När ljuset sakta återvänder och Gällivare blommar ut i grönska är sommaren äntligen här. Midnattsolen sträcker sig över milslånga vidder och bjuder

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "När ljuset sakta återvänder och Gällivare blommar ut i grönska är sommaren äntligen här. Midnattsolen sträcker sig över milslånga vidder och bjuder"

Transkript

1 SOMMAR2014

2

3 När ljuset sakta återvänder och Gällivare blommar ut i grönska är sommaren äntligen här. Midnattsolen sträcker sig över milslånga vidder och bjuder in till ett spännande äventyr. Här kan du känna både tystnaden och pulsen i samma andetag. Kultur blandat med en storslagen natur ger dig en unik upplevelse och minnen för livet.

4 Sevärt Gör ett besök i framtidens Gällivare och upplev hur gruvstaden en gång byggdes. Eller njut av en svindlande utsikt från Dundrets topp. Sevärdheterna är många och äventyret är ditt, om du vill.

5 Gällivare Museum Gällivare Gamla kyrka Byggd Fick vid invigningen namnet Friedrich efter dåvarande konung. Benämningen Ettöreskyrkan hör samman med att varje hushåll i Sverige fick ge ett öre för dess tillkomst. I senare tid har kyrkan fått heta Lappkyrkan. Kåkstan Den gamla affärsgatan återuppbyggdes 100 år efter sin födelse i slutet av 1800-talet på ursprungsplatsen. Följ med på en visning av Kaptensspelet och Gropen. Biograf Luisitania visar gruvfilmerna Gropen och Gruvan förr. LKAB Infokontor Information om stadsflytten och gruvverksamheten finns på LKAB:s informationskontor i Malmberget. Permanenta utställningar om bland annat samer, men även tillfälliga utställningar med olika teman. Gratis inträde, museishop och café. Gällivare hembygdsområde Värt ett besök som ger en genuin känsla av historia och kultur. På området finns även det populära Strandkaféet. Gällivare nya kyrka När gruvdriften ökade blev den gamla kyrkan för liten började man bygga en ny kyrka och i februari 1882 stod den färdig och används än idag. Allhelgonakyrkan i Malmberget Kyrkan byggdes 1944 efter en ritning av Hakon Ahlberg flyttades kyrkan från Kaptensvägen på grund av rasrisk. Ursprungsplatsen ligger idag mitt i Gropen. Öppet 23 juni till 10 augusti, Gratis inträde! Gruvmuseet Få en inblick i gruvans historia där besökarna även får studera olika typer av järnmalm och andra mineraler. Öppet 16 juni till 15 augusti, måndag-fredag , För mer info, kontakta turistbyrån Gratis inträde! Gropen Gropen i Malmberget delar samhället mitt itu. Den är ett planerat resultat av den första underjordsbrytningen. Dundret Ett naturreservat precis runt knuten är något många drömmer om, men här i Gällivare är det verklighet. Vid klart väder kan ni se så mycket som 1/11 av Sverige från toppen av berget.

6 Fjällnäs slott Slottet byggdes år 1889 av överste Carl-Otto Bergman i syfte att vara en sommarbostad för den dåvarande gruvägaren. Prästgården och Lapphärbärget På samma tomt som prästgården står Gällivares troligen äldsta byggnad. Den är byggd i timmer och inskjuten mellan två förråd. Prästgården används idag som bostadshus. FJÄLLAKTIV LAPPLAND Guidade turer i fjällvärlden Cykeluthyrning i Gällivare Världsarvet Laponia Upplev de enastående marker som samerna lever i och har verkat i under årtusenden. Det rika djurlivet berikar de nationalparker och naturreservat som finns i området. Dokkas Dokkas är känt för att vara ett fågeltätt område med ett flertal välbesökta torn där man kan studera ovanliga arter. Hakkasfallet Fem kilometer utanför Hakkas kastar sig Skrövån ner i en djup kanjon där den bildar en serie forsar och fall. På två kilometer faller ån 40 meter. Det går att köra bil ända fram till fallet. Linafallet Där Linaälven och Ängesån flyter samman finns Norrbottens högsta fall, Linafallet som är 16 meter högt. Cirka 800 meter från fallet finns en hängbro som binder samman båda sidor om älven. Du kommer till Linafallet både via Lansjärv/Ängesån och Hakkas. Telefon: I

7 När du vill uppleva pá riktigt!

8 T U D RI FÖLJ MED PÅ ETT ÄVENTYR UT I SKOG OCH MARK I NATUREN MINIMIÅLDER 12 ÅR Tack vare midnattssolen i Gällivare innehåller grönsaker och bär som växer här mer C-vitamin, och dessutom smakar de sötare för att de får så många soltimmar. Vi sover under vintern istället, säger den typiska Gällivarebon och stannar uppe hela natten eftersom solen skiner dygnet runt under stora delar av sommaren. Den av toppkockarna älskade knölen Mandelpotatis växer mest och bäst i norra Sverige med hjälp av midnattssolen och det berömda ljuset. EXEMPEL PÅ TURER: Midnattsolsridning, 800 kr/pers. Bergstur, 600 kr/pers. Sjötur, 800 kr/pers. galgbackens islandshästar

9 Midnattssol Gällivare ligger 100 kilometer norr om polcirkeln och är en perfekt plats för att se midnattssolen. Från slutet av maj till mitten av juli är det ljust dygnet runt på grund av att solen inte går ner under horisonten. Aktiviteter PRIS (SEK): A B Busstur upp till Dundret A Högst upp på lågfjället Dundret får du vid klart väder en överblick av 1/11 av Sveriges yta och snöklädda toppar i fjärran. Du kan även uppleva midnattssolen och avnjuta en god våffla med hjortronsylt på det nattöppna midnattssolskaféet, fjällstugan! Vandra upp till Gällivares stolthet B Från toppen av Dundret kan du vid klart väder se 1/11 av Sveriges yta. Under sommaren kan du dessutom göra detta i fullt solsken mitt i natten! Med sina 823 meter över havet är det Gällivares stolthet. Längs vägen finns dessutom möjlighet för den djärve att bada i en av många fjälltjärnar. Ridtur i vildmarken B Följ med på en tvåtimmars ridtur i den vackra midnattssolen. Vi rider upp på berget Sakavaara och upplever den ljusa svenska sommarnatten. Under natten är de flesta djuren mer aktiva och vi har stora chanser att se vilda djur på vår tur. OBS: åldersgräns 12 år Spännande tur med häst och vagn Upplev Gällivare med häst och vagn i den underbara midnattssolen. Turens längd och innehåll anpassas efter era önskemål! B Fjällvandring i midnattssolen B Början av juni till slutet av juli är som en enda lång dag norr om polcirkeln. Solen når aldrig horisonten utan är synlig även vid midnatt, vilket kallas för midnattssol. Missa inte denna mycket uppskattade tur till vårt utsiktsfjäll Nieras och upplev naturen på natten. Under tiden vi njuter av midnattssolen och stillar våra tankar smakar vi på den väldoftande matsäcken och berättar en och annan historia.

10 Aktiviteter Gällivares natur är inte bara vänlig för ögonen. Du blir själv en del av den genom någon av våra många aktiviteter. Dessutom dygnet runt, tack vare midnattsolens varma ljus.

