VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2012 Styrelsen för Reumatikerföreningen i Sollentuna - Upplands Väsby - Sigtuna avger verksamhetsberättelse för år 2012.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2012 Styrelsen för Reumatikerföreningen i Sollentuna - Upplands Väsby - Sigtuna avger verksamhetsberättelse för år 2012."

Transkript

1 1 Reumatikerföreningen Sollentuna-Upplands-Väsby-Sigtuna Malmvägen 14 A, 5 tr. S SOLLENTUNA VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2012 Styrelsen för Reumatikerföreningen i Sollentuna - Upplands Väsby - Sigtuna avger verksamhetsberättelse för år 2012.

2 2 MEDLEMSANTAL Den 31/ fanns det 498 medlemmar i vår lokalförening. Den 31/ var det 481 medlemmar. STYRELSEN ÅR 2012 I Styrelsen har ingått följande medlemmar: Carole Glemhorn Eric Lindgren Barbro Montelius Ulla Axelsson Marijka Jäger Ordförande Kassör Sekreterare/blev avlöst under året på grund av sjuka händer Studieorganisatör Diagnosombudsansvarig Övriga ordinarie ledamöter Ann-Marie Lindgren Claire Dahlström Torgny Gålnander Ersättare Mia Thegel DIAGNOSOMBUD Artrit RA Psoriasisartrit Torgny Gålnander Artros-Spondylos Bechterew Gun-Britt Larsson Carole Glemhorn Reumatiska Systemsjukdomar Polymyalgia Reumatika Barbro Montelius Torgny Gålnander Fibromyalgi, Mjukdelsreumatism, Morbus Dercum Ann-Marie Lindgren

3 3 ARBETSGRUPPER FESTKOMMITTÉ Claire Dahlström REGISTERANSVARIG Ann-Marie Lindgren LÄGENHETSGRUPPEN Barbro Montelius HEMSIDAN Mia Thegel RESEGRUPPEN Carole Glemhorn Ann-Marie Lindgren REVISORER Bertil Joneken Lars Hammarbäck Ordinarie Ordinarie VALBEREDNING Styrelsen har under året inte haft någon vald valberedning utan styrelsen har arbetat med detta ärende. SAMMANTRÄDEN Styrelsen har under verksamhetsåret haft 7 protokollförda sammanträden. Årsmötet Plats: ABF, Upplands Väsby De sedvanliga årsmötesförhandlingarna leddes av distriktets ordförande Annika Hässler. Före och efter mötet serverades smörgåsbuffé. Carole Glemhorn tackade mötets ordförande och överlämnade en blombukett. FÖRENINGENS PROGRAMBLAD Under året har vi sänt ut två programblad. Vi har tryckt ett programblad hos Stocken-Snabbtryck AB och ett på Hansolles Tryckeri AB. Utskicken skedde med hjälp av postens E-brev. Dessutom skickade vi med vårt programblad som bilaga till Reumatikervärlden.

4 4 KANSLIET Under det här verksamhetsåret har vi haft ett mycket gott samarbete med de andra två handikappföreningarna, Afasi- och Demensföreningen. Vi delar även lokalen med Töjnans innebandyförening. Vi delar kostnaden för att få städat i lokalen. Alla föreningarna har utnyttjat lokalen till sina förenings- och medlemsaktiviteter. Under hösten signalerade de Synskadades förening att de vill komma tillbaka till lokalen. De var tvungna att göra ett uppehåll på grund av dödsfall. Fritidsnämnden omprövar varje år beslutet om att lokalen i första hand får nyttjas av alla handikappföreningar i Sollentuna och vi hoppas att det får fortsätta så. Samarbetet med Fritidsnämnden har varit mycket gott. MEDLEMSMÖTEN Julfesten Styrelsen blev fotograferad i snöskimrande motljus på julfesten: Fr.v. Claire Dahlström, Ann-Marie Lindgren, Barbro Montelius, vår revisor Lars Hammarbäck, vår ordförande Carole Glemhorn, Marijka Jäger, Eric Lindgren och Torgny Gålnander. Ulla Axelsson fattas på bilden för att hon just då satt i en försenad färdtjänstbil.

5 5 Christofer tog bilden av styrelsen och visade sig oumbärlig som stöd för oss som var med på festen. Han poserar här under de fina lamporna som vi gissade kom från Antroposofernas butik i Ytterjärna. Marijka Jäger tog emot i entrén med varm glögg och soligt leende och vår sångfågel Olivia satt i kassan och prickade av oss när vi kom in från den vackert gnistrande snön vid den fina kyrkan i Fresta.

6 Vår ordförande Carole Glemhorn hade klätt sig fin inför julfesten i Fresta Församlingshem 6

7 En stor julbuffé dukades upp i den fina församlingssalen. Där fanns något gott för alla. Torgny ordnade med lotterna och vinsterna som syns på bilden. Revisorn Lars Hammarbäck hjälpte till och sålde lotterna. 7

8 8 Patric Lindgren spelade och ackompanjerade unga Olivia när hon sjöng julvisor och lite annat. Två tidigare styrelse- Medlemmar, Eva Åbrink och Håkan Jillestam pratar om nya diagnoser som dyker upp.

9 9 Möte med gäst från Begravningsbyrån Fonus Mötet hölls på Optimusvägen 12 A i Upplands Väsby den 9 oktober i ABFs lokaler. Maud Sundheden-Brink från Fonus berättade om "Vita Arkivet" som är en möjlighet för Dig att berätta om Dina önskemål runt Din egen begravning. De flesta frågor kring begravningen gäller kostnaden. Eftersom priserna förändras får man kontakta ett Fonuskontor. Är jag garanterad en gravplats på den kyrkogård jag önskar? Det är många som är fullbelagda men man är alltid garanterad en gravplats på sin hemort. En borgerlig begravningsceremoni kan man utforma hur man vill, till skillnad från en begravning i något samfund som kräver att man följer att schema. Om jag vill bli kremerad och låta askan spridas i naturen skriver jag detta i Vita Arkivet och först efter dödsfallet kan de efterlevande göra ansökan om tillstånd från länsstyrelsen. Möte med gäst från Apoteksgruppen på Löwenströmska Mötet hölls på ABFs lokaler Häggviksvägen 2 C i Sollentuna den 15 november. Vi fick information om bland annat vilka mediciner som inte passar ihop. Möte med gäst från Försäkringskassan Mötet hölls på Optimusvägen 12 A i Upplands Väsby den 27 november. Vi fick information om bland annat vem som handlägger vad när det gäller sjukskrivningar. UTFLYKTER Ålandsresan den 18 september gick med båt tur och retur Mariehamn. På båten diskuterade vi hur vi skulle planera nästa Ålandsresa och fick idéer om att åka runt på ön med guide. Dessutom skulle vi kunna hyra en buss som följer med oss hela tiden.

