Frågor och svar från workshopen 22 november

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Frågor och svar från workshopen 22 november"

Transkript

1 Frågor och svar från workshopen 22 november Här kan ni läsa en sammanställning av de frågor som lyftes under workshopen om Crowdculture den 22 november. Vi vill gärna fortsätta att föra en dialog kring både sådant som ni tycker känns spännande med systemet och sådant som ni är oroliga för. Många frågor handlade om tekniken och finansieringsmodellen. Vi försöker här, tillsammans med Fabel kommunikation som utvecklat tekniken, att besvara dessa i den mån vi kan. Eftersom vi vill pröva och utvärdera systemet tillsammans med er så har vi inte alla svar. Regionförbundets satsning på crowdfunding som ett sätt att möjliggöra mindre kulturinitiativ och föra kulturen närmare medborgaren är för oss ett led i en demokratiseringsprocess. Vi skulle därför också gärna vilja att andra frågor lyftes till diskussion. Hur kan man, både som offentlig aktör och som kulturinstitution, ta hand om och uppmuntra människors intresse för kultur och kulturskapande? Hur kan man skapa förutsättningar för deltagande? Vilka involveras i arbetet och hur? Satsningen är också ett led i att synliggöra den process som ett projekt går igenom innan det blir verklighet. I nuvarande stödsystem syns bara de initiativ som beviljas finansiering, och kriterierna är svåra för små aktörer att leva upp till. Crowdfunding är ett sätt för oss att försöka lösa ett problem som uppmärksammades i samband med arbetet med den regionala kulturplanen, nämligen att det är svårt för de små och oetablerade aktörerna att hitta finansieringsmöjligheter. Vänliga hälsningar från kulturkansliet, Regionförbundet södra Småland Lästips! Regionförbundet södra Småland Videum Science Park SE Växjö Telefon: Fax: E-post: info@rfss.se

2 Samtal mellan Tobias Nielsén och Max Valentin, VD på Fabel kommunikation på bloggen Kulturekonomi: Bredda deltagandet i kulturen - artikel av Max Valentin på Newsmill (här finns också länkar till artiklar som är kritiska): De frågor som ställdes under workshopen var följande: Är det ett politiskt/populistiskt initiativ? Kommer vi att ha detta system i framtiden? Våra utgångspunkter har vi beskrivit ovan. Vi prövar nu crowdfunding som ett komplement och en möjlighet främst för de mindre kulturinitiativen. Finansieringssystemet kommer inte att ersätta andra möjligheter till finansiering. Vi har fokuserat på ett av problemen, små aktörers bristande möjligheter att hitta finansiering, och ett sätt att pröva och utvärdera en lösning på problemet. Det finns en bakomliggande debatt om populism och vad som kan uppstå när privata intressen kopplas in. Det behöver vi förhålla oss till i denna satsning. Ett intressant resultat från Stockholms satsning på crowdfunding visade dock på motsatt resultat, det vill säga att väldigt smala initiativ fick möjlighet att förverkligas. En annan viktig följdfråga handlar om projekt som kan vara smala men även av etisk tvivelaktig karaktär. Här är det viktigt att vi på regionförbundet sätter upp kriterier för de projekt som läggs upp i systemet. Alla projekt som läggs upp kommer sedan att granskas av oss utifrån dessa kriterier innan de släpps upp i systemet. Vi välkomnar en dialog om vilka problem och möjligheter ni ser! Svar från Max Valentin, Fabel kommunikation: Jag vill försöka besvara dig mycket seriöst då det är en återkommande fråga. 2 (7)

3 Crowdculture är ett politiskt initiativ och med politik menar jag att vi söker transformera gemensamma uppfattningar om ansvarsfördelning och roller inom det kulturpolitiska fältet. Crowdculture är inte menat som ett populistiskt initiativ. Med populism så refererar vi ofta till en estetik som har lätt att generera stora pengar till skillnad från konst och kultur som är populär men inte genererar samma pengaströmmar. Den kultur som ofta sorterar under populism behöver inte system som Crowdculture, den klarar sig mycket bra på marknadens egna villkor. Cirkus i Stockholm säljer slut på musikalbiljetter för 800 kr/st och för dem är det en förlustaffär att börja jobba med nya finansieringssystem. Å andra sidan behövs Crowdculture förmodligen inte heller för de delar av konstsfären som är väletablerad, de har sin finansiering säkrad via befintliga samarbeten och kanaler. Crowdculture riktar sig snarare till skikt som inte tar plats på dessa två arenor, där förmodligen den största delen av vår kultur- och konstproduktion sker. Om det resulterar i vad du som frågeställare anser är populism avgörs nog bäst i en analys av de hittills finansierade projekten. Vår analys av det vi finansierat hittills anser vi visar på det motsatta, det vill säga att väldigt smala initiativ fick möjlighet att förverkligas. Om det är ett system vi kommer att ha i framtiden är svårt att sia om, framtiden är som bekant täckt av slöjor. Vad vi dock vet om framtiden är att den inte kommer att vara strukturerad på samma sätt som det som varit. I ett kortare perspektiv på framtiden så kan vi gissa att mikrofinansieringssystem (en slags familj av tankar crowdculture till viss del sorterar under) kommer att spela en viss roll. Andra förändringar som vi kan gissa oss till är att civilsamhället, det offentliga samhället och internetbaserad individorganisering kommer att behöva arbeta tillsammans med delade ansvar, historiskt sätt är detta inte något speciellt ovanligt. Flera av våra större numera statligt drivna organisationer som Dramaten och Nordiska Museet startade med crowdfunding men i offline-format. Sätter man sin egen budget? 3 (7)

4 Ja, varje projekt sätter sin egen budget. Det finns en simulator när man skapar projektet som ger dig stöd i att se hur många stödjare man behöver för att nå den önskade budgeten eller hur lång tid det kommer att ta att få de önskade medlen med den grupp stödjare man tror sig kunna få. Hur fungerar det med tiden, blir pengarna innestående? Man skulle kunna säga att pengarna är innestående under handläggningstiden precis som att de på något sätt är innestående när du söker på traditionellt sätt från det datum du skickar in ansökan till dess du får svar. Men istället för att det är en kulturhandläggare som handlägger så är det en crowd. Hur når man de som inte har datorer, hur kan de stödja? Den digitala ojämlikheten är ett bekymmer i många olika sammanhang. Det finns olika initiativ för att stötta utvecklingen, till exempel Digidel. Biblioteken kan vara behjälpliga. Här handlar det också om att de som mobiliserar stödjare till sina projekt kan hjälpa till eller hänvisa vidare. Det kan dock vara viktigt att komma ihåg att så som det nuvarande stödsystemet är utformat idag så finns det i princip inte möjlighet för någon att vara delaktig, oavsett om man har dator eller inte. Kan man ge mer än 50 kronor i månaden? (Under workshopen väcktes även frågan om det kan finnas möjlighet att skänka mindre, att till exempel stötta ett projekt med sitt intresse utan att donera något.) Från och med 1 januari kan medlemmar donera valfria summor till projekt på sidan. Denna typ av donationer kommer dock ej att påverka hur de offentliga investeringarna görs. Man kommer dock inte kunna skänka mindre summor då kortavgifterna består av både fasta och rörliga delar och den ekonomiska effektiviteten blir mycket låg. 4 (7)

