Bekymmersfri, säker och effektiv elförsörjning.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bekymmersfri, säker och effektiv elförsörjning."

Transkript

1 TotalEl. Bekymmersfri, säker och effektiv elförsörjning.

2 2 Ny energi. Inom E.ON tar vi hand om 35 miljoner kunder, vilket gör oss till Europas största privatägda energiföretag. I Sverige levererar vi el, gas och värme - och tack vare vår långa erfarenhet, kan vi ge värdefulla råd som förenklar och förbättrar våra kunders vardag. Vi lägger all vår kraft på din energi.

3 3 Hur står det till med elförsörjningen? Är elanläggningen föråldrad? Ger den för liten effekt? Är det svårt att få fram pengar till investeringar som inte direkt hör till kärnverksamheten? Saknar du expertkunskapen för att sköta, driva och underhålla högspänningsanläggningen? Bekymra dig inte. Välj TotalEl. Då tar vi över hela ansvaret för din högspänningsanläggning. Du får el färdig för användning och det enda du behöver tänka på är din egen kärnverksamhet. TotalEl anpassas helt efter dina behov. Ingen lösning är alltså den andra lik. Här i broschyren ger vi några exempel på hur det fungerar praktiskt hos så olika verksamheter som pappersbruk, verkstadsindustri och mejeri. Låt oss diskutera hur TotalEl kan se ut hos dig! Ring Mer information finns också på

4 4 Total bekymmersfrihet. TotalEl är en funktionslösning för säker och effektiv elförsörjning. Du överlåter ansvaret för din högspänningsanläggning till E.ON, och vi ansvarar från nätägarens leveranspunkt till att elen är färdig att använda i din verksamhet. Kända kostnader. Du betalar ett fast pris per månad och slipper ekonomisk riskhantering för elanläggningen, vilket förstås bidrar till att både budgetarbetet förenklas och balansräkningen lättas. Säkrare. En välskött anläggning minskar risken för haverier som kan ge upphov till försenade leveranser och kassationer. Med TotalEl sköts din elanläggning av specialutbildade tekniker med lång och bred erfarenhet, vilket minimerar risken för driftstörningar. Skulle problem ändå uppstå, går ett larm till jourpersonal som snabbt är på plats. 24 timmar om dygnet. Vi tar hela ansvaret. E.ON ansvarar för person- och driftsäkerheten i högspänningsanläggningen och tar hand om: investeringar och entreprenader projektledning drift driftledning avhjälpande och förebyggande underhåll, övervakning, larmbevakning samt jourpersonal myndighetskontakter, administration samt kontakter med leverantörer och konsulter

5 5 Så här får du TotalEl på plats. 1. Analys. Vi ser över vilka behov och villkor ditt företag har idag, och anläggningens aktuella status definieras. Analysen omfattar även framtida expansionsplaner för din verksamhet och lämpliga åtgärder som bör vidtas för att säkerställa elförsörjningen. Med hjälp av analysen brukar det vara enkelt att formalisera TotalEl-lösningen. 2. Affärsförslag. Tack vare E.ONs mångåriga erfarenhet av upphandlingar har våra uppköpare stor kompetens och vana vid att värdera förslag visavi olika företags behov. Du får därför ett affärsförslag och en anläggning, som både funktionellt och ekonomiskt motsvarar precis dina behov och möjligheter. 3. Avtalstecknande och övertagande. Efter avtalstecknandet tar vi över drift- och personansvar. Nu genomförs eventuella förnyelseåtgärder. 4. Leverans. Under denna fas ansvarar vi för din elförsörjning fram till fastställd ny uttagspunkt. Vi sköter drift och underhåll av anläggningen samt står för övervakning, larmbevakning och jourutryckning. Ett nära samarbete med dig gör att eventuella investeringar och förändringar följer dina behov. När avtalsperioden, vanligtvis tio år, är slut kan antingen avtalet förlängas eller så återgår anläggningen och ansvaret till ditt företag enligt speciell överenskommelse.

6 6 Att slippa tänka på elen ökar vår konkurrenskraft. Konkurrensen på mejerimarknaden är knivskarp. Det gäller att producera både gott och billigt. För att vässa sig koncentrerar Hörby Mejeri krafterna helt på kärnverksamheten. Ansvaret för högspänningsanläggningen ligger numera på E.ON. I hjärtat av Skåne tillverkas sedan många år tillbaka ostarna Glimminge Port Salut, Söderåsen, Baron, Snapphane, Gille och Gästgivaren. Trots idel kända varumärken inom detaljhandeln och storkök, var det svårt att få lönsamhet i ysteriet. För att kunna optimera verksamheten bildades Hörby Mejeri AB våren Bolaget ägs till lika delar av Skånemejerier och Bornholms Andelsmejeri. Och nu har verksamheten fått ordentlig fart. Vi har investerat i ytterligare en förpackninglinje och snart ska ett nytt saltlager vara på plats. Planen är att snabbt ta tillverkningen från ton ost per år till ton per år. Ökningen kommer framför allt att ligga i ostar som smakmässigt skräddarsys efter kundernas behov vår specialitet. Detta ställer upp dörren till exportmarknaden på vid gavel och dukar för succé på en allt hårdare marknad, säger Martin Kirk, platschef på Hörby Mejeri. Mer kyla krävde bättre ellösning. Martin och de 20-tal övriga anställda kan satsa helt på det de gör bäst god ost. Elförsörjningen till ysteriet är löst med hjälp av TotalEl. Lösningen kom till i samband med att kylanläggningen skulle byggas ut för att kunna kyla vassleproteinkoncentrat. Elanläggningen hade många år på nacken och gav för liten effekt. Valet stod mellan att investera själva eller att lägga över ansvaret på en utomstående part. Skånemejeriers samarbete med E.ON kring både TotalVärme och Total- Kyla, avgjorde saken till TotalEls fördel. Tommy Bergholtz på Skånemejerier: Vänster: Hörby Mejeri levererar sina ostar antingen som 5 kg filéer eller 10 kg block, allt efter kundernas önskemål. Höger: Effektivare produktion är huvudingrediensen för att få god lönsamhet på en marknad där prispressen är konstant hård.

7 7 För att producera 1 kg ost behövs det 10 kg mjölk. Skånemejerier levererar i snitt 100 ton mjölk per dag till ysteriet. TotalEl är en bekväm lösning; man köper elen färdig för användning och slipper tänka på drift och underhåll. Och så behöver man inte lägga ut pengar på sådant som egentligen inte hör till kärnverksamheten. Ändå får man en anläggning som är modern och säker och dessutom effektivare, vilket förstås också har en positiv miljöeffekt. Inga bekymmer. Ett halvår efter de inledande diskussionerna med E.ON var den nya elanläggningen i drift. Med nya högspänningsställverk, lågspänningsställverk och transformatorer. Och produktionen flyter på som den ska, säger Lars-Erik Svensson, elektriker på Hörby Mejeri. Fakta Hörby Mejeri Behov: att utöka elanläggningens effekt Lösning: TotalEl Installation: högspänningsställverk, transformatorer och lågspänningsställverk Vinst: 600 kw mer effekt, bekymmersfri och säker produktion, koncentration på kärnverksamheten Martin Kirk kan ägna sig åt den goda osten. Elen är tryggad genom TotalEl och Rune Eriksson från E.ON.

