När ljuset sakta återvänder och Gällivare blommar ut i grönska är sommaren äntligen här. Midnattsolen sträcker sig över milslånga vidder och bjuder

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "När ljuset sakta återvänder och Gällivare blommar ut i grönska är sommaren äntligen här. Midnattsolen sträcker sig över milslånga vidder och bjuder"

Transkript

1 SOMMAR2014

2

3 När ljuset sakta återvänder och Gällivare blommar ut i grönska är sommaren äntligen här. Midnattsolen sträcker sig över milslånga vidder och bjuder in till ett spännande äventyr. Här kan du känna både tystnaden och pulsen i samma andetag. Kultur blandat med en storslagen natur ger dig en unik upplevelse och minnen för livet.

4 Sevärt Gör ett besök i framtidens Gällivare och upplev hur gruvstaden en gång byggdes. Eller njut av en svindlande utsikt från Dundrets topp. Sevärdheterna är många och äventyret är ditt, om du vill.

5 Gällivare Museum Gällivare Gamla kyrka Byggd Fick vid invigningen namnet Friedrich efter dåvarande konung. Benämningen Ettöreskyrkan hör samman med att varje hushåll i Sverige fick ge ett öre för dess tillkomst. I senare tid har kyrkan fått heta Lappkyrkan. Kåkstan Den gamla affärsgatan återuppbyggdes 100 år efter sin födelse i slutet av 1800-talet på ursprungsplatsen. Följ med på en visning av Kaptensspelet och Gropen. Biograf Luisitania visar gruvfilmerna Gropen och Gruvan förr. LKAB Infokontor Information om stadsflytten och gruvverksamheten finns på LKAB:s informationskontor i Malmberget. Permanenta utställningar om bland annat samer, men även tillfälliga utställningar med olika teman. Gratis inträde, museishop och café. Gällivare hembygdsområde Värt ett besök som ger en genuin känsla av historia och kultur. På området finns även det populära Strandkaféet. Gällivare nya kyrka När gruvdriften ökade blev den gamla kyrkan för liten började man bygga en ny kyrka och i februari 1882 stod den färdig och används än idag. Allhelgonakyrkan i Malmberget Kyrkan byggdes 1944 efter en ritning av Hakon Ahlberg flyttades kyrkan från Kaptensvägen på grund av rasrisk. Ursprungsplatsen ligger idag mitt i Gropen. Öppet 23 juni till 10 augusti, Gratis inträde! Gruvmuseet Få en inblick i gruvans historia där besökarna även får studera olika typer av järnmalm och andra mineraler. Öppet 16 juni till 15 augusti, måndag-fredag , För mer info, kontakta turistbyrån Gratis inträde! Gropen Gropen i Malmberget delar samhället mitt itu. Den är ett planerat resultat av den första underjordsbrytningen. Dundret Ett naturreservat precis runt knuten är något många drömmer om, men här i Gällivare är det verklighet. Vid klart väder kan ni se så mycket som 1/11 av Sverige från toppen av berget.

6 Fjällnäs slott Slottet byggdes år 1889 av överste Carl-Otto Bergman i syfte att vara en sommarbostad för den dåvarande gruvägaren. Prästgården och Lapphärbärget På samma tomt som prästgården står Gällivares troligen äldsta byggnad. Den är byggd i timmer och inskjuten mellan två förråd. Prästgården används idag som bostadshus. FJÄLLAKTIV LAPPLAND Guidade turer i fjällvärlden Cykeluthyrning i Gällivare Världsarvet Laponia Upplev de enastående marker som samerna lever i och har verkat i under årtusenden. Det rika djurlivet berikar de nationalparker och naturreservat som finns i området. Dokkas Dokkas är känt för att vara ett fågeltätt område med ett flertal välbesökta torn där man kan studera ovanliga arter. Hakkasfallet Fem kilometer utanför Hakkas kastar sig Skrövån ner i en djup kanjon där den bildar en serie forsar och fall. På två kilometer faller ån 40 meter. Det går att köra bil ända fram till fallet. Linafallet Där Linaälven och Ängesån flyter samman finns Norrbottens högsta fall, Linafallet som är 16 meter högt. Cirka 800 meter från fallet finns en hängbro som binder samman båda sidor om älven. Du kommer till Linafallet både via Lansjärv/Ängesån och Hakkas. Telefon: I

7 När du vill uppleva pá riktigt!

8 T U D RI FÖLJ MED PÅ ETT ÄVENTYR UT I SKOG OCH MARK I NATUREN MINIMIÅLDER 12 ÅR Tack vare midnattssolen i Gällivare innehåller grönsaker och bär som växer här mer C-vitamin, och dessutom smakar de sötare för att de får så många soltimmar. Vi sover under vintern istället, säger den typiska Gällivarebon och stannar uppe hela natten eftersom solen skiner dygnet runt under stora delar av sommaren. Den av toppkockarna älskade knölen Mandelpotatis växer mest och bäst i norra Sverige med hjälp av midnattssolen och det berömda ljuset. EXEMPEL PÅ TURER: Midnattsolsridning, 800 kr/pers. Bergstur, 600 kr/pers. Sjötur, 800 kr/pers. galgbackens islandshästar

9 Midnattssol Gällivare ligger 100 kilometer norr om polcirkeln och är en perfekt plats för att se midnattssolen. Från slutet av maj till mitten av juli är det ljust dygnet runt på grund av att solen inte går ner under horisonten. Aktiviteter PRIS (SEK): A B Busstur upp till Dundret A Högst upp på lågfjället Dundret får du vid klart väder en överblick av 1/11 av Sveriges yta och snöklädda toppar i fjärran. Du kan även uppleva midnattssolen och avnjuta en god våffla med hjortronsylt på det nattöppna midnattssolskaféet, fjällstugan! Vandra upp till Gällivares stolthet B Från toppen av Dundret kan du vid klart väder se 1/11 av Sveriges yta. Under sommaren kan du dessutom göra detta i fullt solsken mitt i natten! Med sina 823 meter över havet är det Gällivares stolthet. Längs vägen finns dessutom möjlighet för den djärve att bada i en av många fjälltjärnar. Ridtur i vildmarken B Följ med på en tvåtimmars ridtur i den vackra midnattssolen. Vi rider upp på berget Sakavaara och upplever den ljusa svenska sommarnatten. Under natten är de flesta djuren mer aktiva och vi har stora chanser att se vilda djur på vår tur. OBS: åldersgräns 12 år Spännande tur med häst och vagn Upplev Gällivare med häst och vagn i den underbara midnattssolen. Turens längd och innehåll anpassas efter era önskemål! B Fjällvandring i midnattssolen B Början av juni till slutet av juli är som en enda lång dag norr om polcirkeln. Solen når aldrig horisonten utan är synlig även vid midnatt, vilket kallas för midnattssol. Missa inte denna mycket uppskattade tur till vårt utsiktsfjäll Nieras och upplev naturen på natten. Under tiden vi njuter av midnattssolen och stillar våra tankar smakar vi på den väldoftande matsäcken och berättar en och annan historia.

10 Aktiviteter Gällivares natur är inte bara vänlig för ögonen. Du blir själv en del av den genom någon av våra många aktiviteter. Dessutom dygnet runt, tack vare midnattsolens varma ljus.