5 Hur förhåller sig andelen av den offentliga och den privata finansieringen sig till varandra? Det är ett ganska komplext förhållande mellan den privata och den offentliga delen av pengarna i systemet då det ständigt förändras. Den offentliga parten måste kunna budgetera för sin investering vilket innebär att det är en fast summa pengar. Hur många privatpersoner som är med och hjälper till kan dock förändras över tiden. Detta innebär att vid två tidpunkter är relationen mellan de två parterna inte samma. Är det få medlemmar på siten, kommer de ha större inflytande över de offentliga medlen, är det många medlemmar kommer fler projekt kunna realiseras men varje individ kontrollerar mindre av det offentliga. Hur påverkar det om man har andra ansökningar inne hos till exempel Kulturbryggan eller regionförbundet? Svar från Kulturkansliet: Eftersom det är olika kriterier som gäller för Crowdculture och de ordinarie projektmedlen och eftersom de olika stödsystemen riktar sig till olika typer av målgrupper så kommer det troligtvis inte att vara ett problem. Skulle det uppstå en situation att man har en vanlig projektansökan inne och planerar att även lägga upp något i Crowdculture så kan det dock vara bra att föra en dialog med oss. Finns det en risk för att man börjar arbeta för projektets finansiering istället för projektets idé och vision? Upplägget bidrar visserligen till att själva finansieringen hamnar i fokus. Men som vi ser det så belyser upplägget även betydelsen av att berätta om vad man vill med sitt projekt, att synliggöra just idéerna och visionerna. Dessutom på ett tidigt plan, vilket är en relativt osynlig process för många annars. 5 (7)

6 Att det behövs pengar för att realisera idéer och visioner kan ibland innebära att finansieringen hamnar i fokus, men detta är nog oberoende av vilket system man använder. Det vi hoppas systemet kan hjälpa dig med förutom pengar är att hitta fler människor som är intresserade av att realisera samma vision. Att berätta om vad man vill med sitt projekt, att synliggöra just idéerna och visionerna leder förhoppningsvis till positiva sidoeffekter. Hur hittar allmänheten till sidan, vad görs? Vilka deltar? Svar från kulturkansliet och Fabel kommunikation: Vi gör själva olika insatser för att marknadsföra insatsen, till exempel genom press, sociala media, konferenser och ett speciellt julerbjudande för företag där man kan köpa medlemskap till sina anställda i julklapp. Hittills har detta stått för cirka 80 % av de som kommer till sidan och stödjer, dessa medlemmars preferenser är ofta att de vill stödja kulturen generellt. Resterande 20 % av medlemmarna är individer kopplade till projekten vänner, släkt och så vidare. Kanske har man människor runt omkring sig som gärna skulle vilja se just det projektet förverkligat? Insatser av olika slag är viktiga för att det inte bara ska bli människor som redan har ett stort kulturintresse som hittar till webbplatsen. Vilka åldersgränser gäller? Det kostar inget att bli medlem på Crowdculture och det finns ingen åldersgräns. Som medlem kan man hjälpa till att marknadsföra projekt, komma med konstruktiv kritik och debattera projekt. Vill man själv lägga upp projekt eller påverka ekonomin måste man vara en betalande medlem och betalningen måste ske via ett betalkort eller Paypal. För att ha ett betalkort måste man vara över 18 år. Det vill säga är man under 18 år behöver man någon som betalar för dig. 6 (7)

7 Hur får man reda på vilka som är stödjare av ett specifikt projekt? (Viktigt till exempel när det handlar om belöningar och uppdateringar om projektet). Svar från kulturkansliet och Fabel kommunikation: Varje medlemskap är individuellt och man behöver en e-postadress för att registrera sig. När ett projekt är fullfinansierat får projektägare en förteckning över mailadresser och en sammanfattning av man lovat olika finansiärer. Uppföljning hur får man veta vad som hänt med projektet efter utbetalningen? Den som lagt upp ett projekt i systemet har möjlighet att berätta för sina stödjare om hur det går i projektet genom uppdateringar i systemet. När det gäller uppföljning från regionförbundets del så skiljer sig systemet från nuvarande stödsystem på så sätt att man inte behöver lämna in rekvisition och rapportering. Däremot är vi naturligtvis nyfikna på resultaten både i form av hur det har gått i projekten och hur finansieringsformen upplevs. Vårt förslag är att göra detta i dialogform, det vill säga genom att samla projekten som fått finansiering. Kom gärna med synpunkter och förslag på annat upplägg. Projekten har olika status i systemet. Innan det kan erhålla finansiering är det bara registrerat och osynligt för besökare på sidan, när finansiären godkänt blir det publicerat på sidan och kan erhålla pengar. När projektet är fullfinansierat byter det fas igen och går in i sin genomförandefas, under denna fas kan du som projektägare skicka ut nyheter som kommer nå dem som finansierat dig. När projektet är genomfört kan publiken komma in med kommentarer. Hur omfattande är projektbeskrivningen? Gå gärna in och titta på exempel på 7 (7)

Tjänsteskrivelse - Processplan för framtagande av Regional kulturplan för Kronobergs län 2015-2017

Tjänsteskrivelse - Processplan för framtagande av Regional kulturplan för Kronobergs län 2015-2017 Dnr 13/0293 2013-10-02 Helen Hägglund Tel. 0470-72 47 37 Tjänsteskrivelse - Processplan för framtagande av Regional kulturplan för Kronobergs län 2015-2017 Ärendet Regional kulturplan för Kronobergs län

Läs mer

Utvecklingsprojekt med crowdfunding för finansiering av kulturprojekt

Utvecklingsprojekt med crowdfunding för finansiering av kulturprojekt 2016-03-23 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE KUN 2016/18-869 Kulturnämnden Utvecklingsprojekt med crowdfunding för finansiering av kulturprojekt Förslag till beslut 1. Kulturnämnden beslutar att genomföra ett utvecklingsprojekt

Läs mer

<Innan_punkt> Författarprocessen som en digital, interaktiv verksamhet

<Innan_punkt> Författarprocessen som en digital, interaktiv verksamhet DIGITAL 2015-16 Förstudieansökan Författarprocessen som en digital, interaktiv verksamhet 1. Bakgrund Den här ansökan har sin bakgrund i Länsbiblioteket i Västerbottens ständiga strävan att