11 EVENEMANG Köhlers Lantbruk Upplev Gällivare med häst och vagn. Njut av omgivningen medan er guide berättar om Gällivares historia och de vackra omgivningarna. Turens längd och innehåll anpassas efter era önskemål! Pris: från vuxna 515 kr/person, barn upp till 12 år 260 kr/person Kontakta oss för mer information: Tel: eller Sightseeing Följ med på en underhållande och lärorik tur för att lära känna våra samhällen. Vi berättar om stora och små händelser, apelsinodling på Andra Sidan, intressanta byggnader och inte minst den stora samhällsomvandlingen som vi står inför. Tid: 1-1,5 timmar Pris: 450 kr/person. Minimum tre personer För mer information: Unik Smakföreställning för alla sinnen Essense of Laplands uppskattade föreställning med berättelser, bilder, sånger och goda smakupplevelser med betoning på vilda smaker. Kom Lapplands natur och kultur nära på ett personligt och underhållande sätt. Jag håller kursen på svenska eller engelska och kommer till den plats som ni har valt. Minimum åtta personer För mer information: Galgbacken sommarridtur Följ med på en enkel ridtur genom gammal tallskog och förbi stilla sjöar. Vi gör upp en eld, grillar korv, kokar kaffe tillsammans och njuter av naturen. OBS: åldersgräns 12 år! Pris: från 600 kr/person För mer information: Lappländsk smakprovning utforska de rika smakerna Gör en smakprovningsaktivitet med din grupp! Välj mellan ädelfisk, viltkött, lokala örter eller bär. Varje huvudråvara serveras i tre-fyra varianter (till exempel lättrökt renkött, gravat älgkött samt björnkött). Ni får en smakfylld och interaktiv aktivitet med mycket kunskap och inspiration finns att hämta! Passar mindre sällskap sex till 20 personer. Jag håller kursen på svenska eller engelska och kommer till den plats som ni har valt. Pris: från 595 kr/person. Minimum sex personer För mer information: Uthyrning av cyklar Stannar du några dagar i Gällivare eller har några timmar över innan tåget avgår? Hyr en cykel och utforska Gällivare på egen hand! Cykeln hämtas och lämnas i anslutning till tåg- och busstationen. MAJ 3-4 Säsongsavslutning på Dundret 17 Fågelskådning i Ahvenjärvi Hakkas arr Hakkasornitologerna, ALNC, Dokkas Training camp 2014, Stora Sjöfallet JUNI 6 Nationaldagsfirande på Gällivare Hembygdsområde 13 Cruising&Utställningar på Vassartorget på skolavslutningsdagen med Epor, A-traktorer och mopedbilar under parollen don`t drink and drive 14 Midnight Sun Meet (kortegen), Nostalgifest Nunisparken MS Meet 20 Midsommarfirande Hembygdsområdet Gällivare 21 Flottkalaset Tjautjasjaur 23/6-10/8 Kåkstan Öppettider Saltoluokta Folkmusikfestival MC Träff Jubileum Gällivare Sommarmarknad 28-29/6 Internationell Hundutställning JULI 5 Rallarmarschen 5 Musikfestival 800 MÖH AUG 8-10 Fjällräven Classic 21 Surströmming i Baltiska hallen på Gällivare Hembygdsområde 30 DXR Dundret extreme running 31 Dundret 539, snabbast upp för hoppbacken Pris: från halvdag 195 kr För mer information:

12 Vi flyger ut i fjällvärlden från våra sommarbaser i Stora Sjöfallet, Ritsem och Kvikkjokk. Vi har en daglig tur från Ritsem till Staloluokta för er som vill njuta av Padjelanta på ett smidigt sätt. Guidad LKAB-tur Välkommen till underjorden och LKABs järnmalmsgruva! Ni åker säkert och bekvämt tillsammans med våra kunniga guider på en tur som tar cirka fyra timmar. Passa även på att besöka Gruvmuseet och LKAB:s informationskontor. OBS: åldersgräns 12 år Period: 16 juni - 15 august, måndag - fredag, (ca) Pris: vuxna 300 kr/person, ungdom år 200kr/person. För mer information: Àhkká möt magin i Swedish Lapland Àhkká, drottningen av fjäll är ett vackert och respektingivande fjäll som i den samiska mytologin står för klokhet och skönhet. Àhkká används som namn på farmor, mormor och andra gamla(kloka) gummor i det samiska språket. I Nils Holgerssons underbara resa hade också ledargåsen namnet Akka. Period: 24 juni 15 september Pris: 5600 kr/person. Minimum fyra personer. För mer information:

13 Dagstur i fjällvärlden Perfekt för dig som har lust att prova på fjällvandring, men inte är redo för en längre tur. Vi har en helikopter startklar som flyger ut er från Ritsem till fjällmassivet Allak som ligger på gränsen till Padjelanta Nationalpark. Ni får möjlighet att njuta av fjällvyer över en stor del av Laponia nämligen Sarek, Padjelanta och Stora Sjöfallets nationalparker, både från luften på resan dit och under vandringen ner mot Akkajaure. Från Allak har ni en lätt vandring på ungefär tio kilometer ned mot Vaisaluokta vid Akkajaures strand där vi hämtar upp er för återfärd till Ritsem. Guidade turer i Lapplandsfjällen Stora Sjöfallet special Stora Sjöfallet special är en tre dagars vandring där vi hälsar på i Pietsjaure sameviste och njuter av det som finns kvar av Stora Sjöfallet. Vandringen passar dig som är kulturintresserad eller novis i fjällvärlden, men även för dig som är van vandrare och som har tröttnat på tunga ryggsäckar. Pris: från vuxna 6990 kr/person, barn år 5490 kr. Minimum fyra personer För mer information: Period: 23 juni 26 september Pris: Kostnad för helikoptertransport 1580 kr/pers. Minimum tre personer För information: eller

14 UPPLEV GÄLLIVARE Guidad AITIK-tur 1 Ritsem Boliden Aitik ligger strax söder om Gällivare i Swedish Lapland och är en av Europas största koppargruvor. Varje dag, dygnet runt bryts och transporteras en stor mängd berg i Aitiks dagbrott. Fyndigheten består av kopparkis som innehåller koppar, guld och silver. Följ med våra kunninga guider på en tur som tar cirka tre timmar. OBS: åldersgräns 15 år Stora Sjöfallet Saltoluokta Muddus Nationalpark Tågstationen Dundret Period: 23 juni - 1 august, måndag, onsdag, fredag, (ca) Pris: vuxna 300 kr/person. För mer information: 7 8 Gruvmuseet LKAB:s informationskontor 9 Kåkstan 10 Gropen Laponia Fjälläventyr Sikta mot fjälltopparna och gör ditt livs vandring i Laponia tillsammans med fjällguiden Classe. Vandringen är en naturupplevelse där fjällguiden tar dig med till platser där de flesta av dina sinnen kittlas. Du bjuds på vackra vyer, underbara dofter, sagolik vegetation och ett ljus som varar alla dygnets timmar. Period: 24 juni 15 september Pris: 3995 kr/person Minimum två personer För mer information: Fiskeupplevelse Följ med på en dagstur eller en längre tur med övernattning i skogen och upplev spänningen med fiske av högsta klass. Samiska Upplevelser Är du nyfiken på den samiska kulturen och dess historia kan du boka någon av våra samiska turer. Följ med ut och se hur en renskötare lever idag, lyssna på berättelser och sånger, möt renar och smaka på traditionella rätter. Övriga aktiviteter Jakt, kajak, matlagningskurser, golf, spa kontakta turistbyrån för mer förslag på aktiviteter! Boka direkt på webben gellivarelapland.se LKAB Flygplatsen Aitik Hakkasfallet Linafallet Dokkas

15 GÄLLIVARE PORJUS 13 HAKKAS JOKKMOKK

16 Boende I Gällivare har du många olika boendeformer att välja mellan. Något för alla smaker och plånböcker. Från exklusivt med full service till enkelt och självservice. Valet är ditt.