11 EVENEMANG Köhlers Lantbruk Upplev Gällivare med häst och vagn. Njut av omgivningen medan er guide berättar om Gällivares historia och de vackra omgivningarna. Turens längd och innehåll anpassas efter era önskemål! Pris: från vuxna 515 kr/person, barn upp till 12 år 260 kr/person Kontakta oss för mer information: Tel: eller Sightseeing Följ med på en underhållande och lärorik tur för att lära känna våra samhällen. Vi berättar om stora och små händelser, apelsinodling på Andra Sidan, intressanta byggnader och inte minst den stora samhällsomvandlingen som vi står inför. Tid: 1-1,5 timmar Pris: 450 kr/person. Minimum tre personer För mer information: Unik Smakföreställning för alla sinnen Essense of Laplands uppskattade föreställning med berättelser, bilder, sånger och goda smakupplevelser med betoning på vilda smaker. Kom Lapplands natur och kultur nära på ett personligt och underhållande sätt. Jag håller kursen på svenska eller engelska och kommer till den plats som ni har valt. Minimum åtta personer För mer information: Galgbacken sommarridtur Följ med på en enkel ridtur genom gammal tallskog och förbi stilla sjöar. Vi gör upp en eld, grillar korv, kokar kaffe tillsammans och njuter av naturen. OBS: åldersgräns 12 år! Pris: från 600 kr/person För mer information: Lappländsk smakprovning utforska de rika smakerna Gör en smakprovningsaktivitet med din grupp! Välj mellan ädelfisk, viltkött, lokala örter eller bär. Varje huvudråvara serveras i tre-fyra varianter (till exempel lättrökt renkött, gravat älgkött samt björnkött). Ni får en smakfylld och interaktiv aktivitet med mycket kunskap och inspiration finns att hämta! Passar mindre sällskap sex till 20 personer. Jag håller kursen på svenska eller engelska och kommer till den plats som ni har valt. Pris: från 595 kr/person. Minimum sex personer För mer information: Uthyrning av cyklar Stannar du några dagar i Gällivare eller har några timmar över innan tåget avgår? Hyr en cykel och utforska Gällivare på egen hand! Cykeln hämtas och lämnas i anslutning till tåg- och busstationen. MAJ 3-4 Säsongsavslutning på Dundret 17 Fågelskådning i Ahvenjärvi Hakkas arr Hakkasornitologerna, ALNC, Dokkas Training camp 2014, Stora Sjöfallet JUNI 6 Nationaldagsfirande på Gällivare Hembygdsområde 13 Cruising&Utställningar på Vassartorget på skolavslutningsdagen med Epor, A-traktorer och mopedbilar under parollen don`t drink and drive 14 Midnight Sun Meet (kortegen), Nostalgifest Nunisparken MS Meet 20 Midsommarfirande Hembygdsområdet Gällivare 21 Flottkalaset Tjautjasjaur 23/6-10/8 Kåkstan Öppettider Saltoluokta Folkmusikfestival MC Träff Jubileum Gällivare Sommarmarknad 28-29/6 Internationell Hundutställning JULI 5 Rallarmarschen 5 Musikfestival 800 MÖH AUG 8-10 Fjällräven Classic 21 Surströmming i Baltiska hallen på Gällivare Hembygdsområde 30 DXR Dundret extreme running 31 Dundret 539, snabbast upp för hoppbacken Pris: från halvdag 195 kr För mer information:

12 Vi flyger ut i fjällvärlden från våra sommarbaser i Stora Sjöfallet, Ritsem och Kvikkjokk. Vi har en daglig tur från Ritsem till Staloluokta för er som vill njuta av Padjelanta på ett smidigt sätt. Guidad LKAB-tur Välkommen till underjorden och LKABs järnmalmsgruva! Ni åker säkert och bekvämt tillsammans med våra kunniga guider på en tur som tar cirka fyra timmar. Passa även på att besöka Gruvmuseet och LKAB:s informationskontor. OBS: åldersgräns 12 år Period: 16 juni - 15 august, måndag - fredag, (ca) Pris: vuxna 300 kr/person, ungdom år 200kr/person. För mer information: Àhkká möt magin i Swedish Lapland Àhkká, drottningen av fjäll är ett vackert och respektingivande fjäll som i den samiska mytologin står för klokhet och skönhet. Àhkká används som namn på farmor, mormor och andra gamla(kloka) gummor i det samiska språket. I Nils Holgerssons underbara resa hade också ledargåsen namnet Akka. Period: 24 juni 15 september Pris: 5600 kr/person. Minimum fyra personer. För mer information:

13 Dagstur i fjällvärlden Perfekt för dig som har lust att prova på fjällvandring, men inte är redo för en längre tur. Vi har en helikopter startklar som flyger ut er från Ritsem till fjällmassivet Allak som ligger på gränsen till Padjelanta Nationalpark. Ni får möjlighet att njuta av fjällvyer över en stor del av Laponia nämligen Sarek, Padjelanta och Stora Sjöfallets nationalparker, både från luften på resan dit och under vandringen ner mot Akkajaure. Från Allak har ni en lätt vandring på ungefär tio kilometer ned mot Vaisaluokta vid Akkajaures strand där vi hämtar upp er för återfärd till Ritsem. Guidade turer i Lapplandsfjällen Stora Sjöfallet special Stora Sjöfallet special är en tre dagars vandring där vi hälsar på i Pietsjaure sameviste och njuter av det som finns kvar av Stora Sjöfallet. Vandringen passar dig som är kulturintresserad eller novis i fjällvärlden, men även för dig som är van vandrare och som har tröttnat på tunga ryggsäckar. Pris: från vuxna 6990 kr/person, barn år 5490 kr. Minimum fyra personer För mer information: Period: 23 juni 26 september Pris: Kostnad för helikoptertransport 1580 kr/pers. Minimum tre personer För information: eller

14 UPPLEV GÄLLIVARE Guidad AITIK-tur 1 Ritsem Boliden Aitik ligger strax söder om Gällivare i Swedish Lapland och är en av Europas största koppargruvor. Varje dag, dygnet runt bryts och transporteras en stor mängd berg i Aitiks dagbrott. Fyndigheten består av kopparkis som innehåller koppar, guld och silver. Följ med våra kunninga guider på en tur som tar cirka tre timmar. OBS: åldersgräns 15 år Stora Sjöfallet Saltoluokta Muddus Nationalpark Tågstationen Dundret Period: 23 juni - 1 august, måndag, onsdag, fredag, (ca) Pris: vuxna 300 kr/person. För mer information: 7 8 Gruvmuseet LKAB:s informationskontor 9 Kåkstan 10 Gropen Laponia Fjälläventyr Sikta mot fjälltopparna och gör ditt livs vandring i Laponia tillsammans med fjällguiden Classe. Vandringen är en naturupplevelse där fjällguiden tar dig med till platser där de flesta av dina sinnen kittlas. Du bjuds på vackra vyer, underbara dofter, sagolik vegetation och ett ljus som varar alla dygnets timmar. Period: 24 juni 15 september Pris: 3995 kr/person Minimum två personer För mer information: Fiskeupplevelse Följ med på en dagstur eller en längre tur med övernattning i skogen och upplev spänningen med fiske av högsta klass. Samiska Upplevelser Är du nyfiken på den samiska kulturen och dess historia kan du boka någon av våra samiska turer. Följ med ut och se hur en renskötare lever idag, lyssna på berättelser och sånger, möt renar och smaka på traditionella rätter. Övriga aktiviteter Jakt, kajak, matlagningskurser, golf, spa kontakta turistbyrån för mer förslag på aktiviteter! Boka direkt på webben gellivarelapland.se LKAB Flygplatsen Aitik Hakkasfallet Linafallet Dokkas

15 GÄLLIVARE PORJUS 13 HAKKAS JOKKMOKK

16 Boende I Gällivare har du många olika boendeformer att välja mellan. Något för alla smaker och plånböcker. Från exklusivt med full service till enkelt och självservice. Valet är ditt.

