Manual Spelarregistrering ger en utförligare beskrivning av Spelarregistrering. SMS-rapport

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Manual Spelarregistrering ger en utförligare beskrivning av Spelarregistrering. SMS-rapport"

Transkript

1 Manual Matchrapportör Manualen beskriver hur man lägger in spelare i sin spelartrupp samt hur man utför en fullständig matchrapport. Läs igenom manualen och följ den när du lägger in spelarna i ditt lag och föreningens register samt gör en matchrapport så att du undviker att göra onödiga misstag. Manual Spelarregistrering ger en utförligare beskrivning av Spelarregistrering. REGISTRERING AV SPELARE I LAG Spelare måste registreras med fullständigt personnummer. Alla spelare i laget måste finnas inlagda i lagets trupp för att kunna tas med på Matchprotokollet som skrivs ut via hemsidan. Det är viktigt att vara noggrann vid när man lägger in spelare i laget eftersom de samtidigt registreras i föreningens register. Alla spelare måste läggas in med korrekt stavning och fullständigt personnummer. FULLSTÄNDIG MATCHRAPPORT Fullständig Matchrapport ska göras i alla serier med matchtid 3 x 20 min. Fullständig matchrapportering skapar förutsättning för att hålla ständigt aktuella tabeller och poängligor. Alla spelare som spelar match måste vara med i laguppställningen för att vara tillgängliga för kunna utföra en Fullständig matchrapport. Fullständig matchrapportering innebär att direkt efter avslutad match rapporteras slutresultatet in via SMS sedan kompletterar man med en fullständig händelserapport inom 24 timmar efter matchens slut. Händelserna ifrån matchprotokollet, som förts under matchen, knappas via Internet direkt in i förbundets system. Detta uppdaterar alla tabeller, poängligor, utvisningsstatistik och Fair-Play liga samt att man får ut komplett digitalt matchprotokoll med laguppställning och alla matchens händelser, d v s mål, assist och utvisningar. Manualen beskriver hur du loggar in i förbundets system och de funktioner som du har tillgång till som Ledare. För att komma åt sin sida via Login och Lösenord måste man vara angiven som Kontaktperson för laget. Tänk på att du blir automatiskt utloggad efter 20 minuters inaktivitet. Då får du logga in igen. SMS-rapport OBS! Direkt efter avslutad match ska slutresultatet rapporteras in via SMS. Instruktioner för SMS-rapportering hittar du på under Dokument och Manualer i Manual SMS Matchrapport DIBF. Därefter ska du inom 24 timmar göra en fullständig Matchrapport via Internet. Genom att logga in på ditt lags Matchrapporteringssida och lägger du stegvis in händelseförloppet ifrån matchprotokollet. Tips! Under Dokument hittar du DEMO-exempel på hur Matchprotokollen bör vara ifyllt för att vara korrekt. Dalarnas Innebandyförbund Manual Fullständig Matchrapport 1(14)

2 Logga in Starta webbläsaren Internet Explorer och navigera till adressen Inloggningsrutan som visas på bilden till höger ska visas om adressen är rätt angiven. Du kan även logga in direkt ifrån vår hemsida i vänsterspalten under DIBF märke. Skriv in det Login och det Lösenord som du fått av din FA (Föreningsadministratör) eller kansliet har mailat till dig och tryck Enter eller klicka på knappen Logga in. Observera att du måste skriva in Login och Lösenord exakt som det står för att komma in. Menyn Efter inloggningen finns en meny till vänster med de alternativ du har tillgång till och första sidan som visas är sidan Matchrapport. Menyalternativen ser du på bilden till höger och deras funktion beskrivs nedan. REGISTRERING AV SPELARE I LAG Spelare måste registreras med fullständigt personnummer Spelare registrering av spelare i TRUPP För att kunna göra en Matchrapport så måste alla spelare vara inlagda som lagmedlemmar. Lägga in spelare gör man under Spelare på menyn. Finns spelare inlagda så ser man det när fönstret öppnas i fältet under, Trupp/Lagmedlemmar. Befintliga Spelare För att lägga in Ny Spelare. 1. Välj lag. 2. Öppna selecten --- Välj Persson --- och se om spelaren redan finns inlagd i registret. Spelare med fullständigt personnummer finns där. 3. Finns inte aktuell spelare där. Skriv in Förnamn, Efternamn och Personnummer (10 siffror) samt ev. fast nummer på matchtröjan under Nummer. Ny Spelare OBS! De fyra sista siffrorna syns inte ( xxxx). Klicka på Lägg till och följ instruktionen i det nya fönstret. Dalarnas Innebandyförbund Manual Fullständig Matchrapport 2(14)

3 Spelare registrering av spelare i TRUPP Det är viktigt att vara noggrann vid när man lägger in spelare i laget eftersom de samtidigt registreras i föreningens register. OBS! Kolla att stavning och uppgifterna stämmer innan du lägger till spelaren. Det sätt som namnets skrivs när spelaren läggs in så kommer det att stavas i alla matchprotokoll, listor, ligor mm. Använd STORA bokstäver på för och efternamnets första bokstav, t ex Erik Peron. Har du stavat fel tryck på Tillbaka. Är spelaren redan inlagd t ex föregående säsong så finns personen med i föreningens register. Då visas förslag på personer med liknande namn eller stavning. Ex. 1 - Spelaren finns med Ex. 2 - Spelaren finns INTE med Ex. 1 Finns spelaren som du vill lägga till med i listan tryck på för att spara. Saknas de fyra sista siffrorna så väljer du personen med rätt stavning. Personnumret uppdateras och blir komplett när du sparar. Ex. 2 Ex. 3 Finns inte namnet på spelaren som du vill lägga till med tryck på Fortsätt och spelaren är inlagd i laget. Finns spelaren som du vill lägga till med i listan men tecknet saknas så finns spelaren registrerad i annan förening. Ex. 3 Spelaren finns i annan förening Om en spelare är registrerad för annan förening namnges den föreningen. Spelaren kan då inte läggas till utan övergång till den nya föreningen. Ta kontakt med DIBF kansli för flytt/övergång. Spelare inlagda i Trupp syns i listan Felaktigheter i registreringen av spelare i lag kan endast rättas av FA (Föreningsadministratör) eller DIBF kansli. Matchrapportör för lag kan inte radera felaktiga inmatningar. Man kan ta bort en spelare ur lagets trupp som lagmedlem när spelaren är inlagd. OBS! Det går ta bort en spelare ur truppen under pågående säsong om spelaren byter förening. Man kan inte lägga in en spelare med ofullständigt eller felaktigt personnummer. Dalarnas Innebandyförbund Manual Fullständig Matchrapport 3(14)

