda NPÖ. Andra kombinationer kan fungera. 1.2 Åtgärd Ändra till någon av ovanstående kombinationer 1.3 Eskalering

Läs mer

Riktlinjer för Samtycke vid direktåtkomst till sammanhållen journalföring

Riktlinjer för Samtycke vid direktåtkomst till sammanhållen journalföring Sida 1 (5) 2013-09-19 Riktlinjer för Samtycke vid direktåtkomst till sammanhållen journalföring Dessa riktlinjer är giltiga under Patientöversikt under 2013. Sida 2 (5) Innehåll Riktlinjer för Samtycke

Läs mer

Ärende 1 Allmän information

Ärende 1 Allmän information ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 15 JUNI 2010 GÖTEBORG SIDAN 1 AV 1 MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Ordf. Joakim Svärdström, länssamordnare Västkom Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, VästKom Roy

Läs mer

Bilaga 5 IT Hälsoval primärvård Kalmar län

Bilaga 5 IT Hälsoval primärvård Kalmar län (5) Bilaga 5 IT Hälsoval primärvård Kalmar län Bilaga till Hälsovalsavtal primärvård Denna bilaga reglerar omfattningen av, och på vilket sätt som tillhandahåller IT-stöd för privata vårdgivare inom Hälsoval

Läs mer

1. Förvaltning:... Verksamhetsområde: Kontaktperson: Personregistrets benämning. 4. Hur sker information till de registrerade?

1. Förvaltning:... Verksamhetsområde: Kontaktperson: Personregistrets benämning. 4. Hur sker information till de registrerade? Register nr OBS! Ta ut en papperskopia som undertecknas. Anvisningar hur blanketten ska fyllas i finns i slutet av detta formulär. Anmälan om behandling av personuppgifter samt ändring av tidigare anmälan

Läs mer

Välkomna till Dialogmöte 23/ Avdelning för Digitalisering och IT

Välkomna till Dialogmöte 23/ Avdelning för Digitalisering och IT Välkomna till Dialogmöte 23/5-2017 Avdelning för Digitalisering och IT Agenda 17.00-17.05 Introduktion - Isabel Nilsson, Leveransansvarig privata vårdgivare 17.05-17.30 Information om nya IT-organisationen

Läs mer

IT-strategin för vård och omsorg i landstingen.

IT-strategin för vård och omsorg i landstingen. IT-strategin för vård och omsorg i landstingen. Seminarium 3:2 Föreläsare Lars Jervall, IT-direktör Landstinget,Östergötland och IT-strateg Beställarfunktionen Nationell IT, SKL lars.jerlvall@lio.se IT-strategin

Läs mer

REGION SKÅNE VDI KLIENTINSTALLATION

REGION SKÅNE VDI KLIENTINSTALLATION REGION SKÅNE VDI KLIENTINSTALLATION 2014-05-21 Installation av Viewklient för VDI Dokumentation för installation och anslutning till Region Skånes VDI miljö INSTRUKTION VMWARE VIEW... 2 Inledning... 2

Läs mer

Yttrande till inspektionen för vård och omsorg angående begäran om uppgifter avseende verksamhetssystemet Siebel

Yttrande till inspektionen för vård och omsorg angående begäran om uppgifter avseende verksamhetssystemet Siebel Uppsala " "KOMMUN KONTORET FÖR HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG Handläggare Kjell Holm Datum 2014-08-29 Diarienummer NHO-2014-0171.37 Nämnden för hälsa och omsorg Yttrande till inspektionen för vård och omsorg angående

Läs mer

Hur skyddas patientens integritet? Vad säger lagar och författningar och hur fungerar det?

