best beer for the best moments

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "best beer for the best moments"

Transkript

1 produktkatalog best beer for the best moments

2 En stor stark - nej tack! Detta begrepp börjar sakta men säkert att försvinna. Det som vi länge har jobbat för börjar äntligen ge resultat, vilket vi är väldigt nöjda med. Öl är så mycket mer en bara en stor stark. I denna produktkatalog får du en bild av vårt breda sortiment, allt från ljusaste lager till mörkaste stout. Du kommer att hitta många stora kända varumärken såsom San Miguel men även små guldkorn från mindre bryggerier som lägger all sin energi på att få fram det bästa ölet. Den perfekta kombinationen Mat och dryck i kombination är ett ämne som länge har intresserat många. Vi vet också att vinet har haft ensamrätt på detta länge, att ölet nästan har varit helt utelämnat. Men i takt med utvecklingen på ölfronten ser vi ett växande intresse även för ölet som måltidsdryck. Vi har öl som passar alla typer av mat och tillfällen och det är inte ovanligt att faktiskt öl många gånger passar bättre till mat än vin. Tack till våra kunder! Vi vill härmed tacka alla våra kunder som samarbetar med oss och ser den stora potential som internationella varumärken har. Det har också bidragit till att vi fått möjligheten att utvecklas till en av de ledande ölimportörerna på den svenska marknaden. Vi har inga planer på att slå oss till ro med dagens utbud utan följer hela tiden förändringarna på marknaden och ser det som en pågående process som aldrig tar slut. Nya trender och en ökad efterfrågan på specialöl gör vårt arbete ännu roligare. Anders Nilsson Säljchef

3 Innehåll BEST BEER FOR THE BEST MOMENTS Brewery International startade sin verksamhet för sex år sedan och har under den tiden lyckats bli en av de ledande importörerna på öl och cider. Vi har arbetat på att få den perfekta portföljen med öl som passar alla tillfällen som sällskapsdryck eller i kombination med mat. Vi är idag väldigt stolta över vår portfölj som vi idag kan erbjuda. Men vi sitter inte still i båten, p g a ökad efterfrågan från våra kunder har vi även börjat att bygga en vin- och spritportfölj. Vi har ett tätt samarbete med våra norska och danska kollegor. Brewery International AS och Premium Beer i Danmark som båda är marknadsledande importörer av öl och vin i respektive land. Vi hoppas att Ni som kund tycker att våra produkter är av intresse och ser fram emot ett lyckat samarbete framöver. Helge Olsen vd San Miguel....2 Mahou....5 Ahlambra Reserva....5 Birra Menabrea....6 Mythos Lager....6 Budejovicke Pivo Krušovice....8 Newcastle Brown Ale....9 SchneiderWeisse SchneiderWeisse Lapin Kulta Zlatý Bažant...13 Karlovacko Zywiec Veltins...13 O Hara s...14 O Hara s...15 Inveralmond Brewery Theakston Old Peculier...17 Chakra Lager Svaneke Bryghus Steenbrugge Rodenbach Rodenbach Grand Cru Palm Amber Frank Boon St Bernardus...22 Victory Brewing Co Red Seal Bulmers Strongbow Vikbo Cider...25 Herrljunga Cider...25 VK, Amigos Fatölslista Det perfekta ölet Fatölsanläggning Servering av fatöl Glasets betydelse Ett axplock av ölglas....33

4 San Miguel San Miguel är ett starkt och välkänt varumärke och Spaniens nummer ett på export. Bryggeriet är känt för att vara innovativt inom bryggerinäringen, de var bland de första att börja brygga ekologisk öl San Miguel är även ledande inom det alkoholfria segmentet. San Miguel är en ljus gyllene lager med frisk och fruktig smak med balanserad beska och ton av malt. Det är den perfekta sällskapsdrycken men passar även utmärkt till tapas och stark mat. Alkoholfri 0,0 Ekologisk Alkoholfri Limón 0,0 Volym: 25 cl Alk.vol. i %: 0,0 Art.nr.: Volym: 25 cl Alk.vol. i %: 4,2 Förpackning 24 flaskor Art.nr.: Volym: 25 cl Alk.vol. i %: 5,4 Art.nr.: Volym: 33 cl Alk.vol. i %: 0,0 Förpackning: 24 burkar Art.nr.:

5 Alkoholfri 0,0 Volym: 33 cl Alk.vol. i %: 0,0 Förpackning: 24 burkar Art.nr.: Alk.vol. i %: 5,4 Art.nr.: Volym: 66 cl Alk.vol. i %: 5,4 Förpackning: 12 flaskor Art.nr.: Volym: 100 cl Alk.vol. i %: 4,5 Förpackning: 12 flaskor Art.nr.:

6 San Miguel 3,5 % vol Nu lanserar vi San Miguel 3,5% på den svenska marknaden. Detta för att svensken ska få tillgång till detta fantastiska öl även på dagligvaruhandeln. Alk.vol i %: 3,5 Art.nr.: Burk 33 cl Alk.vol i %: 5,4 Förpackning: 24 burkar Art.nr.: Burk 50 cl Alk.vol i %: 5,4 Förpackning: 24 burkar Art.nr.: Fat Volym: 30 liter Alk.vol. i %: 4,5 Förpackning: 1 fat Art.nr.:

7 Mahou Cinco Estrellas Mahou Cinco Estrellas har en klar gyllene gul färg. Smaken är fruktig med liten beska, den högre alkoholhalten och den karaktäristiska pilsnertypen ger den en distinkt kropp och personlighet. Alk.vol i %: 5,5 Art.nr.: Mahou Negra Mahou Negra är en prisbelönt mörk lager. Den har en fantastisk riklig arom med en perfekt balans mellan rostad malt och kaffe. Doft av lakrits, rostat bröd och karamell med ett krämigt skum. Lanseras på Systembolaget 1 oktober Mahou Mahou Brewery grundades redan 1890 och är beläget i Spaniens huvudstad Madrid. Grupo Mahou San Miguel är spanskägt och står tillsammans för ca 50 % av den totala ölkonsumtionen i landet. De är en av huvudsponsorerna till det populära Real Madrid. Alk.vol i %: 5,5 Art.nr.: Fat Volym: 30 liter Alk.vol. i %: 5,5 Förpackning: 1 fat Art.nr.: Fat Volym: 30 liter Alk.vol. i %: 5,5 Förpackning: 1 fat Art.nr.: Alhambra Reserva Alhambra Reserva är en prisbelönt Premiumlager som har en unik personlighet och buteljeras på specialdesignade flaskor. Färgen är gyllengul med en komplex smak med toner av malt, honung och mandel. Alhambra Reserva, när du vill unna dig det lilla extra! Alk.vol i %: 6,4 Art.nr.:

8 Mythos Mythos är det mest sålda grekiska ölet! Har man varit på semester i Grekland, så har man med största sannolikhet smakat detta förfriskande öl. Mythos har en ljusgul färg och är en lättdrucken lageröl. Tack vare sin goda smak och kvalité är Mythos ett självklart val för allt fler konsumenter. Menabrea 1846 Birra Menebrea 1846 har en ljus färg och en delikat smak som lämnar friska bubblor i gommen. Doften kommer från malt, torrt gräs och citrusfrukter. Alk.vol i %: 4,8 Ant. i krt.: 24 flaskor Art.nr.: Volym: 66 cl Alk.vol i %: 4,8 Ant. i krt.: 15 flaskor Art.nr.: Fat Volym: 30 liter Alk.vol i %: 4,8 Ant. i krt.: 1 fat Art.nr.: Menabrea Ambrata En amberfärgad lager som tillverkas av malt, humle och vatten. Den lite högre alkoholhalten gör att den får en fulländad smak. Passar för de som vill ha lite mer än bara en ljus lager. Alk.vol i %: 4,8 Ant. i krt.: 24 flaskor Art.nr.: Alk.vol i %: 4,7 Art.nr.: Alk.vol i %: 4,7 Förpackning: 20 flaskor Art.nr.: Menabrea X stark Menabrea Strong är en klar gyllene Premium lager. Bra balanserad beska och en frisk arom av malt och sötma. Alk.vol i %: 6,5 Ant. i krt.: 24 flaskor Art.nr.:

9 Czech it out 1795 Budejovické Pivo 1795 Budejovické Dark En tjeckisk lager från den lilla staden Budejovické. Bryggeriet använder endast naturliga råvaror och tillämpar de gamla bryggartraditionerna med öppna jäskar. Det är en delikat lager med perfekt balanserad smak har en gyllene färg med rund och lite kryddad eftersmak av honung Dark är en prisbelönt mörk lager med en viss sötma och bra balanserad beska. Mörk härlig färg med en härlig skumkrona. Passar utmärkt till lite mustigare maträtter. Volym: 50 cl Volym: 50 cl Alk.vol i %: 4,7 Alk.vol i %: 4,5 Förpackning: 20 flaskor Förpackning: 20 flaskor Art.nr.: Art.nr.: Volym: 30 l Volym: 30 l Alk.vol i %: 4,7 Alk.vol i %: 4,5 Förpackning: 1 fat Förpackning: 1 fat Art.nr.: Art.nr.:

10 Krušovice Královaský Pivovar Krusovice betyder Kungliga Bryggeriet I Krusovice Det heter så p.g.a att det ägdes av den Habsburgska kejsarfamiljen år Efter att det varit i statlig ägo privatiserades bryggeriet Det har nu genomgått en omfattande renovering och är idag ett av Tjeckiens modernaste. Krušovice Cerne Cerne betyder mörk på tjeckiska och bryggs på tre sorters malt. Huvuddelen är Ljus pilsnermalt men även hårt rostad färgmalt och karamellmalt. Detta är bryggeriets ursprungliga öl och har bryggts i mer än hundra år. Krušovice Imperial Ren och torr medelfyllig smak med fin humlearom och medelstor beska. Passar till det mesta i matväg eller som sällskapsdryck. Alk.vol i %: 5,0 Art.nr.: Alk.vol i %: 3,8 Förpackning: 20 flaskor Art.nr.: Alk.vol i %: 5,0 Förpackning: 20 flaskor Art.nr.: Volym: 30 liter Alk.vol i %: 5,0 Förpackning: 1 fat Art.nr.:

11 Newcastle Brown Ale En distinkt röd/brun ale med mycket smak och en diskret söt ton. Lika lätt och uppfriskande som ett lageröl, men med den kända karaktären av en brittisk ale. Newcastle Brown Ale kan njutas i över 40 länder världen över. Alk.vol i %: 4,7 Art.nr.: Volym: 55 cl Alk.vol i %: 4,7 Förpackning: 12 flaskor Art.nr.: Fatöl Volym: 30 liter Alk.vol i %: 4,7 Förpackning: 1 fat Art.nr.:

12 Tap 1 meine blonde Weisse Meine blonde Weisse är ett ljust honungsfärgat veteöl. Det är opastöriserat med jästfällning vilket ger ölet en fräsch och ren smak. Den har en uppfriskande avslutning med balanserad lätt beska. Alk.vol i %: 5,2 Förpackning: 20 flaskor Art.nr.: G. Schneider & Sohn År 1872 gav Ludvig II av Bayern Georg Schneider rättigheten att brygga veteöl för egen räkning och därmed räddades faktiskt ölet från att helt försvinna. Det är ett prestigefyllt bryggeri som fortfarande brygger med öppna jäskar för att bibehålla dess höga kvalitet. FAtöl 20 l Volym: 20 l Alk.vol i %: 5,2 Förpackning: 1 fat Art.nr.: Tap 5 Meine Hopfenweisse Ölet är djupt guldfärgat med inslag av rött och toppas av en kraftig vit skumkrona. Smaken är blommig med inslag av citrus, banan och kryddnejlika. Torrhumlad med Hallertauer Saphir. Från början en samarbetsbrygd mellan Bryggmästaren Hans-Peter på Schneider och Oliver Garrett på Brooklyn Brewery. En fortsatt succé! Alk.vol i %: 8,2 Förpackning: 20 flaskor Art.nr.:

13 Tap 4 Mein Grûnes ekologisk Mein Grünes är ett ekologiskt opastöriserat veteöl med jästfällning. Gyllene gul i färgen med doft av nyslaget vete, skumbanan och humletoner. Ölet har en smak av citrus och ingefära. Alk.vol i %: 6,2 Förpackning: 20 flaskor Art.nr.: Tap 6 Unser Aventinus Unser Aventinus har en traditionsenlig jäsning på flaska, den är opastöriserad och även ofiltrerad. Mörk rubinröd. Stark och komplex smak med kryddig chokladarom med pepprig torr eftersmak. Dessutom mousserar ölet nästan som en champagne. Alk.vol i %: 8,2 Förpackning: 20 flaskor Art.nr.: Tap 7 Unser Original Unser Original bryggs efter samma recept som för 150 år sedan. Veteölen är ofiltrerad med jästfällning. Det är ett livligt öl med en komplex, fruktig maltarom med toner av kryddnejlika, muskot och äpple. Alk.vol i %: 5,4 Förpackning: 20 flaskor Art.nr.:

14 Lapin Kulta Lapplands guld och då menar vi Finland! En lätt, opastöriserad pilsnertyp. Eftersom den är opastöriserad behåller den fler smaknyanser än många andra ölmärken. Vattnet som används i bryggeriprocessen kommer från tusentals kalla lappländska fjällbäckar. Detta ger Lapin Kulta den lätta och friska smaken med en fruktig och aromatisk bouquet. Lapin Kulta är ett idealt val till lättare maträtter. Fatöl Alk.vol i %: 5,2 Art.nr.: Volym: 30 liter Alk.vol i %: 5,2 Förpackning: 1 fat Art.nr.:

15 Zlatopramen Premium En ljusgul tjeckisk lager. I doften återfinns toner av spannmål, bröd och malt. Smaken domineras av malt och toner av citrus. Beskan är medel och blommar ut i eftersmaken. Zlatopramen passar utmärkt till husmanskost eller bara som sällskapsdryck. Alk.vol i %: 4,9 Förpackning: 20 flaskor Art.nr.: Karlovacko Kroatiens stolthet! Karlovacko bryggs i staden Karlovac som ligger ungefär en timmes bilfärd söder om huvudstaden Zagreb. Aromen är maltig, brödig och har lätta inslag av humle. Perfekt balanserad beska och uppfriskande smak. Passar utmärkt till husmanskost. Half n Half En mörk tjeckisk lager. Doften av karamell, knäck, sirap och mörkt bröd. I smaken återfinns mörkt bröd, sirap, toner av humle och en viss sötma. Passar lättare ostar eller charkuterier. En mörk lager som samtidigt släcker din törst. Alk.vol i %: 4,8 Förpackning: 20 flaskor Art.nr.: Alk.vol i %: 5 Förpackning: 20 flaskor Art.nr.: Zlatý Bažant Den gyllene fasanen Zlaty Bazant är en pilsner typ med söt, blommig arom, robust maltkaraktär och toner av karamell. Bryggeriet etablerades 1968 i Hurbanov som ett statsägt företag för att leverera öl till västra Slovakien.1995 blev bryggeriet uppköpt av Heineken. De producerar 42 % av landets konsumtion och är därmed marknadsledande. Zywiec Zywiec är en mycket uppfriskande och fruktig öl med liten sötma och balanserad beska. Den är lätt aromatisk och passar utmärkt till klassisk husmanskost och mat med lite hetare smaker. Den är även den perfekta törstsläckaren! Zywiec sägs vara Polens bästa öl. Alk.vol i %: 5 Förpackning: 20 flaskor Art.nr.: Alk.vol i %: 5,6 Förpackning: 20 flaskor Art.nr.:

16 Carlow Brewing Co Carlow Brewing Co startades 1996 i staden Carlow strax sydväst om Dublin, på vägen mot Kilkenny. Man brygger klassiska traditionella irländska öl med mycket karaktär i smaken. För detta har man flera gånger vunnit priser, speciellt för deras stout. CARLOW Y IRISH STOUTS & ALES O Haras Pale Ale är en modern India Pale Ale i brittisk stil. En gyllene gul färg med en vit skumkrona. Medelfyllig med tydlig humlekaraktär. I smaken är det bitterheten som dominerar i form av grapefrukt och citrus. Eftersmaken är blommig och kryddig. En ale man gärna tar fler av. Ett öl som passar till de flesta pubrätterna, men prova gärna till något kryddstarkare, då möts smakerna i en underbar harmoni. Alk.vol i %: 5,2 Förpackning: 12 flaskor Art.nr.: Pale Ale Fat Volym: 30 liter Alk.vol i %: 5,2 Förpackning: 1 fat Art.nr.: Irish Stout Fat Volym: 30 liter Alk.vol i %: 4,3 Förpackning: 1 fat Art.nr.:

17 Carlow Brewing Co startades 1996 i staden Carlow strax sydväst om Dublin, på vägen mot Kilkenny. Man brygger klassiska traditionella irländska öl med mycket karaktär i smaken. För detta har man flera gånger vunnit priser, speciellt för deras stout. O Haras Red Ale är en traditionell irländsk ale. En ale med en djup mörkröd färg som doftar rostad malt och humle. Smaken är len, mjuk och fyllig med en välbalanserad efterbeska som lämnar en härlig eftersmak av rostad malt och en liten sötma. Ett öl som passar till dom flesta pubrätter. O Haras Stout är en stout med mycket rostad malt, choklad och kaffe i doften. Smaken är fylligt rostad med en kraftig beska som sitter kvar länge. O Hara s Stout passar till grytor, skaldjur, ostron och choklad. Alk.vol i %: 4,3 Förpackning: 12 flaskor Art.nr.: Alk.vol i %: 4,3 Förpackning: 12 flaskor Art.nr.:

18 Ossian Ale Ossian, son av Fingal, var en legendarisk skotsk krigare på 200-talet. Sir Walter Scott skrev In this still glen, remote from men, Sleeps Ossian, in the narrow glen. Denna gyllene ale fortsätter att vinna priser, inklusive dess fatversion, Champion-öl av Skottland. Den är smidig och lättdrucken med tydlig fruktighet och nöttoner. First Gold, Perle och Cascade humle skapar dess unika arom av apelsinskal och dess uppfriskande smak. Volym: 50 cl Alk.vol i %: 4,1 Förpackning: 12 flaskor Art.nr.: Black Friar Blackfriar är en stark mörk bryggd med en lite söt maltig karaktär, toner av mörk sirap, pumpernickel och apelsinskal. Det är en fylligare ale med en balanserad beska som passar utmärkt till smakrikare mat. Blackfriar är känd som en Wee heavy som kännetecknar en starkare ale. Volym: 50 cl Alk.vol i %: 7,0 Förpackning: 12 flaskor Art.nr.: Lia Fail Ale Lia Fail är en bärnstensfärgad, smakrik och fyllig ale med en humlig arom. Den har en djup maltig smak med toner av honung, rostade nötter och choklad. Ölet är rikt och välbalanserat med en tillfredställande sötma och viss beska i eftersmaken. En öl som passar konungens kröning. Volym: Fatöl 50 cl Alk.vol i %: 4,7 Förpackning: 12 flaskor Art.nr.: Volym: Alk.vol i %: 4,7 Förpackning: 30 liter 1 fat Art.nr.:

19 Theakstones Brewery Sedan Robert Theakston tog över puben The Black Bull Inn and Brewhouse år 1827, är Theakston ett bryggeri som har blivit synonymt med prisbelönta och creamy ales. Och framför allt för the legend Old Peculier. Old Peculier Old Peculier är en mörk kopparfärgad ale. Fruktig doft med inslag av nötter och massor av malt. Munkänslan är krämig. Smaken är fylld av nötter, karamell, choklad och russin. Eftersmaken är lång, medel besk och väldigt harmonisk. Veltins Pilsner Veltins har en arom av spannmål, hö, malt, lätta toner av citrus och en fräsch renhet. Smaken är lätt till medelfyllig med inslag av halm och hö. Avslutningen är blommig med en torr mineral finish. Ren och frisk tysk pilsner, precis som den ska vara. Volym: 50 cl Alk.vol i %: 4,8 Förpackning: 20 flaskor Art.nr.: Alk.vol i %: 5,6 Förpackning: 8 flaskor Art.nr.: Chakra Premium Lager Chakra är en indiskt lager som kommer från delstaten Punjab, i nordvästra Indien. Chakra Beer är bryggt efter ett mycket gammalt recept, som gjorts av Chakra Brewery India. Ölet är av premium kvalité och har en frisk och exotisk smak. Perfekt för långa och varma sommardagar. Passar de flesta maträtter. Bryggt enligt renlighetslagen. Alk.vol i %: 4,7 Förpackning: 20 flaskor Art.nr.:

20 Svaneke Bryghus Svaneke Bryghus ligger på den lilla danska ön Bornholm även kallat Östersjöns pärla. Svaneke Bryghus grundades år 2000 och har sedan dess genomgått en snabb utveckling. Det var ett av de första microbryggerierna i Danmark och deras kärnvärden i processen är ärlighet, äkthet och kvalitet. Foto: Krzysztof Kozerski Svaneke Ale Svaneke ale har en rödaktig färg och ett tätt skum. Passionsfrukt och en kryddig ton av humle präglar doften. Smaken är mjuk och domineras av frukt och lätt maltsötma. Svaneke Choco Stout Choko Stout är rödsvart till färgen med en vacker lyster. Doften har en överväldigande fyllighet av choklad, vanilj och karamell. Smaken domineras av rostade toner och mörk choklad. Svaneke Stout Svaneke Stout är en brunsvart öl med en fyllig skumkrona. Smaken domineras av rostade nyanser, choklad, charkuterier, lakrits och lite rök. Ölen är välbalanserad med en fräsch humleton och balanserad restsötma. Svaneke Pilsner Svaneke Pilsner är gyllengul med ett stort fluffigt vitt skum. Doften är fruktig med citrus, aprikos och kryddig humle. Smaken fylls av malt, gräs och halm. Alk.vol i %: 4,6 Förpackning: 15 flaskor Art.nr.: Alk.vol i %: 5,7 Förpackning: 15 flaskor Art.nr.: Alk.vol i %: 5,7 Förpackning: 15 flaskor Art.nr.: Alk.vol i %: 4,6 Förpackning: 15 flaskor Art.nr.: Volym: 20 liter Alk.vol i %: 4,6 Förpackning: 1 fat Art.nr.: Volym: 20 liter Alk.vol i %: 4,6 Förpackning: 1 fat Art.nr.:

21 Steenbrugge Blond Abbey Beer Ett ljust öl med en varm och fyllig smak, generös frukt med inslag av grapefrukt, halm och en liten sötma i eftersmaken. Steenbrugge Blond passar utmärkt till skaldjur, asiatisk mat eller som sällskapsdryck. Lämplig serveringstemperatur är 8-12 C. Alk.vol i %: 6,5 Art.nr.: fatöl Volym: 20 l Alk.vol i %: 6,3 Förpackning: 1 fat Art.nr.: Steenbrugge Dubbel Abbey Beer Ett mörkt överjäst öl med ett fantastiskt vitt skum. Smaken är fyllig och komplex med toner av nötter, karamell och mörk sirap. Ölet har en balanserad beska med en liten sötma i eftersmaken. Lämplig serveringstemperatur är 8-12 C. Alk.vol i %: 6,5 Art.nr.: fatöl Volym: 20 l Alk.vol i %: 6,3 Förpackning: 1 fat Art.nr.: Steenbrugge Tripel Abbey Beer Ett komplext och fylligt gyllen gult öl med generös fruktighet. Smaken bjuder på toner av honung, torkade aprikoser och pomerans. Ölet har en tydlig maltkaraktär och smak av kryddor som kännetecknar Steenbrugge. Lämplig serveringstemperatur är 8-12 C. Alk.vol i %: 8,7 Art.nr.:

22 PALM Amber Beer Palm är Belgiens no.1 amber ale och bryggdes för första gången 1747 i Brabant där bryggeriet fortfarande ligger. Genom de speciella malt och jästsorten tillsammans med korn från Champagne har Palm fått sin speciella särskiljningsförmåga. Palm är ett överjäst öl som har en alkoholstyrka på 5,4% som också ger ölet en arom och harmoni som Palm är känt för. Det är viktigt att njuta sin Palm ur dess originalglas, det bevarar den runda och goda smaken. Flanders Bourgogne RODENBACH Grand Cru Bryggning och jäsning sker fortfarande i bryggeriets 300 gigantiska ekfat. Ett oblandat, lagrat öl får beteckning Grand Cru och anses av experterna vara ett av världens förnämsta öl. Den långa lagrings tiden ger en karaktäristisk syra som bildas genom naturlig oxidation och mjölksyrefermentering medan eken ger den en vaniljliknande smak som kompletterar den fruktiga maltkaraktären. Resultatet blir ett spännande vinöst öl med mycket karaktär! Alk.vol i %: 5,4 Art.nr.: Alk.vol i %: 6,0 Art.nr.: Rodenbach Detta är en annorlunda och stor öl med historia som sträcker sig tillbaka till år Rodenbach är ett öl som består av 25% ung öl, och 75% som lagrats på sherry-ekfat i över 2 år. Färgen är rödbrun med ett stort vitt skum. Aromen är vinös med toner av torkade tranbär, hallon och vanilj. Smaken är frisk, fruktig och har inslag av ekfat och en liten sötma i eftersmaken. Rodenbach är uppfriskande den perfekta aperitifen! Volym: 25 cl Alk.vol i %: 5,2 Art.nr.:

23 Lambic Mother of all beers Lambic är en spontanjäst öl vilket betyder att ingen kontrollerad jäst är tillsatt. Den jäser med hjälp av mikroorganismer som finns naturligt i luften på bryggeriet. Detta tar betydligt längre tid och ger ett syrligt öl med vinkaraktär. Boon är en av klassikerna! Boon Oude Gueze Boon Mariage Parfait Boon Kriek Boon Framboise Boon Oude Gueze är resultatet av den bästa blandningen. Vanligast är att blandningen består av 70% ettårig lambic och 30% som är två år eller äldre. Boon Mariage Parfait, eller det perfekta äktenskapet är något rundare i smaken än den vanliga Geuzen. Syrliga äpplen och inslag av ek. Toner av citrusskal och mjölksyra ger den en mjuk balanserad eftersmak. Mariage Parfait är urvalet från de bästa och finaste faten. Boon Kriek tillhör kategorin Bière Fruitée. Man använder sig av lambic som får jäsa en andra gång med körsbär. 200 g frukt per liter. Resultatet blir en frisk, fruktig öl med tydliga körsbärstoner. Finns även på 20 liters-fat. Boon Framboise är en fruktig lambic med tydliga inslag av hallon i både doft och smak. Eftersmaken är uppfriskande och har inslag av ekfat. Här tillsätter man färska hallon vid andra jäsningen, 200 g per liter. Förförande gott! Volym: 37,5 cl Volym: 37,5 cl Volym: 37,5 cl Volym: 37,5 cl Alk.vol i %: 6,5 Alk.vol i %: 8 Alk.vol i %: 4 Alk.vol i %: 5 Förpackning: 12 flaskor Förpackning: 12 flaskor Förpackning: 12 flaskor Förpackning: 12 flaskor Art.nr.: Art.nr.: Art.nr.: Art.nr.:

24 St. Bernard Brouwerij St Bernard bryggeriet har funnits sedan 1946 och har sitt säte i staden Watou i Belgien, nära den franska gränsen. St Bernard var det sista bryggeriet som tog över trappistmunkarnas arbete. Idag är det ett litet Abbey bryggeri som fortfarande brygger med tradition och stolthet, precis som sina företrädare, munkarna. St Bernardus Abt 12 Abt 12 har stor smak av malt med inslag av choklad, banan och hallon. Eftersmaken är nötig, karamell och karamelliserat socker. En öl man aldrig vill ska ta slut. Avnjut med starka ostar, choklad, charkuterier eller i ensam majestät. St Bernardus Prior 8 Prior 8 är en len och fyllig ale med en stor doft av bröd, torkad frukt och karamell. En lång och härlig eftersmak. Avnjut gärna med ost, choklad eller charkuterier. Alk.vol i %: 10 Art.nr.: Alk.vol i %: 8,0 Art.nr.: St Bernardus Wit St Bernardus Wit är söt och syrlig på samma gång. En kryddig finish med inslag av koriander och apelsinskal. En underbart förfriskande och förföriskt öl. Ett av Ölmästaren Pierre Celis mästerverk. Bryggs på mineralvatten, vete och kryddas med apelsin och koriander. St Bernardus Pater 6 Pater 6 är rödbrun i sin färg med dofter av frukt och kryddor. Den har en behaglig smak av torkad aprikos, apelsinmarmelad, nötter och en hint av choklad. En mild eftersmak av humle och en balanserad beska. Alk.vol i %: 5,5 Art.nr.: Alk.vol i %: 6,7 Art.nr.:

25 Hop Wallop Hop Wallop doftar rejält med tall, friska humlekottar, tropiska frukter, citrus och grapefrukt. Smaken innehåller även den tropiska frukter, citrus och grapefrukt. I eftersmaken kommer en tydlig ananaston fram som matchar den milda maltsötman och den kraftiga beskan. Volym: 35,5 cl Alk.vol i %: 8,5 Art.nr.: Victory Bryggeriet startade 1996 och är beläget strax utanför Philadelphia, där de som många andra micro breweries har en egen bryggpub. Där kan hela sortimentet avnjutas tillsammans med välkomponerad mat. Hop Devil Hop Devil är en läcker IPA, med en kraftfull och aromatiska smakexplosion av hela amerikanska humle blommor som backas upp av rikligt med tysk malt. HopDevil IPA erbjuder en berg-ochdalbana av smaker, som sedan planas ut med en len finish. Volym: 35,5 cl Alk.vol i %: 6,7 Art.nr.: Storm King Red Seal Här gifter sig malt och humle perfekt till en kraftig balanserad, kopparröd pale ale. Den har en generös beska med en lång distinkt eftersmak. Northcoast Brewery ligger i Kalifornien och startades Det är en pionjär bland handcrafted beers i staterna och började bryggas i den lilla staden Fort Bragg. En Imperial Stout med en enorm humlearom och karaktär. Storm King har rikligt med rostad malt och komplexitet. Rik och omfattande, den kommer att värma ditt hjärta. Volym: 35,5 cl Alk.vol i %: 5,6 Art.nr.: Volym: 35,5 cl Alk.vol i %: 9,1 Förpackning.: 24 flaskor Art.nr.:

26 Strongbow Cider Strongbow Cider är Englands mest sålda cider. Cidern är torr och smakar som en äkta en cider skall smaka. Förfriskande och lätt. Flaska Volym: 27,5 cl Alk.vol i %: 5,3 Art.nr.: Fat Volym: 30 l Alk.vol i %: 4,5 Förpackning: 1 fat Art.nr.: Bulmers Original Cider Bulmers Original bryggs vid Bulmers Brewery Ltd där det har producerats cider sedan Bulmers är en halvtorr äppelcider som har haft stor framgång även internationellt. Den serveras till fördel med is i ett stort pintglas. Bulmers Pear Är en uppfriskande cider med smak av päron. Krispig, fruktig karaktär av päronjuice, viss sötma och avslutar något torrt. Bulmers Pear är en för marknaden helt ny produkt som nu lanseras i Sverige. Vi tror att denna kommer få minst lika stora framgångar som originalet. Volym: 56,8 cl Alk.vol i %: 4,5 Förpackning: 12 flaskor Art.nr.: Volym: 56,8 cl Alk.vol i %: 4,5 Förpackning: 12 flaskor Art.nr.:

27 VIKBO Cider Röd Rabarber Vi har under en längre tid funderat på att skapa våra egna varumärken, Vikbo Cider är den första ut. Vikbo Cider Röd Rabarber är en svensk cider som är smaksatt med rabarber och jordgubb, där röd står för jordgubb. Den är frisk och syrlig och har en härlig rosa färg. Servera den gärna i ett vackert glas med is som fördrink. Vikbo Cider finns på både flaska och burk 33 cl. Vikbo röd flaska Alk.vol i %: 4,5 Art.nr.: Vikbo röd burk Alk.vol i %: 4,5 Förpackning: 24 burkar Art.nr.: Herrljunga Cider Herrljunga Cider är en av Sveriges mest sålda cider på dagligvaruhandeln. Den Innehåller ett högt råsaftsinnehåll för att få fram den kvalitet som Herrljunga är känd för. Finns i smakerna äpple och päron. +46 äpple +46 Päron Alk.vol i %: 4,5 Förpackning: 15 flaskor Art.nr.: Alk.vol i %: 4,5 Art.nr.: Alk.vol i %: 4,5 Förpackning: 15 flaskor Art.nr.: Alk.vol i %: 4,5 Art.nr.:

28 VK Vodka Kick är maltbaserad dryck i olika smakvarianter, och innehåller 4 % alkohol. VK är en serie produkter som är mycket populära i stora delar av Europa, så också i Sverige. VK Ice Volym: 27,5 cl Alk.vol i %: 4,0 Art.nr.: VK Blue Volym: 27,5 cl Alk.vol i %: 4,0 Art.nr.: Amigos Amigos är en gyllene lager med en arom av citrusskal. Ren och uppfriskande smak, inslag av Tequila och Sydamerikanska limefrukter. Amigos är en Tequila Flavoured beer. Man tillsätter essens av Tequila och lime, vilket gör den lite sötare och inte alls alkoholstark. Amigos tillverkas i England av Global Brands. Alk.vol i %: 4,6 Art.nr.:

29 Fatöl från Brewery International AB San Miguel...30 L San Miguel 0,0% L Mahou Cinco...30 L Mahou Negra...30 L Budejovicke Pivo L Budejovicke 1795 Dark L Lapin Kulta...30 L Birra Menabrea...30 L Krusovice Imperial...30 L Svaneke Pils...20 L Svaneke Ale...20 L Schneider Weisse...20 L Steenbrugge Blond...20 L Steenbrugge Dubbel...20 L Boon Kriek...20 L O Haras Stout...30 L O Haras Pale Ale...30 L Murphys Irish Stout...30 L Newcastle Brown Ale...30 L Lia Fail...30 L Strongbow Cider...30 L Sarango...30 L Vi strävar efter att jobba med ett levande sortiment med tanke på säsong. Vänligen kontakta din säljare för extra fatprodukter eller ta en titt på vår hemsida. 29

30 nyttiga tips om servering av ett perfekt öl Servera öl på ett professionellt och tilltalande sätt. Många serverar sina gäster den bästa maten som ser bra ut och de känner sig nöjda med att ha ett vinutbud som passar menyn. Dessvärre har många glömt att lägga till vilka ölsorter som är möjliga att välja mellan. Tänk på att olika ölsorter passar perfekt till många olika maträtter och det är många om skulle föredra en öl om urvalet presenteras på ett bra sätt. Använd, om möjligt, rätt ölglas för de olika ölsorterna. Vi tillhandahåller glas för nästan alla våra ölsorter så att ölet kan presenteras på ett korrekt och bra sätt. Tänk på att aldrig använda ölglasen till annan dryck än öl. Säkerställ att diskmaskinen kan användas till glas och att inställningarna och doseringen av disk- och sköljmedel görs på ett riktigt sätt. Ett felaktigt använt glas påverkar skumkronan. Tappa upp ölet med glaset i lätt lutning för att mot slutet räta upp det för att få en perfekt skumkrona på ca 1,5 till 2 cm. Det hjälper också till att bevara ölets arom i glaset. Servera ölet med logon på glaset vänt mot gästen. Vi rekommenderar en serveringstemperatur på mellan 3 till 6 C. 30

31 Fatanläggningen - Så fungerar den För att kunna servera ett perfekt öl är det viktigt att förstå de viktigaste delarna av fatölsanläggningen. Man måste kunna byta kolsyreflaska, koppla till ett nytt fat, samt ha rutiner för rengöring av anläggningen. Kolsyra används som drivgas, men också för att hålla kvar den naturliga kolsyran som utvecklats under jäsningsprocessen vid bryggningen av ölet. Via en reduktionsventil och en slang, pressar kolsyran ölet ut ur fatet och vidare upp i tappningskranen. För att slippa skumproblem, det viktigt att kolsyretryckets inställning står rätt i förhållande till öltypen och i vilken temperaturen ölfatet förvaras. Tänk på att öl är en färskvara och bör behandlas därefter. Fatölsanläggningen måste rengöras regelbundet och efterleva våra teknikers rekommendationer. Tänk på att rengöra fatölskopplingen regelbundet. Sätt tappkranen i vatten och tvätta spillbrickan och tapptornet dagligen så att den också ser inbjudande ut för era gäster. Om något problem uppstår, ta kontakt med din säljare. Byte av fat: 1. Ta av reglaget genom att lyfta handtaget, och vrid av reglaget. 3. Ta av tätningen på fatet. Sätt ner fatkopplingen och vrid den på plats. 2. Lyft av fatölskopplingen, ta bort det gamla fatet, ta fram ett nytt. 4. Tryck ned handtaget och den är klar att användas. Byte av kolsyra: 1. Kontrollera trycket. När mätaren är nere på rött, då är det dags att byta flaska. 2. Stäng flaskan och skruva av hjulet som sitter på toppen av behållaren. 3. Lossa manometern med en skiftnyckel. 4. Kontrollera att packningen sitter fast på manometern. 5. Skruva på den nya flaskan. Fäst med skiftnyckeln. 6. Öppna flaskan genom att vrida på hjulet. Kontrollera att mätaren på manometern stiger. 31

32 Servering av Fatöl Låt gästen få vad de betalar för servera ölen med en delikat skumkrona från ett väldiskat glas. När ölen tappas från kranen och alla de härliga smakelementen frigörs, blir skumkronan pricken över i. Höjden på skumkronan avgörs något av öltypen, men vi brukar säga från 1,5 till 2 cm. Här finns också undantag beroende på vilket glas som används. Förutom att skumkronan ser inbjudande och delikat ut, så har den en funktion som medför att alla smakpartiklar håller sig i ölet och inte försvinner ut i glaset. Håll ölglaset lutat vid början av tappningen för att därefter försiktigt räta upp det mot slutet så att det blir en perfekt skumkrona. I skummet sitter också mycket av humlens aroma. Använd gärna ölunderlag vid servering, så kallade dripmats, för att förhindra att vattnet som kondenserar ut på glaset inte rinner av på bordet, duken eller bardisken. Det gör ett proffessionellt intryck på gästen. Servera alltid gästen med logon på glaset vänt mot gästen. 1. Håll glaset snett. 2. Öppna kranen helt. 3. Håll upp glaset mot slutet av tappningen. 4. Så har du en perfekt skumkrona. 32

33 Glasets betydelse För att kunna ge dina gäster en perfekt ölupplevelse är det viktigt att glasen hanteras på rätt sätt. Använd ölglas endast till öl. Mjölk, kaffe och juice lämnar spår i glaset som påverkar smaken och utseendet. Använd om möjligt originalglas som de olika bryggerierna tillhandahåller. Glasets form har betydelse för smaken och upplevelsen av ölet. Skapa rutiner för hur glasen hanteras och diskas. Kom ihåg att rengöra diskmaskinen dagligen. Dosera riktig mängd och typ av diskmedel enligt diskmedelsleverantören. Använd glas som endast använts till öl. Lyft glaset i botten, inte i glasets öppning där man ska dricka. Häll aldrig öl i varma glas. Vid beställning av olika drycker samtidigt, häll upp ölen sist. Då är det färskt när gästen blir serverad. Servera glaset med logon mot gästen. Öl har en lika självskriven plats på menyn som vin. 33

34 Ett Axplock av våra ölglas San Miguel 30 cl San Miguel 40 cl San Miguel 40 cl San Miguel 50 cl San Miguel 50 cl San Miguel 1,5 ltr Lapin Kulta 40 cl Lapin Kulta 50 cl Mythos 30 cl Mahou Cinco Estrella 33 cl Mahou Negra 40 cl Newcastle pint Menabrea 40 cl cl Schneider 50 cl Steenbrugge 25 cl Rodenbach 25 Bulmers pint Strongbow pint 34

35 35

36 Brewery International Sweden AB Heliosgatan Stockholm Tel +46 (0) Fax +46 (0) info@brewery.se ORDER +46 (0) order@brewery.se

Best beer for the best moment

Best beer for the best moment produktkatalog Best beer for the best moment Innehåll San Miguel Mahou Alhambra Reserva Boon Steenbrugge Du Monde 1795 Rodenbach Flanderns Bourgogne Zlatý Bazant Rodenbach Grand Cru Zywiec Foster s Lapin

Läs mer

Sierra Cantabria Crianza... Flaska 355:- (Tempranillo) SPANIEN Kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, dill, tobak och vanilj.

Sierra Cantabria Crianza... Flaska 355:- (Tempranillo) SPANIEN Kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, dill, tobak och vanilj. Vin Champagne Cattier Brut Antique Premier Cru... Flaska 799:- (Pinot Noir 40%, Pinot Meunier 35%, Chardonnay 25%) FRANKRIKE Torr, fruktig, nyanserad, blommig smak med inslag av gula äpplen, bröd och grapefrukt.

Läs mer

Fatöl. Poretti Ljus italiensk lager med medelstor maltighet och beska. En frisk öl som svalkar när det är varmt. 30 cl - 44:-

Fatöl. Poretti Ljus italiensk lager med medelstor maltighet och beska. En frisk öl som svalkar när det är varmt. 30 cl - 44:- Fatöl Carlsberg Hof Gyllengul i färgen. Aromatisk och humlerik doft. Ren och frisk i smaken, medelfyllig och behaglig beska. 40 cl - 49:- / 25 cl - 33:- Brooklyn Lager Bärnstensfärgad lager. Doft av apelsin,

Läs mer

Fakta om öl. Överjästa ölstilar (ale) Underjästa ölstilar (lager) Spontanjästa ölstilar (syrliga öl)

Fakta om öl. Överjästa ölstilar (ale) Underjästa ölstilar (lager) Spontanjästa ölstilar (syrliga öl) CC Fakta om öl Öl kan delas in i ett ofantligt stort antal ölstilar lite beroende på vilket sätt man vill dela upp dem, och hur detaljerat. Oavsett hur man vill åskådliggöra indelningen så finns det 3

Läs mer

MITCHELL S BREWING CO

MITCHELL S BREWING CO MITCHELL S BREWING CO MITCHELL S FORRESTERS LAGER 3,6% Krispig, ren och lätthumlad förfriskning. Lätt lågkalori lageröl Frisk torr smak Lätt humlad Lokalt odlade råvaror Varsamt mognad i nollgradig miljö

Läs mer

MAJ 2012 Nytt. Galatea NYHETSTEMA I MAJ. Hantverkskonst DICTADOR BLACK ISLE S:T ERIKS VS. MATHIAS DAHLGREN BERNARD

