VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2012 Styrelsen för Reumatikerföreningen i Sollentuna - Upplands Väsby - Sigtuna avger verksamhetsberättelse för år 2012.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2012 Styrelsen för Reumatikerföreningen i Sollentuna - Upplands Väsby - Sigtuna avger verksamhetsberättelse för år 2012."

Transkript

1 1 Reumatikerföreningen Sollentuna-Upplands-Väsby-Sigtuna Malmvägen 14 A, 5 tr. S SOLLENTUNA VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2012 Styrelsen för Reumatikerföreningen i Sollentuna - Upplands Väsby - Sigtuna avger verksamhetsberättelse för år 2012.

2 2 MEDLEMSANTAL Den 31/ fanns det 498 medlemmar i vår lokalförening. Den 31/ var det 481 medlemmar. STYRELSEN ÅR 2012 I Styrelsen har ingått följande medlemmar: Carole Glemhorn Eric Lindgren Barbro Montelius Ulla Axelsson Marijka Jäger Ordförande Kassör Sekreterare/blev avlöst under året på grund av sjuka händer Studieorganisatör Diagnosombudsansvarig Övriga ordinarie ledamöter Ann-Marie Lindgren Claire Dahlström Torgny Gålnander Ersättare Mia Thegel DIAGNOSOMBUD Artrit RA Psoriasisartrit Torgny Gålnander Artros-Spondylos Bechterew Gun-Britt Larsson Carole Glemhorn Reumatiska Systemsjukdomar Polymyalgia Reumatika Barbro Montelius Torgny Gålnander Fibromyalgi, Mjukdelsreumatism, Morbus Dercum Ann-Marie Lindgren

3 3 ARBETSGRUPPER FESTKOMMITTÉ Claire Dahlström REGISTERANSVARIG Ann-Marie Lindgren LÄGENHETSGRUPPEN Barbro Montelius HEMSIDAN Mia Thegel RESEGRUPPEN Carole Glemhorn Ann-Marie Lindgren REVISORER Bertil Joneken Lars Hammarbäck Ordinarie Ordinarie VALBEREDNING Styrelsen har under året inte haft någon vald valberedning utan styrelsen har arbetat med detta ärende. SAMMANTRÄDEN Styrelsen har under verksamhetsåret haft 7 protokollförda sammanträden. Årsmötet Plats: ABF, Upplands Väsby De sedvanliga årsmötesförhandlingarna leddes av distriktets ordförande Annika Hässler. Före och efter mötet serverades smörgåsbuffé. Carole Glemhorn tackade mötets ordförande och överlämnade en blombukett. FÖRENINGENS PROGRAMBLAD Under året har vi sänt ut två programblad. Vi har tryckt ett programblad hos Stocken-Snabbtryck AB och ett på Hansolles Tryckeri AB. Utskicken skedde med hjälp av postens E-brev. Dessutom skickade vi med vårt programblad som bilaga till Reumatikervärlden.

4 4 KANSLIET Under det här verksamhetsåret har vi haft ett mycket gott samarbete med de andra två handikappföreningarna, Afasi- och Demensföreningen. Vi delar även lokalen med Töjnans innebandyförening. Vi delar kostnaden för att få städat i lokalen. Alla föreningarna har utnyttjat lokalen till sina förenings- och medlemsaktiviteter. Under hösten signalerade de Synskadades förening att de vill komma tillbaka till lokalen. De var tvungna att göra ett uppehåll på grund av dödsfall. Fritidsnämnden omprövar varje år beslutet om att lokalen i första hand får nyttjas av alla handikappföreningar i Sollentuna och vi hoppas att det får fortsätta så. Samarbetet med Fritidsnämnden har varit mycket gott. MEDLEMSMÖTEN Julfesten Styrelsen blev fotograferad i snöskimrande motljus på julfesten: Fr.v. Claire Dahlström, Ann-Marie Lindgren, Barbro Montelius, vår revisor Lars Hammarbäck, vår ordförande Carole Glemhorn, Marijka Jäger, Eric Lindgren och Torgny Gålnander. Ulla Axelsson fattas på bilden för att hon just då satt i en försenad färdtjänstbil.

5 5 Christofer tog bilden av styrelsen och visade sig oumbärlig som stöd för oss som var med på festen. Han poserar här under de fina lamporna som vi gissade kom från Antroposofernas butik i Ytterjärna. Marijka Jäger tog emot i entrén med varm glögg och soligt leende och vår sångfågel Olivia satt i kassan och prickade av oss när vi kom in från den vackert gnistrande snön vid den fina kyrkan i Fresta.

6 Vår ordförande Carole Glemhorn hade klätt sig fin inför julfesten i Fresta Församlingshem 6

7 En stor julbuffé dukades upp i den fina församlingssalen. Där fanns något gott för alla. Torgny ordnade med lotterna och vinsterna som syns på bilden. Revisorn Lars Hammarbäck hjälpte till och sålde lotterna. 7

8 8 Patric Lindgren spelade och ackompanjerade unga Olivia när hon sjöng julvisor och lite annat. Två tidigare styrelse- Medlemmar, Eva Åbrink och Håkan Jillestam pratar om nya diagnoser som dyker upp.

9 9 Möte med gäst från Begravningsbyrån Fonus Mötet hölls på Optimusvägen 12 A i Upplands Väsby den 9 oktober i ABFs lokaler. Maud Sundheden-Brink från Fonus berättade om "Vita Arkivet" som är en möjlighet för Dig att berätta om Dina önskemål runt Din egen begravning. De flesta frågor kring begravningen gäller kostnaden. Eftersom priserna förändras får man kontakta ett Fonuskontor. Är jag garanterad en gravplats på den kyrkogård jag önskar? Det är många som är fullbelagda men man är alltid garanterad en gravplats på sin hemort. En borgerlig begravningsceremoni kan man utforma hur man vill, till skillnad från en begravning i något samfund som kräver att man följer att schema. Om jag vill bli kremerad och låta askan spridas i naturen skriver jag detta i Vita Arkivet och först efter dödsfallet kan de efterlevande göra ansökan om tillstånd från länsstyrelsen. Möte med gäst från Apoteksgruppen på Löwenströmska Mötet hölls på ABFs lokaler Häggviksvägen 2 C i Sollentuna den 15 november. Vi fick information om bland annat vilka mediciner som inte passar ihop. Möte med gäst från Försäkringskassan Mötet hölls på Optimusvägen 12 A i Upplands Väsby den 27 november. Vi fick information om bland annat vem som handlägger vad när det gäller sjukskrivningar. UTFLYKTER Ålandsresan den 18 september gick med båt tur och retur Mariehamn. På båten diskuterade vi hur vi skulle planera nästa Ålandsresa och fick idéer om att åka runt på ön med guide. Dessutom skulle vi kunna hyra en buss som följer med oss hela tiden.