Hur skyddas patientens integritet? Vad säger lagar och författningar och hur fungerar det? Hur skyddas patientens integritet? Vad säger lagar och författningar och hur fungerar det? ewa.jerilgard@cehis.se Dagens nyheter vintern 2012 Drygt 200 vårdenheter allt från sjukhus till vårdcentraler

Läs mer

Bakgrund och Erfarenheter NPÖ Örebro läns landsting

Bakgrund och Erfarenheter NPÖ Örebro läns landsting Bakgrund och Erfarenheter NPÖ Örebro läns landsting Slottet Svampen Wadköping Örebro läns förutsättningar 3 sjukhus 30 vårdcentraler i landstingsregi 4 privata vårdcentraler 12 kommuner 3 privat utförare

Läs mer

Minnesanteckning Styrgrupp SVPL

Minnesanteckning Styrgrupp SVPL Minnesanteckning Styrgrupp SVPL Tid: 13:00-15:00 Plats: Gullbergsvass, Lokal Banvallen 1. Genomgång av föregående minnesanteckningar Inga synpunkter på minnesanteckningarna från mötet 30/5 och Skype mötet

Läs mer

Sammanhållen Digital Vårdmiljö & ehälsa

Sammanhållen Digital Vårdmiljö & ehälsa Sammanhållen Digital Vårdmiljö & ehälsa Status Region Skåne och 3R Beslut i regionstyrelsen Vision och målbild Upphandling ehälsa & mhälsa pilotprojekt Inera och Vårdguiden 1177 ehälsa i RS 2017 NPÖ Sammanträde

Läs mer

Regionstyrelsen. Region Östergötland har beretts möjlighet att yttra sig över betänkandet För kvalitet Med gemensamt ansvar (SOU-2015:17).

Regionstyrelsen. Region Östergötland har beretts möjlighet att yttra sig över betänkandet För kvalitet Med gemensamt ansvar (SOU-2015:17). BESLUTSUNDERLAG 1/2 2015-05-15 Dnr: RS 2015-354 Regionstyrelsen Remissvar För kvalitet Med gemensamt ansvar har beretts möjlighet att yttra sig över betänkandet För kvalitet Med gemensamt ansvar (SOU-2015:17).

Läs mer

Patrik Sundström, huvudsekreterare Utredningen om rätt information i vård och omsorg. Utredningen om rätt information i vård och omsorg

Patrik Sundström, huvudsekreterare Utredningen om rätt information i vård och omsorg. Utredningen om rätt information i vård och omsorg Rätt uppgifter på rätt plats i rätt tid Patrik Sundström, huvudsekreterare Utgångspunkter Uppgifter i hälso- och sjukvård omfattas av sekretess och tystnadsplikt För att få dela sådana uppgifter över huvudmannagränser

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) - Sammanhållen journalföring 6 kap. patientdatalagen

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) - Sammanhållen journalföring 6 kap. patientdatalagen Beslut Diarienr 2012-02-21 642-2011 Karolinska universitetssjukhuset Styrelsen Sjukhusledningen C 1 89 141 86 Stockholm Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) - Sammanhållen journalföring 6 kap.

Läs mer

Nationell patientöversikt ett medel för ökad integration och patientsäkerhet i vården status och erfarenheter från Sverige.

Nationell patientöversikt ett medel för ökad integration och patientsäkerhet i vården status och erfarenheter från Sverige. Nationell patientöversikt ett medel för ökad integration och patientsäkerhet i vården status och erfarenheter från Sverige Helena Svedberg 1 En del av Nationell ehälsa Nationell patientöversikt, NPÖ, är

Läs mer

Skånes universitetssjukvård Förvaltningsledning BESLUT

Skånes universitetssjukvård Förvaltningsledning BESLUT Skånes universitetssjukvård Förvaltningsledning BESLUT Datum 2015-09-02 Dnr: 1500085 Version Ärende Beslut gällande rutin för ärenden i förvaltningens ledningsgrupp, mall för beslut, beslutsunderlag samt

Läs mer

Samverkansrutin Demens

Samverkansrutin Demens Samverkansrutin Demens I Vellinge kommun Samverkan mellan kommun, primärvård och specialistvård Lokal samverkansrutin Bakgrund: Demenssjukdomar är sjukdomar som leder till kraftiga försämringar i människans

Läs mer

Information om NPÖ till vårdgivare och införandeansvariga

Information om NPÖ till vårdgivare och införandeansvariga Information om NPÖ till vårdgivare och införandeansvariga Innehåll Inledning Nationell patientöversikt Värdet av NPÖ Informationsmängder Gränssnitt Läsa och visa information Aktiviteter och anslutning