8 8 Vi slapp investera 30 miljoner, stoppade driftstopp och blev säkrare för människor och miljö. En högspänningsanläggning i behov av modernisering. Planer på kraftig expansion. Önskan om att koncentrera sig på den redan över ton stora pappersproduktionen. TotalEl löste flera behov på en och samma gång åt Mondi Packaging Dynäs. Mondi Packaging Dynäs i Väja, några kilometer norr om Kramfors, tillverkar inte bara kraftpapper utan till och med världens starkaste papper. Pappersbruket stoltserar med ett äkta Guinnessrekord; kraftpappret klarade att lyfta 8,9 ton! TotalEl möjliggjorde koncentration. Marknaden för säckar och andra förpackningsändamål är vikande. Därför satsar Mondi Packaging Dynäs på nytänkande både vad gäller produktion och produkter. För att kunna göra det fullt ut valde de att träffa ett TotalEl-avtal med E.ON. I korthet; att överlåta hela ansvaret och driften av pappersbrukets högspänningsanläggning. Slapp investera 30 miljoner. Viss gasbildning fanns i en av transformatorerna så det fanns ett klart investeringsbehov i högspänningsanläggningen. Men det var svårt att tolka riskerna på egen hand. Och ännu svårare att motivera investeringar som inte har med kärnverksamheten att göra och som inte direkt gynnar lönsamheten. Därför gjorde vi en kartläggning tillsammans med E.ON och kom fram till vilka åtgärder som krävdes, säger Peter Edwall, teknik- och miljöchef på Mondi Packaging Dynäs. Transformatorer och kablage har bytts ut och ställverk byggts om. Totalt uppgår E.ONs investering till 30 miljoner kronor. Vänster: Det är inte första gången de drar åt samma håll. E.ONs Lena Modin och Peter Edwall, teknik- och miljöchef på Mondi Packaging Dynäs, samarbetar även kring pappersbrukets högspänningsanläggning. Höger: Lönsamheten bygger bland annat på att minska kassationer vid produktionsomläggningar. Kvalitetskontrollen är därför mycket noggrann.

9 9 Mondi Packaging Dynäs producerar jumborullar på 35 ton som sedan skärs ner efter kundorder. Två produktionslinjer finns; en på 4,5 m bredd som kör 550 m/min och en på 6,5 m bredd som kör 750 m/min. Samarbete grundplåt. TotalEl bygger på ett samarbete. För att vi skulle kunna åta oss ansvaret behövde ställverket som förser en pappersmaskin bytas ut. Det var gammalt, och svårt att hitta delar till. Det enklaste hade varit att bygga det nya i det befintliga rummet, men vi valde istället att bygga ställverket på taket. Det kostar ett antal miljoner mer, men ger Mondi Packaging Dynäs möjligheten att expandera i framtiden, säger Lena Modin, kundansvarig på E.ON. Färdigt för framtiden! Vår verksamhet är mer koncentrerad och bekymmersfri tack vare TotalEl. E.ON ansvarar för allt drift, service, jour med mera. Vi har fått en anläggning som är säkrare ur drift-, person- och miljöhänseende. Framtida behov är också täckta, vilket är viktigt med tanke på att vi planerar att öka produktionen med cirka ton de närmsta tre åren. Dessutom har vi fått ett klart kompetenstillskott genom E.ONsamarbetet. De är specialister på elförsörjning, vi är specialister på papper, säger Peter Edwall. Fakta Mondi Packaging Dynäs Behov: att modernisera högspänningsanläggningen Lösning: TotalEl Installation: 130 kv-transformator, ställverk, kablage Vinst: latenta risker har eliminerats, säkrare ur drift-, person- och miljöhänseende, ökad kapacitet, större fokus på kärnverksamheten

10 10 Sammanlagt 26 extruderingslinjer och 16 formsprutningslinjer finns på HL Displays största tillverkningsenhet. Vi har säkrat att framgångsprocessen får ordentligt med kraft. Tala om kraftfull expansion i snitt har HL Display, som tillverkar system för att exponera varor i butiker, ökat sin omsättning med 27 procent per år sedan I takt med tillväxten har de fått fler kvadratmeter till produktionen, men elen hade sina begränsningar. Allt ordnade sig med TotalEl. HL Display räknas in bland de 500 snabbast växande företagen i Europa. Men tillväxten har inte varit problemfri. HL Display Sundsvall, som är den största tillverkningsenheten och står för nästan hälften av den totala omsättningen på 1 miljard, har vuxit ur lokal efter lokal utökade företaget den befintliga adressens lokalyta. I och med detta fanns tillräckligt med kvadratmeter för att utveckla maskinparken, men högspänningsanläggningen räckte inte till. Akut behov. Högspänningsanläggningen var från 60-talet och hade klara brister vad gällde driftsäkerhet, personsäkerhet och dagens miljökrav. Den klarade inte heller HL Displays behov av ökat effektuttag. Behovet var akut, men vi varken kunde eller ville ta hand om högspänningsanläggningen på egen hand. Vi är bra på varuexponeringssystem, inte på högspänning. Därför passade TotalEl oss perfekt. Elkraftingenjören Roger Östlin och energisäljaren Lena Modin från E.ON skräddarsydde en konkret lösning för våra behov. Och det på bara sex månader, säger Maria Ekman, chef för verksamhetsutveckling i HL Display Sundsvall AB. E.ON tar hand om allt. Avtalet tecknades i början på år I korta drag betyder TotalEl att E.ON har tagit över och investerat i högspänningsanläggningen. Löpande drift och förebyggande underhåll är nu E.ONs ansvar. Om ett fel inträffar finns jourpersonal alltid tillgänglig för att snabbt avhjälpa felet. Därmed är elförsörjningen till HL Displays maskiner säkrad.