Läs mer

Riktlinjer för Drömdeg, Kreativa fonden och Evenemangsbidrag

Riktlinjer för Drömdeg, Kreativa fonden och Evenemangsbidrag Riktlinjer för Drömdeg, Kreativa fonden och Evenemangsbidrag Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Diarienummer: KS/2019:282 Dokumentet är beslutat av: Kommunfullmäktige Dokumentet beslutades

Läs mer

Projektbeskrivning Kronoberg Blekinge utvecklar scenkonsten

Projektbeskrivning Kronoberg Blekinge utvecklar scenkonsten 2012-08-20 Bilaga projektbeskrivning Ansökan till Statens kulturråd om regionala utvecklingsmedel www.kulturplankronoberg.se Projektbeskrivning Kronoberg Blekinge utvecklar scenkonsten 2012-2014 Projektets

Läs mer

Utökat förstudiemedel för innovationer i företag

Utökat förstudiemedel för innovationer i företag Tjänsteskrivelse Regionledningskontoret Regional utveckling Karolina Borg Nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet Utökat förstudiemedel för innovationer i företag Förslag till beslut: Bevilja

Läs mer

Regionledningskontoret Mikael Gustafsson Nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet

Regionledningskontoret Mikael Gustafsson Nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet Tjänsteskrivelse Regionledningskontoret Nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet Innovation Runway Förslag till beslut Innovation Runway beviljas 2 862 421 kr i projektmedel för perioden

Läs mer

att med eleven i centrum och läroplanen som ramverk, gemensamt verka för ökad måluppfyllelse.

att med eleven i centrum och läroplanen som ramverk, gemensamt verka för ökad måluppfyllelse. Projektbeskrivning och budget Skola & Kultur - samverkan för ökad måluppfyllelse i Kalmar län Regionförbundet i Kalmar län, Riksteatern Kalmar län och Riksteatern har gemensamt tagit initiativ till ett

Läs mer

Utgångspunkter för Regionförbundet södra Smålands projektverksamhet

Utgångspunkter för Regionförbundet södra Smålands projektverksamhet Antagen av regionstyrelsen 2010-12-08, uppdaterad 2011-12-14 Utgångspunkter för Regionförbundet södra Smålands projektverksamhet Projektmedel är ett viktigt verktyg för regional utveckling, och dessa ska

Läs mer

Riktlinjer för Kreativa fonden. Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler

Riktlinjer för Kreativa fonden. Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Riktlinjer för Kreativa fonden Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Diarienummer: KOF 2019/16 Dokumentet är beslutat av: Kommunfullmäktige Dokumentet beslutades den: 18 juni 2019 Dokumentet gäller

Läs mer

ANSÖKNINGSOMGÅNG 2014 Golden Rules of Leadership för fler kvinnor på ledande positioner i näringslivet

ANSÖKNINGSOMGÅNG 2014 Golden Rules of Leadership för fler kvinnor på ledande positioner i näringslivet ANSÖKNINGSOMGÅNG 2014 Golden Rules för fler kvinnor på ledande positioner i näringslivet Inom projektet Golden Rules, som Tillväxtverket driver, finns det nu möjlighet att söka pengar för projekt som syftar

Läs mer

Att söka projektmedel av Innovativ Kultur

Att söka projektmedel av Innovativ Kultur Att söka projektmedel av Innovativ Kultur I detta dokument finner du information om vilka som kan söka medel från Innovativ Kultur, vad man kan söka för, hur ansökan går till, vad den ska innehålla mm.

Läs mer

PROJEKTMALL BAKGRUNDSFAKTA

PROJEKTMALL BAKGRUNDSFAKTA PROJEKTMALL Inledning Detta är ett stöddokument för er som ska skriva en projektansökan. I en projektansökan så ska ni oftast fylla i en ansökan och därefter skicka med en projektplan detta är lite tips

Läs mer

Nationell utlysning: Fead-insatser

Nationell utlysning: Fead-insatser 1(5) Datum 2018-06-08 Dnr 2018/00329 Fead - fonden för europeiskt bistånd för dem som har det sämst ställt Syftet med fonden är att inom EU stödja de grupper som på grund av fattigdom har det sämst ställt.

Läs mer

Kartläggning av e-post som marknadsföringskanal Juni 2014

Kartläggning av e-post som marknadsföringskanal Juni 2014 Kartläggning av e-post som marknadsföringskanal Juni 2014 För frågor och mer information om undersökningen, kontakta Swedma: Tore Thallaug, VD tore.thallaug@swedma.se Sammanfattning av resultaten Om undersökningen

Läs mer

Samhällsentreprenörskap och sociala innovationer i region Jönköpings län

Samhällsentreprenörskap och sociala innovationer i region Jönköpings län Tjänsteskrivelse 2015-03-25 Regionledningskontoret Nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet Samhällsentreprenörskap och sociala innovationer i region Jönköpings län Förslag till beslut Samhällsentreprenörskap

Läs mer

Kulturberedningen. Tid Fredagen den 11 april 2014 kl Sessionssalen, landstingets kansli Ingelstadsvägen 9, Växjö

Kulturberedningen. Tid Fredagen den 11 april 2014 kl Sessionssalen, landstingets kansli Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (7) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2014-04-25 Kulturberedningen Tid Fredagen den 11 april 2014 kl. 9-11.15 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sessionssalen,

Läs mer

Vägledning till ansökningsblankett för Nordiska Ministerrådets Demografiprogram 2014-2015

Vägledning till ansökningsblankett för Nordiska Ministerrådets Demografiprogram 2014-2015 Vägledning till ansökningsblankett för Nordiska Ministerrådets Demografiprogram 2014-2015 Förutsättningar En förutsättning för att beviljas medel ur programmet är att projektet bidrar till Nordisk nytta,

Läs mer

Soci a l a i n veste r i n gsm ed e l

Soci a l a i n veste r i n gsm ed e l Beslutad av: regionutvecklingsnämnden, 2019-05-23 Diarienummer: RUN 2019-00210 Riktlinje Soci a l a i n veste r i n gsm ed e l Riktlinjen gäller för: Västra Götalandsregionen/Koncernkontoret Innehållsansvar:

Läs mer

Processen i ett EU-projekt

Processen i ett EU-projekt Processen i ett EU-projekt Joel Hedlund, European Minds Upphandlat konsultstöd för Region Västerbotten 1 Upplägg Från ax till limpa Förberedelser Projektbudgetering Medfinansiering Vid ett nybeviljat projekt

Läs mer

Datum Förslag till Riktlinjer för sociala medier i Uppsala kommun

Datum Förslag till Riktlinjer för sociala medier i Uppsala kommun KS 15 7 MARS 2012 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Lena W Jansson Datum 2012-02-20 Diarienummer KSN-2012-0385 Kommunstyrelsen Förslag till Riktlinjer för sociala medier i Uppsala kommun Förslag till

Läs mer

Jamtli STRATEGIPLAN Stiftelsen Jamtli. Lustfyllt, levande, lärande!