17 Hotell/Pensionat Vandrarhem Stay in Gällivare Ett smidigt och enkelt boende mitt emot tågstationen i Gällivare. Fjäll STF Saltoluokta Fjällstation Upplev sommaren i en av Sveriges charmigaste fjällstationer. Cirka hundra bäddar är fördelade på huvudbyggnaden från 1912 och fyra gästhus med allt från dubbel- till flerbäddsrum. Boka in guidade turer, hyr sportutrustning eller njut av en varm bastu tillsammans med goda vänner. Lappländska läckerheter står på menyn i restaurangen och det finns även en affär för de som vill laga sin egen mat. Gratis parkering. Skog Linafallet Lodge Telefon: Dundret Björnfällan Dundret erbjuder hotellrum och lägenheter i anslutning till motionsspår och vandringsleder på fjället mitt i stan. Restaurang och sportbutik finns på anläggningen. Dundretvägen 1, Gällivare Telefon: Grand Hotel Lapland Lasarettsgatan 1, Gällivare Telefon: Hotell Dundret Litet och familjärt pensionat i centrum. Tingshusgatan 3, Gällivare Telefon: O Learys Per Högströmsgatan 9, Gällivare Telefon: Rum/Lägenheter Gällivare Bed & Breakfast Mysigt boende med 30 bäddar, familjärt och prisvärt Laestadiusvägen 18, Gällivare Telefon: , Rum i Vuoskojärvi Borrvägen 15, Gällivare Telefon: HB Rum & Turism Luleåvägen 18, Gällivare Telefon: Lasarettgatan 3, Gällivare Telefon: Stugor/Camping Gällivare Camping Central camping med fem minuters gångavstånd till Gällivares citykärna med shopping, restauranger och nöjen. Storslagen utsikt mot Dundret och familjevänlig atmosfär. Öppet året runt med 130 bäddar. Camping med plats för både husvagnar/husbilar och tält. Kvarnbacksvägen 2, Gällivare Telefon: Saltoluokta fjällstation, Gällivare Telefon: , STF Ritsem Njut av naturen i Ritsem som ligger nära sjön Akkajaures strand, omgiven av nationalparken Stora Sjöfallet. 26 rum med enkel inredning. Gemensamt TV-rum, tvättstuga, kök och bastu. Café, cykeluthyrning och camping. Välkommen till både äventyr och lugna upplevelser året om. Ritsem 4, Gällivare Telefon: Stora Sjöfallet Fjällanläggning Ett enkelt, men välutrustat och lättillgängligt fjällpensionat för dig som vill uppleva en äkta fjällsemester. Stora Sjöfallet, Gällivare Telefon: Galgbacken Sakajärvi, Gällivare Telefon: Övriga Skogshotell Telefon: Rum i Gällivare Telefon: Snowtrail Dogcamp Telefon: Lappeasuando Lodge Telefon: Best Western LIZA Hotell Telefon: Langas Camp Telefon: Tjuonajokk Telefon: Skaulo Turistanläggning Telefon: Wildnisdorf Solberget Telefon: Nikkaluokta Sarri Telefon: Boka direkt på webben gellivarelapland.se

18 Bra att veta Här finns ett stort utbud av mötesplatser för både mat och shopping. Dessutom gott om kommunikationer så att du enkelt tar dig mellan alla nöjen och sevärdheter. Flyg Gällivare flygplats ligger bara 10 minuter från centrum. NextJet trafikerar sträckan Stockholm-Gällivare. Telefon: Du kan även flyga sträckan Kiruna-Gällivare-Luleå. Tåg Ta tåget från Stockholm eller kusten. Telefon: Res på Inlandsbanan med det berömda sightseeingtåget till dess slutdestination Gällivare. Period: 3 juni 25 augusti. Telefon: Njut av vacker natur på vägen till Gällivare med Norrlandståg. Telefon: Buss Lokaltrafiken Upptäck Gällivare med Falcks. Telefon: Länstrafiken Ta bussen till fjällen! Telefon: Helikopter Flyg upp i fjällen med Fiskflyg. Telefon: Matställen Glada Kocken Med utsikt över Dundret och en hög kvalitet på både mat och service är Glada Kocken ett måste för alla matälskare. Lunchöppet: Tisdag- fredag Kvällsöppet: Onsdag, fredag, lördag Stängt: Söndag-måndag Info & bokning: O Learys Det bästa från sportens värld med mat och dryck som harmoniserar i en stämningsfull miljö. Telefon: Idet kök & bar på Dundret En kvällsrestaurang med lite lugnare tempo som har öppet alla dagar i veckan. Telefon: Restaurang Laponia, Stora Sjöfallet Våra specialiteter är måltider tillagade med råvaror från den lappländska naturens skafferi. Telefon: Restaurang Saltoluokta fjällstation Specialitet: trerättersmiddagar på lokala råvaror från fjäll och sjö. Telefon: Café Njut av en varm kopp kaffe tillsammans med en godbit eller två. Café Nyfiket: Alla tiders Café Bageri Baktanke Café Allemans Café Vetehatten Café och kiosk Hyllan Nostalgicafé Strandcaféet Övriga Allemans Restaurang & Pizzeria Dannes Gatukök Frasses Gällivare Kottens Delikatess Take Off Matstället MD:s Gatukök Milano Nalins Take Away Thaimat Nittaya Thai Restaurant Peking Palace

19 Pizzabagarn Pizzeria & Restaurang Alanya Pizzeria Dylan Restaurang & Pizzeria Manuella Restaurang Brasserie JTA Restaurang Husmans Restaurang Kristallen Restaurang Matfocus Restaurang Skáidi Sibyllagrillen Sofias kök Museer Gruvmuseet För mer information, kontakta turistbyrån. Telefon: Mail: Gällivare museum Storgatan 16, Gällivare Reception: Biluthyrning Hertz: , AVIS Europcar Sixt Taxi Gällivare taxi AB: Fjällräddning Ring:112 Bensinstationer OKQ8 STATOIL ICA Nära Dyrlinds Stora Sjöfallet Matvaruaffärer Coop Forum Metallvägen, Gällivare Öppettider: Alla dagar Coop Konsum Storgatan 15, Gällivare Öppettider: mån-fre , lör , sön Coop Nära Luleåvägen 6, Gällivare Öppettider: mån-fre , lör , sön Coop Konsum Kaptensvägen 2, Malmberget Öppettider: mån-lör , sön ICA Kvantum Sommarvägen 2, Gällivare Karlgrens Slakteri Odlingsvägen 1, Gällivare Souvenirer/Presenter Gällivare Turistbyrå Centralplan Järnvägsstation, Gällivare. Telefon: Gällivare Museum Storgatan 16, Gällivare. Telefon: Gávpi Hemslöjdsboden Orpus Ur & Guld Magazin du nord Tygklippet VILTOK Art & Design Sport/Fritid STF Laponia Center Eriksson Center Intersport Norrsport North Star Avståndstabell Avstånden från Gällivare. I tid, ca, med bil. Abisko 3 h Luleå 3 h Jokkmokk 1 h 15 min Narvik 4,5 h Jukkasjärvi 1,5 h Nikkaluokta 2,5 h Kaitum 1,5 h Nordkap via Karesuando 10 h Kebnatsbryggan/Saltoluokta 1,5 h Nordkap via Narvik 14,5 h Killinge 1 h 15 min Ritsem 2,5 h Kilpisjärvi 4 h Stockholm 13 h Kiruna 1,5 h Stora Sjöfallet 2 h Kvikkjokk 3 h Vittangi 1 h 15 min Lappeasuando 45 min