11 11 Säkrare. Rent praktiskt har investeringarna inneburit förnyelse av högspänningsställverk, transformatorer och lågspänningsställverk samt försörjning ända ut till de enskilda maskinerna. Dessa åtgärder har avsevärt förbättrat drift- och personsäkerheten i anläggningen. Dessutom har brand- och miljöriskerna minskat genom att samtliga oljeisolerade transformatorer har avvecklats. Därmed har risken för störande magnetfält också minskat. Stopp för driftstopp. Vår produktion är helt kundorderorienterad med mycket korta ledtider nio dagar. Det är en del av HL Displays framgång, men det gör oss förstås också mycket känsliga för driftstörningar. Med TotalEl behöver vi inte bekymra oss för vår elförsörjning. E.ON garanterar att det inte blir avbrott, säger Maria Ekman. HL Displays maskiner förbrukar mycket reaktiv effekt, vilket tidigare orsakade straffavgifter för högt reaktivt effektuttag. Dessa har eliminerats tack vare att kondensatorbatterier har installerats. På köpet har HL Display fått förbättrad elkvalitet. Åtgärderna har också minskat belastningen på anläggningens transformatorer. Kraft att expandera. Att vi kan ta ut mer effekt är också en klar vinst. Och det är bra att vi inte behöver stå för investeringarna själva. Med TotalEl har vi tillräckligt med både kraft och pengar att expandera verksamheten ytterligare, säger Maria Ekman. Fakta HL Display Behov: att modernisera högspänningsanläggningen Lösning: TotalEl Installation: högspänningsställverk, transformatorer, lågspänningsställverk och kondensatorbatterier Vinst: säkrare ur drift-, person- och miljöhänseende, ökad kapacitet, bekymmersfrihet, möjlighet att koncentrera sig på kärnverksamheten Vänster: Produktionen är helt kundorderstyrd. Det finns ett kundbehov bakom var och en av HL Displays artiklar. Höger: Maria Ekmans (till vänster) och Lena Modins samarbete samt HL Displays goda erfarenheter av TotalEl i Sundsvall har gjort att TotalEl nu finns på fler HL Display-anläggningar i Sverige.

12 12 E.ON Försäljning Sverige AB Carl Gustafs väg Malmö T F Hilanders ABC 00/ /2005

Ombyggnader Vi ger din gamla press ett nytt, produktivt liv. Oavsett fabrikat.

Ombyggnader Vi ger din gamla press ett nytt, produktivt liv. Oavsett fabrikat. AP&T CUSTOMER SERVICE Ombyggnader Vi ger din gamla press ett nytt, produktivt liv. Oavsett fabrikat. Börjar din gamla press eller produktionslinje att tappa stinget, kan det vara dags att fundera på en

Läs mer

Produktpresentation. Service, Support och Underhåll

Produktpresentation. Service, Support och Underhåll Produktpresentation Service, Support och Underhåll 2 Snabb och säker hjälp Sveba-Dahlen erbjuder dig ett serviceutbud som inkluderar allt från telefonsupport till underhåll, service och reparationer vid

Läs mer

El kan köpas på många sätt. Ett av dem är bäst för företaget.

El kan köpas på många sätt. Ett av dem är bäst för företaget. www.eon.se 020 22 99 00 Ny energi Inom E.ON tar vi hand om 35 miljoner kunder, vilket gör oss till Europas största privatägda energiföretag. I Sverige levererar vi el, gas och värme och tack vare vår långa

Läs mer

E.ON Elnät. Personlig service när ditt företag behöver kraft

E.ON Elnät. Personlig service när ditt företag behöver kraft E.ON Elnät Personlig service när ditt företag behöver kraft Thomas Thorkelsson, chef för avdelningen för stora kunder på E.ON Elnät. Hos E.ON Elnät får du en egen kontaktperson som du kan ringa om du får

Läs mer

El kan köpas på många sätt. Ett av dem är bäst för dig.

El kan köpas på många sätt. Ett av dem är bäst för dig. www.eon.se 020 22 24 24 Ny energi Inom E.ON tar vi hand om 35 miljoner kunder, vilket gör oss till Europas största privatägda energiföretag. I Sverige levererar vi el, gas och värme och tack vare vår långa

Läs mer

Bandrift. Möjligheter och fördelar med extern entreprenad. Proffs på gröna sportytor

Bandrift. Möjligheter och fördelar med extern entreprenad. Proffs på gröna sportytor Bandrift Möjligheter och fördelar med extern entreprenad Proffs på gröna sportytor Golfsverige i förändring kräver smarta lösningar för bandrift Golfsverige befinner sig i en förändringsprocess som innebär

Läs mer

NOW! LED NOW! Belysning som betalar sig själv. Avbetalning

NOW! LED NOW! Belysning som betalar sig själv. Avbetalning NOW! Belysning som betalar sig själv. Vinst Konventionell NOW! Avbetalning LED Du behöver inte köpa armaturer längre! Med NOW! erbjuder vid dig belysning som en tjänst. Du får det bästa ljuset för dina

Läs mer

PARKETTAPPLICERING. Mixon Lösningar för parkettapplicering 3000 Serien

PARKETTAPPLICERING. Mixon Lösningar för parkettapplicering 3000 Serien PARKETTAPPLICERING Mixons systemlösning för parkettapplicering används för olika produkter där trälameller limmas ovanpå varandra genom att applicera lim på det horisontella fältet på träets ovansida.

Läs mer

P&P AB Företagspresentation. ...ger dig konkurrenskraft

P&P AB Företagspresentation. ...ger dig konkurrenskraft P&P AB Företagspresentation...ger dig konkurrenskraft P & P A B P&P AB är ett tillverkande företag inom pappersbranschen. Produktionen sker idag i en modern maskinpark där vi producerar rullprodukter och

Läs mer

Även bra butiksljus åldras.

Även bra butiksljus åldras. Även bra butiksljus åldras. Med rätt underhåll har du alltid ett säljande ljus! Med rätt underhåll har du alltid ett säljande butiksljus Bra butiksljus skapar intresse, lyfter fram produkterna på bästa

Läs mer

Dematek Service, servar alla fabrikat på marknaden

Dematek Service, servar alla fabrikat på marknaden Dematek Service, servar alla fabrikat på marknaden Ett serviceavtal löser problem du redan har, och bekymmer du kommer att få. All teknisk utrustning behöver service och underhåll för att fungera. Ett

Läs mer

Bandrift. Möjligheter och fördelar med extern entreprenad. Proffs på gröna sportytor

Bandrift. Möjligheter och fördelar med extern entreprenad. Proffs på gröna sportytor Bandrift Möjligheter och fördelar med extern entreprenad Proffs på gröna sportytor Golfsverige i förändring kräver smarta lösningar för bandrift Golfsverige befinner sig i en förändringsprocess som innebär

Läs mer

Atlas Copco Eftermarknadstjänster. Trygga servicelösningar för din verksamhet

Atlas Copco Eftermarknadstjänster. Trygga servicelösningar för din verksamhet Atlas Copco Eftermarknadstjänster Trygga servicelösningar för din verksamhet Air-tjänster för optimal energibesparing Våra energibesparande Air-tjänster kan radikalt minska livscykelkostnaden för din tryckluftanläggning.