4 Ändring av Spelarnummer Här tilldelar du spelarna sina fasta nummer eller ändrar felaktigt nummer. Vill du ändra nummer tillfälligt så gör du det enligt Redigera spelare laguppställning på sidan 6. Klicka på spelarens namn. Det gulmarkeras och hamnar i rutan överst. Markera fältet Nr och ändra till rätt nummer. Nytt nummer Spara genom att klicka på. Matchrapport För att kunna rapportera matchhändelser måste du vara inlagd som Kontaktperson för laget och ha Login och Lösenord för att komma in. När du loggat in så ser menyn ut som till höger. Finns det endast ett lag så visas namnet på laget direkt. Är du inlagd som kontaktperson för flera lag så väljer du lag i selecten. Observera att du enbart kan rapportera hemmamatcher. Välj Match När du valt Lag så öppnas säsongens hemmamatcher för det laget. Matchnummer för varje match för SMS-rapport av resultat ser du under kolumnen Id. Snabbrapport av slutresultat. Klickar du på Id numret kan du snabbrapportera slutresultat. Du kan även använda Id numret och gå in på Målrapport för att snabbrapportera slutresultat. Klicka på aktuell match som du vill rapportera en fullständig matchrapport. Observera att du enbart kan rapportera hemmamatcher. Kommer du inte in och ser lagets matcher så beror det sannolikt på att Föreningsadministratören (FA) inte har gett dig rätt login och behörighet eller inte lagt in dig som Kontaktperson för laget. Dalarnas Innebandyförbund Manual Fullständig Matchrapport 4(14)

5 Redigering av Laguppställning i resultatrapporterad match När matchen är spelad rapporteras resultatet in via SMS till vår rapportmodul på Resultatrapporterad match är stängd för redigering av spelare av säkerhets skäl så att man inte av misstag går in på fel match och ändrar. För att öppna match för redigering följer du denna instruktion. Redigering av deltagande spelare och nummer enligt matchprotokoll. Bild 1 De grå fälten där du bockar i spelare är gråtonade. Det innebär att de är stängda för redigering. För att kunna redigera Matchrapporten så att den överensstämmer med matchprotokollet så måste man öppna matchen. Bild 1. Klicka på ovanför Spelare Hemmalag. Bild 2. En POP UP kommer i fönstret. Klicka på OK. När du gjort detta laddas sidan om och sidan öppnas för redigering. Bild 2 Bortalagets ledare kan ändra i laguppställningen ända tills det att resultat är rapporterat i matchen. Då är laguppställningen stängd. Dalarnas Innebandyförbund Manual Fullständig Matchrapport 5(14)

6 Redigera spelare på Matchprotokoll När sidan laddats om och gråmarkeringarna försvunnit är sidan öppen för redigering. Redigera så att deltagande spelare på stämmer med de på matchprotokollet. Här bockar du i spelarna som deltagit i matchen och står upptagna på matchprotokollet. Listan för alla spelare som är upplagda i lagets trupp kommer upp. En del spelare är redan förbockade. Dessa spelare är de som markerades före match när matchprotokollet skulle skrivas ut. Bocka i båda lagens spelare som deltagit i matchen enligt originalmatchprotokollet. Bocka i spelare som skrivits i för hand efteråt i protokollet. Bocka ur de spelare som ev. är strukna i matchprotokollet. Pricka i lagets Lagkapten i cirkel under K. Bocka i lagets Målvakter i fyrkant under M. OBS! Var mycket noga när ni bockar i spelarna som står på matchprotokollet så att alla blir med. SPELARNUMRERING Spelarnas nummer ska stämma med de som står i Matchprotokollet. Ändra numren direkt i rutorna för nummer. GLÖM INTE ATT BOCKA I BÅDE HEMMALAGETS OCH BORTALAGETS SPELARE. Bortalagets ledare kan inte ändra i laguppställningen efter det att matchen är fullständigt rapporterad och sparad av hemmalagets ledare. Då är laguppställningen stängd. När du är klar med redigering av laguppställning Klicka på Fortsätt Nästa fönster öppnas. Där rapporterar du matchhändelser. Dalarnas Innebandyförbund Manual Fullständig Matchrapport 6(14)

7 Rapportering av matchens händelseförlopp Här börjar själva rapporteringen av matchens händelseförlopp. Du knappar in Matchprotokollets alla händelser så att de registreras i systemet. När allt är klart så får du ut en komplett händelserapport ifrån matchen. Följer du denna guide så blir det lättare de första gångerna. Om man är inaktiv för länge (ca. 15 minuter) i vårt administrationssystem så blir du automatiskt utloggad. Skulle du vara mitt i en matchrapportering så loggar du in igen och fortsätter. Du kan då inte ändra Laguppställningen eftersom du redan börjat med att rapportera matchhändelser. Matchrapport Du börjar med att skriva i Skottstatistik och Publik i matchen. I alla serier med fullständig matchrapportering så ska skottstatistik redovisas. Bocka också i Matchstatus så att programmet vet att matchen är spelad. Annars registreras inte resultatet. Matchrapportering Selecter Här väljer du Spelare, Händelse, Period och Tid. Klicka i selecterna för att välja. När allt är OK glöm inte att klicka på Lägg till. Matchrapportering Steg 1 Välj Spelare För att lägga in matchens händelseförlopp. Börja med att välja spelare genom att öppna rullisten och klicka med på aktuell spelare. Välj spelare. Hemmalagets spelare är i vitt fält. Bortalagets spelare är i grått fält. För att du ska kunna välja spelare i selecten så måste dessa först vara inlagda i spelarregistret. Det gör du under Spelare i menyn. Se instruktion för hur du lägger in lagmedlemmar på sidan 2-3 i denna manual. Dalarnas Innebandyförbund Manual Fullständig Matchrapport 7(14)

8 Saknas spelare i laglistan Finns inte spelare som står med i matchprotokollet med i listan under Spelare så är spelaren inte inlagd i laguppställningen. Saknas spelare i Hemmalaget lägger du till dessa under Spelare i menyn. Saknas spelare i Bortalagets laguppställning som gjort mål, assist eller utvisats så får du tillfälligt använda Bortalag med grå bakgrund för att kunna rapportera matchen. Maila eller ring sedan Bortalagets Ledare så att spelaren blir inlagd omedelbart. Matchrapportering Steg 2 Del 1 Händelserapportering enligt Matchprotokoll Händelse, Period och Tid Välj händelse genom att klicka med händelse. på aktuell Skriv sedan in Period och Tid. Du behöver inte skriva inledande nollor eller skiljetecken mitt i. 1 blir 00:01 när du sparar, 10 blir 00:10 o.s.v. Tiden 1832 blir automatiskt 18:32 Klicka på Lägg till. Matchförloppet uppdateras och du ser händelsen registrerad. Allteftersom du knappar in matchprotokollets händelser så fylls listan på under Matchförlopp. TIMEOUT Se instruktioner till höger. TIMEOUT Timeout som lag tar registreras genom att välja Bortalag samt period och tid. Exempel nedan: Timeout för Bortalaget. Vill du ta bort en händelse som är felaktig tryck på och gör om det. Dalarnas Innebandyförbund Manual Fullständig Matchrapport 8(14)