20 Mer info på webben: FAVÖR Följ oss på: Visit Gellivare Lapland. Centralplan Järnvägsstation, Gällivare. Tel:

UPPLEVELSER OCH ÄVENTYR AUGUSTI 2020 JULI 2021

UPPLEVELSER OCH ÄVENTYR AUGUSTI 2020 JULI 2021 UPPLEVELSER OCH ÄVENTYR AUGUSTI 2020 JULI 2021 Rena din själ där ren möter säl Seskarö Strandby Släpp vardagen i samma stund som du kör över bron till Seskarö. Ta in skogen, havet och friden. Kör vägen

Läs mer

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t Golfresa till Norra Sydafrika 20-30 januari 2013 Måndag 21 Januari 2013 - Ankomst till Johannesburg kl 08.35 på morgonen med flyg SA 261. Er lokalguide möter upp på flygplatsen och visar vägen till bussen.

Läs mer

Linköpings Vandrarhem & Hotell

Linköpings Vandrarhem & Hotell Tips på boende under SM-veckan i Linköping! TeoTess Vandrarhem Fogdeg. 33 586 47 LINKÖPING 013-470 73 10 www.teotess.se Vi är ett privatägt vandrarhem som tillhandahåller logi för både kortare och längre

Läs mer

UPPLEV EN KONFERENS PÅ LAHOLMEN

UPPLEV EN KONFERENS PÅ LAHOLMEN UPPLEV EN KONFERENS PÅ LAHOLMEN Med ett fantastiskt läge vid havet......mitt i centrala Strömstad, ligger Laholmen Hotell. Hotellet ligger högt beläget med en fantastisk utsikt över havet i väster samtidigt

Läs mer

Swedex Examen i svenska som främmande språk

Swedex Examen i svenska som främmande språk Examen i svenska som främmande språk A2 Läsförståelse 45 min Namn:... A2 LÄSFÖRSTÅELSE Läs texterna och svara Ja eller Nej på fråga 1-8.! " # $$! % % $ $$ %!& % % $% & % $$ % % & $" % % ' " " ' ( % ( &

Läs mer

Akvarellkurs på Golden Club Cabanas i södra Portugal. Landskapsmåleri i akvarell

Akvarellkurs på Golden Club Cabanas i södra Portugal. Landskapsmåleri i akvarell Akvarellkurs på Golden Club Cabanas i södra Portugal Landskapsmåleri i akvarell Kurserna utgår från det klassiska landskapsmåleriet och går mot det mer förenklade och abstrakta gestaltandet av landskapet

Läs mer

Vandra i Sverige. Kullaleden, 5 nätter Ängelholm Helsingborg

Vandra i Sverige. Kullaleden, 5 nätter Ängelholm Helsingborg Kullaleden, Ängelholm Helsingborg, 5 nätter Sida 1 av 5 Vandra i Sverige Kullaleden, 5 nätter Ängelholm Helsingborg Kullaleden, en vandring som bjuder på lite av allt. Sandstränder, klappersten, ängar,

Läs mer

Den perfekta semestern i Lappland

Den perfekta semestern i Lappland Den perfekta semestern i Lappland I ett unikt servicekoncept förs två bekväma, förstklassiga hotell samman med Levi Summit Kongress- och utställningscenter. Det vidsträckta vildmarksområdet i de finska

Läs mer

RESA TANZANIA & ZANZIBAR

RESA TANZANIA & ZANZIBAR RESA TANZANIA & ZANZIBAR SAFARI PÅ RIKTIGT I TANZANIA Tanzania är ett land som lockar allt fler äventyrslystna turister. För många är det en livslång dröm att få se och uppleva den afrikanska naturen och

Läs mer

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 Alla ryttares och hästälskares dröm besannas på denna resa Galoppera i vattenbrynet omgiven av vita stränder och turkosa dyningar som rullar in. Detta

Läs mer

www.leanlink/lss Semesterprogram Sommaren 2013

www.leanlink/lss Semesterprogram Sommaren 2013 Semesterprogram Sommaren 2013 LSS Funktionsstöd/Fritid och Kultur inbjuder Dig att delta i vår semesterverksamhet sommaren 2013. Resorna och lägren är första hand till för dig som är över 21 år och bor

Läs mer

Burmas gömda skatter - 2015

Burmas gömda skatter - 2015 Burmas gömda skatter - 2015 NYHET! 14 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY -BAGAN-NGAPALI BEACH 14 dagar Följ med på vår omfattande rundresa till ett av Asiens mest spännande länder. Vi får uppleva fantastiska

Läs mer

Välkommen till Luleå- en del av Svenska Lappland

Välkommen till Luleå- en del av Svenska Lappland Välkommen till Luleå- en del av Svenska Lappland Luleå är residensstaden med allt du kan tänkas vilja göra och uppleva. Ett spännande kultur-, nöjes- och idrottsliv, innehållsrika gallerior och butiker,

Läs mer

www.leanlink/lss Semesterprogram Sommaren 2012

www.leanlink/lss Semesterprogram Sommaren 2012 Semesterprogram Sommaren 2012 LSS Funktionsstöd/Fritid och Kultur inbjuder Dig att delta i vår semesterverksamhet sommaren 2012. Resorna och lägren är första hand till för dig som är över 21 år och bor

Läs mer

LAOS. Vi reser i slutet av november 2016.

LAOS. Vi reser i slutet av november 2016. LAOS. Resan startar i Unescos världsarv Luang Prabang. Här skall vi upptäcka omgivningarna till fots och från elefantryggen innan vi åker österut till de mystiska Plain of Jars. Vidare till det underbara

Läs mer

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST RESA TILL ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST Istanbul metropolen vid Bosporen är gräns och smältdegel på samma gång. Här tycks Europa möta Asien inför en slutgiltig kraftmätning. Öst mot väst. Ur denna

Läs mer

Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013

Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013 Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013 1 RESEFAKTA, FLYG OCH BÅTAR FLYG Vi kommer att flyga till Split med SAS morgonflyg från Göteborg och Stockholm. Utresa Göteborg Split Stockholm Split

Läs mer

Motor og spill. Torsby och Sunne

Motor og spill. Torsby och Sunne Motor og spill Torsby och Sunne KUL TÄVLING FÖR KONFERENSEN, FAMILJEN O KOMPISARNA Adventure Challange, 3-, 4-, eller 5-kamp med vildmarksbad i badtunna Tävling Det traditionella 3, 4 eller 5-kampspelet

Läs mer

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse.