Läs mer

Solelserbjudande från Södra. Egen solel

Solelserbjudande från Södra. Egen solel Solelserbjudande från Södra Egen solel Så här tillverkas solel Solelserbjudande från Södra För att producera din egen el från solens energi behöver du ett tak eller en markyta utan skuggor. Se över hur

Läs mer

Energitjänster. Effektivare energianvändning för bostadsrättsföreningar

Energitjänster. Effektivare energianvändning för bostadsrättsföreningar Energitjänster Effektivare energianvändning för bostadsrättsföreningar Lägre kostnader, enklare vardag och mindre miljö påverkan för bostadsrättsföreningar. GE0411_Energitja nster_brf_8_sid.indd 1 09-08-12

Läs mer

Ett steg längre inom Print och IT

Ett steg längre inom Print och IT Ett steg längre inom Print och IT TDO som IT-partner. Alla företag är i behov av IT-kompetens, men det är inte alla företag som kan eller vill anställa en IT-specialist. Låt oss berätta hur vi kan ta över

Läs mer

150 år av erfarenhet och nytänkande

150 år av erfarenhet och nytänkande 150 år av erfarenhet och nytänkande 1 Lyhörda och proaktiva Vi har valt Beijer Industri som huvudleverantör eftersom de är lyhörda och proaktiva. De har det tekniska kunnandet som krävs för att hålla vår

Läs mer

Välj rätt affärssystem för att din. organisation ska blomstra!

Välj rätt affärssystem för att din. organisation ska blomstra! Välj rätt affärssystem för att din organisation ska blomstra! - En guide till dig som funderar på att byta eller investera i ett ERP system. Innehåll Därför är ett affärssystem viktigt för tillväxten...

Läs mer

SIGMA AIR UTILITY Betala bara för tryckluften!

SIGMA AIR UTILITY Betala bara för tryckluften! Betala bara för tryckluften! Det hybrida kraftpaketet Betala bara för tryckluften Föreställ dig att din investering i ett nytt tryckluftssystem inte skulle kosta ett öre: du behöver varken använda eget

Läs mer

Störst sortiment och bäst kompetens i lager

Störst sortiment och bäst kompetens i lager Störst sortiment och bäst kompetens i lager 1 Värdeskapande kundanpassning Lundgrens representerar några av världens ledande tillverkare av produkter inom flödesteknik och industrigummi. Tack vare detta

Läs mer

Vi är med er hela vägen.

Vi är med er hela vägen. Vi är med er hela vägen. Assemblin ny servicepartner för Pivabs lackboxar Assemblin är auktoriserad servicepartner åt Pivab. Det betyder att vi tar hand om alla servicekunder i Sverige. Vi vet vad varje

Läs mer

Operatörsrum rådgivning

Operatörsrum rådgivning Operatörsrum rådgivning Med en lång och unik kunskap om operatörsrum/kontrollrum/driftcentraler kan RackTech hjälpa er att skapa en driftsäker och genomtänkt operatörsmiljö. Med förståelse för operatören

Läs mer

PANTONE: 2935 U. Nordens största tillverkare av blästerutrustning

PANTONE: 2935 U. Nordens största tillverkare av blästerutrustning PANTONE: 2935 U Nordens största tillverkare av blästerutrustning Välkommen till Bäckman Bäckman är Nordens största tillverkare av utrustning för blästring. Vår långa erfarenhet och kompetens gör det enkelt

Läs mer

Tillsammans bygger vi Svevia.

Tillsammans bygger vi Svevia. Tillsammans bygger vi Svevia. För dig som arbetar på uppdrag av oss på Svevia. Vart är vi på väg? 2 Resan har börjat. Den här trycksaken vänder sig till dig som arbetar tillsammans med oss på Svevia. Du

Läs mer

Egenproducerad energi - så funkar det

Egenproducerad energi - så funkar det Page 1 of 6 Egenproducerad energi - så funkar det Taggar på denna artikel Byta solfångare, Köpa solfångare, solceller, solcellspanel Att producera egen energi till villan blir inte alltid en ekonomisk

Läs mer

Logistik som du vill ha den

Logistik som du vill ha den Logistik som du vill ha den Kundanpassade lösningar regionalt, nationellt och internationellt AkkaFrakt Bas: Malmö Antal delägare: 260 Antal enheter: 650 Centralen Bas: Trollhättan (Trestadsområdet) Antal

Läs mer

Vissa saker måste alltid fungera! Vi ordnar vatten i kranarna medan ledningarna repareras

Vissa saker måste alltid fungera! Vi ordnar vatten i kranarna medan ledningarna repareras FOTO: PETER CEDERLING Vissa saker måste alltid fungera! Vi ordnar vatten i kranarna medan ledningarna repareras Detta är Proco Services unika tjänster som är smarta och ekonomiska samt utför rörarbeten

Läs mer

Konstruktioner och lösningar som ingen annan tänkt på

Konstruktioner och lösningar som ingen annan tänkt på Din industripartner Konstruktioner och lösningar som ingen annan tänkt på »Dra nytta av vår erfarenhet inom projektledning, konstruktion och produktionnär jag bildade Fagerström Industrikonsult 1994 satte

Läs mer

Vi på Office IT-Partner står för ett lokalt engagemang, kunskap, erfarenhet och certifierad specialistkompetens vi vill skapa mervärde för våra

Vi på Office IT-Partner står för ett lokalt engagemang, kunskap, erfarenhet och certifierad specialistkompetens vi vill skapa mervärde för våra Vi på Office IT-Partner står för ett lokalt engagemang, kunskap, erfarenhet och certifierad specialistkompetens vi vill skapa mervärde för våra kunder med hjälp av innovativa lösningar Vi tror på ett Partnerskap

Läs mer

Gör. gemensam. sak med oss. Öka värdet på din fastighet.

Gör. gemensam. sak med oss. Öka värdet på din fastighet. Gör gemensam sak med oss. Öka värdet på din fastighet. Hur ofta ställer du kostnaden av ett problem mot värdet av en helhetslösning? Alla kan drabbas av det oförutsedda. Frågan är bara hur du tacklar risken.

Läs mer

Dags att byta port? Allt du behöver veta när du funderar på att byta! Vi gör det lätt.

Dags att byta port? Allt du behöver veta när du funderar på att byta! Vi gör det lätt. Dags att byta port? Allt du behöver veta när du funderar på att byta! Vi gör det lätt. Välj en leverantör som passar dig Det kan vara viktigare än du tror! Hur mår din port? Kanske är det uppenbart dags

Läs mer

Kommunikations- lösningar för operatörer och företag

Kommunikations- lösningar för operatörer och företag Kommunikationslösningar för operatörer och företag Ett perfekt val för företag, operatörer och IT-bolag Skellefteå har Sveriges bästa fibernät. Det välutbyggda och tillförlitliga nätet ägs och drivs av

Läs mer

H2O kundservice. Effektiv och säker.