Jamtli STRATEGIPLAN Stiftelsen Jamtli. Lustfyllt, levande, lärande! Jamtli Lustfyllt, levande, lärande! Stiftelsen Jamtli STRATEGIPLAN 2019 2022 1 Stiftelsen Jamtli STRATEGIPLAN 2019 2022 Stiftelsen Jamtlis viktigaste utmaningar 2019 2022 Att utnyttja och förvalta den

Läs mer

Även de äldre vill vara med

Även de äldre vill vara med Även de äldre vill vara med Organisation NBV Väst Projektledare Zinijad Jagurdzija e-postadress zinijad.jagurdzija@nbv.se Tel 0734-61 47 99 Syfte och deltagare 2. Projektets syfte Syfte är att komma åt

Läs mer

Riktlinjer för Ung Peng-stöd

Riktlinjer för Ung Peng-stöd Tjänsteskrivelse 2012-11-20 KFN 2012.0063 Handläggare: Nina Simonen Kultur- och föreningsnämnden Riktlinjer för Ung Peng-stöd Sammanfattning Ung Peng är ett ekonomiskt stöd från Karlskoga kommun till ungdomar

Läs mer

Ansökan om bidrag för att årligen genomföra Ljus på kultur

Ansökan om bidrag för att årligen genomföra Ljus på kultur TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Åsa Bejvall 2015-04-21 KS 2015/0388 50111 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ansökan om bidrag för att årligen genomföra Ljus på kultur 2015-2017 Förslag

Läs mer

Handbok för projektansökan

Handbok för projektansökan Handbok för projektansökan Praktikantprogrammet 2015 Direktförmedlande organisation Förord Handboken är tänkt att ge dig som projektansökare vägledning, stöd och råd när du fyller i ansökan för Praktikantprogrammet

Läs mer

- KLYS Manifest KLYS

- KLYS Manifest KLYS KLYS Manifest KLYS Förverkliga kultursamhället! Vi vill att så många som möjligt ska ta del av så mycket kultur som möjligt. Vi vill ha ett brett, mångfacetterat, nyskapande och kvalitativt kulturutbud.

Läs mer

Kultursamverkansmodellen så funkar den!

Kultursamverkansmodellen så funkar den! Kultursamverkansmodellen så funkar den! www.regionostergotland.se Sedan 2012 ingår Östergötland i den nationella kultursamverkansmodellen. Från och med 2013 är samtliga län, utom Stockholm, med i modellen.

Läs mer

Lokal och regional kapacitetsutveckling för energiomställning och minskad klimatpåverkan. Informationsmöte 31 maj 2018

Lokal och regional kapacitetsutveckling för energiomställning och minskad klimatpåverkan. Informationsmöte 31 maj 2018 Lokal och regional kapacitetsutveckling för energiomställning och minskad klimatpåverkan Informationsmöte 31 maj 2018 Bakgrund Uppdraget Lokal och regional kapacitetsutveckling kom 2016. Syftar till att

Läs mer

Innehåll. Kontantstöd kulturföreningar. Remiss Förslag nytt bidragsreglemente 2020 UPN2019/ (8)

Innehåll. Kontantstöd kulturföreningar. Remiss Förslag nytt bidragsreglemente 2020 UPN2019/ (8) Förslag nytt bidragsreglemente 2020 2019-02-22 1 (8) Kontantstöd kulturföreningar Innehåll Kontantstöd kulturföreningar... 1 1 Inledning... 2 1.1 Enköpings kommuns kulturpolitiska vision... 2 2 Verksamhetsstöd...

Läs mer

Guide till slutrapport

Guide till slutrapport Guide till slutrapport Tips inför projektets avslut www.lansstyrelsen.se/skane Projektstödet inom landsbygdsprogrammet syftar till att stärka utvecklingen och konkurrenskraften på den skånska landsbygden

Läs mer

Antagen av kommunfullmäktige 25 januari 2016, 14/16

Antagen av kommunfullmäktige 25 januari 2016, 14/16 w BARN- OCH UNGDOMSPOLITISKT PROGRAM för Skövde kommun 2015-2018 Antagen av kommunfullmäktige 25 januari 2016, 14/16 Arbetet med att ta fram barn- och ungdomspolitiskt program har skett under 2014 2015

Läs mer

Manual till projektansökan Information om hur ansökan går till och vad som efterfrågas Hur registrera sig?

Manual till projektansökan Information om hur ansökan går till och vad som efterfrågas Hur registrera sig? Till Ideella, idéburna organisationer, inkl funktionshindersföreningar, samt Studieförbund Manual till projektansökan Information om hur ansökan går till och vad som efterfrågas Hur registrera sig? Även

Läs mer

Strategi för Agenda 2030 i Väst,

Strategi för Agenda 2030 i Väst, Partnerskap för genomförande av de Globala målen i Västsverige Detta dokument tar sin utgångspunkt i visionen om ett Västsverige som är i framkant i partnerskap för genomförande av de Globala målen, och

Läs mer

Valseger 2014 valplan grön ungdom väst och göteborg

Valseger 2014 valplan grön ungdom väst och göteborg Valseger 2014 valplan grön ungdom väst och göteborg Inledning Grön Ungdom ska synas och höras. Ingen ska kunna missa att på något sätt under 2014 komma i kontakt med oss eller med Miljöpartiet. Grön Ungdom

Läs mer

HANDLEDNING till ansökningsblankett om projektstöd

HANDLEDNING till ansökningsblankett om projektstöd HANDLEDNING till ansökningsblankett om projektstöd Handledning till ansökningsblankett om projektstöd Rubrikerna nedan följer de punkter som finns i ansökningsblanketten. 1. Allmänna uppgifter Projektets

Läs mer

Program för medborgardialog Mandatperioden Fastställt av kommunfullmäktige

Program för medborgardialog Mandatperioden Fastställt av kommunfullmäktige Program för medborgardialog Mandatperioden 2014 2018 Fastställt av kommunfullmäktige 2016-01-28 Tyresö kommun / 2015-12-14 2 (14) Tyresö kommun / 2015-08-12 3 (14) Innehållsförteckning 1 Medborgarnas delaktighet

Läs mer

INFLYTANDE PROJEKTET. unga i kulturplanerna

INFLYTANDE PROJEKTET. unga i kulturplanerna INFLYTANDE PROJEKTET unga i kulturplanerna Östergötland 2012 Det här samarbetet handlar om att unga, som det pratas om och planeras för i kulturplanerna, själva ska få komma till tals. Att deras idéer