10 10 SPA-RESAN TILL TALLIN I SEPTEMBER Bilder från en Spa-resa

11 11 En Sparesa, vad är det och vad gör man där? Har du varit på en sådan resa så är det lätt att se det framför dig. Men om du inte har varit på en Sparesa, lång eller kort, så kan jag berätta lite, eftersom jag har varit på några stycken. På ett Spa i Sverige och utomlands kan man få behandlingar, t.ex. olika sorters massage, vattengymnastik, inpackningar för hela kroppen eller ansiktsmask. Det kan också finnas fotvård och nagelbehandlingar. En del ställen har sina egna specialiteter, t.ex. när jag var i Rumänien med Reumatikerföreningen SUS Vi badade i ortens saltvattenbassäng. I badkar hällde man lera från någon varm källa. Det var bara att kliva i det varma lerbadet och njuta. Det luktade svavel. Det var svårt att tro att man skulle kunna duscha det svarta av sig. Där fanns också under vattenmassage och mycket annat. Den resan gick under rubriken Rehabiliteringsresa. I KONTAKTEN nr 5 kan du läsa om Rehabresor 2013 i regi av olika föreningar. Alla behandlingar går ut på att kunden som får behandling ska känna ett välbefinnande. Om du funderar på att åka på en resa i grupp eller ensam, tag reda på hur många behandlingar som ingår i priset och hur lång varje behandling är. Ofta kan man i mån av plats boka in flera behandlingar när man kommit fram till stället man bokat. Gå in på nätet eller hitta olika ställen i tidningar eller resebyråer som hjälper till att hitta rätt resa för dig. Den 6-11 juni 2012 ordnade vår förening en resa till Tallin, Kalev Spa hotel. Vi reste dit med Tallink Silja. Maten ombord var helt fantastisk!! Flera av dem som var med hade rest på Spa till Estland tidigare år och de hade några synpunkter. Men jag tror att det var handikappanpassat överallt och att den ledda vattengymnastiken var bra. Skönhetsbehandlingar, som ansiktsbehandling, olika kroppsmassager och nagelvård var av god kvalitet. Saltkammare lät väl spännande. Vad var det? Hela rummet var täckt av salt på väggar och tak. Det var inte speciellt varmt därinne, men antagligen var det nyttigt att inandas luften. Men som alltid när det gäller olika behandlingar, så måste man upprepa den många gånger, för att det ska ge resultat.

12 Staden Tallin anlades 1219 av danskarna. Vid ingången till den gamla stadskärnan finns det varje dag många blomsterhandlare som ställer sina blommor ute på gatan. Det är en fantastisk färgprakt. Närmare den högt belägna kyrkan finns en mycket populär restaurang i tals stil. Man kan äta ute på den öppna platsen framför restaurangen. Toaletten inne i huset är en sevärdhet. Det finns hoppa av och på bussar för rundturer. Vårt hotell låg också nära en marknad, som innehöll allt från kläder till leksaker souvenirer osv. Man är inte noga med arbetsmiljön för t.ex. hantverkare. Utanför vårt hotellfönster på huset mitt emot vårt, klättrade varje dag två män på det branta taket utan livlina!! Vi vågade nästan inte titta. Eftersom maten, som ingick i priset, inte var lockande, så var det trevligare att besöka några av stadens restauranger. En Afrikansk restaurang vi besökte var gemytlig med sin afrikainspirerade inredning. De serverade dessutom mycket god mat. 12

13 13 Sist men inte minst hade vi en trevlig resa med mycket skoj, där vi också knöt nya kontakter. Tänk, när vi spelade YATZY på båten och första pris var en burk såpbubblor. Alla blev som barn på nytt och ville göra den största bubblan. För den som inte vill vara bortrest så länge, kan jag varmt rekommendera en sådan här sparesa med föreningen. Ring gärna någon i styrelsen för att få veta mer! Eva Åbrink Resegruppen (Carole Glemhorn och Ann-Marie Lindgren) föreslår inför nästa år: SPARESA till Pernu i augusti 2013

14 14 HATTPARAD som fick förhinder Barbro Montelius planerade årets Hattparad för att hållas under det jättestora partytältet i hennes trädgård. Hon hade garderat sig med servitörer och annan hjälp om hon skulle blir sjukare av sina reumatiska problem. Det som hände då var helt oväntat. Barbro drabbades av maginfluensa och vi hjälptes åt att ringa återbud till alla som anmält sig. Ingen ville ju komma till då. Fibrogruppens medlemmar som hade varit ambitiösa och köpt nya hattar beslöt då att som en gruppaktivitet åka till det trevliga The Nut House vid Almungevägen och ha en minihattparad. Nu hoppas vi på att den stora Hattparaden ska komma att fungera år 2013 strax före midsommar. Carole Glemhorn, Ann-Marie Lindgren och Barbro Montelius STUDIECIRKLAR Kamratstödjargrupper för medlemmar med reumatiska systemsjukdomar Under hösten 2009 startade diagnosombuden för de reumatiska systemsjukdomarna en mer organiserad verksamhet med kamratstödjare. Denna verksamhet fortsatte under 2010, 2011 och Tanken var att vi som har dessa sjukdomar kan ta vara på fördelen med att förstå varandra utan att behöva ge alltför långa förklaringar. Det råkar vi ut för alltför ofta när det gäller släkt, vänner och bekanta. Cirklarna har redan fungerat som kamratstödjargrupper och vi har lärt oss en del. Men vi ville ha större möjligheter att arbeta med mer koncentrerade tips och råd till varandra. Tanken var också att undvika ombudsmannarollen utan mer koncentrera oss på att vara ungefär på samma plan.

15 15 Diagnosombuden har också tagit emot telefonsamtal från medlemmar både i vår egen förening och i närliggande föreningar. De har velat träffa andra med samma diagnos och några har kommit på kamratstödjargruppernas träffar. Träffarnas deltagargrupper försökte vi hålla ganska små för att alla skulle komma till tals. Vi fortsätter med denna verksamhet under år Vi tror att det här är viktigt eftersom detta ofta är den första anledningen till att reumatiker vill vara medlemmar i vårt förbund. Fibrogruppen Upplands Väsby 2012 Fibrogruppen Upplands Väsby består av 11 medlemmar och vi anser att gruppen är fulltalig. Vi tar del av all information och rön om våra sjukdomar, diskuterar väldigt mycket samt delger varandra information om olika mediciner och behandlingsformer. Vi har väldigt roligt på våra träffar men har också varit ledsna ibland när allt känts hopplöst med smärtor och andra problem. När Hattparaden i Barbro Montelius trädgård blev inställd hade gruppen redan köpt nya hattar. Vi tog då på oss hattarna och gick till den fina anläggningen The Nut House på vägen till Almunge och åt lite gott. Ann-Marie Lindgren Carole Glemhorn Textil- och målericirkeln För några år sedan ordnade föreningen ett stort möte i Väsby folkets hus. Vi i textilcirkeln samlade ihop det vi hade gjort och ställde ut. Det hade blivit en del genom åren trots att vi ibland tyckte att vi inte fick något gjort. På mötet kom några fram och undrade varför vi ställde ut hantverk på ett möte för reumatiker. Det hörde väl inte ihop, tyckte de. Men det tyckte vi som var med. Stimulansen och distraheringen vid skapandet har varit viktigt för oss som är sjuka. Att få träffa varandra har också varit viktigt. Vi har varit noga med att stötta varandra när våra kroppar har varit besvärliga och när vår situation för övrigt har varit krånglig. Det har inte varit viktigt att vi har talang. Dessutom har vi nosat på enkel bildterapi för oss som blir lite nervösa av våra sjukdomar. Vi har målat med akvarell och akrylfärger (oljefärger är inte tillåtna i vår lokal) och när vi för några år sedan fick problem med att använda symaskinerna kom vi på att vi istället kunde limma lapptäckslapparna på väv för akrylmåleri. Det blev ganska fint och var värt att ramas in. Tipset fick vi av personalen på Edsviks konsthall i Sollentuna. För många år sedan, cirkeln är gammal, bestämde vi att vi skulle göra en utflykt var tredje gång. Det har vi försökt att hålla på. Det ger oss