Läs mer

Elektroniskt högkostnadsskydd och frikort

Elektroniskt högkostnadsskydd och frikort Elektroniskt högkostnadsskydd och frikort Enkelt, effektivt och rättvist Information för medarbetare Innehåll Varför e-frikort? Hur det ska fungera Koncept, rutiner och regler TakeCare och webbapplikation

Läs mer

Nationell Patient Översikt i Sverige Swedish ehealth approach

Nationell Patient Översikt i Sverige Swedish ehealth approach Nationell Patient Översikt i Sverige Swedish ehealth approach Ulrika Landström, RN, Projektledare Örebro Läns Landsting ulrika.landstrom@orebroll.se +46 70 316 4541 Bakgrund och syfte Projektet startade

Läs mer

Informationshantering och journalföring. nya krav på informationssäkerhet i vården

Informationshantering och journalföring. nya krav på informationssäkerhet i vården Informationshantering och journalföring nya krav på informationssäkerhet i vården Sammanhållen journalföring! Förklaring av symbolerna Patient Verksamhetschef Hälso- och sjukvårdspersonal samt övriga befattningshavare

Läs mer

Juridisk bedömning kommer att ske när avtalsförslag upprättas.

Juridisk bedömning kommer att ske när avtalsförslag upprättas. Regionstyrelsen Ledningsstrateg 044-309 35 30 marianne.palmqvistberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2009-06-09 Dnr 0901212 1 (2) Regelverk för förvaltningar inom Region Skåne gällande försäljning/uthyrning

Läs mer

Informationssäkerhet. Varför jobbar vi med informationssäkerhet? Vad är informationssäkerhet? Presentation

Informationssäkerhet. Varför jobbar vi med informationssäkerhet? Vad är informationssäkerhet? Presentation Presentation Informationssäkerhet Kim Strandberg Informationssäkerhetsstrateg/jurist kim.strandberg@regionostergotland.se 010-103 03 385 Region Informationssäkerhet, Östergötland 2015-03-11, Kim Strandberg

Läs mer

Datum Dnr Ersättningsmodell för hälsofrämjande insatser inom Hälsoval Skåne

Datum Dnr Ersättningsmodell för hälsofrämjande insatser inom Hälsoval Skåne Enheten för folkhälsa, området hälsoinriktad hälso- och sjukvård Anna Friberg 044-309 34 53, sms: 0768-87 07 49 anna.friberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2010-08-27 Dnr 1001045 1 (6) Ersättningsmodell

Läs mer

Frågor och svar WebCare

Frågor och svar WebCare Frågor och svar WebCare Detta dokument ger svar på en del vanliga frågor om WebCare och hur systemet används. Ytterligare info finns i dokumentet Funktionsbeskrivning som finns länkad från WebCare samt

Läs mer

E-hälsa och digitalisering i Region Skåne - Bilaga 1: Uppföljning AKTIVITET INSATSOMRÅDE BESKRIVNING ANSVAR

E-hälsa och digitalisering i Region Skåne - Bilaga 1: Uppföljning AKTIVITET INSATSOMRÅDE BESKRIVNING ANSVAR E-hälsa och i Region Skåne - Bilaga 1: Uppföljning AKTIVITET INSATSOMRÅDE BESKRIVNING ANSVAR 1177 Vårdguidens nationella e-tjänster. Utvecklingar som sker på nationell bidrar till. De tekniska lösningarna

Läs mer

Tillvägagångssätt. RUTIN Dokumentnamn Rutin för inhämtande av samtycke i sammanhållen journalföring samt användning av NPÖ RIKTLINJE

Tillvägagångssätt. RUTIN Dokumentnamn Rutin för inhämtande av samtycke i sammanhållen journalföring samt användning av NPÖ RIKTLINJE RIKTLINJE RUTIN Dokumentnamn Rutin för inhämtande av samtycke i sammanhållen journalföring samt användning av NPÖ HEMVÅRDS- Framtagen av: Thomas Wollentz och Eva- Karin Stenberg Godkänd av: Gäller from:

Läs mer

Checklista. Konsumentinförande via Agent, Nationell Patientöversikt (NPÖ)

Checklista. Konsumentinförande via Agent, Nationell Patientöversikt (NPÖ) Checklista Konsumentinförande via gent, Nationell Patientöversikt (NPÖ) enast ändrad Innehåll 1. Inledning... 3 1.1 Målgrupp... 3 1.2 nsvarsfördelning... 3 2. Införande för agent... 4 2.1 Checklista: Förberedelser