10 10 SPA-RESAN TILL TALLIN I SEPTEMBER Bilder från en Spa-resa

11 11 En Sparesa, vad är det och vad gör man där? Har du varit på en sådan resa så är det lätt att se det framför dig. Men om du inte har varit på en Sparesa, lång eller kort, så kan jag berätta lite, eftersom jag har varit på några stycken. På ett Spa i Sverige och utomlands kan man få behandlingar, t.ex. olika sorters massage, vattengymnastik, inpackningar för hela kroppen eller ansiktsmask. Det kan också finnas fotvård och nagelbehandlingar. En del ställen har sina egna specialiteter, t.ex. när jag var i Rumänien med Reumatikerföreningen SUS Vi badade i ortens saltvattenbassäng. I badkar hällde man lera från någon varm källa. Det var bara att kliva i det varma lerbadet och njuta. Det luktade svavel. Det var svårt att tro att man skulle kunna duscha det svarta av sig. Där fanns också under vattenmassage och mycket annat. Den resan gick under rubriken Rehabiliteringsresa. I KONTAKTEN nr 5 kan du läsa om Rehabresor 2013 i regi av olika föreningar. Alla behandlingar går ut på att kunden som får behandling ska känna ett välbefinnande. Om du funderar på att åka på en resa i grupp eller ensam, tag reda på hur många behandlingar som ingår i priset och hur lång varje behandling är. Ofta kan man i mån av plats boka in flera behandlingar när man kommit fram till stället man bokat. Gå in på nätet eller hitta olika ställen i tidningar eller resebyråer som hjälper till att hitta rätt resa för dig. Den 6-11 juni 2012 ordnade vår förening en resa till Tallin, Kalev Spa hotel. Vi reste dit med Tallink Silja. Maten ombord var helt fantastisk!! Flera av dem som var med hade rest på Spa till Estland tidigare år och de hade några synpunkter. Men jag tror att det var handikappanpassat överallt och att den ledda vattengymnastiken var bra. Skönhetsbehandlingar, som ansiktsbehandling, olika kroppsmassager och nagelvård var av god kvalitet. Saltkammare lät väl spännande. Vad var det? Hela rummet var täckt av salt på väggar och tak. Det var inte speciellt varmt därinne, men antagligen var det nyttigt att inandas luften. Men som alltid när det gäller olika behandlingar, så måste man upprepa den många gånger, för att det ska ge resultat.

12 Staden Tallin anlades 1219 av danskarna. Vid ingången till den gamla stadskärnan finns det varje dag många blomsterhandlare som ställer sina blommor ute på gatan. Det är en fantastisk färgprakt. Närmare den högt belägna kyrkan finns en mycket populär restaurang i tals stil. Man kan äta ute på den öppna platsen framför restaurangen. Toaletten inne i huset är en sevärdhet. Det finns hoppa av och på bussar för rundturer. Vårt hotell låg också nära en marknad, som innehöll allt från kläder till leksaker souvenirer osv. Man är inte noga med arbetsmiljön för t.ex. hantverkare. Utanför vårt hotellfönster på huset mitt emot vårt, klättrade varje dag två män på det branta taket utan livlina!! Vi vågade nästan inte titta. Eftersom maten, som ingick i priset, inte var lockande, så var det trevligare att besöka några av stadens restauranger. En Afrikansk restaurang vi besökte var gemytlig med sin afrikainspirerade inredning. De serverade dessutom mycket god mat. 12

13 13 Sist men inte minst hade vi en trevlig resa med mycket skoj, där vi också knöt nya kontakter. Tänk, när vi spelade YATZY på båten och första pris var en burk såpbubblor. Alla blev som barn på nytt och ville göra den största bubblan. För den som inte vill vara bortrest så länge, kan jag varmt rekommendera en sådan här sparesa med föreningen. Ring gärna någon i styrelsen för att få veta mer! Eva Åbrink Resegruppen (Carole Glemhorn och Ann-Marie Lindgren) föreslår inför nästa år: SPARESA till Pernu i augusti 2013

14 14 HATTPARAD som fick förhinder Barbro Montelius planerade årets Hattparad för att hållas under det jättestora partytältet i hennes trädgård. Hon hade garderat sig med servitörer och annan hjälp om hon skulle blir sjukare av sina reumatiska problem. Det som hände då var helt oväntat. Barbro drabbades av maginfluensa och vi hjälptes åt att ringa återbud till alla som anmält sig. Ingen ville ju komma till då. Fibrogruppens medlemmar som hade varit ambitiösa och köpt nya hattar beslöt då att som en gruppaktivitet åka till det trevliga The Nut House vid Almungevägen och ha en minihattparad. Nu hoppas vi på att den stora Hattparaden ska komma att fungera år 2013 strax före midsommar. Carole Glemhorn, Ann-Marie Lindgren och Barbro Montelius STUDIECIRKLAR Kamratstödjargrupper för medlemmar med reumatiska systemsjukdomar Under hösten 2009 startade diagnosombuden för de reumatiska systemsjukdomarna en mer organiserad verksamhet med kamratstödjare. Denna verksamhet fortsatte under 2010, 2011 och Tanken var att vi som har dessa sjukdomar kan ta vara på fördelen med att förstå varandra utan att behöva ge alltför långa förklaringar. Det råkar vi ut för alltför ofta när det gäller släkt, vänner och bekanta. Cirklarna har redan fungerat som kamratstödjargrupper och vi har lärt oss en del. Men vi ville ha större möjligheter att arbeta med mer koncentrerade tips och råd till varandra. Tanken var också att undvika ombudsmannarollen utan mer koncentrera oss på att vara ungefär på samma plan.

15 15 Diagnosombuden har också tagit emot telefonsamtal från medlemmar både i vår egen förening och i närliggande föreningar. De har velat träffa andra med samma diagnos och några har kommit på kamratstödjargruppernas träffar. Träffarnas deltagargrupper försökte vi hålla ganska små för att alla skulle komma till tals. Vi fortsätter med denna verksamhet under år Vi tror att det här är viktigt eftersom detta ofta är den första anledningen till att reumatiker vill vara medlemmar i vårt förbund. Fibrogruppen Upplands Väsby 2012 Fibrogruppen Upplands Väsby består av 11 medlemmar och vi anser att gruppen är fulltalig. Vi tar del av all information och rön om våra sjukdomar, diskuterar väldigt mycket samt delger varandra information om olika mediciner och behandlingsformer. Vi har väldigt roligt på våra träffar men har också varit ledsna ibland när allt känts hopplöst med smärtor och andra problem. När Hattparaden i Barbro Montelius trädgård blev inställd hade gruppen redan köpt nya hattar. Vi tog då på oss hattarna och gick till den fina anläggningen The Nut House på vägen till Almunge och åt lite gott. Ann-Marie Lindgren Carole Glemhorn Textil- och målericirkeln För några år sedan ordnade föreningen ett stort möte i Väsby folkets hus. Vi i textilcirkeln samlade ihop det vi hade gjort och ställde ut. Det hade blivit en del genom åren trots att vi ibland tyckte att vi inte fick något gjort. På mötet kom några fram och undrade varför vi ställde ut hantverk på ett möte för reumatiker. Det hörde väl inte ihop, tyckte de. Men det tyckte vi som var med. Stimulansen och distraheringen vid skapandet har varit viktigt för oss som är sjuka. Att få träffa varandra har också varit viktigt. Vi har varit noga med att stötta varandra när våra kroppar har varit besvärliga och när vår situation för övrigt har varit krånglig. Det har inte varit viktigt att vi har talang. Dessutom har vi nosat på enkel bildterapi för oss som blir lite nervösa av våra sjukdomar. Vi har målat med akvarell och akrylfärger (oljefärger är inte tillåtna i vår lokal) och när vi för några år sedan fick problem med att använda symaskinerna kom vi på att vi istället kunde limma lapptäckslapparna på väv för akrylmåleri. Det blev ganska fint och var värt att ramas in. Tipset fick vi av personalen på Edsviks konsthall i Sollentuna. För många år sedan, cirkeln är gammal, bestämde vi att vi skulle göra en utflykt var tredje gång. Det har vi försökt att hålla på. Det ger oss