9 Matchrapportering Steg 2 Del 2 Händelserapportering enligt Matchprotokoll Alla händelser som knappas in hamnar under Matchförlopp. Period och Tid för den senaste händelsen ligger kvar. Man kan registrera dubbla händelser t ex mål och assist samtidigt. Välj namn på spelare och i det här fallet Assist. Sedan går du direkt och klickar på Lägg till. Senaste händelsen hamnar längst upp. Detta är av praktiska skäl så att ni ska slippa scrolla ner efter varje inknappad händelse. Ni ser den istället direkt. Matchrapportering Steg 3 Matchförlopp Du knappar fortlöpande in matchens alla händelser enligt matchprotokollet. När hela matchförloppet är inknappat så ser du hela förloppet sorterat upp och ner i Period och Tidsordning. Den sista händelsen står längst upp. Du har nu gjort alla inknappningar och därmed överfört hela protokollet till systemet. Kolla då av att det överensstämmer med matchprotokollet innan du går vidare. Skulle du ha glömt en händelse så knappar du in den efteråt. Den sorterar automatiskt in sig på rätt plats. När allt är OK. Klicka på Fortsätt. Dalarnas Innebandyförbund Manual Fullständig Matchrapport 9(14)

10 Uppdatera Matchförlopp När du är klar och har klickat på fortsätt så kommer bilden till höger upp. Du får en fråga om du vill fortsätta uppdateringen. När du klickar här så uppdateras Resultat, Tabell, Poängliga, Utvisningsliga och Fair Play liga. Är du klar? Klicka med på OK. Glöm inte Bocka i - Matchen har spelats. Matchkommentar När du uppdaterat öppnas Matchrapport och fältet där du kan skriva en Matchkommentar för Internet. Här har du har möjlighet att skriva en personlig matchkommentar. Den syns sedan på informationssidan för matchen. Om ni skriver en kommentar tänk på att den ska vara kortfattad, saklig och helst objektiv. Kom ihåg! Den visas på Internet som matchinformation. Tävling Resultat Serie Spelprogram Klicka på matchresultatet och fönstret för matchinformation öppnas. Där visas din matchkommentar. Domaromdöme Den som rapporterar match kan också lämna ett domaromdöme. Klicka på Domaromdöme under fältet där du skriver en matchkommentar så öppnas ett nytt fönster. Dalarnas Innebandyförbund Manual Fullständig Matchrapport 10(14)

11 Domaromdöme Domaromdöme finns endast tillgängligt för förbundets domarkommitté att granska. Målet är att ge ledare en möjlighet att skriva en kommentar. Ett sakligt omdöme om domarna i de fall det är berättigat. Domaromdöme rätt använt ska kunna vara ett forum för konstruktiv kritik och beröm. Inga påhopp som i exemplet till höger. Det ska dessutom vara kortfattat. Domaromdöme syns inte på webben utan enbart i hemmalagets matchrapport. Glöm inte att Spara uppgifterna. Klicka först på Spara sedan på Stäng fönstret. Du kommer automatiskt tillbaka. Matchrapport - Sidan 1 Matchrapporteringen är klar och du har en Matchrapport som du kan skriva ut. Utskriften delas upp på två sidor. Första sidan visar Matchens uppgifter samt laguppställningarna. På skärmen ser du matchens alla uppgifter inklusive Matchkommentar och Domaromdöme. OBS! Har du sparat matchen och du inte fått med alla spelare i laguppställningen trots att de finns med i spelartruppen på Matchprotokollet så går det att korrigera. Ring kansliet för instruktion. Domaromdöme syns inte på webben utan enbart på denna utskrift. Dalarnas Innebandyförbund Manual Fullständig Matchrapport 11(14)

12 Matchrapport - Sidan 2 Andra sidan visar matchens kompletta händelseförloppet. Händelserna står sorterade i Period och Tid i rätt tidsordning. Automatiskt kommer skrivaren upp med ett eget fönster. Detta för att du ska komma ihåg att skriva ut den fullständiga Matchrapporten. Upptäcker du att något är fel. Klicka på Avbryt och gå in igen på Matchrapport och klicka dig igenom och ändra eller lägg till det som är fel. VIKTIGT Uppgift saknas Vid Pilen. 1-2 målet gjordes av en spelare som inte fanns registrerad i spelartruppen. Då rapporterades målet på Spelare Bortalag för att resultat och tabell ska registreras och uppdateras. Efter målnoteringen 1-2 står inget spelarnamn utan Uppgift saknas. Spelare som saknas i truppen måste omedelbart läggas in i truppen av lagets ledare. OBS! Ta sedan kontakt med hemmalagets ledare eller kansliet för att ändra Uppgift saknas till rätt spelare. Dalarnas Innebandyförbund Manual Fullständig Matchrapport 12(14)

13 Skriv ut Matchrapport Matchrapporten är klar och fönstret visar det kompletta händelseförloppet. Automatiskt kommer skrivaren upp med ett eget fönster. Detta för att du ska komma ihåg att skriva ut den fullständiga Matchrapporten. Klicka på knappen Skriv ut och du är klar. Skriv ut Matchrapport via hemsidan När matchen är fullständigt rapporterad så uppdateras alla uppgifter på nätet. Matchrapporten finns tillgänglig för alla att skriva ut på vår hemsida. Välj följande väg med början i menyraden på Startsidan. Tävling Resultat Serie Spelprogram Klicka på matchresultatet för att öppna matchens information. I det nya fönstret finns all tillgänglig information ifrån matchen du valt, komplett med Laguppställning och Matchförlopp. Hur det ser ut ser du under pilen i spalten till höger. Klicka på skrivarikonen längst upp till höger för att komma till utskriftläge. Ett separat fönster öppnas i Internet Explorer. Uppe till höger finns skrivarikonen som skriver ut den kompletta matchrapporten för matchen. Matchrapporten skrivs normalt ut på två sidor. Dalarnas Innebandyförbund Manual Fullständig Matchrapport 13(14)