Läs mer

Utlysning: medel för implementeringsnätverk och samordningsnätverk inom energi- och klimatomställning

Utlysning: medel för implementeringsnätverk och samordningsnätverk inom energi- och klimatomställning EM4000 W-4.0, 2010-11-17 Datum: 2016-05-17 Dnr: 2016-4714 1 (5) Utlysning: medel för implementeringsnätverk och samordningsnätverk inom energi- och klimatomställning Bakgrund Regeringen avsätter 25 miljoner

Läs mer

Ansökan om ekonomiskt stöd för utvärdering/uppföljning av brottsförebyggande arbete

Ansökan om ekonomiskt stöd för utvärdering/uppföljning av brottsförebyggande arbete Ansökan om ekonomiskt stöd för utvärdering/uppföljning av brottsförebyggande arbete Grunduppgifter Utvärderingens/uppföljningens namn: Period Ange start- och slutdatum för utvärderingen/uppföljningen.

Läs mer

Uppföljning av projekt med stöd från Delegationen för Hållbara Städer. Sofie Adolfsson Jörby

Uppföljning av projekt med stöd från Delegationen för Hållbara Städer. Sofie Adolfsson Jörby Uppföljning av projekt med stöd från Delegationen för Hållbara Städer Sofie Adolfsson Jörby Boverkets uppdrag Regleras i förordningen om statligt stöd för hållbara städer, SFS 2008:1407, 2011:344 och innebär

Läs mer

Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum: PROJEKTBESKRIVNING... 1

Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum: PROJEKTBESKRIVNING... 1 Dokument nr: Version: Status: Sida: 1.00 Utkast/Utgåva (1)6 Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Projekbeskrivning IT- och teknikcoach Nummer för projekt Dokumentbeskrivning: Utfärdat av: Utf datum: Godkänt

Läs mer

Citylab - What s in it for me?

Citylab - What s in it for me? Citylab - What s in it for me? Vad är Citylab? Citylab är ett forum för delad kunskap inom hållbar stadsutveckling, organiserad av Sweden Green Building Council (SGBC). Som medverkande får du tillgång

Läs mer

På vår webb och Facebook informerar vi regelbundet om vad vi gör, publicerar remissyttranden, skrivelser och press- meddelanden ...

På vår webb och Facebook informerar vi regelbundet om vad vi gör, publicerar remissyttranden, skrivelser och press- meddelanden ... Manifest 2014 KLYS Förverkliga kultursamhället! Vi vill att så många som möjligt ska ta del av så mycket kultur som möjligt. Vi vill ha ett brett, mångfacetterat, nyskapande och kvalitativt kulturutbud.

Läs mer

Samverkansplattformen. AllAgeHub

Samverkansplattformen. AllAgeHub Samverkansplattformen AllAgeHub VISION Forskning, utveckling och innovation som främjar tillgängliga boendemiljöer och välfärdstekniktjänster så att människor oavsett funktionsvariation och ålder kan leva

Läs mer

ALLMÄN INFORMATION OCH RÅD:

ALLMÄN INFORMATION OCH RÅD: ALLMÄN INFORMATION OCH RÅD: Var tydlig med dina svar! Ge konkreta exempel och statistik och visa på en tydlig koppling mellan din vision och hur din lösning kan förverkligas. Varje svar får innehålla ett

Läs mer

Östgöta Media AB, Norrköping. Utvecklingsstöd enligt förordningen (2016:137) om utvecklingsstöd till tryckta allmänna nyhetstidningar

Östgöta Media AB, Norrköping. Utvecklingsstöd enligt förordningen (2016:137) om utvecklingsstöd till tryckta allmänna nyhetstidningar BESLUT 2016-10-19 Dnr: 16/01944 SÖKANDE Östgöta Media AB, 601 83 Norrköping SAKEN Utvecklingsstöd enligt förordningen (2016:137) om utvecklingsstöd till tryckta allmänna nyhetstidningar BESLUT Presstödsnämnden

Läs mer

Kulturnämndens Regler för Innovationsstöd för film och rörlig bild

Kulturnämndens Regler för Innovationsstöd för film och rörlig bild Kulturnämndens Regler för Innovationsstöd för film och rörlig bild Göteborgs Stads styrsystem Utgångspunkterna för styrningen av Göteborgs Stad är lagar och författningar, den politiska viljan och stadens

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om utbetalning

Hur du skapar en ansökan om utbetalning Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/fonder Rapport 2018-08-27 Version: 4.0 Hur du skapar en ansökan om utbetalning Innehållsförteckning 1. Viktig information vid din ansökan

Läs mer

Integration som första steg till Företagande och Företagsamhet.

Integration som första steg till Företagande och Företagsamhet. Tjänsteskrivelse 215-12-1 RJL 215/2648 Regionledningskontoret Regional utveckling Karolina Borg Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet Integration som första steg till Företagande och Företagsamhet.

Läs mer

Rollbeskrivning. sociala investeringar

Rollbeskrivning. sociala investeringar Rollbeskrivning sociala investeringar Ett utvecklat arbete med sociala investeringar kräver en organisation som kan hantera de olika delar som ingår. Som i allt strategiskt drivet arbete behöver samtliga

Läs mer

Folkesundhed og partnerskaber Sundhet genom partnerskap

Folkesundhed og partnerskaber Sundhet genom partnerskap Folkesundhed og partnerskaber Sundhet genom partnerskap Sara Kollberg, Folkhälsomyndigheten, Sverige Elisabeth Skoog Garås, Sveriges Kommuner och Landsting Hur kom den till av vilka Vad är Mötesplatsen

Läs mer

REACH FOR CHANGE ANSÖKNINGSGUIDE STEG 2 BUSINESS PLAN

REACH FOR CHANGE ANSÖKNINGSGUIDE STEG 2 BUSINESS PLAN REACH FOR CHANGE ANSÖKNINGSGUIDE STEG 2 BUSINESS PLAN FRÅGOR I ANSÖKAN, TIPS OCH VÄGLEDNING ALLMÄN INFORMATION OCH RÅD: Var tydlig med dina svar! Ge konkreta exempel och visa på en tydlig koppling mellan

Läs mer

PROTOKOLL. RosMarie Jönsson Neckö, vice ordförande (S) Michael Sjöö (S) Margareta Schlee (M), tjänstgörande ersättare Margareta Artéus Thor (FP)

PROTOKOLL. RosMarie Jönsson Neckö, vice ordförande (S) Michael Sjöö (S) Margareta Schlee (M), tjänstgörande ersättare Margareta Artéus Thor (FP) 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2012-02-14 Kulturberedningen Tid Fredagen den 3 februari 2012 kl. 10-13 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Sessionssalen,