16 16 inspiration och vi känner att vi kommer ut i kulturvärlden och får lite fart. Under år 2012 besökte vi Nationalmuseum (ryska konstnärer) Valdemarsudde, Liljevalchs och Thielska Galleriet. På Valdemarsudde fick vi se fantastiska vävar, både mattor och bonader. En film med svensk textilhistoria gjorde att vi satt länge i det lilla filmrummet på övervåningen. Där träffade vi också medlemmar från andra Reumatikerföreningar. Vår studieorganisatör Ulla Axelsson trängs med bladramar på Liljevalchs konsthall Liljevalchs konsthall ordnade en utställning med bladramar som hade klätts in med tusen olika material. Trådar och fjädrar och gräs och knappar Salarna var fulla med upphängda bladramar. Ulla Axelsson och Barbro Montelius undrade hur det skulle vara möjligt att ta till sig alla otroliga skapelser och började för säkerhet skull med en kopp starkt kaffe med kaka för att börja rundvandringen. Det är det klassiska svenska

17 17 sättet att orka vidare. I ett rum fanns det bord med material för alla besökare som ville få till något eget fint. Agnes Eriksson i gruppen köpte några ramar som hon hade tänkt skapa något i på någon cirkelträff. Kanske något med halm. Hon har nu börjat med att borra hål. På Valdemarsudde såg vi en fin Hillutställning. Hans landskap och sätt att använda gröna färger och ensamma gubbar och vagnar och träd lockar oss att komma fler gånger på utställningar med hans verk. Vi såg också utställningen med den finländska konstnären Helene Scherfbecks konst. Vi njöt och tyckte nog att hennes konst slår det mesta. Hon hade ett knep att göra verken lysande med att sätta dit en stor eller liten röd fläck på bilden. Vi har ibland köpt utställningskatalogerna för att sitta och bläddra i hemma när vi inte har klarat att ta oss iväg till utställningar. Eva Kersti Palmgren framför en matta vävd av Ann-Charlotte Selse. I december tog vi oss till julmarknaden på Karby Gård vid Täby kyrkby. Där har gruppen länge haft kontakt med en textilkonstnär, Ann-Charlotte Selse. Hon lovade nu att sy en kavaj åt Barbro som har blivit lite större av

18 18 sin diet och hon sålde fina sjalar och lavendeldoftande linnehjärtan med vit spets till oss. En annan konstnär visade upp smycken som hon hade gjort med glasfusingteknik, d.v.s. smält glas med små färgklickar och minimetalldelar. Karby gård är en trevlig utflyktsgård med konsthantverk och måleri. Pröva den någon gång! Gruppen har planerat att i februari 2013 locka en glasfusinglärare till vår lokal, så att vi kan få prova på. Vår tanke med en yttre cirkel är att de som är intresserade kan följa med på utflykterna eller komma till gruppen för att se och höra vad vi håller på med. Det är en fin form för distrahering för oss som har problem med kroppen. Barbro Montelius Enligt uppdrag från deltagarna i textil-målericirkeln Föreningsmässa i Upplands Väsby Föreningen visade upp sig med ett bord med informationsmaterial om diagnoser på. Vi ordnade en tävling som deltagarna kunde vinna en guldstjärna i om de svarade rätt. Vi tittade lite avundsjukt på de andra föreningarnas informatörer. Alla hade föreningströjor utom vi. Det berodde på att leveransen till oss hade trasslat till sig Planeringsdagar i Nynäshamn. Två planeringsdagar arrangerades på Nynäsgården i Nynäshamn. Inbjuden från distriktet var Johan Hammarström. Han pratade om vikten av att försöka hålla föreningarna vid liv. Det blev två givande dagar med många diskussioner om föreningen. Vi åt god mat och hade väldigt trevligt. Patientskolor Stockholms läns reumatikerdistrikt har startat ett projekt för att få igång patientskolor för medlemmar med några diagnoser. Carole Glemhorn och Marijka Jäger åkte på kurs i Borlänge 2 dagar i april för att utbilda sig till informatörer i artros och smärta. Sjukgymnaster och arbetsterapeuter är också inblandade. Marijka och Carole brukar åka ut tillsammans när det på något ställe har fungerat att få ihop en grupp som fått diagnosen Artros eller Fibromyalgi. De brukar åka ut till tredje träffen på vårdcentralen och prata med gruppen. Det handlar om att peppa patienterna med att det går att få ett bra liv ändå. Det gäller att inte glömma att motionera och röra på sig. Dessutom är det viktigt att veta att båda diagnoserna hör till Reumatikerförbundets område. De flesta har ingen aning om det.

19 19 Marijka och Carole har fått åka runt till olika kommuner för att det ännu så länge finns för få informatörer. - För tillfället har vi 6 olika kommuner som vi åker runt till, säger Carole. Från Märsta till Nykvarn, men roligt är det. EKONOMI Föreningen har under 2012 erhållit aktivitetsbidrag och lägenhetshyra från Sollentuna kommun. Från Upplands Väsby har vi fått medlemsbidrag. Från Sigtuna kommun har föreningen tyvärr inte fått något bidrag. Reumatikerförbundet har bidragit med en del av medlemsavgiften. ABF i Upplands Väsby, Sigtuna och Sollentuna har stöttat oss ekonomiskt vid våra medlemsmöten genom att upplåta sina samlingslokaler gratis. I övrigt hänvisas till föreningens balans- och resultatrapport. UTBILDNING, KURSER, KONFERENSER, REPRESENTATION. Olika möten som styrelsen deltagit i: Reumatikerdistriktets ordförandekonferens under hösten (Carole Glemhorn) Reumatikerdistriktets representantskapsmöte Reumatikerdistriktets studieorganisatörsmöten, (Ulla Axelsson) HSO Upplands Väsby årsmöte (Claire Dahlström och Carole Glemhorn) Svenska Läkarsällskapets Medicinska Riksstämma (Claire Dahlström och Carole Glemhorn)