Läs mer

Bättre överblick ännu bättre vård. Sammanhållen journalföring ger nya möjligheter för vården att få ta del av dina uppgifter

Bättre överblick ännu bättre vård. Sammanhållen journalföring ger nya möjligheter för vården att få ta del av dina uppgifter Bättre överblick ännu bättre vård ger nya möjligheter för vården att få ta del av dina uppgifter Bättre helhet införs nu successivt över hela Sverige. Ja, hos flera landsting, kommuner och privata vårdgivare

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Sven Oredsson Medicinsk rådgivare, enhetschef Kunskapsstyrning 040-675 30 59 sven.oredsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-05-02 Dnr 1701054 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden

Läs mer

Förslag till aktivitetsplan samverkan e-hälsa

Förslag till aktivitetsplan samverkan e-hälsa 1 (5) 2018-05-20 Förslag till aktivitetsplan 2018-2019 samverkan e-hälsa Bakgrund Chefsgrupp samverkan social välfärd och vård, har godkänt den första versionen av aktivitetsplanen för samverkan inom e-hälsa.

Läs mer

Ramverk för invånares åtkomst till journalen

Ramverk för invånares åtkomst till journalen Ramverk för invånares åtkomst till journalen Bilaga 2 Så fungerar tjänsten Journalen Innehåll Så fungerar tjänsten Journalen... 1 1. Så fungerar tjänsten Journalen... 3 1.1 Säker inloggning krävs... 3

Läs mer

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning 1 (9) Förutsättningar för Ackreditering och Avtal för Enhet för öppen ögonsjukvård i Skåne gällande år 2015 kommentarer till föreslagna ändringar Inledning Nedan följer ett förtydligande till beslutade

Läs mer

Departementssekreteraren Daniel Zetterberg har tillsammans med uppdragstagaren arbetat med underlag och bedömningar.

Departementssekreteraren Daniel Zetterberg har tillsammans med uppdragstagaren arbetat med underlag och bedömningar. 1(7) PM 2012-08-07 Nationella taxan 1. Sammanfattning Mitt förslag är att driva frågan vidare. Motiven för att förändra systemet är starka och det finns ett tillräckligt stort intresse från intressenterna

Läs mer

1. ansluta vuxenpsykiatrin till journal via nätet enligt underlag 2. ansluta rättspsykiatrin i NU-sjukvården under en prövoperiod av 6 månader

1. ansluta vuxenpsykiatrin till journal via nätet enligt underlag 2. ansluta rättspsykiatrin i NU-sjukvården under en prövoperiod av 6 månader 1 (5) Beslut Vuxenpsykiatrins anslutning till Journal via nätet Datum 2018-01-24 Diarienummer RS 2017-01214-2 Handläggare: Christina Fagerberg Telefon: 073-660 15 63 E-post: christina.fagerberg@vgregion.se

Läs mer

Lagstöd för att dela patientinformation vid MDK (Multidisciplinära konferenser)

Lagstöd för att dela patientinformation vid MDK (Multidisciplinära konferenser) Lagstöd för att dela patientinformation vid MDK (Multidisciplinära konferenser) En sammanfattning av det juridiska läget från projektet Stöd till Multidisciplinära konferenser Inera våren 2019 Materialet

Läs mer

Interoperabilitet mellan system för hantering av Medicinsk Journalinformation

Interoperabilitet mellan system för hantering av Medicinsk Journalinformation Interoperabilitet mellan system för hantering av Medicinsk Journalinformation Mats-Åke Hugoson, Kalevi Pessi 2012-03-27 1 Den aktuella situationen Många olika system av olika slag Utvecklingen har skett

Läs mer

Bilaga 6 - Analys av GetMedicationHistory. Stöd till säker läkemedelsprocess

Bilaga 6 - Analys av GetMedicationHistory. Stöd till säker läkemedelsprocess Bilaga 6 - Analys av GetMedicationHistory Stöd till säker läkemedelsprocess 1. Tjänstekontraktet GetMedicationHistory (GMH)... 4 2. Behovsbilden bakom GMH... 4 3. Innehållet i GMH... 4 4. Brister med dagens