16 16 inspiration och vi känner att vi kommer ut i kulturvärlden och får lite fart. Under år 2012 besökte vi Nationalmuseum (ryska konstnärer) Valdemarsudde, Liljevalchs och Thielska Galleriet. På Valdemarsudde fick vi se fantastiska vävar, både mattor och bonader. En film med svensk textilhistoria gjorde att vi satt länge i det lilla filmrummet på övervåningen. Där träffade vi också medlemmar från andra Reumatikerföreningar. Vår studieorganisatör Ulla Axelsson trängs med bladramar på Liljevalchs konsthall Liljevalchs konsthall ordnade en utställning med bladramar som hade klätts in med tusen olika material. Trådar och fjädrar och gräs och knappar Salarna var fulla med upphängda bladramar. Ulla Axelsson och Barbro Montelius undrade hur det skulle vara möjligt att ta till sig alla otroliga skapelser och började för säkerhet skull med en kopp starkt kaffe med kaka för att börja rundvandringen. Det är det klassiska svenska

17 17 sättet att orka vidare. I ett rum fanns det bord med material för alla besökare som ville få till något eget fint. Agnes Eriksson i gruppen köpte några ramar som hon hade tänkt skapa något i på någon cirkelträff. Kanske något med halm. Hon har nu börjat med att borra hål. På Valdemarsudde såg vi en fin Hillutställning. Hans landskap och sätt att använda gröna färger och ensamma gubbar och vagnar och träd lockar oss att komma fler gånger på utställningar med hans verk. Vi såg också utställningen med den finländska konstnären Helene Scherfbecks konst. Vi njöt och tyckte nog att hennes konst slår det mesta. Hon hade ett knep att göra verken lysande med att sätta dit en stor eller liten röd fläck på bilden. Vi har ibland köpt utställningskatalogerna för att sitta och bläddra i hemma när vi inte har klarat att ta oss iväg till utställningar. Eva Kersti Palmgren framför en matta vävd av Ann-Charlotte Selse. I december tog vi oss till julmarknaden på Karby Gård vid Täby kyrkby. Där har gruppen länge haft kontakt med en textilkonstnär, Ann-Charlotte Selse. Hon lovade nu att sy en kavaj åt Barbro som har blivit lite större av

18 18 sin diet och hon sålde fina sjalar och lavendeldoftande linnehjärtan med vit spets till oss. En annan konstnär visade upp smycken som hon hade gjort med glasfusingteknik, d.v.s. smält glas med små färgklickar och minimetalldelar. Karby gård är en trevlig utflyktsgård med konsthantverk och måleri. Pröva den någon gång! Gruppen har planerat att i februari 2013 locka en glasfusinglärare till vår lokal, så att vi kan få prova på. Vår tanke med en yttre cirkel är att de som är intresserade kan följa med på utflykterna eller komma till gruppen för att se och höra vad vi håller på med. Det är en fin form för distrahering för oss som har problem med kroppen. Barbro Montelius Enligt uppdrag från deltagarna i textil-målericirkeln Föreningsmässa i Upplands Väsby Föreningen visade upp sig med ett bord med informationsmaterial om diagnoser på. Vi ordnade en tävling som deltagarna kunde vinna en guldstjärna i om de svarade rätt. Vi tittade lite avundsjukt på de andra föreningarnas informatörer. Alla hade föreningströjor utom vi. Det berodde på att leveransen till oss hade trasslat till sig Planeringsdagar i Nynäshamn. Två planeringsdagar arrangerades på Nynäsgården i Nynäshamn. Inbjuden från distriktet var Johan Hammarström. Han pratade om vikten av att försöka hålla föreningarna vid liv. Det blev två givande dagar med många diskussioner om föreningen. Vi åt god mat och hade väldigt trevligt. Patientskolor Stockholms läns reumatikerdistrikt har startat ett projekt för att få igång patientskolor för medlemmar med några diagnoser. Carole Glemhorn och Marijka Jäger åkte på kurs i Borlänge 2 dagar i april för att utbilda sig till informatörer i artros och smärta. Sjukgymnaster och arbetsterapeuter är också inblandade. Marijka och Carole brukar åka ut tillsammans när det på något ställe har fungerat att få ihop en grupp som fått diagnosen Artros eller Fibromyalgi. De brukar åka ut till tredje träffen på vårdcentralen och prata med gruppen. Det handlar om att peppa patienterna med att det går att få ett bra liv ändå. Det gäller att inte glömma att motionera och röra på sig. Dessutom är det viktigt att veta att båda diagnoserna hör till Reumatikerförbundets område. De flesta har ingen aning om det.

19 19 Marijka och Carole har fått åka runt till olika kommuner för att det ännu så länge finns för få informatörer. - För tillfället har vi 6 olika kommuner som vi åker runt till, säger Carole. Från Märsta till Nykvarn, men roligt är det. EKONOMI Föreningen har under 2012 erhållit aktivitetsbidrag och lägenhetshyra från Sollentuna kommun. Från Upplands Väsby har vi fått medlemsbidrag. Från Sigtuna kommun har föreningen tyvärr inte fått något bidrag. Reumatikerförbundet har bidragit med en del av medlemsavgiften. ABF i Upplands Väsby, Sigtuna och Sollentuna har stöttat oss ekonomiskt vid våra medlemsmöten genom att upplåta sina samlingslokaler gratis. I övrigt hänvisas till föreningens balans- och resultatrapport. UTBILDNING, KURSER, KONFERENSER, REPRESENTATION. Olika möten som styrelsen deltagit i: Reumatikerdistriktets ordförandekonferens under hösten (Carole Glemhorn) Reumatikerdistriktets representantskapsmöte Reumatikerdistriktets studieorganisatörsmöten, (Ulla Axelsson) HSO Upplands Väsby årsmöte (Claire Dahlström och Carole Glemhorn) Svenska Läkarsällskapets Medicinska Riksstämma (Claire Dahlström och Carole Glemhorn)

20 20 VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2013 Vår förenings mål kommer att vara: - Att värva fler medlemmar - Att hålla styrelsemöten 6 gånger per år. - Att den specialanpassade cirkelverksamheter fortsätter att utvecklas - Att arbeta för att våra medlemmar ska bli mer aktiva, komma på våra möten och delta i cirklar. Årsmötet hålls onsdagen den 20 februari 2013 kl i ABFs lokaler i Upplands Väsby SLUTORD När jag sitter här och ska försöka sammanfatta vår verksamhet året 2013 så känner jag en otrolig glädje över vad vi åstadkommit. Vi är en bra styrelse. Tack vare er duktiga och engagerade ledamöter som orkat och ställt upp så har vi lyckats genomföra nästan allt vi föresatte oss att göra i planeringen inför detta år. Alla aktiva styrelseledamöter har någon form av sjukdomsdiagnos och försöker pussla ihop sina scheman så att de kan var med på de viktiga styrelsemötena. Det ska finnas förslag att bearbeta, några ska ta ansvar för att det går att genomföra och se till att det finns personer som kan vara med och göra detta arbete. Vi har under året sett till att ha med en artikel i flera nummer av Kontakten för att synas utåt mot våra medlemmar. Vi har också där lagt in framtida aktiviteter så förutom Programbladet, som kommit ut två gånger, har vi även detta sätt att kommunicera. Mot bakgrund av ovanstående har vi beslutat oss för att i stället för månatliga styrelsemöten endast ha 6 st. per år, 3 st. varje termin Att arbeta i en förening ger så mycket socialt, som inte kan värdesättas i pengar. Vi ideellt arbetande personer kommer ut bland människor, som väntar på oss och vi känner att vi behövs. Då växer självkänslan och för en stund lämnar man sin värk och sina problem utanför. Vi välkomnar gärna nya medlemmar i styrelsen och är du intresserad av att arbeta ideellt med något som du brinner för, så är du hjärtligt välkommen att