MAJ 2012 Nytt. Galatea NYHETSTEMA I MAJ. Hantverkskonst DICTADOR BLACK ISLE S:T ERIKS VS. MATHIAS DAHLGREN BERNARD Galatea P R O D U K T N Y H E T E R F R Å N G A L AT E A B E E R S P I R I T S & WINE MAJ 2012 Nytt DICTADOR NYHETSTEMA I MAJ Hantverkskonst S:T ERIKS VS. MATHIAS DAHLGREN BLACK ISLE BERNARD Dessutom:

Läs mer

PRODUKTKATALOG. Best beer for the best moments

PRODUKTKATALOG. Best beer for the best moments PRODUKTKATALOG Best beer for the best moments FÖRORD Vår värld av drycker Brewery International Sweden AB är ett ungt dynamiskt företag som jobbar med drycker av olika slag öl, vin cider, sprit, drinkmixers

Läs mer

5 nyheter i ordinarie sortimentet GÖR NYA ÖL- OCH CHAMPAGNEFYND I HÖST OKTOBERFEST PORT CHARLOTTE FRÅN THE MALTMAN BESTÄLLNINGSBAR

5 nyheter i ordinarie sortimentet GÖR NYA ÖL- OCH CHAMPAGNEFYND I HÖST OKTOBERFEST PORT CHARLOTTE FRÅN THE MALTMAN BESTÄLLNINGSBAR P R O D U K T I N F O R M AT I O N F R Å N G A L AT E A B E E R S P I R I T S & WINE SEPTEMBER 2015 Nytt 5 nyheter i ordinarie sortimentet GÖR NYA ÖL- OCH CHAMPAGNEFYND I HÖST Säsongsnyheter OKTOBERFEST

Läs mer

SLOW BEER LAGER 4 % alk. Inspirerad av den geometriska sköldpaddan. EXCEPTIONELLT OVANLIG. EN FYLLIG GYLLENE LAGER, LÄTT BESKA GÖR DEN LÄTTDRUCKEN

SLOW BEER LAGER 4 % alk. Inspirerad av den geometriska sköldpaddan. EXCEPTIONELLT OVANLIG. EN FYLLIG GYLLENE LAGER, LÄTT BESKA GÖR DEN LÄTTDRUCKEN SLOW BEER LAGER 4 % alk Inspirerad av den geometriska sköldpaddan. EXCEPTIONELLT OVANLIG. EN FYLLIG GYLLENE LAGER, LÄTT BESKA GÖR DEN LÄTTDRUCKEN En extrem lager med en fyllig gyllene färg. Uppfriskande

Läs mer

Innehållsförteckning. Produkt beskrivning

Innehållsförteckning. Produkt beskrivning Innehållsförteckning Produkt beskrivning Produktkategori Historik om produkten Smakbeskrivning Innehåll Tillverkningsmetod Analysdata Attribut Förpackning Emballage Rekommendationer Serveringstips Mattips

Läs mer

Röda viner GLAS FLASKA

Röda viner GLAS FLASKA Röda viner Jacob s Creek Organic 86 I 339 1865 529 Shiraz Cabernet Ekologiskt Intensiv doft av plommon och kryddiga svarta vinbär med en ton av mörka körsbär samt en söt vaniljton från eken. Mjuk, fyllig

Läs mer

Innehållsförteckning. Produkt beskrivning

Innehållsförteckning. Produkt beskrivning Innehållsförteckning Produkt beskrivning Produktkategori Smakbeskrivning Innehåll Tillverkningsmetod Analysdata Attribut Förpackning Emballage Rekommendationer Serveringstips Mattips Gotlands Bryggeri.

Läs mer

Vårt ölsortiment. 30 nya ölsorter. från utvalda producenter. Nu kan du köpa öl på både fat och flaskor från Sverige och övriga ölvärlden.

Vårt ölsortiment. 30 nya ölsorter. från utvalda producenter. Nu kan du köpa öl på både fat och flaskor från Sverige och övriga ölvärlden. Vårt ölsortiment från utvalda producenter 30 nya ölsorter Nu kan du köpa öl på både fat och flaskor från Sverige och övriga ölvärlden. Öl från Sverige och övriga världen - Nu kan du köpa både fat och flaskor

Läs mer

Vårt ölsortiment. 30 nya ölsorter. från utvalda producenter. Nu kan du köpa öl på både fat och flaskor från Sverige och övriga ölvärlden.

Vårt ölsortiment. 30 nya ölsorter. från utvalda producenter. Nu kan du köpa öl på både fat och flaskor från Sverige och övriga ölvärlden. Vårt ölsortiment från utvalda producenter 30 nya ölsorter Nu kan du köpa öl på både fat och flaskor från Sverige och övriga ölvärlden. Öl från Sverige och övriga världen - Nu kan du köpa både fat och flaskor

Läs mer

THE GOLDEN DAYS FATÖL

THE GOLDEN DAYS FATÖL Danmark THE GOLDEN DAYS FATÖL Carlsberg Hof 0,50l - 4,2% 45,00 Carlsberg Hof 0,75l - 4,2% 65,00 Irland Guinness 0,56l - 5,0% 53,00 Smakrik, krämig, tydligt rostad smak med stor beska, inslag av rostat

Läs mer

DRYCK FATÖL LÄSK 30:- PEPSI, PEPSI MAX, ZINGO, 7UP, RAMLÖSA NATURELL, RAMLÖSA CITRON, LÄTTÖL MJÖLK 25:- APELSINJUICE 25:- SMAKIS 15:- ISVATTEN 8:-

DRYCK FATÖL LÄSK 30:- PEPSI, PEPSI MAX, ZINGO, 7UP, RAMLÖSA NATURELL, RAMLÖSA CITRON, LÄTTÖL MJÖLK 25:- APELSINJUICE 25:- SMAKIS 15:- ISVATTEN 8:- DRYCK LÄSK 30:- PEPSI, PEPSI MAX, ZINGO, 7UP, RAMLÖSA NATURELL, RAMLÖSA CITRON, LÄTTÖL MJÖLK 25:- APELSINJUICE 25:- SMAKIS 15:- ISVATTEN 8:- ALKOHOLFRI ÖL 45:- ALKOLHOLFRITT VIN 55:- FATÖL THREE TOWNS

Läs mer

Nyhet Öl Khamovniki. Traditionen av kvalitet bevaras i vår tid, förkroppsligas i ett unikt recept för öl Khamovniki.

Nyhet Öl Khamovniki. Traditionen av kvalitet bevaras i vår tid, förkroppsligas i ett unikt recept för öl Khamovniki. Nyhet Öl Khamovniki Moskvas Ölbryggeri Mosbrew lanserade i Ryssland öl Khamovniki i slutet av 2012. Namnen kommer efter den ort i Moskva där Khamovnichesky Bryggeri låg. Ölmärket Khamovniki är känd och

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING PRODUKT BESKRIVNING PRODUKTKATEGORI HISTORIK OM PRODUKTEN SMAKBESKRIVNING INNEHÅLL TILLVERKNINGSMETOD ANALYSDATA ATTRIBUT FÖRPACKNING EMBLEM REKOMMENDATIONER SERVERINGSTIPS MATTIPS

Läs mer

Champagne & mousserande vin. Roseviner

Champagne & mousserande vin. Roseviner Champagne & mousserande vin Philipponnat Reserve Millesimée Druvor: Pinot noir 50 % Chardonnay 30 % Pinot

Läs mer

Röda Viner La Croix St Pierre Rouge 70 kr / 270 kr Cono Sur Reserva Especial Pinot Noir 80 kr / 320 kr Vinea Crianza 85 kr / 340 kr

Röda Viner La Croix St Pierre Rouge 70 kr / 270 kr Cono Sur Reserva Especial Pinot Noir 80 kr / 320 kr Vinea Crianza 85 kr / 340 kr Röda Viner La Croix St Pierre Rouge Languedoc/IGP Pays d Oc, Frankrike Medelfylligt och fruktigt vin med toner av hallon, blåbär, jordgubbar och körsbär. Tanninerna är mjuka och avslutet fruktigt och fräscht

Läs mer

THE GOLDEN DAYS FATÖL

THE GOLDEN DAYS FATÖL THE GOLDEN DAYS FATÖL Belgien Leffe Blonde 0,33l - 6,6% 59,- Fruktig, aningen kryddig smak med medelstor beska och viss sötma. Ton av jäst, citrus och aprikos. Danmark Carlsberg Hof 0,50l - 4,2% 49,- Lätt,

Läs mer

LA COLLINA DEL CILIEGI

LA COLLINA DEL CILIEGI PRODUCENT V5560 Produktionsår IL BRUT S/A GARGANEGA CHARDONNAY STÅLTANK / FLASKA Restsötma 5,8 GRAM/LITER Även om producenten kanske är mest känd för sina röda viner så producerar de även en del vita och

Läs mer

Ovansiljan. Kommentarer till provningen Sydafrikas Vita Viner

Ovansiljan. Kommentarer till provningen Sydafrikas Vita Viner Kommentarer till provningen Sydafrikas Vita Viner Ett stort tack till Mats Leijon och kockarna för en god och väl genomförd provning. Vi hittar numera bra i de centrala vindistrikten i Sydafrika och riskerar

Läs mer

Zacharias (Grekland Nemea)

Zacharias (Grekland Nemea) Sötma Ampelos Phos (Vit) Moscophilero-Roditis Moscophilero-Roditis är gamla inhemska druvor på Peleponnesos. Nemea som är ett av Grekland mest välrenomerade vinområden, ligger uppe i bergen omedelbart

Läs mer

Ljus lager. Starobrno 59:- Birra Moretti 59:- Heineken 59:- Sol 59:- Spendrups Bistro Lager 59:- Mariestads Export 69:- Ipa/Ale

Ljus lager. Starobrno 59:- Birra Moretti 59:- Heineken 59:- Sol 59:- Spendrups Bistro Lager 59:- Mariestads Export 69:- Ipa/Ale Ljus lager Starobrno 59:- Birra Moretti 59:- Heineken 59:- Sol 59:- Spendrups Bistro Lager 59:- Mariestads Export 69:- Ipa/Ale Brutal Bulldog Double IPA 72:- Sleepy Bulldog Pale Ale 59:- Wisby Stout 59:-

Läs mer

Kung Markatta Mousserande Äppelmust, 750 ml. Kung Markatta Mousserande Vitt Vin, alkoholfritt, 750 ml. Kung Markatta Äkta Fransk Cider 2 %, 750 ml

Kung Markatta Mousserande Äppelmust, 750 ml. Kung Markatta Mousserande Vitt Vin, alkoholfritt, 750 ml. Kung Markatta Äkta Fransk Cider 2 %, 750 ml Bilaga till pressmeddelande från Kung Markatta 26 april 2016 Produktinformation nyheter Kung Markatta sommaren 2016 Kung Markatta Mousserande Äppelmust, 750 ml Kung Markattas Mousserande Äppelmust tillverkas

Läs mer

Riesling (nr 5882) Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt

Riesling (nr 5882) Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt A Christmann Riesling (5882) - Systembolaget.se http://www.systembolaget.se/sok-dryck/dryck/?sortfield=pris&sortdir... 1 av 1 2012-04-30 14:08 Riesling (nr 5882) Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt 2011

Läs mer

Mousserande vin. Patriarche Crémant de Bourgogne Brut Art. nr: 77310 Förpackning: 12 x 75 cl Ursprung: Bourgogne, Frankrike Pris (ex.