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Jóhann F ś Ridresor Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Nu välkomnar han alla oss, som han har lärt känna under sina år i Sverige, att komma hem till honom

Läs mer

26-29 SEPTEMBER 2008 TRE NÄTTER 20 PERSONER

26-29 SEPTEMBER 2008 TRE NÄTTER 20 PERSONER ISLAND ********** 26-29 SEPTEMBER 2008 TRE NÄTTER 20 PERSONER Vilket annat land i vår närhet kan vara mer spännande? På Island finns aktiva vulkaner, jättelika glaciärer och vildmarker så ödsliga att de

Läs mer

Stockholm Nordost Nyhetsbrev December 2014

Stockholm Nordost Nyhetsbrev December 2014 Stockholm Nordost Nyhetsbrev December 2014 Hej! Tiden går fort. Nu har vi snart lagt höstterminen 2014 med alla dess aktiviteter bakom oss. Men nu ser vi framåt. Vi har ytterligare en aktivitet kvar i

Läs mer

Baltikum. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Baltikum. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Baltikum Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - B a l t i k u m Baltikum - Guidad Rundresa Upplev det kulturella och historiska arvet i Lettland och Estland på vår

Läs mer

Via Maria, 4 nätter Salzburg St Wolfgang, 3 vandringsdagar

Via Maria, 4 nätter Salzburg St Wolfgang, 3 vandringsdagar Via Maria, Salzburg St Wolfgang, 4 nätter 1(5) Vandra i Österrike Via Maria, 4 nätter Salzburg St Wolfgang, 3 vandringsdagar Via Maria är en pilgrimsled som går mellan Altöttingen i Tyskland och Mariazell

Läs mer

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien.

Läs mer

Hos SJ köper du resa, boende och biljetter till olika evenemang. Resor och upplevelser för nyfikna

Hos SJ köper du resa, boende och biljetter till olika evenemang. Resor och upplevelser för nyfikna Hos SJ köper du resa, boende och biljetter till olika evenemang Resor och upplevelser för nyfikna Tåget - det bekväma sättet att uppleva SJ erbjuder ett trivsamt sätt att resa för alla åldrar. Oavsett

Läs mer

Yogavecka i vackra Nerja 28/11-5/12

Yogavecka i vackra Nerja 28/11-5/12 Ladda batterierna inför julen med en Yogavecka i vackra Nerja 28/11-5/12 Har glädjen att kunna erbjuda en yogaresa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien. Den 28/11-5/12

Läs mer

SKOTEREXPEDITION PÅ SVALBARD APRIL 2013

SKOTEREXPEDITION PÅ SVALBARD APRIL 2013 SKOTEREXPEDITION PÅ APRIL 2013 R FÖLJ MED PÅ DITT LIVS ÄVENTYR PÅ Europas sista riktiga vildmark! Bara några timmar med flyg från Oslo. SKOTEREXPEDITION Äventyr i Isbjörnens rike MITT EMELLAN NORDNORGE

Läs mer

Vandra på Irland. Wicklow Way, 7 nätter Tinahely Marlay Park och Dublin, 6 vandringsdagar

Vandra på Irland. Wicklow Way, 7 nätter Tinahely Marlay Park och Dublin, 6 vandringsdagar Wicklow Way, Tinahely Marlay Park och Dublin, 7 nätter 1(5) Vandra på Irland Powerscourt slottet med trädgård, Enniskerry Wicklow Way, 7 nätter Tinahely Marlay Park och Dublin, 6 vandringsdagar Wicklow

Läs mer

...mitt i småland MC-LED SÄVSJÖ

...mitt i småland MC-LED SÄVSJÖ ...mitt i småland MC-LED SÄVSJÖ & Sevärdheter Rastställen Start 1 Sävsjö camping En familjecamping i underbar miljö, här finns även campingstugor och vandrarhem med trevliga rum. Erbjuder minibutik, café,

Läs mer

NÄRA TILL BOENDE. Foto: Øyvind Lund

NÄRA TILL BOENDE. Foto: Øyvind Lund NÄRA TILL BOENDE Foto: Øyvind Lund Hotell Kungskvarnen Borgvik Hotell i gammal bruksmiljö. Rum med dusch, toalett, tv och telefon. Värdshuskök med fullständiga rättigheter. Festvåning, bar och pub. Bastu.

Läs mer

Pärlan vid Asundens strand

Pärlan vid Asundens strand Pärlan vid Asundens strand KO N F E R E N S L Å T D I G I N S P I R E R A S AV G O D M AT O C H VA C K R A V Y E R Där Östergötland är som skönast, vid sjön Åsunden, ligger Rimforsa Strand den perfekta

Läs mer

Programförslag Gruppresa Amsterdam. Tre nätter för grupper från 10 personer

Programförslag Gruppresa Amsterdam. Tre nätter för grupper från 10 personer Programförslag Gruppresa Amsterdam Tre nätter för grupper från 10 personer Varmt välkomna till Amsterdam! Upptäck Europas mest pittoreska huvudstad. De mysiga kanalerna och upplysta broarna, kantade av

Läs mer

Lapoint studentresor

Lapoint studentresor Lapoint studentresor Anordna årets skönaste studentresa! Vill du lära dig surfa i Portugal eller pumpa puder i Bulgarien med dina studentpolare, då är Lapoint studentresor något för dig. Vi är experter

Läs mer

Aktivitetsguide för norra Öland 2015

Aktivitetsguide för norra Öland 2015 Aktivitetsguide för norra Öland 2015 Fyren Långe Erik Böda Skogsjärnväg Fyren Långe Erik ÖPPETTIDER 5 juli - 16 augusti 11.00-16.00 Lördagar stängt Entré till fyren Vuxna 40 kr Barn 20 kr FYRSHOPEN Försäljning

Läs mer

FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti

FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti Följ med Equi Tours på mästerskapsresa till Aachen, Tyskland för ett spektakulärt Europamästerskap! Här väntas fantastiska

Läs mer

42 tomter med bästa läge

42 tomter med bästa läge 42 tomter med bästa läge Hotellet med vackra rum och mysiga små stugor lockar både golfare och företagsresenärer. Här finns bra konferensmöjligheter, fina rum för privata fester och välfylld vinkällare.

Läs mer

Las Vegas med Fightplay & Ciceron

Las Vegas med Fightplay & Ciceron UFC 116 Las Vegas Las Vegas med Fightplay & Ciceron Las Vegas är en stad som måste upplevas. Ingen stad i världen erbjuder den kombination av nöje, lyx, solsemester och shopping som Vegas. På dagarna kan

Läs mer

ERBJUDANDEN & BOENDEPAKET BARA FÖR DIG MED ICA KORT

ERBJUDANDEN & BOENDEPAKET BARA FÖR DIG MED ICA KORT ERBJUDANDEN & BOENDEPAKET BARA FÖR DIG MED ICA KORT loka delfiner och busiga gorillor. Snurriga karuseller och K pirriga berg- och dalbanor. Våghalsiga bad och makalösa konserter. Vilda hotell och mysiga

Läs mer

Reslust och hemlängtan, där har du grunden till Sveriges mest sålda husvagnar.

Reslust och hemlängtan, där har du grunden till Sveriges mest sålda husvagnar. Ny design bakljusramp! Nytt golvvärmesystem! Ännu fler valmöjligheter! Reslust och hemlängtan, där har du grunden till Sveriges mest sålda husvagnar. Helt ny modell; Royal 560 LXL med vinkelkök, ger möjlighet

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA RESA MALTA VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA Den vackra östaten Malta ligger i mellersta Medelhavet, mellan Libyen i söder och Italien i norr. Malta är Europas sydligaste stat och har drygt 400 000 invånare.