Läs mer

Martin Völcker SLL IT Projektledare Mentor för agila projekt

Martin Völcker SLL IT Projektledare Mentor för agila projekt Martin Völcker SLL IT Projektledare Mentor för agila projekt Martin.volcker@sll.se 0708-252424 Agenda Positionering Bakgrunden till valet av DSDM Projektexempel Framtid Verksamhetsförändring IT - verksamhet

Läs mer

Mobil dokumentation i Dals Eds kommun ehälsa 2014: 1

Mobil dokumentation i Dals Eds kommun ehälsa 2014: 1 Dokument nr: Version: Status: Sida: (1)7 Mobil dokumentation i Dals Eds kommun ehälsa 2014: 1 Införa Mobil journal via Tietos koncept Lifecare Procapita Kristina Lignell, Carina Johansson, Kennet Sundström

Läs mer

Journalen på nätet ett nationellt projekt. Sofie Zetterström, programansvarig invånartjänster sofie.zetterstrom@cehis.

Journalen på nätet ett nationellt projekt. Sofie Zetterström, programansvarig invånartjänster sofie.zetterstrom@cehis. Journalen på nätet ett nationellt projekt Sofie Zetterström, programansvarig invånartjänster sofie.zetterstrom@cehis.se 08-452 71 67 Målbild i CeHis handlingsplan 2013-2018 Varje individ kan nå alla uppgifter

Läs mer

Mötets öppnande. Joakim hälsar alla välkomna, därefter presenteras dagens agenda.

Mötets öppnande. Joakim hälsar alla välkomna, därefter presenteras dagens agenda. ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 12 OKTOBER 2010 GÖTEBORG SIDAN 1 AV 6 MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Ordf. Joakim Svärdström, länssamordnare Västkom Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, VästKom

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2015-03-09 1 (7) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Regler för granskning av privata vårdgivare verksamma inom den nationella taxan. Version: 1. Ansvarig: Lena Weinstock Svedh

Regler för granskning av privata vårdgivare verksamma inom den nationella taxan. Version: 1. Ansvarig: Lena Weinstock Svedh vårdgivare verksamma inom den Version: 1 Ansvarig: 2(6) ÄNDRINGSFÖRTECKNING Version Datum Ändring Beslutat av Datum 1. 2014-03-26 Nyutgåva Landstingsstyr elsen 2014-04-28-- 29 3(6) INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Vårdgivares anslutning till NPÖ Introduktion för Verksamhetschefer och Införandeansvariga 2014-04-16

Vårdgivares anslutning till NPÖ Introduktion för Verksamhetschefer och Införandeansvariga 2014-04-16 Vårdgivares anslutning till NPÖ Introduktion för Verksamhetschefer och Införandeansvariga 2014-04-16 Innehåll Inledning Introduktion till NPÖ Vad ser jag i NPÖ? Vad krävs för att använda NPÖ? Hur startar

Läs mer

Innehåll. Nationell IT-strategi och målbild Nationell infrastruktur Nationell Patient Översikt - NPÖ

Innehåll. Nationell IT-strategi och målbild Nationell infrastruktur Nationell Patient Översikt - NPÖ Innehåll Nationell IT-strategi och målbild Nationell infrastruktur Nationell Patient Översikt - NPÖ Information som ska användas i NPÖ Produktval NPÖ Tidplaner och aktiviteter för NPÖ Jan Edquist IT-arkitekt

Läs mer

Inkoppling av annan huvudman för användning av Region Skånes nätverk - RSnet

Inkoppling av annan huvudman för användning av Region Skånes nätverk - RSnet Koncernkontoret IT-avdelningen Datum: 2011-06-29 Dnr: Dokumentförvaltare: Lars Jonsson, Johan Åbrandt Koncernkontoret, IT-avdelningen Dokumentets status: Fastställd Dokumentid: Inkoppling av annan huvudman

Läs mer

Samverkansrutin Demens

Samverkansrutin Demens Samverkansrutin Demens I Vellinge kommun Samverkan mellan kommun, primärvård och specialistvård Lokal samverkansrutin Bakgrund: Demenssjukdomar är sjukdomar som leder till kraftiga försämringar i människans