Läs mer

Lär dig mer om hur man söker EU- bidrag och driver EU- projekt. Utbildningskatalog från poten3al12

Lär dig mer om hur man söker EU- bidrag och driver EU- projekt. Utbildningskatalog från poten3al12 Lär dig mer om hur man söker EU- bidrag och driver EU- projekt Utbildningskatalog från poten3al12 Utbildningar och kompetensutveckling på EUområdet Potential12 erbjuder utbildningar till alla aktörer som

Läs mer

Regler för sociala medier i Kungsbacka kommun

Regler för sociala medier i Kungsbacka kommun Sida 1/5 Regler för sociala medier i Kungsbacka kommun Sociala medier och hur de används Sociala medier är kommunikationskanaler i form av nätverk, forum, chattar och bloggar med innehåll som användarna

Läs mer

Kraftsamling Biogas II

Kraftsamling Biogas II Tjänsteskrivelse RJL 2015/295 Regionledningskontoret Nämnden för trafik, infrastruktur och miljö Kraftsamling Biogas II Förslag till beslut Kraftsamling Biogas II beviljas 1 662 788 kr i projektmedel för

Läs mer

Energikontor Norra Småland

Energikontor Norra Småland Tjänsteskrivelse 2015-03-10 Regional utveckling Nämnden för trafik, infrastruktur och miljö Energikontor Norra Småland Förslag till beslut Projekt Energikontor Norra Småland beviljas 400 000 i projektmedel

Läs mer

SLUTRAPPORT UNGA ESS PROJEKTLEDARE VERONIKA EKSTRAND. Projektnamn: Unga Ess. Projektägare: Leader Skånes Ess. Projektledare:Veronika Ekstrand

SLUTRAPPORT UNGA ESS PROJEKTLEDARE VERONIKA EKSTRAND. Projektnamn: Unga Ess. Projektägare: Leader Skånes Ess. Projektledare:Veronika Ekstrand SLUTRAPPORT UNGA ESS PROJEKTLEDARE VERONIKA EKSTRAND Projektnamn: Unga Ess Projektägare: Leader Skånes Ess Projektledare:Veronika Ekstrand Journalnummer:SJV 2009-4452 Innehållsförteckning Projektidé och

Läs mer

Presentation vid Länsteatrarnas vårmöte i Växjö 2013. Clas-Uno Frykholm

Presentation vid Länsteatrarnas vårmöte i Växjö 2013. Clas-Uno Frykholm Presentation vid Länsteatrarnas vårmöte i Växjö 2013 Clas-Uno Frykholm Myndighetens uppgifter är! Att med utgångspunkt i de nationella kulturpolitiska målen utvärdera, analysera och redovisa effekter av

Läs mer

i åëëíóêéäëéå= g ãíä~åçë=ä å== ^îçéäåáåöéå=ñ ê=e äää~ê= ríîéåâäáåö=

i åëëíóêéäëéå= g ãíä~åçë=ä å== ^îçéäåáåöéå=ñ ê=e äää~ê= ríîéåâäáåö= i åëëíóêéäëéå g ãíä~åçëä å ^îçéäåáåöéåñ êe äää~ê ríîéåâäáåö Främja kvinnors företagande 2007-2009 Länsstyrelsen i Jämtlands län inbjuder härmed Er att ansöka om medel inom ramen för Främja kvinnors företagande

Läs mer

Projektbeskrivning Kronoberg utvecklar Kulturarvscentrum Småland

Projektbeskrivning Kronoberg utvecklar Kulturarvscentrum Småland 2012-08-20 Bilaga projektbeskrivning Ansökan till Statens kulturråd om regionala utvecklingsmedel Jessica Linde Tel: 0470-72 47 33 E-post: jessica.linde@rfss.se Projektbeskrivning Kronoberg utvecklar Kulturarvscentrum

Läs mer

Sammanfattning - dokumentation Regional idrottssamverkan 150911

Sammanfattning - dokumentation Regional idrottssamverkan 150911 Sammanfattning - dokumentation Regional idrottssamverkan 150911 Innehåll Hur kan vi öka legitimiteten för idrotten i samhällsplaneringen?... 1 Idrotten i samhället och i samhällsbyggnationen... 1 Att hantera...

Läs mer

Paraplyprojekt Digitalisering för företag

Paraplyprojekt Digitalisering för företag Paraplyprojekt Digitalisering för företag Information till dig som vill söka check ur paraplyprojektet digitalisering för företag - Checkarna inom Digitalisering för företag är främst riktade mot enskilda

Läs mer

Riktlinjer för ansökan och redovisning av projektbidrag från Nämnden för hemslöjdsfrågor

Riktlinjer för ansökan och redovisning av projektbidrag från Nämnden för hemslöjdsfrågor Riktlinjer för ansökan och redovisning av projektbidrag från Nämnden för hemslöjdsfrågor Illustration: Sara Nilsson Nämnden för hemslöjdsfrågor, NFH, fördelar en gång per år bidrag till projekt som stimulerar

Läs mer

Kulturpoli skt program för Gävle Kommun

Kulturpoli skt program för Gävle Kommun Kulturpoli skt program för Gävle Kommun Kulturell Allemansrä Kultur är, och ska vara, en allmän rättighet, en naturlig del i vardagen för alla. Kultur skapas där människor möts kultur skapar möten mellan

Läs mer

Motionär: Förbundsstyrelsen

Motionär: Förbundsstyrelsen Motionär: Förbundsstyrelsen Verksamhetsplanens syfte är att formulera vad Ung Media ska göra under kommande verksamhetsår och på så sätt definiera förbundsstyrelsens uppdrag så att de jobbar mot mål som

Läs mer

Digital strategi för Miljöpartiet

Digital strategi för Miljöpartiet 2012-03-12 Digital strategi för Miljöpartiet Bakgrund Vår webbplats ska förnyas och i processen med att upphandla en ny dök frågan upp om vilket syfte den skulle ha i relation till övrig webbnärvaro. I

Läs mer

PROTOKOLL. Musik i Syd Kulturkvarteret, Kristianstad

PROTOKOLL. Musik i Syd Kulturkvarteret, Kristianstad 1 (6) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2014-11-21 Kulturberedningen Tid Fredagen 7 november 2014 kl. 9-15 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Musik i Syd Kulturkvarteret,

Läs mer

Överenskommelse om en stödstruktur för dialog och samråd mellan regeringen och det civila samhället på nationell nivå

Överenskommelse om en stödstruktur för dialog och samråd mellan regeringen och det civila samhället på nationell nivå Bilaga 1 till regeringsbeslut 2 2018-02-01 Överenskommelse om en stödstruktur för dialog och samråd mellan regeringen och det civila samhället på nationell nivå Det civila samhället är en omistlig del

Läs mer

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Antagen av kommunfullmäktige 26 oktober 2016, 2016KS/0069 Innehåll Inledning... 3 Vägledande princip den kommunala kompetensen... 3 Riktlinjer och

Läs mer

Kommunikations- och informationsarbetet ska omfatta såväl det bilaterala som det multilaterala svenska utvecklingssamarbetet.