20 20 VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2013 Vår förenings mål kommer att vara: - Att värva fler medlemmar - Att hålla styrelsemöten 6 gånger per år. - Att den specialanpassade cirkelverksamheter fortsätter att utvecklas - Att arbeta för att våra medlemmar ska bli mer aktiva, komma på våra möten och delta i cirklar. Årsmötet hålls onsdagen den 20 februari 2013 kl i ABFs lokaler i Upplands Väsby SLUTORD När jag sitter här och ska försöka sammanfatta vår verksamhet året 2013 så känner jag en otrolig glädje över vad vi åstadkommit. Vi är en bra styrelse. Tack vare er duktiga och engagerade ledamöter som orkat och ställt upp så har vi lyckats genomföra nästan allt vi föresatte oss att göra i planeringen inför detta år. Alla aktiva styrelseledamöter har någon form av sjukdomsdiagnos och försöker pussla ihop sina scheman så att de kan var med på de viktiga styrelsemötena. Det ska finnas förslag att bearbeta, några ska ta ansvar för att det går att genomföra och se till att det finns personer som kan vara med och göra detta arbete. Vi har under året sett till att ha med en artikel i flera nummer av Kontakten för att synas utåt mot våra medlemmar. Vi har också där lagt in framtida aktiviteter så förutom Programbladet, som kommit ut två gånger, har vi även detta sätt att kommunicera. Mot bakgrund av ovanstående har vi beslutat oss för att i stället för månatliga styrelsemöten endast ha 6 st. per år, 3 st. varje termin Att arbeta i en förening ger så mycket socialt, som inte kan värdesättas i pengar. Vi ideellt arbetande personer kommer ut bland människor, som väntar på oss och vi känner att vi behövs. Då växer självkänslan och för en stund lämnar man sin värk och sina problem utanför. Vi välkomnar gärna nya medlemmar i styrelsen och är du intresserad av att arbeta ideellt med något som du brinner för, så är du hjärtligt välkommen att

21 21 kontakta mig eller någon annan i styrelsen antingen via mail eller också ett telefonsamtal (brev går också bra). Vi får aktivitetsbidrag från förbundet och ett litet bidrag från kommunerna. Vi får tacka Sollentuna kommun, som så välvilligt betalar hyran för vår fina handikappanpassade kanslilokal. Tack också till Upplands Väsby kommun för bidraget till vår förening. Till alla som har stöttat oss i vårt arbete framför vi vårt varma tack. Carole Glemhorn Ordförande

22 22

23 23

24 24 Revisionsberättelse Undertecknade revisorer Lars Hammarbäck och Bertil Joneken har tagit del av styrelsens i Reumatikerföreningen i Sollentuna-Upplands Väsby-Sigtuna verksamhetsberättelse för kalenderåret Vi har även tagit del av styrelseprotokoll och övriga handlingar. Räkenskaperna är förda i god ordning och försedda med vederbörliga verifikationer och vi tillstyrker därför att årsmötet fastställer styrelsens ekonomiska rapport utvisande tillgångar om ,17 kr och ett resultat för verksamhetsåret 2012 om ,39 kr. Resultatet föreslås balanseras i ny räkning. Vi tillstyrker dessutom att styrelsen beviljas ansvarfrihet för det gångna året. Norrviken Lars Hammarbäck Bertil Joneken Reumatikerföreningen Sollentuna-Upplands Väsby-Sigtuna

25 25 Förslag till budget 2013 Intäkter Bidrag från Sollentuna kommun 0 Bidrag från Upplands Väsby kommun 5000 Medlemsavgifter Bidrag från ABF 500 Ränteintäkter 500 Summa intäkter Kostnader Lokalkostnader 5000 Mötesverksamhet, subventioner mm AU, styrelse Diagnosombudens verksamhet 8000 Telefonkostnadsersättningar 2600 Reseersättningar 5000 Kontorskostnader 3000 Utbildning 3000 Internetavgift 1000 Telefon 500 Porto Bankkostnader 1000 Oförutsedda kostnader Summa kostnader Årets underskott 11000

26 26 Det är styrelsens förhoppning inför kommande år att vi med hjälp av Reumatikerförbundet och Reumatikerdistriktet kan behålla och utveckla vår verksamhet. Till alla som har stöttat oss i vårt arbete framför vi vårt varma tack. Carole Glemhorn Ordförande Eric Lindgren Kassör Claire Dahlström Ledamot Ulla Axelsson Studieorganisatör Torgny Gålnander ledamot Barbro Montelius Sekreterare Ann-Marie Lindgren Ledamot Marijka Jäger ledamot Mia Thegel Ersättare

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

Reumatikerföreningen. Vår/Sommar 2014. KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE

Reumatikerföreningen. Vår/Sommar 2014. KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE Reumatikerföreningen Vår/Sommar 2014 KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE Årsmöte för verksamhetsåret 2013 onsdagen den 19 februari kl 18:30 i Lidbeckska huset Årsmötesförhandlingar

Läs mer

senast den 4 september 2006

senast den 4 september 2006 Till Sunda Takters medlemmar Härmed kallas du till årsmöte med STs idrottsförening SUNDA TAKTER Torsdagen den 7 septemberl 2006 kl 14.00 i Lönnkrogen. Vi bjuder även på lite att äta därför är det viktigt

Läs mer

DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00

DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00 DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00 1. Årsmötets öppnande. 2. Parentation 3. Val av presidium a) mötesordförande b) sekreterare. c) protokolljusterare tillika rösträknare. 4.

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR LINKÖPINGS FRITEATER 2012 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av presidium a/ Årsmötets ordförande b/ Årsmötets sekreterare c/ Justerare

Läs mer

Ordförande. Årets verksamhet har genomförts med god ekonomisk balans genom återhållsamhet och kostnadsmedvetande.

Ordförande. Årets verksamhet har genomförts med god ekonomisk balans genom återhållsamhet och kostnadsmedvetande. Sid 1 Ordföranden: Föreningens verksamhet under det gångna året, 2015, har uppvisat fortsatt intresse för vår huvudaktivitet, vattengymnastik. Styrelsen har representerat föreningen vid ett flertal arrangemang

Läs mer

onsdag den 18 mars kl 18.00 i Korskyrkan

onsdag den 18 mars kl 18.00 i Korskyrkan onsdag den 18 mars kl 18.00 i Korskyrkan Ur programmet: Årsmötesförhandlingar Annika Rönnkvist, Kullens Handelsträdgård, berättar och visar bilder: Lotteri - vi tar tacksamt emot vinster till lotteriet.

Läs mer

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR FRÅN MÖTE 9 MARS 2015. INNEHÅLLER PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTET SAMT KALLELSE, DAGORDNING, VERKSAMHETSBERÄTTELSE, EKONOMISK REDOVISNING. REVISIONSBERÄTTELSE SAMT

Läs mer

Årsmöte Onsdag , 18.30

Årsmöte Onsdag , 18.30 Årsmöte Onsdag 2016-04-27, 18.30 Stjärnholms Slott Årsmöteshandlingar Version 1.0 Innehåll FÖRSLAG TILL DAGORDNING... 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015... 3 REVISIONSBERÄTTELSE... 4 ÅRSREDOVISNING FÖR 2015...

Läs mer

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet.

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 (3) Datum 2014-03-27 Årsmöte mars 2014 Protokoll fört vid Villaägarföreningen Jakobsbergs 126:e årsmöte torsdagen den 27 mars 2014 kl. 18:30 på Pilbogården, Kristinagatan 14, Västerås.

Läs mer

Ordförande. Årets verksamhet har genomförts med god ekonomisk balans genom återhållsamhet och kostnadsmedvetande.