21 21 kontakta mig eller någon annan i styrelsen antingen via mail eller också ett telefonsamtal (brev går också bra). Vi får aktivitetsbidrag från förbundet och ett litet bidrag från kommunerna. Vi får tacka Sollentuna kommun, som så välvilligt betalar hyran för vår fina handikappanpassade kanslilokal. Tack också till Upplands Väsby kommun för bidraget till vår förening. Till alla som har stöttat oss i vårt arbete framför vi vårt varma tack. Carole Glemhorn Ordförande

22 22

23 23

24 24 Revisionsberättelse Undertecknade revisorer Lars Hammarbäck och Bertil Joneken har tagit del av styrelsens i Reumatikerföreningen i Sollentuna-Upplands Väsby-Sigtuna verksamhetsberättelse för kalenderåret Vi har även tagit del av styrelseprotokoll och övriga handlingar. Räkenskaperna är förda i god ordning och försedda med vederbörliga verifikationer och vi tillstyrker därför att årsmötet fastställer styrelsens ekonomiska rapport utvisande tillgångar om ,17 kr och ett resultat för verksamhetsåret 2012 om ,39 kr. Resultatet föreslås balanseras i ny räkning. Vi tillstyrker dessutom att styrelsen beviljas ansvarfrihet för det gångna året. Norrviken Lars Hammarbäck Bertil Joneken Reumatikerföreningen Sollentuna-Upplands Väsby-Sigtuna

25 25 Förslag till budget 2013 Intäkter Bidrag från Sollentuna kommun 0 Bidrag från Upplands Väsby kommun 5000 Medlemsavgifter Bidrag från ABF 500 Ränteintäkter 500 Summa intäkter Kostnader Lokalkostnader 5000 Mötesverksamhet, subventioner mm AU, styrelse Diagnosombudens verksamhet 8000 Telefonkostnadsersättningar 2600 Reseersättningar 5000 Kontorskostnader 3000 Utbildning 3000 Internetavgift 1000 Telefon 500 Porto Bankkostnader 1000 Oförutsedda kostnader Summa kostnader Årets underskott 11000

26 26 Det är styrelsens förhoppning inför kommande år att vi med hjälp av Reumatikerförbundet och Reumatikerdistriktet kan behålla och utveckla vår verksamhet. Till alla som har stöttat oss i vårt arbete framför vi vårt varma tack. Carole Glemhorn Ordförande Eric Lindgren Kassör Claire Dahlström Ledamot Ulla Axelsson Studieorganisatör Torgny Gålnander ledamot Barbro Montelius Sekreterare Ann-Marie Lindgren Ledamot Marijka Jäger ledamot Mia Thegel Ersättare

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

Reumatikerföreningen. Vår/Sommar 2014. KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE

Reumatikerföreningen. Vår/Sommar 2014. KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE Reumatikerföreningen Vår/Sommar 2014 KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE Årsmöte för verksamhetsåret 2013 onsdagen den 19 februari kl 18:30 i Lidbeckska huset Årsmötesförhandlingar

Läs mer

DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00

DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00 DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00 1. Årsmötets öppnande. 2. Parentation 3. Val av presidium a) mötesordförande b) sekreterare. c) protokolljusterare tillika rösträknare. 4.

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

onsdag den 18 mars kl 18.00 i Korskyrkan

onsdag den 18 mars kl 18.00 i Korskyrkan onsdag den 18 mars kl 18.00 i Korskyrkan Ur programmet: Årsmötesförhandlingar Annika Rönnkvist, Kullens Handelsträdgård, berättar och visar bilder: Lotteri - vi tar tacksamt emot vinster till lotteriet.

Läs mer

VÄLKOMMEN. till årsmötet 2012. SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk och soja

VÄLKOMMEN. till årsmötet 2012. SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk och soja VÄLKOMMEN till årsmötet 2012 SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk och soja DAGORDNING ÅRSMÖTE 10 MARS 2012 1 Årsmötet öppnas 2 Val av mötesfunktionärer a. Mötesordförande

Läs mer

senast den 4 september 2006

senast den 4 september 2006 Till Sunda Takters medlemmar Härmed kallas du till årsmöte med STs idrottsförening SUNDA TAKTER Torsdagen den 7 septemberl 2006 kl 14.00 i Lönnkrogen. Vi bjuder även på lite att äta därför är det viktigt

Läs mer

Årsmöte 2014-04-23. Årsmöteshandlingar

Årsmöte 2014-04-23. Årsmöteshandlingar Årsmöte 2014-04-23 Årsmöteshandlingar Innehåll FÖRSLAG TILL DAGORDNING... 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013... 3 ÅRSREDOVISNING FÖR 2013... 4 REVISIONSBERÄTTELSE... 5 LOKAL MEDLEMSAVGIFT... 6 BUDGET 2014...

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Lördag den 21 februari 2015 kl 14.00, The Guitars ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR LINKÖPINGS FRITEATER 2012 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av presidium a/ Årsmötets ordförande b/ Årsmötets sekreterare c/ Justerare

Läs mer

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet.

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 (3) Datum 2014-03-27 Årsmöte mars 2014 Protokoll fört vid Villaägarföreningen Jakobsbergs 126:e årsmöte torsdagen den 27 mars 2014 kl. 18:30 på Pilbogården, Kristinagatan 14, Västerås.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2013

Verksamhetsberättelse för 2013 Verksamhetsberättelse för 2013 ILCO:s Jönköpings länsförening 2014-03-16 Mäster Gudmunds Källar Jönköping Kallelse till ILCO:s årsmöte 2014 Söndagen den 16 mars håller vi årsmötesförhandlingar på restaurang

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 VILLAÄGARNA SKARABORG ORG. NR 802441-4883 1 Villaägarna Skaraborg VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 Styrelsen för Villaägarna Skaraborg får härmed

Läs mer

ATT BILDA EN LOKALFÖRENING - råd och tips om hur man bildar och arbetar i en förening (uppdaterad 2014-03-12)

ATT BILDA EN LOKALFÖRENING - råd och tips om hur man bildar och arbetar i en förening (uppdaterad 2014-03-12) ATT BILDA EN LOKALFÖRENING - råd och tips om hur man bildar och arbetar i en förening (uppdaterad 2014-03-12) Vad är en ideell förening? En förening kan bildas av ett antal personer med ett gemensamt intresse.