Kommunikations- och informationsarbetet ska omfatta såväl det bilaterala som det multilaterala svenska utvecklingssamarbetet. Bilaga till regeringsbeslut 2009-09-10 UD2008/35922/USTYR 2009-09-10 Strategi för informations- och kommunikationsverksamhet, inklusive genom organisationer i det civila samhället, 2010-2014 Sammanfattning

Läs mer

Utlysning: medel för att integrera energiaspekter i fysisk planering

Utlysning: medel för att integrera energiaspekter i fysisk planering EM1000 W-4.0, 2010-11-17 UTLYSNING 1 (5) Datum Dnr 2016-0037 Avdelningen för energieffektivisering Enheten för resurseffektivt samhälle Utlysning: medel för att integrera energiaspekter i fysisk planering

Läs mer

Ett mångkulturellt samhälle

Ett mångkulturellt samhälle Slutredovisning Ett mångkulturellt samhälle 2013 Slutredovisning Att genom kunskap om sociala medier ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Studiefrämjandet Södra Lappland Projektledare Anne

Läs mer

Motion om utvärdering av EU projekt med kommunal medfinansiering

Motion om utvärdering av EU projekt med kommunal medfinansiering Kommunfullmäktige 2009 11 30 200 476 2010 11 29 179 422 Kommunstyrelsen 2010 11 15 209 506 Arbets och personalutskottet 2010 10 11 190 398 Dnr 09.729 008 novkf37 Motion om utvärdering av EU projekt med

Läs mer

Digital strategi 2016-2018

Digital strategi 2016-2018 1 Digital strategi 2016-2018 Antagen av: Kommunfullmäktige Antagningsdatum: 2016-02-17 Diarienummer: 2015/55 Handläggare/författare: Sara Skyttner, webbstrateg 2 Innehåll Inledning och bakgrund... 3 Syfte...

Läs mer

Svenska Cykelstäder. Verksamhetsplan för Antagen vid höstmöte 17 oktober 2017 VERKSAMHETSPLAN SVENSKA CYKELSTÄDER

Svenska Cykelstäder. Verksamhetsplan för Antagen vid höstmöte 17 oktober 2017 VERKSAMHETSPLAN SVENSKA CYKELSTÄDER Kansli Svenska Cykelstäder info@svenskacykelstader.se 073-324 77 84 Svenska Cykelstäder Verksamhetsplan för 2018 2019 Antagen vid höstmöte 17 oktober 2017 Introduktion Svenska Cykelstäder vill öka andelen

Läs mer

Globala Kommunen 2018

Globala Kommunen 2018 KOMMUNIKATION Sofia Hafdell 2017-08-25 Tel: + 46 8 698 57 60 E-mail: sofia.hafdell@sida.se Diarienummer: 16/001064 Er ref: Sofia Hafdell Globala Kommunen 2018 Sida kommer även 2018 att satsa på Globala

Läs mer

LÖPANDE PROGRAMUTVÄRDERING ERUF TEMATISKT MÅL 1 SMÅLAND OCH ÖARNA 12 JUNI 2018 JOHANNES HENRIKSSON RAMBÖLL MANAGEMENT CONSULTING

LÖPANDE PROGRAMUTVÄRDERING ERUF TEMATISKT MÅL 1 SMÅLAND OCH ÖARNA 12 JUNI 2018 JOHANNES HENRIKSSON RAMBÖLL MANAGEMENT CONSULTING LÖPANDE PROGRAMUTVÄRDERING ERUF TEMATISKT MÅL 1 SMÅLAND OCH ÖARNA 12 JUNI 2018 JOHANNES HENRIKSSON RAMBÖLL MANAGEMENT CONSULTING ANSATS FÖR PROGRAMUTVÄRDERING SMÅLAND OCH ÖARNA UTVÄRDERING TM1 SMÅLAND

Läs mer

INFORMATIONSPOLICY. Kinda Kommun. antagen av Kommunfullmäktige 20000925, 95

INFORMATIONSPOLICY. Kinda Kommun. antagen av Kommunfullmäktige 20000925, 95 INFORMATIONSPOLICY Kinda Kommun antagen av Kommunfullmäktige 20000925, 95 Kommunfullmäktige har den 29 juni 1998 antagit övergripande mål för Kinda kommun, bland annat att - all kommunal verksamhet syftar

Läs mer

Kommunikationspolicy. policy. Diarie-/dokumentnummer: KS2018/0269

Kommunikationspolicy. policy. Diarie-/dokumentnummer: KS2018/0269 Kommunikationspolicy policy Diarie-/dokumentnummer: KS2018/0269 Beslut: Datum- Instans /År Beredande politiskt organ: Kommunstyrelsen Ersätter tidigare beslut 2015-12-10 KF 318 Giltighetstid: 2019-12-31

Läs mer

CONCORD Sveriges strategi - Antagna av årsmötet

CONCORD Sveriges strategi - Antagna av årsmötet CONCORD Sveriges strategi - Antagna av årsmötet 2014-04-29 1. Vår vision: Vår vision är en hållbar värld utan fattigdom och orättvisor, där politiken utformas för rättvisa, jämställdhet, jämlikhet och

Läs mer

LUCKAN grundades 1992 på initiativ av Nylands svenska landskapsförbund och Mellannylandprojektet.