Ordförande. Årets verksamhet har genomförts med god ekonomisk balans genom återhållsamhet och kostnadsmedvetande. Sid 1 Ordföranden: Föreningens verksamhet under det gångna året, 2016, har uppvisat fortsatt intresse för vår huvudaktivitet, vattengymnastik. Styrelsen har representerat föreningen vid ett flertal arrangemang

Läs mer

Välkommen som medlem!

Välkommen som medlem! Välkommen som medlem! Välkommen till Reumatikerförbundet! Vi är glada att du valt att bli medlem hos oss. Tillsammans med dig är vi idag Sveriges största organisation för reumatiker med nära 50 000 medlemmar

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2013

Verksamhetsberättelse för 2013 Verksamhetsberättelse för 2013 ILCO:s Jönköpings länsförening 2014-03-16 Mäster Gudmunds Källar Jönköping Kallelse till ILCO:s årsmöte 2014 Söndagen den 16 mars håller vi årsmötesförhandlingar på restaurang

Läs mer

NYBILDNINGSGUIDE. Guide till att starta er Vi Unga-förening

NYBILDNINGSGUIDE. Guide till att starta er Vi Unga-förening NYBILDNINGSGUIDE Guide till att starta er Vi Unga-förening Hur startar vi en Vi Unga-förening? Vill du starta en egen förening eller kanske hjälpa andra att starta sin förening? Här finns all information

Läs mer

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte Ett år i föreningen Det finns i en förening några områden som återkommer varje år. Ett sätt att planera arbetet i föreningen är att se vilka uppgifter de är och när de behöver göras. Här hittar du några

Läs mer

VÄLKOMMEN. till årsmötet 2012. SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk och soja

VÄLKOMMEN. till årsmötet 2012. SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk och soja VÄLKOMMEN till årsmötet 2012 SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk och soja DAGORDNING ÅRSMÖTE 10 MARS 2012 1 Årsmötet öppnas 2 Val av mötesfunktionärer a. Mötesordförande

Läs mer

Arbetslös men inte värdelös

Arbetslös men inte värdelös Nina Jansdotter & Beate Möller Arbetslös men inte värdelös Så behåller du din självkänsla som arbetssökande Karavan förlag Box 1206 221 05 Lund info@karavanforlag.se www.karavanforlag.se Karavan förlag

Läs mer

NYHETSBREV YOUTH WITHOUT BORDERS. !Vi bjuder på fika och informerar om vårt möte och vem som kommer att bo hos vem.

NYHETSBREV YOUTH WITHOUT BORDERS. !Vi bjuder på fika och informerar om vårt möte och vem som kommer att bo hos vem. av 5 1 NYHETSBREV YOUTH WITHOUT BORDERS Vårt första nyhetsbrev Jag hoppas att ni alla vet vid detta laget vad era ungdomar håller på med här i skolan efter lektionstid. Annars är det kanske tid att ni

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse FÖRENINGEN LÄSTRINGEBYGDEN Verksamhetsberättelse För år 2014 Föreningen Lästringebygden 2015-01-22 Verksamhetsberättelse för år 2014, innehållande Miljöplan, Balans- och Resultaträkning, Budgetförslag

Läs mer

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner Ett årsmöte hålls för att stämma av vad som har hänt under det föregående året, bestämma vad som ska hända det kommande året och att välja

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2010 Dövas Förening i Kristianstad med omnejd Bildad den 12 mars 1950-1 - ÅRSBERÄTTELSE Styrelsen för Dövas Förening i Kristianstad med omnejd får härmed avgiva sin berättelse över

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 Ansvarig utgivare Birgítta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31 25 Vice

Läs mer

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING 2012 Nr: 2 BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING Museets öppettider: Lördag-söndag under juni-augusti kl.11.00-15.00 Grupper hela året Årsmötet 28 mars i Övergransgården sidan 2 Torpbesök i tid

Läs mer

Årsmöte 2014-04-23. Årsmöteshandlingar

Årsmöte 2014-04-23. Årsmöteshandlingar Årsmöte 2014-04-23 Årsmöteshandlingar Innehåll FÖRSLAG TILL DAGORDNING... 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013... 3 ÅRSREDOVISNING FÖR 2013... 4 REVISIONSBERÄTTELSE... 5 LOKAL MEDLEMSAVGIFT... 6 BUDGET 2014...

Läs mer

När din mamma eller pappa är psykiskt sjuk

När din mamma eller pappa är psykiskt sjuk Folderserie TA BARN PÅ ALLVAR Vad du kan behöva veta När din mamma eller pappa är psykiskt sjuk Svenska Föreningen för Psykisk Hälsa in mamma eller pappa är psykisksjh07.indd 1 2007-09-10 16:44:51 MAMMA

Läs mer

Stålnäs Stugförening Verksamhetsberättelse 2011

Stålnäs Stugförening Verksamhetsberättelse 2011 Storstenen på Stålnäs, (fiskeläget) så finns en gubbe inristat. Den upptäcktes av Peter Norman från Riksantikvarieämbetet 1982, då han genomförde en fornminnesinventering i Söderhamns Skärgård. Mer om

Läs mer

Att starta en förening

Att starta en förening Att starta en förening Att starta en förening I den här broschyren kan du läsa om hur flera människor kan starta en förening tillsammans. I en förening kan människor som har samma intresse träffas och

Läs mer

Protokoll fört vid årsmötet för SPF Spångaveteranerna den 14 februari 2017 i Spånga Församlingshus

Protokoll fört vid årsmötet för SPF Spångaveteranerna den 14 februari 2017 i Spånga Församlingshus Protokoll fört vid årsmötet för SPF Spångaveteranerna den 14 februari 2017 i Spånga Församlingshus Före årsmötet underhöll Tomas Edström och Janne Bumba med visor av gräddan av våra visdiktare och inte

Läs mer

ROM 2015. Gör din röst hörd! Dagordningen

ROM 2015. Gör din röst hörd! Dagordningen ROM 2015 Gör din röst hörd! 1 Dagordningen Dagordningen, eller ärendelistan som den ibland kallas, är en sorts plan över vad mötet ska diskutera och i vilken ordning. Det finns regler i stadgarna för vilka

Läs mer

MEDLEMSINFORMATION

MEDLEMSINFORMATION MEDLEMSINFORMATION 1 2018 Reeli Bendiksen, ledamot i lokalföreningens styrelse, gick bort 14 januari i år. Reeli blev medlem i föreningen 2006 och valdes in som ersättare i styrelsen 2010. Reeli blev 83

Läs mer

SeniorNet Järfälla. Utseende av ombud till SeniorNet Sweden s stämma. Klubben för seniorer som vill lära IT och data

SeniorNet Järfälla. Utseende av ombud till SeniorNet Sweden s stämma. Klubben för seniorer som vill lära IT och data SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data Kallelse till SeniorNet Järfällas stadgeenliga årsmöte fredag den 15 april 2016 kl. 10.00 i ABF:s stora samlingslokal, Riddarplatsen 36,

Läs mer

När din mamma eller pappa är psykiskt sjuk

När din mamma eller pappa är psykiskt sjuk Vad du kan behöva veta När din mamma eller pappa är psykiskt sjuk Den här skriften berättar kort om psykisk sjukdom och om hur det kan visa sig. Du får också veta hur du själv kan få stöd när mamma eller