Läs mer

Råtjärn. Liftgatan Råtjärnsvägen. Toppstugevägen

Råtjärn. Liftgatan Råtjärnsvägen. Toppstugevägen Råtjärn Liftgatan Råtjärnsvägen Toppstugevägen 19 natursköna tomter till salu i grönklitt TOMT CA M 2 AREAL UTGÅNGSPRIS 1 1320 300 OOO KR 2 1160 400 OOO KR 3 1480 400 OOO KR 4 1150 650 OOO KR 5 1370 650

Läs mer

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Nu är det möjligt! För Alla som vill! Har vi glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till

Läs mer

Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015

Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015 Låt sommaren börja redan i april med en Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015 Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga,

Läs mer

LÄTT ATT VARA GÄST I örebro en miniguide för dig In personal och d

LÄTT ATT VARA GÄST I örebro en miniguide för dig In personal och d LÄTT ATT VARA GÄST I örebro En miniguide för dig och din personal LÄTT ATT VARA GÄST Vägen mot Sveriges mest välkomnande region. Vi ska uppgradera värdskapet som ett av varumärkets viktigaste komponenter

Läs mer

DiN GUIDE till KIRUNA IN Swedish Lapland. sommar 2012. www.kirunalapland.se 1

DiN GUIDE till KIRUNA IN Swedish Lapland. sommar 2012. www.kirunalapland.se 1 DiN GUIDE till KIRUNA IN Swedish Lapland sommar 2012 www.kirunalapland.se 1 Välkommen till KIruna in Swedish Lapland Hej, vad trevligt att du just nu tittar i vår reseguide, vi hoppas den ger dig inspiration

Läs mer

Tjeckien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Tjeckien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Tjeckien Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - T j e c k i e n Tjeckien - Guidad Resa Upplev arkitektoniska mästerverk från medeltida, renässans och barocktiden

Läs mer

Nu är det jul igen. Veden glöder, och det knastrar av

Nu är det jul igen. Veden glöder, och det knastrar av J U L B O R D E T 2 0 1 5 Nu är det jul igen. Veden glöder, och det knastrar av eldarna som brinner. Granriset frasar under våra skor. Utanför kluckar vattnet i den vintriga krispiga luften. Det doftar

Läs mer

naturkrafternas & sagornas land ISLAND Juli - aug 2013

naturkrafternas & sagornas land ISLAND Juli - aug 2013 naturkrafternas & sagornas land ISLAND Juli - aug 2013 R följ med på ditt livs äventyr till Island Under den tre dagar långa vandringen får vi uppleva ett av Islands mest storslagna områden, Hornstrandir.

Läs mer

3 bäddsrum 400: /person och natt. Bo två nätter utan städning: 350: /person och natt

3 bäddsrum 400: /person och natt. Bo två nätter utan städning: 350: /person och natt Vi vill härmed bjuda in dig och dina vänner till årets Post-sm i kubb! Denna gång vid Väsmans strand i Ludvika, med utsikt över vidderna, där Dan Andersson en gång i tiden vandrade! Ta tillfället i akt,

Läs mer

Panorama Route & Safari i Kruger

Panorama Route & Safari i Kruger Panorama Route & Safari i Kruger Detta fem dagars bilpaket som utgår från Johannesburg inkluderar en av världens vackraste områden utmed Panorama Route samt Safariupplevelser i Kruger. Detta paket kombinerar

Läs mer

befriad äventyret Snäckan Klintehamn 16-19 juli barnkonferensen talare Robert Eriksson Britta Hermansson Viktor Paulsson sång & musik Jenny Wahlström

befriad äventyret Snäckan Klintehamn 16-19 juli barnkonferensen talare Robert Eriksson Britta Hermansson Viktor Paulsson sång & musik Jenny Wahlström befriad 2015 16-19 juli Snäckan Klintehamn talare Robert Eriksson Britta Hermansson Viktor Paulsson sång & musik Jenny Wahlström konsert med A Treehouse Wait barnkonferensen äventyret GOTLAND Pingstförsamlingarna

Läs mer

Rese- och turistnäringen i Världen, Sverige och Norrbotten. Björn Arvidsson, Razormind Toppmötet, Gällivare 24 Nov 2011

Rese- och turistnäringen i Världen, Sverige och Norrbotten. Björn Arvidsson, Razormind Toppmötet, Gällivare 24 Nov 2011 Rese- och turistnäringen i Världen, Sverige och Norrbotten Björn Arvidsson, Razormind Toppmötet, Gällivare 24 Nov 2011 Global infrastruktur Global infrastruktur 2,5 miljarder passagerare 920 flygbolag

Läs mer

Östersjön runt Baltikum och Polen

Östersjön runt Baltikum och Polen Östersjön runt Baltikum och Polen Följ med och upptäck; Estland-Lettland-Litauen-Polen den 9 17 maj 2014 Rundresa från Öland/Kalmar via Stockholm Tallinn - Riga - Vilnius - Warmia/Mazurien- Gdansk/Gdynia

Läs mer

Förläng våren med en Yogavecka i vackra Nerja 9-16 April 2014

Förläng våren med en Yogavecka i vackra Nerja 9-16 April 2014 Förläng våren med en Yogavecka i vackra Nerja 9-16 April 2014 Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol,

Läs mer

Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 2 2015. Sörliden/Valla samverkansförenings nya lokal

Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 2 2015. Sörliden/Valla samverkansförenings nya lokal Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 2 2015 Sörliden/Valla samverkansförenings nya lokal HÖSTENS och VINTERNS 2 AKTIVITETER 2014-2015 Lär dig cykla! Sörliden Valla ordnar i samarbete

Läs mer

Programförslag. Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca

Programförslag. Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca Programförslag Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca 2013 En vacker och sofistikerad pärla Palma De Mallorca Vackra Palma de Mallorca har under årtionden varit ett mycket populärt resmål. Som

Läs mer

Globala Upplevelser. Las Vegas CES VIP 2008

Globala Upplevelser. Las Vegas CES VIP 2008 Las Vegas CES VIP 2008 Las Vegas med Ciceron Las Vegas är en stad som måste upplevas. Ingen stad i världen erbjuder den kombination av nöje, lyx, solsemester och shopping som Vegas. På dagarna kan man

Läs mer

Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service.

Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service. Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service. Ni möts i anslutning till vår VIP-entré på Arlanda, separat från terminalerna

Läs mer

Sundsvalls Sim 2012 VÄLKOMMEN! Sista chansen att kvala till NM

Sundsvalls Sim 2012 VÄLKOMMEN! Sista chansen att kvala till NM Sundsvalls Sim 2012 VÄLKOMMEN! Sista chansen att kvala till NM Välkommen till Sundsvalls Sim den 17-18 Mars 2012 Sundsvalls Simsällskap inbjuder er förening till Sundsvalls Sim. Tävlingen avgörs i tre

Läs mer

Skottland Guidad Kulturrundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com

Skottland Guidad Kulturrundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com Skottland Guidad Kulturrundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - S k o t t l a n d Kulturrundresa Skottland - Guidad Resa Upplev de pittoreska högländerna med majestätiska

Läs mer

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag.