14 GLÖM INTE! SMS-rapport av matchresultatet direkt efter match. Fullständig matchrapport via Internet inom 24 timmar. Matchprotokollet ska skrivas på av domarna. OBS! Avgifter debiteras om SMS-rapport och Fullständig Matchrapport inte sker i tid. De lag som under säsongen kontinuerligt utför sin rapportering utan anmärkning kommer att undantas ifrån kravet att skicka in protokollet för kontroll. Dessa lag är skyldiga att arkivera ALLA matchprotokoll tills det att säsongen är slut. Protokollen skickas in till förbundet vid anmodan eller efter avslutad säsong för arkivering. Byt lösenord Skriv in det lösenord du vill byta till i båda rutorna. Lösenordet måste vara minst 6 tecken långt och du får inte använda tecknen % < > Klicka på Spara för att ändra lösenordet. Tänk på att inte anteckna lösenordet på ett sånt sätt att andra kan räkna ut vart det hör. Logga ut Gör till en vana att logga ut när du lämnar datorn, speciellt om andra har tillgång till datorn. Dalarnas Innebandyförbund Manual Fullständig Matchrapport 14(14)

Vid fel och frågor Ta kontakt med förbundet. Logga in. Menyn

Vid fel och frågor Ta kontakt med förbundet. Logga in. Menyn Manual Spelarregistrering Manualen beskriver hur man lägger in spelare i sin spelartrupp och tilldelar fasta spelarnummer. Läs igenom manualen och följ den när du lägger in spelarna i ditt lag och föreningens

Läs mer

Manual Matchprotokoll

Manual Matchprotokoll Manual Matchprotokoll Seniorer och Juniorer Matchtid 3 x 20 min. Pojkar och Flickor 13 år och äldre. Hanteringen av matchprotokoll sker i vårt administrationssystem. Manualen beskriver hur du får ut matchprotokoll

Läs mer

Logga in. Menyn. Organisation

Logga in. Menyn. Organisation Manual Föreningsadministratör (FA) Manualen beskriver hur du loggar in till förbundets system och de funktioner som du har tillgång till som föreningsadministratör. Utöver den här manualen finns även en

Läs mer

Användarmanual, IDA, för innebandyföreningar

Användarmanual, IDA, för innebandyföreningar Version 2.0 Sida 1 av (14) Användarmanual, IDA, för innebandyföreningar Denna manual beskriver hur en match ska rapporteras via telefon eller IDA och hur detaljerad händelserapportering sker. Händelserapporteringsdialogen

Läs mer

Resultatrapportering ( :48)

Resultatrapportering ( :48) Resultatrapportering (161031 05:48) Översikt Observera: Ingen resultatrapportering i klasser utan slutspel, F/P 06 och F/P 07! Här räcker det att använda laguppställningen för att ropa ut målgörare. Använd

Läs mer

Mats Sundström, Ångermanlands FF

Mats Sundström, Ångermanlands FF 1 Mats Sundström, Ångermanlands FF 1. Ledarna från båda lagen lämnar in 2 ex. av sin laguppställning före match. Laguppställningen skall vara ifylld i datorn via Fogis. Är inte detta gjort har ledarna

Läs mer

SÄSONGEN 2010/2011 SERIEINFORMATION

SÄSONGEN 2010/2011 SERIEINFORMATION SÄSONGEN 2010/2011 SERIEINFORMATION DALARNAS INNEBANDYFÖRBUND REGIONALA SERIER Genom att samarbetet omfattar flera distrikt och blir en region ökas valmöjligheterna samtidigt som stärker utvecklingsförutsättningarna.

Läs mer

EMP Version 1.3 (EMP ver )

EMP Version 1.3 (EMP ver ) EMP, ElektronisktMatchProtokoll är ungefär samma program som DigiMatch och som ersätter vanligt Match- och Arbetsprotokoll. Skillnaden är att EMP används av funktionärer och registrerar mål, bestraffningar,

Läs mer

https://fogis.svenskfotboll.se/

https://fogis.svenskfotboll.se/ FOGIS MANUAL FÖR FÖRENINGAR https://fogis.svenskfotboll.se/ Innehållsförteckning: S. 1 Startsida S. 2-3 Personer S. 4-7 Lag S. 8-10 Spelare S. 11 Övrigt Fliken Arkiv S. 12 Övrigt Fliken Förening S. 13

Läs mer

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15 Sidan 1 (18) 1. Ledare... 3 1.2 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 3 2. Hantera deltagare... 5 2.1 Deltagare... 6 2.1.1 Lägga in deltagare i ny grupp... 6 2.1.2 Lägga till deltagare i befintlig grupp... 6 2.2

Läs mer

Mats Sundström, Ångermanlands FF

Mats Sundström, Ångermanlands FF 1 Mats Sundström, Ångermanlands FF 1. Börja med att gå in på Ångermanlands FF:s hemsida, klicka sedan på Fogis i menyn. 2. Klicka på förening 2 3. Skriv in Användarnamn och Lösenord. Om du inte har någon

Läs mer

Mats Sundström, Ångermanlands FF

Mats Sundström, Ångermanlands FF 1 Mats Sundström, Ångermanlands FF 1. Börja med att gå in på Ångermanlands FF:s hemsida, klicka sedan på Fogis i menyn. 2. Klicka på förening 2 3. Skriv in Användarnamn och Lösenord. Om du inte har någon

Läs mer

SUPERVISOR (DOMARE)/ TÄVLINGSLEDARE

SUPERVISOR (DOMARE)/ TÄVLINGSLEDARE 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se SUPERVISOR (DOMARE)/ TÄVLINGSLEDARE [En enkel guide för hur du som domare använder SVEMO TA.] Innehåll

Läs mer

Särskild information om personalliggare Fröbergs RFID / Fingerprint (TM-600 Serien)

Särskild information om personalliggare Fröbergs RFID / Fingerprint (TM-600 Serien) Särskild information om personalliggare Fröbergs RFID / Fingerprint (TM-600 Serien) Särskilt om personalliggare Version 2.0 2019-05-22 Innehållsförteckning 1 - VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ... 3 2 - SÄRSKILT UPPLÄGG

Läs mer

2. När du hittat match du just dömt klickar på du matchnumret som är markerat i rött.

2. När du hittat match du just dömt klickar på du matchnumret som är markerat i rött. Administrera en elektronisk domarrapport För dem matcher som ingår i en tävling där elektroniska domarrapporter används visas fliken Domarrapport. Domarrapporten kan endast administreras av huvuddomaren

Läs mer

Instruktion fo r inrapportering

Instruktion fo r inrapportering Instruktion fo r inrapportering Av Ola Langvall (ola.langvall@slu.se) Innehåll Snabbstart... 2 Startsidan... 2 Mitt konto... 3 Mina observationer... 5 Visa registrerade observationer... 5 Registrera nytt

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör Uppdaterad: 2014-03-18 För dig som är Gruppadministratör 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från

Läs mer

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (26) Datum 2011-09-16 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24)

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24) Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen.. 2 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 5 1.4 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 7 2. Administration 8 2.1 Föreningens