17 Hotell/Pensionat Vandrarhem Stay in Gällivare Ett smidigt och enkelt boende mitt emot tågstationen i Gällivare. Fjäll STF Saltoluokta Fjällstation Upplev sommaren i en av Sveriges charmigaste fjällstationer. Cirka hundra bäddar är fördelade på huvudbyggnaden från 1912 och fyra gästhus med allt från dubbel- till flerbäddsrum. Boka in guidade turer, hyr sportutrustning eller njut av en varm bastu tillsammans med goda vänner. Lappländska läckerheter står på menyn i restaurangen och det finns även en affär för de som vill laga sin egen mat. Gratis parkering. Skog Linafallet Lodge Telefon: Dundret Björnfällan Dundret erbjuder hotellrum och lägenheter i anslutning till motionsspår och vandringsleder på fjället mitt i stan. Restaurang och sportbutik finns på anläggningen. Dundretvägen 1, Gällivare Telefon: Grand Hotel Lapland Lasarettsgatan 1, Gällivare Telefon: Hotell Dundret Litet och familjärt pensionat i centrum. Tingshusgatan 3, Gällivare Telefon: O Learys Per Högströmsgatan 9, Gällivare Telefon: Rum/Lägenheter Gällivare Bed & Breakfast Mysigt boende med 30 bäddar, familjärt och prisvärt Laestadiusvägen 18, Gällivare Telefon: , Rum i Vuoskojärvi Borrvägen 15, Gällivare Telefon: HB Rum & Turism Luleåvägen 18, Gällivare Telefon: Lasarettgatan 3, Gällivare Telefon: Stugor/Camping Gällivare Camping Central camping med fem minuters gångavstånd till Gällivares citykärna med shopping, restauranger och nöjen. Storslagen utsikt mot Dundret och familjevänlig atmosfär. Öppet året runt med 130 bäddar. Camping med plats för både husvagnar/husbilar och tält. Kvarnbacksvägen 2, Gällivare Telefon: Saltoluokta fjällstation, Gällivare Telefon: , STF Ritsem Njut av naturen i Ritsem som ligger nära sjön Akkajaures strand, omgiven av nationalparken Stora Sjöfallet. 26 rum med enkel inredning. Gemensamt TV-rum, tvättstuga, kök och bastu. Café, cykeluthyrning och camping. Välkommen till både äventyr och lugna upplevelser året om. Ritsem 4, Gällivare Telefon: Stora Sjöfallet Fjällanläggning Ett enkelt, men välutrustat och lättillgängligt fjällpensionat för dig som vill uppleva en äkta fjällsemester. Stora Sjöfallet, Gällivare Telefon: Galgbacken Sakajärvi, Gällivare Telefon: Övriga Skogshotell Telefon: Rum i Gällivare Telefon: Snowtrail Dogcamp Telefon: Lappeasuando Lodge Telefon: Best Western LIZA Hotell Telefon: Langas Camp Telefon: Tjuonajokk Telefon: Skaulo Turistanläggning Telefon: Wildnisdorf Solberget Telefon: Nikkaluokta Sarri Telefon: Boka direkt på webben gellivarelapland.se

18 Bra att veta Här finns ett stort utbud av mötesplatser för både mat och shopping. Dessutom gott om kommunikationer så att du enkelt tar dig mellan alla nöjen och sevärdheter. Flyg Gällivare flygplats ligger bara 10 minuter från centrum. NextJet trafikerar sträckan Stockholm-Gällivare. Telefon: Du kan även flyga sträckan Kiruna-Gällivare-Luleå. Tåg Ta tåget från Stockholm eller kusten. Telefon: Res på Inlandsbanan med det berömda sightseeingtåget till dess slutdestination Gällivare. Period: 3 juni 25 augusti. Telefon: Njut av vacker natur på vägen till Gällivare med Norrlandståg. Telefon: Buss Lokaltrafiken Upptäck Gällivare med Falcks. Telefon: Länstrafiken Ta bussen till fjällen! Telefon: Helikopter Flyg upp i fjällen med Fiskflyg. Telefon: Matställen Glada Kocken Med utsikt över Dundret och en hög kvalitet på både mat och service är Glada Kocken ett måste för alla matälskare. Lunchöppet: Tisdag- fredag Kvällsöppet: Onsdag, fredag, lördag Stängt: Söndag-måndag Info & bokning: O Learys Det bästa från sportens värld med mat och dryck som harmoniserar i en stämningsfull miljö. Telefon: Idet kök & bar på Dundret En kvällsrestaurang med lite lugnare tempo som har öppet alla dagar i veckan. Telefon: Restaurang Laponia, Stora Sjöfallet Våra specialiteter är måltider tillagade med råvaror från den lappländska naturens skafferi. Telefon: Restaurang Saltoluokta fjällstation Specialitet: trerättersmiddagar på lokala råvaror från fjäll och sjö. Telefon: Café Njut av en varm kopp kaffe tillsammans med en godbit eller två. Café Nyfiket: Alla tiders Café Bageri Baktanke Café Allemans Café Vetehatten Café och kiosk Hyllan Nostalgicafé Strandcaféet Övriga Allemans Restaurang & Pizzeria Dannes Gatukök Frasses Gällivare Kottens Delikatess Take Off Matstället MD:s Gatukök Milano Nalins Take Away Thaimat Nittaya Thai Restaurant Peking Palace

19 Pizzabagarn Pizzeria & Restaurang Alanya Pizzeria Dylan Restaurang & Pizzeria Manuella Restaurang Brasserie JTA Restaurang Husmans Restaurang Kristallen Restaurang Matfocus Restaurang Skáidi Sibyllagrillen Sofias kök Museer Gruvmuseet För mer information, kontakta turistbyrån. Telefon: Mail: Gällivare museum Storgatan 16, Gällivare Reception: Biluthyrning Hertz: , AVIS Europcar Sixt Taxi Gällivare taxi AB: Fjällräddning Ring:112 Bensinstationer OKQ8 STATOIL ICA Nära Dyrlinds Stora Sjöfallet Matvaruaffärer Coop Forum Metallvägen, Gällivare Öppettider: Alla dagar Coop Konsum Storgatan 15, Gällivare Öppettider: mån-fre , lör , sön Coop Nära Luleåvägen 6, Gällivare Öppettider: mån-fre , lör , sön Coop Konsum Kaptensvägen 2, Malmberget Öppettider: mån-lör , sön ICA Kvantum Sommarvägen 2, Gällivare Karlgrens Slakteri Odlingsvägen 1, Gällivare Souvenirer/Presenter Gällivare Turistbyrå Centralplan Järnvägsstation, Gällivare. Telefon: Gällivare Museum Storgatan 16, Gällivare. Telefon: Gávpi Hemslöjdsboden Orpus Ur & Guld Magazin du nord Tygklippet VILTOK Art & Design Sport/Fritid STF Laponia Center Eriksson Center Intersport Norrsport North Star Avståndstabell Avstånden från Gällivare. I tid, ca, med bil. Abisko 3 h Luleå 3 h Jokkmokk 1 h 15 min Narvik 4,5 h Jukkasjärvi 1,5 h Nikkaluokta 2,5 h Kaitum 1,5 h Nordkap via Karesuando 10 h Kebnatsbryggan/Saltoluokta 1,5 h Nordkap via Narvik 14,5 h Killinge 1 h 15 min Ritsem 2,5 h Kilpisjärvi 4 h Stockholm 13 h Kiruna 1,5 h Stora Sjöfallet 2 h Kvikkjokk 3 h Vittangi 1 h 15 min Lappeasuando 45 min