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag. Himalaya 2015 Att vandra i Nepal hör till en av livets höjdpunkter. På denna resa gör vi en vandring längs Himalayas sluttningar från by till by under 5 dagar. Därutöver besöker vi Djungelområdet Chitwan,

Läs mer

VINGA KONFERENS 57 38 N 11 36 E. Vinga Gör mötet till en upplevelse

VINGA KONFERENS 57 38 N 11 36 E. Vinga Gör mötet till en upplevelse VINGA KONFERENS 57 38 N 11 36 E Vinga Gör mötet till en upplevelse Vinga är Sveriges mest kända fyrplats. Ön ligger längst ut i Göteborgs skärgård och är numera ett skyddat naturreservat. BOKA EN KONFERENS

Läs mer

Känn dig som hemma när du jobbar borta.

Känn dig som hemma när du jobbar borta. Känn dig som hemma när du jobbar borta. 1 Om StayAt Boende med plats för livet. StayAt är alternativet till traditionella hotellrum. En plats där du kan känna dig som hemma, samtidigt som du får ett gästvänligt

Läs mer

Uthyrning, kurser, företagsevent 2008

Uthyrning, kurser, företagsevent 2008 Uthyrning, kurser, företagsevent 2008 Saltsjökajaker är ett litet familjeföretag med agentur och direktförsäljning av kajaker. Vi har också en liten uthyrningsverksamhet. Uthyrningskajakerna är permanent

Läs mer

Rankingsegling 2,4mR

Rankingsegling 2,4mR Nynäshamns Segelsällskap Inbjuder till Rankingsegling 2,4mR 25-26 maj 2013 i Nynäshamn 1. Regler 1.1 Tävlingen genomförs i överensstämmelse med reglerna så som de är definierade i Kappseglingsreglerna

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Restaurang Stekoteket Målgrupp att kommunicera med: Lunchgäster Ton: Personlig, lättsam med lite humor

Restaurang Stekoteket Målgrupp att kommunicera med: Lunchgäster Ton: Personlig, lättsam med lite humor Övningsuppgift v.43 - Copyrighting för sociala medier och webb Restaurang Stekoteket Målgrupp att kommunicera med: Lunchgäster Ton: Personlig, lättsam med lite humor Facebookstatusar: 1. Hos oss på Stekoteket

Läs mer

Göteborg - Svenska Mässan - 2015

Göteborg - Svenska Mässan - 2015 Digital Commerce in Change Göteborg - Svenska Mässan - 2015 12 mars 2015 12 mars 2015 12 mars 2015 12 mars 2015 Gothia Towers 12 mars 2015 Gothia Towers 12 mars 2015 Gothia Towers Samarbetet mellan Svensk

Läs mer

Conventum Arena, Örebro

Conventum Arena, Örebro TRAVEL&TASTE Boka monte Conventum Arena, Örebro Resemässa 14 februari i Örebro 201514 februari En mässa med resor och världens kök SMAKA PÅ VÄRLDEN! Lördagen den 14 februari 2015 går den tredje upplagan

Läs mer

KONFERENS BLAND TOPPARNA. Möten och avkoppling i exklusiv miljö.

KONFERENS BLAND TOPPARNA. Möten och avkoppling i exklusiv miljö. KONFERENS BLAND TOPPARNA Möten och avkoppling i exklusiv miljö. PRISEXEMPEL KONFERENSPAKET Deluxe TREEHOTEL KONFERENS Likt ett av våra trädrum, The Cabin, kan även ni försvinna in bland norrländska, högresta

Läs mer

Beddingestrand. Ängssyrevägen 3. Ett arkitektritat stenhus från dast ab

Beddingestrand. Ängssyrevägen 3. Ett arkitektritat stenhus från dast ab Beddingestrand Ängssyrevägen 3 Ett arkitektritat stenhus från dast ab några minuter från stranden dast ab säljer ett unikt arkitektritat stenhus på bästa läge i Beddingestrand. Låt dig inspireras av tomtens

Läs mer

Välkommen att fira Jul och Nyår nära Polcirkeln

Välkommen att fira Jul och Nyår nära Polcirkeln Välkommen att fira Jul och Nyår nära Polcirkeln Fira julen i vitt! Ta dig fram med spark, skidor, snowboard och snöskoter eller bara njut av vintern, det speciella ljuset och genuina vardagsupplevelser

Läs mer

Hotell Vita Hästen. Kyrkbyn 537, Hästveda, Sverige. www.vita-hasten.com Tel.: 0725 573 495 E-Mail: info@vita-hasten.com

Hotell Vita Hästen. Kyrkbyn 537, Hästveda, Sverige. www.vita-hasten.com Tel.: 0725 573 495 E-Mail: info@vita-hasten.com Varmt välkomnande Ett varmt välkomnande väntar er på Hotell Vita Hästen i den lilla pittoreska byn Hästveda, i Skåne. Den här broschyren ger er användbar information hur vårt hotell fungerar och innehåller

Läs mer

Veteranresa till Istanbul 28 31 mars 2014

Veteranresa till Istanbul 28 31 mars 2014 Veteranresa till Istanbul 28 31 mars 2014 Deltagare: Stockholmare: Göteborgare Gunnar Landborg Jan Lemos Håkan Karlsson Jukka Hämäläinen Klas Eliasson Bo Hörnquist Birger Vilhjalmsson Magnus Juthage Ingemar

Läs mer

Vandra på Irland. Wicklow Way, 9 nätter Clonegal Marlay Park och Dublin, 8 vandringsdagar

Vandra på Irland. Wicklow Way, 9 nätter Clonegal Marlay Park och Dublin, 8 vandringsdagar Wicklow Way, Clonegal Marlay Park och Dublin, 9 nätter 1(5) Vandra på Irland Glendalough Wicklow Way, 9 nätter Clonegal Marlay Park och Dublin, 8 vandringsdagar Grevskapet Wicklow Irlands trädgård, lyser

Läs mer

VANDRA I VILDMARKEN. 20-23 augusti 2015. Torsdag söndag. Tema: ÄVENTYR 24-30 augusti 2015. En vecka. Tema: VILDMARK

VANDRA I VILDMARKEN. 20-23 augusti 2015. Torsdag söndag. Tema: ÄVENTYR 24-30 augusti 2015. En vecka. Tema: VILDMARK VANDRA I VILDMARKEN 20-23 augusti 2015. Torsdag söndag. Tema: ÄVENTYR 24-30 augusti 2015. En vecka. Tema: VILDMARK Välkommen till två härliga vandrings- och träningsresor i södra Lappland. Resan börjar

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Bokning på tel. 0950-100 83 www.ansia.se E-post: ansia@ansia.se HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN!

Bokning på tel. 0950-100 83 www.ansia.se E-post: ansia@ansia.se HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN! Ansia ligger vid natursköna Umeälven. Nära till allt! Ansia är en modern camping med två-, fyra- och sex-bäddars stugor med självhushåll. Husvagn- och tältplatserna ligger i en öppen och trevlig miljö.

Läs mer

Julen 2009. Marsöfiskarens Delikatessbutik. Beställ en laxsida eller en rökt ål till dina speciella kunder eller personal.

Julen 2009. Marsöfiskarens Delikatessbutik. Beställ en laxsida eller en rökt ål till dina speciella kunder eller personal. Julbord 2009 i Jul på Corallen! Beställ en laxsida eller en rökt ål till dina speciella kunder eller personal. Marsöfiskarens Delikatessbutik Julen 2009 Eller varför inte ett presentkort? Julbord Boka

Läs mer

Konferensresor med Scandjet. Kontakta oss gärna så hjälper vi er också. Hjärtligt välkommen till Scandjet Travel!