Läs mer

+ Kunder berättar. Älvsbyhus AB. Kontaktperson: Magnus Burström IT chef Besöksadress: Ställverksvägen 6 942 81 Älvsbyn Telefon: 0929-162 00

+ Kunder berättar. Älvsbyhus AB. Kontaktperson: Magnus Burström IT chef Besöksadress: Ställverksvägen 6 942 81 Älvsbyn Telefon: 0929-162 00 + Kunder berättar + AB Kontaktperson: Magnus Burström IT chef Besöksadress: Ställverksvägen 6 942 81 Älvsbyn Telefon: 0929-162 00 Hustillverkaren som gör det möjligt för fler att bygga nyckelfärdiga hus

Läs mer

Närsjukvårdsberedningen

Närsjukvårdsberedningen DAGORDNING Datum 2014-03-05 1 (6) Sammanträde i närsjukvårdsberedningen Ledamöter och ersättare i närsjukvårdsberedningen kallas till sammanträde. Tid: 2014-03-12 kl.10.30 (Observera starttiden!) Plats:

Läs mer

Slutrapport. Införande NPÖ för kommunerna i Västra Götaland. 1.00 Utgåva (1)8. Projektdokument 1405 Dokumentbeskrivning: Slutrapport Insatsområde NPÖ

Slutrapport. Införande NPÖ för kommunerna i Västra Götaland. 1.00 Utgåva (1)8. Projektdokument 1405 Dokumentbeskrivning: Slutrapport Insatsområde NPÖ 1.00 Utgåva (1)8 Dokumenttyp: Projekt: Projektdokument 1405 Dokumentbeskrivning: Slutrapport Insatsområde NPÖ Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum: Carina Arvidsson, Karl Fors Slutrapport Införande

Läs mer

Åtkomst till Landstingets nät via Internet

Åtkomst till Landstingets nät via Internet Åtkomst till Landstingets nät via Internet https://landstingetsormland.se/distansarbete 1 (12) Innehåll 1 Så fungerar PointSharp app eller dosa...3 1.1 Support...3 2 Lägg till Webaccess.dll.se som en tillförlitlig

Läs mer

Elektroniskt högkostnadsskydd och frikort

Elektroniskt högkostnadsskydd och frikort Elektroniskt högkostnadsskydd och frikort Enkelt, effektivt och rättvist 2015-08-31 Innehåll Varför e-frikort Hur det ska fungera Koncept, rutiner och regler TakeCare och webbapplikation Hur införandet

Läs mer

ehälsa i Region Skåne

ehälsa i Region Skåne ehälsa i Region Skåne RS beslut 2016-2020 Strategi för ehälsa RD beslut Handlingsplan 2016 NPÖ Hälsa på plats Vision för e-hälsa i Region Skåne e-hälsa ska bidra till de nya lösningar och arbetssätt som

Läs mer

Nationell patientöversikt

Nationell patientöversikt Nationell patientöversikt Översikt och Anslutning 2009 Tieto Corporation Christer Bergh Tieto, Healthcare & Welfare christer.bergh@tieto.com Agenda 1. Bakgrund 2. Användarperspektiv och nytta 3. Status

Läs mer

SAMTYCKE TILL INFORMATIONSÖVERFÖRING

SAMTYCKE TILL INFORMATIONSÖVERFÖRING SAMTYCKE TILL INFORMATIONSÖVERFÖRING RIKTLINJE GÄLLANDE SAMTYCKE TILL INFORMATIONSÖVERFÖRING, SAMMANHÅLLEN JOURNALFÖRING (NPÖ) SAMT MEDVERKAN I NATIONELLA KVALITETSREGISTER KARLSTADS KOMMUN Beslutad i:

Läs mer

Nätverksträff. maj 2014 NPÖ, NATIONELL PATIENTÖVERSIKT

Nätverksträff. maj 2014 NPÖ, NATIONELL PATIENTÖVERSIKT Nätverksträff maj 2014 NPÖ, NATIONELL PATIENTÖVERSIKT Stimulansbidrag kommuner 5 målområden ehälsa E-tjänster för medborgarna Säker roll- och behörighetsidentifikation Övergång till digitala trygghetslarm