Läs mer

LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening

LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening Årsberättelse 2014 Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Godkännande av dagordning 3. Val av 2 st justeringsmän tillika rösträknare 4. Val av ordförande till

Läs mer

Hovgården fiber Ekonomisk förening

Hovgården fiber Ekonomisk förening Hovgården fiber Ekonomisk förening Kallelse till årsmöte Onsdagen den 18 mars 2015 Kl. 18:15 i Björlandagårdens Café Varmt välkomna!! Eventuella Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 1 vecka innan

Läs mer

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING 2012 Nr: 2 BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING Museets öppettider: Lördag-söndag under juni-augusti kl.11.00-15.00 Grupper hela året Årsmötet 28 mars i Övergransgården sidan 2 Torpbesök i tid

Läs mer

LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening

LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening Årsberättelse 2013 Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Godkännande av dagordning 3. Val av 2 st justeringsmän tillika rösträknare 4. Val av ordförande till

Läs mer

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR FRÅN MÖTE 9 MARS 2015. INNEHÅLLER PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTET SAMT KALLELSE, DAGORDNING, VERKSAMHETSBERÄTTELSE, EKONOMISK REDOVISNING. REVISIONSBERÄTTELSE SAMT

Läs mer

FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011.

FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011. Verksamhetsberättelse 2010 Idé och utvecklingsgruppen Karlholm Västland FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011. 1. Mötets öppnande. 2. Godkännande

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Dalarnas Judoförbund 2014-01-01 13-31

Verksamhetsberättelse för Dalarnas Judoförbund 2014-01-01 13-31 Verksamhetsberättelse för Dalarnas Judoförbund 2014-01-01 13-31 Anslutna föreningar I Dalarnas Judoförbund finns 10 stycken klubbar anslutna till Dalarnas Judoförbund, och över 650 medlemmar. Borlänge

Läs mer

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Skara-Götene FUB Verksamhetsberättelse 2014 Sid 1 (5) Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Skara-Götene får härmed

Läs mer

Bildandet av en förening.

Bildandet av en förening. Bildandet av en förening. Konstituerande möte är när föreningen bildas och ett första möte hålls. När en förening söker bidrag, hyr lokal, skaffar telefonabonnemang eller liknande frågas det oftast efter

Läs mer

Täby Centrum c/o Träffpunkten Åkerbyvägen 84, 183 35 TÄBY. PRO Täby Centrums VERKSAMHETSBERÄTTELSE

Täby Centrum c/o Träffpunkten Åkerbyvägen 84, 183 35 TÄBY. PRO Täby Centrums VERKSAMHETSBERÄTTELSE c/o Träffpunkten Åkerbyvägen 84, 183 35 TÄBY PRO Täby Centrums VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Styrelsen har efter årsmötet och konstituerande sammanträde haft följande ledamöter Namn Befattning Mandatperiod

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006 Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare verksamhetsåret 2006 Styrelsen för YSS har under verksamhetsåret varit: fredag den 24 augusti 2007 Ordföranden fram till årsmötet i Skövde

Läs mer

FÖRENINGEN NORDEN PITEÅ Vårbrev 2012

FÖRENINGEN NORDEN PITEÅ Vårbrev 2012 FÖRENINGEN NORDEN PITEÅ Vårbrev 2012 Styrelsen hälsar medlemmarna välkomna till årets verksamhet i Piteå. Kallelse till årsmöte. Tisdagen den 14 februari 2012 Plats: Vardagsrummet, Gamla Bryggeriet samma

Läs mer

SeniorNet Lidingö. Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket

SeniorNet Lidingö. Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket 1 SeniorNet Lidingö Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Dagordning 1 Mötet öppnas. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av två

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Årsmöte 2014 Torsdagen den 30 januari 2013

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Årsmöte 2014 Torsdagen den 30 januari 2013 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Årsmöte 2014 Torsdagen den 30 januari 2013 Plats: Aptitgården, Vädursgatan 5 Gårda-GÖTEBORG Program: (Inskrivning from 16.45) 16.45-17.30 Lättare förtäring 17.30-18.00

Läs mer

Protokoll från årsmöte Tom/Limmanäs VA Samfällighetsförening (under bildande) Datum: 2014-04-09 i Fjärås Församlingshem kl 18:30-20:00

Protokoll från årsmöte Tom/Limmanäs VA Samfällighetsförening (under bildande) Datum: 2014-04-09 i Fjärås Församlingshem kl 18:30-20:00 Årsmötesprotokoll 2014-04-09 Protokoll från årsmöte Tom/Limmanäs VA Samfällighetsförening (under bildande) Datum: 2014-04-09 i Fjärås Församlingshem kl 18:30-20:00 1. Mötets öppnande. Föreningens ordförande

Läs mer

nummer 1»2013«årgång 34

nummer 1»2013«årgång 34 nummer 1»2013«årgång 34 =====================Ledare======================== God fortsättning på det nya året! Jag hoppas att ni alla har haft en skön ledighet under helgerna som varit. Årets första ON

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors

Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors 1 Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors VÅR VERKSAMHET Barns rätt till skydd mot våld I förebyggande syfte samverkar vi med skolor och folkhälsoförvaltningen.

Läs mer

SeniorNet Örebro Årsmöte 23 mars 2015 kl 14.00-16.00

SeniorNet Örebro Årsmöte 23 mars 2015 kl 14.00-16.00 SeniorNet Örebro Årsmöte 23 mars 2015 kl 14.00-16.00 Plats: SV:s lokaler, Fabriksgatan 8, Örebro Innehållsförteckning Sid Föredragningslista 1 Styrelsen 2 Revisorer 2 Verksamhet 2 Seniorfestivalen 2 SeniorNet

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 2012

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 2012 Anläggningssamfälligheten GRIMSTA A 2012-03-08 KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 2012 N ar.? Den 29 mars kl. 19.30 Var? Breddenskolans matsal Dagordning: 1 Mötet öppnas 2 Mötet behörigt utlyst? 3 Fastställande av

Läs mer

PROTOKOLL. Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte. Tid Torsdagen den 21 september 2006. Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006

PROTOKOLL. Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte. Tid Torsdagen den 21 september 2006. Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006 PROTOKOLL Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte Tid Torsdagen den 21 september 2006 Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006 Närvarande Styrelsen: Birgitta Gruvfält, Karolinska Universitetssjukhuset,

Läs mer

DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 2013 klockan 11.00.

DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 2013 klockan 11.00. Kallelse DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 213 klockan 11.. Plats: Lilla Västanbergsvägen 24 Dagordning 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts

Läs mer

Reumatikerföreningen Norrköping

Reumatikerföreningen Norrköping Reumatikerföreningen Norrköping Verksamhetsberättelse 2012 1 Styrelsen för Reumatikerföreningen Norrköping lämnar härmed följande berättelse. Styrelsen har från årsmötet den 28 februari bestått av: Ordförande

Läs mer

Neuroförbundet Västervik

Neuroförbundet Västervik Neuroförbundet Västervik org.nr. 833600 8175. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2 0 1 3 1. Styrelsen för Neuroförbundet Västervik får härmed överlämna Verksamhetsberättelsen för. 1 januari 31 december 2013 Inledning.

Läs mer

Att starta en förening

Att starta en förening Att starta en förening Fritidskontoret Hur du bildar en förening En grupp människor med samma intresse samlas till ett möte för att bilda en förening. En provisorisk styrelse (interimsstyrelse) utses som

Läs mer

1. Öppnande Anja Delmefors hälsade välkommen och förklarade årsmötet öppnat.