Mousserande vin. Patriarche Crémant de Bourgogne Brut Art. nr: 77310 Förpackning: 12 x 75 cl Ursprung: Bourgogne, Frankrike Pris (ex. Mousserande vin Pol Rémy Brut Art. nr: 7544 Ursprung: Frankrike Pris (ex. moms) 43,20 Utseende: Ljust gulgrön färg, med liten mousse av små, fina bubblor. Doft: Ganska neutral, fruktig doft med inslag

Läs mer

Törstig? Smak utpräglad karaktär av mörkrostad malt med inslag av choklad samt lång efterbeska 5%

Törstig? Smak utpräglad karaktär av mörkrostad malt med inslag av choklad samt lång efterbeska 5% Vårt älskade Gotlandsbryggeri Törstig? Drivkraften bakom deras verksamhet är som alltid en passion att brygga öl som folk älskar! Med fingertoppskänsla, erfarenhet och lyhörd skaparglädje fortsätter de

Läs mer

Dessertvin. Vita viner 85:-/345:- 18:-/cl 95:-/395:- 20:-/cl 95:-/395:- Jacob s Creek. Domaine La Bastide abondance 2012. Australien.

Dessertvin. Vita viner 85:-/345:- 18:-/cl 95:-/395:- 20:-/cl 95:-/395:- Jacob s Creek. Domaine La Bastide abondance 2012. Australien. Vinlista Vita viner Dessertvin Australien Tyskland Jacob s Creek Semillon, Smak av tropisk frukt och gräs med inslag av citrus. Anselmann Auslese Riesling Intensiv, frisk och fruktig med inslag av honung.

Läs mer

Vin är inte alltid lösningen. Ska man ha samma vin i maten som i glasen? Så använder du vin i matlagning.

Vin är inte alltid lösningen. Ska man ha samma vin i maten som i glasen? Så använder du vin i matlagning. Så använder du vin i matlagning. Vin i mat kan definitivt höja smakupplevelsen på allt från såser och grytor till soppor och efterrätter. Men hur ska jag tänka och vad finns det för möjligheter och fallgropar?

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg samt från Presentationen

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg samt från Presentationen Avesta Whiskysällskaps provning nr 54 2011-06-11 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg samt från Presentationen För andra gången så arrangerade Avesta Whiskysällskap en provning på sommaren

Läs mer

1/1 40,00 Syrah, Grenache

1/1 40,00 Syrah, Grenache Kleine Zalze Cellar Selection Merlot 2016, Sydafrika (Husets) Merlot Ett medelfylligt vin med smak av röda och mörka bär med inslag av kryddor. Ett friskt och fruktigt vin med en rund avslutning. Rekommenderas

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg Avesta Whiskysällskaps provning nr 12 2005-10-05 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg I samband med årets femte provning hade föreningen för första gången en utländsk föreläsare, Ludovic

Läs mer

FÖRDRINKAR. Dry Martini 60 kr Gin, martini dry. White Lady 60 kr gin, cointreau & citron. Cosmopolitan 60 kr Vodka, cointreau & tranbärsjuice

FÖRDRINKAR. Dry Martini 60 kr Gin, martini dry. White Lady 60 kr gin, cointreau & citron. Cosmopolitan 60 kr Vodka, cointreau & tranbärsjuice FÖRDRINKAR Dry Martini 60 kr Gin, martini dry White Lady 60 kr gin, cointreau & citron Cosmopolitan 60 kr Vodka, cointreau & tranbärsjuice Margarita 60 kr cointreau & tequila VIN vittvin Herceg, Grasevina,

Läs mer

Mousserande vin Rosévin

Mousserande vin Rosévin Mousserande vin Rosévin Pol Rémy Brut Art. nr: 7544 Ursprung: Frankrike Pris (ex. moms) 47,20 Utseende: Ljust gulgrön färg, med liten mousse av små, fina bubblor. Doft: Ganska neutral, fruktig doft med

Läs mer

Vinmakningens betydelse

Vinmakningens betydelse Chardonnay. Chardonnay, en druva djupt inrotad i våra medvetanden och i vingårdar världen över. Men vad kan vi egentligen om druvan som utgör basen i merparten av alla husets vita på krogen? Att odla Chardonnay

Läs mer

Champagne & mousserande vin. Roseviner

Champagne & mousserande vin. Roseviner Champagne & mousserande vin Philipponnat Reserve Millesimée Druvor: Pinot noir 50 % Chardonnay 30 % Pinot

Läs mer

Mat & Vin. Hur svårt kan det vara?

Mat & Vin. Hur svårt kan det vara? Mat & Vin Hur svårt kan det vara? Sinnena Provning är lätt Alla äger sin upplevelse Provning är svårt Knepigt att sätta ord på vad man upplever. en är en kombination av dessa En del smak är känsel ex hetta

Läs mer

Nytt. Välhumlat från tre världsdelar EPIC THORNBRIDGE LAGUNITAS. Första svenska craft beer på burk SIGTUNA EAST RIVER LAGER

Nytt. Välhumlat från tre världsdelar EPIC THORNBRIDGE LAGUNITAS. Första svenska craft beer på burk SIGTUNA EAST RIVER LAGER P R O D U K T I N F O R M AT I O N F R Å N G A L AT E A B E E R S P I R I T S & WINE MARS 2013 Nytt Välhumlat från tre världsdelar EPIC THORNBRIDGE LAGUNITAS SIGTUNA EAST RIVER LAGER Första svenska craft

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg Avesta Whiskysällskaps provning nr 7 2004-11-27 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg Årets femte och sista provning hade temat gammal whisky. Till denna provning kom 39 medlemmar samt

Läs mer

Röda viner 1/1. Tommasi Valpolicella DOC, Italien (Husets) 34,00. 24 cl 13,50. 16 cl 9,10. El Coto Crianza, Rioja, Spanien 1/1 32,00 1/1 40,00

Röda viner 1/1. Tommasi Valpolicella DOC, Italien (Husets) 34,00. 24 cl 13,50. 16 cl 9,10. El Coto Crianza, Rioja, Spanien 1/1 32,00 1/1 40,00 Röda viner Tommasi Valpolicella DOC, Italien (Husets) Corvina Veronese, Rondinella, Molinara Fräsch och fruktig doft med inslag av körsbär som även finns i smaken. Rekommenderas till vitt kött, pasta,

Läs mer

Vifrana. Vinkatalog från LEVI Import. En modern ekologisk vinproducent från Rumänien

Vifrana. Vinkatalog från LEVI Import. En modern ekologisk vinproducent från Rumänien Vinkatalog från LEVI Import Vifrana En modern ekologisk vinproducent från Rumänien Vifrana är en ny och toppmodern vinproducent i Rumänien. Hela vingården, som är på ca. 130ha och ligger i byn Adamclisi

Läs mer

Text: Arne Hellberg. I väntan på en komplett sammanfattning blir klar så kommer här en minivariant med information och rösningsresultat

Text: Arne Hellberg. I väntan på en komplett sammanfattning blir klar så kommer här en minivariant med information och rösningsresultat Avesta Whiskysällskaps provning nr 80 2015-02-07 OBS: Mini-Sammanfattning Text: Arne Hellberg I väntan på en komplett sammanfattning blir klar så kommer här en minivariant med information och rösningsresultat

Läs mer

2012 Nytt NOVEMBER. Galatea. Samling kring granen ÅRETS JULÖL. Hauller & Fils PINOT GRIS Tegnér & Son BISCOTTI CREAM LIQUEUR

2012 Nytt NOVEMBER. Galatea. Samling kring granen ÅRETS JULÖL. Hauller & Fils PINOT GRIS Tegnér & Son BISCOTTI CREAM LIQUEUR Galatea NOVEMBER P R O D U K T N Y H E T E R F R Å N G A L AT E A B E E R S P I R I T S & WINE 2012 Nytt Samling kring granen ÅRETS JULÖL Hauller & Fils PINOT GRIS Tegnér & Son BISCOTTI CREAM LIQUEUR Örebro

Läs mer

Club Kihlas 30-årsjubileum 27 april 2013

Club Kihlas 30-årsjubileum 27 april 2013 Club Kihlas 30-årsjubileum 27 april 2013 En idé föds Tanken på en svensk whisky, gjord enligt konstens alla regler, föddes i äkta alhoholdimmor en afton när en isbelagd altan äntligen var färdigskottad

Läs mer

Så säljer du.. mer alkoholfri öl

Så säljer du.. mer alkoholfri öl ... Så säljer du.. mer alkoholfri öl .. Varför.. alkoholfri öl? Hur många alkoholfria öl har du på menyn? Mer än ett? Snyggt! Att ha ett är lite som att bara servera en maträtt. Att bara ha ett vin på

Läs mer

Våra viner 2015 HÄLLÅKRA VINGÅRD

Våra viner 2015 HÄLLÅKRA VINGÅRD Våra viner 2015 HÄLLÅKRA VINGÅRD Bäste kund, Vi har härmed nöjet att presentera de av våra viner som f n finns i sortimentet. Katalogen förändras allteftersom nya produkter tillkommer och slutsålda utgår.

Läs mer

Mousserande vin & Rosé

Mousserande vin & Rosé Mousserande vin & Rosé Pol Rémy Brut Art. nr: 7544 Ursprung: Frankrike Pris (ex. moms) 44,00 Utseende: Ljust gulgrön färg, med liten mousse av små, fina bubblor. Doft: Ganska neutral, fruktig doft med

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg Avesta Whiskysällskaps provning nr 38 2009-04-23 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg Som sista provning på vårsäsongens bjöds det på något speciellt. Då SWF (Svenska Whiskyförbundet)

Läs mer

MOUSSERANDE VIN VITT VIN

MOUSSERANDE VIN VITT VIN MOUSSERANDE VIN Segura Viudas Brut Reserva Cava Glas 75 kr Flaska 299 kr Ursprung: Spanien, Segura Viudas, Druvor: Macabeo, Parellada, Xarel-lo Rätt fylligt, torrt vin med bra friskhet och med toner av

Läs mer

ANNO

ANNO ANNO 1857 www.zeunertscraftbeer.se Zeunerts_Craft_folder.indd 1 2013-01-23 14.04 Zeunerts - NORRLANDS FÖRSTA BRYGGERI Året var 1859 och den unge bryggmästaren från Bayern ställde ifrån sig resväskorna.