20 Mer info på webben: FAVÖR Följ oss på: Visit Gellivare Lapland. Centralplan Järnvägsstation, Gällivare. Tel:

Fyra måsten när du besöker Gällivare. Besök gruvan Gällivare/Malmberget Gällivare Museum besök Myggmuséet

Fyra måsten när du besöker Gällivare. Besök gruvan Gällivare/Malmberget Gällivare Museum besök Myggmuséet Turistguide Gällivare Fyra måsten när du besöker Gällivare Besök gruvan Gällivare/Malmberget Gällivare Museum besök Myggmuséet Paddla i Laponia världsarvet Fiska drömöringen 01 Kommunfakta Antal invånare

Läs mer

LAPONIA WORLD HERITAGE PHOTO ADVENTURE

LAPONIA WORLD HERITAGE PHOTO ADVENTURE L u n d s h a g s p r e s e n t e r a r LAPONIA WORLD HERITAGE PHOTO ADVENTURE Laponia, 21-25 september 2016 Upptäck Laponia, Europas sista vildmark och UNESCOS världsarv. Lundhags och Serkan Günes, en

Läs mer

Vandring på Maria Island

Vandring på Maria Island Vandring på Maria Island Den tasmanska naturen är något helt speciellt och upplevs allra bäst på plats i någon av nationalparkerna. Önskar ni några avkopplande dagar omgivna av en natur i en klass för

Läs mer

Aktivitetsprogram Storsätra Fjällhotell vintern Må ndågår

Aktivitetsprogram Storsätra Fjällhotell vintern Må ndågår Aktivitetsprogram Storsätra Fjällhotell vintern 2016-17 Må ndågår Kl. 10 11 Renen- ett fantastiskt djur! Träffa några av våra renar och upplev känslan när de kommer och äter ur dina händer. Upptäck vilket

Läs mer

Tack för din bokning!

Tack för din bokning! Tack för din bokning! Singel i Salto 9-14 juli 2017 I det här informationsbrevet vill vi berätta lite mer om vad veckan innebär och ge dig svar på saker du undrar över. Vill du ha ytterligare information

Läs mer

STF JÄMTLANDSFJÄLLEN VINTER

STF JÄMTLANDSFJÄLLEN VINTER STF JÄMTLANDSFJÄLLEN VINTER I Jämtlandsfjällen är vildmarken lyxigt lättillgänglig. Från våra fjällstationer visar le- derna till generösa vidder, välgörande tystnad och för den som vill prova något nytt

Läs mer

In i det vilda vackra. där midnattssol och norrsken möts

In i det vilda vackra. där midnattssol och norrsken möts In i det vilda vackra där midnattssol och norrsken möts Inspiration 216 Platser bortom Det är inte hur många resor du gör som räknas det är vilka. Med Inlandsbanan får du tillgång till en tredjedel av

Läs mer

Fiska i Norrbottens fjällvatten. Välkommen till Norrbottensfjällen! Fiska i Gällivare. Gällivarekortet. I många vatten

Fiska i Norrbottens fjällvatten. Välkommen till Norrbottensfjällen! Fiska i Gällivare. Gällivarekortet. I många vatten Gällivarekortet 2014 Välkommen till Norrbottensfjällen! Med sina 55 000 km² är fjällområdet (området ovan odlingsgränsen) i Norrbottens län ett enormt landområde. Det kan jämföras med en yta som omfattar

Läs mer

Lördag 27 juni 2009 - Dag 1

Lördag 27 juni 2009 - Dag 1 Lördag 27 juni 2009 - Dag 1 Luleå-Boden-Riksgränsen 06.30 Avgång från Luleå Busstation. 06.35 Vandrarhemmet i Luleå. 06.45 Avresa till Bodens tågstation. 07.15 Frukost med smörgås, yoghurt, kokt ägg och

Läs mer

Lördag 5 juli. Hoppfull som gryningen -Thomas Bailey Aldrich (1836-1907)

Lördag 5 juli. Hoppfull som gryningen -Thomas Bailey Aldrich (1836-1907) Lördag 5 juli 06.30 Avgång från Luleå Busstation 06.35 Vandrarhemmet i Luleå 06.45 Avresa till Bodens tågstation 07.15 Frukostpicknick med smörgås, yoghurt, kokt ägg och kaffe/te på Bodens tågstation 08.00

Läs mer

Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg

Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg Grönland 2016 Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg Trackers erbjuder som enda researrangör i Europa en unik paddlingsresa i ett av Grönlands mest spektakulära områden Uummannaqfjorden på nordvästra

Läs mer

KULTURSOMMAR. Gällivare GÄLLIVARE BIBLIOTEK 19 juni - 13 augusti Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag stängt

KULTURSOMMAR. Gällivare GÄLLIVARE BIBLIOTEK 19 juni - 13 augusti Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag stängt KULTURSOMMAR Gällivare 2017 Foto: Daniel Olausson Media Tales GÄLLIVARE BIBLIOTEK 19 juni - 13 augusti Måndag 12-18 Tisdag 12-18 Onsdag 12-16 Torsdag 12-16 Fredag stängt MALMBERGETS BIBLIOTEK 19 juni -

Läs mer

Påsklov på Dundret. 21 mars - 3 april *Med resveration för ändringar. Liftarnas Öppettider 21/3 3/4 Måndag-söndag

Påsklov på Dundret. 21 mars - 3 april *Med resveration för ändringar. Liftarnas Öppettider 21/3 3/4 Måndag-söndag Liftarnas Öppettider 21/3 3/4 Måndag-söndag 09.00-16.00 Liftkortsförsäljning Northstar & hotellreceptionen Dundret Snowpark Öppen. Pulkabacken Snöland Öppen Selftimerbana Åk i bana på tid. Öppen Dundretbjörnen

Läs mer

Safaris og dyr. Torsby och Sunne

Safaris og dyr. Torsby och Sunne Safaris og dyr Torsby och Sunne BÄVERSAFARI I BÅT Guidad tur 2,5-3 timmar Följ med vår utbildade guide på en stämningsfull bäversafari i båt. Turen är anpassad till 2-4 personer och går kvällstid under

Läs mer

Korterbjudanden 2010-2011

Korterbjudanden 2010-2011 Korterbjudanden 2010-2011 20101223 Sköna dagar på Ystad Saltsjöbad Besök Ystad-Österlen och njut av några sköna dagar på Ystad Saltsjöbad. Med det klassiska paketet Sandshell får du en övernattning, 3-rätters

Läs mer

Sveriges bästa vandringsleder

Sveriges bästa vandringsleder Reslust Sveriges bästa vandringsleder 4 höjdare och 7 vandringsleder att uppleva! Vandring är en folkrörelse som aldrig stannar. Det är ett perfekt sätt att upptäcka Sverige. Söndag guidar till Sveriges

Läs mer

UPPLEV EN KONFERENS PÅ LAHOLMEN

UPPLEV EN KONFERENS PÅ LAHOLMEN UPPLEV EN KONFERENS PÅ LAHOLMEN Med ett fantastiskt läge vid havet......mitt i centrala Strömstad, ligger Laholmen Hotell. Hotellet ligger högt beläget med en fantastisk utsikt över havet i väster samtidigt

Läs mer

Verksamhetsberättelse för VIF:s Friluftssektion år 2011.