Läs mer

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Manual It s learning Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Rekommenderade webbläsare: Internet Explorer, aktuella versioner (PC) Safari (ipad, Mac) Örebro kommun 20150911 v 1.1 orebro.se 2

Läs mer

Användarmanual TextAppen Online

Användarmanual TextAppen Online Användarmanual TextAppen Online Innehåll Innehåll... 2 Registera dig... 3 Logga in på Textappen online... 5 Samtal... 6 Ringa samtal... 6 Avsluta samtal... 7 Spara samtal... 7 Besvara samtal... 8 Ringa

Läs mer

Elektronisk spelarförteckning 2017

Elektronisk spelarförteckning 2017 Till Smålandsföreningarna Jönköping 2017-03-06 Elektronisk spelarförteckning 2017 Här kommer viktig information gällande spelarförteckningarna i seriespelet! Alla ungdomslag kan använda den elektroniska

Läs mer

Manual för nya hemsidan. Grundläggande funktioner för lagledare

Manual för nya hemsidan. Grundläggande funktioner för lagledare Manual för nya hemsidan Grundläggande funktioner för lagledare Inledning Detta dokument beskriver de grundläggande funktionerna på Onyx nya hemsida och hur Du: Lägger ut en nyhet på ditt lags hemsida Lägger

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

Instruktion fo r inrapportering

Instruktion fo r inrapportering Instruktion fo r inrapportering Av Ola Langvall (ola.langvall@slu.se) Innehåll Snabbstart... 3 Startsidan... 4 Mitt konto... 5 Mina observationer... 7 Visa registrerade observationer... 7 Registrera nytt

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Logga in

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Logga in Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Logga in 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

Närvarorapportering. Ledare

Närvarorapportering. Ledare Närvarorapportering Ledare 2 (16) Datum 2011-09-15 Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.2 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 5 2. Hantera deltagare... 6 2.1 Deltagare...

Läs mer

Inloggning och hitta till dina sidor

Inloggning och hitta till dina sidor Lathund ibfborlange.se Detta är en enklare lathund framtagen för redaktörer på ibfborlange.se som har behov av att kunna redigera enklare information på sitt lags sida samt andra funktioner runt Idrottonline.

Läs mer

EMP ver (EMP ver )

EMP ver (EMP ver ) EMP, ElektronisktMatchProtokoll ersätter vanligt Match- och Arbetsprotokoll och registrerar mål, bestraffningar, Lag-TO m.m. Det är en del av programmet DigiMatch som används vid loggning. Berörd förening

Läs mer

Manual för nya hemsidan. Grundläggande funktioner för lagledare

Manual för nya hemsidan. Grundläggande funktioner för lagledare Manual för nya hemsidan Grundläggande funktioner för lagledare Inledning Detta dokument beskriver de grundläggande funktionerna på Onyx nya hemsida och hur Du: Lägger ut en nyhet på ditt lags hemsida Lägger

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1 Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.3 / 140414 1 Innehållsförteckning 1) INLOGGNING VIA VERKTYG OCH SYSTEM... 3 2) INTERNET EXPLORER... 6 2.1 Java... 6 2.2 Popup-fönster... 8 2.3 Browser, 32-

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

SÄSONGEN INFORMATION OM ANMÄLAN TILL SERIERNA

SÄSONGEN INFORMATION OM ANMÄLAN TILL SERIERNA SÄSONGEN 2011-2012 INFORMATION OM ANMÄLAN TILL SERIERNA Dags att anmäla lag till seriespel säsongen 11/12 Anmälningsavgifterna betalas i samband med anmälan senast den 13/5 2010 De föreningar som inte

Läs mer

MANUAL FX FÖR VATTENPOLO

MANUAL FX FÖR VATTENPOLO MANUAL FX FÖR VATTENPOLO Manual FX för vattenpolo Sida 2 av 30 Innehåll 1. Om Manual FX för vattenpolo... 3 2. Registrera spelare... 3 2.1 Ny spelare... 3 2.2 Spelare som redan finns i FX.... 6 2.3 Licensiera

Läs mer

Manual för din hemsida

Manual för din hemsida Manual för din hemsida Dynamiska hemsidor är en lösning för att man på ett enkelt sätt skall kunna lägga till, ändra och ta bort sidor på sin hemsida. För att detta skall vara möjligt bygger lösningen

Läs mer

Uppdaterad: För dig som är Gruppadministratör

Uppdaterad: För dig som är Gruppadministratör Uppdaterad: 2013-10-18 För dig som är Gruppadministratör 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Beskrivning 4 Logga in 5 Gruppadmin fliken 5 Lägg till person/personer i gruppen 7 Lägg till person(er) från

Läs mer

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster Identity Manager Användarhandbok Identity Manager Behörighetsverktyg för Mina tjänster April 2017 1 VAD ÄR IDENTITY MANAGER?... 2 1.1 VAD SKA BEHÖRIGHETSADMINISTRATÖREN GÖRA I IDENTITY MANAGER?... 2 1.2

Läs mer

Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret

Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret De första gångerna man gör en registrering kan det vara bra att ha en manual att följa. Manualen finner du i ditt utbildningsmaterial och på vår

Läs mer

Onlinerapportering av matchrapporter från säsongen 2013/2014. TSM_OVR Light Team Sport Manager On Venue Results Light

Onlinerapportering av matchrapporter från säsongen 2013/2014. TSM_OVR Light Team Sport Manager On Venue Results Light Onlinerapportering av matchrapporter från säsongen 2013/2014 TSM_OVR Light Team Sport Manager On Venue Results Light Onlinerapportering av matchrapporter Skånes Ishockeyförbund har bestämt att inför säsongen

Läs mer

Sekretariatets uppgifter på våra matcher!

Sekretariatets uppgifter på våra matcher! Sekretariatets uppgifter på våra matcher! Sekretariatet har en nyckelroll för att en innebandymatch ska kunna spelas och för att andra ska kunna ta del av händelserna i matchen, antingen direkt eller för

Läs mer

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning.

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning. Avancerad sökning Innehåll Avancerad sökning...1 1. Avancerad sökning...1 1.1 Allmänt...1 1.2 Begreppsförklaringar... 2 1.2.1 Posttyp... 2 1.2.2 Kolumn... 2 1.2.3 Lista... 2 1.2.4 Rad... 3 1.2.5 Vy...

Läs mer

Manual. It s learning. Målgruppen: privata utförare inom Vård och Omsorg

Manual. It s learning. Målgruppen: privata utförare inom Vård och Omsorg Manual It s learning Målgruppen: privata utförare inom Vård och Omsorg Rekommenderade webbläsare: Internet Explorer, aktuella versioner (PC) Safari (ipad, Mac) Örebro kommun 20160201 v 1.2 orebro.se 2

Läs mer

För att logga in och få tillgång till Bildarkivet krävs att man är registrerad som Behörig Användare.