Läs mer

Whiskyprovning 2010-10

Whiskyprovning 2010-10 Whiskyprovning 2010-10 10-29 Denna gång provar vi en lite annorlunda variant, de sorter vi provat (förutom en joker ) är alla ingridienser i den välbekanta blended whiskyn Famous Grouse! Macallan 15y Higland

Läs mer

S O R T I M E N T Torfolk Gård AB, Ö.Skymnäs, Höje Tel torfolk.se

S O R T I M E N T Torfolk Gård AB, Ö.Skymnäs, Höje Tel torfolk.se SORTIMENT Det ekologiska originalet Sedan slutet av 70-talet har vi på Torfolk Gård i Värmland arbetat för en grönare värld. Vår affärsidé är enkel, vi producerar mat som vi själva vill äta fri från gifter

Läs mer

FAKTA OM VIN...2. Rödvin... 2. Vitvin... 2 FAKTA OM BRÄNNVIN...4. Okryddat brännvin... 4. Kryddat brännvin... 4. Genever... 4. Gin...

FAKTA OM VIN...2. Rödvin... 2. Vitvin... 2 FAKTA OM BRÄNNVIN...4. Okryddat brännvin... 4. Kryddat brännvin... 4. Genever... 4. Gin... FAKTA OM VIN OCH SPRIT Innehållsförteckning FAKTA OM VIN...2 Rödvin... 2 Vitvin... 2 FAKTA OM BRÄNNVIN...4 Okryddat brännvin... 4 Kryddat brännvin... 4 Genever... 4 Gin... 4 Fruktbrännvin... 4 Likör...

Läs mer

Fre (alkoholfritt)... Glas 54:- Flaska 199:-

Fre (alkoholfritt)... Glas 54:- Flaska 199:- Vin Rött vin Santa Helena... Glas 54:- Flaska 199:- Cabernet Sauvignon, Chile Medelfylligt. Fruktig doft av röda vinbär, hallon och körsbär. Passar till lättare kötträtter och ost. Piccini Chianti... Flaska

Läs mer

Nytt TILL MINGEL TILL MIDDAG TILL MYS BESTÄLLNINGSBARA PÄRLOR: FLER CRAFT-JULÖL JAIPUR IPA HOBGOBLIN

Nytt TILL MINGEL TILL MIDDAG TILL MYS BESTÄLLNINGSBARA PÄRLOR: FLER CRAFT-JULÖL JAIPUR IPA HOBGOBLIN P R O D U K T I N F O R M AT I O N F R Å N G A L AT E A B E E R S P I R I T S & WINE DECEMBER 2015 Nytt TILL MINGEL TILL MIDDAG TILL MYS BESTÄLLNINGSBARA PÄRLOR: FLER CRAFT-JULÖL JAIPUR IPA HOBGOBLIN 1

Läs mer

Röda viner 1/1. Tommasi Valpolicella DOC 2015, Italien (Husets) 32, cl 13, cl 9,20 1/1 32,00. El Coto Crianza 2012, Rioja, Spanien

Röda viner 1/1. Tommasi Valpolicella DOC 2015, Italien (Husets) 32, cl 13, cl 9,20 1/1 32,00. El Coto Crianza 2012, Rioja, Spanien Röda viner Tommasi Valpolicella DOC 2015, Italien (Husets) Corvina Veronese, Rondinella, Molinara Fräsch och fruktig doft med inslag av körsbär som även finns i smaken. Rekommenderas till vitt kött, pasta,

Läs mer

Produkter från Stockholm WineLab Höst/vinter 2011-2012.

Produkter från Stockholm WineLab Höst/vinter 2011-2012. Produkter från Stockholm WineLab Höst/vinter 2011-2012. Hälge Côtes du Rhône Nu finns vårens succé-vin Hälge Côtes du Rhône även tillgänglig för restauranger. Vinet lanserades i slutet av mars 2011 och

Läs mer

Föreläsning alkoholfritt

Föreläsning alkoholfritt Föreläsning alkoholfritt Erik Skinnari 190412. Inledning Ny rapport om äldre och alkohol: https://iogt.se/wp-content/uploads/rapport-alkohol-och-%c3%a4ldre-1.pdf Ta ett glas vin om dagen för hjärtats skull!

Läs mer

LÄSK OCH LÄTTDRYCK FÖRDRINKAR

LÄSK OCH LÄTTDRYCK FÖRDRINKAR LÄSK OCH LÄTTDRYCK Isvatten 10 kr Läsk 25 kr Coca-cola, Fanta, Sprite Mineralvatten 25 kr Juice Liten 22 kr Stor 25 kr Lättöl 25 kr FÖRDRINKAR Dry Martini Gin och torr vermouth Cosmopolitan Vodka, tranbär,

Läs mer

APERITIF - FÖRDRINKAR 4 CL.

APERITIF - FÖRDRINKAR 4 CL. APERITIF - FÖRDRINKAR 4 CL. Martini Bianco 55 kr Martini Rosso in the sun 55 kr Campari / soda / juice 65 kr Margherita 65 kr P 2 65 kr Vanilla sky 65 kr Dry Martini 65 kr Vodka lime 65 kr RÖDA VINER 'LIBANESISKA'

Läs mer

Vin. Black Tie Pinot Gris Riesling... Flaska 519:- Pierre Le Couturier ALKOHOLFRI...Glas 54:-, flaska 199:-

Vin. Black Tie Pinot Gris Riesling... Flaska 519:- Pierre Le Couturier ALKOHOLFRI...Glas 54:-, flaska 199:- Vin Champagne & Mousserande Mumm Cordon Rouge Champagne. Frankrike... Flaska 995:- Pinot Noir Chardonnay Pinot Meunier. Medelfyllig, frisk, utvecklad smak med inslag av grapefrukt och äpple. Apéritif,

Läs mer

Kvalitetsviner från Italien

Kvalitetsviner från Italien Kvalitetsviner från Italien Exklusiva viner från Piemonte Vinerna från det UNESCO-klassade området kring Asti och Alba har utmärkta förutsättningar tack vare ett speciellt microklimat runt floden Tanero,

Läs mer

Vitt vin, Torrt, Fylligt & Smakrikt

Vitt vin, Torrt, Fylligt & Smakrikt Château de Rochemorin Blanc (4128) - Systembolaget.se http://www.systembolaget.se/sok-dryck/dryck/?searchquery=4128&sor... 1 av 3 2011-11-01 16:26 Vitt vin, Torrt, Fylligt & Smakrikt Årgång 2008 Alkoholhalt

Läs mer

Ett nytt sortiment för professionella.

Ett nytt sortiment för professionella. Ett nytt sortiment för professionella. Vi byter sortiment och lanserar Professional - unika kaffeblandningar och single origins för den professionella marknaden. Upptäck vår helt nya produktportfölj med

Läs mer

Heidsieck & CO Monopole Blue Top

Heidsieck & CO Monopole Blue Top VINLISTA Mousserande & Champagne Duc de Foix Cava Brut Covides, Penedes, Spanien Doften är medelstor och frisk med inslag av gröna äpplen. Smaken är torr, frisk och balanserad med inslag av äpplen och

Läs mer

Lista över olika drycker i Trudvang

Lista över olika drycker i Trudvang Lista över olika drycker i Trudvang Kom ihåg att det inte är jag som har gjort listan utan bara modifierat den så att den passar till Spellvärlden Trudvang. Vem som har gort den vet jag ej och om den personen

Läs mer

& cider. SNYGGA kranar på din krog. PÅ BESÖK: kvarterskrogen Docklands. CRAFT BEER från mikrobryggerier

& cider. SNYGGA kranar på din krog. PÅ BESÖK: kvarterskrogen Docklands. CRAFT BEER från mikrobryggerier E T T U R VA L AV M A R T I N & S E R V E R A S B R E DA U T B U D 2 017 & cider CRAFT BEER från mikrobryggerier SNYGGA kranar på din krog PÅ BESÖK: kvarterskrogen Docklands ÖL & CIDER 2017 Titta in på

Läs mer

Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt

Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt Pouilly-Fumé de Ladoucette (2220) - Systembolaget.se http://www.systembolaget.se/sok-dryck/dryck/?sortfield=pris&sortdire... 1 av 3 2011-09-20 16:49 Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt Årgång 2008 Alkoholhalt

Läs mer

Öltypsdefinitioner 2012

Öltypsdefinitioner 2012 SVENSKA HEMBRYGGAREFÖRENINGEN Öltypsdefinitioner 2012 Används som bedömningsunderlag i Svenska Hembryggareföreningens tävlingar till och med 31 december 2012 Dessa definitioner är Svenska Hembryggareföreningens

Läs mer

BRISTOT DET ITALIENSKA KAFFET SOM STICKER UT

BRISTOT DET ITALIENSKA KAFFET SOM STICKER UT BRISTOT DET ITALIENSKA KAFFET SOM STICKER UT Bristot är ett italienskt rosteri som startades 1919 av Domenico Bristot i den norditalienska orten Belluno. Filosofin har varit densamma de senaste 90 åren;

Läs mer

RÖTT VIN. Restaurang Småstad Rådjurstigen 5, Solna Tel:

RÖTT VIN. Restaurang Småstad Rådjurstigen 5, Solna Tel: RÖTT VIN Borgo San Leo Sangiovese Glas 64 kr Flaska 240 kr Italien, Apuglien. Sangiovese. Ungt, strukturerat vin med smak av frukt och toner av gräs. Balanserad eftersmak. Passar bra till buffémat, charkuterier

Läs mer

DOMAINE D ESCAPAT W W W. E S C A P A T. C O M Viner säsongen 2014 / 2015

DOMAINE D ESCAPAT W W W. E S C A P A T. C O M Viner säsongen 2014 / 2015 DOMAINE D ESCAPAT WWW.ESCAPAT.COM Viner säsongen 2014 / 2015 Prislista Priserna kan variera, för aktuella priser gå in på vår webbshop www.escapat.com alla priser är ink svensk moms alkoholskatt. Vita

Läs mer

Lirac Blanc. Miljö. Dom. Lafond Roc-Epine Frankrike Tavel. Sötma. Fyllighet. Fruktsyra. Årgång. Druvor. Grenache 50 %, Roussane 30% och Viognier 20%

Lirac Blanc. Miljö. Dom. Lafond Roc-Epine Frankrike Tavel. Sötma. Fyllighet. Fruktsyra. Årgång. Druvor. Grenache 50 %, Roussane 30% och Viognier 20% Tavel Sötma Lirac Blanc 2007 Grenache 50 %, Roussane 30% och Viognier 20% med under en kort tid tills musten har uppnått den rätta färgen. sten (se bilden nedan). består av sten och Färgen är gul och briljant.

Läs mer

Vi byter sortiment. N173/13. Nestlé Sverige AB Box Helsingborg Tel.