1. Öppnande Anja Delmefors hälsade välkommen och förklarade årsmötet öppnat. ABATE Sverige Årsmöte 2013 Protokoll 1. Öppnande Anja Delmefors hälsade välkommen och förklarade årsmötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd för mötet Fastställdes röstlängd för årsmötet. 3. Val av

Läs mer

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner Ett årsmöte hålls för att stämma av vad som har hänt under det föregående året, bestämma vad som ska hända det kommande året och att välja

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening Styrelsen för lokalföreningen i Karlskoga-Degerfors får härmed avge följande rapport för verksamheten 2013. Styrelsen har under året bestått av Ordförande:

Läs mer

Årsredovisning för den ideella föreningen NÝSIR Org nr 802442-9949

Årsredovisning för den ideella föreningen NÝSIR Org nr 802442-9949 Årsredovisning för den ideella föreningen NÝSIR Org nr 802442-9949 För perioden 1 Januari 2011 31 December 2011 Verksamhetsberättelse 2011 Föreningen NÝSIR redovisar här med sin verksamhetsberättelse för

Läs mer

SPHK NEDRE NORRA Inbjuder alla medlemmar till Årsmöte

SPHK NEDRE NORRA Inbjuder alla medlemmar till Årsmöte t SPHK NEDRE NORRA Inbjuder alla medlemmar till Årsmöte Lördag 7/3-2015 kl. 17.00 I samband med SPHK NN s Klubbmästerskap. I Norråker, Jämtland. Lokal: Restaurang Utposten, Norråker. Möteshandlingar kommer

Läs mer

Årsmöte West Coast Jitterbugs. Mötets öppnande Föreningens ordförande Elisabeth Axelsson öppnade årsmötet kl. 19.10

Årsmöte West Coast Jitterbugs. Mötets öppnande Föreningens ordförande Elisabeth Axelsson öppnade årsmötet kl. 19.10 Årsmöte West Coast Jitterbugs 19 oktober 212 Mötets öppnande Föreningens ordförande Elisabeth Axelsson öppnade årsmötet kl. 19.1 1 Fastställande av röstlängd Medlemmar som betalat medlemsavgiften prickas

Läs mer

Styrelsens arbetsordning. Reviderad 2014-04-27

Styrelsens arbetsordning. Reviderad 2014-04-27 Styrelsens arbetsordning Reviderad 2014-04-27 Sida 1 av 5 Arbetsordning för FSO:s styrelsearbete Mål FSO ska verka för att få delaktighet i verksamheter och projekt som avser Social Omsorg runt om i landet

Läs mer

Protokoll fört vid möte för Föreningen Åh stiftsgårds vänner 2015-03-10

Protokoll fört vid möte för Föreningen Åh stiftsgårds vänner 2015-03-10 Tid: 2015-03- 10 kl 18.45-20.15 Plats: K2R, Kungsgatan 45, Göteborg 17-27 Närvarande: Linnea Wulfsberg, ordförande Maria Henoch, vice ordförande ordinarie Andreas Lindhé, ordinarie Emma Boije, ordinarie

Läs mer

Handlingar för årsmöte Sverok Östergötland 2015. Plats Studiefrämjandet. Tid 2015 01 31 13:00

Handlingar för årsmöte Sverok Östergötland 2015. Plats Studiefrämjandet. Tid 2015 01 31 13:00 Handlingar för årsmöte Sverok Östergötland 2015. Plats Studiefrämjandet Tid 2015 01 31 13:00 Fastställan av dagordning 1. Mötet öppnas 2. Formalia 2.1. Fråga om Mötets behörighet 2.2. Val av mötesordförande

Läs mer

Verksamhets- berättelse för

Verksamhets- berättelse för Verksamhets- berättelse för 2013 Verksamhetsberättelse för Celiakiföreningen i Kronobergs län 1 januari 31 december 2013. Medlemmar: Vid årets slut hade Celiakiföreningen i Kronobergs län medlemmar enligt

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 Ansvarig utgivare Birgítta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31 25 Vice

Läs mer

Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse

Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse Årsmöte nr 2, 2011-06-18 vid Boulebanan 1 Ordföranden Lars Danielsson hälsade de 15 närvarande medlemmarna välkomna till Bouleföreningens

Läs mer

Lidköpings Konstförenings verksamhetsberättelse för 2014. Föreningens 79:e verksamhetsår

Lidköpings Konstförenings verksamhetsberättelse för 2014. Föreningens 79:e verksamhetsår Lidköpings Konstförenings verksamhetsberättelse för 2014 Föreningens 79:e verksamhetsår Lidköpings Konstförening Styrelsen för Lidköpings Konstförening avger följande verksamhetsberättelse för 2014 föreningens

Läs mer

Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved.

Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved. Kallelse till ILCO:s årsmöte 2010 Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved. 10.30 Kaffe och fralla 11.00 Sedvanliga årsmötesförhandlingar 12.30 Lunch 13.30

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Umeortens civilförsvarsförening VERKSAMHETSÅRET 2013 01 01 2013 12 31

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Umeortens civilförsvarsförening VERKSAMHETSÅRET 2013 01 01 2013 12 31 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Umeortens civilförsvarsförening VERKSAMHETSÅRET 2013 01 01 2013 12 31 1.1 Inledning En stor del av föreningens styrelsearbete har inriktats mot att fortbilda och kompetensutbilda

Läs mer

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid En grupp människor med samma intresse samlas till ett möte för att bilda en förening. En provisorisk styrelse(interimsstyrelse) som kan bestå av tre personer

Läs mer

Att bilda förening för en sällsynt diagnosgrupp

Att bilda förening för en sällsynt diagnosgrupp Att bilda förening för en sällsynt diagnosgrupp - Tips och anvisningar för dig som vill starta en diagnosförening Innehåll - Stadgar och annat grundläggande - Att bilda en förening - När föreningen har

Läs mer

Vid PRO Skarpnäcks årsmöte tisdagen den 10 mars 2015

Vid PRO Skarpnäcks årsmöte tisdagen den 10 mars 2015 DAGORDNING 2 (8) Vid PRO Skarpnäcks årsmöte tisdagen den 10 mars 2015 1. Årsmötets öppnande 2. Parentationer (en tyst minut) 3. Fråga om mötet har behörig kallas 4. Fastställande av dagordning 5. Val av

Läs mer

Stadgar för Hovenäsets Intresseförening

Stadgar för Hovenäsets Intresseförening 1 Allmänna bestämmelser Stadgar för Hovenäsets Intresseförening 1. Föreningens namn Föreningens namn är Hovenäsets Intresseförening 2. Föreningens ändamål Föreningens ändamål är att verka för åretrunt-

Läs mer

1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet.

1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet. Kalmar NSF Distrikt Årsmötesprotokoll 2011-03-26 1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet. 2 Fastställande av röstlängd Distriktsordförande Mattias Henriksson ropade upp

Läs mer

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27 Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27 1 Namn och Distriktets namn och geografiska verksamhetsområde geografiskt fastställs av Autism- och Aspergerförbundets

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening

Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening Inledning Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening Visit Värmdö Ideell Förening är näringslivets och föreningslivets organisation inom besöksnäringen. Tillsammans med Värmdö kommun bildar

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer

Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer STYRELSE Styrelsen väljs av medlemmarna på föreningsstämman. 1.8 Valbar till förtroendeuppdrag. Röstberättigad medlem, enligt 5.3,

Läs mer

SSG Årsmöte 2014. Torsdag 11 december kl. 18:30 på Albatross GK. 12. Förslag till ändring av föreningens stadgar avseende (se kommentarer sid 2)

SSG Årsmöte 2014. Torsdag 11 december kl. 18:30 på Albatross GK. 12. Förslag till ändring av föreningens stadgar avseende (se kommentarer sid 2) SSG Årsmöte 2014 Torsdag 11 december kl. 18:30 på Albatross GK. Dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Fråga om årsmötets behöriga utlysande 4. Fastställande av dagordning 5.