LUCKAN grundades 1992 på initiativ av Nylands svenska landskapsförbund och Mellannylandprojektet. Finansiering & FYRK.FI Karl Norrbom, Föreningen Luckan, 2015 LUCKAN grundades 1992 på initiativ av Nylands svenska landskapsförbund och Mellannylandprojektet. I december 2000 blev LUCKAN en självständig

Läs mer

Lokalt ledd utveckling gör skillnad

Lokalt ledd utveckling gör skillnad Lokalt ledd utveckling gör skillnad Bakgrund Lokalt ledd utveckling stammar ur de erfarenheter man har av flera programperioder med Leadermetoden inom EU. Leader var från början ett gemenskapsinitiativ

Läs mer

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Antagen av kommunfullmäktige den xx månad xx, 2016KS/0069 Besöksadress: Skogsbovägen 9 11, 134 81 Gustavsberg Postadress: Värmdö kommun, 134 81 Gustavsberg

Läs mer

Privattandläkarna. Verksamhetsplan 2014

Privattandläkarna. Verksamhetsplan 2014 1 Innehåll Vision, affärside och värderingar... 3 Inledning... 4 Verksamhet 2014... 5 Politik & påverkan... 5 Medlemsvård och medlemsrekrytering... 8 Tjänsteutbud och samarbetsavtal... 8 Lokal verksamhet...9

Läs mer

Innovationsarbete inom Landstinget i Östergötland

Innovationsarbete inom Landstinget i Östergötland 1 (5) Landstingsstyrelsen Innovationsarbete inom Landstinget i Östergötland Bakgrund Innovationer har fått ett allt större politiskt utrymme under de senaste åren. Utgångspunkten är EUs vision om Innovationsunionen

Läs mer

Verksamhetsrapport EKSAM. Ekonomiskt Samverkanscentrum. Räkenskapsåret 2011. Inledning

Verksamhetsrapport EKSAM. Ekonomiskt Samverkanscentrum. Räkenskapsåret 2011. Inledning Verksamhetsrapport EKSAM Ekonomiskt Samverkanscentrum Räkenskapsåret 2011 Inledning Många medborgare lever idag med en ansträngd ekonomi och har återkommande problem med att kunna betala löpande räkningar.

Läs mer

Riktlinjer sociala medier. Antagen i kommunstyrelsen den

Riktlinjer sociala medier. Antagen i kommunstyrelsen den Riktlinjer sociala medier Riktlinjer - Användning av sociala medier Syftet med att använda sociala medier i Smedjebackens kommun är i första hand för att ha en plats för dialog, nå nya och redan etablerade

Läs mer

Projektstöd Kultur i Vården 2012

Projektstöd Kultur i Vården 2012 Enheten för kultur- och föreningsstöd KUN 2012-05-22, p 9 TJÄNSTEUTLÅTANDE 2012-05-09 Handläggare: Margareta Wennerberg KUN 2012/225 Projektstöd Kultur i Vården 2012 1 Förslag till beslut Förvaltningen

Läs mer

Projektbeskrivning Kronoberg utvecklar konstområdet

Projektbeskrivning Kronoberg utvecklar konstområdet 2012-08-16 Bilaga projektbeskrivning Ansökan till Statens kulturråd om regionala utvecklingsmedel Helen Hägglund Tel: 0470-72 74 37 E-post: helen.hagglund@rfss.se Projektbeskrivning Kronoberg utvecklar

Läs mer

Aktivitetsplanering 10 februari 2014 Ung i Tornedalen Februari 2014 april 2015

Aktivitetsplanering 10 februari 2014 Ung i Tornedalen Februari 2014 april 2015 Aktivitetsplanering 10 februari 2014 Ung i Tornedalen Februari 2014 april 2015 Foto: Lotta Huuskonen You can do anything, but not everything. David Allen Viktiga slutsatser och nuläge Under hösten har

Läs mer

Remissyttrande avseende promemorian Förslag till en nationell institution för mänskliga rättigheter i Sverige Ds 2019:4

Remissyttrande avseende promemorian Förslag till en nationell institution för mänskliga rättigheter i Sverige Ds 2019:4 Farsta 22 maj 2019 Till: Arbetsmarknadsdepartementet Ku2018/02102/DISK a.remissvaregeringskansliet.se Vår referens: Eugenia Rudenberg Remissyttrande avseende promemorian Förslag till en nationell institution

Läs mer

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet. 2. Kulturnämndens verksamhetsplan och budget 2018

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet. 2. Kulturnämndens verksamhetsplan och budget 2018 DAGORDNING Datum 2017-11-29 1 (6) Sammanträde i kulturnämnden Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2017-12-08 kl. 09.45 Plats: Skurups folkhögskola, Kyrkogatan 68, Skurup

Läs mer

RIKTLINJER FÖR ANVÄNDNING AV SOCIALA MEDIER INOM SMC

RIKTLINJER FÖR ANVÄNDNING AV SOCIALA MEDIER INOM SMC 2011-12-05 Sid 1(6) RIKTLINJER FÖR ANVÄNDNING AV SOCIALA MEDIER INOM SMC Text: Petra Holmlund 2011-12-05 Sid 2(6) SMC:s sociala medie-ansikte utåt För en intresseorganisation som kan sociala medier utgöra

Läs mer

Riktlinjer för planerad invånardialog. i Alingsås. Beslutade av kommunfullmäktige den 28 mars 2012, 59.

Riktlinjer för planerad invånardialog. i Alingsås. Beslutade av kommunfullmäktige den 28 mars 2012, 59. Riktlinjer för planerad invånardialog i Alingsås Beslutade av kommunfullmäktige den 28 mars 2012, 59. Bakgrund Alingsås kommun har i dag dialog med invånare i Alingsås kommun på olika vis och vid olika

Läs mer

Strategi. Program. Plan. Policy. Riktlinjer. Regler. Kultur- och Biblioteksprogram. för Borås Stad

Strategi. Program. Plan. Policy. Riktlinjer. Regler. Kultur- och Biblioteksprogram. för Borås Stad Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Kultur- och Biblioteksprogram för Borås Stad Borås Stads styrdokument Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för Borås program verksamheter

Läs mer

PROTOKOLL. RosMarie Jönsson Neckö, vice ordförande (S) Michael Sjöö (S) Eva Johnsson (KD) Margareta Artéus Thor (FP)

PROTOKOLL. RosMarie Jönsson Neckö, vice ordförande (S) Michael Sjöö (S) Eva Johnsson (KD) Margareta Artéus Thor (FP) 1 (7) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2014-02-25 Kulturberedningen Tid Fredagen den 14 februari 2014 kl. 9-11.15 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sessionssalen,

Läs mer

KREATIVA EUROPA DELPROGRAMMET MEDIA. tillgängligheten av medlen efter antagandet av budgeten för 2017 som budgetmyndigheten,

KREATIVA EUROPA DELPROGRAMMET MEDIA. tillgängligheten av medlen efter antagandet av budgeten för 2017 som budgetmyndigheten, KREATIVA EUROPA DELPROGRAMMET MEDIA INBJUDAN ATT LÄMNA PROJEKTFÖRSLAG EACEA/17/2016: STÖD TILL MARKNADSTILLTRÄDE VARNING: Denna inbjudan att lämna förslag är beroende av att tillgängligheten av medlen

Läs mer

Framtidens drönare. Drönare för individer och samhälle UTLYSNING

Framtidens drönare. Drönare för individer och samhälle UTLYSNING Framtidens drönare Drönare för individer och samhälle Quadrotor drone in blue ski av Игоревич under CC-BY-SA Innehåll 1 Erbjudandet i korthet... 3 2 Vad vill vi åstadkomma med finansieringen?... 3 3 Vem

Läs mer