Vi byter sortiment. N173/13. Nestlé Sverige AB Box Helsingborg  Tel. Vi byter sortiment. N73/3 Nestlé Sverige AB Box 773 20 07 Helsingborg www.nestleprofessional.se npsupport@se.nestle.com Tel. 042-9 9 3 Ett nytt sortiment för professionella. Vi byter sortiment och lanserar

Läs mer

Enkelt, smakfullt och grönt

Enkelt, smakfullt och grönt Enkelt, smakfullt och grönt OneCup nytt, unikt kapselsystem med premiumkvalitet Upptäck Arvid Nordquist OneCup ett unikt helhetskoncept med kaffemaskin och. OneCup ger dig smakfull njutning enkelt och

Läs mer

Fakta om Jacobsens specialöl och mat

Fakta om Jacobsens specialöl och mat Fakta om Jacobsens specialöl och mat Jacobsen Original Dark Lager Jacobsen Original Dark Lager är baserad på J.C. Jacobsens originalrecept från 1854. Det äldsta receptet i Carlsbergs arkiv. Genom att ha

Läs mer

En smak från varje land.

En smak från varje land. ÖL PÅ FAT En smak från varje land. I Carlsbergs ölsortiment är hela världen representerad. Här hittar vi bland annat en namnkunnig dansk med ljust sinneslag och smak för det klassiska. En lika ljus och

Läs mer

SPUMANTE / MOUSSERANDE VINO BIANCO / VITT VIN

SPUMANTE / MOUSSERANDE VINO BIANCO / VITT VIN SPUMANTE / MOUSSERANDE Prosecco D.O.C. Extra Dry Glas 95 kr Flaska 395 kr Torr, fruktig smak med härligt syrlig ton Rosé Spumante Rive della Chiesa Glas 95 kr Flaska 396 kr Frisk, mjuk och fruktig med

Läs mer

Kendall-Jackson Highland Estate Hawkeye Mountain Cabernet Sauvignon

Kendall-Jackson Highland Estate Hawkeye Mountain Cabernet Sauvignon KENDALL-JACKSON en 60 länder. Kendall-Jackson Highland Estate Hawkeye Mountain Cabernet Sauvignon Ursprung: Alexander Valley, Kalifornien, USA Druva: 100% Cabernet Sauvignon Vinerna i serien Highland Estate

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg Avesta Whiskysällskaps provning nr 14 2006-02-11 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg Årets första provning har nu hållits. Temat för kvällen var Springbank, vilket är ett av få kvarvarande

Läs mer

Månadens paket kommer som vanligt att innehålla några förslag och recept på maträtter. Vinklubb

Månadens paket kommer som vanligt att innehålla några förslag och recept på maträtter. Vinklubb Månadens paket kommer som vanligt att innehålla några förslag och recept på maträtter. Vinklubb Vinpaket Nr 6 Maj 2010 Maj månad nu kommer Rosévinerna! Tänk på att dessa högkvalitativa roséviner är lika

Läs mer

Vinprovning.just.nu. Reagera Marknadsanalys AB

Vinprovning.just.nu. Reagera Marknadsanalys AB Ikväll - en snabb tvärgående rosa resa i Champagne, allt från rosa lyxchampagne till mindre lyxig bugetskumpa och en välsmakande mousserad rosé från Bourgogne kallad Cremant. Sen ska vi avsluta med en

Läs mer

HAPPY HOUR - ALLA DAGAR FRAM TILL LÄSK/ALKOHOLFRITT

HAPPY HOUR - ALLA DAGAR FRAM TILL LÄSK/ALKOHOLFRITT HAPPY HOUR - ALLA DAGAR FRAM TILL 19.00 Norrlands guld 40 cl 29 kr 50cl 36 kr Briska Päron på fat 40 cl 49 kr Husets viner 49 kr Per glas Fläskfiléplanka inkl. Norrlands Guld 40 cl 129 kr Alkoholfritt

Läs mer

Ölprovning. Öl är lika gammalt som vår civilisation. När skulle vill ni vilja dricka den här ölen, en kall dag eller en varm dag?

Ölprovning. Öl är lika gammalt som vår civilisation. När skulle vill ni vilja dricka den här ölen, en kall dag eller en varm dag? Ölprovning Öl är lika gammalt som vår civilisation Starta av provningen med att presenter dig själv lite kort samt berätta kortfattat om ämnet. Gå sedan naturligt över till att prova drycken, hur provar

Läs mer

Provning /Roland Bjurling, Gunilla Colliander, Monica Höglind, Roland Norman

Provning /Roland Bjurling, Gunilla Colliander, Monica Höglind, Roland Norman Provning 140910/Roland Bjurling, Gunilla Colliander, Monica Höglind, Roland Norman Den senaste provningen av Vin des Bosses-vinerna för Vinkulturföreningens medlemmar ägde rum i juni 2013. Vid den nu aktuella

Läs mer

Juicer & Smoothies. 031-780 27 00 www.hebe.se

Juicer & Smoothies. 031-780 27 00 www.hebe.se Juicer & Smoothies 031-780 27 00 www.hebe.se Juicer & smoothies Hälsosamma juicer, både med frukt & grönsaker är populärt! De passar som snabb påfyllning när du är på språng, som ett nyttigt mellanmål

Läs mer

Fördrinkar. Dry Martini 4cl 72:-/ 6cl 108:- Gin, torr vermouth och oliv. Prosecco 68:- Torrt mousserande vin, creme de cassis.

Fördrinkar. Dry Martini 4cl 72:-/ 6cl 108:- Gin, torr vermouth och oliv. Prosecco 68:- Torrt mousserande vin, creme de cassis. Fördrinkar Dry Martini 4cl 72:-/ 6cl 108:- Gin, torr vermouth och oliv. Prosecco 68:- Torrt mousserande vin, creme de cassis. Campari 4 cl 72:- / 6cl 108:- Med soda eller juice. Whisky sour 4 cl 72:- /

Läs mer

Lirac Blanc. Miljö. Dom. Lafond Roc-Epine Frankrike Tavel. Sötma. Fyllighet. Fruktsyra. Årgång. Druvor. Grenache 50 %, Roussane 30% och Viognier 20%

Lirac Blanc. Miljö. Dom. Lafond Roc-Epine Frankrike Tavel. Sötma. Fyllighet. Fruktsyra. Årgång. Druvor. Grenache 50 %, Roussane 30% och Viognier 20% Tavel Sötma Lirac Blanc 2007 Grenache 50 %, Roussane 30% och Viognier 20% med under en kort tid tills musten har uppnått den rätta färgen. sten (se bilden nedan). består av sten och Färgen är ljusgul och

Läs mer

I kvarnarna kallas han kvarngubben.

I kvarnarna kallas han kvarngubben. I kvarnarna kallas han kvarngubben. En vresig typ som varken uppskattar lättja eller för hårt arbete. Provar mjölnaren att mala på natten håller kvarngubben fast kvarnhjulet för honom. Kvarngubben kan

Läs mer

Öltypsdefinitioner 2013

Öltypsdefinitioner 2013 SVENSKA HEMBRYGGAREFÖRENINGEN Öltypsdefinitioner 2013 Används som bedömningsunderlag i Svenska Hembryggareföreningens tävlingar till och med 31 december 2013 Dessa definitioner är Svenska Hembryggareföreningens

Läs mer

AMRUT NATURAL STRENGTH INDIAN SINGLE MALT WHISKY, 62,7% (BLACKADDER, SINGLE CASK )

AMRUT NATURAL STRENGTH INDIAN SINGLE MALT WHISKY, 62,7% (BLACKADDER, SINGLE CASK ) AMRUT NATURAL STRENGTH INDIAN SINGLE MALT WHISKY, 62,7% (BLACKADDER, SINGLE CASK ) 5 DOFTAR FÖRST KÄRV STARK WHISKY, dock utan utstickande störande dofter. Sedan kommer mycket: jordgubbar med smördeg och

Läs mer

SEPTEMBER. Nytt. Galatea ARBOGA. Höstlager. S:t Eriks. Hofbräu Samuel Adams OKTOBERFESTÖL. Signatory

SEPTEMBER. Nytt. Galatea ARBOGA. Höstlager. S:t Eriks. Hofbräu Samuel Adams OKTOBERFESTÖL. Signatory Galatea SEPTEMBER P R O D U K T N Y H E T E R F R Å N G A L AT E A B E E R S P I R I T S & WINE 2012 Nytt ARBOGA S:t Eriks Black Isle Höstlager Hofbräu Samuel Adams OKTOBERFESTÖL Signatory GLENLIVET BLANTON

Läs mer

Öltypsdefinitioner 2008 Används som bedömningsunderlag i föreningens tävlingar till och med 31 december 2008

Öltypsdefinitioner 2008 Används som bedömningsunderlag i föreningens tävlingar till och med 31 december 2008 SVENSKA HEMBRYGGAREFÖRENINGEN Öltypsdefinitioner 2008 Används som bedömningsunderlag i föreningens tävlingar till och med 31 december 2008 1.LJUS LAGER A. Modern ljus lager B. Internationell lager C. Tjeckisk/böhmisk

Läs mer

Mousserande. -Grans Moments - Druvor: Macabeo, Xarel-lo & Parellada Ursprung: Spanien

Mousserande. -Grans Moments - Druvor: Macabeo, Xarel-lo & Parellada Ursprung: Spanien Mousserande -Grans Moments - Druvor: Macabeo, Xarel-lo & Parellada Ursprung: Spanien Smaken är lätt, elegant, ren och frisk. Torr men med en avrundad fruktsötma och med en kort men fin fruktig eftersmak

Läs mer

Mousserande. -Geisweiler Crémant de Bourgogne - Ursprung: Franrkike

Mousserande. -Geisweiler Crémant de Bourgogne - Ursprung: Franrkike Mousserande -Geisweiler Crémant de Bourgogne - Ursprung: Franrkike Fruktig doft av äpple och citrus. Torrt, mycket frisk, fruktig smak med inslag av bröd, nougat och röda äpplen. Serveras som apertif eller

Läs mer

Spendrups på Systembolaget Gäller t o m 31/12 2003

Spendrups på Systembolaget Gäller t o m 31/12 2003 Spendrups på Systembolaget Gäller t o m 31/12 2003 Välkommen till Spendrups värld! Här har vi samlat alla Spendrups drycker som du kan hitta på Systembolaget, både i det ordinarie sortimentet och i beställningssortimentet.

Läs mer

Samuel Adams. Guide till världens ledande craft beer-bryggeri

Samuel Adams. Guide till världens ledande craft beer-bryggeri Guide till världens ledande craft beer-bryggeri Boston Beer Company och ölen Samuel Adams är resultatet av historia, tradition, personkemi, kreativitet och underverk. För Boston Beer Company är världen

Läs mer

Beermakers Dinner med Mariestads Kolsvart Inlandspilsner

Beermakers Dinner med Mariestads Kolsvart Inlandspilsner 18 nov 2016 Beermakers Dinner med Mariestads Kolsvart Inlandspilsner Skribent: Vin & Matguiden Mariestads avrundade Den Stora Smakresan på Inlandsbanan med en härlig och smakrik Beermakers Dinner i Kolskjulet

Läs mer