H2O kundservice. Effektiv och säker. Experter för avloppsfri produktion German Engineering H2O kundservice. Effektiv och säker. www.h2o-de.com Vår ambition är att i möjligaste mån minska din arbetsbörda. Därför har kundservice så hög prioritet

Läs mer

Hos oss är kunskap standard

Hos oss är kunskap standard Abonnemang Sveriges största tekniska förlag SIS Förlag AB ger ut allt som rör standarder och deras tillämpning. Vi erbjuder alltid aktuell information och kunskap om tekniska lösningar och hur de tillämpas,

Läs mer

ABONNEMANG. standarder. handböcker. online-tjänster. e-nav

ABONNEMANG. standarder. handböcker. online-tjänster. e-nav ABONNEMANG standarder handböcker online-tjänster e-nav Vad är svenska och utländska standarder och hur många finns det att välja mellan? Vi håller koll på dem alla, omkring 20 000 svenska och 100 000-tals

Läs mer

Välkomna till E.ON. Tord Olsson Ann-Sofie Ståhl Mona Karlström Marie Andersson. Mölnlycke/Kullbäckstorp/ Landvetter Aa Kungsbacka Aa.

Välkomna till E.ON. Tord Olsson Ann-Sofie Ståhl Mona Karlström Marie Andersson. Mölnlycke/Kullbäckstorp/ Landvetter Aa Kungsbacka Aa. Välkomna till E.ON Tord Olsson Ann-Sofie Ståhl Mona Karlström Marie Andersson E.ONs värmeverksamhet Vilhelmina Dorotea En privat värmeaktör som lever på kundernas förtroende Ca 40 fjärrvärmenät och 3 fjärrkylanät

Läs mer

VI UTMANAR KONVENTIONELLA FÖRPACKNINGAR FÖR EN HÅLLBAR FRAMTID

VI UTMANAR KONVENTIONELLA FÖRPACKNINGAR FÖR EN HÅLLBAR FRAMTID VI UTMANAR KONVENTIONELLA FÖRPACKNINGAR FÖR EN HÅLLBAR FRAMTID 1 SKYDD- OCH SÄKERHET HÖGSTA PRIORITET PÅ GRUVÖN Som besökare bär du alltid hjälm och varselväst på området Nödutgångar Återsamlingsplats

Läs mer

Hissar & rulltrappor för alla miljöer.

Hissar & rulltrappor för alla miljöer. Hissar & rulltrappor för alla miljöer. Bostäder. Kontor. Butiker. Lager. Industrier. Skolor. Sjukhus. www.alt.se 0472-390 700 Svenskproducerade hissar från Småland Energiklass A på alla våra hissar Tillgänglighetsanpassat

Läs mer

Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet

Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet Endast fantasin sätter gränser Din verksamhet är unik. Det borde din lösning för Print & Apply också vara. Print & Apply lösningar för

Läs mer

När du behöver. Flexibel, klimatsmart & problemfri värme

När du behöver. Flexibel, klimatsmart & problemfri värme När du behöver Flexibel, klimatsmart & problemfri värme LEVERANS kundanpassade värmeanläggningar En nyckelfärdig värmeanläggning anpassad efter din verksamhet, konstruerad med dina behov av värme, miljömål

Läs mer

TEKNISKA LÖSNINGAR FÖR BÄRANDE KONSTRUKTIONER. Mixon Separat limning av bärande konstruktioner 2800 Serien

TEKNISKA LÖSNINGAR FÖR BÄRANDE KONSTRUKTIONER. Mixon Separat limning av bärande konstruktioner 2800 Serien TEKNISKA LÖSNINGAR FÖR BÄRANDE KONSTRUKTIONER Mixons system för separat limning av bärande konstruktioner används för olika produkter där trälameller limmas ovanpå varandra genom att applicera lim på det

Läs mer

Sverige kan drabbas av elbrist i vinter. En skrift från E.ON som beskriver vad som händer vid en eventuell situation med elbrist

Sverige kan drabbas av elbrist i vinter. En skrift från E.ON som beskriver vad som händer vid en eventuell situation med elbrist Elbrist i vinter? Foto: Bo Nystrand Sverige kan drabbas av elbrist i vinter En skrift från E.ON som beskriver vad som händer vid en eventuell situation med elbrist Foto: Bo Nystrand När det blir riktigt

Läs mer

Vi levererar el och värme till människor och företag. - Vi värmer människor och lyser upp deras hem...

Vi levererar el och värme till människor och företag. - Vi värmer människor och lyser upp deras hem... Vi levererar el och värme till människor och företag - Vi värmer människor och lyser upp deras hem... 100% förnybar Du får enbart förnybar energi hos oss (sol, vind, vatten, biobränsle). Lokala Drygt100

Läs mer

MÄNNISKAN & MASKINEN

MÄNNISKAN & MASKINEN MÄNNISKAN & MASKINEN VARFÖR HYRA? Att enkelt säga vad som är smartast, är svårt. En sak kan vi dock med säkerhet säga - det finns ett antal parametrar som spelar in och här är de viktigaste: MÄNNISKAN

Läs mer

Litografen ett personligt tryckeri

Litografen ett personligt tryckeri Litografen ett personligt tryckeri Vi känner oss alla som en viktig del av Litografen. Det vill vi att du också ska göra. Litografen grundades sommaren 1990 av Ann-Britt Karlsson och sonen Peter. Även

Läs mer

VI SERVAR MÄNNISKOR OCH DERAS MASKINER

VI SERVAR MÄNNISKOR OCH DERAS MASKINER VI SERVAR MÄNNISKOR OCH DERAS MASKINER MED SERVICEAVTAL HAR DU ALLTID DESSA FÖRMÅNER: RABATT PÅ TIMDEBITERINGEN VID FÖREBYGGANDE UNDERHÅLL RABATT PÅ RESERVDELAR SOM FÖRBRUKAS VID FÖREBYGGANDE UNDERHÅLL

Läs mer

W HIT E PA P ER. Vanliga frågor om Hybrid datacenter som tjänst. Hur kan jag veta att investeringen blir lönsam? t e xt : Johan Bentzel

W HIT E PA P ER. Vanliga frågor om Hybrid datacenter som tjänst. Hur kan jag veta att investeringen blir lönsam? t e xt : Johan Bentzel W HIT E PA P ER Vanliga frågor om Hybrid datacenter som tjänst Hur kan jag veta att investeringen blir lönsam? t e xt : Johan Bentzel p u b li c e r a d : September 2018 WHITE PAPER Vanliga frågor om Hybrid

Läs mer

Nya miljökrav för entreprenader

Nya miljökrav för entreprenader Nya miljökrav för entreprenader har tagits fram som en överenskommelse mellan Trafikverket, Göteborgs stad, Malmö stad och Stockholm stad. I denna broschyr kan du läsa om bakgrunden till de nya kraven,

Läs mer

Inredningar av nät, plåt eller sträckmetall HÄFLA BRUKS AB

Inredningar av nät, plåt eller sträckmetall HÄFLA BRUKS AB FÖRRÅDS- och GARAGEINREDNINGAR Inredningar av nät, plåt eller sträckmetall HÄFLA BRUKS AB HÄFLA BRUK Tradition, kunskap och utveckling Att ett företag som Häfla Bruk, som har sina rötter 300 år tillbaka

Läs mer

Elsäkerhet och effektiva och hållbara ellösningar Anders Engstedt

Elsäkerhet och effektiva och hållbara ellösningar Anders Engstedt Elsäkerhet och effektiva och hållbara ellösningar Anders Engstedt Agenda Kort intro information och introduktion Nya elsäkerhetslagen som gäller från 2017 Elsäkerhet Effektivitetsvinster inom elområdet

Läs mer

Vad är det för företag Evert Flood övertar chefsskapet för? - Ett bra företag, säger Jan-Erik Bergkvist med ett leende!