Läs mer

8 Plan för förhindrad spridning av

8 Plan för förhindrad spridning av 8 Plan för förhindrad spridning av barnpornografiskt material i landstingets ITmiljö. LS 2018-0748 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2018-11-14 LS 2018-0748 Landstingsstyrelsen Plan för förhindrad

Läs mer

Koncernkontoret Avdelningen för Hälso- och sjukvårdsstyrning

Koncernkontoret Avdelningen för Hälso- och sjukvårdsstyrning Koncernkontoret Avdelningen för Hälso- och sjukvårdsstyrning Marcela Adamsson Hälso- och sjukvårdsstrateg Enheten för uppdragsstyrning Datum 2014-12-05 1 (7) Förutsättningar för Ackreditering och Avtal

Läs mer

Nationell Tjänsteplattform och säkerhetsarkitektur. Per Brantberg, område arkitektur/infrastruktur

Nationell Tjänsteplattform och säkerhetsarkitektur. Per Brantberg, område arkitektur/infrastruktur Nationell Tjänsteplattform och säkerhetsarkitektur Per Brantberg, område arkitektur/infrastruktur Nationell e-hälsa är vårt uppdrag Uppgiften är att skapa en väl fungerande informationsförsörjning inom

Läs mer

Regionala riktlinjer för remittering av ungdomar med funktionshinder

Regionala riktlinjer för remittering av ungdomar med funktionshinder Regionala riktlinjer för remittering av ungdomar med funktionshinder från Barn- och ungdomshabiliteringen till primärvård och specialiserad sjukvård för vuxna inom Riktlinjer för utförare av hälso- och

Läs mer

Checklista. För åtkomst till Svevac

Checklista. För åtkomst till Svevac Checklista För åtkomst till Svevac Innehållsförteckning 1 Inledning 2 2 Inloggning/autentisering i Svevac 2 3 Målet sammanhållen vaccinationsinformation 3 4 Säkerhetstjänsten 3 5 Detta är HSA 3 6 Detta

Läs mer

BÄTTRE ÖVERBLICK GER ÄNNU BÄTTRE VÅRD

BÄTTRE ÖVERBLICK GER ÄNNU BÄTTRE VÅRD BÄTTRE ÖVERBLICK GER ÄNNU BÄTTRE VÅRD - Sammanhållen journalföring är en möjlighet för vården att få ta del av dina uppgifter. ALLT HÄNGER IHOP Hur du mår är summan av många faktorer. Ju mer vi inom vården

Läs mer

Privatisering och nya driftsformer

Privatisering och nya driftsformer Koncernkontoret Området för informationsförsörjning och regionarkiv Enheten för tillsyn och utredning Dokumentslag: Styrande Datum: 2016-04-22 Dokumenttyp: Instruktion Version: 2.0 Privatisering och nya

Läs mer

Taligenkänning. - Anteckna direkt in i journalen med rösten. Anders Eidergard & Hanna Nilsson-Levin

Taligenkänning. - Anteckna direkt in i journalen med rösten. Anders Eidergard & Hanna Nilsson-Levin Taligenkänning - Anteckna direkt in i journalen med rösten Anders Eidergard & Hanna Nilsson-Levin Anders Eidergard Projektledare Lean-specialist anders.eidergard@lxi.se Hanna Nilsson-Levin Medicinsk Sekreterare

Läs mer

Tillsyn patienternas rätt till spärr enligt 4 kap. 4 och 6 kap. 2 patientdatalagen

Tillsyn patienternas rätt till spärr enligt 4 kap. 4 och 6 kap. 2 patientdatalagen Datum Diarienr 2013-05-31 1402-2012 Regionstyrelsen Region Skåne 291 89 Kristianstad Tillsyn patienternas rätt till spärr enligt 4 kap. 4 och 6 kap. 2 patientdatalagen Datainspektionens beslut Datainspektionen

Läs mer

Inför 2015. Verksamhetsutveckling med stöd av IT

Inför 2015. Verksamhetsutveckling med stöd av IT Spridningskonferens Inför 2015 Verksamhetsutveckling med stöd av IT Kategorier - mål Gemensamma funktioner och tjänster E-hälsa E-skola/utbildning Möjlighet till stöd vid projektarbete Dialog om digitaliseringens

Läs mer