Verksamhetsberättelse för VIF:s Friluftssektion år 2011. Verksamhetsberättelse för VIF:s Friluftssektion år 2011. Styrelsen i VIF:s Friluftssektion har efter avslutat årsmöte 2011 konstituerat på följande vis. Ordf. Mikael Bernsten V. Ordf. Anders Abrahamsson

Läs mer

TRAVEL&TASTE. Conventum Arena, Örebro 13 februari 2016. En mässa med resor och världens kök

TRAVEL&TASTE. Conventum Arena, Örebro 13 februari 2016. En mässa med resor och världens kök TRAVEL&TASTE Conventum Arena, Örebro 13 februari 2016 En mässa med resor och världens kök SMAKA PÅ VÄRLDEN! Ready for take off? Travel & Taste är mässan där du som utställare serverar dina besökare smaker

Läs mer

ÄTA - BO - GÖRA I OCKELBO KOMMUN

ÄTA - BO - GÖRA I OCKELBO KOMMUN ÄTA - BO - GÖRA I OCKELBO KOMMUN Ockelbo turism 2012-07-12 turism@ockelbo.se ÄTA WIJ TRÄDGÅRDAR Lunchöppet: Måndag - fredag 11.30-14.00 Tel: 0297-554 50 NINJAS KÖK www.ockelbopensionat.se Tel: 0297-409

Läs mer

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST RESA TILL ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST Istanbul metropolen vid Bosporen är gräns och smältdegel på samma gång. Här tycks Europa möta Asien inför en slutgiltig kraftmätning. Öst mot väst. Ur denna

Läs mer

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST RESA TILL ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST Istanbul metropolen vid Bosporen är gräns och smältdegel på samma gång. Här tycks Europa möta Asien inför en slutgiltig kraftmätning. Öst mot väst. Ur denna

Läs mer

Snygg villa med imponerande utsikt, unik terrass och separat lägenhet in Monchique

Snygg villa med imponerande utsikt, unik terrass och separat lägenhet in Monchique sida 1/5 sida 2/5 Villor & Gårdar 750.000 Konstruerad (år) 1983 område (län) Tomtarea 2000 m² Stad Konstruktion område 437 m² sida 3/5 Precis ovanför den vackra Spa orten Caldas de har vi denna storslagna

Läs mer

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t Golfresa till Norra Sydafrika 20-30 januari 2013 Måndag 21 Januari 2013 - Ankomst till Johannesburg kl 08.35 på morgonen med flyg SA 261. Er lokalguide möter upp på flygplatsen och visar vägen till bussen.

Läs mer

UPPLEV EN TUSENÅRIG TRADITION

UPPLEV EN TUSENÅRIG TRADITION JAKTUTFLYKT UPPLEV EN TUSENÅRIG TRADITION Att jaga är en upplevelse för såväl sinnet som själen. I årtusenden har människan jagat, och sedan fört vidare jakttraditionen i arv. En jaktdag ger i kombination

Läs mer

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 Alla ryttares och hästälskares dröm besannas på denna resa Galoppera i vattenbrynet omgiven av vita stränder och turkosa dyningar som rullar in. Detta

Läs mer

Paradis i norr Bosse Johansson

Paradis i norr Bosse Johansson Paradis i norr Bosse Johansson Paradis i norr Bosse Johansson Bokförlaget Stigfinnaren, Kalix Copyright: Bosse Johansson Kopiering av denna bok är förbjuden utan författarens tillstånd. Foto: Författaren

Läs mer

UPPLEVELSER OCH ÄVENTYR AUGUSTI 2020 JULI 2021

UPPLEVELSER OCH ÄVENTYR AUGUSTI 2020 JULI 2021 UPPLEVELSER OCH ÄVENTYR AUGUSTI 2020 JULI 2021 Rena din själ där ren möter säl Seskarö Strandby Släpp vardagen i samma stund som du kör över bron till Seskarö. Ta in skogen, havet och friden. Kör vägen

Läs mer

Destination Läckö-Kinnekulle 31. Europeiska Vandringsdagar 13-16 maj 2016

Destination Läckö-Kinnekulle 31. Europeiska Vandringsdagar 13-16 maj 2016 Destination Läckö-Kinnekulle 31. Europeiska Vandringsdagar 13-16 maj 2016 Välkommen till Destination Läckö-Kinnekulle! Vi vill hälsa dig hjärtligt välkommen till Destination Läckö-Kinnekulle med Götene

Läs mer

Sol & bad Fort Myers. Sol & bad Fort Myers. Resan i korthet USA

Sol & bad Fort Myers. Sol & bad Fort Myers. Resan i korthet USA Sol & bad Fort Myers Sol & badsemester vid en av 's bästa stränder. Fort Myers på Floridas västkust är perfekt för en sol och badsemester. Klimatet är varmt och skönt året om, stranden är bland de bästa

Läs mer

Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013

Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013 Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013 1 RESEFAKTA, FLYG OCH BÅTAR FLYG Vi kommer att flyga till Split med SAS morgonflyg från Göteborg och Stockholm. Utresa Göteborg Split Stockholm Split

Läs mer

Akvarellkurs på Golden Club Cabanas i södra Portugal. Landskapsmåleri i akvarell

Akvarellkurs på Golden Club Cabanas i södra Portugal. Landskapsmåleri i akvarell Akvarellkurs på Golden Club Cabanas i södra Portugal Landskapsmåleri i akvarell Kurserna utgår från det klassiska landskapsmåleriet och går mot det mer förenklade och abstrakta gestaltandet av landskapet

Läs mer

Swedex Examen i svenska som främmande språk

Swedex Examen i svenska som främmande språk Examen i svenska som främmande språk A2 Läsförståelse 45 min Namn:... A2 LÄSFÖRSTÅELSE Läs texterna och svara Ja eller Nej på fråga 1-8.! " # $$! % % $ $$ %!& % % $% & % $$ % % & $" % % ' " " ' ( % ( &

Läs mer

KONFERENSGUIDE. Hylte kommun 2014. Konferens på landsbygden

KONFERENSGUIDE. Hylte kommun 2014. Konferens på landsbygden KONFERENSGUIDE Hylte kommun 2014 Konferens på landsbygden Söker du en konferensanläggning med aktiviteter i naturskön miljö? Eller en plats som erbjuder en lugn och avspänd atmosfär? Boka din konferens

Läs mer

PLANERA DIN KUNDAKTIVITET I. Jönköping

PLANERA DIN KUNDAKTIVITET I. Jönköping PLANERA DIN KUNDAKTIVITET I Jönköping restauranger i Jönköping Tegel Matbar Galleri Sjön Köket levererar rustika, europeiska smaker i modern tappning under benämningen easy eating. Med ca 50 meter från

Läs mer

IRLAND. Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018!

IRLAND. Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018! IRLAND Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018! Vi reser med buss till Köpenhamn och flyg vidare till Dublin. Under rundresan på Irland,

Läs mer

Wellness weekend/tjejresa. Sitges, Barcelona Maj, juni, hösten 2013 tom april 2014

Wellness weekend/tjejresa. Sitges, Barcelona Maj, juni, hösten 2013 tom april 2014 Wellness weekend/tjejresa Sitges, Barcelona Maj, juni, hösten 2013 tom april 2014 Varmt välkomna till Katalonien! Välkomna till den pittoreska och populära badorten Sitges, ca 45 min från Barcelona. Sitges

Läs mer

Akvarellkurs på Golden Club Cabanas, Portugal 2015. Landskapsmåleri i akvarell

Akvarellkurs på Golden Club Cabanas, Portugal 2015. Landskapsmåleri i akvarell Akvarellkurs på Golden Club Cabanas, Portugal 2015 Landskapsmåleri i akvarell Kursen utgår från det klassiska landskapsmåleriet och går mot det mer förenklade och abstrakta gestaltandet av landskapet och

Läs mer

Sol & Bad Fort Myers. Sol & Bad Fort Myers. Resan i korthet USA

Sol & Bad Fort Myers. Sol & Bad Fort Myers. Resan i korthet USA Sol & Bad Fort Myers Sol & badsemester vid en av 's bästa stränder. Fort Myers på Floridas västkust är perfekt för en sol och badsemester. Klimatet är varmt och skönt året om, stranden är bland de bästa