Vad är det för företag Evert Flood övertar chefsskapet för? - Ett bra företag, säger Jan-Erik Bergkvist med ett leende! Jan-Erik Bergkvist (vänster) lämnade den 1:a april över ansvaret för Envikens Elkraft till Evert Flood. Elkrafts nye chef är en man med bred kunskap inom elbranschen så framtiden ser lovande ut. Vad är

Läs mer

Hiab Multilift XR18SL Pro Future Enastående effektivitet

Hiab Multilift XR18SL Pro Future Enastående effektivitet Hiab Multilift XR18SL Pro Future Enastående effektivitet Produktbroschyr Förbättra effektiviteten, transportera mer last och minska miljöpåverkan Lastväxlaren Hiab Multilift XR18SL Pro Future passar perfekt

Läs mer

Företagens villkor och verklighet 2014

Företagens villkor och verklighet 2014 Företagens villkor och verklighet 2014 1 Kort om undersökningen En av Europas största enkätundersökningar till företag Ger svar på hur företag upplever sin verklighet inom en rad områden som tillväxt,

Läs mer

Field Services. Elkraftservice. Service och modernisering

Field Services. Elkraftservice. Service och modernisering Field Services Elkraftservice Service och modernisering Vi är experter på service och modern i seringar av ställverk och elkraftsutrustning. Modernisering En modernisering av befintlig anläggning ökar

Läs mer

Lönsamhet större mjölkgårdar. D&U konferens 2011-09-06 Svensk Mjölk Karlstad

Lönsamhet större mjölkgårdar. D&U konferens 2011-09-06 Svensk Mjölk Karlstad Lönsamhet större mjölkgårdar D&U konferens 2011-09-06 Svensk Mjölk Karlstad Johan Ocklind presentation Ekonom Agronom Affärsrådgivare LRF Konsult Arbetsområde Västra Götaland, Värmland, Örebro, Sörmland

Läs mer

Kalmar Care Making sure your business never stops

Kalmar Care Making sure your business never stops Kalmar Care Making sure your business never stops Serviceavtal för materialhantering Vi säkerställer tillgänglig Vi vet att er verksamhet kräver att allt görs så effektivt som möjligt. Varje liten detalj

Läs mer

Energitjänster. Effektivare energianvändning för bostäder. Minskad miljöpåverkan och förbättrad ekonomi för bostäder.

Energitjänster. Effektivare energianvändning för bostäder. Minskad miljöpåverkan och förbättrad ekonomi för bostäder. Energitjänster Effektivare energianvändning för bostäder Minskad miljöpåverkan och förbättrad ekonomi för bostäder. GE0411_Energitja nster_bostader_8_sid.indd 1 09-08-12 11.16.05 En bred palett energitjänster.

Läs mer

Michael Malmport anställdes som kvalitetschef 2009 och blev vd hösten 2010.

Michael Malmport anställdes som kvalitetschef 2009 och blev vd hösten 2010. Michael Malmport anställdes som kvalitetschef 2009 och blev vd hösten 2010. Foto: Blekinge Pressgjuteri En av Blekinge Pressgjuteris senaste investeringar är två nya automatiserade gjutceller som hanteras

Läs mer

Vad är en energi- kartläggning och hur går den till? Nenets rekommendation, april 2009

Vad är en energi- kartläggning och hur går den till? Nenets rekommendation, april 2009 Vad är en energikartläggning och hur går den till? Nenets rekommendation, april 2009 Innehåll Energikartläggning................................ sid 3 Varför göra en energikartläggning?............ sid

Läs mer

Spar energi och värna om vår miljö

Spar energi och värna om vår miljö Spar energi och värna om vår miljö Innehåll Inledning 2 Bli ett ljushuvud 3 Medicinsk utrustning 4 Tänk på temperaturen 6 Använd apparater smart 8 Köket en energifälla 10 Inledning Över 40 000 personer

Läs mer

DÄRFÖR VÄLJER DU ANDRÉNVERKEN

DÄRFÖR VÄLJER DU ANDRÉNVERKEN ALLTID LITE VASSARE DÄRFÖR VÄLJER DU Därför att du behöver en leverantör som arbetar med plåtbearbetning, svetsning och montering. Och därför att du dessutom kräver ett ansvarstagande och engagemang som

Läs mer

ljusservice Vi vet hur du underhåller en säljande belysning

ljusservice Vi vet hur du underhåller en säljande belysning ljusservice Vi vet hur du underhåller en säljande belysning 1 Detta är ljusservice Regelbundet underhåll är viktigt för att säkerställa en optimalt fungerande butiksbelysning. Ljusservice erbjuder den

Läs mer

Ny kundportal. Att hitta rätt personal Sparar miljoner Ekonomisk förvaltning

Ny kundportal. Att hitta rätt personal Sparar miljoner Ekonomisk förvaltning FASTIGHETSSNABBEN FEBRUARI 2016nabben Ny kundportal Att hitta rätt personal Sparar miljoner Ekonomisk förvaltning FEB 2016 SNABBEN 1 Vad är en miljöbesparing? Vi har precis sparat 6,4 miljoner per år åt

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Thomas Hall 2013-05-07 KSN-2012-0584

Handläggare Datum Diarienummer Thomas Hall 2013-05-07 KSN-2012-0584 KS 6 22 MAJ 2013 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Datum Diarienummer Thomas Hall 2013-05-07 KSN-2012-0584 Kommunstyrelsen Gasturbin för reservkraft Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås besluta

Läs mer

OPTIMERAD För snabb installation

OPTIMERAD För snabb installation OPTIMERAD För snabb installation Eltecno - brett sortiment av svensktillverkade produkter Sedan 1993 designar, konstruerar och tillverkar Eltecno elcentraler och LSP-Ställverk som underlättar ditt arbete

Läs mer

Klippans Bruk. Papermaking since 1573

Klippans Bruk. Papermaking since 1573 Klippans Bruk Klippans Bruk Papermaking since 1573 Klippan är en ort med lång papperstradition. Ända sedan 1573, då den världsberömde astronomen Tycho Brahes morbror började producera papper av lump vid

Läs mer

Tusen installationer borgar för kvalitet

Tusen installationer borgar för kvalitet Tusen installationer borgar för kvalitet 1 Karlebo_F-pres 120920.indd 1 2012-09-21 14.39 Lösningar som optimerar din produktion. Karlebo är ett företag med lång tradition av att leverera nytänkande lösningar