Läs mer

SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm

SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm Årsmöteshandlingar 21 februari 2019 Innehållsförteckning sid Dagordning årsstämma 2019 2 Årsredovisning 2018 - Förvaltningsberättelse 3 - Resultat- och balansräkning 4

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Lördag den 21 februari 2015 kl 14.00, The Guitars ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH

Läs mer

SeniorNet Örebro Årsmöte 23 mars 2015 kl 14.00-16.00

SeniorNet Örebro Årsmöte 23 mars 2015 kl 14.00-16.00 SeniorNet Örebro Årsmöte 23 mars 2015 kl 14.00-16.00 Plats: SV:s lokaler, Fabriksgatan 8, Örebro Innehållsförteckning Sid Föredragningslista 1 Styrelsen 2 Revisorer 2 Verksamhet 2 Seniorfestivalen 2 SeniorNet

Läs mer

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö Riksmöte 2010 19-21 november - Nässjö Varför du borde delta: - Du får makt på årets största och viktigaste möte inom spelhobbyn. - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen

Läs mer

Resultat av SBFs kundundersökning 2013

Resultat av SBFs kundundersökning 2013 Resultat av SBFs kundundersökning 2013 Vår auktorisation genom Sveriges Begravningsbyråers Förbund (SBF) innebär bland annat att vi ska genomföra regelbundna kundundersökningar. Nedan kan ni läsa svaren

Läs mer

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2012

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2012 2012 PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen har under året bestått av: Ordförande / studieorganisatör Vice ordförande / pressombud Kassör Sekreterare Styrelseledamot / medlemsvärvare

Läs mer

SeniorNet Lidingö. Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket

SeniorNet Lidingö. Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket 1 SeniorNet Lidingö Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Dagordning 1 Mötet öppnas. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av två

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Dagordning. Ericsson Seniorers årsmöte den 13 mars 2019

Dagordning. Ericsson Seniorers årsmöte den 13 mars 2019 Dagordning Ericsson Seniorers årsmöte den 13 mars 2019 1. Årsmötets öppnande 2. Val av ordförande för årsmötet 3. Val av sekreterare för årsmötet 4. Upprättande och godkännande av röstlängd 5. Val av två

Läs mer

Medlemsavgiften betalas från och med nu in till Riksförbundet. Därför får du ingen PlusGiro-avi med programmet i fortsättningen.

Medlemsavgiften betalas från och med nu in till Riksförbundet. Därför får du ingen PlusGiro-avi med programmet i fortsättningen. Adress Vårvädersvägen 4 D, 22227 Lund Expeditionstid onsdag 10.00 12.00. Vi har sommarstängt 22/6 17/8 Telefon 046 211 49 90 E-post info@lund.hjart-lung.se PlusGiro 13 58 61 3 Nyhet! Medlemsavgiften betalas

Läs mer

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i Ensamhet Danielle hade precis slutat jobbet och var på väg hemåt för en lugn och stilla fredagskväll för sig själv. Hon hade förberett med lite vin och räkor, hade inhandlat doftljus och köpt några bra

Läs mer

LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening

LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening Årsberättelse 2014 Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Godkännande av dagordning 3. Val av 2 st justeringsmän tillika rösträknare 4. Val av ordförande till

Läs mer

Årsredovisning för den ideella föreningen NÝSIR Org nr 802442-9949

Årsredovisning för den ideella föreningen NÝSIR Org nr 802442-9949 Årsredovisning för den ideella föreningen NÝSIR Org nr 802442-9949 För perioden 1 Januari 2011 31 December 2011 Verksamhetsberättelse 2011 Föreningen NÝSIR redovisar här med sin verksamhetsberättelse för

Läs mer

Lars Rylander. GALLERIROND våren 2005

Lars Rylander. GALLERIROND våren 2005 GALLERIROND våren 2005 Galleri Olsson & Uddenberg 19/3 10/4 2005 Lars Rylander Där vägen tar slut nedanför det åttkantiga huset ligger ateljén med hänförande utsikt över Ljungskileviken mot Orust. Mängder

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006 Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare verksamhetsåret 2006 Styrelsen för YSS har under verksamhetsåret varit: fredag den 24 augusti 2007 Ordföranden fram till årsmötet i Skövde

Läs mer

Årsmöte West Coast Jitterbugs. Mötets öppnande Föreningens ordförande Elisabeth Axelsson öppnade årsmötet kl. 19.10

Årsmöte West Coast Jitterbugs. Mötets öppnande Föreningens ordförande Elisabeth Axelsson öppnade årsmötet kl. 19.10 Årsmöte West Coast Jitterbugs 19 oktober 212 Mötets öppnande Föreningens ordförande Elisabeth Axelsson öppnade årsmötet kl. 19.1 1 Fastställande av röstlängd Medlemmar som betalat medlemsavgiften prickas

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 VILLAÄGARNA SKARABORG ORG. NR 802441-4883 1 Villaägarna Skaraborg VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 Styrelsen för Villaägarna Skaraborg får härmed

Läs mer

DJÄKNEBÖLE-BJÄNNSJÖ IDROTTS OCH FRITIDSFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009

DJÄKNEBÖLE-BJÄNNSJÖ IDROTTS OCH FRITIDSFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009 DJÄKNEBÖLE-BJÄNNSJÖ IDROTTS OCH FRITIDSFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009 1 Styrelsen för Djäkneböle-Bjännsjö Idrotts- och Fritidsförening lämnar härmed verksamhetsberättelse för år 2009. Styrelsen har

Läs mer

2 Föreningens säte Föreningen har sitt säte i [namnet på kommunen där verksamheten i huvudsak bedrivs]

2 Föreningens säte Föreningen har sitt säte i [namnet på kommunen där verksamheten i huvudsak bedrivs] Stadgar för föreningen [namnet på er förening] Antagna på årsmötet [ÅÅÅÅ-MM-DD] 1 Namn på förening Föreningens namn är [namnet på er förening] KOMMENTAR: Namnet är till för att bekräfta för andra parter

Läs mer

Hovgården fiber Ekonomisk förening

Hovgården fiber Ekonomisk förening Hovgården fiber Ekonomisk förening Kallelse till årsmöte Onsdagen den 16 mars 2016 Kl. 18:00 i Björlandagårdens matsal Varmt välkomna!! Eventuella Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 1 vecka

Läs mer

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 Sida 1 av 6 Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 1 Årsmötets öppnande. Klas Wetter hälsade alla 25 medlemmar välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Godkännande

Läs mer

Årsredovisning 2015 och Verksamhetsberättelse. för. Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur. Org.nr

Årsredovisning 2015 och Verksamhetsberättelse. för. Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur. Org.nr Årsredovisning 2015 och Verksamhetsberättelse för Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur Org.nr. 802408-6632 1 Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsåret 2015-01-01 2015-12-31 Sveriges Vänföreningar

Läs mer

Dagordning årsmöte 18 mars 2019

Dagordning årsmöte 18 mars 2019 Dagordning årsmöte 18 mars 2019 1. Årsmötets öppnande, styrelsens ordförande 2. Anteckning av närvarande och upprättande av röstlängd 3. Val av ordförande, sekreterare och justeringsmän, tillika rösträknare