Läs mer

Linköpings Vandrarhem & Hotell

Linköpings Vandrarhem & Hotell Tips på boende under SM-veckan i Linköping! TeoTess Vandrarhem Fogdeg. 33 586 47 LINKÖPING 013-470 73 10 www.teotess.se Vi är ett privatägt vandrarhem som tillhandahåller logi för både kortare och längre

Läs mer

Vandra i Sverige. Österlenleden, 4 nätter Simrishamn Kuskahusen, 3 vandringsdagar

Vandra i Sverige. Österlenleden, 4 nätter Simrishamn Kuskahusen, 3 vandringsdagar Österlenleden, Simrishamn Kuskahusen 4 nätter Sida 1 av 5 Vandra i Sverige Österlenleden, 4 nätter Simrishamn Kuskahusen, 3 vandringsdagar I följande alternativ har du möjlighet att vandra den östra delen

Läs mer

Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg

Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg Grönland 2015 Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg Trackers erbjuder som enda researrangör i Europa en unik paddlingsresa i ett av Grönlands mest spektakulära områden Uummannaqfjorden på nordvästra

Läs mer

Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012

Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012 Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012 Öppettider och priser: 15 juni 25 aug, kl 11.00 17.00, alla dagar Hela Gammplatsen inklusive Skogsmuseet, Textilmuseet, Jaktmuseet,

Läs mer

Välkommen till Idre Fjäll!

Välkommen till Idre Fjäll! Välkommen till Idre Fjäll! Aktiviteter och öppettider 19-26 juni Har du akuta frågor gällande ditt boende som inte kan vänta till dagen efter så ringer du 070-532 1963. Aktiviteter Träning Avkoppling Ledarledda

Läs mer

Eftertanke mitt i nutidens flöde... 2 Tidsretreat och Godhetens Retreat i vacker natur och medeltida historisk miljö i Vadstena eller på

Eftertanke mitt i nutidens flöde... 2 Tidsretreat och Godhetens Retreat i vacker natur och medeltida historisk miljö i Vadstena eller på Eftertanke mitt i nutidens flöde... 2 Tidsretreat och Godhetens Retreat i vacker natur och medeltida historisk miljö i Vadstena eller på Västkusten... 2 Fjällretreat i Saltoluokta... 3 Naturretreat i Storforsen...

Läs mer

Tack för din bokning! Fjällets Skafferi - Smakupplevelser i Laponia mars 2017

Tack för din bokning! Fjällets Skafferi - Smakupplevelser i Laponia mars 2017 Tack för din bokning! Fjällets Skafferi - Smakupplevelser i Laponia 15-18 mars 2017 I det här informationsbrevet vill vi berätta lite mer om vad veckan innebär och ge dig svar på saker du undrar över.

Läs mer

Hos SJ köper du resa, boende och biljetter till olika evenemang. Resor och upplevelser för nyfikna

Hos SJ köper du resa, boende och biljetter till olika evenemang. Resor och upplevelser för nyfikna Hos SJ köper du resa, boende och biljetter till olika evenemang Resor och upplevelser för nyfikna Tåget - det bekväma sättet att uppleva SJ erbjuder ett trivsamt sätt att resa för alla åldrar. Oavsett

Läs mer

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre.

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. SAMMANHÅLLNING Vi ser fram emot att se er växa både som grupp och individ. ENTUSIASM Tillsammans skapar vi minnesvärda

Läs mer

FJÄLLRÄVEN CLASSIC VIKTIG INFORMATION

FJÄLLRÄVEN CLASSIC VIKTIG INFORMATION FJÄLLRÄVEN CLASSIC VIKTIG INFORMATION I anmälningsavgiften ingår: Busstransport från Kiruna flygplats och Kiruna järnvägsstation till Högalidsskolan som är samlingspunkt för Fjällräven Classic. Detta gäller

Läs mer

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9.

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9. Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9. Har glädjen att kunna erbjuda en yogaresa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien. Den 9-16 september

Läs mer

First Camp Luleå OBJEKTSBESKRIVNING. www.bocamp.se FOTO: MIKAEL PILSTRAND

First Camp Luleå OBJEKTSBESKRIVNING. www.bocamp.se FOTO: MIKAEL PILSTRAND First Camp Luleå OBJEKTSBESKRIVNING FOTO: MIKAEL PILSTRAND www.bocamp.se Välkommen till Luleå och Norrbotten I Luleå möts naturen, historien, kulturen och sporten. På vintern lyser snön upp staden och

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA RESA MALTA VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA Den vackra östaten Malta ligger i mellersta Medelhavet, mellan Libyen i söder och Italien i norr. Malta är Europas sydligaste stat och har drygt 400 000 invånare.

Läs mer

Cykelhelg i Rättvik! 4-6 September 2015

Cykelhelg i Rättvik! 4-6 September 2015 Cykelhelg i Rättvik! 4-6 September 2015 UPPTÄCK RÄTTVIK FRÅN SADELN Att följa med på en guidad utflykt ger mervärde till din cykelupplevelse oavsett om du aldrig besökt Rättvik eller känner till omgivningen

Läs mer

Vandra i Portugal. Den portugisiska vägen, 7 nätter Porto Tui, 6 vandringsdagar

Vandra i Portugal. Den portugisiska vägen, 7 nätter Porto Tui, 6 vandringsdagar Den portugisiska vägen/camino Portugués, Porto Tui, 7 nätter 1(5) Vandra i Portugal Bro bygd av Romare i Ponte da Lima Den portugisiska vägen, 7 nätter Porto Tui, 6 vandringsdagar Efter Den franska pilgrimsvägen

Läs mer

VARUMÄRKET HÖGA KUSTEN

VARUMÄRKET HÖGA KUSTEN VARUMÄRKET HÖGA KUSTEN THE BRAND STORY Långt uppe i Norra Europa finns en plats där naturens krafter under 20,000 år format ett dramatiskt landskap med världens högsta kustlinje. Här stupar bergen rakt

Läs mer

Resor & upplevelser. - när & fjärran. Erbjudanden till dig med Everydaycard

Resor & upplevelser. - när & fjärran. Erbjudanden till dig med Everydaycard Resor & upplevelser - när & fjärran Erbjudanden till dig med Everydaycard 20% rabatt Upp till 20% rabatt på Best Western Som Everydaykund har du alltid 10% rabatt på vardagar (sö-to) och 20% rabatt på

Läs mer

3 LÄNDER 3 HISTORIER

3 LÄNDER 3 HISTORIER 3 LÄNDER 3 HISTORIER Den dalmatiska kusten räknas som en av Europas vackraste. Följ med oss på en spännande resa där vi bor både i Split och i Dubrovnik och dessutom tar oss till historiskt intressanta

Läs mer

Tåg i USA - Natur & storstäder

Tåg i USA - Natur & storstäder Tåg i - Natur & storstäder Detta är den perfekta tågresan för naturälskare. Från Denver kommer du till bergstoppar och vackra sjöar i Rocky Mountains National Park. Därefter går tåget genom svindlande

Läs mer

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien.