Läs mer

EN PARTNER MED HELHETSSYN

EN PARTNER MED HELHETSSYN INTERNORDIC AR... 3 EN PARTNER MED HELHETSSYN Med huvudkontor och lager i Nässjö, säljkontor i Stockholm och Umeå, finns vi tillgängliga för hela den nordiska marknaden. Sedan 1997 är vi en del av börsnoterade

Läs mer

Välkommen till CLIMAT80-GRUPPEN. Climat80, Stjernfeldts VVS, KlimatKyl och Clifa Service

Välkommen till CLIMAT80-GRUPPEN. Climat80, Stjernfeldts VVS, KlimatKyl och Clifa Service Välkommen till CLIMAT80-GRUPPEN Climat80, Stjernfeldts VVS, KlimatKyl och Clifa Service Det blev inte riktigt som det var tänkt. Tack för det, kära kunder och medarbetare. När jag var med och startade

Läs mer

AMR i Sverige Erfarenhet från utrullningen. 2008-05-22 Kristina Engström / Camilla Haker

AMR i Sverige Erfarenhet från utrullningen. 2008-05-22 Kristina Engström / Camilla Haker AMR i Sverige Erfarenhet från utrullningen 2008-05-22 Kristina Engström / Camilla Haker är världens största privatägda energikoncern Omsättning: 600 miljarder SEK EBIT: 78 miljarder SEK Kunder: 35 miljoner

Läs mer

Sol och frånluft värmer Promenaden

Sol och frånluft värmer Promenaden Sol och frånluft värmer Promenaden Sedan våren 2010 får brf Promenaden i Falun värme och tappvarm vatten från solfångare och värmepumpar. Investeringen mer än halverar behovet av fjärrvärme. Föreningen

Läs mer

W e b b k a t a l o g

W e b b k a t a l o g DESIGNERSTUDION W e b b k a t a l o g 2010 H ö s t & V i n t e r Vi skrädda rs yr anpassade H e l h e t s l ö s n i n g a r U t b i l d n i n g a r S t r a t e g i e r Vi erbj uder I n t e r n & e x t

Läs mer

Vi är en frukt och grönsaksgrossist

Vi är en frukt och grönsaksgrossist Vi är en frukt och grönsaksgrossist med ett enormt sortiment att välja bland. Vår passion är vårt arbete och vi gör vårt yttersta för att möta just dina önskemål. John G. Swedberg VARFÖR VÄLJA JOHN G.

Läs mer

VÅR ERFARENHET DIN FÖRDEL

VÅR ERFARENHET DIN FÖRDEL VÅR ERFARENHET DIN FÖRDEL I STÄNDIG UTVECKLING 2006 bestod ÖPE av fyra anställda. 2007 hade antalet anställda ökat till 14 personer. 2008 var personalstyrkan 20 personer och på Vinkelgatan i Norrköping.

Läs mer

Vi levererar helhetslösningar

Vi levererar helhetslösningar R TM Vi levererar helhetslösningar Ett badrum är en helhet. Vi levererar den. Ett nytt badrum ska du leva med under lång som vi alla tycker oss ha för lite av. Men tar du dig att läsa vår broschyr, får

Läs mer

Vårt ord håller hela vägen

Vårt ord håller hela vägen Vårt ord håller hela vägen Vår KundWEBB förenklar din vardag Ett förtroende byggt av pålitlighet, kompetens och kapacitet Med hjälp av AkkaFRAKTs KundWEBB kan du minska tiden du lägger på administration

Läs mer

Kaeser AirServices Marknadens BÄsTa service Med InTeLLIGenTare TrYCkLUFT

Kaeser AirServices Marknadens BÄsTa service Med InTeLLIGenTare TrYCkLUFT Kaeser AirServices Marknadens BÄSTA SERVICE MED INTELLIGENTARE TRYCKLUFT Bra service handlar inte bara om att byta olja och filter. För oss innebär det att ha en helhetssyn på dina behov. Teamet som befriar

Läs mer

Vi Projekterar, levererar och installerar optimala system för stofthantering

Vi Projekterar, levererar och installerar optimala system för stofthantering Vi Projekterar, levererar och installerar optimala system för stofthantering Vår affärsidé Att projektera, leverera och installera optimala system för stofthantering till industrin med bästa funktions-

Läs mer

5. TJÄNSTEPRODUKTION. Tjänsteföretag. Sammanfattande bedömning. Gör ni ordentlig beredning inför tillverkningen av nya eller ändrade produkter?

5. TJÄNSTEPRODUKTION. Tjänsteföretag. Sammanfattande bedömning. Gör ni ordentlig beredning inför tillverkningen av nya eller ändrade produkter? . TJÄNSTEPRODUKTION Gör ni ordentlig beredning inför tillverkningen av nya eller ändrade produkter? Gör ni riktiga förkalkyler och kontrolleras utfallet efteråt? Planeras beläggningen så att ni kan utnyttja

Läs mer

Säker mellanspänningsdistribution

Säker mellanspänningsdistribution Säker mellanspänningsdistribution med AX1 Det intelligenta ställverket AX1 är ett modernt luftisolerat ställverk som verkligen ligger i frontlinjen när det gäller säkerhet. Såväl driftsäkerhet som personsäkerhet.

Läs mer

Eltel gillar bredband på landsbygden. Vi bygger det också.

Eltel gillar bredband på landsbygden. Vi bygger det också. Eltel gillar bredband på landsbygden. Vi bygger det också. Innehåll Parlör Bättre bredband åt folket Varför skaffa bredband Din checklista Eltel + byanät = sant Kontakta din lokala samarbetspartner 2 3

Läs mer

Takstolsexperten. vår kunskap, din trygghet. www.takstolsfabriken.se

Takstolsexperten. vår kunskap, din trygghet. www.takstolsfabriken.se Takstolsexperten vår kunskap, din trygghet www.takstolsfabriken.se Takstolar av högsta kvalité, en Fördelarna är många! snabbt, enkelt och alltid rätt takstolar från början! Nässjö Takstolsfabrik är en

Läs mer

Hitta guldgruvor och jaga tidstjuvar. Kompletta affärssystem för bemanning och rekrytering.