Läs mer

Bredsjö. Folkets Hus Förening

Bredsjö. Folkets Hus Förening Verksamheten 2006 Bredsjö Folkets Hus Förening Alla andelsägare i Bredsjö Folkets Hus förening kallas härmed till årsmöte 6 mars kl 18.30 i Bredsjö Folkets Hus. Vi bjuder på fika! DAGORDNING VID ÅRSMÖTE

Läs mer

Vårkänslor. Aktuellt. //Sandra

Vårkänslor. Aktuellt. //Sandra Vårkänslor Nu har väl ändå sista snön rasat ut, eller? Nu vill i alla fall jag och kaninerna ha vår, sol och värme! Våren bjuder på en mängd aktiviteter i klubben, några av dem kan du se mer av längre

Läs mer

nummer 1»2013«årgång 34

nummer 1»2013«årgång 34 nummer 1»2013«årgång 34 =====================Ledare======================== God fortsättning på det nya året! Jag hoppas att ni alla har haft en skön ledighet under helgerna som varit. Årets första ON

Läs mer

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27 Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27 1 Namn och Distriktets namn och geografiska verksamhetsområde geografiskt fastställs av Autism- och Aspergerförbundets

Läs mer

Proposition nr 1 Medlemsavgift för 2012. Proposition nr 2 Budget för 2011

Proposition nr 1 Medlemsavgift för 2012. Proposition nr 2 Budget för 2011 Proposition nr 1 Medlemsavgift för 2012 Föreningen har inte höjt medlemsavgiften på flera år. Kostnaderna fortsätter dock att stiga och styrelsen gör bedömningen att en liten höjning av medlemsavgiften

Läs mer

Årsmöte 2018 Fredagen 23 februari kl 12:30

Årsmöte 2018 Fredagen 23 februari kl 12:30 Årsmöte 2018 Fredagen 23 februari kl 12:30 Medlemmar i Huddinge Square Swingers kallas till Årsmöte 2018-02-23 klockan 12 30 i Blå Salen, på ABF. Ta med dessa handlingar till årsmötet Efter mötet c:a 13:30

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård.

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. ÄNDAMÅL 2 Föreningens ändamål Föreningen ska fungera som nätverk för

Läs mer

Distriktsinfo nr 2/2008

Distriktsinfo nr 2/2008 Folkdansringen i Uppland Distriktsinfo nr 2/2008? I detta nummer: Sidan 2 Från årsmötet... Sidan 3 En påminnelse Upplandsschottisen Sidan 4 Ett stort grattis till.. Sidan 5 Mingelkväll forts.. Sidan 6-7

Läs mer

HAMNENS VÄNNER, NYHAMNSLÄGE

HAMNENS VÄNNER, NYHAMNSLÄGE HAMNENS VÄNNER, NYHAMNSLÄGE Årsmöte den 13 mars 2018 kl 18:30. Ruffen Nyhamnsläges hamn. Närvarande, styrelsen Kaj Arenbo ordf. Marita Arenbo Andersson Mats Bo Brantmark Ann Margret Nilsson Olle Nilsson

Läs mer

Reumatikerföreningen Norrköping

Reumatikerföreningen Norrköping Reumatikerföreningen Norrköping Verksamhetsberättelse 2015 1 Styrelsen för Reumatikerföreningen Norrköping lämnar härmed följande berättelse. Styrelsen har från årsmötet den 19 februari bestått av: Ordförande

Läs mer

Hovgården fiber Ekonomisk förening

Hovgården fiber Ekonomisk förening Hovgården fiber Ekonomisk förening Kallelse till årsmöte Onsdagen den 18 mars 2015 Kl. 18:15 i Björlandagårdens Café Varmt välkomna!! Eventuella Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 1 vecka innan

Läs mer

FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011.

FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011. Verksamhetsberättelse 2010 Idé och utvecklingsgruppen Karlholm Västland FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011. 1. Mötets öppnande. 2. Godkännande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR LINKÖPINGS FRITEATER 2013 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av presidium a/ Årsmötets ordförande b/ Årsmötets sekreterare c/ Justerare

Läs mer

Hjärtbladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Juli Medlemsblad nr 4

Hjärtbladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Juli Medlemsblad nr 4 Hjärtbladet Medlemsblad nr 4 Juli 2017 Vi tar vid där sjukvården slutar! 1 Ordförande har Hej alla, 2 0rdet! Efter en härlig vår och sommar med många trevliga träffar vill jag passa på att välkomna nya

Läs mer

Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari :00

Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari :00 Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari 2019 15:00 På mötet kommer bland annat att behandlas frågan om ett samgående med SPF Seniorerna Sotenärbygden. Efter förhandlingarna bjuder

Läs mer

Gååsa raden. I detta nummer av Gååsaraden: Ordföranden har ordet... Ny tävling; Vem där? Nytt från sektionerna. Inbjudan till repskap 2014

Gååsa raden. I detta nummer av Gååsaraden: Ordföranden har ordet... Ny tävling; Vem där? Nytt från sektionerna. Inbjudan till repskap 2014 Gååsa raden Nr. 1 2014 En tidning för Visions medlemmar i region Skåne I detta nummer av Gååsaraden: Ordföranden har ordet... Ny tävling; Vem där? Nytt från sektionerna Inbjudan till repskap 2014 Lösning

Läs mer

SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem

SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem Inledning Ordförande Lars Åhman hälsade medlemmarna välkomna till årsmötet. Drygt 100 personer. Parentation

Läs mer

PROTOKOLL. Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte. Tid Torsdagen den 21 september 2006. Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006

PROTOKOLL. Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte. Tid Torsdagen den 21 september 2006. Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006 PROTOKOLL Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte Tid Torsdagen den 21 september 2006 Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006 Närvarande Styrelsen: Birgitta Gruvfält, Karolinska Universitetssjukhuset,

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Styrelsen för Hjärt- och Lungsjukas förening i Östhammars kommun, org.nr 802429 3352, får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2016. Styrelsen har under året haft

Läs mer

Härlig STÄMNING PÅ Midsommarlunchen i Kvarnen. Vi kommer också i år att delta i Må-Bra dagen i Lidköping den 19/9. Ni är hjärtligt välkomna fram!

Härlig STÄMNING PÅ Midsommarlunchen i Kvarnen. Vi kommer också i år att delta i Må-Bra dagen i Lidköping den 19/9. Ni är hjärtligt välkomna fram! Reumatikerföreningen Höst/Vinter 2015 Härlig STÄMNING PÅ Midsommarlunchen i Kvarnen Reumatikerföreningen Lidköping har haft sin traditionella midsommarlunch i den gamla Kaffekvarnen, Stenhammar. Trots

Läs mer

Nu är jag snart på väg! Jag älskar att resa!