För att logga in och få tillgång till Bildarkivet krävs att man är registrerad som Behörig Användare. För att logga in och få tillgång till Bildarkivet krävs att man är registrerad som Behörig Användare. Alla betalande medlemmar i Klippans Hembygdsförening eller Åsbo Släkt- och Folklivsforskare har rätt

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Arbetsrum

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Arbetsrum Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Arbetsrum 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Arbetsrum 4 Skapa arbetsrum, steg 1 4 Skapa arbetsrumslista 4 Olika typer av arbetsrum 6 Skapa arbetsrum, steg 2 6 Lägg in

Läs mer

Användarmanual, IDA, för innebandyföreningar

Användarmanual, IDA, för innebandyföreningar Sida 1 av (12) Användarmanual, IDA, för innebandyföreningar Projektet IT`s innebandy är Svensk innebandys eget dataprojekt, anpassat och skräddarsytt för innebandy. Tillsammans med dataföretaget Softronic

Läs mer

Planering av egen cup - Steg 4: Under cupdagarna

Planering av egen cup - Steg 4: Under cupdagarna Planering av egen cup - Steg 4: Under cupdagarna Innehållsförteckning: 1 FÖRBEREDELSER INFÖR TURNERINGSSTART... 2 1.1 HUR SKA RESULTATREGISTRERING SKE?... 2 1.2 SKA RULLANDE RESULTATSKÄRMAR ANVÄNDAS?...

Läs mer

MANUAL FÖR REGISTRERING AV RESULTAT I SVEMO TA

MANUAL FÖR REGISTRERING AV RESULTAT I SVEMO TA MANUAL FÖR REGISTRERING AV RESULTAT I SVEMO TA REGISTRERING AV RESULTAT VIA SVEMO-TA Inför tävlingen Börja med att logga in i din profil, välj Administrera Tävlingsledare och Registrator måste namnges

Läs mer

Använda Internet. med hjälp av Internet Explorer. Nybörjarguide

Använda Internet. med hjälp av Internet Explorer. Nybörjarguide Använda Internet med hjälp av Internet Explorer Nybörjarguide Av Carl Ewnert 1 Innehåll: 1. Introduktion 3 2. Utseendet 4 3. Verktygsfältet 4 4. Börja Surfa. 5 5. Att söka på Internet 5 6. Spara en sida

Läs mer

Sköndals IK IdrottOnline Lathund för ledare

Sköndals IK IdrottOnline Lathund för ledare IdrottOnline Lathund för ledare Innehåll 1 IdrottOnline Manualer... 2 2 Struktur... 2 3 Logga in... 3 4 Lagsida... 5 5 Nyheter... 8 6 Kalender... 18 6.1 Aktivitet... 20 6.1.1 Skapa aktivitet... 20 6.1.2

Läs mer

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 1 PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 2.0 ADMINISTRATÖR utvecklar och säljer anpassningsbara smartphone 2 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4

Läs mer

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare 1 Innehållsförteckning 1 Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Användare - Låst lösenord...

Läs mer

Anmälan till tävling. Starta med startsidan. Innehåll. Guide Eventor

Anmälan till tävling. Starta med startsidan. Innehåll. Guide Eventor Guide Eventor Anmälan till tävling Version 2.0, 2013-10-07 Starta med startsidan På Eventors startsida finns en kortare guide över hur du anmäler dig till tävlingar. Börja med den för att komma igång.

Läs mer

Manual till det nya ordersystemet start v Logga in på följande sida och spar som favorit:

Manual till det nya ordersystemet start v Logga in på följande sida och spar som favorit: Manual till det nya ordersystemet start v 32 2017 Logga in på följande sida och spar som favorit: order.tupperware.se E-postadress och password (4 sista sifforna i personnumret) är samma som förra orderportalen:

Läs mer

Matchfakta visar era matchresultat för alla som är intresserade!

Matchfakta visar era matchresultat för alla som är intresserade! Matchfakta visar era matchresultat för alla som är intresserade! Matchfakta är en obligatorisk rapporteringsrutin för alla föreningar som deltar i SvBF:s och distriktens seriespel med undantag av Playbowlligor.

Läs mer

Equalis Online Registrera resultat och hämta rapporter via Internet

Equalis Online Registrera resultat och hämta rapporter via Internet Sida 1 av 10 Equalis Online Registrera resultat och hämta rapporter via Internet Innehållsförteckning Allmän information 1 Inloggning och startsidan 3 Användarinformation 4 Registrera resultat 5 Tidigare

Läs mer

uppgifter Närvarorapportering via mobiltelefon 3 via webben 5 Klarmärkning av närvarorappportering 6 Statistik 7 Teckenförklaring 8

uppgifter Närvarorapportering via mobiltelefon 3 via webben 5 Klarmärkning av närvarorappportering 6 Statistik 7 Teckenförklaring 8 Lathund Länk via www.linkoping.se/foreningskalender eller http://aktlin.argentum.se/login.aspx Föreningsledarens uppgifter Innehåll Sid Logga in 2 Byta lösenord, glömt lösenord, spärrad inloggning 2 Registrera

Läs mer

Guide för behörighetssystemet i Matilda

Guide för behörighetssystemet i Matilda Guide för behörighetssystemet i Matilda Guiden är uppdaterad t o m Matildaversion 4.7.0. Eftersom olika personer med olika arbetsuppgifter och funktioner inom kostverksamheten använder Matilda på olika

Läs mer

Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg

Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg Vuxen, Insats Chefsspecifika uppgifter stockholm.se Titel: Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg

Läs mer

Nä rväroräpportering i Idrottonline sä go r du

Nä rväroräpportering i Idrottonline sä go r du Nä rväroräpportering i Idrottonline sä go r du Aktiviteter läggs förslagsvis upp i förväg i lagets kalender. Då kan ni också lära era spelare/föräldrar att själva hålla sig uppdaterade om matcher, träningar

Läs mer

Svenska Ishockeyförbundet Resultatrapportering

Svenska Ishockeyförbundet Resultatrapportering Svenska Ishockeyförbundet Resultatrapportering Användarhandledning Version 1.4 2012-08-09 1 LOGGA IN... 3 2 RESULTAT... 4 2.1 RAPPORTERA MATCH... 4 2.1.1 Sök... 4 2.1.2 Resultatrapportering... 5 2.1.3

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17) Aktivitetsstöd Behörigheten Ledare Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (17) Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt

Läs mer

PROFIXIO MANUAL. STEG 1 Mail med inloggningsuppgifter

PROFIXIO MANUAL. STEG 1 Mail med inloggningsuppgifter PROFIXIO MANUAL Detta är en manual för hur du som domare gör för att använda Profixio som är vårt program för resultatrapportering. I Profixio hittar du även en kalender med dina matcher, dina domarkollegors

Läs mer

IDROTTONLINE ANVÄNDARMANUAL ROTTNE IF

IDROTTONLINE ANVÄNDARMANUAL ROTTNE IF IDROTTONLINE ANVÄNDARMANUAL ROTTNE IF Version 1.2 2013-08-21 Innehåll Inloggning i Idrottonline... 3 Registrering av personer... 4 Registrering av ledare... 4 Nytt lösenord... 4 Registrering av spelare...