Konferensresor med Scandjet. Kontakta oss gärna så hjälper vi er också. Hjärtligt välkommen till Scandjet Travel! KONFERENS I KROATIEN 2013 Scandjet travel erbjuder grupp- och konferensresor till ett av Europas vackraste och solsäkraste länder - Kroatien. Vi erbjuder skräddarsydda arrangemang i en fantastisk och inspirerande

Läs mer

UFC 120 London UFC 120

UFC 120 London UFC 120 London UFC 120 London Åk till London för UFC 120 med Ciceron och FIghtplay och upplev MMA-världens största organisation live i en av världens mest dynamiska storstäder! London är staden som har allt, mat,

Läs mer

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Andalusien. Den 9-16 april

Läs mer

Semesterprogram Sommaren 2014

Semesterprogram Sommaren 2014 Kontakt Fritidskonsulenter: Ingela Andersson 013-20 67 07 inande@linkoping.se Christer Holmström 013-20 67 44 chrhol@linkoping.se Adress: Linköpings kommun LSS Funktionsstöd/Fritid 581 81 LINKÖPING Besöksadress:

Läs mer

Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson

Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson 24-29 oktober 2015 Längtar du efter nya intryck, tid för eftertanke och gemenskap med likasinnade? Följ med oss till Marocko i höst! Den här gången är vårt fokus

Läs mer

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa Ltd georgien Fantastiska Georgien 12 dagars rundresa Dag 1: avresa: Från Stockholm eller Köpenhamn. Dag 2: Tbilisi Tidigt på morgonen anländer vi till Georgien och huvudstaden Tbilisi. Vi möts på flygplatsen

Läs mer

Kommunbladet juni 2013

Kommunbladet juni 2013 Kommunbladet juni 2013 Information från Norsjö kommun Var med och fira nationaldagen Välkommen att fira nationaldagen på Norsjö hembygds-område torsdag den 6 juni. Programmet innehåller bland annat musik,

Läs mer

Möten, fest & konferens

Möten, fest & konferens Möten, fest & konferens Möten i fokus Unika sätt att mötas Elite Stadshotellet i Eskilstuna erbjuder unika konferensmöjligheter med 19 möteslokaler. Vi har allt från små grupprum till stora härliga lokaler

Läs mer

in Swedish Lapland sommar 2010 upplevelser boende mat & dryck

in Swedish Lapland sommar 2010 upplevelser boende mat & dryck in Swedish Lapland sommar 2010 upplevelser boende mat & dryck Kirunas topp 10 Foto: Jonas Sundberg Det finns förmodligen inte så många platser som kan erbjuda så många unika attraktioner som Kiruna kan.

Läs mer

för MÖHIPPA i Budapest.

för MÖHIPPA i Budapest. RELAXRESOR Hungary programförslag Spännande, äventyrliga och oförglömliga program/aktiviteter endast för tjejer. Samla ihop tjejgänget och njut av en helg med välbefinnande i centrum. Ta med dig bästa

Läs mer

Inbjudan till. Träningsläger. Österrike Wipptal. 8-16 augusti 2015

Inbjudan till. Träningsläger. Österrike Wipptal. 8-16 augusti 2015 Inbjudan till Träningsläger Österrike Wipptal 8-16 augusti 2015 Info: Den andra veckan i augusti är det dags för årets stora klubb-händelse. Då drar nämligen OK Hammaren till Wipptal i Österrikiska alperna

Läs mer

Pembrokeshire Coast Path, St David s St Dogmaels, 6 nätter 1(5) Vandra i Wales

Pembrokeshire Coast Path, St David s St Dogmaels, 6 nätter 1(5) Vandra i Wales Pembrokeshire Coast Path, St David s St Dogmaels, 6 nätter 1(5) Vandra i Wales Pembrokeshire Coast Path, norra delen St David s St Dogmaels, 6 nätter Pembrokeshire Coast Path är en 298 km lång led som

Läs mer

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 22 Fredag 20 augusti 2010

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 22 Fredag 20 augusti 2010 LÄTTLÄSTA NYHETER Nr 22 Fredag 20 augusti 2010 NORRBOTTEN Färre nattåg till Norrbotten Ett av dom två nattågen från södra Sverige till Norrbotten kommer kanske att tas bort. Då skulle staten spara 40 miljoner

Läs mer

Vävresa till Kenya. Välkommen till en spännande resa genom vävarlandet Kenya.

Vävresa till Kenya. Välkommen till en spännande resa genom vävarlandet Kenya. Vävresa till Kenya 3-18 mars 2015 Välkommen till en spännande resa genom vävarlandet Kenya. Vi skickar dig förslag på flygavgångar som du själv betalar. Biljetten kommer att ligga på runt 5000 kr ToR till

Läs mer

MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR!

MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Trikumo Hej! vänder sig till dig som är anställd på minst 40% inom kommunen, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Mer information om exakta tider och prisuppgifter kommer senare på Trikumo s hemsida.

Läs mer

Östersjön runt Baltikum och Polen

Östersjön runt Baltikum och Polen Östersjön runt Baltikum och Polen Följ med oss och upptäck; Estland-Lettland-Litauen-Polen den 15-23 maj 2015 Rundresa från Öland/Kalmar via Stockholm Tallinn - Riga - Vilnius -Warmia/Mazurien- Gdansk/Gdynia

Läs mer

Äventyret kan börja...

Äventyret kan börja... Företag 2013-2014 Äventyret kan börja... PRODUKTIVA UPPLEVELSER FÖR FÖRETAG Företag 2013-2014 Produktiva upplevelser Större effektivitet och mera nöje Boda Borg i Karlskoga ger företagsgrupper upp till

Läs mer

KONFERENS I KROATIEN 2014

KONFERENS I KROATIEN 2014 KONFERENS I KROATIEN 2014 Scandjet travel erbjuder grupp- och konferensresor till ett av Europas vackraste och solsäkraste länder - Kroatien. Vi erbjuder skräddarsydda arrangemang i en fantastisk och inspirerande

Läs mer

LOW. FINT ATT DU VILL KOMMA! Berättelserna om HovaBungalow.org är många. Från den övernattande kulturutvecklaren BUNGA. .org

LOW. FINT ATT DU VILL KOMMA! Berättelserna om HovaBungalow.org är många. Från den övernattande kulturutvecklaren BUNGA. .org FINT ATT DU VILL KOMMA! Berättelserna om HovaBungalow är många. Från den övernattande kulturutvecklaren till femton hjärnor som samlades för att knäcka nöten om glesbygdens möjligheter. Vårt mål är att

Läs mer

DISTANSHANDELSDAGEN Etabl.1978. Svenska Mässan Göteborg 2015

DISTANSHANDELSDAGEN Etabl.1978. Svenska Mässan Göteborg 2015 DISTANSHANDELSDAGEN Etabl.1978 Svenska Mässan Göteborg 2015 Samarbetet mellan Svensk Digital Handel, Svensk Handel och Svenska Mässan skapar fantastiska möjligheter för dig och ditt nätverk. Gothia Towers

Läs mer

URBAN WINERY STOCKHOLM

URBAN WINERY STOCKHOLM URBAN WINERY STOCKHOLM NU KOMMER VINVÄRLDEN TILL SOLNA OCH THE WINERY HOTEL. Den gemensamma passionen för vin sammanförde familjerna Söder, Östlundh och Ruhne att skapa The Winery Hotel, Sveriges första

Läs mer