Läs mer

DET HÄR ÄR POCKET PARKEN. ALLTID NÅGOT PÅ GÅNG Korvklubben på tisdagar Champagneonsdag After work Matlagningskurser

DET HÄR ÄR POCKET PARKEN. ALLTID NÅGOT PÅ GÅNG Korvklubben på tisdagar Champagneonsdag After work Matlagningskurser 2014 Här har vi samlat ihop allt vi tycker att du bör och allt vi tror att du vill veta, om vad restaurangen erbjuder. Det är en hel del. Stort eller smått, snabbt eller långsamt, här eller där, tidigt

Läs mer

Motor og spill. Torsby och Sunne

Motor og spill. Torsby och Sunne Motor og spill Torsby och Sunne KUL TÄVLING FÖR KONFERENSEN, FAMILJEN O KOMPISARNA Adventure Challange, 3-, 4-, eller 5-kamp med vildmarksbad i badtunna Tävling Det traditionella 3, 4 eller 5-kampspelet

Läs mer

Hotel Strandly Skagen

Hotel Strandly Skagen Hotel Strandly Skagen Hotellet erbjuder Hotel Strandly Skagen har en trevlig "Skagenatmosfär" med traditioner och fantasktisk service på ett familjärt och rart sätt. Både hotellet och restaurangen är nyrenoverade

Läs mer

SGS Island Hornstrandir 03 10 juli 2016 Deltagare 18 personer

SGS Island Hornstrandir 03 10 juli 2016 Deltagare 18 personer SGS Island Hornstrandir 03 10 juli 2016 Deltagare 18 personer 03 JULI Ankomst Gruppen hälsas välkommen och bussen kör utan större stopp till Borgarnes som ligger ca. 12 mil, ca 2 timmar från flygplatsen.

Läs mer

Ski Safari Kanada. Ski Safari Kanada. Resan i korthet. Kanada, Skidresor Nordamerika

Ski Safari Kanada. Ski Safari Kanada. Resan i korthet. Kanada, Skidresor Nordamerika Ski Safari Kanada Drömmen om en road trip genom Klippiga Bergen i Kanada kan bli verklighet. På denna skidsafari från öst till väst upplevs tre fantastiska skidområden. Ni ankommer till Calgary i Alberta

Läs mer

På Grönklittsgruppens tre konferensanläggningar Orsa Grönklitt, Tänndalen och Mora Parken ger vi dig möjlighet att skapa unika, effektiva och roliga

På Grönklittsgruppens tre konferensanläggningar Orsa Grönklitt, Tänndalen och Mora Parken ger vi dig möjlighet att skapa unika, effektiva och roliga TR MÖTESPLATSER3 1 På Grönklittsgruppens tre konferensanläggningar Orsa Grönklitt, Tänndalen och Mora Parken ger vi dig möjlighet att skapa unika, effektiva och roliga konferenser. Vi hjälper dig att ge

Läs mer

26-29 SEPTEMBER 2008 TRE NÄTTER 20 PERSONER

26-29 SEPTEMBER 2008 TRE NÄTTER 20 PERSONER ISLAND ********** 26-29 SEPTEMBER 2008 TRE NÄTTER 20 PERSONER Vilket annat land i vår närhet kan vara mer spännande? På Island finns aktiva vulkaner, jättelika glaciärer och vildmarker så ödsliga att de

Läs mer

ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP REYKJAVIK EN MÅNGSIDIG STAD

ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP REYKJAVIK EN MÅNGSIDIG STAD RESA ISLAND ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

Den perfekta semestern i Lappland

Den perfekta semestern i Lappland Den perfekta semestern i Lappland I ett unikt servicekoncept förs två bekväma, förstklassiga hotell samman med Levi Summit Kongress- och utställningscenter. Det vidsträckta vildmarksområdet i de finska

Läs mer

Nyati Cheetah Camp Privat och exklusiv camp på 500 m 2 precis vid Olifants River

Nyati Cheetah Camp Privat och exklusiv camp på 500 m 2 precis vid Olifants River Nyati Cheetah Camp Privat och exklusiv camp på 500 m 2 precis vid Olifants River Pris för 6 personer DKK 106 970:- Året runt Priset avser 10 dagars lyxsafarivistelse med alla måltider, stort safariprogram,

Läs mer

Under perioden 15 juli 15 augusti erbjuder vi tio guidade turer. Fyra dagar i veckan, Onsdag-Lördag.

Under perioden 15 juli 15 augusti erbjuder vi tio guidade turer. Fyra dagar i veckan, Onsdag-Lördag. Guidade turer 2015 Under perioden 15 juli 15 augusti erbjuder vi tio guidade turer. Fyra dagar i veckan, Onsdag-Lördag. Heldag Ellen Key i författarinnans fotspår 10.00-16.00 570 kr Heldag Alvastra kloster

Läs mer

ÄVENTYRSVANDRING 2011

ÄVENTYRSVANDRING 2011 Vi som gjorde vandringen var Elsa, Eva Marie, Eva, Lena, Gertrud och Inga-Lill. Pingstafton tog vi ett tidigt tåg från Malmö till Mjölby och bytte till bussen som släppte av oss i Hästholmen. Packningen

Läs mer

Vi kommer att arrangera en visningsresa och återkommer närmre om detta.

Vi kommer att arrangera en visningsresa och återkommer närmre om detta. The Lodge, Romelåsen The Lodge öppnar i September på Romeleåsens topp, 165 m över havet. Det kommer att bli en förträfflig lodge för konferens, boende, njutning, SPA och aktiviteter. Allt detta plus en

Läs mer

Programförslag Gruppresa Amsterdam. Tre nätter för grupper från 10 personer

Programförslag Gruppresa Amsterdam. Tre nätter för grupper från 10 personer Programförslag Gruppresa Amsterdam Tre nätter för grupper från 10 personer Varmt välkomna till Amsterdam! Upptäck Europas mest pittoreska huvudstad. De mysiga kanalerna och upplysta broarna, kantade av

Läs mer

Khanom en av de bäst bevarade hemligheterna i Thailand

Khanom en av de bäst bevarade hemligheterna i Thailand Khanom en av de bäst bevarade hemligheterna i Thailand Njut av den lugnande och vackra kuststaden Khanom som ännu inte blivit upptäckt som turistdestination. Staden är belägen i södra Thailand och är en

Läs mer

Afrik a. från första parkett Nyati Cheetah Camp

Afrik a. från första parkett Nyati Cheetah Camp Afrik a från första parkett Nyati Cheetah Camp DKK 106 970:- året runt Priset avser 10 dagars lyxsafari vistelse för 6 personer med alla måltider, dagliga utflykter, transferresor och flyg t/r Följ med

Läs mer

BOK ANERJA.SE RIDNING I NERJA. Calle Granada 62 Nerja Tel: +34 952 52 0467 E-Mail: magnus@bokanerja.se. Web:bokanerja.se

BOK ANERJA.SE RIDNING I NERJA. Calle Granada 62 Nerja Tel: +34 952 52 0467 E-Mail: magnus@bokanerja.se. Web:bokanerja.se BOK ANERJA.SE RIDNING I NERJA Calle Granada 62 Nerja Tel: +34 952 52 0467 E-Mail: magnus@bokanerja.se Web:bokanerja.se 2 VÄLKOMMEN TILL NERJA Nerja med sina 3000 soltimmar om året. En stad värd att upptäcka,

Läs mer

AVKOPPLANDE FAMILJECAMPING

AVKOPPLANDE FAMILJECAMPING AVKOPPLANDE FAMILJECAMPING Jogersö är en lugn familjecamping vid Sörmlands största havsbad i Trappviken. Njut av en dag på sandstranden med bryggor och hopptorn eller roa dig med våra aktiviteter som kajakpaddling

Läs mer

HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016

HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016 HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016 Återhämtningsresa med Lise och Anna en härlig och inspirerande resa som passar både vana yogautövare och nybörjare. Tillsammans med Anna Hallén och Lise

Läs mer

Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten

Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten Club Eriks noga utvalda upplevelser Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten Höga kusten är ett unikt kustområde i Ångermanland som sedan istiden haft en landhöjning på 800 meter, vilket är världsunikt,

Läs mer

Vandra i Sverige. Kullaleden, 5 nätter Ängelholm Helsingborg

Vandra i Sverige. Kullaleden, 5 nätter Ängelholm Helsingborg Kullaleden, Ängelholm Helsingborg, 5 nätter Sida 1 av 5 Vandra i Sverige Kullaleden, 5 nätter Ängelholm Helsingborg Kullaleden, en vandring som bjuder på lite av allt. Sandstränder, klappersten, ängar,

Läs mer

Stockholm Nordost Nyhetsbrev December 2014

Stockholm Nordost Nyhetsbrev December 2014 Stockholm Nordost Nyhetsbrev December 2014 Hej! Tiden går fort. Nu har vi snart lagt höstterminen 2014 med alla dess aktiviteter bakom oss. Men nu ser vi framåt. Vi har ytterligare en aktivitet kvar i

Läs mer

CYKLA I ROSLAGEN CYKELPAKET MÄSSRABATT 10 % BOKA NU!