Läs mer

Användarmanual FLEX Res (måste användas i internet Explorer)

Användarmanual FLEX Res (måste användas i internet Explorer) Användarmanual FLEX Res (måste användas i internet Explorer) Börja med att logga in i FLEX portalen genom att skriva in http://df23dmz01.cloudapp.net/ (Viktigt att ni tillåter pop-up fönster om ni får

Läs mer

Användardokumentation för LIVE rapportering i CuMap

Användardokumentation för LIVE rapportering i CuMap Användardokumentation för LIVE rapportering i CuMap Efkon AB 2014 1. VAD ÄR CUMAP LIVE?... 2 2. HUR VISAS DET FÖR BESÖKARNA?... 3 3. CUMAP LIVE VIA CUMAP-PC... 5 3.1. UPPSÄTTNING I CUMAP-PC... 5 3.2. LAGLEDARNA

Läs mer

Manual Interbook Bygdegårdar

Manual Interbook Bygdegårdar Manual Interbook Bygdegårdar Bidrag och föreningsuppgifter Datum: 2013 01 23 Version 1.0 Sidan 1 (10) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1. 1 Föreningsregistret... 3 1.2 Kontaktpersoner... 3 1.3 Huvudanvändare

Läs mer

Lathund för IdrottOnline!

Lathund för IdrottOnline! Lathund för IdrottOnline! LOK stöd Mobil Närvaroregistrering: Man kan som ledare välja att registrera sina aktiviteter via mobilen. Detta innebär att man, istället för att logga in på föreningens hemsida

Läs mer

MANUAL Svenska Bandyförbundet - Profixio FX

MANUAL Svenska Bandyförbundet - Profixio FX MANUAL Svenska Bandyförbundet - Profixio FX Logga in på www.profixio.com/fx 1) Logga in med din e-postadress och det lösenord som du tidigare har fått på mejl 2) Välj vilken roll du vill logga in som (en

Läs mer

Manual för ledare. Innehållsförteckning ALLMÄN INFO... 1 MEDLEMSGRUPPER... 2 GÖR ETT UTSKICK... 3 RAPPORTERA NÄRVARO... 6 SKICKA KALLELSER...

Manual för ledare. Innehållsförteckning ALLMÄN INFO... 1 MEDLEMSGRUPPER... 2 GÖR ETT UTSKICK... 3 RAPPORTERA NÄRVARO... 6 SKICKA KALLELSER... Manual för ledare Innehållsförteckning ALLMÄN INFO... 1 MEDLEMSGRUPPER... 2 GÖR ETT UTSKICK... 3 RAPPORTERA NÄRVARO... 6 SKICKA KALLELSER... 11 Allmän info Uppe till höger finns ett frågetecken. Ställer

Läs mer

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret De första gångerna man gör en registrering kan det vara bra att ha en manual att följa. Manualen finner du i ditt utbildningsmaterial och på vår hemsida

Läs mer

Lathundsinformation om hur funktionerna i laget.se fungerar och hur man använder dem

Lathundsinformation om hur funktionerna i laget.se fungerar och hur man använder dem 2-31 Lathundsinformation om hur funktionerna i laget.se fungerar och hur man använder dem Innehåll Logga in på Lagets hemsida Truppen administration av spelare Nyheter E postutskick Träningar Aktivitet

Läs mer

NyA-webben. Användarmanual för läsfunktionen Uppgifter om sökande

NyA-webben. Användarmanual för läsfunktionen Uppgifter om sökande NyA-webben Användarmanual för läsfunktionen Uppgifter om sökande Har du frågor om NyA-webben kontakta: Elin Carlsson på 1926, alt elin.carlsson@uadm.uu.se eller Peter Larsson på 7554, alt peter.larsson@uadm.uu.se

Läs mer

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet.

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet. Lathund LOK-stöd/aktivitetsstöd 1. Skapa aktiviteter i kalendern 2. Registrera närvaro 3. Klart! Vad är LOK-stöd LOK-stöd, eller aktivitetsstöd, är ett ekonomiskt stöd som föreningar får för redovisade

Läs mer

GODKÄNNANDE AV TÄVLING

GODKÄNNANDE AV TÄVLING 203 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 234 600 02 NORRKÖPING Tel. 0-23 0 80 www.svemo.se GODKÄNNANDE AV TÄVLING DISTRIKT Motocross [En enkel guide om hur du ansöker om en tävling.] Innehåll

Läs mer

När du valt grupp får du upp denna sida med alla medlemmar i gruppen. Klicka på kalender som finns på den grå menyraden (inringad i rött på bilden).

När du valt grupp får du upp denna sida med alla medlemmar i gruppen. Klicka på kalender som finns på den grå menyraden (inringad i rött på bilden). Lathund MyClub Innehåll Närvaroregistrering... 2 Skapa aktiviteter i kalendern... 7 Skapa kallelse när du skapar aktivitet... 14 Ta bort aktivitet från kalendern... 18 Närvaroregistrering mobil... 19 Närvaroregistrering

Läs mer

SKOLKORT. Användarmanual. Sida 1 av 17

SKOLKORT. Användarmanual. Sida 1 av 17 SKOLKORT Användarmanual Sida 1 av 17 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Inledning...3 Hur man använder manualen... 3 Systemkrav... 3 Att komma igång med Boomerang...4 Logga in och ut... 4 Arbeta

Läs mer

Instruktionsmanual Digimatch MATCHPROTOKOLL 2011-08-29

Instruktionsmanual Digimatch MATCHPROTOKOLL 2011-08-29 Instruktionsmanual Digimatch MATCHPROTOKOLL 2011-08-29 Inledning Hej och välkommen till instruktionsmanualen för det digitala matchprotokollet DigiMatch. DigiMatch är skapat och distribueras av Jilsén

Läs mer

Manual att registrera i

Manual att registrera i Manual att registrera i 2016-06-22 1 Förutsättningar För att logga in behöver du: 1. Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) 2. En dator med kortläsare 3. Vara upplagd som användare i registret Logga in 1.