Hitta guldgruvor och jaga tidstjuvar. Kompletta affärssystem för bemanning och rekrytering. Hitta guldgruvor och jaga tidstjuvar. Kompletta affärssystem för bemanning och rekrytering. intelliplan intelliplan Intelliplan Om företaget Vi hjälper kunder att hitta gömda guldgruvor. 2 Intelliplan

Läs mer

Hur arbetar Dalkia med underhåll? av Kerstin Nordgren, Dalkia

Hur arbetar Dalkia med underhåll? av Kerstin Nordgren, Dalkia Hur arbetar Dalkia med underhåll? av Kerstin Nordgren, Dalkia Svensk Fjärrvärme, Distributionsdagarna 2015 Göteborg 2015-01-28 Presentation av Dalkia, en del av Veolia-koncernen Dalkia s syn på underhåll

Läs mer

1 vice räknas När ser

1 vice räknas När ser När service räknas 1 2 Vi löser dina problem I 30 år har vi på Hyresmaskiner i Mälardalen AB löst problem åt våra kunder. Vi erbjuder allt från en skruvmejsel till en skylift och vår största styrka är

Läs mer

Sträckfilmsmaskiner. Många goda skäl till att välja oss till din leverantör av sträckfilmsutrustning. L2500 manuell

Sträckfilmsmaskiner. Många goda skäl till att välja oss till din leverantör av sträckfilmsutrustning. L2500 manuell Sträckfilmsmaskiner Många goda skäl till att välja oss till din leverantör av sträckfilmsutrustning PL500-LT L2500 Auto 2 L2500 manuell Polynova Nissen ledande eperter på plastemballage Polynova Nissen

Läs mer

Konstruktioner och komponenter till ställverk, 12 400 kv

Konstruktioner och komponenter till ställverk, 12 400 kv Konstruktioner och komponenter till ställverk, 12 400 kv 1 2 Så bygger du nästa generations ställverk Necks Electric vässar sitt erbjudande för ställverk. Till vårt befintliga produktutbud lägger vi flera

Läs mer

Miljöledningssystem FURNITURE CONSULTING AB

Miljöledningssystem FURNITURE CONSULTING AB Miljöledningssystem FURNITURE CONSULTING AB 2008-01-01, reviderad 2011-08-01 Miljöledningssystem FC. AB Organisation och ansvar Ledningsgrupp Verkställande direktör Dan-Henrik Eriksson Ekonomi/ administration

Läs mer

Spåra din marknad, öka ditt resultat med 30 % En presentation av Pointeranalysen

Spåra din marknad, öka ditt resultat med 30 % En presentation av Pointeranalysen Spåra din marknad, öka ditt resultat med 30 % En presentation av Pointeranalysen Den unika grunden till Pointer verktyget för beräkning av marknaden i kronor, analys och val av postnummer för distribution

Läs mer

GLOBAL KOMPETENS LOKAL NÄRVARO SWECON OCH VOLVO TRUCK CENTER EN UNIK ALLIANS I PROJEKT FÖRBIFART STOCKHOLM

GLOBAL KOMPETENS LOKAL NÄRVARO SWECON OCH VOLVO TRUCK CENTER EN UNIK ALLIANS I PROJEKT FÖRBIFART STOCKHOLM GLOBAL KOMPETENS LOKAL NÄRVARO SWECON OCH VOLVO TRUCK CENTER EN UNIK ALLIANS I PROJEKT FÖRBIFART STOCKHOLM Rätt tjänst på rätt plats och i rätt tid Som ett av Sveriges största infrastrukturprojekt någonsin

Läs mer

Enkel hantering även för en ovan användare. maximal produktivitet spar tid och kostnader. professionell, utför försändelser av högsta kvalitet

Enkel hantering även för en ovan användare. maximal produktivitet spar tid och kostnader. professionell, utför försändelser av högsta kvalitet Enkel hantering även för en ovan användare maximal produktivitet spar tid och kostnader professionell, utför försändelser av högsta kvalitet kostnadsbesparande i dag och i framtiden God åtkomlighet - ergonomisk

Läs mer

Version 11/2013 STRANDMÖLLEN AB

Version 11/2013 STRANDMÖLLEN AB Version 11/2013 STRANDMÖLLEN AB GAS I 100 ÅR Strandmöllens produktionsanläggning i Ljungby, invigd 2011. I snart hundra år har Strandmöllen producerat och sålt gas. Främst har vi verkat i Danmark, men

Läs mer

AB Hüllert Maskin. Vi är stolta!

AB Hüllert Maskin. Vi är stolta! AB Hüllert Maskin Vi är stolta! Kunderna är AB Hüllert Maskins viktigaste personer Kunderna står i fokus hos oss på AB Hüllert Maskin varje dag! Vårt mål är att de som investerar i nya eller begagnade

Läs mer

Vill du också synas bättre?

Vill du också synas bättre? Vill du också synas bättre? Det rör på sig... Det händer saker i blomsterbranschen. Den ökande konkurrensen från fler aktörer och ett starkare allmänt reklambrus har gjort det svårare att göra sig hörd.

Läs mer

Ett bra elpris värt mer än kronor och ören.

Ett bra elpris värt mer än kronor och ören. Elpriser företag. Ett bra elpris värt mer än kronor och ören. 2 Ny energi. Inom E.ON tar vi hand om 35 miljoner kunder, vilket gör oss till Europas största privatägda energiföretag. I Sverige levererar

Läs mer

Investera för framtiden. Lås er inte vid det gamla.

Investera för framtiden. Lås er inte vid det gamla. Investera för framtiden. Lås er inte vid det gamla. Samuelsson & Partner är Sveriges enda renodlade digitala låssmed. Vi är experter på moderna låssystem som gör livet enklare och tryggare. Eftersom vi

Läs mer

By-pass-flitren finns i flera olika modeller och storlekar anpassade till olika fordon/maskiner och användningsområden.

By-pass-flitren finns i flera olika modeller och storlekar anpassade till olika fordon/maskiner och användningsområden. Undvik driftstopp och minska By-pass-flitren finns i flera olika modeller och storlekar anpassade till olika fordon/maskiner och användningsområden. Föroreningarna samlas i filterpatronen som byts ut med

Läs mer

Produktion av pellets, briketter och träpulver vid Brikett- Energis fabrik i Norberg

Produktion av pellets, briketter och träpulver vid Brikett- Energis fabrik i Norberg Produktion av pellets, briketter och träpulver vid Brikett- Energis fabrik i Norberg BrikettEnergi AB Norberg 2004 BrikettEnergis fabrik i Norberg startades 1983 med enbart framställning av briketter.

Läs mer

1 21 februari 2012. Välkommen till vår nya värld.

1 21 februari 2012. Välkommen till vår nya värld. 1 21 februari 2012 Välkommen till vår nya värld. I vår nya värld har vi lyssnat mycket på en person. Dig som kund! När Skanova bildades som bolag den 1 januari 2008 började vi kartlägga vad som krävs för

Läs mer

BERGVÄRME FÖR EN BÄTTRE EKONOMI BRF STAREN 1

BERGVÄRME FÖR EN BÄTTRE EKONOMI BRF STAREN 1 BERGVÄRME FÖR EN BÄTTRE EKONOMI BRF STAREN 1 INFORMATION OM MÖJLIGHETEN ATT BYTA FRÅN FJÄRRVÄRME TILL BERGVÄRME UTSKICK TILL MEDLEMMARNA ǀ APRIL 2015 UNDERLAGET ÄR FRAMTAGET AV ENEO SOLUTIONS AB I SAMMARBETE

Läs mer