CYKLA I ROSLAGEN CYKELPAKET MÄSSRABATT 10 % BOKA NU! CYKLA I ROSLAGEN Foto: Ewa Wikström, Wik Bed & Breakfast. CYKELPAKET MÄSSRABATT 10 % > TVÅ SKÄRGÅRDSIDYLLER PÅ CYKEL ÖSTHAMMAR OCH ÖREGRUND Bo & Kajak och Villa Östhammar Upplev småstadsidyllen Östhammar

Läs mer

Ä V E N T Y R S R E S A I KROATIEN

Ä V E N T Y R S R E S A I KROATIEN Ä V E N T Y R S R E S A I KROATIEN MULTISPORTRESA 10 DAGAR Denna resa tar dig till hjärtat av Dalmatien som ska utforskas med kajak, mountainbike och vandring. Kajak är det perfekta färdmedlet för att

Läs mer

Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni

Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien. Den 9-16 juni 2014 med

Läs mer

Mananga Safaris Sydafrika

Mananga Safaris Sydafrika Mananga Safaris Sydafrika Vår största partner i Afrika är Mananga Safaris, som ägs och drivs av Kobus Fourie och hans fru Sureta. Kobus förfogar över ett unikt jaktområdet med ett mycket varierat viltbestånd,

Läs mer

3 bäddsrum 400: /person och natt. Bo två nätter utan städning: 350: /person och natt

3 bäddsrum 400: /person och natt. Bo två nätter utan städning: 350: /person och natt Vi vill härmed bjuda in dig och dina vänner till årets Post-sm i kubb! Denna gång vid Väsmans strand i Ludvika, med utsikt över vidderna, där Dan Andersson en gång i tiden vandrade! Ta tillfället i akt,

Läs mer

...mitt i småland MC-LED SÄVSJÖ

...mitt i småland MC-LED SÄVSJÖ ...mitt i småland MC-LED SÄVSJÖ & Sevärdheter Rastställen Start 1 Sävsjö camping En familjecamping i underbar miljö, här finns även campingstugor och vandrarhem med trevliga rum. Erbjuder minibutik, café,

Läs mer

Upplev Costa Rica med SN/Resecity 1 16 februari 2017!

Upplev Costa Rica med SN/Resecity 1 16 februari 2017! Upplev Costa Rica med SN/Resecity 1 16 februari 2017! Den perfekta kombinationen av djur- och naturupplevelser med både regnskog och strand i Costa Rica. Turen tar dig från huvudstaden San José till regnskogarna

Läs mer

RESA TANZANIA & ZANZIBAR

RESA TANZANIA & ZANZIBAR RESA TANZANIA & ZANZIBAR SAFARI PÅ RIKTIGT I TANZANIA Tanzania är ett land som lockar allt fler äventyrslystna turister. För många är det en livslång dröm att få se och uppleva den afrikanska naturen och

Läs mer

Resan genom Midnattsolens land

Resan genom Midnattsolens land 9-14 juni 2009 Resan genom Midnattsolens land Norrbotten - fantastiska Tornedalen - finska Lappland Nu har du chansen att under sex sevärda och lärorika dagar tillsammans med nya bekantskaper att få uppleva

Läs mer

Reykjavik. Icelandair Hotel Marina**** Paket inkluderar:

Reykjavik. Icelandair Hotel Marina**** Paket inkluderar: Paket inkluderar: 4 nätter på 4* Icelandair Hotel Marina Del i dubbelrum, 25 nov 29 nov Frukost samtliga dagar Flyg, Göteborg Island T/R Transfer, flygplats hotell flygplats Blå Lagunen vid ankomst Välkomstdrink

Läs mer

Välkommen till Norrbottensfjällen! Fjällområdet i Norrbottens län är ett enormt landområde ovanför den så kallade odlingsgränsen.

Välkommen till Norrbottensfjällen! Fjällområdet i Norrbottens län är ett enormt landområde ovanför den så kallade odlingsgränsen. JOKKMOKKSKORTET 2016 Välkommen till Norrbottensfjällen! Fjällområdet i Norrbottens län är ett enormt landområde ovanför den så kallade odlingsgränsen. Med sina 55 000 km² har området en yta som är något

Läs mer

Sydney och Cairns kombo

Sydney och Cairns kombo Sydney och Cairns kombo Är tiden begränsad men reslusten stor är detta resan för er. Detta är en kortare resa men inte mindre härlig för det. Reseförslaget kombinerar både storstadspuls i Sydney med skön

Läs mer

Äventyret kan börja... Underbara minnen

Äventyret kan börja... Underbara minnen Privat & Föreningar 2013-2014 Äventyret kan börja... Underbara minnen Fakta Fakta 2013 Öppettider & Priser Öppet året runt BILD 1 BILD 2 Öppettider Måndag 09:00-17:00 Tisdag 09:00-17:00 Onsdag 09:00-17:00

Läs mer

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen.

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen. VACKRA PRAG Följ med och upplev vackra Prag! Staden som bjuder på allt vi förväntar oss av en storstad i form av historia, kultur, restauranger och goda shoppingmöjligheter. Under våra dagar i Prag lär

Läs mer

Upptäck Torsö Vänerns största ö!

Upptäck Torsö Vänerns största ö! Ta bussen eller tåget till natur och kultur. Tur nr 2 (10) Upptäck Torsö Vänerns största ö! Torsö är den största ön i Mariestads skärgård. Torsö består av två delar som hänger samman, Torsö och Fågelö.

Läs mer

Postillion Hotel Haren-Groningen

Postillion Hotel Haren-Groningen Postillion Hotel Haren-Groningen Nära universitetsstaden Groningen, ligger Postillion Hotel Haren-Groningen. I Groningen kan ni besöka Martinikyrkans grå torn från 1400-talet, äta lunch på guldkontoret

Läs mer

Jämtlandpåfötter.se Östersund 20-24 juli 2011

Jämtlandpåfötter.se Östersund 20-24 juli 2011 Jämtlandpåfötter.se Östersund 20-24 juli 2011 Ta chansen att få uppleva Östersund när det händer som mest på sommaren! Ta med hela familjen på en weekend med fart och fläkt där ni kombinerar Jämtlands

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Resan ORDLISTA HANS PETERSON ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Resan ORDLISTA HANS PETERSON ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN HANS PETERSON ORDLISTA sällan (sida 11, rad 17),, inte ofta mullrar (sid 3, rad 1), högt ljud har hand om (sid 3, rad5), passar, tar hand om alperna (sid 4, rad 3), höga berg

Läs mer