Läs mer

1. 17. Administrera betalningar

1. 17. Administrera betalningar 17. Administrera betalningar version 2006-11-29 17.1 1. 17. Administrera betalningar Den här dokumentationen beskriver hur man kan administrera betalningar av medlemsavgiften för sin förenings medlemmar

Läs mer

Instruktion fo r inrapportering till Ho stfo rso ket 2017

Instruktion fo r inrapportering till Ho stfo rso ket 2017 Instruktion fo r inrapportering till Ho stfo rso ket 2017 Av Ola Langvall (ola.langvall@slu.se) Innehåll Snabbstart... 2 Startsidan... 3 Användaruppgifter... 4 Mina observationer... 6 Visa registrerade

Läs mer

Administrera en elektronisk domarrapport

Administrera en elektronisk domarrapport Innehållsförteckning Administrera en elektronisk domarrapport...1 Administrera hemmalagets spelare...2 Lägga till spelare...2 Ändra tröjnummer, ersättare och lagkapten...3 Radera spelare...4 Spara händelse...4

Läs mer

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL 1 INLEDNING Programmet ipool är ett system för att på ett effektivt sätt sköta bemanning och personalinformation via ett webbaserat gränssnitt som är enkelt att använda

Läs mer

Användarmanual Alfa e-recept - Partnerportal

Användarmanual Alfa e-recept - Partnerportal Alfa Kommun & Landsting AB Användarmanual Alfa e-recept - Partnerportal Senast ändrad: 2016-05-06 Version: 4.1 Dokumentansvarig: Ingrid Olsson Innehållsförteckning Alfa e-recept Partner... 3 Inledning...

Läs mer

Manual att registrera i 2015-09-23

Manual att registrera i 2015-09-23 Manual att registrera i 2015-09-23 1 Förutsättningar För att logga in behöver du: 1. Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) 2. En dator med kortläsare 3. Vara upplagd som användare i registret Logga in 1.

Läs mer

Manual webb-förening. Giltig från 2015-02-01. Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla.

Manual webb-förening. Giltig från 2015-02-01. Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla. Manual webb-förening Giltig från 2015-02-01 Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla.se Innehåll 1. Inledning 2. Föreningsregister på webben 3. Logga

Läs mer

Resultatservice i förbundets serier 2015. Instruktioner för domare

Resultatservice i förbundets serier 2015. Instruktioner för domare Resultatservice i förbundets serier 2015 Instruktioner för domare Nytt system för resultatservice Bollförbundet tar i bruk ett nytt system för resultatservice. Det gamla systemet PalloVerkko tas ur bruk.

Läs mer

Omsorgen Användarhandledning

Omsorgen Användarhandledning Omsorgen Användarhandledning 2012-12-13 Steg 1: Logga in Om ditt boende/kommun är ansluten till Omsorgen har du troligtvis fått inloggningsuppgifter. Om inte, skicka ett mail till info@omsorgen.se så kontaktar

Läs mer

Manual för ADDIS-net. Innehåll

Manual för ADDIS-net. Innehåll Manual för ADDIS-net Innehåll Inloggning... 2-3 Söksidan... 3 Registrera en ny intervju... 4 Födelsedatum/UNO-kod... 4 Lås/Lås upp intervju... 4 Redigera intervju-information... 4 Mata in svar i en intervju...

Läs mer

Hemknappen klicka på loggan Vem är inloggad? Meny

Hemknappen klicka på loggan Vem är inloggad? Meny Guide för att redovisa in dragna avgifter, på två olika sätt. Webblista registrering av avgifter, beskrivning klicka här >> Filer redovisning av avdragsfil, beskrivning klicka här >> För att logga in anger

Läs mer

Manual rapportera tävlingsresultat i BITS

Manual rapportera tävlingsresultat i BITS Manual rapportera tävlingsresultat i BITS Detta dokument beskriver hur man manuellt rapporterar en tävling i BITS. Det finns även möjlighet att importera resultat för tävlingar (dock ej lagtävlingar) med

Läs mer

Malmö stad Fritidsförvaltningen. Ledare

Malmö stad Fritidsförvaltningen. Ledare Malmö stad Fritidsförvaltningen Ledare 2 (37) Datum 2013-01-09 Version: 1.4 Innehållsförteckni ning ng 1. Ledare... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

Instruktion Medlemsregister RSMH

Instruktion Medlemsregister RSMH Instruktion Medlemsregister RSMH november 2018 RSMH har sedan en tid ett medlemsregister. Detta är ett viktigt verktyg för att kunna nå medlemmarna med relevant information både på ett lokalt samt ett

Läs mer

Manual Jourläkarschema Alingsås - Version 1.0

Manual Jourläkarschema Alingsås - Version 1.0 Manual Jourläkarschema Alingsås - Version 1.0 Denna manual innehåller olika avsnitt och beroende på vilken roll man har är de olika avsnitten aktuella. OBS! För att kunna planera jourpass måste man som

Läs mer

VAD ÄR PROCUP LIVE?...

VAD ÄR PROCUP LIVE?... LIVE rapportering 1. VAD ÄR PROCUP LIVE?... 2 2. VAD VISAS FÖR BESÖKARE?... 3 3. INSTÄLLNINGAR I PROCUP LIVE... 5 3.1. UPPSÄTTNING I ADMIN... 5 3.2. AKTIVERA LIVE I PROCUP... 6 3.3. REGISTRERING AV LIVE

Läs mer

Instruktion 2014-09-15

Instruktion 2014-09-15 Instruktion Innehåll 1 Inloggning... 3 1.1 Inloggning på lagsida... 3 1.2 Laget.se appen... 4 2 Medlemshantering... 5 2.1 Information om personnr... 5 2.2 Skapa ny medlem... 5 2.3 Lägg till ny medlem...

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Ny medlem

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Ny medlem Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Ny medlem 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Ny layout (fr.o.m 12/3) 4 Medlemmar 5 Ny medlem med fullständigt personnummer 6 Vanliga felmeddelanden 7 Ny medlem med ofullständigt

Läs mer

Administration av lagets arbetsrum lathund

Administration av lagets arbetsrum lathund Administration av lagets arbetsrum lathund 1: Logga in Öppna din webbläsare och gå in på nya Skuru-webben (www.skuruik.se/handboll). 1. Gå till ditt lags arbetsrum (du hittar laget antingen under Barn/Ungdom

Läs mer

En guide till. FirstClass. i webbläsaren

En guide till. FirstClass. i webbläsaren En guide till FirstClass i webbläsaren En guide till FirstClass Grundläggande funktioner Logga in i FirstClass Du når FirstClass från vilken modern webbläsare som helst, oavsett plattform (PC, Mac, smartphone

Läs mer

Högskola och universitet Användarhandbok

Högskola och universitet Användarhandbok Högskola och universitet Användarhandbok för rapportering i tjänsten Studietider och utbildningar Maj 2012 1 VAD ÄR STUDIETIDER OCH UTBILDNINGAR I MINA TJÄNSTER?... 2 2 LOGGA IN OCH BÖRJA RAPPORTERA I

Läs mer