Läs mer

Program Högalid. Våren 2014. Välkommen till en ny säsong med PRO Högalid

Program Högalid. Våren 2014. Välkommen till en ny säsong med PRO Högalid Program Högalid Våren 2014 Välkommen till en ny säsong med Ciao Ciao är en italiensk restaurang som öppnade sina dörrar i hjärtat av Hornsgatan februari 2013. Det blev snabbt en mycket populär restaurang.

Läs mer

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010. Verksamhetsberättelse Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010. Styrelsen Ordförande Vakant Vice ordförande

Läs mer

Protokoll från årsmötet den 6 mars 2010 i IOGT- lokalen, Strömtorp, Degerfors med Letälvsgillet som arrangör.

Protokoll från årsmötet den 6 mars 2010 i IOGT- lokalen, Strömtorp, Degerfors med Letälvsgillet som arrangör. Folkdansringen i Örebro län Protokoll från årsmötet den 6 mars 2010 i IOGT- lokalen, Strömtorp, Degerfors med Letälvsgillet som arrangör. 1 Mötets öppnande Ordförande Rolf Östman hälsar välkommen och förklarar

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse 1 Verksamhetsberättelse 2013 1 2 Styrelsen för Svenska Landseer klubben får härmed avge verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013 Styrelsen Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare Suppleant

Läs mer

Stadgar för Föreningen Hem för Finländska Åldringar

Stadgar för Föreningen Hem för Finländska Åldringar Stadgar för Föreningen Hem för Finländska Åldringar Behandlade för första gången vid mötet 20.11.2009 och antagna vid årsmötet 24.4.2010. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Hem för Finländska

Läs mer

Tips och Råd. Svårt? Krångligt? Jobbigt? Inte alls! Läs mer här om hur lätt det är egentligen. till er som vill bilda en ny ungdomsklubb

Tips och Råd. Svårt? Krångligt? Jobbigt? Inte alls! Läs mer här om hur lätt det är egentligen. till er som vill bilda en ny ungdomsklubb Tips och Råd till er som vill bilda en ny ungdomsklubb Svårt? Krångligt? Jobbigt? Inte alls! Läs mer här om hur lätt det är egentligen. 1 Innehåll Om SDU och denna broschyr 3 Nybörjare eller veteran? 4

Läs mer

Förtroendevalda. SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se

Förtroendevalda. SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se Förtroendevalda SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar www.ssu.se publicerat våren 2013 SSU-KLUBBENS FÖRTROENDEVALDA SSU-klubbens förtroendevalda är de som

Läs mer

Stadgar för Föräldraföreningen vid Rudolf Steinerskolan i Göteborg

Stadgar för Föräldraföreningen vid Rudolf Steinerskolan i Göteborg Stadgar för Föräldraföreningen vid Rudolf Steinerskolan i Göteborg 1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Föräldraföreningen vid Rudolf Steinerskolan i Göteborg. Föreningen har sitt säte i Göteborg.

Läs mer

GOTLANDS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING 2008-03-27

GOTLANDS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING 2008-03-27 Verksamhetsberättelse 2007 2 GOTLANDS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING 2008-03-27 Gotlands Idrottshistoriska Förenings medlemmar inbjudes härmed till årsmöte torsdag 27 mars 2008 kl 18.30 i Polishuset i Visby.

Läs mer

Hjortron myr i Gargnäs

Hjortron myr i Gargnäs Hjortron myr i Gargnäs Årsberättelse för Intresseföreningen Gargnäs Behövs gällande 2010. Organisations nummer: 895400-8366 Skolvägen 15 mail. info@gargnas.se 920 73 Gargnäs. Styrelse: Östen Dahlström

Läs mer

Playstars årsmöte 2013-03-30

Playstars årsmöte 2013-03-30 Playstars årsmöte 2013-03-30 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Styrelsens verksamhetsberättelse för 2012

Styrelsens verksamhetsberättelse för 2012 Styrelsens verksamhetsberättelse för 2012 Inledning Målsättningen enligt stadgarna för Rekekrokens Byaförening är att främja byn och dess invånare för en ökad trivsel och samhörighet. Vidare skall föreningen

Läs mer

BAS in Sweden Ideell förening Årsredovisning 2011/2012

BAS in Sweden Ideell förening Årsredovisning 2011/2012 BAS in Sweden Ideell förening Årsredovisning 2011/2012 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 1/7 2011 30/6 2012 BAS in Swedens styrelsen har under året bestått av ordförande Maria Leiner, kassör Per

Läs mer

Årsmöte 2012-03-11 på Karlsnäsgården Förslag till dagordning

Årsmöte 2012-03-11 på Karlsnäsgården Förslag till dagordning Årsmöte 2012-03-11 på Karlsnäsgården Förslag till dagordning 1. Mötets öppnande. 2. Godkännande av dagordning. 3. Val av ordförande och sekreterare för årsmötet. 4. Val av två protokolljusterare, tillika

Läs mer

Års m ö t e 09030 1 Skä str a byaf ör e n i n g

Års m ö t e 09030 1 Skä str a byaf ör e n i n g Till årsmötet anlände ett 25tal medlemmar 1 Helena Hälsar alla välkommna till årsmötet och öppnar mötet 2 Fråga om mötet är behörigt utlyst: ja 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet: Ordförand

Läs mer

HSO Göteborg Handikappföreningarnas Samarbetsorgan

HSO Göteborg Handikappföreningarnas Samarbetsorgan Protokoll fört vid Ordförandekommitténs möte Datum: 2009-04-28 Plats: Folkets Hus, Sal Saltö Närvarande: Se bifogad lista (bilaga 1) 1 Mötets öppnande Lennart Kurlberg hälsade alla välkomna och öppnade

Läs mer

Årsmöte 2011-04-19 Redovisningshandlingar

Årsmöte 2011-04-19 Redovisningshandlingar Årsmöte 2011-04-19 Redovisningshandlingar Förslag till Dagordning vid ordinarie årsmöte (föreningsstämma) med Villaägarna Nordöstra Skåne- Österlen. Dag: 19/4 2011 Plats: Furuboda konferensanläggning 1

Läs mer

Tips & Råd Så startar du en egen förening

Tips & Råd Så startar du en egen förening Tips & Råd Så startar du en egen förening Finns det ingen förening som passar dig? Vill du starta en egen? Då ska du läsa detta! Samla några personer som har ett gemensamt intresse. Vid den första träffen

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts Årsmöte 2015-02-14

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts Årsmöte 2015-02-14 Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts Årsmöte 2015-02-14 Plats: Jörlanda Församlingshem Program: Bilagor: 10:00-12:00 årsmötesförhandlingar 12:00-13:00 Lunch Frivilligt deltagande:

Läs mer

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010 1 Göteborgs Klätterklubb Göteborgs Klätterklubb Plusgiro: 72 61 69-6 info@gbgkk.nu Box 11076 Org-nr: 855100-5864 www.gbgkk.nu 404 22 Göteborg Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan,

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008. Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008. Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter 1 FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Gunilla Svanbeck Karina Ekwall Gudrun Sandström Carin Mellberg Jan-Erik Nordlund Anita Edström

Läs mer

Ordföranden har ordet

Ordföranden har ordet Verksamhetsberättelse 2014 Ordföranden har ordet Under år 2014 anordnade Vaksala hembygdsförening flera aktiviteter för medlemmarna i föreningen. Jag vill tacka alla Er som deltagit i arrangemangen och

Läs mer

2015-03-24 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2014

2015-03-24 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2014 2015-03-24 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2014 Antal medlemmar vid årets slut: Vid årets slut hade Attention Sollentuna 353 medlemmar varav 11 st. Var stödmedlemmar. Antal tillkomna medlemmar under året:

Läs mer

Protokoll fört vid PRO Nyeds årsmöte den 10 februari 2015. Lokal: Åsbacka Servicehus.

Protokoll fört vid PRO Nyeds årsmöte den 10 februari 2015. Lokal: Åsbacka Servicehus. Protokoll fört vid PRO Nyeds årsmöte den 10 februari 2015. Lokal: Åsbacka Servicehus. 1 Årsmötets öppnande Ordf. Barbro Ekberg hälsade alla hjärtligt välkomna till årsmötet. Hon hälsade även representanterna

Läs mer

3. Val av mötessekreterare Till sekreterare för mötet valdes Gunilla Carlson

3. Val av mötessekreterare Till sekreterare för mötet valdes Gunilla Carlson Protokoll fört vid årsmöte med Gothems sockenförening den 8 mars 2015 i Gothems Bygdegård Närvarande: Ca 40 medlemmar 1. Mötets öppnande Ordförande Christina Näslund hälsade alla välkomna och inledde med

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2012

Verksamhetsberättelse för 2012 Verksamhetsberättelse för 2012 ILCO:s Jönköpings länsförening 2013-03-16 Hasse på Sjökanten Jönköping Kallelse till ILCO:s årsmöte 2013 Lördag den 16 mars håller vi årsmötesförhandlingar på restaurang

Läs mer

Exempel på att bilda en förening

Exempel på att bilda en förening Exempel på att bilda en förening Information om hur man går till väga för att bilda en förening och information om vad styrelsen och styrelsens ledamöter har för uppgifter. 1. Att bilda en förening I Sverige

Läs mer

Kl. 10.10 Introduktion av påverkanstorget. Kl. 10.30 Påverkanstorget öppnar. Kl. 12.00 Lunch med aktiviteter. Kl. 13.00 Förhandlingarna återupptas

Kl. 10.10 Introduktion av påverkanstorget. Kl. 10.30 Påverkanstorget öppnar. Kl. 12.00 Lunch med aktiviteter. Kl. 13.00 Förhandlingarna återupptas Inbjudan Styrelsen för Hallands Scoutdistrikt inbjuder till distriktsstämma 2013. Kallelsen har skickats ut tidigare via epost 2013-08-11 Plats: Parkskolans aula, Engelbrektsgatan 6-8, 312 31 Laholm Tid:

Läs mer

ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Föreningens ordförande Eleonor Högström, Stockholm, hälsar alla deltagare välkomna och förklarar mötet öppnat.

ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Föreningens ordförande Eleonor Högström, Stockholm, hälsar alla deltagare välkomna och förklarar mötet öppnat. PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 23 FEBRUARI 2015 Plats Östermalms föreningsråd, Fältöversten, Stockholm Tid kl.17.30 19.30 Bilagor: 1. Årsredovisning 2. Verksamhetsplan 3. Motion

Läs mer

Innehåll. Dagordning årsmöte 2015-03-22

Innehåll. Dagordning årsmöte 2015-03-22 Verksamhetsberättelse 2014 1 Innehåll o Dagordning o Inledning och kort bakgrund om föreningen o Styrelseberättelse o Årsberättelse 2014 o Resultaträkning o Balansräkning o Revisionsberättelse Dagordning

Läs mer

Kallelse till Föreningsstämma

Kallelse till Föreningsstämma Kallelse till Föreningsstämma Hyllinge Nordöstra Samfällighetsförening Tid: 11:e mars 2015 kl. 19.00 Plats: Hyllinge Skola, matsalen, Hyllinge Bilagor Verksamhetsberättelse 2014 Årsredovisning 2014 Revisionsberättelse

Läs mer

Malmö-Ystad Skyttekrets Sid 1 (2)

Malmö-Ystad Skyttekrets Sid 1 (2) Malmö-Ystad Skyttekrets Sid 1 (2) Protokoll fört vid MALMÖ-YSTAD SKYTTEKRETS ÅRSMÖTE för 2014 på Lilis Tallrik i Dalby 2015-03-23. Närvarande: 27 personer 1. Ordförande Sandy Heinmark hälsade mötesdeltagarna

Läs mer

klubbmaterial AKTIVITETER DEMOKRATI OCH EKONOMI AKTIVA FÖRTROENDEVALDA MEDLEMMAR SSU:S KLUBBMATERIAL 2015 DEMOKRATI OCH EKONOMI 1

klubbmaterial AKTIVITETER DEMOKRATI OCH EKONOMI AKTIVA FÖRTROENDEVALDA MEDLEMMAR SSU:S KLUBBMATERIAL 2015 DEMOKRATI OCH EKONOMI 1 klubbmaterial AKTIVITETER DEMOKRATI OCH EKONOMI AKTIVA FÖRTROENDEVALDA MEDLEMMAR SSU:S KLUBBMATERIAL 2015 DEMOKRATI OCH EKONOMI 1 SSUKLUBBENS DEMOKRATI OCH EKONOMI Detta häfte beskriver hur SSUklubben

Läs mer

välja till justerare vid årsmötet. välja till rösträknare. Röstlängden med namnen på alla medlemmar som får rösta finns med som bilaga 1.

välja till justerare vid årsmötet. välja till rösträknare. Röstlängden med namnen på alla medlemmar som får rösta finns med som bilaga 1. ÅRSMÖTESPROTOKOLL För Svenska Kyrkans Unga Datum, år och plats: MÖTETS ÖPPNANDE öppnade mötet. MÖTETS BEHÖRIGA UTLYSANDE Kallelsen till årsmötet fanns tillgänglig den årsmötet var behörigt utlyst. VAL

Läs mer

Protokoll från Årsmöte 2007

Protokoll från Årsmöte 2007 Protokoll från Årsmöte 2007 Mötesdata Tid: Onsdagen den 13 juni 2007 kl. 19:00 Plats: Skidgården Hackefors 1 Mötet öppnas Vice ordförande Torgny Andersson förklarade mötet öppnat och hälsade de 35 närvarande

Läs mer

Dagordning Unionens årsmöte 2013

Dagordning Unionens årsmöte 2013 Dagordning Unionens årsmöte 2013 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets biträdande ordförande 5. Val av mötets sekreterare 6. Val av två justerare tillika

Läs mer

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS).

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). 1(6) FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). INTRESSEFÖRENINGENS NAMN OCH SÄTE 1. Den ideella intresseföreningens namn är KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS) och har sitt

Läs mer