Nu är jag snart på väg! Jag älskar att resa! Nu är jag snart på väg! Jag älskar att resa! Kära dagbok! Nu är jag tillbaka i Leiden igen. Flygresan var lika rolig som vanligt. Jag kände igen mig direkt när vi kom fram så jag visade Annika, Caroline,

Läs mer

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid En grupp människor med samma intresse samlas till ett möte för att bilda en förening. En provisorisk styrelse(interimsstyrelse) som kan bestå av tre personer

Läs mer

ATT BILDA EN LOKALFÖRENING - råd och tips om hur man bildar och arbetar i en förening (uppdaterad 2014-03-12)

ATT BILDA EN LOKALFÖRENING - råd och tips om hur man bildar och arbetar i en förening (uppdaterad 2014-03-12) ATT BILDA EN LOKALFÖRENING - råd och tips om hur man bildar och arbetar i en förening (uppdaterad 2014-03-12) Vad är en ideell förening? En förening kan bildas av ett antal personer med ett gemensamt intresse.

Läs mer

Medlemsmöten VÄLKOMNA!

Medlemsmöten VÄLKOMNA! Medlemsmöten Våra medlemsmöten äger rum på E 18. Om det skulle bli några förändringar, meddelar vi det i Eskilstuna-Kuriren, samma vecka som mötet är, under rubriken Föreningsnytt! Vi hoppas, att så många

Läs mer

Ordföranden har ordet

Ordföranden har ordet Verksamhetsberättelse 2014 Ordföranden har ordet Under år 2014 anordnade Vaksala hembygdsförening flera aktiviteter för medlemmarna i föreningen. Jag vill tacka alla Er som deltagit i arrangemangen och

Läs mer

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Göran Strömbäck hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Närvarande medlemmar har prickats av på röstlängden,

Läs mer

GULDKLUBBEN

GULDKLUBBEN GULDKLUBBEN 2008-03-15 Guldklubbens medlemmar inbjudes härmed till årsmöte lördag 15 mars 2008 kl 10.00 i Hansa Utbildnings lokaler, Bredgatan 4, Visby. PROGRAM 10.00-10.15 Samling, kaffe och bulle 10.20

Läs mer

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Skara-Götene FUB Verksamhetsberättelse 2014 Sid 1 (5) Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Skara-Götene får härmed

Läs mer

Bildandet av en förening.

Bildandet av en förening. Bildandet av en förening. Konstituerande möte är när föreningen bildas och ett första möte hålls. När en förening söker bidrag, hyr lokal, skaffar telefonabonnemang eller liknande frågas det oftast efter

Läs mer

Utvärdering Biologdesignern grupp 19

Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Biologdesignern har: svara med svar 1-5 1=dåligt, 5=jättebra Poäng Antal 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 51 15 2.

Läs mer

Veronica s. Dikt bok 2

Veronica s. Dikt bok 2 Veronica s Dikt bok 2 Det är bra att ha en syster Min syster betyder så mycket för mig. Jag vet att hon betyder likadant för mig. Om jag vill henne något så vet jag att hon finns där för mig. Jag är glad

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 FRILUFTSFRÄMJANDET VÄXJÖ INNEHÅLL ORDFÖRANDEN HAR ORDET 3 INLEDNING 4 STYRELSE/ORGANISATION 5 FRILUFTSAKTIVITETER/VERKSAMHET 6 FRILUFTSAKADEMIN/UTBILDNING 11 MEDLEMMAR 12 ÅRSREDOVISNING

Läs mer

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2014

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2014 2014 PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2014 Styrelsen har under året bestått av: Ordförande - studieorganisatör Vice ordförande - pressombud Kassör Sekreterare - IT / webbansvarig Styrelseledamot

Läs mer

PAPPA ÄR UNDERSKÖTERSKA DANIEL LEHTO EN JULIASAGA

PAPPA ÄR UNDERSKÖTERSKA DANIEL LEHTO EN JULIASAGA PAPPA ÄR UNDERSKÖTERSKA DANIEL LEHTO EN JULIASAGA Daniel Lehto 2011 daniellehto@yahoo.se Till Julia PAPPA ÄR UNDERSKÖTERSKA DANIEL LEHTO Pappa jobbar på ett boende för gamla människor. Det är ett roligt

Läs mer

Hela Sverige ska leva Sandviken. Förslag till dagordning för ordinarie föreningsstämma 24 april Val av ordförande och sekreterare för stämman

Hela Sverige ska leva Sandviken. Förslag till dagordning för ordinarie föreningsstämma 24 april Val av ordförande och sekreterare för stämman Hela Sverige ska leva Sandviken Förslag till dagordning för ordinarie föreningsstämma 24 april 2019 1. Val av ordförande och sekreterare för stämman 2. Val av två justeringspersoner 3. Fråga om stämman

Läs mer

Måndagen den 20 november 2017 kl i Folkets Park, Dalsjöfors.

Måndagen den 20 november 2017 kl i Folkets Park, Dalsjöfors. Protokoll Föreningsmöte Budget Måndagen den 20 november 2017 kl. 15.00 i Folkets Park, Dalsjöfors. Ca 85 medlemmar 1 Mötets inledning Ordförande öppnar mötet och hälsar alla välkomna och passar samtidigt

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 I morgon är lugnet över för imorgon är alla barn tillbaks från lovet och vi har dessutom fått nio nya familjemedlemmar. I veckan som kommer

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Dalarnas Judoförbund 2014-01-01 13-31

Verksamhetsberättelse för Dalarnas Judoförbund 2014-01-01 13-31 Verksamhetsberättelse för Dalarnas Judoförbund 2014-01-01 13-31 Anslutna föreningar I Dalarnas Judoförbund finns 10 stycken klubbar anslutna till Dalarnas Judoförbund, och över 650 medlemmar. Borlänge

Läs mer

Kvarteret Filantropen

Kvarteret Filantropen Kvarteret Filantropen Tryggt och bekvämt boende Tryggt och bekvämt boende för äldre i Glimåkra Västergatan 5 är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område mitt i centrala Glimåkra. I huset finns lägenheter

Läs mer

Program Högalid. Våren 2014. Välkommen till en ny säsong med PRO Högalid

Program Högalid. Våren 2014. Välkommen till en ny säsong med PRO Högalid Program Högalid Våren 2014 Välkommen till en ny säsong med Ciao Ciao är en italiensk restaurang som öppnade sina dörrar i hjärtat av Hornsgatan februari 2013. Det blev snabbt en mycket populär restaurang.

Läs mer

Länsföreningen Jönköping HjärtLung

Länsföreningen Jönköping HjärtLung Länsföreningen Jönköping HjärtLung ÅRSBERÄTTELSE 2016 Styrelsen för Länsföreningen Jönköping HjärtLung lämnar här berättelse för verksamhetsåret 2016 Styrelsen Ordförande Yvonne Johansson Värnamo Vice

Läs mer

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag 2014-08-10 Svenska Web Voice Annika Elgeskog www.webvoice.se +46 725 861010 presenterar Företagarens guide till framgång på Instagram.

Läs mer

Kallelse till Årsmöte i Stockholms Islandshästförbund

Kallelse till Årsmöte i Stockholms Islandshästförbund Kallelse till Årsmöte i Stockholms Islandshästförbund Tid: Måndagen den 13 mars 2017 kl 18.00 lats: Landstingshuset, Hantverkargatan 45 Hus H (se karta) Deltagande: Varje förening utser sina ombud enligt

Läs mer